Page 1

Auto naar de pool


Auto naar de pool Een avontuur van Pasta Choca, het Superbeertje


Pasta Choca komt de keuken van Mama Choca binnen. ‘Dag mam’, zegt Pasta. ‘Dag jongen’, zegt Mama Choca ‘Ik dacht dat jullie in het bos zouden gaan spelen?’ ‘Ja maar mam’, zegt Pasta, ‘de auto’s stoppen niet.’ ‘Er is toch een zebrapad’, zegt Mama Choca. ‘Ja maar mam’, zegt Pasta, ‘sommige auto’s stoppen daar ook niet voor en nou durft Wiebe Wezel niet over te steken en de andere jongens wel...’ ‘Het is me toch wat’, zegt Mama Choca, ‘maar als jij Wiebe daar nou ‘ns mee helpt.’ ‘Eh... ja maar mam’, zegt Pasta, ‘eh...zelf durf ik eigenlijk ook niet zo goed...’ ‘Ja, ik heb eerst wel een paar boterhammen met PastaChoca voor je, Pasta, daar zit volle melk en calcium in en daar word je beresterk van...’


Mama Choca smeert twee bruine boterhammen met PastaChoca, geeft die aan Pasta en die hapt er meteen gulzig in. ‘Lekker’, zegt hij. ‘Niet zo schrokken hoor’, zegt Mama Choca, ‘goed kauwen’.


Pasta eet z’n twee boterhammen op en voelt zich meteen al wat sterker worden. ‘Ik denk dat ik Wiebe maar ga helpen mam’, zegt hij en gaat de keuken uit. ‘Voorzichtig hè’, roept Mama Choca hem na. Als Pasta weer bij het zebrapad komt staat Wiebe Wezel daar nog. Samen met mevrouw Sabine de Eend en haar drie kinderen. ‘Het is een schande!!’, zegt Sabine. ‘Ja, het is een schande’, zegt Wiebe.


‘Niemand die stopt voor een moeder met drie kinderen’, zegt Sabine de Eend. ‘Niemand die stopt’, zegt Wiebe Wezel. Pasta Choca wordt boos... en voelt hoe hij heel erg sterk wordt en doet wat gewone kinderen nooit mogen doen, zelfs niet als ze een boterham met PastaChoca hebben gegeten. Hij springt het zebrapad op en houdt met een hand een blauw autootje tegen. En daar komt ook nog een grote vrachtauto aan. Toet toet doet de vrachtauto. Ik wil erdoor. Maar Pasta die nu helemaal een Superbeertje is geworden, houdt met z’n andere hand ook de vrachtauto tegen. Wat kijkt de chauffeur boos! ‘Steek maar over mevrouw Sabine’, zegt Pasta. ‘En zorg jij voor de kleine eendjes, Wiebe’. Wiebe neemt twee eendjes bij de hand en de derde houdt hem aan z’n staart vast en zo steken ze met z’n vijven de straat over.


‘Jullie zijn helden’, zegt mevrouw Sabine de Eend en geeft Wiebe een zoen op z’n wang. En de drie kleine eendjes geven Wiebe ook een zoen. Wiebe wordt er verlegen van.


Nu wordt de man van de vrachtauto heel erg boos. Hij steekt z’n hoofd uit het raampje en schreeuwt naar Pasta: ‘Laat me door stomme beer, ik heb haast!’ Stomme beer? Een Superbeertje laat zich toch niet zo maar stomme beer noemen! Pasta tilt de hele vrachtauto op alsof het een zak dropjes is.


Hij zet de vrachtauto weer omgekeerd op de weg en geeft ‘m een harde duw. Wiebe en mevrouw Sabine de Eend met haar drie kinderen en Pasta Choca zien de vrachtauto als een raket achter de horizon verdwijnen.


‘Die gaat hard’, zegt Wiebe Wezel ‘ik ben benieuwd waar die terecht komt.’ ‘Misschien wel op de Noordpool’, zegt Pasta Choca. ‘Ja misschien wel op de Noordpool’, zegt Wiebe Wezel.


Wiebe en Pasta Choca spelen de hele middag lekker in het bos. Ze bouwen daar met hun andere vriendjes een prachtige hut en als ze terug naar huis gaan stoppen alle auto’s netjes bij het zebrapad. Want ze weten nu: er is een Superbeertje dat gewoon een vrachtauto kan optillen. Als ze oversteken geeft Pasta even een goedkeurend klopje op een groen autootje. De man in dat autootje schrikt zich een hoedje. Want hij weet niet dat Pasta al lang geen Superbeertje meer is. Maar een gewoon beertje zoals wij allemaal.


Pasta Choca en Wiebe komen thuis bij Pasta. Mama Choca zet een kopje thee voor hen. En papa Choca zit de krant te lezen. Pasta en Wiebe vertellen wat die middag op het zebrapad gebeurd is. ‘...ik denk wel helemaal tot aan de Noordpool...’, zijn de laatste woorden van Pasta. ‘Ja mevrouw Choca, echt waar, wel helemaal tot aan de Noordpool’, zegt Wiebe Wezel. Mama Choca lacht. Ze gelooft er niets van. ‘Jullie kunnen het mooi vertellen’, zegt ze.


‘Hier hebben jullie een kopje thee.’ ‘Ja maar mam’, zegt Pasta ‘je zegt toch altijd dat je van PastaChoca beresterk wordt?’ ‘Beresterk’, zegt mama Choca ‘maar niet superberesterk.’ En papa Choca bromt half lachend vanachter z’n krant: ‘PastaChoca, béééregoed...’


www.penotti.nl


De avonturen van het Superbeertje Pasta Choca. 1. Auto naar de pool 2. Stier naar Parijs 3. Bal naar de maan 4. Boom uit de kat

PastaChoca - Auto naar de pool Illustraties Mariet Numan Š copyright De Frank Pels Company 2003 Tekst Š copyright De Frank Pels Company 2003 Exclusief vervaardigd en geproduceerd voor PastaChoca PastaChoca is gedeponeerd handelsmerk van Peeters Produkten-Roosendaal Alle rechten voorbehouden


Auto naar de maan  

Een avontuur van het beertje Pasta Choca.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you