Page 1

Interactieve folder met Issuu Via de web 2.0 dienst Issuu kan je snel van een PDF bestand een interactieve folder maken. Als voorbeeld kan je de brochure van CVO Heusden-Zolder eens bekijken op www.cvohz.be. Klik op info en doorblader de brochure.

1.

Een gratis issuu account maken  

Surf naar www.issuu.com en klik op ‘Sign up now’ Vul deze gegevens in en klik op ‘Agree and continue’. Vergeet niet het onderste vakje uit te vinken als je geen reclame wilt.

 

Controleer daarna je e-mail en klik in het e-mailbericht van issuu op de link. Verifieer tot slot even je account door je af en aan te melden.

Inloggen kan steeds via de link rechts bovenaan:


2.

Een PDF-document opladen naar Issuu

Zorg dat je een PDF bestand geoptimaliseerd hebt om te tonen als een interactieve brochure. Je kunt tegenwoordig ieder word-document makkelijk opslaan als pdf-bestand. 

Klik rechtsboven op de knop Upload:

Klik op Browse om een pdf-bestand te selecteren:

 

Kies het juiste PDF-bestand en klik op Openen Vul de gegevens in en kies het documenttype:

Maak je keuze ivm het doelpubliek:


 

Bekijk zeker ook eens de Publishing Options (publiek of privaat, publiek is uiteraard aanbevolen) en Sharing Options (commentaar, beoordeling, download toelaten of niet). Klik onderaan op Upload file. Dit kan wel even duren:

 

Kies er hier voor om niet te adverteren: No thanks. Go to My Library. Je komt dan terecht in jouw persoonlijke bibliotheek waarin je al je documenten kan zien:

Klik op de Open link om je digitale folder te bekijken:


3.

De embed code kopiëren 

Klik op het icoontje Get embed code

Kopieer de embed code en plak die tussen de broncode op een webpagina als je de brochure of folder op je eigen website wil publiceren.

Als je op ‘Show embed options’ klikt, kun je nog de lay-out, de afmetingen (bijv. 550) en een achtergrondkleur (default) kiezen.

Cursus Issuu  

Interactieve folder

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you