Page 1

N.01: 01/03/2011

ATZAR F REE MAGAZIN E - FEB R ER 2 0 1 2

www.atzarmagazine.com —1—


—2—


CAPRICIS DE L’ATZAR Directors Jordi Fernández Francesc Carrasco

Un pot tenir la sort de néixer amb la veu del Frank Sinatra,

Redactor en cap: Francesc Carrasco

número del seu D.N.I estigui entre el 10 i el 99 (honor reservat

Direcció d’art: Jordi Fernández

de saber fer el cub rubik amb només 20 segons o de que el a la família reial). Aquestes i moltes altres situacions no són mèrit de ningú, només de l’atzar. Afortunadament no tot és

Col·laboració: Aleix Coderch Laura Vilardebó Elena Novellas Albert Benet

així. Que ara estiguis llegint aquest editorial no és fruit de la

Publicitat: Francesc Carrasco Jordi Fernández Publi@atzarmagazine.com Tel: 93 845 32 39 Mòbil: 651 91 31 60

era res més que fer una revista. La nostra revista. Per poder

Impressió: Lerigraf, S.L. Dipòsit legal: B-41434-2011 Atzar magazine, S.L. In vit it? Satus firio iaccion tam ad ficoner iurecipio ego hoc intemqu ontiacterfes ina tesultio tabus? Ectus caes ad C. Satuiusta, sus, nonsul ut alabunt eruntia nontrae cotis ina quodicio, tem octum firio, condam niquam orum con ve, vervirmium intebununti, coricis a pra re ad sesseni timihil tu suam mod confecr estri, facto manum tabes mente caucons.

casualitat, més aviat ho és d’un somni. El nostre somni. Pel que portem sense dormir molt de temps. I aquest somni no compartir amb tu les coses que més ens agraden. Es pot sentir passió pel futbol, per la música, per les motos, i fins i tot per la Belén Esteban. Però a nosaltres el que realment ens apassiona és la feina ben feta. El bon disseny, el bon cinema, la bona música, els bons llibres, el bon menjar, les bones botigues... El nostre propòsit no és que aquesta sigui una revista elitista, tan sols pretenem, des de la més absoluta modèstia, que sigui entretinguda, que t’agradi llegir-la i en la que trobis mensualment una selecció d’articles, de persones, de llocs o de coses que ens agraden o per les que sentim admiració. No hi podran ser totes, capricis de l’atzar.

—3—


BLOC DE NOTES - FRAN CARRASCO

RESTAURANTS KM 0 Si últimament has sentit a parlar del concepte “quilòmetre cero” i has pensat en una campanya de la DGT o en una nova revista de motor, anaves perdut. “Km 0” és un dels conceptes gastronòmics del moment i serveix per identificar un col·lectiu de restaurants que treballen amb criteris “Slow Food” i basen el seu servei en la proximitat, és a dir, compren directament a productors locals i utilitzen ingredients que hagin recorregut menys de 100 km des del seu origen i fins al plat. D’aquesta manera volen evitar els intermediaris innecessaris i potenciar una producció propera i de qualitat. Per lluir el distintiu que els acredita com a tals han d’oferir almenys cinc plats considerats “Km 0”. Un plat d’aquestes característiques ha de tenir un 40% d’ingredients proporcionats pels productors més pròxims i el 60% restant han de ser ecològics o han d’estar inclosos a “l’Arca del bon gust Slow Food”. Ara bé, si ens tornem fervorosos adoradors d’aquesta tendència, què farem quan vulguem acompanyar un entrecot de Girona amb un Ribera del Duero?

YOROKOBU MAGAZINE Al Japó Yorokubu significa “estar feliç”, i la gent que hi ha darrera d’aquest projecte ho estan quan es mouen en el terreny de la innovació, la inspiració, les tendències i la creativitat, sovint en clau de comunicació i màrqueting. Utilitzant com a plataforma les xarxes socials, una web en continua efervescència i una revista mensual amb un disseny molt cuidat, analitzen i reflexionen sobre les marques des de un punt de vista creatiu. Els seus lectors tenen un perfil molt orientat al màrqueting, el disseny, la comunicació, les start-up, etc. Tot i que és molt recomanable per a tots aquells amb inquietuds empresarials i projectes creatius que busquen una visió diferent d’aquest món. Una menció especial mereix la seva portada, que cada número sorprèn amb la interpretació d’un artista diferent sobre el concepte Yorokubu.

MANDARINA TANGO Mentre l’Angela Merkel i companyia es reunien per decidir sobre el futur de la Unió Europea, la gent de la companyia Pantone decidien sobre el que sens dubte marcarà la nostra vida durant el 2012; el color de l’any. Segons Leatrice Eiseman, director executiu de l’empresa, entre moltes altres virtuts el Mandarina Tango és visible, magnètic i emana calor i energia. Aquest any promet uns looks molt discrets. Show business a l’estil de la mandarina mecànica!

—4—


BLOC DE NOTES - FRANCESC CARRASCO

LI WEI CONTRA NEWTON Li Wei és un artista contemporani xinés que sovint juga a sorprendre a l’observador amb imatges on la gravetat pren un altre dimensió. Una de les seves series més impactants mostra l’artista després de suposades caigudes, amb el cap i el pit incrustats a terra. La seva obra és una barreja entre la performance i la fotografía, creant la il·lusió d’una realitat a vegades perillosa. Wei assegura que no utilitza programes informàtics per manipular les imatges finals.

UN SINUÓS PASSEIG “Tiger & Turtle Magic Mountain” és el nom d’aquesta curiosa construcció a Duisburg (Alemanya). Concebuda per Heike Mutter i Ulrich Genth amb les mateixes dimensions i disseny vertiginós que una muntanya russa, però pensada per a recórrer-la a peu. 220 metres de sinuós recorregut i 21 metres d’alçada per gaudir de les vistes de la conca del Rhur occidental i el Rhin des de una perspectiva única. L’accés és gratuït i també obre a la nit, quan els leds integrats en la seva estructura s’il·luminen i li condeixen un aspecte espectacular des de diferents perspectives.

THE ROPANTIC SHOW Ropantic no és un mercat ni un centre de donacions, sinó que es basa en la idea de l’intercanvi com a hàbit intel·ligent, de vanguardia i d’estil. Concebut com a un event lúdic que busca donar alternatives a la roba que s’acumula als armaris i que no s’utilitza, compte amb el suport de l’Ajutament de Barcelona i actualment consta d’una xarxa de nou espais on també s’organitzen Workshops creatius, exposicions d’art tèxtil, propostes d’estilisme i tallers de disseny i reciclatge. Els espais d’intercanvi estan oberts a tots aquells que volen desfer-se d’alguna peça de roba que saben que no tornaran a utilitzar, The Ropantic Show, a canvi, els hi entrega un punts que després poden bescanviar per altres peces. Reduir el consum mitjançant l’intercanvi, reutilitzar la roba y reciclar-la són els objectius essencials d’aquest projecte, obrint vies a l’experimentació i la reutilització i oferint diferents eines per reinventar-nos sense gastar. A la seva web hi trobaràs informació sobre localitzacions i horaris.

—6—


—7—


BLOC DE NOTES - FRANCESC CARRASCO

NASTYMONDAYS LA FEBRE DOLÇA Tots hem pensat alguna vegada lo apetitós que resulta el menjar en els dibuixos animats, colors i textures molt vius semblen fer les delícies dels personatges de ficció. El més semblant en el món real són els Cupcakes, uns pastissets individuals d’origen nord-americà amb una base similar a la de qualsevol altre pastís (mantega, farina, ou i sucre) però diferenciats per la seva cuidada i acolorida presentació en envasos individuals. Fets amb una gran varietat d’ingredients, destaquen per estar decorats amb pasta de sucre de diverses formes i colors col·locada sobre la seva cobertura. El més habitual és elaborar-les amb motlles a l’ús, similars als utilitzats per cuinar muffins, tot i que abans de l’aparició d’aquest tipus d’eines s’utilitzaven tasses o petites cassoles de fang, el que explica la procedència del seu nom (en anglès, pastís-tassa). A part de la seva atractiva decoració els seus fans defensen que té el tamany perfecte, suficientment gran per donar-se un caprici i suficientment petit per no sentir-se culpable. Per tot això estan de moda i proliferen a les nostres ciutats Bakerys on s’ofereix un gran assortit d’aquests dolços, tot i que segur que també i té a veure el fet de que les protagonistes de Sex and the city gaudeixin a la sèrie d’aquestes magdalenes tan dolces i cridaneres.

Nasty Mondays és un pretext per ballar, cantar i cridar tots els dilluns. És una festa directament relacionada amb l’escena skate, surf i snowboard en la què sona Rock, Pop, indie, Garage, 80’s i Electro Rock. Des de Led Zeppelin, The Killers, Mötley Crüe, Daft Punk i Johnny Cash a Joy Division. La festa va néixer al 2004 en un fred dilluns d’hivern al carrer Escudellers i ha anat creixent fins a trobar la seva casa i identitat a l’Apolo. Madmax i Sören són els encarregats d’embogir al públic amb la seva selecció musical, els seus torsos tatuats i les seves maneres d’estrelles del Rock. A més, un cop al mes s’afegeix una actuació musical.

NEXT HOUSE L’empresa sueca Next House ofereix una col·lecció de cases per catàleg amb una arquitectura atractiva i moderna. Grans superfícies de vidre, parket, àrees funcionals, materials exclusius... una casa complerta amb totes les instal·lacions necessàries per entrar-hi a viure, i tot això a preus raonables gràcies a la reducció de temps i de costos en la producció. Suècia és un país amb experiència en la construcció d’habitatges eficients en termes energètics, i això també es veu reflexat en els seus criteris de sostenibilitat. Nascuda l’any 2007 Next House ja és la tercera empresa del país per darrera de dos gegants com Ikea i H&M. I qui sap, potser en un futur pròxim dedicarem algun dissabte a la tarda a escollir la nostra nova casa en uns grans magatzems de “cases kit”.

—8—


—9—


— 10 —


NICE TO MEET YOU - LAURA VILARDEBÓ

NICE TO MEET YOU NACHO Ero doluptatue conseniam zzril irit lorper augue min er sim dionulput ad magnim dipisim dolent veleniat am dit adipisim vel eratem ing esenim veriustrud ming euisit ad erit am aut lor sum quis nisi blan utatio con henim zzrit dignibh eugiat alis dipit — 11 —


NICE TO MEET YOU - LAURA VILARDEBÓ

Quina musica tens al ipod? Peniu que morum ia iam vis, norum temum commolia res imum anulabem fac res! Scipio etia dingules ad di se mo consus fue nem pertur aperum nos consumero consimiur, Ti. Fuitius. Quan vas començar a cantar? moris ne auderum, ut videm di tescere et patum foris. Por probus proraelibus hem hica; nitum opterem ine ad potiae effrei sunum nos, nos sum inatusque ad ac tumus vivir lin turo Catuam retiam in verum furnius concepon. Quan vas començar a cantar? Riendam pat pra ceperum det, quam. Nihilic aperentrum ex mora videpon ossupectus. Quonscis iac rei es is, nonfecrei sendius o nequi cultod sentere ssulina rei inatum nemordicae con tant. Ovivis erum probus, qui poendeatu. Nis fachuiu serorentra, seris dium . Quins són els teus? Ti. Fuitius estis et Ignatum dum il hoc, Aximus, ca; iam. Quonsul timoveni pribus, quonve, utervilicae pro, fit; nihi, que mo eo, nos tuam in Ita, ur, nonfes conticatusa moris ne auderum, ut videm di tescere et patum foris. Quan vas començar a cantar? Por probus proraelibus hem hica; nitum opterem ine ad potiae effrei sunum nos, nos sum inatusque ad ac tumus vivir lin turo Catuam retiam in verum furnius concepon diem niri sulum con Ita, cles eritam, et fuit, nem .ore obuntes. Quan vas començar a cantar? Por probus proraelibus hem hica; nitum opterem ine ad potiae effrei sunum nos, nos sum inatusque ad ac tumus vivir lin turo Catuam retiam in verum furnius concepon diem niri sulum con Ita, cles eritam, et fuit, nem . Amb qui passaries una nit? Catuam retiam in verum furnius concepon diem niri sulum con Ita, cles eritam, et fuit, nem porei precultilic omnotiam occiendam pat pra ceperum det, quam. Catuam retiam in verum. Quan vas començar a cantar? Por probus proraelibus hem hica; nitum opterem ine ad potiae effrei sunum nos, nos sum inatusque ad ac tumus vivir lin turo Catuam retiam in verum furnius concepon diem niri sulum con Ita, cles eritam, et fuit, nem .Catuam retiam in

Ero doluptatue conseniam zzril irit lorper augue min er sim dionulput ad magnim dipisim dolent veleniat am dit adipisim vel eratem ing esenim veriustrud ming euisit ad erit am aut lor sum

Fumes? Um, quam conscer evilici confectuite tatus octum la estra veniu que morum ia iam vis, norum temum commolia res imum anulabem fac res! Scipio etia dingules ad di se mo consus fue nem pertur aperum nosconsumero consimiur. Quins són els teus? Ti. Fuitius estis et Ignatum dum il hoc, Aximus, ca; iam. Quonsul timoveni pribus, quonve, utervilicae pro, fit; nihi, que mo eo, nos tuam in Ita, ur, nonfes conticatusa moris ne auderum, ut videm di tescere et patum foris. Quan vas començar a cantar? Por probus proraelibus hem hica; nitum opterem ine ad potiae effrei sunum nos, nos sum inatusque ad ac tumus vivir lin turo Catuam retiam in verum furnius concepon diem niri sulum con Ita, cles

— 12 —

Quina musica tens al ipod? Peniu que morum ia iam vis, norum temum commolia res imum anulabem fac res! Scipio etia dingules ad di se mo consus fue nem pertur aperum nos consumero consimiur, Ti. Fuitius. Quan vas començar a cantar? moris ne auderum, ut videm di tescere et patum foris. Por probus proraelibus hem hica; nitum opterem ine ad potiae effrei sunum nos, nos sum inatusque ad ac tumus vivir lin turo Catuam retiam in verum furnius concepon. Quan vas començar a cantar? Riendam pat pra ceperum det, quam. Nihilic aperentrum ex mora videpon ossupectus. Quonscis iac rei es is, nonfecrei sendius o nequi cultod sentere ssulina rei inatum nemordicae con tant. Ovivis erum probus, qui poendeatu. Nis fachuiu serorentra, seris dium . Quins són els teus? Ti. Fuitius estis et Ignatum dum il hoc, Aximus, ca; iam. Quonsul timoveni pribus, quonve, utervilicae pro, fit; nihi, que mo eo, nos tuam in Ita, ur, nonfes conticatusa moris ne auderum, ut videm di tescere et patum foris. Quan vas començar a cantar? Por probus proraelibus hem hica; nitum opterem ine ad potiae effrei sunum nos, nos sum inatusque ad ac tumus vivir lin turo Catuam retiam in verum furnius concepon diem niri sulum con Ita, cles eritam, et fuit, nem .ore obuntes. Quan vas començar a cantar? Por probus proraelibus hem hica; nitum opterem ine ad potiae effrei sunum nos, nos sum inatusque ad ac tumus vivir lin turo Catuam retiam in verum furnius concepon diem niri sulum con Ita, cles eritam, et fuit, nem . Amb qui passaries una nit? Catuam retiam in verum furnius concepon diem niri sulum con Ita, cles eritam, et fuit, nem porei precultilic omnotiam occiendam pat pra ceperum det, quam. Catuam retiam in verum. Quan vas començar a cantar? Por probus proraelibus hem hica; nitum opterem ine ad potiae effrei sunum nos, nos sum inatusque ad ac tumus vivir lin turo Catuam retiam in verum furnius concepon diem niri sulum con Ita, cles eritam, et fuit, nem .Catuam retiam in


— 13 —


WE LOVE IT SEXE DEL BO Aquesta dissenyadora i artista colombiana treballa principalment el paper, creant universos tridimensionals a partir de simples fulls. La Diana ha tingut exposicions col·lectives a Colòmbia i ha treballat amb l’artista finés Hanni Bjartalid, amb el que exposa a Copenhague “is anybody home”. El seu treball més recent és “Matemática para la realidad. Nonummodiam quis nibh.

LOMOGRAPHY A principis dels 90 dos joves estudiants austríacs van trobar una antiga Lomo Kompakt Automat russa, al·lucinats amb les fotos que van fer no van trigar a tancar un contracte de distribució i a començar a assentar les bases d’aquest moviment analògic, que 20 anys després continua sorprenent gràcies a la seva espontaneïtat. Colors molt intensos, saturats, il·luminació onírica, imatges desenfocades i uns efectes retro molt atractius han creat una expressió visual creativa i experimental que agrupa gent de tot el món fascinada per la singularitat d’aquest estil, en el que la planificació i la tècnica passen a un segon pla per atorgar el protagonisme al factor sorpresa. Un altre de les particularitats d’aquestes càmeres és el seu disseny vintage, que no deixen indiferent a ningú.

AGENCIA *S,C,P,F... Tot i que diuen que no es senten còmodes definit-se pels seus èxits, és imposible referir-se a *Scpf sense parlar del famós anunci de la mà de BMW o de un inspirat “be water my friend” de Bruce Lee. Anuncis que ja formen part de la memòria col·lectiva i que defineixen l’esperit d’aquesta agència de publicitat que té una forma diferent d’entendre la comunicació comercial, convinant a la perfecció la creativitat i la efectivitat, i construint discursos de marca a llarg plaç amb potents conceptes aspiracionals. En definitiva, un referent de la comunicació creativa. La foto de sobre és part de la seva campanya d’autopromoció als EE.UU *Scpf Solutions for the Modern American Life, concretament aquesta és la seva proposta per solucionar el racisme, The fourth color.

— 14 —


— 15 —


THE PUTU COOL

LOMO SARDINA 55 Euros

SCOTCH & SODA 30 Euros

SUPER SUNGLASSES 115 Euros

IPHONE PANTONE 226 35 Euros ÉS FOOTWEAR 95 Euros

— 16 —


DIADORA QUEEN 70 120 Euros

ED HARDY 30 Euros

PAC SACS 17 Euros NIXON

NIXON RE-RUN -100 Euros

RUBY HELMETS 390 Euros

UNO DE 50

— 17 —

WEWOOD WATCHES -108 Euros


TO READ OR NOT TO READ

ENVEJA SANA I ALTRES MENTIDES

LA CURIOSIDAD MATÓ AL GATO

LA DOLÇA HERMINIA

El diccionari defineix l’enveja com “un sentiment, especialment d’odi, envers qui posseeix una cosa que nosaltres no posseïm”. Segons això, l’expressió “enveja sana”, a part de fer molta ràbia, queda totalment invalidada. És un oxímoron, és a dir, una contradicció de termes. Dit més col·loquialment: ÉS UNA PUTA HIPOCRESIA. Posem-nos en una situació (totalment hipotètica): jo tinc una feina de merda amb un sou d’ídem, i no puc fer ni un trist dia de festa perquè haig de pagar el lloguer del forat infecte on visc (que la immobiliària s’entossudeix a anomenar “pis”). Una amiga, fent una cervesa, m’explica que ella i el seu nòvio (que és ric i guapo i té un loft i un Audi i, pel que ella explica, folla molt bé) se’n van a les Canàries els mateixos dies festius que jo passaré en un soterrani intentant vendre assegurances per telèfon mentre des de l’altra banda de la línia em dediquen innumerables serenates d’improperis que fins ara no sabia que existien. Bé, si en aquest instant, entre glop i glop, deixo anar la frase: “Quina enveja! Però sana, eh?”, demostraré que només m’he begut una cervesa i encara no vaig prou borratxa com per ser sincera i deixar anar un “MALEÏDA FILLA

DE PUTA” amb totes les lletres. Perquè això de l’enveja sana ja fa temps que no m’ho crec ni jo, ni la meva amiga, ni tu tampoc, que ho sé. I ara hi haurà qui pensi que això no és cert, que quan t’estimes els teus amics i vols que les coses els vagin bé t’alegres de la seva sort tot i sentir-te miserable comparant-la amb la teva. COLLONADES. Si me n’alegro, me n’alegraré. I punt. Però si sóc una persona normal, sentiré enveja. De la del diccionari. Ni sana ni hòsties. Enveja de la xunga, de la de tota la vida. I no passa res per assumir-ho. Pensaré que el món és injust i desitjaré (secretament però molt fort) que hi hagi una tempesta de neu i tanquin tots els aeroports durant 5 dies, que el nòvio l’estigui enganyant amb una altra i de passada li transmeti alguna MTS (sense importància, però de les que fan picor), i que mentre són fora se’ls inundi el loft una miqueta. Oi que tenim molt clar que aigua seca, Papa progressista, dents de yonqui, mantega light, home fidel o democràcia espanyola són unions impossibles de termes? Doncs comencem a deixar de fer servir enveja sana, que també ho és. He dit.

— 18 —

Ayer, la mañana fue espléndida. Hoy es defectuosa. Bajo el sol fulminante que achataba los rostros apergaminados e inmortalizados en los bancos de la Diagonal, el humo y el ruido ascendían. Los tres viejos, sin embargo, se desentendían de la vorágine exterior y continuaban su clandestina y trascendental conversación. Nada, aparte de ellos, estaba vivo. Cambiaban el mundo. El mundo, empero, se había olvidado de ellos y los tenía, sin ellos saberlo, arrinconados, bajo un sol de muerte, en un banco de madera áspera y verde, vestigio de algún ismo. Cuando pasé por delante de ellos (¿pasé?) ni tan siquiera me miraron (¿me vieron?). Desvergonzadamente, de reojo acerqué mi rostro impertinente, inquisitivo, asombrado, hasta que sus alientos cálidos y fétidos lo arañaron. Fue entonces cuando, sin haberse percatado de mi presencia, el que no llevaba boina hizo ascender desde sus más profundas cavidades pulmonares, roncamente, una descomunal masa mucosa que, una vez en la punta de su lengua, colocó ceremoniosamente para lanzarla al vacío. Inmenso y magnífico, recibí el brutal esputo en un ojo. Perdí el equilibrio y caí al suelo completamente anonadado. Ahora soy tuerto, pero sé que también soy el vacío. Ellos por supuesto ni se enteraron del microbiano atentado que acababa de acontecer. Ayer el día fue espléndido. Hoy es solo la mitad. POESIA LICANTROPICA BY OSCAR GÜNTER


— 19 —


E L D I A L L I U R E - T E X T: Y O R O K O B U

FA C E B O O K Y L O S FA N TA S M A S Los expertos señalan que pasamos un montonazo de horas delante de la pantalla. Las redes sociales nos absorben, ¡oh, Apocalipsis!; sólo importa seguir y ser seguido, y hay muchos que pierden su identidad real (me pregunto yo qué es eso) disueltos en sus múltiples avatares virtuales. Seguramente, todo eso sea cierto. Si es bueno, malo o regular, ya es otro tema y no importa aquí. No estoy seguro de si eso es muestra de la decadencia de nuestras costumbres; si es que somos más o menos tontos hoy que antes; si resulta que, como consecuencia de nuestras adicciones cibernéticas, cualquier día seremos incapaces de hablar con el panadero cuando, por fin, decidamos bajar a la calle. Pero sé que hay algo en lo que las redes sociales, y en concreto Facebook, están cambiando nuestra vida emocional: olvidarse de las ex es mucho más difícil. Facebook es una especie de campo social abierto y continuo. En él nuestro capital social está en juego siempre, todo el rato. Es como jugar en bolsa. Con quién te relacionas y con quién no, qué hiciste ayer o dónde estás ahora, de qué humos estás, de quién te haces amigo, en qué muros escribes. Los demás pueden saber de ti y, lo que es peor, tú puedes saber de los demás. Un flujo constante de información que convierte lo privado en público y que nos tiene siempre visibles de una forma u otra. No entremos en el discurso manido de ‘si no quieres que te vean, no te apuntes’. Eso ya lo sabemos todos.

o menos pautados y conocidos que te ayudaban a pasar página y, con un poco de suerte, a aprender algo. Pero ahora, no. Los fantasmas vuelven. No sabes si dejar de ser amigo de tu ex o bloquearla, porque a lo mejor se da cuenta y, si se da cuenta, qué pensará, qué hará ella. ¿Dejará de quererme? Cierro mis opciones; estoy seguro de lo que he hecho. ¡Por Dios, QUE ALGUIEN PARE ESTO! Pero ahí estamos. Así que reflexionemos un poco: ¿qué pasa con nuestra concepción del entorno y del tiempo cuando nos sometemos al impacto diario de esa especie de sociedad espejo que es Facebook? Porque el caso es que, antes, uno se enamoraba perdidamente de alguien en el mundo real. Y conocías a la chica, y luego resultaba que entablabais una relación rara, bonita y fogosa, de esas de amor odio en la que un día, todo, y al siguiente os tirabais los platos por la cabeza. O al día siguiente se había cepillado a tu mejor amigo. O tú a su prima. Cosas de mamíferos. En una realidad pre-redes sociales, una vez rota la relación porque tenía que pasar, faltaba más, lo más normal era que perdieras el contacto, y se acabó. A no ser que tuvierais amigos comunes o vivierais en una comunidad muy cerrada, era fácil que esa persona de pronto desapareciera de tu vida y pasara, después de un periodo más o menos largo de ruptura y rabia y llanto y “novoyavolveraenamorarmenunca”, a otra cosa. La vida emocional tenía unos ciclos más

— 20 —

Y así con todo: viejos amigos (o enemigos) de la infancia, familiares lejanos a los que hace eones que no ves, ese colega pesado de la universidad al que no te sacabas de encima ni con agua caliente; antiguos compañeros de curro, del equipo de basket, del club de ajedrez. Esa chica con la que una vez tuviste un affaire y que a lo mejor tu actual novia no debería conocer… Ante la pantalla del ordenador todo es magmático. La información se configura como un eterno flujo de conciencia. El pasado cibernético no existe, todo es presente y eso tiene contrapartidas en la manera en la que enfrentamos nuestra vida real. Porque ahí seguimos; en esos ciber-ruedos nos proyectamos y lo que pasa en nuestras pantallas, en cierta manera, cada vez pasa más fuera. ¿De qué forma? Todavía está por ver. Al menos, está claro que una cosa no va a cambiar nunca: que la mayor parte de las veces, en temas de amores, nos liamos nosotros solitos. Agraïments a Yorokubu.es d'on hem extret aquest post i gràcies al qual ens vam permetre un dia lliure per fer turisme de borratxera per Salou.


— 21 —


TECHNOCRAZY

MINUSKULL BY KUNTZEL+ DEYGAS

JONAS DAMON ANALOGS DOCKS

Els altaveus Minuskull fusionen un disseny molt original amb tecnologia d’alt nivell. Es poden connectar a qualsevol font de so i estan disponibles en fusta de noguera i lacat brillant negre o blanc. Preu: 1600 Euros.

Poc a poc els despertadors estan perdent protagonisme a les tauletes de nit. Amb aquest despertador disseny “retro” amb suport de fusta per Iphone tindran una segona oportunitat. Preu: 30 Euros.

IPHONE LENS DIAL

DENON DPA 100 TUMTABLE

Photojojo es una empresa especialitzada en complements fotogràfics per mòbils. Lens Dial es un gran angular, un ull de peix i un teleobjectiu. Tots inclos en una carcassa que permet canviar l’objectiu amb un simple gir. Preu: 190 Euros

Aquest tocadiscs forma part de la col·lecció limitada per commemorar l’aniversari de la marca. Amb la tecnologia d’alt rendiment Denon per escoltar els teus vinils amb la millor qualitat. Preu: 1950 Euros.

— 22 —


WEBS

APPS

ICONOLO.GY

ABDUZEEDO.COM

MYSMARK.COM

GYMPACT / IPHONE

En aquesta web hi trobarem un munt de galeries amb treballs d’artistes i fotògrafs reconeguts i nous talents, amb un nexe comú, la qualitat. Un bon arxiu d’art visual que pot ser una perfecte font d’inspiració.

Fotografia, il·lustració, vídeo, disseny gràfic i web... Concebuda com una col·lecció d’inspiració visual per a la comunitat de dissenyadors i amb vocació de ser un canal obert de comunicació pels seus usuaris.

Una eina tecnològica que serveix per a crear etiquetes emocionals. El que podríem descriure com una evolució del botó “m’agrada” de facebook però amb la possibilitat d’expressar 32 emocions. Segur que sentirem a parlar d’ells.

Aquesta App et treu diners si no vas al gimnàs i et paga si ho fas. El sistema retira del teu compte una quantitat estipulada que després es reparteix entre els que si que van a suar la cansalada.

RECYCLART.ORG

NERDBOYFRIEND.COM

ONEMINUTEPORTRAITS.COM

GOOGLE SKY MAP/ ANDROID

Si vols fer-te una taula amb un palet i necessites inspiració aquesta és la teva web. Hi trobaràs tot tipus de dissenys fets amb materials reciclats. El seu objectiu és ser una font de generació d’idees creatives en base a la sostenibilitat.

Escriure com Truman Capote potser està fora del teu abast, però vestir com ell ara es possible gràcies a aquesta web. A partir de fotos de personatges famosos et dirigeixen a botigues virtuals on comprar la roba que vesteixen, o si més no el més semblant possible.

Envies una foto teva o d’algú a qui vulguis fer un regal. En un minut et fan un retrat amb un estil molt peculiar i el pengen a la web. Si t’agrada el resultat pots comprar l’original per 20 $. Això es tot!

Orienta el teu mòbil cap al cel i podràs veure a la pantalla una representació exacte de les estrelles que hi han a sobre teu. Observa les constel·lacions i descobreix si allò tant estrany és un ovni o simplement Venus.

— 23 —


THE MORRO FI - FRAN CARRASCO

EL GIN TONIC PERFECTE L’origen d’aquest combinat es remunta al 1870, quan a la farmàcia anglosaxona J. Schweppe & Co. van tenir la genial idea d‘afegir quinina a la soda carbonatada de taronja que fabricaven per a produir aigua tònica, una beguda que a més de refrescant era un medicament per a combatre la malària i que els soldats anglesos destinats a la Índia van començar a barrejar amb Ginebra per suavitzar-hi el sabor. No cal ser molt espavilat per intuir que els principals ingredients del Gin Tonic són la ginebra i la tònica, tot i així fer-lo bé no és tant senzill com sembla. Entre les ginebres podem destacar les que tenen aromes cítrics com Bombay Shapphire, Hendrick’s, Tanqueray o Citadelle. Entre les tòniques n’hi han que exalten aquesta qualitat com la Feber Tree o la clàssica Schweppes. Per l’elaboració del Gin Tonic el got ideal és ample i curt, ja que la ginebra necessita una boca ample per oxigenar-se i desprendre l’aroma. També necessitarem llimona verda, més coneguda com a llima, de la que tallarem trossets de pell i l’exprimirem amb les mans dintre del got, després fregarem les cantonades de la copa i tirarem una rodanxa a dintre. No utilitzarem suc de llimona perquè mata les bombolles de la tònica i el combinat perd part de la seva essència. Continuarem omplint el got amb molt de gel i de qualitat (fet amb aigua mineral) i el mourem per refredar-hi les parets (si es genera aigua la decantarem). Després abocarem la ginebra contant 5 segons a certa distància de la boca del got i omplirem fins a d’alt de tònica. Per acabar de fer-ho rodó buscarem un parell de col·legues i repetirem els passos anteriors tantes vegades com sigui necessari.

— 24 —

BRUNCH LA NOVA MANERA DE MENJAR Diumenge a les 12, t’acabes de llevar i no saps si esmorzar o esperar per dinar. Primer de tot pren-te alguna cosa per rebaixar la ressaca i després valora la idea d’anar a fer un brunch, o el que és el mateix, un esmorzar-dinar. El concepte, d’origen anglosaxó, neix de la unió dels mots “breakfast” i “lunch” i consisteix en unir aquest dos àpats en un. Aquesta pràctica, molt arrelada a països com Anglaterra, comença a comptar amb una clientela molt fidel pels nostres dominis, sobretot durant el cap de setmana. Cada cop són més els locals que inclouen en la seva carta una opció que, al contrari del que podria semblar, no te en els turistes el seu públic objectiu sinó que comença a guanyar molts adeptes entre el públic autòcton. Cada regió té les seves costums gastronòmiques per això el brunch varia lleugerament d’uns llocs a uns altres. El clàssic es composa de productes similars als de l’esmorzar; sucs, cafè, llet, té, pastisseria... però sovint també s’inclouen plats més consistents com els ous escalfats o fregits, les torrades amb bacon, salses de formatge i salsitxes, així com el famós còctel Bloody Mary, un combinat de vodka amb suc de tomàquet, llimona i un toc de tabasc. Per un preu entre 12 i 25 euros és fàcil trobar locals a Barcelona on degustar aquest tipus d’àpat. I si no us sembla suficient, a l’hotel Arts fan l’sprunch, que ve a ser el mateix però passant prèviament per l’spa i que òbviament pica més a la butxaca, bastant més.


MINI REPOR - ALEIX CODERCH

MERCATS D’INTERCANVI Per anar de compres sense gastar ni un euro Quants cops has obert l’armari i hi has vist, impassible, aquella camisa que t’has posat dos cops en cinc anys i que no t’acaba de fer el pes? I què fa a l’estanteria aquell llibre que et van regalar per Sant Jordi i que mai has acabat de llegir? Als mercats d’intercanvi pots bescanviar aquests objectes per altres productes de consum o serveis que t’interessin i que t’ofertin els altres participants. És a dir, pots comprar sense gastar ni un euro i, alhora, et desfàs d’aquelles coses que ja no utilitzes. Amb pas lent, pero ferm, els mercats d’intercanvi s’estan consolidant en diferents punts de la geografia del nostre país. Esperonats per la situació econòmica que estem patint, són espais que ens fan tornar als nostres orígens ja que aquestes transacccions eren la única forma d’intercanvi de l’home des de que va deixar de pertànyer a les societats nòmades. Deu panotxes de blat a canvi d’un peix, per exemple. Aquest era el tracte entre dos habitants de la prehistòria. No obstant, si volien pell i només posseïen blat, havíen de canviar-lo primer per ous o carn per tal que l’amo del cuir acceptés el troc. S’havia de produir una cadena d’intercanvis per assolir l’objectiu. Aquest sistema va anar evolucionant i a l’Egipte dels faraons els agents econòmics ja coneixíen de memòria les relacions de canvi entre els productes. El sistema d’intercanvi estava pautat i es bescanviaven els productes en funció de les únitats i el pes. Igual que en l’antiguitat, actualment als mercats d’intercanvi els diners no hi tenen cabuda. Res té preu. Es tracta de buscar allò que t’interessa entre les diferents parades, trencar el gel entre els venedors i arribar a un acord que afavoreixi les dues parts per tal que es produeixi la permuta.

“Fomenten el consum responsable, la reutilització i ofereixen alternatives a famílies amb problemes econòmics.” Per tant, mai s’ha de visitar amb les mans buides. Sempre s’hi ha d’anar amb algun objecte en desús per si se’n troba un d’interessant. D’altra banda, i seguint la mateixa tònica, també estan proliferant els mercats virtuals. Són espais on es poden demandar, oferir, compartir o regalar objectes. Es troben a internet i són pagines web on els objectes a través de fotografies. El contacte entre la persona que ofereix el producte i el que la demanda s’efectua mitjançant el correu electrònic. El troc es pot fer qual els dos usuaris ho acordin o bé aprofitant un mercat d’intercanvi físic. Els mercats d’intercanvi son molt positius per la societat. Fomenten el consum responsable, la reutilització, ofereixen alternatives a famílies amb problemes econòmics i promouen un altre tipus de relació entre les persones.

— 26 —

A més, ens fan reflexionar sobre el consumisme i el valor que donem als productes en un període on el “comprar, usar, llançar”, que està a l’ordre del dia, comença a ser un model qüestionat. Des de fa uns anys, els mercats d’intercanvi gaudeixen d’un bon estat de salut. Són una activitat emergent i en expansió. Per saber on i quan en pots trobar un a prop de casa teva, només cal que ho busquis a internet. Hi ha infinitat de portals destinats a tal ús. En tot cas, si et fa mandra cercar-ho, a Barcelona, a l’Hospitalet, a Girona, a Castelldefels, o a Sant Vicenç de Castellet, se’n faran el pròxim mes. Ara, si et sobra un joc de cafè de sis peces i necessites un despertador, ja saps on anar.

“Aprofita per corregir els errors del Pare Nöel” Regalar és un art. Una tècnica que demana una gran perícia. Desfer-se d’un present inoportú o de gust dubtós, en canvi, demana una astúcia encara més gran. La ressaca nadalenca deixa multitud d’objectes que no s’utilitzaran mai a les llars del nostre país. Ja sigui perquè ens han regalat una cafetera i nosaltres no som bevedors de cafè, perquè ens han obsequiat amb un jersei de llana horrible o bé per què el Pare Noël ens ha deixat el mateix joc de taula a casa nostre i a casa dels sogres. Si et fa cosa demanar el tiquet per retornar o canviar el regal, els mesos de gener i febrer són una gran ocasió per atansar-nos als mercats d’intercanvi. Els organitzadors d’aquests esdeveniments saben que durant aquestes dates hi ha un augment considerable del públic objectiu i farceixen el calendari de mercats d’intercanvi. Són una gran oportunitat, per tant, per corregir aquells errors del Pare Nöel.


“Mercats ideals per bescanviar objectes que no necessites per d’altres que sí”


T E X T: L A U R A V I L A R D E B Ó

TIES BONES M I R E I A B O R D O N A D A : F O T Ò G R A FA

L

a Mireia Bordonada té moltes coses per dir, i sap com fer-ho. No ha agafat mai la seva càmera digital per anar-se’n a l’altra punta del món a buscar realitats desconegudes, sinó que amb la seva càmera analògica fa fotos als seus amics. Així de senzill i de complicat alhora. Ho intentarem explicar. Quan tenia 18 anys, van sorgir dos interessos nous a la seva vida: la cultura punk&skin i l’interès per la fotografia com a manera d’expressar-se i mostrar les seves inquietuds. Des d’aquell moment, vida personal i fotografia no s’han separat. Per la Mireia la foto no és una feina: és un estil de vida. Després de mirar un llibre del fotograf Alberto García Álix es va adonar de la importància de la peculiaritat del seu entorn. “Em vaig preguntar: si algú ve a fer un reportatge de la meva gent què em semblarà? Que m’està envaint. Si ho ha de fer algú sóc jo.” La seva filosofia és molt clara: no es poden fer fotos sinceres d’una cosa que no s’ha viscut. Aquesta familiaritat és el que dóna una mirada única a les seves fotos. Com ella mateixa explica: “en part, explicar allò que coneixes bé és una forma de respecte cap a la gent que fotografies. (...) sembla una tonteria, però el que és proper per nosaltres és descone-

gut per altres. La nostra forma de vida també és un document interessant.” Tot i que ha realitzat altres reportatges com Endorfines, Metamorfosi o Belfast: entre el joc i la violència, el seu projecte principal és A way of life, retrat del moviment skin a Barcelona, que de moment inclou les sèries, Two-Tone, Interiors, Making Off i actualment está reballant en una nova sèrie, Retrats musicals. Tot i que el projecte va començar per la necessitat de desmitificar la opinió negativa, deguda al desconeixement que tenia (i encara té) la gent sobre els skins, amb els anys A Way of Life s’ha acabat convertint en un projecte de vida. “Al final és un treball intern. Les meves fotos evolucionen amb mi. Potser d’aquí vint anys faré retrats dels mateixos amics amb els seus fills.” A banda dels projectes fotogràfics personals, la Mireia treballa com a docent al CFD de Barcelona (cfdbarcelona.com), és editora gràfica de la revista digital 7.7 (7punt7.net), i realitza tallers de fotografia participativa, en col·laboració amb RUIDO PHOTO, a la presó de Quatre Camins (ruidophoto.com/photo/ acv/). Si voleu saber més sobre els seus reportatges, ho podeu fer a viiphoto.ning.com/ profile/Mireia

— 29 —

“Em vaig preguntar: si algú ve a fer un reportatge de la meva gent què em semblarà? Que m’està envaint. Si ho ha de fer algú sóc jo.” “en part, explicar allò que coneixes bé és una forma de respecte cap a la gent que fotografies. (...) sembla una tonteria, però el que és proper per nosaltres és desconegut per altres. La nostra forma de vida també és un document interessant.”


— 30 —


WIK I P R E S S

FEBRER 2012

MAGAZINE DE RELIQUIES TROBADES O PERDUDES

ATZAR MAGAZINE

22

PA SSAR-SE D E LA RATL L A

22 Hores al dia, son les que dorm un koala. Tenint en compte que pot viure uns 15 anys, al llarg de la seva vida haurà arribat a dormir al voltant de tretze anys. Ja sé en que m’agradaria reencarnar-me el proper cop.

L’origen d’aquesta expressió es remunta als inicis de la boxa, quan aquest esport es practicava sense quadrilàter. Un dels modes en que els boxejadors s‘enfrontaven consistia en marcar una línia amb guix al terra, de manera que cada contrincant quedava a una banda. Els dos participants havien de posar un peu a sobre la línia i no moure’l, ja que si un d’ells es passava de la ratlla perdia el combat. L’altre mètode es basava en lluitar a dins d’un cercle dibuixat o conformat pels propis espectadors.

SOBREDOSSIS DE TALENT J E A N M I C H E L B A S Q U I AT - N Y 1 9 6 0 - 1 9 8 8 Fill d’un contable haitià i d’una dissenyadora gràfica de Puerto Rico, la seva passió pel disseny li va permetre escapar d’un entorn familiar marcat pel divorci dels seus pares. Això es va traduir en constants mudances i el canvi de l’escola catòlica a la pública, que el va posar en contacte amb la subcultura de la gran ciutat, el graffity, el consum de drogues i les bandes de carrer. Finalment als 16 anys va ingresar a la City-As-School, centre per a adolescents superdotats, d’on va ser expulsat per mal comportament abans de graduarse. Basquiat va començar a fer-se famós firmant els seus graffitys amb el pseudònim “SAMO”, inicials de “la mateixa vella merda” en anglés de poble. A contracorrent dels seus colegues “artistes de carrer” no

— 34 —

utilitzava colors pels seus dibuixos i sovint ni tant sols imatges, recorria a les paraules, construint escrits que més endavant serien una part fonamental de la seva obra pictòrica. Cap a principis dels anys vuitanta la seva figura comença a ser reconeguda en els cercles artístics, més enllà de la imatge “d’embrutidor de parets”, gràcies a un article del provocador crític d’art Rene Ricard. La seva obra, apadrinada per Andy Warhol, es caracteritza per un estil Neoexpressionista marcat per l’expressionisme Alemany de finals del segle XIX i les seves arrels africanes i el primitivisme infantil. Es va convertir en prototip del geni romàntic, atractiu i salvatge... i va entrar a formar part del “club dels 27”, com el seu admirat Jimmy Hendrix.


C URI OSIAT S OB R E EL TEN IS L’esport neix el segle XII a França. El nom prové del costum dels jugadors de cridar “ténez!” abans de cada servei. Des de França, l’esport va viatjar a l’Edat Mitjana Anglaterra. D’on ve el sistema de puntuació? Del costum numerològic de l’època. Avui en dia, ens regim pel sistema mètric decimal. Què vol dir? Consi-

derem al 10, 100, 1000 números complerts. Però a l’Edat Mitjana el número sencer era el 60. Com que fer 60 punts d’un en un seria molt lent, es va fragmentar en 4 parts (1530-45 i 60). Amb el pas dels anys, el 45 (fortyfive, en anglés) es va canviar per 40 (forty) perquè era més fàcil de pronunciar.

FALSOS MITES

FUCK

ESPINACS Els espinacs que menja en Popeye, personatge animat creat per Elzie Segar al 1929 als EE.UU, tenen molt ferro. L’origen d’aquest mite és un error de transcripció de la secretaria del científic J. Alexander, que al escriure les dades de composició dels espinacs va desplaçar una coma decimal i va multiplicar per deu la quantitat real de ferro d’aquest aliment, passant de 3

a 30 miligrams. L’error va ser vigent fins a la dècada dels 30, quan uns científics alemanys van tornar a realitzar els anàlisis, tot i això no es va fer públic fins al 1981 en un article de la revista British Medical Journal.

TEXT: Fricandó Matiner de RAC 105

PERQUÈ NO PODEM SENTIR ELS XIULETS PER A GOSSOS? els nostres senT ots tits tenen un límit.

CRACKS DE LA HISTÒRIA Carles VII va deixar de menjar i va morir per inanició per por de ser enverinat.

CODI DE BARRES La primera patent va ser registrada a l’octubre de 1952 pels inventors americans Joseph Woodland, Jordin Johanson i Bernard Silver. En un principi s’utilitzaven per identificar material rodant ferroviari. No va ser fins al 1966 que

va començar a utilitzar-se comercialment i no va ser un èxit fins al 1980. Els codis de barres representen dades de forma legible per las màquines i són un dels mitjans més eficients per a la captació automàtica de dades.

Quan la llum és molt dèbil no podem veure, però quan és molt forta tampoc. Amb l’oïda passa quelcom molt similar, el nostre rang de freqüències audibles està entre els 20 i els 20.000 hertzs. Els gossos tenen el rang de freqüències audibles una

mica més alt, els xiulets per a gossos produeixen sons en un rang superior, per això per a ells són audibles i per a nosaltres no. Als sons que funcionen per sota de 20 hertzs se’ls anomena infrasons. Als sons que funcionen per sobre de 20.000 hertzs, com els xiulets per a gossos, ultrasons.

IKEA La empresa va se fundada al 1943 a una de les regions més pobres de Suecia per Ingvar Kamprad, nascut a la ciutat de Elmtaryd Aguanaryd, quan només tenia 17 anys. El nom Ikea està format per les inicials del seu nom i cognom (IK) i les del seu lloc d’origen (EA).

— 35 —

-Etimologia-

A l’antiga Angleterra els plebeis no podien tenir relacions sexuals sense el permís del Rey. Quan aquest otorgaba el seu permís, les persones penjaben a la porta de casa seva un cartell que deia: Fornication Under Consent of the King.

PEPE En els convents durant la lectura de les Sagrades Escritures, quan es referien a Sant Josep, sempre deien “Pater Putatibus” i per simplificar “P.P.” Per això diem Pepe o Pep als que es diuen Josep.

BOICOT Charles Boycott, l’administrador del compte d’Erne, era una persona tan odiada per els seus veins que aquests es van negar a treballar per a ell, comprar-li o vendre-li res.

SNOB A principis del segle XVII la universitat de Cambridge va decidir admetre als estudiants que no eren de la noblesa. Per diferenciarlos del demés al fer la matrícula anotaben “Sine Nobilitas” (sense noblesa). Més tard ho varen abreviar a snob.


LOST & F O U ND

FEBRER 2012

D

urant la dècada dels seixanta Seat comercialitzava més de la meitat de tots els cotxes venuts a l’estat espanyol. El model 850 va sortir a la venta l’any 1967 convertint-se en objecte de desig de la joventut del moment gràcies al seu esportiu disseny i un preu assequible, al voltant de 170.000 pessetes. Cap al final d’aquesta decàda i després de que la competència llencés models similars, va ser quan des de Seat van decidir

EL MAGAZINE DE LES COSES TROBADES I PERDUDES

SEAT 850 SPORT COUPE

MÓNICA DEL RAVAL

desenvolupar el seu successor, el 850 Sport Coupe, que incorporava un motor 900 cm3 i 52 CV de potència i diverses millores en disseny i prestacions. La seva línia més agressiva va ser motiu d’admiració en una època de cotxes amb formes rodones. Actualment existeix un mercat de segona mà d’aquest cotxe, que es va deixar de fabricar l’any 1974. Una bona bona inversió si tenim en compte que el preu actual està al voltant dels 5.000 Euros.

BACOA HAMBURGUESERIA

PROSTITUTA PER VOCACIÓ La Ramona Coronado, més coneguda com la Mònica del Raval, és prostituta per vocació. Natural d’un poble de Castella la Manxa, on va descobrir el seu gust pel sexe i el maquillatge estrident, va decidir venir a Barcelona per practicar aquesta professió que defensa orgullosa. Al 2009, Francesc Betriu va presentar al Festival de Cine de Màlaga

ATZAR MAGAZINE

Un local petit i agradable darrera del mercat de Santa Caterina a Barcelona ofereix les que probablement són les millors hamburgueses de la ciutat. La clàssica, la Manxega, la Suïssa, la Japonesa, la Bacoa... infinitat de combinacions amb carn de vedella sense additius i productes frescos i naturals a preus raonables. Que tremolin els Whopper i els Big Mac!

un documental titulat “Mònica del Raval”. Durant 112 minuts es mostra la història d’aquesta prostituta de la vella escola del “barri xinès” a través d’entrevistes amb la protagonista i amb diversos clients i veïns de la zona. El film és també un retrat social del barri i de la gent que hi viu, les seves barreges, la seva sordidesa i el seu peculiar encant. — 36 —


“CHATROULETE”

FRED & FRIENDS OBJECTES DE REGAL AMB HUMOR INTELIGENT

Fins ara només existien dues ruletes: la dels casinos i la rusa. Una et podia costar l’ull de la cara, l’altre tota la resta. Millor et proposem la “chatroulete” un divertit xat en el que mai saps qui estarà a l’altre costat. Serà el premi Nobel de la Pau o el montre d’ Amstetten? Que tinguis sort. chatroulete.com

CHANDAL

PARAULES BALIGA-BALAGA “Persona que no té formalitat en res; taral·lirot”. Paraules com aquesta s’estan perdent tot i que podrien resultar molt útils en aquests temps que corren. Per exemple quan perds els nervis al volant, vols insultar un àrbitre o parlar de política. Bé, per parlar sobre polítics potser és queda curta, però ja ho diuen que els insults en català sonen més suaus.

BOTIGA COOL D’OBJECTES RETRO

www.worldwidefred.com

D EP R I M I T ? Tan si estàs deprimit com si no ho estàs, quan acabis de llegir aquesta revista, agafa l’ordinador i conectat al youtube. Introdueix el nom: Emilio Duro i gaudeix d’una execelent conferència sobre l’optimisme. Quan acabis de mirar-la t’asseguro que et menjaràs el món.

Al barri del Raval s’amaga una botiga on es pot trobar qualsevol cosa. Objectes singulars com llibres de disseny, vinils underground, publicacions indie, eines de cuina retro, decoració kitch de diferents llocs del món, tot tipus d’objectes vintage i càmeres analògiques Lomo i Polaroid. Apunteu aquesta direcció: C/ Valldonzella 29.

HOCKERN

L’ S K A T E M A D E I N G E R M A N Y No ens deixem enganyar per la forma de tamboret que té “l’Sporthocker”, l’aparell que es necessita per practicar el Hockern, un esport de carrer nascut a Alemanya i que no para de guanyar adeptes. La idea és fer la maniobra més boja que et passi pel cap

barrejant estils com el parkour, els malabars, l’skate i el breakdance, per després acabar assentat a sobre com si d’una cadira es tractés. Tot i que la millor manera d’entendre com funciona això és fent una ullada als vídeos que circulen per la xarxa. — 37 —

QUÈ SE N’HA FET D’ALFONSO RIBEIRO? Abans d’arribar al seu punt més àlgid interpretant a , el cosí de Will Smith a “El príncipe de Bell Air”, havia destacat a Broadway i fins i tot va rodar un anunci amb Michael Jackson. Després del gran èxit de la sèrie ha anat alternant l’actuació amb la realització de televisió, ha presentat concursos i fins i tot va guanyar un reality show de cant. Si busqueu una imatge actual seva per internet descobrireu que cada cop s’assembla més al seu pare en la ficció, Phillip Banks.


COSES AMB RODES - FRAN CARRASCO

EMERSON FITTIPALDI

MADSEN BIKES

Nascut a São Paulo al 1946, es va convertir en el campió del món de la F1 més jove de la història al 1972, honor que va tenir fins al 2010, quan Sebastien Vettel ho va aconseguir als 23 anys. Al 1974 va revalidar el títol, guanyant també els subcampionats del 1973 i el 1975. Amb només tres curses en el seu historial va passar a ser líder de l’equip Lotus, després d’una tràgica cursa al circuit de Monza on el seu company Jochen Rindt va morir, i en la que el mateix Fittipaldi va patir un fort accident. Les fortes trompades van ser una constant tant dintre com fora dels circuits. Actualment, ja fora dels circuits, s’ha convertit en un predicador de les seves pròpies experiències extremes com a “Cristià renascut”.

Per la gent de Madsen una bicicleta ha de servir per quelcom més, com ara transportar coses relativament pesants. Després d’un primer prototip amb un gran cubell a la part davantera, on el centre de gravetat donava sensacions estranyes, van decidir allargar el xassís i posar la caixa a la part posterior. D’aquesta manera van aconseguir una sensació de conducció més natural i equilibrada que aportava més confiança i seguretat. Si vas d’ecologista convençut ja no hi han excuses per aparcar “la furgo”, les Mudsen aguanten fins a 272 kg. Hi cap tota la canalla, les eines, la compra... i potser fins i tot la sogra.

LONGBOARD GIRLS CREW Cansades de ser sempre una minoria en el món de l’skateboard, aquest grup de noies van crear una comunitat internacional de longboard femení. Es van adonar que patinar en grup aportava bones sensacions, un ambient diferent, i no podien deixar de pensar que això mateix succeïa a tot arreu i que havien de fomentar aquest tipus de trobades. Des de la seva fundació recolzen a les noies que patinen o que volen fer-ho, ajudant-les a interactuar i a trobar-se, a crear equips locals, organitzar reunions skate, compartir consells, etc. Reivindiquen que des de 1960 hi han competicions femenines d’skate i molt talent entre les participants, però que tota la fama i el reconeixement és pels nois. Per tant un dels seus objectius és canviar aquesta concepció i convertir-se en un referent en aquest sport. Si feu una ullada als vídeos que pengen a Internet us convertireu en defensors instantanis de la seva causa.

— 38 —


NO PENSIS DISPARA Menjar sen tem por actus henduciam hos es, nossitam inprimanum fure a aturnum tem audepec ulvirti sulis, num inerceper iam terivena, dit, obsente ntemust viri consi ips, num iam publintiae ignatis? quam ocupio, nonsus? que publicaete diu et intil til vitam nihilius, Catus facid fac fernitum ocae inc trevit; Cupionestra quidea virmihinato es clescer ionsultor libuntem ta menenar ipionsu lisside ffresum actus rem serudel larior habulicae a.

POTS GUANYAR UNA LOMO SARDINA

— 40 —


— 41 —


— 42 —


CULTURISME

RECOMANACIONS CULTURALS PER ESTAR FORMA — 43 —


C U LT U R I S M E - C I N E M A

MI HIJO Y YO RUGBI A LA SANG Arriba als nostres cinemes aquest exitós drama francès estrenat al 2010 i construït al voltant del tòpic del pare obsessionat amb la idea que el fill segueixi els seus passos. Jo Canavaro procedeix d’una família de famosos jugadors de rugbi i desitja que el seu fill Tom, de 13 anys, continuï aquesta tradició. Malgrat això, Tom destaca per les seves habilitats per les matemàtiques i no precisament per les esportives. Després de la negativa de diversos equips de la regió d’admetre el seu fill, Jo crea un equip de rugbi amb l’ajuda del seus amics per intentar que la llegenda dinàstica continuï.

YOUNG ADULT

FRANÇA 2010 D: Philippe Guillard A: Gérard Lanvin, Jérémie Duvall, Olivier Marchal.

CHARLIZE THERON ES TORNA A LLUIR El director i la guionista de “Juno” (Jason Reitman i Diablo Cody) signen aquesta àcida comèdia que trenca amb els tòpics de Hollywood. Mavis Gary, una escriptora de literatura juvenil que s’acaba de divorciar, torna al seu poble natal per reviure els seus dies de glòria i tractar de superar una crisi existencial. La cosa empitjora quan intenta recuperar el seu antic xicot, ara feliçment casat i amb fills. Tot i això troba un inesperat aliat en un altre vell company que tampoc ha superat l’etapa de l’institut. EEUU 2011 D: Jason Reitman A: Charlize Theron, Patrick Wilson, Elizabeth Reaser.

DECLARACIÓN DE GUERRA Romèo i Juliette s’enamoren i tenen un fill, Adam. El nadó no deixa de plorar i després de diverses probes li diagnostiquen un càncer. Ells no es rendiran i faran front a una llarga batalla amb tot el seu amor com a principal argument. Un drama personal basat en l’experiència de la pròpia directora que tot i això ofereix notes d’humor. Aclamat film premi a la millor pel·lícula, actor i actriu al Festival de Gijón, i representant de França als Oscars com a “millor pel·lícula de llengua no anglesa”. FRANÇA 2011 -D: Valérie Donzelli A: Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm, Gabriel Elkaïm.

— 44 —


C U LT U R I S M E - C I N E M A

KADMANDÚ

DVD

UN ESPEJO EN EL CIELO A principis dels anys 90, la Laia, una jove mestre catalana, es trasllada a Katmandú per treballar en una escola local. Després de contraure un matrimoni de conveniència per a legalitzar la seva situació, comença un ambiciós projecte als barris de barraques de la ciutat per tal de millorar l’educació dels més necessitats. Aviat comprèn que no pot fer-ho sola, alhora que se’n adona que s’està enamorant del desconegut amb el que s’ha casat. La seva amiga Sharmila l’acompanya en aquest viatge que la porta a les profunditats de la societat nepalesa i de si mateixa.

BEGINNERS COMEDIA EMOTIVA

SHAME SEXE A NOVA YORK

ESP. 2011 D: Icíar Bollarín A: Verónica Echegui, Sumyata Battarai.

Michael Fassbender, nominat als Globus d’Or com a millor actor dramàtic, interpreta a Brandon, un novaiorquès al voltant de la trentena amb una intensa vida privada, que dedica bàsicament a satisfer la seva adicció al sexe, mirant pàgines pornogràfiques i mantenint contactes amb solteres de Manhattan. La seva rutina es veu bruscament interrompuda quan apareix la seva germana Sissy, sense avisar i per a una estància indefinida. Una pel·lícula farcida de crua sexualitat que deixa nuus els seus personatges, literal i figuradament.

Després de la mort del seu pare, un home que va sortir de l’armari als 75 anys després de 40 anys de matrimoni, l’Oliver coneix a la peculiar Anna i s’esforça en estimar-la a la seva manera. Una comèdia molt emotiva que tracta les penes i les alegries de l’amor d’una forma molt personal. EEUU 2010 D: Mike Mills.

UK 2011 D: Steve McQueen. A: Michael Fassbender, Carey Mulligan.

CHRONICLE

B L U E V E LV E T E N B L U E R AY

FILM INDEPENDENT DE SUPERHEROIS Thriller fantàstic rodat en format de fals documental sobre tres companys d’institut, que després de veure’s exposats a una estranya i misteriosa substància en un bosc de Portland, comencen a desenvolupar increïbles poders. Treballaran junts per polir les seves noves habilitats tot i que aviat començaran a perdre el control de les seves vides, descobrint les seves vessants més obscures.

Ja està disponible en Blu Ray la que segurament és la millor pel·lícula de David Lynch . Una revisió d’aquest innovador clàssic de Hollywood amb 50 minuts d’escenes mai vistes, algunes tomes falses i una correcció de color supervisada pel mateix director.

EEUU 2011 D: Josh Trank A: Michael B. Jordan, Michael Kelly, Alex Russell.

EEUU 1986 D: David Lynch.

— 45 —


36 CICLE DE JAZZ GRANOLLER S

JAZZ

PALAU DE LA MUSICA

CASINO GRANOLLERS /3 FEB-16 MARÇ

L’associació Jazz Granollers organitza anualment dos cicles de jazz al Casino de la ciutat. Durant aquesta edició hi actuaran: August Tharrats, Celestete Alías i Santi Careta, Òscar Peñas Quartet & Jason Palmer, Gonzalo de Val Trio, Martí Ventura Quartet & Laia Cagigal, Jerôme LaVoix & his orchestra i Dick Them Trio. Agustí Vinyamata, 21 - Granollers. ENTRADA: 6 Euros i 4,50 Euros Socis Casino

03 MARÇ - 22:00h

FESTIVAL DEL MIL·LENI / 24 FEB - 21:00h

GORAN BREGOVIC Es descriu a si mateix com un compositor de música contemporània, però la seva música sona molt diferent a la dels seus coetanis. Això segurament és perquè en Goran és dels Balcans, i allà la contemporaneïtat és diferent. Ressons de les bodes jueves i gitanes, cants d’esglesis ortodoxes i catòliques, evocacions musulmanes. La seva música ve de la terrible frontera que durant anys catòlics, ortodoxes i musulmans van convertir en territori de guerra i llar. Música que la nostre ànima reconeix instintivament i que el nostre cos celebra amb unes increïbles ganes de ballar.

LA TROBA KUNGFU TE AT R E A UD I T ORI DE GRANOLLERS Actualment són unes de les bandes més importants de l’escena ” World Music” europea. El seu estil, difícilment catalogable, és una barreja entre la rumba embrionària, la cúmbia, el sarau, el blues i altres gèneres, més fàcils de tocar que de definir, segons la pròpia banda. En aquesta ocasió la producció del seu espectacle “Des de la panxa del bou” s’adaptarà a l’espai de l’escenari , per commemorar el desè aniversari del teatre, donant-li un aire nou gràcies a la col·laboració de rapsodes i altres veus amagades de la comarca. Teatre Auditori de Granollers- Torres i Bages, 50 - GRANOLLERS. PREU: 8-15 Euros

C. del Palau de la Música, 2 - BARCELONA - ENTRADA: 48 Euros

-MAZONI-

4 FEBRER - CENTRE CULTURAL CARDEDEU

El 8è cicle Tastautors s’acomiada amb el plat fort al Centre Cultural de Cardedeu. Mazoni és l’alter ego musical de l’ampurdanés Jaume Pla, una de les veus més reconegudes de l’exitosa nova fornada de musics catalans. El febrer del 2011 va presentar el seu darrer àlbum Fins que la mort ens separi, protagonitzat per temes com la mort i l’amor, i on Pla s’acosta una mica més al pop. Al mes de maig i tindrà lloc l’edició gironina del festival. Av. Rei En Jaume, 118 Cardedeu - ENTRADA: Ant.9 Euros Guixeta: 10 Euros


SALA BIKINI

L’AUDITORI DE BARCELONA

INSOMNI FESTIVAL

CDS BOMBAY BICYCLE CLUB

17-18 FEBRER El Festival Itinerant de Música Independent de Catalunya aterra a Barcelona en la seva 6ena edició. Los Pilotos, Chinese Christmas Cards, Evripidis And His Tragedies, The Seihos i The Crookers (per primera vegada a l’Estat espanyol), configuren la proposta per l’edició de 2012. Un cartell idoni per a conèixer algunes de les veus del panorama alternatiu.

ANTONIA FONT 22 FEBRER/2012 - 21:00h Des que el 1997 es van donar a conèixer amb una maqueta de 4 temes, la seva carrera no ha parat de créixer. El grup mallorquí, format per Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Per Manel Debon, Jaume Manresa i Joan Roca, ens ha anat regalant treballs per fer-nos partícips del seu món personal, farcit de paisatges mediterranis, viatges fabulosos , referències domèstiques, astronautes... Després de 6 àlbums l’any passat van presentar “Lamparetes”, un homenatge a la quotidianitat.

SALA BIKINI: DEU I MATA, 105 - BCN ENTRADA: 18 Euros Ant. 22 Euros Taq.

SALA PAU CASALS: Lepant,150 - Bcn. ENTRADA: 18-30 Euros

MARIA COMA

Aquest jove banda anglesa que pren el seu nom d’una cadena de restaurants indis de Londres es mou entre l’ indie rock i el folk. Comparteixen segell amb Kasabian i els Arctic Monkeys i l’any passat van treure el seu tercer àlbum, A different kind of fix, amb el que van aconseguir la 6a posició a les llistes d’UK.

JOAQUIN SABINA

REEDICIÓ DE 19 DIAS Y 500 NOCHES Es redita amb material inèdit un dels millors discs de l’artista de Jaén. Publicat al novembre del 1999, quan a la veu més trencada del pop espanyol encara vivia la vida cràpula que la resta del món es conforma amb imaginar. El nou material no passa de curiós. Hi destaca una versió estesa de Como te digo una “co” te digo la” o”.

CLAP MATARÓ 24/02/2012 - 23:00h Dintre del 7è Cicle de Músiques Tranquil·les, està programat el concert d’aquesta compositora, pianista i cantant barcelonina. El passat novembre va llençar el seu nou disc, “Magnòlia”, un treball que té com a columna vertebral el piano. Treballat com una obra completa, més enllà de la música, també hi engloba els videos (en Super 8 i fets per ella mateixa), els dissenys, el directe… CLAP: Carrer Serra i Moret, 6 - Mataró. ENTRADA: Ant.8 Euros Guixeta: 12 Euros Foto: Pau Vallvé


C U LT U R I S M E - T E AT R E / L L I B R E S / A R T

NITS DE RÀDIO DOS PUNT CERO

LLIBRES

L’ATENEU / 11 FEBRER 20:00h És tard. Les dues de la nit. Candela, Llorenç, Pedro i Anna estan a punt per al programa d’aquesta nit. De nou: “Ho busco però no ho trobo”. Els oients truquen cercant on poden comprar un tricicle o qui els voldria vendre una entrada de la final de Berna. Però avui una trucada farà trontollar el mecanisme d’aquest rutinari programa. Carrer Germà Emilià, 1 Sant Celoni Preu: 10 Euros C.Jove: 5 Euros

MIRACLE A LA CASA NEGRA TEATRE PONENT / 24-25-26 FEBRER Txèquia, una conversa sobre l’herència de la casa (en estat quasi ruïnós) on té lloc l’acció. El to, en alguns moments humorístic, contrasta amb el contingut dramàtic de l’argument que es desgrana al llarg de l’obra: unes relacions familiars marcades pels fets històrics i alhora dramàtics del seu país, que han condicionat la vida de la família i que els porten a desenterrar les seves pors i els silencis amagats durant anys perquè, igual que la casa, surtin del seu estat ruïnós.

NEMESIS PHILLIP ROTH Némesis està ambientada a la comunitat jueva de Newark, Nova Jersey. Durant l’estiu de 1944 una epidèmia de polio els afecta i el nombre de víctimes comença a ser considerable. Bucky Cantor, un jove professor jueu que no ha tingut una vida fàcil, s’enfronta a la mort d’alguns dels seus alumnes amb ràbia i estupor.

C. de Ponent, 60 - GRANOLLERS. PREU: 16 Euros Socis: 10 Euros

EXPOSICIÓ NOGENSMENYS KAFKA SALA CIUTAT C.C.G./ FINS EL 26 FEBRER

IQ84 HARUKI MURAKAMI Nova novel·la de l’autor de Tokyo Blues. Aoame, una monitora de gimnàs, i Tengo, un professor de matemàtiques, són quelcom més del que aparenten ser. Tots dos tenen al voltant dels trenta anys i viuen vides solitàries. Petits canvis en el seu entorn els conduiran inexorablement cap a un destí comú.

Ricard Geladó i Xavi Plana són dos artistes del Vallès Oriental, fa un any van emprendre aquest projecte comú per commemorar el centenari de la primera publicació d’una obra de Franz Kafka. Pintura, escultura, escenografia, fotografia i vídeo ens traslladen al món oníric, angoixant, esquinçador i fantàstic de l’escriptor txec. Per a completar la seva proposta han col·laborat amb col·lectius, actors i espais de la ciutat, com el mòdul de Producció Audiovisual de la Casa d’Oficis de Granollers. SALA CIUTAT / C.CULTURAL DE GRANOLLERS - Carrer Joan Camps, 1

— 48 —


— 49 —


— 50 —


N O Y E L L O W PA G E S - F R A N C A R R A S C O

YELLOW PAGES NO ESTAN AQUÍ PER ATZAR Pel mes de Febrer hem fet una selecció de restaurants on degustar la millor cuina d’autor, botigues per vestir com cal i locals de copes on cremar la nit ballant.


Y E L L O W PA G E S - C U I N A D ’ A U T O R

MOSAIC Cardedeu Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Tel. 938453239 - Preu mitjà: 25 Euros.

EL CRUCE Sant Celoni Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit. Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Tel. 938453239 - Preu mitjà: 25 Euros.

TILT Mataró Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Tel. 938453239 - Preu mitjà: 25 Euros.

— 52 —


Y E L L O W PA G E S - C U I N A D ’ A U T O R

SIRAH Sant Celoni Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Tel. 938453239 - Preu mitjà: 25 Euros.

LA GAMBA Granollers Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit. Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Tel. 938453239 - Preu mitjà: 25 Euros.

POU DE GLAÇ Llinars de Vallés Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit. Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Tel. 938453239 - Preu mitjà: 25 Euros.

— 53 —


Y E L L O W PA G E S - M O D A

AFRIKA Granollers Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 - Granollers - Tel. 938453239 www.africa.com

CLAXON Granollers Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 - Granollers - Tel. 938453239 www.africa.com

BLA BLA BLA Granollers Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 - Granollers - Tel. 938453239 www.africa.com

— 54 —


Y E L L O W PA G E S - M O D A

G3 Sant Celoni Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 - Granollers - Tel. 938453239 www.africa.com

ALAUNA Sant Antoni de Vilamajor Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 - Granollers - Tel. 938453239 www.africa.com

LE POUPE Mataró Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 - Granollers - Tel. 938453239 www.africa.com

— 55 —


Y E L L O W PA G E S - D A N C I N G

LE POUPEE Sant Celoni Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Granollers ENTRADA: Lliure CUBATA: 5 Euros

CLAP Mataró Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Granollers ENTRADA: Lliure CUBATA: 5 Euros

MANAUS Mataró Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Granollers ENTRADA: Lliure CUBATA: 5 Euros

— 56 —


Y E L L O W PA G E S - D A N C I N G

EL PUPUT Granollers Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Granollers ENTRADA: Lliure CUBATA: 5 Euros

AMBIENT Cardedeu Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Granollers ENTRADA: Lliure CUBATA: 5 Euros

SAIKO Sant Celoni Ti. Cae temedemper ac tritiurox me nununtered C. Verficid acres hordicaequa convoliae veheberis comnis furnicerta consciam mo in aciemni cupiond actandit.Actus pest C. Imunt. Gratque ma, que taberfi rmilintium public ve, que ta remquosto untia dintericipte accipioris cepos huitimis sil unum re, det? Decoenarbit, patus host vervium, nonihillabem sescem, qua vermac vit, nos hos scris ad conoctum pul virmisse converum catus etie eticid iame ariamquit; nortus nocastius, quam nihilicisse etem con vit.

Palau de la Música, 2 Granollers ENTRADA: Lliure CUBATA: 5 Euros

— 57 —


POSI LA SEVA PUBLICITAT EN UNA ALTRE REVISTA SI NO VALORA LA SEVA IMATGE

c o n s u l t i l e s n o s t r e s r i d í c u l e s t a r i f e s a w w w. a t z a r m a g a z i n e . c o m


— 59 —


— 60 —

ATZAR MAGAZINE  

Tendencias Mag

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you