Page 1

DANSET SEG TIL KONE FRA SKJOLDASTRAUMEN - Maria og Christian koker godt sammen

Les om Anita og Jan Magnus fra Sagvåg

- dei gode stundene

KJØKKEN • BAD • GARDEROBE • VASKEROM

1


30 ÅR MED KJØKKENTJENESTE JOVISST HAR DET AV OG TIL KOKT OVER Har til og med brent noen fingre innimellom. I noen sekunder har vi også lurt på hvorfor vi i all verden startet med produksjon og salg av kjøkken, bad, garderober og vaskerom. Men for det meste har det vi har servert blitt svært godt mottatt. Vi har blitt utfordret av våre kunder gjennom svært mange ønsker, noe som også har gjort sitt til at vi hele tiden har lært mye og utviklet oss videre. Det er disse kundene som har gjort at vi nå kan feire 30 år. Tusen takk til alle.

HISTORISKE TILBAKEBLIKK: 1988

Ølen Kjøkkensenter ble etablert i Ølen sentrum. Salg av Hygena kjøkken

1994

Kjøpte tomt på Knapphus

Knapphus Kjøkkensenter ble etablert og første byggetrinn stod ferdig. 200 m2 til utstillingslokale og 200 m2 til utleige.

HVA TROR VI ER DET VIKTIGSTE TIL AT VI ER BLITT 30 ÅR? At mange liker mat og det å lage mat på et inspirerende kjøkken er nok det viktigste. Behovet for et funksjonelt kjøkken. Mange bruker store deler av fritiden sin på kjøkkenet og det skulle bare mangle om det da ikke var kjekt å være der?

2000

Nytt påbygg, mer plass til lakkering og utstilling.

2005

Vi har gjort våre valg og satt opp noen punkter som skal bidra til at du som potensiell kunde velger oss. Vi har levert over 5.000 kjøkken, bad, garderober og vaskerom, så noe må vi da ha lært og gjort rett.

2010

Større plass til utstilling og lager. Lakken ble flyttet ned i kjelleren. Egenproduksjon blir en større og større andel av salget.

DETTE SKAL VI VÆRE GODE PÅ: 1.

1995

Kunnskap om hva som er viktig for å sette opp et godt kjøkken

2. Stort utstillingslokale som gjør det lettere for deg å velge 3. Egne montører som virkelig bryr seg og kan våre kjøkken

2012

4. Egenproduserte kjøkken, bad, garderober og vaskerom

Etablering av avdeling i Odda

5. Strai-kjøkken. En av norges største

Nytt påbygg. Plass til egenproduserte kjøkken, bad, garderober og vaskerom.

2011

Etablering av avdeling i Sauda

2018

30 år. Nå med fokus på å levere «dei gode stundene»

6. Skreddersøm. Vi tilpasser alt på millimeteren til ditt rom 7. Vi lagrer og kontrollerer alt hos oss før vi kjører alt til deg. Også hvitevarene om du vil. 8. Totalpakke. Vi tar alt fra riving, fjerning, montering, rør, elektrisk, gulv... 9. Vi er til å stole på. Vi er ikke fornøyd før du er fornøyd. 10. Dei gode stundene. Dette er vårt kundeløfte og alt vi gjør skal resultere i at du får dei gode stundene. Ta turen innom, så skal vi helt sikkert finne en løsning til en pris du er fornøyd med. Med vennlig hilsen oss alle på Knapphus Kjøkkensenter (les om åpen dag side 11)

Øystein

2

Per Ivar

Ragnhild

Dariusz

Kjetil

Geir Helge

Venke

Øyvind

Anne Mai

Tore

Vegard

Hildegunn

Kristian


V LINE. Miljøvennlige materialer og eksklusiv design samlet i en stram og stilren front. Kombinasjonen av eik og linoleum gir et massivt og varmt preg.

Med Knapphus kjøkken det går deg bra, for vi vil gjøre alle glad. Vi tegner og bygger for alle som vil, men du bestemmer din egen stil :)

3


Utsikta frå stova er slett ikkje så verst frå kaien i Sagvåg.

Bilde frå Sagvåg plassert bak herda glas over koketoppen.

DAMENE ER IGONGSETJARANE - og heldigvis har eg ein mann som kan avslutta prosjekta ANITA MONSRUD MAGNUSSEN OG JAN MAGNUS MAGNUSSEN ER BUSETT PÅ KAIKANTEN I SAGVÅG PÅ STORD «Magnussen på kaien» har sidan 1938 og fram til 2010 vore butikk der du kunne få kjøpt alt utanom mat. Krambu og jernvarehandel med båt og båtmotorar som krydder. Dagen skribenten var der skein sola frå blå himmel og sjøen var like stille som bakken. Butikken dei dreiv avslutta historia i 2010, etter 72 år i familien Magnussen. Dei ville ha meir fri. No jobbar dei begge på Kværner. TIL SAMAN HAR ME BYGD 4 HUS Dei overtok huset i 2006 og flytta inn for 3 år sidan. Eit «tusendørshus» med mange små rom og ulike golvbelegg og fargar på alle rom. Det var ofte slik før. Kjøkkenet var eit av romma dei hadde lyst til å fornya. Anita er frå Vikjo (Leirvik), men blir no rekna som å vera ei frå Sagvågen. For å verkeleg føla seg heime ville Anita gjerne setja sitt preg på huset. Kjøkkenet, i kombinasjon med åpen løysing til stova, stod øverst på lista. Erfaring frå å ha bygd tilsaman 4 hus kom godt med. Anita har mange kreative hobbyar som å laga «grafikk» til trykk på t-skjorter, broderi, kort og mykje anna. Ho tok seg av tenkjearbeidet seier Jan Magnus. Ja, damene er igongsetjarane smiler Anita, og heldigvis har eg ein mann som kan avslutta prosjekta. Mennene synes gjeddna at ting er bra so da e, legg ho til. KORLEIS STARTA PROSJEKTET «NYTT KJØKKEN»? Behovet har vore der lenge. Huset var overmodent for eit nytt kjøken, seier Anita. Var både på Stord og i Haugesund, men fekk ikkje den oppfylginga og forslaga me kunne tenkt oss og gav til slutt litt opp. Hadde ikkje lyst til å riva, byggja om vegger og anna sjølve. Me er glade i køyra turar med bobilen og gjeddna til Telemark, seier Jan Magnus. Ein laurdag me køyrde forbi Knapphus foreslo Anita at dei skulle stikka innom. Eg møtte ein som verkeleg ville selja og finna ei løysing som var den rette for oss og det likar eg seier Anita. Han såg løysingar eg hadde inni håve mitt, legg ho til. Han forstod kva eg var ute etter og hadde mykje kunnskap om korleis me kunne løysa ting. Eit heilt overskap var eit problem for mange, men ikkje for dei. Eigen verkstad gjorde at dei kunne laga akkurat det eg var ute etter. 4

KVA ER ERFARINGA MED DET NYE KJØKENET SÅ LANGT? Store skuffer, svært oversiktlig, høgskap der skuffene kjem ut med døra, stikk-kontakt på benkeplata... Induksjonsovnen virkar ikkje heilt som den skal og slår seg av etter ei stund. Me har meldt frå og er sikre på at Knapphus Kjøkkensenter ordnar opp i det slik dei har gjort med alt det andre. Me likar også godt at benkeplata går heilt inn i hjørna slik at me fekk ei sjalusidør til å gøyma ting og tang bak. Er godt å få gøymt vekk «rotet», smiler dei. Eit smalt og høgt vindu klarte dei også å lura inn. Kjekt å få inn lys og ikkje minst ha kontakt med sjøen. At dei er opptekne av historia til huset, plassen og Sagvåg er tydeleg. Gamla bilder plassert mellom overskap og benkaplatene. Det er mykje historie å ta vare på og no er dei godt i gong med å skapa sine eigne historiar. KVA MED MATEN? ER DEN OGSÅ BLITT BETRE? Dei kikkar lurt på kvarandre. Liksom vurderer kva dei skal sei. So kjem da: Jan Magnus sine speilegg er vel mykje godt som før. Kanskje toppar han litt oftare med bacon, men ingen merkbar forskjell flirer Anita. Han er flink til å grilla å gjer det eg seier han skal gjera, legg ho smilande til. Det er ingen tvil om at det er Anita som kokken og den som er mest oppteken av god mat. Likar også å eksperimentera med maten til småselskap, klubben og andre tilstelningar. No er eg ein del av «festen» sjølv om eg må laga mat, seier ho. ME ER VANT TIL Å SNAKKA MED FOLK ETTER MANGE ÅR BAK DISK At Anita og Jan Magnus er livsnytarar er lett å merka. Set oss ofte ned både inne og ute for ein kopp kaffi og ein god prat. Huset ligg svært sentralt på kaien i Sagvåg, noko som gjer at det ofte kjem folk å slår av ein prat. Nyta frokosten og andre måltid ute er noko me likar svært godt. Den gode drøsen er ein del av livet vårt, legg dei til. Borna kan kommentera at det er for mykje «krimskrams og historie» på veggane og at dei heller burde vore litt meir moderne med kvitt og stilreint. Det er ikkje nødvendigvis ein heim sjølv om det står 4 bokstavar med «HOME» på, seier Jan Magnus.

Me takkar for ei flott stund på kaien i Sagvåg, der me nytte livet eit par innholdsrike timar. Skrivar: Frank R. Abelseth


Anita og Jan Magnus nyt livet på sitt nye kjøkken. Det er eit Knapphus Kjøkken og modellen er Urban eik fargelakkert i to fargar. Den mørke fargen på teknisk vegg går igjen på sokkel og på ramma til overskap.

Historia til Sagvåg er strategisk plassert bak herda glas under overskap. Det breie overskapet er spesiallaga på Knapphus med tjukk ramma.

5


UIMOTSTÅELIGE KJØKKEN

URBAN EIK FARGELAKKERT Med Tip-on. Et enkelt trykk og skuffer og dører åpnes.

6

VILLA FARGELAKKERT Et nytt kjøkken i gammel og moderne stil. Er plassert i et gammelt, nyrenovert hus. Skal være moderne men også videreføre husets identitet.


URBAN SLETT FARGELAKKERT Stilrent, vakkert og et bad som er lett å holde rent. Akkurat som deg? God plass og forførende belysning. Et bad du kan bli forelsket i.

SLOTTSBAD FARGELAKKERT Badet som får deg til å føle deg kongelig. Hva nå det enn skulle bety. Flott å se på, god plass, sittebenk, god belysning... Vi leverer kongelige bad.

7


Kjøkkenet er et Knapphus Kjøkken - Urban slett fargelakkert. Stor øy med mange og romslige skuffer. Fryseskap under vitrineskap.

God benkeplass, tilpasset belysning og effektiv ventilator er alle kokkers drøm.

8

Sjalusiskap til f.eks. kjøkkenmaskiner og fryseskap i kjøkkenbenk har blitt en stor suksess.


Å være sammen... Har det blitt mye mer av med åpen løsning.

BLE LURT TIL Å FLYTTE TIL VATS - men av og til kan det lønne seg... FRA GREASE TIL SAU Maria Lilleskog Eikeland er opprinnelig fra Skjoldastraumen. En lørdag i 2011 skulle hun og noen venninner til Skjold på musikalen Grease. Christian Eikeland fra Vats skulle det samme. Om det var en sang, en replikk, eller et «kall» som Danny som fikk Christian til å by Maria opp til dans strides de lærde om. Men dans ble det. Christian satte inn støtet, som Maria sier det. Det funket. Maria flyttet inn i Christian sitt nye hus på Knapphus-feltet i 2012, de giftet seg i 2016. Maria klarer ikke å unngå å trekke på smilebåndet når hun sier at dansen i Skjold, i tillegg til bryllupsdansen, er de eneste gangene Christian har danset. Men så skal vel heller ikke livet være en dans på roser hele tiden? Gården og huset de nå bor i ble kjøpt desember 2015. Kommer du fra en sauegård som Christian, var det helt naturlig å kjøpe en. Maria er utdannet sykepleier og driver som selvstendig næringsdrivende innen hjemmehjelp. CHRISTIAN HAR JOBB I NORDSJØEN Christian ville også sette inn støtet med et skikkelig kjøkken. Huset de kjøpte ønsket de å gjøre til sitt eget. Bygde på for å få et større kjøkken og var innom Ikea og andre leverandører. Selv om de bor i Vats, var det ikke selvsagt å velge Knapphus Kjøkkensenter. De hadde ikke sterke meninger om planløsninger og teknisk innhold, men ville ikke ha hvitt kjøkken. Christian leverte tegningene og målene til Øyvind på Knapphus mandagen og torsdagen fikk de se fem ulike forslag. Vi ble «kjøpt» med en gang sier Maria. Eller kanskje er det «solgt» det heter? Vi fikk svært gode innspill på hva som var viktig og hvorfor, sier Maria. Det var tydelig gjennomtenkt ned til minste detalj, vi forstod med en gang at dette kunne de. Christian hadde hele tiden sagt at han ville ha kvalitet og det var heller ingen ulempe at det var i nærheten.

ÅPEN LØSNING ELLER IKKE? Vi har nå fått en åpen løsning med stor stue, tv-krok og kjøkken i ett. Den store og romslige øyen gjør at den som «rører» også kan være en del av fellesskapet hele tiden. Det er mye kjekkere å være hjemme nå og vi har mer kontakt med hele familien. Det har blitt en drøm og livskvaliteten er klart høyere. Maria, som ikke er «kjempeglad» i å lage mat, liker også det bedre nå. Christian bidrar bl.a. med å bake boller sammen med barna. Noe må han da gjøre når han ikke danser? HVA ER DET SOM ER SÅ BRA DA MED DET NYE KJØKKENET? Øyen er nok det viktigste sier Maria. Har også fått svært god plass med store og oversiktlige skuffer og skap. Har til og med skuffer som er ledige, smiler Maria. At vi valgte Miele sine gode hvitevarer er vi også glade for. Ellers er det stilrent og alt er på mål og tilpasset. Kjøleskap som går fra «gulv til tak» og fryseskuffer under benken er noe alle liker svært godt. Å invitere til selskap er også en lyst. Da dekker vi på kjøkkenet og alle spaserer rundt og nyter maten og hverandre i «kjøkkenstuen». Slakting av sau for å lage pinnekjøtt og fenalår er også utført på det nye kjøkkenet. Maria legger også til at «vi gjorde ingenting, unntatt å vaske av kjøkkenbenken». At alt ble levert fix ferdig var viktig. De hadde ikke de store forventningene når de bestemte seg for nytt kjøkken, men det de har fått overgår alt de hadde tenkt seg. At de trives er også lett å merke. Det er bare å stikke innom.

Vi takker for en flott stund i «gildehallen» og ser frem til nybakte boller i posten. Skrivar: Frank R. Abelseth

9


ER DET I «DAMEKLUBBENE» ALLE VIKTIGE BESLUTNINGER BLIR TATT? Det er sagt mye om «dameklubbene» som går av stabelen på tirsdager eller andre passende ukedager. Da møtes damer i mange forskjellige utgaver til en god prat om det meste, som gjerne toppes av et godt måltid mat. Klubben til Maria Lilleskog Eikeland i Vats er intet unntak. De andre damene som er til stede denne kvelden er Christine Sandvik, Renate Fosse og Marie Nordtveit, alle bosatt i Vats. At vi fikk et lite innblikk i hva som egentlig foregår setter vi stor pris på. Me blir oppdaterte på kvarandres liv å får veta kim så e gravide, er første kommentar når vi spør om dagens agenda. Klage litt på mannfolkå gjere me også. Men me har jo berre prakteksemplarer, er konklusjonen. Smilet er på plass allerede fra starten av. HVOR VIKTIG ER ET «GODT» KJØKKEN? Alle er enige i at kjøkken er viktig. Åpen løsning, godt teknisk utstyr, oversiktlig og god plass og lett å holde rent. Dei fleste av oss bruke jo møkje tid på kjøkkenet, er en av kommentarene. Til og med unge og nyetablerte satser mye på kjøkkenet nå. Før i tiden var det gjerne et «litt lite rom» der den som jobbet der stod alene. Det har jo også sine fordeler, men denne klubben er for åpen løsning. De har sett forskjellen fra det gamle kjøkkenet til Maria til den nye løsningen. HVA MED MENNENE. LAGER DE MAT? Robert lage som regel maten i helgane, sier Marie. Han har verdens beste pizza, legger hun til. Magne steike biffen og er god på grilling,

10

svarer Christine. Renate flirer godt når hun svarer: Kristian er god på andre ting. Det er nok helt naturlig at damene i stor grad bestemmer mest når det gjelder evt. investeringer i kjøkken. Men vi sitter med en følelse av at også mye annet blir bestemt på disse «klubbene». Så det er bare å følge med. DET NÆRMER SEG DET ALLER HELLIGSTE Maten er snart klar for å bli servert. Vi får ikke anledning til å være med, for det er mange saker som skal løses og diskuteres. Prøver oss med viktige spørsmål som hvor mange som stemmer for Trump. 0 ble svaret. De store spørsmålene blir også diskutert. Hva med klubbturen spør vi? Me spare te tur men me må slutta å få ongar føsst, er svaret. Vi takker og bukker for en trivelig stund på «styrerommet». Sender også en aldri så liten advarsel til alle menn om å gjøre et grundig forarbeid til saker du ønsker gjennomslag for. Det er i dameklubbene det skjer. Nytt kjøkken eller noe annet viktig. Da er maten servert og skribenten blir sendt på dør. Det e jo derfor me komme, er avslutningskommentaren. Det vil gå litt tid før fliret har lagt seg og maten kan nytes. Ikke forrett, men dessert må det være. Skrivar: Frank R. Abelseth


VELKOMMEN TIL ÅPEN DAG LØRDAG 9. JUNI Vi ønsker å markere 30 år med å invitere alle til åpen dag. Her er noe av det vi kan tilby: Kl. 10.00

Vi åpner dørene

Kl. 11.30

Omvisning

Det er begrenset antall plasser på omvisning. Du kan sikre deg billett til alle omvisninger i resepsjonen.

Kl. 12.00

Offesiell åpning

Kl. 12.30 Omvisning

Kl. 13.00 Slogmåkane

Koker nok sammen et godt show

Kl. 13.30

Omvisning

Kl. 15.00 Underholdning fra scene Kl. 16.00 Avrunding

Kl. 14.00 Kjøkkensprell

Uhøytideleg konkur- ranse for alle, med premiering

Kl. 14.30 Omvisning

SERVERING: Vi serverer gratis grillmat, drikke, frukt og diverse til alle fra kl. 12.00.

SKREDDERSØM - noe for deg?

VI PRODUSERER ALLTID ETT OG ETT KJØKKEN Det betyr at alt er skreddersøm, og at vi kan tilpasse nøyaktig etter ditt behov. Vi kan tilpasse bredde, høyde, dybde og andre mål når vi produserer skuffer, skap, benkeplater m.m. Design og utvikling skjer på huset. Gjerne etter innspill fra kunder. Det er ofte kundene som drar oss videre. En kunde har sett det og en annen noe annet. Alt dette plukker vi opp og tar med oss inn på ”snekkeriet”. Det skal neste kunde nyte godt av. Kanskje det er deg?

Knapphus Kjøkkensenter tilbyr skreddersøm av kjøkken, bad, garderobe og vaskerom.

11


Vi har gravd dypt i alle skuffer og har gleden av å tilby 30% JUBILEUMSRABATT på alle kjøkken ved bestilling innen 30. juni

VI GJØR ALT

Tegning, riving, fjerning, gulv, tak, elektrisk, vann, snekkerarbeid...

30%

JUBILEUMSRABATT på alle hvitevarer fra AEG ved bestilling av komplett kjøkken innen 30. juni

ÅPEN DAG Vi ønsker alle velkommen til åpen dag lørdag 9. juni. • Gratis servering • Slogmåkane • Underholdning • Omvisning • Åpen utstilling

30%

JUBILEUMSRABATT på alle hvitevarer fra Siemens ved bestilling av komplett kjøkken innen 30. juni

Noe for hele familien (mer info side 11)

12

Knapphus Kjøkkensenter AS: 52 76 70 70 Åpent: Man - fre kl. 09.00 - 16.00 Tors kl. 09.00 - 18.00 - Lør kl. 10.00 - 14.00

Avd. Odda: 488 91 180 Åpent: Man. - Tirs.: 10.00 - 16.00 Tors kl. 10.00 - 18.00 - Fre kl. 10.00 - 16.00

knapphus-kjokkensenter.no

Vinnarskalle.no

30% JUBILEUMSRABATT

Kk dm 0518  
Kk dm 0518  
Advertisement