Page 5

Gouden Smiley Het was feest op de kinderafdeling van Franciscus Gasthuis. Zij hebben namelijk als enige in de regio Rotterdam voor de tweede keer op rij de Gouden Smiley ontvangen. Dit is een belangrijke kwaliteitsaanduiding voor kind- en gezinsgerichte zorg en geeft aan dat het ziekenhuis kind- en oudervriendelijk is. De kinderafdeling in Franciscus Vlietland is in het bezit van een Bronzen Smiley, samen met vier andere ziekenhuizen in de regio.

Aantal passagiers pendelbus meer dan verdubbeld Wist u dat onze gratis pendelbus sinds 1 juni 2018 een nieuwe dienstregeling heeft? De eerste rit is vervroegd van 10.30 naar 8.30 uur. En met resultaat, want het aantal

De Open Dag komt er weer aan!

passagiers is meer dan verdubbeld.

Op zaterdag 16 maart is het Open Dag bij Franciscus Gasthuis

Met de nieuwe dienstregeling sluit de pendelbus beter

& Vlietland! Zowel Franciscus Gasthuis in Rotterdam als

aan op de wensen van de patiënten. Ook waarderen de

Franciscus Vlietland in Schiedam openen haar deuren voor alle

reizigers de behulpzaamheid en vriendelijkheid van onze

inwoners van de regio, patiënten en (potentiële) collega’s.

chauffeurs. Wilt u bijdragen aan dit succes? We zoeken nog vrijwillige chauffeurs voor de pendeldienst.

Tijdens deze dag kunt u deelnemen aan rondleidingen, een kijkje

Bekijk de vacature via franciscus.nl/vrijwilligchauffeur

nemen bij onze informatiekramen en verschillende gezondheidtestjes doen. Tussen beide ziekenhuislocaties rijden pendelbusjes, zodat u ook op de andere kunt nemen! Natuurlijk is er voor kinderen voldoende te beleven.

OPEN DAG 16

Toegang is gratis.

terdag a Z

ma

19

locatie een kijkje

art 20

Primeur in Franciscus Vlietland: poep als medicijn Een primeur heeft plaatsgevonden in Franciscus Vlietland op de Maag-, Darm-, Leverafdeling. Patiënten die een zogenoemde clostridiuminfectie hebben aan de darmen komen in aanmerking voor deze behandeling. Bij een poeptransplantatie krijgt een patiënt de ontlasting van een gezond persoon via een buisje in de neus toegediend. De patiënt proeft of ruikt hier niets van. Een poeptransplantatie vindt niet vaak plaats, het is een laatste redmiddel als alle andere medicatie niet aanslaat.

3

Profile for Franciscus Gasthuis & Vlietland

SAMEN magazine editie 15  

SAMEN magazine editie 15  

Advertisement