Page 1

(Es recomana tenir reservat un ordinador) Dilluns i dijous: de 17 h a 20 h Dimarts: d’10 a 13 h.

Plataforma de consulta Suport TIC http://www.calaixdecultura.com/web_biblioteques

Programa Abril 2018

Horari Suport Informàtic

AULA DIGITAL

Horari Dilluns i dijous:: De 16h a 21h h Dimarts i divendres: De 10 h a 14 h i de 16h a 21h Dimecres: De 10h a 21h Dissabte: De 10 a 14 h

Biblioteca Francesca Bonnemaison

Biblioteca Francesca Bonnemaison Sant Pere més Baix, 7 08003 Barcelona Tel. 93 268 73 60 b.barcelona.fb@diba.cat http://www.barcelona.cat/bibfbonnemaison


INFORMACIÓ PRÀCTICA

RESOL ELS TEUS DUBTES (2 h)

Biblioteques de Barcelona, en col·laboració amb Cibernàrium, us ofereixen activitats gratuïtes de curta durada per descobrir, conèixer i aprendre a utilitzar les eines digitals. Les preinscripcions es poden fer a la biblioteca o bé a través d’Internet a partir del dia 15 del mes anterior, o 16 si el 15 cau en diumenge.

T’ajudem a repassar i practicar el que has après en els cursos de les Antenes Cibernàrium. Requisits: Imprescindible haver participat almenys en 1 activitat de qualsevol Itinerari. Divendres 4 de maig, de 18 a 20 h

Totes les activitats són gratuïtes.

Les places són limitades (8).

Cal tenir el carnet de biblioteques per accedir a l’oferta formativa.

No es deixarà entrar a les activitats 15 minuts després que hagin començat.

Tarda: Francesca Bonnemaison / Jaume Fuster / Vilapicina i la Torre Llobeta

L’activitat es realitzarà només si hi ha un mínim de 3 persones inscrites.

ITINERARI 2 Iniciació a Internet

S’avisarà només als admesos per telèfon o per correu electrònic. En cas que no pugueu assistir a una activitat, cal que ho comuniqueu a la biblioteca amb un mínim de 48 hores d’antelació.

MatÍ: Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte

Cal portar la fotocòpia del DNI/NIE el dia de la realització del primer curs.

ITINERARI 3 Eines Multimèdia

ABRIL 2018: ITINERARI 1 Iniciació digital Matí: Francesc Candel

Tarda: Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles / Ignasi Iglésias – Can Fabra

• Les activitats duren un dia. Hi ha activitats que es fan diverses vegades en un mes.

Matí: Camp de l’Arpa – Caterina Albert

La inscripció en línia es fa des de: http://s2.puntxarxa.org/cbb/cursos

Tarda: Horta – Can Mariner / Sant Gervasi – Joan Maragall

Consulteu l’estat dels vostres cursos a: http://s2.puntxarxa.org/cbb/usuaris

ITINERARI 4 Participació a la Xarxa

Podeu consultar la formació d’iniciació a: http://www.bcn.cat/biblioteques/auladigital

Matí: Horta – Can Mariner / Ignasi Iglésias – Can Fabra / Vilapicina i la Torre Llobeta

EINES DE TREBALL

Tarda: Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte ITINERARI 5 Aprendre, compartir i treballar a la xarxa Matí: Francesca Bonnemaison / Sant Gervasi – Joan Maragall Tarda: Camp de l’Arpa – Caterina Albert

E-reader

Tauleta

Ordinador portàtil

Smartphone (tel. mòbil)

Llapis de memòria USB

Adreça electrònica

Càmera fotogràfica

Important: totes les activitats es realitzaran en una aula d’informàtica equipada amb ordinadors. Et convidem igualment que portis el teu ordinador portàtil, tauleta i/o telèfon mòbil intel·ligent.

ITINERARI 6 Gestions, serveis i compres en línia Matí: Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles / Jaume Fuster Tarda: Francesc Candel Pàg. 6

Pàg. 1


1.06. Introducció al processador de textos Nivell I (4 h) Aprèn a utilitzar les opcions més usuals del processador de textos: gestionar documents, desplaçar-s’hi, seleccionar text, donar-li estils, donar format als paràgrafs i als documents. Dimecres 25 d’abril, de 16 a 20 h 1.05. Introducció al full de càlcul Nivell II (2 h)

ITINERARI 5. APRENDRE, COMPARTIR I TREBALLAR A LA XARXA (Matí) Internet t’ofereix infinites possibilitats de formació i de recerca de feina. En aquest itinerari aprendràs com pots formar-te per Internet: de quines eines disposes, els recursos d’aprenentatge especialitats que t’ofereix, com es gestiona i es personalitza la informació i quina és la millor manera de buscar feina per Internet.

Aprofundeix i consolida les funcionalitats bàsiques del full de càlcul: fórmules, filtres, formats, taules....

Porta’t el teu aparell:

Divendres 27 d’abril, de 16 a 18 h

Totes les activitats es realitzaran en una aula d’informàtica equipada amb ordinadors. Es recomana igualment que portis el teu ordinador portàtil, tauleta i/o telèfon mòbil intel·ligent.

1.07. Introducció al processador de textos Nivell II (2 h) Coneix altres funcions del processador de textos: inserir requadres i formes, numeració de pàgina, creació d’índex, notes a peu de pàgina, revisió ortogràfica, hipervincles, impressió. Divendres 27 d’abril, de 18 a 20 h

5.1. Aprèn idiomes a la Xarxa: recursos (2 h) Vols aprendre anglès? Italià? Francès? En aquest descobrirem recursos per a l'aprenentatge d'idiomes a la xarxa.

1.08. Introducció als dispositius mòbils (telèfons mòbils i tauletes) (4 h) Coneix i comença a utilitzar els dispositius mòbils (telèfons mòbils i/o tauletes). Aprèn quins dispositius existeixen i quines opcions t’ofereixen. Porta el teu dispositiu!

Dimecres 11 d’abril, de 10 a 12 h

5.6. Recursos i eines per formar-te a Internet (2 h)

Dimecres 2 de maig, de 16 a 20 h 1.09. Aplicacions de missatgeria al telèfon mòbil: WhatsApp, Telegram i Line (2 h)

Aprèn a instal·lar i utilitzar les principals aplicacions de missatgeria mòbil i coneix les seves condicions d’ús. Porta el teu dispositiu!.

Explora les possibilitats d'Internet en l'àmbit per a la formació contínua i la millora de les competències professionals: serveis, eines, recursos, modalitats formatives, entorns d'aprenentatge... Dimecres 11 d’abril, de 12 a 14 h

Divendres 4 de maig, de 16 a 18 h 5.2. Escriptori virtual: accedeix a la teva informació allà on siguis (4 h) 1.10. Joc aplicat 1: Converteix-te en un ciutadà digital (4 h) Una sèrie d’activitats de repàs que t’ajudaran a posar en pràctica i resoldre dubtes sobre els coneixements apressos en els tallers de l’itinerari 1, amb un joc de simulació. T’hi apuntes?.

Taller d'introducció a l'ús d'escriptoris virtuals pensats per gestionar millor la informació, facilitar els processos d’aprenentatge i millorar les competències professionals. Divendres 13 d’abril, de 10 a 14 h

Dimecres 9 de maig, de 16 a 20 h

Pàg. 5

Pàg. 2


5.3. Tens LinkedIn: com l’utilitzes en la recerca de feina? (4 h)

ITINERARI 1. INICIACIÓ DIGITAL (Tarda)

LinkedIn és una de les xarxes socials més utilitzades pels reclutadors. Conèixer les funcionalitats i aplicacions més efectives d'aquesta plataforma, gestiona la teva xarxa de contactes, la teva carrera professional i accedeix a les oportunitats professionals que estàs buscant.

Si tot just comences a iniciar-te en el món dels ordinadors i els dispositius mòbils, aquest és el teu itinerari. Aquí descobriràs les diferents tipologies de dispositius i els seus components, com emmagatzemar informació, com connectar-te a la Xarxa, conceptes inicials de fotografia digital i de processador de textos i full de càlcul.

Dimecres 18 d’abril, de 10 a 14 h 5.4. Tens Twitter: com l’utilitzes en la recerca de feina? (4 h) Twitter és una eina efectiva per contactar de forma ràpida amb empreses i professionals. Descobreix les funcionalitats i aplicacions més efectives d'aquesta plataforma i apropa’t a les oportunitats laborals que estàs buscant.

Porta’t el teu aparell: Totes les activitats es realitzaran en una aula d’informàtica equipada amb ordinadors. Es recomana igualment que portis el teu ordinador portàtil, tauleta i/o telèfon mòbil intel·ligent.

1.01. Iniciació a la informàtica Nivell I (4 h)

Divendres 20 d’abril, de 10 a 14 h 5.5. El videocurrículum: posa imatges al que saps fer (4 h) Què et pot aportar el videocurrículum? Com el pots fer? On penjar-lo? Descobreix aquest format de CV i les seves possibilitats, des de la seva idea, a la creació i publicació. Et recomanem realitzar abans el taller 3.6 Inicia’t a la creació de vídeo digital.. Dimecres 25 d’abril, de 10 a 14 h 5.7. Treballa en Xarxa: edició col·laborativa i marcadors socials (4 h) Coneix les possibilitats dels dispositius digitals i les "eines al núvol", com et poden facilitar el treball en xarxa: emmagatzematge al núvol, edició col·laborativa de documents i eines de marcadors socials.

Aprèn a reconèixer els components del maquinari, així com els sistemes operatius i programes més utilitzats: ús de finestres, carpetes, arxius i altres eines Dimecres 11 d’abril, de 16 a 20 h 1.02. Iniciació a la informàtica Nivell II (4 h) Treballa amb fitxers digitals per conèixer què són, com identificar-los, quin és el seu pes, com organitzar-los i de quin suports d’emmagatzematge disposem. Porta el teu Pendrive! Divendres 13 d’abril, de 16 a 20 h 1.03. Iniciació fotografia digital: telèfons mòbils, càmeres i Tauletes (4 h)

Divendres 27 d’abril, de 10 a 14 h

Coneix la terminologia de la fotografia digital: què és una imatge digital, tipus de càmeres, formats de fitxers i nocions bàsiques de fotografia. Porta la teva càmera o dispositiu mòbil i tots els cables!.

5.8. Joc Aplicat 5: L’aprenent de Xarxes (4 h)

Dimecres 18 d’abril, de 16 a 20 h

Una sèrie d’activitats de repàs que t’ajudaran a posar en pràctica i resoldre dubtes sobre els coneixements apresos en els tallers de l’itinerari 5, amb un joc de simulació. T’hi apuntes?

1.04. Introducció al full de càlcul Nivell I (4 h)

Dimecres 2 de maig, de 10 a 14 h

Aprèn a dissenyar un full de càlcul utilitzant fórmules i funcions i coneix les opcions més usuals del full de càlcul. Divendres 20 d’abril, de 16 a 20 h

Pàg. 3

Pàg. 4

Diptic fbonnemaison cibernarium 2t2018 abril  
Diptic fbonnemaison cibernarium 2t2018 abril  
Advertisement