Page 1

(Es recomana tenir reservat un ordinador) Dilluns i dijous: de 17 h a 20 h Dimarts: d’10 a 13 h.

Plataforma de consulta Suport TIC http://www.calaixdecultura.com/web_biblioteques

Programa Març 2018

Horari Suport Informàtic

AULA DIGITAL

Horari Dilluns i dijous:: De 16h a 21h h Dimarts i divendres: De 10 h a 14 h i de 16h a 21h Dimecres: De 10h a 21h Dissabte: De 10 a 14 h

Biblioteca Francesca Bonnemaison

Biblioteca Francesca Bonnemaison Sant Pere més Baix, 7 08003 Barcelona Tel. 93 268 73 60 b.barcelona.fb@diba.cat http://www.barcelona.cat/bibfbonnemaison


INFORMACIÓ PRÀCTICA

RESOL ELS TEUS DUBTES (2 h)

Biblioteques de Barcelona, en col·laboració amb Cibernàrium, us ofereixen activitats gratuïtes de curta durada per descobrir, conèixer i aprendre a utilitzar les eines digitals. Les preinscripcions es poden fer a la biblioteca o bé a través d’Internet a partir del dia 15 del mes anterior, o 16 si el 15 cau en diumenge. •

Totes les activitats són gratuïtes.

Les places són limitades (8).

Cal tenir el carnet de biblioteques per accedir a l’oferta formativa.

No es deixarà entrar a les activitats 15 minuts després que hagin començat.

L’activitat es realitzarà només si hi ha un mínim de 3 persones inscrites.

S’avisarà només als admesos per telèfon o per correu electrònic. En cas que no pugueu assistir a una activitat, cal que ho comuniqueu a la biblioteca amb un mínim de 48 hores d’antelació.

T’ajudem a repassar i practicar el que has après en els cursos de les Antenes Cibernàrium. Requisits: Imprescindible haver participat almenys en 1 activitat de qualsevol Itinerari. Divendres 23 de març, de 12 a 14 h

MARÇ: ITINERARI 1 Iniciació digital Matí: Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles / Ignasi Iglésias – Can Fabra Tarda: Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte ITINERARI 2 Iniciació a Internet Matí: Sant Gervasi- Joan Maragall / Vilapicina i la Torre Llobeta Tarda: Camp de l’Arpa – Caterina Albert

Cal portar la fotocòpia del DNI/NIE el dia de la realització del primer curs.

• Les activitats duren un dia. Hi ha activitats que es fan diverses vegades en un mes. •

La inscripció en línia es fa des de: http://s2.puntxarxa.org/cbb/cursos

Consulteu l’estat dels vostres cursos a: http://s2.puntxarxa.org/cbb/usuaris

Podeu consultar la formació d’iniciació a: http://www.bcn.cat/biblioteques/auladigital

EINES DE TREBALL

ITINERARI 3 Eines Multimèdia Matí: Francesca Bonnemaison / Horta- Can Mariner / Jaume Fuster Tarda: Francesc Candel ITINERARI 4 Participació a la Xarxa Matí: Francesc Candel Tarda: Jaume Fuster / Sant Gervasi- Joan Maragall ITINERARI 5 Aprendre, compartir i treballar a la xarxa Tarda: Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles / Ignasi Iglésias – Can Fabra / Horta- Can

E-reader

Tauleta

Ordinador portàtil

Smartphone (tel. mòbil)

Llapis de memòria USB

Adreça electrònica

Càmera fotogràfica

Important: totes les activitats es realitzaran en una aula d’informàtica equipada amb ordinadors. Et convidem igualment que portis el teu ordinador portàtil, tauleta i/o telèfon mòbil intel·ligent.

Pàg. 1

Mariner ITINERARI 6 Gestions, serveis i compres en línia Matí: Camp de l’Arpa – Caterina Albert / Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte Tarda: Francesca Bonnemaison / Horta- Can Mariner Pàg. 6


6.5. Noves formes de consum a Internet (2 h) Noves modalitats de consum en les que Internet hi té un paper central: del consum col·laboratiu als serveis d'intercanvi.

Divendres 12 3. deEINES gener,MULTIMÈDIA de 10 a 14 h (Matí ) ITINERARI

6.4. Gestiona les teves finances a Internet (2 h)

Quins recursos multimèdia existeixen? On els podem trobar? Com podem gestionar-ne el volum d’informació? En aquest itinerari descobriràs com es poden aprofitar al màxim algunes eines multimèdia com els llibres electrònics, la fotografia, l’àudio i el vídeo digital, i com es produeix l’intercanvi d’informació.

Gestiona les teves despeses mitjançant l’ús de les eines i serveis que t’ofereix Internet. Aprèn a utilitzar serveis com la banca en línia o la facturació en línia.

Porta’t el teu aparell:

Dimecres 14 març, de 16 a 18 h

6.7. Joc Aplicat: El joc de l’estalvi (4 h)

Totes les activitats es realitzaran en una aula d’informàtica equipada amb ordinadors. Es recomana igualment que portis el teu ordinador portàtil, tauleta i/o telèfon mòbil intel·ligent.

Una sèrie d’activitats de repàs que t’ajudaran a posar en pràctica i resoldre dubtes sobre els coneixements apresos en els tallers de l’itinerari 6, amb un joc de simulació.

3.1. El llibre digital: formats i repositoris (2 h)

Dimecres 14 març, de 18 a 20 h

Divendres 16 de març, de 16 a 20 h ITINERARI 1. INICIACIÓ DIGITAL (Tarda ) Si tot just comences a iniciar-te en el món dels ordinadors i els dispositius mòbils, aquest és el teu itinerari. Aquí descobriràs les diferents tipologies de dispositius i els seus components, com emmagatzemar informació, com connectar-te a la Xarxa, conceptes inicials de fotografia digital i de processador de textos i full de càlcul.

T’han regalat un llibre electrònic? En aquesta càpsula aprendràs com treure’n el màxim rendiment. Dimecres 7 de març, de 10 a 12 h

3.2. Recursos audiovisuals a la Xarxa (2 h)

Porta’t el teu aparell:

Coneix els principals espais de continguts multimèdia a Internet, formes d'accedir-hi... Sense oblidar la qüestió de les llicències i els drets d’autor!

1.01. Iniciació a la informàtica Nivell I (4 h)

Dimecres 7 de març, de 12 a 14 h

Aprèn a reconèixer els components del maquinari, així com els sistemes operatius i programes més utilitzats: ús de finestres, carpetes, arxius i altres eines Dimecres 21 de març, de 16 a 20 h 1.02. Iniciació a la informàtica Nivell II (4 h) Treballa amb fitxers digitals per conèixer què són, com identificar-los, quin és el seu pes, com organitzar-los i de quin suports d’emmagatzematge disposem. Porta el teu Pendrive!

3.3. Interpreta, classifica i gestiona la informació a Internet (4 h) Informació o excés d'informació? Identifica els tipus d’informació, avalua’n la seva fiabilitat i coneix eines bàsiques per facilitar la seva localització. Divendres 9 de març, de 10 a 14 h

Divendres 23 de març, de 16 a 20 h Pàg. 2 Pàg. 5


3.4. Inicia’t a l’edició d’imatge digital (4 h)

ITINERARI 6. GESTIONS, SERVEIS I COMPRES EN LÍNIA (Tarda)

Aprèn les bases per treballar amb imatges digitals: edició de fotografies, amb programari lliure com Picasa o Gimp, publicació, àlbums digitals, etc. Et recomanem assistir abans al taller 1.3 d’Iniciació a la fotografia digital.

És segur comprar per Internet? Puc estalviar comprant per Internet? Quines gestions puc fer còmodament des de casa? En aquest itinerari descobriràs que, amb les noves modalitats de consum, per Internet pots estalviar temps i diners d’una manera fàcil i segura. També t’ensenyarem com pots realitzar alguns tràmits amb les entitats.

Dimecres 14 de març, de 10 a 14 h

bancàries en línia. Porta’t el teu aparell:

3.5. Inicia’t a la producció d’àudio digital (4 h)

6.1. Seguretat en les transaccions electròniques (2 h)

Taller de creació sonora digital: des de l'enregistrament fins a la publicació, transferència de fitxers entre dispositius, eines per l'edició de so (Audacity) i les principals característiques de l'àudio.

Coneix les condicions bàsiques de seguretat i en les gestions per Internet, i com protegir les nostres dades si perdem el nostre dispositiu o el roben. Cal que tinguis correu electrònic per identificar-te!

Divendres 16 de març, de 10 a 14 h

Divendres 2 de març, de 16 a 18 h 6.2. Estalvia amb Internet (2 h)

3.6 Inicia’t en l’edició de vídeo digital (4 h) Aprèn a controlar els processos de producció audiovisual: gravació, edició (amb programes com Movie Maker), difusió de les peces i mitjans on consultar-les. Dimecres 21 de març, de 10 a 14 h

Explora les possibilitats que t’ofereix Internet per comprar per tal d’estalviar en les despeses quotidianes. Divendres 2 de març, de 18 a 20 h 6.3. Comerç electrònic: comprar per Internet de manera segura (2 h)

3.7. Emmagatzema i envia arxius pesants (2 h)

Introducció a la compra per Internet: botigues virtuals, sistemes de pagament, drets i deures del consumidor... Com identificar els elements que ens donen confiança?

Tens un compte de Google? Descobreix les diferents utilitats que ofereix Google per al teu dia a dia. Per a usuaris amb coneixements de navegació bàsica per Internet.

Dimecres 7 de març, de 16 a 18 h

Divendres 23 de març, de 10 a 12 h

6.4. Gestiona les teves finances a Internet (2 h) Gestiona les teves despeses mitjançant l’ús de les eines i serveis que t’ofereix Internet. Aprèn a utilitzar serveis com la banca en línia o la facturació en línia. Dimecres 7 de març, de 18 a 20 h 6.6 Estalvia temps i cues: tràmits amb l’Administració per Internet (4 h) Practica les gestions més habituals: tràmits administratius, petició de cites, documentació... Coneix què són les Oficines Virtuals. Pàg. 3

Divendres 9 de març de 16 a 20 h Pàg. 4

Diptic fbonnemaison cibernarium 1t2018 març  
Diptic fbonnemaison cibernarium 1t2018 març  
Advertisement