Page 1

TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

LA REVISTA DE L'ESCOLA TRESFONTS nยบ 11

-1-


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Índex

Editorial……………………………………………………………………………..

3

P3……………………………………………………………………………………

4

P4……………………………………………………………………………………

8

P5…………………………………………………………………………………… 12 Primer………………………………………………………………………………. 16 Segon………………………………………………………………………………. 20 Tercer……………………………………………………………………………….. 23 Quart………………………………………………………………………………… 26 Cinquè………………………………………………………………………………. 32 Sisè…………………………………………………………………………………. 37 English……………………………………………………………………………… 40 Activitats Musicals………………………………………………………………… 42 Activitats d' E.Física ....................................................................................... 45 L’aula d’acollida……………………………………………………………………. 47 Notícies d’escola……………………………………………………………………48 Hem arribat a final de curs !……………………………………………………….49

-2-


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Ens tornem a trobar. Entre fotos, textos i dibuixos d'alumnes i mestres de l'Escola Tresfonts. A les portes d'una nova Llei d'Educació, d'una reforma prevista per millorar rendiments, per millorar estructures. Hi ha una dinàmica, però, que ens marca el quotidià, que ens estira cap el futur i que ens demana als professionals saviesa per consolidar els criteris, creativitat per oferir un producte atractiu, i bon humor per poder transmetre inquietuds i actituds enriquidores. Nosaltres- l'equip humà de l'escola- seguirem en la dinàmica que fa anys ens caracteritza, d'anar traçant camins de coneixement a través del món de la cultura, de l'art, de la ciència sempre pensant en cada alumne, en el seu bagatge, en les seves capacitats. Seguirem. Seguirem intentant compartir, esbrinar

inquietuds,

potenciar

capacitats,

gestionar

sistemes,

generar

interrogants, establir graons assequibles per pujar-hi fins a fites raonables, oferir coneixements, explicar els conceptes per transmetre els sabers a dosis digeribles, marcar camins possibles per avançar sortejant entrebancs, anar encenent fanals cada capvespre i ensenyar que el millor premi estimulant és la feina ben feta i la millor recompensa la satisfacció. Incitar a preguntar quan quelcom no queda clar, incitar a preguntar-se qui necessita un cop de mà. Incitar a no buscar culpables, sinó les solucions a cada situació. Sumar, multiplicar possibilitats, opcions, accions; deixar la resta i la divisió per a la classe de Matemàtiques. Incitar a ser responsables, a dormir sense malsons, a parlar bressolant els mots, a valorar les emocions i a respondre sense evasions. A jugar sense fer trampes, a respectar als altres, a somiar utopies sabent que ho són. A trepitjar la terra i contemplar els estels. A ser artistes amb els propis pinzells. Això, i molt més, és educar. Responsabilitat directa de l'Escola i la Família. Indirecta, de tota la societat.

-3-


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

No volem un segle XXI ple de dèspotes ni fracassats. Volem un segle habitat per gent capaç.

-4-


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

-5-


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

-6-


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

-7-


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

SOM LA CLASSE DELS PEIXOS I ENS PRESENTEM:

MARGA

-8-


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

A LA CLASSE DELS PEIXOS LES ESTACIONS HEM CELEBRAT AMB POEMES I UN BON BERENAR.

-9-


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

EN PIJAMA CELEBREM EL CARNAVAL

- 10 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

LA PRIMAVERA HA ARRIBAT I BERENANT MADUIXES AMB NATA HO HEM CELEBRAT:

- 11 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Els nens i nenes de P-5 gaudim molt escoltant contes, per això us volem explicar un que ens ha agradat molt. Us convidem a llegir-lo!

- 12 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 13 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 14 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 15 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 16 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 17 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 18 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 19 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Enguany els nens i nenes de 2n han fet un taller de contes. Un dels que més els hi ha agradat és "Sopa de Carbassa", de Hellen Cooper. El voleu conèixer?

- 20 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 21 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 22 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

El bosc Hi havia una vegada una noia que es deia Sara. Tenia vuit anys i era una noia molt xerraire. Li agradava passejar pel bosc que hi havia al voltant de casa seva. Un dia es va anar a fer un passeig pel bosc amb els seus amics. Jugant i jugant, corrent i corrent…amunt i avall, es va adonar que estava sola . Va començar a cridar i a cridar però ningú la sentia. Estava clar que s’havia perdut i que era incapaç de trobar el camí de tornada a casa. Va fer moltes voltes i sempre tornava a veure’s cada cop més perduda. Va sentir gana i molta son. Es va fer de nit i va començar a buscar un lloc per passar la nit. Va trobar una petita cova, va entrar i es va adonar que no estava sola. Va veure un osset que estava dormint en un racó. Es va acostar a ell i es va quedar adormida al seu costat. Quan es va despertar resulta que la mamà ossa se l’estava mirant amb ulls de sorpresa. Al cap d’una estona, tots tres van sortir de la cova i van anar de tornada a casa de la Sara. L’ós li va indicar el camí i li va aconsellar molta prudència perquè segurament els seus pares havien d’estar molt preocupats per la seva falta. Al cap de dues hores es va trobar amb un grup de veïns del poble que l’estaven buscant. Ella els hi va explicar el succés però ningú la creia. Va arribar a casa i va trobar als seus pares, que ja tenien preparada una festa per celebrar la tornada de la seva filla. Tothom estava molt content al poble.

ÁLVARO

- 23 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

El sol El sol brilla Les estrelles enlluernen La lluna dorm. Què passaria sense el sol? Què passaria sense les estrelles? Què passaria sense la lluna? Vida sense sol? Vida sense estrelles? Vida sense lluna? Ni alegria. Ni felicitat. Ni vida.

FÀTIMA

- 24 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

La planta carnívora Una vez nació en el bosque una planta carnívora cuando un insecto la vio salió corriendo a decir a los insectos: - Mañana nos reuniremos porque os quiero decir una urgencia. A la mañana siguiente todos los insectos se reunieron y él les explicó -

¡Atención! ¡escuchar! Ha nacido una nueva planta carnívora.

Todos los insectos se pusieron nerviosos, el insecto que se llamaba Tintilin dijo: -Tranquilizaros, todo irá bien. Como la planta no puede moverse de su sitio, mientras no nos acerquemos, no nos comerá. Todos se quedaron más tranquilos. Cuando la planta creció sus padres murieron. Un día que lloraba, un insecto la oyó, se acercó y vio que era la planta la que estaba llorando, entonces atrevidamente dijo: -

¿Qué te pasa?.

La planta contestó: - Que no tengo amigos. El insecto dijo: - Si quieres yo seré tu amigo pero si me prometes una cosa. La planta dejó de llorar y preguntó: -¿Qué te tengo que prometer? El insecto contestó: -

Que no me tienes que comer.

La planta le contestó: -

Eso esta echo.

Y así fue como el insecto se hizo amigo de la planta carnívora.

LLUM

- 25 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 26 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 27 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 28 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 29 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

La setmana cultural la vam dedicar als colors. A la nostra classe durant tot el trimestre vam realitzar diverses activitats sobretot de plàstica a les tardes dels dimecres. Vam fer dos murals i un àlbum de plàstica que ens vam emportar al Nadal.

El primer mural que vam fer va ser el de la tardor. La professora va dibuixar un arbre en un cantó i nosaltres amb cartolines i ceres vam dibuixar castanyes, aglans, esquirols, bolets, fulles…Tot ho van pintar amb colors càlids. També vam fer uns nens i un núvol amb plastilina que vam enganxar al mig. Després vàrem fer el mural dels colors dels volcans. Els vam triar perquè aquests elements de la natura quan entren en erupció ofereixen una varietat de colors molt agradable de ser contemplada. Tots van dibuixar un volcà en erupció i els van enganxar en un mural. Durant la setmana cultural amb el nostre tutor també vam fer un dossier sobre el món dels colors. En general aquesta experiència de treballar els colors ens va agradar molt.

- 30 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 31 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

CÒMICS AMB DIVERSIÓ El còmic és un text expressat en vinyetes on hi ha dibuixos i personatges. També hi ha els globus que és on parlen els personatges. En les vinyetes hi ha una història divertida, per exemple aquesta. Jazmany, Anna M., Miquel i Juan Pablo.

MOSAIC ROMÀ El nostre mosaic romà és un dibuix fet amb gomets, pertany als anys anteriors al naixement de Crist . Representa un guerrer romà. És com un quadre amb una foto, en aquest dibuix hi ha molt a veure. La seva roba és de colors molt llampants com el verd i el groc florescents. Porta una llança a la mà, de color groc i negre. Al voltant del guerrer hi ha quadradets de colors carn i groc. Té un marc fet amb sanefes de diferents colors: blau i lila, unes altres de groc, verd, vermell, carn i taronja. Al seu davant hi ha dos barres que decoren

Joselyn, Melannie, Rehman i Fermin.

- 32 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

LA HISTÒRIA DELS COLORS En la setmana de l’eix vàrem treballar i fer un dossier o àlbum. Ens van explicar com i qui es van inventar el dibuix i també d'on provenien els colors. Vàrem fer un cercle cromàtic que consistia en barrejar colors que vam pintar amb ceres. Vàrem veure com es feien les barreges per formar nous colors i vàrem fer jocs sobre els colors. Yuda, Gabriela, Roger i Amin.

EL MÓN DELS NINOTETS DE PLASTILINA Hi havia una vegada els nens de cinquè que estaven fent plàstica i a la mestra se li va ocórrer una idea. Ens va dir que féssim uns ninotets de plastilina i tots van dir que si. Al cap de dues hores vam acabar tots els ninotets de plastilina.

Uns tenien cresta, uns altres tenien cabell rinxolat i uns altres estaven calbs. Van posar els ninotets i les cadires a la finestra de la escala, quan van acabar van posar una cartolina on surten el Shreck i el burro dibuixat. Quan va arribar la nit tots els ninotets van cobrar vida. Uns quants es van posar a sobre de la pantalla de producció, uns altres estaven fent una guerra de crispetes, i uns altres estaven jugant a fet i amagat que hi havia alguns que fins hi tot per amagar-se saltaven per les cadires. A l’endemà tots nosaltres vam mirar la finestra i van veure que alguns estaven pujats a la pantalla, uns altres a les cadires, uns altres amb les crispetes al cap i la caixa on es posen les crispetes se les posaven per barret. Els alumnes es van quedar sorpresos, no van haver de tornar a fer-ho tot. Miguel Angel, Hovo, Jean Carlos, Anna Crespo

- 33 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Λ ΕΣΧΑΡΑΒΑΤ. Es va ficar la mà a la butxaca i va treure un escarabat que portava des de feia uns dies. Resulta que ell era un col·leccionista d’escarabats brillants i en tenia de totes formes, tamanys, colors, etc... però hi havia un inconvenients, que només li faltava un escarabat per acabar tota la col·lecció. Un dia va anar a la muntanya de la “Torre del Moro” a aconseguir l’escarabat, van caminar tres quilòmetres per camins de sorra, de roques i fins hi tot d’herbes, fins que va arribar a ala “Torre del Moro” i va buscar per les roques fins que el va trobar; era petit però alhora preciós, es va alegrar molt i va anar cap a casa a buscar un recipient i el va posar dins. Per fi va completar la col·lecció.

Susanna ( Anna Crespo) Premi al relat en català.

ΛΑ ΜΕςΑ ΓΟΣΣΑ Ets petita i eixerida Tens uns ulls molt expressius. Estàs plena d’alegria Tot jugant, saltant i brincant I t’estimo amb bogeria.

- 34 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Anna Crespo

POEMA A SAN JORDI Poema a San Jordi

Un héroe llamado Jordi luchó contra el dragón

su corazón latió, latió…. por aquella princesa, luchó por amor.

La princesa gritó, auxilio, auxilio… y aquel varón oyó , esa dulce y tierna voz y fue y la rescató.

Y el fin de esta historia: por amor Jordi mató al dragón quedaron juntos y felices, recordando cada detalle de su amor.

Josselyn - 35 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

EL LIBRO 777 ¡Hola! Me voy a presentar, me llamo Anastasia y tengo once años. Soy de un pueblo llamado el pueblo Rojo. Estudio en una escuela que se llama Olivia de la Paz; una escuela con: piscina, campo de fútbol y biblioteca. Tengo dos hermanas y un hermano. Liliana; ”Lili” tiene doce años, Vicky tiene tres años y Max que tiene seis. Un día en la escuela me habían pedido que escribiera una pequeña historia tomada de dos libros. Me decidí a quedarme en la biblioteca, llamé a mamá y le dije que me iba a quedar hasta las 19:30. Primero acabé los otros deberes; comencé a asustarme un poco, no había nadie ni siquiera la bibliotecaria. Apareció una luz tan grande, que casi me caigo al suelo. Venía de la primera estantería, fui a ver qué era. Era un libro, lo cogí, unos segundos más tarde la luz desapareció. Su título era muy misterioso, se titulaba: El libro 777. En la tapa había una pequeña caja y al lado una llave. No me llamó mucho la atención. Quise abrir el libro pero no pude. En ese mismo instante pensé que con esa llave conseguiría abrirlo. Lo pude abrir, sus páginas eran amarillas y estaban un poquito rotas. Todos los cuentos eran sobre una tal María Solis, el mismo nombre y apellido de mi profesora. Decidí hacer la historia de ese libro y pensé ¿Por qué tendría que contener ese libro el nombre de mi profesora? Al día siguiente se lo expliqué todo. Ella me dijo que de pequeña ella había perdido ese libro en la biblioteca. Todo el misterio se vino a bajo. Pero le gustó mucho la historia. Le di su libro. Se alegró mucho, al final de todo era suyo, y así acabó la historia. Melannie

MY ROUTINE Hi! I'm Melannie. I'm ten years old. I have one brother, his name is Samir and my mother is Karina and my father Rolando. My best friends are Anna and Josselyn. My routine: at eight o'clock I get up, at ten minutes past eight I have breakfast. I go to school, at five I finish school. At half past five I do my homework and at eight I wash the dishes. This is my routine. RHYME: I have a cat with a hat in my lab. Melannie

- 36 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

CERTAMEN LITERARIO 2008

El medio ambiente hay que cuidar. Una tierra teñida por contaminación ¡ sin ninguna interrupción!. Usando gasolina sin parar por evitar el andar, ¿sólo sabéis contaminar? ¿ Tan difícil es usar el transporte publico para viajar? ¿ Por qué el humo lanzar para nuestra atmósfera estropear, cuando se puede evitar? ¿Por qué usar el espacio como excusa, cuando tanto el reciclaje no ocupa? El medio ambiente hay que cuidar y la tierra nunca atacar. Nora

- 37 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Unas vacaciones espaciales. Estaba aburrido en mi casa, cuando de pronto….brrrrrooommm, un terremoto. Fui a mirar y en el patio había un cráter pequeño. En medio del cráter había un pequeño cohete espacial. Lo cogí y empezó a hacer lucecitas y de dentro salió un extraterrestre no muy grande. Me explicó que venía de vacaciones desde otra galaxia porque le habían dicho que este planeta tenía un clima muy caluroso, y a él le gustaba mucho el calor. Me pidió si yo le podía hacer de guia y yo acepté con mucho gusto. Lo primero que le dije es si tenía hambre, el me dijo que sí y yo le expliqué que a los humanos nos gustaba mucho la pizza. El cogió la pizza y la lanzó como un disco de playa. Luego probó los espaguetis y comenzó a saltar a la comba con ellos. Después pensé que sería divertido llevarlo a la playa. Cuando llegamos a la playa comenzó a nadar como un loco, a reir y a gritar. Se puso muy contento. De pronto se paró en seco y me preguntó qué eran aquellas ocho torres que veía a lo lejos, yo le expliqué que era la Sagrada Familia. Me cogió la mano y salió volando por encima de toda la ciudad, hasta llegar a la cima de una de las torres de la Sagrada Familia. Fue chulísimo volar por encima de mi propia casa. El quedó impresionado con la iglesia pero yo todavía lo estaba más. Por la noche me dijo que ya era hora de irse, pero que avisaría a todos sus amigos para que vinieran a este planeta. Tuve que abrir un hotel de extraterrestres y nunca más viví tranquilo. Maria

- 38 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Jordi, Max y el dragón Había una vez, un joven caballero que se llamaba Jordi. Jordi era el hijo de Max, un gran protector del castillo de la princesa Ana y de su padre el gran rey Luis. En el pueblo vivía un dragón , que siempre estaba destrozando todo y se comía todos los animales del pueblo. Un día el dragón se llevó a la princesa Ana, y el rey Luis expulsó a Max del castillo porque no lo protegió. El dragón la llevó a su cueva y le dijo la princesa al dragón: - ¿ Por qué me has cogido a mí ? yo no te he hecho nada. - - Es que quiero vengar la muerte de mi padre; porque tu padre lo mató, por eso te he cogido a ti, para comerte.- Dijo el dragón. Mientras tanto, Jordi le dijo al rey Luis que él iría a salvar a la princesa del dragón. Pero rel rey Luis le dijo que no sabía si sería bueno ir él sólo, que era demasiado joven. Y Jordi dijo: -No voy a ir yo sólo, voy a ir con mi padre. Y le dijo el rey Luis: - ¿ Con tu padre? ¿Quien no pudo salvar a mi hija Ana? Mira, haremos un trato , si consigues recuperar a mi hija y matar al dragón, tu padre volverá al castillo para defenderlo. - Vale, acepto,- dijo Jordi. Jordi y Max fueron a la cueva del dragón. Cuando llegaron vieron a la princesa echada encima de mucha paja, pero no vieron al dragón. Jordi se acercó a la princesa y ella rápidamente le dijo: - No te acerques más, es una trampa del dragón. Jordi dijo: - Dragón, sal de aquí , no te escondas como un cobarde. El dragón salió y atacó a Jordi y le dijo: - Tu mataste a mi padre. - ¿ Qué ? Yo no maté a tu padre, no se de qué me hablas.-dijo Jordi - No es él a quien buscas sino a mí.- Dijo Max. El dragón dejó a Jordi y cogió a Max,y empezaron a pelearse. Y mientras Jordi rescató a la princesa Ana y la sacó de la cueva. Un rato después Max mató al dragón y volvieron al castillo. El rey Luis le dijo a Max: - Desde ahora vuelves a ser el protector del castillo. - Muchas gracias señor, se lo agradezco mucho. –dijo Max. - Y en el pueblo no hubo más dragones nunca más.

Mónica

- 39 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 40 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

The cat The cat is faster In Easter He climbs up the three And looks the sea He's drinking milk And running in the hill He climbs up the table And playing baseball He kiss the other cats And after takes the hats

One animal Has four feet And two big ears Walks bouncing and vivacious It lives in the

Little monkeys The little monkeys are the best animals They are very sweet and babanas they eat They climb the trees and they don't like cheese The little monkeys are the best animals. NORA 6è

Three trees Three trees Tremble because of the wind Three trees Are dancing in the city Three trees are talking with a bird Three trees go to sleep. MARIA 6è

My Bunny Her name is Muffy She is very funny She likes sunny She likes cheese And likes peace Her favourite dish is fish She is very slowly and very happy SARA 6è

Its colour is blue and fish live inside. It also streches as far as the eye can

The ducklings The ducklings are yellow And they say 'hello' They have a beautiful beak And it is not big The duklings are very funny And they like sunny This poem finishes here And duklings say 'Good Year!'. MARIA GRÀCIA 6è

I like cheese I like cheese And also like peace I like number seven Also number eleven I like the sunny And my favourite animal is bunny And my favourite drink is sunny delight My favourite sense is sight And he doesn't like number five I have a sister and she likes Easter This summer I go to the sea and I like peach FRANCESC 6è

- 41 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Els nens i nenes de quart hem anat a l'Auditori per participar en el concert de Cantània que aquest any es feia la cantata "El motí". La cantata era molt divertida, tractava de pirates i tots portàvem mocadors al cap, banderes i espases. A l'Auditori hi havia moltes escoles que hi participaven, a l'escenari una orquestra que tocava molt bé i una directora es deia Elisenda que ens explicava a l'assaig com ho hauríem de fer al concert. A cada cançó havíem de fer uns gestos i moviments que quan ho feiem tots junts era molt vistós i quedava molt bé. Ens va agradar molt i ens ho vam passar molt bé.

- 42 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Aquest curs els alumnes de cicle superior hem pogut participar en dues activitats musicals:

Vam anar a escoltar l'audició musical "Les veus de món" al Palau de la Música. L'espectacle consistia en escoltar cançons de tot el món: Índia, Àfrica, Rússia, Estats Units i Tibet. Els cantants, a més de cantar les cançons de cada país, feien uns sons amb la veu que imitaven diferents instruments. També hi havia a l’escenari uns actors que portaven unes capses que formaven uns puzzles amb el nom i dibuixos de cada país. L'audició ens va agradar molt i també poder veure el Palau de la Música.

Hem participat també en el taller: "Tots els sons del so". Un taller en el que hi participaven moltes escoles i es treballaven diferents països. Nosaltres hem treballat el país d'Iraq i ens ha agradat molt perquè només el coneixíem per les guerres. A l'escola va venir un senyor iraquí que es diu Riad i ens va explicar moltes coses sobre com viuen, la cultura, els costums, la música... del seu país. També va venir un altre dia per preparar una cançó on fèiem l’acompanyament rítmic. Ha estat molt interessant poder conèixer i aprendre coses noves del país d’Iraq.

- 43 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Els nens i nenes d' E.Infantil i C.Inicial hem anat al Palau de la Música a escoltar un concert: "Trencadís de cançons". Hi havia uns nois i noies que ballaven i uns altres que cantaven cançons molt boniques.

- 44 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

1r APRENC A NEDAR. Hola mares i pares , som les nenes i els nens de 1r fent natació a la piscina del CEM Guinardó. Ens ho passem d’allò més bé, i a més aprenem a nedar. La nostra monitora, la Clàudia, ens diu que hem de fer, ens dóna els suros, els “xurros” per fer el cavallet. Des de principi de curs hem après i millorat molt, ara som grans nedadors.

2n JUGUEM A ESCACS.

Quins peons són els primers en moure’s? Com salta el cavall ? …hem fet escac al rei, visca !!! Partida guanyada. Què xulo jugar a escacs amb en Pep. Aquest segon any hem fet molta feina i hem acabat d’aprendre petits trucs en les partides. A la cloenda, vam poder demostrar la nostra habilitat jugant amb companys d'altres escoles.

QUE DIVERTIT !!!!

- 45 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

C.M. BITLLES CATALANES. Els nens i nenes de 3r i de 4t, han participat en el :

II campionat Ceip Tresfonts de bitlles catalanes.

Aquest joc de tradició catalana es juga amb 6 bitlles i 1 bitllot de fusta, que es llença d'una distància aproximada d'onze metres. Alguns de nosaltres ens hem fet grans experts, d'altres no tant i podrem repetir-ho l'any que ve, però de ben segur que tots, tots i tots ens ho hem passat molt bé !!!

C.S FRONTÓ LLARG I CISTELLA PUNTA Després de fer pràctiques d'atletisme el curs passat, aquest any hem decidit canviar-ho i fer cistella punta i frontó llarg, a les instal·lacions de la Vall d'Hebron. Al principi ens van explicar com es jugava, després ens van deixar les cistelles que ens vam posar a la mà per tirar la pilota i finalment vam estar una bona estona jugant. BUFFFF !!!!! Què complicat !!!!! Però poc a poc sembla que ens anem sortint.

- 46 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Dins el conjunt d'elements que conformen el complex món educatiu, juga un paper ja imprescindible l’aula d’acollida. És un racó en el qual els alumnes que s’acaben d’incorporar al nostre sistema educatiu troben un recolzament personal i pedagògic. No és fàcil per a ningú canviar de país, d’entorn, d’amics per necessitats econòmiques o laborals; és, atès això, humanament solidari i culturalment exigible, posar tot l’esforç i l'energia en recolzar la incorporació responsable dels nous membres que van consolidant una societat plural, multicultural i cada dia més diversificada. L'aprenentatge d'una nova llengua necessita d'un procés de consolidació marcat per un munt de variables: intentem que aquelles que són susceptibles de ser gestionades des de l'Escola, facilitin el camí.

Cal no oblidar l'enriquiment que suposa la incorporació al nostre sistema escolar de persones procedents d'altres cultures, amb d'altres riqueses culturals, d'altres llengües i d'altres tradicions.

El conjunt d'activitats desenvolupades a l'aula, emmarcades a la programació general i generades per un fil conductor marcat per estratègies didàctiques innovadores, ha encetat aquest curs un nou mitjà d'expressió: el

blog. El

podeu trobar a http://blocs.xtec.cat/aatresfonts. També podeu arribar-hi a través del vincle establert al web de l'Escola: http://www.xtec.cat/ceiptresfonts/

Us convidem a visitar-nos i a col·laborar-hi. Teniu la porta oberta, i ens agradaria rebre suggeriments, propostes i comentaris.

- 47 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Les àvies i els avis escriuen contes, i els infants els dibuixen Alumnes de les classe de 1r, 2n i 3r han participat amb les seves il·lustracions a aquesta 15ena convocatòria de “Nou Horitzó”, entitat solidària del barri. Es tracta d’un projecte de creació basat en el treball de col·laboració entre avis i àvies, que escriuen i expliquen contes, i els infants, que els interpreten als seus dibuixos. Motiva a ambdós col·lectius, i ens posa entre les mans un producte editorial entranyable i de molta qualitat. Enguany han estat premiades les il·lustracions de dos alumnes de primer: Pedro Veglio (dibuix del conte “En Lumba i el lleó”) i Abel Vargas (dibuix portada). El dia 25 d’abril de 2008, es va celebrar la cloenda de l’edició actual a la Seu del Districte. A l’esdeveniment van participar les classes de Cicle Inicial, i van ser reconeguts els guardonats. Enhorabona als premiats, als organitzadors i a tothom que ha col·laborat en aquest projecte!

Sisè: una sortida per recordar Juny. Final de curs. A punt per les vacances. A punt per començar noves experiències. A punt per dir adéu a l’etapa Primària i ser rebuts per la Secundària. Visita al Zoo, veure els dofins, anar a l’Imax, dinar tots junts… Dir adéu a un munt d’anys amb els mateixos companys. Acomiadar-nos de la Nostra Escola. Una sortida per riure, per plorar, per recordar…

- 48 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

Hem arribat a final de curs. Un curs carregat d’activitat, de feina, de colors presidint un primer trimestre ja llunyà… Fem una repassada ràpida? La festa de la Música, la Castanyada, el Concert de Nadal, Carnaval, Sant Jordi i els Jocs Florals, Esports. Titelles, teatre, visites culturals. Les colònies, entre

natura, descobrint els misteris dels indis d’Amèrica del Nord… Un munt d’esdeveniments que podem revisar passejant per la pàgina web de l’Escola.

Acomiadem Alumnes comencen

el grup de sisè. que una

marxen, nova

aquesta, us desitja el millor.

etapa.

La

vostra

que Escola,

Sort, confiança i saviesa!

I per a tots i totes, unes vacances esperades. Carregades de temps, de canvis horaris, d’hores de llum, de noves perspectives… A gaudir d’un estiu profitós, serè, ric i ple.

Ens veiem al Setembre!

- 49 -


TAL COM RAJA !

CURS 2007-08

- 50 -

Tal com raja !  

Revista del CEIP Tresfonts. Curs 2007/08

Tal com raja !  

Revista del CEIP Tresfonts. Curs 2007/08