Page 1

Armes sota control

Guerra i lluita per la pau en el nou escenari internacional Dijous 19 de Novembre

Lloc: Campus Ciutadella (Auditori de la Universitat Pompeu - Fabra Ramon Trias Fargas 23) . Metro: Ciutadella, Autobusos 10, 14, 41, 71, 92 La Fundació Pere Ardiaca està compromesa amb la consecució d’una societat d’éssers humans lliures i iguals. Unes quotes civilitzatòries superiors impliquen superar la guerra com a instrument per a la solució de conflictes i instaurar una cultura de la pau en les relacions humanes. La lluita per la pau i els drets humans (en la seva integritat) és un element estratègic per nosaltres i volem assentar les bases d’una comprensió superior dels fenomens bèl•lics. El desenvolupament de les persones i els pobles millorant les seves condicions de vida de manera que s’assentin unes bones bases per la pau i el respecte als DD.HH., hauria de ser, a la nostra manera de veure, una consideració que acompanyés la crítica dels conflictes bèl•lics locals, nacionals i globals que s’estan donant avui i ara. El conflicte palestino-israelià és central al món com a font de violència i inestabilitat. D’acord amb això ens plantegem aquesta conferència. El punt central és ser conscients de la responsabilitat que tenim com a societat política en tant que comerciants institucionals d’armes a països en guerra.

t10762.indd 1

Nous Escenaris de guerra

Guerra i lluita per la pau en el nou escenari internacional Divendres, 20 de Novembre Lloc: Campus Ciutadella (Auditori de la Universitat Pompeu Fabra – Ramon Trias Fargas 23). Metro: Ciutadella, Autobusos 10, 14, 41, 71, 92

11:00 Taula rodona “El paper de l’esquerra europea en la construcció de la pau” Discutirem el paper que juguem els ciutadants en l’acció per la pau i els drets humans al món. La nostra participació com a Estat Espanyol a l’OTAN i la UE ens fa responsables. La passivitat, la comprensió davant la violència o la violació de drets humans són elements que incideixen en la perllongació i proliferació dels conflictes. Presenta: Àngels Tomàs, Membre del Comitè Executiu del Partit de l’Esquerra Europea. Víctor Morales, OSPAAAL-Solidaridad. Francisco Pérez, Secretari de Solidaritat Internacional i Drets Humans d’Izquierda Unida. Lysiane Alezard, CIDEFE, França. Fritz Balke, Rosa-Luxemburg-Stiftung, Alemanya.

12/11/2009 17:50:53


Armes sota control

Guerra i lluita per la pau en el nou escenari internacional 17:30 Presentació: Luis Juberías, Fundació Pere Ardiaca 18:00 Conferència “Armes sota control. Cap arma més per a la guerra. Cap arma més per a Israel.”

Presenta: Txell Bragulat, Plataforma Aturem la Guerra. Tica Font, Vicepresidenta de Justícia i Pau. Cristina Ruiz, Red Estatal Contra la Ocupación de Palestina. Jordi Baltá, Vicepresidente de Amnistía Internacional Catalunya.

Organitza:

Col·laboran:

t10762.indd 2

Nous Escenaris de guerra

Guerra i lluita per la pau en el nou escenari internacional 18:00 Taula rodona “Responsabilitat de les grans potències en els conflictes regionals” Prendre consciència de com es relacionen els conflictes bèl·lics amb les relacions socials i polítiques és clau per buscar alternatives de pau en el nou escenari postneoliberal i postunilateral obert més pel col·lapse de l’unilateralisme agressiu i agonitzant i de les polítiques neoliberals parasitàries que per la capacitat de plantejament d’alternatives. El progressiu desplaçament de l’eix sòcio-geopolític internacional de l’Atlàntic a l’Orient, amb l’emergència de La Xina i L’Índia com a grans potències industrials, el declivi i canvi als EUA que no poden mantenir el seu unilateralisme i agressivitat bèl·lica, l’emergència i consolidació dels moviments ciutadans- i altres entitats no estatals- com a actors internacionals, determinen un nou escenari. Presenta: Jordi Vaquer, Director de la Fundació CIDOB. Carlos Velandia, Escola de Cultura de Pau de la UAB. Càtedra UNESCO. Farooq Sulehria, Periodista Pakistanès. Fritz Balke, Rosa-Luxemburg-Stiftung, Alemanya.

Amb suport de:

Organitza:

Col·laboran:

Amb suport de:

12/11/2009 17:50:55

Diptic Jornades Pau  

Més informació www.fpereardiaca.org

Advertisement