Page 1

REIZEN 2014 Noord-Amerika


2

3

Wie is FOX Vakanties? Wij begrijpen uw vraag maar al te goed, want

Onze reisproducten: FOX Vakanties biedt voor ieder wat wils; van groepsreizen en singlereizen tot individuele reizen en strandvakanties naar een groot aantal bestemmingen wereldwijd.

FOX Vakanties is een vrij nieuw begrip binnen het Vlaamse reislandschap. U mag dus best kritisch zijn, zeker als het gaat om uw jaarlijkse vakantie, iets waarover u dus best enkele dagen (of weken) nadenkt of wegdroomt, zo u wilt! En dan weet u maar beter op voorhand heel goed aan wie u uw reis toevertrouwt. In één zin uitgelegd is FOX Vakanties dé verre reizen specialist, en biedt zowel individuele als georganiseerde rondreizen aan met een avontuurlijk karakter. Deze laatste twee woorden mag u gerust interpreteren als ‘comfortabel avontuur’ Al jarenlang staat FOX Vakanties bekend als één van de grote reisorganisaties van Nederland, met een compleet aanbod naar vele verre bestemmingen. Na een groot aantal innovatieve ontwikkelingen binnen Nederland en de vele Vlaamse klanten die het verre reisaanbod van FOX in Nederland al wisten te vinden, is FOX Vakanties zich gaan ­vestigen op de Vlaamse markt. In samenwerking met All Travel Consultants (A.T.C.) biedt FOX Vakanties groepsreizen, single­ reizen, individuele reizen en strandvakanties aan, speciaal samengesteld voor en afgestemd op de behoeften van de Vlaamse reiziger. De programma’s van onze uitgebalanceerde reizen zijn een unieke mix van de indrukwekkende cultuur en natuur van de bestemming en worden meestal afgesloten met enkele dagen verblijf aan het strand. U reist veelal in Vlaamse groepen met Nederlandssprekende reisleiding. Voor advies en het boeken van deze reizen kunt u niet enkel in ons eigen kantoor in Antwerpen bij onze deskundige reisadviseurs terecht, maar ook op onze website FOXvakanties.be én ook via uw vertrouwde reisbureau. Want wij investeren in kwaliteit, service, kennis en ervaring.

FOX Vakanties staat voor:

+ KWALITEIT

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u kwaliteitsvolle reizen en dito accommodaties aanbieden aan zeer betaalbare prijzen. Als u kiest voor een begeleide rondreis, zal dat in de meeste gevallen met ervaren Nederlandssprekende reisleiding zijn. Bovendien krijgen al onze reisleiders sinds dit jaar ook nog eens een extra opleiding voor een ­officieel erkend gecertificeerd diploma!

+ SERVICE

Via welk platform u ook boekt, uw reis wordt steeds tot in de puntjes voorbereid, zodat u z­ onder zorgen kan vertrekken en niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

+ GARANTIES

Onze klanten genieten van een uitstekende, wettelijk vastgelegde bescherming. A.T.C/ FOX Vakanties is aangesloten bij de Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR) en is verzekerd via de Vlaamse Solidariteit Reisgelden (een VVR reisbureau is tevens verzekerd voor zijn burgerlijke aansprakelijkheid) en bovendien zijn wij aangesloten bij: ABTO, Vlaamse Solidariteit Reisgelden, en label ‘erkend reisbureau’.

GROEPSREIZEN FOX Vakanties stelt uitgebalanceerde groepsreizen samen die bestaan uit vluchten op basis van economy class, een verblijf in veelal comfortabele hotels, meestal op basis van halfpension, een mooi excursieprogramma onder begeleiding van deskundige Nederlandssprekende reisleiding en transfers in comfortabele airco-autobussen. Naast het excursieprogramma heeft u ook de mogelijkheid om ter plaatse optionele excursies bij te boeken. Waar mogelijk eindigt de rondreis met enkele dagen in één van de badplaatsen van het desbetreffende land.

Pluspunten

■ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding ■ Overwegend Nederlandssprekende reisleiding ■ Overwegend Vlaamse groepen ■ Veel data gegarandeerd vertrek ■ Uitstekende hotels, vaak verlenging per dag mogelijk

■ (Non-stop) vluchten met goede en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen

■ FOX check-in service op Schiphol en vele vluchten vanaf luchthaven ­Zaventem

■ Groepsreizen naar ruim 30 verschillende bestemmingen

■ Tijdens rondreizen veel inclusief

INDIVIDUELE REIZEN Onze individuele reizen zijn bedoeld voor mensen die graag met zijn tweeën of samen met familie en/of vrienden georganiseerd op reis gaan. FOX Vakanties biedt verschillende individuele reizen aan welke uitgevoerd kunnen worden met een huurwagen of wagen met privé-chauffeur, de mogelijkheden hiervoor worden aangegeven bij uw reis. Daarnaast bieden wij u de mooiste strandvakanties naar een groot aantal zonnige bestemmingen over de hele wereld. Geniet samen met uw geliefde, gezin of vrienden van zon, zee, wuivende palmbomen en prachtige stranden. Ontdek de meest paradijselijke plekken op aarde en ontsnap even aan de drukte van alledag.

Pluspunten

■ Overwegend dagelijks vertrek ■ Alles voor u georganiseerd ■ Zelf uw reisduur bepalen ■ Veel vrijheid ■ Overwegend unieke locaties en accommodaties ■ Zeer scherp geprijsd op basis van twee personen

■ Keuze uit diverse verzorgings- en kamertypes ■ Keuze uit diverse excursies in de omgeving

NIEUW: SINGLE REIZEN Singlereizen zijn speciale groepsreizen voor alleenreizenden die op een ongedwongen en gezellige manier samen willen reizen en hun reisbelevenissen willen delen. Ook wanneer u een mooie reis wilt maken zonder uw partner, kunt u een singlereis boeken, wij zijn is dus géén datingbureau. Een van de belangrijkste kenmerken van de singlereizen van FOX is het feit dat alle reizigers een tweepersoonskamer voor alleengebruik krijgen (tenzij anders vermeld). Daarnaast zijn de groepsreizen zodanig samengesteld, dat véél inclusief is maar er ook voldoende ruimte is om ter plaatse aan een aantal vrijblijvende activiteiten deel te nemen.

Pluspunten

■ Reizen met andere singles ■ Overwegend tweepersoonskamer voor alleengebruik

■ Overwegend Vlaamse groepen ■ Overwegend Nederlandssprekende reisleiding

■ Welkomstlunch of -diner ■ Leuke activiteiten en excursies ■ Niets moet, véél kan ■ (Non-stop) vluchten met goede en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen

Heeft u nog vragen? Bel of mail ons gerust en wij helpen u met plezier verder!

Wie is FOX Vakanties?

Wie is FOX Vakanties?


4

5 Reizen met FOX Vakanties

Reizen met FOX Vakanties GOED GEORGANISEERD

GEGARANDEERD VERTREK In deze brochure vindt u georganiseerde groepsreizen, individuele reizen en strandvakanties naar een groot aantal verre bestemmingen. Onze reizen zijn speciaal samengesteld voor iedereen die het gemak van een goed georganiseerde reis wil combineren met comfortabel reizen naar een verre bestemming. De reizen van FOX Vakanties zijn uitstekend georganiseerd: u hoeft enkel uw koffers in te pakken, FOX Vakanties doet de rest. Wij zorgen voor uw vliegreis, reserveren voor u alle accommodaties ter plaatse en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Het enige wat u doet is genieten!

NEDERLANDSSPREKENDE REISLEIDING Onze groepsreizen worden begeleid door deskundige Nederlands­ sprekende reisleiding (tenzij anders wordt vermeld) en meestal met een lokale gids van het land. De enthousiaste en professionele FOX reisleiding zorgt voor een vlekkeloos verloop van uw vakantie, het is hun taak om uw reis organisatorisch naar tevredenheid te laten verlopen. Ze zijn bekend met het land en zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Uw reisleiding is overigens géén gids, buitenlanders mogen namelijk vaak niet als gids optreden. Bepaalde bezienswaardigheden en (dag)excursies worden dan ook met een lokale, Engelstalige gids bezocht.

VLAAMSE GROEPEN

Voor al onze groepsrondreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Dit minimum aantal deelnemers staat bij elke groepsreis in deze brochure aangegeven en verschilt per bestemming. Wij garanderen een reis op basis van een minimum aantal deelnemers. Daarnaast garanderen wij ook een select aantal reizen met minder deelnemers. Staat op FOXvakanties.be óf in de brochure een G (vertrekgarantie) achter de betreffende vertrekdatum, dan bent u er zeker van dat uw reis doorgaat ongeacht het minimum aantal deelnemers. Mocht het minimum aantal deelnemers op deze reis niet worden gehaald, dan zal de reis met een klein reisgezelschap op passende wijze worden uitgevoerd.

LAGER MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Reizen met FOX Vakanties staat voor ‘comfortabel avontuur’: FOX organiseert comfortabele reizen met een avontuurlijk karakter. Dit betekent ­reizen met ‘harde koffers’ en verblijven in veelal comfortabele hotels, met als hoofdingrediënt van de reizen: cultuur en avontuur. Ook het vervoer tijdens uw reis is comfortabel. Bovendien eindigt elke rondreis waar mogelijk met enkele dagen verblijf aan het strand, zodat u kunt bijkomen en kunt nagenieten van de geweldige indrukken die u tijdens de reis heeft opgedaan.

VERLENGINGEN EN UPGRADES Al onze groepsreizen zijn inclusief inkomgelden en excursies volgens programma! Het reisprogramma wordt uitvoerig beschreven in deze brochure en op onze website. Daarnaast verblijft u altijd in goede accommodaties en zijn de meeste van onze groepsreizen op basis van halfpension. Per dag geven wij aan of er ontbijt, lunch, diner of all inclusive van toepassing is door middel van de verwijzing: O,L,D,AI. Boekt u een individuele reis, dan heeft u veel vrijheid om uw dag zelf in te delen, om te stoppen waar en wanneer u wilt én om optionele activiteiten en excursies te doen. Bij alle reizen staat duidelijk aangegeven wat bij de reissom is inbegrepen en wat eventueel ter plaatse nog betaald moet worden.

ACCOMMODATIE

Voor een geselecteerd aantal landen hebben wij een aantal vertrekdata gekozen waarvoor een lager minimum aantal deelnemers van toepassing is. Op onze website en in de brochure kunt u dit terug vinden door een L achter de vertrekdata. Het betreffende lagere minimum aantal deelnemers vindt u terug op onze website. Staat op FOXvakanties.be óf in de brochure een L achter de betreffende vertrekdatum, dan bent u er zeker van dat uw reis doorgaat zodra dit minimum aantal deelnemers is behaald. Uw reis zal op passende wijze worden uitgevoerd. Dit kan betekenen dat u reist in een kleiner reisgezelschap met passend vervoer en/of dat uw reis wordt begeleid door Engelssprekende reisleiding.

COMFORTABEL AVONTUUR Tijdens uw groepsreis reist u samen met uw Vlaamse groepsgenoten en ontdekt u samen, onder begeleiding van uw deskundige reisleiding, de mooiste bestemmingen. Bij een gering aantal deelnemers op de reis, kan het voorkomen dat uw groep wordt samengevoegd met een Nederlandse groep. Mocht dit het geval zijn, wordt u hier uiteraard van te voren over geïnformeerd.

VEEL INCLUSIEF

Wilt u graag langer genieten van een bestemming na afloop van uw reis, dat kan! U kunt veel van onze reizen per dag verlengen. Zo kunt u zelf uw reisduur bepalen! U verblijft dan in het hotel waar de rondreis eindigt. Afhankelijk van de reis is het ook mogelijk om het laatste hotel van uw rondreis en de eventueel aansluitende verlenging te upgraden naar een hotel met meer luxe. Op onze website en in deze brochure kunt u bij desbetreffende reis terugvinden of u deze kunt verlengen en/of upgraden en welke mogelijkheden hiervoor zijn. Daarnaast is het mogelijk om uw reis te verlengen zonder accommodatie, in dat geval berekenen wij € 45 per persoon.

LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN Bij alle reizen wordt aangegeven in welke categorie (toeristenklasse, comfortabel of uitstekend) hotels u verblijft. Ook wanneer hier een uitzondering op is. Maken wij gebruik van toeristenklasse hotels, dan verblijft u in goede, maar eenvoudigere accommodaties. Op de meeste rondreizen verblijft u echter in comfortabele (drie- tot viersterren) of zelfs uitstekende (vier- tot vijfsterren) hotels. Voor al onze reizen geldt dat wij, op basis van prijs/kwaliteit, persoonlijk de beste hotels op onze bestemmingen contracteren. Onze strand­ vakanties beoordelen wij ook zo goed mogelijk met onze eigen waardering ten aanzien van comfort, ambiance, faciliteiten, activiteiten en omgeving. Deze waardering loopt van 1 (matig) t/m 5 (zeer goed) zonnetjes.

EASY GOING & DELUXE

Wanneer u via FOX Vakanties uw reis heeft geboekt, vliegt u met de beste luchtvaartmaatschappijen, zoals Malaysia Airlines, Singapore Airlines, United en KLM; gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen met een moderne vloot. U heeft daardoor veelal gunstige vertrektijden vanaf Amsterdam of Brussel. FOX probeert bovendien zoveel mogelijk direct te vliegen naar de plaats van bestemming of de kortste en meest ideale aansluitingen voor u te regelen. Tijdens de vlucht kunt u genieten van full service aan boord, met keuze­ maaltijden en gratis drankjes. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen beschikt u zelfs over een eigen videoscherm!

DAGELIJKS VERTREK Een groot succes binnen ons aanbod zijn de Easy Going en Deluxe reizen. Een aantal van onze reizen kunt u ook als Easy Going reis boeken. Onze Easy Going reizen kennen een aangepast reisprogramma met extra veel tijd op een aantal interessante plaatsen. Zo kunt u in een rustiger tempo genieten van onze mooiste bestemmingen! Verblijft u liever in luxere accommodaties? Diverse reizen worden ook aangeboden met -waar mogelijk- verblijf in luxere hotels en/ of kamers. Het programma en de uitvoering van de reis is gelijk aan de reguliere reis. Tijdens de Deluxe variant verblijft u in een standaard kamer van een luxer hotel of in een luxere kamer van het standaard hotel.

Onze groepsreizen kennen een groot aantal vertrekken per jaar. Gaat u individueel op reis, dan kunt u zelfs veelal dagelijks vanaf Amsterdam of Brussel vertrekken en vaak ook uw eigen reisduur bepalen. De meeste reizen kunt u namelijk per dag verlengen.


7 FOX Verkooppunten

www.FOXvakanties.be

6

www.FOXvakanties.be

Log in om uw reisgegevens te bekijken

FOX Verkooppunten Heeft u de voorkeur voor persoonlijk contact en advies bij het boeken van uw verre reis, dan kunt u terecht bij de verschillende reisbureaus. Bekijk onderstaand welk reisbureau het dichtst bij u in de buurt is!

Word lid van onze digitale nieuwsbrief

HET FOX VAKANTIES REISAANBOD VINDT U BIJ:

Discussieer mee op het forum

Spectaculaire aanbiedingen

BTS Travel M travel Herbots Reizen White Reizen Jetaircenter Selectair - Boone Travel Voyages CIC Reizen MULTI Travel FORWARD Travel De Trekvogel Coconut Travel Jetaircenter Geraardsbergen Boschmans Jetaircenter Selectair TRAVEL Tip Herbots Reizen Jetaircenter Boschmans Reizen LDR Travel Jetaircenter White Reizen Lanaken SYLVIE Reizen bvba Reisbureau Andy Sonck Voyages and More (op afspraak) Jetaircenter Ninove O.Z. Reizen Reis Wijs DE WISSEL Reizen Uniglobe Southwest Travel Selectair Reizen Van Laere Jetaircenter - White Reizen Jetaircenter Waterschoot D-Tours Vamos Reizen OASE Travel

Noordkaai 21 B 2030 C. Marichalstraat 2 B 8730 Koerselsesteenweg 50 B 3580 O.L. Vrouwstraat 12 B 3740 Smedenstraat 69 B 8000 Lakenstraat 160 B 1000 Herentalsebaan 202 B 2100 Herdersbruggestraat 8 B 8380 Stationsstraat 22 B 2440 Keizer Karelstraat 190 B 9000 Grotestraat 11 B 9500 Bovenrij 66 B 2200 Jodenstraat 12A B 2270 Grote Baan 65 B 3540 Retiesebaan 1 B 2460 Dorpsstraat 20 B 9270 Kerkplein 5 bus 7 Galerie Agora B 3620 Lauwbergstraat 135 B 8930 Brilstraat 3 B 9340 Broekstraat 173 B 3294 Beverstraat 30 B 9400 Schoolstraat 22B B 1745 Lievevrouwestraat 52 B 2520 Grote Baan 29 A B 2380 Stationsdreef 6A B 8800 Hofstraat 80 B 9100 Jaminestraat 1 B 3700 Stationsstraat 79 B 9950 Heistraat 48 B 2610 Heistraat 21 B 2610 Ellestraat 116 E B 8550

Antwerpen Beernem Beringen Bilzen Brugge Brussel Deurne Dudzele Geel Gent Geraardsbergen Herentals Herenthout Herk-de-Stad Kasterlee Laarne Lanaken Lauwe Lede Molenstede Ninove Opwijk Ranst Ravels Roeselare Sint-Niklaas Tongeren Waarschoot Wilrijk Wilrijk Zwevegem


8

9

&

DÉ MANIER OM UW REIS ­O NTSPANNEN TE BEGINNEN!

Het viersterren van der Valk hotel is sfeervol en van uitstekende kwaliteit, waar eenieder zich meteen thuis kan voelen. Alle comfortabele superior kamers hebben gratis (WiFi) internettoegang, ­koffie- en theefaciliteiten én zelfs gratis frisdrankjes in de minibar. Ook de gezellige bar en het restaurant dragen bij aan een heerlijk ontspannen verblijf voordat u vliegt naar een van de verre bestemmingen van FOX Vakanties!

fly

gratis 15 dagen parking en carwash bij Brussels Airport Begin uw vakantie ontspannen met een overnachting in het comfortabele viersterren Van der Valk Hotel Brussels Airport. U reist op uw gemak naar Brussel waar u luxe overnacht en indien gewenst, kunt genieten van een uitgebreid ontbijt. Vervolgens vertrekt u per gratis airport shuttle naar Brussels Airport voor uw vlucht. Bovendien kunt u uw auto tot 15 dagen gratis parkeren bij het hotel, veilig in de ondergrondse parking. Bij thuiskomst blinkt uw auto als nooit tevoren, want dan is hij gewassen. Dat is pas thuiskomen in luxe! Reist u per trein, dan kunt u op 500 meter van het hotel uitstappen op station Diegem. Makkelijker en voordeliger kan het niet! Het Park, Sleep & Fly arrangement Brussel boekt u al vanaf (per kamer per nacht, op basis van 2 personen)

 79

Het arrangement is inclusief:

Een lange reis aangenaam onderbreken? Bij FOX Vakanties wordt u de mogelijkheid geboden het maximale uit uw reis te halen. Veel van onze reizen worden namelijk uitgevoerd met luchtvaartmaatschappijen die op de lange intercontinentale vluchten vaak een tussenstop maken. U kunt er dan voor kiezen om uw reis even te onderbreken om deze stad te gaan bezoeken. We bieden u daarvoor de mogelijkheid middels een stop-over pakket. Wij hebben vast een selectie gemaakt van een aantal hotels per bestemming en uiteraard verzorgen wij ook voor u de transfer van en naar het hotel van uw keuze. Zowel op de heen- als op de terugvlucht is er de mogelijkheid tot het maken van een stop-over. Op www.FOXvakanties.be kunt u zien welke hotels we op de bestemmingen aanbieden.

ABU DHABI

KUALA LUMPUR

Eén overnachting in superior kamer 15 dagen gratis parking en carwash Transfer per shuttlebus van en naar Brussels Airport In bewaring nemen van uw autosleutels in gastenkluis ● Internet gebruik ● Gebruik fitnessfaciliteiten ● ● ● ●

quick parking zaventem

goedkoop, snel en veilig parkeren bij zaventem - brussels airport Het eindeloos wachten op een bus, het zoeken naar een parkeerplek en vervolgens lang lopen naar de vertrekhal met al uw bagage, is nu verleden tijd! Met een vooraf geboekte parkeerplaats bij onze partner Quick Parking bent u verzekerd dat u goedkoop, snel en comfortabel kunt parkeren bij Brussels Airport. U parkeert uw auto op een goed beveiligd parkeerterrein en een luxe shuttlebus brengt en haalt u –binnen 3 minuten en zonder wachttijden naar de juiste vertrekhal en weer terug.

Pluspunten: ● Beveiligde en bewaakte parking dichtbij terminal ● Luxe shuttlebus in 5 minuten voor de terminal ● Goedkoper lang parkeren kan niet! 24/7 open en bereikbaar ● Shuttle rijdt voor iedereen apart ● Geen wachttijden

NEW YORK

Boek uw goedkope parkeerplaats op www.FOXvakanties.be/parkeren

schiphol smart parking parkeren óp schiphol vanaf 

Abu Dhabi is een ideale strandbestemming om even uw reis te onderbreken. Naast de geweldige stranden is het ook goed toeven op Abu Dhabi’s bekende Corniche, een zes kilometer lange boulevard. Te voet of bijvoorbeeld per fiets komt u langs groene parken, fonteinen en diverse restaurants en cafés. Er zijn vele grote shopping malls, zoals de Abu Dhabi Mall, waar u gemakkelijk een paar uur langs etalages kunt slenteren. Maar natuurlijk mag ook een bezoek aan een traditionele souk niet ontbreken tijdens uw bezoek aan dit Emiraat.

5

Een moderne stad met veel buitenlandse invloeden, dat maakt deze stad aantrekkelijk voor een stopover. Een aanrader is het maken van een stads­tour met een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Het in Moorse stijl gebouwde station, de gigantische Petronas Towers, het levendige Chinatown, de Blauwe Moskee, het Nationaal Museum, het Merdeka plein en het Koninklijk Paleis. Verder is het mogelijk om de indrukwekkende Batu Caves, de eeuwenoude hindoegrotten met vele prachtige heiligdommen, te bezoeken.

SINGAPORE

per dag

Met onze partner Schiphol Smart Parking parkeert u tijdens uw vakantie voordelig en betrouwbaar op Amsterdam Airport Schiphol. Als u op tijd reserveert kan dat al vanaf € 5,- per dag! Reserveer snel, want op=op.

De voordelen ● De meest voordelige manier van parkeren,

al vanaf € 5,- per dag; ● Snel en comfortabel met uw eigen auto naar en

van Schiphol; ● Gemakkelijk vooraf betalen met iDEAL of

­creditcard; ● 24/7 cameratoezicht en surveillance; ● Een gratis pendelbus naar de vertrekhal;

7 dagen per week, 24 uur per dag. Minimaal 8 dagen vóór vertrek reserveren. Reserveer snel want op=op. Ga naar www.FOXvakanties.be/parkeren en ­reserveer direct uw voordelige parkeerplaats.

New York is een stad die nooit slaapt en waar altijd wel iets te doen is. Er zijn tal van mogelijkheden om te ontspannen, lekker een hapje te eten in een goed restaurant, te shoppen in de ontelbare winkels of te dansen in één van de vele clubs. Tevens kun je er goed terecht voor de nieuwste films, opera’s, musicals, theater en ander entertainment. Daarnaast zijn er nogal wat bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Chinatown, de Brooklyn Bridge, Empire State Building en natuurlijk het Vrijheidsbeeld kunnen niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan New York!

Er zijn een flink aantal leuke attracties die je tijdens een bezoek aan het kleinste land van Zuidoost-Azië kunt ontdekken: het Sentosa Island, Chinatown of de Singapore Zoo. Maar waar Singapore nog het meest bekend om staat, zijn de perfecte mogelijkheden tot shoppen in de vele luxe shopping centra met veel populaire en exclusieve kledingmerken en er zijn ook diverse grote elektronicacentra en gadgetmalls.

Stop-over mogelijkheden

fox park, sleep


159

VERENIGDE STATEN & CANADA

Verenigde Staten De Verenigde Staten is het land van de onbegrensde mogelijkheden en vele contrasten. Van de wereldsteden aan de kust waaronder New York en San Francisco tot de woestijnstad Las Vegas. Ook de natuur kent een ongelooflijke variatie met zijn berggebieden, woestijnen, ravijnen en enorme watervallen zoals de Niagara Watervallen. U zult versteld staan van de grootsheid van dit land! U kunt in de Verenigde Staten uitstekend en betaalbaar eten. Door de vele immigranten uit verschillende werelddelen beschikt het land over een zeer gevarieerde keuken. De menuprijzen zijn exclusief BTW en de fooi ligt gebruikelijk rond de vijftien procent.

Canada Canada is het op één na grootste land en qua natuurschoon misschien wel het mooiste land ter wereld. De variatie is enorm: u vindt er prachtige berggebieden, adembenemende meren in de Rocky Mountains, uitgestrekte prairies, dichte wouden en indrukwekkende oceaankusten. Kortom, een wereld van ongerepte natuur! Aan de andere kant, als een genoeglijk contrast, kent het mondaine steden als Vancouver, Montréal en Toronto, waar één derde van de bevolking woont. De Franstalige ­provincie Québec kent verrassend veel historische steden. Canada heeft een grote verscheidenheid aan restaurants, fastfoodketens, pizzeria’s en steakhouses. U kunt dus met ieder budget uit de voeten. Hotels in de Verenigde Staten/Canada zijn over het algemeen comfortabel en de kamers zijn meestal ruim. Op een aantal plaatsen zijn hotels echter wat eenvoudiger, dit zijn vaak praktische stops. Met FOX verblijft u in de Verenigde Staten/Canada echter in de best mogelijke hotels die beschikbaar zijn. Deze hotels worden op basis van prijs/kwaliteit p ­ ersoonlijk door FOX Vakanties geselecteerd.

WHISTLER BANFF CALGARY VICTORIA VANCOUVER

CANADA TADOUSSAC WINNIPEG

QUÉBEC MONTRÉAL TORONTO

VERENIGDE STATEN

SAN FRANCISCO MODESTO LAS VEGAS

NIAGARA WATERVALLEN NEW YORK PHILADELPHIA WASHINGTON DC

BRYCE CANYON GRAND CANYON LAUGHLIN

LOS ANGELES SAN DIEGO

CLEARWATER KEY WEST

ORLANDO MIAMI


S

18

S

EI

R

S

EP

O

R

G

ER

c

V

daagse vanaf

2699

161

INCLUSIEF

Hoogtepunten van het Westen

■ Economy Class vluchten met British Airways Brussel - Los Angeles en San Francisco - Brussel met overstap

■ Zestien overnachtingen in comfortabele hotels op basis van logies ■ Stadsrondrit in Los Angeles, Sacramento en San Francisco ■ Bezoek aan het Joshua Tree National Park ■ Bezoek aan de indrukwekkende Grand Canyon en het Goosenecks State Park

■ Bezoek aan Monument Valley ■ Bezoek aan Dead Horse Point en Arches National Park ■ Bezoek aan Bryce Canyon ■ Bezoek aan Goblin Valley State Park en Capitol Reef National Park ■ Bezoek aan de gokstad Las Vegas ■ Bezoek aan Sequoia en Yosemite National Park ■ Wijndegustatie en bezoek aan de Wine Country in Californië ■ Inkomgelden nationale parken t.w.v. circa € 87 ■ Inkomgeld Calico Ghost Town t.w.v. circa € 3 ■ Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 17 ■ Schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus

U REIST IN EEN EIGEN VLAAMSE GROEP MET NEDERLANDSSPREKENDE REISLEIDING

(afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)

■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 280 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 133 p.p.

EXCLUSIEF ■ Maaltijden en persoonlijke uitgaven ■ Optionele excursies ■ Bijdrage fooienpot circa € 90 p.p. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden)

■ Fooien voor reisleiding, chauffeur en housekeeping ■ Reisbijstand- en annulatieverzekering, ■ Verplichte elektronische reistoestemming (ESTA)

VERLENGING

U kunt deze reis van tevoren in Los Angeles of na afloop in San Francisco, per nacht, verlengen.

verenigde staten

CALIFORNIA

ARCHES NATIONAL ZION NATIONAL PARK YOSEMITE MOAB PARK NATIONAL PARK CANYONLANDS BRYCE NATIONAL PARK LAS CANYON MONUMENT VALLEY FRESNO VEGAS GRAND CANYON

SONOMA VALLEY

SAN FRANCISCO MODESTO VISALIA

LOS ANGELES

WILLIAMS LAUGHLIN JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Pluspunten Uitgebreide rondreis in aangepast tempo Bezoek aan vele nationale parken San Francisco, Las Vegas en Los Angeles Comfortabele en centraal gelegen hotels Eigen Vlaamse groep met Nederlandssprekende reisleiding Inclusief inkomgelden t.w.v. € 90

DAG 1 BRUSSEL - LOS ANGELES Vertrek vanuit Brussel voor uw vlucht met overstap naar Los Angeles. Na aankomst transfer naar uw hotel.

de wereld, de Grand Canyon. De Colorado rivier heeft in de loop der tijd deze canyon uitgesleten tot een diepte van meer dan 1.600 meter.

DAG 2 LOS ANGELES ‘s Ochtends staat een stadsrond­ rit op het programma waarbij u de belangrijkste highlights van de stad ziet. U brengt een bezoek aan Hollywood, de chi­ que winkelstraat Rodeo Drive en downtown LA. ‘s Middags kunt u optioneel een bezoek bren­ gen aan het beroemde Getty Museum en de mondaine bad­ plaats Santa Monica.

DAG 5 GRAND CANYON Vandaag staat opnieuw een bezoek aan de Grand Canyon centraal. In het park kunt u zich met de pendelbus laten vervoe­ ren naar verschillende spectacu­ laire uitzichtpunten. Optioneel kunt u een helikoptervlucht maken over dit natuurwonder. Pas dan ziet u de canyon in al zijn grootsheid!

DAG 3 LOS ANGELES LAUGHLIN Op weg naar Laughlin bezoekt u het Joshua Tree National Park. Een natuurpark middenin de woestijn met vreemdsoor­ tige planten en rotsformaties. Overnachting in de casinoplaats Laughlin. DAG 4 LAUGHLIN - GRAND CANYON We reizen, deels via de beroem­ de Route 66, naar de Grand Canyon. Diverse overblijfselen uit vroegere tijden herinne­ ren aan de glorie van deze historische autoweg die Los Angeles met Chicago verbond. ‘s Namiddags heeft u een eerste kennismaking met een van de zeven natuurlijke wonderen van

DAG 6 GRAND CANYON - MOAB We verlaten de immense Grand Canyon en reizen verder naar Monument Valley. De beroemde rode zandsteenrotsen en tafel­ bergen omringd door een woes­ tijnlandschap zijn misschien wel het meest gebruikte decor voor Westernfilms. Optioneel kunt u een tour met een Navajo Indiaan maken die u dichterbij de prachtige rotsformaties brengt. Via het Goosenecks State Park bereikt u Moab. DAG 7 MOAB Een hele dag om het beroemde Dead Horse Point en Arches National Park te verkennen. Het Dead Horse Point is één van Utah’s meest spectaculaire uitzichtpunten. Vanaf dit punt kijkt u uit op de 600 meter lager

gelegen Colorado rivier die om het rotsplateau heen kronkelt. In het Arches National Park staat u de grootste verzameling bogen ter wereld te wachten (meer dan 2.000 zandstenen bogen!) DAG 8 MOAB - BRYCE CANYON We reizen naar het Capitol Reef National Park. De Waterpocket Fold en het Goblin Valley State Park zijn hoogtepunten van de dag. DAG 9 BRYCE CANYON Vandaag brengt u een bezoek aan Bryce Canyon, een volgend hoogtepunt van uw rondreis. De amfitheaters met hun kleu­ rige rotsformaties (ook wel hoodoos genoemd) zijn in het ochtendlicht op hun mooist. De hoodoos en kleuren lijken continu te veranderen en zullen uw voorstelling te boven gaan. Er rijden shuttlebussen naar diverse uitkijkpunten en u kunt een wandeling maken tussen deze wonderlijke creaties. DAG 10 BRYCE CANYON LAS VEGAS Op weg naar Las Vegas rijden we door het Zion National Park, een imponerende roodkleurige zandstenen kloof. In de namid­ dag komt u aan in de fantasie­ stad Las Vegas. ‘s Avonds kunt u ­optioneel een Las Vegas by night tour maken.

DAG 11 LAS VEGAS Vandaag heeft u alle vrijheid om Las Vegas en zijn attracties te bekijken. Neem een rollercoas­ ter door New York of vaar in een gondel door overdekt Venetië. U kunt de drukte van de stad ontsnappen door een bezoek te brengen aan het prachtige kleurrijke woestijnlandschap van Death Valley (optioneel). DAG 12 LAS VEGAS - VISALIA Vandaag reizen we door de Mojavewoestijn naar het spook­ stadje Calico. Van 1881 tot 1896 was Calico een welvarend zil­ vermijnstadje, maar toen er een einde kwam aan de “silver rush” veranderde het in een spook­ stadje. Overnachting in Visalia, Californië. DAG 13 VISALIA - FRESNO In het Sequoia National Park bezoekt u de reusachtige Sequoia Trees, deze hoge bomen bereiken soms een hoogte van meer dan 80 meter. DAG 14 FRESNO - YOSEMITE We rijden naar grotere hoogte, wat te merken is aan het dalen van de temperatuur. Yosemite National Park is een wonder­ schone plek die opduikt uit het niets. Een gebied met bergbeek­ jes, watervallen en prachtige rotsformaties.

DAG 15 YOSEMITE SAN FRANCISCO U maakt vandaag een korte stadsrondrit door het histori­ sche centrum van Sacramento. Aansluitend bezoekt u het hart van de Californische wijn­ industrie. U zult uiteraard de Californische wijn proeven ­tijdens een wijndegustatie. ‘s Avonds kunt u optioneel een San Francisco by night tour maken inclusief diner. Overnachting in het centrum. DAG 16 SAN FRANCISCO Deze ochtend staat een vier uur durende stadsrondrit op het ­programma, waarbij u langs Union Square, Chinatown, Fisherman’s Wharf, North Beach en de beroemde Golden Gate Bridge rijdt. ‘s Namiddags heeft u alle vrijheid om ‘de mooiste stad van Amerika’ te verkennen. Bezoek zeker Pier 39 met zijn zeeleeuwen en zie de voorma­ lige gevangenis van Al Capone, Alcatraz, in de verte liggen. DAG 17 SAN FRANCISCO BRUSSEL Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht met overstap terug naar Brussel. U heeft de mogelijkheid om uw reis te ver­ lengen in San Francisco. DAG 18 AANKOMST BRUSSEL Aankomst in Brussel en einde van een veelzijdige reis.

VERTREKDATA EN PRIJZEN € € € € €

2699: 17 mrt 2014 2849: 07 apr 2014 2849: 09 mei 2014 3399: 11 jul 2014 2899: 13 okt 2014

Toeslag Toeslag Toeslag Toeslag Toeslag

éénpersoonskamer éénpersoonskamer éénpersoonskamer éénpersoonskamer éénpersoonskamer

€ € € € €

769 729 789 789 789

VERLENGINGEN EN EXTRA OPTIES ■ Verlenging vooraf in het rondreishotel, Los Angeles per nacht mogelijk op basis van logies.

■ Verlenging in het rondreishotel, San Francisco per nacht mogelijk op basis van logies.

BELANGRIJKE INFORMATIE Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd. Minimaal 10 deelnemers / maximaal 30 deelnemers

Verenigde Staten

G OO EL K IJ TE K B B A O R EK E E IN N D A IV L ID S U EE EL N E R

EI

160


EI R S EP O R G

daagse vanaf

c

1999

163

INCLUSIEF

De Wonderen van het Westen

■ Economy Class vluchten met United Brussel - San Francisco en Los Angeles - Brussel

■ Tien overnactingen in comfortabele hotels op basis van logies ■ Welkomstdrankje bij aankomst ■ Stadsrondrit in San Francisco ■ Stadsrondrit in Los Angeles ■ Bezoek aan de indrukwekkende Grand Canyon and Bryce Canyon ■ Bezoek aan Joshua Tree en Yosemite National Park ■ Bezoek aan de gokstad Las Vegas ■ Inkomgelden nationale parken t.w.v. circa € 70 ■ Inkomgeld Calico Ghost Town t.w.v. circa € 3 ■ Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 11 ■ Schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus

U REIST IN EEN EIGEN VLAAMSE GROEP MET NEDERLANDSSPREKENDE REISLEIDING

(afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)

■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 284 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 78 p.p.

EXCLUSIEF ■ Maaltijden en persoonlijke uitgaven ■ Optionele excursies ■ Bijdrage fooienpot circa € 60 p.p. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden)

■ Fooien voor reisleiding, chauffeur en housekeeping ■ Reisbijstand- en annulatieverzekering ■ Verplichte elektronische reistoestemming (ESTA)

VERTREKDATA EN PRIJZEN VERLENGING

U kunt deze reis na afloop verlengen in het rondreishotel of in een comfortabel strandhotel. Verlenging vooraf in San Francisco is ook mogelijk.

verenigde staten

CALIFORNIA

SAN FRANCISCO

YOSEMITE NATIONAL PARK

VISALIA

BRYCE ZION NATIONAL NATIONAL PARK PARK

BRYCE CANYON

LAS VEGAS

LOS ANGELES

GRAND CANYON NATIONAL PARK

WILLIAMS JOSHUA TREE NATIONAL PARK

PALM SPRINGS SANTA MONICA

Pluspunten Zeer complete kennismakingsreis door het westen Prachtige natuur en bijzondere steden Scherp geprijsde rondreis inclusief inkomgelden t.w.v. € 70 Comfortabele centraal gelegen hotels Zeer goede prijs/kwaliteit Eigen Vlaamse groep met Nederlandssprekende reisleiding

DAG 1 BRUSSEL SAN FRANCISCO Vertrek voor uw vlucht met overstap naar San Francisco. Na aankomst transfer naar uw hotel in het centrum en onder het genot van een welkomstdrankje heeft u een eerste kennismaking met uw reisgenoten. DAG 2 SAN FRANCISCO Deze ochtend staat een vier uur durende stadsrondrit op het programma, waarbij we langs Union Square, Chinatown, Fisherman’s Wharf, North Beach en de beroemde Golden Gate Bridge, letterlijk een knap staaltje werk, rijden. ‘s Middags heeft u alle vrijheid om ‘de mooiste stad van Amerika’ te verkennen. Bezoek zeker Pier 39 met zijn zeeleeuwen en zie de voormalige gevangenis van Al Capone, Alcatraz, in de verte liggen. Ook een ritje in een cable car is een absolute must. Optioneel kunt u deelnemen aan een night citytour met diner. DAG 3 SAN FRANCISCO YOSEMITE - VISALIA Vandaag reizen we naar het binnenland en gaan naar grotere hoogte, wat te merken is aan het dalen van de temperatuur. Yosemite National Park is een wonderschone plek die opduikt uit het niets. Een gebied met bergbeekjes, watervallen en prachtige rotsformaties.

DAG 4 VISALIA - LAS VEGAS Het landschap wordt dor en droog wanneer we door de Mojave woestijn rijden. Korte stop in het spookstadje Calico. Aan het einde van de middag komt u aan in het gokparadijs Las Vegas, een wereld op zich. ‘s Avonds kunt u een night tour maken door deze lichtstad ­(optioneel). DAG 5 LAS VEGAS Vandaag heeft u alle vrijheid om Las Vegas en zijn attracties te bekijken. Neem een rollercoaster door New York of vaar in een gondel door overdekt Venetië. Bekijk de Eiffeltoren en de fonteinen van het Bellagio en vergeet niet bij één van de vele ‘wedding chapels’ langs te gaan, waar al velen elkaar het jawoord gaven. U kunt de drukte van de stad ontsnappen door een bezoek te brengen aan het prachtige kleurrijke woestijnlandschap van Death Valley (optioneel). DAG 6 LAS VEGAS - ZION BRYCE CANYON De casinowereld laten we achter ons om binnen de kortste keren weer omgeven te worden door de indrukwekkende natuur. Na een voorproefje met een bezoek aan Zion National Park, komen we aan in Bryce Canyon. Hier ziet u rotsformaties en kleuren die uw voorstelling te boven

gaan. U maakt een korte wandeling tussen deze wonderlijke creaties van de natuur. DAG 7 BRYCE CANYON GRAND CANYON Vandaag bezoekt u de grootste canyon op aarde, de Grand Canyon. De Colorado Rivier heeft deze canyon in de loop der tijd uitgesleten tot een diepte van meer dan 1.600 meter. We maken verschillende stops langs de ‘South Rim’, de zuidelijke rand van de canyon, en u heeft de mogelijkheid om een helikoptervlucht (optioneel) te maken over dit natuurwonder. DAG 8 GRAND CANYON JOSHUA TREE - PALM SPRINGS Via Williams, Seligman en Kingman volgen we de legendarische Route 66, die ooit Chicago met Santa Monica verbond. U bezoekt het Joshua Tree National Park, een natuurpark met vreemdsoortige planten en rotsformaties. Overnachting in het in de woestijn gelegen mondaine Palm Springs, waar elke donderdag een levendige straatmarkt is. DAG 9 PALM SPRINGS LOS ANGELES Op weg naar Los Angeles. Bij aankomst staat een stadsrondrit op het programma waarbij u een bezoek brengt aan Hollywood, Rodeo Drive en

downtown LA. U kunt optioneel een bezoek brengen aan de Universal Studios, na de stadsrondrit kunt u hier uitstappen. DAG 10 LOS ANGELES Vrije dag in Los Angeles. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan één van de meest zuidelijke steden van de Verenigde Staten: San Diego. De stad ligt aan een baai en heeft mooie stranden, maar is vooral bekend vanwege zijn pretparken. De belangrijkste bezienswaardigheden van San Diego zijn de oude stad, het Gaslamp Quarter, de haven en het Balbao Park met diverse musea en een dierentuin.

DAG 11 LOS ANGELES BRUSSEL Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht met overstap terug naar Brussel. U heeft de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een verblijf aan de Californische kust in de levendige badplaats Santa Monica of in uw strandhotel in Redondo Beach. DAG 12 AANKOMST BRUSSEL Aankomst in Brussel en einde van een spectaculaire reis door het westen vol hoogtepunten.

€ € € € € € €

1999: 27 mrt 2014 2449: 08 apr 2014 2499: 15 apr 2014 2399: 22 mei 2014 2699: 31 jul 2014 2749: 14 aug 2014 2349: 25 sep 2014

Toeslag Toeslag Toeslag Toeslag Toeslag Toeslag Toeslag

éénpersoonskamer éénpersoonskamer éénpersoonskamer éénpersoonskamer éénpersoonskamer éénpersoonskamer éénpersoonskamer

€ € € € € € €

429 549 549 549 549 549 549

VERLENGINGEN EN EXTRA OPTIES ■ Verlenging vooraf in het rondreishotel, San Francisco per nacht mogelijk op basis van logies.

■ Verlenging in het rondreishotel, Los Angeles per nacht mogelijk op basis van logies.

■ Verlenging in een strandhotel per nacht mogelijk op basis van logies.

BELANGRIJKE INFORMATIE Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd. Minimaal 10 deelnemers / maximaal 30 deelnemers

Deze reis kan gecombineerd worden uitgevoerd met de 19-daagse reis Van New York naar Hollywood.

Verenigde Staten

12

S

162


S

G

R

O

EP

S

R

EI

S

G OO EL K IJ TE K B B A O R EK E E IN N D A IV L ID S U EE EL N E R

ER

c

V

daagse vanaf

3699

INCLUSIEF

Van New York naar Hollywood

■ Non-stop Economy Class vlucht met United Brussel - New York en Los Angeles - Brussel met overstap

■ Binnenlandse Economy Class vlucht van New York naar San Francisco ■ Zeventien overnachtingen verblijf in comfortabele hotels op basis van logies

■ Stadsrondrit in New York, Philadelphia en Washington ■ Bezoek aan de Niagara Watervallen ■ Boottocht op de Maid of the Mist ■ Stadsrondrit in San Francisco en Los Angeles ■ Bezoek aan de indrukwekkende Grand Canyon and Bryce Canyon ■ Bezoek aan Joshua Tree en Yosemite National Park ■ Bezoek aan de gokstad Las Vegas ■ Inkomgelden nationale parken t.w.v. circa € 67 ■ Inkomgeld Calico Ghost Town t.w.v. circa € 3 ■ Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 18 ■ Schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus

U REIST IN EEN EIGEN VLAAMSE GROEP MET NEDERLANDSSPREKENDE REISLEIDING

(afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)

■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 284 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 78 p.p.

EXCLUSIEF ■ Maaltijden en persoonlijke uitgaven ■ Optionele excursies ■ Bijdrage fooienpot circa € 95 p.p. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden)

■ Fooien voor reisleiding, chauffeur en housekeeping ■ Reisbijstand- en annulatieverzekering ■ Verplichte elektronische reistoestemming (ESTA).

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 3699: 08 apr 2014 € 4199: 24 jul 2014 € 3999: 18 sep 2014

NIAGARA WATERVALLEN NEW YORK PHILADELPHIA ZION NATIONAL BRYCE NATIONAL PARK PARK YOSEMITE BRYCE CANYON NATIONAL PARK GRAND CANYON NATIONAL PARK LAS VEGAS

SAN FRANCISCO VISALIA LOS ANGELES

WASHINGTON DC

WILLIAMS

PALM SPRINGS SANTA MONICA

JOSHUA TREE NATIONAL PARK

verenigde staten

DAG 1 BRUSSEL - NEW YORK Vertrek met United voor uw rechtstreekse vlucht naar New York (Newark). Na aankomst staat een stadsrondrit door New York op het programma. U rijdt langs indrukwekkende wolkenkrabbers, Central Park en Times Square.

Pluspunten Unieke combinatie van Oost en West Twee nachten in Manhattan (New York City) Verblijf in centraal gelegen en comfortabele hotels Grand Canyon, Bryce Canyon, Yosemite National Park Eigen Vlaamse groep met Nederlandssprekende reisleiding

DAG 2 NEW YORK PHILADELPHIA - WASHINGTON U vertrekt naar Philadelphia, hier werd de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten getekend en uitgeroepen. In Philadelphia staat een stadsrondrit op het programma langs de Independence Hall, the Mint en the Liberty Bell. ‘s Middags reizen we verder naar Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten. DAG 3 WASHINGTON ‘s Ochtends maken we een stadsrondrit door Washington langs de meest fascinerende bezienswaardigheden. De rondrit begint

bij de Arlington Cemetery. Een plaats waar niet alleen oorlogshelden, maar ook presidenten en astronauten begraven liggen. Vervolgens bezoeken we de National Mall, het Capitool en ziet u het Witte Huis. DAG 4 WASHINGTON NIAGARA WATERVALLEN Vandaag staat een lange reisdag op het programma. Door een landschap van meren, rivieren en agrarische bedrijven rijden we naar de wereldberoemde Niagara Watervallen. Overnachting in een comfortabel hotel met uitzicht op de Niagara Watervallen. DAG 5 NIAGARA WATERVALLEN Na het ontbijt neemt u de beroemde Maid of the Mist die ons bijna tot onder de watervallen brengt. De kracht van het water is onvoorstelbaar. De rest van de dag kunt u de watervallen van verschillende gezichtspunten bewonderen. Optioneel kunt u een excursie naar Toronto maken waarbij een bezoek aan de 553 meter hoge CN Tower inbegrepen is. DAG 6 NIAGARA WATERVALLEN NEW YORK Vandaag reizen we terug naar de wereldstad New York, waar u in het hart van Manhattan zult verblijven, op loopafstand van Central Park. Geniet bij zons­ ondergang van het fenomenale

uitzicht vanaf de Empire State Building of sluit de avond in stijl af met een musical op het ­bruisende Broadway. DAG 7 NEW YORK Vrije dag in New York. U kunt optioneel een boottocht maken over de Hudson en East River waarbij u een perfect uitzicht op Manhattan, Brooklyn, het 46 meter hoge Vrijheidsbeeld en Ellis Island heeft. DAG 8 NEW YORK SAN FRANCISCO Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar San Francisco. Na aankomst transfer naar uw hotel in het centrum. DAG 9 SAN FRANCISCO Deze ochtend staat een vier uur durende stadsrondrit op het programma, waarbij we langs Union Square, Chinatown, Fisherman’s Wharf, North Beach en de beroemde Golden Gate Bridge rijden. In de namiddag heeft u alle vrijheid om ‘de mooiste stad van Amerika’ te verkennen. Bezoek zeker Pier 39 met zijn zeeleeuwen en zie de voormalige gevangenis van Al Capone, Alcatraz, in de verte liggen. DAG 10 SAN FRANCISCO YOSEMITE - VISALIA Vandaag reizen we naar het binnenland en gaat u naar grotere

hoogte. Yosemite National Park is een wonderschone plek die opduikt uit het niets. Een gebied met bergbeekjes, watervallen en prachtige rotsformaties. DAG 11 VISALIA - LAS VEGAS Het landschap wordt dor en droog wanneer we door de Mojave woestijn rijden. Aan het einde van de middag komt u aan in het gokparadijs Las Vegas, een wereld op zich. ‘s Avonds kunt u een ‘night tour’ maken door deze lichtstad (optioneel). DAG 12 LAS VEGAS Vandaag heeft u alle vrijheid om Las Vegas en zijn attracties te bekijken. U kunt de drukte van de stad ontsnappen door een bezoek te brengen aan het prachtige kleurrijke woestijnlandschap van Death Valley (optioneel). DAG 13 LAS VEGAS - ZION BRYCE CANYON U verlaat de casinowereld om binnen de kortste keren weer omgeven te worden door de indrukwekkende natuur. Na een voorproefje met een bezoek aan Zion National Park komen we aan in Bryce Canyon. Hier ziet u rotsformaties en kleuren die uw voorstelling te boven gaan. DAG 14 BRYCE CANYON GRAND CANYON Vandaag bezoekt u de grootste canyon op aarde, de Grand

Canyon. U heeft de mogelijkheid om een helikoptervlucht (optioneel) te maken over dit natuurwonder.

Toeslag éénpersoonskamer € 1169 Toeslag éénpersoonskamer € 1129 Toeslag éénpersoonskamer € 1249

BELANGRIJKE INFORMATIE Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.

DAG 15 GRAND CANYON JOSHUA TREE - PALM SPRINGS U volgt de legendarische Route 66. We bezoeken het Joshua Tree National Park, een natuurpark met vreemdsoortige ­planten en rotsformaties.

Minimaal 10 deelnemers / maximaal 30 deelnemers

DAG 16 PALM SPRINGS LOS ANGELES Op weg naar Los Angeles. Bij aankomst staat een stadsrondrit op het programma waarbij u een bezoek brengt aan Hollywood, Rodeo Drive en downtown LA. U kunt optioneel een bezoek brengen aan de Universal Studios. DAG 17 LOS ANGELES Vrije dag in Los Angeles. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan één van de meest zuidelijke steden van de Verenigde Staten: San Diego. DAG 18 LOS ANGELES BRUSSEL Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht met overstap terug naar Brussel. DAG 19 AANKOMST BRUSSEL Aankomst in Brussel en einde van een prachtige reis van de Oost- naar de Westkust.

Deze reis kan gecombineerd worden uitgevoerd met de 12-daagse reis De Wonderen van het Westen.

Verenigde Staten

19

165

EI

164


S

S

EI

R

S

EP

O

R

G

ER

daagse vanaf

c

V

9

1949

167

INCLUSIEF

Van New York tot de Niagara Watervallen

■ Non-stop Economy Class vluchten met United Brussel - New York v.v. ■ Zeven overnachtingen in comfortabele hotels op basis van logies ■ Stadsrondrit in New York ■ Stadsrondrit in Philadelphia ■ Stadsrondrit in Washington ■ Bezoek aan de Niagara Watervallen ■ Boottocht op de Maid of the Mist op dag 5 ■ Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 8 ■ Schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus

U REIST IN EEN EIGEN VLAAMSE GROEP MET NEDERLANDSSPREKENDE REISLEIDING

(afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)

■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 284 p.p. ■ Luchthaven­belasting € 74 p.p.

EXCLUSIEF ■ Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven ■ Optionele excursies ■ Bijdrage fooienpot circa € 45 p.p. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden)

■ Fooien voor reisleiding, chauffeur en housekeeping ■ Verplichte elektronische reistoestemming (ESTA).

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 2499: 11 apr 2014 € 2499: 18 jul 2014 € 1949: 10 okt 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 649 Toeslag éénpersoonskamer € 649 Toeslag éénpersoonskamer € 689

VERLENGINGEN EN EXTRA OPTIES ■ Verlenging in het rondreishotel, New York per nacht mogelijk op basis van logies.

VERLENGING

U kunt deze reis per nacht verlengen in het rondreishotel in New York.

NIAGARA WATERVALLEN NEW YORK PHILADELPHIA WASHINGTON DC

verenigde staten

Pluspunten Non-stop vliegen met United vanaf Brussel Twee nachten verblijf in Manhattan (New York City) Verblijf in comfortabele hotels Afwisselende rondreis van steden en natuur Verlenging in New York mogelijk Eigen Vlaamse groep met Nederlandssprekende reisleiding

DAG 1 BRUSSEL - NEW YORK Vertrek met United voor uw rechtstreekse vlucht naar New York (Newark). Na aankomst staat een stadsrondrit door New York op het programma. Ervaar deze beroemde stad van dichtbij. U rijdt langs indrukwekkende wolkenkrabbers, Central Park, Times Square en het gebouw van de Verenigde Naties. U heeft de avond vrij om New York op eigen gelegenheid te verkennen. Geniet van een heerlijke maaltijd in Little Italy, wandel door het kleurrijke Chinatown en bekijk de spectaculair verlichte skyline vanaf de Brooklyn Bridge! Vanuit de wijde omtrek tekent het silhouet van het imposante Manhattan zich af in de skyline van New York. DAG 2 NEW YORK PHILADELPHIA - WASHINGTON Na het ontbijt vertrekken we naar Philadelphia in de staat Pennsylvania. Deze stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis, doordat hier de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten werd getekend en uitgeroepen. In Philadelphia staat een stadsrondrit op het programma langs de Independence Hall, the Mint en the Liberty Bell. ‘s Middags reizen we verder naar Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten met vele musea, parken en uiteraard beroemd om het

Witte Huis. ‘s Avonds kunt u optioneel een ‘Washington by night tour’ maken. DAG 3 WASHINGTON ‘s Ochtends maakt u een stadsrondrit door Washington langs de meest fascinerende bezienswaardigheden. De rondrit begint bij de Arlington Cemetery. Een plaats waar niet alleen oorlogshelden, maar ook presidenten en astronauten begraven liggen. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan de National Mall, het Capitool en ziet u het Witte Huis. Vrije middag. DAG 4 WASHINGTON NIAGARA WATERVALLEN Vandaag staat een lange reisdag op het programma. Door een landschap van meren, rivieren en agrarische bedrijven rijden we naar de wereldberoemde Niagara Watervallen op de grens van de Verenigde Staten en Canada. ‘s Avonds worden de watervallen spectaculair verlicht waardoor deze ook in het donker bewonderd kunnen worden. Overnachting in een comfortabel hotel met uitzicht op de Niagara Watervallen. DAG 5 NIAGARA WATERVALLEN Na het ontbijt neemt u de beroemde Maid of the Mist die u bijna tot onder de watervallen brengt. De kracht van het water is onvoorstelbaar. De rest van

de dag kunt u de watervallen van verschillende gezichtspunten bewonderen en het nabijgelegen plaatsje verkennen. Optioneel kunt u een excursie naar Toronto maken waarbij een bezoek aan de 553 meter hoge CN Tower inbegrepen is. DAG 6 NIAGARA WATERVALLEN NEW YORK Vandaag reizen we terug naar de wereldstad New York, waar u in het hart van Manhattan zult verblijven, op loopafstand van Central Park en Broadway. De avond heeft u alle vrijheid om New York te ontdekken. Geniet bij zonsondergang van het fenomenale uitzicht vanaf de Empire State Building of sluit de avond in stijl af met een musical op het bruisende Broadway. DAG 7 NEW YORK Vrije dag in New York. Begin de dag met een ‘American Breakfast’ bij één van de vele eetgelegenheden die de stad rijk is. U kunt vandaag optioneel een boottocht maken over de Hudson en East River waarbij u een perfect uitzicht over Manhattan, Brooklyn, het 46 meter hoge Vrijheidsbeeld en Ellis Island heeft. Voor de winkelliefhebbers is New York een waar paradijs met grote warenhuizen zoals Macy’s, trendy boutiques in SoHo en chique winkels op Fifth Avenue. De

veelzijdigheid van New York zal u verrassen! Op de beroemde Times Square is het altijd een levendige drukte en zult u begrijpen waarom New York ‘the city that never sleeps’ wordt genoemd. DAG 8 NEW YORK - BRUSSEL Vandaag kunt u uw laatste inkopen doen. Later op de dag transfer en rechtstreekse vlucht

terug naar Brussel. U kunt uw reis per nacht verlengen in het rondreishotel. DAG 9 AANKOMST BRUSSEL Aankomst in Brussel en einde van een zeer indrukwekkende reis door het oosten van de Verenigde Staten.

BELANGRIJKE INFORMATIE Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd. Minimaal 10 deelnemers / maximaal 30 deelnemers

Deze reis kan gecombineerd worden uitgevoerd met de 19-daagse reis Van New York naar Hollywood en de 16-daagse reis Het Beste van de Oostkust.

Verenigde Staten

G OO EL K IJ TE K B B A O R EK E E IN N D A IV L ID S U EE EL N E R

EI

166


S

G

R

O

EP

S

R

EI

S

G OO EL K IJ TE K B B A O R EK E E IN N D A IV L ID S U EE EL N E R

ER

c

V

daagse vanaf

3599

INCLUSIEF

Het Beste van de Oostkust

■ Non-stop Economy Class vlucht met United Brussel - New York en Miami - Brussel met overstap

■ Binnenlandse Economy Class vlucht New York - Orlando ■ Veertien overnachtingen in comfortabele hotels op basis van logies ■ Stadsrondrit in New York, Washington, Philadelphia, Miami en Tampa ■ Bezoek aan de Niagara Watervallen ■ Boottocht op de Maid of the Mist op dag 5 ■ Bezoek aan de Everglades inclusief boottocht met een airboat en ­alligator show op dag 12

U REIST IN EEN EIGEN VLAAMSE GROEP MET NEDERLANDSSPREKENDE REISLEIDING

■ Bezoek aan de Florida Keys ■ Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 13 ■ Schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)

■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 284 p.p. ■ Luchthaven­belasting € 78 p.p.

EXCLUSIEF ■ Maaltijden en persoonlijke uitgaven ■ Optionele excursies ■ Bijdrage fooienpot circa € 80 p.p. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden)

■ Fooien voor reisleiding, chauffeur en housekeeping ■ Verplichte elektronische reistoestemming (ESTA).

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 3999: 11 apr 2014 € 4099: 18 jul 2014 € 3599: 10 okt 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 1249 Toeslag éénpersoonskamer € 1249 Toeslag éénpersoonskamer € 1249

VERLENGINGEN EN EXTRA OPTIES

VERLENGING

U kunt deze reis per nacht verlengen in het rondreishotel in Miami.

■ Verlenging in het rondreishotel in Miami per nacht mogelijk op basis van logies.

NIAGARA WATERVALLEN NEW YORK PHILADELPHIA WASHINGTON DC

verenigde staten

ORLANDO TAMPA SARASOTA MIAMI NAPLES FLORIDA CITY KEY WEST

Pluspunten Vliegen met United Twee nachten verblijf in Manhattan (New York City) Combinatie van natuur, steden en strand Verblijf in comfortabele hotels Verblijf in Key West Eigen Vlaamse groep met Nederlandssprekende reisleiding

DAG 1 BRUSSEL - NEW YORK Vertrek met United voor uw rechtstreekse vlucht naar New York (Newark). Na aankomst staat een stadsrondrit door New York op het programma. U rijdt langs indrukwekkende wolkenkrabbers, Central Park, Times Square en het gebouw van de Verenigde Naties. DAG 2 NEW YORK PHILADELPHIA - WASHINGTON Na het ontbijt vertrekken we naar Philadelphia. Deze stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis doordat hier de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten werd getekend en uitgeroepen. In Philadelphia staat een stadsrondrit op het programma. ‘s Middags reizen we verder naar Washington, een stad met vele musea, parken en uiteraard beroemd om het Witte Huis. ‘s Avonds kunt u optioneel een ‘Washington by night tour’ maken. DAG 3 WASHINGTON ‘s Ochtends maakt u een stadsrondrit door Washington langs de meest fascinerende bezienswaardigheden. De rondrit begint bij Arlington Cemetery. Een plaats waar niet alleen oorlogshelden, maar ook presidenten en astronauten begraven liggen. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan

de National Mall, het Capitool en ziet u het Witte Huis. DAG 4 WASHINGTON NIAGARA WATERVALLEN Vandaag staat een lange reisdag op het programma. Door een landschap van meren, rivieren en agrarische bedrijven rijden we naar de wereldberoemde Niagara Watervallen. Overnachting in een comfortabel hotel met uitzicht op de Niagara Watervallen. DAG 5 NIAGARA WATERVALLEN Na het ontbijt neemt u de beroemde Maid of the Mist die u bijna tot onder de watervallen brengt. De kracht van het water is onvoorstelbaar. De rest van de dag kunt u de watervallen van verschillende gezichtspunten bewonderen. Optioneel kunt u een excursie naar Toronto maken waarbij een bezoek aan de 553 meter hoge CN Tower inbegrepen is. DAG 6 NIAGARA WATERVALLEN - NEW YORK Vandaag reizen we terug naar de wereldstad New York, waar u twee nachten in het hart van Manhattan zult verblijven, op loopafstand van Central Park. Geniet bij zonsondergang van het fenomenale uitzicht vanaf de Empire State Building of sluit de avond in stijl af met een musical op het bruisende Broadway.

DAG 7 NEW YORK Vrije dag in New York. U kunt vandaag een boottocht maken over de Hudson en East River waarbij u een perfect uitzicht op Manhattan, Brooklyn, het 46 meter hoge Vrijheidsbeeld en Ellis Island heeft. Voor de winkel­liefhebbers is New York een waar paradijs met grote warenhuizen zoals Macy’s, ­trendy boetieks in SoHo en ­chique winkels op 5th Avenue. DAG 8 NEW YORK - ORLANDO ‘s Ochtends laten we New York achter ons en gaan we op weg naar Florida. Transfer en vlucht naar Orlando, in de ‘sunshine state’ Florida. Bij aankomst transfer naar uw comfortabele hotel. DAG 9 ORLANDO Vrije dag waarop u een bezoek kunt brengen aan The Universal Studios, het Kennedy Space Center of Sea World. Uiteraard kunt u ook bij het zwembad genieten van het zeer aangename klimaat van Florida. DAG 10 ORLANDO - SARASOTA Vanuit Orlando brengt de reis ons naar Tampa, één van de meest interessante steden van Florida. Hier maakt u een korte stadsrondrit onder andere langs de historische wijk Ybor City. Deze plaats werd in 1880 door sigarenfabrikanten gesticht en

duizenden immigranten vestigden zich hier. Overnachting in Sarasota, waar u in een comfortabel hotel aan het strand verblijft. De rest van de middag heeft u alle vrijheid om te genieten van het zwembad, strand en de zee. DAG 11 SARASOTA - NAPLES De bestemming van vandaag is Naples. Hier kunt u genieten van het aangename water van de Golf van Mexico of wandelen op 5th Avenue en genieten van de vele restaurantjes en winkeltjes. DAG 12 NAPLES - EVERGLADES - KEY WEST Vandaag staat alles in het teken van de Everglades, het bekendste natuurpark van Florida. Met een spectaculaire airboat verkent u de Everglades waarbij u vele vogelsoorten tegenkomt en de kans groot is dat u alligators zult zien. Via een prachtige route met 42 bruggen reizen we door de Florida Keys naar het leuke plaatsje Key West, dat de meest zuidelijk gelegen plaats van de Verenigde Staten is. ‘s Avonds kunt u de beroemde zonsonder­ gang op Mallory Square meemaken en optioneel kunt u een Sunset Catamaran Cruise maken.

DAG 13 KEY WEST - MIAMI Vandaag staat een lange reisdag op het programma. We reizen naar ons strandhotel in Miami. Onderweg ziet u de prachtige kleuren van de zee die steeds weer lijken te veranderen. Bij aankomst in Miami maakt u een korte stadsrondrit via de Coral Gables en het centrum van Miami. ‘s Avonds kunt u op de beroemde Ocean Drive flaneren, dineren en de mooi verlichte Art Deco gebouwen bewonderen.

BELANGRIJKE INFORMATIE Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd. Minimaal 10 deelnemers / maximaal 30 deelnemers

DAG 14 MIAMI Vrije dag. Geniet van het prachtige strand en vergeet niet naar ‘Little Havana’ te gaan, waar de invloeden van de grote Cubaanse gemeenschap nog dagelijks merkbaar zijn. DAG 15 MIAMI - BRUSSEL Na een laatste indruk van Miami heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht, met overstap, naar Brussel. U kunt uw reis per nacht verlengen. DAG 16 AANKOMST BRUSSEL Aankomst in Brussel en einde van een zeer afwisselende en indrukwekkende reis door het oosten van de Verenigde Staten.

Deze reis kan gecombineerd worden uitgevoerd met de 9-daagse reis Van New York tot de Niagara Watervallen.

Verenigde Staten

16

169

EI

168


EI R LE G IN S

daagse vanaf

c

2599

171

INCLUSIEF

De Wonderen van het Westen

■ Economy Class vluchten met United Brussel - San Francisco en Los Angeles - Brussel met overstap

■ Tien overnachtingen in comfortabele hotels in tweepersoonskamer voor ­alleengebruik

■ Verzorging op basis van logies ■ Welkomstdrankje bij aankomst ■ Stadsrondrit in San Francisco ■ Stadsrondrit in Los Angeles ■ Bezoek aan de indrukwekkende Grand Canyon and Bryce Canyon ■ Bezoek aan Joshua Tree en Yosemite National Park ■ Bezoek aan de gokstad Las Vegas ■ Inkomgeld Calico Ghost Town ■ Inkomgelden nationale parken ter waarde van circa € 70 p.p. ■ Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 11 ■ Schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)

■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 284 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 78 p.p.

EXCLUSIEF ■ Maaltijden en persoonlijke uitgaven ■ Optionele excursies ■ Bijdrage fooienpot circa € 60 p.p. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden)

■ Fooien voor reisleiding, chauffeur en housekeeping ■ Verplichte elektronische reistoestemming (ESTA) ■ Reisbijstand- en annulatieverzekering

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 2599: 05 mei 2014 € 3099: 21 juli 2014 € 2799: 22 sep 2014

BELANGRIJKE INFORMATIE verenigde staten

CALIFORNIA

SAN FRANCISCO

YOSEMITE NATIONAL PARK

VISALIA

BRYCE ZION NATIONAL NATIONAL PARK PARK

BRYCE CANYON

LAS VEGAS

LOS ANGELES SANTA MONICA

GRAND CANYON NATIONAL PARK

WILLIAMS JOSHUA TREE NATIONAL PARK

PALM SPRINGS

Pluspunten Zeer complete kennismakingsreis door het westen Centraal gelegen hotels in steden/bij parken Tweepersoonskamer voor alleengebruik Bezoek aan vele nationale parken Eigen Belgische groep met Nederlandssprekende reisleiding Verlenging aan het strand mogelijk

DAG 1 BRUSSEL SAN FRANCISCO Vertrek voor uw vlucht met overstap naar San Francisco. Na aankomst transfer naar ons hotel in het centrum en onder het genot van een welkomstdrankje heeft u een eerste kennismaking met uw reisgenoten. DAG 2 SAN FRANCISCO Deze ochtend staat een vier uur durende stadstour op het programma, waarbij we langs Union Square, Chinatown, Fisherman’s Wharf, North Beach en de beroemde Golden Gate Bridge rijden. In de middag heeft u alle vrijheid om ‘de mooiste stad van Amerika’ te verkennen. Bezoek zeker Pier 39 met zijn zeeleeuwen en zie de voormalige gevangenis van Al Capone, Alcatraz, in de verte liggen. Ook een ritje in een cable car is een absolute must. Optioneel kunt u deelnemen aan een avond stadsrondrit met diner. DAG 3 SAN FRANCISCO YOSEMITE - VISALIA Vandaag reizen we naar het binnenland en gaan naar grotere hoogte, wat te merken is aan het dalen van de temperatuur. Yosemite National Park is een wonderschone plek die opduikt uit het niets. Een gebied met bergbeekjes, watervallen en prachtige rotsformaties.

DAG 4 VISALIA - LAS VEGAS Het landschap wordt dor en droog wanneer we door de Mojave woestijn rijden. Korte stop in het spookstadje Calico. Aan het einde van de middag komen we aan in het gokparadijs Las Vegas, een wereld op zich. ‘s Avonds kunt u een avond rondrit maken door deze lichtstad (optioneel). DAG 5 LAS VEGAS Vandaag heeft u alle vrijheid om Las Vegas en zijn attracties te bekijken. Neem een rollercoaster door New York of vaar in een gondel door overdekt Venetië. Bekijk de Eiffeltoren en de fonteinen van het Bellagio en vergeet niet bij één van de vele ‘wedding chapels’ langs te gaan, waar al velen elkaar het jawoord gaven. U kunt de drukte van de stad ontsnappen door een bezoek te brengen aan het prachtige kleurrijke woestijnlandschap van Death Valley (optioneel). DAG 6 LAS VEGAS - ZION BRYCE CANYON De casinowereld laten we achter ons om binnen de kortste keren weer omgeven te worden door de indrukwekkende natuur. Na een voorproefje met een bezoek aan Zion National Park, komen we aan in Bryce Canyon. Hier ziet u rotsformaties en kleuren die uw voorstelling te boven

gaan. We maken een korte wandeling tussen deze wonderlijke creaties van de natuur. DAG 7 BRYCE CANYON - GRAND CANYON Vandaag bezoeken we de grootste canyon op aarde, de Grand Canyon. De Colorado Rivier heeft deze canyon in de loop der tijd uitgesleten tot een diepte van meer dan 1.600 meter. We maken verschillende stops langs de ‘South Rim’, de zuidelijke rand van de canyon, en u heeft de mogelijkheid om een helikoptervlucht (optioneel) te maken over dit natuurwonder. DAG 8 GRAND CANYON JOSHUA TREE - PALM SPRINGS Via Williams, Seligman en Kingman volgen we de legendarische Route 66, die ooit Chicago met Santa Monica verbond. We bezoeken het nationale park Joshua Tree, een natuurpark met vreemdsoortige planten en rotsformaties. Overnachting in het in de woestijn gelegen mondaine Palm Springs, waar elke donderdag een levendige straatmarkt is. DAG 9 PALM SPRINGS LOS ANGELES Op weg naar Los Angeles. Bij aankomst staat een stadsrondrit op het programma waarbij we een bezoek brengen aan Hollywood, Rodeo Drive en

downtown LA. U kunt optioneel een bezoek brengen aan de Universal Studios, na de stadsrondrit kunt u hier uitstappen. DAG 10 LOS ANGELES Vrije dag in Los Angeles. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan één van de meest zuidelijke steden van de Verenigde Staten: San Diego. De stad ligt aan een baai en heeft mooie stranden, maar is vooral bekend vanwege zijn pretparken. De belangrijkste bezienswaardigheden van San Diego zijn de oude stad, het Gaslamp Quarter, de haven en het Balbao Park met diverse musea en een dierentuin.

DAG 11 LOS ANGELES BRUSSEL Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht met overstap terug naar Brussel. U heeft de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een verblijf aan de Californische kust in de levendige badplaats Santa Monica of in ons strandhotel in Redondo Beach. DAG 12 AANKOMST BRUSSEL Aankomst in Brussel en einde van een spectaculaire reis door het westen vol hoogtepunten.

Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd. Minimaal 10 deelnemers / maximaal 25 deelnemers

Verenigde Staten

12

S

170


EI R S EP O R G

daagse vanaf

c

3649

173

INCLUSIEF

Hoogtepunten van West-Canada

■ Economy Class vluchten met Air Canada Brussel - Calgary en Vancouver - Brussel met overstap

■ Twaalf overnachtingen in comfortabele en centraal gelegen hotels op basis van logies

■ Bezoek aan de Calgary Tower ■ Western lunch in de Kananaskis Vallei ■ Stadsrondrit Calgary ■ Bezoek aan Banff National Park inclusief Banff Lake Cruise ■ Banff Gondel ■ Bezoek aan de Columbia Icefields inclusief ritje met de Glacier

U REIST IN EEN EIGEN VLAAMSE GROEP MET NEDERLANDSSPREKENDE REISLEIDING

Adventure

■ Bezoek aan Jasper National Park ■ Bezoek aan Vancouver Island ■ Stadsrondrit Victoria inclusief bezoek aan de Butchart Gardens ■ Stadsrondrit Vancouver ■ Inkomgelden t.w.v. circa € 161 p.p. ■ Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 13 ■ Schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)

■ Alle transfers per ferry ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 304 p.p. ■ Luchthaven­belasting € 66 p.p.

EXCLUSIEF ■ Maaltijden en persoonlijke uitgaven ■ Optionele excursies ■ Bijdrage fooienpot circa € 60 p.p. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden)

■ Fooien voor reisleiding, chauffeur en housekeeping ■ Reisbijstand- en annulatieverzekering.

VERTREKDATA EN PRIJZEN

VERLENGING

U kunt deze reis per nacht verlengen in het rondreishotel in Vancouver.

JASPER NATIONAL PARK

canada

BANFF SUN PEAKS

CALGARY

WHISTLER NANAIMO

VANCOUVER

DAG 1 BRUSSEL - CALGARY Vertrek van uw vlucht met Air Canada met overstap naar Calgary, de stad die beroemd werd door de winterspelen van 1988. Bij aankomst krijgt u al een eerste indruk van het moderne Calgary met zijn indrukwekkende wolkenkrabbers. Voor een indrukwekkend uitzicht op de stad bezoekt u de Calgary Tower. Bij helder weer ziet u zelfs de Rocky Mountains in de verte! Overnachting in het centrum van Calgary.

VICTORIA

Pluspunten Vliegen met Air Canada Alle hoogtepunten van het westen Centraal gelegen, comfortabele hotels Diverse nationale parken Verblijf op Vancouver Island Bezoek aan de Columbia Icefields

DAG 2 CALGARY - BANFF In de voormiddag maakt u een korte stadsrondrit door Calgary langs het oude en nieuwe stadhuis, de Olympic Plaza en het Pengrowth Saddledome, dat ook werd gebruikt tijdens de Olympische Winterspelen. Vervolgens vertrekken we richting de majestueuze Rocky Mountains. Onderweg stoppen we in de Kananaskis Vallei, waar u van FOX Vakanties een originele Western lunch aangeboden krijgt. ‘s Namiddags bereikt u het Banff National Park met zijn prachtige natuurwonderen, zoals de Bow Water­ vallen, de Hoodoo Lookout, het Minnewanka meer en de Surprise Corner. Tenslotte maakt u een boottocht op het prachtige Minnewanka meer. U verblijft twee nachten in Banff. (L)

DAG 3 BANFF In de voormiddag nemen we de Banff Gondel, die u een adembenemend panoramisch uitzicht biedt. Vrije namiddag. Optioneel kunt u de warmwaterbronnen van Banff bezoeken of een paardritje maken. DAG 4 BANFF - COLUMBIA ICEFIELD - JASPER Vandaag rijden we over de Icefield Parkway, één van de meest spectaculaire wegen van Canada. De weg voert langs de belangrijkste gletsjers van Canada, onwaarschijnlijk hoge bergtoppen, kristalheldere meren en adembenemende valleien. We stoppen onderweg bij het beeldschone Lake Peyto en het beroemde Lake Louise. De Athabasca gletsjer is het kroonjuweel van dit gebied. Met de beroemde Glacier Adventure zult u deze gletsjer van dichtbij ervaren. Twee overnachtingen in Jasper. DAG 5 JASPER NATIONAL PARK U maakt een rondrit door het stadje Jasper en het nationaal park. Jasper was één van de eerste plekken waar Europeanen kwamen om de Rockies te verkennen. Eén van deze Europeanen zette hier een eerste depot op, dat jaren later tot Jasper House werd benoemd. Hoogtepunten van deze rondrit zijn het Pyramid en Patricia

Lake. Vervolgens reizen we door naar de Maligne Canyon. Hier heeft de Maligne rivier door de jaren heen een vijftig meter diepe kloof uitgesleten in het kalksteen. Vrije namiddag. Optioneel kunt u deelnemen aan een 5-uur durende cruise op het idyllische Maligne Lake. DAG 6 JASPER - SUN PEAKS We reizen vandaag door het Mount Robson National Park, dat de hoogste piek van de Rocky Mountains, de Mount Robson (3.954 meter), herbergt. Eén overnachting in het bergdorp Sun Peaks. DAG 7 SUN PEAKS - WHISTLER We vervolgen onze reis naar Whistler, één van de bekendste skioorden van Canada. Whistler heeft zowel ’s zomers als ’s winters veel te bieden. Twee overnachtingen in Whistler. DAG 8 WHISTLER Vrije dag. Struin door het gezellige centrum van Whistler, geniet van prachtige uitzichten op één van de terrassen of neem deel aan een excursie. Optioneel kunt u het Peak to Peak Adventure per gondel maken naar de top van de Blackcomb Mountains.

DAG 9 WHISTLER - NANAIMO VICTORIA Via een schitterende route r­ eizen we vandaag naar Victoria op Vancouver Island. We rijden via de Sea to Sky Highway, met prachtige panorama’s op de Howe Sound, een fjordachtig landschap. In Horseshoe Bay gaat u aan boord van de ferry voor een circa 1,5 uur durende overtocht naar Nanaimo op Vancouver Island. Twee overnachtingen in het sfeervolle stadje Victoria. DAG 10 VICTORIA Vandaag begint u de dag met een korte rondrit door Victoria langs de haven en het regeringsgebouw, aansluitend bezoekt u de wereldberoemde Butchart Gardens, een oude steengroeve met prachtige tuinen vol zeldzame en exotische planten. Vrije middag om Victoria te verkennen. Het stadje Victoria doet erg Brits aan, mede door de historische gebouwen en de rode bussen die er rijden. Wandel door de oude winkelstraten, langs de honderden leuke restaurantjes en de vele bezienswaardig­ heden. Ook kunt u vandaag ­optioneel een walvisexcursie maken, een unieke ervaring! DAG 11 VICTORIA - VANCOUVER In de voormiddag vertrekt u naar uw laatste bestemming in Canada: Vancouver. Met de ferry steekt u over en komt u na

circa 1,5 uur aan in de haven. ‘s Namiddags maakt u een stadsrondrit langs het Stanley Park, dat vaak wordt beschreven als de ‘longen van Vancouver’. Verder reist u langs de West Coast Native Totempalen, het kleurrijke Chinatown, het sfeervolle Gastown met zijn beroemde stoomklok, de Lions Gate Bridge en de English Bay. Twee overnachtingen in Vancouver. DAG 12 VANCOUVER Vrije dag. Vandaag heeft u de hele dag om de mooiste stad van Canada op eigen gelegenheid te verkennen. Struin door de gezellige straatjes, huur een fiets om Stanley Park te verkennen, bezoek één van de vele kunstgalerijen of ga winkelen in Robson Street.

€ 3649: 29 mei 2014 € 4299: 17 jul 2014 € 3949: 4 sep 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 779 Toeslag éénpersoonskamer € 779 Toeslag éénpersoonskamer € 779

VERLENGINGEN ■ Verlenging in het rondreishotel in Vancouver per nacht mogelijk.

BELANGRIJKE INFORMATIE Geldig paspoort tijdens verblijf plus één dag na thuiskomst. Geen visum benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd. Minimaal 10 deelnemers / maximaal 30 deelnemers

DAG 13 VANCOUVER BRUSSEL ‘s Namiddags transfer naar de luchthaven voor uw vlucht met overstap naar Brussel. U kunt uw reis per nacht verlengen in ons rondreishotel. DAG 14 AANKOMST BRUSSEL Aankomst in Brussel en einde van een schitterende reis vol indrukken.

Deze reis kan gecombineerd worden uitgevoerd met de 22-daagse reis Van Oost naar West.

Canada

14

S

172


S

22 Van Oost naar West

175

S

EI

R

S

EP

O

R

G

ER

c

V

daagse vanaf

INCLUSIEF ■ Non-stop Economy Class vlucht met Air Canada Brussel - Montréal en Vancouver - Brussel met overstap

■ Binnenlandse Economy Class vlucht Toronto - Calgary ■ Twintig overnachtingen in comfortabele en centraal gelegen hotels

4599

op basis van logies

■ Stadsrondrit in Montréal, Québec City, Ottawa en Toronto ■ Thousand Islands Cruise ■ Uitgebreid bezoek aan de Niagara Watervallen inclusief boottocht met de Maid of the Mist

U REIST IN EEN EIGEN VLAAMSE GROEP MET NEDERLANDSSPREKENDE REISLEIDING

■ Bezoek aan de CN Tower ■ Western lunch in de Kananaskis Vallei ■ Bezoek aan de Calgary Tower ■ Stadsrondrit Calgary ■ Bezoek aan Banff National Park inclusief Banff Lake Cruise ■ Banff Gondel ■ Bezoek aan de Columbia Icefields inclusief ritje met de Glacier Adventure

■ Bezoek aan Jasper National Park ■ Bezoek aan Vancouver Island ■ Stadsrondrit Victoria inclusief bezoek aan de Butchart Garden ■ Stadsrondrit Vancouver ■ Inkomgelden t.w.v. circa € 217 p.p. ■ Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 21 ■ Schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)

■ Alle transfers per ferry ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 304 p.p. ■ Luchthaven­belasting € 88 p.p.

EXCLUSIEF ■ Maaltijden en persoonlijke uitgaven ■ Optionele excursies ■ Bijdrage fooienpot circa € 110 p.p. (volgens omschrijving

VERLENGING

Bijzondere Reisvoorwaarden)

U kunt deze reis per nacht verlengen in het rondreishotel in Vancouver.

DAG 1 BRUSSEL - MONTRÉAL Vertrek vanuit Brussel van uw non-stop vlucht met Air Canada naar Montréal. Bij aankomst transfer naar uw hotel. CANADA JASPER SUN PEAKS

COLOMBIA ICEFIELD

QUÉBEC CITY OTTAWA

MONTRÉAL KINGSTON TORONTO

LAKE CALGARY LOUISE BANFF WHISTLER NANAIMO VANCOUVER NIAGARA WATERVALLEN VICTORIA

Pluspunten Vliegen met Air Canada Unieke rondreis door Oost en West Centraal gelegen, comfortabele hotels Historische steden in Oost-Canada Vele nationale parken in West-Canada Verblijf op Vancouver Island Niagara Watervallen

DAG 2 MONTRÉAL In de voormiddag maakt u een stadsrondrit door Montréal. De imposante Notre Dame Basilica, de oude haven en de Franse wijk, zijn hoogtepunten van de stad. Vrije middag. DAG 3 MONTRÉAL QUÉBEC CITY We rijden via de ‘river route’ naar Québec City. Het is de enige stad in Noord-Amerika waar de oude stadsmuren nog duidelijk in het stadsbeeld aanwezig zijn. ‘s Namiddags maakt u tijdens een stadsrondrit nader kennis met de hoogtepunten van deze historische stad. DAG 4 QUÉBEC CITY Vrije dag om het charmante Québec City verder te verkennen. Optioneel kunt u deelnemen aan een walvisexcursie. DAG 5 QUÉBEC CITY - OTTAWA In de voormiddag rijden we naar de hoofdstad Ottawa. Bij aankomst maakt u een stadsrondrit die u een indruk geeft van de belangrijkste regeringsgebouwen, de Byward Market en het Rideau Canal.

DAG 6 OTTAWA - KINGSTON TORONTO Onderweg naar Toronto, maakt u een stop in het leuke plaatsje Kingston met zijn vele historische gebouwen. U maakt een één uur durende cruise waarbij u de mooie Thousand Islands verkent. Aansluitend transfer naar Toronto. DAG 7 NIAGARA WATERVALLEN We reizen naar de indrukwekkende Niagara Watervallen. U maakt een boottocht met de Maid of the Mist. Overnachting in Toronto. DAG 8 TORONTO ‘s Ochtends maakt u een stadsrondrit, waarbij u kennismaakt met het multiculturele Toronto, haar historische gebouwen en torenhoge wolkenkrabbers. U bestijgt de 553 meter hoge CN Tower. Vrije middag. DAG 9 TORONTO - CALGARY Vandaag vliegt u naar Calgary, de stad die beroemd werd door de winterspelen van 1988. Voor een indrukwekkend uitzicht op de stad bezoekt u de Calgary Tower. DAG 10 CALGARY - BANFF In de voormiddag maakt u een korte stadsrondrit door Calgary. Vervolgens vertrekt u richting de majestueuze Rocky Mountains. Onderweg stoppen

we in de Kananaskis Vallei, waar u van FOX Vakanties een originele Western lunch aangeboden krijgt. ‘s Namiddags bereikt u het Banff National Park met zijn prachtige natuurwonderen, zoals de Bow Watervallen, de Hoodoo Lookout, het Minnewanka meer en de Surprise Corner. Tenslotte maakt u een boottocht over het prachtige Minnewanka meer. (L) DAG 11 BANFF In de voormiddag neemt u de Banff Gondel, die u een adembenemend panoramisch uitzicht biedt. Vrije middag. DAG 12 BANFF - COLUMBIA ICEFIELD - JASPER Vandaag rijden we over de Icefield Parkway. De weg voert langs de belangrijkste gletsjers van Canada, onwaarschijnlijke hoge bergtoppen en kristalheldere meren zoals het beroemde Lake Louise. Met de Glacier Adventure zult u de indrukwekkende Athabasca ­gletsjer van dichtbij ervaren. DAG 13 JASPER NATIONAL PARK U maakt een rondrit door het stadje en het nationale park. Hoogtepunten zijn het Pyramid en Patricia Lake. Vervolgens reizen we door naar de Maligne Canyon. Optioneel kunt u deelnemen aan een vijf uur durende cruise op het idyllische Maligne Lake.

DAG 14 JASPER - SUN PEAKS We reizen vandaag door het Mount Robson National Park, dat de hoogste piek van de Rocky Mountains, de Mount Robson (3.954 meter), herbergt. Overnachting in het bergdorp Sun Peaks. DAG 15 SUN PEAKS - WHISTLER We vervolgen onze reis naar Whistler, één van de bekendste skioorden van Canada. Whistler heeft zowel ’s zomers als ’s winters veel te bieden. DAG 16 WHISTLER Vrije dag. Struin door het gezellige centrum van Whistler, geniet van prachtige uitzichten op één van de terrassen of neem deel aan een excursie. DAG 17 WHISTLER - NANAIMO VICTORIA Via een schitterende route reizen we naar Victoria op Vancouver Island. We rijden via de Sea to Sky Highway, met prachtige panorama’s op de Howe Sound, een fjordachtig landschap. Vervolgens een 1,5 uur durende tocht naar Nanaimo op Vancouver Island. DAG 18 VICTORIA Vandaag begint u met een korte rondrit door Victoria langs de haven en het regeringsgebouw. Aansluitend bezoekt u de wereldberoemde Butchart

Gardens, een oude steengroeve met prachtige tuinen vol zeldzame en exotische planten. Vrije middag. Ook kunt u vandaag optioneel een walvis­excursie maken. DAG 19 VICTORIA - VANCOUVER In de voormiddag vertrekt u naar uw laatste bestemming: Vancouver. Met de ferry maakt u een circa 1,5 uur durende overtocht. In de namiddag maken we een stadsrondrit langs het Stanley Park. Verder reist u langs de West Coast Native Totempalen, het kleurrijke Chinatown en het sfeervolle Gastown.

■ Fooien voor reisleiding en housekeeping ■ Reisbijstand- en annulatieverzekering

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 4599: 21 mei 2014 € 5099: 09 jul 2014 € 4699: 27 aug 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 1249 Toeslag éénpersoonskamer € 1249 Toeslag éénpersoonskamer € 1249

VERLENGINGEN ■ Verlenging in het rondreishotel in Vancouver per nacht mogelijk.

BELANGRIJKE INFORMATIE Geldig paspoort tijdens verblijf plus één dag na thuiskomst. Geen visum benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd. Minimaal 10 deelnemers / maximaal 30 deelnemers

DAG 20 VANCOUVER Vrije dag. Vandaag heeft u de hele dag om de mooiste stad van Canada op eigen initiatief te verkennen. Struin door de gezellige straatjes, huur een fiets om Stanley Park te verkennen of bezoek één van de vele kunstgalerijen. DAG 21 VANCOUVER - BRUSSEL ‘s Namiddags transfer naar de luchthaven voor uw vlucht met overstap naar Brussel. U kunt uw reis per nacht verlengen in het rondreishotel. DAG 22 AANKOMST BRUSSEL Aankomst in Brussel en einde van een schitterende reis.

Deze reis kan gecombineerd worden uitgevoerd met de 14-daagse reis Hoogtepunten van West-Canada en de 10-daagse reis Ontdek Oost-Canada.

Canada

G OO EL K IJ TE K B B A O R EK E E IN N D A IV L ID S U EE EL N E R

EI

174


EI R S EP O R G

daagse vanaf

c

177

INCLUSIEF

Ontdek Oost-Canada

■ Economy Class vlucht met Air Canada Brussel - Montréal non-stop en Toronto - Brussel met overstap

■ Acht overnachtingen in comfortabele en centraal gelegen hotels

2499

op basis van logies

■ Stadsrondrit in Montréal, Québec City, Ottawa en Toronto ■ Thousand Islands Cruise ■ Uitgebreid bezoek aan de Niagara Watervallen inclusief Maid of the Mist boottocht

■ Bezoek aan de CN Tower ■ Inkomgelden t.w.v. circa € 56 p.p. ■ Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 9 ■ Schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus

U REIST IN EEN EIGEN VLAAMSE GROEP MET NEDERLANDSSPREKENDE REISLEIDING

(afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)

■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 304 p.p. ■ Luchthaven­belasting € 71 p.p.

EXCLUSIEF ■ Maaltijden en persoonlijke uitgaven ■ Optionele excursies ■ Bijdrage fooienpot circa € 50 p.p. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden)

■ Fooien voor reisleiding, chauffeur en housekeeping ■ Reisbijstand- en annulatieverzekering

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 2499: 21 mei 2014 € 2999: 09 jul 2014 € 2599: 27 aug 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 469 Toeslag éénpersoonskamer € 469 Toeslag éénpersoonskamer € 469

BELANGRIJKE INFORMATIE Geldig paspoort tijdens verblijf plus één dag na thuiskomst. Geen visum benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.

CANADA

QUÉBEC CITY

MONTRÉAL

OTTAWA

KINGSTON

TORONTO

NIAGARA WATERVALLEN

Pluspunten Vliegen met Air Canada Alle hoogtepunten van Oost-Canada Historische steden en schitterende natuur Centraal gelegen, comfortabele hotels Franstalig gebied

DAG 1 BRUSSEL - MONTRÉAL Vertrek vanuit Brussel van uw non-stop vlucht met Air Canada naar Montréal. Deze stad is een prachtige mix van heden en verleden. Bij aankomst transfer naar uw hotel in het centrum van Montréal. DAG 2 MONTRÉAL In de voormiddag maakt u een stadsrondrit door Montréal. De imposante Notre Dame Basilica met haar kleurrijke ramen en bijzondere bouwstijl, de oude haven die de stad groot heeft gemaakt en de Franse wijk, zijn hoogtepunten van de stad. Ook bezoekt u het uitzichtpunt Mont Royal en het Olympische park. Vrije middag. DAG 3 MONTRÉAL QUÉBEC CITY We rijden via de ‘river route’ naar Québec City, waarbij we evenwijdig aan de rivier naar de hoofdstad van de Franstalige provincie Québec rijden. De stad ligt aan de monding van de St. Lawrence rivier. Het is de enige stad in Noord-Amerika waar de oude stadsmuren nog duidelijk aanwezig zijn. Québec City staat door zijn unieke overblijfselen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het silhouet van deze stad wordt gedomineerd door het imposante Chateau Frontenac. ‘s Namiddags maakt u tijdens een stadsrondrit nader

kennis met de hoogtepunten van deze historische stad. Ook bezoekt u de indrukwekkende Montmorency Watervallen. Overnachting in de oude stadskern. DAG 4 QUÉBEC CITY Vrije dag om het charmante Québec City verder te verkennen. Optioneel kunt u deelnemen aan een walvisexcursie die u tot dicht bij de walvissen brengt. Deze enorme dieren hebben in de buurt van de ­monding hun ideale leefgebied gevonden. Dit is dan ook één van de beste plekken ter wereld om walvissen te zien. De walvis­ excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. DAG 5 QUÉBEC CITY - OTTAWA In de voormiddag rijden we naar de hoofdstad van Canada, Ottawa. Bij aankomst maakt u een stadsrondrit die u een indruk geeft van de belangrijkste regeringsgebouwen, de Supreme Court, de Byward Market met zijn kleurige groente- en fruitkraampjes, het stadhuis en het Rideau Canal, waar mensen graag in hun vrije tijd vertoeven. DAG 6 OTTAWA - KINGSTON TORONTO Onderweg naar Toronto, maakt u een stop in het leuke plaatsje Kingston met zijn vele historische

gebouwen. Gelegen op een strategische plaats aan de rivier. Ooit was dit de hoofdstad van Canada. U maakt een ontspannende één uur durende cruise, waarbij u de mooie Thousand Islands verkent. Aansluitend transfer en overnachting in Toronto.

yante kasteel Casa Lomo bezoeken of winkelen in de enorme shopping malls die via overdekte loopbruggen met elkaar zijn verbonden.

DAG 10 AANKOMST BRUSSEL Aankomst in Brussel en einde van een prachtige rondreis door het oosten van Canada.

Minimaal 10 deelnemers / maximaal 30 deelnemers

DAG 9 TORONTO - BRUSSEL Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht met Air Canada met overstap terug naar Brussel.

DAG 7 NIAGARA WATERVALLEN We reizen door het wijngebied naar de indrukwekkende Niagara Watervallen. Vanuit de verte ziet u enorme rookpluimen opstijgen uit de canyon waar circa 3.000 kubieke meter water per seconde naar beneden stort. U maakt een boottocht met de Maid of the Mist. Deze boot brengt u bijna tot onder de watervallen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Niagara Kloof en het pittoreske dorpje Niagara-on-the-Lake. Overnachting in Toronto. DAG 8 TORONTO ‘s Ochtends maakt u een uitgebreide stadsrondrit waarbij u kennismaakt met het multiculturele Toronto, haar historische gebouwen en torenhoge wolkenkrabbers. U brengt een bezoek aan de gezellige promenade van Harbour Front en u bestijgt de 553 meter hoge CN Tower. Deze toren biedt een werkelijk onovertroffen uitzicht over de stad! Vrije middag. U kunt bijvoorbeeld het flambo­

Deze reis kan gecombineerd worden uitgevoerd met de 22-daagse reis van Oost naar West.

Canada

10

S

176


IN R DIV O N I FL D D U YD RE E R IV I S L E E

Wilde 14 Het Westen

16 Wonderschoon West-Amerika

daagse vanaf

daagse vanaf

c

c

1249

Pluspunten

Easy Going Het Wilde Westen

✚ Zeer scherp geprijsd ✚ Afwisselende rondreis

Deze reis wordt ook aangeboden als 21-daagse rondreis Easy Going Het Wilde Westen. Meer info: www.FOXvakanties.be

✚ Alle hoogtepunten van het westen ✚ Verlenging mogelijk

DAG 1 BRUSSEL - SAN FRANCISCO DAG 2 SAN FRANCISCO DAG 3 SAN FRANCISCO - MODESTO DAG 4 MODESTO - FRESNO/VISALIA DAG 5 FRESNO/VISALIA - LAS VEGAS DAG 6 LAS VEGAS DAG 7 LAS VEGAS - BRYCE CANYON DAG 8 BRYCE CANYON MONUMENT VALLEY DAG 9 MONUMENT VALLEY GRAND CANYON DAG 10 GRAND CANYON - LAUGHLIN DAG 11 LAUGHLIN - LOS ANGELES DAG 12 LOS ANGELES DAG 13 LOS ANGELES - BRUSSEL DAG 14 BRUSSEL

VERENIGDE STATEN

SAN FRANCISCO YOSEMITE NATIONAL PARK ZION MODESTO NATIONAL BRYCE PARK CANYON VISALIA LAS VEGAS MONUMENT VALLEY GRAND CANYON LOS ANGELES LAUGHLIN JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Amerika is een land om zelf te ontdekken. Tijdens deze individuele reis komt u langs alle hoogtepunten van het westen. FOX Vakanties heeft alle hotelovernachtingen voor u verzorgd en u ontvangt bij aankomst een zeer uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving. De reis begint in San Francisco waarna u langs de indrukwekkende Pacifische Kust naar Monterey en Carmel rijdt. Landinwaarts komt u langs natuurspektakels als Yosemite, Grand Canyon, Bryce Canyon en Monument Valley. Naast deze natuurwonderen komt u ook in de ultieme gokstad Las Vegas en in Hollywood, Los Angeles. Een spectaculaire reis die u elke dag weer zal verrassen. U kunt de reis verlengen in een strandhotel bij Los Angeles. Ook verlenging vooraf in San Francisco is mogelijk per nacht. U rijdt met uw eigen reisgezelschap in een huurwagen (exclusief), die aansluit op uw wensen. Het beschikken over eigen vervoer heeft als grote voordeel dat u zelf kunt bepalen wanneer u vertrekt en waar u onderweg stopt. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn groot, maar de wegen zijn van goede kwaliteit. De meeste hotels beschikken over eigen parkeergelegenheid, soms tegen betaling.

INCLUSIEF

■ Economy Class vluchten met United Brussel - San Francisco en Los Angeles - Brussel met overstap ■ Twaalf overnachtingen in toeristenklassehotels op basis van logies ■ Transfer luchthaven naar hotel op dag 1 (vervoer op basis van internationaal gezelschap) ■ Nederlandstalige routebeschrijving en informatiepakket ■ Lokale assistentie in geval van nood ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 284 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 78 p.p.

EXCLUSIEF

Maaltijden en persoonlijke uitgaven, optionele excursies, inkomgelden nationale parken circa € 65 per huurwagen, huurwagen (indicatie: type Chevrolet Aveo of gelijkwaardig, 2-deurs, airco: vanaf € 333), fooienpot circa € 5 p.p.p.d. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden), reisbijstand- en annulatieverzekering en ­verplichte elektronische reistoestemming (ESTA).

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 1299: 01 jan - 25 mrt 2014 € 1249: 26 mrt - 01 apr 2014 € 1349: 02 apr - 24 jun 2014

■ Verlenging in het rondreishotel in Los Angeles per nacht ­ ogelijk op basis van logies. m ■ Verlenging vooraf in het rondreishotel in San Francisco per nacht m ­ ogelijk op basis van logies.

Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.

Easy Going Wonderschoon West-Amerika

Pluspunten ✚ Vele hoogtepunten van het westen

Deze reis wordt ook aangeboden als 21-daagse rondreis Easy Going Wonderschoon West-Amerika. Meer info: www.FOXvakanties.be

✚ Prachtige route langs de Pacifische Kust ✚ Verlenging mogelijk

DAG 1 BRUSSEL - SAN FRANCISCO DAG 2 SAN FRANCISCO DAG 3 SAN FRANCISCO - PISMO BEACH DAG 4 PISMO BEACH - LOS ANGELES DAG 5 LOS ANGELES DAG 6 LOS ANGELES - PALM SPRINGS DAG 7 PALM SPRINGS - FLAGSTAFF DAG 8 FLAGSTAFF - GRAND CANYON DAG 9 GRAND CANYON BRYCE CANYON DAG 10 BRYCE CANYON - LAS VEGAS DAG 11 LAS VEGAS DAG 12 LAS VEGAS - MAMMOTH LAKES DAG 13 MAMMOTH LAKES YOSEMITE NATIONAL PARK DAG 14 YOSEMITE NATIONAL PARK SAN FRANCISCO DAG 15 SAN FRANCISCO - BRUSSEL DAG 16 BRUSSEL

VERENIGDE STATEN

VERLENGING

BELANGRIJKE INFORMATIE Deze reis wordt ook aangeboden als 14-daagse rondreis Het Wilde Westen Plus. De hotels waarin u verblijft, liggen waar mogelijk in een hogere kwaliteitsklasse en zijn meestal centraler gelegen.

1449

€ 1899: 25 jun - 24 aug 2014 € 1479: 25 aug - 31 okt 2014 € 1369: 01 nov - 31 dec 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 569: 01 jan - 31 dec

179

E EL U IS I D R E VE I V D RI D N Y-D I N R O FL

178

SAN FRANCISCO YOSEMITE NATIONAL PARK MAMMOTH LAKES ZION BRYCE MODESTO NATIONAL CANYON PARK PISMO BEACH LAS VEGAS GRAND CANYON LOS ANGELES

FLAGSTAFF PALM SPRINGS

Tijdens deze individuele rondreis maakt u een fantastische rit langs de kust en u maakt kennis met vele hoogtepunten van het westen. FOX Vakanties heeft alle hotelovernachtingen voor u verzorgd en u ontvangt bij aankomst een zeer uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving. De reis begint in de mooie stad San Francisco waar u twee nachten verblijft. U reist vervolgens langs de prachtige Pacifische kust naar Los Angeles. In Los Angeles kunt u Hollywood en een themapark bezoeken. Landinwaarts komt u langs spectaculaire natuurparken als Joshua Tree National Park, de Grand Canyon en Bryce Canyon. Geniet van het ultieme gokparadijs Las Vegas voordat u verder rijdt naar de natuurwonderen Death Valley, Mammoth Lakes en het Yosemite National Park. De reis eindigt in San Francisco. Een bijzonder complete en veelzijdige reis, die u elke dag weer zal verrassen! U rijdt met uw eigen reisgezelschap in een huur­wagen (exclusief). Het beschikken over eigen vervoer heeft als grote voordeel dat u zelf kunt bepalen wanneer u vertrekt en waar u onderweg stopt. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn groot, maar de wegen zijn van goede kwaliteit. De meeste hotels beschikken over eigen parkeer­ gelegenheid, soms tegen betaling.

INCLUSIEF

■ Economy Class vlucht met United Airlines Brussel San Francisco v.v. met overstap

■ Veertien overnachtingen in toeristenklassehotels op basis van logies

■ Transfer luchthaven naar hotel op dag 1 (vervoer op basis van internationaal gezelschap)

■ Nederlandstalige routebeschrijving en informatiepakket ■ Lokale assistentie in geval van nood ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 284 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 78 p.p.

EXCLUSIEF

Maaltijden en persoonlijke uitgaven, optionele excursies, ­inkomgelden nationale parken circa € 65 per huurwagen, huurwagen (indicatie: type Chevrolet Spark of gelijkwaardig, 2-deurs, airco: vanaf € 353), fooien circa € 5 p.p.p.d. (­volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden), reisbijstand- en annulatieverzekering en ­verplichte elektronische reistoestemming (ESTA).

VERTREKDATA EN PRIJZEN € € € €

1549: 01 jan - 25 mrt 2014 1449: 26 mrt - 01 apr 2014 1579: 02 apr - 24 jun 2014 2149: 25 jun - 24 aug 2014

€ 1729: 25 aug - 31 okt 2014 € 1549: 01 nov - 19 dec 2014 € 1599: 20 dec - 31 dec 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 779: 01 jan - 31 dec 2014

VERLENGING EN EXTRA OPTIES

■ Verlenging in het rondreishotel in San Francisco per nacht ­mogelijk op basis van logies.

■ Upgrade naar stadshotel San Francisco mogelijk op basis van logies.

Deze reis wordt ook aangeboden als 16-daagse rondreis Wonderschoon West-Amerika Plus. De hotels waarin u verblijft, liggen waar mogelijk in een hogere kwaliteitsklasse en zijn meestal centraler gelegen.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.


IN R DIV O N I FL D D U YD RE E R IV I S L E E

hoogtepunten 20 Natuurlijke van het Westen

20 Historisch New England &

daagse vanaf

c

181

E EL U IS I D R E VE I V D RI D N Y-D I N R O FL

180

daagse vanaf

2149

c

2499

Oost-Canada

Pluspunten Pluspunten

✚ Vliegen met United

✚ De mooiste nationale parken

✚ Unieke rondreis door New England en Québec

✚ Verblijf in Las Vegas

✚ Verblijf in Manhattan (New York City)

✚ Bezoek aan Yellowstone

✚ Historische steden en bezoek aan Cape Cod

✚ Veel vrijheid

✚ Regeringsstad Washington & Niagara Watervallen

DAG 1 BRUSSEL - DENVER DAG 2 DENVER - CASPER DAG 3 CASPER - CODY DAG 4 CODY - YELLOWSTONE DAG 5 YELLOWSTONE NATIONAL PARK DAG 6 YELLOWSTONE - GRAND TETON DAG 7 GRAND TETON - SALT LAKE CITY DAG 8 SALT LAKE CITY - CAPITOL REEF DAG 9 CAPITOL REEF - BRYCE CANYON DAG 10 BRYCE CANYON - ZION NATIONAL PARK DAG 11 ZION NATIONAL PARK LAS VEGAS DAG 12 LAS VEGAS DAG 13 LAS VEGAS - GRAND CANYON DAG 14 GRAND CANYON - KAYENTA DAG 15 KAYENTA - MOAB DAG 16 MOAB DAG 17 MOAB - GRAND JUNCTION DAG 18 GRAND JUNCTION - ESTES/ ROCKY MOUNTAINS DAG 19 ESTES/ROCKY MOUNTAINS NATIONAL PARK - DENVER BRUSSEL DAG 20 BRUSSEL

YELLOWSTONE CODY

SALT LAKE CITY BRYCE CANYON SPRINGDALE LAS VEGAS

CASPER

DENVER MOAB KAYENTA GRAND CANYON

VERENIGDE STATEN

Deze 20-daagse individuele reis neemt u mee naar de mooiste nationale parken van Amerika. U bezoekt het Yellowstone National Park, onbetwist een hoogtepunt van uw rondreis. Dit reusachtige nationale park heeft duizenden werkende bronnen en geisers, een waanzinnig natuurspektakel! De reis gaat verder naar Grand Teton, met zijn indrukwekkende bergtoppen en grote populatie elanden, bizons en beren. De veelzijdigheid van landschappen en kleuren zal u verrassen! Natuurspektakels als Capitol Reef, Bryce Canyon, Grand Canyon en Monument Valley staan eveneens op het programma. Vanuit Moab kunt u eenvoudig een bezoek brengen aan het Arches National Park, het Canyonlands National Park en het beroemde Deadhorse Point. Ook verblijft u twee nachten in het uitzinnige gokparadijs Las Vegas. Via de prachtige Rocky Mountains reist u terug naar Denver, waar de reis begonnen is. U kunt een verlenging Reykjavik vooraf of aan het einde bijboeken indien u met Icelandair vliegt. U rijdt met uw eigen reisgezelschap in een huurwagen, die aansluit op uw wensen. Het grote voordeel van het hebben van uw eigen vervoer is dat u zelf kunt bepalen wanneer u vertrekt en waar u onderweg stopt. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn groot, maar de wegen zijn van goede kwaliteit. De meeste hotels beschikken over eigen parkeergelegenheid, soms tegen betaling.

INCLUSIEF

■ Economy Class Vlucht met United Brussel - Denver met ­overstap v.v. ■ Achttien overnachtingen in toeristenklassehotels op basis van logies ■ Nederlandstalige routebeschrijving en informatiepakket ■ Lokale assistentie in geval van nood ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 284 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 76 p.p.

EXCLUSIEF

Maaltijden en persoonlijke uitgaven, optionele excursies, ­inkomgelden nationale parken circa € 65 per huurwagen, huurwagen (indicatie: type Chevrolet Spark of gelijkwaardig, 2-deurs, airco: vanaf € 529), fooien circa € 5 p.p.p.d. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden), reisbijstand- en annulatieverzekering en ­verplichte elektronische reistoestemming (ESTA).

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 2149: 15 mei - 21 mei 2014 € 2249: 22 mei - 24 jun 2014

€ 2849: 25 jun - 24 aug 2014 € 2399: 25 aug - 31 okt 2014

DAG 1 BRUSSEL - NEW YORK DAG 2 EN 3 NEW YORK DAG 4 NEW YORK - PHILADELPHIA WASHINGTON DAG 5 WASHINGTON DAG 6 WASHINGTON - GETTYSBURG DAG 7 GETTYSBURG - NIAGARA WATERVALLEN DAG 8 NIAGARA WATERVALLEN DAG 9 NIAGARA WATERVALLEN MONTRÉAL DAG 10 MONTRÉAL - QUÉBEC CITY DAG 11 QUÉBEC CITY DAG 12 QUÉBEC CITY - BAR HARBOR DAG 13 BAR HARBOR DAG 14 BAR HARBOR - PORTLAND DAG 15 PORTLAND - CAPE COD DAG 16 CAPE COD DAG 17 CAPE COD - BOSTON DAG 18 BOSTON DAG 19 BOSTON - BRUSSEL DAG 20 BRUSSEL

Toeslag éénpersoonskamer € 1399: 15 mei - 31 okt 2014

VERLENGING

U heeft de mogelijkheid om uw rondreis per nacht te verlengen in Denver.

canada QUÉBEC CITY

BELANGRIJKE INFORMATIE

Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.

BAR HARBOUR

MONTRÉAL

PORTLAND TORONTO NIAGARA WATERVALLEN

BOSTON FALMOUTH

GETTYSBURG WASHINGTON

VERENIGDE STATEN

CAPE COD

NEW YORK PHILADELPHIA

Deze individuele rondreis is een unieke combinatie tussen het oosten van de Verenigde Staten en het oosten van Canada. De reis begint in de wereldstad New York, waar u drie nachten in Manhattan verblijft. Via de regeringsstad Washington en het historische plaatsje Gettysburg, reist u naar de beroemde Niagara Watervallen. U passeert de grens en in Canada bezoekt u de trendy stad Montréal om vervolgens door te reizen naar Québec City, een 400 jaar oude en ommuurde stad. Tenslotte bezoekt u New England. Hier staan het prachtige Acadia National Park en het historische Portland op het programma. U verblijft twee nachten in Cape Cod, een schiereiland met prachtige stranden, vuurtorens en uitstekende mogelijkheden voor een walvis­ excursie. De reis eindigt in de historische stad Boston waar u de reis per nacht kunt verlengen. U rijdt met uw eigen reisgezelschap in een huurwagen (exclusief). Het grote voordeel van het hebben van uw eigen vervoer is dat u zelf kunt bepalen wanneer u vertrekt en waar u onderweg stopt. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn groot, maar de wegen zijn van goede kwaliteit. De meeste hotels beschikken over eigen parkeergelegenheid, soms tegen betaling.

INCLUSIEF

■ Non-stop Economy Class vlucht met United Brussel - New York ■ Economy Class vlucht met United Boston - Brussel met overstap ■ Veertien overnachtingen in toeristenklassehotels op basis van logies

■ Nederlandstalige routebeschrijving en informatiepakket ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 284 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 76 p.p.

EXCLUSIEF

Maaltijden en persoonlijke uitgaven, optionele excursies, huurwagen (indicatie: type Chevrolet Spark of gelijkwaardig, 2-deurs, airco: vanaf € 691), fooien circa € 5 p.p.p.d. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden), reisbijstand- en annulatieverzekering en ­verplichte elektronische reistoestemming (ESTA).

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 2499: 01 mei - 07 mei 2014 € 2699: 08 mei - 24 jun 2014

€ 3299: 25 jun - 24 aug 2014 € 2799: 25 aug - 31 okt 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 2049: 01 mei - 31 okt 2014

VERLENGING

U heeft de mogelijkheid om uw rondreis per nacht te verlengen in Boston.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.


S

S ER E I SF IR N B RA M IEF T

c

1299

S

1449

LU

c

Manhattan, New York

Newton Hotel, New York

New York & Miami VERLENGING PER NACHT IN NEW YORK EN MIAMI OP BASIS VAN LOGIES

Pluspunten

NEW YORK

✚ Combinatie strand, natuur en steden VERENIGDE STATEN

✚ Upgrade en verlenging mogelijk ✚ Uitgebreid strandverblijf in Sarasota en Cocoa Beach

DAG 1 BRUSSEL - MIAMI DAG 2 MIAMI - KEY WEST DAG 3 KEY WEST - KEY LARGO DAG 4 KEY LARGO - NAPLES DAG 5 NAPLES - FORT MYERS DAG 6 FORT MEYERS - SARASOTA DAG 7 SARASOTA DAG 8 SARASOTA - ORLANDO DAG 9 EN 10 ORLANDO DAG 11 ORLANDO - ST. AUGUSTINE DAG 12 ST. AUGUSTINE - COCOA BEACH DAG 13 COCOA BEACH DAG 14 COCOA BEACH - MIAMI DAG 15 MIAMI - BRUSSEL DAG 16 BRUSSEL

St. AUGUSTINE

VERENIGDE STATEN ORLANDO

COCOA BEACH

SARASOTA

Deze individuele reis laat u uitgebreid kennis maken met de veelzijdigheid van Florida. De reis begint en eindigt in Miami. Hier vindt u prachtige stranden, het levendige Art Deco district met de beroemde Ocean Drive en de Cubaanse wijk Little Havana. Vervolgens reist u via de kilometerslange bruggen, die de Florida Keys met elkaar verbinden, naar het levendige Key West. U maakt kennis met de weelderige flora en fauna van de Everglades en in de badplaatsen Fort Myers en Sarasota geniet u van de mooiste stranden van Florida. U heeft alle tijd om te genieten van Orlando met zijn spectaculaire themaparken. Via het historische St. Augustine en Cocoa Beach bereikt u Miami weer, waar de reis is begonnen. U kunt uw reis verlengen aan het mooie strand van Miami. FOX Vakanties heeft alle hotelovernachtingen voor u verzorgd en u ontvangt een zeer uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving. U rijdt met uw eigen reisgezelschap in een huurwagen, die aansluit op uw wensen. Het beschikken over eigen vervoer heeft als grote voordeel dat u zelf kunt bepalen wanneer u vertrekt en waar u onderweg stopt. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn soms groot, maar de wegen zijn van goede kwaliteit. De meeste hotels beschikken over eigen parkeergelegenheid, soms tegen betaling.

FORT MYERS NAPLES MIAMI

KEY WEST

KEY LARGO

Deze reis wordt ook aangeboden als 16-daagse rondreis Favoriet Florida Plus. De hotels waarin u verblijft, liggen waar mogelijk in een hogere kwaliteitsklasse en zijn meestal centraler gelegen.

Een geweldige combinatie van het bruisende New York en het heerlijke strand van Miami. U vliegt met United non-stop vanuit Brussel naar New York. U verblijft drie nachten in een centraal gelegen hotel, direct op Broadway en slechts enkele blokken van Central Park. Breng beslist een bezoek aan Times Square, het kleurrijke Chinatown en geniet van een heerlijke maaltijd in Little Italy. Voor de winkelliefhebbers is New York een waar paradijs met grote warenhuizen zoals Macy’s, trendy boutiques in SoHo en chique winkels op 5th Avenue. Geniet bij zonsondergang van het fenomenale uitzicht vanaf de Empire State Building of sluit de avond in stijl af met een bruisende Broadway musical. Op dag 4 vliegt u naar Miami waar u vier nachten in een comfortabel hotel aan het strand verblijft. Vergeet niet naar ‘Little Havana’ te gaan, waar de invloeden van de Cubaanse gemeenschap nog dagelijks merkbaar zijn. Ook het winkel- en uitgaansgebied Lincoln Road is een absolute aanrader. ‘s Avonds kunt u op de beroemde Ocean Drive flaneren en de mooi verlichte Art Deco gebouwen bewonderen. Op dag 8 vliegt u via New York terug naar Brussel, waar u de volgende dag aankomt.

INCLUSIEF

✚ Voldoende tijd voor de themaparken in Orlando

MIAMI

INCLUSIEF

■ Economy Class vluchten met United Brussel - Miami v.v. met overstap ■ Veertien overnachtingen in toeristenklasse hotels op basis van logies ■ Nederlandstalige routebeschrijving en informatiepakket ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 284 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 78 p.p.

Maaltijden en persoonlijke uitgaven, optionele excursies, huurwagen (indicatie: type Chevrolet Spark of gelijkwaardig, 2-deurs, airco: vanaf € 352), fooien circa € 5 p.p.p.d. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden), reisbijstand- en annulatieverzekering en ­verplichte elektronische reistoestemming (ESTA).

VERTREKDATA EN PRIJZEN 1679: 01 jan - 01 apr 2014 1769: 02 apr - 30 apr 2014 1449: 01 mei - 07 mei 2014 1529: 08 mei - 24 jun 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 1029: 01 jan - 30 apr 2014 € 769: 01 mei - 30 sep 2014

New York & Miami ★ DeLuxe Deze reis wordt ook aangeboden in luxere hotels en/of kamers. Meer info: www.FOXvakanties.be

Comfort

EXCLUSIEF

€ € € €

€ € € €

1949: 25 jun - 24 aug 2014 1549: 25 aug - 30 sep 2014 1799: 01 okt - 19 dec 2014 1849: 20 dec - 31 dec 2014

Ambiance Hotel faciliteiten

VERLENGING

U heeft de mogelijkheid om uw rondreis per nacht te verlengen in Miami.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.

■ Non-stop Economy Class vlucht met United Airlines Brussel - New York en Miami Brussel met overstap ■ Binnenlandse Economy Class vlucht New York - Miami ■ Drie nachten verblijf Newton Hotel, New York op basis van logies ■ Vier nachten verblijf Best Western Atlantic Beach, Miami Beach op basis van logies ■ Brandstofheffing, veiligheidstoeslag € 284 p.p. en luchthavenbelasting € 78 p.p.

EXCLUSIEF

Maaltijden en persoonlijke uitgaven, transfers, optionele excursies, fooien circa € 5 p.p.p.d. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden), reisbijstand- en ­annulatieverzekering en verplichte elektronische reistoestemming (ESTA).

VERTREKDATA EN PRIJZEN € € € €

1399: 01 jan - 01 apr 2014 1499: 02 apr - 17 apr 2014 1399: 18 apr - 24 jun 2014 1749: 25 jun - 24 aug 2014

Activiteiten

Toeslag éénpersoonskamer € 799: 01 jan - 16 apr 2014 € 699: 17 apr - 15 dec 2014

Omgeving

BELANGRIJKE INFORMATIE

Hotel Best Western Atlantic Beach, Miami

€ 1029: 01 okt - 31 dec 2014

O

daagse vanaf

C

daagse vanaf

C

IN R DIV O N I FL D D U YD RE E R IV I S L E E

9

183 EX

16 Favoriet Florida

182

€ € € €

1449: 25 aug - 31 okt 2014 1299: 01 nov - 07 nov 2014 1369: 08 nov - 13 dec 2014 1899: 13 dec - 31 dec 2014

€ 1099: 16 dec - 31 dec 2014

Geldig paspoort tijdens verblijf. Elektronische reistoestemming ESTA benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd. Hotel Best Western Atlantic Beach, Miami


IN R DIV O N I FL D D U YD RE E R IV I S L E E

daagse vanaf

c

16 Overweldigend Oost-Canada

Idyllisch Québec

daagse vanaf

1399

c

1649

Pluspunten

Pluspunten

✚ Non-stop vluchten met Air Canada

✚ Non-stop vluchten met Air Canada

✚ Het verrassende binnenland van Québec

✚ Veelzijdige provincies Québec & Ontario

✚ Historische steden en dorpen

✚ Historische steden en prachtige natuurwonderen

✚ Uitstekende mogelijkheden voor walvisexcursies

✚ Niagara Watervallen

✚ Franstalig gebied

✚ Franstalig gebied

DAG 1 BRUSSEL - MONTRÉAL DAG 2 MONTRÉAL - TREMBLANT DAG 3 TREMBLANT DAG 4 TREMBLANT - TROIS RIVIERES DAG 5 TROIS RIVIERES - LA MALBAIE DAG 6 LA MALBAIE DAG 7 LA MALBAIE - QUÉBEC CITY DAG 8 QUÉBEC CITY DAG 9 QUÉBEC CITY - MONTRÉAL DAG 10 MONTRÉAL DAG 11 MONTRÉAL - BRUSSEL DAG 12 BRUSSEL

CANADA

LA MALBAIE QUÉBEC CITY TROIS RIVIÈRES TREMBLANT MONTRÉAL

Tijdens deze veelzijdige reis krijgt u het verrassende binnenland van de Franstalige provincie Québec te zien, maar ook prachtige steden en dorpen met verrassend veel geschiedenis. De reis begint in Montréal, deze stad is vernoemd naar de nabijgelegen heuvel Montréal en biedt een mix tussen oud en nieuw. Breng beslist een bezoek aan de imposante Notre Dame Basilica met haar kleurrijke ramen en bijzondere bouwstijl. Via de wintersportplaats Tremblant en het historische Britse Fort Lennox, reist u naar La Malbaie, een 17de eeuws stadje aan de rivier. In Tadoussac kunt u deelnemen aan een walvisexcursie, deze enorme dieren hebben in de buurt van de monding hun ideale leefgebied gevonden. Vervolgens reist u naar Québec City, de stad ligt aan de monding van de St. Lawrence rivier. Het is de enige stad in Noord-Amerika waar de oude stadsmuren nog duidelijk aanwezig zijn. Het silhouet van deze stad wordt gedomineerd door het imposante Château Frontenac. Via de ‘river route’ rijdt u terug naar Montréal, waar de reis begonnen is. U rijdt met uw eigen reisgezelschap in een huurwagen (exclusief). Het grote voordeel van het hebben van uw eigen vervoer is dat u zelf kunt bepalen wanneer u vertrekt en waar u onderweg stopt. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn soms groot, maar de wegen zijn van goede kwaliteit. De meeste hotels beschikken over eigen parkeergelegenheid, vaak tegen betaling.

INCLUSIEF

■ Non-stop Economy Class vluchten met Air Canada Brussel - Montréal v.v. ■ Tien overnachtingen in comfortabele hotels op basis van logies ■ Informatiepakket inclusief routebeschrijving en wegenkaart ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 304 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 71 p.p.

EXCLUSIEF

Maaltijden en persoonlijke uitgaven, huurwagen (indicatie: type Suzuki Swift of gelijkwaardig, 4-deurs, airco: vanaf € 460), ­inkomgelden optionele excursies, fooien circa € 5 p.p.p.d. ­(volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden), reisbijstanden annulatieverzekering.

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 1399: 01 mei - 07 mei 2014 € 1449: 08 mei - 23 mei 2014 € 1599: 24 mei - 24 jun 2014

€ 2199: 25 jun - 24 aug 2014 € 1629: 25 aug - 14 okt 2014 € 1499: 15 okt - 31 okt 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 729: 01 mei - 23 mei 2014 € 949: 24 mei - 24 jun 2014

€ 879: 25 jun - 14 okt 2014 € 769: 15 okt - 31 okt 2014

DAG 1 BRUSSEL - MONTRÉAL DAG 2 MONTRÉAL - TREMBLANT DAG 3 TREMBLANT DAG 4 TREMBLANT - TROIS RIVIERES DAG 5 TROIS RIVIERES - LA MALBAIE DAG 6 LA MALBAIE DAG 7 LA MALBAIE - QUÉBEC CITY DAG 8 QUÉBEC CITY DAG 9 QUÉBEC CITY - OTTAWA DAG 10 OTTAWA DAG 11 OTTAWA - KINGSTON DAG 12 KINGSTON - TORONTO DAG 13 TORONTO - NIAGARA WATERVALLEN - TORONTO DAG 14 TORONTO - MONTRÉAL DAG 15 MONTRÉAL - BRUSSEL DAG 16 BRUSSEL

VERLENGING

CANADA

U heeft de mogelijkheid om uw rondreis per nacht te verlengen in Montréal.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Geldig paspoort tijdens verblijf plus één dag na aankomst. Geen visum benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.

185

E EL U IS I D R E VE I V D RI D N Y-D I N R O FL

12

184

LA MALBAIE QUÉBEC CITY TROIS RIVIÈRES TREMBLANT OTTAWA

MONTRÉAL KINGSTON

TORONTO NIAGARA WATERVALLEN

Tijdens deze veelzijdige reis krijgt u het verrassende binnenland van de Franstalige provincie Québec & Ontario te zien, maar ook leuke steden en indrukwekkende natuurwonderen. De reis begint in Montréal, deze stad biedt een interessante mix tussen oud en nieuw. Breng beslist een bezoek aan de imposante Notre Dame Basilica. Via het 17de eeuwse stadje La Malbaie, reist u naar Tadoussac. Dit is een uitstekende uitvalsbasis voor een walvisexcursie (optioneel). Vervolgens reist u naar Québec City, de enige stad in Noord-Amerika waar de oude stadsmuren nog duidelijk in het stadsbeeld aanwezig zijn. De volgende stop is de hoofdstad Ottawa, gelegen in de provincie Ontario. Op de route naar Toronto ligt het plaatsje Kingston met zijn vele historische gebouwen, fort en oude huizen. Maak kennis met het multiculturele Toronto, haar historische gebouwen en torenhoge wolkenkrabbers. Breng zeker een bezoek aan de 553 meter hoge CN Tower. Via het wijngebied reist u naar de indrukwekkende Niagara Watervallen. Vanuit de verte ziet u enorme rookpluimen opstijgen uit de canyon. Uw laatste stop is de stad Montréal, waar de reis ook begonnen is. U rijdt met uw eigen reisgezelschap in een huurwagen die aansluit op uw wensen. Het grote voordeel van het hebben van uw eigen vervoer is dat u zelf kunt bepalen wanneer u vertrekt en waar u onderweg stopt. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn soms groot, maar de wegen zijn van goede kwaliteit en de natuur onderweg is verbluffend. De meeste hotels beschikken over eigen ­parkeergelegenheid, vaak tegen betaling.

INCLUSIEF

■ Non-stop Economy Class vluchten met Air Canada Brussel Montréal v.v.

■ Veertien overnachtingen in comfortabele hotels op basis van logies

■ Informatiepakket inclusief routebeschrijving en wegenkaart ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 304 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 71 p.p.

EXCLUSIEF

Maaltijden en persoonlijke uitgaven, huurwagen (indicatie: type Suzuki Swift of gelijkwaardig, 4-deurs, airco: vanaf € 540), inkomgelden optionele excursies, fooien circa € 5 p.p.p.d. (volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden) en reisbijstand- en annulatieverzekering.

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 1649: 01 mei - 07 mei 2014 € 1699: 08 mei - 23 mei 2014 € 1849: 24 mei - 24 jun 2014

€ 2399: 25 jun - 24 aug 2014 € 1899: 25 aug - 13 okt 2014 € 1769: 14 okt - 31 okt 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 969: 01 mei - 23 mei 2014 € 1079: 24 mei - 18 aug 2014

€ 1129: 19 aug - 13 okt 2014 € 1029: 14 okt - 31 okt 2014

VERLENGING

U heeft de mogelijkheid om uw rondreis per nacht te verlengen in Montréal.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Geldig paspoort tijdens verblijf plus één dag na aankomst. Geen visum benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.


IN R DIV O N I FL D D U YD RE E R IV I S L E E

17 Natuurschoon van Canada

daagse vanaf

daagse vanaf

c

c

1599

2349

Pluspunten

Pluspunten

✚ Vliegen met Air Canada

✚ Vliegen met Air Canada

✚ Overnachting aan de voet van de Athabasca Gletsjer

✚ Schitterende Canadese natuur

✚ Verblijf bij het schitterende Lake Louise

✚ Beroemde Inside Passage ferry

✚ Bezoek aan de Okanagan vallei

✚ Verblijf op Vancouver Island

✚ Rustig reistempo

✚ Veel vrijheid

DAG 1 BRUSSEL - CALGARY KANANASKIS DAG 2 KANANASKIS - BANFF DAG 3 EN 4 BANFF DAG 5 BANFF - JASPER DAG 6 JASPER DAG 7 JASPER - COLUMBIA ICEFIELD DAG 8 COLUMBIA ICEFIELD LAKE LOUISE DAG 9 LAKE LOUISE - KELOWNA DAG 10 KELOWNA DAG 11 KELOWNA - VANCOUVER DAG 12 VANCOUVER DAG 13 VANCOUVER - BRUSSEL DAG 14 BRUSSEL

canada

JASPER NATIONAL PARK COLUMBIA ICEFIELD LAKE LOUISE BANFF

VANCOUVER

KELOWNA

Tijdens deze interessant geprijsde 14-daagse individuele rondreis maakt u in een aantrekkelijk reistempo kennis met de hoogtepunten van West-Canada en reist u van natuurwonder naar natuurwonder. Na aankomst in Calgary reist u meteen naar de Rocky Mountains waar het Banff National Park en het Jasper National Park zich bevinden. U rijdt de beruchte Columbia Icefield Parkway die u naar de Athabasca Gletsjer leidt. U verblijft één nacht aan de voet van deze gletsjer, een bijzondere ervaring! Tevens overnacht u nabij het schitterende smaragdgroene Lake Louise. Tenslotte bezoekt u de Okanagan vallei, een glooiend gebied vol wijngaarden met een mild klimaat. De reist eindigt in de mooie stad Vancouver. Vancouver is een stad vol contrasten: hoge gebouwen, koloniale huizen en prachtige parken wisselen elkaar af. U kunt uw reis per nacht verlengen in Vancouver. U verblijft in toeristenklassehotels en lodges. U rijdt met uw eigen reisgezelschap in een huurwagen (exclusief). Het beschikken over eigen vervoer heeft als grote voordeel dat u zelf kunt bepalen wanneer u vertrekt en waar u onderweg stopt. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn soms groot, maar de wegen zijn van goede kwaliteit. De meeste hotels beschikken over eigen parkeergelegenheid, soms tegen betaling.

CALGARY

INCLUSIEF

■ Economy Class vluchten met Air Canada Brussel - Calgary en Vancouver - Brussel met overstap ■ Twaalf overnachtingen in toeristenklassehotels en lodges ■ Informatiepakket inclusief routebeschrijving en wegenkaart ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 304 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 66 p.p.

EXCLUSIEF

Maaltijden en persoonlijke uitgaven, huurwagen (indicatie: type Suzuki Swift of gelijkwaardig, 4-deurs, airco: vanaf € 486, circa € 300 one way kosten), inkomgelden nationale parken circa € 45 p.p., optionele excursies, fooien circa € 5 p.p.p.d. ­(volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden) en reisbijstanden annulatie­verzekering.

VERTREKDATA EN PRIJZEN € 1599: 01 mei - 07 mei 2014 € 1699: 08 mei - 26 mei 2014 € 1999: 27 mei - 24 jun 2014 Toeslag éénpersoonskamer € 769: 01 mei - 26 mei 2014 € 1099: 27 mei - 30 sep 2014

DAG 1 BRUSSEL - VANCOUVER DAG 2 VANCOUVER DAG 3 VANCOUVER - VICTORIA DAG 4 VICTORIA - TOFINO DAG 5 TOFINO DAG 6 TOFINO - CAMPBELL RIVER DAG 7 CAMPBELL RIVER - PORT HARDY DAG 8 PORT HARDY - PRINCE RUPERT DAG 9 PRINCE RUPERT - SMITHERS DAG 10 SMITHERS - PRINCE GEORGE DAG 11 PRINCE GEORGE - JASPER DAG 12 JASPER DAG 13 JASPER - LAKE LOUISE DAG 14 LAKE LOUISE - CANMORE DAG 15 CANMORE DAG 16 CANMORE - CALGARY - BRUSSEL DAG 17 BRUSSEL

€ 2599: 25 jun - 24 aug 2014 € 1999: 25 aug - 30 sep 2014 € 1649: 01 okt - 31 okt 2014

€ 689: 01 okt - 31 okt 2014

VERLENGING

U heeft de mogelijkheid om uw rondreis per nacht te verlengen in Vancouver.

PRINCE RUPERT SMITHERS JASPER NATIONAL PARK

Geldig paspoort tijdens verblijf plus één dag na thuiskomst. Geen visum benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.

canada PORT HARDY

Deze reis wordt ook aangeboden als 14-daagse Ontdek West-Canada in Boutique Hotels. Meer info: www.FOXvakanties.be

Deze reis laat u de prachtige natuur van West-Canada zien op de best mogelijke manier. In de beroemde Rocky Mountains bezoekt u de mooiste nationale parken waaronder Jasper en Banff National Park. U rijdt in een landschap waar bergen worden afgewisseld door glinsterende gletsjers en groene meren. U vaart vervolgens met de beroemde Inside Passage ferry langs de prachtige kust van Canada. Vervolgens reist u naar Vancouver Island met zijn overweldigende natuur en pittoreske dorpjes. De reis eindigt in de levendige stad Vancouver. De kans om land- en zeedieren te zien is op deze reis groot: van beren tot orka’s en van elanden tot zeearenden. Een onovertroffen reis door de mooiste natuur van Canada! U rijdt met uw eigen reisgezelschap in een huurwagen (exclusief) die aansluit op uw wensen. Het grote voordeel van het hebben van uw eigen vervoer is dat u zelf kunt bepalen wanneer u vertrekt en waar u onderweg stopt. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn soms groot, maar de wegen zijn van goede kwaliteit en de natuur onderweg is verbluffend. De meeste hotels beschikken over eigen parkeergelegenheid, soms tegen betaling.

PRINCE GEORGE

BELANGRIJKE INFORMATIE

CAMPBELL RIVER VANCOUVER TOFINO

VICTORIA

187

E EL U IS I D R E VE I V D RI D N Y-D I N R O FL

Beste van 14 Het het Westen (Canada)

186

LAKE LOUISE CANMORE CALGARY

Orka’s spotten

INCLUSIEF

■ Economy Class vluchten met Air Canada Brussel - Vancouver en Calgary - Brussel met overstap

■ Vijftien overnachtingen in toeristenklasse hotels en lodges op basis van logies

■ Ferry tussen Vancouver en Victoria ■ Ferry tussen Port Hardy en Prince Rupert ■ Informatiepakket inclusief routebeschrijving en wegenkaart ■ Brandstofheffing en veiligheidstoeslag € 304 p.p. ■ Luchthavenbelasting € 66 p.p.

EXCLUSIEF

Maaltijden en persoonlijke uitgaven, huurwagen (indicatie: type Suzuki Swift of gelijkwaardig, 4-deurs, airco: vanaf € 595, circa € 300 one way kosten), inkomgelden nationale parken circa € 45 p.p., optionele excursies, fooien circa € 5 p.p.p.d. ­(volgens omschrijving Bijzondere Reisvoorwaarden) en reisbijstand- en annulatie­verzekering.

VERTREKDATA EN PRIJZEN € € € €

2349: 11 mei - 18 mei 2014 2549: 19 mei - 24 mei 2014 2649: 25 mei - 03 jun 2014 2749: 04 jun - 24 jun 2014

Toeslag éénpersoonskamer € 1279: 11 mei - 18 mei 2014 € 1399: 19 mei - 24 mei 2014 € 1469: 25 mei - 03 jun 2014

€ € € €

3299: 25 jun - 24 aug 2014 2769: 25 aug - 11 sep 2014 2699: 12 sep - 19 sep 2014 2599: 20 sep - 22 sep 2014

€ 1579: 04 jun - 19 sep 2014 € 1399: 20 sep - 22 sep 2014

BELANGRIJKE INFORMATIE

Geldig paspoort tijdens verblijf plus één dag na thuiskomst. Geen visum benodigd. Voor deze reis zijn geen vaccinaties benodigd.


188

189

BIJZONDERE REISVOORWAARDEN A.T.C. / FOX VAKANTIES

Indien de ingerekende boekingsklasse en/of prijscategorie volzet is, zal het supplement dat ons aangerekend wordt door de luchtvaartmaatschappij, integraal doorgerekend worden bij afsluiting van het contract.

1. Prijsberekening De prijzen gelden tot uitputting van de voorraad voorzien bij het opstellen van de brochures en het aanbod op de website. De prijs is gebaseerd op de wisselkoersen, kosten en tarieven op datum 1 oktober 2013, vervoerskosten met inbegrip van brandstofkosten en de verschuldigde heffingen en belastingen zijn bepaald op datum 1 oktober 2013.

3. Betalingsvoorwaarden 1. Bij boeking tot zes weken voor vertrek: Aanbetaling 15 % van de reissom plus verzekeringspremie, het restant dient binnen 6 weken vóór vertrek in ons bezit te zijn. 2. Bij boeking binnen zes tot twee weken voor vertrek: Het volledige bedrag dient per omgaande te worden voldaan. 3. Bij boeking binnen twee weken voor vertrek: Binnen 24 uur dient het volledige bedrag betaald te worden (gerekend vanaf het ­boekingstijdstip).

De totaalprijs per persoon in EUR omvat: - Vlucht in Economy Class heen/terug - Alle vervoer zoals vermeld onder Inclusief - Alle verblijven in hotels, lodges of guest­houses zoals omschreven of daaraan gelijkwaardig - Een tweepersoonskamer voor u alleen indien u boekt op een singlereis. Indien de indeling anders is wordt dit bij de reis aangegeven - Alle maaltijden zoals vermeld onder Inclusief - Alle uitstappen die niet als facultatief aangeduid worden en dus inbegrepen zijn in de prijs; alsook alle inkomgelden en diensten - Begeleiding ter plaatse van een Nederlands­ talige en/of lokale Engelsprekende gids - Brandstofheffing, veiligheidstoeslag en ­luchthavenbelasting - Reservatiekosten De totaalprijs van de reis omvat hetgeen expliciet vermeld wordt in de rubriek “Inclusief”. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: -P  ersoonlijke uitgaven voor dranken, aankopen etc. - De kosten voor het paspoort, visum, inentingen en andere formaliteiten indien noodzakelijk - Kosten voor ESTA (elektronische reistoestemming USA) - Vergoedingen - In het kader van internationale reizen is het een algemeen aanvaard gebruik dat er fooien worden gegeven. Fooien worden gegeven aan iedereen die u een dienst verleent. Kruiers, housekeeping, chauffeurs en gidsen. Om u te helpen geven wij op de website onder het kopje inclusief/exclusief bij de betreffende reis een indicatie van het fooibedrag. Dit is uiteraard vrijblijvend en u bent steeds vrij dit bedrag naar eigen goeddunken aan te passen. Om het reizen in groep te vergemakkelijken leggen onze reisleiders ter plaatse een fooienpot aan. Deze dient om de alledaagse uitgaven tijdens de reis gezamenlijk te kunnen betalen. Zodoende hoeven niet alle deelnemers elk apart fooi te betalen. Om u meer comfort en rust te geven tijdens uw rondreis beheert de reisleiding tijdens uw reis deze fooienpot. Let wel! De fooien aan uw reisleiding en house­keeping zijn echter niet inbegrepen in deze fooienpot. Informatie over de bedragen in de fooienpot vindt u terug op de website onder het kopje inclusief/exclusief bij de betreffende reis. - Lokale vertrekbelasting, betaling ter plaatse te voldoen - Vrije uitstappen - De niet vermelde en facultatieve maaltijden - De reisbijstands- en bagageverzekering. - De annulatieverzekering, zonder dat deze lijst exhaustief is. 2. Tarificatie lijnvluchten De reissommen zijn berekend op basis van een vlucht in de Economy klasse in de volgende boekingsklasse / prijscategorie (afhankelijk van de bestemming en de vertrekdatum): - Air Canada: L of T - Air Europa: T, R of U - Air Namibia: K - Austrian Airlines: T of W - British Airways: N of S - Cathay Pacific: N of S - China Airlines: H of K - Etihad Airways: V of L - Garuda Indonesia: T of Q - Hainan Airlines: S - Icelandair: V of Q - KLM: N, T of Q - Lufthansa: L of S - Malaysia Airlines: N, S of V - Qatar Airways: N, S of V - Royal Air Maroc: R of H - Singapore Airlines: Q - United: L, T of S

4. Wijzigingskosten Na totstandkoming van de overeenkomst kunt u wijziging daarvan verzoeken. Hiervoor geldt de voorwaarde, dat u de gewijzigde reissom onder aftrek van de reeds betaalde gelden voldoet. Bovendien bent u gehouden de wijzigingskosten ad € 27,00 per boeking en eventuele communicatiekosten te voldoen. Over het verzoek zal zo spoedig mogelijk worden beslist. Indien het verzoek gehonoreerd kan worden zal dit schriftelijk door A.T.C. / FOX Vakanties worden bevestigd in de vorm van een nieuwe bevestiging. N.B. Indien een leverancier hogere wijzigingskosten aanrekent, worden deze integraal doorgerekend. Bij een verzoek tot wijziging vanaf 28 dagen voor vertrek worden tevens de verschuldigde annuleringskosten van de te wijzigen service(s) toegepast. 5. Annulatievoorwaarden Indien een reisovereenkomst wordt geannuleerd door de reiziger, zijn voor iedere reiziger, naast eventueel verschuldigde reservatiekosten, de volgende bedragen verschuldigd: Bij annulatie tot 56 dagen voor vertrek: aanbetaling; Bij annulatie vanaf de 56e dag (incl.) tot de 42e dag voor vertrek: 30% van de reissom; Bij annulatie vanaf de 42e dag (incl.) tot de 28e dag voor vertrek: 50% van de reissom; Bij annulatie vanaf de 28e dag (incl.) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom; Bij annulatie vanaf de 14e dag (incl.) tot de 7e dag voor vertrek: 90% van de reissom; Bij annulatie vanaf de 7e dag (incl.) tot de dag van vertrek: 100% van de reissom. Alle annulaties dienen schriftelijk te gebeuren. De annulatie zal pas ingaan na schriftelijke ­notificatie. Indien door een annulatie extra kosten ontstaan, bijvoorbeeld door het alsnog moeten doorberekenen van een eenpersoonstoeslag, dan worden deze kosten met u verrekend. N.B. De annulatie is van toepassing na ontvangst van uw schriftelijke melding hiervan bij onze organisatie. 6. Reizen op aanvraag boeken Wanneer u na akkoord verklaring van de offerte een lopende aanvraag annuleert zullen wij hiervoor kosten in rekening brengen ad. € 50.- per persoon. Annuleert u een lopende aanvraag binnen 6 weken voor vertrek, bedragen de kosten € 50.- per persoon plus eventuele kosten afhankelijk van de door de luchtvaartmaatschappij en/ of lokale agentschap berekende annuleringskosten en eventueel geldende speciale voorwaarden. Zodra u de factuur heeft ontvangen is de boeking definitief en zijn de annuleringsvoorwaarden zoals benoemd onder artikel 5 van toepassing. 7. Geldigheid reizen en prijzen Indien er een nieuwe brochure verschijnt, vervallen alle voorgaande reisprogramma’s en prijzen. Vanaf dat moment gelden de nieuwe prijzen en programma’s. Voor de reizen zijn alle gepubliceerde prijzen gebaseerd op basis van een tweepersoonskamer. De informatie, programmaomschrijving alsmede de prijzen, zoals ­gepubliceerd, zijn bindend. In sommige landen is het verplicht om een toeslag te betalen voor een kerst- en/of oudejaarsdiner indien u in deze periode op een van onze bestemmingen verblijft. Deze maaltijd maakt dan onderdeel uit van uw boeking en vindt u terug in de offerte en op de factuur.

8. Vertrekgarantie Voor al onze groepsrondreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Dit minimum aantal deelnemers staat bij elke groepsreis in deze brochure aangegeven en verschilt per bestemming. Wij garanderen een reis op basis van een minimum aantal deelnemers. Daarnaast garanderen wij ook een select aantal reizen met minder deelnemers. Staat op www.FOXvakanties.be óf in de brochure een G (vertrekgarantie) achter de betreffende vertrekdatum, dan bent u er zeker van dat uw reis doorgaat ongeacht het minimum aantal deelnemers. Mocht het minimum aantal deelnemers op deze reis niet worden gehaald, dan zal de reis met een klein reisgezelschap op passende wijze worden uitgevoerd. 9. Lager minimum Voor al onze groepsrondreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Dit minimum aantal deelnemers staat bij elke groepsreis in deze brochure aangegeven en verschilt per bestemming. Wij garanderen een reis op basis van een minimum aantal deelnemers. Voor een geselecteerd aantal landen heeft FOX Vakanties echter een aantal vertrekdata gekozen waarvoor een lager minimum aantal deelnemers van toepassing is. Op onze website en in de brochure kunt u dit terug vinden door een blauw icoontje met een ‘L’ achter de vertrekdata. Het betreffende lagere minimum aantal deelnemers vindt u terug op onze website. Staat op www.FOXvakanties.be óf in de brochure een L (lager minimum aantal deelnemers) achter de betreffende vertrekdatum, dan bent u er zeker van dat uw reis doorgaat zodra het genoemde lagere minimum aantal deelnemers is behaald. Uw reis zal op passende wijze worden uitgevoerd. Dit kan betekenen dat u reist in een kleiner reisgezelschap met passend vervoer en/of dat uw reis wordt begeleid door Engels sprekende reisleiding. 10. Samenvoegen groepen A.T.C. / FOX Vakanties behoudt zich het recht voor om reizen, die in groepsverband worden uitgevoerd, samen te voegen. 11. Programma Naargelang de omstandigheden in het belang van de reizigers of om onze producten te ver­ beteren, behoudt A.T.C. / FOX Vakanties het recht voor zonder voorafgaand bericht elementen in de reis (zoals excursies, hotels, verblijfplaatsen) te wijzigen. Zolang deze wijziging niet van doorslaggevend belang is voor de rondreis en geen waardevermindering meebrengt, heeft de reiziger geen recht op terugbetaling. Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en of volgorde van de rondreis worden afgeweken. 12. Reisschema’s, vluchttijden en vertrekdagen De reisschema’s en vertrekdagen zijn gepubliceerd zoals bekend bij het ter perse gaan van deze brochure. Deze zijn slechts indicatief en steeds onder voorbehoud. Het definitieve vluchtschema ontvangt u bij uw reisbescheiden, circa acht dagen voor vertrek. U dient zich minimaal 3 uur voor vertrek aan te bieden voor check-in. Bij vertraging, overboekingen en/of annulatie van een vlucht gelden de bepalingen van de Europese Verordening over vergoeding stelsels, de DBC opgelegd aan de luchtvaartmaatschappijen. Op sommige reizen wordt gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten. Plaatselijke vertrek- en aankomsttijden kunnen nogal eens wijzigen, zonder verdere opgaaf van reden. Dit valt buiten onze invloedsfeer. Indien dit van invloed is op de uitvoering van uw programma kan geen restitutie worden verleend op niet genoten programma onderdelen. Verlengingen zijn altijd op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid bij de luchtvaartmaatschappij en accommodatieverschaffer. Bij een vroegere afreisdatum of latere retourvlucht kan een supplement verbonden zijn op basis van beschikbaarheid bij reservatie. Het supplement dat ons aangerekend wordt door de luchtvaartmaatschappij, zal integraal doorgerekend worden bij afsluiting van het contract. 13. Conditie deelnemers Deelnemers aan een rondreis van A.T.C. / FOX Vakanties dienen te beschikken over een goede

conditie en gezondheid. Als u een lichamelijke handicap of een beperkte mobiliteit heeft, wat van invloed kan zijn op de uitvoering van de reis, bent u verplicht hiervan melding te maken bij de boeking. In overleg wordt bepaald of de reis van uw keuze geschikt voor u is. Indien u het nalaat ons van uw beperking op de hoogte te stellen en dit invloed heeft op de uitvoering van de reis, kan worden overgegaan tot uitsluiting van deelname en vindt geen restitutie van de reissom plaats. Eventuele meerkosten die ter plaatse kunnen ontstaan zijn voor eigen rekening van de reiziger(s). 14. Uitsluiting deelname A.T.C. / FOX Vakanties behoudt zich het recht voor om klanten die reeds hebben geboekt alsnog voor vertrek, maar ook ten tijde van de reis, uit te sluiten van deelname wegens gewichtige omstandigheden. Onder gewichtige omstandigheden valt onder meer het gedrag; indien het gedrag van een klant hiertoe aanleiding geeft kan de betreffende persoon van deelname worden uitgesloten. Er vindt geen restitutie van de reissom plaats. Eventuele meerkosten die ter plaatse kunnen ontstaan zijn voor eigen rekening van de reiziger(s). 15. Kinderen mee op reis Onze groepsreizen zijn helaas niet geschikt voor kinderen onder de twaalf jaar. Kinderen in deze leeftijdscategorie kunnen wij derhalve niet toe­ laten op onze groepsreizen. Onze individuele reizen en strandvakanties zijn wel geschikt voor kinderen van alle leeftijden. 16. Bagage De adviezen over het toegelaten gewicht van de bagage dienen opgevolgd te worden. Houdt u er rekening mee dat het toegelaten gewicht op binnenlandse vluchten afwijkt van uw intercontinentale vlucht. Eventuele extra kosten voor overgewicht zijn ten laste van de reiziger. Bij het vaststellen van verlies, beschadiging of laattijdige aanlevering van bagage moet de reiziger bij de afdeling ‘verloren bagage/lost luggage’ van de luchthaven een PIR/ Property Irregularity Report invullen alvorens de luchthaven te verlaten. Zonder dit rapport is het niet mogelijk uw schade via de reisbijstands­verzekering te claimen. 17. Formaliteiten A.T.C. / FOX Vakanties verschaft uitsluitend informatie met betrekking tot de vereiste formaliteiten aan de Belgische ingezetenen. Alle andere nationaliteiten dienen hun respectievelijke ambassades te contacteren voor reisadvies met betrekking tot de nodige formaliteiten. Voor alle bestemmingen vermeld in de brochures en de FOXvakanties.be website was bij ­publicatie het volgende van toepassing: Paspoort & Visa 1. Voor alle reizen heeft u een internationaal paspoort nodig. Ons algemene advies is dat in alle gevallen het paspoort tot 6 maanden na thuiskomst geldig is. Per bestemming/reis wordt een advies op maat gegeven. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.diplomatie.be. 2. Voor kinderen van elke leeftijd is ook een eigen internationaal paspoort verplicht. Inschrijven via het paspoort van de ouders is niet langer toegestaan. Per bestemming/reis kunt u dit advies terug vinden. 3. Reizigers die een andere nationaliteit hebben dan de Belgische, dienen zich tot hun ambassade/consulaat te wenden. 4. U bent zelf verantwoordelijk voor de nodige documenten (internationaal paspoort, pas­foto’s, visa en ESTA bij reizen naar of door de VS). 5. Visumaanvragen kunnen door ons verzorgd worden voor zover deze binnen de door ons gestelde termijn vallen. Deze termijn vindt u per reis onder ‘Belangrijke informatie / paspoort & visum’. De kosten voor het aanvragen zijn voor de reiziger. 6. Wijzigingen i.v.m. de visa worden door A.T.C. / FOX Vakanties kenbaar gemaakt. 7. A.T.C. / FOX Vakanties kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor het niet vervuld zijn van de vereiste formaliteiten en de schadelijke gevolgen ervan, inbegrepen weigering op de vlucht of weigering tot het betrokken land van bestemming.

18. Vaccinatie en gezondheid op reis Voor informatie over vaccinaties en gezondheid op reis raden wij u aan de website www.itg.be te raadplegen. Bij een aantal van onze reizen dient u medische voorzorgsmaatregelen te nemen. Informatie hierover vindt u bij de betreffende reis. Wij raden u aan de reisplannen te bespreken met uw huisarts en na te gaan of u over de geschikte conditie beschikt om een reis te ondernemen. Speciale gezondheidsrisico’s (bijvoorbeeld astma, hart- en vaatziekte, minder valide, suikerziekte) dient u bij het boeken van de reis te melden. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor de nodige medische vereisten. A.T.C. / FOX Vakanties is niet aansprakelijk voor de gevolgen vanwege gebrekkige of ontbrekende medische voorzieningen, communicatiemiddelen en/of infrastructuur in bepaalde streken c.q. bestemmingen. 19. Aansprakelijkheid - A.T.C. / FOX Vakanties is aansprakelijk voor een goede uitvoering van het contract overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van bepalingen van de bevestiging redelijkerwijs mag hebben. Voor de uit deze voortvloeiende verplichtingen ongeacht of deze zijn uit te voeren door hemzelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere verstrekkers van diensten aan te spreken. - A.T.C. / FOX Vakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het goede verloop van excursies die de reiziger gedurende vrije uren of dagen bij derden of vanuit eigen beweging bestelt en die dus niet in het programma zijn inbegrepen of voorzien. - A.T.C. / FOX Vakanties is niet aansprakelijk in geval van overmacht. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorziene omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden (zoals bij nieuwe reglementeringen, ongevallen, opstanden). - A.T.C. / FOX Vakanties zal de reiziger hulp en bijstand bieden uiteraard op deze zijn kosten mochten deze er zijn. - Indien na vertrek de uitvoering van de reis en het verblijf wijzigt, de oorzaak van de wijziging noch aan de reiziger noch aan de reisorganisator kan worden toegerekend, dragen beide partijen ieder hun eigen schade. -D  e gegevens opgenomen in de brochure ­werden ter goeder trouw verzameld en voorgesteld. A.T.C. / FOX Vakanties kan niet gebonden worden door kennelijke materiële vergissingen en wijst alle aansprakelijkheid af voor allerlei inlichtingen die door derden ten titel van ­documentatie worden verschaft. 20. Verzekeringen De reiziger dient absoluut te beschikken over een degelijke reisbijstandsverzekering, aangepast aan de reis en zijn persoonlijke situatie. Het afsluiten van een annulatieverzekering is bijzonder aanbevolen. 21. Klachtenregeling Voor geschillen die niet via de Geschillen­ commissie opgelost kunnen worden, zijn alleen de rechtbanken van Antwerpen bevoegd. 22. Garantiestelling A.T.C. – All Travel Consultants NV (FOX Vakanties) heeft de nodige voorzieningen getroffen om te beantwoorden aan artikel 36 van de reiscontractenwet betreffende de garantiestelling. Ver.uitg.: B. Scheefhals A.T.C. All Travel Consultants NV. Toerisme Vlaanderen, vergund reisbureau 5449

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling.

Artikel 2 Promotie 1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de reisbemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij: a) wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en vóór het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger zijn gebracht; de brochure moet daarvan uitdrukkelijk melding maken; b) er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract. 2. De reisorganisator en/of reisbemiddelaar kan voor bepaalde of onbepaalde duur het geheel of een gedeelte van zijn reispromotie schrappen. Artikel 3 Informatie vanwege de reisorganisator en/of reisbemiddelaar De reisorganisator en / of reisbemiddelaar zijn verplicht: 1. vóór het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reisbemiddeling aan de reizigers schriftelijk mede te delen: a) de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en de formaliteiten op gebied van gezondheidszorg die voor de reis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodige documenten in orde zouden kunnen brengen. Reizigers van niet- Belgische nationaliteit moeten bij de betrokken ambassade(s) of consulaat(aten) informeren welke administratieve formaliteiten zij moeten vervullen; b) informatie over het aangaan en de inhoud van een annulatie- en/of bijstandsverzekering; c) de algemene en bijzondere voorwaarden van toepassing op de contracten. 2. ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum, volgende inlichtingen aan de reizigers schriftelijk te verstrekken: a) dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook, indien mogelijk, de door de reiziger in te nemen plaats; b) naam, adres, telefoon-, faxnummer en/of e-mail adres van hetzij de plaatselijke vertegenwoordiging van de reisorganisator en/ of -bemiddelaar, hetzij de plaatselijke instanties die de reiziger bij moeilijkheden kunnen helpen, hetzij rechtstreeks de reisbemiddelaar of de reisorganisator. c) Voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buitenland, de informatie waardoor rechtstreeks contact mogelijk is met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diens verblijf verantwoordelijk is. De hierboven vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet van toepassing in geval van laattijdig gesloten contract. Artikel 4 Informatie vanwege de reiziger De reiziger moet de reisorganisator en/of reis­ bemiddelaar alle nuttige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd worden of die redelijkerwijze een invloed kunnen hebben op het goede verloop van de reis. Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor de reisorganisator en/of reisbemiddelaar, mogen die kosten in rekening worden gebracht. Artikel 5 Totstandkomen van het contract 1. Bij het boeken van de reis zijn de reisbemidde­ laar of -organisator ertoe gehouden een ­bestelbon aan de reiziger te overhandigen conform de wet. 2. Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat de reiziger, al dan niet via de namens de reisorganisator optredende reisbemiddelaar, van de reisorganisator de schriftelijke bevestiging van de geboekte reis ontvangt. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbevestiging of gebeurt de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan mag de reiziger ervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft de reiziger recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen. Artikel 6 De Prijs 1. De in het contract overeengekomen prijs kan niet worden herzien, tenzij dit uitdrukkelijk in het contract is voorzien samen met de precieze berekeningswijze ervan, en voor zover de herziening het gevolg is van een wijziging in: a) de op de reis toegepaste wisselkoersen en/ of b) de vervoerskosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of


190

191

a) d  e reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger, binnen de in het contract voorziene termijn en ten minste 15 kalenderdagen vóór de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht; b) de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder overboeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden.

Artikel 7 Betaling van de reissom 1. Behalve uitdrukkelijk anders overeengekomen, betaalt de reiziger, bij de ondertekening van de bestelbon, als voorschot, een gedeelte van de globale of totale reissom zoals in de bijzondere reisvoorwaarden bepaald. 2. Indien de reiziger, nadat hij vooraf in gebreke werd gesteld, nalaat het voorschot of de reissom te betalen die van hem wordt geëist, zal de reisorganisator en/of reisbemiddelaar het recht hebben de overeenkomst met de reiziger van rechtswege te beëindigen, met de kosten ten laste van de reiziger. 3. Behalve indien op de bestelbon anders wordt overeengekomen, betaalt de reiziger het saldo van de prijs uiterlijk 1 maand vóór de vertrekdatum, en op voorwaarde dat hem vooraf of tezelfdertijd de schriftelijke reisbevestiging en/ of reisdocumenten bezorgd worden.

Artikel 12 Gehele of gedeeltelijke niet-uitvoering van de reis 1. Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt de reisorganisator alle nodige maatregelen om de reiziger passende en ­kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op de voortzetting van de reis. 2. Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en de daadwerkelijk verleende diensten, stelt hij de reiziger schadeloos ten belope van dit verschil. 3. Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reiziger deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet de reisorganisator hem een gelijkwaardig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terugbrengt naar de plaats van het vertrek, en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen.

Artikel 8 Overdraagbaarheid van de boeking 1. De reiziger kan, vóór de aanvang van de reis, zijn reis overdragen aan een derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reisorganisatie. De overdrager dient tijdig vóór het vertrek de reisorganisator en, in voorkomend geval, de reisbemiddelaar, van deze overdracht op de hoogte te brengen. 2. De overdragende reiziger en de overnemer zijn hoofdelijk gehouden tot de betaling van de totale prijs van de reis en de kosten van de overdracht. Artikel 9 Andere wijzigingen door de reiziger Vraagt de reiziger om een andere wijziging, dan mag de reisorganisator en/of de -bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt. Artikel 10 Wijziging door de reisorganisator vóór de afreis 1. Indien, vóór de aanvang van de reis, één van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd, dient de reisorganisator de reiziger zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid het contract te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door de reisorganisator voorgestelde wijziging aanvaardt. 2. De reiziger dient zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, de reisbemiddelaar of reisorganisator van zijn beslissing in kennis te stellen. 3. Zo de reiziger de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw contract of een bijvoegsel bij het contract te worden opgesteld waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden meegedeeld. 4. Zo de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepassing vragen van artikel 11. Artikel 11 Verbreking door de reisorganisator vóór afreis 1. Indien de reisorganisator, vóór de aanvang van de reis, het contract verbreekt wegens een niet aan de reiziger toe te rekenen omstandigheid, heeft de reiziger de keuze tussen: 1) ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis van gelijke of betere kwaliteit, zonder dat hij een supplement dient te betalen: zo de reis die ter vervanging wordt aangeboden van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisator het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen. 2) ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het ­contract betaalde bedragen. 2. De reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een schadeloosstelling voor het niet-uitvoeren van het ­contract, tenzij:

Artikel 13 Verbreking door de reiziger De reiziger kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk verbreken. Indien de reiziger het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die de reisorganisator en / of -bemiddelaar lijden ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden in de bijzondere voorwaarden of in het reisprogramma, maar mag ten hoogste éénmaal de prijs van de reis bedragen. Artikel 14 Aansprakelijkheid van de reisorganisator 1. De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract, overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de bepalingen van het contract tot reisorganisatie redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hem zelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere verstrekkers van diensten aan te spreken. 2. De reisorganisator is voor de daden van nalatigheid van zijn aangestelden en vertegenwoordigers, handelend in de uitoefening van hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden. 3. Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het contract tot reisorganisatie inbegrepen dienst, wordt de aansprakelijkheid van de reisorganisator overeenkomstig dat verdrag uitgesloten of beperkt. 4. Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom. 5. Voor het overige zijn de artikelen 18 en 19 van de wet van 16 februari 1994 van toepassing. ­

Artikel 15 Aansprakelijkheid van de reiziger De reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hun aangestelden en / of hun vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, of wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een reiziger beoordeeld. Artikel 16 klachtenregeling 1. Vóór de afreis: Indien de reiziger een klacht heeft voor de afreis moet hij deze zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij de reisbemiddelaar en/of reisorganisator.

2. Tijdens de reis: Klachten tijdens de uitvoering van het contract moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich - in deze volgorde - wenden tot een vertegenwoordiger van de reisorganisator, of een vertegenwoordiger van de reisbemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar, of ten slotte rechtstreeks tot de reisorganisator. 3. Na de reis: Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk één maand na het einde van de reisovereenkomst bij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen. Artikel 17 Verzoeningsprocedure 1. Ingeval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een minnelijke regeling ­nastreven. 2. Mislukt deze poging tot minnelijke regeling binnen een termijn van 1 tot 3 maanden, dan kan elk van de betrokken partijen aan het secretariaat van de Cel Verzoening van de vzw Geschillencommissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure op te starten. Alle ­partijen dienen ermee in te stemmen. 3. Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een informatiebrochure, een verzoeningsreglement en een “overeenkomst tot verzoening” bezorgen. Zodra de betrokken partijen deze overeenkomst (gezamenlijk of afzonderlijk) hebben ingevuld en ondertekend, en zodra elke partij een bedrag van € 50 heeft betaald, zal de verzoeningsprocedure opgestart worden. 4. Overeenkomstig de in het reglement beschreven eenvoudige procedure, zal een onpartijdige verzoener daarna contact opnemen met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen de partijen na te streven. 5. Het eventueel bereikte akkoord zal in een bindende schriftelijke overeenkomst vastgelegd worden. Secretariaat van de “Cel verzoening”: telefoon: 02 277 61 80 fax: 02 277 91 00 e-mail: verzoening.gr@skynet.be Artikel 18 Arbitrage of Rechtbank 1. Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze, dan heeft de eisende partij in principe de keuze tussen een procedure voor de gewone rechtbank of een arbitrageprocedure voor de Geschillencommissie Reizen. 2. Voor de geëiste bedragen vanaf € 1250 kan elke verwerende partij via aangetekende brief aan de eiser een arbitrageprocedure weigeren. Zij beschikt hiervoor over een termijn van 10 kalenderdagen na ontvangst van de aangetekende brief waarin wordt aangegeven dat een dossier met een vordering vanaf €1250 werd geopend bij de Geschillencommissie Reizen Onder de € 1250 staat de mogelijkheid om de arbitrageprocedure te weigeren enkel open voor de reiziger. 3. Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenreglement, en kan slechts worden opgestart nadat binnen een periode van 4 maanden volgend op het (voorziene) einde van de reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tot het geschil) geen minnelijke regeling kon worden bereikt. Geschillen m.b.t. lichamelijke letsels kunnen enkel door de rechtbanken beslecht worden. 4. Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstig het geschillenreglement, op een bindende en definitieve wijze uitspraak over het reisgeschil. Hiertegen is geen beroep mogelijk. Secretariaat van het arbitraal college, en algemeen secretariaat van de Geschillencommissie Reizen: telefoon: 02 277 62 15 (9u tot 12 u) fax: 02 277 91 00 Koning Albert II laan 16, 1000 Brussel

Allianz Global Assistance wij helpen mensen, elke dag, overal

ter wereld

A.T.C. / FOX Vakanties werkt op het gebied van verzekeren samen met Allianz Global Assistance Voor u vertrekt Het maakt niet uit welke reis u plant. U kan altijd genieten van de voordelen van een reisbijstandsverzekering. Maar welke polis past u nu het best? En hoe werkt een reisbijstandsverzekering? Op onze website vindt u antwoord op een groot aantal veel gestelde vragen inzake verzekeringen en vindt u per verzekering de voorwaarden. Zie www.FOXvakanties.be/verzekeringen

Uw voordeel! l Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en bijstands­ verlener ter wereld met meer dan 250 miljoen klanten l Biedt u een uitgebreid aanbod van verzekeringsproducten en diensten aan l Stelt meer dan 10.000 medewerkers te werk verspreid over de hele wereld l Werkt samen met een uitgebreid netwerk van erkende medische ­bijstandsverleners in meer dan 240 landen

Tijdens uw reis Eenmaal u bent vertrokken, kan u 24/24 contact opnemen met onze Nederlandstalige medische experts. Bel ons medisch plateau als u: ● Kwalitatieve medische bijstand zoekt ● Lokale bijstand zoekt

l Garandeert bijstand aan reizigers uit de hele wereld en dit 24 op 24 en 7 dagen op 7 l Allianz Global Assistance maakt deel uit van de Allianz Groep

Uw veiligheid, tevredenheid en gemoedsrust zijn onze prioriteit. Het maakt niet uit waar u zich bevindt, of wanneer u ons nodig hebt, wij staan altijd voor u klaar.

Mogelijke verzekeringen:

ANNULERINGSVERZEKERING In geval van onder andere ziekte, ongeval, overlijden van de verzekerde of een familielid tot 2de graad, ontslag en herexamen Premie 4,8% van de totale reissom

TRAVEL SELECTION Voor een uitstekende bescherming tijdens uw reis. Premie van € 6 p.p.p.d. of € 16 per gezin per dag ● Assistance Personen - Onbeperkte medische kosten en onbeperkte repatriëringskosten - Medische nabehandelingskosten in België tot € 6.250 - Opsporings- en reddingskosten tot € 3.750 p.p. ● Reisgoed/ bagageverzekering - Tot € 1.250 p.p. -T  ot € 250 voor de eerste noodzakelijke aankopen ● Compensatiereis -E  uropa + Middellandse Zeegebied: tot € 1.250 p.p. - Wereldwijd: tot € 1.875 p.p. ● Home Assistance - Bijstand bij zware schade aan uw woning - Slotenmaker kosten tot € 100 ● Kapitaal Reisongevallen - Tot € 12.500 p.p.

TOP SELECTION De meest uitgebreide bescherming vóór en tijdens uw reis. Bij deze formule kunt u onze ‘exclusieve garanties’ toevoegen. Premie 6% van de totale reissom ● Assistance personen - Onbeperkt medische- en repatriëringskosten, - Medische nabehandelingskosten in België tot € 6.250 - Opsporings- en reddingskosten tot € 3.750 ● Reisgoed/ bagageverzekering - Tot € 1.250 p.p. -T  ot € 250 voor de eerste noodzakelijke aankopen ● Compensatiereis -E  uropa + Middellandse Zeegebied: tot € 1.250 p.p. - Wereldwijd: tot € 1.875 p.p. ● Home Assistance - Bijstand bij zware schade aan uw woning - Slotenmaker kosten tot € 100 ● Kapitaal Reisongevallen - Tot € 12.500 p.p. ● Annuleringsverzekering - Tot € 10.000 p.p.

EXCLUSIEVE GARANTIES Als toevoeging op Top Selection (optie) Premie 7,8% van de totale reissom ● Dekking van de voorafbestaande ziektes voor annulatie en bijstand, zelfs indien de ziekte niet is gestabiliseerd ● Annulatie van uw reis door zwangerschap via kunstmatige inseminatie ●A  nnulatie indien het cultuur of sportief evenement dat de reden van uw verblijf is, wordt geannuleerd ● Annulatie van één reisgezel zodat u alleen of met slechts 3 reisgezellen moet reizen ● Mogelijkheid om een persoon naar keuze gelijk te stellen aan een verwante van de 2de graad ● Terugbetaling van geboekte sportactiviteiten en gehuurd sportmateriaal bij repatriëring of ­hospitalisatie ● Uitgebreide ski-garanties ● Dekking van gemotoriseerde sporten ● Opsporings- en reddingskosten tot € 6.250 / ­persoon in plaats van € 3.750 ● Forfaitaire vergoeding van € 50 / dag vanaf 2de dag hospitalisatie in het buitenland ● Reisgoed/ bagageverzekering tot € 2.000 / ­persoon in plaats van € 1.250 ● Waardevolle voorwerpen zoals GSM, laptop en sportmateriaal zijn ook verzekerd ● Tot € 400 voor de eerste noodzakelijke aankopen bij laattijdige afgifte van uw bagage, in plaats van € 250

Allianz Global Assistance, Zwaluwenstraat 2, 1000 Brussel, +32 (0)2 290 64 11 A.G.A. International S.A. – Belgian branch – Verzekeringsmaatschappij vergund onder codenummer 2769 om de takken 1, 2, 7, 16 en 18 te beoefenen – ondernemingsnummer: 0837.437.919.

Dit document is een samenvatting zonder enige contractuele waarde. Voor meer informatie, raadpleeg de algemene voorwaarden op www.allianz-global.assistance.be

Goed verzekerd op reis

c) de voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen en belastingen. Er moet dan wel aan de voorwaarde worden voldaan dat bedoelde wijzigingen ook aanleiding zullen geven tot een verlaging van de prijs. 2. De in het contract vastgestelde prijs mag in geen geval worden verhoogd binnen de 20 kalenderdagen die de dag van het vertrek voorafgaan. 3. Zo de verhoging 10 % van de totaalprijs te boven gaat, kan de reiziger het contract zonder vergoeding verbreken. In dit geval heeft de reiziger recht op onmiddellijke terugbetaling van al de bedragen die hij aan de reisorganisator heeft betaald.


COLOFON 2e Uitgave © 2013 FOX Vakanties Reizen uit deze brochure zijn boekbaar tot en met het ­verschijnen van een volgende uitgave. REDACTIE A.T.C. / FOX Vakanties Grotehondstraat 44A, 2018 Antwerpen Lic A5449, toegekend door Toerisme Vlaanderen, Grasmarkt 61, 1000 Brussel. Als lid van ABTO, "Association of Belgian Tour Operators" onderschrijft A.T.C. / FOX Vakanties de internetgedragscode A.T.C. / FOX Vakanties is aangesloten bij de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (V.V.R.) en is verzekerd tegen faillissement via de Vlaamse Solidariteit Reisgelden (V.S.R.) in samenwerking met verzekeringsmaatschappij De Europese. A.T.C. / FOX Vakanties erkent de bevoegdheid en de algemene voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. ONTWERP EN LAY-OUT dyMan Grafische Vormgeving, Noordwijk PRE-PRESS EN DRUK Roto Smeets GrafiServices Utrecht B.V. FOTOGRAFIE Alle deelnemers aan onze reizen, Deelnemers FOX Fotowedstrijd, Lokale agentschappen, Luchtvaartmaatschappijen, Medewerkers FOX Vakanties Reisleiding FOX Vakanties, Verkeersbureaus, Mathijs Blonk, Jorrit Bolhuis, Marieke Brink, Saskia Bruin, Allard de Monchy, René Christ, Karel Kieckens, Melanie Dukel, Edwin van Laer, Frits Meyst, Ad Nuis, Michael van Oosten en Rockfon Speciale dank aan: afdeling customer care, afdeling marketing, afdeling ­operations, afdeling productie en afdeling traffic. © 2013 FOX Vakanties Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van FOX Vakanties. Cataloguswaarde  8,95

www.FOXvakanties.be +32 (0) 32 17 44 02 (maandag t/m vrijdag 09.00 - 18.00 uur)

FOX Vakanties: Noord Amerika  
FOX Vakanties: Noord Amerika  
Advertisement