Page 1

LĂŚr at blive irriterende 15 ting, der irriterer maksimalt

af Britt Malka


Denne bog er sat med Times New Roman 16 pkt., og den er rent faktisk skrevet i Word 2003. Kedelige fakta, ikke? Nu kommer noget mere spændende. Forside illustrationen er lavet af Ingrid-Chenet Rasmussen: På http://www.ingrid-chenet.k-nettet.dk finder du nogle af hendes smukke tegninger og hendes spændende historier. Tusind tak for illustrationen, Ingrid-Chenet ☺ Du har måske spurgt dig selv – hvordan kan det være, at nogle mennesker bare kan være så irriterende? Er det et medfødt talent? Ingen tvivl om, at visse personer er født med talentet. Men det skal ikke få dig til at fortvivle – alle kan lære det. Du er bare nødt til at gøre dig lidt mere umage.

2


Indhold 15 ting, der irriterer maksimalt ............................................................................................................1 Fortæl noget indlysende, efter at det er blevet opdaget! ......................................................................4 Kør ud foran den eneste bil, der kommer kørende, og fortsæt med 40 km i timen! ............................6 Afbryd den, du taler med! ....................................................................................................................8 Ring folk op klokken halv syv om morgenen!...................................................................................10 Kom altid med din uforbeholdne mening!.........................................................................................12 Tyg tyggegummi med åben mund! ....................................................................................................14 Fri børneopdragelse............................................................................................................................18 Køb en hund, der gør hele dagen – og natten! ...................................................................................20 Kør altid i traktor på landevejen i myldretiden!.................................................................................22 Sig altid ”Hvad sagde jeg”, når du har ret! ........................................................................................24 Pil næse eller sut tænder! ...................................................................................................................26 Brug mindst tre øh’er og tre ik’er i hver sætning! .............................................................................28 Vent til mobilsvareren går i gang, træk vejret dybt en gang, og læg så røret på! ..............................30 Vend ørepropperne til din walkman/mp3-afspiller/iPod udad! .........................................................32 Gør din hjemmeside rigtig irriterende! ..............................................................................................34 Lad dig ikke selv irritere ....................................................................................................................36

3


FortĂŚl noget indlysende, efter at det er blevet opdaget! 4


De ægte talenter forsømmer aldrig en mulighed for at komme med en indlysende bemærkning. Læg især mærke til situationer som disse: Din ven har trådt i en hundel*rt – Sig: Pas på! Du træder i en hundel*rt! Det sner/regner/blæser – Sig: Det sner/regner/blæser Din mand/kone har spildt ned ad sig – Sig: Pas på! Du spilder!

5


Kør ud foran den eneste bil, der kommer kørende, og fortsÌt med 40 km i timen! 6


Trafikken er et perfekt sted at være irriterende. Folk er i forvejen sure og stressede over at være kommet for sent af sted om morgenen eller efter en lang og kedelig arbejdsdag. Så her er et godt sted for begyndere at træne. Der er mange muligheder. Prøv dig frem med følgende: - snegl dig frem mod lyskurven, mens lyset er grønt. Øv dig i at ankomme, netop som lyset skifter til gult, så du kan nå over, men bilerne bagved ikke kan. - brug ALDRIG blinklys! Dette kan ikke pointeres kraftigt nok. Du vil få glæde af mange situationer som fx folk, der venter på at komme ind i en rundkørsel eller ind på en vej. Hvis de havde vidst, at du skulle dreje, kunne de været kommet ind hurtigt. Du giver dem grund til at vente endnu længere. - hvis du alligevel har brugt blinklys, måske i et forsøg på selvforsvar, så slå det ikke fra igen. Sørg for at køre med det over lange strækninger, så ingen ved, hvornår du har tænkt dig at svinge. Det er især effektivt, hvis du blinker til venstre. Ingen vil turde overhale dig af skræk for, at du vitterligt tager svinget. - parker altid over mindst to pladser. I modsætning til hvad du måske skulle tro, så kan det ikke betale sig at bruge handicap-pladserne. Det kan give en dyr bøde til dig, hvilket er irriterende. - brug altid overhalingsbanen på to- eller flersporede veje. Kør naturligvis langsommere end den tilladte hastighed. - hav ét fast tempo: 70 km/t, by, land eller motorvej. Du skal ikke bekymre dig om andre bilister. Du har nemlig ret til at være her, har du. - ignorer fodgængerfelter. Fodgængere kan bare tage bilen, kan de.

7


Afbryd den, du taler med!

8


Der er ikke noget så kedeligt som andres mennesker snak og fortællinger. Det ville være uhøfligt at sige det direkte, men du kan gøre noget bedre: Afbryd dem. Når de fortæller om deres gigt, der forhindrer dem i at sove, så tag over midt i en sætning og fortæl om din gigt, der naturligvis er meget værre. Når de fortæller dig om deres livs store kærlighed, kan du hurtigt komme ind på det lækre nye hus, du var ude at se på i søndags. Hvis du ikke lige har noget på hjerte, kan du også bare gøre personens sætninger færdige for ham.

9


Ring folk op klokken halv syv om morgenen!

10


Hvis du er vågen, hvad skulle der så være i vejen for at vække andre? Okay, helt ærligt ;-) Folk vil nok finde det irriterende. Er du B-menneske? Så skal du jo ikke genere dig selv ved at skulle tidligt op og ringe. Ring, når du har lyst, fx kl. 23. Hvorfor skulle du altid tage hensyn til andre? Andre gode tidspunkter til især langvarige telefonopkald er: Ved frokosttid, ved aftensmadstid eller ved 20-tiden, hvor familien netop har slængt sig foran fjernsynet for at slappe af. Du gør dem faktisk en tjeneste, ikke? Tænk på, hvor fordummende det er med al den passive underholdning.

11


Kom altid med din uforbeholdne mening!

12


Du behøver ikke at vente på, at folk beder om din mening. Giv dem den. – Næhhh. Er du blevet klippet? Jeg synes ellers, at dit hår var så pænt før (det har du bare aldrig fortalt). – Guuud, hvor har du taget på! – Den farve klæder dig altså ikke. – Har du selv malet huset? Ja, jeg havde jo nok valgt en håndværker, hvis jeg var lige så dårlig til at male. – Du burde have været mere opmærksom i skolen, sådan som du staver. – Skal vi have citronfromage? Det er den mest rædsomme dessert, jeg kender. – Vi tager kun en kop kaffe. Madlavning er jo ikke din stærke side. – Jeg fatter ikke, at du gider at købe champagne, når Lambrusco smager lige så godt. Skål! – Adr, hvor er østers dog ulækre. Hvordan kan du spise dem?

13


Tyg tyggegummi med 책ben mund!

14


En klassiker ... I mange skoler var det forbudt at tygge tyggegummi. Med god grund. Vil du vÌre irriterende, er det et let sted at starte. Put gerne flere stykker i munden, sü det nÌrmest er umuligt at holde munden lukket. Vi skulle nødigt have, at du kom til det ved en fejl, vel?

15


Kom ALDRIG til tiden!

16


Når du laver aftaler med folk, skal du altid komme for sent. Ikke kun det obligatoriske kvarter, men mindst en halv time. Det gælder også i hjemmet. Når mutter råber, at nu er der mad, så var Ja, jeg kommer, men gør det ikke. Du har naturligvis noget vigtigt, du er i gang med, ellers find det. Hvis maden bliver kold i mellemtiden, kan du altid brokke dig over det og dermed vinde dobbelt bonus.

17


Fri børneopdragelse

18


Råbende, skrigende, hujende, løbende og legende børn er altid en sikker succes, medmindre du har med meget børnevenlige voksne at gøre. Du kan naturligvis ikke tillade den slags i dit hjem, men når du er ude, lader du børnene hoppe i sengen, gå på bordet, trække katten i halen, råbe,skrige og på alle måder udfolde sig. Hvis dine værtsfolk skulle vise sig at være den børnevenlige og overforstående slags, er der ekstra skrappe midler, du kan tage i kraft. VENLIGHED. – Jamen, lille Mathias dog, hvilken stol skal du sidde på, hva’? Skal du sidde her? Hva’? Her? Eller måske her? Sig mig bare, hvilken stol du skal sidde på. Her? Fint, jeg flytter mig. Nå, ikke her alligevel? Jamen, hvilken stol vil du så sidde på? Min? Det er godt, lille Mathias, jeg flytter mig bare, så kan du sidde på min stol. Skal du ikke sidde på min stol? Vil du hellere ligge på gulvet? Med lidt øvelse kan du nemt trække denne seance i mindst 20 minutter. Det skulle gøre selv de mest børnevenlige møre.

19


Køb en hund, der gør hele dagen – og natten!

20


Der findes masser af velopdragne hunde, som ikke gør. De er intelligente nok til at vide, at der kommer post dagligt, at naboen også går på trappen, at ovenboen får gæster … Sådan en hund er du ikke interesseret i at få. Gør din hund frustreret fra start af. Det bedste er en lille lejlighed, men en lille gård i haven kan også gøre det. Køb en stor hund, så du ikke får problemer med, at der er plads nok alligevel. Nogle store hunde kræver ikke motion. Undgå dem! Køb en schäfer, en husky eller anden hund, der har behov for at bruge masser af energi. Og naturligvis går du ikke tur med hunden, men lader den få afløb ved at gø af naboen, postbuddet, alt, hvad der kan krybe og gå udenfor.

21


Kør altid i traktor pü landevejen i myldretiden!

22


Indrømmet, dette kan kun bruges af eksperter. Men hvis du har adgang til en traktor, hvad enten du er landmand eller ej, så kør på den i myldretiden. Vi har set folk mestre denne kunst til fuldkommenhed i Bretagne i Frankrig. Tilsyneladende havde de lavet et system, som sørgede for, at der aldrig var mere end 200 meter i mellem to traktorer. Når det endelig lykkedes en bil at overhale én traktor, så ventede den næste lidt længere henne. Eller kom ud fra en sidevej. Dette kan også forbedres ved hjælp af indbyrdes kommunikation med fx mobiltelefoner. Hvis du ikke har en traktor, så anskaf dig en gammel bil. Ingen vil undre sig over en Skoda eller en Volvo med 30 i timen på landevejen.

23


Sig altid ”Hvad sagde jeg”, når du har ret!

24


Det er i sig selv irriterende at have uret, så her har du en klar fordel. Der skal ikke ret meget til for at gøre det nærmest uudholdeligt irriterende for modparten. ”Hvad sagde jeg”, er en klassiker. Den scorer mange point hver gang, fordi folk hader at have uret. Du kan faktisk udvide det til at sige ”Hvad sagde jeg” selv i tilfælde, hvor du egentlig hævdede det modsatte. Som regel har folk så travlt med at fokusere på sig selv, at de ikke vil kunne huske, hvad andre siger, og selv hvis de kan, hvordan skulle de så kunne bevise det?

25


Pil nĂŚse eller sut tĂŚnder!

26


Irriterende lyde eller intime handlinger har altid været blandt topskorerne, når det drejer sig om at irritere folk. Og det er jo det, du er her for at lære, ikke? At pille næse eller sutte tænder er både let og effektivt. Andre gode metoder kan være at bide negle, sutte på kuglepennen, bide i brillerne, sågar at rense eller klippe negle i stuen. Jo, jo, jeg har skam set nogen gøre det. Det kan du sagtens gøre uden at vække for meget opsigt, men masser af irritation.

27


Brug mindst tre øh’er og tre ik’er i hver sætning!

28


Øh, jeg vil lige sige, ik’, at det altså smadder øh irriterende, ik’, når nogen øh, ligesom taler sådan, ik’? Det kræver lang træning! Dette tips kan ikke anbefales for begyndere, medmindre du vitterligt er et naturtalent. Amatører anbringer ofte øh’erne på de forkerte steder, og siger ”vel” i stedet for”ik”. ”Vel” er også et godt ord, men både det og ”ik’” og ”øh” skal mestres. Øv dig i enrum foran spejlet først.

29


Vent til mobilsvareren går i gang, træk vejret dybt en gang, og læg så røret på! 30


Det koster penge at ringe i mobiltelefon. Det koster penge at ringe til mobilsvareren.

31


Vend ørepropperne til din walkman/mp3 -afspiller/iPod udad! 32


Andres musik er som andres børn eller prutter – ikke til at holde ud! Dette kan du udnytte ganske let. Sørg for altid at have din walkman eller mp3-afspiller på dig, men vend ørepropperne udad, så du ikke selv bliver hel- eller halvdøv af den høje musik, du spiller. Garanteret et hit i bussen eller toget!

33


Gør din hjemmeside rigtig irriterende!

34


Wow! Her er der mange muligheder. Rammer er en selvfølge, naturligvis, og sørg også for at lave hjemmesiden med et program, så den kun kan ses med én browser. Derudover kan du forbedre den ved at lave en mørk baggrund med en mørk, tynd skrifttype. Eller lade hvert evig eneste link åbne en ny side. Det er tilladt at skrive, at hjemmesiden er opdateret på den eller den dato, men fortæl aldrig, hvor! Gør den så bred, at gæsten skal scrolle for at læse teksten. I bedste Jakob Nielsen-stil bør du i øvrigt have mindst 150 tegn per linje. (Tror du mig ikke? Guruen er et pragteksemplar på en læremester her. Se selv: http://www.useit.com/alertbox/designmistakes.html.) Hav mindst to flash- eller gif-animationer på hver side. Helst plus tre reklamebannere. Opdater din blog ti gange dagligt med meningsløst sludder.

35


Lad dig ikke selv irritere

36


Faktisk er det enormt irriterende i sig selv, hvis andre nu skulle finde på at bruge disse råd imod dig, og at du ikke lader dig irritere. Hvordan kan du så klare det? Afreager! Spark dem, der irriterer dig, eller, hvis de er større end dig, spark din hund eller naboens. Primalskriget! Skrig af dine lungers fulde kraft. Obs! Pas på! Det kan vække temmelig meget opsigt. Træk vejret dybt ind 10 gange. Huske at puste ud ind imellem. Gentag lyden ”Åhmmm…” 14 gange. Dette har den fordel, at det vil irritere de andre. Løb en tur. Virker bedst, hvis du bor i bjergrige egne og kan løbe opad. Spring ud af vinduet: Du bliver garanteret aldrig mere irriteret.

37


38

Lær at blive irriterende  

Morsom bog - lær at blive irriterende

Lær at blive irriterende  

Morsom bog - lær at blive irriterende