__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

2013

Geavanceerd Method Feedervissen Open Water Feedervissen Op Brasem Vaste Hengel Visserij. Welke Dobbers En Elastiekmontages Lange Afstands Feedervisserij En Vissen Met De Bolo

Matrix 2013_Consumer_Cover.indd 1

18/03/2013 11:37:54


2 MATRIX INTRODUCTIE

WELKOM BIJ MATRIX 2013

MATRIX IS ZEER SNEL GEGROEID SINDS DE LANCERING IN 2011 WAARBIJ ZOWEL RECREATIEALS WEDSTRIJDVISSERS HET INNOVATIEVE ONTWERP, DE BETROUWBAARHEID EN VANGPRESTATIES VAN MATRIX PRODUCTEN ENORM WAARDEREN. Dit jaar introduceren we weer een brede groep nieuwe producten, allemaal ontworpen volgens de Matrix visie om jou te helpen meer vis te vangen. In sommige situaties vullen de nieuwe producten reeds bestaande aan, bijvoorbeeld het toegenomen aantal Snag Free box accessoires, allen ontworpen om het vissen eenvoudiger en efficiënter te maken. Nieuwe luggage items, dobbers, feeders en nieuwe hengels vindt u allemaal terug in deze catalogus. Er zijn echter ook een aantal productprimeurs in nieuwe categorieën. De nieuwe Matrix Molens hebben indruk gemaakt op veel van onze vissers en zijn een voorbeeld van de typische ‘fresh thinking’ mentaliteit van Matrix. De Reflex 4000 is ontworpen voor moderne feeder- en dobbermethoden. Hij heeft een krachtig ‘worm drive’ binnenwerk dat zeer veel kracht en betrouwbaarheid biedt, plus een brede spoel voor betere werpeigenschappen met sterke lijnen. Daarentegen heeft hij niet de vele nutteloze opties die je op veel zogenaamde ‘spinmolens’ aantreft. Hij is eenvoudig, betrouwbaar, zeer licht met slechts 250g en heeft een uitstekende prijskwaliteit verhouding. Voor vissers die een nog voordeliger molen zoeken is er de Ultron 3000 en 4000. Net als de Reflex met alleen opties die je ook echt gebruikt, en

hij is soepel, compact, krachtig en ongelofelijk betrouwbaar. Voordelige prijzen is een onderwerp waar Matrix zich dit jaar op heeft gericht, maar niet ten koste van kwaliteit en prestaties. De nieuwe Carbo-Flex feederhengels bieden zeer veel waar voor hun geld met prijzen vanaf £50.00. Ze zijn er in vier lengtes van 2,70m voor feederen op korte afstand tot 3,60m voor het echte verre werk, en leveren prestaties waar iedereen zeer tevreden mee zal zijn. De SB zitbox is een ander nieuw product waar we zeer trots op zijn. Deze in de middenklasse geprijsde zitbox biedt een modulaire oplossing en is er in vier uitvoeringen. Hij maakt gebruik van de zeer populaire Superbox 1 drawer units en kan helemaal aan jouw behoefte worden aangepast. Waarschijnlijk het meest verrassende product voor 2013 is de Ethos Accessory Chair. Voorheen alleen gebruikt door specimen vissers, maar Matrix realiseert zich dat veel meer vissers het comfort van een stoel zoeken met de functionaliteit van een zitbox. De nieuwe Ethos chair heeft verticale 25mm voorpoten waarop alle Matrix Snag Free accessoires passen. Het eenvoudige ontwerp is praktisch, lichtgewicht en gunstig geprijsd voor vissers die graag rechtop zitten tijdens het vissen. Vrijwel alle producten in de Matrix range zijn uniek. Ze zijn door ons ontworpen en getest voor specifieke situaties en zijn een goed alternatief voor wat reeds beschikbaar is. In veel gevallen bieden ze een oplossing voor het vangen van meer vis. Matrix – fresh thinking.

RICKY TEALE

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 2

15/03/2013 13:50:58


3 www.fishmatrix.co.uk MATRIX HENGELS INTRODUCTIE

INHOUD Matrix Hengels Introductie Feeder Vissen op Commercieel Water Het Evolution Systeem Feeder Vissen Op Open Water Feeder Vissen Op Grote Afstand Vissen Met De Bolo Internationale Regels Voor Het Vissen Met De Vaste Hengel Welke Dobber Voor De Vaste Hengel Introductie Zitboxen & Zitbox Accessoires Goed Georganiseerd Materialen Voor Het Vissen Met Vaste Hengels Setup Voor Feeder Vissen Op Stilstaand Water Transport Vis Je Wel Comfortabel? Luggage Introductie Hengel Opslag Materiaal Opslag Topelastiek Montages Haken Reflex 4000 Molen Matrix Product Referentie

Hengels

4-5 6-9 10 - 11 12 - 13 14 - 17 18 - 19

DE MATRIX HENGEL RANGE KRIJGT EXCELLENTE REVIEWS VAN IEDEREEN DIE DE HENGELS HEEFT GEZIEN. DE SERIE BESTAAT UIT MATCHHENGELS EN HENGELS VOOR ALGEMEEN GEBRUIK IN ZOWEL DE BENELUX ALS HET BUITENLAND. De Matrix serie bestaat momenteel uit zes hengels. De gevestigde Carpmaster serie is ontworpen voor de modernste karpervistechnieken en is geschikt voor ‘feeder werk’ op korte afstand tot de methodvisserij op grote afstand. Ook zeer geschikt voor het vissen met de dobber op commerciële karperwateren. De Horizon range is ontworpen voor het feedervissen op lange afstand. Op brede kanalen of meren is werpafstand van essentieel belang. Deze hengelserie wordt beschouwd als een van de besten voor het vissen op afstand. De Ultron serie dekt een breed spectrum af van de match- en feedervisserij en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Daarentegen zijn de Reflex hengels met hun verfijnde actie meer geschikt voor het traditionele vissen met de dobber of waggler. Nieuw voor 2013 is de gunstig geprijsde Carbo-Flex feeder serie. Deze hengels bieden veelzijdige prestaties voor veel feedertechnieken. De Reflex Bolo hengels zijn ontworpen voor de Europese Bolognese visserij. Tenslotte nog twee vaste hengels. De Finesse is het vlaggenschip van 13 meter lengte. Deze hengels is ontworpen voor internationale wedstrijden in geheel Europa. De Power X serie biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is geschikt voor alle denkbare vormen van het vissen met de vaste hengel.

Zie pagina 52 – 55 voor hengels

INTRODUCTIE ZITBOXEN EN ZITBOX ACCESSOIRES

20 - 21 22 - 23 24 - 25 26 - 27 28 - 29 30 - 31 32 33 34 - 35 36 - 37 38 - 39 40 - 41 42 43 44 – 67

De Matrix Snag-Free box accessoires passen op de ronde 25 mm poten van de meeste zitboxen inclusief de Matrix Superbox 1 en de Matrix SB. Ze zijn voorzien van de unieke ‘Snag Free’ knoppen die voorkomen dat de lijn er achter blijft haken.

Zitboxen DE MATRIX SEATBOX REEKS BESTAAT UIT TWEE UNIEKE ONTWERPEN. DE INMIDDDELS GEVESTIGDE SUPERBOX 1 EN DE NIEUWE SB REEKS

D

e Matrix Seatbox reeks bestaat uit twee types, de gevestigde premium Superbox 1 en de nieuwe SB reeks. Ze zijn exclusief voor Matrix ontwikkeld en uniek in hun soort. De schuifladen zijn standaard in beide modellen en behoren tot de beste op de markt. De aluminium poten hebben een diameter van 25 mm en garanderen een optimale stabiliteit. Mede dankzij het stijlvolle ‘stealth achtige’ uiterlijk en briljante schuifladen is de Matrix Superbox 1 al direct na de introductie een groot succes geworden. De topkwaliteit Matrix Superbox 1 ziet er niet alleen fantastisch uit, hij is het ook. In korte tijd is Matrix overspoeld met positieve reacties afkomstig van sportvissers en de hengelsportpers. De nieuwe Matrix SB Seatbox reeks is ontwikkeld om de gevestigde Superbox 1 te complementeren. Deze zitbox biedt enorm veel waar voor zijn geld en beschikt over hetzelfde sublieme schuifladensysteem als de Matrix Superbox 1. Deze box kan op vier verschillende manieren worden uitgebouwd. Het ‘H’ frame, de voetplaat en lichtgewicht 25 mm poten worden afzonder verkocht om de sportvissers de mogelijkheid te bieden zelf zijn perfecte zitbox te creëren. De reeks ‘Snag Free’ accessoires, zoals de speciale stelknoppen voor de 25 mm poten, voorkomt dat de lijn ergens achter blijft haken, een vervelende eigenschap van de meeste andere zitboxen.

Ga naar bladzijde 46 en 47 voor de zitboxen

TOPELASTIEK MONTAGES

Welke is de Beste

Topelastiek?

MASSIEF OF HOL – WAT IS HET BESTE? HET IS EEN VRAAG DIE VEEL VISSERS BEZIGHOUDT DUS WE VRAGEN TWEE BRITSE TOPVISSERS OM AAN TE GEVEN WAT DE BESTE KEUS IS!

W

arren Martin en Les Thompson zijn topwedstrijdvissers die toevallig vorig jaar de meest prestigieuze wedstrijden met het hoogste prijzengeld vorig jaar hebben gewonnen – de £25,000 Fish ‘O’ Mania en de £50,000 Match This finale. Beide mannen wonnen door karper aan de vaste hengel te vangen en zijn dus meer dan gekwalificeerd om hun mening over elastiekmontages te geven. Dus, wat is het beste?

Verwarring

Hier ontstaat de verwarring. Warren prefereert massief elastiek en Les gebruikt altijd holle. Om het nog verwarrender te maken gebruikt Warren een normale Winder bung met de elastiek volledig door zijn topkits, terwijl Les een Pull Bung gebruikt zodat hij de spanning van het elastiek tijdens de dril kan aanpassen.

Warren’s Manier

Voor Warren draaien zijn elastiek montages volledig om controle. Ze zijn simpel en hij weet hoe ze zich gedragen, hoe ze reageren en welke druk hij kan uitoefenen. Voor hem geeft massieve elastiek meer controle dan holle.

Les z’n Manier

Holle elastiek geeft Les de initiële zachtheid die hij graag ziet, vooral als hij hoog in het water met een korte lijn vis. De toevoeging van een Pull Bung zorgt zat hij het elastiek strakker kan zetten als hij de hengel heeft afgestoken zodat hij de vis snel kan landen, zelfs aan zachte elastiek.

Conclusie

Uitgaand van de montages van Warren en Les is er geen

ELASTIEK MONTAGES – WIE GEBRUIKT WAT Warren’s Elastieken

Les z’n Elastieken

Kleine Karper en F1’s Maat 8 (1,27mm)

Witvis (op karpervijvers) Maat 8 (Geel)

Normale Karper Montage Maat 10 of 14 (1,44/1,60mm)

Kleine Karper en F1’s Maat 10 (Oranje)

Grote Hoeveelheden en Oevervisserij Maat 16 (2,00mm)

Normale Karper Montage Maat 12 (Rood)

MATRIX SOLID ELASTIC

MATRIX HOLLOW ELASTIC

‘beste’ manier om elastiek in je vaste hengel te gebruiken voor karper, het is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Warren geeft de voorkeur aan massieve elastiek omdat hij vindt dat het hem meer controle geeft en gebruikt geen pull bung, we zouden dit een enigszins ‘traditionele’ aanpak kunnen noemen. Dit betekent niet dat hij tot de beste wedstrijdvissers behoort, wat door zijn resultaten en succes in de Fish ‘O’ Mania finale wordt bevestigd. Aan de andere kant is Les de F1 Boven: Les Thompson op weg specialist, wat mensen die naar de £50,000 Match This titel. Les ving vooral F1’s met een hem kennen zullen bevestigen. enkele grotere karper tussendoor Zijn materiaal is verfijnd tot in en gebruikte een Oranje elastiek de perfectie en de rek in holle over de hele lengte. elastiek is perfect voor het vangen van F1’s als ook voor het vissen hoog in het water. De Pull Bung compenseert het zachte elastiek en helpt hem vis snel te landen. Dus, als je Links: Warren met zijn tevreden bent met massief overwinningsvangst van de £25,000 Fish ‘O’ Mania elastiek, blijf dat vooral doen. finale. Zoals je kunt zien Is hol daarentegen je eerste was zijn vangst een mix van karper en barbeel keus, dan is daar ook veel met enkele grote karpers voor te zeggen. Zoals je kunt als bonus. Hij gebruikte zien zijn zelfs de besten het de maat 12 massieve elastiek. soms oneens! Zie pagina 61 voor Vaste Hengel Elastiek

HELPT U MEER VIS TE VANGEN! Eindelijk kan ik de twee Matrix vissers Warren Martin en Les Thompson persoonlijk feliciteren met het winnen van de twee meest prestigieuze witvis wedstrijden in Engeland. Warren wist zich naar de eerste plaats van de op TV in beeld gebrachte finale van de Fish ‘O’ Mania te werken, en slechts enkele weken later verpletterde Les de concurrentie bij de Match This finale in Larford.

Warren Martin

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 3

Les Thompson

met Matrix ba

as Ricky Teal

e

15/03/2013 13:51:42


4 MATRIX HENGELS INTRODUCTIE

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 4

15/03/2013 13:52:40


5 www.fishmatrix.co.uk

Hengels

DE MATRIX HENGEL RANGE KRIJGT EXCELLENTE REVIEWS VAN IEDEREEN DIE DE HENGELS HEEFT GEZIEN. DE SERIE BESTAAT UIT MATCHHENGELS EN HENGELS VOOR ALGEMEEN GEBRUIK IN ZOWEL DE BENELUX ALS HET BUITENLAND. De Matrix serie bestaat momenteel uit zes hengels. De gevestigde Carpmaster serie is ontworpen voor de modernste karpervistechnieken en is geschikt voor ‘feeder werk’ op korte afstand tot de methodvisserij op grote afstand. Ook zeer geschikt voor het vissen met de dobber op commerciële karperwateren. De Horizon range is ontworpen voor het feedervissen op lange afstand. Op brede kanalen of meren is werpafstand van essentieel belang. Deze hengelserie wordt beschouwd als een van de besten voor het vissen op afstand. De Ultron serie dekt een breed spectrum af van de match- en feedervisserij en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Daarentegen zijn de Reflex hengels met hun verfijnde actie meer geschikt voor het traditionele vissen met de dobber of waggler. Nieuw voor 2013 is de gunstig geprijsde Carbo-Flex feeder serie. Deze hengels bieden veelzijdige prestaties voor veel feedertechnieken. De Reflex Bolo hengels zijn ontworpen voor de Europese Bolognese visserij. Tenslotte nog twee vaste hengels. De Finesse is het vlaggenschip van 13 meter lengte. Deze hengel is ontworpen voor internationale wedstrijden in geheel Europa. De Power X serie biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is geschikt voor alle denkbare vormen van het vissen met de vaste hengel.

Zie pagina 52 – 55 voor hengels

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 5

15/03/2013 13:53:17


6

FEEDERVISSEN OP COMMERCIEEL WATER

Vissen op commerciテォle

Wateren

DE LAATSTE JAREN ZIJN DE KLEINE COMMERCIテ記E WATEREN ENORM IN OPKOMST ALS WEDSTRIJD- OF RECREATIEWATER. HET VISSEN MET DE METHOD FEEDER IS HIER ERG EFFECTIEF. LES THOMPSON VERTELT OVER DE EVOLUTIE VAN DE METHOD EN HOE HIJ HEM GEBRUIKT.

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 6

15/03/2013 13:53:25


7 www.fishmatrix.co.uk

Met deze plastic feeder is het allemaal begonnen...

De cage feeder was de volgende evolutie…

Recentelijk is de pellet feeder populair geworden…

Toch blijft de Method feeder de eerste keuze.

K

leine wateren worden steeds belangrijker in de wedstrijdvisserij. De kans op actie is hier enorm groot en een van de beste technieken die je kunt gebruiken is de method feeder. Sinds de introductie ongeveer twintig jaar geleden heeft de method feeder de trend gezet en tegenwoordig zijn de technieken meer ontwikkeld dan ooit. De Matrix Evolution Method staat hierbij aan de top. Dit wil niet zeggen dat andere feeders niet werken. Integendeel! Ze hebben allemaal een plek in het arsenaal van de matchvissers. ‘Open end’ en ‘cage’ feeders zijn nog altijd populair en in recente jaren is de Pellet feeder erg populair geworden bij sommige vissers. Het blijft echter een feit dat de Flat Method de eerste keuze is van velen.

DE MATRIX EVOLUTION METHOD FEEDERS BEHOREN TOT DE WEINIGE IN-LINE FEEDERS DIE VERWISSELD KUNNEN WORDEN ZONDER DE LIJN DOORGEKNIPT HOEFT WORDEN. Matrix Evolution

De Matrix Evolution Method feeders zijn de laatsten in een lijn van verbeteringen en behoren tot de weinige in-line feeders die verwisseld kunnen worden zonder dat de lijn doorgeknipt hoeft worden. Dit maakt een groot verschil voor wedstrijdvissers. Het betekent dat je binnen enkele seconden een andere Evolution feeder kunt bevestigen. Door de toevoeging van een Quick Change Lead Clip kan overgestapt worden naar een lood of cage feeder. Het grote voordeel is niet alleen snelheid, maar tevens nauwkeurigheid. Als de lijn eenmaal is geclipt, hoeft dat niet opnieuw gebeuren als er een andere feeder is bevestigd.

Grondvoer of pellets

De keuze voor grondvoer of pellets hangt af van veel factoren. Het formaat van de vissen op de stek is een van de meest belangrijke factoren. Als je grotere vissen kunt vangen, maar veel overlast hebt van kleinere exemplaren of lijnzwemmers, kan de overstap naar pellets een groot voordeel zijn omdat ze niet ‘wolken’ in het water. Met een Matrix Squeeze & Feed is het mogelijk om pellets tot 2 mm te gebruiken met een method feeder. Als alternatief kan er worden overgestapt naar een Matrix Evolution Pellet feeder.

vervolgd

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 7

15/03/2013 13:53:44


8

FEEDERVISSEN OP COMMERCIEEL WATER De juiste hengels

Matrix Carpmaster feederhengels zijn ontworpen voor het vissen op kleinere karpers. De kortere versies zijn perfect voor kleine wateren waar tegen eilanden wordt gevist of voor afstanden tot veertig meter. Deze hengels zijn verkrijgbaar in lengtes van 2,40m, 2,70m en 3,00m (voor grotere wateren zijn er ook uitvoeringen van 3,30m, 3,60m en 3,90m) en die zijn perfect voor nauwkeurig werpen op korte afstand. De kortere lengte en de parabolische actie maakt het drillen effectiever en gemakkelijker. Een van de redenen waarom de Carpmaster hengels zo populair zijn, is dat ze niet uit twee delen van gelijke lengte bestaan. Het korte handvat biedt controle over de worp, terwijl het middendeel perfecte drileigenschappen bezit omdat er geen verbindingsstuk in zit. Voor het transporteren, kan de hengel in drie delen worden opgedeeld (handvat, middendeel en quiver tip) en worden bewaard in de EVA transportkoker. Rod bands zijn niet nodig.

Het grote geld

Een van de beste vissers op kleine karperwateren is Les Thompson. Hij bewees dat door de finale van ‘Match This’ 2012 te winnen en daarmee 60.000 op zijn bankrekening bij te schrijven. Les is ook een van de mannen achter het ontwerp van het Matrix Evolution Feeder System. Les gebruikt meestal een Carpmaster 2,70 meter met een Matrix Reflex 400 molen voor het vissen op kleine karperwateren. Dit is een perfecte combinatie voor kleinere wateren en dankzij de brede spoel kan erg nauwkeurig worden geworpen. Verder gebruikt Les een hoofdlijn met een trekkracht van 6 lb voor het feedervissen. Desgevraagd verklaarde hij: “De balans en actie van de Carpmaster 2,70m is zo goed, dat een zwaardere lijn niet noodzakelijk is.” Zijn onderlijn heeft een trekkracht van 5 lb en is voorzien van een Carp Rigger haak.

Uitgebalanceerd materiaal

In een tijd waarin veel sportvissers zwaarder vissen dan ooit, is het interessant dat Les zulk licht materiaal gebruikt. “Op zwaarbevist water moet subtiel worden gevist”, verklaart Les. Dat verklaart tevens waarom hij de lichtste feeder gebruikt die de omstandigheden toelaten. In situaties waarin de feeder kan wegglijden zoals op steile taluds, gebruikt Les wel zwaardere gewichten. Het meest verbazingwekkende onderdeel van zijn uitrusting is de haakmaat 18 die hij bijna altijd gebruikt. Als het noodzakelijk is, gebruikt hij zelfs kleinere haken.

Juiste plek

Gebieden die vaak worden vergeten als er met een Method feeder wordt gevist zijn de oeverzone en de afstand waarop met een vaste hengel wordt gevist. Deze zones kunnen

erg productief zijn en Les gebruikt daar de Evolution Open Method voor. Een onderhandse worp naar een afstand van veertien meter is vaak sneller dan vissen met de vaste hengel en in situaties met veel wind heeft het nog meer voordelen. Het vissen in de oeverzone wordt meestal interessant aan het einde van een wedstrijd en de vissen zijn vaak groter. Wat is er mooier dan op zo’n manier een wedstrijd winnen aan de Method? Les gebruikt deze aanpak bijna altijd!

Wat volgt?

De meeste mensen denken dat het feedervissen op kleine wateren is uitontwikkeld, maar je kunt ervan uitgaan dat als Les en de mannen van Matrix zich ermee bemoeien, er een nieuwe evolutie voor de deur staat. Een ding is zeker: als het aankomt op de Method, is er geen betere techniek.

DE METHOD FEEDER IS DE MEEST POPULAIRE TECHNIEK VOOR DE MODERNE WEDSTRIJDVISSER OP GOED BEZETTE WATEREN.

1. HANDGREEP Carpmaster hengels hebben handgrepen van verschillende lengtes voor diverse situaties. 2. REELHOUDERS Speciaal ontworpen soft-touch reelhouders voor comfortabel gebruik. 3. HOOK KEEPER De scharnierende haakhouder is gemakkelijker in het gebruik dan de ‘vaste’ versies. 4. HIGH MODULUS BLANK De Carpmaster blanks hebben een semi-parabolische actie voor optimaal drilplezier. 5. GELEIDEOGEN Feederhengels hebben speciaal ontworpen sterke, lichtgewicht geleideogen.

Boven: De Matrix Carpmaster feeder wordt geleverd met een EVA transportkoker voor opgetuigde hengels.

CARPMASTER FEEDERHENGELS... WAT MAAKT ZE ZO SUCCESVOL? 1

2

6. TOPPEN De toppen zijn in balans met de hengelactie en bieden maximale beetregistratie.

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 8

15/03/2013 14:42:23


9 www.fishmatrix.co.uk

3

6

4

5

Zie pagina 52 voor de Carpmaster hengels

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 9

15/03/2013 13:54:30


10

HET EVOLUTION SYSTEEM

Feedervissen

EVOLUTION

HET NIEUWE MATRIX EVOLUTION SYSTEEM IS EEN BRILJANTE MANIER OM SNEL TE WISSELEN VAN HET VISSEN MET EEN FEEDER NAAR HET VISSEN MET EEN LOOD.

H

et Evolution System bestaat uit twee hoofdonderdelen: de Rubber Quick Bead en de Tail Rubber. Daar wordt een accessoire aan toegevoegd. Een Lead Clip voor open feeders, cage feeders en lood, de Evolution Method Feeder voor de methodfeeder of de Evolution Pellet Feeder voor de pelletvisserij. Vanwege de onderlinge uitwisselbaarheid zijn meerdere hengels niet nodig en kan er binnen seconden worden veranderd van set-up. Als je met een feeder vist en wilt veranderen naar een lood, wordt simpel de Quick Change Lead Clip aan de hoofdlijn bevestigd met daaraan een lood. Het Evolution System heeft nog een ander voordeel: het is een visveilig systeem in het geval van lijnbreuk.

THE EVOLUTION SYSTEEM... SUPERSNEL VERANDEREN VAN DE SET-UP

Evolution Method Feeder Open De Evolution Method feeders zijn er in twee uitvoeringen: met en zonder ‘beugels’. De versie met beugels biedt betere grip aan grondvoer en pellets en is geschikt voor medium en lange afstand. De open uitvoering is ontworpen voor de korte afstand en laat het voer gemakkelijk los. Beide uitvoeringen zijn in-line en kunnen succesvol worden gebruik in combinatie met groot haakaas. De Pellet Feeders hebben dezelfde bevestigingsmanier en presenteren het haakaas perfect aan de vis. Alle feeders hebben een gat in de basis zodat de haak en de Rubber Quick Bead erdoor passen voor een snelle set-up verandering.

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 10

Evolution Method Feeder Hooped

De Rubber Quick Bead wordt gebruikt om de onderlijn aan de hoofdlijn te bevestigen. Voorzien van een eenvoudige ‘quick change’ mogelijkheid voor de onderlijnen.

De Tail Rubbers worden gebruikt bij de Evolution method Feeders en de lijnclip. De tailrubbers worden op de steel van de Method feeder en op de loodclip gedrukt voor een betrouwbare en nette afwerking.

Evolution Pellet Feeder

De Quick Change Lead Clip heeft een speciale groef in de steel voor de hoofdlijn. De steel wordt beschermd door een tail rubber die de clip zekert en voorziet van een nette afwerking.

15/03/2013 13:54:58


11 www.fishmatrix.co.uk

HET SQUEEZE & FEED SYSTEEM... ALTIJD DE PERFECT METHODE Het Squeeze and Feed systeem wordt door velen omschreven als de beste methode. Het biedt elke keer de best opgebouwde method. 1. Past op bijna alle method feeders en biedt ruimte voor het zetten van extra druk

1

3 2

1. Vul de vorm met grondvoer of zachte kleine pellets

2. Dankzij het unieke ontwerp van de basis, kan de feeder er gemakkelijk uit worden ‘gedrukt’. 3. De kleine openingen in de basis zorgen ervoor dat er geen vacuüm wordt getrokken tijdens het aandrukken van het voer.

2. Druk de feeder erin om de mix aan de drukken.

3. Omdraaien en de zijkanten samendrukken en de feeder valt eruit!

DE METHOD FEEDER... DE ‘QUICK CHANGE’ METHOD FEEDER

1. Druk de haak en de Rubber Quick Bead door de onderkant.

2. Omdraaien zodat de Rubber Quick Bead op de feeder zit.

3. Voer de hoofdlijn door de gleuf in de steel.

4. Druk de Tail Rubber over de steel om alles te zekeren.

DE PELLET FEEDER... PERFECT VOOR HET GEBRUIKEN VAN PELLETS IN EEN FEEDER

1. Druk de haak en de Rubber Quick Bead door de onderkant.

2. Voer de hoofdlijn door de gleuf in de steel.

3. Druk de Tail Rubber over de steel om alles te zekeren.

4. Klaar voor gebruik. De Pellet Feeder glijdt vrij over de lijn en is visveilig.

DE QUICK CHANGE LEAD CLIP... VERWISSEL VAN FEEDER NAAR LOOD IN SECONDEN

1. Voer de hoofdlijn door de gleuf van de Lead Clip.

2. Als de lijn in de clip zit, glijdt deze vrij over de hoofdlijn.

3. Duw de wartel van het lood of de feeder op de Lead Clip.

4. Druk de Tail Rubber over de Lead Clip om alles te zekeren Zie pagina 62 voor de Method Feeders

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 11

15/03/2013 13:56:07


12

FEEDERVISSEN OP OPEN WATER

H

et feedervissen op open water betekent voor de meeste sportvissers het vissen op brasem. Het is een winnende aanpak op veel openbaar water. Moderne feedertechnieken zijn vaak ingewikkeld, maar voor brasems is een eenvoudige aanpak vaak de beste. De belangrijkste vereiste bij het vissen op open water is nauwkeurig werpen.

Lijn en lengte

Open water ziet er vaak monotoon uit en dan kan het moeilijk zijn om nauwkeurig te werpen. Twee belangrijke zaken om steeds op dezelfde plek in te werpen zijn de hoofdlijn en de afstand. Kies voor de juiste richting een vast punt aan de horizon. Voor de juiste afstand moet de lijn geclipt worden. Werp zodanig dat de hoofdlijn rustig strakloopt tegen de lijnclip, vlak voordat de montage het wateroppervlak raakt. Door de hengel mee te geven, vlak voordat de montage landt, wordt de feeder perfect ‘neergelegd’ op het water.

Grondvoer en haakaas

Bijna alle brasems reageren goed op zoet grondvoer met vismeel en er is veel kant-en-klaar voer verkrijgbaar. Sommige varianten zijn erg plakkerig, dus gebruik niet teveel water. Het is belangrijk dat het voer vrijkomt als de feeder op de bodem ligt. Voeg een paar casters en wormen toe en de mix is aantrekkelijk voor alle vissen. Voor haakaas is de keuze enorm, maar wat op het ene water werkt, hoeft Onder en Rechts: Het heeft geen zin u te haasten bij het drillen van een brasem. Gebruik een parabolisch buigende hengel en laat die alle klappen opvangen.

Feedervissen

niet te werken op het andere water. Een enkele dode rode made is altijd een goed uitgangspunt, maar ook meerdere maden, stukjes worm, pinkies of casters kunnen erg goed werken. Op wateren waar veel pellets worden gebruikt, werkt een vier of acht millimeter pellet op de hair vaak goed.

End Tackle

Er zijn twee feeder opties: plastic met een opening of de metalen ‘kooi’ versie. De laatstgenoemde laat het voer gemakkelijk los en is goed voor gebruik in water tot twee meter diep. Voor dieper water is een plastic feeder beter omdat het voer erin blijft zitten totdat de feeder de bodem bereikt. Als het voer uit de feeder komt terwijl deze naar de bodem zinkt, zullen er veel kleinere vissen worden gelokt. Dat is niet de bedoeling als je op brasem vist. Een brasem aast op de bodem, dus daar moet het voer liggen Omdat brasems niet zo sterk zijn, zijn dikke onderlijnen en grote haken niet noodzakelijk. Meestal is een onderlijn van 0,10 millimeter sterk genoeg. Er zijn wateren waar je met 0,08 millimeter meer beet krijgt. Voor klein aas is een haakmaat 20 perfect. Voor groter of meer aas op de haak is een maat 16 of 18 beter. De grootte van de haak moet passen bij het formaat van het aas. Als er veel met pellets wordt gevist, dan werkt een zachte pellet op de hair ook goed.

Neem de tijd

Een van de meest ongelukkige dingen die kan gebeuren is het verspelen van een brasem in een school vis. De andere vissen kunnen hiervan schrikken en zullen stoppen met azen of zelfs wegzwemmen. Op stilstaande wateren trekken de brasems de lijn meestal rustig strak en hoeft er niet snel worden aangeslaan. Bovendien is het beter om de aanbeet zich te laten ontwikkelen. Aanbeten trekken de top niet altijd krom. Als de top beweegt en in positie blijft, is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een aanbeet. Als de top beweegt en terugveert (meestal vrij snel) is het slechts een lijnzwemmer. Als de brasem eenmaal is gehaakt, leid deze dan weg uit de school. Gehaakte brasems schudden veel met hun kop en dat is te voelen tijdens de dril. Daarom werkt de parabolische actie van een Carpmaster Method Feeder hengel zo goed. Als de vis bijna kan worden geschept, blijf dan rustig en laat je niet verleiden tot het zetten van teveel kracht zodat de haak kan losschieten.

Houd het eenvoudig

Succesvol brasemvissen op open water is relatief eenvoudig. Het vereist geduld, maar vissen met een gewicht van meer dan een kilo zorgen voor veel vangplezier. Het is een hele leuke manier van vissen.

FEEDERVISSEN OP BRASEM OP OPEN WATER VEREIST EEN METHODISCHE AANPAK. MATRIX BAAS RICKY TEALE ONTHULT ZIJN EFFECTIEVE METHODES.

Op Open Water Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 12

15/03/2013 13:56:19


13 www.fishmatrix.co.uk

Boven: Houd zaken eenvoudig tijdens het vissen op open water en vis in een hoek van ongeveer dertig graden met de oever. Helemaal rechts: Kies een richtpunt aan de horizon en gebruik een lijnclip.

Boven: een simpele dode rode made is altijd een goed aas. Links: Zoet grondvoer op basis van vismeel werkt het hele jaar.

ZORG VOOR EEN GOEDE SET-UP EN VANG SNEL EEN LEEFNET VOL BRASEM. HET JUISTE MATERIAAL... DE HENGELS, DE MOLEN, DE FEEDERS EN DE HAKEN Voor het brasemvissen op open water is de Carpmaster Method Feeder van 3,30 of 3,60 meter lengte perfect. Deze hengels hebben een parabolische actie voor het perfect drillen van de vis. De Reflex 4000 werpmolen met zijn grote spoel, heeft het ideale formaat voor het vissen op middellange afstand. In de meeste gevallen gebruikt Ricky Super Match haken met een grote gape en een kleine micro weerhaak in maat twintig. Daarnaast gebruikt hij meestal de Matrix Open End feeders.

Zie pagina 52 voor Carpmaster hengels, pagina 59 voor de Reflex werpmolen, pagina 62 voor Method Feeders en pagina 66 voor haken. Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 13

15/03/2013 13:56:55


14

FEEDERVISSEN OP LANGE AFSTAND

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 14

15/03/2013 13:57:09


15 www.fishmatrix.co.uk

DE AFSTAND HALEN... GA STAAN, HOUD DE HENGEL IN DE JUISTE POSITIE EN WERP IN! 1. De afstand tussen de top en de feeder moet minimaal 60 tot 100 centimeter zijn. Hengel boven het hoofd en kijk naar een richtpunt aan de overkant.

2. Duw de hengel met de rechterhand naar voren. Doe dat rustig, laat de hengel het werk doen en bouw de druk langzaam op.

3. Strek de rechterarm als de hengel snelheid krijgt en trek dan snel aan met de linkerhand. De hengel heeft nu maximale compressie en druk.

4. Als je de lijn loslaat, moet de rechterarm volledig gestrekt zijn. Volg de feeder in zijn vlucht en volg hem met de hengeltop om lijnwrijving te minimaliseren.

F FEEDERVISSEN OP GROTE AFSTAND IS MEER DAN OEFENEN OP VER WERPEN. HET VERGT OOK EEN ANDERE BENADERING.

eedervissen op lange afstand op brasem is van toepassing op de vele meren en scheepvaartkanalen. Vissen op afstanden van meer dan tachtig meter is niet mogelijk met een ‘normale’ uitrusting. Om deze techniek succesvol toe te passen is het belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken. Bij het afstandvissen gaat het niet alleen maar om het materiaal, maar ook om techniek, aas en strategie. Op afstand kunnen geen grote voerballen worden bijgevoerd, maar moet het voeren gebeuren met een feeder. Vanwege de afstand kunnen geen hele grote feeders worden gebruikt en is het eigenlijk niet mogelijk om een groot voertapijt te leggen. Het gaat meer om het één voor één vangen van een brasem. Dat druist in tegen wat de meeste brasemvissers zouden willen doen. Bij het vangen van kleine karpertjes gaat het ook om het één voor één vangen van de vissen, dus waarom zou dat bij brasems anders zijn? Bij het vissen op korte tot medium afstand gaat het bij het brasemvissen niet om snelheid, maar op grote afstand ligt er niet veel aas op de stek en moet elke passerende vis worden gevangen. Daarom is het belangrijk dat het juiste grondvoer wordt gebruik en dat er veel aandacht is voor het haakaas en de end tackle. De juiste materialen zijn echter de basis.

Feedervissen

Op Grote Afstand Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 15

vervolgd

15/03/2013 13:57:32


16

FEEDERVISSEN OP GROTE AFSTAND Het juiste materiaal

Gebruik van het juiste afstandsmateriaal is een vereiste. Zonder het juiste materiaal kun je niet meedingen naar de prijzen. Hengels Het belangrijkste onderdeel is een speciale afstandshengel. De Horizon serie is leverbaar in vier lengtes, variÍrend van 3,8 meter voor afstanden tot zeventig meter tot een model van 4,5 meter voor afstanden van honderdtwintig meter. De hengels hebben een speciale handgreep zodat de diameter van de hengel dun blijft, maar er toch meer werpkracht ontstaat. De werpkracht in het handvat en het onderste deel van de hengel moeten wel in verhouding zijn tot de drileigenschappen van het topdeel. Bij de Horizon is die verhouding perfect. Ook de quiver toppen zijn belangrijk. De geleideogen van de tip moet groot genoeg zijn om een voorslagknoop door te laten, maar ze moeten ook krachtig zijn. Voor het vissen op zeer grote afstanden is een carbon tip van minimaal 2oz noodzakelijk. Op hele grote meren en scheepvaartkanalen met stroming is een tip van 4oz vereist. Molens en lijn Een grote werpmolen is belangrijk. Matrix heeft zo’n molen niet in het assortiment, maar de Fox

VOOR HET VISSEN OP AFSTAND IS DE JUISTE HENGEL NODIG. ALS JE NIET KUNT VISSEN WAAR DE VIS ZIT, KUN JE BETER STOPPEN. 12000 is perfect voor het werpen van deze afstanden. De investering in een grote molen betaalt zich uit in werpafstand. De meeste Europese top afstandvissers gebruiken een gevlochten hoofdlijn. De diameter is dun en dat bevordert de werpafstand. Omdat gevlochten lijnen geen rek hebben, is de

beetregistratie optimaal. Toch is er een beetje lijnrek nodig om te voorkomen dat de haak losschiet tijdens de dril. Hiervoor is een zes meter lange monofiele voorslag met een trekkracht van 10lb ideaal. Op rustige dagen zijn aanbeten beter te zien bij gebruik van een felgekleurde gevlochten lijn, vooral als het een zinkende lijn betreft.

HET JUISTE MATERIAAL... DE HENGELS, DE LIJN, DE FEEDERS EN DE HAKEN Voor optimale werpeigenschappen heb je de juiste hengels nodig. De Horizon Feeder range is ontworpen voor ver werpen. Dunne gevlochten hoofdlijn als Submerge zorgt voor verdere worpen en het gebruik van Horizon Feeders verzekert dat je de maximale afstand werpt. Matrix Super Match haken zijn licht van gewicht en hebben micro weerhaken. Omdat Matrix nog geen grote molen voor het afstandvissen heeft, gebruikt Carston een Fox 12000 XT molen.

Ga naar bladzijde 52 voor de Horizon hengels, bladzijde 62 voor de Method Feeders, bladzijde 63 voor lijn en bladzijde 66 voor haken.

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 16

15/03/2013 13:58:04


17 www.fishmatrix.co.uk Links: een typisch Nederlands kanaal. Om te vangen moet je vaak tegen de overkant aan vissen, in dit geval is dat een afstand van 80 meter. Het water is diep, er staat stroming en het waait hard. Met een normale feeder kun je het hier wel vergeten.

Rechts boven: het voer dient een goede voedingswaarde te hebben en kleverig te zijn zodat het tijdens de verre worp in de korf blijft. Rechts: Op een afstand van 100 meter zit je niet op kleine brasem te wachten, daarom wordt grof aas gebruikt zoals drie maden op stevige stukken worm.

Feeders Voor maximale werpafstanden is een aerodynamische feeder met het gewicht voorin noodzakelijk. De Matrix Horizon Feeders vliegen rechter en verder dan normale voerkorven. Gebruik geen plastic feeders, want die kunnen kapot gaan als ze het water raken. Metalen feeders zijn veel sterker, maar niet zo gestroomlijnd. Haken Bij het afstandsvissen is het belangrijk om elke aanbeet te verzilveren. Dit kan betekenen dat je een grotere haak dan normaal gebruikt. Dat hoeft geen probleem te zijn omdat er voor het afstandsvissen op brasem vaak groter aas wordt gebruikt. De Matrix Super Match haken zijn perfect omdat ze een grote gape hebben, een kleine micro weerhaak en zijn gemaakt van sterk draad. Daarom zijn ze mijn eerste keuze bij het vissen met maden, pinkies en wormen. Als ik een hair rig gebruik voor pellets, maïs of mini boilies dan geef ik de voorkeur aan de Matrix Feeder Riggers die ik bevestig met een knotless knot.

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 17

Techniek en aas

Voor het vissen op lange afstand wordt een eenvoudige paternoster set-up gebruikt. Er zijn geen wartels of kralen waardoor de montage in de knoop kan raken. Sommige sportvissers bevestigen toch een kleine wartel aan de onderlijn om kinken van de onderlijn te voorkomen tijdens het binnendraaien. Haken en aas zijn iets groter dan normaal. Het is belangrijk dat je effectief vist en geen last hebt van kleine vis. Twee of drie maden (of pinkies) of een worm op de haak is de standaard. Op sommige wateren worden pellets op een hair rig gebruikt. Het grondvoer is anders dan bij de reguliere brasemvisserij. Een mix met grotere ‘food’ partikels is noodzakelijk en wordt aangevuld met casters, stukken worm en pinkies. De mix moet ook meer binding hebben omdat het langer in de feeder moet blijven zitten. Bovendien moet het grote krachten overwinnen tijdens de worp en stroomt het op sommige wateren. Sommige sportvissers gebruiken grondvoer

met pellets. Op sommige wateren werken die heel goed en op sommige wateren totaal niet. De keuze voor het grondvoer is erg persoonlijk, maar het moet in elk geval erg attractief zijn en in de feeder blijven zitten totdat je een vis vangt.

Actie krijgen

Afstandsvissen gaat over efficiency. Je hebt het juiste materiaal nodig om de vis

te kunnen bereiken en elke aanbeet moet verzilverd worden. Als de vissen op de voerplek zijn gearriveerd, is het een kwestie van op het juiste moment aanslaan. Sla niet te vroeg aan, want dan moet je weer binnendraaien en opnieuw inwerpen. Bouw de stek op, wees geduldig en heb vertrouwen in de aanpak!

15/03/2013 13:58:25


18

VISSEN MET DE BOLO

Vissen met de

BOLO

MATRIX INTRODUCEERT EEN NIEUWE REEKS REFLEX HENGELS VOOR HET BOLO VISSEN. DEZE HENGELS ZIJN IN NAUWE SAMENWERKING MET DE DUITSE MATCHVISSER CARSTEN RÖSCHL ONTWIKKELD EN OP DIVERSE WATEREN IN EUROPA GETEST. HIER VIST RICKY TEALE OP HET DUITSE SILO KANAAL.

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 18

15/03/2013 14:42:36


19 www.fishmatrix.co.uk

Ricky Teale onderwerpt de nieuwe Reflex Bolo hengels aan de laatste test in het Duitse Silo Kanaal.

A

ls Europees merk is het voor Matrix uitermate belangrijk dat je alles weet van de nieuwste technieken en materialen. Het vissen met de Bolognese hengel (Bolo) hoort daarbij. Deze manier van vissen wordt in Europa steeds populairder. Om deze nieuwe reeks hengels te ontwikkelen was technisch en praktisch inzicht noodzakelijk, het Silo kanaal bleek een perfect water om te beginnen.

vraagt. Omdat vissen tot 300 gram meestal zonder net worden geland dient de hengel ook sterk te zijn en tenslotte moet er kunnen worden geworpen met grote dobbers.

De perfecte Bolo hengel

Het Silo kanaal is het Duitse matchvis Mekka waar vangsten van meer dan 30 kilo voorn en brasem niet ongewoon zijn. Het stroomt er stevig en het water is 5 meter diep. De beste techniek is het gebruik van stevig voer waar met bloedwormen over heen wordt gevist. Voor blankvoorn werkt de nieuwe, slanke Run Bolo dobber perfect en voor brasem werkt

Het ontwikkelen van de perfecte hengel is eigenlijk onmogelijk omdat verschillende sportvissers verschillende eisen stellen aan een hengel. Dat geldt ook voor een bolo hengel. Ze moeten lang zijn, tenminste 6 meter om perfect op de diepte van kanalen en grote rivieren te kunnen vissen. Ze moeten ook licht en uitgebalanceerd zijn omdat er urenlang actief mee dient te worden gevist. De start van het Reflex project begon met het bepalen van een basis lengte en actie. Lengte bleek nog het meest eenvoudig en al snel kwamen we op twee lengtes van 6 en 7 meter. Het bepalen van de juiste actie bleek ingewikkelder. Soms wordt er op voorn gevist wat om een soepele top vraagt, maar soms is brasem het doel wat meer vermogen

Tijd om te testen

de nieuwe Hold dobber, die met een stevige body het aas op diepte houdt, perfect. Tijdens het testen bleken de nieuwe Reflex hengels perfect te presteren, zowel wat betreft drillen als het werpen van dobbers tussen de 8 en 18 gram.

Links: Carsten met een net vol brasem gevangen met de nieuwe Reflex Bolo hengel

Matrix Hold

De Reflex Bolo hengels kunnen we niet beter maken. Ze zijn perfect gebalanceerd, hebben een gevoelige tip en een prachtige actie. Tegelijkertijd zijn ze krachtig genoeg om grote dobbers op groot water in te zetten. De twee nieuwe Bolo dobbers hebben een lang lichaam en een carbon steel. De Run is gestroomlijnd voor het actief vissen op blankvoorn, de Hold heeft een steviger lichaam en is ideaal voor het fixeren van het aas op de bodem. De Super Match haken hebben een wijde bocht waardoor ze ideaal zijn voor groter aas en een zodanige draaddikte dat er uitstekend met bloedwormen mee kan worden gevist.

Matrix Run

HET JUISTE MATERIAAL... DE HENGELS EN DE DOBBERS

Ga naar bladzijde 55 voor de Reflex Bolo hengel en bladzijde 64 voor de Bolo dobbers

Matrix 2013_Consumer_2-19.indd 19

15/03/2013 14:43:01


20

VISSEN MET DE VASTE HENGEL

Internationale Regels Voor Het Vissen Met De Vaste Hengel DE INTERNATIONALE REGELS VOOR HET VISSEN MET DE VASTE HENGEL ZIJN ANDERS DAN IN GROOT BRITTANNIË. MEESTAL WORDT GEVIST MET LENGTES TOT 13 METER OP VOORN EN BRASEM. TIJDENS WEDSTRIJDEN IS 13 METER ZELFS DE MAXIMUM LENGTE. REDEN DAT HET VLAGGENSCHIP VAN MATRIX DE FINESSE COMPETITION DEZE LENGTE HEEFT.

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 20

H

et ontwikkelen van een topkwaliteit vaste hengel van 13 meter was een nieuwe uitdaging voor Matrix. Het ontwerpen van een perfecte 13 meter stok is wat anders dan een bestaande 16 meter hengel in te korten. De hengel dient wat betreft actie en snelheid te worden aangepast. De Finesse is op 13 meter perfect gebalanceerd en is razend snel. Het is daarmee de ultieme wedstrijdstok voor de officiële internationale wedstrijden. De Finesse is exact 13 meter lang en top kits zijn afgestemd voor het gebruik van 1,2 mm elastiek (nr 8). In tegenstelling tot de Engelse manier van vissen, zijn lange topkits in Europa nodig omdat vaak op dieptes van 5 meter (of meer) wordt gevist. De Finesse wordt geleverd met twee top kits, een standaard voor het vissen met dobbers tot 8 gram en een steviger voor het vissen met grote dobbers op sterk stromend water. Ook wordt een top 5 cupping kit geleverd. Ook deze heeft dezelfde lengte.

15/03/2013 15:08:11


21 www.fishmatrix.co.uk

MET DE VASTE HENGEL WORDT MEESTAL ACTIEF GEVIST OP KANALEN EN RIVIEREN MET EEN BEHOORLIJKE WATERDIEPTE EN TREK OF STROMING.

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 21

15/03/2013 15:08:33


22

WELKE DOBBER VOOR DE VASTE HENGEL

HET KIEZEN VAN DE JUISTE DOBBERS IS NIET ALTIJD EENVOUDIG. ZEKER NIET OMDAT ER ZO VEEL VERSCHILLENDE MODELLEN ZIJN. DAAROM DEZE HANDLEIDING VOOR HET KIEZEN VAN DE JUISTE DOBBER.

Kies De

Juiste Dobber Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 22

15/03/2013 15:09:29


23 www.fishmatrix.co.uk

Series 8

Series 2

Series 7

Series 3

SERIES 1, 2, 3, 7, 8 Series 1

H

et kiezen van een dobber is vaak persoonlijk en sportvissers verschillen daarom zeer vaak van mening over dobbers. Er zijn echter wel eigenschappen die voor elke dobber belangrijk zijn en daar heeft Matrix rekening mee gehouden. Zoals je zult zien is onze reeks dobbers ontwikkeld voor specifieke omstandigheden of specifieke vissoorten. Toch leveren we geen honderden modellen, gewoon omdat we er van zijn overtuigd dat sportvissers daar niet op zitten te wachten. De Carp Series zijn stevig om de felle dril van karpers op een vaste stok te kunnen weerstaan, ze zijn daarom uitgerust met een carbon of glasvezel steel. De Poly Through dobbers hebben een lichaam van High tech foam (dus geen balsa hout), een buitengewoon waterdicht materiaal. Zelfs als de verflaag wordt beschadigd dan nemen ze geen water op. Slanke pennen worden steeds populairder. Matrix levert drie modellen voor drie verschillende manieren van vissen. De Sight Tip reeks is speciaal voor het vissen op diep, open water. Ze zijn erg gevoelig maar toch stabiel dankzij de lange steel en lange carbon tips. Tenslotte is er de Silver Fish reeks, dobbers voor het snel vissen op voorn. De drie modellen in deze reeks dekken de volledige voornvisserij.

De Poly Serie is gemaakt van waterproof foam materiaal wat in geen water opneemt. Ze hebben allen een holle antenne die naar believen kan worden afgesteld voor de perfecte beetregistratie. Ze zijn vooral geschikt voor de zomerperiode wanneer de karper actief is. Het Line Through model heeft onder het oogje een uitsparing waar de lijn doorheen kan worden geleid. Hierdoor kan de dobber tijdens de dril niet beschadigen. De Poly Hold is ontwikkeld voor Europa en wordt geleverd tot drijfgewichten van 20 gram. Ideaal om het aas in sterk stromend water tegen te houden.

SIGHT TIPS

Series 10

Series 9

SERIES 9, 10

De Silver Fish Serie bestaan uit veelzijdige dobbers die in verschillende omstandigheden kunnen worden ingezet. De Serie 9 heeft een plastic antenne en is de favoriet van Carsten Röschl. Ze zijn ontworpen voor het vissen op de bodem, hebben een lange carbon steel en een plastic antenne voor een optimale gevoeligheid. De Serie 10 heeft een glasvezel antenne en –steel en is zeer gevoelig.

Poly Hold

Poly All Round

POLY SERIES

Poly Line Through

Veel vaste stokvissers die graag op karper vissen gebruiken dit type dobber. Ze zijn perfect voor het liften en weer laten zakken van het aas om zodoende aanbeten uit te lokken. Perfect voor het vissen op kruiskarpers, maar ook voor het vissen met casters. Hoewel alle drie modellen op elkaar lijken zijn er kleine verschillen. De Series 4 en 6 hebben een carbon steel waarbij de Serie 4 een dikkere antenne heeft wat ideaal is voor het vissen met maïs of luncheon meat. De Serie 6 heeft een wat dunnere antenne en is daarom meer geschikt voor kleinere 2 en 4 mm pellets. De Serie 5 heeft een metalen steel en een dunne plastic antenne en is ideaal voor het vissen met maden, casters in het bijzonder voor wanneer ‘on the drop wordt gevist’.

Poly Slim

Series 6

Series 5

Series 4

PENCILS SERIES 4, 5, 6

De Carp Series zijn ontwikkeld voor het matchvissen op karper. De Serie 1 wordt wel eens beschreven als dé dobbers voor het vissen op kruiskarpers. Hij is ideaal voor het vissen met bulklood, heeft een holle antenne en een carbon steel voor extra stabiliteit. Het is een van Les Thompson’s favorieten. De Serie 3 en 8 zijn stevige pennen met een steel van glasvezel die direct in de holle tip is gelijmd. Dit maakt de dobber extra stevig. De korte versie van de Serie 3 is ideaal voor het vissen in ondiep water en is de favoriet van Warren Martin. De Serie 2 heeft een dikke tip, waardoor hij ideaal is voor het vissen met groter aas.

Sight Tip dobbers hebben lange carbon steel en een goed zichtbare kunststof antenne. Ze zijn erg gevoelig, maar toch stabiel en kunnen daardoor ook met een stevige wind worden ingezet.

Ga naar bladzijde 64 en 65 voor de dobbers

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 23

15/03/2013 15:09:54


24

INTRODUCTIE ZITBOXEN EN ZITBOX ACCESSOIRES

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 24

15/03/2013 15:10:20


25 www.fishmatrix.co.uk

De Matrix Snag-Free box accessoires passen op de ronde 25 mm poten van de meeste zitboxen inclusief de Matrix Superbox 1 en de Matrix SB. Ze zijn voorzien van de unieke ‘Snag Free’ knoppen die voorkomen dat de lijn er achter blijft haken.

Zitboxen DE MATRIX SEATBOX REEKS BESTAAT UIT TWEE UNIEKE ONTWERPEN. DE INMIDDDELS GEVESTIGDE SUPERBOX 1 EN DE NIEUWE SB REEKS

D

e Matrix Seatbox reeks bestaat uit twee types, de gevestigde premium Superbox 1 en de nieuwe SB reeks. Ze zijn exclusief voor Matrix ontwikkeld en uniek in hun soort. De schuifladen zijn standaard in beide modellen en behoren tot de beste op de markt. De aluminium poten hebben een diameter van 25 mm en garanderen een optimale stabiliteit. Mede dankzij het stijlvolle ‘stealth achtige’ uiterlijk en briljante schuifladen is de Matrix Superbox 1 al direct na de introductie een groot succes geworden. De topkwaliteit Matrix Superbox 1 ziet er niet alleen fantastisch uit, hij is het ook. In korte tijd is Matrix overspoeld met positieve reacties afkomstig van sportvissers en de hengelsportpers. De nieuwe Matrix SB Seatbox reeks is ontwikkeld om de gevestigde Superbox 1 te complementeren. Deze zitbox biedt enorm veel waar voor zijn geld en beschikt over hetzelfde sublieme schuifladensysteem als de Matrix Superbox 1. Deze box kan op vier verschillende manieren worden uitgebouwd. Het ‘H’ frame, de voetplaat en lichtgewicht 25 mm poten worden afzonder verkocht om de sportvissers de mogelijkheid te bieden zelf zijn perfecte zitbox te creëren. De reeks ‘Snag Free’ accessoires, zoals de speciale stelknoppen voor de 25 mm poten, voorkomt dat de lijn ergens achter blijft haken, een vervelende eigenschap van de meeste andere zitboxen.

Ga naar bladzijde 46 en 47 voor de zitboxen

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 25

15/03/2013 15:10:39


26

GOED GEORGANISEERD

H

et kiezen van de juiste zitbox is uitermate belangrijk. Niet alleen voor het opbergen van de benodigde materialen, maar ook als basis voor het vissen zelf. De laatste jaren wordt hier steeds meer aandacht aan besteed, reden voor Matrix om dit onderwerp serieus te nemen. De Matrix Superbox is het vlaggenschip en de nieuwe, vriendelijk geprijsde, modulaire SB reeks maakt het mogelijk je eigen box samen te stellen. De schuifladen passen op beide boxen.

Kwaliteits Laden

De laden van de Matrix zitboxen zijn ontworpen om optimaal te presteren en worden beschouwd las het beste op de markt. Er is een ruim assortiment aan laden en andere uitrustingstukken beschikbaar om de ideale zitbox samen te stellen.

Organiseer Jezelf

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 26

Snag Free Accessories

Om je zitbox in een ultiem visplatform te veranderen levert Matrix een volledig assortiment aan Snag Free box accessoires. Te noemen zijn accessoires voor zowel de feederhengel en vaste stok evenals een uitgebreide reeks voerbakken.

HET KIEZEN VAN DE JUISTE ZITBOX EN BIJBEHORENDE ACCESSOIRES IS TEGENWOORDIG NOODZAKELIJK VOOR WEDSTRIJDVISSERS EN MATRIX MAAKT DIT MOGELIJK.

15/03/2013 15:10:47


27 www.fishmatrix.co.uk De Matrix Superbox 1 is de ultieme zitbox voor veeleisende wedstrijdvissers. De basis wordt gevormd door een zeer stevig aluminium frame uitgerust met zeer stabiele, telescopische 25 mm poten. Hierdoor is de box op oneffen terrein optimaal te plaatsen.

1 2

4

3

• Lichtgewicht, zwart geanodiseerde aluminium poten

5

• 25 mm poten met draaivoeten • Zitting met bevestiging voor de vaste hengel en schuiflade • Diepe schuiflade • Geïntegreerde, uitschuifbare voetplaat

6

• ‘Snag Free’ verstelknoppen.

DE SUPERBOX 1... TOPKWALITEIT EN EEN PRACHTIG UITERLIJK

1. POLE SEAT De topkwaliteit zitting is comfortabel en praktisch. Voorzien van een versterkte bevestiging voor de vaste hengel. Uitgerust met een ondiepe lade voor tuighouders.

2. WATERPAS De ingebouwde waterpas aan de voorzijde zorgt voor een optimale plaatsing van de box aan de waterkant.

3. STERKE SCHUIFLADEN De schuifladen zijn sterk en passen naadloos in de box. Ze zijn modulair en verkrijgbaar in een diepe (50 mm) en ondiepe (25 mm) versie.

4. BEVESTIGING BOVENSTE LADEN De bovenste laden passen op een stevige plaat die deel uit maakt van het chassis. Je kunt iedere lade direct in het frame bevestigen.

5. EXTRA OPSLAGCAPACITEIT Extra lades kunnen onder het hoofdcompartiment worden bevestigd. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en kunnen stevig worden vastgezet met een snelsluiting.

6. TELESCOPISCHE POTEN De ronde poten hebben een diameter van 25 mm en kunnen afzonderlijk worden ingesteld. Hierdoor is een perfecte setup aan de waterkant mogelijk.

DE NIEUWE SB ZITBOX... VEELZIJDIG, MODULAIR EN VRIENDELIJK GEPRIJSD

SB1

SB1F

SB2

SB2F

De nieuwe Matrix SB Seatbox reeks complementeert de inmiddels gevestigde Superbox 1. Een fantastische, maar toch opvallend vriendelijk geprijsde zitbox. Hij kan worden uitgebouwd met dezelfde accessoires als van de Superbox. Door de vier verschillende modules maken het voor iedere matchvisser mogelijk om de ultieme zitbox te creëren. Voor matchvissers die hun ‘eigen’ zitbox prefereren zijn het ‘H’ Frame, de uitschuifbare voetplaat en de 25 mm poten afzonderlijk verkrijgbaar.

Ga naar bladzijde 46 en 47 voor de zitboxen

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 27

15/03/2013 15:11:44


28

MATERIAAL VOOR HET VISSEN MET VASTE HENGELS

O

m effectief met de vaste hengel te vissen heb je veel extra materiaal nodig. Eigenlijk besef je dat pas wanneer je voor het eerst de Matrix accessoires gaat gebruiken. Van een eenvoudige tulpsteun tot voerbak, Matrix heeft alles voor de vaste hengel. Wat je zeker ook nodig hebt is een goede roller. Wat dat betreft is er niets veelzijdiger dan de Super Flat Pole Roller. Deze buitengewoon stabiele roller kan op elke gewenste hoogte worden ingesteld en kan op nagenoeg elke oever worden gebruikt.

Voorsteun

De laatste jaren zijn voorsteunen steeds populairder geworden. De nieuwe Matrix Folding Pole Support is een van de meest functionele voorsteunen verkrijgbaar. Of je nu op een stromende rivier vis of op grote afstand met een korte

opslag, een voorsteun maakt het vissen met de vaste stok effectiever ĂŠn comfortabeler. Het grote voordeel van de Matrix Folding Pole Support is dat je hem na gebruik niet uit elkaar hoeft te halen maar gewoon opvouwt.

VOOR HET OPTIMAAL VISSEN MET EEN VASTE HENGEL KUN JE NIET ZONDER ZITBOX ACCESSOIRES. MATRIX LEVERT EEN VOLLEDIG PAKKET.

Accessoires voor de vaste hengel

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 28

15/03/2013 15:11:56


29 www.fishmatrix.co.uk

Topsethouders en steunen

Voor het klaarzetten van opgetuigde topsets zijn speciale houders beschikbaar. Meestal zijn die gemaakt van foam. Het probleem hiervan is dat met harde wind de topsets eruit kunnen waaien. De nieuwe Snag Free Pole Roost Complete is een topsethouder met 7 tulpsteuntjes die dit probleem uit de wereld helpen. Met behulp van de Snag Free koppelingen kan deze topsethouder aan de achterpoten van de zitbox worden bevestigd of via de Matrix Side Tray poten op elke gewenste plek. Tijdens het voeren kan de hengel veilig in de Up & Over Pole steunen worden geplaatst. Tijdens het afsteken dient het achterdeel van de hengels te worden gefixeerd. Daarvoor heeft Matrix twee mogelijkheden. Voor steile oevers werkt de Pole Sock perfect, terwijl voor meer vlakkere oevers de tulpsteun de juiste keuze is. Mocht het vanwege een zeer steile oever nodig zijn om twee keer af te steken dan is de met foam beklede Protector Bar tenslotte ideaal.

Zijtafels

Om aas en klein materiaal bij de hand te hebben zijn de Matrix Aluminium Side

SUPER FLAT POLE ROLLER

De Super Flat Pole Roller wordt in twee uitvoeringen geleverd en overklast de bestaande rollers. Deze roller is uitgerust met lange telescopisch poten die stevig kunnen worden vastgezet. Beide rollers zijn ook voorzien van unieke ‘Ground Spike’ waarmee de roller direct op de grond mee kan worden verankerd. • Verkrijgbaar in Standard en Large • De tension bars zijn voorzien van snelsluitingen voor extra stabiliteit • Telescopische poten verstelbaar door middel van snelsluitingen • Unieke pinnen voor het stevig plaatsen van de rollers op steile oevers • Standard Roller: 54 cm breed en in hoogte verstelbaar van 0 tot 60 cm • Large Roller: 70 cm breed en in hoogte verstelbaar van 0 tot 80 cm • Eenvoudig op te vouwen tot handzaam transportformaat

Tray ontwikkeld. Deze zijtafel biedt plaats aan 6 aasdozen met ruimte voor klein materiaal. Ze zijn voorzien van een Snag Free sluiting voor bevestiging aan de zitbox en twee poten voor extra stabiliteit. Aan deze poten kunnen desgewenst ook andere accessoires worden bevestigd. Ook de Snag Free Bowl and Hoop is ideaal voor het beschikbaar hebben van lokaas. Ze zijn zowel in een ronde als vierkante versie beschikbaar. Wanneer veel aas dient te worden gebruikt dan is de Snag Free 2 Bait Tub Bait Waiter de juiste keus. Ook deze zijn uitgerust met een Snag Free koppeling en kunnen aan iedere 25 mm poot worden bevestigd.

ACCESOIRES VOOR DE VASTE HENGEL... JE HEBT NOG NOOIT ZO PRETTIG GEVIST TULIP POLE REST Deze eenvoudige steun is perfect voor het fixeren van de hengel na het afsteken, is ook geschikt voor grotere diameters.

POLE SOCK Populaire afsteeksteun, vooral er sprake is een van stijle oever achter de sportvisser.

POLE ROOST De Matrix Pole Roost Complete is voorzien van 7 tulpsteuntjes die de topsets optimaal op hun plaats houden.

POLE SUPPORT Ideaal voor het fixeren van een dobber op stromend water wanneer er op grote afstand moet worden gevist.

Ga naar bladzijde 48 en 49 voor de rollers en vaste hengel accessoires

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 29

15/03/2013 15:12:39


30

SET UP VOOR HET FEEDERVISSEN OP STILSTAAND WATER

Het Maken Van Een

Correcte Set Up Voor

Het Feederen EEN CORRECTE PLAATSING VAN DE ZITBOX, COMPLEET MET EEN FEEDERSTEUN EN HET AAS ONDER HANDBEREIK MAAKT HET VISSEN NIET ALLEEN COMFORTABELER, JE VANG ER OOK MEER DOOR. ZO MAAK JE DE PERFECTE SET UP.

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 30

15/03/2013 15:13:05


31 www.fishmatrix.co.uk

OPTIMAAL FEEDERVISSEN... GEBRUIK HET JUISTE MATERIAAL EN ORGNISEER HET GOED WATERPAS VISSEN Zorg dat de zitbox waterpas staat, en onder een hoek van 30º met de waterkant staat. Let er op dat je veilig op en af de zitbox kunt stappen.

MEGA FEEDER ARM De Matrix Mega Feeder Arm wordt voor een optimale stabiliteit op twee plaatsen bevestigd.

ROD REST HEAD De Matrix Feeder Rest. Eenvoudig én functioneel. Het verplaatsen van de feedertop zonder dat de lijn blijft haken is nu mogelijk.

SIDE TRAY AND BOWL Gebruik de Matrix Side Tray voor al je aas en accessoires en de Groundbait Bowl & Hoop voor het lokaas.

W

Tenslotte, en dat wordt vaak vergeten, zorg dat je veilig op de zitbox kunt plaatsnemen zonder over accessoires heen te hoeven stappen.

hard waait of sterk stroomt. Volledig uitgeschoven kan de feederhengel op 50 % van de lengte worden afgesteund. De feedersteun verdient ook de nodige aandacht. Het is noodzakelijk de hengeltop in kleine stappen te kunnen verplaatsen zodat je de gewenste spanning op de top kunt bewerkstelligen. Ook dient de lijn niet te blijven hangen aan deze steun. De Snag Free Feeder Rest lijkt eenvoudig, maar werkt perfect op stilstaand water.

de hengel optimaal af te steunen en tegelijkertijd van de zitbox af te komen zonder de hengel te verplaatsen.

anneer je gaat feederen is een optimale plaatsing van het materiaal erg belangrijk. De ideale positie is wanneer de zitbox onder een hoek van 30° ten opzichte van de oever wordt geplaatst en de wind van achter komt. Dit vist prettiger en de aanbeten zijn zo ook goed zichtbaar. Let er op dat bomen, struiken of hoog gras achter je het werpen en aanslaan niet belemmeren.

Stel alles waterpas af Maak gebruik van de vertelbare poten van de zitbox en de waterpas die zich aan de voorzijde bevindt. Zorg als het even kan dat de poten zo hoog mogelijk uitsteken om de benodigde accessoires te kunnen bevestigen.

Gebruik van de feederarm

Het op de juiste manier bevestigen van de feederarm is erg belangrijk. Niet alleen vanwege de juiste positie, maar ook vanwege de noodzakelijke stabiliteit. De Matrix Snag Free reeks biedt de keuze uit drie feederarmen: de Standard Feeder Arm, de Adjustable Feeder Arm en de nieuwe Mega Feeder Arm die voor extra stabiliteit uit twee buizen bestaat. De Mega Feeder Arm is perfect voor het vissen op grote rivieren en kan op verschillende manieren worden gepositioneerd. Door de twee buizen kan de hengel stabiel worden afgesteund, ook wanneer het

Plaatsing van het handvat

Er zijn verschillende mogelijkheden om het handvat van de feederhengel te plaatsen. Je kunt hem op je knie leggen of op de zitting van box. Ideaal is echter wanneer gebruik wordt gemaakt van de Snag Free Protector Bar. Hierdoor wordt het mogelijk om

Aas onder handbereik

Goede zijtafels zijn belangrijk in het feedervissen. Hierdoor is aas (maden, pinkies, wormen, maïs, pellets, e.d.) materiaal onder handbereik. De Matrix Side Tray heeft hiervoor meer dan voldoende capaciteit. Ze bieden plaats aan zes 1,8 liter voerbakken. De tafel is aan een zijde voorzien van een koppeling voor bevestiging aan de zitbox en kan voor extra stabiliteit worden uitgerust met twee poten. Tijdens het transport kunnen deze onder de tafel worden gevouwen. Om lokaas te beware is de EVA Bowl and Hoop ideaal. Deze wordt in een ronde en vierkant uitvoering geleverd en kan worden bevestigd aan de voorkant van de tafel.

De nieuwe Matrix Snag Free Mega Feeder Arm – een van de meest stabiele feederarmen op de markt.

Ga naar bladzijde 48 en 49 voor de Feeder Arms.

Matrix 2013_Consumer_20-31.indd 31

15/03/2013 15:14:01


32

TRANSPORT / VIS JE WEL COMFORTABEL

De Eenvoudig Bestuurbare

Trolley

DE MATRIX TROLLEY HEEFT EEN REVOLUTIONAIRE OPHANGING. HET BIEDT DE STABILITEIT VAN EEN TROLLEY MET TWEE WIELEN, EN DE MANOEUVREERBAARHEID VAN EEN ENKEL WIEL.

De grote basis biedt plaats aan veel materialen.

N

iets is sneller dan een trolley om je materialen op je stek te krijgen, en met vissers die alsmaar meer spullen meenemen naar hun stek zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Een van de beste opties is de Matrix Trolley met z’n briljante scharnierende ophanging met dubbel wiel. In het verleden waren er twee keuzes voor ‘barrow’ achtige trolleys – met een enkel of dubbel wiel. Het enkele wiel biedt goede manoeuvreerbaarheid maar is onstabiel, moeilijker door oneffen terrein te duwen en vermoeiend voor de armen. Het dubbele wiel is stabieler, eenvoudiger te duwen maar lastig te sturen. Met de Matrix Trolley heb je het beste van beide werelden. Net als bij andere trolleys is er een groot laadoppervlak voor zelfs de grootste zitbox en minimaal één grote tas. De Matrix Trolley heeft ook een waterdichte draagtas tussen de handgrepen voor kleding. De brede stand van de wielen en positie van de ophanging verbetert de balans en stabiliteit en gecombineerd met de hoogwaardige luchtbanden maakt het de trolley eenvoudig te duwen over zacht en hobbelig terrein.

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 32

De scharnierende ophanging houdt het laadoppervlak vlak en stabiel.

Scharnierende Ophanging

Het grootste voordeel van de Matrix Trolley is de scharnierende ophanging met dubbel wiel, wat het sturen veel eenvoudiger maakt dan bij andere trolleys met twee wielen. Deze ophanging houdt het laadgedeelte van de trolley bovendien vlak op een schuine ondergrond, iets wat de meeste andere versies met twee wielen ook niet hebben. Scherp draaien is met de Matrix Trolley zo eenvoudig en vergelijkbaar met het rijden op een fiets, je laat de trolley iets overhellen en de wielen sturen automatisch de bocht om. Kortom het stuurgemak van

De waterdichte draagtas aan de achterkant is ontworpen voor kleding.

een enkel wiel met de stabiliteit van twee.De Matrix Trolley is ook eenvoudig in te pakken en kan, afhankelijk van de ruimte in je auto, deels of volledig plat uit elkaar worden gehaald.

15/03/2013 15:34:57


33

D

e Nieuwe Ethos Accessory Chair is de perfecte oplossing voor vissers die het comfort willen van vissen vanuit een stoel, met de praktische voordelen van het vissen met accessoires om het vissen gemakkelijker en efficiënter te maken. De Ethos Accessory Chair is perfect voor vissers die matchmethoden gebruiken en combineert perfecte instelbaarheid van de hoogte met de mogelijkheid Snag Free box accessoires op de verticale voorpoten te gebruiken.

www.fishmatrix.co.uk

De Perfect Feeder Chair

Met een gewicht minder dan 5 kilo en gemakkelijk vervoer via de schouderriem, heeft deze stoel een laag rugontwerp wat de armbeweging tijdens het werpen niet beperkt. Dit maakt hem perfect voor feederen dobbervissen waarbij bovenhands werpen nodig is. Voor de feedervisser zorgt de Matrix Snag Free Feeder arm voor perfect afsteunen. Voeg ook nog een Snag Free Groundbait Bowl en Hoop toe, of een 2 Bait Tub Baiter Waiter en je hebt alles binnen handbereik om comfortabel en efficiënt te vissen.

Instelbaarheid

Omdat zowel de voorste als achterste poten van de Accessory Chair instelbaar zijn, is het heel eenvoudig de juiste hoogte te kiezen voor de vaste hengel zonder dat de voorste poten in de weg zitten. Hiermee kun je zijwaarts draaien en de vaste hengel op je benen laten rusten, net als op een zitbox, of voorwaarts met de hengel in de steunen. De mogelijkheden met deze simpele maar effectieve stoel zijn werkelijk oneindig.

Zwart Is Terug

Voor voormalige wedstrijdvissers zal de kleur zwart een bonus zijn. Passend bij de Ethos Luggage is de Accessory Chair efficiënter om vanaf te vissen dan de meeste ‘specialist’ stoelen op de markt. De zwarte kleur benadrukt dat je geen ‘specimen’ of ‘specialist’ visser bent, maar iemand die op een serieuze manier wedstrijdmethoden gebruikt.

Met de schouderriem is de stoel eenvoudig te vervoeren.

DE MATRIX ETHOS ACCESSORY CHAIR COMBINEERT COMFORT MET EEN PRAKTISCH ONTWERP, WAARBIJ ACCESSOIRES OP DE POTEN KUNNEN WORDEN GEBRUIKT VOOR EFFICIËNTER VISSEN.

Vis Je Wel

Comfortabel?

Zie pagina 46 voor de Matrix Trolley, pagina 51 voor de Ethos Chair

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 33

15/03/2013 15:35:22


34

LUGGAGE INTRODUCTIE

Luggage

DE MATRIX LUGGAGE RANGE BESTAAT UIT ETHOS EN AZUR. BEIDE ZIJN GEFABRICEERD VOLGENS HOGE STANDAARDEN EN BIEDEN EXCELLENTE KWALITEIT EN UITSTEKENDE DUURZAAMHEID. Ethos is onze meest hoogwaardige luggage voor moderne wedstrijdvissers die innovatieve opslagen transportoplossingen vereisen. Azur is een iets eenvoudiger en meer ‘traditionele’ range die kwaliteit combineert met een aantrekkelijk uiterlijk tegen een schappelijke prijs. Welke range je ook kiest, je kunt ervan uitgaan dat er voor die prijs niets beters te krijgen is.

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 34

15/03/2013 15:35:46


35 www.fishmatrix.co.uk

Stevige snap-lock clips

Waterdichte beschermende bodem

Supersterke metalen ritsen

Extra stevige stiksels

Zie pagina’s 56 – 57 voor Luggage

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 35

15/03/2013 15:36:10


36

HENGEL OPSLAG

Veelzijdige

Hengel Opslag STEEDS MEER VISSERS TRANSPORTEREN HUN HENGELS TEGENWOORDIG OPGETUIGD EN GEREED OM TE VISSEN. MATRIX BIEDT HIERVOOR VEELZIJDIGE OPLOSSINGEN.

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 36

15/03/2013 15:36:21


37 www.fishmatrix.co.uk

ROD ACCESSORY HOLDALL... OPSLAG INCLUSIEF GRATIS ACCESSOIRE TAS

De Ethos Rod Accessory Holdall heeft gescheiden vakken voor individuele hengels.

Aan de onderkant van de holdall zijn vakken voor Ethos Accessory Bags.

T

ransport van hengels is belangrijker dan ooit tevoren, vooral voor wedstrijdvissers die uit tal van vismethoden kunnen kiezen met minder tijd om alles op te zetten. Gelukkig heeft Matrix diverse hengel opslag oplossingen voor vrijwel alle situaties en persoonlijke voorkeuren. Verkrijgbaar in twee ranges - Ethos en Azur. Het zwarte en blauwe Ethos is een hoogwaardige luggage range die drie verschillende oplossingen biedt voor hengelopslag. Het blauw en zwart gekleurde Azur is een degelijke range die twee opties biedt in verschillende formaten.

Opgetuigde Hengels

Om tegemoet te komen aan een groeiend aantal vissers dat z’n hengels opgetuigd meeneemt, biedt Ethos twee opties: de Rod Accessory Holdall in 2- en 4-rod versies met interne vakken onderaan voor Ethos Accessory Bags. Deze bags zijn perfect voor opslag van feeders, lood en andere accessoires die samen met de hengels worden gebruikt. Met ingebouwde versteviging, gevoerde verdelers en ritsen over de hele lengte zijn ze veilig en gemakkelijk in het gebruik. Zowel de 2- als 4-rod versie zijn inclusief verstelbare schouderriem, een extra draagriem en een gratis Ethos Accessory Bag. Voor vissers die een veelzijdige tussenoplossing willen is er de Super Rod & Pole Holdall. Deze holdall biedt plaats aan twee opgetuigde hengels in een gevoerd opslagcompartiment plus twee extra vakken voor een vaste hengel, topsets en niet opgetuigde werphengels. Aan de buitenkant zit een vak voor banksticks, feeder arms en langere box accessoires. De Super Rod & Pole Holdall is inclusief schouder- en draagriem en heeft een brede, platte vorm voor vervoer op een barrow of trolley. Voor vissers die een alternatieve oplossing zoeken is er de Azur Rod Holder. Deze is verkrijgbaar met een lengte van 1,65m voor driedelige hengels en in 1,90m voor opslag van tweedelige hengels. Beide zijn leverbaar in 2, 3 en 4 hengel uitvoeringen met een extern vak voor banksticks en dubbele schouderriem zodat ze als een rugzak kunnen worden gedragen.

De Accessory Bags zijn perfect voor opslag van feeders, lood of ander materiaal dat samen met de hengels wordt gebruikt.

Vaste Hengel Opslag

Voor opslag van vaste hengels en werphengels zonder molen is er de Ethos Rod Holdall in twee maten – de Medium biedt plaats aan 8 kokers en de enorme Large aan 10+. Beide hebben een brede platte vorm zodat ze eenvoudig op andere luggage kunnen worden gelegd bij gebruik van een barrow. Ze hebben ook een gevoerde verstelbare draagriem plus handgreep. Het centrale vak heeft ritsen over de hele lengte zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn, de beide externe vakken voor een brolly of andere lange accessoires hebben lange ritsen. Voor vissers die een economische oplossing zoeken heeft de Azur range een traditionele Rod Holdall in Small (6 kokers), Medium (8 kokers) en Large (10 kokers). Deze zijn allen 1,90m lang voor transport van 16m vaste hengels en hebben een lang buitenvak voor schepnetstelen en een brolly, en een klein vak voor korte accessoires. Alle Azur holdalls hebben een beschermende bodem, verstelbare schouderriem en een handgreep.

Azur Rod Holdalls zijn er in 3 maten en hebben externe vakken voor accessoires.

Zie pagina 56-57 voor Rod Storage

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 37

15/03/2013 15:36:38


38

MATERIAAL OPSLAG

Praktische

Materiaal Opslag AAS, NETTEN, ACCESSOIRES EN ZITBOX ACCESSOIRES. DE HOEVEELHEID MATERIAAL DIE VISSERS MEENEMEN NAAR EEN WEDSTRIJD IS ENORM GEGROEID. MATRIX HEEFT HIERVOOR ENKELE PRAKTISCHE OPLOSSINGEN.

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 38

15/03/2013 15:37:19


39 www.fishmatrix.co.uk

Opslag van netten kan met de Matrix Stink Bag (links) of de Ethos Net & Accessory Bag (boven).

M

et vissers die alsmaar meer materialen meenemen is efficiënte opslag en transport steeds belangrijker. De dagen dat slechts één tas werd gebruikt voor zowel aas, materiaal en netten zijn verleden tijd, tegenwoordig eisen vissers aparte oplossingen voor aas, netten, accessoires en zitbox accessoires. De Matrix Ethos range dekt zo ongeveer alle eisen en wensen af en alle luggage is ontworpen voor vervoer op een trolly/ barrow, of in de hand.

DE MATRIX ETHOS RANGE DEKT ZO ONGEVEER ALLE WENSEN AF. Aas Oplossingen

Vissers zijn zich zeer bewust van het belang om aas in de best mogelijke condities te bewaren. Om die reden hebben de Ethos Bait Bag en Ethos Tackle and Bait Carryall beide thermisch gevoerde compartimenten. Dit houdt het aas niet alleen koel, het is ook eenvoudig te reinigen. Beide bait bags hebben zijvakken voor accessoires zoals bait pumps en meat cutters, of extra aas zoals zakken pellets, leem en grondvoer. De nieuwe Ethos Bait Bag is een compacte tas met een opmerkelijk grote capaciteit en biedt plaats aan maximaal 8 x 3,3 pint aasdozen, plus accessoires in de zijvakken. De Tackle and Bait Bag is een briljante oplossing voor vissers die een barrow of trolley gebruiken. De enorme capaciteit biedt plaats aan al het voer dat je voor een wedstrijd nodig kunt hebben, plus accessoires in de zijvakken. Beide tassen hebben een gevoerde draagriem plus een gevoerde schouderriem.

Net Opslag

Meer dan één net bij je hebben is tegenwoordig de norm, waarbij de meeste wedstrijdvissers minimaal twee of zelfs drie of vier, plus een landingsnet bij zich hebben. Voor deze situatie heeft Matrix meerdere oplossingen bedacht. De Matrix Stink Bag is een stevige waterdichte tas die aan maximaal drie netten plaats biedt. Hij heeft een rits over de hele bovenkant voor eenvoudige toegang en gesealde naden om lekken tijdens transport te voorkomen. De Ethos Net and Accessory Bag is een hybride tas die net even wat anders is. Hij is leverbaar in een Single en 2/3 Net uitvoering en de netten worden in een waterdicht vak opgeslagen. Er is ook een open zijvak voor grote items zoals side trays. Het hoofdcompartiment heeft twee grote vakken met rits die voor zitbox accessoires of Ethos Accessory Bags kunnen worden gebruikt. Ze hebben speciaal ontworpen verdelers voor feeders, molenspoelen en andere kleine accessoires.

Traditionele Opslag

De Ethos Carryall is een veelzijdige draagtas met een zijvak voor een net en een enorm hoofdcompartiment. Leverbaar in 55 liter en 65 liter uitvoeringen met extra zijvakken, deze klassieke tassen zijn perfect voor vervoer van een grote variatie aan materialen. Ook leverbaar in de Azur range is de 45 liter en 55 liter Carryall met dezelfde kenmerken – zijvak voor een net, groot hoofdvak en zijvakken voor accessoires.

Total Protection

Alle Matrix luggage is gemaakt van stevig materiaal ontworpen voor duurzaamheid en veelvuldig gebruik, en heeft een waterdichte verstevigde bodem die schuur- en slijtvast is zodat het product aan alle verwachtingen voldoet. Gevoerde draagriemen, verstelbare schouderriemen en ritsen rondom alle compartimenten en zakken zijn standaard in de hele range.

Links: De Ethos Net & Accessory tas met de twee grote opslagvakken. Rechts: De Azur Carryall heeft een klassiek ontwerp voor universele toepassingen Zie pagina’s 56 – 57 voor Materiaal Opslag

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 39

15/03/2013 15:37:43


40

TOPELASTIEK MONTAGES

Welke is de Beste

Topelastiek?

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 40

15/03/2013 15:37:54


41 www.fishmatrix.co.uk

MASSIEF OF HOL – WAT IS HET BESTE? HET IS EEN VRAAG DIE VEEL VISSERS BEZIGHOUDT DUS WE VRAGEN TWEE BRITSE TOPVISSERS OM AAN TE GEVEN WAT DE BESTE KEUS IS!

W

arren Martin en Les Thompson zijn topwedstrijdvissers die toevallig vorig jaar de meest prestigieuze wedstrijden met het hoogste prijzengeld hebben gewonnen – de £25,000 Fish ‘O’ Mania en de £50,000 Match This finale. Beide mannen wonnen door karper aan de vaste hengel te vangen en zijn dus meer dan gekwalificeerd om hun mening over elastiekmontages te geven. Dus, wat is het beste?

Verwarring

Hier ontstaat de verwarring. Warren prefereert massief elastiek en Les gebruikt altijd holle. Om het nog verwarrender te maken gebruikt Warren een normale Winder bung met de elastiek volledig door zijn topkits, terwijl Les een Pull Bung gebruikt zodat hij de spanning van het elastiek tijdens de dril kan aanpassen.

Warren’s Manier

Voor Warren draaien zijn elastiek montages volledig om controle. Ze zijn simpel en hij weet hoe ze zich gedragen, hoe ze reageren en welke druk hij kan uitoefenen. Voor hem geeft massieve elastiek meer controle dan holle.

Les z’n Manier

Holle elastiek geeft Les de initiële zachtheid die hij graag ziet, vooral als hij hoog in het water met een korte lijn vist. De toevoeging van een Pull Bung zorgt dat hij het elastiek strakker kan zetten als hij de hengel heeft afgestoken zodat hij de vis snel kan landen, zelfs aan zachte elastiek.

Conclusie

Uitgaand van de montages van Warren en Les is er geen

ELASTIEK MONTAGES – WIE GEBRUIKT WAT Warren’s Elastieken

Les z’n Elastieken

Kleine Karper en F1’s Maat 8 (1,27mm)

Witvis (op karpervijvers) Maat 8 (Geel)

Normale Karper Montage Maat 10 of 14 (1,44/1,60mm)

Kleine Karper en F1’s Maat 10 (Oranje)

Grote Hoeveelheden en Oevervisserij Maat 16 (2,00mm)

Normale Karper Montage Maat 12 (Rood)

MATRIX SOLID ELASTIC

MATRIX HOLLOW ELASTIC

‘beste’ manier om elastiek in je vaste hengel te gebruiken voor karper, het is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Warren geeft de voorkeur aan massieve elastiek omdat hij vindt dat het hem meer controle geeft en gebruikt geen pull bung, we zouden dit een enigszins ‘traditionele’ aanpak kunnen noemen. Dit betekent niet dat hij niet tot de beste wedstrijdvissers behoort, wat door zijn resultaten en succes in de Fish ‘O’ Mania finale wordt bevestigd. Aan de andere kant is Les de F1 Boven: Les Thompson op weg specialist, wat mensen die naar de £50,000 Match This titel. Les ving vooral F1’s met een hem kennen zullen bevestigen. enkele grotere karper tussendoor Zijn materiaal is verfijnd tot in en gebruikte een Oranje elastiek de perfectie en de rek in holle over de hele lengte. elastiek is perfect voor het vangen van F1’s als ook voor het vissen hoog in het water. De Pull Bung compenseert het zachte elastiek en helpt hem vis snel te landen. Dus, als je Links: Warren met zijn tevreden bent met massief overwinningsvangst van de £25,000 Fish ‘O’ Mania elastiek, blijf dat vooral doen. finale. Zoals je kunt zien Is hol daarentegen je eerste was zijn vangst een mix van karper en barbeel keus, dan is daar ook veel met enkele grote karpers voor te zeggen. Zoals je kunt als bonus. Hij gebruikte zien zijn zelfs de besten het de maat 12 massieve elastiek. soms oneens! Zie pagina 61 voor Vaste Hengel Elastiek

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 41

15/03/2013 15:38:45


42

HAKEN / REFLEX 4000 MOLEN

D

e Matrix hakenrange werd gelanceerd in 2012 en maakte gelijk diepe indruk. Zowel Warren Martin als Les Thompson hadden Matrix haken aan hun lijnen toen ze meer dan £81000,- wonnen in slechts twee wedstrijden! Warren gebruikte de Carp Baggers toen hij de prestigieuze Fish ‘O’ Mania finale in juli won en enkele weken later versloeg Les de concurrentie in de Match This finale door Engeland’s grootste prijs van £50.000,- binnen te slepen met de Carp Riggers.

Wat Maakt Het Verschil

Alle Matrix haken worden in Japan gemaakt van het beste carbon staal. Dit garandeert hun kracht en scherpte, er komt bij een goede haak echter meer kijken dan de kwaliteit van het draad. De vorm, het profiel en de bocht zijn minstens zo belangrijk, en Matrix heeft veel tijd besteed om dit goed te krijgen. Er zijn twee wedstrijdhaken voor karper, de Carp Bagger heeft een bled en is ontworpen voor de vaste hengel, waggler en feederviserij waarbij je het aas direct op de haak vist. De Carp Riggers hebben een licht buitenwaarts gericht oog en zijn ontworpen voor het vissen met aas op een hair, bevestigd met de knotless knot. De hoek van het oog creëert de perfecte presentatie voor maximale prikefficiëntie. Beide karperhaken hebben de juiste draaddikte om met hardvechtende karpers om te kunnen gaan. Met dezelfde vorm en profiel als de Carp Riggers heeft de Feeder Rigger een iets dunnere draad met een microweerhaak, die perfect is voor het hair riggen op brasem en zeelt. De Carp Bagger, Carp Rigger en Feeder Rigger hebben een wide gape hybride bocht met een licht binnengewaarts gerichte punt voor optimale presentatie en prikefficiëntie.

Witvis Haken

Voor witvis kunt u kiezen uit drie modellen. Silver Baggers zijn sterke wedstrijdhaken ontworpen voor commerciële wateren waar F1’s en grote witvis rondzwemt. De weerhaakloze, kortstelige, crystal bend haak heeft een zwarte nikkel finish en is perfect voor maden, pellets en worm als haakaas. Super Match haken hebben een korte steel met een wijde hybride bocht en een kleine micro weerhaak. Deze haken zijn ontworpen voor de feeder-, waggler- en medium tot zware vaste hengel visserij en zijn enorm veelzijdig. De Super Pole is een dundradiger haak met een moderne ‘sweep’ bocht wat hem perfect maakt voor maden, casters en stukjes worm. De binnenwaarts gekeerde punt en kleine micro weerhaak zorgen dat losschieters tot een minimum worden beperkt.

IN EEN TIJDSBESTEK VAN ENKELE WEKEN WISTEN TWEE VISSERS VORIG JAAR EEN BEDRAG VAN £81000,- TE WINNEN MET DE NIEUWE MATRIX HAKEN!

De Haken Die Een Klein

Fortuin Opleverden! Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 42

15/03/2013 15:39:17


43

De Reflex 4000 www.fishmatrix.co.uk

ONTWORPEN VOOR DE FEEDERVISSERIJ OP KLEINER WATER EN DOBBERVISSEN WAT MAAKT DE REFLEX 4000 ZO GOED.

D

e Matrix Reflex 4000 is de perfecte maat voor matchvisserij op kleinere ‘commerciële’ Engelse wateren, en Europese Bolo dobbertechnieken. De Reflex is ontworpen met een extra grote spoel en geeft perfecte werpprestaties bij feeder- en dobbervissen met sterke 6 of 8lb lijnen, en geeft ook gemakkelijk lijn af met de Bolo op stromend water.

Krachtige Prestaties

De lichtgewicht Reflex weegt slechts 250g dankzij de compacte grafiet body, maar levert dankzij het interne wormwiel, de negen kogellagers en de 5,1:1 overbrenging verrassend krachtige prestaties. Dit resulteert in fenomenale lijnligging en efficiënt binnenpompen onder druk en is slechts een van de redenen waarom dit sober uitgevoerde model zo geschikt is voor het vissen op kleine karper.

Soepel Drillen

Voor vissers die vis op de slip drillen is er een meerschijvige slip op de spoel wat nauwkeurig kan worden ingesteld naar gelang de persoonlijke voorkeur. De makkelijk verstelbare knop op de kop van de spoel is tijdens de dril eenvoudig te bedienen.

De Extra’s

Omdat de Reflex 4000 is ontworpen voor een specifiek doel heeft het niet de onnodige kenmerken die je op ‘spinmolens’ uit de massaproductie vindt, maar heeft juist die kenmerken die

een belangrijk verschil maken. Bij veel molens geldt dat als de beugel is geopend voor de worp, dat deze kan draaien zodat je de lijn tijdens de worp niet goed kunt controleren. De Rotor Brake op de Reflex 4000 voorkomt beweging van de beugel zodat je tijdens de worp volledige controle hebt over de lijn en deze ongehinderd kunt afremmen. Het is geen enorm opvallend kenmerk, echter als je de molens gaat gebruiken zul je een groot verschil merken. Net als de meeste hoogwaardige molens heeft de Reflex een holle aluminium beugel met een speciaal gevormde lijnrol om kinken te minimaliseren, wat vaak voorkomt bij veelvuldig werpen en binnendraaien. De ondiepe spoel (150m – 0,23mm) is perfect voor het beoogde doel en een extra spoel is meegeleverd voor verschillende lijndiktes

Vertrouwd En Getest

De Reflex is vele maanden uitvoerig getest op een breed scala aan wateren, met een veelvoud aan vismethoden, en kan volledig worden vertrouwd.

DE LICHTGEWICHT REFLEX WEEGT SLECHTS 250G DANKZIJ DE COMPACTE GRAFIET BODY, MAAR LEVERT VERRASSEND KRACHTIGE PRESTATIES. Zie pagina 66 voor Haken, pagina 59 voor Molens

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 43

15/03/2013 15:39:38


44

PRODUCT REFERENTIE INTRODUCTIE

FRESH THINKING VOOR 2013 Matrix heeft een actieve interne afdeling voor productontwerp en –ontwikkeling. Dit is de directe link tussen onze ideeën en onze fabrikanten en geeft perfecte controle over zowel het ontwerp als de uiteindelijke kwaliteit van alle Matrix producten. Bijna alle producten in de Matrix range zijn van nul ontworpen, gebruikmakend van onze ‘Fresh Thinking’ filosofie. Het eindresultaat is een productrange die

MATRIX SB2F

je vooruitstrevende oplossingen biedt en je helpt meer vissen te vangen. Hier zie je slechts enkele nieuwe hoogtepunten voor 2013. We hebben bovendien veel nieuwe producten in ontwikkeling en in de testfase die later in het jaar zullen worden gelanceerd. Kijk voor de meest recente informatie op www.fishmatrix.co.uk.

ETHOS ACCESSORY CHAIR

P46 GEBOGEN VASTE HENGEL STEUN

P51 ETHOS BAIT BAG

P49

P56

CARBO-FLEX FEEDER & REFEX BOLO HENGELS

P55

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 44

15/03/2013 15:40:28


45 www.fishmatrix.co.uk

PRODUCTEN

REFLEX & ULTRON MOLEN

P59 PELLET FEEDER & QUICK CHANGE LEAD CLIP

P62 DOBBERS

P64 HAKEN

Superbox 1 SB Zitboxen Trolley Zibox Accessoire Units Armen & Steunen Vaste Hengel Steunen Pole Roosts Pole Rollers Bait Trays Bait Boxes Bait Buckets Ethos Chair Brollies Carpmaster Hengels Horizon Hengels Reflex Match Hengels Ultron Hengels Carbo-flex Hengels Reflex Bolo Hengels Ethos Luggage Azur Luggage Leefnetten Landingsnetten Molens Finesse & Power X Vaste Hengels Pole Elastication Feeders Lijnen Dobbers Haken Kleding

46 46 46 47 48 48 - 49 49 49 50 50 50 51 51 52 53 54 54 55 55 56 - 57 57 58 58 59 60 61 62 - 63 62 64 - 65 66 67

P66

Matrix 2013_Consumer_32-45.indd 45

15/03/2013 15:41:53


46 ZITMAND ACCESSOIRE UNITS

NIE U W

MATRIX SUPERBOX 1

• Lichtgewicht Aluminium frame met zwart geanodiseerde afwerking • 25mm ronde poten met scharnierende voeten • Pole Seat en Cross Drawer Unit • Deep Cross Drawer Unit • Shallow Tray Unit en Spacer Unit • Geïntegreerde voetplaat schuift onder het chassis • Rondom Snag-Free sluitingen

CODE// GMB022

BESCHRIJVING// Matrix Superbox 1

AVP* € 529.99

NIE U W

MATRIX SB1F

NIE

UW

NIEU

• Lichtgewicht Aluminium frame • 25mm ronde poten met swivel feet • Pole Seat met Shallow Drawer Unit • Deep Drawer Unit • Opvouwbare Voetplaat met 2 tele-verstelbare poten • Snag-Free sluitingen rondom

CODE// GMB036

BESCHRIJVING// Matrix SB1F

AVP* € 329.99

NIE

UW

NIEU

AVP* € 374.99

NIE U W

MATRIX SB1

CODE// GMB035

NIE

UW

NIEU

BESCHRIJVING// Matrix SB1

AVP* € 239.99

NIE

UW

NIEU

NIEU

W

W NIEU

BESCHRIJVING// Matrix SB2

AVP* € 279.99

NIE U W

MATRIX SB H FRAME

NIE

UW

CODE// GMB028

BESCHRIJVING// Matrix SB H Frame

NIEU

W

W NIEU

AVP* € 79.99

W

W NIEU

MATRIX TROLLEY

• Dubbel wiel met scharnierende ophanging die de trolley makkelijker stuurbaar maakt dan vaste wielen • Luchtbanden voor makkelijk duwen • Waterdichte draagtas aan de achterkant voor kleding of voer • Makkelijk in te klappen voor vervoer in de auto

• Aluminium chassis • Integraal voetenplatform • 6 x verstelbare 25mm poten

BESCHRIJVING// Matrix Superbox 1 Frame

UW

• Aluminium constructie • 25mm verstelbare poten • Biedt plaats aan alle Matrix Drawer Units • Inclusief gevoerde draagriem

NIE U W

CODE// GMB013

CODE// GMB037

W

W NIEU

MATRIX SUPERBOX 1 FRAME

AVP* € 99.99

MATRIX SB2

NIE

• Lichtgewicht Aluminium frame • 25mm ronde poten met swivel feet • Pole Seat met Shallow Drawer Unit • Deep Drawer Unit • 150 Storage Unit • Snag-Free sluitingen rondom

BESCHRIJVING// Matrix SB2F

W NIEU

• Aluminium constructie • 25mm verstelbare poten • Draait naar boven voor transport • Past op alle Matrix SB zitmanden

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 46

CODE// GMB038

NIE U W

W

W NIEU

• Lichtgewicht Aluminium frame • 25mm ronde poten met swivel feet • Pole Seat met Shallow Drawer Unit • Deep Drawer Unit • 150 Storage Unit • Opvouwbare Voetplaat met 2 tele-verstelbare poten • Snag-Free sluitingen rondom

W

MATRIX SB VOETPLAAT

BESCHRIJVING// Matrix SB Voetplaat

NIEU

• Lichtgewicht Aluminium frame • 25mm ronde poten met swivel feet • Pole Seat met Shallow Drawer Unit • Deep Drawer Unit • Snag-Free sluitingen rondom

NIE U W

CODE// GMB029

UW

MATRIX SB2F

W

W NIEU

NIE

AVP* € 339.99

CODE// GTR001

BESCHRIJVING// Matrix Trolley

AVP* € 149.99

18/03/2013 09:17:56


47 www.fishmatrix.co.uk

MATRIX 150 UNIT

• Metalen 150mm diepe basisopslag • Past op Matrix H Frame, SB1 en SB1F zitmanden • Biedt plaats aan alle Matrix Drawer Units

CODE// GMB030

BESCHRIJVING// Matrix 150 Unit

AVP* € 64.99

SHALLOW DRAWER UNIT

• Ondiepe zijlade unit voor accessoires • Kan links- of rechtshandig worden gebruikt • Lade diepte 20mm

CODE// GMB015

BESCHRIJVING// Shallow Drawer Unit

AVP* € 67.99

TRANSPORTDEKSEL

• Vast te klikken aan de Matrix box voor eenvoudig transport • Grote soft touch rubber handgreep

CODE// GMB019

BESCHRIJVING// Transportdeksel

AVP* € 34.99

SEAT & DRAWER UNIT

SPACER UNIT

• Inclusief ondiepe lade voor tuigen • Kan links- of rechtshandig worden gebruikt • Lade diepte 20mm

CODE// GMB016

BESCHRIJVING// Seat & Drawer Unit

• Past op Tray Unit om opslagruimte te vergroten • Diepte 25mm

AVP* € 114.99

DEEP DRAWER UNIT

BESCHRIJVING// Deep Drawer Unit

TUIGENREKKEN & LADEN

BESCHRIJVING// Spacer Unit

AVP* € 24.99

SINGLE TRAY UNIT

• Diepe zijlade unit voor accessoires • Kan links- of rechtshandig worden gebruikt • Lade diepte 50mm

CODE// GMB014

CODE// GMB018

• Ondiepe unit voor tuigen en accessoires • Diepte 25mm

AVP* € 79.99

• Plastic tuigenrekken bieden plaats aan 2 onderlijnen • Verstelbare rig anchor tensioner • Zachte rubber vlakken aan elk uiteinde • 26cm tuigenrekken passen in Superbox 1 Shallow Tray Unit • Tuigenladen hebben gegroefde zijkanten zodat de tuigenrekken niet schuiven

CODE// GMB017

CODE// GAC050 GAC051 GAC052 GAC053 GAC055 GAC056 GAC057 GAC058 GAC059 GAC060 GAC194 GAC195 GAC200 GAC201

BESCHRIJVING// Single Tray Unit

BESCHRIJVING// Winder Tray With Orange Winders Winder Tray With Yellow Winders 2 Winder Tray Orange 2 Winder Trays Yellow 4 x 18cm Winders Orange 4 x 18cm Winders Yellow 4 x 13cm Winders Orange 4 x 13cm Winders Yellow 4 x 26cm Winders Yellow 4 x 26cm Winders Orange Tray Pack 21 x 26cm Orange Winders Tray Pack 21 x 26cm Yellow Winders Tray Pack 48 x 13cm Orange Winder Tray Pack 48 x 13cm Yellow Winder

AVP* € 29.99

AVP* € 13.99 13.99 24.99 24.99

19.99 19.99 29.99 29.99

*Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 47

18/03/2013 10:11:32


48 ARMEN & STEUNEN / VASTE HENGEL STEUNEN, TOPSETSTEUN

NIE U W

SNAG-FREE 90° CROSS ARM

• Leverbaar als korte (12cm) en lange (22cm) opties • Kan in elke positie scharnieren • Ingebouwde klemmoer

CODE// GBA003 GBA004

BESCHRIJVING// Cross Arm Short 12cm Cross Arm Long 22cm

AVP* € 9.99 11.99

SNAG-FREE LEEFNETARM

• Leverbaar als korte (9cm) en lange (28cm) opties • Kan in elke positie scharnieren • Ingebouwde klemmoer

CODE// GBA001 GBA002

BESCHRIJVING// Keepnet Arm Short 9cm Keepnet Arm Long 28cm

AVP* € 9.99 10.99

SNAG-FREE BESCHERMDE STEUN 1 KOP

• 20cm lang met 25mm diameter gaten aan elk uiteinde • Leverbaar in rechte en haakse opties • Kan in elke positie scharnieren

CODE// GBA012 GBA013

BESCHRIJVING// Spacer Arm Spacer Arm 90°

• Leverbaar als korte (24cm) en lange (40cm) opties • EVA gevoerd ter bescherming van de hengel • Kan in elke positie scharnieren • Ingebouwde schroefdraad voor accessoires

AVP* € 11.99 11.99

CODE// GBA005 GBA006

BESCHRIJVING// Beschermde Steun 1 Kop Korte Beschermde Steun 1 Kop Lange

UW

FEEDER STEUN

NIEU

W

W NIEU

• Modern ontworpen hengelsteun • Brede steun voor feedervissen • Beschermende EVA foam coating

CODE// GAC206

BESCHRIJVING// Feeder Rest

AVP* € 11.99

Beschermde Steun 2 Koppen Kort

Beschermde Steun 1 Kop Lang

SNAG-FREE SPACER ARM

NIE

AVP* € 11.99 14.99

SNAG-FREE BESCHERMDE STEUN 2 KOPPEN

• Leverbaar als korte (24cm) en lange (40cm) opties • EVA gevoerd ter bescherming van de hengel • Kan in elke positie scharnieren • Twee ingebouwde schroefdraden voor accessoires

CODE// GBA007 GBA008

BESCHRIJVING// Beschermde Steun 2 Koppen Korte Beschermde Steun 2 Koppen Lange

AVP* € 13.99 15.99

Standaard NIE U W

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

Verstelbaar

NIE U W

NIE

UW

NIEU

NIE U W

W

W NIEU

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

Mega

FEEDER ARM STANDARD

FEEDER ARM VERSTELBAAR

• 73cm feeder arm • Draait in elke positie • Ingebouwde klemmoer

CODE// GMB024

BESCHRIJVING// Feeder Arm Standard

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 48

• In de lengte verstelbare 73cm – 130cm feeder arm • Draait in elke positie • Ingebouwde klemmoer

AVP* € 27.99

CODE// GMB023

BESCHRIJVING// Feeder Arm Adjustable

AVP* € 32.99

MEGA FEEDER ARM

• Zeer stabiel zelfs bij zware feederhengels • Volledig verstelbaar voor zowel stromend als stilstaand water • Zwanenek om de lijn van de feederarm weg te houden • In elkaar grijpend scharnier om zijwaartse beweging te voorkomen • Eenvoudige klemmoer voor steunen

CODE// GMB034

BESCHRIJVING// Mega Feeder Arm

AVP* € 69.99

18/03/2013 09:20:28


49 www.fishmatrix.co.uk

NIE U W

UP & OVER VASTE HENGEL STEUN

NIE

UW

NIEU

• Beschermende foam cover • Snag-Free sluitingen

CODE// GMB027

BESCHRIJVING// Up & Over Pole Rest

NIE U W

W

W NIEU

NIE

UW

TULIP VASTE HENGEL STEUN

NIEU

W

W NIEU

POLE SOCK

• Uitgevoerd met standaard schroefdraad • Perfect voor de vaste hengel op steile oevers

• Eenvoudige plastic tulpvormige vaste hengel steun • Ingegoten schroefdraad past op alle box accessoire armen

AVP* € 9.99

CODE// GAC203

BESCHRIJVING// Tulip Pole Rest

CODE// GLN017

BESCHRIJVING// Pole Sock

AVP* € 9.49

SNAG-FREE POLE ROOST COMPLEET

• Top kit ‘pole roost’ voor topsets • Inclusief 7 Tulip Pole Rests • Snag-Free sluitingen aan beide uiteinden NIE U W

NIE

UW

NIEU

W

CODE// GMB032

W NIEU

BESCHRIJVING// Snag-Free Pole Roost

AVP* € 24.99

GEBOGEN VASTE HENGEL STEUN

• Past op elke box met ronde 25mm poten • Volledig verstelbaar op de ideale hoogte’ • Volledige bescherming aan de bovenkant, geen uitstekende delen waar de hengel achter kan haken • Kan met de vaste hengel in 2 posities worden gevist • Plat op te vouwen voor eenvoudige opslag en transport

CODE// GMB042

BESCHRIJVING// Folding Pole Support

NIE U W

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

AVP* € 59.99

SUPER FLAT POLE ROLLER

• Leverbaar in Standaard en Large maten • Cam Lock sluitingen op tension bars voor stabiliteit • Cam Lock sluitingen op telescopische poten voor perfecte instelling • Unieke extra ‘Ground Spikes’ voor gebruik zonder poten onderaan een steile oever • Standaard Roller – Breedte 54cm Hoogte 0-60cm • Large Roller – Breedte 70cm. Hoogte 0-80cm • Plat op te vouwen voor eenvoudig transport

Super Flat Roller Standaard

Super Flat Roller Large

CODE// GAC187 GAC188

BESCHRIJVING// Super Flat Roller Large Super Flat Roller Standard

AVP* € 99.99 79.99

*Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 49

18/03/2013 09:21:33


50 BAIT TRAYS, BOXES & EMMERS / CHAIR & BROLLIES

SNAG-FREE GROUNDBAIT BOWL & BEUGEL

• Ronde groundbait bowl met deksel, gemonteerd op een Snag-Free box accessoirebeugel met Snag-Free koppeling • Leverbaar in kleine (30cm) en grote (38cm) maten. • Waterdicht materiaal met gesealde naden

CODE// GBA009 GBA010

BESCHRIJVING// Bowl & Beugel Small Bowl & Beugel Large

AVP* € 27.99 29.99

NIE U W

NIE

UW

NIEU

SNAG-FREE 2 BAIT TUB BAIT WAITER

• 38cm ondiepe vierkante grondvoerbak met deksel, gemonteerd op een Snag-Free box accessoirebeugel met Snag-Free koppeling • Waterdicht materiaal met gesealde naden • Biedt plaats aan vier 2,2pt of 3,3pt aasbakken

CODE// GBA011

BESCHRIJVING// Square Bowl & Beugel

• 2 Bait Tub vak, gemonteerd op Snag-Free accessoire beugel met Snag-Free bevestiging • Biedt plaats aan 2 x 3,3pt Bait Tubs • Waterdicht materiaal met gesealde naden en deksel met ritssluiting

AVP* € 34.99

CODE// BESCHRIJVING// GMB026 2 Bait Tub Bait Waiter

AVP* € 27.99

W

W NIEU

6 TUB ALUMINIUM SIDE TRAY

• Gote aluminium zijtray voor 6 x 3,3pt Bait Tubs • 2 x 25mm aluminium poten met schroefdraad voor accessoires • Breedte 48cm x Lengte 55cm

CODE// BESCHRIJVING// GMB025 6 Tub Aluminium Side Tray

SNAG-FREE GROUNDBAIT SQUARE BOWL & BEUGEL

AVP* € 74.99

BAIT BUCKET SET

BAIT BOXES

• Kwaliteits aasdozen in 3 afmetingen • Doorzichtige deksels laten die inhoud zien • Perfect sluitende, met rubber afgezette deksels

• Grote voeremmers met deksel en een extra emmer voor het aanmaken van grondvoer • 20lt Capacity

CODE// BESCHRIJVING// GBT007 Bait Bucket with Inner Bowl and Riddle

AVP* € 39.99

CODE// GBT001 GBT002 GBT003 GBT004 GBT005 GBT006

BESCHRIJVING// Bait Box 1.1pt Blue Bait Box 2.2pt Blue Bait Box 3.3pt Blue Bait Box 1.1pt Black Bait Box 2.2pt Black Bait Box 3.3pt Black

Verwisselbare deksels

TOSS POTS

DUMP POT SET

• Twee maten per verpakking • Bevestiging met schroefdraad • Platte onderkant met afgeronde hoeken voor het probleemloos lossen van het voer.

CODE// BESCHRIJVING// GAC054 Dump Pot Set

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 50

• Lichtgewicht cups met verschillende deksels waardoor de manier van bijvoeren snel kan worden aangepast • Goed zichtbaar zodat optimaal kan worden gevoerd • De Micro / Midi cups worden met twee verschillende diameters per verpakking geleverd • De Medium / Large cups worden met twee verschillende hoogtes per verpakking geleverd

22mm

Micro

30mm

Midi 38mm

38mm

CODE// GAC040 GAC041 GAC042 GAC045 GAC046

BESCHRIJVING// Midi and Micro, 3.4/2.8/4.0mm Tips Midi and Micro, 4.2/4.8/6.0mm Tips Midi and Micro, 6.4/7.0/8.0mm Tips Medium and Large, 4.2/4.8mm Tips Medium and Large, 6.0/6.4mm Tips

Medium

Large

18/03/2013 09:23:06


51 www.fishmatrix.co.uk

// De Space Brolly biedt veel meer beschermde ruimte dankzij het revolutionaire STS baleinsysteem. Hierdoor kun je veel verder onder de brolly kruipen voor extra bescherming

X3 SPACE BROLLY

• Uniek glasfiber STS baleinsysteem • Meer hoofdruimte dan conventionele brollies met een groter beschermd oppervlak • Plat ontwerp met 3 haringogen • Eenvoudig en betrouwbaar ‘push/ pull’ mechanisme • Verstelbare stok met knikfunctie • Lichtgewicht material met getapete naden • Gewicht 2,8kg

CODE// BESCHRIJVING// GUM003 Space Brolly X3 - STS Equipped

AVP* € 99.99

ETHOS ACCESSORY CHAIR

• Ontworpen voor feeder- en dobbervissen • Lichtgewicht aluminium/staal constructie • Lage rugleuning voor meer werpruimte • 25mm aluminium poten waar alle Snag-Free accessoires op passen • Goede instelbaarheid van de hoogte zorgt voor comfortabel vissen en eenvoudig opstaan • Vouwt plat op voor makkelijk transport • Inclusief draagriem • Gewicht 4,9kg

CODE// GMB031

BESCHRIJVING// Matrix Chair

STS Baleinsysteem

SPACE BROLLY

• Uniek glasfiber STS ribsysteem. Veel sterker, lichter en stabieler dan traditionele metalen armen • Meer hoofdruimte dan conventionele brollies vergroot het beschermde oppervlak aanzienlijk • Eenvoudig en feilloos werkend duw/trek systeem • Verstelbare steel met knikvoorziening • Lichtgewicht materiaal met getapete naden • Gewicht 2,8kg

AVP* € 89.99

CODE// BESCHRIJVING// GUM002 Space Brolly - STS Equipped

AVP* € 89.99

Eenvoudig Instelbaar Kniksysteem

STANDAARD KNIKBROLLY

• Conventioneel ontwerp met metalen armen • Verstelbare steel met eenvoudig kniksysteem • Lichtgewicht materiaal met gelaste naden • Gewicht 3kg

CODE// GUM001

BESCHRIJVING// Standard Brolly

AVP* € 79.99

*Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 51

18/03/2013 09:24:13


52

HENGELS

// De Carpmaster modellen zijn ontworpen voor de modernste match methoden op commerciële wateren en kunnen dankzij de positie van de ogen en een uniek transportblok eenvoudig opgetuigd worden vervoerd. De Carpmaster 8’, 9’ en 10’ feederhengels hebben een uniek ontwerp dat de verbinding elimineert in het hengeldeel waarmee de vis het meest wordt gedrild, en bieden zo meer controle.

CARPMASTER 8’, 9’ FEEDER

• Ontworpen voor afstanden tot 25m • Ideaal voor de Method op vaste hengel afstand of op kleinere wateren • Lichtgewicht, sterke dubbel- en enkelpoots ogen • Korte handgreep voor eenvoudig manoeuvreren • Inclusief 0,5oz en 0,75oz verwisselbare tips • Lijnklasse 4lb – 8lb.

CARPMASTER 10’ FEEDER

• Ontworpen voor afstanden tot 40m • Langere handgreep voor steviger worpen • Middelgrote dubbel- en enkelpoots ogen • Kurk/EVA handgreep met soft-touch reelhouder • Inclusief 1,0oz en 1,5oz verwisselbare tips • Lijnklasse 4lb – 8lb.

CARPMASTER 11’, 12’ FLOAT

• High modulus carbon blank • Semi-parabolische drilactie voorkomt lossers en lijnbreuk • 2-delige constructie voor eenvoudig opgetuigd transport • 11’ model is perfect voor korte- en middellange wagglervisserij • 12’ model heeft iets meer power voor krachtiger worpen en gebruik met wagglers, pellet wagglers en splasher wagglers • Lichtgewicht dubbel- en enkelpoots ogen gepositioneerd voor optimale actie en eenvoudig transport • Kurk/EVA handgreep met soft-touch reelhouder • Lijnklasse 11’ – 3lb – 8lb. 12’ – 3lb – 10lb. • Inclusief 1,0oz en 1,5oz verwisselbare tips

CARPMASTER 11’, 12’, 13’ METHOD FEEDER

• High modulus carbon blank • Semi-parabolische drilactie • Optimale handgreeplengte voor werpen en drillen • Hoogwaardige ogen met ideale verdeling voor transport • Kurk/EVA handgreep met soft-touch reelhouder • EVA tansportblok houdt alle delen parallel voor gemakkelijk opgetuigd transport • Verwisselbare tips passend bij de hengelactie • Inclusief 1,0oz en 1,5oz verwisselbare tips • Lijnklasse 4lb – 12lb.

CARPMASTER TIPS

• Reservetips vor Carpmaster Feederhengels • Identiek aan de meegeleverde tips • Glasfiber constructie voor betere overgang van de actie

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 52

CODE// GRD001 GRD002 GRD039 GRD006 GRD040 GRD005 GRD003 GRD004 GRD020 GRD021 GRD022 GRD023

BESCHRIJVING// Carpmaster 8ft Carpmaster 9ft Carpmaster 11ft Method Carpmaster 12ft Method Carpmaster 13ft Method Carpmaster 10ft Carpmaster 11ft Float 2 pcs Carpmaster 12ft Float 2 pcs Carpmaster Tip 0.75 oz Carpmaster Tip 1 oz Carpmaster Tip 1.5oz Carpmaster Tip 2.0 oz

AVP* € 139.99 144.99 144.99 144.99 144.99 144.99 149.99 169.99 19.99 19.99 19.99 19.99

18/03/2013 09:53:30


53 www.fishmatrix.co.uk

Matrix Horizon feederhengels zijn ontworpen voor het feederen op extreme afstand op groot water, en kunnen overweg met zware feeders. Alle modellen hebben een kort achtereind met een extra lange pensluiting die voor meer werpvermogen onderin zorgt en de blank slanker maakt. De midden- en topdelen zijn langer dan bij standaard 3-delige hengels en geven een soepele drilactie en maximaliseren de tipsnelheid bij verre worpen.

HORIZON FEEDER 3.8m, 4.0m, 4.3m, 4.5m

• High modulus carbon blank • Separaat lang handgreepdeel met extra lange pensluiting voor extra stijfheid en werpvermogen • Grote dunne ogen voor optimale werpprestaties zijn geschikt voor nylon en braid • Kurk/EVA handgreep met softtouch schroefreelhouder

HORIZON TIPS

• Reserve tips voor Horizon Feederhengels • Identiek aan de met de hengels meegeleverde tips • Carbon constructie voor betere beetindicatie op afstand • Glasfiber toppen hebben een meer parabolische actie

HORIZON RIVER FEEDER 4.3m

• Specifiek ontworpen voor riviervisserij • Geschikt voor feeders tot 200g (7oz) • Holle carbon tip voor optimale registratie van terugzakkers • Separaat lang handgreepdeel met extra lange pensluiting voor extra stijfheid en werpvermogen • High modulus carbon blank • Grote dunne ogen voor optimale werpprestaties zijn geschikt voor nylon en braid • Kurk/EVA handgreep met softtouch schroefreelhouder

Ontworpen voor afstanden tot 3.8m - 70m 4.0m - 90m 4.3m - 110m 4.5m - 120m + Geschikt voor feeders tot 3.8m - 100g (3oz) 4.0m - 120g (4oz) 4.3m - 150g (5oz) 4.5m - 150g (5oz) Tips Ingevoerd 3.8m - 1.5oz, 2.5oz carbon tips 4.0m - 2.5oz, 4.0oz carbon tips 4.3m - 2.5oz, 4.0oz carbon tips 4.5m - 2.5oz, 4.0oz carbon tips

CODE// GRD031 GRD007 GRD008 GRD009 GRD010 GRD016 GRD017 GRD018 GRD043 GRD044 GRD045

BESCHRIJVING// Horizon 3.8m Feeder Horizon 4.0m Feeder Horizon 4.3m Feeder Horizon 4.5m Feeder Horizon 4.3m River Feeder Horizon Carbon Tip 2oz Horizon Carbon Tip 3oz Horizon Carbon Tip 4oz Horizon Fibreglass Tip 1.5oz Horizon Fibreglass Tip 2.0oz Horizon Fibreglass Tip 3.0oz

AVP* € 179.99 189.99 199.99 225.00 189.99 31.99 31.99 31.99 29.99 29.99 29.99

*Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 53

18/03/2013 09:25:06


54 HENGELS

De Matrix Reflex range bestaat uit drie topkwaliteit dobberhengels voor het matchvissen. De high modulus carbon blanks hebben een pittige topactie die geschikt is voor witvis op een breed scala aan wateren. De Reflex ‘Special’ heeft een krachtiger actie voor grotere vissen.

REFLEX MATCH 13’ (3.9m), 14’ (4.2m)

• Dunne lichtgewicht high modulus carbon blank • Ontworpen voor matchvissen op stilstaande wateren en rivieren • Pittige topactie en semi-parabolische drilactie • Ontworpen voor gebruik met lichte lijnen en kleine haakjes op witvis maar heeft tevens de kracht om een bonusvis te temmen • Hoogwaardige gevoerde eenpoots geleideogen • Kurken handgreep met speciaal ontworpen softtouch schroefreelhouder

REFLEX MATCH LIGHT 13’ (3.9m)

• Dunne lichtgewicht high modulus carbon blank • Ontworpen voor matchvissen op stilstaande wateren en rivieren • Pittige topactie en semi-parabolische drilactie • Werpgewicht 2 – 10g, ontworpen voor gebruik voor witvis in combinatie met dunne lijnen en kleine haakjes • Hoogwaardige gevoerde eenpoots geleideogen • Kurken handgreep met speciaal ontworpen soft-touch schroefreelhouder

CODE// GRD027 GRD028 GRD030 GRD029

BESCHRIJVING// Reflex Match 3.9m Reflex Match 4.2m Reflex Match Light 3.9m Reflex Match Special 3.9m

AVP* € 149.99 169.99 129.99 179.99

REFLEX MATCH SPECIAL 13’ (3.9m)

• Dunne krachtige lichtgewicht high modulus carbon blank • Ontworpen voor grotere vissen op stilstaande wateren en rivieren • ‘Speciale’ actie voor het werpen van grote dobbers (tot 30g indien nodig) en drillen van grotere vissen • Hoogwaardige grote gevoerde geleideogen met eenpoots ogen op het topdeel voor betere balans • Kurken handgreep met speciaal ontworpen soft-touch schroefreelhouder

ULTRON FLOAT 13’ (3.9M), 14’ (4.2M) // De Matrix Ultron range biedt een sublieme combinatie van keuzemogelijkheden, kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding. De Ultron range is gebouwd met kwaliteits carbon blanks, kurk/EVA handgrepen en hoogwaardige ogen en biedt stevige prestaties voor een brede doelgroep van vissers en typen visserijen en wateren.

ULTRON FEEDER 11’ (3.3m), 12’ (3.6m), 13’ (3.9m) • High modulus carbon blank • Kwaliteits geleideogen geschikt voor zowel nylon als braid. • Kurken handgreep met EVA schroefreelhouder voor extra comfort • Glanzende zwarte afwerking • Verwisselbare feeder tips uitgebalanceerd aan de hengelactie

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 54

• Veelzijdige 11-voets hengel voor feederen op middellange afstand • Ver werpend 12-voets model voor feederen op middellange en lange afstand • Ver werpend 13-voets model voor lange afstands feederen op rivieren en meren • Werpgewicht to 11’ - 80g (3oz) 12’ - 100g (3.5oz) 13’ - 100g (3.5oz) • Inclusief 2oz en 3oz tips

• Snelle topactie voor het vissen met dunne onderlijnen • Gecontroleerde power in het middendeel maakt hem bijzonder geschikt voor hardvechtende vissen en/of afstandvissen • Stevig onderste deel zorgt voor extra werpvermogen • Hoogwaardige gevoerde eenpoots geleideogen • Kurken handgreep met EVA schroefreelhouder voor extra comfort • Glanzende zwarte afwerking

CODE// GRD014 GRD015

BESCHRIJVING// Ultron Float 13ft (3.9m) Ultron Float 14ft (4.2m)

AVP* € 119.99 129.99

CODE// GRD013 GRD011 GRD012 GRD024 GRD025

BESCHRIJVING// Ultron Feeder 11ft (3.3m) Ultron Feeder 12ft (3.6m) Ultron Feeder 13ft (3.9m) Ultron Feeder Tip 2oz Ultron Feeder Tip 3oz

AVP* € 119.99 129.99 139.99 19.99 19.99

18/03/2013 09:25:27


55 www.fishmatrix.co.uk

NIE U W

// De Nieuwe Carbo-Flex feederhengel range biedt schitterende kwaliteit voor vissers die veelzijdige hengels willen. Alle modellen kunnen voor alle soorten feedervisserij op stilstaand water worden gebruikt, variërend van kleine gaasfeeders voor brasem tot medium en large method feeders voor karper op vijvers. CODE// GRD049 GRD046 GRD047 GRD048

BESCHRIJVING// Carbo-flex 9ft Carbo-flex 10ft Carbo-flex 11ft Carbo-flex 12ft

AVP* € 64.99 69.99 74.99 79.99

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

CARBO-FLEX FEEDER 9’

CARBO-FLEX FEEDER 11’

• Ontworpen voor afstanden tot 30m • Ideaal voor het gebruik van allerlei typen kleine en medium feeders • Lichtgewicht gevoerde ogen geschikt voor nylon en braid • Neerwaarts schroevende EVA gevoerde reelhouder • Kurk/EVA handgreep • Inclusief 1oz en 2oz verwisselbare tips • Lijnklasse 3lb – 8lb

• Ontworpen voor afstanden tot 50m • Ideaal voor het gebruik van allerlei typen kleine en medium feeders • Lichtgewicht gevoerde ogen geschikt voor nylon en braid • Neerwaarts schroevende EVA gevoerde reelhouder • Kurk/EVA handgreep • Inclusief 1oz en 2oz verwisselbare tips • Lijnklasse 3lb – 8lb.

CARBO-FLEX FEEDER 10’

CARBO-FLEX FEEDER 12’

• Ontworpen voor afstanden tot 40m • Ideaal voor het gebruik van allerlei typen kleine en medium feeders • Lichtgewicht gevoerde ogen geschikt voor nylon en braid • Neerwaarts schroevende EVA gevoerde reelhouder • Kurk/EVA handgreep • Inclusief 1oz en 2oz verwisselbare tips • Lijnklasse 3lb – 8lb.

• Ontworpen voor afstanden tot 60m • Ideaal voor het gebruik van allerlei typen medium en grote feeders • Lichtgewicht gevoerde ogen geschikt voor nylon en braid • Neerwaarts schroevende EVA gevoerde reelhouder • Kurk/EVA handgreep • Inclusief 1oz en 2oz verwisselbare tips • Lijnklasse 3lb – 8lb.

BOLO

NIE U W

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

// Perfecter dan de Reflex Bolo hengels kunnen we niet maken. Ze zijn zeer goed gebalanceerd, gevoelig in de top met een soepele drilactie. Ook hebben ze een krachtige top voor het werpen van zware dobbers en vissen in diepe rivieren en kanalen.

REFEX BOLO 6M, 7M

• Dunne blank voor moeiteloos werpen en lijncontrole • Hoogpotige ogen voorkomen dat de lijn tegen de blank plakt • Medium snelle actie geschikt voor o.a. de voornvisserij • Correct geplaatste vlakke reelhouder • Leverbaar in lengtes van 6m en 7m

CODE// BESCHRIJVING// GRD036 Reflex Bolo 6m GRD037 Reflex Bolo 7m

AVP* € 179.99 199.99

*Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 55

18/03/2013 09:25:51


56 ETHOS LUGGAGE / AZUR LUGGAGE

Inclusief Accessory Bag

ETHOS SUPER ROD & POLE HOLDALL

ETHOS ROD ACCESSORY HOLDALL

• De veelzijdige keus van moderne wedstrijdvissers • Biedt plaats aan twee opgetuigde dobber- of feederhengels. • Bevat twee extra vakken voor een 16m hengel, top kits en werphengels zonder molen • Vak voor werphengels met molen is extra dik gevoerd • Extern vak voor banksticks, feeder arms en lange box accessoires • Ritsen over de hele lengte, schouder- en draagriemen • Afmetingen L 185cm x W 30cm x D 50cm

CODE// GLU008

BESCHRIJVING// Rod & Pole Holdall

AVP* € 119.99

• Leverbaar in twee maten • Inclusief 1 Accessory Bag • Biedt plaats aan 2 of 4 opgetuigde dobber- of feederhengels • Ingebouwd stijf frame dat bescherming biedt • Twee accessoiretas-vakken in het basisfoudraal • Rits over de volledige lengte, schouder- en draagriemen • Afmetingen 2 Hengel Lengte - L 190cm x W 14cm x D 22cm 4 Hengel Lengte - L 190cm x W 28cm x D 22cm

CODE// GLU001 GLU002

BESCHRIJVING// 2 Rod 4 Rod

AVP* € 69.99 89.99

ETHOS ROD CARRYALL

• Traditioneel type foudraal met een nieuwe brede platte vorm wat hem ideaal maakt voor vervoer op een barrow. • Leverbaar in twee maten. Large holdall biedt plaats aan 10 tubes en de Medium aan 8 tubes • Twee externe vakken voor brolly, banksticks, feeder armen en langere box accessoires • Verstelbare schouder- en draagriem • Lange ritsen voor makkelijke toegang tot alle vakken • Afmetingen Med - L 190cm x W 30cm x D 30cm Large - L 190cm x W 30cm x D 38cm

CODE// GLU006 GLU007

BESCHRIJVING// Med. Holdall Large. Holdall

NIE U W

ETHOS NET & ACCESSORY BAG ETHOS TACKLE & BAIT CARRYALL • Volledig thermisch gevoerd voor perfecte aasopslag in zowel zomer als winter • Groter dan de standaard bait bag en ontworpen voor de extra opslag van pellet pumps en meat cutters • Additionele grote zijvakken voor accessoires en extra aas • Sterke beschermende bodem • Draagarm en verstelbare schouderriem • Afmetingen GLU003 - L 56cm x H 30cm x D 30cm

CODE// GLU003

BESCHRIJVING// Tackle & Bait Carryall

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 56

AVP* € 49.99

• Bevat een ingebouwde waterdichte ‘stink bag’ net zak met afritsbare deksel • Single versie biedt plaats aan 1 leefnet plus landingsnetten • Large versie biedt plaats aan 2/3 leefnetten plus landingsnetten • Grote opslagruimte vouwt open en heeft twee met ritsen afsluitbare compartimenten voor opslag van accessoires of aas • Extra vakken aan de zijkant voor aasplateau’s • Draagarm en verstelbare schouderriem

CODE// GLU004 GLU005

BESCHRIJVING// Single Net & Accessory Bag Large 2/3 Net & Accessory Bag

AVP* € 64.99 69.99

AVP* € 79.99 99.99

ETHOS BAIT BAG

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

• Biedt ruimschoots plaats aan 8 x 3,3 pint aasdozen • Geïsoleerd voor perfect bewaren van het aas • Extra zijvakken voor accessoires en extra aas • Verstevigde beschermende bodem • Draagriem en verstelbare schouderriem • Afmetingen GLU023 - L 40cm x H 18cm x D 37cm

CODE// GLU023

BESCHRIJVING// Bait Bag

AVP* € 47.99

18/03/2013 09:27:01


57

Afmetingen GLU015 - L 190cm x W 18cm x D 26cm GLU016 - L 190cm x W 28cm x D 26cm GLU028 - L 190cm x W 36cm x D 26cm

www.fishmatrix.co.uk

ETHOS CARRYALL 55L & 65L

CODE// GLU010 GLU027

BESCHRIJVING// 55 Litre Carryall 65 Litre Carryall

AVP* € 59.99 64.99

ETHOS ACCESSORY BAG

• Ontworpen voor de opslag van accessoires en feeders • Verwijderbare gevoerde compartimenten • Volledige ritssluiting voor eenvoudige toegang • EVA handgreep • Kan als modulair opslagsysteem worden gebruikt aangezien het in de Ethos Rod Accessory holdall past • Afmetingen GLU009 - L 30cm x H 13cm x D 8cm

CODE// GLU009

BESCHRIJVING// Accessory Bag

AZUR ROD HOLDER 1.90M

• Ontworpen voor opgetuigde feeder- of dobberhengels • Leverbaar in 2, 3 en 4-hengel opties • 1,90m lengte biedt plaats aan tweedelige 12’ hengels • Extern vak voor banksticks, feeder armen en box accessoires • Interne klittenband hengelriempjes • Dubbele schouderriem voor het dragen op je rug, plus draagriem

CODE// GLU015 GLU016 GLU028

BESCHRIJVING// 2 Rod Holder 1.90m 3 Rod Holder 1.90m 4 Rod Holder 1.90m

AVP* € 54.99 59.99 74.99

MATRIX STINK BAG

• Waterdicht materiaal met rits aan de volledige bovenkant • Biedt plaats aan 3 leefnetten • Gevoerde draagriem en verwijderbare schouderriem • Alle naden zijn waterdicht geseald • Afmetingen GLU020 - L 65cm x H 65cm x D 20cm

BESCHRIJVING// Stink Bag

UW

NIEU

W

W NIEU

AZUR ROD HOLDER 1.65M

• Ontworpen voor opgetuigde feeder- of dobberhengels • Leverbaar in 2, 3 en 4-hengel opties • Extern vak voor banksticks, feeder armen en box accessoires • Interne klittenband hengelriempjes • Dubbele schouderriem voor het dragen op je rug, plus draagriem • Afmetingen GLU021 - L 165cm x W 18cm x D 26cm GLU022 - L 165cm x W 28cm x D 26cm GLU025 - L 165cm x W 36cm x D 26cm

CODE// GLU021 GLU022 GLU025

BESCHRIJVING// 2 Rod Holder 1.65m 3 Rod Holder 1.65m 4 Rod Holder 1.65m

AVP* € 9.99

AZUR CARRYALL 45L & 55L

CODE// GLU020

NIE

AVP* € 29.99

AVP* € 52.99 57.99 69.99

Afmetingen GLU19 - L 190cm x W 25cm x D 13cm GLU17 - L 190cm x W 32cm x D 13cm GLU18 - L 190cm x W 32cm x D 25cm

• Klassiek match tasontwerp • Hoofdcompartiment voor opslag van accessoires, materiaaldozen en aas • Zijvakken voor extra opslagcapaciteit • Sterke beschermende bodem • Draagarm en beschermende schouderriem • Afmetingen GLU010 - L 55cm x H 45cm x D 35cm GLU027 - L 62cm x H 54cm x D 40cm

NIE U W

• Leverbaar met 45L en 55L capaciteit • Traditionele carryall met groot hoofdcompartiment met ritssluiting • Twee zijvakken met ritssluiting • 55L heeft een dichtritsbaar netcompartiment en een extra open netvak met lekgaten • 45L een extern netvak met lekgaten • Draagriem en verstelbare schouderriem • Afmetingen GLU013 - L 58cm x H 46cm x D 30cm GLU014 - L 62cm x H 46cm x D 40cm

CODE// GLU013 GLU014

BESCHRIJVING// 45 Litre Carryall 55 Litre Carryall

AVP* € 37.99 44.99

AZUR ROD HOLDALL

• Leverbaar in Small (6 tube), Medium (8 tube) en Large (10 tube+) • 1,90m lengte voor alle 16m vaste hengels • Lang extern vak voor schepnetstelen en een brolly • Kort extern vak voor banksticks, feeder armen en box accessoires • Hoofdvak met rits over de hele lengte, verstelbare schouderriem en draagriem

CODE// GLU019 GLU017 GLU018

BESCHRIJVING// Small Holdall - 6 tube Medium Holdall - 8 tube Large Holdall - 10 tube +

AVP* € 54.99 59.99 69.99

*Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_46-57.indd 57

18/03/2013 09:28:12


58 NETTEN / HENGELS

MATRIX 3M CARP NET

• Sterk, visvriendelijk ‘karper’ netmateriaal • Slijtvaste kunststof ringen met een extra versterkte bovenste ring en een handvat aan de onderzijde • Verstelbare bevestiging • Lengte – 3,00 m. Breedte 50 x 40 cm

CODE// GLN006

BESCHRIJVING// 3m Carp Net

Matrix 3M Protector Carp Net • Sterk, visvriendelijk ‘karper’ netmateriaal • Slijtvaste kunststof ringen met een extra versterkte bovenste ring en een handvat aan de onderzijde • Speciale, verstelbare bevestiging • Lengte – 3,00 m. Breedte 50 x 40 cm

AVP* € 44.99

MATRIX 6MM RUBBER MESH LANDING NET

• Veelzijdig net voorzien van rubberen coating • Sterke, lichtgewicht aluminium steel en spreidblok • Juiste netdiepte voor het matchvissen op karper

CODE// GLN009 GLN010

BESCHRIJVING// 40 x 50 - 6mm Rubber Mesh 45 x 55 - 6mm Rubber Mesh

MATRIX 4M PROTECTOR RIVER NET

MATRIX 3M PROTECTOR CARP NET

AVP* € 16.50 17.99

CODE// GLN007

BESCHRIJVING// 3m Protector Carp Net

AVP* € 54.99

MATRIX 3MM RUBBER MESH LANDING NET

• Veelzijdig net voorzien van rubberen coating • Sterke, lichtgewicht aluminium steel en spreidblok • Juiste netdiepte voor het matchvissen op karper

CODE// GLN011 GLN012

BESCHRIJVING// 40 x 50 - 3mm Rubber Mesh 45 x 55 - 3mm Rubber Mesh

AVP* € 16.50 17.99

• Sterk, optimaal doorlaatbaar 6 mm netmateriaal • Slijtvaste kunststof ringen met externe ringbeschermers ter voorkoming van slijtage • Extra versterkte bovenste ring • Externe ringbeschermers ter voorkoming van slijtage • Speciale, verstelbare bevestiging • Lengte – 4,00 m. Breedte 50 x 40 cm

CODE// GLN008

BESCHRIJVING// 4m Protector Carp Net

AVP* € 69.99

MATRIX 6MM FLOW MESH LANDING NET

• Landingsnet van zacht, opengeweven netmateriaal • Sterke, lichtgewicht aluminium steel en spreidblok • Juiste netdiepte voor het matchvissen op karper of barbeel

CODE// GLN013 GLN014

BESCHRIJVING// 40 x 50 Landing Net Flow Mesh 45 x 55 Landing Net Flow Mesh

AVP* € 16.50 17.99

MATRIX 6MM MONO MESH LANDING NET • Fijnmazig 6 mm nylon netmateriaal • Sterke, lichtgewicht aluminium steel en spreidblok • Perfect voor brasem en blankvoorn

CODE// GLN015 GLN016

BESCHRIJVING// 40 x 50 Landing Net 6mm Mono 45 x 55 Landing Net 6mm Mono

AVP* € 16.50 17.99

ETHOS LANDING NET HANDLE

• Stijve en sterke steel voor een vriendelijke prijs

• Topkwaliteit steel van grafiet

CODE// GLN004 GLN005

Matrix 2013_Consumer_58-67.indd 58

BESCHRIJVING// Ethos 4.4m - 3 Piece Take Apart Ethos 3.0m - 2 Piece Take Apart

CARPMASTER LANDING NET HANDLE

AVP* € 109.99 79.99

CODE// GLN001 GLN002 GLN003

BESCHRIJVING// Carpmaster Telescopic 2.6m Carpmaster Take Apart 2.6m Carpmaster Take Apart 3.3m

AVP* € 49.99 49.99 54.99

18/03/2013 10:31:55


59 www.fishmatrix.co.uk

// Matrix molens zijn er in twee modellen: de Reflex 4000 en de Ultron in de maten 3000 en 4000. Deze zijn ontwikkeld voor het wedstrijdvissen en dekken samen alle dobber- en feedermethoden af. De robuuste constructie en binnenwerk zijn grondig getest zodat ze gegarandeerd de veelvuldige, zware belasting van moderne vismethoden aan kunnen.

NIE U W

NIE

UW

REFLEX 4000

NIEU

W

W NIEU

• 9 RVS kogellagers • Lichtgewicht compacte grafiet body • Brede aluminium spoel voor gebruik met sterke lijnen • Rotor rem zorgt dat de spoel niet kan draaien als de beugel is geopend voor een worp • Meerschijvige slip aan de voorkant • Gewicht – 250g • Overbrenging – 5,1:1 • Capaciteit – 0,23mm/150m • Inclusief extra aluminium spoel

CODE// GRL001

BESCHRIJVING// Reflex 4000

AVP* € 99.99

NIE U W

ULTRON 3000 · 4000

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

• 5 RVS kogellagers • Lichtgewicht compacte grafiet body • Uitgebalanceerde rotor • Meerschijvige slip aan de voorkant • Gewicht – 3000 - 320g 4000 – 360g • Overbrenging – 5,0:1 • Capaciteit – 3000 0,24mm/350m 4000 0,24mm/450m • Inclusief extra aluminium spoel

CODE// GRL004 GRL003

BESCHRIJVING// Ultron 3000 Ultron 4000

AVP* € 64.99 69.99 *Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_58-67.indd 59

18/03/2013 10:32:46


60 VASTE HENGELS / POLE ELASTICATION

De Finesse 13m is exclusief ontworpen voor Europese internationale wedstrijden en voldoet aan de strenge lengtebeperkingen.

FINESSE COMPETITION 13M

• 13 meter • 2 x Top 5 topsets • 1 x Top 5 cupping set • 870 gr • 9 delen • 13m Verpakking inclusief 13m Vaste Hengel, 2 x Top 5 Kits, 1 x Top 5 Cupping Kit

CODE// GPO005 GPO006 GPO010 GPO007 GPO008

BESCHRIJVING// Finesse 13m Pole Package Finesse Top 5 Kit Finesse Top 5 River Kit Finesse Top 5 Cupping Kit Finesse 13m Pole Only

AVP* € 1999.00 349.99 279.99 199.99 1499.00

NIE U W

NI E

UW

NIEU

W

W NIEU

Ontworpen voor UK karpervissen en Europese ‘zware’ visserij biedt de Matrix Power X een zeer goede prijs- kwaliteitverhouding.

POWER X 9.5M, 11.5M, 13.0M

• Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding • Gebouwd met behulp van Multi-radiale carbonweving • Robuuste hengel voor allround visserij • Lijnklasse tot 0,20mm • Elastiek klasse 20 • Geleverd met 1 extra top 3 kit en mini extension

CODE// GPO001 GPO002 GPO009 GPO003 GPO004

Matrix 2013_Consumer_58-67.indd 60

BESCHRIJVING// Power X 9.5m Pole Package Power X 11.5m Pole Package X Power 13m Pole Package Power X 9.5m Top 4 Kit Power X 11.5m/13.0m Top 4 Kit

AVP* € 239.99 299.99 449.99 89.99 99.99

18/03/2013 10:33:23


61 www.fishmatrix.co.uk

DACRON ELASTIC CONNECTORS

• Lijnvriendelijke connector met fluorescente kraal • Verkijgbaar in drie kleuren • Zorgvuldig gevormd voor een perfecte lijnverbinding • 3 connectors per verpakking

CODE// GAC016 GAC017 GAC018

BESCHRIJVING// Large Dacron Connector Red Large Dacron Connector Orange Large Dacron Connector Yellow

INTERNAL PTFE BUSH • Hoogwaardige PTFE busjes • 1 busje per verpakking

CODE// GAC028 GAC029 GAC030 GAC031

BESCHRIJVING// Size 1 Bore Size 1.8mm (Geel) Size 2 Bore Size 2.4mm (Paars) Size 3 Bore Size 3.4mm (Groen) Size 4 Bore Size 4.7mm (Licht Blauw)

Pu l l

Bu n

HOLLOW ELASTIC

• Gemaakt van 100 % latex • Heldere, optimaal zichtbare fluorescente kleuren • Maten komen overeen met de standaardcodes voor elastiek • 3 meter

CODE// GAC011 GAC012 GAC013 GAC014 GAC015

BESCHRIJVING// Hollow Elastic Size 8 (Yellow) Hollow Elastic Size10 (Orange) Hollow Elastic Size 12 (Red) Hollow Elastic Size 14 (Yellow) Hollow Elastic Size 20 (Purple)

EXTERNAL PTFE BUSH

• Eenvoudig te gebruiken externe busjes • 1 busje per verpakking

CODE//

BESCHRIJVING//

GAC034 GAC035 GAC036 GAC037

Size 1 Bore Size 1.7mm (Purple) Size 2 Bore Size 2.6mm (Oranje) Size 3 Bore Size 3.2mm (Geel) Size 4 Bore Size 3.7mm (Roze)

SOLID ELASTIC

• Gemaakt van 100 % latex • Heldere, optimaal zichtbare fluorescente kleuren • Wordt geleverd op een 18 cm lange tuighouder • Bevat 6 meter elastiek

CODE// GAC001 GAC002 GAC003 GAC004 GAC005 GAC006 GAC007 GAC008 GAC009 GAC010

BESCHRIJVING// Size 2 (0.66mm) Size 3 (0.75mm) Size 4 (0.84mm) Size 5 (0.93mm) Size 6 (1.06mm) Size 8 (1.27mm) Size 10 (1.44mm) Size 12 (1.60mm) Size 14 (1.80mm) Size 16 (2.00mm)

ELASTIC CONNECTORS

• Kunststof connectors in twee populaire kleuren • Verkrijgbaar in small en medium voor gewoon elastiek en large voor sterk en hol elastiek. • 1 connector per verpakking

CODE// GAC020 GAC021 GAC022 GAC023 GAC024 GAC025

BESCHRIJVING// Connector Small Yellow Connector Small Red Connector Medium Yellow Connector Medium Red Connector Large Yellow Connector Large Red

g S m a ll

L a rg e

PULL BUNG

• Groot formaat dat op alle cones past • Centrale kunststof buis door cone met een PTFE busje voor bescherming van het elastiek • Versnelt het landen van de vis

CODE// GAC027

BESCHRIJVING// Pull Bung

WINDER BUNG

• Klosje voor elastiek met ingebouwde opwinder • Small voor 2 delige topset • Large voor 3 en 4 delige topset • Kan eenvoudig op maat worden gemaakt • Met kunststof uithaler

CODE// GAC019 GAC026

BESCHRIJVING// Small Winder Bung Large Winder Bung

ELASTIC THREADER

• Elastiek doorhaler met diamantoog • Extra lang – 2 meter

CODE// GAC038

BESCHRIJVING// Pole Elastic Threader

*Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_58-67.indd 61

18/03/2013 10:35:38


62 FEEDERS / LINE

METHOD FEEDER MOULD

• Kan met alle Matrix feeders worden gebruikt • Diepe vorm waardoor je meer voer kunt gebruiken dan met de standaard vormpjes • Zacht en flexibel materiaal voor het eenvoudig vullen en leegdrukken van de feeder.

CODE// GFR050 GFR061

BESCHRIJVING// Medium Method Mould Large Method Mould

NIE U W

23gr Medium

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

IN-LINE HOOPED METHOD FEEDER

• Ontwikkeld voor medium en lange afstanden • In line ontwerp kan de vis niet beschadigen • Uniek quick change ontwerp • De ringen houden grondvoer en pellets goed vast terwijl gebruik van groot aas mogelijk blijft

CODE// GFR045 GFR090 GFR046 GFR047 GFR048 GFR049 GFR056 GFR057 GFR058 GFR059 GFR060

BESCHRIJVING// 15gr Medium 23gr Medium 30gr Medium 45gr Medium 60gr Medium 80gr Medium 30gr Large 45gr Large 60gr Large 75gr Large 90gr Large

NIE U W

23gr Medium

• Zinkende gevlochten lijn met een zachte buitenkant • Ontwikkeld voor extreme afstanden • Kleine diameter en een grote sterkte op de knoop

CODE// GBL001 GBL002

BESCHRIJVING// Submerge Feeder Braid 0.08mm Submerge Feeder Braid 0.10mm

Matrix 2013_Consumer_58-67.indd 62

UW

NIEU

W

W NIEU

IN-LINE OPEN METHOD FEEDER

• Ontwikkeld voor korte afstanden • In line ontwerp kan de vis niet beschadigen • Uniek quick change ontwerp • Open feeder zonder ringen of vinnen waardoor het voer snel oplost

NIE U W

SUBMERGE FEEDER BRAID

NIE

NIE

UW

NIEU

CODE// GFR040 GFR091 GFR041 GFR042 GFR043 GFR044 GFR051 GFR052 GFR053 GFR054 GFR055

BESCHRIJVING// 15gr Medium 23gr Medium 30gr Medium 45gr Medium 60gr Medium 80gr Medium 30gr Large 45gr Large 60gr Large 75gr Large 90gr Large

CODE// GFR099 GFR100 GFR102 GFR103

BESCHRIJVING// 15gr Small 25gr Small 25gr Medium 35gr Medium

W

W NIEU

PELLET FEEDER

• Totaal inline en visvriendelijk • Uniek quick change ontwerp • Open schepvormige achterkant om pellets makkelijk te lossen • Leverbaar in Small en Medium

18/03/2013 10:36:49


63 www.fishmatrix.co.uk

WIRE CAGE FEEDERS

OPEN END FEEDERS

• Gemaakt van 4 mm ijzergaas • Verkrijgbaar in vier gewichten tot 100 gram • Ingebouwde wartel voorkomt het in de war werpen • Zeer gunstig geprijsd

• Gemaakt van stevig kunststof • Verkrijgbaar in drie gewichten tot 60 gram • Ingebouwde wartel voorkomt het in de war werpen

CODE// GFR001 GFR002 GFR003 GFR004

NIE U W

NIE

UW

CODE// GFR005 GFR006 GFR007 GFR008 GFR009

BESCHRIJVING// 15gr Small 25gr Small 20gr Medium 30gr Medium

NIEU

CODE// GFR025 GFR026 GFR027 GFR028 GFR029 GFR030 GFR031

BESCHRIJVING// 40gr Medium 60gr Medium 30gr Large 45gr Large 60gr Large

CODE// GFR032 GFR033 GFR034 GFR035 GFR036 GFR037 GFR038 GFR039

BESCHRIJVING// 30gr Large 45gr Large 60gr Large 80gr Large 40gr XL 60gr XL 80gr XL 100gr XL

CODE// GFR020 GFR086 GFR087 GFR021 GFR022 GFR023 GFR024 GFR088 GFR089

BESCHRIJVING// 80gr Large 100gr Large 120gr Large 40gr XL 60gr XL 80gr XL 100gr XL 120gr XL 140gr XL

W

W NIEU

STAINLESS STEEL CAGE FEEDERS

• Gemaakt van 6 mm RVS gaas • Ingebouwde wartel voorkomt het in de war werpen

HORIZON FEEDERS

• Ontworpen voor het werpen van extreme afstanden • Leverbaar in twee maten met gewichten tot 140g

CODE// GFR062 GFR063 GFR064 GFR065 GFR066 GFR067 GFR068 GFR069

BESCHRIJVING// 20gr Small 30gr Small 40gr Small 20gr Medium 30gr Medium 40gr Medium 50gr Medium

BESCHRIJVING// 20gr Small 30gr Small 40gr Small 50gr Small 60gr Small 80gr Small 100gr Small 30gr Medium

NIE U W

NIE

UW

CODE// GFR070 GFR071 GFR072 GFR073 GFR074 GFR075 GFR076

NIEU

CODE// GFR010 GFR011 GFR012 GFR013 GFR014 GFR015 GFR016 GFR017 GFR018 GFR019

BESCHRIJVING// 40gr Medium 50gr Medium 60gr Medium 80gr Medium 100gr Med. 120gr Med. 140gr Med.

NIE U W

W

W NIEU

QUICK CHANGE LEAD CLIP

• Quick change clip om in enkele seconden van feeders naar lood te kunnen wisselen • Verpakt per 5

CODE// GAC210

RUBBER QUICK BEAD

• Rubberen schokdemper met snelsluiting om eenvoudig onderlijnen te verwisselen • 5 per verpakking

CODE// GAC171

NIE

UW

TAIL RUBBERS

BESCHRIJVING// 20gr Small 30gr Small 40gr Small 20gr Medium 30gr Medium 40gr Medium 50gr Medium 30gr Large 45gr Large 60gr Large

NIEU

W

W NIEU

• Extra tail rubbers voor Evolution Method feeders en Quick Change Lead Clips • Verpakt per 8

CODE// GAC214

FEEDER BEAD

• Vrij glijdende plastic kraal met ingebouwde wartel • Ideaal voor het snel verwisselen van feeders • 5 per verpakking

CODE// GAC170

3 BARREL SUPER SWIVEL

• Gaat het kinken van de lijn tijdens het feedervissen tegen • Veel effectiever dan normale wartels • 10 per verpakking

CODE// GAC169

*Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_58-67.indd 63

18/03/2013 10:37:26


64 DOBBERS

CARP SERIES 1

• Stabiel, diamantvormig lichaam • Stevige kunststof antenne voor gebruik met groot aas • Grafiet steel voor extra stevigheid • Prima allrounder voor groot aas NIE U W

NIE

UW

NIEU

W NIEU

BOLO HOLD

• Holle high visibility tips voor goede zichtbaarheid • Carbon steel om knopen tijdens het werpen te voorkomen • Wortelvormige bovenkant voor afremmen in de stroming • Lijn door de body om te voorkomen dat de lijn in de dobber snijdt

CODE// GPL101 GPL102 GPL103 GPL104 GPL105 GPL106

NIE U W

W

BESCHRIJVING// Bolo Hold 8gr Bolo Hold 10gr Bolo Hold 12gr Bolo Hold 14gr Bolo Hold 16gr Bolo Hold 18gr

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

BOLO RUN

CODE// GPL001 GPL002 GPL003 GPL004

BESCHRIJVING// Series 1 0.10gr Series 1 0.20gr Series 1 0.30gr Series 1 0.40gr

NIE

UW

NIEU

CODE// GPL107 GPL108 GPL109 GPL110 GPL111 GPL112

W

W NIEU

• Siliconenslang van topkwaliteit • Verkrijgbaar in 4 diameters • 1 meter per verpakking

BESCHRIJVING// Float Silicone 0.2mm Float Silicone 0.3mm Float Silicone 0.4mm Float Silicone 0.5mm

Matrix 2013_Consumer_58-67.indd 64

CODE// GPL005 GPL006 GPL007

BESCHRIJVING// Series 2 0.10gr Series 2 0.20gr Series 2 0.30gr

CARP SERIES 3

• Stompe peervormige vorm voor extra stabiliteit • Stevige kunststof antenne voor gebruik met groot aas • Stevige glasvezel steel • Perfecte allrounder voor groot aas

CODE// GPL008 GPL009 GPL010 GPL011

BESCHRIJVING// Series 3 0.10gr Series 3 0.20gr Series 3 0.30gr Series 3 0.40gr

BESCHRIJVING// Bolo Run 6gr Bolo Run 8gr Bolo Run 10gr Bolo Run 12gr Bolo Run 14gr Bolo Run 16gr

POLE FLOAT SILICONE CODE// GAC196 GAC126 GAC127 GAC128

• Dobber gemaakt van balsahout • Stabiele grafiet steel • Perfect voor ondiep water • Uitstekend voor groot aas onder de kant

• Holle high visibility tips voor goede zichtbaarheid • Carbon steel om knopen tijdens het werpen te voorkomen • Slanke body voor kleinere vissoorten • Vorm stelt u in staat goed aan te slaan en snel te vissen

POTLOOD SERIES 4 NIE U W

CARP SERIES 2

CODE// GAC129 GAC197 GAC198 GAC199

BESCHRIJVING// Float Silicone 0.6mm Float Silicone 0.8mm Float Silicone 1.0mm Float Silicone 1.2mm

• Slank lichaam voor het vissen met pellets • Stevige kunststof antenne voor gebruik met groot aas • Grafiet steel voor extra stevigheid • Ideaal voor de zomervisserij met pellets

CODE// GPL012 GPL013 GPL014 GPL015 GPL016

BESCHRIJVING// Series 4 0.10gr Series 4 0.20gr Series 4 0.30gr Series 4 0.45gr Series 4 0.50gr

POTLOOD SERIES 5

• Slank lichaam met getaperd bovenkant • Kunststof antenne voor gebruik met alle aassoorten • Metalen steel voor stabiliteit • Perfect voor de actieve visserij

CODE// GPL017 GPL018 GPL019 GPL020

BESCHRIJVING// Series 5 0.10gr Series 5 0.20gr Series 5 0.30gr Series 5 0.40gr

POTLOOD SERIES 6 • Slank lichaam voor het vissen met pellets • Lange plastic antenne voor gebruik met klein aas • Grafiet steel voor extra stevigheid • Ideaal voor het vissen op of net boven de bodem

CODE// GPL021 GPL022 GPL023 GPL024 GPL025

BESCHRIJVING// Series 6 0.10gr Series 6 0.20gr Series 6 0.30gr Series 6 0.40gr Series 6 0.50gr

18/03/2013 10:37:51


65 www.fishmatrix.co.uk

WITVIS FISH SERIES 9 CARP SERIES 7

• Stomp, stabiel lichaam • Kunststof antenne voor gebruik met alle aassoorten • Grafiet steel voor extra stevigheid • Geschikte allrounder voor langzaam stromend water en meren

CODE// GPL026 GPL027 GPL028 GPL029

BESCHRIJVING// Series 7 0.30gr Series 7 0.40gr Series 7 0.50gr Series 7 0.75gr

CARP SERIES 8

• Bolle body met getaperde nek • Holle plastic tip voor groot haakaas • Glasfiber steel voor kracht • Goede dobber voor de bodemvisserij

CODE// GPL030 GPL031 GPL032 GPL033 GPL034

BESCHRIJVING// Series 8 0.30gr Series 8 0.40gr Series 8 0.50gr Series 8 0.75gr Series 8 1.00gr

• Slanke pen voor langzaam stromend water • Perfect uit te loden kunststof antenne • Lange steel van grafiet voor extra stevigheid

CODE// GPL035 GPL036 GPL037 GPL038 GPL039 GPL040 GPL041 GPL071 GPL072 GPL073

BESCHRIJVING// Series 9 0.50gr Series 9 0.75gr Series 9 1.00gr Series 9 1.50gr Series 9 2.00gr Series 9 2.50gr Series 9 3.00gr Series 9 4.00gr Series 9 6.00gr Series 9 8.00gr

WITVIS FISH SERIES 10

• Veelzijdig, diamantvormig lichaam • Gevoelige glasvezel antenne • Metalen steel voor stabiliteit • Perfect voor klein aas

CODE// GPL042 GPL043 GPL044 GPL045 GPL046 GPL047 GPL048 GPL049 GPL074 GPL075

BESCHRIJVING// Series 10 0.10gr Series 10 0.20gr Series 10 0.30gr Series 10 0.40gr Series 10 0.50gr Series 10 0.60gr Series 10 0.80gr Series 10 1.00gr Series 10 1.50gr Series 10 2.00gr

NIE U W

NIE U W

NIE

UW

NIEU

W NIEU

POLY SLIM

• Dunne ‘waterdichte’ foam body • Plastic tip voor alle aassoorten • Carbon steel voor extra stevigheid • Perfect voor bodemvisserij in ondiep water

CODE// GPL078 GPL079 GPL080

NIE U W

W

BESCHRIJVING// Poly Slim 4 x 10 Poly Slim 4 x 12 Poly Slim 4 x 14

UW

NIEU

• Stomp, peervormige lichaam voor extra stabiliteit • Grafiet antenne met plastic tip • Lange metalen steel voor optimale stabiliteit • Uitstekende dobber voor diep water

CODE// GPL050 GPL051 GPL052 GPL053 GPL054 GPL055

BESCHRIJVING// Series 11 0.50gr Series 11 0.75gr Series 11 1.00gr Series 11 1.25gr Series 11 1.50gr Series 11 2.00gr

W

W NIEU

POLY HOLD NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

POLY LINE THROUGH

• Diamantvormige ‘waterdichte’ foam body • Plastic tip voor alle aassoorten • Carbon steel voor extra stevigheid • Voorzien van oog en ook een gat door de body • Perfect voor bodemvisserij in ondiep water

CODE// GPL081 GPL082 GPL083 GPL084

NIE

SIGHT TIP SERIES 11

BESCHRIJVING// Poly Line Thr. 0.30gr Poly Line Thr. 0.50gr Poly Line Thr. 0.75gr Poly Line Thr. 1.00gr

POLY ALL ROUND

• Peervormige ‘waterdichte’ foam body • Plastic tip voor alle aassoorten • Carbon steel voor extra stevigheid • Veelzijdige allround dobber voor veel toepassingen

CODE// GPL085 GPL086 GPL087 GPL088 GPL089

BESCHRIJVING// Poly All Round 0.20gr Poly All Round 0.30gr Poly All Round 0.50gr Poly All Round 0.75gr Poly All Round 1.00gr

• Dichte waterdichte foam body • Uitgerust met oogje en ook een gat door de body • Stalen steel voor maximale stabiliteit • High visibility glasfiber tips

CODE// GPL090 GPL091 GPL092 GPL093 GPL094 GPL096 GPL097 GPL098 GPL099 GPL100

BESCHRIJVING// Poly Hold 1gr Poly Hold 2gr Poly Hold 3gr Poly Hold 4gr Poly Hold 6gr Poly Hold 8gr Poly Hold 10gr Poly Hold 12gr Poly Hold 15gr Poly Hold 20gr

SIGHT TIP SERIES 12

• Langwerpig, peervormig lichaam • Grafiet antenne met plastic tip • Lange grafiet steel voor optimale stabiliteit • Uitstekende dobber voor diep water

CODE// GPL056 GPL057 GPL058 GPL059 GPL060 GPL061

BESCHRIJVING// Series 12 0.50gr Series 12 0.75gr Series 12 1.00gr Series 12 1.25gr Series 12 1.50gr Series 12 2.00gr

*Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_58-67.indd 65

18/03/2013 10:38:10


66 HAKEN / KLEDING NIE U W

NIE

UW

NIEU

NIE U W

W

W NIEU

CARP BAGGERS

CODE// GHK029 GHK030 GHK031 GHK032 NIE

UW

NIEU

CODE// BESCHRIJVING// GAC189 Micro Super Stops (12 per pack) GAC190 Large Super Stops (12 per pack)

Matrix 2013_Consumer_58-67.indd 66

NIEU

CODE// GHK006 GHK007 GHK008 GHK009 GHK010

NIE

UW

NIEU

NIE U W

W

W

SUPER STOP BAIT NEEDLE

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

• Met weerhaak en bled • Moderne crystal bocht • Medium draad met zwarte nikkel finish • Voor vaste hengel en lichte dobbers met klein aas

CODE// GHK011 GHK012 GHK013 GHK014 GHK015 GHK016

NIE U W

NIE

UW

NIEU

BESCHRIJVING// Size 12 Size 14 Size 16 Size 18 Size 20 Size 20

NIE U W

W

W NIEU

• Ontwikkeld voor gebruik met de Super Stops • Grote easy grip handgreep

CODE// BESCHRIJVING// GAC192 Super Stop Needle

W

W NIEU

SUPER POLE

BESCHRIJVING// Size 12 Size 14 Size 16 Size 18 Size 20

W NIEU

NIEU

BESCHRIJVING// Size 12 Size 14 Size 16 Size 18

W NIEU

• Met weerhaak en bled, wide gape • Hybride ronde/crystal bocht • Medium draad met zwarte nikkel finish • Voor dobber- en feedervissen

BESCHRIJVING// Size 14 Size 16 Size 18 Size 20 Size 22

• Stoppers met een stomp uiteinde • Dun genoeg voor alle aassoorten • 12 per verpakking

UW

UW

• Micro weerhaak met oog en binnenwaarts gerichte punt • Hybride ronde/crystal bocht • Medium draaddikte met bronzen finish

SUPER MATCH

• Weerhaakloos met bled • Korte steel crystal bocht • Medium draad met zwarte nikkel finish • Voor grote witvis en F1’s

SUPER STOPS

NIE

NIE

FEEDER RIGGERS

CODE// GHK033 GHK034 GHK035 GHK036 NIE U W

W

NIE U W

NIE U W

W

W NIEU

BESCHRIJVING// Size 14 Size 16 Size 18 Size 20

W NIEU

SILVER BAGGERS

CODE// GHK001 GHK002 GHK003 GHK004 GHK005

NIEU

• Weerhaakloos met oog en binnenwaarts gerichte punt • Hybride ronde/crystal bocht • Sterke draad met bronzen finish

BESCHRIJVING// Size 12 Size 14 Size 16 Size 18 Size 20 NIE U W

UW

CARP RIGGERS

• Weerhaakloos met bled en binnenwaarts gerichte punt • Hybride ronde/crystal bocht • Sterke draad met bronzen finish

CODE// GHK024 GHK025 GHK026 GHK027 GHK028

NIE

NIE

UW

NIEU

W

W NIEU

PULLER BAIT NEEDLES

• Dunne draad met rond uiteinde • Perfect om bandjes door zacht aas te trekken

CODE// BESCHRIJVING// GAC193 Puller Bait Needle

18/03/2013 10:40:36


67 www.fishmatrix.co.uk

MATRIX SWEATSHIRT

• Hoogwaardige sweater voorzien van Matrix logo • Elastische hals en onderzijde • Niet pluizende voering

CODE// GPR006 GPR007 GPR008 GPR009 GPR010

NIE U W

2-DELIG THERMISCH PAK

NIE

UW

NIEU

BESCHRIJVING// 2 Piece Suit M 2 Piece Suit L 2 Piece Suit XL 2 Piece Suit XXL 2 Piece Suit XXXL

AVP* € 32.99 32.99 32.99 32.99 32.99

• Klassieke polo • Hoogwaardig materiaal • Matrix logo op de borst

CODE// GPR001 GPR002 GPR003 GPR004 GPR005

BESCHRIJVING// Polo Shirt M Polo Shirt L Polo Shirt XL Polo Shirt XXL Polo Shirt XXXL

AVP* € 27.99 27.99 27.99 27.99 27.99

W

W NIEU

• 3/4 lang Jacket en Bib ‘n’ Brace combinatie • Volkomen waterdicht (10000mm) • Zeer goede isolerende werking • Verstevigd op slijtagegevoelige plekken Bib ‘n’ Brace • Storm flap zakken • Ritsen aan de onderzijde • Ontworpen om vrij in te kunnen bewegen

CODE// GPR017Z GPR018Z GPR019Z GPR020Z GPR021Z

BESCHRIJVING// Sweat Shirt M Sweat Shirt L Sweat Shirt XL Sweat Shirt XXL Sweat Shirt XXXL

MATRIX POLO SHIRT

MATRIX HOODIE

• Hoogwaardige sweater voorzien van Matrix logo • Elastische hals. Capuchon met trekkoord • Niet pluizende voering

AVP* € 169.99 169.99 169.99 169.99 169.99

CODE// GPR011 GPR012 GPR013 GPR014 GPR015

BESCHRIJVING// Hoodie M Hoodie L Hoodie XL Hoodie XXL Hoodie XXXL

AVP* € 34.99 34.99 34.99 34.99 34.99

MATRIX CAP

• Verstelbare pet met grote klep • Matrix log aan de voorzijde • One size fits all

CODE// GPR016

BESCHRIJVING// Cap

AVP* € 9.99

*Adviesverkoopprijs. E.&OE. © Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_58-67.indd 67

18/03/2013 10:41:39


UK HOOFDKANTOOR Fowler Road, Hainault Business Park, Essex, 1G6 3UT.

EUROPEAN DISTRIBUTION CENTRE Riyadhstraat 39, 2321 Meer, Belgium. Website www.fishmatrix.co.uk Facebook www.facebook.com/Fishmatrix Bijdragen van: Live fotografie: Lewis Porter Speciale dank aan: Bauer Media, David Hall Publishing Matrix behoudt zich het recht voor om prijzen of specificaties op wat voor wijze dan ook zonder aankondiging te wijzigen. Technische gegevens en specificaties correct op moment van publicatie. Alle gewichten en afmetingen bij benadering. E. & O.E. Š Alle rechten voorbehouden.

Matrix 2013_Consumer_Cover.indd 68

18/03/2013 11:38:16

Profile for FOX International Limited

Matrix NL  

Dit jaar introduceren we weer een brede groep nieuwe producten, allemaal ontworpen volgens de Matrix visie om jou te helpen meer vis te vang...

Matrix NL  

Dit jaar introduceren we weer een brede groep nieuwe producten, allemaal ontworpen volgens de Matrix visie om jou te helpen meer vis te vang...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded