Page 1


Petra Vlasman Amb el suport de:

Cares Noves


Petra Vlasman Cares Noves

Projecte Fotogràfic guanyador de la Convocatòria de beques 2010

Edita: Amics de la fotografia Impressió: Gràfiques Agustí Disseny: Genís Rovira


Quan mires bé em veus. Quan no mires bé veus l’altre.

Cuando me miras me ves. Cuando no miras bien ves al otro.

Quan mires millor et veus a tu mateix.

Cuando miras mejor te ves a ti mismo.

Però la teva cara vertadera no la veus.

Pero tu cara verdadera no ves.

Tampoc quan et mires al mirall. Cada vegada veus a un altre.

Tampoco cuando te miras en el espejo. Cada vez ves a otro.

When you look well, you see me. When you don’t look well, you see the other. When you look better, you see yourself. But you don’t see your true colours. Not even if you look in the mirror. You always see the other.

Als je goed kijkt zie je mij. Als je niet goed kijkt zie je de ander. Als je beter kijkt zie je jezelf. Maar je ware gezicht zie je niet. Ook niet als je in de spiegel kijkt. Je ziet telkens een ander.

Martijn van den Berg

4/5


6/7


8/9


10/11


12/13


14/15


16/17


18/19


()

() Totes les fotos d’aquesta doble són fetes per les famílies: Ortega-Muxach, Colomer-Parella, Martin Candelas i Vilà- Busquets de Torroella de Montgrí.

20/21


Em vaig llicenciar en pintura, dibuix i fotografia a l’acadèmia d’Art ‘AKI’ i a la post-acadèmia ‘Sandberg Institut’ als Països Baixos. Com a artista, els últims 15 anys he participat amb quadres, fotos i collages en exposicions, tant en grup com individuals, en galeries d’art i espais públics. Com a professora de fotografia, de vídeo i d’apreciació d’art, treballo des de fa 10 anys amb nens, joves i adults. Com a artista vaig treballar sola durant alguns anys, però em vaig adonar aviat que necessitava més interacció amb altres artistes i amb el meu públic. Vaig col·laborar amb vàries artistes i últimament col·laboro amb els participants dels meus tallers de fotografia, compartint la meva fascinació per la il·lusió òptica, creant imatges junts.

El projecte CARES NOVES és un projecte que va néixer del desig d’adoptar parts i detalls de cares i experiències dels altres. En les fotos veiem persones que s’han apoderat dels trets que sempre havien volgut. S’han convertit, ni que sigui en el món virtual, en l’individu somniat. Per aquest llibre i l’exposició al claustre de l’Hospital de Torroella de Montgrí, organitzat pels Amics de la fotografia, vaig fer 2 tallers de fotografia amb algunes famílies del poble. Els participants es van fer retrats entre ells i van retallar parts d’aquests retrats impresos (i de fotos de revistes). Després els van enganxar a la seva cara jugant amb la seva aparença.

Foto feta pel meu fill Tino Vlasman

Vaig néixer l’any 1970 a Amsterdam, Països Baixos. Visc a Catalunya, amb la meva família, des de l’any 2004.

A través de l’ull de la càmera, veiem cares .. deformades .. enganyadores ..vertaderes.

Petra Vlasman Març 2010 Agraïments: A Salvador Dalí, una inspiració contínua. A tots els participants dels meus tallers. Als meus nens i en Martijn i l’Humberto per donar-me l’espai per desenvolupar el meu art! Als amics de la fotografia. A les famílies Ortega-Muxach, Colomer-Parella, Martin Candelas i Vilà-Busquets de Torroella de Montgrí.

22/23


Beques 2010. Petra Vlasman  

Llibre "Cares noves", de Petra Vlasman. Un dels tres guanyadors de la II convocatòria de beques per a la realització de projectes fotogràfi...

Beques 2010. Petra Vlasman  

Llibre "Cares noves", de Petra Vlasman. Un dels tres guanyadors de la II convocatòria de beques per a la realització de projectes fotogràfi...

Advertisement