Page 1


Juli De Luna Mirades d’artistes sense nom Amb el suport de:


Juli De Luna Mirades d’artistes sense nom Projecte Fotogràfic guanyador de la Convocatòria Beques 2010

Edita: Amics de la fotografia Impressió: Gràfiques Agustí Disseny: Genís Rovira


Mirades d’artistes sense nom és un projecte fotogràfic de retrats d’artistes semi-professionals. Tot i no ser professionals, aquests poetes, músics, escriptors i actors estan en continu creixement, en molts casos a principis de les seves carreres professionals i mostren una profunda caracterització i imatge personal.

4/5

El primer artista, Héctor Yardas és un poeta argentí que viu a Barcelona des de fa deu anys. Explicava que els primers anys a la ciutat van ser molt durs emocionalment, per diverses raons, entre elles, el sentiment de desarrelament del qui se sent estranger. El fet és que bona part de la seva obra literària la va escriure durant aquell període i ell volia una imatge conseqüent amb les sensacions que experimentava en aquell moment. Vàrem cercar el millor emplaçament, un edifici abandonat, i ell va trobar la caracterització més adient. La sessió la vàrem programar com una reflexió i retorn a aquells moments durs. Aquelles sensacions i sentiments que anys enrere el pertorbaven. La foscor i tenebrositat de les imatges són deliberades i conseqüents amb la seva caracterització.

En Gerard Alís és un jove músic, compositor i intèrpret de sac de Gemecs. De fet és el primer, i per ara únic, estudiant de Sac de Gemecs a nivell superior de l’ESMUC. L’estudi de pintura del pintor mataroní Albert Alís, el seu pare, va servir a la perfecció per trobar els elements de l’ambient bohemi en els que un jove Gerard Alís és va criar. Cofres, cistells, maletes antigues i d’altres relíquies vàries se superposen per ambientar l’espai en l’etern viatge de la ment, en cerca continua de melodies i ritmes de les Músiques del Món.


Héctor Yardas

6/7


8/9


10/11


12/13


Gerard AlĂ­s

14/15


16/17


18/19


20/21


De formació enginyer tècnic industrial, Juli de Luna (Barcelona 1979) es comença a interessar per la fotografia documental l’any 2006, arrel d’un curs d’estiu. L’any 2007 i 2008 cursa postgraus de Documentalisme Gràfic i Assaig fotogràfic a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) complementant-los amb tallers de fotoperiodisme a Gijón i Barcelona. Paral·lelament, a principis de 2008 guanya la beca Fotografia i Societat amb el projecte Jo Sóc, sobre paràlisi cerebral, el qual l’exposa al CCJP de El Prat del Llobregat. Actualment segueix desenvolupant els projectes Jo Sóc i Mirades d’artistes Sense Nom, alhora que treballa en altres projectes fotogràfics.

Agraïments: als meus pares per ensenyar-me el que se, a l’Anna per soportarme a mi i a la meva càmera, a l’Hèctor Yardas per deixar-se fer de conillet d’índies, al Gerard Alís i a la Violeta Caamaño, en Vicenç Rovira i a la resta de companys d’Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí que posen la fotografia a l’abast de tothom.

22/23


Beques 2010. Juli de Luna  

Llibre "Mirades d'artistes sense nom", de Juli de Luna. Un dels tres guanyadors de la II convocatòria de beques per a la realització de pro...

Beques 2010. Juli de Luna  

Llibre "Mirades d'artistes sense nom", de Juli de Luna. Un dels tres guanyadors de la II convocatòria de beques per a la realització de pro...

Advertisement