Page 1

INTERNET i XARXES SOCIALS SEGURES Alguna vegada heu pensat els perills que tenen Internet i les xarxes socials? La Internet i les xarxes socials semblen en principi molt divertides, però hem d’anar amb molt de compte perquè tenen molts perills. Avui en dia, més del 92% de nens d’entre 6 i 15 anys, utilitzen programes fets per majors de 16 anys. Una dada que ens obliga a reflexionar.

S’ha de vigilar amb el que es busca a internet o les dades que dónes en alguns jocs, aplicacions o pàgines webs, com Instagram, Whatsapp, Twitter o Facebook.

Hem de vigilar a l’hora d’acceptar sol·licituds de gent que no coneixem, ja que poden tenir identitats falses i sols pel fet d’acceptar la seva sol·licitud,


poden arribar a saber: els anys que tenim, els nostres noms i cognoms, en quin poble o ciutat vivim i fins i tot el barri en el que vivim! En alguns casos pot haver jocs o programes en els quals pregunten el nom de la mascota, dels pares, la data de naixement... I amb tota aquesta informació poden arribar a saber la nostra contrasenya de correu electrònic i robar-nos la identitat. La poden arribar a utilitzar per enviar correus falsos, però també per utilitzar el nostre nom en un robatori.

INSTAGRAM

s

SOLICITUD DE:

ACEPTAR

Raptinboy DENEGAR

Algunes coses que has de saber: QUE ÉS UN VIRUS TROIÀ? En informàtica es denomina cavall de troià ,o troià, a un software maliciós que es presenta al usuari com un programa aparentment legítim i inofensiu, però que, a executar-lo, li brinda a un atacant accés remot al nostre ordinador.


QUÈ ÉS EL ROBATORI D’IDENTITAT? Un robatori d’identitat és un crim en el qual un criminal fingeix ser un altra persona assumint la identitat de la mateixa utilitzant artefactes que aparenten acreditar la identitat de la víctima, com informació confidencial, claus d’accés, comprovants, identificacions, etc. QUÈ ÉS UN ASSETJAMENT DE XARXES SOCIALS? L’assetjament social es quan a les xarxes socials t’insulten, t’acusen... Aquí teniu un quadre que hem trobat que ho resumeix molt bé.


En resum, per utilitzar internet de manera segura segueix aquests consells: -NO fer bromes pesades per la xarxa. -Pots utilitzar la internet per millorar en les teves assignatures preferides. -NO obrir correus de persones desconegudes, podrien ser virus o persones que et poden perjudicar. -Ensenyar-li als teus pares les pà gines webs que visites. -Parlar amb els teus amics i amigues, però MAI amb desconeguts. -MAI navegar sense antivirus (poden entrar molts virus). -No donar les teves dades personals amb NINGÚ, ni als teus amics (podrien ser altres persones fent-se passar per amics teus). -Demanar ajuda als teus pares o professors per descarregar programes que necessitis. -Les teves contrasenyes han de ser secretes, sols els teus pares i tu la podeu saber.


-No insultar ni ofendre a ningú per la xarxa (el ciberassetjament és una cosa molt seria!). -Si veus a la xarxa que hi ha ciberassetjament a alguna persona denunciarho. -Recorda que tot el que veus a la xarxa no és cert. -No visitar pàgines per adults. -No acceptar les promocions com: Ets el visitant numero 100.000 (gairebé totes porten virus troians).

Aquest fulletó informatiu ha estat elaborat per l’alumnat de 6è de l’Escola Ribagorçana.

Internet segura  
Internet segura  
Advertisement