Page 1

  Om opgaven: Fremstilling af en hjemmeside for en portrætfotograf. Fotografen ønskede et site der var enkelt og uden avanceret brugerflade. Sitet skulle bruges til at fremvise fotografens arbejde fra atelier og dokumentarbilleder fra rejser. Det er ikke et site med henblik på salg af repræsenterede billeder, men et site der skal vise fotografens arbejde, stil og genre for dermed at give kunden inspiration og kontakt med fotografen.

Opgavens indhold: Et site med en forside, 2 gallerier og en kontaktside.

Afsender: Portrætfotograf der arbejder med traditionelt portrætfotografering i atelier og som også har stor interesse i mennesker skildret i dokumentarfotografiet.

Modtager: Private personer der har interesse i at blive portrætteret og danske organisationer og firmaer der har brug for portrætter og dokumentarbilleder af deres ansatte eller af mennesker verden.

Stil og stemning: Meget enkelt og rent. Fotografens billeder er i centrum. Med en grå neutral baggrund og en lys og let typografi, trækkes opmærksomhed ikke væk fra det væsentlige. Billederne fremhæves derved og fotografiet kommer til at tale for sig selv, - også uden forklarende tekst. Ved hjælp af det enkle menupanel guides brugeren rundt på sitet, der dog har fået en dæmpet mørk rød farve for at fortælle brugeren at her er der et link til næste side. Den mørke røde farve er valgt for at give lidt liv til sitet, men i et meget stringent og afpasset forhold.

Komposition: Sitet er opbygget indenfor formatet på 800 x 600 pixel, med overskrift og menupanel øverst og selve fotografiet og galleriet i centrum. Overskrift, menupanel og billedgalleri er placeret ens på alle sider for at skabe ro.

Arbejdsproces: Kunden leverede billeder til de 2 gallerier, som han selv tilpassede i størrelse, efter mine anvisninger og han tildelte selv en rækkefølge for præsentation. Ordret ”minimalistisk” blev brugt af kunden, der ønskede enkelthed. Med behovet for en let brugerflade og ønske om fotografiet i fokus, fandt jeg software der kunne vise fotogallerier med et enkelt design og som der kunne tilpasses i layout, med farver og brugerfunktion. Valgte fonttype og farver og præsenterede et layout for kunden før den egentlige kodning og opsætning i Dreamweaver. Kunden ville have enkelte ting blev ændret, vedr. fonttype og fontstørrelser.

Kvalitestvurdering: Kunden har fået et site der er enkelt og let at tilgå for brugeren. Fotografens billeder præsenteres på en klar og enkelt måde. Kunden var tilfreds og syntes at sitet fremstår med det som han kan stå inde for og tilmed løfter hans billeder.

http://www.fotopixel.dk/portfolio/pdf/grafisk%20design  

http://www.fotopixel.dk/portfolio/pdf/grafisk%20design.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you