Page 1

FOTOGRAF ANN WWW.FOTOGRAFANN.DK


KÆRE ERHVERVSKUNDE Få virksomhedens DNA-strenge til at sno sig med en erhvervsfotograf bag kameraet. Får I af og til nye medarbejdere i virksomheden? Så er det en god idé med en fast erhvervsfotograf. Bag kameraet møder I en passioneret og velforberedt fotograf. Ud over min faglige uddannelse og erfaring har jeg en veludviklet sans for at skabe et personligt udtryk. Sammen finder vi en løsning, der matcher jeres ønsker og stil. Mit mål er at give jer en god oplevelse og et resultat, I elsker. VH ANN


FOTOGRAF ANN Lokesalle 30, 1 sal 8700 Horsens 42 94 94 28 ann@fotografann.dk www.fotografann.dk


DELIKATE SMAGSPRØVER PÅ MADEVENTYRET Professionelle miljøbilleder og portrætter. Erhvervsportræt- og miljøbilleder til Kristian Schmidt, Café & Restaurant Schmidt Kristian Schmidt er en skøn mand. Han driver Café & Restaurant Schmidt nord for Horsens, og han gør det megagodt.   Kristian syntes ikke, hans hjemmeside var tro mod den oplevelse, hans gæster får hos ham i restauranten. Derfor ville han have designet en ny – med billeder, der giver den fulde fornemmelse af besøget.   Fotograf Ann var på sagen. Den første mission var at vise, hvad Kristian kan med mad. Jeg tog billeder af et udvalg af hans flotte anretninger – fra den robuste æggekage til elegante selskabsretter.   Herefter tog jeg billeder af restaurantens og caféens lokaler, som danner rammen for gæstens oplevelse.  


På portrætbillederne møder gæsten den mand, der udtænker og tilbereder maden – med stor omhu og passion. Under fotograferingen befandt Kristian sig i sit naturlige element med forklædet om halsen og omgivet af de dækkede borde. Som en ekstra detalje tog jeg et par billeder udefra gennem et vindue, mens Kristian dækkede op. Det gav et autentisk og utraditionelt udtryk, som klæder de mere klassiske portrætfotos supergodt.   Kristian er glad. De nye billeder inviterer gæsten ind. De sætter stemningen og giver en forsmag på den oplevelse, du får på Café & Restaurant Schmidt.   Snup selv en appetizer på smagseventyret her: restaurantschmidt.dk   Er du nysgerrig efter, om jeg kan hjælpe dig med hjemmesidebilleder, der er tro mod din kundes oplevelse?


PORTRÆTBILLEDER I VIDUNDERLIG STEMNING Medlemsbilleder af Fritidsudvalget for Teresa Egballe, Hedensted Teresa Egballe er leder for kultur og fritid i Hedensted Kommune. Hun var uendeligt taknemmelig for den tid og passionerede indsats, medlemmerne af Fritidsudvalget lagde i deres arbejde for et aktivt lokalliv. Da de manglede nye billeder af medlemmerne til kommunens hjemmeside, fik Teresa en idé. Det skulle ikke være traditionelle billeder, der emmede af kommune, men billeder, som medlemmerne var glade for og også kunne bruge på deres egne sociale medier. Teresa fandt selv på en location – udenfor med et råt trælook i baggrunden. Dagen var magisk. Sneen dalede langsomt ned, og medlemmerne kom ud én efter én. Det var koldt at stå der, kun i deres indendørs påklædning, men stemningen var varm og megagod.


Både Teresa og udvalget var så gensidigt taknemmelige. Det var inspirerende at se på. Jeg redigerede portrætbillederne af udvalgsmedlemmerne i flere nuancer, så også opstår en spændende variation her. Vil du også glæde dine medarbejdere med et portrætfoto, de er glade for og også kan bruge på deres egne platforme?


VIS LØSNINGEN, OG FJERN BEKYMRINGERNE – PROFESSIONELLE PRODUKTBILLEDER TIL ERHVERV Erhvervsproduktbilleder for Dansk Klima Anlæg Hvilke tanker opstår der hos dig, når jeg siger ”klimaanlæg”? ·      Dejlig svalende rumtemperatur? ·      Sundt indendørs klima? ·      Et temmelig klodset apparat for enhver indretning?   Det sidste punkt behøver ikke være et faktum. Det ville Dansk Klima Anlæg gerne vise deres kunder.   De bad mig tage professionelle produktbilleder til erhverv på en tankstation, som har deres anlæg installeret.    


Her tog jeg billeder indvendigt – både af helheden, som illustrerer, hvor diskret anlægget falder ind, og med klimaanlægget i fokus. Udvendigt er anlægget knapt så stilfuldt. Men ingen problemer. På tankstationen er denne del placeret på taget. Dansk Klima Anlæg bruger mine erhvervsfotos på deres hjemmeside. Her fungerer de som et eksempel på en flot, funktionel og diskret løsning. Dansk Klima Anlæg møder kundens mulige bekymringer – og viser, det er uproblematisk.   Se flere eksempler på produktbilleder under mine erhvervsportrætter. Overvejer du selv at få taget professionelle erhvervsbilleder, er du også meget velkommen til at kontakte mig og høre om mulighederne.


ER DET IKKE FINT NOK MED EN SELFIE TIL LINKEDINPROFILEN? Foto til CV, LinkedIn og sociale medier, Kenneth Larsen Vi har vist forstået det. Det dur ikke at dekorere LinkedIn-profilen med et feriebillede, hvor du smiler muntert bag solbriller, unger og løbske isvafler. Men er det ikke fint nok med en mobilselfie op ad en hvid væg?   Vi vender det lige på hovedet. Lad os forestille os, du er i gang med at headhunte en dygtig kommende medarbejder. Søgeresultatet i LinkedIn viser et lillebitte foto og ganske få oplysninger. Du vurderer på et splitsekund, om det smilende ansigt er værd at klikke på.   Dit profilbillede skal være stjerneskarpt og markere, du også tager det seriøst. Hvis du altså gør det.  


Det gjorde Kenneth Larsen. Han fik taget professionelle billeder til sin LinkedIn og sit CV hos mig. Jeg sætter god tid af til en CVfotografering. Billedet kan være låsesmeden til dit næste job. Det skal strutte af, at du er rar, ligetil og powerful. At du har styr på det.   Dét udtryk springer du ikke lige ind i, når du lander i fotostudiet. Det tager tid og ro at føle sig tilpas foran kameraet. Der skal være tid til at skifte en skjorte, prøve med og uden jakke og teste forskellige vinkler.   Jeg synes, Kenneths billeder har det hele. De er seriøse og moderne og viser personlighed. Ham ville jeg godt ansætte.   Hvor højt prioriterer du dit profilbillede?   Kontakt mig, og hør om mulighederne, hvis det er tid til at investere lidt i dig selv.


NATUREN SOM BAGGRUND TIL DINE ERHVERVSPORTRÆTTER? Erhvervsportrætter i naturen for Maria Steinvig, By Steinvig En studiefotografering er praktisk. Den giver basis for at lege med effekter og er uafhængig af vejret. Men naturen kan også noget. Især når det giver mening for din personlighed og din passion. For Maria var det oplagt. Hun var netop startet op som selvstændig inden for designhjælp under navnet By Steinvig. Som iværksætter skulle hun bruge erhvervsportrætter til sin hjemmeside og markedsføring. Hendes kunder køber ikke bare hjælp til indretning. De køber hende. Derfor skulle erhvervsportrætterne tydeligt vise det unikke, man får, når man vælger By Steinvig. Marias passion er at give mennesker et leverum i balance med dem selv og deres værdier. Hun bringer naturen ind i hjemmet.


På billedet i skoven bukker hun sig ned og samler en sten op fra skovbunden. Mens naturen omfavner hende, spotter hun den detalje, der fuldender det hele. Og hun véd, det skal være dén. Det er kontrasterne, sammensmeltningerne og balancen imellem dem. Præcis som hendes indretningshjælp. Det er dét, der er karakteristisk for By Steinvig. Er du i tvivl, om naturen skal danne baggrund til dine erhvervsportrætter?.


BILLEDERNE PÅ DIN VIRKSOMHEDS HJEMMESIDE FÅR DET FØRSTE ORD Professionelle billeder til hjemmeside – Revision Hatting ”Forstår en fotograf revisorhumor?”, funderede jeg på vej til min fotoopgave en snedryssende januardag. Revision Hatting havde bedt om hjælp til professionelle billeder til deres nye hjemmeside.   Jeg er altid omhyggelig med at gøre det til en god og afslappet oplevelse at have besøg af Fotograf Ann. Selvfølgelig også ved erhvervsfotografering. Jeg kommer ikke og flytter på tingene eller dirigerer med medarbejderne.   Jeg fanger dem diskret med kameraet i autentiske situationer – under et møde, foran computeren og i snakke mellem kolleger.  


På revisorkontoret den dag i Hatting brugte jeg bl.a. lang lukketid som effekt. Det giver et lækkert, sløret look. For erhvervsfotos behøver hverken være klassiske eller kedelige. På medarbejderportrættet sidder den ansatte på sin vante plads. Uformelt, oprigtigt og stilet – som du møder ham eller hende som kunde.   Med professionelle billeder på hjemmesiden viser Revision Hatting, at de gør sig umage. Men billederne fortæller også, at den lille virksomhed består af et nærværende, personligt team. De møder dig i øjenhøjde – og med et smil på revisorlæben.   Hvad fortæller billederne på din hjemmeside?   Svaret er i øvrigt ja. Revisorhumor er fantastisk.


VI SPILLER FULD PLADE! PROFESSIONEL, MEN UFORMEL – FLEKSIBEL, MEN SIMPEL Erhvervsportrætter til markedsføring af underholdningsshow – Daniel Lill og Sune Træben Komik, musik og banko. What’s not to like? Med den besynderlige kombination har Daniel Lill og Sune Træben gjort julefrokosterne rundtomkring i landet endnu mere muntre.   Konceptet blev hurtigt populært blandt de unge. De velsmurte jokes, knitrende kitchhits og spændingen i et godt, gammeldags slag banko var lige i skabet.   Makkerparret ville nu investere i markedsføring af idéen, først og fremmest billeder. Fleksible, professionelle portrætfotos, hvor humoren skinner klart igennem som et LED-spot på badeværelset dagen derpå.  


I mit studie tog vi erhvervsportrætter med hvid baggrund og enkle rekvisitter. Det skaber et rent udtryk og gør det muligt at bruge billederne i markedsføringsmateriale af forskellig art – både online og på tryk. Sammensætningen af en vinylplade, bankokort og nissehuer afstemmer forventningerne om, hvad der skal ske. Og den påfaldende cocktail lover, det langtfra bliver kedeligt.   Trods den uhøjtidelige optræden er de to gutter ambitiøse og professionelle. De mener det. Og med billederne highlighter de begge dele.   Er du også klar til at investere i din markedsføring? Kontakt mig, og lad os tage en uforpligtende snak om, hvad du har brug for.


GØR DET INNOVATIVE TYDELIGT MED BILLEDER I PATENT ANSØGNINGEN Produktbilleder til patentansøgning for Jens Spohr, Spohr Smede og Maskinværksted Jens har fået en god idé. Hvem har ikke det – altså fået en idé og måske endda skrevet den på en gul post-it (som blev væk)? Men Jens smed ikke noget væk. Han fordybede sig i dage, uger og måneder og udviklede en prototype i sit værksted, Spohr Smede og Maskinværksted.   Da Jens var færdig, ville han tage patent på sit koncept.   For bedst muligt at kunne forklare opfindelsen i patentansøgningen ønskede Jens at supplere den med billeder, der illustrerede idéen og innovationen i hans produkt. Han ringede og bad mig tage lækre, professionelle fotos af opfindelsen.  


Vi fandt de vinkler, der viser det nytænkende i opfindelsens tekniske udformning. Argumentationen her er nemlig afgørende for at få patent på et produkt. Ud over at være en snild og dygtig smed er Jens også ekstremt hyggelig som person – og altid god for en snak og et smil. Det var en fornøjelse at hjælpe ham med at komme drømmen et skridt nærmere. Vil du også tage patent på din opfindelse og supplere ansøgningen med professionelle billeder? Kontakt mig på telefon eller mail, og lad os drøfte mulighederne for at uddybe dine ord.


NY BEGYNDELSE, NYT UDTRYK: PERSONLIGE PORTRÆTBILLEDER TIL PASSIONEREDE SELVSTÆNDIGE Portrætbillede til markedsføring for iværksætter Christina Vang, Vang Vikar & Rekruttering Efter mange års erfaring på arbejdsmarkedet fik Christina Vang lyst til at prøve noget andet. Hun havde længe filosoferet om at starte sit eget vikarbureau. Og nu skulle det være nu!

Jeg mødte Christina i opstartsfasen. Hun manglede professionelle erhvervsportrætter til sin markedsføring. Til hjemmesiden, de sociale medier og trykte materialer. Missionen med billederne var at få Christinas personlighed til at stråle igennem.


De skulle variere og vise virksomhederne og de jobsøgende, hvem de mødte eller talte i telefon med. Og det måtte for alt i verden ikke være kedelige, klassiske portrætfotos. Dem har vi set nok af. Christina og jeg skød en serie billeder. Èt shoot, der gav en masse forskellige udtryk. Variationen giver Christina mulighed for at bruge det enkelte billede på den platform, det det harmonerer bedst. Står du også på klippekanten til en stor forandring? Og vil du møde dine fremtidige kunder med lækre, overbevisende portrætbilleder? Er det nu, det skal være? Så tjek mulighederne her på siden – eller kontakt mig for en uforpligtende snak om, hvordan vi får din personlighed til at skinne igennem.


HVORDAN DU FÅR MULIGE KUNDER TIL AT HUSKE DIG MED MODIGE BILLEDER Klassiske og modige erhvervsportrætbilleder, Christina, Thorsted Massage Christina er hænderne bag Thorsted Massage. Hun har godt gang i biksen. Kalenderen strutter som en højgravid. Christina kom til mig, fordi portrætterne på hendes hjemmeside var gamle. Det er som sådan ikke et problem. Men hun lignede ikke længere kvinden på billederne. Og nu skulle det være! Nu ville hun investere i nye, vellignende erhvervsportrætbilleder.   Christina havde brug for et klassisk portrætfoto, men ville også gerne skille sig ud og vise mere af sig selv. Hun foreslog selv at bruge briksen i fotosessionen. Jeg var vild med idéen. Megafedt. Det er hendes arbejdsredskab. Og så giver det et lidt frækt, men stadig helt uskyldigt udtryk.    


Jeg synes, hun er modig. Og jeg synes, Christinas portrætbilleder viser, hvad det giver, når man tør twiste det traditionelle. Inden fotoshootet snakkede vi lidt. Afstemte forventninger og landede i en afslappet stemning. Med masser af ro, tid og hygge tog vi de billeder, der skal smile til Christinas kunder mange år frem.   Kan du heller ikke længere genkende sig selv på dine erhvervsportrætbilleder? Og er det nu, du vil have taget nye, vellignende fotos til hjemmesiden og de sociale medier?   Kontakt mig endelig til en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig med at springe i øjnene på dine ideelle kunder.


NÅR KUNDEN SKAL GENKENDE SIG SELV I DINE KAMPAGNEBILLEDER Kampagnebilleder af medlem for fagforeningen og a-kassen Det Faglige Hus Det Faglige Hus manglede billeder til en ny kampagne. De ønskede at få et medlem fotograferet i hans eget hjem, så modtageren bedre kunne identificere sig med manden på billederne. Jeg besøgte Torben. Det er ham, du ser her.   Med sine egne vægge og møbler omkring sig var Torben lynhurtigt tryg ved situationen. Det naturlige udtryk, som hjemmet skaber, ville vi aldrig kunne efterligne i et fotostudie. Under fotograferingen sprang hans kat pludselig ind i billedet. Kan det blive mere autentisk?  


Som du nok ved, lader katte sig ikke kommandere med. Vi greb det, den selv gav, og fik nogle virkelig fine billeder i kassen. Det Faglige Hus bruger billederne i trykte annoncer, magasiner og online. De ønskede sig et naturligt udtryk, læseren kan genkende sig selv i.   Og dét fik de. Vi kunne allesammen være Torben – i de afslappede, hjemlige omgivelser og med katten på ryglænet.   Mangler din virksomhed eller organisation også troværdige billeder med en fleksibel location?


VIS DEN STORE FORSKEL, DU GØR, MED PROFESSIONELLE ERHVERVSFOTOS AF PROCESSEN Erhvervsfoto af ydelser, Dueholms Gulvafslibning Nogle gange er det svært at forklare, hvad ens ydelse egentlig gør. Altså hvilken forandring den skaber for kunden. Sådan var det for Lars Holger Dueholm fra Dueholms Gulvafslibning. Han ville hellere vise, hvilken forskel det gør, når hans team har været over et gulv.   Inden en stor opgave i Forum Horsens ringede han til mig. Han ville gerne have professionelle erhvervsbilleder af processen med gulvafslibning.   Og SÅ blev det tydeligt. Kontrasten mellem det gamle og det afslebne, lakerede gulv. Med billederne fik Lars ekstremt konkrete eksempler på, hvilken forskel hans ydelse gør for kunden.  


Jeg lod gulvet være i fokus på billederne. Det var forandringsprocessen, vi ville vise. Medarbejderne poserer ikke. De er heller ikke ude af billedet. De er uskarpe, og de gør, hvad de gør. Præcis som processen var. Leverer du også en ydelse, der bedst udtrykker sig visuelt? Og vil du vise din kunde det, så det er nemt at forstå? Kontant mig, og hør om mulighederne for professionelle erhvervsfotos.


BILLEDER FORTÆLLER MERE END TUSIND ORD – SØRG FOR, DE SIGER SANDHEDEN Erhvervsbilleder i studie og locationerhvervsportræt – HEVI Sugaring Vivi Truelsen er iværksætter. På den der fascinerende måde, hvor hun en dag tænkte ”Hov! Verden mangler det her. Det må jeg give den!”. Og så gik hun i gang. Vivi oplevede det fantastiske ved sugaring – hårfjerning med sukkervoks. Men hun undrede sig over, hvorfor det skulle foregå på en klinik. Hvorfor kunne konceptet ikke tages med hjem?   De næste to år var Vivis køkken klistret ind i sukker. Uanset hvor mange gange sukkeret brændte på, eller massen skilte, blev Vivi ved. Til sidst stod hun med et produkt, hun var stolt af.  


Vivi købte stockfotos til sin hjemmeside, som viste kunden, hvordan hun skulle bruge sukkervoksen. Næsten … For modellen på standardbillederne gjorde ikke helt, som Vivi anbefalede med sit produkt. Så hvad tror du, Vivi gjorde?   Det skal sgu være i orden. Også online. Hun bestilte en fotosession hos mig, hvor vi tog nye professionelle billeder til hjemmesiden. Her kunne vi skabe præcis det udtryk, Vivi ønskede sig.   Det var også vigtigt for hende at vise ansigtet bag HEVI Sugaring – at det ”bare er Vivi”, som hun sagde.   Ud over studiefotografering fik Vivi taget lækre erhvervsportrætter i et havnemiljø, der både smelter sammen med hendes personlighed og erhverv. Råt, naturligt og afslappet. Lige Vivi.   Er der også ubalance i de billeder, din kunde møder hos dig?   Lad os tage en snak om, hvordan du kan få dine egne ambitiøse erhvervsbilleder eller et erhvervsportræt, der bare er dig.


TRYLLE-KUNSTNEREN OG DET HJERTEVARME JULEØNSKE Erhvervsportrætfoto til velgørenhedsshowet ”Jul for alle pengene” – Anders Boysen og Mikkel Gundersen Det er december. Den søde julemåned, hvor vennerne fortæller om adventsgaver og juleønsker af galaktiske højder. Din egen sok er tom. Det samme er ønskesedlen – den realistiske i hvert fald. Forskellen mellem dig og kammeraterne er ekstra stor denne måned. For julen er ikke børnenes fest overalt. Tusindvis af danske børn oplever, hvad det betyder, når der ikke er råd til jul.   Det gjorde tryllekunstner Mikkel Gundersen trist. Han ville gøre en forskel. Mikkel svingede tryllestaven, og sammen med et team iværksatte han velgørenhedsshowet ”Jul for alle pengene”. Alle arbejder gratis, og pengene går til Heart & Soul i Horsens, som hjælper med at give udsatte børn en bedre jul.  


Bl.a. får børn på lokale opholdssteder en nisse med adventsgaver. Pakker, som de med snurrende maver kan hive papiret af og smile over resten af december. Det gav så god mening, da Mikkel spurgte, om jeg ville tage billeder til det hjertevarme projekt. Alle børn skal have en fantastisk jul!   Mikkel og makkeren Anders kom forbi mit studie og fik taget lune, professionelle erhvervsportrætter i showets stil.   ”Jul for alle pengene” spillede 1/12 2018 på Horsens Ny Teater og gav børn på opholdssteder i området en bedre december.


NÅR DU BARE SKAL BRUGE ET FOTO TIL VISITKORT Portrætfoto til visitkort for Lene Lundquist, LUNDQUIST Human Ressource ”Ann, tager du også bare et enkelt foto til visitkort?” Den slags mails lander tit i min indbakke. Og ja – det kan du tro, jeg gør.   I dag skal du møde en, der netop bare skulle bruge ét godt billede, som hun var glad for.   Det er Lene. Lene er iværksætter med så stort I, at du næsten ikke kan se toppen. Hun driver virksomheden LUNDQUIST Human Ressource og manglede et nyt billede til sit visitkort, markedsføring og sociale medier.   Lene havde ikke brug for styling eller eventyrlige location-fotos i naturen. Hendes behov var den helt lille pakke med et eller to gode portrætbilleder.  


For selvom det bare er et lille foto til f.eks. visitkortet, skal det jo stadig være godt. Og selvom det kun er et enkelt billede, træder du ikke ind i en fortravlet fotoboks, når du ankommer til mit studie. For gode billeder tager ikke sig selv. Gode billeder kræver tid, ro og afstemte forventninger mellem dig og mig.   Jeg gør det gerne simpelt. Men du får stadig den rolige atmosfære, som det kræver at være sig selv foran et kamera. Mangler du også et nyt, godt foto til dit visitkort eller dine onlineplatforme? Så er du velkommen til at skrive eller ringe til mig.


HELT B’ÆRLIGT – DET SER ALTSÅ MEGAGODT UD, DET HER! Erhvervsfoto af ydelser, Dueholms Gulvafslibning B’ærligt er et superfint koncept, der hjælper danskerne med at spise danske bær. Men klimaet i det kolde nord gør det nødvendigt at hjælpe planterne lidt. B’ærligt og GASA NORD GRØNT, der står bag, lader derfor de sunde lækkerbiskner bo i lange, hvide tunneller, hvor de får optimale forhold. Det er en imponerende proces, som B’ærligt ville dele med forbrugerne. De bad mig om hjælp til at tage billeder, der fortæller historien.   Vi kombinerede fotos af bærmarker i fuldt flor, tunneller, så langt øjet rækker, og close-ups af de smukke bærfrugter. Også emballagebakkerne stod model, så forbrugeren genkender dem ude i butikken.  


B’ærligt bruger billederne på de sociale medier. Især Instagram, der med sit visuelle fokus er en oplagt platform til de billedskønne bær. Jeg er både vild med konceptet og med at B’ærligt investerer i godt SoMe-indhold.   Udover historierne om bærrene deler B’ærligt opskrifter på (seriøst!) lækre desserter og flotte salater, smækfulde af friske bær.

Vil du også få følgerne til at stoppe op med lækre billeder til de sociale medier? Send mig en besked, eller se mere på fotografann.dk/erhvervsfoto


PORTRÆTFOTOET VISER MEGET MERE END DIT UDSEENDE Erhvervsportrætfoto til hjemmeside og sociale medier for Saara, Massage med nærvær Saara driver sin egen selvstændige klinik i Gedved nord for Horsens. Hendes hjemmeside var allerede velfungerende med billeder og logo, da jeg mødte hende. Men hun manglede et professionelt portrætfoto til omsiden og de sociale medier. Bare et enkelt. Jeg har tidligere fortalt om mit samarbejde med Sonja i Foto og Styling. Men jeg hjælper også gerne med et enkelt professionelt portrætfoto til f.eks. hjemmesiden, LinkedIn-profilen eller CV’et. Og det var netop Saaras behov.   Saara kom forbi mit fotostudie, hvor vi tog billedet uden særlige baggrunde og rekvisitter. Helt simpelt. Og alligevel skinner Saaras personlighed så meget igennem.  


Saara bruger sine hænder til at hjælpe mennesker. Hun er ekstremt sød, mild og vil alle det bedste. Og så er hun dybt passioneret. Saara er selvstændig massør.   Portrætfotoet fortæller straks kunderne, hvem de møder på klinikken. Det skaber tryghed, når du har ansigt på den person, der skal hjælpe dig.   Og så viser billedet Saaras personlighed. For havde jeg behøvet fortælle dig, at Saara er sød og mild? At hun har viet livet til at arbejde med mennesker ved at bruge sine hænder?   Uanset om du har brug for et enkelt omsidefoto eller en større pakke, er du velkommen til at kontakte mig. Så tager vi en snak om, hvad der er bedst for dig.


ERHVERVSBILLEDER, DER VÆKKER FORESTILLINGEN OM, ”DET KUNNE VÆRE OS” Magasinbilleder om nybyggere i Horsens for Mediehus Danmark ”Det skal skabe en forestilling hos modtagerne om, det kunne være dem”. Det var opgaven på erhvervsbilleder, jeg fik hos Mediehus Danmark. De manglede billeder til en magasinartikel om unge par, der flytter fra Aarhus til Horsens for at bygge nyt hus. Billederne skulle henvende sig til helt almindelige unge mennesker. Ikke noget fancy – bare en skildring af hverdagen, som den er – og så den der følelse. Jeg tog kameraet med på besøg hos et par, der netop havde skiftet den dynamiske Aarhus-puls ud med ro og god plads i et nybyggerområde i Horsens.


På et af billederne er de i køkkenet, som var de lige kommet hjem fra arbejde. Han sidder på køkkenbordet i shorts og sandaler, præcis så afslappet, som det ville være i virkeligheden. På et andet billede sidder de ved spisebordet med kaffe og øjenkontakt og udveksler dagens oplevelser. Som betragter bliver du en flue på væggen – en helt almindelig dag hos de nyudklækkede horsensianere. Jeg tog også billeder udefra. Af huset placeret i den rå, uetablerede have, det grønne, landlige græs i baggrunden, og en høj, blå himmel. Det ser dejligt ud, uden at det er glorificeret. Et helt almindeligt hus, en helt almindelig dag, hos et helt almindeligt par. Det er billeder, der vækker en forestilling. Vi er stadig os. Og her bor vi – med plads, luft, ro og hygge i en afslappet atmosfære. Mangler du hjælp til at aktivere forestillingsevnen hos din modtager? Kontakt mig, og hør mit bud på, hvordan jeg kan hjælpe.


NÅR PERSONALEPORTRÆTT ET IKKE LÆNGERE LIGNER ANSIGTET VED SKRIVEBORDET Personaleportrætter for Vestjysk Banks filial i Horsens Tiden forandrer os. Det kan sagtens være positivt. Men for de fleste af os er virkeligheden, at vi ikke ser ud, som vi gjorde for fem år siden. Det var også tilfældet hos Horsensafdelingen af Vestjysk Bank. Afdelingslederen kontaktede mig for at få taget nye, vellignende og moderne personaleportrætter af sit team. Vestjysk Bank er en større virksomhed, og for at skabe et ensartet udtryk har de en guideline for medarbejderbillederne. Den tog jeg udgangspunkt i.


Men jeg gav dem mere end dét – så medarbejderne fik maksimal glæde af deres billeder. Med en lidt anden beskæring bliver billederne nemlig langt mere nutidige at se på og passer til de forskellige sociale medier portrætter. På den måde får medarbejderne ikke kun værdi af personaleportrættet på arbejdspladsens hjemmeside. De får også et lækkert, professionelt profilfoto til f.eks. LinkedIn. Jeg kan enten tage personaleportrætter i mit eget fotostudie, hvor vi lægger tidspunktet, så det passer ind for medarbejderne, eller jeg kan komme ud til virksomheden og fotografere dér. Det er fleksibelt, for det skal jo fungere for virksomheden, når medarbejderne på skift smutter forbi fotografen. Kan du og dine kolleger heller ikke længere få øje på jer selv i hjemmesidens personalegalleri? Så hiv endelig fat i mig, og hør om mulighederne for at få taget nye personaleportrætter.


FORTRYLLENDE INTERIØRFOTOS OG FORFØRENDE STEMNINGSBILLEDER Interiørfotos og stemningsbilleder fra åbningsreception hos Vida La Luu Viva La Luu er noget af det mest fantastiske, jeg har oplevet i min tid som fotograf. Parret bag havde bygget deres gård om – med hjem i stuehuset, kontor og jagtstue i den ene af længerne og butik i den anden. Herfra sælger Luise designprodukter og hjælp til indretning. Luise ville gerne have billeder fra åbningsreceptionen – både stemningsbilleder og interiørfotos. De skulle afspejle receptionen, men også kunne bruges i andre sammenhænge. Bl.a. til markedsføring og som eksempler til hendes fremtidige indretningsopgaver. Derfor kombinerede vi åbningsfesten med at tage billeder fra den private del af Vida La Luu, hvor indretningen i dén grad også er inspirerende.


Stedet er så gennemført. Fuld af finurligheder og en forførende atmosfære. Det er et legeland for en fotograf. Se det lige … Får man ikke bare lyst til at råbe ”timeout, verden” og gå på eventyr dér? Har du også en vidunderlig location, du vil bruge i din markedsføring eller som eksempel på, hvad du kan hjælpe med?


STEMNINGSBILLEDER, DER FÅR KUNDEN TIL AT STUDSE (OG HVORFOR DET KRÆVER MERE END EN FINGER OG ET PROFT KAMERA) Stemningsbilleder af butik og produkter hos cykelforhandler XTRAORDINAER Kender du det der indtryk, et underfundigt stemningsbillede kan efterlade dig med? Når et foto gør mere end at vise produktet? Stemningsbilleder fra butikken behøver ikke være trivielle skud fra hvert hjørne. Som kreativ erhvervsfotograf snuser jeg de finurlige vinkler op og fremtoner det fortryllende i dit produktsortiment. Jeg besøgte Jess fra XTRAORDINAER. Han forhandler cykler til passionerede cyklister. Men han manglede stemningsfulde billeder fra butikken til sin hjemmeside, de sociale medier og pressemateriale.


Cyklerne stod på rad og række. Det var nærmest hypnotiserende. De har så mange imponerende detaljer, der fanger øjet. Og dét er vigtigt at få med, hvis du vil blive husket af den utålmodige onlinebruger. Billederne skal være magnetiske.   Alle kan tage et billede. Men stemningsbilleder, der forfører køberen, kræver mere end et godt kamera og en ivrig finger. Det kræver øje for finurlighederne.   Vil du også fascinere din mulige kunde med magnetiske stemningsbilleder? Skriv en mail, eller ring til mig, og få en snak om, hvordan jeg kan hjælpe.


FÅ VIRKSOMHEDENS DNA-STRENGE TIL AT SNO SIG MED EN FAST ERHVERVS-FOTOGRAF BAG KAMERAET Fast erhvervsfotograf på medarbejderportrætter og stemningsbilleder, GASA NORD GRØNT Får I af og til nye medarbejdere i virksomheden? Så er det en god idé med en fast erhvervsfotograf. GASA NORD GRØNT er én af dem, jeg ofte besøger.   De ønsker et stilrent udtryk – og en fotograf, der selv tænker, fortolker og integrerer sin viden om virksomheden i billederne.   GASA NORD GRØNT er et hus med et ungt mindset. Hele deres mission er moderne. Jeg kunne derfor ikke få mig selv til at tage traditionelle højkantsbilleder af medarbejderne. Det passede slet ikke til dem.


I stedet lagde jeg en vandret beskæring. En lille detalje, der gør en megastor forskel. Stemningsbillederne er fulde af dynamik. Jeg har leget med fokus og gjort dele af billederne uskarpe. Du træder ind i oprigtige situationer, hvor direktørerne og de ansatte er på vej fra én opgave til en anden. Der er handling og liv.   GASA NORD GRØNT udbyder frugt og grønt, og forbindelsen til naturen går igen i billederne. Inde er der blomster på bordene. Ude har jeg ladet det lysegrønne, mælkebøttepyntede græs være forgrund til den moderne bygning.   Vil du også have billeder med et ensartet look og en fast erhvervsfotograf, der kender jeres værdier?


FOTOGRAF ANN WWW.FOTOGRAFANN.DK

Profile for Fotograf Ann

Erhvervs magasin - Fotograf Ann  

Hvad hjælper det at skrive, du er moderne, hvis dine billeder er traditionelle? Som fast erhvervsfotograf hjælper jeg virksomheder med at få...

Erhvervs magasin - Fotograf Ann  

Hvad hjælper det at skrive, du er moderne, hvis dine billeder er traditionelle? Som fast erhvervsfotograf hjælper jeg virksomheder med at få...

Advertisement