Fotofestival magasin 2016

Page 1

FOTOFESTIVALMAGASINET 路 MAJ 2016

Hovedsponsor:

OLYMPUS FOREDRAG 路 UDSTILLING 路 INTERVIEW: VINGESUS 路 ARTIKEL: HVORFOR BEVARE NATUREN?


LEDER

LOKALITET

Vi har igen i år strikket et spændende og varieret program sammen med foredrag, udstillinger, workshop og meget mere. I år kan du bla. møde den norske Nikon-ambassadør Roy Mangersnes, der både rejser i de arktiske og i de antarktiske egne. Du kan møde Morten Hilmer, der er en af Danmarks bedste naturfotografer og lige så hjemmevandt i Grønland som i Danmark. Vi får eksklusivt besøg af kunstner og fotograf Peter Misfeldt fra Danmark, der viser os billeder og fortæller historier fra sine utallige rejser i USA’s øde og vilde midtvest. Vi får også besøg af eventyrer og naturfotograf Niklas Virsén fra Sverige, der fortæller om sine naturbilleder lavet et sted mellem fantasi og virkelighed. Og også fra Sverige kommer den prisbelønnede undervandsfotograf Tobias Dahlin, der viser os en forunderlig verden, de færreste af os nogensinde stifter bekendtskab med. Vi har en bred vifte af spændende udstillere, og vi gentager succesen med foredragskonceptet 20x20, hvor en række foredragsholdere hver må vise og fortælle om 20 billeder og kun har 20 sekunder til rådighed pr billede. Det stiller nogle strenge krav til form og indhold. Vi gentager desuden den underholdende miniworkshop, så alle får muligheden for selv at lege med kameraerne.

Arbejdet for naturen er i højsædet, når vi i fotofestivalteamet udtænker og planlægger årenes festivaler. Vi tror på, at den visuelle tilgang til naturformidlingen, sammen med spændende og vigtige fortællinger om natur og vilde dyr, øger interessen, bevidstheden og omsorgen for naturen. Og det er desværre mere nødvendigt, end nogensinde. Aldrig har Danmarks natur været under så stort et pres. Aldrig har dansk naturpolitik været så kontraproduktivt i forhold til biodiversiteten. Med bla. danske statsskove, der er i 100 procent ringe økologisk tilstand, er biodiversiteten i frit fald. Arterne uddør simpelt hen, mens vi står passivt og ser til, selvom vi i flere årtier nu har lovet det internationale samfund at gøre noget ved det. På fotofestival gør vi noget. Vi viser naturen, taler om den, hører eventyrlige historier om den og udbreder kendskabet til den og begejstringen for den. Kom og vær med! Fotofestival-teamet

BILLET

INDHOLDET Foredragsholdere

VIBORG UNGDOMSSKOLE ??, 8800 Viborg.

s. 4

9 Årets fedeste fotokonkurrence s. s. 9 Workshop Program

s. 10

Sponsoroversigt

s. 10

Hvorfor bevare naturen?

s. 12

Udstillere

s. 14

KOLOFON

© fotofestival.dk og fotograferne Redaktion: CARSTEN KROG PEDERSEN Fotofestivalstifter / formand / fotograf +45 2363 6223 carsten@fotofestival.dk JON DETLEFSEN Journalist / fotograf +45 2276 8734 jon@fotofestival.dk

til årets fotofestival kan købes på www.fotofestival.dk – og koster kun 495,00 kr. Billetten giver adgang til udstillinger og foredrag samt forsyninger af kaffe. Der kan også købes del-billetter.

Følg os på

JOHNNY MØLLER Marketing +45 5328 7578 Layout: Karin Fredsøe, Tilde Grafisk

Fotofestival-teamet fra venstre: Jon Detlefsen, Carsten Krog Pedersen, Louise Madsen, Suna Schleiss Thomsen, Eric Sloan. Ikke på billedet: Johnny Møller og Brian Rasmussen.

2

Tryk: All Graphic Der tages forbehold for trykfejl og evt. ændringer i programmet.

Forsidefoto: Roy Mangersnes HOVEDSPONSOR:

OLYMPUS


Audun Lie Dahl er Lowepro ambassadør

og en del af den nordiske Lowepro Photographer Family. Audun er født og opvokset på Smøla, Norge, og kender øerne og naturen på Smøla bedre end de fleste. Som lidenskabelig naturfotograf både på Smøla, men også på Arktis og Antarktis kender Audun alt til vigtigheden af, at en fototaske kan klare at blive udsat for storm, massiv regn og store bølger! – og stadig komme hjem med alt dit fotoudstyr i tør og sikker stand.

Auduns grej Nikon D4s, D3s, D810 910 Flash 400mm f/2.8 | 70-200mm f/2.8 | 24-70mm f/2.8 | 14-24mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 Lowepro Whistler 450 AW Lowepro ProRoller x200 Lowepro Lens Trekker 600 AW III

« Jeg trives allerbedst under ekstreme forhold, og her er beskyttelse af mit fotoudstyr utrolig vigtigt. Mit førstevalg til at sikre mit udstyr i al slags vejr har altid været Lowepro. Unikt design med smarte løsninger giver mig mulighed for at medbringe alt det udstyr, jeg har behov for, uanset hvor jeg skal hen. »

Lowepro Whistler Facebook “f ” Logo

photocare.dk Viborg

CMYK / .ai

Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Lowepronordic welovelowepro

3


FOREDRAG

Morten Hilmer

[DK]

Husk dunjakken og thermokanden med varm saft, når vi drager på eventyr med Morten Hilmer til de koldeste og mest barske egne på kloden. Morten Hilmer er en af Danmarks mest erfarne naturfotografer med speciale i de arktiske egne. Han har tjent ved Siriuspatruljen i det vilde Nordøstgrønland og har derudover tilbragt flere år bla. i Grønland. Morten Hilmer arbejder målrettet med naturbeskyttelse gennem sit naturfotografi: ”Jeg tror på, at hvis alle gav sig tid til at opleve naturen, ville vi behandle vores klode med større respekt. Det hele starter måske med en fascination og derefter kommer lysten til at passe på, og jeg håber mine billeder kan være med til at starte den fascination.” Som den ene af kun to danskere er Morten Hilmer medlem af ILCP - en international sammenslutning af fotografer, der arbejder med naturbevaring. Han fotograferer også for WWF - Verdensnaturfonden.

4


FOREDRAG

Peter Misfeldt

[DK]

The Second Survey – at genopdage det vilde vest For første gang nogensinde holder fotograf og kunstner Peter Misfeldt foredrag om sit formidlingsprojekt om USA’s vilde vest. Vi rejser med Peter Misfeldt i fodsporene på de eventyrer og opdagelsesrejsende, der opdagede, udforskede og kortlagde USA’s vilde vest. I serien The Second Survey genopdager Peter Misfeldt de øde, barske, tørre, ugæstfrie og uendeligt smukke og fascinerende landskaber i det amerikanske sydvest. ”Jeg forsøger helt enkelt at se landskaberne som en opdagelsesrejsende ville have gjort det for 150-200 år siden. Når jeg vandrer i de øde landskaber eller sidder ved lejrbålet omgivet af mørket føler jeg, at jeg er det første mennesker her. Her er så øde, at man kan tilbringe måneder her uden at møde andre mennesker.”

5


FOREDRAG

Niklas Virsén

[S]

Mellem fantasi og virkelighed Niklas Virsén er eventyrer og freelance-fotograf. Han fortæller selv, at han fotograferer et sted mellem fantasien og virkeligheden. Her udfordrer og udvikler han sig som fotograf, og her har han lært sig at se masser af muligheder i naturmotiver, som tidligere var skjulte for ham. Og som måske er det for de fleste af os. I foredraget på fotofestival 2016 deler Niklas rundhåndet ud af sin erfaring, og vi kommer med bag billederne og hører om, hvilke tankeprocesser der ligger til grund for hans billedudtryk. Og vi får indblik i, hvordan han bruger processerne i praksis. Niklas Virsén er freelance-fotograf fra Östgötaslätten i Sverige. Han driver virksomheden LKPGbild med hovedvægten på natur, miljø og naturfotografi. Niklas afholder desuden kurser i naturfotografi og billedbehandling med base i Lindköping.

6


FOREDRAG

Tobias Dahlin

[S]

Undervandsverden på hjemmeplan – en forunderlig rejse i sø og hav Dyk ned under vandoverfladen i selskab med den svenske undervandsfotograf Tobias Dahlin, når han viser sine forunderlige billeder og fortæller fascinerende historier fra en verden, de fleste af os kender til, men som de færreste af os selv har oplevet. På vores breddegrader, i vores eget vand, findes en fascinerende artsrigdom og skønhed, som kan tryllebinde, selv den mest kræsne fotograf. Tobias Dahlin har i flere år deltaget med stor succes i undervandsfoto-konkurrencer og er blevet såvel nordisk som svensk mester. Han har udgivet bøgerne: Bättre bilder/Dyk (2012) samt Västerhavet - En hotad skönhet (2014). Det seneste er resultatet af, at Tobias Dahlin i 2012 tildeltes Hasselbladstiftelsens naturfotostipendium. I 2011 blev han desuden valgt ind i den prestigefulde, svenske naturfotoklub PhotoNatura.

7


FOREDRAG

Roy Mangersnes

[N] Svalbard eksponeret Roy Mangersnes er norsk Nikon-ambassadør og en af Norges mest indflydelsesrige naturfotografer. På fotofestival 2016 tager han os med til isbjørnenes rige – det forunderlige og vilde Svalbard. Her oplever vi årstidernes skiften visualiseret i Roys fantastiske, fotografiske arbejde.

Roy Mangersnes har udgivet flere bøger og er blevet publiceret i utallige magasiner i ind- og udland. Han er desuden partner og professionel fotoguide i rejseselskabet Wildphoto Travel, der arrangerer fotoekspeditioner til Arktis, Antarktis, Afrika og Galapagos.

8

Han har tilbragt mere end et år på den arktiske halvø, og han deler sine intime møder med Svalbards store dyr – bla. isbjørne, hvaler og sæler. Roy fortæller stærke historier og unikke møder med dyrene, og det hele er pakket ind i det smukke, arktiske landskab. ”Jeg er meget optaget af indholdet og budskabet i mine billeder, og jeg ser kameraet som et effektivt redskab til formidling, hvis det bruges korrekt,” fortæller Roy og uddyber:

”Det, som adskiller et godt billede fra et mindre godt billede, er, om fotografens unikke oplevelse formidles til beskueren. Et godt billede bør have et budskab og/eller fremprovokere en reaktion hos modtageren.” Roy Mangersnes pointerer: ”Bliver billedet lige frem husket, har man lavet et virkelig godt billede, og så kan man godt klappe sig selv på skulderen.” Svalbard-projektet er udgivet i et pragteksemplar af en fotobog, der kan købes under festivalen. Roy Mangersnes er en af Europas dygtigste og mest erfarne naturfotografer, og ekspert i de arktiske og de antarktiske egne. Han har modtaget adskillige internationale priser for sit arbejde bl.a. i konkurrencerne BBC Wildlife Photographer of the Year, i European Nature Photographer of the Year (GDT) og Natures Best.


ÅRETS FEDESTE FOTOKONKURRENCE

Fotofestival afholder sammen med vores hovedsponsor Olympus en stor NATUR-fotokonkurrence, hvor et hamrende lækkert Olympus EM-1 kamera med optik til en samlet værdi af mere end 15.000 kr. er på højkant. Olympus stiller intet mindre end 100 kameraer til rådighed, og som deltager SKAL du benytte et af disse kameraer. Der kan maksimalt være 100 deltagere, så tilmelding sker efter først til mølle-princippet. TID OG STED: Naturskolen ved Hald Hovedgaard, Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg, søndag d. 22/5. Tilmelding på stedet fra kl. 08.00. Konkurrence kl. 09.00-12.00. Aflevering af billede senest kl. 12.00. Præmieuddeling på stedet kl. 15.00. Læs meget mere om dette fantastiske arrangement på Fotofestivals hjemmeside – www.fotofestival.dk – hvor du også finder info om tid, sted og regler. Vel mødt. Vi håber at se jer til dette enestående arrangement!

WORKSHOP Vi gentager sidste års suc ces og afholder lørdag d. 21. maj fra kl. 09 .00–11.00 igen fotoworkshop med Ard Jon gsma og Brian Rasmussen, to af landets dygtigste og mest erfarne naturfotografer! De vil igen uddele fotograf iske guldkorn og berige os med deres skæ ve indfald, når de sammen holder fotowork shop lørdag formiddag, inden foredragene begynder. Indholdet af workshoppen er en overraskelse, men det gælder først og fremmest om at have det sjovt i godt fotografisk selskab, mens du bliver inspireret og får ma sser af gode råd og fif. Det bliver en god oplev else, som du ikke bør gå glip af. Fotoworkshoppen er ink luderet i fotofestivalbilletten, som du kan køb e på fotofestival.dk

9


PROGRAM FREDAG D. 20.05.2016 19.00–20.00: Foredrag - 20x20x4. Fire fotografer viser hver 20 billeder i 20 sek. Fotograferne er: Kim Aaen, Nina Høj, Per Finn Nielsen, Kaj Bjerregaard Lauritsen. 20.00–21.00: Foredrag – Roy Mangersnes (NO). “Svalbard Exposed” er en rejse til Svalbard gennem forskellige årstider. LØRDAG D. 21.05.2016 09.00–11.00: Workshop – Med Ard Jongsma (NL/DK) og Brian Rasmussen (DK) 11.00–12.00: Fernisering. På Viborg Ungdomsskole fredag d. 20. maj kl. 11.00. Udstillingen kan opleves på fotofestival i dagene d. 20.-22. maj 2016, hvor du naturligvis også får mulighed for at møde de udstillende fotografer.

12.00–13.00: Frokost 13.00–14.00: Foredrag – Tobias Dahlin (S). Undervandsverden på hjemmeplan – en forunderlig rejse i sø og hav. 14.00–15.00: Foredrag – Niklas Virsén (S). Fotografi mellem fantasi og virkelighed. 15.00–16.00: Kaffepause 16.00–17.00: Foredrag – Morten Hilmer (DK) Husk dunjakken og thermokanden med varm saft, når vi på fotofestival 2016 drager på eventyr med Morten Hilmer til de koldeste og mest barske egne på kloden. 17.00–18.00: Foredrag – Peter Misfeldt (DK). The Second Survey – at genopdage det vilde vest 19.00: Verdens hyggeligste middag – Restaurant ”For Enden Af Gaden”

SØNDAG D. 22.05.2016 OLYMPUS Fotokonkurrence Vind et Olympus E-M1-kamera med 1240 mm. f/2.8 optik til en samlet værdi af mere end 15.000 kroner. Information om tidspunkt og regler finder du på wwwfotofestival.dk FOTOUDSTILLING I løbet af Fotofestival weekenden vil der, på Viborg Ungdomsskole, være udstilling med smukke og varierede naturbilleder lavet af nogle af de mest talentfulde naturfotografer fra ind- og udland. Her kan du tage på en inspirerende rejse ind i naturens verden og nyde en varierende mangfoldighed af smukke naturfortolkninger.

STØT VORE SPONSORER – DE STØTTER OS!

10


©Marianne Stub

FOTODAGE VIBORG 20. MAJ - 5. JUNI 2016 • Dokumentar- og pressefoto • Naturfoto • Det personlige foto www.fotodage.dk 11


ARTIKEL

Tekst og foto: Jon Detlefsen

Hvorfor bevare naturen? Naturen har enorm betydning for vi mennesker og vores fysiske og psykiske tilstand. Vi har brug for den. Den har ikke brug for os.

Skal vi bevare naturen, fordi vi kan tjene penge på den? Skal den bevares, fordi vi har brug for den? Bør vi bevare og respektere den, blot fordi den er der? Et er helt sikkert; naturen har ikke brug for os. Men har vi brug for den? Det ser det ud til, at vi har. Adskillige studier viser, at der er klare sammenhænge mellem vores psykiske og fysiske tilstand, og hvor meget vi interagerer med naturen. Det fortæller National Geographic i en artikel fra januar i år.

Sundere sind og færre sygdomme Ved blot at befinde dig i nærheden af grønne områder, som eksempelvis parker, bliver din psykiske og fysiske tilstand bedre, end hvis du udelukkende har udsigt til husmure dagligt. I Holland har forskere påvist færre tilfælde af depression, angst, hjertesygdomme, diabetes, astma og migræne hos mennesker, som bor tæt på grønne områder.

” Gratis terapi uden negative bivirkninger” Mennesker i jævnlig kontakt med natur eller grønne byområder kommer sig bedre efter sygdomsforløb og hospitalsindlæggelser, de klarer sig bedre i skolen, og de har mindre tendens til voldelig adfærd. Mindre stress I Japan har et hold forskere sendt en flok forsøgspersoner på gåtur henholdsvis i skoven og i byen. Efterfølgende målinger viste, at hos skovgæsterne var niveauet af stresshormonet kortisol faldet med 16 procent, blodtrykket var faldet med to procent, og pulsen var faldet med fire procent. Det var efter blot femten minutter.

12


”16 % mindre stresset efter 15 min. i skoven” I Sydkorea har forskere målt hjerneaktiviteten hos en række forsøgspersoner, som betragtede forskellige billeder af by og natur. Når personerne fik vist billeder af bymiljøer, steg aktiviteten i den del af hjernen, der skaber frygt og angst. Ved naturbillederne steg aktiviteten i de dele af hjernen, som påvirker empati og altruisme – næstekærlighed og uselviskhed. Den bedste terapeut Naturen er ikke blot smuk at se på, den er også sund for os. Det er ikke raketvidenskab, og de fleste er udmærket klar over det. Som forskere ved Michigan Universitet i USA siger det:

”Forestil dig en form for terapi helt uden negative bivirkninger, som eksisterer i forvejen, og som forbedrer din mentale tilstand helt gratis. Den findes. Den kaldes at interagere med naturen.” I en tid, hvor økonomisk vækst vægter højere end alt andet, er det op ad bakke at argumentere for bevarelsen af naturen. Den er svært, økonomisk målbar, abstrakt og med bløde værdier i dårlig tråd med de frie markedskræfter. Men du ved det. Og jeg gør også. Alle vi, der jævnligt oplever naturen og mærker dybt inde i os selv, hvad den betyder for vores generelle velvære er ikke i tvivl. Den skal bevares, fordi den er der. Og at vi så lukrerer fysisk og psykisk på dens eksistens, må vi anse som en stor og værdifuld bonus.

13


UDSTILLERE

Johnny Møller

[DK]

Portræt, reportage, mode, natur, landskab…. Fotografiets verden er mangfoldig. Præcis som den verden vi lever i. Jeg fotograferer hovedsageligt naturen, fordi jeg elsker at komme ud i det fri, fordi naturen er så omskiftelig og fordi den giver mig så mange fantastiske oplevelser. Ro og enkelthed er nøgleord i mine billeder, og motiverne er aldrig planlagte, men inspireret af lyset og stemningen, der hvor jeg fotograferer. Mit fokus er billeder, og den oplevelse vi hver især får, når vi ser på et billede, og ikke om det er taget med en mobiltelefon eller et professionelt kamera. Fotografering handler for mig om passion og inspiration.

Maria Rosendal og Martin Bay

[DK]

Maria Rosendal & Martin Bay er naturelskere og passionerede fotografer der følger drømmen om livet tæt på naturen. Det handler ikke om den smukke solnedgang, men om autentiske fotografier. Det kan være når sneen fyger langs stranden og hvirvler rundt om de gamle både. Når solen skinner gennem de nøgne birketræer i det tidlige forår. Synet af de mange foranderlige klitter, og sorte skyer der driver langs vestkysten. Naturen er det foretrukne medie for vores fotografi. Det er igennem naturen vi får inspiration og energi til at holde ud, når vi står i stiv kuling og frost for at fange det specielle lys ved Skagen. Udover at vi rent teknisk gør alt hvad vi kan for at få de bedste fotografier i kameraet så er vores efterbehandling også speciel, vi rediger nemlig så lidt som muligt! Det skal være autentisk, så fotografierne ligner naturen som den er.

14


Når din passion fører dig langt, så rejs let. Tommaso Crespi Natur Fotograf Italien

PRO LIGHT TASKER Pro Light den perfekte rejseledsager: ergonomiske, lette bære løsninger til professionelle og amatørfotografer. Den innovative CPS (Camera Protection System) teknologi består af stødabsorberende rumdelere hvor kernen er omgivet af et tykt lag struktureret materiale, der sikrer dit udstyr mod stød og slag. Deres unikke egenskaber og funktioner passer perfekt til utallige kombinationer af udstyr og tilbehør. Så bare vælg den Pro Light Taske der passer dig bedst. Find nærmeste forhandler på www.turacscandinavia.com 15


UDSTILLERE

Nina Høj Min interesse for naturen har altid været der og jeg har dyrket den gennem hele mit liv. Dette kombineret med min interesse for at udtrykke mig gennem billedkunst og grafik har allerede fra en tidlig alder givet kameraet og fotografiet en naturlig rolle i mit liv. Det er dog først igennem de seneste år at kunstfotografiet for alvor har taget form i mit univers. Motiverne har derfor overvejene fokus på landskabet og naturen og jeg forsøger igennem fotografiet at genskabe det specielle udtryk og den særlige følelse jeg oplever. Det er vigtigt for mig at billederne sætter en tankerække i gang hos beskueren – at de fortæller en historie.

Niels Thye Jeg begyndte som de fleste andre naturfotografer med at fotografere fugle og dyr, specielt i og omkring Jægersborg Dyrehave tilbage i 70´erne, men i dag er landskabsfotografering blevet min alt overskyggende passion. Som landskabsfotograf holder jeg selvfølgelig af det ”storslåede landskab” hvor lyset, farverne og kompositionen spiller samme på en måde som gør motivet helt unikt. Jeg holder meget af at opsøge motiver som næsten forbliver ubemærket af de fleste, hvor linjer, farver og den enkle komposition skaber et seværdigt motiv. Når man i sin søgning efter de skjulte ”hemmeligheder” i landskab helt glemmer tiden og kun har fokus på motiverne lige foran sine fødder, ja så befinder jeg mig bedst.

16


UDSTILLERE

Henrik Haaning Nielsen og Carsten Krog Pedersen Henrik Haaning Nielsen

Carsten Krog Pedersen

Henrik har hele sit liv interesseret sig for naturen og er blandt Danmarks dygtigste ornitologer. Han har gennem sin store viden om naturen skabt sit eget konsulentfirma, Avifauna Consult, som arbejder med naturregistrering, og her er bl.a. arbejdet i og omkring Vejlerne af væsentlig betydning.

Carsten er opvokset med interessen for naturen, og siden hans efterskoleophold på Biologiefterskolen i Nordjylland, har en stor del af hans liv drejet sig om naturen.

Herudover er Henrik grundlægger af Vejlerguider, som formidler naturen i og omkring Vejlerne. Henrik er desuden guide i store dele af verden og dyrker også her sin passion for fotografi. Henrik har altid gerne villet formidle naturen til andre, og det sætter han nu en tyk streg under med bogen om Vejlernes natur – Vingesus. Udstillingen på årets fotofestival er opstået i forbindelse med arbejdet med bogen, og billederne stammer alle fra Vejlerne. Flere af dem vil kunne ses i den brandvarme bog “Vingesus”, som udkommer i dagene op til fotofestival.

Carsten har været tilknyttet de Danske reservater i en årrække og har arbejdet på reservater som Suserup, Langli, Tipperne og Vejlerne. Her har arbejdet med formidling været en af de spændende opgaver samt registrering og overvågning af naturen.

Henrik

Carsten har fotograferet siden 1987, og han har startet fotofestival, som er en årligt tilbagevendende international begivenhed med fokus på fotos og historier fra naturen. Arbejdet med bogen Vingesus startede tilbage i 2009, hvor det første møde blev afholdt. Siden er der gået en del år og det er derfor med stor glæde at udgivelsen af bogen netop rammer i forbindelse med fotofestival.

Carsten

17


UDSTILLERE

Suna Schleiss Thomsen Min passion for naturen har altid været en meget stor del af den jeg er som person. At færdes i naturen giver mig en ro og afslappethed jeg får meget få andre steder, og med kameraet over skulderen er jeg lige præcis dér jeg gerne vil være, både mentalt og fysisk. Jeg forsøger med mine billeder at vise naturen som jeg opfatter den - enkel, fascinerende og allestedsnærværende, selv på de mest utænkelige steder. Naturen der omgiver os, og er en del af os alle.

Ruslan Merzlyakov

Mit navn er Ruslan Merzlyakov, er 20 år gammel og studerer på Morsø Gymnasium. Jeg bruger al min fritid på fotografering af naturen, og jeg har især stor fokus på nattehimlen som motiv. Min interesse for fotografi har jeg haft i rigtig lang tid, men det var for cirka fire år siden jeg rigtig begyndte at fordybe mig. Igennem mine fotografier ønsker jeg, at vise hvor skøn vores natur er, men håber også, at jeg samtidig kan inspirere andre.

18


En top præsterende ultra telezoom i high-end klassen som opfylder fotografens allehøjeste krav.

Objektivdæksler, modlysblænde (LH1164-01) taske og skulderrem medfølger.

www.turascandinavia.com

5 års garanti ved køb hos dansk autoriseret Sigma forhandler.

19


EKSTREM MOBILITET MED KLARHED • Bemærkelsesværdig hurtig og præcis for skarpe resultater • Kompakt og let for ekstrem mobilitet • Høj billedkvalitet og håndværksmæssig konstruktion M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO-optikken er et præcisionsinstrument, der leverer perfekt optisk gengivelse af hele billedet – alt sammen i et metalhus, som er et af klassens mest kompakte. Optikken har verdens første 5-akset Sync IS-mekanisme, der kan bruges sammen med dit OLYMPUS OM-D E-M1 eller E-M5 Mark II til at virkeliggøre en forbedret kompensation med 6 EV-trin.