Fotofestival 2018

Page 1

28-30 SEPTEMBER 2018

NATUR - SPÆNDENDE FOREDRAG - FOTOUDSTILLINGER & MASSER AF HYGGE


Har vi plads til naturen? Af Carsten Krog Pedersen

Maj måned 2018 var et overflødighedshorn af godt vejr med fuglesang, insekters summen og en naturdebat, der bragede derudaf. For hvilken plads skal naturen have i vores lille land? Det har altid lagt fotofestival meget på sinde at del­tage i debatten om, hvordan vi ser på vores natur. Er der plads til den her i Danmark, eller er landet simpelt hen for lille og friseret til, at der er plads til egentlig natur? Fotofestival har gennem årene haft mange foredrag på programmet. Der har været historier fra Grønland om isbjørne og smeltende is, om albatrosser på små øer i Stillehavet, om ulve i Europa, og vi har haft foredrag om Rewilding og om natur- og dyretik. Vi har også haft de mere målrettede fotoforedrag om bokeh og makro. For ikke at tale om hvinænderne i Danmark og rensdyrfolket i Mongoliet. I Danmark har vi desværre en sidsteplads i Europa, når det gælder viden om, hvad biodiversitet er. Biodiversitet er, kort beskrevet, mangfoldigheden af liv. Set ud fra et Darwinistisk perspektiv, så har vi brug for stor artsdiversitet. For uden stor artsdiversitet klarer vi os ikke som mennesker i længden. Vi er med andre ord afhængige af det liv, vi er udviklet sammen med.

Et perspektiv, som er almindelig kendt, men som sjældent diskuteres. Fotofestival vil gerne være med til at udbrede viden om biodiversitet. Det har vi gjort nu i 11 år. Men vi vil gøre det på en hyggelig og konstruktiv måde. Det er de to ord, vi forsøger at få til at gå hånd i hånd: natur og hygge. Spørger man tidligere års deltagere, er jeg sikker på, de vil medgive, at fotofestival ER hyggelig, og at de også får ny viden om natur med sig hjem. Der ud over er der fotografisk inspiration i overflod på sådan en weekend. 2018 bliver et år, hvor vi igen tager debatten om ­naturens plads i Danmark. Men denne gang med mennesket som centrum. Vi har lavet et program, hvor ­temaet mennesket i naturen/naturen i mennesket er et element. For vores spørgsmål har i år ikke været, om der er plads til naturen i Danmark men mere, hvordan er der plads til mennesket? Vi glæder os til at blænde op for dette års store event i nye omgivelser i det nybyggede KulturRummet i ­Thisted. Thisted vil fremover danne rammen om ­fotofestival, da det er en by med gode muligheder for et event som ­fotofestival. Så vel mødt til fotofestival 2018.

INDHOLD LET PÅ KØB DIN BILstival.dk

www.fotof

e

4 Skovens store ego 6 Foredragsholdere 15 Program 16 Selvportræt af naturen 18 Udstillinger

un Priser fra kr. 100,00 k

Redation Carsten Krog Pedersen Fotofestivalstifter/fotograf +45 23 63 62 23 carsten@fotofestival.dk

Jon Detleften Journalist/fotograf +45 53 77 34 09 jon@fotofestival.dk

Johnny Møller Grafisk designer/fotograf +45 53 28 75 78 johnny@fotofestival.dk

Layout Johnny Møller, Criate www.criate.dk +45 53 28 75 78 kontakt@criate.dk

Forsidefoto Hermann Hirsch(DE), Udstiller Der tages forbehold for trykfejl og evt. ændringer i programmet.


FOTOFESTIVAL MAGASIN - 3


SKOVENS STORE EGO Tekst og foto: Carsten Krog Pedersen

Natten har stadig et solidt greb om både mig og udsigten, da vækkeuret ringer. Det er egentlig ikke et tidspunkt, jeg ynder at stå op på, men i denne tid sker der noget specielt. Jeg fylder fototasken med vandflasker og fotogrej, finder min lille mulepose med den hemmelig opskrift på succes frem - mit camouflagenet til en værdi af 400 kr. og så til sidst en lille stol. Man kunne vælge andre fremgangsmåder, men jeg er sikker på, hvor jeg skal opholde mig, så en stol og et net er fint. Men forberedelserne er egentlig startet lang tid før, faktisk flere år. For jeg kender området, kender dyrene, ved hvor de er. Trods det er det dog ikke altid, det lykkedes for mig. Flere års research og forsøg har gjort denne tid til noget helt særligt for mig. Så ofte det er muligt, tager jeg derud, og jeg tar gerne gæster med, for det er stort med denne oplevelse, for børn såvel som for voksne.

Urstemmen Det er nemlig dyr, det handler om. Det er Krondyr skovens konge! Tidspunktet fra sidst i august til sidst i september er krondyrenes tid. Det er Krondyrenes brunstperiode, så

de synger lige nu, her sidst i september, på sidste vers, og de synger med de dybeste urstemmer, den danske natur kender til. Og når jeg denne morgen sidder på min stol i ­skovbunden, og småfuglene stille begynder at pippe, mens lyset stille bryder frem, så synger Krondyrene. Deres sang høres dybt rungende i hele skoven omkring mig, mens hinnerne og ungerne med deres små host og piben, høres rundt omkring i det høje græs.

Fordybet i nuet Duggen har lagt sin klamme, men smukke hånd på denne eng midt i skoven. Jeg får lyst til at finde mit gamle bjektiv frem af tasken og koncentrere mig om dråber, græs og lys. Men den intense aktivitet, brølen og fejen gevir mod træer og buske, holder min ­opmærksomhed fanget. Jeg må koncentrere mig om disse prægtige dyr. Verden synes så langt væk - Jeg har glemt alt om skattelettelser og verdens sure gamle mænd, når jeg sidder her fordybet i lyde og lys - naturens blændværk.

4 - FOTOFESTIVAL MAGASIN


Jeg må fokusere, for han bevæger sig i min retning, geviret nærmer sig gennem det høje græs, men pludselig høres en sær lyd kvor - kvor, lidt nasalt, måske en gokken og et lille pift. Der er skovsnepper i luften… Jeg er fyldt op af den danske plantages liv. Det sidder i mig som en kærlighed, en længsel. Et sted i mit bryst hamrer mit herte lidt usikkert, mon denne kærlighed er gengældt? Plantagen er melankoli i fysisk form.

Årvågne dyr Øv, nu løb de væk. De blev vist skræmt af et eller ­andet. Måske var det ravnene, der advarede om, at jeg sidder her, for de har naturligvis luret mig. Jeg er lige ved at pakke sammen for denne morgen, da han pludselig står få meter fra mig. Han har ikke set mig og har kun øje for sig selv. Brølende stiller han sig op på en bakketop. Ser sig, med tungen hængende ud af den ene mundvig, tilfreds omkring. Han har skræmt flere små hanner væk denne morgen, brølet advarende og oplysende til hele skoven, om at han er skovens - ja måske verdens - sejeste, smukkeste og mest potente dyr. Han hører og registrerer intet anden end sig selv. Han er skovens store ego. Men trods dette ego er det svært at komme tæt på, for opdager hunnerne mig, så er det sket. De stikker af og gør de andre nervøse. Og hunnerne med de store unger, de registrere alt, hver lille bevægelse, hver en lyd.

Overvejelser om grej Deres sensible ører har faktisk betydet, at jeg har været nødt til at skifte mit grej ud. Mit Nikon D3 skræmte dem langt væk. Det larmede for meget. Jeg købte derfor et Nikon D7200, måske nok en nedgradering, men det virker i forhold til krondyrene. Den seneste tid er der dog gået mange spejlløse tanker gennem mit hoved. De kan jo fotograferer ­lydløst, så måske… Måske jeg supplerer med endnu et ­spejlløst kamera den kommende tid. Hvem ved!? På vejen hjem, med hjertet fyldt af mystik og længsel, må jeg ned på knæ. Ned til de små, fine paddehatte, som stille står og larmer i skovbunden. De har deres egen lille fest. I små klynger står der alle mulige slags af spiselige og uspiselige svampe. Og til de sidste brøl, fra en kronhjort, der har sovet lidt for længe, fanger jeg lidt af formiddagens lys i svampenes små huer.

FOTOFESTIVAL MAGASIN - 5


FOREDRAG

IVAR BJØRDALSBAKKE NO - Fredag d. 28.09 - kl. 18.30 Ivar Bjørdalsbakke trives absolut bedst ude i det store ­fotostudio, hvor væggene er slået ud, hvor der er ­uendelig højt under taget, og hvor sol, stjerner og måne står for lyssætt­ningen. Han fanges af stillheden, lydene, lyset, brutaliteten og blødheden i naturen. Naturoplevelser er øjeblikke, som ­giver livskvalitet. Jeg trives bedst ude b­åde med og uden kamera. Her får jeg ­tilfredsstillet mit behov for stillhed, liv og æstetik. Jeg kalder det en «nær livet-oplevelse» I foredraget Ind i Naturen tager Ivar os med på en ­fotografisk stemnings­ skildring ind i hans mange møder med naturen.

6 - FOTOFESTIVAL MAGASIN


FOREDRAG

JAKOB DALL DK - Fredag d. 28.09 - kl. 19.30 Naturfotografiets udfordringer og udtryks­former Jakob Dall vil i sit oplæg fortælle om sine erfaringer med ­naturfotografiets udfordringer og udtryksformer og fortælle om sit arbejde fra idé­ud­­vikling, proces og dogmer til det ­endelige ­resultat. Jakob vil tage udgangspunkt i udstillingsprojekterne “Natural State of Mind”, om naturens fem elementer og “Climate Change Documentary”, der omhandler klimaforandringernes indvirken på mennes­ kers hverdag. “Natural State of Mind” er stem­ ninger og dualistiske fortolkninger af ­naturens detaljerigdom, strukturer og lys, der kommer til udtryk i sort-hvide ­fotografier. Fortællingerne er subjektive refleksioner i søgen efter orden i ­naturens kaos. “Climate Change Documentary” er et fotodokumentaristisk projekt fra 15 lande, hvor klimaforandringerne er ­synlige i hverdagen for de mange mennesker, hvis levevilkår bliver hårdt berørt at selv små forandringer. ­Fotografierne er dokumentariske og i farver. Jakob Dall (født 1971) er freelance­ fotojournalist uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Jakob Dall arbejder bl.a. med at skildre mennes­ kers hverdag i konflikt og katastrofe­ områder og har lavet udstillinger om klimaforandringernes påvirkninger af lokalbefolkninger i mere end 15 lande. FOTOFESTIVAL MAGASIN - 7


FOREDRAG

ADAM SCHMEDES DK - Fredag d. 28.09 - kl. 20.30 Den fiktive naturfilm, ­Edderkoppernes Hus, er optaget i og omkring et sommerhus et sted i ­Danmark. Her må de små individer finde sig i dramatiske overgreb fra stedets beboere, inden forholdet stabili­serer sig i en form for sameksistens. Der tegner sig en helt ny holdning og æstetik til, hvordan man kan indrette sig og leve med sine ­vilde naboer, både inde og ude. Sam­eksistens med ­naturen er ikke kun ­berigende, men også nødvendig, hvis vi vil gøre os håb om at bevare vores grønne planet, - og hver kvadratmeter i Danmark tæller med. Adam viser filmen og fortæller om dens tilblivelse, som har taget mere end fire år. Filmen har været vist på DR. Adam Schmedes, instruktør og ­fotograf fra Den danske filmskole og IDHEC, Paris. Direktør og leder af Loke Film. Hans produktioner er karakteriseret ved en stærk fortællende ­dramaturgi med virkemidler, vi genkender fra dramaernes verden.

8 - FOTOFESTIVAL MAGASIN


FOREDRAG

HENRIK HAANING NIELSEN DK - Lørdag d. 29.09 - kl. 11.00 Henrik Haaning Nielsen har fra barnsben været glad for at færdes i naturen. For 26 år siden stiftede han for første gang bekendtskab med det store naturområde Vejlerne i Thy. De stærke naturoplevelser, området bød på, blev hans skæbne, og han flyttede siden fra den oprindelige hjemstavn i Nordsjælland derop, og har boet der lige siden. Henrik er naturfotograf. Han ønsker at formidle selve oplevelsen med fuglen, dyret, lyset eller landskabet på billedet. Han arbejder meget med billedets komposition for at få en fortælling frem. De bedste billeder er, efter hans mening, dem, hvor man kan fornemme spændingen, lydene og/eller vejrets luner. Det vil han vise eksempler på i foredraget. Han udgav sammen med Carsten Krog Pedersen bogen ”Vingesus – Vejlerne i glimt” i 2016, som er en fotografisk fortælling om naturen, og de oplevel­ ser den byder på i Vejlerne. I 2017 skiftede han system og blev Olympus Visionary. Han har derefter brugt Olympus under mange forskellige fohold på sine rejser som guide i store dele af verden.

FOTOFESTIVAL MAGASIN - 9


FOREDRAG

ROINE MAGNUSSON SE - Lørdag d. 29.09 - kl. 13.00 Roines foredrag på årets Fotofestival handler om projektet “Himlen är fortfarande blå.” Bogen Himlen är fortfarande blå er et dybt personligt projekt, som efter lang tids arbejde nu endelig munder ud i en bog. Bogen består af analoge ­fotografier af Roine Magnusson i samspil med poetiske tekster af Maria Elander, og skildrer en arbejdsom udforskning af en Värmländsk landsby, der hvor Roine har sine rødder. Roine Magnusson har arbejdet som fotograf de seneste 25 år og har udgivet en række bøger, så som Den underbara resan, som følger Nils ­Holgerssons rejse genem Sverige, 100 år efter Selma Lagerlöfs bog og Kor – en kärlekshistoria som også sammen med Den underbara resan har fået priser af Verdensnaturfonden med Årets Pandapris.

10 - FOTOFESTIVAL MAGASIN


FOREDRAG

JONAS BORINSKI DE - Lørdag d. 29.09 - kl. 14.00 Jonas Borinski er filmskaber og fotograf med base i Tyskland, og han har fokus på natur, fluefiskeri og bevaring. Sammen med sine brødre driver han Brothers On The Fly, der udgiver film om fluefiskeri og fotografering fra hele Europa. Flere af hans film er blevet præsenteret på store festivaler om fluefiskeri, og er blandt andet blevet belønnet på RISE Fly Fishing Film Festival 2018 og WUNDERFALKE Outdoor & Adventure Festival. I dette foredrag fortæller Jonas ­Borinski om, hvad der motiverer ham til at lave film og fotos om fluefis­keri, og om hvordan man opnår det, der er ­vigtigst, meningsfulde ­billeder. Han ­taler også om ligheder og ­forskelle mellem udendørsfotografering og filmskabelse, og hvad fiskeri og ­fotografering har til fælles. Jonas ­viser stillbilleder og film fra hele Europa, og fortæller om udfordringerne og ­fordelene ved at følge tre passioner samtidigt: Fotografering, film og fluefiskeri.

FOTOFESTIVAL MAGASIN - 11


FOREDRAG

VANDA RALEVSKA UK - Lørdag d. 29.09 - kl. 16.00 Vanda Ralevska er fotograf med base i London. Hun­ ­elsker at fange den verden, vi lever i, med sit kamera og søger altid efter de flygtige øjeblikke af magi, der gør det ordinære til noget ekstraordinært. Waiting for That moment Vi har alle ét perfekt øjeblik, som vi venter på. Det er et øjeblik, hvor alt pludselig går op i en højere enhed, hvor vi kan trykke på udløseren og bevare det, som vi forestillede os. Men vi ved alle sammen, at perfekte øjeblikke ikke eksisterer. Vi kan ikke altid være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og vi kan ikke altid rejse til vores drømmesteder for at fange betagende scener. I sit foredrag fokuserer Vanda på, hvor vigtigt det er at være til stede i de øjeblikke, vi har fået. Hvordan man værdsætter nuet, griber øje­ blikket, og genopdager følelsen af det ­vidunderlige. Hvordan man ser ud over det åbenlyse, og finder skønhed i det ­almindelige, som er overalt i naturen.

12 - FOTOFESTIVAL MAGASIN


FOREDRAG

WENCHE DAHLE NO - Lørdag d. 29.09 - kl. 17.00 Wenche er født og opvokset i Flatanger, en lille kystkommune midt i Norge. Her bor hun sammen med sin mand Ole ­Martin, de driver firmaet ­Norway-Nature, som ­guider natur­ fotografer fra hele verden. Hun er uddannet sygeplejerske og har en bachelor i æstetiske fag. I 2014 fik Wenche sit første spejl­ refleks­kamera og har siden da brugt meget tid bag kameraet, hvilket har resulteret i flere ­udmærkelser, udstil­linger og flere foredrag. Hun er også blevet optaget i Norske ­Naturfotografer, NN. Wenches billeder kan nok bedst beskrives som naturfotokunst. Hun elsker at eksperimentere med kameraet og med efterbehandlingen, og hun leder til stadighed efter nye udtryk. Hun har arbejdet en del med lag, hvor hun lægger flere bilder ovenpå hinanden, men også det minimalistiske og rene udtryk kan ses i hendes billeder. Når livet slår knuder, opsøger Wenche ofte naturen og leder efter stilheden, der tager hende med til en bedre hverdag. Dette vil Wenche snakke mere om og vise os i sit foredrag ”I lyset fra et hav”.

FOTOFESTIVAL MAGASIN - 13


FOREDRAG

ANDREAS HOUMANN DK - Søndag d. 30.09 - kl. 13.30 Andreas Houmann er fotograf og bor til daglig i ­København, hvor han også har et fotostudie place­ret på Vesterbro. Trods det københavnske ståsted bruger Andreas rigtig meget af sin tid i Thy. Det har han egentlig altid gjort, men i de sidste 3,5 år mere intensivt, hvor han har ­arbejdet målrettet med et fotoprojekt i og omkring Thy. Projektet hedder “Talentet i Thy”. Det er en fortælling om talentet, som vi kender det, men også en fortælling om det talent, vi nemt kan overse. Andreas’ ambition med dette projekt er at tage det talent, vi kender, og ­placere det i en sammenhæng med det ­talent vi nemt kan komme til at overse. Andreas tror på, at det kan være med til at løfte begge talenter op på samme niveau og åbne for at gøre os alle bedre til at anerkende og fremhæve de talenter, som betyder så meget, men så nemt kan blive taget for givet eller overset. Til daglig arbejder Andreas med ­portræt- og modeserier for både ­nationale og internationale ­magasiner såsom ­Euroman, Børsen Pleasure, Scandinavian Traveller, Marie Claire, IN m.fl. “

14 - FOTOFESTIVAL MAGASIN


PROGRAM Fredag d. 28. september

Lørdag d. 29. september

Søndag d. 30. september

15:30 – 17:30 Fernisering

11:00 – 12:00 Henrik Haaning (DK)

10:00 – 13:00 Fotosprint

17:30 – 18:30 Spisning

12:00 – 13:00 Frokost

13:00 – 13:30 Frokost

18:30 – 19:30 Ivar Bjørdalsbakke (NO) 13:00 – 14:00 Roine Magnusson (SE)

13:30 – 14:30 Andreas Houmann (DK)

19:30 – 20:30 Jakob Dall (DK)

14:00 – 15:00 Jonas Borinski (DE)

14:30 – 15:00 Præmieoverrækkelse

20:30 – 21:30 Adam Schmedes (DK)

15:00 – 16:00 Pause 16:00 – 17:00 Vanda Ralevska (UK) 17:00 – 18:00 Wenche Dahle (NO) 19:00 – Verdens hyggeligste middag

Med forbehold for programændringer

Sponsorer & samarbejdspartnere

FOTOFESTIVAL MAGASIN - 15


SELVPORTRÆT AF NATUREN Tekst: Mark Desholm, amatørnaturfotograf og PhD i biologi / Foto: Johnny Møller

At skildre naturen, dens diversitet og interaktion mellem arterne har været en naturlig del af mit fotografiske virke, siden jeg som ca. 8-årig tog mit første naturfoto med min fars Minolta-spejlrefleks. Motivet var to vintersolsorte, der sloges om lidt franskbrødstern på mine bedsteforældres terrasse. Det var ­ ganske uskarpt og skudt ud gennem et fedtet vindue - men til gengæld fyldt med ægte action. Og mest forunderligt af alt er det nok stadigt mit til dato ­ bedste naturfoto. Ja, det er jo lidt besynderligt - mine efterfølgende i titusindvis af naturfotos taget i betragtning – men jo også lidt smukt?

16 - FOTOFESTIVAL MAGASIN


I gymnasietiden filosoferede jeg både før, under og ­efter biologitimerne over naturen og dens evigt smukke og geniale væsen. Smuk i alle dens farver, former, dufte og lyde. Genial i disse karakteristikas altid tilstedeværende smarte funktionalitet i livets udfoldelse. Jeg husker også mine timer i oldtidskundskab. Det er helt sikkert et rigtig spændende emne, men det var altså det fag, der kedede mig mest. Så her kunne tan­kerne rigtig få flyvehøjde og dykkerdybde. Jeg ­mindes, hvordan jeg ofte sad og studerede mine klassekammerater indgående. Pludselig en dag slog det mig, at de, som Charles Darwin også havde noteret sig og kontroversielt ytret sig om, lignede aber totalt. Se så blev old-timerne pludselig meget underholdende. Darwin har fuldt mig tæt i livet lige

siden, og hver gang jeg fotograferer en abe i zoo, ser jeg en slægtning i søgeren. Men naturens diversitet fascinerer mig som sagt også, og ordet ”biodiversitet” er jo nærmest gået hen og blevet et politisk buzzword i disse år. Biodiversitet handler om antallet af arter og generel diversitet inden for disse og deres gener. Biodiversiteten har såmænd også fået sin egen internationale konvention, som vi i Danmark via vores underskrift har forpligtiget os til at følge. Målet er at stoppe tilbagegange i biodiversitet inden år 2020 både nationalt og globalt. Ja det er ret ambitiøst og tilsyneladende også en kende urealistisk. Vi mennesker bliver nemlig flere og flere på denne blå og grønne planet - et liv der kræver plads og en stødt stigende mængde kød- og planteføde. Og hold da op hvor er vi blevet gode og effektive landmænd – så ”geniale” at naturens naturlige arter stille og roligt forsvinder én efter én fra jordens overflade.

Men hvad skal vi egentligt også med alle de arter? ­De fleste af dem er faktisk ret unyttige for os mennesker. De er her bare! Så når arter koster plads og dermed penge, så kommer de ofte nederst på den politiske prioriteringsliste. Jo jo vi udnytter nogle få eksotiske plantearter og deres kemi til medicin – men de fleste arter lever bare deres eget liv uden nogen effekt på os mennesker. Når jeg tænker over, hvorfor jeg hele mit liv har sværmet omkring naturen både fotomæssigt og professionelt i mit arbejde, så kommer jeg altid tilbage til det samme dybe svar: ”Fordi jeg føler mig tryg og hjemme i naturen”. Når jeg beundrer menneskeopfundne geniali­teter som flyvemaskiner, velcrobånd, kunstig intelligens og meget kunst og design, så ser jeg evolutionens eget skaberværk. Når jeg ser og læs-

er om dyrs måde at organisere sig på, får jeg nye idéer til min egen lederrolle som afdelingschef. Når jeg ser på mit Instagram-portrætfoto af en chimpanse, så ser jeg mig selv og min egen art. Jeg ser mennesket i naturen og naturen i mennesket. Darwins tanker om menneskets nedarvning fra aberne resulterede i vild opstandelse i det kristne Europa. Jeg har en personlig drøm om, at menneskeheden snart vil forstå, at vi ”blot” er endnu en dyreart på vores smukke jord. Endnu en art, som vi sammen kan nyde og tage smukke naturfotos af. Og hvem ved – hvis vi som art opdager, og forstår, at vi er en naturlig og totalt integreret del af naturen – så får vi måske også en naturlig trang til at passe på den smukke men unyttige natur. Det er min drøm og mit håb! Og indtil da vil jeg fortsætte med at tage ”selvportrætter” af naturen og aktivistisk poste dem på Instagram under hashtagget #wearenature.

FOTOFESTIVAL MAGASIN - 17


FOTOUDSTILLINGER FOR ALLE På årets fotoudstillinger åbnes en fascinerende verden af naturens rigdom og mangfoldighed tolket af en bred palette af spændende fotografer. Med 14 forskellige udstillere fra fem forskellige lande fordelt på fire forskellige udstillingssteder rundt omkring i Thisted, er der helt sikkert noget for enhver smag. De mange udstillere fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Storbritannien sikrer en enorm ­variation, og det vil næsten være som at gå på skattejagt på udkig efter dine helt egne favoritter. I fotofestivalweekenden er der fotoudstillinger i KulturRummet, Det Ny Kastet (det gamle rådhus), Plantagehuset og Thy Teater. Adgang til alle udstillinger er naturligvis gratis.

Thy Teater

Frederiksgade 5, 7700 Thisted Carsten Krog Pedersen

Plantagehuset

Plantagevej 18, 7700 Thisted Amdi Hvalsø Bente Fyrstenberg Kasper Hingebjerg

KulturRummet

Tingstrupvej 13, 7700 Thisted Karim Qubadi Mark Desholm Ole Jauch Unge naturfotografer

Det Ny Kastet Store Torv, 7700 Thisted

Jakob Dall Martin Kielland Roine Magnusson Svein Nordrum Vanda Ralevska Jan Lessmann og Hermann Hirsch (sammen) 18 - FOTOFESTIVAL MAGASIN


Roine Magnusson

Amdi Hvalsø

Carsten Krog Pedersen

Ole Jauch

Karim Qubadi

Kasper Hingebjerg

Vanda Ralevska

Svein Nordrum

Martin Kielland

Bente Fyrstenberg

Mark Desholm

Jakob Dall

Jan Lessmann


Jeg er selvstændig med Thy som base, og det fungerer godt. Herfra kan jeg sagtens snakkemed folk i både Asien og Sydeuropa. Der er plads til at udfolde sig og prøve nogle ting af. THY360.DK/KORTTILFREMTIDEN

MIN NATUR NAVN

Benthe ALDER

38 år JOB

Selvstændig designer, Klitmøller