Page 1

Butlletí informatiu d’Alerta Solidària març 2012

València, l’espurna que amenaça en prendre força

Ningú haguera dit fa uns dies que uns pocs xiquets de l’Institut de secundària Lluís Vives acabarien provocant l’onada de mobilitzacions més important dels darrers anys en València. Manifestacions per la llengua, per l’escola de la línia, contra les retallades, per TV3, contra la corrupció, per salvar RTVV de la censura i la privatització... moltes protestes als carrers en els darrers temps però poques amb tant ressò internacional i sobretot, accelerades pel clàssic espiral, propi de manual, d’acció-repressió-acció.

Les marxes ja han remès. Però la tensió continua. Imatges que corren per la xarxa. Molts colps i gent atesa a peu de carrer o en hospitals. Prop d’una cinquantena de persones detingudes. Una retenció de tres hores contra un centenar de manifestants que acabarà amb 100 denúncies administratives. Amenaces de grups feixistes contra alumnes i professors de l’IES Lluís Vives... i tancament en ferm de les instàncies repressives de l’Estat al País Valencià: cap dimissió. Tot en ordre.

Col·labora per fer realitat el documental ‘Operació Garzón contra l’independentisme català’

Amb tristor pel teu adéu, seguirem el combat

Accedeix al web de Verkami.com per aportar el teu suport econòmic al documental sobre l’operació judicial, policial i mediàtica que pretenia esborrar, a cop de tortura i presó, el nostre moviment dels carrers del país, afermar l’Estat espanyol a casa nostra i tot amb l’excusa dels jocs olímpics.

El 18 de desembre, a Montpeller, ens deixava Josep de Calassanç Serra. En Cala, és i serà conegut per la seva militància en tot els àmbits possibles de l’activisme independentista. Des de promotor cultural a la Catalunya Nord, fins a auxiliador de refugiats... passant també per la lluita armada que el duria a tantes formes de repressió, entre elles, una de les més dures, l’exili. Alerta Solidària treballa en la comissió preparatòria d’un acte de record i homenatge.

Des d’Alerta Solidària fem un anàlisi del que està passant a València aquests dies com una demostració de la repressió que pot arribar a exercir-se davant les nombroses protestes que es van a realitzar. 7 dies, de convulsió i repressió sense límits no es poden entendre sinó fem un colp d’ull a la situació generalitzada de descontent per les retallades, casos de corrupció i fallida econòmica que es viu al País Valencià. Hem de recordar que la protesta s’estén a tots els centres públics de les nostres comarques. I les respostes solidàries, arreu dels Països Catalans.


Alerta Solidària atansa la desobediència civil a Vilassar de Dalt Unes trenta persones, van participar activament del taller sobre desobediència civil realitzat per Alerta Solidària i organitzat per l’Assemblea dels Indignats de Vilassar de Dalt, en aquesta localitat del Maresme. Un repàs històric, amb exemples recents i alguns consells van servir per encarar els preparatius de noves accions i campanyes de protesta.

L’estat de la repressió política, explicada a Falset Dins d’un cicle amb diversos actes, l’Assemblea de Joves del Priorat va convidar Alerta Solidària a exposar, al Casal Popular Pere Joan Barceló, de Falset, l’estat actual del sistema repressiu espanyol, així com la situació de diferents casos que afecten a militants de l’Esquerra Independentista i d’altres moviments polítics i populars.

L’okupació, eina de lluita i vies repressives L’Assemblea de Joves de Cardedeu organitzà el passat 18 de febrer una taula rodona, amb la participació d’Alerta Solidària, sobre l’okupació, amb el rerefons del cas de la Torre Sivilla, a judici el proper dia 12 de març.

Repressió selectiva per frenar les protestes contra les retallades a Girona

L’ús dels fitxers polítics il·legals han quedat de nou al descobert en un procés judicial obert contra 6 manifestants que, el 14 de juliol, van rebre, amb dos centenars de persones, el Conseller de Sanitat Boi Ruiz. Entre crits i empentes amb els Mossos, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va afirmar haver estat agredit. En seu judicial però ja ha afirmat no poder reconèixer cap agressor i no tenir voluntat de denunciar res. Tot i així, el procés està obert i ha dut a declarar sis persones que van ser identificades i imputades pels Mossos d’Esquadra i, no per haver estat identificats en cap procediment policial o judicial ordinari, sinó per ser coneguts de la Secció d’Informació per la seva activitat política. El dia 16, arran d’una visita del President Mas a la Universitat de Girona, aquesta acabà ocupada pels Mossos, amb pràctiques franquistes, càrregues i

Visiteu www.niretalladesnirepressio.org

El Parlament del Principat rebutja la realització d’un estudi sobre la perillositat de la bales de goma El Parlament rebutjà el passat 30 de novembre la creació d’una comissió d’estudi sobre les pilotes de goma i altres armes utilitzades pels Mossos d’Esquadra. PSC, ERC i SI es posicionaren a favor de la proposta d’ICV-EUiA, mentre C’s l’ha rebutjà i el PPC s’abstingué. CiU, que votà en contra, no permeté que la proposta prosperés. L’associació Stop Bales de Goma i Justícia i Pau encapçalaven aquesta rei-

2

tres detencions més. L’escalada de tensió a les comarques de Girona es salda amb detinguts i processos judicials però desvela el zel de control social i les eines il·legals per a fer-lo efectiu. Els fitxers polítics.

vindicació exposant la seva iniciativa al Parlament el passat 15 de setembre. Malgrat aquesta tasca a la qual des d’Alerta Solidària donem tot el nostre suport, la proposta no ha prosperat i CIU segueix per tant, i malgrat el cada cop major nombre de persones ferides de gravetat per aquestes armes, avalant la utilització de les bales de goma contra tot tipus de protestes. Esperem que no calgui una desgràcia major per fer-los canviar d’opinió.


L’Audiència Nacional es retira del procés del bloqueig del Parlament

Sense defraudar, mantenint l’espectacle, la instrucció judicial pel bloqueig al Parlament de Catalunya, va regalar-nos amb l’excepcional visita de l’Audiència Nacional. El jutge del Central 6, Eloy Velasco, va acaparar tots els focus visitant la colònia, prenent acta als súbdits i, tot anotant arguments com una jaqueta guixada, un parell d’empentes, tres escopinades i quatre insults, mantenir el procés a 22 catalans per delictes greus de presó. Però finalment ha hagut de fer marxa enrere pel recurs dels advocats de la defensa que han posat de relleu la incompetència d’aquest tribunal per jutjar uns fets que hauran de ser jutjats, amb acusacions més lleus, en un jutjat ordinari de Barcelona. Un abús judicial aturat, per la bona tasca de la defensa, que es suma als despropòsits i agressions molt greus que han quedat relegats a un calaix per a l’oblit. Parlem de les agressions, perpetrades per Interior, en contra de drets individuals bàsics: començant per l’operatiu policial d’aquell dia que hauria compor-

tat dimissions sinó fos perquè era manat al minut pel Conseller Puig. Una actuació inusualment passiva que convertia una acció simbòlica en real. Contrastada amb una operació posterior, molt activa i enèrgica, per detenir les persones ara imputades, mitjançant detencions injustificades, fitxatges polítics il·legals i tot plegat, arrodonit per l’esperpèntic assalt a la Ciutat de la Justícia. No es jutjarà aquells que van empènyer als manifestants a fer molt més real el bloqueig del que mai cap dels qui érem allà ens podríem haver imaginat. Com tampoc els motius que ens hi van portar: les retallades als nostres drets socials. Toca a ara exercir la solidaritat cap als represaliats i reconèixer el mèrit per valentia als qui, després de rebre tants cops en el desallotjament de la plaça Catalunya, es van apropar al Parlament. Valentia i solidaritat que necessitarem per avançar, malgrat la repressió.

Detencions a Banyoles pel boicot a les eleccions espanyoles Segueix endavant el procés judicial contra dos membres del Casal Independentista del Pla de l’Estany que van ser detinguts en la jornada d’eleccions espanyoles, per agents de la policia local de Banyoles, acusats de sabotejar les portes de diversos col·legis electorals. Aquestes

detencions van activar la ràpida resposta de l’Esquerra Independentista que, juntament amb una forta crítica a la falsa democràcia espanyola, van poder mostrar la seva solidaritat amb les dues companyes i respondre així, amb dignitat i prenent força, a l’acció repressiva de l’Estat.

Comunicat de Maulets contra la manipulació a Tele Madrid Alerta Solidària compartim el comunicat de Maulets sobre el “reportatge” “Cataluña, violencia callejera” emès al desembre a TeleMadrid. Mancat de qualsevol criteri periodístic, d’un mínim d’ètica professional i d’objectivitat, faltant en múltiples ocasions a la veritat així com a l’honorabilitat de les persones i col·lectius que hi apareixen, només pretén difondre una imatge distorsionada de l’independentisme i del moviment dels indignats.

Xerrada d’Alerta Solidària i el SEPC a la UAB El passat 14 de desembre es va realitzar l’acte “Espanyolisme és feixisme”, en contra la repressió i l’auge del feixisme, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta es va centrar en explicar els conflicte creixent entre els moviments populars independentistes i els partits institucionals xenòfobs i les seves conseqüències repressives.

Xerrada a Tortosa contra la repressió de les multes Amb més de 4.000 € de sancions administratives acumulats en dos anys, el Casal Popular Panxampla de Tortosa acollí l’acte, organitzat conjuntament amb Maulets de les Terres de l’Ebre, per denunciar una persecució política per part de l’Ajuntament de la ciutat contra les activitats dels col·lectius de l’Esquerra Independentista. Alerta Solidària participà en el debat i taller formatiu.

Roger, cartes des de la presó d’Irlanda Segueix les notícies d’en Roger Jorro, pres a Irlanda des de l’agost del 2010 per protestar contra les marxes orangistes.

www.lockedup.cat 3


L’Esquerra Independentista de Mallorca posa la directa malgrat la repressió Aquesta darrera Diada del 31 de desembre va estar marcada per la repressió però també pel compromís amb la lluita.

Visiteu absoluciomallorquins.wordpress.com Més d’un miler de persones en la manifestació de l’Esquerra Independentista encapçalada pels 4 de represaliats pels incidents de feia una any: en David, na Sílvia, en Guillem i en Robert, acusats d’ultratge a la bandera espanyola i d’atemptat a l’autoritat, amb peticions de 9 anys de presó i 13.000 euros. Uns dies abans l’Audiència Provincial de Mallorca va ratificar la sentència contra “Els 9 de Palma” condemnats per amenaces i injúries contra el president del Círculo Balear pels fets ocorreguts durant una manifestació el 10 de març de 2010 en què les 9 persones, par-

ticipants en la manifestació, respongueren a les provocacions d’aquest. Alhora, uns dels 9 encausats i portaveu de Maulets de Palma va denunciar a principis de novembre, que havia estat reiteradament seguit per policies de paisà. Militants que no són els primers ni els últims en patir aquest control i criminalització per part de les forces de l’Estat. Però vistes les agressions a la llengua i als drets socials més elementals, és obvi que la resposta social continuarà en augment i l’independentisme assumeix el compromís de no defallir malgrat la desesperada repressió política.

Judici de pur càstig contra el sindicalista Josep Garganté de la CGT

Segueix les piulades de l’organització antirepressiva: @alertasolidaria

alertasolidaria@alertasolidaria.org

alertasolidaria.org

El dia 23 de febrer va tenir lloc el judici contra Josep Garganté, sindicalista dels autobusos de Barcelona. Se l’acusa d’haver trencat una càmera de TV3 durant la Vaga General del 29 de setembre del 2010. Els Mossos d’Esquadra van detenir-lo setmanes més tard acusant-lo de malmetre la càmera tot i que el periodista que la duia va declarar no reconèixer en Garganté com autor de l’agressió. Però també van declarar dos agents de la Divisió d’Informació, rere una bambolina, per justificar el processament del company sindicalista. Els Mossos van imputar en Josep, detenint-lo en sortir de la feina, sense haver-lo citat, que seria el procediment adequat i fent-lo passar una nit innecessària a comissaria. Un procés agafat amb pinces que evidencia el caràcter de revenja

de l’administració cap a la CGT, i contra els qui gosen protestar contra el govern del venut tripartit i contra l’actual neocon de CiU i PP. L’acusació de TV3, així com la fiscalia van mantenir la petició de més de 2.500 € per la càmara i fins a 20 mesos de pena-multa.

Seguem Cadenes / març_2012  

Butlletí informatiu d'Alerta Solidaria, l'organització antirepressiva de l'esquerra independentista dels Països Catalans

Seguem Cadenes / març_2012  

Butlletí informatiu d'Alerta Solidaria, l'organització antirepressiva de l'esquerra independentista dels Països Catalans