Page 58

I ΠΑ Ρ ΟΥ ΣΙΑ ΣΗ I M A Λ Ε Μ Π Ι

01. Στο κέντρο του Μαλεμπί, στο Ψυχικό, δεσπόζει η βιτρίνα με τα παγωτά. 02. Κρέμες και γαλακτερά γλυκά με την αυθεντική πολίτικη συνταγή.

01

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΛΕΜΠΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

2 καταστήματα σε Άνω Γλυφάδα και Ψυχικό

7 χρόνια

εμπειρίας διαθέτουν οι ιδιοκτήτες

80

Τ.Μ. το

εμβαδόν του καταστήματος στο Ψυχικό

43

άτομα το προσωπικό και στα δυο καταστήματα σε Γλυφάδα και Ψυχικό

07:30 - 22:00

το ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές

10:00 - 22:00

τα Σαββατοκύριακα

Στο επίκεντρο τα ανατολίτικα γλυκά

02

την αγάπη του αλλά και την εμπιστοσύνη του. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αναστροφή από τη Φιλοθέη για να έρθουν εδώ και να πάρουν τον καφέ και τη σφολιάτα ή το σάντουιτς για το πρωινό τους» λέει η κυρία Κάρδαρη. Ό σον αφορά στη συνεργασία τους με την ΕΥΡΩΨΥΚΤΙΚΗ DESIGN ΑΕΒΕ, στην οποία εμπιστεύθηκαν και τα δύο καταστήματα, η ιδιοκτήτρια εκφράζει την άποψη πως είναι «από τους καλύτερους του χώρου σε ό,τι αφορά το design και την κατασκευή. Είχαμε καταπληκτική συνεργασία με τους ανθρώπους της εταιρείας καθώς και υποστήριξη και μετά την ολο56 I Α-Ζ Ιούνιος-Ιούλιος 2019

κλήρωση του έργου. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις προτάσεις τους. Ήμασταν τυχεροί που τους επιλέξαμε, θα έλεγα ότι τους εμπιστευτήκαμε και μας εμπιστεύτηκαν». Περιμετρικά του καταστήματος υπάρχουν βιτρίνες -από τη μια πλευρά τα αλμυρά και από την άλλη τα γλυκά- ενώ στο κέντρο δεσπόζει μια βιτρίνα με χειροποίητο παγωτό. Η επιλογή των χρωμάτων, κυρίως λευκό, και των υλικών έγινε από την κ. Κάρδαρη, με στόχο να προσομοιάζει το κατάστημα στο Ψυχικό με αυτό της Γλυφάδας. Για το λόγο αυτόν, τα χρώματα, τα πλακάκια και κάποια άλλα στοιχεία είναι ίδια.

«Το κύριο αντικείμενό μας είναι το γλυκό, άρα στοχεύουμε στον πελάτη που θέλει να απολαύσει επί τόπου ένα πολύ ωραίο γλυκό ή να το αγοράσει για το σπίτι του ή ακόμα και να το προσφέρει ως δώρο σε μια επίσκεψη. Είναι πιο εύκολο να προσελκύσεις κόσμο για τον καφέ και τη σφολιάτα ή το σάντουιτς. Το γλυκό είναι κάτι που "χτίζεται" στη συνέχεια», σύμφωνα με τη Ρόζα Κάρδαρη. Tο Μαλεμπί στο Ψυχικό έχει ήδη αποκτήσει θαμώνες, οι οποίοι καθημερινά επισκέπτονται το κατάστημα για να αγοράσουν τον καφέ τους και κάποιο σνακ. Επιπλέον, πολλοί πελάτες από τη Γλυφάδα, όταν βρεθούν στα βόρεια προάστια, δεν παραλείπουν να κάνουν μια στάση στο Μαλεμπί. Η οικογένεια χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ειδικά το Instagram, για να διαφημίζει τα καταστήματά της, με τα οποία ασχολείται κατά κύριο λόγο ο Άγγελος Κάρδαρης. Ταυτόχρονα, επενδύει στην επιμόρφωση μέσω διεθνών εκθέσεων και σεμιναρίων. «Παρακολουθούμε τις καινούργιες τάσεις στον κλάδο μας και ορισμένες τις υιοθετούμε κιόλας. Συγκεκριμένα, το φθινόπωρο, πήγαμε στο Μόναχο στην Ιba, αργότερα στο Ρίμινι στη Sigep για το παγωτό, και στη Γαλλία, στη Europain, για το κομμάτι της σφολιάτας. Φυσικά δώσαμε το "παρών" και στην ARTOZA. Eπιδιώκουμε να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις ώστε να βελτιωνόμαστε» καταλήγει η Ρόζα Κάρδαρη.

Profile for FORUM SA

A-Z #140  

A-Z #140  

Profile for forumsa