Page 32

I ΡΕΠΟΡ ΤΑ Ζ I Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Τ Ε Σ Π Ε Λ ΑΤ Ε Σ

01

«Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ» στην Μύκονο

με πεινιρλί από παντζάρι και χαρούπι

01. Ο κ. Γιώργος Ανδριανός, ιδιοκτήτης του καταστήματος "Ο φούρνος του Γεράσιμου" στην

02

Μύκονο. 02. Το κατάστημα βρίσκεται σε ένα γραφικό σοκάκι της Χώρας. 03. Πεϊνιρλί από παντζάρι, χαρούπι, αλεύρι Ζέας, κ.λπ. και άλλα χειροποίητα προϊόντα. 04. Πολυκοσμία στο πιο χαρακτηριστικό σημείο του νησιού.

03

«Το νησί έχει μεγάλη κινητικότητα από την αρχή της σεζόν, από τον Απρίλιο. Κάθε χρόνο είναι και καλύτερα και φέτος είναι πιο ανεβασμένο από ποτέ».

04

30 I Α-Ζ Ιούνιος-Ιούλιος 2019

ΤΟ ΚΥΚΛΑΔΊΤΙΚΟ ΝΗΣΊ με τους πιο φανατικούς λάτρεις (και εχθρούς) υποδέχεται κάθε χρόνο έναν τεράστιο αριθμό τουριστών. Ως διεθνές πλέον brand, είναι ένα από τα νησιά με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν, καλωσορίζοντας στα καταγάλανα νερά της τους πρώτους επισκέπτες το Πάσχα και καταφέρνοντας έως τον Οκτώβριο να φιλοξενεί έως 2 εκατ. τουρίστες. Ο Γιώργος Ανδριανός, ιδιοκτήτης του καταστήματος «Ο φούρνος του Γεράσιμου», μας επιβεβαίωσε ότι η άφιξη των πρώτων τουριστών ξεκινάει τον Απρίλιο με τους τελευταίους να αποχαιρετούν το νησί με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές. Παρέες, οικογένειες και ζευγάρια κατακλύζουν την Μύκονο με τους περισσότερους από αυτούς να είναι Αμερικανοί, Ιταλοί, Ινδοί και Κινέζοι. «Οι προτιμήσεις τους ποικίλες. Οι Ιταλοί, όπως και οι Ινδοί είναι πολύ επιλεκτικοί. Η κουλτούρα τους είναι τέτοια που τους επιβάλει και συγκεκριμένες προτιμήσεις», μας λέει ο κ. Ανδριανός, ο οποίος προσθέτει πως το καλοκαίρι προσαρμόζει την γκάμα των προϊόντων του. Συγκεκριμένα, μας είπε: «Υπάρχει εβδομαδιαίο μενού με ελληνικά παραδοσιακά φαγητά όπως γεμιστά, μουσακάς, παστίτσιο, κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και ο πελάτης μπορεί να απολαύσει το φα-

γητό του στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο». Επίσης, το κατάστημα συνεργάζεται με επιχειρήσεις, βίλες και κότερα για την προμήθεια αρτοσκευασμάτων. Και οι αγαπημένες επιλογές των τουριστών; «Όλα τα προτιμούν. Υπάρχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα πρωτότυπα προϊόντα που διαθέτει το κατάστημα, όπως το πεινιρλί από παντζάρι, από χαρούπι και αλεύρι Ζέας.», μας είπε ο κ. Ανδριανός. Για την εξυπηρέτηση των πελατών το καλοκαίρι, ο ιδιοκτήτης έχει φροντίσει να διαμορφώσει την οργάνωση της επιχείρησης. Τον χειμώνα το προσωπικό είναι 5 άτομα ενώ το καλοκαίρι ο αριθμός τριπλασιάζεται στα 15 άτομα.

Profile for FORUM SA

A-Z #140  

A-Z #140  

Profile for forumsa