Page 16

Ειδήσεις

Τ Η Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ / Ι ο ύ ν ι ο ς- Ι ο ύ λ ι ο ς

Επίσκεψη στη νέα Ακαδημία της IRCA από τη LAOUDIS FOODS Mε αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της IRCA, η διοίκηση της φημισμένης ιταλικής παραγωγού εταιρείας ανανέωσε ριζικά την τεχνική ακαδημία της, τόσο σε επίπεδο νέων εγκαταστάσεων όσο και σε θεματολογία. Δώδεκα ζαχαροπλάστες από τη χώρα μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ολοκαίνουργια IRCA ACADEMY, να παρακολουθήσουν το ενδιαφέρον δημιουργικό (one to one) workshop με θέμα «Modern & Old School Cakes» (τούρτες) και να λάβουν την επίσημη πιστοποίηση. Εισηγητές ήταν τρεις καταξιωμένοι Pastry Chef της IRCA και ένας τεχνικός σύμβουλος της LAOUDIS FOODS, ο οποίος είχε και ρόλο μεταφραστή. Το ταξίδι στο Μιλάνο διήρκησε από 10 ως 13 Ιουνίου 2019 και εκτός του 2ήμερου τεχνικού σεμιναρίου, οι επισκέπτες από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε τρία εργοστάσια της IRCA, να δουν τις αλυσίδες παραγωγής σοκολάτας και να βιώσουν μια απαράμιλλη φιλοξενία από τους Ιταλούς οικοδεσπότες!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΓΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ Την Πέμπτη 20/06, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 1ο Μουσείου Παγωτού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Παπαφιλίππου στην Κοκκινοτριμιθιά της Κύπρου. Η ιδέα ξεκίνησε το 1988 από τον κ. Παναγιώτη Παπαφιλίππου, ο οποίος κράτησε έναν χώρο για να υλοποιήσει το όραμά του. Το μουσείο έχει στόχο να αναδείξει την ιστορία του παγωτού και περιλαμβάνει ιστορικά μηχανήματα παρασκευής παγωτού ήδη από το 1850. Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για παλιούς τρόπους παρασκευής, να δει παλιές συσκευασίες και να γνωρίσει τις κύριες κατηγορίες παγωτού.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ FEDIMA ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Τα 50 χρόνια λειτουργίας της γιόρτασε η FEDIMA, με εκδήλωση στις 27/06, στις Βρυξέλλες. O πρόεδρος Johan Sanders (στο βήμα, στη φωτό) τόνισε πως η Ομοσπονδία επιθυμεί να τιμήσει το ταξίδι της και να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον. O γ.γ. Jean Christophe Kremer επεσήμανε πως φιλοδοξία της Ομοσπονδίας είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς. Η FEDIMA ιδρύθηκε το 1969 και αριθμεί 12 εθνικές αντιπροσωπείες παραγωγών α΄ υλών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και ζαχαρωδών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οικονομικά θέματα στο ΔΣ της ΟΕΖΕ Η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα προϊόντα των ζαχαροπλαστείων και οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα trans λιπαρά απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την πρόσφατη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος. Ο πρόεδρος της ΟΕΖΕ, κ. Ιωάννης Γλύκος, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυστηροποιήσει τους κανόνες για τα trans λιπαρά εξαιτίας των 500.000 θανάτων ετησίως λόγω απόφραξης αρτηριών. Ενημέρωσε ακόμα τα μέλη της Ομοσπονδίας, σχετικά με τις χρεώσεις του ΕΤΕΑΕΠ για επικουρική ασφάλιση, ότι προκειμένου να μην τις πληρώσουν θα πρέπει να αποστείλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά στο Ταμείο ζητώντας τη διαγραφή τους. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση για τη μηχανογραφική κάλυψη (ταμειακές μηχανές, υπολογιστές, κ.λπ.) που πρέπει να διαθέτουν τα ζαχαροπλαστεία. 14 I Α-Ζ Ιούνιος-Ιούλιος 2019

Profile for FORUM SA

A-Z #140  

A-Z #140  

Profile for forumsa