Page 76

I ΕΚΘΕ ΣΕΙΣ I F O R U M

THE FUTURE IS ORGANIC

Το 1ο Bio Festival ολοκληρώθηκε ΑΦΉΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΛΎΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΏΣΕΙΣ! Περισσότεροι από 7.500 επισκέπτες, επαγγελματίες και κοινό, έσπευσαν στο 1ο Bio Festival για να γνωρίσουν από κοντά το θησαυρό των βιολογικών προϊόντων, μιας αγοράς με εντυπωσιακή δυναμική στη χώρα μας.

T

ο 1ο Bio Festival ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αναδεικνύοντας τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα και την κουλτούρα του eco living σε πρωταγωνιστές της σύγχρονης κατανάλωσης τροφίμων. Η μεγάλη βιολογική γιορτή της πόλης συγκέντρωσε 7.500 επαγγελματίες του κλάδου αλλά και καταναλωτές, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, από τις 11 έως τις 13 Μαΐου. Νέες τάσεις, ολοκαίνουργια προϊόντα, καινοτομίες, πρωτότυπες ιδέες, αποτελέσαν τη βάση των προτάσεων των 70 εκθετών του φεστιβάλ και έτσι οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τους καλύτερους της αγοράς, με στόχο να αναβαθμίσουν την επιχείρησή τους και να βελτιώσουν το προϊόν που παρέχουν στον καταναλωτή είτε στα ράφια είτε στο μενού της εταιρείας τους.

LIVE COOKING SHOWS

Οι bio μαγειρικές που κέρδισαν το κοινό

Η open air κουζίνα στήθηκε, διάσημοι chefs έδωσαν το «παρών» και ένα τριήμερο κύλησε γεμάτο μοναδικές γεύσεις από βιολογικά και φυσικά τρόφιμα που μαγειρεύονταν στα live cooking shows. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν live cooking shows που εντυπωσίασαν το κοινό και είχαν ως στόχο να 74 I Α-Ζ Μάιος 2019

μοιράσουν γνώση και ιδέες τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους καταναλωτές. Έτσι, η καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία είχε αναλάβει και χρέη ambassador του Bio Festival, ηγήθηκε των live cooking shows, από τα οποία παρέλασαν και άλλοι σημαντικοί σεφ και food bloggers. Βιολογικά και φυσικά προϊόντα από τους εκθέτες έφταναν συνεχώς στην πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα ώστε να αποτελέσουν τα "εργαλεία" δουλειάς των σεφ που δεν σταμάτησαν λεπτό να μοιράζονται με τις εκατοντάδες των επισκεπτών τα μυστικά για μία πετυχημένη και νόστιμη συνταγή. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάζουν τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά που δημιουργούσαν η Ντίνα Νικολάου, ο αρχιμάγειρας της Πρεσβείας της Γαλλίας Jean Marie Hoffmann, ο σεφ των εστιατορίων nice 'n' easy Νίκος Μάρας και οι γνωστές food bloggers Εύη Σκούρα (Healthy Cook), Εύα Μονοχάρη (Funky Cook) και Ιωάννα Χαλμούκη (Pasta Flora). Οι chefs πρότειναν πιάτα και συνταγές τα οποία οι επαγγελματίες συνάδελφοί τους που επισκέφτηκαν το φεστιβάλ μπορούν προσθέσουν στην δική τους κουζίνα, όπως επίσης και να πάρουν ιδέες για το πώς γίνεται να αξιοποιήσουν τα βιολογικά προϊόντα με τρόπο πρωτότυπο. Μέσα από αυτή τη μοναδική γαστριμαργική εμπειρία οι chefs έδωσαν τα φώτα τους και στους καταναλωτές, οι οποίοι διαπίστωσαν και αυτοί με τη σειρά τους πώς μπορούν να εντάξουν στη διατροφή τους βιολογικά και φυσικά προϊόντα με τρόπο δημιουργικό.

ΒΙΟ SCHOOL

Kαινοτόμα σεμινάρια, με ανοιχτούς ορίζοντες! Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το Bio School, που με τα σεμινάριά του ενημέρωσε σε βάθος τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και τους καταναλωτές. Κορυφαίοι εισηγητές από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και δημοσιογραφικό κόσμο, μέσα από πάνελ και εισηγήσεις, ανέλυσαν μία ευρεία θεματική γκάμα γύρω από τα βιολογικά προϊόντα, τόσο τα τρόφιμα και ποτά όσο και τα καλλυντικά αλλά και τις συσκευασίες και συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά τους, πώς πιστοποιούνται, τι πλεονεκτήματα έχουν και πολλά ακόμα. Οι δεκάδες επισκέπτες παρακολούθησαν τις συζητήσεις των ειδικών, έχοντας την ευκαιρία να εκθέσουν και τις δικές τους απορίες ή και απόψεις. Μερικά από τα «μαθήματα» που ξεχώρισαν ήταν η αξία των αντιοξειδωτικών στη διατροφή, η συμβολή του βιολογικού μελιού στην ανάπτυξη των παιδιών, η σημασία της πιστοποίησης των αγροτικών-βιολογικών προϊόντων, τα πρότυπα πιστοποίησης βιολογικών και φυτικών καλλυντικών, τι πρέπει να προσέχει κανείς αγοράζοντας βιολογικά προϊόντα, οι νέοι όροι που εισάγονται στη σύγχρονη διατροφή, όπως «βιολογικό», «οργανικό», «ολοκληρωμένης διαχείρισης», «φυσικό», «βιοδυναμικό» και, τέλος, τα οφέλη χρησιμοποίησης φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών και αναλώσιμων υλικών.

Profile for FORUM SA

A-Z #139  

A-Z #139  

Profile for forumsa