Page 37

04

02

03

01. Ο κήπος, ιδανικός για παγωτό και καφέ. 02. Μόνο από φρέσκο γάλα και φρούτα εποχής φτιάχνονται τα παγωτά της τζελατερίας. 03. Οι ιδιοκτήτες, Κώστας Χαμηλοθώρης και Γιώργος Καταγάς. 04. Η είδοδος του Arte Italiana. 05. O Κώστας Χαμηλοθώρης.

Γιατί

Σ

ε έναν καταπράσινο χώρο 500 τ.μ., που θυμίζει εξοχή, ο Κώστας Χαμηλοθώρης και ο Γιώργος Καταγάς φτιάχνουν και σερβίρουν ολόφρεσκο παγωτό με έμπνευση από την Ιταλία και τις συνταγές που τους εμπιστεύτηκε ο Ιταλός τζελατιέρε Simone Cantarini. Το Arte Italiana, στη Γλυφάδα, που ξεκίνησε ως ένα φιλόδοξο εγχείρημα στις αρχές Απριλίου, έχει ήδη κερδίσει τον κόσμο και έχει γίνει ανερχόμενο meeting point. Toυς λόγους μάς εξήγησε ο κ. Χαμηλοθώρης, ένας εκ των ιδιοκτητών και τζελατιέρε του καταστήματος. Γ ιατί φτιάχνουν φρέσκο ιταλικό παγωτό «Δε νοείται τζελατερία αν δεν φτιάχνεται το παγωτό in house. Στο Arte Italiana ο κόσμος θα βρει φρέσκο παγωτό, όχι μόνο γιατί το φτιάχνουμε εμείς επιτόπου, αλλά γιατί το γάλα που χρησιμοποιούμε είναι φρέσκο, της οικογένειας Τσίγκου. Το σορμπέ μας φτάχνεται μόνο με φρούτα εποχής. Δεν θέλουμε να δώσουμε κατεψυγμένα στο κοινό που μας εμπιστεύεται». Γιατί επενδύουν στη γεύση «Μέσα στην εβδομάδα κάνουμε τις παστεριώσεις. Είμαστε από τις ελάχιστες τζελατερίες που κάνουμε ωρίμανση στη βάση του παγωτού. Μετά την παστερίωση και την ομογενοποίηση, αφήνουμε τη βάση του παγωτού στον ωριμαντήρα ο οποίος για 24 ώρες κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία και αναδεύει το παγωτό. Η διαδικασία αυτή προσφέρει πλούσια γεύση και υφή».

έχουν πρωτότυπα προϊόντα

Από δάσκαλος πολεμικών τεχνών... τζελατιέρε Ο Κώστας Χαμηλοθώρης, επί χρόνια δάσκαλος πολεμικών τεχνών, έκανε στροφή στην καριέρα του και έγινε... τζελατιέρε. Το αντικείμενο δεν του ήταν άγνωστο, καθώς η οικογένειά του, όταν ζούσε στη Νότιο Αφρική, είχε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και φούρνους. «Λόγω του πολέμου με τη Μοζαμβίκη και, επειδή όσα αγόρια ήταν σε ηλικία 15-16 ετών δεν τα άφηναν να φύγουν από τη χώρα γιατί τα έπαιρναν για στρατιώτες, ήρθα στην Ελλάδα για να πάρω ελληνικό διαβατήριο. Αρχικά, ήρθα με τη μητέρα μου, αλλά έπειτα έμεινα με τη γιαγιά μου» εξηγεί ο ένας εκ των ιδιοκτητών κ. Κώστας Χαμηλοθώρης. Ο ίδιος περιγράφει: «Όταν μεγάλωσα, επέστρεφα στη Νότιο Αφρική για να βλέπω την οικογένειά μου και δούλευα στις επιχειρήσεις μας. Εκεί έμαθα το κομμάτι της ζαχαροπλαστικής. Έχω φουρνίσει χιλιάδες ψωμιά, έχω φτιάξει χιλιάδες πάστες. Όταν ήρθαν και οι δικοί μου στην Ελλάδα, ο χώρος της εστίασης δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Έτσι, ασχολήθηκα με τις πολεμικές τέχνες. Από μεράκι και χόμπι έγινε επάγγελμα, όταν ο δάσκαλός μου αποσύρθηκε και μου πρότεινε να αναλάβω τη Σχολή».

«Έχουμε περίπου 35 γεύσεις, μεταξύ των οποίων κάποιες πολύ εντυπωσιακές, όπως η amarena με το ιταλικό μαύρο κεράσι, και η zumba ingles. Φτιάχνεται από ένα ιταλικό λικέρ, το οποίο μπαίνει μέσα στο παγωτό, και μπισκότα σαβαγιάρ που τα κόβουμε και τα μουλιάζουμε επίσης σε λικέρ. Το επόμενο διάστημα θα φέρουμε τη βελγική βάφλα. Είναι μπισκοτένια και σερβίρεται κυρίως με φρέσκα φρούτα και σαντιγί. Θα εντάξουμε στο μενού μας και το gelato panini, ένα ψωμάκι μπριός με παγωτό στη μέση, το οποίο είναι απολαυστικό». Γ ιατί είναι family friendly «Εντοπίσαμε ένα σπίτι που ήταν παλιό εξοχικό στη Γλυφάδα, χτίστηκε γύρω στο 1945. Είχαμε δει και άλλα μαγαζιά που ενοικιάζονταν και μάλιστα ήταν υγειονομικού χαρακτήρα, αλλά προτιμήσαμε αυτόν το χώρο. Θέλαμε να έρχονται οικογένειες, να τρώνε το παγωτό τους και να υπάρ05 χει χώρος να παίξουν τα παιδιά. Μιλάω εκ πείρας ως πατέρας τριών παιδιών». Γιατί προσαρμόζονται στις εποχές «Το χειμώνα θα φέρουμε semifredo. Σε αυτό το γλυκό, ως γνωστό, κρατάμε τη γεύση του παγωτού, μόνο που έχει απαλότερη υφή και είναι κρύο -όχι παγωμένο- οπότε τρώγεται ευχάριστα και το χειμώνα. Θα έχουμε, όμως, και παInfo γωτό, κυρίως σοκολάArte Italiana Διεύθυνση: Δημητρίου τα, κάστανο και φιστίκι. Γούναρη 70, Άνω Γλυφάδα Οι πελάτες μας θα βρουν Τηλέφωνο: 210 9637975 και ιταλικά γλυκά, όπως Ωράριο: 9:00 έως 22:00 η πανακότα. Γενικά, θέ(καθημερινές) και 09:00 έως λουμε να διατηρήσου24:00 (Παρασκευή και Σάββατο) με τον ιταλικό χατακτήρα Arte Italiana Γλυφάδα του Arte Italiana».

Profile for FORUM SA

A-Z #139  

A-Z #139  

Profile for forumsa