Page 26

Ειδήσεις

ΤΗΣ ΑΓΟΡΑ Σ /

Tο αγαπημένο μου βιβλίο Ο Χρήστος Λάμπρου, επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της LEDRA FOODS, μιλά στους αναγνώστες του Α-Ζ για το βιβλίο που διεύρυνε τους επαγγελματικούς του ορίζοντες. Βαθύς γνώστης του αντικειμένου του, υπογράφει μερικές από τις πιο ποιοτικές προτάσεις που κυκλοφορούν στην αγορά της ζαχα01 ροπλαστικής. Έχοντας συνδέσει το όνομά του 01. Ο κ. Χρήστος Λάμπρου με την ανοδική πορεία (δεξιά) και ο κ. Ramon της LEDRA FOODS Morato (αριστερά). -στέλεχός της από το 02. Το βιβλίο "Chocolat" του Ramon Morato. 1998- ο Χρήστος δούλεψε σε εργαστήρια από 13-14 ετών και έπειτα σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο. Εμείς τον πετύχαμε... κολλημένο στην κίνηση, μεταξύ σεμιναρίων και ραντεβού, και μάθαμε ποιο βιβλίο αγαπά και συστήνει ανεπιφύλακτα. “Το διάβασμα και η επιμόρφωση δεν έχουν τέλος στη δουλειά μας. Από τα δεκάδες βιβλία που έχω διαβάσει, ξεχωρίζω το Chocolat του Ramon Morato. Είναι το εγχειρίδιο που με δίδαξε την ουσία και τη φιλοσοφία της χρήσης των α’ υλών. Για μας τους τεχνίτες, οι α’ ύλες είναι τα όπλα μας. Ο Morato σου μαθαίνει όχι απλώς να χρησιμοποιείς τις α’ ύλες, αλλά και γιατί τις χρησιμοποιείς”.

Μ ά ι ο ς 2019

Ανακαινισμένος “Αρτοποιητής” στη Ραφήνα από την ΕΥΡΩΨΥΚΤΙΚΗ DESIGN Με ανανεωμένη εικόνα, επί της Λεωφ. Φλέμινγκ 72, λίγο πριν την πλατεία της Ραφήνας, λειτουργεί πλέον ο “Αρτοποιητής”. Ο κ. Κώτσης συνεχίζει τη μακροχρόνια συνεργασία του με την ΕΥΡΩΨΥΚΤΙΚΗ DESIGN, που ανέλαβε εξ ολοκλήρου το σχεδιασμό των χώρων και την κατασκευή του εξοπλισμού. Η λεπτομέρεια του σχεδιασμού με τους χρωματισμούς στους τοίχους, τα υλικά και τα αποχρώσεις που επιλέχθηκαν σε λευκό, μαύρο και μπεζ ξύλο, σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα της διάταξης των κατασκευών, έχουν ως αποτέλεσμα ο “Αρτοποιητής” να γίνει ίσως το καλύτερο κατάστημα της περιοχής. Η ΕΥΡΩΨΥΚΤΙΚΗ DESIGN παρέχει υψηλής ποιότητας, σχεδιαστικές και κατασκευαστικές λύσεις υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. Η έμπειρη ομάδα της αποτελείται από αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, επιπλοποιούς, τεχνίτες ανοξείδωτων κατασκευών, με κοινούς στόχους και αξίες.

01

01. Η εξωτερική όψη του καταστήματος. 02. Λευκό, μαύρο και μπεζ επιλέχθηκαν για τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου.

02

02

Ε Κ Τ ΟΣ Σ Υ Ν Ο Ρ Ω Ν

50ή επέτειος για τη FEDIMA Με μια εκδήλωση στις 27 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, θα γιορτάσει η FEDIMA τα 50ά γενέθλιά της (ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1969), ενώ πλέον αριθμεί 12 εθνικές αντιπροσωπείες παραγωγών α’ υλών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και ζαχαρωδών. Με αφορμή το ιδιαίτερο αυτό ορόσημο, ο πρόεδρος της FEDIMA Hellas, κ. Στέλιος Γιαννίκας, δήλωσε στο Α-Ζ: "Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής επετείου, αξίζει να γίνει μνεία στο ουσιαστικό έργο και τις επωφελείς παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας σε κρίσιμους τομείς, όπως η ασφάλεια των τροφίμων, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, η προώθηση των προϊόντων του κλάδου, αλλά και η εργασιακή ασφάλεια. Στη FEDIMA Hellas αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που είμαστε μέλη ενός από τους πιο δραστήριους και εγνωσμένου κύρους διεθνείς θεσμούς στο χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής και δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας με ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες, πάντοτε με στόχο τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και τη συνέχιση της σπουδαίας παράδοσης της ελληνικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής". 24 I Α-Ζ Μάιος 2019

O πρόεδρος της FEDIMA Hellas, κ. Στέλιος Γιαννίκας.

Profile for FORUM SA

A-Z #139  

A-Z #139  

Profile for forumsa