__MAIN_TEXT__

Page 6

4

FORUM24

www.forum24.fi

Korona-apua kouluille

Uusi katuyhteys Kaakkuriin Oulu Oulun kaupunki rakennuttaa Oulunportin ja Kaakkurin välille uuden katuyhteyden moottoritien alitse. Katu liittyy Kaakkurin puolella Metsokankaantiehen Pesätien liittymässä ja Visiolinjaan Oulunportin puolella Sakan autoliikkeen eteläpuolella. Rakennushankkeessa parannetaan Metsokankaantien ja Pesätien liittymää rakentamalla kääntymiskaistat ja liikennevalot. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2022 aikana. Työt ovat käynnistyneet moottoritien itäpuolelle rakennettavan kiertotien rakennustöillä. Kiertotien käyttöönotto ajoittunee loppuvuoteen 2020, ja se on käytössä noin seitsemän kuukautta.

Oulun kaupunki rekrytoi lisää opettajia ja koulunkäynninohjaajia OULU

Niina Hentilä

niina.hentila@forum24.fi

Oulun kaupunki palkkaa 12 tuntiopettajaa ja 12 koulunkäynninohjaajaa tukemaan oppilaita, joilla on koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi puutteita oppimisessa. Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä kertoo, että rekrytointien taustalla on valtion kouluille myöntämä noin 1,6 miljoonan euron koronatuki. Myös varhaiskasvatus on saanut oman erillisen rahoituksensa koronan vuoksi. – Nämä paikat ovat avustuksiin sidottuja. Ei tässä taloustilanteessa, vaikka tarvetta lisäresursseille olisikin, pystyttäisi muutoin tällaisia rekrytointeja tekemään.

Uhanalaisia kiljuhanhia Liminganlahdella Liminka Liminganlahden Virkkulan lintutornin edustalla on tavattu äärimmäisen uhanalaisia kiljuhanhia. Kiljuhanhia on havaittu myös Virkkulan lähellä olevilla pelloilla, Liminganlahden metsästysrauhoitusalueen ulkopuolella. WWF vetoaa Liminganlahden alueella hanhia ja vesilintuja metsästäviin, että hanhien metsästämisestä pidättäydytään siksi aikaa, kun kiljuhanhet ovat paikalla. Hanhien varma lajinmääritys, varsinkin syksyisessä nuoruuspuvussa, on metsästystilanteessa vaikeaa.

Sosioekonominen tausta vaikuttaa

Oulun kaupunki palkkaa kouluille lisäresursseja paikkaamaan koronakevään oppimisvajetta.

Työvoiman sijoittamisesta eri yksiköihin on Penttilän mukaan käyty sisäistä keskustelua. Tarpeet lisäresursseille vaihtelevat koulujen kokojen mukaan. –  Pienimpiä kouluja lukuun ottamatta kaikille kouluille tulee vähintään resursseja. Joissakin kouluissa on tällä hetkellä osa-aikaisia opettajia, joilla ei ole täysiä

Pienimpiä kouluja lukuun ottamatta kaikille kouluille tulee vähintään resursseja. Mika Penttilä

tunteja. Heille saatetaan tämän myötä lisätä tunteja. – Sen voi sanoa, että oppilaiden sosioekonominen taustakin on yksi tekijä, jolla lisäresurssien tarvetta on arvioitu. Penttilän mukaan se, millaisia puutteita viime keväänä oppimisessa on ollut, vaihtelee laidasta laitaan.

– Tosiasia on, että opettaminen ei ollut helppoa, ja vastuu siitä siirtyi aika paljon huoltajille ja vanhemmille. Osalla oppilaista on laajasti kaikissa asioissa paikkaamisen varaa, mutta ei tietenkään missään nimessä kaikilla. Valtion rahoitus opettajien palkkaamiseksi on myön-

OULUN SOHVA & SÄNKYKAUPPA KAAKKURISSA Bauhausin ja Verkkokauppa.com välissä

MYYMÄLÄ MYÖS KAUPPAKESKUS ZEPPELINISSÄ

A HOLA & S EPPÄNEN

SUOSITTU SOHVAMALLISTO - aina edulliset hinnat!

lAKITOIMISTO

MAINOSTEIPPAUKSET

A HOLAA HOLA & S EPPÄNEN & S EPPÄNEN lAKITOl IM A IKS T I TOO I M I S T O

myynti@tarraserif.fi

Syksyn pidemmät aukioloajat! Ma-To 8.00–21.00 Pe 8.00–00.30 La 9.00–00.30 Su 12.00–20.00

HYVÄÄN UNEEN SÄNGYISTÄ PARHAIMMAT HALVALLA! P. 050 475 5958 Verkkokauppa: sohvasankykauppa.fi

ILMAINEN KOTIINTOIMITUS KOTIMAISIIN TUOTTEISIIN!

Tule meille Caritakseen töihin! Katso avoimet työpaikat tai täytä avoin hakemus. Myös keikkatyötä tarjolla!

www.caritaslaiset.fi rekry@caritaslaiset.fi Etsimme erityisesti lähi- ja sairaanhoitajia vanhusten ja vammaisten asumispalveluihin, kotihoitoon ja sairaalaan.

Lupa kaataa.

oulunkeilahalli.fi Isokatu 97, 90120 OULU

Erikoishammasteknikko

PETRI HEIKKINEN • Proteesit • Pohjaukset • Korjaukset • Hammassuojat

• Veteraanien KELA-korvaus • NYT myös rahoituksella! Rautatienkatu 10, 90100 Oulu p. 0400 272 560 www.veliheikkinen.fi

Oulun naprapaattivastaanotto Oulussa 23.–24.9. Sitovat ajanvaraukset puh. 045 264 8187 marittatr@gmail.com Maritta Karjalainen Tervetuloa!

Profile for Forum24

Forum24 16.9.2020  

Forum24 16.9.2020

Forum24 16.9.2020  

Forum24 16.9.2020

Profile for forum24
Advertisement