Page 1

Oulun seudun kaupunkilehti – 19. vuosikerta – n:o 4 – Tiistai 14. tammikuuta 2020

www.forum24.fi MARKO SIMONEN

Vehkaperän suunnitelmat jo pitkällä

Huumeiden käyttäjien ”olohuoneelle” tarvetta Sivut 4–5

Sivu 7

Lanai, sittenkin folkia Sivu 18

Sankari voitti pahikset 10v synttärit!

ja lämpöpumppupäivä! Zatelliitintie 17, 90440 Kempele Keskiviikko 14.1. Klo 10-17.

PUU- ÖLJY- TAI SÄHKÖLÄMMITYS?

Showpaini on teatterimainen taiteenlaji. Lajin tuore Suomen mestari, ex-oululainen Joni ”Ioni” Pellikka haluaa korjata ihmisten mielikuvaa lajista. Sivu 10

Arvotaan illan KÄRPÄTTAPPARA peliin liput (3kpl) kaikkien kävijöiden kesken. Kahvia ja makkaraa! Juti grillaamassa klo 11-13 ja 15-16.

• Ilma-vesilämpöpumppu vai maalämpö? • Mikä on hybridilämmitys, sopiiko se teille? • Lämmityslaskun ja hiilijalanjäljen puolittaminen?

Lämpöpumppuasiantuntijat paikalla. KATSO SYNTTÄRIEDUT! >> lampoykkonen.fi/SYNTTARIT/ p. 020 742 4101 info@lampoykkonen.fi

LÄMÄRIKISA. Voittajalle lippu illan peliin!


2

FORUM24

www.forum24.fi

Rakennamme Limingantulliin

”Kun talo on valmis, pystymme selkä suorana sanomaan, että me olemme tuon tehneet.” Pasi Karvonen, kirvesmies

HAVAINNEKUVA, A 32

As Oy Oulun Sepänahjo

Rautionkatu 22, 90400 Oulu

Tulossa valoisia, moderneja koteja

Keskustan palvelut kävelymatkan päässä

Tervetuloa esittelyyn Peabin toimistolle (Rautatienkatu 86) ke 15.1. klo 17.00–17.30 / Essi Matchett, LKV

Omalle tontille uuteen Mestarikortteliin Moderni Oulun Sepänahjo rakennetaan omalle tontilleen. Tulossa on kunnolla rakennettuja kaupunkikoteja yksiöistä kolmioihin. Laadukkaat järjestelmät ja varusteet, kuten esim. lattialämmitys, huoneistokohtainen tulo- ja poistoilma sekä moderni keittiö. Tee kaupat nyt, niin ehdit vielä vaikuttaa pintamateriaaleihin. Huoneistokoot 24,5–69,5 m2. Mh. alk. 34.916 €. Vh. alk. 115.600 €. Energialuokka C2018. Arv. valmistuminen syksy 2020.

Peab Asuntomyynti, Essi Matchett, LKV p. 040 188 0460, asuntomyynti.oulu@peab.fi


3

UUTISET & TAUSTAT

Tiistai 14. tammikuuta 2020

PEKKA KALLASAARI

Pankkitalona tunnettua, viimeksi Danske Bankin käytössä ollutta rakennusta saneerataan parhaillaan. Poliisin palvelutilat tulevat katutasoon.

– Kuljetamme kiinniotettuja edelleen myös Raaheen ja Ylivieskaan, poliisipäällikkö Sauli Kuha sanoo.

Muutto alkaa kesäkuussa Pääpoliisiasema Linnanmaalla vuoteen 2024 saaakka

Oulun poliisi on kärsinyt vuosikausia sisätilaongelmista: ensin Rata-aukion poliisitalossa, sitten väistötiloissa Hiukkavaarassa. – Monet ovat oireilleet ja altistuneet. Tuntuu ehdottoman hyvältä ja koko ajan paremmalta, kun tietää helpotusta olevan tulossa, Kuha sanoo.

OULU

Martti Turunen

martti.turunen@forum24.fi

Oulun poliisin muuttovalmistelut etenevät suunnitellusti. Pääosa henkilöstöstä muuttaa kesä-joulukuussa uusiin väliaikaistiloihin Linnanmaalle. – Elektroniikkatie 3–5:een muuttaa noin 250 henkilöä. Oulun seudun poliisin kokonaisvahvuus on noin 400 henkilöä, poliisipäällikkö Sauli Kuha sanoo.

Asiakaspalvelut Kirkkokadulta Oulun poliisin väliaikaisratkaisut päättyvät vuonna 2024. Uuden pääpoliisiaseman paikkaa ei ole vielä päätetty. Useimmiten esillä on ollut Hiukkavaara. Poliisipäälllikkö Kuhan mukaan pääpoliisiaseman tulisi olla keskustassa tai

muutaman kilometrin säteellä keskustasta Oulusta lähtevien teiden varrella. – Hälytystehtävien vuoksi hyvät liikenneyhteydet ovat tärkeitä. Sen sijaan yleisönpalvelu ei vaikuta sijaintipäätökseen: pääpoliisiasemalla tullaan aikanaan vain kutsuttuna kuulusteltavaksi tai kiinniotettuna. Ja tuleepa uusi pääpoliisiasema minne tahansa, poliisin lupa- ja asiakas- ja löytötavarapalvelut tarjoillaan jatkossa Kirkkokatu 13:ssa. Pankkitalona tunnettua, viimeksi Danske Bankin käytössä ollutta rakennusta saneerataan parhaillaan. Poliisin palvelutilat tulevat katutasoon. Tällä hetkellä yleisön-

AUTOASI KORJAAMOSI LIMINGANTULLISSA KAUSIHUOLLOT Täyssynteettisellä -öljyllä + öljynsuodatin

Täyssynteettisellä -öljyllä

12 kohdan tarkastus Long Life -öljyllä

99 € 199 €

+ öljynsuodatin + ilmansuodatin + raitisilmasuodatin

+ öljynsuodatin

Long Life -öljyllä

159 € 249 €

+ öljynsuodatin + ilmansuodatin + raitisilmasuodatin

Koskee autoja, joiden öljytilavuus on max 5 litraa. Sisältää myös jäähdytysnesteen, jarrunesteen sekä jarrujen tarkastuksen.

AUTOHUOLTO, Limingantulli, Kallisenkaarre 1 ma-pe 7.30–17.00 • 0400 309 511 • chat www.autoastrom.fi

palvelutilat ovat Saaristonja Kirkkokadun kulmauksessa. Paikalle kaavaillaan huippukorkeaa hotellia.

Poliisivankilaa parannettu Kirkkokatu 13:n ja Elektroniikkatie 35:n lisäksi Oulun poliisilla on uuden pääpoliisiaseman valmistumiseen saakka useita toimipisteitä: Poliisijohto ja miehistön sosiaalitilat ovat Hiukkavaarassa. Rikoslaboratorio jatkaa Kaitoväylällä Linnanmaalla ja moduuleista koottu poliisivankila Lossitiellä Haukiputaalla. Poliisivankila sai viime vuonna ankaria moitteita ja oli osin käyttökiellossa. Nyt ongelmat on voitettu

ja tilat kokonaan käytössä. – Ilmastointijärjestelmä on uusittu. Palohälytystekniikkaa, lämmitystä ja lvitekniikkaa on parannettu. Valvontakontti on uusittu ja vartijoille on rakennettu uusia tiloja, Kuha kertoo. Tulossa on vielä purkutila paitsi sää- ja näkösuojaksi, myös turvakysymysten vuoksi. Putkatilat kattavat silti vain kolmanneksen tarpeesta. – Kuljetamme kiinniotettuja edelleen myös Raaheen ja Ylivieskaan. Moduulivankila rakennettiin 2017 alunperin kolmen kuukauden tilapäistä käyttöä varten. – Käyttöaika venyy lopulta seitsemäksi vuodeksi, Kuha sanoo.

Poliisi tavoitti pakenijan SUNNUNTAI-ILTANA KYMMENEN aikaan Oulussa Kuusamontiellä poliisipartio yritti pysäyttää ylinopeutta ajanutta henkilöautoa. Auton kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä vaan lähti pakenemaan. Poliisi seurasi pakenevaa ajoneuvoa ja sai sen pysäytettyä Oulun Vihreäsaareen. Auton kuljettaja ajoi pakomatkansa aikana huomattavaa ylinopeutta ja päin punaisia liikennevaloja. Kuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Takaa-ajettuun auton oli kiinnitetty anastetuksi ilmoitetut rekisterikilvet.

Ajokieltoon määrätyt nuoret psykologille OULUSSA KÄYNNISTYNEESSÄ tutkimuksessa kokeillaan ensimmäistä kertaa Suomessa psykologin keskusteluja ajokieltoon määrättyjen nuorten ja nuorten aikuisten kanssa. Tarkoituksena on selvittää ajokieltoon johtaneita tapahtumia, siihen liittyviä tunteita, asenteita ja suhtautumista tilanteeseen. Keskustelujen avulla lisätään nuoren tietoisuutta tapahtuneesta. Keskustelu on vapaaehtoinen. Pelkän rangaistuksen ei ole todettu johtavan käytöksen muuttumiseen. Ulkomailla vastaavanlaiset interventio-ohjelmat ovat vähentäneet rikkomusten uusimista lähes puolella, ja niistä on saatu hyvää palautetta. Tutkimuksessa ovat mukana Oulun kaupunki, Oulun poliisilaitos sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Tutkimus, joka valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä, on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikenneturvallisuuden valtionavustusta.

MUUTTOMYYNNIN LOPPUKIRI KAAKKURISSA Avaamme tammikuussa 2020 uuden automyymälän Limingantullissa. AUTOMYYNTI, Kaakkurinkulma 4 ma–pe 9.00–18.00, la 10.00–16.00 • 0400 309510


4

UUTISET & TAUSTAT

Kirjastosato korjataan ensi viikolla Oulu Oulun pääkirjaston Kirjastosatoa-tapahtumassa esitellään 22. tammikuuta vuoden 2019 aikuisten uutuuskirjallisuuden, musiikin, lautapelien ja konsolipelien parhaimmistoa. Tapahtuma järjestetään pääkirjaston tapahtumatila Laiturissa ja Pakkalan salissa kello 13–19.30. Illan kirjailijavieraana on Koko Hubara, jota haastattelee kirjastonhoitaja Jaana Märsynaho. Koko Hubara on perustanut suositun Ruskeat Tytöt -blogin ja hänen esikoisteoksensa, esseekokoelma Ruskeat Tytöt perustuu palkittuun blogiin.

”Täällä ei heristellä sormea” Huumeiden käyttäjien ja läheisten kohtauspaikka yllätti suosiollaan OULU

Sarianna Turula

Yleisöluentoja Oulu-opistossa Oulu Oulu-opiston ilmaiset yleisöluennot alkavat huomenna keskiviikkona kello 18, jolloin on tarjolla kaksi eri ­luentoa. Historialuentosarjan käynnistää FT Ilona Pajarin luento suomalaisen hautaamisen historiasta. KM Eija Keränen luennoi ikääntyvistä ihmisistä ja vanhushuollon tilasta. 22. tammikuuta pukusuunnittelija, lavastaja Pirjo Valinen luennoi paperista valmistetuista näyttämöpuvuista ja salaperäisestä kahi­ nasta. Yleisöluennot ovat ilmaisia ja ne pidetään Pohjankartanossa (Leevi Madetojan katu 1).

www.forum24.fi

sarianna.turula@forum24.fi

Limingantullissa sijaitsevan huumeiden käyttäjien ja läheisten kohtauspaikka Verton olohuoneessa pelataan biljardia, musiikkihuoneessa loppui juuri soitto ja keittiössä häärii muutama. Kävijämäärä on ylittänyt työntekijöiden odotukset: – Kolmivuotisen hankkeemme kokonaiskävijämäärän tavoite täyttyi jo ensimmäisen vuoden aikana. Matalan kynnyksen kohtaamispaikalle on selkeä tarve, päivittäin Vertossa käy reilu 10 kävijää, kertoo projektipäällikkö Heidi Airaksinen. Ensimmäisenä toimintavuotenaan vuonna 2018 maaliskuusta joulukuuhun käyntejä oli yhteensä 1 264. Viime vuonna käyntejä oli 1 913, joista lähes 1 600 oli huumeiden aktiivikäyttäjiä, huumausaineriippuvuudes-

ta kuntoutuvia tai korvaushoidossa olevia. Eri kävijöitä oli 211. Verto tarjoaa kävijöilleen kodinomaiset tilat arjen opetteluun, kuten ruoan valmistamiseen, siivoamiseen ja pyykin pesemiseen. LisäksiVerto järjestää kävijöilleen toimintaa, kuten viikko-ohjelmassa olevaa liikuntaa. – Koko toiminta perustuu kävijöiden toiveisiin toiminnasta. Olemme käyneet keilaamassa, ajamassa cartingia ja jopa Rukalla mökkeilemässä. Toimintaan osallistuminen edellyttää asiointikuntoa. – Ovella ei ”ratsata”, seulota tai puhalluteta, mutta tilat ovat päihteistä vapaat, eikä siellä peritä velkoja. Täällä ei hoideta tai heristellä sormea, mutta kävijän pyytäessä ohjaamme heitä avun piiriin, Airaksinen kuvaa. Kohtauspaikka on avoinna arkisin kello 9–15.

Arkeen opettelua Vertossa voi käydä täysin anonyymisti, tulla ja lähteä omien aikataulujen mukaisesti. Biljardia pelaava kävijä kertoo Verton olevan tärkeä paikka oppia uutta selväpäistä arkea.

Verto auttoi kuntoutumisessa Marko käytti seitsemän vuotta huumeita. Kaksi vuotta hän on ollut korvaushoidossa ja päässyt jaloilleen muun muassa Verton tukemana. – Kolmesti kävin katkolla. Ensin vanhempien toiveesta, kestin kaksi päivää. Seuraavalla kerralla kaksi ­tuntia. – Viimeisellä kerralla menin omasta halustani ja suoritin koko ohjelman. Siitä jatkoin korvaushoidolla ja sillä tiellä olen yhä.

Silloin kun meni lujaa, Marko ei ollut kiinnostunut mistään muusta kuin seuraavasta annoksesta. Sitten maailmasta tuli liian raaka. – Alkoi tapahtua liikaa, läheisilleni ja itselleni. Päätin irtaantua kokonaan siitä maailmasta. Katkaisin välin kaikkiin huumepiirien tuttaviini, joka on välttämätöntä, jos haluaa irti. Marko jäi yksin ja Verto oli mahdollisuus saada uusia jo jaloilleen päässeitä ja

kuntoutuvia ystäviä. – Vanhoja tuttuja täällä ei juuri näy, Oulu on kuitenkin sen verran suuri ja käyttäjiä on paljon. Vanhat tuttuni ovat vielä syvällä. Marko työllistyi osatyökykyisenä Vertoon nuorten Paikka auki -työllistämisohjelman kautta. – Haluan olla esimerkkinä ”onnellisesta lopusta”. Huumeiden käyttäjä voi päästä jaloilleen ja takaisin normaaliin elämään, jos itse haluaa.

– Minulla on pitkä sekakäyttötausta ja nyt takana parin vuoden raittius. Täällä olen käynyt reilu vuoden opettelemassa ihan normaa-

lia elämää, kuten päivärutiineja ja vastuun ottamista. – Päihteettömyyttä tukeville paikoille on tarvetta. Repsahtaminen on liian helppoa,

jos tukea ei ole tarjolla. Huumeiden käyttäjien läheisille Verto tarjoaa vertaistukiryhmiä. Eräs läheinen kuvaa toimintaa tärkeäksi

OULUN DIESELHUOLTO OY

p. 0400-681 898

Elämässä mukana

www.oulundieselhuolto.fi Kirjanpito­ ja palkanlaskentapalvelua yhdistyksille Artturintuvalta Tarjoamme edullisesti kirjanpitoa, palkanlaskentaa ja  tilinpäätösten tekoa. Pystymme myös neuvomaan  palkkatukihakemuksissa ja kuntalisähakemuksissa. Hinnat sopimusten mukaan, yleishyödyllisille  yhdistyksille arvonlisäveroton palvelu. Lisätietoja  sähköpostitse, ota yhteyttä! puokkaritupa@gmail.com / p. 044 3457 906

PERUSHOITAJA, JALKAHOIDON AT ULLA FLINK Zeppelinintie 1, 2. krs, Kempele

040 757 4122 (jätä viesti jos en pysty vastaamaan)

� Yksi lampiipumppu vahentaa C02-paastiijasi jopa kahden ,e, henkilOauton liikennep.ii.iistOjen ..--. verran vuodessa!

lampoYkkonen

torstaina 20.2.2020

Nettiajanvaraus www.kevytjalka.net

Onko ihollasi epäpuhtauksia, kuivuutta tai karheutta? Saita Dii!D 74ii! 4108! www.lampoykkonen.fi

Haat

Jalkahoitola KevytJalka

Exuviance PERUSIHONPUHDISTUS (60min.)

49 €

H I U S T E S I J A I H O S I PA R H A A K S I

SALON LASER

www.salonlaser.fi • Kirkkokatu 29 A • Puh. 08 377 064

Forum24:n hääteemassa ideoita kaikille hääsuunnittelussa mukana oleville Soita ja varaa ilmoituspaikkasi! Mainostuotanto

Mainostuotanto

Markkinatutkimukset ja mainonnan mittaaminen

Markkinatutkimukset ja mainonnan mittaaminen

Mediaratkaisut

Kampanjasuunnittelu

Mainostuotanto

Markkinatutkimukset ja mainonnan mittaaminen Kampanjasuunnittelu

Kampanjasuunnittelu

Paino- ja jakelupalvelut

Mediaratkaisut

Paino- ja jakelupalvelut Mediaratkaisut

Palvelukonseptit

044 799 5900

Paino- ja jakelupalvelut

Palvelukonseptit

ilmoitus@forum24.fi

Palvelukonseptit

www.forum24.fi


5

UUTISET & TAUSTAT

Tiistai 14. tammikuuta 2020

SARIANNA TURULA

Marko kävi ensin Vertossa useasti viikossa opettelemassa tavallista arkea ilman päihteitä. Hän on ollut korvaushoidossa kaksi vuotta ja irtaantunut kokonaan huumepiireistä. Nyt Marko on työllistynyt osatyökykyisenä Vertoon nuorten Paikka auki -työllistämisohjelman kautta. – Haluan olla esimerkkinä ”onnellisesta lopusta”, hän kertoo. Takana projektipäällikkö Heidi Airaksinen (vas.) ja ohjaaja Katja Rauhala Vertosta.

KUKA SINUN SILMÄSI LEIKKAA? Verto on kodinomainen tila, jossa voi esimerkiksi opetella ruoan valmistamista, siivoamista ja pyykin pesua. – Tiloissa on myös bändihuone ja verstastila, jossa herätellään mahdollisia hukassa olleita taitoja esiin, kuvaa projektipäällikkö Heidi Airaksinen (ylhäällä oik.). Kuvassa Verton ohjaajat Riikka Lehtinen (ylh. vas.), Hanna Eskola (alhaalla vas.) ja Katja Rauhala.

Verto • Huumeiden käyttäjille ja

heidän läheisilleen tarkoitettu kohtaamispaikka. • Sijaitsee Limingantullissa, Rautionkatu 2 AB 29, 2krs. • Avoinna arkisin kello 9–15. • Käydä voi anonyymisti, asiointikunnossa.

tukipilariksi: – Läheisen pelko, stressi ja huoli eivät katoa ikinä. Vaikka poikani on ollut lähes kuusi vuotta korvaushoidossa ja on jo työelämässä, on pelko hänen menettämisestä huumeille yhä suuri. Poika oli 14 vuotta huumekoukussa. – Läheisen tulee olla it-

se aktiivinen avunhakija. Ei apua kukaan tule tarjoamaan.Vertaistuesta on paljon apua huolessa syvällä rämpiessään. Verton ohjaaja Katja Rauhala painottaa, että akuutin tilanteen keskustelutukea läheinen saa nopealla aikataululla yksilöllisestiVerton koulutetuilta ohjaajilta, jos ryhmässä toimiminen ei tunnu omalta.

Yhdeltä luukulta Suurin osa kävijöistä on reilu 30-vuotiaita. Paikka on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, mutta tiloissa käy vain vähän parikymppisiä. – Luulen, että nuoret eivät näe käyttöään vielä ongelmana, heillä menee vielä lujaa ja käyttö on viehättävää, Airaksinen pohtii.

Ludwig van Beethoven

Valtaosa kävijöistä on jo hyvässä kuntoutuksen vaiheessa ja heillä on halu saada päiviinsä arkirytmiä. Kävijöitä pyritään auttamaan ”yhden luukun” -periaatteella. – Tuen tarvitsijaa ei saisi pompotella talosta toiseen ja työntekijältä toiselle. Kerran kuussa meillä käy eri järjestöjä kertomassa toiminnastaan ja esimerkiksi Kelan työntekijä auttamassa asioiden eteenpäin viemisessä. Yksin ei jätetä ketään, Airaksinen sanoo. NuortenYstävien ja Oulun kriisikeskuksen kehittämishanke päättyy tänä vuonna, mutta toiveena on saada toiminnasta pysyvä. – Joka viikko kävijöiden piiriin tulee uusia kasvoja, joten toiminnalle on todella Oulussa tarvetta.

LIPUT teatteri.ouka.fi p. 0300 472 333 (0,51 €/min+pvm)

Ensi-ilta 17.1.2020 Ohjaus Tuomas Parkkinen Kapellimestari Huba Hollókoi

ESITYKSET 17.1. I 18.1. I 22.1. I 24.1. I 25.1. I 29.1. I 31.1. I 1.2. I 7.2. I 8.2.

Oulun Ooppera ry

Meiltä laser- sekä ikänäkö- ja kaihileikkaukset. Leikkaukset suorittaa yli 30 000 leikkauksen kokemuksella silmäkirurgi Antti Juutinen.

Kysy lisää puh. 010 345 3164 terveystalo.com


6

FORUM24

www.forum24.fi

On ilmoja pidellyt

Uusi vuosi, uudet kujeet ?

un Oulun Kärppien maalivahti Patrik Rybar pelasi viime kaudella AHL:ää Grand Rapidsissa, kaikki kehottivat häntä hankkimaan ison auton talven varalle. Sattui kuitenkin niin, että lunta ei sitten tullutkaan juuri ollenkaan. Kun haastattelin Rybaria viime elokuussa, hän odotti jälleen innoissaan, millainen talvi nyt vuorostaan Ouluun olisi tulossa. Ei kovin kaksinen, voinee nyt todeta. Hiihtämään pystyy juuri ja juuri. Ulkojäillä voi luistella nipin napin. Ikkunasta katsottuna näyttää siltä kuin Oulussa olisi jämähdetty marraskuulle.

usi vuosi, uudet kujeet ? Näin soisi tapahtuvan, sillä ainakaan valtakunnan politiikassa ei tyylipisteitä ollut jaossa 2019 lopun tapahtumissa. Milloin hallitus alkaa tuottamaan muuta kuin skandaaleja? Työllisyysaste 75 % ja päivän tarkkuudella luvatut 30 000 uutta työpaikkaa luulisivat pitävän kabineteissa valot päällä iltaisin, sillä aika kulkee vauhdilla kohti seuraavia vaaleja. Ongelmien ratkaisemiseen perustettujen työryhmien työskentelystä kuuluu huolestuttavia uutisia: työmarkkinajärjestöt – molemmin puolin aitaa – ovat sitä mieltä, että poliitikot eivät saa päätöksiä aikaiseksi. Ennustukset kuuluvat vuodenvaihteen perinteisiin. Kuntapolitiikan vuosi 2020 käynnistyy todenteolla tammikuun lopulla, kun ns. Laesterän listan toimen-

K

Ei tämä mitenkään poikkeuksellista ole, saattaisi joku sanoa. Historiasta löytyy kyllä vähälumisia ja lämpimiä talvia, toinen voisi kompata. Eihän tammikuu ole vielä puolessakaan. Totta. Onhan näitä nähty. Pelottavaa kuitenkin on, jos tällainen säätila ei ole poikkeus vaan uusi normaali. ”Tehtiin silleen tyhmästi, että pilattiin ilmasto”, kollega sanoi eräänä tammikuisena aamuna työpaikkamme ulkoovella, kun vettä vihmoi vaakasuorassa. Olisi hymyilyttänyt, ellei olisi puistattanut.Talven on tunnuttava talvelta jatkossakin lumikasoineen ja pakkasasteineen. Minulle on pienestä pitäen opetettu, että virheitä sattuu kaikille. Kun niin käy, virheet täytyy korjata. Ihan näin yksiselitteistä ja mustavalkoista ei tietenkään ole, kun puhutaan koko maapallon ilmastosta. Mutta saman logiikan pitäisi käydä tähänkin: myönnetään tosiasiat ja korjataan kurssia. Ei pitäisi olla niin vaikeaa. Vaan onhan se. MTV:n aamujuontaja Ivan Puopolo kirjoitti vastikään kolumnissaan, että ilmastohysteria on rasittavaa ja turhaa. Rasittavuuden ymmärrän kyllä. Jatkuva toitotus ärsyttää. Kukapa ei haluaisi lukea mieluummin siitä, kuinka mainiosti maapallomme voi. Toki se rasittaa, kun ilmasto ei tule kuntoon sormia napsauttamalla, vaan vaatii muutoksia monella tasolla – aivan ensimmäiseksi korvien välissä. Mutta turhaa? Etenkään tällaisena talvena ilmastonmuutoksesta puhumisen ei pitäisi tuntua kenestäkään turhalta.

U

TOIMITTAJALTA

www.forum24.fi Solistinkatu 4, 90140 Oulu Puh. 0207 545 700 ISSN 1458-4042 Kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt/puh+6,00 snt/min (alv. 24%) Matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh+17,17snt/min (alv. 24%)

Jakelulevikki: n. 86 000 kpl Julkaisija ja painopaikka: Kaleva365 Oy Päätoimittaja Martti Turunen

pide-ehdotukset tulevat valtuutetuille julkisiksi. Luvassa on vain huonoja uutisia, jos konsultti on tehnyt työnsä hyvin. Keinot tulevat olemaan ruton ja koleran väliltä. Konsensuksen nimissä Oulun kaupungin talous saataisiin kuntoon lähivuosiksi helposti.

Isot ongelmat vaativat raskaat työkalut. Jokainen valtuutettu – siis ihan jokainen – menisi silmät sidottuina ja suut umpeen teipattuina kokoukseen ja Laesterän lista hyväksyttäisiin ilman yhtään puheenvuoroa. Kaikilta tulisi arvostelijoille sama vastaus: päätimme yksimielisesti pelastaa kotikaupunkimme talouden.

KOLUMNI

Kukaan ei saisi irtopisteitä ja talous olisi kunnossa muutamaksi vuodeksi eteenpäin. Ennustan, että näin ei tietenkään tapahdu. Jokainen valtuustoryhmä lupasi tukea ulkopuolisen konsultin tekemää työtä. He EIVÄT luvanneet tukea työn tuloksia. Tässä on vissi ero ja vain mielikuvitus asettaa rajat niille puheenvuoroille, joita asian tiimoilta tullaan käyttämään. ”Kyllä sopeuttamista pitää tehdä, mutta tästä asiasta – useimmiten maksuttomasta palvelusta- ryhmämme ei tingi” tai ”Tottakai haluamme talouden tasapainottuvan, mutta emme tällä tavalla!”. Kannattaa seurata tulevia valtuuston kokouksia, sillä tiedossa on suloinen sekoilu, jossa tosiasiat sekoittuvat omalta kotiportilta kättä heiluttavan naapurin antamaan ääneen kuntavaaleissa 2021. Vakavasti; isot ongelmat

Jarmo J. Husso Kaupunginhallituksen jäsen, kaupunginvaltuutettu (kok.)

vaativat raskaat työkalut. Kevään kuntapolitiikka ei tule olemaan helppoa millekään valtuustoryhmälle. Ristivetoa syntyy ryhmien välille ja sisälläkin. Silti asiaan on vain yksi todellinen ratkaisu: riittävän iso osa valtuutetuista päättää yhteistyössä laittaa talouden mittarit uuteen asentoon. Tämä vaatii suurta ymmärrystä kokonaisuuksista ja aitoa halua katsoa tulevaisuuteen. Ennustukset eivät nyt auta. On tullut päätöksenteon vuosi.

etunimi.sukunimi@forum24.fi | toimitus@forum24.fi | ilmoitus@forum24.fi TOIMITUS Martti Turunen 0400 699 522 Niina Hentilä 044 799 5905 Sarianna Turula 0400 699 733

MYYNTI Antti Karvonen Paula Manner Anu Suutari Pia Tilus

0400 639 500 0400 663 885 0400 208 692 0400 732 363

JAKELUPALAUTTEET: jakelu@forum24.fi

Kaikki hyväksytyt ilmoitukset pyritään julkaisemaan määrättyinä päivinä. Mikäli ilmoitusta ei tuotannollisista tai muista force majeure -syistä (esim. lakko) tai asiakkaasta johtuvista syistä kuitenkaan voida julkaista, lehti ei vastaa ilmoittajalle mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta. Lehden vastuu ilmoituksen poisjäämisestä tai julkaisemisessa sattuneesta virheestä rajoittuu ilmoituksesta maksetun määrän palauttamiseen. Huomautukset on tehtävä 7 päivän kuluessa ilmoituksen julkaisemisesta tai tarkoitetusta julkaisupäivästä lukien. Lehti pidättää itsellään oikeuden päättää ilmoituksen julkaisemisesta tai tekstin muutoksista.

Niina Hentilä

Kannustetaan meidän Kärpät voittoon! n e in o t n ii k n le ie en kestävä m

S U A K K I E V A M R FI

Koko kaud

KÄRPÄT – Tappara Ke 15.1.2020 klo 18.30 Kaarnatie Kaarnatie

●●

●●

Myymälä Kahvio HENKILÖNOSTIMET Myymälä Kahvio Pesulapalveluhalli Pesulapalveluhalli HENKILÖNOSTIMET

● ●

● ●

● ●

3-2

3-3

3-2

AAJ JOO

CARANE OY OY CARANE

2-2

Kirpputori A Aast Aasta Ööhön KUNNOSSAPIDONTAVARATALO TAVARATALO KUNNOSSAPIDON

HUOPAKATTOJEN YKKÖNEN

3-1

● Kahvio ● Pesulapalveluhalli Myymälä KUNNOSSAPIDON TAVARATALO

KUNNOSSAPIDON TAVARATALO

2-1

4-2

HENKILÖNOSTIMET

FIRMAVEIKKAUS OSOITTEESSA: www.oululehti.fi www.forum24.fi

3-1

Luotettava kumppanisi MMATT juridisissa OSI Aasioissa. IL A UV I

N NE

NE

CARANE OY

Asianajotoimisto Kalle Pyrhönen Oy Uusikatu 24 G 71, 90100 Oulu 010 501 5990 / 044 563 1558

Kirpputori Aasta Ööhön ..........................43 Pub Graali .....................................................42 Asianajotoimisto Kalle Pyrhönen Oy ..41 Oulun Kiinteistönvälitys Oy ...................41 Seo Kaarnatie ..............................................40

4-2

Kaarnatie ●

3-2

SI AMMAT VO OSI AMMATTTIILLAA EUUV II NNE

CARANE OY

Kattonen Urakointi Oy .............................46

Lainalift .........................................................42

NN NNEE

N NNEEN

I AMMA VOOSSI AMMATTTITLILA UEUV AI I NNE

2-2

HENKILÖNOSTIMET HENKILÖNOSTIMET

AAJJ OO

●●

Kaarnatie Kaarnatie

AJ O

irpputori irpputori Kirpputori Myymälä Kahvio Pesulapalveluhalli Myymälä Pesulapalveluhalli st sta Ööhön Ööhön Aasta A KahvioÖöhön Aast st sta

TOP

CasaHouse ....................................................39 Pyörä-Suvala Oy .........................................36 Autopalvelut Carane Oy.............................. 36 Autofix1.com ...............................................36


7

UUTISET & TAUSTAT

Tiistai 14. tammikuuta 2020

Vehkaperä jatkaa politiikassa MARTTI TURUNEN

HAUKIPUDAS Martti Turunen

martti.turunen@forum24.fi

Keskustan Mirja Vehkaperä sai viime toukokuun EUvaaleissa vahvan kanna­ tuksen. Joka viides Oulun valipiirissä annettu ääni meni Vehkaperälle. Jatkopesti EU-parlamentissa jäi silti haaveeksi. Vehkaperä on luvannut kertoa jatkosuunnitelmistaan vuodenvaihteen tienoilla. Joko ne nyt voi siis julkistaa? – Ei ihan vielä, kun asiaan liittyy muitakin henkilöitä, Vehkaperä sanoo. Jotain voi silti jo kertoa: tarkoituksena on jatkaa politiikan parissa eli ”tehdä yhteiskunnallisia ja poliittisia juttuja maakunnassa ja Oulun pinnassa”. Vehkaperän mukaan palaset voivat loksahtaa paikoilleen hyvin pian, helmi–maaliskuussa.

Kiviharjuntietä aletaan rakentaa

Mirja Vehkaperän mukaan tulevan työelämän palaset voivat loksahtaa paikoilleen hyvin pian, helmi–maaliskuussa.

Mirja Tellervo Vehkaperä

Ei paluuta opettajaksi Vehkaperä, hänen puolisonsa Tuomas Ojala ja perheen 10- ja -vuotiaat pojat palasivat Brysselistä Haukiputaalle jo kesällä. Ojala aloitti samantien työnsä Pohjois-Iin koulun koulunjohtajana. Vehkaperä sen sijaan pisti ”ison haravan päälle” miettiessään, miten työelämä jatkuisi. – Oli hyväkin, että nyt oli tällainen mahdollisuus. Olen ollut politiikassa niin kauan. Valtioneuvosto on jo nimittänyt Vehkaperän ja ou-

• 43-vuotias. • Kasvatustieteen maisteri,

luokanopettaja. • Kansanedustaja

2007–2018. • Europarlamentin jäsen

2018–2019. • Oulun kaupunginvaltuuston

jäsen. lulaisen Satu Haapasen (vihr.) ehdolle EU:n alueiden komiteaan kaudelle 2020–2025. Alueiden komitea on EU:n neuvoa-antava elin, jonka jä-

senet voivat kommentoida alueita ja kaupunkeja välittömästi koskevia EU:n lainsäädäntöehdotuksia. Vehkaperä on ammatiltaan luokanopettaja. ”Opeksi”hän ei kuitenkaan aikonut palata.

Keskustaministerit ”hyviä tyyppejä” Vehkaperän ensimmäinen valtakunnallinen luottamustehtävä oli keskustanuorten varapuheenjohtajuus. – Antti (Kaikkonen) oli silloin keskustanuorten puheenjohtajana, hän muistelee vuosituhannen vaihdetta. Vehkaperä kuuluu niihin keskustalaisiin, jotka kan-

nattavat puolueen hallitusvastuuta. – Vaalituloksen jälkeen oli toki selvää, ettei taival ole helppoa olemmepa hallituksessa tai oppositiosssa, hän sanoo. Vehkaperän mukaan puolueen kannatus nousee ja luottamus kasvaa oikealla tekemisellä, kun ”päivän poliittiset hässäkät sadaan sivuun ja voidaan keskittyä oikeaan tekemiseen, keskustan näköiseen politiikkaan”. Hän ”uskoo vahvasti”myös keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin vetovoimaan ja osaamiseen. – Kaikki keskustan ministerit ovat hyviä tyyppejä, hyvää porukkaa.

Oululaista hammashoitoa Jari Reponen erikoishammaslääkäri Pasi Vuorenmaa hammaslääkäri

VARAA AIKA VERKOSSA TAI SOITTAMALLA

ROTUAARIN HAMMASLÄÄKÄRIT

Olemme oululainen hammaslääkäriasema, joka tarjoaa monipuoliset hammashoidon palvelut perushammashoidosta esteettiseen hammashoitoon ja vaativiin erikoishammaslääkärin palveluihin. Me hoidamme ihmisiä, emme ainoastaan hampaita. Kuulumme valtakunnalliseen PlusTerveyteen, joka on täysin kotimainen, paikallisten hammaslääkäriasemien yhteisö. rotuaarinhammaslaakarit.fi Puh. 08 378 055 Kirkkokatu 10 A, Oulu

Oulu Uusi katuyhteys rakennetaan Avohoitotalon ja Sairaalanrinteen välille. Kadun rakentamiseen sisältyy Kaupunginojan varren pyörätien uusiminen osaksi Oulun laajempaa laadukasta baanaverkostoa. Katuyhteys mahdollistaa vireillä olevan yliopistollisen sairaalan rakennushankkeen työnaikaiset liikennejärjestelyt ja huoltoliikenteen sairaalan eteläpäässä. Samalla helpotetaan työmatkaliikennettä ja kevennetään Oulunsuuntien suunnan liikennepainetta Sairaalarinteellä.

Työt ovat käynnistyneet valmistelevilla töillä. Rakentamisen ajaksi suljetaan tammikuun lopussa Kaupunginojan pohjoispuolella kulkeva yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie. Kevyt liikenne ohjataan urakka-alueen ohi Kaupunginojan eteläpuolella kulkevan yhdistetyn jalkakäytävän ja pyörätien kautta. Rakennustyöt toteutetaan yhteistyössä kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Oulun Veden kesken. Urakoitsijaksi on valittu Sundström Ab Oy. Työt valmistuvat lokakuussa.

Pikkujämsä aloitti ylituomarina

määrät ovat jokseenkin samalla tasolla kuin aikaisempina vuosina. Vaikka kokonaiskuva festivaalialalla on hyvin vakaa, olivat festivaalikohtaiset erot edellisvuosien tapaan varsin suuria. Suurimmat FF-festivaalit kokonaiskäyntimäärien perusteella olivat Pori Jazz (349 518), Helsingin juhlaviikot (247 787) ja Kotkan Meripäivät (235 362). Oulun juhlaviikot sijoittui kahdeksanneksi (62 693). Myytyjen lippujen perusteella viime vuoden suurimmat FF-festivaalit olivat Ruisrock (105 000), Pori Jazz (67 518) ennen Helsingin juhlaviikkoja ja Savonlinnan Oopperajuhlia. Kuhmon Kamarimusiikki oli kuunneksi myydyin (31 868) ja Kaustinen Folk Music Festival kymmenes (17 321).

Oulu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden uusi ylituomari Mikko Pikkujämsä on aloittanut tehtävässään.Tasavallan presidentti nimitti Pikkujämsän hallinto-oikeuden johtoon viime vuoden lopussa. Määräaikainen pesti kestää vuoden 2026 loppuun. Virka avautui ylituomari Pirjo Pyhäjärven jäädessä eläkkeelle. Pyhäjärvi toimi tehtävässä kesästä 2016 alkaen. Pikkujämsä on jäänyt virkavapaalle korkeimman hallinto-oikeuden jäsenen ja oikeusneuvoksen virasta, jota hän on hoitanut vuodesta 2015 lähtien. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen tohtori. Pikkujämsä toimii muun ohella Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun dosenttina.

Oulun juhlaviikot suurimpien joukossa Oulu Finland Festivals (FF) on koonnut tilastot jäsenfestivaaliensa käyntimääristä 2019. Taide- ja kulttuurifestivaalilta saadut luvut kertovat, että festivaalien yleisö-

Kuntotutkimus sulkee museon Oulu Pohjois-Pohjanmaan museolla tehdään kuntotutkimuksia. Rakenteellisten ja taloteknisten tutkimusten vuoksi museolla joudutaan tekemään muun muassa rakenneavauksia ja putkistojen kunto tarkistetaan tv- ja digiröntgenkuvauksella. Tutkimuksien vuoksi museo on suljettu yleisöltä tiistain ja keskiviikon ajan 21.– 22. tammikuuta.


8

VISKAALIN RÖSSY. PAIKALLISTA EVÄSTÄ TALVEN ULKOILUUN! AIDOSTA VERESTÄ. KS. RÖSSYRUOKARESEPTIT WWW.VISKAALIN.FI

TEKSTARIT 13234

OTTAAKO PÄÄHÄN? HALUATKO KEHUA? OTA KANTAA! Kiitos myös tanssipari Mona K. jaTuomoT, sekäTiia Karhu lauluesityksistä. Teitte päivästämme juhlan!

KIIMINKIJOENTIELLÄ REKKAAUTOT ajavat kapealla tiellä

vaarallisen lujaa. Liukkailla keleillä pelottaa auton ratissa. OULUN KAUPUNKI voisi järjestää murske- ja hiekkakasoja eri paikkoihin, josta ihmiset voisivat hakea ilmaiseksi.Tulisi halvemmaksi ennakkoon ja vältyttäisiin turhilta kaatumisilta pihoilla. Hyvänä esimerkkinä Toppilan K-supermarket järjesti tällaisen. Nim. Kiinteistöverolle vastinetta VOIHAN OULUN Kisko ja naisten 1-sarjan lentis. Kehuitte vajaa 2 v. sitten, että nyt on Oulun alueen tyttölentopalloilijoille ”urapolku” olemassa, mutta kuluneet 1,5 vuotta ovat osoittaneet, että junnujen polku on pääosin vienyt vaihtonurkkaukseen. Jotain tarttis tehdä! MERI-TOPPILAN VUOKRATALOISTA yöt läpeensä mölyävät nuorisojuopot saisi laittaa asumisvalmennukseen tai valvottuun asuntolaan. Lökäpöksyt

KYSY LÄHIKAUPASTASI! KYSY LÄHIKAUPASTASI! WWW.VISKAALIN.FI WWW.VISKAALIN.FI

RUNO SUONISEN tekstiä lukiessa tulee mieleen vanha tervehdys: minä olen hullu, mutta kuka hullu sinä olet. Nim. hullu

PARAS UUTINEN Oulun kaupungilta pitkään aikaan tuo päiväkotilasten ”puoli päivää pihalla”toiminta. Hienoa Ulla Rissanen ja muut tädit! Nyt vielä tätä ajattelua koululaisillekin. Kännykän käyttökielto kouluaikana mietintään? Ulos, ulos KIITOKSET HYVÄSTÄ ja asiallisesta kirjoituksestasi Tiina Arlin! Kun näihin tuoksuihin lisätään vielä tupakoitsijat, vilkkuvat mainokset ja pauhaava musiikki, oppii kiertämään keskustan kaukaa! Hyvää alkanutta vuotta! Mummo HAAPALEHDOSSA KENTÄN lähellä joku juoksuttaa Belgia ym. paimenkoiraa vapaana pitkin pyöräteitä. Toivottavasti ei juokse Rotweilerini suuhun, joka tietysti hihnassa, mutta eihän se estä konflikteja, jos kohdalle sattuu. Pitäisi käyttää järkeä,

jos sitä on: Ei vapaana pitää koiria! HYVÄT JA kauniit kiitokset kaikille, jotka ovat tukeneet Oulun Seudun Hengitysyhdistystä arpajaislahjoilla. Tv. Kerääjä.

AUTOILIJAT, HUOMIOKAA uudet liikennejärjestelyt käännyttäessä Puistokadulta Limingantielle. Puistokadulla selvät opasteet. Oikealta kaistalta ei ajeta suoraan Liminkaan johtavalle kaistalle. T. Läheltä pitänyt

OULUN ELÄKELÄISET: Lämpimät kiitokset juhlavasta esiintymisestänne Fregatin 10v. juhlassa. Telemark Team Marko Tolvaselle myös lämpimät kiitokset! Järjestit meille ihanat esiintyjät Fregatin 10-vuotisjuhliin.

MUMMO KERROIT, että kaupassa myyjät ja vartijat seuraavat sinua. Kyllä sitä seurantaa tapahtuu joka paikassa menet minne tahansa. He tekevät työtään, mutta me olemme asiakkaita. Liikkumisrauha kaikille, elä ja

SYDÄMELLINEN KIITOS Otaxin kuskille

autoni käynnistämisestä Kaakkurin bensatankilla maanantaiaamuna 30.12. Uusi akku ja matkani jatkui Savoon. T. Hätääntynyt naiskuski

Avasimme Ouluun uutta hallitilaa Uudessa hallissa on aikaisempaa enemmän tilaa isommallekin kalustolle. Kysy meiltä myös ilta-aikoja huollolle. Löydät meidät edelleen tutusta paikasta Limingantullista osoitteesta Kallisenhaara 4.

anna toistenkin elää. Mummo KUN KATSELEN tätä maailman menoa, olen kiitollinen siitä, että kuulun ns. suuriin ikäluokkiin. Suurin osa meistä lapsista sai kristillisen kasvatuksen niin kotona kuin koulussakin eikä sen oikeellisuutta kyseenalaistettu. Saamastamme kasvatuksesta on tuskin ollut kenellekään haittaa, päinvastoin. Saimme hyvät eväät elämäämme jokainen. HEI SINÄ nähty lady, minne veit Rajakaltionkadun päässä hylätyn vaihdepyörän? Oli siinä useamman päivän hylättynä. Toivottavasti viet sen poliisilaitokselle. RUUSUJA KONTINKANKAAN apuvälinekeskukselle, jonka palvelu on todella erinomaista ja asiantuntevaa! Tarvittava apuväline järjestyi jälleen nopeasti, palvelussa keskitytään asiakkaan todelliseen toimintakykyyn ja tarpeisiin. Asiakkaan äiti JOS USEAMPI työnantaja on antanut työntekijälle huomautuksia, muistutuksia ja varoituksia niin kai työntekijän pitää jo

LÄHETÄ MIELIPIDE Sähköpostilla: mielipiteet@forum24.fi Viestin pituus max. 2 000 merkkiä. Tekstiviestillä numeroon 13234. Kirjoita: FORUM (väli) oma viestisi. Esimerkiksi:

FORUM Mielipiteen lähettäminen on kivaa. Tekstiviestin toivottu pituus on enintään 150 merkkiä. Tekstiviestin hinta on 0,70 euroa / viesti. Forum24 pidättää oikeuden julkaista tai jättää julkaisematta mielipiteitä/tekstiviestejä sekä käsitellä niitä.

katsoa peiliin missä vika?

KIITOS! PARAS joululahja lapselleni päiväkodilta. Ei tarvinnut ahtautua Ainolaan. Lapset saivat olla päivystyksen ajan Lassin päiväkodissa. Monelta itkulta säästyttiin! Päättäjät, huomioikaa myös kesä. Vanhemmat tekevät vuorotyötä, lapset muutenkin joutuvat joustamaan sen vuoksi kun ollaan myös illalla ja viikonloppuna töissä ja hoidossa. Inhimillisyyttä lapsille, kiitos! Kiitos Lassin päiväkodin henkilökunnalle!

ö i tt i e k a i s uu a k i A

MERCEDES-BENZ -HUOLTAJA OULUSSA • Nopea palvelu • Edulliset hinnat • Mobil-öljyt • Laadukkaat varaosat 3 vuoden takuulla

HAARUKOI VALIKOIMASTAMME ITSELLESI SOPIVA KEITTIÖ!

www.mbosa.fi Varaosat:

ma–pe 8.30–17.00 p. 08 554 0220 varaosat@mbosa.fi

Korjaamo:

ma–pe 7.30–17.00 p. 08 311 6961 korjaamo@mbosa.fi

Kallisenhaara 4 90400 Oulu

Palolantie 16, 90630 Oulu 08 530 5005 | ma-pe 9-17 | www.inno-keittio.fi


9

LUKIJOIDEN MIELIPIDE

Tiistai 14. tammikuuta 2020

POP Rah a ilman me stot rkintäpalkkiota 29.2.2020 asti

SÄHKÖPOSTIT mielipiteet@forum24.fi

VA R A S T O I N T I O N VA N H A N A I K A I S TA

Yliopiston vetovoima on muualla kuin kaupungin keskustassa OULUN YLIOPISTON rehtori Jouko Niinimäki perustelee (Forum24, 7.1.2020) yliopiston siirtoa Linnanmaalta keskikaupungille vetovoiman vuoksi. ”Yliopiston pitäisi olla logistisessa ytimessä.”Riippuu, miltä kannalta asiaa katsoo. Juuri logististen näkökulmien vuoksihan Linnanmaalle on rakennettu kasvatustieteiden tiedekunnan harjoittelukoulut, kasvitieteellinen puutarha, siirretty keskustasta arkkitehtuurin osasto ja rakennettu liikuntahalli, Teknologiakylä, opiskelija-asunnot, kevyen liikenteen baana ja luvassa on uimahalli. Kovaa vauhtia valmistellaan ammattikorkeakoulun siirtymistä yliopistorakennukseen. Eikö siinä ole logistiikkaa kylliksi? NIINIMÄKI VETOAA vetovoimatekijöihin, kun Helsingin, Turun, Tampereen ja Jyväskylän yliopistot ovat kaupunkien keskustoissa. Vetovoimatekijöitä ei saavuteta matkimalla muita, ne täytyy löytää omasta toiminnasta ja toimintaympäristöstä. Puhutaan profiloinnista eli omien erityispiirteiden ja vahvuuksien löytämisestä. Niitä Oulun yliopistolla on kylliksi, jos vain ne halutaan tai osataan nähdä. Jo Linnanmaan yliopistorakennus hakee arkkitehtonisesti vertaistaan. Siinä on nähtävissä arkkitehtuurin tyylin muutokset neljän vuosikymmenen ajalta. Tilat on rakennettu niitä aloja varten, jotka niissä toimivat, osa on kuitenkin hyvin muunneltavissa. Kampus on Suomen oloissa ainutlaatuinen. Ei pitäisi ajatella liian pienesti niin kuin muualla Suomessa, vaan ottaa mallia suu-

ren maailman yliopistokampuksista. Oulu on pohjoisen alueen suurkaupunki, ”pohjoinen metropoli” ja meillä on tilaa yliopistonkin elää leveästi! Valtion taideteostoimikunta on tilannut nimenomaan Oulun yliopistoon Linnanmaalle kolme upeaa ulkoveistosta: Antero Ruotsalaisen Älä särje ympyröitäni Pihlajapihalla, Matti Peltokankaan Yhtyvät säteet pääkirjaston edessä ja Veijo Ulmasen Akku Saalastinsalin edessä. Kun olin osa-aikaeläkkeellä kulttuurikoordinaattorin vakanssilla järjestin sisällä olevien taideteosten inventoinnin, kuvauksen ja atkrekisterin, teoksia koko yliopistossa oli yli 500 ja tiedossa kaikki, missä paikoissa ne olivat.

Onko yliopiston ydintehtävä kantaa huolta Oulun keskustan vireydestä? Lieneekö rekisteri enää ajan tasalla, mutta huomattava määrä arvotaidetta joka tapauksessa Linnanmaan yliopiston tiloissa vielä lienee, osa niillä paikoilla, jonne ne on hankittu. Kaikki eivät ole siirrettävissä. MUUTAMA PÄIVÄ sitten Uudenmaan uutisissa kerrottiin Aalto-yliopiston täyttävän 10 vuotta. Todettiin, että tämä yliopisto on maan monipuolisin siellä kun voi opiskella tekniikkaa, kauppatieteitä ja taideaineita.

Eikö Oulun yliopisto ole vielä monipuolisempi opiskelutarjonnaltaan? Eipä taida olla yleisesti tiedossa. Kyllä yliopiston tarjonta ja maine ovat opiskelijoille tärkeämpi asia kuin muutaman kilometrin välimatka keskustaan varsinkin, kun kaikki elämiseen tarpeellinen on lähellä. Mistä keskustasta löytyisi se tyhjä alue asemakaavassa, jonne näin massiivinen kokonaisuus voisi sijoittua? Kyllä se olisi jostakin muusta pois. Samaa Ouluahan se on Linnanmaakin, onko yliopiston ydintehtävä kantaa huolta Oulun keskustan vireydestä? Linnanmaan rakentaminen yliopistolle hyväksi paikaksi on ollut oululaisille ja lähimaakuntien asukkaille sydämen asia ja sitä on tuettu kaikin voimin. Nyt ihmiset ovat kauhuissaan. On syytäkin, tuhottiinhan yliopiston eläinmuseokin eikä sen vertaista tulla koskaan kulttuurikaupungiksi pyrkivään Ouluun saamaan, ja yliopiston siirto olisi viimeinen naula Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeeseen. YLIOPISTON HALLITUKSESSA on puolet muita kuin yliopistolaisia ja melkein kaikki muilta paikkakunnilta. He eivät tunne Oulun yliopiston taustaa eivätkä muitakaan asioita. Heidät ja ehkä hallituksen opiskelijajäsenetkin on helppo ohjata mihin suuntaan halutaan. Toivon voi panna ainoastaan Oulun päättäjiin: käyttäkää nyt järkeänne! Ei Suomessamme ole liikaa rahaa perusteettomien päähänpistojen toteuttamiseen.

Elna Stjerna Oulun yliopiston viestintäpäällikkö 1983–2002

RAHASTOI UNELMIISI Tutustu POP Rahastoihin: www.poppankki.fi/rahastoi-unelmiisi

H arkitsetko Harkitsetko u u ttkotia? a kotia? TALOESITTELY uutta KE 15.1. TAKLO L 17-19.00 OULU | OULUNSALO

Puh. 020 166 6870 | 020 166 6890

poppankki.fi/suupohjanosuuspankki

OESITTE TALOESITTELY LY OULUSSA SOITTAJANKANKAALLA Tempopiha 5

ta loissa lm i s ä va i jä n E d e l lä k ä v

ä v al m E d e l l ä k ä v i jä n

i sta loissa

Nätti-mall Nätt

HUOM! Ke HU vä Oän M! 20 Ke14 vään 2 aloitu aloitusajat nytsa my jaonni nis 4 sä! 01hyvin tyn ny On tomistaa Om n yoy nn ninoismsis ät!

• Energia teho v a lmiskodi • Energiateho t valmiskodit kokemuk sella. Huoneis toal kokemuksella. Esittelem

upean 1 -ker rosk 99 mk2äytännöllmiseHuoneistoal odin ellä poh

vuoden vuoden

jarat

kaisulla. Esittelemme upean 1-kerroskodin TerVvA Esittelemme makuuhuoneen 1-kerroseupean Skolmen tIN I uloY aK t u t u s t u käytännöllisellä pohjaratkaisulla. m a a kodin käytännöllisellän pohjaratkaisulla. ja ihastu -

VAIN YKSI Tervetuloa tutustumaan ja ihastuTervetuloa tutustumaan ja ihastumaan Y h t etuotantoomme Nätti-mallisto laadukkaaseen ja keskustelemaan istyös sä tarjoamistamme vaihtoehdoista teidän tarpeisiin. -mallisto E d e l l äk ä vi

ä E de l l äk

nä vi j ä

m va l

jän ä

is sa ist alo va lm

lo is sa i st a

tti Nä On onni omistaa hyvin tehty

talo!

Esittelij

Y h t e iä pais tlla y ö inku s lma s nämyymälästä

Yksilölliset kodit mallistosta muutoksin tai omista suunnitelmista. Esittelijä pai lla

P

inkulman myymälästä

On onni omistaa

59, 90120

Oulu

Puutuomela Oy 59, 90120 Oulu

! hyvin tehty talo

1

J UU R I T E I L LE J U U R I T E I LL E

1

RA

RA

Uusikatu P 57-, 90120 Oulu. P. 050 352 6641 jt-talo@jt-talo.com www.jt-talo.com

KE NN ET T U JA S I S U S T E T TUU KE N T N E T T U JA S I S U S T E T

AAA®® AAA

Korkein luo

tto ©Soliditet luokitus 2014

Korkein luottoluokitus ©Soliditet 2014 Soliditet 2020

2020


10

IHMISET & ILMIÖT

www.forum24.fi

Teatteria kehässä Joni ”Ioni” Pellikka on showpainin tuore Suomen mestari

MARKO SIMONEN

Wrestling • Tarkoittaa showpainia, joka

on näytelty ja käsikirjoitettu painikamppailu. • Suomeen laji tuli vuonna 2003. • Harrastajia eli painijoita Suomessa on noin 40. • Koulutusta esiintymiseen järjestetään Porvoossa. • Tapahtumia on kerran kuussa pääasiassa pääkaupunkiseudulla.

OULU

Sarianna Turula

sarianna.turula@forum24.fi

Sentenced soi ja Ioni astelee painavin askelin kehään, yleisöä villiten. Helsingin Teatteri Forumin täysi yleisö todistaa titaanien taiston, kun showpainin Suomen parhaat ottavat toisistaan mittaa. Oululaislähtöinen Joni Pellikka, eli Ioni, tyrmää vastustajansa ja voittaa mestaruuden. Showpaini on pääsääntöisesti käsikirjoitettua teatteria ja viihdettä. Mestaruuden voittamiseen saa silti tehdä paljon töitä. – Voitto tuli usean vuoden näyttöjen perusteella. Mestaruus on ollut tähtäimessä alusta asti, joten mahtava tunne voittamisesta oli täysin aito, kertoo Pellikka. Kelataan aikaa parikymmentä vuotta taaksepäin, Pellikan lapsuuteen. Televisiossa pyöri amerikkalainen wrestling ja poika katsoi showta silmät pyöreinä. Taistelijat villitsivät yleisön ja nousivat jatkuvasti ylös vastustajan kovista iskuista huolimatta. – Supersankareita! Laji kiinnosti, mutta lajia ei ollut vielä Suomessa. Meni vuosia ja wrestlingsankaruus kyti nuoren miehen mielessä. – Vasta 28-vuotiaana törmäsin Porvoossa järjestettävään showpainikoulutukseen. Pakkasin elämäni Oulussa ja muutin Helsinkiin

koulutuksen perässä. Kymmenen kuukauden kuluttua mies oli valmis esiintymään. Showpainin perusteet olivat hallussa: – Tärkeintä on ymmärtää, että kyse on teatterista, ei kamppailulajista. Se ei ole verrattavissa painiin tai nyrkkeilyyn, vaan on esittävää taidetta, näyttelyä. Toiseksi tärkeintä on turvallisuus. – Vaikka showpaini on todella fyysinen laji, vakavilta vammoilta pyritään välttymään.

Ioni on sankari Suomessa showpainin takana häärii FCF Wrestling -yhdistys, joka järjestää tapahtumia kerran kuukaudessa lähinnä pääkaupunkiseudun yökerhoissa ja teatterisaleissa. Yhdistykseen kuuluu noin 60 jäsentä, joista noin 40 esiintyy, eli taistelee. – Painijoita on kaikenkokoisia, -ikäisiä ja -näköisiä. Ikähaarukka on 18–50 ja naisia on harrastajissa pian kolmannes. Jäseniä on ympäri Suomen. Pellikka on ainoa oululainen, eräs on Muhokselta ja suurin osa pääkaupunkiseudulta.

Suomalainen showpaini on Joni Pellikan mukaan kärsinyt maineestaan, kun sitä on markkinoitu virheellisesti kamppailulajina. – Haluamme korjata kuvaa lajista. Voit tulla katsomaan ja pitää meitä pelleinä, tai voit uppoutua tarinaan, heittäytyä viihteeseen ja elää showssa mukana. Jokainen painija luo itselleen hahmon, sankarin tai pahiksen. Ioni on yleisön sankari, joka pelaa reilua peliä ja johon on helppo samaistua. Ioni on vahvasti oululainen, ”Puolen Suomen Painija”. Show näyttää brutaalilta väkivallalta, kun vastustajaa hakataan tuoleilla, tikkailla tai muilla ”aseilla”. – Pääasiassa otellaan ”herrasmieskaavalla” painija-painijaa vastaan, mutta erikoisnäytöksissä ”aseet” ovat sallittuja. Jotkut katsojat tykkäävät sekopäisemmästä menosta, Pellikka nauraa. Mustelmilta, venähdyksiltä tai kivulta ei voi välttyä. – Harjoittelemme paljon heittoja, iskujen vastaanottamisia ja kehonhallintaa koulutuksessa ja ennen otteluita. Kaiken tulee näyttää aidolta ja hurjalta, että illuusio kamppailutilanteesta säilyy.

Show Ouluun? Suomalainen showpaini on Pellikan mukaan kärsinyt maineestaan, kun sitä on markkinoitu alussa virheellisesti kamppailulajina. – Yleisö tuli katsomaan tapahtumaa, ymmärsi sen olevan näyteltyä ja pettyi ”pelleilyyn”. Haluamme korjata kuvaa lajista. Voit tulla katsomaan ja pitää meitä pelleinä, tai voit uppoutua tarinaan, heittäytyä viihteeseen ja elää showssa mukana. Kokea elämyksiä ilman ennakkoluuloja. Pellikan suuri toive olisi tuoda showpainitapahtuma kotikaupunkiin Ouluun. – Se on työn alla. Olen kartoittanut, mihin voisimme kehämme pystyttää. Ihan joka yökerho ei ole mahdollinen, sillä kehä vaatii melko suuren tilan. Toivottavasti pääsemme näyttämään harvinaisen ja viihdyttävän showmme myös Ouluun!

ME AUKI HLL Kati Porma jaOLVÄEM Tarkastus LIPÄIVÄT!

EHL, LL suu- ja leukakirurgi Väinö Kurttila (implantit ja

leikkaukselliset hampaan poistot),

33€

Ei toimisto- (norm. 51,50€ HLLmaksua Väinö Kurttila oma osuus)

Ioni on Joni Pellikan luoma wrestling-hahmo. Pellikka on harrastanut showpainia viisi vuotta ja toimii aktiivisesti FCF Wrestling -yhdityksen riveissä. Hän haaveilee showpainitapahtuman järjestämisestä koti-Oulussa.

JATKUU AUKI AMLE E OLEM VÄLIPÄIVÄT!

Talvivaatteet

-60%

suukirurgiset palvelut: HLL Väinö Kurttila

suukirurgiset palvelut: EHL Ilkka Halunen

(erikoisala protetiikka ja purentafysiologia), Asiakkaille autopaikka oven edessä.

Minna Huotari

erikoishammaslääkäri protetiikka ja purentafysiologia

Minna Huotari

erikoishammaslääkäri etiikka ja purentafysiologia

Erja Vesterlund hammaslääkäri

VastaanottoHLL Esa-Pekka Juopperi 15.1. alkaen Vastaanotto auki myös lauantaisin. Asiakkaille autopaikka oven edessä. valkaisu HLL Tapio Koivuvaara, (sis. hammaskiven KI EMME AU OL poiston) HLL Iiris Lukkarinen, Vastaanotto auki myös lauantaisin. OTAMME LIPÄIVÄT! VÄ HLL Seija Peltoperä, HLL Kati Porma ja UUSIA POTILAITA HLL Erja Vesterlund, Katriina Järvelä suuhygienisti Anu Ojalehto vastaanotolla, hammaslääkäri Suuhygienisti Anastasiya Kakhovska suukirurgiset palvelut: HLL Väinö Kurttila Suuhygienisti Lotta Lehtinen OLEMME AUKI

220€

Asiakkaille autopaikka oven edessä. IVÄT! VÄLIPÄ

HLL Kati Porma ja

Vastaanotto auki myös lauantaisin. Asiantuntevaa monipuolista Anuja Ojalehto vastaanotolla, hammashoitoa taisuuhygienisti 044 7388 689 jo yli 20 vuoden suukirurgiset palvelut: HLL Väinökokemuksella! Kurttila

Erja Vesterlund hammaslääkäri

Koulukadun hammaslääkärit HLL Kati Porma ja

OTAMME Asiakkaille autopaikka oven edessä.

Koulukatu 15 2. krs /Asema UUSIA POTILAITA37 B

VÄLIPÄIVÄT!

Erja Vesterlund ja purentafysiologia hammaslääkäri Puhelin 08 371 100 protetiikka tai suuhygienisti 044 7388 689 hammaslääkäri Anu Ojalehto vastaanotolla,

hammaslääkäri

suukirurgiset palvelut: HLL Väinö Kurttila Minna Huotari

erikoishammaslääkäri Vesterlund Asiakkaille autopaikkaErja oven edessä. protetiikka ja purentafysiologia hammaslääkäri

Vastaanotto auki myös lauantaisin.

Katriina Järvelä

(autopaikka nro 9 sisäpihalla)

www.koulukadunhammas.fi

OTAMME UUSIA POTILAITA

hammaslääkäri

tai 044 7388 689

Merikoskenkatu 1, Tuira, p. 08 336 635 • ark. 10 –17 Kaakkurinkulma 4, p. 08 336 650 • ark. 10 –19, la 10 –16


11

FORUM24

Tiistai 14. tammikuuta 2020

UUDISTUNUT SOKOS HERKKU

Meillä teet arkiruokaostokset helposti ja vaivattomasti edullisin S-market hinnoin!

3

98

/ras

FRESH SERVANT Lounas Hetki -salaatit 210-315 g (18,95-12,63/kg)

VALIO Polar juustoviipaleet 270-300 g (14,63-13,67/kg)

5

98

/pkt

KOKKIKARTANO Kiusaukset 650-700 g (9,20-8,54/kg)

TUPLA+ Proteiinivanukkaat 180 g (8,28/kg)

0

/kg

Keräkaali Hinta voimassa viikolla 3.

HERKKU Jättikatkaravun pyrstöt 200 g (45,90/kg)

1

3

/pkt

1

1

49 /prk

35

/pss

FAZER Puikula pehmeämpi 100kaura 220 g (6,14/kg)

SOKOS-TAVARATALO Kauppakeskus Valkea, Isokatu 25, 90100 Oulu

3

95 /pkt

SOKOS HERKUN AUKIOLOAJAT: Sokos Herkku ma–la 7–22, su 9–21 Ruokatori ma–la 7–21, su 10–18 Herkun Kukka ma–la 9–21, la 9–19, su 11–18

85

25

ATRIA Kevyt nauta-sika jauheliha 9,5% 400 g (8,12/kg)

SEURAA MEITÄ: Sokos Herkku Oulu @sokosherkkuoulu

9

90 /prk

21 /pll

RAINBOW Luontainen kivennäisvesi 1,5 l (0,54/l) sis. pantin


12

FORUM24 Asuntokolmio Oy

www.forum24.fi

Sisustajantori Paljetie 5, Oulu. 010 633 8880

Lakeustalo Liminganraitti

Menestyksen vuosi 2019 – yli 50 % kasvu!

Taas on vuosi vaihtunut ja on aika vetää yhteen menneen vuoden tulokset; voitot, tappiot, onnistumiset ja kehitystarpeet. Ilon ja surun aiheet. Onneksi Asuntokolmion vuosi koostui pääosin onnen hetkistä. Oli ilo kokoontua saman pöydän ääreen kuukausi toisensa jälkeen ja todeta meidän tehneen jälleen sekä vuoden 2019 että koko yrityksemme historian parhaan myyntikuukauden. Tahti vain parani loppuvuotta kohti mentäessä. Kun monet välittäjät tuskailivat hiljaisen loppuvuoden kanssa, meillä kauppatahti vain kiivastui entisestään. Marraskuu oli historiamme hurjin kaupantekokuukausi.

Vuosi 2019

Yli 50 %:n kasvu vuoteen 2018 verrattuna! Se on reilusti enemmän kuin uskalsimme budjettiimme kirjoittaa. Mutta, se ei ole yhtään liikaa verrattuna tekemäämme työmäärään ja satsauksiimme myyntivoiman ja -taidon kasvattamiseksi. Avasimme vuoden vaihteessa kolmannen asuntomyymälämme Limingan uuteen Lakeustaloon ja palkkasimme pari myyjää lisää. Tuhansia asuntoesittelyitä ja enemmän kuin tuhat kohtaamista asiakkaiden kotona myynti- ja ostotoimeksiantojen merkeissä, kymmeniätuhansia puheluita ja sähköposteja sekä paljon muuta vuoteen mahtuu. Meillä oli jo 8 hienoa vuotta takana yhtenä Oulun Seudun suurimmista alan yrityksistä. Vuonna 2019 otimme ison harppauksen kohti terävintä kärkeä, ja teimme kovasti markkinaosuuksien uusjakoa Oulun seudulla. Alamme ei ollut minkäänlaisessa nousukiidossa; alueen kauppamäärä kasvoi vain muutaman prosentin. Teimme siis selvästi asioita eri tavalla kuin alallamme on totuttu ja teimme monia asioita oikein. Sen tulokset todistavat. Tällä tiellä, kehityksen

kärjessä, aiomme jatkaa myös vuonna 2020. Säilytämme paljon hyviä asioita, jalostaen ja viilaten asiakaspalveluamme, myyntitaitoamme sekä osaamistamme vielä pykälän verran paremmaksi ja tasalaatuisemmaksi.

Kasvu jatkuu

Välittäjän työ on vaativaa, eikä kaikista ole tälle alalle. Viranomaisten vaatimukset ja määräykset kasvavat vuosi vuodelta, eikä työ ole ainakaan helpommaksi muuttumassa. Osaamme seuloa rekrytoidessamme henkilöt, joissa on ainesta alalle, ja koulutamme heistä tehokkaasti hyviä kiinteistönvälittäjiä. 1 – 2 uudelle tekijälle tarjoamme tänäkin vuonna mahdollisuuden päästä huipputiimiimme mukaan menestymään. On ilo katsoa, kun uusi työntekijä oppii joka päivä uutta, tekee valtavalla innolla töitä ja antaa kaikkensa sen eteen, että asiakas on tyytyväinen. Kehitys on huimaa ja siitä saa yrittäjä itselleenkin melkoisesti uutta energiaa. Innostus tarttuu; niin asiakkaisiin kuin kollegoihin! Siinä yksi menes-

tyksemme salaisuus. Toinen on varmasti ennakkoluulottomuus sekä into ja halu oppia uutta. Olemme alusta asti käyttäneet sujuvasti kahta kauppatapaa, perinteisen rinnalla Tarjouskauppaa, ja yhtä luontevasti teemme kauppoja myös ostotoimeksiannoilla eli Asuntokolmion Kotijahdilla. Haluamme palvella oikeasti myös asunnon ostajia – etsiä heille sen, mitä ei tunnu millään löytyvän!

Nöyrin mielin ja kiitollisena asiakkaiden meille osoittamasta suuresta luottamuksesta jatkamme työtämme. Iloisena, kun saamme tehdä työtä, jota rakastamme. Palvella asiakkaita suurella sydämellä ja itsemme sekä ammattitaitomme täysillä likoon laittaen. Juridista osaamista, rakennustekniikan tuntemusta, verotietämystä ym. tarvitaan päivä päivältä enemmän. Me emme pelkää haasteita. Myymme hankalimmatkin kohteet, ja pystymme myös niistä ’helpommin myytävistä’ hankkimaan parhaan markkinahinnan, vaikka myymmekin asunnot keskimäärin 35 % kollegoitamme nopeammin. Me palvelemme myös kaupan jälkeen, jos on tarve. Neuvomme, autamme, konsultoimme.

Oletpa myymässä tai ostamassa, tutustu meihin osoitteessa: www.asuntokolmio.fi/valittajamme Kilauta välittäjälle suoraan tai laita yhteydenottopyyntö vaivattomasti esimerkiksi sivun alalaidasta löytyvällä ”Ota yhteyttä” -lomakkeella.

Autamme mielellämme.

Kun me välitämme kotiasi, me myymme sitä yhdessä.


13

FORUM24

Tiistai 14. tammikuuta 2020

10C, Liminka. 010 633 8889

Kirkkotie 2, Haukipudas. 010 633 8888

www.asuntokolmio.fi

Elämäsi helpoimmat asuntokaupat – ei kuluja myyjälle! Miltä kuulostaisi, että ostaja maksaa sinun puolestasi välityspalkkion? Asuntokolmion Kotijahdissa uutta kotia etsivä ostaja maksaa välityspalkkion puolestasi ja sinä saat elämäsi helpoimmat asuntokaupat.

Meillä on valmis ostaja mm. näille kohteille: RIVITALO

OMAKOTITALO

Alue: 10 km säteellä Oulun Yliopistolta. Hinta max. 140.000 €. (TA 273919) Soita Kati 040 138 8669

Alue: Karjasilta ja lähialueet. Hinta max. 300.000 €. (TA 275919) Soita Joel 040 1565 451

TA = toimeksianto

3–4h, k

OMAKOTITALO

4 h, k

Alue: Kempele, Liminka tai eteläinen Oulu. Iso talli toiveissa! Hinta max. 250.000 €. (TA 234619) Soita Janne 040 138 8665

KERROS- tai RIVITALO

+3h, k

OMAKOTITALO

OMAKOTITALO

+5h, k

OMAKOTITALO

+110 m²

OMAKOTI- tai PARITALO

OMAKOTITALO

4–6h, k

OMAKOTITALO

3–4 h, k

OMAKOTITALO

4–6 h, k

OMAKOTITALO

+4h, k

OMAKOTITALO

OMAKOTITALO

+130 m²

OMAKOTITALO, PT tai RT

+4h, k

OMAKOTITALO tai TONTTI

OMAKOTITALO

4–6h, k, at

Alue: Pyykösjärvi, Välivainio, Tuira. Yli 80 m². Hinta max. 160.000 €. (TA 275819) Soita Juhani 040 138 1385

Alue: 3 km säteellä Rajakylän koulusta, ei Rajakylä. Aidattu / suojaisa piha toiveena ja väh. 4 mh. Hintaluokka 150.000–240.000 €. (TA 287720) Soita Lauri 040 138 0004

Alue: 3 km säteellä Kastellin koulusta / 90220– 90240. Erillinen työtila / autotalli toiveissa. Hinta max. 230.000 €. (TA 287120) Soita Lauri 040 138 0004

Alue: Oulu, Kempele ja Liminka. Pateniemi pohjoisin raja. Talo 90-luvulta tai uudempi, toiveena iso oma tontti. Hinta max. 200.000 €. (TA 277119) Soita Lauri 040 138 0004

Alue: Kempele, Kokkokangas, Linnakangas. Hyväkuntoinen asunto, ei remontin tarvetta. Hinta max. 190.000€. (TA 280819) Soita Maria 040 138 8668

Alue: Kiiminki, Yli-Kiiminki, II. Suojaisa, rauhallinen tontti. Autotalli. Hinta max. 150.000 €. (TA 271419) Soita Susanna 044 329 0674

Alue: Välivainio, Koskela, Toppila, Pyykösjärvi, Isko. Autotalli tai mahdollisuus rakentaa. Hinta max. 285.000 €. (TA 242519) Soita Susanna 044 329 0674

Alue: Kempele, Liminka, Tupos. Hyväkuntoinen, uudehko talo. Autotalli tai autokatos. Hinta max. 230.000 €. (TA 275619) Soita Susanna 044 329 0674

Alue: 90420, 90540, 90650, 90670. 2000-luvulla rakennettu. Hinta max. 400.000 €. (TA 284719) Soita Eija 040 138 8666

Alue: 60 km säteellä Oulun pohjoispuolelta. Rantatontti. Hirsirunkoinen talo, käy myös remonttikohde. Hinta max. 250.000 €. (TA 284119) Soita Kati 040 138 8669

OMAKOTITALO tai TONTTI

+4h, k

Alue: Välillä Haukipudas–Kiviniemi. Oma tontti. Hinta max. 300.000 €. (TA 280119) Soita Juhani 040 138 1385

3–4h, k

Alue: Liminka, Tupos, Kempele, Muhos, Kiiminki. Uudehko asunto, väljältä paikalta. Hinta max. 210.000 €. (TA 276719) Soita Marja-Liisa 040 138 8166

Alue: Kempele, Liminka, Kiiminki, Haukipudas. 2000-luvun talo. Rauhallinen ja suojainen tontti. Hinta max. 280.000 €. (TA 277619) Soita Marja-Liisa 040 138 8166

Alue: Talvikangas, Kiulukangas, Rannanperä. Hinta max. 350.000 €. (TA 262119) Soita Maria 040 138 8668

Alue: Ylivieska, Niemelänkylä, Salmiperä, Toivonpuisto, Kivioja, Pyörreperä. Uudehko, nykyaikaisella lämmitysjärjestelmällä varustettu talo. Hinta max. 280.000 €. (TA 281719) Soita Miikka 040 138 8844

Soita ja tarjoa!

Me palvelemme myös asunnon ostajia – kerro mitä etsit, me autamme!

Olemme SKVL:n jäsenyritys.


TERVEYS

TerveysHelpin avulla etälääkäripalvelut ovat aina ulottuvillasi.

Teemana lasten liikunta

Lue lisää lahitapiola.fi/terveyshelppi ja lataa applikaatio puhelimeesi.

Iloa, naurua ja punaisia poskia Lasten tulisi liikkua pari tuntia päivässä OULU

Sarianna Turula

sarianna.turula@forum24.fi

Leikki on lapsen työtä, sanotaan. Leikin tulisi olla myös lapsen liikuntaa, painotetaan. Lapsuuden liikuntatottumukset pohjaavat tulevaan, terveelliseen elämäntapaan. Sen vuoksi lasten liikkuminen on oltava säännöllistä ja ennen kaikkea hauskaa. Kysyimme Oulun kaupungin lasten liikuntavastavaava ja liikunnanohjaaja Piia Moilaselta lasten liikunnan tärkeydestä ja Oulun kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista. Miksi lasten liikunta on tärkeää? Lapsena luodaan pohja liikunnalliseen elämäntapaan, joka voi kantaa aikuisiän liikuntaharrastuksille. Pieni lapsi liikkuu ja leikkii luon-

nostaan. Pienenä leikki ja ympäristön tutkiminen ovat lapsen liikuntaa, omien taitojen kokeilu, niissä oppiminen ja onnistuminen. Mikä on vanhempien rooli lasten liikuntatottumusten luomisessa? Vanhempien esimerkillä on suuri merkitys liikunnassa. Kotoa saadulla esimerkillä lapsi voi oppia, että liikunta on osa arkea. Perheenä yhdessä liikkuminen, esimerkiksi luonnossa, leikkipuistoissa, pallokentillä ja uimahallissa, jättävät hyviä muistoja ja kokemuksia liikunnasta ja liikunta tulee vähän kuin yhdessäolon sivutuotteena. Näihin tuttuihin paikkoihin lapsen on helppo lähteä isompana itsenäisesti tai kaverin kanssa liikkumaan. Vaikka itse ei olisi hikiliikkuja, voi esimerkkiä antaa silläkin, mihin sävyyn liikunnasta ja sen merkityksestä lapselle puhuu, kannustaa ja rohkaisee lasta liikkumaan. Minkä verran lapsen olisi hyvä liikkua päivittäin?

Oulun kaupunki järjestää lapsille ja lapsiperheille muun muassa vauvauintia ja uimakouluja. Lisäksi kuperkeikkatoimintaa ympäri Oulun, perheliikuntaa, vauva- ja taaperojumppaa sekä luistelu- ja hiihtokouluja.

Huomioi alle kouluikäisen lapsen liikunnassa: • Lapsen koko keho ja

kaikkien aistien käyttö. • Lapsi liikkuu erilaisissa

ympäristöissä kaikkina vuodenaikoina. • Samojen liikkeiden toistaminen on avain lapsen perusliikuntataitojen oppimiseen. • Yhden liikuntataidon hiominen ei ole vielä tarpeellista, monipuolisuus on valttia! • Liikkuminen on leikkimielistä omien taitojen kokeilua ja itsensä ylittämistä. • LÄHDE: NEUVOKAS PERHE

Lapsen olisi hyvä liikkua mahdollisimman monipuolisesti päivän aikana: pyöräily, kävely, leikki, pelit... Lasten liikuntasuosituksia ollaan uudistamassa valtakunnallisesti tämän kevään aikana ja vielä nykyisten

suositusten mukaisesti liikuntaa suositellaan pari tuntia päivässä, joka voi koostua juoksusta, pallopeleistä, kiipeily/ketteryysleikeistä, hyppyleikeistä/-lajeista, urheiluharrastuksista, erilaisista aktiviteeteista.

Meille jokainen on tärkein Fysioterapiaa Pohjois-Suomessa FYSIOS II Kirkkotie 2

FYSIOS KESKUSTA Kansankatu 46 FYSIOS KASTELLI Ranta-Kastellin tie 4 B 1 FYSIOS KEMPELE Zeppelinintie 1, II krs FYSIOS KONTINKANGAS Kiviharjunlenkki 7 FYSIOS MAIKKULA Maikkulanraitti 7-9 FYSIOS MUHOS Ratatie 41

Tulisiko lasten älylaitteiden käyttöä seurata? Nykyään kannattaa kiinnittää huomiota ruutuaikaan, mitä ja kuinka paljon sen äärellä ollaan. Mitä kaikkea kivaa perhe voisi tai ehtisi tehdä yhdessä

ruudulle ”hukattuna” aikana tai olla toisilleen enemmän läsnä ilman, että välissä on jokin älylaite? Kannattaa sopia perheessä pelisäännöt ruutujen käytön kanssa ja pitää niistä kiinni. Älylaitteet tulisi sulkea

Erikoishammasteknikko

PETRI HEIKKINEN • Proteesit • Pohjaukset • Korjaukset • Hammassuojat

FYSIOS PYHÄNTÄ Kairantie 5 FYSIOS SIIKALATVA Automiestentie 2 FYSIOS UTAJÄRVI Asematie 2

• Veteraanien KELA-korvaus • NYT myös rahoituksella! Rautatienkatu 10, 90100 Oulu p. 0400 272 560 www.veliheikkinen.fi


TERVEYS

FORUM24

Tiistai 14. tammikuuta 2020

NAISTEN OMA NAISTEN NAISTEN NAISTEN OMA OMA OMANAISTEN Lääkärikeskus Gyneko hoitaa naisen terveyttä. Meiltä saat gynekologian, urologian, ihotautien, psykiatrian sekä yksityisen äitiysneuvolan palvelut helposti ja nopeasti. Lääkärikeskus Gyneko hoitaa naisen terveyttä. Varaa aikasi 08 562 4700 tai gyneko.fi Meiltä saathoitaa gynekologian, urologian, ihotautien, Lääkärikeskus Gyneko naisen terveyttä. psykiatrian sekä yksityisen äitiysneuvolan LääkärikeskusMeiltä Gyneko hoitaa naisen terveyttä. saat gynekologian, urologian, ihotautien, palvelut helposti ja nopeasti. Meiltä saat gynekologian, urologian, ihotautien, psykiatrian sekä yksityisen äitiysneuvolan psykiatrian sekä yksityisen äitiysneuvolan palvelut helposti ja nopeasti. Varaa aikasi 08 562 4700 tai gyneko.fi palvelut helposti ja nopeasti. Varaa aikasi 08Koulukatu 562 4700 gyneko.fi 41 tai 90100 Oulu | 08 562 4700 | gyneko.fi Lääkärikeskus Gyneko hoitaa naisen terveyttä. Varaa aikasi 08 562 4700 tai gyneko.fi

OMA

Meiltä saat gynekologian, urologian, ihotautien, psykiatrian sekä yksityisen äitiysneuvolan palvelut helposti ja nopeasti.

Koulukatu 41 90100 Oulu | 08 562 4700 | gyneko.fi

562 4700 Koulukatu 41Varaa 90100aikasi Oulu 08 | 08 562 4700tai| gyneko.fi gyneko.fi Koulukatu 41 90100 Oulu | 08 562 4700 | gyneko.fi

Koulukatu 41 90100 Oulu | 08 562 4700 | gyneko.fi

hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa, jotta nukahtaminen ja unenlaatu olisi laadukasta ja akut seuraavaan päivään ehtisivät latautua kunnolla. Vanhemmat ovat esimerkkinä myös ruutuajan käytön

kanssa. Mitä liikuntamahdollisuuksia Oulun kaupunki tarjoaa? Kuperkeikkatoimintaa ympäri Oulun, perheliikuntaa, vauva- ja taaperojumppaa, vauvauintia, uimakou-

luja, luistelu- ja hiihtokouluja perheille ja lapsille. Oulun kaupunki haluaa tarjota myös tiloja ja liikuntapaikkoja harrastamiselle, jossa voi harrastaa sekä kilpaurheilua että omaehtoista ja perheliikuntaa.

Juniorit liikkumaan Oulu Oulun kaupunki järjestää paljon erilaista liikunnallista toimintaa lapsille ja lapsiperheille. Alla poimintoja toiminnoista, tarjonta kokonaisuudessaan on saatavilla osoitteesta www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu. Liikuntapalveluiden Junior Actionin kevätkausi on alkanut. Junior action on ohjattua ja maksutonta liikuntaa 6–12-vuotiaille. Kevätkauden ohjelmassa on Born to Move -ryhmäliikuntatunnit, Junior Action -liikuntakerhot, pingistunnit ja trampoliinitunnit Reeniksellä. Kaikki tunnit ovat maksuttomia ja niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Junior Action -liikuntakerhojen aikataulut ja paikat varmistuvat myöhemmin tammikuussa. Born to Move -ryhmäliikuntatunteja järjestetään 29. toukokuuta saakka.Tunnit pide-

tään Oulun eri kouluilla maanantaista perjantaihin kello 13.30 tai 14.15. Pingistunteja on tarjolla maanantaisin Korvensuoran koululla kello 17–18. Trampoliinitunti pidetään Reeniksellä (Alvar Aallon katu 1) pidetään perjantaisin kello 16–17. Trampoliinitunti on tarkoitettu 10–14-vuotiaille, ja tunnille voi osallistua enintään 25 lasta. Tunnille osallistumiseen vaaditaan Reeniksen turvaohje sähköisesti täytettynä. Oulun kaupungin maksuton vauvajumppa (ei kävelevät) järjestetään maanantaisin kello 10–10.30 Värtön liikuntahallissa. Tunneilla huolletaan äitien kehoja vahvistamalla ja avaamalla lihaksia. Taaperojumppa (itse kävelevät) järjestetään maanantaisin kello 10.30–11 Värtön liikuntahallissa. Tuokio on

suunnattu aikuiselle ja lapselle. Jumppa on aikuisen ja vauvan tai taaperon vuorovaikutuksellinen hetki, jonka aikana liikutaan loruillen, laulellen ja temppuillen. Värtön liikuntahallissa järjestetään maksutonta perheliikuntaa maanantaisin kello 11–11.45. Perheliikunta on suunnattu alle kouluikäisille lapsille vanhempineen. Tunti sisältää loru- ja laululeikkejä, pelejä, kehonhallintaa ja temppuiluja sekä välinekokeiluja. Kuperkeikkoja järjestetään ympäri Oulun. Se on lapsille vapaata liikunnallista toimintaa vanhempien valvonnassa. Esimerkiksi Ouluhallissa kuperkeikka järjestetään tiistaisin kello 9.30–11 ja sunnuntaisin kello 16.30– 18.30. Kuperkeikkoihin on pieni sisäänpääsymaksu. Lisätiedot paikoista ja ajoista www.ouka.fi/oulu/liikuntaja-ulkoilu/kuperkeikka.

Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

MEILTÄ AMMATTITAIDOLLA LASTEN

FYSIOTERAPIA TOIMINTATERAPIA PUHETERAPIA Varaa aika verkossa www.ajanvaraus.coronaria.fi tai puhelimitse p. 010 525 8801

CORONARIA KUNTOUTUS- JA TERAPIAPALVELUT KEMPELE Kauppatie 10 | 040 130 7028

KIIMINKI – KIIFYS Tuohimaantie 12 | 010 387 8150

LIMINKA Oksamantie 1 A 1 | 08 381 898

OULU – SAMMAKKOTALO Saaristonkatu 22 | 010 525 8801

OULU – OULUN MEDITERAPIA Hallituskatu 36 A | 08 81 55 282

OULU – TERAPIAPAJA Rautionkatu 2 | 010 525 8801

CORONARIA.FI


16

AUTOMAAILMA

Hätäjarru avustaa

DAIMLER TRUCK AG

MERCEDES-BENZ TRUCKSIN jatkaa raskaan liikenteen turvallisuuden kehittämist.Vuoden alusta alkaen jokainen uusi Euroopassa myytävä Actros- ja Arocskuorma-auto on varustettu jo tehtaalla Active Brake Assist 5 -hätäjarruavustimella, joka suojaa liikenteessä kevyttä liikennettä kuten toinenkin Trucksin turvajärjestelmä: jälkiasenteinen Sideguard Assist -sivuvalvonta-avustin.

www.forum24.fi

VOLVO

Lisää lataushybridejä

Volvolle menestystä

BMW LAAJENTAA pienten katumaastureiden mallistoaan BMW X1 xDrive25e- ja BMW X2 xDrive25e -lataushybrideillä. Autojen sähköinen toimintamatka on jopa 57 kilometriä. Silloin huippunopeus on 135 km/h. Virallinen kulutus on alimmillaan 1,9 l/100 km, jolloin hiilidioksidipäästöt ovat 43 g/km. Julkistus on osa BMW:n malliston sähköistämisstrategiaa.

VOLVO CARS ylitti 2019 ensimmäisen kerran 700 000 toimitetun auton rajapyykin. Suomessa yhtiö saavutti 92-vuotisen historiansa korkeimman markkinaosuuden (8,0 %). Lisäksi Volvo voitti jo neljännen kerran Auto Bild Suomi -lehden ja Palvelu Plus -tutkimustoimiston toteuttamassa Palvelu 1 -ostotutkimuksessa sekä Kantar TNS:n teettämässä Uuden Auton Ostajat tutkimuksen huolto-osiossa.

BMW AG/FABIAN KIRCHBAUER

Sama kori – kolme voimalinjaa TOMMI RUUSKANEN

OULU

Peugeot 208 Allure Puretech Eat8-Automaatti

Tommi Ruuskanen toimitus@forum24.fi

Peugeot 208 jatkaa kakkossarjalaisten mallistoa. Ensimmäinen kakkosarjan Peugeot esiteltiin vuonna 1929. Uusi 208 tulee saataville, bensiini, diesel- ja täyssähkömoottorilla. Forum24 koeajoi auton 101 hevosvoiman bensiinturbolla ja automaattivaihteistolla. Ulkonäkö: Ulkomuotoon on rakennettu näyttävyyttä onnistuneesti. Pystypalkkien muotoiset etuvalot ovat persoonalliset ja näyttävät. Auton takana valojen välissä on tumma koristelista Peugeot-tekstillä. Myös takavalojen kuvia on pystypalkki. Mukava huomata, myös vanteiden muotoiluun satsataan.

• Pituus

4 055 mm. 2 540 mm. • Leveys 1 745 mm. • Korkeus 1 430 mm. • Moottori 1 199 cm³. • CO²-päästöt 132 g/km. • Teho 101 hv. • Vääntömomentti 205 Nm/1 750 r/min. • 0–100 10,8 s. • Huippunopeus 188 km/h. • Kokoluokka B-segmentti. • Kokonaismassa 1 625 kiloa. • Ajoneuvovero 132,13 euroa vuodessa. • Hinta alkaen 22 712 euroa. • Akseliväli

• •

Peugeot e-208 täyssähköauto saapuu Suomeen vuoden ensimmäisellä puoliskolla, palaamme tähän myöhemmin.

Kiitämme

• + Raikasta ulkonäköä. • + Voimalinjan toimintaa. •

Ajettavuus: Ajettavuus ei ollut yllätys koska se on ollut korkealla tasolla 205 mallista lähtien, jonne kokemukseni ylettyy. Ohjauspyörä on pieni, mittarit nähdään ohjauspyörän yli. Valtavirrasta poikkeavan kokoinen ohjauspyörä etenkin kaupunkiajossa näppärä pyöriteltävä, ohjausvaste on sopiva. Alusta tuntuu yhden hengen painolla pintakovalta. Tosin asiaa voi säätää valitsemalla vakio rengaskoon, 16-tuumaisen. Tällöin myös rengasmelu vaimenee. Kahdeksanportainen automaattivaihteisto ei moitteita saa.

Tilojen käytännöllisyys: Bsegmentissä oltaessa takaistuimen tilat eivät ole pääroolissa. Etuistuimilla tilaa on riittävästi, olkapäät eivät kolahtele yhteen. Istuinten ergonomia ei ole aivan pitkäjalkaisen mukainen, mutta tyydyttävään mukavuustasoon päästään säätöjä testaamalla. Juomat, puhelimet ja pientavarat löytävät omat paikkansa vaivattomasti, kyynärnojan alla oleva lokero on runsaan kokoinen. Tavaratilan koko on 265/1106 litraa. Suorituskyky: Moottorina koeajoautossa oli 101-he-

• – Rengasmelua auton

  takaosasta.

3D -mittaristosta löytyy useita erilaisia näyttötiloja. vosvoimainen bensiiniturbo, kolmella sylinterillä. Tarjolla on myös 130-hevosvoimainen moottori ja 102-hevosvoimainen turbodiesel. Malliston perusmoottori on 75-hevosvoimainen. Koeajettu moottori kul-

si PRIUS+ TAMMIALE! 31 kohdan kausihuolto

Katso huollon huipputarjoukset00 € nettisivuiltamme!

äyshybridi seitsemälle.

jettaa iloisen pirteästi varsinkin Sport-ajotilassa. Tällöin liikutaan korkeammilla kierroksilla ja ahtopainetta on sopivasti käytössä, moottori reagoi nopeasti kaasun painallukseen. Bensiiniä kului koeajolla

Tervahovintie 11, Toppila, Oulu Automyynti p. 020 779 7777, huoltopalvelut p. 020 779 7735, klo 8–16.30 Varaosat p. 020 779779 7750 ja Toyota RentRent p. p. 020 Varaosat p. 020 7750ark. ark.8–17, 8–17, lakorikorjaamo 10–15, Korikorjaamo ja Toyota 020779 7797749 7749 Katso vaihtoautomme: www.juhanauto.fi 020- numeroiden hinnat 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (hinnat sis. ALV 24%)

Varustelutaso: Allure-vakiovarusteita: elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC), luistonestojärjestelmä (ASR), lukkiutumaton jarrujärjestelmällä (ABS), elekt-

Myynti Oulussa: Pörhön Autoliike Oy.

KE 15.1. klo 18.30 VS

nyt edullisesti

Soitettaessa kiinteän puhelinverkon liittymästä: 8,28 snt/puhelu + 7,00 snt/min. Soitettaessa matkaviestinverkon liittymästä: 8,28 snt/puhelu + 17,00 snt/min.

6,4 litraa sadalle kilometrille.

roninen jarruvoiman jako (REF), hätäjarrutusavustin (AFU) ja dynaaminen vakauden valvonta (CDS), LEDajovalot ja LED-päiväajovalot, digitaalinen Peugeot i-Cockpit® 3D -mittaristo, matkapuhelimen säilytysteline, automaatti-ilmastointi, sadetunnistin, ajotilan valitsin.

oulun energia areenalla

vm XXXX ja

paikkainen tila-auto, jonka päästöt ovat täyshybriditeknologian ansiosta vain 96 g/km, atkustajaa kohden. Alhaisten päästöjen ja kulutuksen vuoksi ei tarvitse hyväksyä mitään uorituskykyisessä Prius+:ssa on kunnolla tavaratilaa ja ylellinen varustelu, mm. portaaton sto, panoraamakatto sekä Toyota Touch & Go -multimedia- ja navigointijärjestelmä. t täysiverinen tila-auto – tervetuloa koeajamaan.

Moitimme

oulun kärpät

tappara, tampere

Liput ilman jonoja: www.ticketmaster.fi Irtolippujen ennakkomyyntipisteet: Neste Oulun Baari Maikkula, Neste Hiironen, Limingantullin Prisma, Linnanmaan Prisma, Zeppelinin Prisma, Raksilan Prisma ja Valkealinnan lippukauppa. Myyntipisteet veloittavat omien hinnastojensa mukaiset toimituskulut. Hallin ovilla turvatarkastus.


Tiistai 14. tammikuuta 2020

17

AUTOMAAILMA

MAAILMA MUUTTUU MAAILMA MUUTTUU – VAIN NOPEIMMAT PYSYVÄT VAUHDISSA – VAIN NOPEIMMAT PYSYVÄT VAUHDISSA

UUDESTISYNTYNYT TOYOTA COROLLA on tehnyt loistavan ensivaikutelman – yllättänyt

tehoillaan ja vakuuttanut ajotuntumallaan. Saat uuden Corolla Hybridin myös entistä UUDESTISYNTYNYT TOYOTA COROLLA on tehnyt loistavan ensivaikutelman – yllättänyt ärhäkkäämpänä: 2.0-litran moottorilla, 184 hv:n tehoilla ja huippunopealla kiihtyvyydellä. tehoillaan ja vakuuttanut ajotuntumallaan. Saat uuden Corolla Hybridin myös entistä ärhäkkäämpänä: 2.0-litran moottorilla, 184 hv:n tehoilla ja huippunopealla kiihtyvyydellä. Uusi Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Active. Toyota Jousto -rahoituksella esim. 268 €/kk Uusi Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Active. Toyota Jousto -rahoituksella esim. 268 €/kk

Autoverollinen Toimitus- Kokonaishinta WLTP CO- WLTP EU-yhd. Vapaa autoetu/ kokonaishinta kulut toim.kuluineen päästöt* kulutus* Käyttöetu

Uusi Corolla Autoverollinen ToimitusKokonaishinta WLTPg/km CO- 4,9 WLTP EU-yhd. Vapaa autoetu/ Hatchback 2.0 Hybrid Active 30 692,44 € 600 € 31 292,44 € 110 l/100 km 650/485 €/kk kokonaishinta kulut toim.kuluineen päästöt* kulutus* Käyttöetu Uusi Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Active 28 791,50 € 600 € 29 391,50 € 103 g/km 4,5 l/100 km 620/455 €/kk Hatchback 2.0 Hybrid Active 30 692,44 € 600 € 31 292,44 € 110 g/km 4,9 l/100 km 650/485 €/kk Touring Sports 2.0 Hybrid Active 31 794,18 € 600 € 32 394,18 € 112 g/km 4,9 l/100 km 660/495 €/kk Touring Sports 1.8 Hybrid Active 28 791,50 € 600 € 29 391,50 € 103 g/km 4,5 l/100 km 620/455 €/kk Takuu 3 vuotta/100 km, korin puhkiruostumattomuustakuu 12 vuotta, hybridijärjestelmän 000 km. Touring Sports 2.0000 Hybrid Active 31 794,18 € 600 € 32 394,18 € 112takuu g/km5 vuotta/100 4,9 l/100 km 660/495 €/kk Toyota Hybridiakkuturva 10 vuotta/350 000 km. *Uuden Corolla -malliston CO2-päästöt 100-149 g/km ja yhdistetty kulutus 4,4-6,63 l/100 km. Tarjous koskee asiakastilauksia (vain yksityistilauksia) ja on voimassa rajoitetun ajan. Kuvan auto erikoisvarustein. Takuu vuotta/100 000 km, korinuusia puhkiruostumattomuustakuu 12 vuotta, hybridijärjestelmän takuu 5 vuotta/100 000 km. Toyota Hybridiakkuturva 10 vuotta/350 000 km. *Uuden Corolla -malliston CO2-päästöt 100-149 g/km ja yhdistetty kulutus 4,4-6,6 l/100 km. Tarjous koskee uusia asiakastilauksia (vain yksityistilauksia) ja on voimassa rajoitetun ajan. Kuvan auto erikoisvarustein.

Kaikkiin Corolla -malleihin NYT TALVIRENKAAT Kaikkiin Corolla -malleihin KEVYTMETALLIVANTEIN NYT TALVIRENKAAT KEVYTMETALLIVANTEIN Koe ja aja suuri suosikki meillä.

0€ 0€

KOKONAISETUSI JOPA 2 000 € KOKONAISETUSI JOPA 2 000 €

Koe ja aja suuri suosikki meillä.

ESIMERKKILASKELMA: uusi Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Active 29 391,50 € (sis. toim.kulut 600 € ja talvirenkaat kevytmetallivantein). ESIMERKKILASKELMA: Touring Sports 1.8 Hybrid60 Active TOYOTA JOUSTO kk-eräuusi 268Corolla €. Rahoitusaika 48 kk. Kilometrit tkm. 29 391,50 (sis. € ja talvirenkaat kevytmetallivantein). Käsiraha 20€% ( 5toim.kulut 878,30 €).600 Suurempi viimeinen osamaksuerä/taattu TOYOTA JOUSTO kk-erä 2682,95 €. Rahoitusaika 48 kk. Kilometrit 60 tkm. hyvityshinta 13 755 €. Korko %. Käsittelymaksu 9 €/kk. PerustaKäsiraha 20 % 180 ( 5 878,30 €). Suurempi viimeinen osamaksuerä/taattu miskustannus €. Todellinen vuosikorko 3,84 %. Luototettava hyvityshinta 13 755 €. Korko %. Käsittelymaksu 9 €/kk. Perustamäärä 23 693,20 €. Luoton ja2,95 kustannusten yhteismäärä 26 343,72 €. miskustannus 180 €. Todellinen vuosikorko 3,84 %. Luototettava Edellyttää hyväksytyn luottopäätöksen ja kaskovakuutuksen. määrä 23 693,20 €. Luoton ja kustannusten 26 343,72 €. Luoton myöntäjä Toyota Finance Finland Oy,yhteismäärä Korpivaarantie 1, Vantaa. Edellyttää hyväksytyn luottopäätöksen ja kaskovakuutuksen. Luoton myöntäjä Toyota Finance Finland Oy, Korpivaarantie 1, Vantaa.

JM-liikkeen oma ilme

Katuosoitexxxxx 12, 00000 KAUPUNKI. Avoinna ark. X-XX, la X-XX, puhelin 1234 5678,

JM-liikkeen oma ilme www.nettiosoite.fi Lähes 300 kuntotarkastettua vaihtoautoa joustavin Pohjois-Suomen laajin hybrid-vaihtoautovalikoima. Katuosoitexxxxx 12, 00000maksuehdoin KAUPUNKI. Avoinna ark. sekä X-XX, la X-XX, puhelin 1234 5678, www.nettiosoite.fi Tee sinäkin nyt luotettavat autokaupat osaavissa käsissä. Katso www.juhanauto.fi

Toyota AURIS 1,6 Valvematic Linea Terra 5ov 80 tkm, 1-om., H-kirja, Ilmast., 2xrenk, CD, MMI

-8 Toyota AURIS Touring Sports 1,2 T Turbo Edition -16 Toyota AURIS Touring Sports 1,2 T Active Multi S-15 Toyota AURIS Touring Sports 1,8 Hybrid Active -16 Toyota YARIS 1,5 Dual VVT-i Y20 Ed Multidrive S -19 -10 Honda CR-V 2.0i Elegance Plus 4wd A 140 tkm, 4x4, Autom. vaiht., H-kirja, P-tutka, Kattoikk., 92 tkm, 1-om., H-kirja, Ilmast., TC, Hillhold, Aluv., 2xrenk, 65 tkm, Autom. vaiht., H-kirja, Ilmast., TC, Vetok., Aluv., 90 tkm, H-kirja, Ilmast., TC, Hillhold, Aluv., 2xrenk, Crui- 10 tkm, Autom. vaiht., 1-om., H-kirja, Navi, Ilmast., Hill18950 17950 se, MMI, Navi 18950 hold, Aluv., 2xrenk, Cruise, Met.väri 15950 Cruise, Met.väri, MMI 11900 Lasikatto, Ilmast., Aluv., 2xrenk, Cruise, Met.väri 14950 Cruise, Met.väri, MMI

-17 Toyota AVENSIS 1,8 Valvem Act Tour Sports A1 -15 BMW 318d Turbo A F31 Touring Business aut. -16 Toyota RAV4 2,0 Valvematic 4WD Prem Multidr -13 Toyota AURIS Touring Sports 1,8 Hybrid Active -15 Toyota AVENSIS 1,6 Valvem Life Edit Touring Sp -16 Toyota AURIS 1,8 Hybrid Active 53 tkm, 1-om., H-kirja, Ilmast., TC, Hillhold, Vetok., Aluv., 51 tkm, Autom. vaiht., 1-om., H-kirja, Ilmast., TC, Hill- 64 tkm, 1-om., Vähän ajettu, H-kirja, Ilmast., TC, Vetok., 45 tkm, Autom. vaiht., H-kirja, P-tutka, Xenon, Hiukkas- 113 tkm, Nahkaverh., Navi, P-tutka, Ilmast., Cruise, CD 86 tkm, 1-om., Ilmast., TC, Aluv., Cruise, MMI 24950 20500 hold, Aluv., 2xrenk, Cruise 21950 Aluv., 2xrenk, Cruise, Met.väri, Bluetooth, MMI 23900 suod., Vetok., Aluv., 2xrenk, Cruise, Met.väri 24950 19950 2xrenk, Cruise, Met.väri, Bluetooth, MMI

-18 Mercedes-Benz GLC 220d Coupé 4Matic A Prem -17 -17 Toyota RAV4 2,0 Valvem AWD Active MultidriveS-16 Kia OPTIMA 2,0 GDI PHEV Busin Premium SW A -17 Lexus IS 300h Hybrid A Executive Toyota PROACE L2 2,0 D 120 -18 Jaguar XF E-Performance Pure 39 tkm, Alv-väh.kelp, 1-om., H-kirja, Webasto, Ilmast., 63 tkm, Takuu, 1-om., H-kirja, Hillhold, Aluv., 2xrenk, 52 tkm, 4x4, Autom. vaiht., H-kirja, Nahkaverh., Hill- 32 tkm, Autom. vaiht., 1-om., H-kirja, Nahkaverh., Navi, 10 tkm, Autom. vaiht., Takuu, 1-om., H-kirja, Navi, P-tut- 55 tkm, 4x4, Autom. vaiht., H-kirja, Nahkaverh., Navi, 39950 P-tutka, Hillhold, Vetok., Aluv., 2xrenk, Cruise 54550 Vetok., 2xrenk, Liukuovi oik. 25950 Cruise, Sadetunn., Kaistavahti, MMI, Webasto 29450 hold, Aluv., 2xrenk, Cruise, Met.väri, Kaistavahti 31950 P-tutka, Ilmast., Hillhold, Aluv., 2xrenk, Cruise 32950 ka, TC, Hillhold, Aluv., 2xrenk, Sadetunn.

Ostetaan vähän ajettuja Toyota henkilöautoja, tarjoa puh. 040 713 8311. Erityisen kova kysyntä Toyotan hybridi- ja bensamalleista.

Tervahovintie 11, Toppila, Oulu • Automyynti p. 020 779 7777 ark. 9–18, la 10–15 • Huolto p. 020 779 7735 ark. klo 7.30–17 • Varaosat p. 020 779 7750 ark. 8–17 • Korikorjaamo p. 020 779 7749 ark. 8–16.30 020-numeroiden hinnat 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (hinnat sis. ALV 24%)


18

VIIHDE & VAPAA-AIKA

www.forum24.fi

ANNE LILJA

Petri Kuusela ja Tanja Torvikoski muodostavat Lanai-duon. Raikasta, omantyylistä folkhenkistä musiikkia esittävä kaksikko kiertää Suomea keväällä. Kotikaupungin keikkapäiväksi valittiin ystävänpäivä.

Ellingtonia Oulussa DUKE ELLINGTON oli jazzin ensimmäisiä suuria säveltäjä- ja kapellimestarinimiä. Ellingtonin kuoltua 1974 orkesterin komento siirtyi hänen pojalleen Mercer Kennedy Ellingtonille ja tämän jälkeen hänen poikansa Paul Mercer Ellington. The Duke Ellington Orchestra konsertoi Suomessa: Madetojan salissa 17. lokakuuta sekä Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Ylivieskassa.

Toisiaan täydentävä duo

Jetta Huttunen KulttuuriKauppilaan

INKA HYVÖNEN

Kotimainen Satama Open

f

AIKUISTEN MUSIIKKIFESTARI Satama Open Air juhlitaan Kemin Ruutinrannan puistossa heinä-elokuun vaihteessa. Viime vuonna ennakkoon loppuunmyydyn kaupunkifestivaalin ohjelmisto koostuu 24 kotimaisesta artistitähdestä. Puolet artisteista nais- ja puolet miesartisteja. Mukana ovat muun muassa Kaija Koo (kuvassa), Lauri Tähkä, Suvi Teräsniska, Laura Voutilainen ja Erin.

Kiertue saapuu ystävänpäiväksi Ouluun OULU

Anne Lilja

toimitus@forum24.fi

Kun oululaiset muusikot Petri Kuusela ja Tanja Torvikoski kuvailevat Lanai-duonsa tyyliä, he haluaisivat välttää käyttämästä termiä folk, mutta päätyvät siihen kuitenkin ensimmäisenä. – Meidän tyylimme on vaihtoehtoista folkia. Pohjana on amerikkalainen lauluntekijäperinne, mutta siinä on meille ominainen sävel- ja melodiakieli sekä ripaus pohjoismaista kuulautta, kaksikko pohtii. Toista levyä työstävä Lanai kiertää Suomea keväällä. Ystävänpäivänä he esiintyvät 45 Specialissa. Harvinainen yhteyden lahja Torvikoski työskentelee muusikkona, Kuusela konservatoriolla yhtyesoitonopettajana. Parivaljakko on tuntenut toisensa vasta viitisen vuotta, joista neljä kului maaliskuussa ilmestyneen ensimmäisen levyn Ship’s Bell

parissa. Neljässä vuodessa on opittu löytämään yhteinen musiikillinen sävel. Vaati aikaa, että kahden erilaisen ihmisen maailmankuvat asettuivat yhteen. – Minä olen hyvin eteerinen, Petri on maadoittava. Ilman Petriä ei vät jalat ehkä pysyisi maassa, Torvikoski sanoo. Sanoituksista vastaavalle Torvikoskelle Kuusela on kuin kirkas peili, johon ajatuksia heijastaa. – Väännämme joskus sanoituksista kättä. Saatan sanoa, että A-osio on hyvä, mutta B:stä et tule tykkäämään puolen vuoden päästä, Kuusela kuvailee. – Palautteenanto on estotonta. On harvinainen lahja, että on sellainen yhteys toiseen, Torvikoski lisää. Ensimmäisen albumin aikana duo harjoitteli intuition kuuntelemista ja siihen luottamista. – Silloin painittiin vielä tälle polulle hyppäämistä kahdella jalalla. Nyt on opittu, että intuitioon kannattaa luottaa joka tapauksessa, oli lopputulos mikä tahansa. Elämää eletään kuitenkin joka sekunti. Parasta on tehdä sitä, mikä tuntuu oikealta ja hyvältä, Torvikoski miettii. Jos ensimmäinen levy muotoutui osin sat-

ALKUVIIKKOON! f Herkkutorilta!

ERÄ

III-SIIKA

999 KG

Kokonainen

LOHI

Norja, 1-2 kg

FILEOINTI! ILMAINEN auki ollessa n Herkkutori

Suomi, pihveinä ja palana

899

KAIJONHARJU

KG

TARJOUKSET VOIMASSA TI-KE 14.-15.1.2020

Herkkutorilta!

KASSLER Pulla-pirtti

TUMMA SÄMPYLÄ 8kpl/320g (3,13) Savilaakson

OHRA- JA PERUNARIESKA

310-340g (2,94-3,23)

tumalta omanlaisekseen, vastoin omia ennakkoajatuksia, nyt suhtautuminen on armollisempi: se syntyy, minkä on tarkoituskin syntyä. Vastapainona oma rauha Keikkailun, kirjoittamisen ja treenaamisen vastapainoksi tarvitaan aikaa latautua. Tarvitaan aikaa puntaroida asioita ja ottaa niihin perspektiiviä. Silloin saa jotain, mistä ammentaa musiikkiin. Torvikoski mieltää itsensä introvertiksi, jota häly väsyttää. – Olen klassinen erakkoluonne. Rakastan ihmisiä, mutta kaipaan myös rauhaa. Joskus hälystä palautuminen ottaa aikansa. Kun se tapahtuu, pääsee kuuntelemaan omaa sisäistä maailmaansa. Se on itselle rehellistä ja puhdasta, eikä siellä ole häiriötekijöitä. – Tekstien aiheet lähtevät pienestä informaatiosta. Minun ei tarvitse reppureissata ympäri maailmaa saadakseni aiheita. Kun pääsee rauhoittumaan, voi kerätä materiaalin, jonka on saanut matkalla kauppaan. Nyt kaksikko keskittyy musiikkiin. Musiikki on väline, ei itseisarvo. – Jos ei tiedä, mihin suuntaan on menossa, ei voi olla huono valinta mennä kohti sitä, mikä tuntuu hyvältä, duo summaa.

ERÄ

695 KG

100 200 PSS

2

PSS

Syöntikypsä Brasilia

K-menu

2kg (0,63)

SUIPPOPAPRIKA

Tavallista parempi ruokakauppa Sammonkatu 16, 90570 OULU, raimo.pudas@k-supermarket.fi Puh. 044 756 4500. Palvelemme MA-LA 8–22 ja SU 10–22.

100 125 100 PSS

PERUNA

Espanja 200g (5,00)

- 5%

KPL

MANGO

Pirkka

OPISKELIJA T OPISKELIJA KORTILLA

PSS

SmartPOST

k-supermarket.fi

JETTA HUTTUNEN on aloittanut vuoden alusta Taidekeskus KulttuuriKauppilan vastaavana tuottajana. Taiteiden maisteri Huttunen on työskennellyt aiemmin muun muassa Kattilakosken kulttuuriosuuskunnan toiminnanjohtajana Kärsämäellä ja ollut tuottamassa Art Ii Biennaalia 2018. – On hienoa lähteä tuottamaan Biennaalia ja johtamaan KulttuuriKauppilan toimintaa.


19

FORUM24

Tiistai 14. tammikuuta 2020

PALLOLIITTO

OTTO VIRTANEN/JOHNNY KNIGA

Hovi kommentoi hovia ennen hovia Sussexin herttupari ilmoitti viime viikolla vetäytyyvänsä roolistaan kuningashuoneessa ja elävänsä jatkossa taloudellisesti riippumattomina hovista. Aika näyttää, miten suunnitelmille käy, kun tulee toteutuksen aika. Joka tapauksessa prinssi Harryn ja herttuatar Megha-

F24

Tuija Pohjola.

Tinja-Riikka Korpela.

Korpela ja Pohjola ehdolla gaalassa Vuoden parhaat urheilijat palkitaan Urheilugaalassa torstaina. Urheilijoidne lisöksi palkitaan myös muita urheilussa ja liikunnassa ansioituneita. Esikuvaksi on ehdolla maajoukkueessa ja Evertonissa maalia vartioiva oululaislähtöinen Tinja-Riikka Korpela. Hän oli Helmareiden kapteenina neuvottelemassa historiallisesti samansisältöisiä pelaajasopimuksia palloliiton A-maajoukku-

F24

eille viime syksynä. Korpelan ohella muut ehdokkaat esikuvaksi ovat ratakelaaja Amanda Kotaja ja Leijonien MM-maalivahti Kevin Lankinen. Taustavoima-palkinnon saajaksi on ehdolla oululainen, terveysliikunnan sanansaattajana tunnettu uimaopettaja ja projektisuunnittelija Tuija Pohjola. Hän on toiminut muun ohella valtion liikuntaneuvostossa ja vauvauinnin ohjaajajan 35 vuoden ajan.

Taitajat valmiina

TAISTOON! Tänään tiistaina Kaukovainion OSAOlla on hässäkkää, kun 30 joukkuetta kisaa päivän Taitaja9aluekilpailussa. Taistelussa ottaa mittaa Pohjois-Suomen yläkoululaisia väliltä Nivala–Muonio. Kilpailu on leikkimielinen, mutta vaatii näppäryyttä ja luovuutta. Kilvassa taistellaan aikaa vastaan ja osallistujien tulee muun muassa purkaa hajulukko ja taitella lautasliina mahdollisimman nopeasti. Aluekilpailun viisi parasta joukkuetta jatkaa toukokuussa Taitaja9-finaaliin Jyväskylään valtakunnalliseen Taitaja ammattitaidon SM-

ANTTI VARONEN/SKILLS FINLAND

F24

nin ilmoitusta on kommentoitu meillä ja maailmalla. Iltalehti oli löytänyt haastateltavakseen kuninkaallisuusasiantuntijan, jonka nimi sopii rooliin erityisen hyvin. Sanna-Mari Hovi on kuin nakutettu kommentoimaan hovin asioita. Se varsinainen hovi kommentoinee kriisikokouksensa tuloksia lähipäivinä.

MitäNYT?

PAULA MANNER

Tuplajuhlat KREIKKALAISITTAIN Ravintola Crecianilla on Oulun ensimmäisenä kreikkalaisena ravintolana syytä juhlaan: Se avasi ovensa Heinäpään suulle 20 vuotta sitten tammikuussa. Tämän vuoden alkuun samaan hengenvetoon yrittäjä Andreas Andreou täyttää 50 vuotta. Tuplajuhlia juhlittiin Crecianissa viikonloppuna. Crecian on palkittu eri tahoilta useasti historiansa aikana.Tavernan asiakkaista 80 prosenttia on kanta-asiakkaita.

F24

Taitaja9-tapahtuma tutustuttaa yläkoululaiset eri ammattialoihin. kilpailuun. Oulu isännöi Taitaja ammattitaidon SM-kilpailua vuoden päästä toukokuussa.

Crecianin yrittäjä Andreas Andreoulla oli viikonloppuna tuplajuhlat: taverna täytti 20 vuotta ja mies itse 50.

TAMMIKUUN TARJOUS! HAMPAIDEN TARKASTUS

29€

-40%

(Norm. 48 €)

Coronaria Hammasklinikka Coronaria Hammasklinikka Sammakkotalo, Keskusta Kaakkuri, Saaristonkatu 22 1. krs, Oulu Siipikuja 8 A 2, Oulu p. 040 723 6665 p. 044 211 1498

CORONARIAHAMMASKLINIKKA.FI

Coronaria Hammasklinikka Coronaria Hammasklinikka Limingantulli, Prisma 2. krs, Zeppelin, 2. krs, Nuottasaarentie 1, Oulu Zeppelinintie 1, Kempele p. 010 197 030 p. 010 197 031

Tarjous voimassa 31.1.2020 mennessä varatuille ajoille kaikissa Coronaria Hammasklinikoissa. Tarkastuksen hinta on omavastuuosuus Kela-korvauksen jälkeen. Ei sisällä röntgenkuvia.


20

FORUM24

www.forum24.fi

J

K C n A L a B l l i s n e s out

TARJOUKSET! WEEKEND

SUPERHINTAAN!

SUPERHINTAAN!

TARJOUKSET VOIMASSA TO-SU 23.-26.11. ELLEI TOISIN MAINITA

Herkkutorilta

ATRIA

Tuore

NATUREL N. 1,5 KG TAI PINTAMAUSTETTU N. 1,2 KG

Napapiiri AINO

48

KYLMÄSAVULOHIFILEE

-26%

KG

ATRIA PERHETILAN

KANAN OHUET FILEELEIKKEET

4

KG

4

RAJOITUS: 2 KG/TALOUS

RS

Tuore

6

-16%

SILAKKAFILEE

Ilman korttia 3,99 rs (4,43/l)

Suomi

KG

99 KG

Herkkutorilta

8

NAUDAN KULMAPAISTI Suomi

95 KG

2

340 g (2,94 kg) yksittäin 1,59 ps

KINKKUMAKKARA

tanko 500 g (1,98 kg) hinta norm. 2,75 kpl rajoitus: 2 kpl/talous

KG

Voimassa TO-LA 23.-25.11.

Tuore

KUHAFILEE

6

99

24 3

KIMPPUA

Yksittäin 3,35 kimppu

95 KG

SUPERHINTAAN!

Herkkutorilta Grillattu

KOKONAINEN JYVÄBROILERI n. 1,2 kg

2

PSS

5

99 KPL

SUPERHINTAAN! Savilaakso käsintehty

RUISLIMPPU hiivaton ja juureenleivottu 600 g (3,31 kg)

1

99 PSS

2

TOMAATTI Suomi hinta norm. 4,69 kg rajoitus: 5 kg/talous

0

99 KPL

Tuore

AHVENFILEE Viro

350 g (2,83 kg) sitruuna hinta norm. 2,99 kpl

Herkkutorilta

HK Takuumurea

NAUDAN SISÄFILEE

n. 1,3-1,6 kg Suomi norm. 39,95 kg

0

KPL

Tuore

95

MERILOHI

Norja, n. 2-3 kg Rajoitus: 2 kalaa/tal.

KG

Hollanti norm. 2,29 kg

KG

Suomi rajoitus: 5 kg/talous

2

99 KG

VILJAPORSAAN LAPA

Suomi rajoitus: 5 kg/talous

29 KG

PLUSSAKORTILLA

SININEN LENKKI

69

-22%

500-580 g (3,45-4,00 kg) ilman korttia 2,59 pkt

RS

4

00 2

PKT

VAIN TORSTAINA 16.1. FILEOINTI VELOITUKSETTA

Tuore

NIERIÄ

Ruotsi hinta norm. 15,95 kg rajoitus: 2 kalaa/talous

29 KG

President

GOURMET VOI

250g (4,00 kg) hinta norm. 4,09 rs rajoitus: 2 rs/talous

Tavallista parempi ruokakauppa JOUTSENSILTA

KG

9

99 KG

VAIN TORSTAINA 16.1.

ERÄ

3

95

SUPERHINTAAN! HK

0

9 1

PÄÄRYNÄ

SUPERHINTAAN! 400 g (1,73 kg) norm. 1,49 rs rajoitus: 2 rs/talous

FILEOINTI VELOITUKSETTA

ERÄ

Pirkka Conference

95

MARGARIINI 40%

PKT

SUPERHINTAAN!

ERÄ

23

99

SUPERHINTAAN! Herkkutorilta

24

VAIN KESKIVIIKKONA 15.1.

99

KG

SUPERHINTAAN!

HK

FUDGEKAKKU

0

99

200 g (4,95 kg) hinta norm. 2,89 pkt rajoitus: 2 pkt/talous

ERÄ Herkkutorilta

ERÄ

VILJAPORSAAN ETUSELKÄ

VAIN TIISTAINA 14.1. Pirkka

OHUEN OHUT SAVUKINKKU

SUPERHINTAAN!

VAIN KESKIVIIKKONA 15.1. HK

SUPERHINTAAN! Pouttu

Flora

VAIN TIISTAINA 14.1. Pirkka

KG

35 CM, 7 KPL, KENIA

00

OHRARIESKA

95

RUUSU-

SUPERHINTAAN! Savilaakso

VAKUUMI, NORJA, RAJOITUS: 2 FILEETÄ/TALOUS

KIMPPU Herkkutorilta

Viro

SUPERHINTAAN!

Atria

9

95 9 TUORE LOHIFILEE

SUPERHINTAAN!

IRTOMAKEISET

900 ML (3,70/L) EI LAKTOOSITON JA JOGURTTIJÄÄTELÖ

10.-

99

Ilman korttia 6,75 rs (11,25-14,06/kg)

SUPERHINTAAN! 3 Herkkutorilta 99

HERKUTTELUJÄÄTELÖT

Norja n. 700 g hinta norm. 24,95 kg RS rajoitus: 2 pkt/talous

480-600 G (8,32-10,40/KG)

HÄTÄLÄ

PALVELUTISKITUOTTEET VOIMASSA PALVELUN AUKIOLOJEN MUKAAN

SUPERHINTAAN!

ERÄ

Hätälä

FILEOINTI VELOITUKSETTA

95 95

KIRJOLOHI

PORSAAN ULKOFILEE

Tarjoukset voimassa vain K-supermarket Joutsensillassa ti-ke 14.-15.1. tai niin kauan kun tuotteita riittää.

Paljetie 4, Oulu • p. 044 795 0920 toni.perala@k-supermarket.fi Palvelemme: ma–pe 7–21, la 8–21, su 10–21

1

ERÄ

00 RS


Tällä viikolla Teatteri Riossa

futaa Serie A:ssa

RISTIKKO

jätkien töitä

To 16.1. klo 19

LAVA-AMMUNTAA VI – SIX PACK-KOMIIKKAA

28/31 €

yti

pihejä

ricia

pienin auto Pat-

x2

Ford ?

suojanpuoli

ULLA TAPANINEN

astioita

KAUKO RÖYHKÄ

AIE

tekokuulla

kepeitä

18 €

kiviläjä auttoja

sa s o oja t

kuulu

Niilin padon paikka

viikinki Jo vain!

Tule vain!

NÄRÄ

majoneesikastike

’rahaa’

Meriluoto

suota

johtaa luostaria

Sanna

-1.

sataa kovasti

‘linnakundeja’ ?

Kirgisia ym.

” VOI LIHAA

HÖHLÄ

järvikin

‘pihlajavuoristo’

x2

Nämä pitää jakaa!

Finlandiapalkittu Irja

(c) Arto Inkala www.aisudoku.com

.. . . .. . . . . .

eliksiiri biohiili Hyvää uutta vuotta!

4

Pannukakkutalo Aittatori 9 Oulu

4

Jorma Kemppainen 2019

Vaikeusaste:

6 1 2 3 3 9 7

6 1 2 3 2 3 9 4 3 7 6 6 2 8 5 7 7 9 3 4 2 3 4 8 5 1

S U O J E L U T H O I M T I

A R K A L A E L S A T

• Jauheliha-kebab-ananas-aura chili-ja valkosipulikastikkeella • Nutella-mansikka-vaahtokarkki

Avoinna ma-pe 11–19, la 11–18, su 12–18 Pöytävaraukset puh. 08 377 262

6 2

3

4

SYNTTÄRIPANNARIT 10,-/kpl Osallistu arvontaan ja voita 50e lahjakortti herkutteluun!

RISTIKON 17.12. RATKAISU

(c) Arto Inkala www.aisudoku.com

Pannukakkutalon tarina Suomen ensimmäisenä Pannukakkutalona alkoi 10 vuotta sitten.

SYNTTÄRIVIIKOLLA (13.–19.1.) PANNUKAKUN OSTAJALLE KAHVI TAI TEE VELOITUKSETTA KOKO VIIKON.

6

8 1

SUDOKU

3

7

8 5 7 9 3 4 2

5

20 0 2

info@teatteririo.fi | www.teatteririo.fi Teatteri Rio ja Valkealinnan Lippukauppa Hallituskatu 11, 90100 Oulu | 040 838 4808 www.ticketmaster.fi | 0600 10 800 (1,98 € /min+pvm)

2

4

Vaikeusaste:

CCC

x2

. .. . .. . .

’juomarahoja’ Kalliala

.

. . . .. . . . .

. . . .. . . . .

.

.. . . .. . . . . .

. . .

“lehtinaisia”

voi itsensäkin

x2 kasvi

Pe 17.1. klo 20 (SOOLONA)

. .

. .

. .

. .. . .. . . .

. .

. .

21

VIIHDE & VAPAA-AIKA

Tiistai 14. tammikuuta 2020

L A K T I K I T U T R A K A U I N T S I T T I E T L A N I S J A V A N

U R A L

O P A S T S U A S S I L I M M A I T I I T A T S I

N O R A

T A I T A O V K A S T A S O E T T T O I K A I R

O A L P A T V I A R T O A K I E N A A N T K A A S T O

U L I S T A T O L L O I

V I L U

A H O K A A S A S O A R A H A A T T K Ö A T A

A L I T A A N U V A L L I T A V A U S U L A S K U U K O T S S U O V E T P U N A T A V U T R K A A P P A A L A R E U N A I S E T T T E S E I S E M P A T I A L I T E K O L E K U R I T A S T A T A

puh. 08 377 262 • www.pannukakkutalo.fi

KÄRPPÄPELIT LIVENÄ KESK

USTA

N

ISOINEN! SCRE

SUDOKUN 17.12. RATKAISU

8 1 3 9 7 5 4 6 2

4 6 9 2 8 1 7 5 3

7 5 2 6 4 3 9 1 8

2 7 5 1 3 9 6 8 4

1 8 4 5 6 7 3 2 9

9 3 6 8 2 4 5 7 1

6 9 1 4 5 8 2 3 7

5 4 7 3 1 2 8 9 6

3 2 8 7 9 6 1 4 5

Pelit & lisätiedot > Raflaamo.fi

#vanhapaloasema | Kauppurienkatu 24 A, Oulu (Kauppakeskus Valkean vieressä)


22

KIRKKO LÄHELLÄSI

www.forum24.fi

SANNA KROOK

Arkena ja pyhänä Sanna Parkkinen Nuorisotyönohjaaja Oulun seurakuntayhtymä, seurakuntatyön erityispalvelut

Minäkin johdan

M

inä johdan laumaa. Johdan vaellusporukan läpi sateisen ja pimeän taipaleen autiotuvalle. Seuraan sokeasti johtajaa, kun minua johdetaan keinuvaa siltaa pitkin pimenevässä illassa muutaman tuhannen partiolaisen keskellä. Partion vuoden 2020 teemapainotus Minäkin johdan! haastaa meitä tunnistamaan partiossa olevaa johtamista ja kertomaan siitä. Se haastaa myös meidät aikuiset antamaan mahdollisuuksia johtaa sopivassa määrin huomioiden itse kunkin taidot ja ominaisuudet. Partio on monipuolinen ”johtajakoulu”, joka tarjoaa mahdollisuuksia kokeilla johtamista partiopolun alusta alkaen. Millaisen mallin minä annan johdettavilleni, jotka luottavat minuun? Kannustanko, kehunko, kiitänkö?

Millaisen mallin minä annan johdettavilleni, jotka luottavat minuun?

Uskallan sanoa etten olisi tässä, jos en olisi ollut ensimmäisiä partiovuosia tyttölippukunnassa, jos en olisi saanut vastuulleni piirileirin alaleirin johtamista, ja jos en olisi saanut pieneltä tytöltä tyttöleirillä 30 vuotta sitten lämmintä halausta saatesanoilla ”paras tyttöleiri ikinä”. Nämä muistaen kuljen rinta rottingilla ajatellen ”Minäkin johdan!” ja olen ihan hyvä siinä.

Kappeli muuttuu keikkapaikaksi KappeLive-konserttisarjassa

K

irkkojen kappelit ovat usein akustiikaltaan erinomaisia musiikkia varten. Oulun Pyhän Luukkaan kappeli hyödyntää tilaansa erinomaisesti KappeLivekonserttisarjassa, joka tuo keväällä Linnanmaalle kiinnostavia muusikkovieraita esittämään musiikkia laidasta laitaan. Kevätkauden KappeLivekonsertteja on kolme. Konserttisarjan aloittaa lauantaina 1.2. urkutaiteilija Elias Niemelän ja rumpali Suvi Buckmanin muodostama, kansainvälisessäkin mittakaavassa harvinaislaatuinen Drumorg-duo, joka yhdistää kirkkourut sekä rummut toimivaksi kokonaisuudeksi. – Duomme esittää aiemmin kuulemattomina ja kirkkouruille ja rummuille sovitettuina versioina mm. tunnettuja klassisia orkesteriteoksia, elokuvamusiikkia sekä potpurin, jossa kuullaan teemoja tunnetuista vanhoista iskelmistä, kuten esimerkiksi kappaleista Vanha holvikirkko sekä Rafaelin enkeli, Niemelä kertoo.

AUKUSTI MÄENPÄÄ

Elias Niemelän ja Suvi Buckmanin Drumorg-duo yhdistää musiikissaan kirkkourut ja rummut. Kiiminkiläiset muusikot murtavat sovituksillaan rajoja erilaisten musiikkityylien välillä. Urut taipuvat monen-

laiseen musiikkiin, kokoonpanoihin ja tunnetiloihin, eli kirkkomusiikinkaan ei tarvitse aina olla korkealentois-

ta ja vaikeatajuista. Konsertissa kuullaan perinteisestä urkumusiikista poikkeavana elementtinä Niemelän omia digitaalisia ”superurkuja”, joilla upea musiikkielämys mahdollistuu myös sellaisissa kirkoissa, joissa akustiikka ei välttämättä olisikaan huippuluokkaa. Superuruilla voi tuottaa vaikkapa aidon orkesterin kuuloista ääntä. Niemelän mukaan yleisö pitää siitä, että superurut pystytetään urkuparven sijaan kappelin etuosaan, jolloin muusikoiden työskentelyä pystyy seuraamaan myös visuaalisesti. Drumorgin konserttia seuraavat KappeLivet ovat maalis- ja huhtikuussa. Oululainen Veli-yhtye esiintyy Pyhällä Luukkaalla 7.3., ja 4.4. kuullaan oululaisten muusikoiden tulkintoja virsistä, hengellisistä ikivihreistä ja suomalaisista kansansävelmistä. Konsertteihin on vapaa pääsy. Oulun seurakuntien tapahtumista löytyy lisätietoa osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat.

PALVELUFORUM Liikuntapainotteinen perhekerho Ke 15.1. klo 18–19.30 Metsokankaan koulu (Ukkometson yksikkö A-ovi, Metsänhoitajantie 8). Perhekerhon alussa on yhteinen hartaus, jonka jälkeen on mahdollisuus monenlaiseen tekemiseen liikkumisesta lautapeleihin. Lopuksi tarjolla yhteinen iltapala. Kerho on maksuton, eikä vaadi ilmoittautumista. Kokoonnumme keskiviikkoisin 15.1., 19.2., 25.3., 15.4. ja 13.5.

Musiikkia talvipäivän siniseen hetkeen Su 19.1. klo 14 Tuiran kirkko (Myllytie 5). Selloduo Varonen & Perhekvartetti. Konsertin ohjelmistossa kuullaan kansanmusiikkipohjaisia teoksia Suomesta ja Unkarista. Wieniläisklassikoista mukana ovat muunmuassa Mozart ja Schubert. Vapaa pääsy, ohjelmamaksu 5 e.

Taustarinaklubi – vieraana Maarit ja Sami Hurmerinta Su 19.1. klo 16–17.30 Vanha pappila (Asemakatu 6). Päivän artistivieraat esittävät musiikkiaan ja kertovat tarinoita laulujensa takaa. Dialogia yleisön ja artistin välillä rakentaa klubin host laulaja-lauluntekijä Iina Palokangas.

Uudisrakennuksiin ja energiakorjauksiin

PAROCIN PUHALLUSVILLA Vuorenvarma lämpöeriste Parocin valtuuttama urakoitsija koko Pohjois-Suomen alueella

LAPIN PUHALLUSVILLA KY puh. 0400 391 321

OULU – KEMI – ROVANIEMI lapinpuhallusvillaky@co.inet.fi | www.lapinpuhallusvilla.fi

Norraindustrivägen 1, 95334 Haparanda

COLAJUOMAT

HOX! Rajoitettu erä! Coca Cola Light lava+pantit Fanta Lemon Sprite Zero, Sprite 24 x 50 cl pakkauksissa

5,49

AVOINNA SUOMEN AIKAA MA-PE 9 –20, LA 9 –19, SU 10 –19

• Sähköasennukset, suunnittelu ja tarvikkeet • Antenni- ja teleasennukset • Lämpökuvaukset

2016

SÄHKÖ-VAITTINEN OY

KODIN KIINTOKALUSTEET JA JULKITILOJEN KALUSTEET LAADUKKAASTI AMMATTITAIDOLLA PARAS LUOTTOLUOKKA 12/2002

Hakatie 14, 90440 Kempele P. 010 292 1730 posti@sahkovaittinen.fi

Kiinteä verkko 8,28 snt/puhelu + 5,95 snt/min ja matkapuhelin 5,95 snt/puhelu + 17,04 snt/min

1–5 ilmoitusta 87€+alv./kpl | Yli 6 ilmoitusta 67€+alv./kpl Soita ja varaa ilmoituspaikkasi puh. 044 799 5900 www.oulunseurakunnat.fi | www.rauhantervehdys.fi

Runsaat valikoimat mm. limsoja, energiajuomia, mehuja, tölkkien ja muovipullojen palautus


23

KAUPUNKI LÄHELLÄSI

Tiistai 14. tammikuuta 2020

PERHEILMOITUKSET •

ToimintaForum

www.forum24.fi/ilmoita

Yhdistysten, järjestöjen, seurojen yms. ToimintaForum-ilmoitukset tiistaisin ja torstaisin. Tee ilmoituksesi nopeasti ja helposti osoitteessa www.forum24.fi/ilmoita ja laita ilmoituksen otsikoksi yhdistyksesi nimi. Ilmoitukset tiistain lehteen su klo 23 mennessä ja torstain lehteen ti klo 23 mennessä.

Elisa Koskela ja Jussi-Pekka Kuha 22.11.2019 STUDIO P.S.V.

OULUN JULKISEN ALAN ELÄKELÄISET RY www.ojae.fi. Keskiviikkokerho 15.1.2020 klo 10 Aleksinkulman juhlasalissa: Vierailijana trubabuuri Ari Vaalamo. Seuraleikkeja ym. ohjelmaa. Jäsenmaksujen perintä jatkuu. Tuo jäsenkorttisi maksumerkintää varten. Käteismaksu 15 € mieluusti tasaraha tai maksa yhdistyksen tilille FI10 5740 8940 0341 65. Ystävänpäivämatka HÄRMÄN KYLPYLÄÄN 14-16.2.2020. Viimeinen myyntipäivä, enää 3 paikkaa vapaana Varausmaksu 30 € käteisellä ilmoittautuessa kts. Matkat-sivu. Eija Kotilainen 040 7308433. Myynti jatkuu: KALENTERITYTÖT – Oulun Teatterissa la 7.3.2020 klo 13.00. 50 paikkaa 25 € käteisellä. Kts. Matkat-sivu. Uffe Stahl 040 5241792. Ps. vielä 17 paikkaa vapaana. Sulkapalloa myös Raatin liikuntahallissa: torstaisin 2.1.-28.5. klo 13.30-15 Ovikoodi sama kuin Palolaitokselle. Palolaitoksen perjantaivuorot säilyvät toistaiseksi. Uffe Stahl 040 5241792 Tervetuloa!

Hyvää uutta vuotta! Toivottaa Frodo ja Remu STUDIO P.S.V.

Mikael toivottaa hyvää uutta vuotta

OULUN SYDÄNYHDISTYS RY. Pe 14.2. Ystävänpäivälounas De Gamlas Hem ravintolassa Kirkkokatu 54 klo 13.30 Omakustanteinen lounas 11,30€ maksetaan paikan päällä. Ilm. paula.lepojarvi@fimnet.fi tai puh.viesti n:o 040 764 5320 5.2. mennessä. Tervetuloa! Ohjatut kuntoilut jatkuvat Allasjumppa Raatin uimahallissa maanantaisin klo 10 Kuntosali urheilutalolla klo 14 torstaisin. Kausimaksu molemmista 30€/ osallistuja. Eedenin jumpat ovat maanantaisin klo 15 ja torstaisin klo 10, 6 €/kerta. sydanliitto.fi/oulu, facebook. com/oulunsydanyhdistys

STUDIO P.S.V.

SEURAKUNTAUUTISET

OULU Kastetut:

Tuomiokirkko: Robert Viktor Bazia, Ellen Hilda Annikki Karjalainen, Siina Selina Leinonen. Haukipudas: Emilia Hilja Tuulikki Kaarlela, Veikko Yrjö Juhani Kuosmonen-Lukkari, Joona Urho Aukusti Laakkonen, Juuli Aurora Ingrid Laakkonen, Kaapo Onni Oscar Liedes, Sylvi Inari Nikurautio. Karjasilta: Teo Joosua Matti Heikkilä, Vilho Leo Antero Häikiö, Stella Mariia Kamula, Ilari Johannes Kaunisto, Olivia Aurora Mankinen, Hilkka Marina Mullins, Antti Aappo Johannes Oikarainen. Kiiminki: Lilja Tuuli Helena Holopainen, Iina Ellen Amelié Käpynen, Evelia Iida Sofia Moilanen, Elia Benjamin Simonen, Kaapo Väinö Aatos Tauriainen, Sandra Wilhelmiina Wedenoja. Oulujoki: Leevi Aleksanteri Ahola, Pihla Iris Huhta, Hugo Jouko Johannes Hästbacka, Anna Ester Karesvuo, Onni Timo Juhani Piippo, Eetu Aukusti Typpö.

Oulunsalo: Luca Kristian Takarautio, Ellen Ayomi Thompson. Tuira: Viola Anni Maria Iinatti, Lumia Sofia Kandelberg, Hilla Mari Linnea Koivikko, Patrik Johannes Kujala, Otso Kalevi Ruokonen, Aada Fiona Sipilä, Taimi Edla Sirviö, Nelli Sofia Tiilikainen, Oskari Eino Matias Tyni, Daniel Oliver Wadkratook.

Kuolleet:

Tuomiokirkko: Toini Anni Inkeri Nissilä 68, Asta Kaarina Solla 86. Haukipudas: Antti Jalmari Vanhakangas 88. Karjasilta: Seppo Aadolf Heikkala 78, Liisa Sisko Huikuri 90, Salme Annikki Härkönen 95, Sisko Marika Jokelainen 59, Pirjo Kaarina Lehtiniemi 71. Kiiminki: Rauni Annikki Isoaho 82, Seppo Juhani Passoja 66. Tuira: Urho Aadolf Anselm Koivisto 88, Atte Unto Pellervo Pikkarainen 83, Juho Olavi Rissanen 84, Pieta Anna Marja Roininen 83, Aarne Einari Vilén 71.

Oulun Eläkkeensaajat Ry 15.1. klo 12:30 keskiviikkokerho Aleksinkulmalla. Ohjelmassa Laulakko nää-kuoro laulaa. Yksinlaulua Annikki. Runo Helmi. Heikki Kangas soittaa hanuria. Aunen jutut. "Unohtumaton Elmeri" vierailee. Tuttuun tapaan pullakahvit ja kaksi arpaa 3€. Teatterimaksut: Filedio maksussa 20.1. Laila-musikaali 2.2. tilille FI4146000010879985. Liput jaossa 22.1. keskiviikkokerhossa Raija Kinnunen. TERVETULOA!

IKÄIHMISTEN OLOHUONEET KESKUSTA: Nummikatu 24 Avoinna: ke, pe - su klo 16 - 19.30 Ke 15.1. Tuolijumppa klo 16.45, tuolijumppa+ klo 17.30 ja kännykkäapu Pe 17.1. Patonkiperjantai (omakust, lisätietoja olohuoneelta) La 18.1. Aivotreeni klo 17.45 Su 19.1. Bumtsi Bum klo 17.45 TUIRA: Kangastie 1 Avoinna: to, la ja su klo 16 - 19.30 To 16.1. Talvinen aisti-ilta La 18.1. Vitsien ja juttujen kertomista yhdessä Su 19.1. Yhteislaulua Annen kanssa KAAKKURI: Pesätie 13 Tiistaisin klo 15.30 - 19 Ti 14.1. Askartelua yhdessä ja tuolijumppa Ti 21.1. Tietovisa ja istumatanssia

TYPPIVETERAANIT kevätkausi alkaa poikkeuksellisesti to 16.12. klo 13.00 Kemiran ruokalassa. Saamme vieraaksi Pekka Hakaheimon. tervetulo

HINTAN MARTAT RY Marttailta 14.1. klo 18. Vierailjana kirkkoherra Ilkka Mäkinen. Marttailta 28.1. klo 18 laulamme ja teemme käsitöitä. Tervetuloa

Oulun kaatuneitten omaiset ja sotaorvot ry. Maanantaina 20.1.klo 12.30-14.00 kokoontuminen Oulun seurakuntatalolla. Kaija Sepponen Liiton hallituksen jäsen kertoo sotaorpojen kuntoutuksesta sekä muista ajankohtaisista asioista. Kaikki Tervetulleita! OULUN KANSALLISET SENIORIT RY Aleksinkulmassa pe 17.01.2020 klo 13.00. Oulun Seudun Lausujat: Lauri Pohjanpää, pappi ja runoilija. Tervetuloa! www.oulu.senioriyhdistys.fi Oulun eläkeläiset ry Torstaitanssit Walolla 16.1.klo.13. Paronit takaa tahdit. Oviarpa 10e.

POHJOIS-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS RY:N HAUKIPUTAAN OSASTON vuosikokous 28.1.2020 klo 13.00 srk-keskuksen Frosterus -salissa. Esillä sääntömääräiset asiat. Tervetuloa! OETK RY/ERO LAPSIPERHEESSÄ Auttaisiko puhuminen, kun ero askarruttaa mieltä? Yllättikö ero, etkä tiedä, miten jatkaa tästä eteenpäin? Tavitsetko itsellesi tai lapsellesi apua eron tuomien tunteiden käsittelyyn? Varaa keskusteluaika tai tule mukaan vertaisryhmään. Eron säikeet viikonloppuryhmä lapsille ja aikuisille pe 24.1. ja la 25.1. Erovertaiskahvila to 16.1. klo 18-19.30. Vanhemman neuvo®ryhmä ja koululaisten erovertaisryhmä ti 4.2. - 31.3. Ilmoittautumiset: sirpa.huotari@oetk.fi p.0401591170

Blues soi Riossa Oulu Oulussa järjestetään tulevana lauantaina Oulu Blues Festival. Tapahtuma on järjestyksessään neljäs. Aiemmin festivaali on järjestetty Uudella Seurahuoneella ja tänä vuonna se saa ensimmäistä kertaa paikkansa Riossa. Tänä vuonna esiintyy festivaaleilla esiintyy The Jumping Cats (RUS) ja Wentus Blues Band. Harvoin Suomessa esiintyvä venäläinen bluesbändi The Jumping Cats nähdään Oulussa ensimmäistä kertaa. Kitaristi Vladimir Rusinov on kansainvälisesti arvostettu blueskitaristi. Wentus Blues Band kuuluu puolestaan suomalaiseen bluesaateliin. Yhtye on tehnyt amerikkalaisten blueslegendojen kanssa vuosikymmenien aikana lukuisia menestyksekkäitä Euroopan kiertueita.

OULUN SEUDUN KAINUULAISET RY Päiväturinat 16.1. klo 10-12.00 Aleksinkulman Pohjansalissa. Veikko Tiiton kirjaesittely "Nuori mies lähti maailmalle" Päiväturinat 13.2 peruttu. Jäsensynttärit 22.2. pyöreitä vuosia täyttäneille. Ilmoitukset Sofialle 040 7489775 Oulun Eläkkeensaajat Ry 15.1. klo 12:30 Aleksinkulma keskiviikkokerho. Ohjelmassa Laulakko nää-kuoro. Yksinlaulua Annikki. Runo Helmi. Heikki Kangas haitarinsoittoa. Aunen jutut. "Unohtumaton Elmeri" vierailee. Tuttuun tapaan pullakahvit ja kaksi arpaa 3€. Teatterimaksut: Filedio ooppera maksussa 20.1. Laila musikaali 2.2. Yhdistyksen tilille FI4146000010879985. Viestikenttään esityksen nimi. Liput jaossa keskiviikkokerhossa 22.1. Raija Kinnunen. TERVETULOA!

SUOMI-VENÄJÄ-SEURAN OULUN OSASTO

Tervetuloa Pogovorim-keskustelukerhoon keskiviikkoisin klo 16.30 –18! Kerho on avoin kaikille. Добро пожаловать в разговорный клуб еженедельно по средам с 16.30 до 18! Клуб открыт для всех желающих! Hallituskatu 13 E 49, 5. krs/этаж, 90100 Oulu. venajaseuraoulu.net, 044-3491864/Anita.

Urheilijoille tunnustusta

Wentus Blues Band sai kunniakkaan Blues Hall Of Fame -palkinnon viime marraskuussa ansiokkaasta työstä bluesin parissa. Uusin albumi Too Much Mustard julkaistiin syyskuussa. Uusi albumi on äänitetty yhteistyössä legendaarisen kitaristi-laulaja Duke Robillardin kanssa tämän Lakewest Recording -studiol-

OULUN HENKINEN KEHITYS ry Ke15.1/18-20 Avoin meditaatio-ja kehityspiiri 5€. To16.1/17-18 Kirjasto avoinna. To16.1/18-20 Keskusteluja henkisyyteen liittyvistä aiheista Juha vap.eht2€. Su19.1/ 17-18.30 IOK:n esittelykerta Ulla. Su19.1/19-20 Transmissio-meditaatio Juha vap.eht2€. Katso. lisää: www.henkinenkehitys.fi. 044 2522175 *ilmoittaudu. Tervetuloa!

la Rhode Islandilla. Wentus Blues Bandissa soittavat Niko Riippa (kitara), Robban Hagnäs (basso), Juho Kinaret (laulu), Pekka Gröhn (koskettimet) ja Daniel Hjerppe (rummut).

Oulu Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaala järjestetään perjantaina 31. tammikuuta Hotelli Lasaretissa. Tapahtumassa juhlistetaan maakunnan urheiluvuotta 2019 ja palkitaan liikunnan ja urheilun menestyjiä ja taustavaikuttajia. Urheilugaalassa julkistetaan muun muassa maakunnan paras urheilija, vuoden nuori urheilija ja vuoden valmentaja. Ilta huipentuu Elämänura-palkinnon jakamiseen. Lisäksi gaalassa palkitaan vuoden 2019 pohjoispohjalainen urheiluseura. – Pohjois-Pohjanmaalla on yli 500 urheiluseuraa ja ne liikuttavat valtavaa määrää ihmisiä. Gaala on loistava tilaisuus huomioida menestyneiden urheilijoiden ohella seuroissa toimivia liikunnan ja urheilun taustavaikuttajia, PoPLin aluejohtaja Esko Hassinen toteaa.


24

FORUM24

www.forum24.fi

Vuoden Suurin

ALE! Tarjoustuotteita Tarjoukset rajoitettu erä Voimassa 6.1.-15.1. voimassa

20.1. asti.

-40% ! YKSI MYYDYIMMISTÄ

599€ (999 €)

% KPL ERÄ 0 4 500 500 kpl erä a it e t n a v la u h g k ,5 1 hulavanteita -40%! 1,5 kg -35%

-40%

TUKEVA RUNKO

HUH MIKÄ HINTA!

259€ (399 €)

479€ (799 €)

FITNORD SPRINT 150 JUOKSUMATTO

FITNORD CYCLO 500E KUNTOPYÖRÄ

FITNORD CYCLO 200 KUNTOPYÖRÄ

Ihanteellinen juoksumatto hölkkäilyyn hyvällä juoksutuntumalla. Moottoroitu kaltevuuden säätö.

Tyylikäs aktiivisen kotikuntoilijan kuntopyöräergometri loistavalla polkutuntumalla!

Hintaluokkansa tukevin malli parhaalla polkutuntumalla ja isolla näytöllä. Kotikuntoilijan unelma!

-50%

-40%

50 KPL ERÄ!

50 KPL ERÄ!

299€ (599 €)

-60% OSIKKI ASIAKKAIDEN SU

3,90€

17,90€ (29,90 €)

(9,90 €)

FITNORD OCEANS 200 SOUTULAITE

JUMPPAMATTO NBR (ERI VÄREJÄ)

RENTOUTTAVA HIERONTAPALLO 9 CM

Helppokäyttöinen soutulaite, jossa mukana monitoimitalja hauis- ja ojentajakääntöihin.

Pehmeä 1,5 cm paksuinen jumppamatto monipuolisiin treeneihin. Kestää hyvin kulutusta!

Kätevä apuväline omatoimiseen hierontaan. Nystyrät vilkastuttavat pintaverenkiertoa.

Rajoitetut tarjouserät. Tilaa heti: www.kuntokauppa.fi

Yli 1000 kuntoilutuotetta | Kohmankaari 3, Tampere | www.kuntokauppa.fi

4,6

95 %

Profile for Forum24

Forum24 14.1.2020  

Forum24 14.1.2020

Forum24 14.1.2020  

Forum24 14.1.2020

Profile for forum24