Page 1

Oulun seudun kaupunkilehti – 18. vuosikerta – n:o 46 – Tiistai 12. kesäkuuta 2018

www.forum24.fi SATU KOHO

Puukka vie AC Oulua liigaan

Sivu 13

Yrittäjäksi taiteen kautta Sivu 12

Juhlivan pubin puikoissa

Sivu 20

Metsä kutsuu retkelle Sivu 10

ENSIESITTELYSSÄ UUDET KOHTEET Kempele Linnavallintie 15, KE 13.6. klo 17-18 Kuovitie 6, TO 14.6. klo 17-18 • Omakotitalon vapaus ja rauha • Ei yhteisiä seiniä naapurin kanssa • Asunto-osakeyhtiön helppous • Korkeat ja valoisat tilat • Oma piha • Hinta alk. 179.900 €

Asuntomyynti: 040 149 4291 044 235 7684 040 594 9770

www.synkronitalo.fi

E R I L L I S TA L O J E N E D E L L Ä K ÄV I J Ä

Ostetaan tontteja!

myynti@ synkroni. fi, 050 555 4460


2

FORUM24

www.forum24.fi

ASTU LAUKKUMAAILMAAN! –

POHJOIS-SUOMEN SUURIN LAUKKUMYYMÄLÄ! – PARHAAT VALIKOIMAT – HALVIMMAT HINNAT –

KAIKKI MATKALAUKUT

ALENNETTU!

-10%

-60%

LAUKKUMAAILMA AVOINNA HUIPPUTARJOUKSIN TORSTAINA 14.6. KLO 10.00–21.00 VIETÄMME YÖTÖNTÄ YÖTÄ!

KAIKKI NAHKALOMPAKOT

-20%

KAIKKI REPUT ALENNETTU!

-10% VAIN TI–LA

VAIN TI–TO

KAIKKI MATKAKASSIT ALENNETTU!

VAIN TI–TO

-50%

-10%

VAIN TI–TO

-30%

Kaiken maailman laukut ja käsineet

LAUKKUMAAILMA Oulu, Kirkkokatu 20. Pukinetalo Halosta vastapäätä. Avoinna ma-pe 10–18, la 10–16

UUSI OULULAINEN LÄÄKÄRIKESKUS

N E N I A L U L OU

Nyt meidän kelpaa hoitaa terveyttämme, kun kaupunkiin on saatu uusi oululainen lääkärikeskus. Vastaanotolle pääset nopeasti ja joustavasti.

Talo täynnä paikallisia lääkäreitä. Tarjoamme laajan valikoiman yleis- ja erikoislääkäripalveluja sekä monipuolisia tutkimus-, toimenpide- ja leikkausmahdollisuuksia. FYSIOTERAPIA

KEUHKOTAUDIT

ORTOPEDIA

GYNEKOLOGIA

KORVA-, NENÄ- JA KURKKUTAUDIT

PSYKIATRIA

HAMMASLÄÄKETIEDE IHOTAUDIT JALKATERÄKIRURGIA

KÄSIKIRURGIA LASTENTAUDIT NEUROLOGIA

SISÄTAUDIT TYÖTERVEYS YLEISLÄÄKETIEDE

OULU LÄÄKÄRIKESKUS • SAIRAALA • HAMMASKLINIKKA • TYÖTERVEYS

AJANVARAUS 010 312 175 • pihlajalinna.fi HAMMASKLINIKKA AJANVARAUS 010 312 181 Pihlajalinna Oulu Oy, Isokatu 33, 3 krs.


3

UUTISET & TAUSTAT

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

Oulu janoaa pohjavettä

KARI UTOSLAHTI

Pudasjärvi ja Utajärvi vaativat lupaprosessin keskeyttämistä OULU

Kari Utoslahti

kari.utoslahti@forum24.fi

Utajärven kunta ja Pudasjärven kaupunki ovat lähettäneet Oulun pohjavesihanketta koskevan kannanoton Oulun kaupunginhallitukselle. Ne ilmaisevat siinä näkemyksiään hankkeesta ja vaativat lupaprosessin keskeyttämistä. Oulun Vesi liikelaitoksen johtokunta käsittelee asiaa torstain kokouksessaan. Esittelijänä toimivan Oulun Veden johtajan Jouni Lähdemäen mukaan tällä hetkellä Oulun kaupungilla ei ole mitään perusteita hankkeen keskeyttämiseen. Oulu näkee jatkossakin tärkeänä neuvotella siitä kuntien ja alueen maanomistajien kanssa. Oulun Veden johtokunnan lausunto toimitetaan edelleen Oulun kaupunginhallitukselle, joka toimittaa käsittelynsä jälkeen sen kuntakaksikolle.

Vireille viime vuonna Viinivaara–Kälväsvaaraalueella tapahtuvaa pohjavedenottoa koskeva lupa-asia tuli vireille Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa viime vuoden maaliskuussa. Hakija täydensi hake-

Sipilä jatkaa, Talvitie aloittaa Oulu Pääministeri Juha Sipilä jatkaa keskustan johdossa. 57-vuotias Sipilä valittiin neljännelle kaksivuotiskaudelle Vuokatin puoluekokouksessa. Sipilä sai vaalissa 2 053 ja Vesa Levonen 19 ääntä. Kokoomuksen puoluekokous valitsi Petteri Orpon jatkamaan puheenjohtajana. Oululainen kansanedustaja Mari-Leena Talvitie valittiin yhdeksi varapuheenjohtajaksi.

Kiimingistä Yli-Iihin parannustöitä

Viinivaaran varavesijärjestelmä arvioidaan Jouni Lähdemäen mukaan 49 miljoonan euron hintaiseksi.

musta muun muassa Natura-arviointien osalta ja antoi aluehallintovirastolle sen pyytämän selityksen hankkeen Natura-arvioinneista annetuista lausunnoista viime vuoden loppupuolella. Lupa-asian julkinen kuuleminen oli keväällä 2018. Toukokuussa tilanne oli se, että kaikkia viranomaislausuntoja ei oltu vielä saatu. Varsinais-Suomen Elykeskus antanee lausunnon täydennetyistä Natura-arvioinneista syksyllä. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston saatua kaikki lausunnot lupakäsittely etenee siten, että lupaviranomainen pyytää hakijan selityksen lausuntoihin.

Aluehallintoviraston päätöstä voidaan odottaa aikaisintaan vuoden loppu­ puolella.

Valtuuston päätös takana Ministeriö on velvoittanut kaupunkia parantamaan vedenhankinnan varmuutta ja vedenhankinnan varmistaminen perustuu Oulun kaupunginvaltuuston keväällä 2015 tekemään päätökseen. – Lupaprosessissa olevan hankkeen perusteet tai suunnitelmat eivät ole muuttuneet valtuuston käsittelyssä olleesta tilan­ teesta.

LIMINGANTULLI

Lupa-asian käsittelyn yhteydessä Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tulee arvioimaan hakemuksen vaatimuksenmukaisuuden sekä siihen liittyvien suunnitelmien ja selvitysten tason ja laajuuden. Lupakäsittelyn yhteydessä aluehallintovirasto tulee tekemään myös hankkeen vesilain mukaisen intressivertailun. Lisäksi lupakäsittelyn yhteydessä tullaan käsittelemään muun muassa YVA:n riittävyys, Olvassuon ja Kiiminkijoen Natura-alueisiin kohdistuvat vaikutukset sekä hankkeen vaikutukset vesilain mukaisiin suojelukohteisiin.

Kyseessä varavesilähde Jouni Lähdemäki korostaa, että toteutuessaan Viinivaara toimii nykyisen Oulujoen pintaveden varavesilähteenä. – Oulujoen vesi pysyy jatkossakin päävesilähteenä. Viinivaara-hankkeen kokonaiskustannusarvio on 49 miljoonaa euroa. Vaativa lupaprosessi vie näillä näkymin 2–3 vuotta, joten joka tapauksessa ollaan ensi vuosikymmenen puolella ennen kuin kuokka voidaan lyödä siellä maahan. – Varavesijärjestelmän rakentaminen kestää pari vuotta.

LINNANMAA

Kiiminki Maantietä 849 parannetaan välillä Kiiminki–Yli-Ii noin 26 kilometrin matkalla. Tietä levennetään 1–2 metriä. Korkeuseroja pienennetään leikkaamalla ja pengertämällä nykyistä tielinjaa. Suurin osa yksityistieliittymistä ja maatalousliittymistä korjataan nykypaikoilleen.

Asiantuntijat Hupisaarille Oulu Valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston seminaari kokoaa Ouluun tällä viikolla yli 200 vesienhoidon asiantuntijaa ja kunnostustoimijaa. Tapahtuma huipentuu maastoretkiin Pohjois-Suomen vesistökunnostuskohteille ja käytännön esimerkkeihin muun muassa Hupisaarten puroilla ja Kuivasjärvellä.

MYÖS A RAHOITUKSELL

SAMAT PALVELUT, 16 MEKAANIKKOA HUOLTAA JA KORJAA KAIKKI MERKIT • määräaikaishuollot • kausihuollot • jakopäät • Mobil-öljynvaihdot • ilmastointihuollot • jarrut ja alusta • renkaat ja rengastyöt • nelipyöräsuuntaukset • akut, polttimot, sulat • akun kunnon tarkastus • ym...

KAUSIHUOLLOT 12 kohdan tarkastus

ÖLJYNVAIHDOT AIKAA VARAAMATTA

Täyssynteettisellä -öljyllä + öljynsuodatin

Täyssynteettisellä -öljyllä

99€ 199€

+ öljynsuodatin + ilmansuodatin + raitisilmasuodatin

Long Life -öljyllä

+ öljynsuodatin

Long Life -öljyllä

159€ 249€

+ öljynsuodatin + ilmansuodatin + raitisilmasuodatin

Koskee autoja, joiden öljytilavuus on max 5 litraa. Sisältää myös jäähdytysnesteen, jarrunesteen sekä jarrujen tarkastuksen.

NELIPYÖRÄSUUNTAUS Sisältää alustan- ja renkaiden tarkastuksen

79€

UUTTA automaattivaihteiston öljynvaihto huuhtelemalla

169€ 89€

Automallikohtainen öljy veloitetaan erikseen

ILMASTOINTIHUOLTO

Sisältää R134 kylmäaineen. R1234YF kylmäaine veloitetaan erikseen (laite vain Limingantullissa)

LINNANMAAN AUTOHUOLTO AUTOHUOLTO, Limingantulli, Kallisenkaarre 1 ma-pe 7.30–17.00 • 0400 309 511 • chat www.autoastrom.fi

Linnanmaan kauppakeskus, Kauppalinnankuja 2 ma–pe 7.30–20.45 • 0400 309 520 • chat www.linnanmaanautohuolto.fi


4

UUTISET & TAUSTAT

www.forum24.fi

Ensimmäiset jo jouluksi Pu u

jal a

n t ie

Si m

Lep oj a n p i ­ k u ja

O ja k y lä t ie n ­

Veneenveistäjän­ rannan tonteilla kysyntää

Pa te

OULU

Re d

Martti Turunen

martti.turunen@forum24.fi

i

V

me

e li

i n ku

nra

ja

nt a

va r

v in

t ie

Oulun uuden kaupunginosan, Veneenveistäjänrannan, omakotitonttien kauppa on alkanut vilkkaasti. Myynnissä olevista 31 tontista on varattu puolet. Muutama kauppa on jo toteutunut. Kysyntää on ollut myös omarantaisissa tonteissa, joita voi oululaisittain pitää kalliina. – Seitsemästä omarantaisesta tontista on viisi varausta, Hannu Hietala Sp-Kodista sanoo. – Kysyntä on jossain määrin yllättynyt. Toisaalta osa varaajista on seurannut prosessia ja odottanut tonttien tuloa myyntiin jo parin vuoden ajan.

iss

n ie

pso n

e Vene

ra ke n

a

n

a Purjelaivan k

L ai v

ta

ja n

a ri

ra n

ta

rk Pa k il ai v

a ri

an

ka

Kauppa kasvoi, kolmioille kysyntää

Tuoreimmat Oulun asuntokauppatilastot ovat huhtikuulta. Sp-Kodin mukaan Oulussa tehtiin huhtikuussa 214 asuntokauppaa, kymmenen prosenttia edellistä huhtikuuta enemmän. Varsinkin rivitalokauppa kävi hyvään tahtiin edellisvuoteen verrattuna. Käytettyjen kerrostaloasuntojen keskineliöhinta oli 1 850 euroa. Keskimääräinen myyntiaika oli pudonnut 68 vuorokauteen edellisvuoden 92:stä. Uudisasuntojen rakentaminen painottuu pieniin asuntoihin. Isompia tehdään huomattavan vähän. – Odotankin 2010-luvulla rakennettujen uudehkojen kerrostalokolmioiden hinnan nousua, Hannu Hietala Sp-Kodista sanoo.

Veneenveistäjänrantaan tulee asuntoja 2 500 henkilölle.

Kallein tontti 375 000 euroa Omarantaisten tonttien hinnat ovat 295 000–375 000 euroa, jolla saa rakennusoikeutta sivurakennuksineen 370 neliötä. Hietala arvioi, että rantaan tulevat talot ovat tontteineen miljoonaluokkaa tai ”jopa yli vaatimustasosta riippuen”. – Tontit ovat isoja. Kaupunki on lisäksi halunnut antaa rakentamiseen arkkitehtoonista vapautta: värit ja materiaalit ovat hyvin pitkälle valittavissa. Toki

esimerkiksi rantasaunojen paikat ja korot ovat määrättyjä. Kun nyt myynnissä olevat omakotitontit alkavat olla myytyjä, kaupan tulee vielä uusi pompsi, parikymmentä tonttia. Uusi tarjooma tulee sisältämään kahdeksan omarantaista tonttia.

Asuntoja jopa 2 500 henkilölle Veneenveistäjänranta rakentuu Pateniemen ranta-

alueelle, jolle tulee omakotitalojen lisäksi pari-, rivija kerrostaloja. Asuntoja tulee kaikkiaan noin 2 500 henkilölle. Ensimmäiset, talvella myydyt tontit ovat jo rakenteilla sahamuseon takana ja valmistuvat jouluksi. Pari-, rivi- ja kerrostalojen aikatauluista ei ole vielä julkista tietoa. Puistoalueet ja aallonmurtajalle tuleva kahvilapaviljonki valmistuvat viimeistään ensi vuonna. – Maa-alueet omistava

Aalto Construction rakennuttaa itse kahvila-paviljongin, jotta se nousee nopeasti. Myöhemmin se siirtyy yrittäjälle, Hannu Hietla kertoo. Tulossa on myös muita palveluita, kuten K-supermarket 2020 ja päiväkoteja. Oma venesatama on palvelua sekin. Vettä on jopa kuusi metriä.

Oululaista historiaa Pateniemen ranta-alue on

merkittävä osa oululaista historiaa. Alueella on rakennettu 1800-loppupuolella Suomen merkittävimpiä kauppa-aluksia. Katunimistö onkin johdettu laivanrakennuksen ajalta. Lähes koko 1900-luvun alueella toimi suuri sahalaitos, Pateniemen saha. Viranomaisvalvonnassa maat on tarvittavilta osin aihdettu. Oulun kaupungin virkamiesjohto on kuvannut

vaihto-operaatiota ympäristöteoksi. Veneenveistäjänranta on saanut paljon muutakin kiitosta, mutta myös tuoretta moitetta. Hannu Hietalan mukaan rakentaja sadetuksineen sekä Oulun kaupunki alihankkijoineen ovat pyrkineet siihen, ettei lähialueiden asukkaille aiheutuisi pölyhaittaa. – Sateeton kausi pääsi kuitenkin yllättämään. Nyt tilanteen pitäisi olla hallinnassa.

OULULAISTA HAMMASHOITOA Rotuaarin Hammaslääkärit on oululainen hammaslääkäriasema, joka tarjoaa monipuoliset hammashoidon palvelut. Me hoidamme ihmisiä, emme ainoastaan hampaita. Kuulumme valtakunnalliseen PlusTerveyteen, joka on täysin kotimainen, paikallisten hammaslääkäriasemien yhteisö.

MEILTÄ SAAT NYT K-PLUSSAA HAMMASHOIDOSTA ROTUAARINHAMMASLAAKARIT.FI

ROTUAARIN HAMMASLÄÄKÄRIT p. 08 378 055 | Kirkkokatu 10 A, Oulu | rotuaarinhammaslaakarit.fi

Meiltä puut, pensaat, perennat kesäkukat, mullat sekä lannoitteet. Myös yrtit ja vihannesten taimet!


Teatterissa 89 831 katsojaa Oulu Oulun teatterissa vieraili päättynellä kaudella, viime syksystä tähän kevääseen, 89 831 kävijää. Katsojia oli 81 200. Teatterikierroksillaja eri tapahtumissa oli yli 8 500 kävijää. Kauden suosituin esitys oli tammikuussa ensiiltansa saanut, Merja Larivaaran ohjaama My Fair Lady. Suurmusikaalia on esitetty täysille saleille, kesän alkuun mennessä 19 151 katsojalle. Musikaali jatkaa ohjelmistossa 27. syyskuuta lähtien. Maaliskuussa ensi-iltansa saanut Alma Lehmuskallion ohjaama lasten näytelmä Näkymätön lapsi täytti kevään aikana salit kerta toisensa jälkeen. Esitys jatkaa myös syksyllä. Kevääseen asti jatkunut

Oulun Päivät alkaa Oulu Kaupunkifestivaali Oulun Päivät alkaa Rotuaarilla perjantaina Tanssia kaikille -tapahtumalla kello 17– 19 ja Vanhalla Palosemalla Naisten ääniä -konserilla kello 19. Perjantaina aukeaa myös koko viikonlopun kestävä Kirja- ja taidemessut Pikisaaren kampusalueella kel-

5

UUTISET & TAUSTAT

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

OULUN KAUPUNGINTEATTERI

My Fair Lady -musikaalin Eliza Doolittlen roolissa vuorottelevat Rosanna Kemppi ja Yasmine Yamajako.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja oli myös kauden suosituimpien esitysten joukossa. Vuodesta 2014 alkaen ohjelmistossa olleet Seniorisopat olivat jälleen loppuunmyytyjä ja esitykset jatkuvat syksyllä uusin sisällöin. Syyskuussa järjestetään myös Seniorifestivaali. Uusi kausi alkaa elokuus-

sa Näkymättömän lapsen esityksillä. Syksyn ensimmäinen ensi-ilta Arthur Millerin Näköala sillalta nousee suurelle näyttämölle 22. syyskuuta. Näytelmän ohjaa Pasi Lampela. Syksyn toinen ensi-ilta Ihmisellinen mies nähdään 24. marraskuuta suurella näyttämöllä.

lo 15. Ensimmäisen viikonlopun ohjelmassa on kokonaisia musiikkifestivaaleja, kuten Hoodfest,Ykän pubin Metallifestivaali ja Pikipop Välivainion Tukikohdassa.. Jo Oulun Päivien ensimmäisenä viikonloppuna on kolmisenkymmentä tapahtumaa: pyöräilyä, elokuvaa, näyttelyitä, korealaista ruokaa. Perinteisesti Oulun Päivät ohjelmaan kuuluvat Puolivälinkanaan vesitornin avoimet ovet ja lättäaje-

lut ja Porhan näyttelyt. Oulun Päivien avaustapahtuma Rumputukset ja julistukset on Rotuaarin lavalla lauantaina kello 12–13. Oulun Päivien puheen pitää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen ja sen jälkeen lavalle nousee Henry Ojutkangas & Arto Louhela Band. Positiivisin oululainen palkitaan kello 13. Rotuaarilla alkaa kello 13.30 uusi musiikkitapahtuma Sounds of Oulu.

TÄYDELLINEN NÄKÖ

ei ole vain tarkka. Se on myös kirkas, laaja ja nopea.

TORSTAINA 14.6.2018

YÖTÖN YÖ KLO 23 ASTI Luvassa shoppailua yötä myöten! Kaikki Valkean liikkeet ja ravintolat ovat avoinna klo 23 asti. Hae kuponkivihko Valkean liikkeistä ja hyödynnä Yöttömän Yön edut! Mukana myös muita Oulun keskustan liikkeitä.

KESÄKADUN

KESÄTANSSIT

klo 18:00 Kesätanssit alkavat, iskelmämusiikki soi. klo 18:15-19:00 ja klo 19:15-20:00 Tangokuningas Marko Lämsä Klo 20:00 mahdollisuus tavata ja ottaa kuvia. klo 21:00 Ilmatangokisa Tule paikalle ja osallistu Ilmatangokisaan! Näytä parhaat tangoliikkeesi tässä yksilökisassa. Palkintona voittajalle Viikkopassi (á 135e) Seinäjoen Tangomarkkinoille 12.-15.7.2018 sekä osallistumisoikeus Ilmatangon SMfinaaliin 14.7.2018. klo 21:30 Arvonta Palkintoina liput Seinäjoen Tangomarkkinoille ja Kiuruveden Iskelmäviikoille.

TULE TUTKITUTTAMAAN TOIMINNALLINEN NÄKÖSI torstaina 14.6. tutustumishintaan

30

(norm. 60 €)

INSTRUMENTARIUM OULU VALKEA Valkean Kauppakeskus, Isokatu 25, 90100 Oulu puh. 0203 32858* *Puhelun hinta 8,4 snt/min.

ARNOLDS BACARO DOPPIO BIK BOK BR-LELUT CARLINGS CLAS OHLSON CUBUS DINSKO ELISA FAFA’S FINLAYSON FLYING TIGER COPENHAGEN FONUM FRIENDS & BRGRS GINA TRICOT GLITTER GRANIT HANKO SUSHI INDISKA INSTRUMENTARIUM INTERSPORT JACK & JONES JASMIN LASTEN- JA ÄITIYSASUT JUNGLE JUICE BAR KARKKIPÄIVÄ KIINALAINEN RAVINTOLA KIRIN KULTAJOUSI ELEGANCE LA TORREFAZIONE MARIMEKKO MICK’S NATURAL NOOMI STORE OMBRELLINO ORIGINAL SOKOS HOTEL ARINAN KOKOUSTILAT PICNIC POLARN O. PYRET RAGS ROSSO SILMÄASEMA SOKOS PUKUMIES SOKOS HERKKU SOKOS HERKKU KUKKA SOKOS HERKKU RAVINTOLA SOL PESULA SPICE ICE SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA SUPERDRY TEKNIKMAGASINET TELIA KAUPPA THE ATHLETE’S FOOT THE BODY SHOP VALLILA VERO MODA VOHVELIKUNINGAS VOLT WOKS YOUR FACE

Ma-ke, Pe 9–21

to 9-23

La 9–19

su 11–18 · www.kauPPakeskusvaLkea.fi


Renkaat. Huollot.

6

Jukolantie 10, Oulun Kiviniemi. P. 020 7780 520, 0400 425 619 Av. ma-pe 8-17, la 9–15 | www.autokumi.fi

020-alkuiseen liittymään soitettaessa - Lankapuhelinliittymästä 0,0835/puh. + 0,1669 /min (alv 24%) - Matkapuhelinliittymästä 0,0835 /puh. + 0,1669 /min (alv 24%)

Ummistammeko KOLUMNI Miksi ei myytäisi kuin Kärpät? silmät 20 miljoonalle?

O

ulu on joutunut useana vuon­ na maksamaan työllistämisvel­ voitteen sakkomaksuja jo­ pa 20 miljoonaa takaisin valtiolle, koska kaupunki ei ole kyennyt hoitamaan velvoitettaan pitkäaikais­ työttömien osalta. Nyt kaupungin ja päättä­ jien on aika suhtautua asi­ aan suurella vakavuudella ja ryhtyä hoitamaan asia kuntoon. Onko helpompi maksaa valtiolle takaisin 20 miljoonaa, kuin saattaa ihmiset työn ääreen? Työllisyystilanne Oulussa on hieman helpottunut ja työttömien määrä laske­ nut. Vaikka kehityssuun­ ta on positiivinen, pitkä­ aikaistyöttömiä on edel­ leen paljon. Heistä huoleh­ timinen olisi nyt erityisen ajankohtaista, kun suh­ danne on muutoinkin posi­ tiivinen. Kaupungin on herättävä siihen, että tarjolla pitää ol­ la riittävästi palvelutarpeen mukaisia paikkoja, joista työtön pystyy lähtemään liikkeelle. Jokaiselle tulee löytää oma polku, miten hänet saadaan pois työttö­ myyden kierteestä. Järjes­

telmään tarvitaan kohden­ nettua ohjausta, kuntoutta­ vaa työtoimintaa, työkokei­ lua, palkkatukityötä, Kelan ammatillista kuntoutusta, työ ja toimintakyvyn sel­ vittelyä sekä verkostotyö­ tä palvelutuottajien kans­ sa. Tällä tavalla aukaistai­ siin portteja työelämään ja autettaisiin löytämään oma paikka yhteiskunnasta. Jotta edellä esitetty mah­ dollistuisi, kaupungin pitää lisätä kuntouttavan työtoi­ minnan resurssia ja ohjaa­ jia työvalmennukseen. So­ pivan työpaikan etsiminen ja järjestäminen on ensiar­ voisen tärkeää. Kaupungin jokaisessa yksikössä tulisi olla valmi­ us työllistää työttömiä ja mahdollistaa henkilökun­ nan ohjausvastuu vaikka­ pa oman työn ohella, opas­ taakseen työkokeiluun tul­ leita henkilöitä alkuun. Esimerkkinä työllistämis­ paikoista ovat vanhusten ulkoiluttaminen ja virike­ toiminnasta huolehtimi­ nen sekä kaupungin ylei­ sen siisteyden ja viihtyvyy­ den lisääminen. Rajana lie­ nee vain ideointi. Tietääkseni on aloitet­ tu työstartti, jossa sosiaa­

T

Eeva-Maria Parkkinen Kaupunginvaltuuston 1. vpj (kesk.)

liohjaajat kartoittavat yh­ teistyössä eri toimijoiden kanssa työttömien oikeaaikaista palvelutarvetta ja -paikkaa. Näistä sitten oh­ jataan tarkoituksenmu­ kaiseen palvelupaikkaan, joista asiakas etenee omaa polkuaan yhteiskuntaan integroitumiseen saakka. Lisäksi kaupunginhallitus ja BusinessOulu suhtau­ tuvat korjausliikkeeseen myönteisesti. Jos kaupunki ei toimi, ovat pitkäaikaistyöttömät ikuisessa oravanpyörässä. Pahimmillaan työttömyys alentaa ja jopa lamaannut­ taa työ- ja toimintakykyä sekä aiheuttaa psyykkisiä, terveydellisiä ja sosiaalisia ongelmia. On siis aika ryhtyä ­työhön!

ämäkin kesä hellii urheilufaneja. Mikä parasta, mielenkiintoisia hetkiä näkyy telkkarin va­ pailta kanavilta. Ranskan avoimet näytti kuin alkupaloiksi tennis­ maailman huiput. Nadal oli huikea. Jatkoa seuraa jo torstai­ na, kun jalkapallon MM-ki­ sat alkavat Venäjällä. Kuu­ kauden aikana Yle näyt­ tää kaikki 64 ottelua, mis­ tä ­kiitos. Elokuussa päästään huo­ kailemaan Suomen yleis­ urheilun tilaa. Berliinin EM-kisoista ei ole etukä­ teen paljon odotetta­vissa.

U

rheilu on joskus jul­ maa. Juuri kun Tero Pitkämäki oli ehtinyt epäillä hänel­ le harvinaisen epädiplo­ maattisesti Antti Ruuskasen paluumahdollisuuksia, hän itse koki kovia. Polvivamma on valitet­ tava, siksikin, että mies on tuonut viime aikoina joka toisen yleisurheilun arvo­ kisamitalimme. IIman polvivammaa­ kin keihäsmitali tuntui nyt epätodennäköiseltä. Vielä neljä vuotta sitten Ruuskanen toi EM-kultaa, Pitkämäki oli pronssilla ja

voitteko enää edes kuvi­ tella, että Lasse Etelätalo neljäs. Mitalien sijaan Suomen yleisurheilussa puhutaan nyt rahasta. Urheilijat saa­ vat sitä kuulemma liian ­vähän.

Urheilu on joskus julmaa. Jännää, että tässä(kin) yhteydessä tuli esille Ou­ lun Kärpät: Jos on sellainen tuote kuin suomalainen huip­ puyleisurheilu, niin miksi ei saataisi myytyä samal­ la lailla kuin Oulun Kär­ pät myy lätkässä, ihmetteli rahatyöryhmään kuulunut valmentaja Mika Järvinen.

Suomi on kansainväli­ sen jalkapalloliiton Fifan rankingissa 63. sijalla, kau­ kana Venäjän MM-kisoista. Irtaannutaan hetkeksi todellisuudesta ja ajatel­ laan, että Suomi olisi mu­ kana. Miten mukavaa! MM-areenalla nähtäisiin esimerkiksi OLS-kasvat­ ti, tämän kauden liigako­ meetta Rasmus Karjalainen ja Huuhkajien kakkos­ valmentaja, Oulun sivis­ tys- ja kultturilautakunnan varajäsen Mika Nurmela. No, ei heitetä vielä kei­ hästä kaivoon: Antti Ruus­ kanen tekee paluun ensi viikon tiistaina Oulussa.

S

auli Naantalista soit­ ti sunnuntaina yllätys­ puhelun Ylen lähetyk­ seen. Saksa on pre­ sidentinkin suo­ sikki maail­ manmesta­ riksi.

A TOIMITTAJALT Martti Turunen

VUOKRATTAVANA LIMINGANTULLISSA

Valittavana on toimivia kaksioita ja kolmioita. Asuinnoissa on vaalea lämminsävyinen laminaattilattia ja kaakeloitu kylpyhuone, jossa on valkoisen ja harmaan värimaailma. Keittiön varusteluun kuuluu: astianpesukone, keraaminen lattialiesi ja jääkaappipakastin. Osassa huoneistoja lasitettu parveke. Vuokrasopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevaksi, jossa ensimmäinen irtisanomispäivä 11kk:n kuluttua sopimuksen alkamisesta. Vesimaksu 20€/hlö/kk. Vakuus 1kk vuokraa vastaava määrä. Autohallipaikkoja vuokrattavissa. Lemmikit sallittu!

VIELÄ VAPAANA: 2H+KT 32m² – 40m² 2H+KT+S 39m² – 52,5m² 3H+KT+S 70,5m²

Vuokrat alkaen 595€/kk Vuokrat alkaen 675€/kk Vuokrat alkaen 990€/kk

Puhelujen hinnat kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh+7,02snt/min Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh+17,17snt/min

SILMÄLEIKKAUKSET: KAIHI-, SILMÄLUOMI- JA LINSSILEIKKAUKSET SILMIEN TERVEYSTARKASTUKSET | SILMÄTUTKIMUKSET OPTIKON PALVELUT | GLAUKOOMAN HOITO IKÄRAPPEUMAN HOITO | LASTEN SILMIEN HOITO Alan parhaat osaajat palvelevat sinua keskustan Sammakkotalossa.

LA MA IN

O EN U

Lisätietoja asunnoista: Newsec Asuntovuokraus p. 010 389 6080 tai oulu@newsec.fi

Olemme oululainen, puhtaasti silmien terveyteen erikoistunut silmäsairaala. Hoidamme silmiesi terveyttä kokonaisvaltaisesti alan parhaiden spesialistien voimin. Meille pääset hoitoon nopeasti ja helposti.

SUO

Varaa nyt oma asuntosi täyttämällä hakemus osoitteessa www.kodisto.fi.

N

UUDISKOHDE As Oy Oulun Laukka, Limingantie 2 valmistuu 1.7.2018 keskeiselle paikalle Limingantulliin Valjaspuiston kortteliin.

LAINE LU

Tervetuloa malliasuntoesittelyyn torstaina 14.6.2018 klo. 16.30-17.00.

MAAILMAN OULULAISIN SILMÄSAIRAALA SILMIESI TERVEYDEN PUOLESTA

Varaa aika: www.coronariasilmasairaala.fi | P. 020 780 6395


7

FORUM24

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

MAINOS

Fennian tärkeä tavoite: asiakastyytyväisyys Kun Jari-Pekka Haverinen aloitti vuosi sitten Fennian Pohjois-Suomen aluejohtajana, hän paalutti toiminnan kivijalaksi asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyyden sekä liiketoiminnan tuloksen. Kulunut vuosi on lisännyt uskoa tuohon ”kivijalkaan”. ”Olemme tuoneet asiakkaittemme käyttöön uusi palveluja ja uusia tuotteita. Näin me pystymme palvelemaan asiakaskuntaamme entistä laaja-alaisemmin ja monipuolisemmin kuin perinteisten vakuutustuotteiden kautta.”

Fennia julkisti kolme uutta kumppania Aluejohtaja Haverinen muistuttaa Fennian strategiaan kuuluvan, että kaikkea ei haluta tehdä yksin, koska konserni on keskittynyt vakuuttamiseen, varainhoitoon ja henkivakuutustuotteisiin. Asiakkaille onkin nyt tarjolla laajasti erilaisia palveluja myös Fennian kumppaniverkoston kautta. ”Olemme julkistaneet muutaman viime viikon sisällä kolme uutta kumppania, jotka palvelevat meidän yritysasiakkaitamme. Tilintarkastusyhteisö RSM Finland Oy palvelee erilaisissa yritys- ja omistusjärjestelyissä ja rahoituksen saatavuusongelmien helpottamisessa. Yritysvakuuksiin erikoistuneen Tryg Garanti Oy:n avulla asiakkaamme voivat vakuuttaa omat myyntisaatavansa.”

– Fenniassa on kuluneen vuoden aikana kiinnitetty erityistä huomiota asiakastyytyväisyyden lisäämiseen, aluejohtaja Jari-Pekka Haverinen toteaa. – Asiakkaille onkin nyt tarjolla laajasti erilaisia palveluja myös Fennian kumppaniverkoston kautta. Fenniahan on julkistanut muutaman viime viikon sisällä kolme uutta kumppania, jotka palvelevat meidän yritysasiakkaitamme.

Pihlajalinna Oyj ja Fennia yhteistyöhon Kolmas uusi yhteistyökumppani on Pihlajalinna Oyj. Sen kanssa tehty yhteistyö sisältää muun muassa Fennian yritysasiakkaille paketoidun palvelun, mikä sisältää työterveyshuollon ja yrityksen sairausturvavakuutuksen. ”Eli yrityksen työntekijät käyttävät Pihlajalinnan työterveyspalveluja, mutta jos heille sattuu esimerkiksi vapaa-ajalla jokin tapaturma, meillä on sen kattava

Fennian juuret ja arvot ovat vahvasti yrittäjyydessä.

vakuutus.” ”Terveydenhoitopalvelujen lisäksi Pihlajalinna tuottaa Fennian asiak-

kaille erinomaista palautetta saanutta FenniaHoitaja-palvelua. Palvelussa potilas saa nopeasti yhteyden sairaanhoitajaan, joka neuvoo hoidossa, varaa tarvittaessa ajan lääkäriin sekä auttaa vakuutusasian haltuunotossa. Lisäksi Fennian asiakkailla on mahdollisuus käyttää Pihlajalinnan tekoälyavusteista etälääkäripalvelua. Tämä on meille Pohjois-Suomessa suuri mahdollisuus”, toteaa Pihlajalinnan Pohjois-Suomen aluejohtaja Riikka Moilanen. ”Yhdessä räätälöity työterveyshuollon palvelukokonaisuus on yri-

tyksille selkeä sekä sisällöltään että hinnoittelultaan. Yrityksen on helppo budjetoida työterveyshuollon vuosittaiset kiinteät kulut työntekijämäärän mukaisesti. Laadukkaalla työterveyshuollolla ja työntekijöiden saamalla saumattomalla hoitoketjulla on suora vaikutus työhyvinvointiin ja yrityksen tulokseen. Odotuksemme uudesta palvelukonseptista ovat korkealla”, aluejohtajat iloitsevat. (Teksti ja kuva: Martti Kähkönen)

Fennia Oulun konttori Kauppurienkatu 8 A 90100 Oulu Kotitalousasiakkaat 010 503 8808 Yritysasiakkaat 010 503 8818 www.fennia.fi

Fennia on pitkäjänteinen sijoittaja Fennian Pohjois-Suomen varainhoidosta vastaava myyntipäällikkö Marko Tolvanen sanoo, että Fennia on sijoittajana aika pitkäjänteinen. Isoja hankkeita onkin tulossa: ”Pasilaan nousee ”Helsingin toinen keskus”, kaupan, kulttuurin, liike-elämän ja liikenteen Tripla ja Jyväskylään liikunnan, urheilun ja hyvinvoinnin urbaani keskus Hippos 2020. Ne ovat lukuisia ihmisiä palvelevia sijoituskohteita. Ja koko ajan haemme yhteistyökumppaneita tällekin sektorille.” ”Fennia on erinomainen kumppa-

Fennian Pohjois-Suomen varainhoidosta vastaava myyntipäällikkö Marko Tolvanen sanoo, että sijoituskeskustelussa näkyy tänä päivänä tietynlainen turvallisuushakuisuus. Suurten riskien takia ei enää ole montaakaan äkkivoittoa hakevaa.

ni kauemmaksi katsoville sijoittajille. Ydinryhmiä ovat varakkaat yksityishenkilöt sekä säätiöiden ja instituutioiden vastuuhenkilöt. Samaan

ryhmään on luettava yrityspäättäjät, jotka pystyvät rakentamaan hyvinkin laajamittaisia sitouttamis- ja palkitsemisjärjestelmiä.” ”Fennia varainhoidossa palvellaankin instituutioasiakkaita monipuolisesti. Asiakkaina meillä on esimerkiksi eläkekassoja, eläkesäätiöitä, työttömyyskassoja ja ammattiliittoja sekä apurahoja jakavia säätiöitä”, Tolvanen kertoo. ”Sitouttamiseen ja palkitsemiseen liittyy se, että tänä päivänä ammattitaitoisen työvoiman saatavuus on haaste”, aluejohtaja Have-

rinen lisää. ”Mutta – vielä suurempi haaste on saada ammattitaitoinen ja hyvä henkilökunta pysymään. HenkiFennia pystyy tuottamaan todella hyviä ratkaisuja juuri tähän. Työvoimapula tietyistä osaajista on tiedostettu valtakunnankin tasolla hyvin isoksi ongelmaksi. Henki-Fennia tarjoaa yhden kilpailukeinon, millä hyvät tyypit saadaan pysymään talossa.” (Teksti ja kuva: Martti Kähkönen)


UUTU

US!

PAIKALLISTA EVÄSTÄ NPYOTISSA! KAU TALVEN ULKOILUUN! VISKAALIN VURSTISARJA – MAKKARAA MAALTA.

8

KYSY LÄHIKAUPASTASI! KYSY LÄHIKAUPASTASI! WWW.VISKAALIN.FI WWW.VISKAALIN.FI

TEKSTARIT 173 322

OTTAAKO PÄÄHÄN? HALUATKO KEHUA? OTA KANTAA! tulos on nolla. Turhat tyhjän tutkijat kortistoon – ei suojatyöpaikkoja! KIRJOITIN KISSOISTA kirjan ja lahjoitin sen Tarja Haloselle. Ei huolinut, palautti. T. Kissojen ystävä.

KIITOKSET AVULIAALLE Destian

työntekijälle, joka tarjoutui laittamaan pyöräni kettingit paikoilleen Värtön K-Marketin edessä 6.6. TOIVOTTAVASTI OULUN päättäjillä on järkeä muokata Kemintien ympäristön suunnitelma edes jotenkin tolkulliseksi! Rakennusten väliin enemmän tilaa, puukerrostaloja, omakotitaloja, puita, puistoja. Tilaa ihmisille! Nykyisen suunnitelman harvoja hyviä kohtia ovat pyörätiet ja leveä katu. VOIKO TÄMÄ olla totta? Potilaat, jotka saapuvat sovittuun aikaan leikkaukseen täysin valmistuneena, saavatkin tietää, että osastot ovat niin täynnä, että leikkauksia ei voida tehdä. Näin OYS:ssa 7.6. Tulevasta ei tietoa. T. AT. LASTENTARHANOPETTAJALIITTO, KIITOS. Ylistämänne kahden tunnin lisäys suunnitteluaikaan toi minulle kaksi tuntia lisää oloaikaa työpaikalla. LoimaanYTK-kassa kutsuu.

ALOITIN TYÖT uudessa työpaikassa. Nuoresta iästäni huolimatta kokemusta hoitoalalta on kertynyt jo vuosia. Lähihoitaja piikittelee viikoittain työstäni. Älä pura huonoa oloasi muihin! Kouluttaudu sinäkin eteenpäin, ehkä saat mielekkyyttä työn sisältöön. Minua et lannista. Vien asian eteenpäin tarvittaessa. PIDÄN EX-MIEHENI sukunimen, koska haluan, että minulla on sama sukunimi kuin lapsillani. Ei kiinnosta, jos exän nyxä on kateellinen ja pahoittaa mielensä – se jos mikä on naurettavaa. SELVÄNNÄKIJÄ! LOPETA perättömien juttujen levittäminen hyvissä ajoin.

tikkoa, jos vielä kerran kuulen biisit Sydän jota rakastan tai Olisitpa sylissäni. KUN KOTIKYLÄSSÄNI joku sairastui, se vietiin henkiparantajan tykö. Parani heti. SINÄ NAINEN, joka ajoit Kempeleessä Salen luona olevan sosiaalitoimiston pihalta Tiilitielle! Tulit pihalta niin kovaa vauhtia, että meinasin jäädä alle pyörätiellä. Tielle jäivät jarrutusjäljet. Varovaisuutta liikenteeseen!

JOHANNA WASSTRÖM! Todella hyvä kirjoitus kissoista! Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Itse en ikinä pystyisi kahta kissaani vapaana ulkona pitämään. Omistajan on taattava kissansa turvallisuus ulkoillessakin.

JOKU KIRJOITTI asiaa koirien jätöksistä. Paitsi, että lapset sotkevat itsensä niihin, olen liukastunut itsekin niiden vuoksi ja ajanut ruohonleikkurilla niiden yli. Jos ei koiran ulkoiluttajan selkä taivu tuotosten noukintaan, voisiko sen koiran viedä muualle kuin pienta-

LÄHETÄ MIELIPIDE Sähköpostilla: mielipiteet@forum24.fi Viestin pituus max. 2 000 merkkiä. Tekstiviestillä numeroon 173 322. Kirjoita: Forum (väli) tekstari (väli) oma viestisi. Esimerkiksi: Forum tekstari

Mielipiteen lähettäminen on kivaa. Tekstiviestin toivottu pituus on enintään 150 merkkiä. Tekstiviestin hinta on 0,85 euroa / viesti.

Forum24 pidättää oikeuden julkaista tai jättää julkaisematta mielipiteitä/tekstiviestejä sekä käsitellä niitä.

reen reunaan tekemään tarpeitaan? KOIRANJÄTÖKSISTÄ VALITTAVA! Mietipä, mitä heittelet pientareelle. Siellä on rikottuja pulloja, nauloja, laudankappaleita ynnä muita ihmisten jätöksiä. On todella ikävä, kun koira loukkaa niihin itsensä. Toivon todella, että keräätte jätöksenne pois!

VOI PYHÄ yksinkertaisuus susitutkijoita, kun eivät tiedä, miksi sudet muuttavat Itä-Suomesta länsirannikolle. Syynä ovat peurat. Peuraelvytys on turhaa rahan haaskausta – sen

ETU-TOPPILAN LAISKAT koiran­ ulkoiluttajat! Olette sotkeneet kotikulmanne nurmikot koiran ulosteella. Onko ”kivaa” asua siellä?

LEHDESSÄ OLI juttua kissoista.

Lapsuuskodissani oli kolme kissaa: pirtti-, navettaja kartanokissa. Niistä pidettiin hyvää huolta.

TYÖNNÄN KORVIINI maksalaa-

AMARILLOSSA KOHTAAVAT toiveet ja hyvä palvelu. Kiitos komea drinkintekijä. Teit yllätykselläsi illasta ikimuistoisen! T. 3 Margaritaa.

Tarjoukset voimassa 30.6.2018. Hinnat sis. Alv 24% Kysy muita tuotteita helposti tarjouspyyntökorin kautta.

ME HUOLEHDIMME AUTOSTASI.

Erä Royal X10 Monipuoliset säädöt - sininen

vain 399 € Ovh. 719,-

PALVELEVA TOIMISTOSI KALUSTAJA • 5 vuoden takuu • Edulliset hinnat • Outlet poistopiste • Leasing- vuokraus Avoinna koko kesän ma-pe 8.30 – 16.00

NOPEAT TOIMITUKSET TAI HETI MUKAAN MYYMÄLÄSTÄ Easy RS2 sähkösäätöinenpöytä 80*140 cm (kokovalkoinen)

vain 418 €

LIMINGANTULLIN ILTAHUOLTO PALVELEE ARKISIN KLO 23 SAAKKA. Katso huoltohinnat: www.atoyautohuolto.fi *Puhelun hinta lankaliitt. 8,35snt+7snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35snt+ 17snt/min.

OULU

(musta tai valkoinen)

vain 230 € Ovh. 295,-

Royal 1 työtuoli

Digi RS3 sähkösäätöinen pöytä muistipaikoilla 80*140 cm

vain 480 €

Myös muita kokoja! Limingantulli, Kallisenhaara 1, huolto 010 232 8 451 Alppila, Tukkimiehentie 1, huolto 010 232 8 901

Royal satulatuoli

monipuoliset säädöt

vain 240 € Ovh. 316,-

Takuu 5 vuotta!

UUDET KALUSTEET | WWW.OULUNYRITYSKALUSTO.FI | TERVETULOA Oulun Yrityskalusto Oy | Haaransuonkuja 3 | 90240 OULU | Puh. 08 535 8100


9

LUKIJOIDEN MIELIPIDE

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

SÄHKÖPOSTIT mielipiteet@forum24.fi

Varusmiespalvelus ei ole tätä päivää PUOLUSTUSMINISTERI JUSSI Niinistö heitti ilmaan ajatuksen naisten vapaaehtoisen asepalveluksen jäädyttämisestä vuodeksi. Naiset eivät siis vuoteen voisi päästä armeijaan. Puolustusvoimat säästäisi tänä aikana nelisen miljoonaa euroa muihin tarkoituksiin. Ajatus on outo 2010-luvun loppupuolella maailman tasa-arvoisimmassa maassa. Naiset saavat käydä armeijan vain vapaaehtoispohjalta, eli voidaan päätellä varusnaisten olevan useimpia pakkopullana armeijan ottavia varusmiehiä motivoituneempia aseelliseen palvelukseen. PAREMPI RATKAISU olisi tiukentaa asepalvelukseen pääsyn vaatimuksia. Esimerkiksi yli- tai alipainoisia ei otettaisi armeijaan tai silmälasipäisiä, taikka kaksoiskansalaisia. Vaatimusten tiukennuksilla saataisiin asevelvollisten määrää laskettua ja sitä kautta halutut säästöt, sul-

kematta ketään sukupuolen perusteella ulos. Kaikkein parasta olisi vapaaehtoinen asepalvelus. Yksi motivoitu Törni sotii paremmin kuin kymmenen pakolla riviin määrättyä Riitaojaa, joita upseeri johtaa selän takaa aseella uhaten.

Suomalainen on liian jääräpäinen. Ihmisen – miehen, naisen tai muun – voi pakottaa rintamalle mutta ei pakottaa taistelemaan. Suomalainen on liian jääräpäinen tappamaan ihmisiä vain siksi, että nappiherra käskee. Ennemmin suomalainen antaa tappaa itsensä kuin tappaa vastoin tahtoaan muitten määräyksestä. Tästä on hyvä esimerkki jatkosodan ainoa suo-

malainen sotasankari Arndt Pekurinen. AJATUKSENI ON, että vapaaehtoisesti varusmiespalvelukseen hakeneet ja siihen hyväksytyt saisivat täyden ylläpidon asumisine ja terveydenhuoltoineen kuten nytkin ja lisäksi pienen palkan. Mikäli armeijan määrä pidetään kohtuullisena, kustannukset voivat olla nykyisen varusmiesarmeijan luokkaa. Sotilaat voisivat ehkäpä vähentää univormujen ja muitten varusteitten hankinnan verotuksessa, mikäli ostavat varustuksen mieluummin itse Varustelekalta kuin luottavat armeijan kamoihin. Pakollinen asepalvelus ei ole enää tätä päivää, mutta maailma on lähempänä sotaa kuin pitkiin aikoihin. Suomen puolustamiseen täytyy varautua uusin keinoin eikä käydä viime sotaa uudelleen. Esa Paloniemi Oulu

ENNAKKOALE TORSTAINA 14.6.

-50% Alemerkityistä tuotteista S-Etukortilla torstaina 14.6. klo 18 alkaen. Alennus lasketaan normaalihinnasta.

ö i tt i e k a i s uu a k i A HAARUKOI VALIKOIMASTAMME ITSELLESI SOPIVA KEITTIÖ!

PALVELEMME ILTAAN ASTI!

18-21 18-23

Zeppelin klo Valkea klo

Kauppakeskus Valkea MA-KE, PE 9-21 TO 14.6. 9-23 LA 9-20 SU 11-20

Kauppakeskus Zeppelin MA-KE, PE 10-20 TO 14.6. 10-21 LA 10-18 SU 12-18

Palolantie 16, 90630 Oulu 08 530 5005 | ma-pe 9-17 | www.inno-keittio.fi


10

IHMISET & ILMIÖT

www.forum24.fi

SATU KOHO

Kesäretkellä Sanginjoella OULU

Satu Koho

satu.koho@forum24.fi

Lauralotta Muurinen nappaa repustaan retkikirveen. Myllykosken laavun nuotiopuut ovat käyneet vähiin. Jäljellä on halko, johon pieni retkikirves ei tahdo ­purra. – Otin varalta mukaan omat puut, mutta tietenkin jätin ne autoon, Muurinen nauraa. Lopulta sitkas, oksainen halko antautuu. Kohta tuli ritisee nuotiossa. On paahtavan lämmin. Kauempaa kantautuu ukkosen jyrinää. Vieressä virtaava Kalimeenoja kutsuu virkistävälle pulahdukselle ennen eväiden nauttimista.

Monipuolinen Muurinen valmistelee Oulun yliopistossa väitöskirjaa, joka tarkastelee metsätalouden pitkäaikaisvaikutuksia aluskasvillisuuteen ja maaperäyhteisöihin. – Metsät ovat sydäntäni lähellä oleva aihe, ovat aina olleet. Vanhemmat veivät minut jo kantorepussa sieni- ja marjametsään. Ensimmäinen kirja, jonka osasin, oli lintukirja. Opiskelut ovat pitäneet Muurisen Oulussa nyt yhdeksän vuotta.

– Kaupungissa asuminen alkaa riittää. Veri vetää jonnekin syrjemmäksi, hän sanoo laittaessaan tulille nokipannukahveja. Kahvivärkit Muurinen on tuonut mukanaan. Vaikka Kalimeenoja virtaisikin vuolaana, ei sen vettä suositella juotavaksi. – Oululaisen retkeilijän näkökulmasta katsottuna Sanginjoen ulkometsän ehdoton plussa on se, että paikka on lähellä keskustaa. Tämä on helppo ja monipuolinen retkikohde. Löytyy suota, jokivartta ja hienoa vanhaa metsää. Reitit on merkitty melko hyvin, juttelee Muurinen. Alueella on laavuja, Kallioselällä jopa autiotupa, joten retkeilijät voivat myös yöpyä Sanginjoella, hän huomauttaa. – Osa laavuista ja pitkoksista on vanhoja, eli reittejä ei kunnosteta aktiivisesti. Näyttää siltä, ettei Sanginjokea ole haluttu kehittää retkeilykohteena niin pitkälle, kuin mihin olisi mahdollisuus. Sekin on harmi, ettei tänne pääse julkisilla kulkuvälineillä. Metsien tutkija lisää, että suojelullisesti alue on melko epäyhtenäinen ja siihen kohdistuu ”risteäviä intressejä ja käyttöpainetta”. – Polut eivät kulje kauttaaltaan luonnontilaisessa maisemassa vaan saattavat mennä esimerkiksi

– Kohta saadaan nokipannukahvit, hymyilee Lauralotta Muurinen.

­taimikkoon.

Luonnon sylissä Muurinen on Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piirin aktiiveja. – Järjestämme kursseja, kesäleirejä, retkiä ja muita tempauksia lapsille ja nuorille. Pidämme myös kahviloita. Muurisen mielestä nuoret ovat löytäneet luonnon vaihtelevasti. – Ehkä luonnossa liikkuminen on nouseva juttu. Mutta osaako nykyihminen

Retkikavereina porokoirat Ropi ja Unto.

Nuotiopuiden tekoa varten repusta löytyi retkikirves.

Oululaisten lähikohde

Sanginjoen ulkometsä on yhtenäinen metsä- ja retkeilyalue parikymmentä kilometriä Oulun keskustasta. Alueelle pääsee etelästä Sanginjoentieltä (tie 8331), jolta on opasteet tärkeimpiin lähtöpaikkoihin. Pohjoisen suunnasta alueella pääsee Ylikiimingintien jatkeena olevalta Korpi-Ylikiimingintieltä (tie 833). Pysäköintipaikkoja on muun muassa Myllykosken laavun, Kalimeenlammen tulentekopaikan ja Isokan-

kaanjärven laavun läheisyydessä. Ulkometsän alueella on Isokangas–Kalimeenlampi retkeilyreitti. Noin 15 kilometrin reitti on viitoitettu ja merkitty maastoon. Sen voi kulkea myös lyhyempinä rengasreitteinä: pohjoisempana Kalimeenlammenreittinä (noin viisi kilometriä) ja eteläisempänä Isokankaanreittinä (noin 10 kilometriä). Myllykosken laavut ja Kalimeenlammen laavu ovat Kalimeenlammen-

enää vain mennä metsään, olla siellä tekemättä mitään, hiljentyä ja katsella? Juuri siihen me Luonto-Liitossa kannustamme – luonnon tarkkailuun ja kaiken näkemiseen. Muurinen osoittaa Myllykosken laavua vastapäätä olevaa saareketta, jonne pääsee kahlaamalla. – Käydään katsomassa, näkyisikö siellä hytymaljakkaita. Hytymaljakkaat ovat harvinaisia sieniä. Suomessa on vain parikymmentä löytöpaikkaa, yksi niistä juuri

reitillä. Kummukorven laavu ja Isokankaanjärven laavu on Isokankaanjärven reitin varrella. Isokankaanjärven laavu sijaitsee vain parinkymmenen metrin päässä tiestä, joten se soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Kalimeenlammen rannalla noin 400 metrin päässä laavusta on tulentekopaikka. Sanginjoen varressa Lemmenpoluksi nimetyllä rannalla niitä on useampia. Maisemallisesti Sangin-

joen ulkometsä on vaihteleva. Isokankaan polku kiertää harjumaisemassa ja kulkee myös Asmonkorven aarnimaisen kuusimetsän läpi. Suovaltaisen, pienen ja tummavetisen Isokankaanjärven ympäristöä on säilytetty koskemattomana aarnialueena. Kalimen polku kiertelee Kalimeenlammen ja sieltä laskevan pienen joen rantamaisemissa. Reitit risteävät metsäautoteiden kanssa useassa kohdassa.

läheinen saareke. Pallomainen sieni piilottelee. Sen sijaan löydämme silmällä pidettävää aarnisammalta juurakosta. – Linnustoltaan Sanginjoen ulkometsä on hyvin monipuolinen. Esimerkiksi pöllökanta on runsas. Kuukkeleitakin täällä sanotaan ­olevan. Entä karhuja? – Minä en ole nähnyt niistä merkkejä, vaikka varmasti täällä liikkuu ainakin ohikulkevia yksilöitä. Mutta pelätä niitä ei tarvitse, Muurinen rauhoittelee.

Muita luontokohteita Oulussa n Varjakan sahasaari ja

luontopolku. n Koitelin retkeily-, kalastus-,

melonta- ja patikointipaikat. n Pilpasuon luontopolut. n Virpiniemi ja Runtelinharju

Haukiputaalla. n Nallikarin luontopolku. n Oulujoen suistoalue. n Kiiminkijoen melontareitit. n Kurtinhaudan luonto- ja kult-

tuuripolku Martinniemessä.

Virkistävä pulahdus Myllykoskeen.

Etenkin sammalet, jäkälät ja sienet vangitsevat Muurisen mielenkiinnon metsässä.


11

FORUM24

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

Juhlat museon pihalla Oulunsalo Perinteinen kotiseututapahtuma Päivikin päivät kutsuu vieraita Oulunsalon kotiseutumuseon pihapiiriin. Tapahtumaa vietetään lauantaina kello 14 alkaen. Museon idyllisessä pihapiirissä soi musiikki ja raikaa laulu, ja yleisökin pääsee laulamaan. Musikantteina ovat Auvo Tuomaala, Aarno Anttila ja Reijo Myllymäki. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulunsalon Nuorisoseura ry, museo- ja tiedekeskus Luuppi ja kulttuuritalo Valveen alueelliset palvelut. Muuten Oulunsalon kotiseutumuseo on tänä kesänä

Elian Web aloittaa Torniosta Lumijoki Ravuri Elian Webin pitkä

RIINA KOHONEN

Oulunsalon kotiseutumuseo sijaitsee Lentokentäntien varressa, aivan kirkon kupeessa.

avoinna 27.6.–29.7. keskiviikosta sunnuntaihin kello 11–16. Museossa kävijä voi tutustua elämään 1900-luvun maaseudulla, sillä esineis-

töstä löytyvät melkein kaikki tuolloin maalaistalossa tarvittavat työkalut, tekstiilit ja astiat. Esineitä on yli 1200, joukossa myös Oulunsalon maineikkaan uhrikirkon tuuliviiri ja sarana. Pihapiiristä löytyy pieni verkkoaitta, riihen ja viljaaitan lisäksi. Rakennukset ovat lähes kaikki alkuperäisellä paikallaan. Erikoisuutena on ”kilpukoista” eli lankun palasista muurattu päärakennuksen pirtti.

kilpailutauko päättyy sunnuntaina Torniossa, kertoo ravinetti.fi. Kuusivuotias ”Eetu” aloittaa ensi sunnuntaina Tornion ravien avoimessa mailin ryhmässä, johon Janne Sorosen ajokki sai takarivin ysi-

paikan. Lumijoella KJ Sport Horses -tallissa asustelevan amerikkalaisen kausi päättyi vajaa vuosi sitten jalkavammaan St Michelissä. Valmentaja Katja Melkon mukaan Eetu on toipunut ja treenannut hyvin.

OUTLET

TA VÄHÄN, ASU PALJON

OKODIT OKODIT TARJOAA TARJOAA ONNELLISEN ONNELLISEN ASUMISEN ASUMISEN PARHAAT PARHAAT PUOLET PUOLET

Kaakkuri, Höyhenkuja 1 45 m² Kt, 2h+kk,sa

asumisoikeusmaksu 13 266,09 € käyttövastike/kk 365,57 € vesimaksut kulutuksen mukaan vakuusmaksu 365,57 € valmistunut 1994 Vapautuu 1.7. B2011

Maikkula, Maikkulanraitti 2 49 m² Kt, 2h+kk+sa

asumisoikeusmaksu 14 306,05 € käyttövastike/kk 514,09 € vesimaksut sisältyy hintaan vakuusmaksu 514,09 € valmistunut 2003 Heti vapaa! D2011

asumisoikeusmaksu 12 555,10 € käyttövastike/kk 705,19 € vesimaksut sisältyy hintaan! vakuusmaksu 705,19 € valmistunut 1993 Vapautuu 29.7.2018 E2011

asumisoikeusmaksu 18 123,01 € käyttövastike/kk 690,87 € vesimaksu kulutuksen mukaan vakuusmaksu 690,87 € valmistunut 2000 Heti vapaa! B2011

52 m²

asumisoikeusmaksu 14 432,40 € käyttövastike 526,82 € vesimaksu kulutuksen mukaan vakuusmaksu 526,82 € valmistunut 2003 Heti vapaa! D2011

Puolivälinkangas, Hiironen, Heikkilänkangas, Hiidentie 1 Metsänkuninkaantie 11 Valjakkotie 6 Lt, 3h+k+kph 75,5 m² Kt, 3h+k+sa 72 m² Rt, 5h+k+sa

NYT KOJUT NOTKUVAT IHANIA KESÄJUTTUJA. POIMI KESÄTORILTA PARHAAT PALAT KESÄN VIETTOON ITSELLESI, YSTÄVÄLLESI, KOTIIN, MÖKILLE, JUHLIIN, PIKNIKILLE TAI VIEMISIKSI.

KOSMETIIKAN

Onnella on osoite.

Toppila, Sihtikuja 1 Kt, 2h+kk+sa

Kesätori

98 m²

asumisoikeusmaksu 26 810,74 € käyttövastike/kk 957,19 € vesimaksu kulutuksen mukaan vakuusmaksu 957,19 € valmistunut 2002 Vapautuu 1.7.2018 D2010

17.6. ASTI

ALENNUSTA VÄHINTÄÄN

-30 % SOKOS-TAVARATALO

Kiinteistötahkola, Lumijoentie 1, 90400 Oulu

Oulussa on paljon erikokoisia Asokoteja, lue lisää ja katso muut kohteemme: asuntosaatio.fi Sokos Pukumies ma–pe 9–21, la 9-19, su 11-18 Minna Tervonen, p. 0400-764 789, minna.tervonen@kiinteistotahkola.fi Tanja Pirttikoski, p. 040-749 7660, tanja.pirttikoski@kiinteistotahkola.fi Hyvä Olo ma–pe 9–20, la 9-18, su sulj.

Oulussa on paljon erikokoisia Asokoteja, lue lisää ja katso muut kohteemme: asuntosaatio.fi Tanja Pirttikoski, p. 040 7497 660, tanja.pirttikoski@kiinteistotahkola.fi Silja Ojala, p. 044 7096 700, silja.ojala@kiinteistotahkola.fi


12

Iihin avataan uusi hotelli Ii Kauppilantielle Iijoen rantaan avataan heinäkuun lopussa bed & breakfast -tyyppinen majatalo nimeltä Villa Kauppila. Omakotikäytössä olleeseen vuonna 1895 valmistuneeseen hirsitaloon on remontoitu 10 majoitushuonetta, ravintola- ja kokoustila sekä pihapiiriin rantasauna. Villa Kauppilan yrittäjinä toimivat hotelli- ja ravintola-alalla työskennelleet Hanna Ahonen ja Titta Ervasti.

Oamkiin uusia Masterkoulutuksia Oulu Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) alkaa tammikuussa 2019 kolme uutta tekniikan Master- eli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta. Oamkissa aletaan ensimmäisenä Suomessa kouluttaa painettavan elektroniikan mastereita. Painettavaa elektroniikkaa hyödyntävät useat toimialat, kuten rakennus-, hyvinvointi- ja terveysteknologia. Kaksi muuta tutkinto-ohjelmaa ovat autoalan tutkinto-ohjelma sekä Master’s degree programme in Water and Environmental Management. Hakuaika koulutuksiin on 5.–19. syyskuuta. Jokaiseen tutkinto-ohjelmaan otetaan 20 opiskelijaa.

Puhetta pyöräilyn tulevaisuudesta Oulu Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry järjestää kauppakeskus Valkeassa tänä keskiviikkona kello 14–15 keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan Oulua nuorten pyöräilykaupunkina. Paneelissa käsitellään esimerkiksi uusia pyöräilyreittejä ja kaupunkipyöriä. Keskustelemassa ovat muun muassa Eero Kalmakoski Liikenneturvasta, Oulun kaupungin pyöräilykoordinaattori Pekka Tahkola, liikennesuunnittelija Harri Vaarala, sivistys- ja kulttuuripalveluiden edustajat Suvi Helanen ja Olli Rantala sekä Jarmo Hagelberg Oulun Narikka ja Oulun liikekeskus ry:stä. Keskustelutilaisuutta edeltää kello 13 kaupungintalolta starttaava päättäjäpyöräily, johon on kutsuttu Oulun kaupungin päättäjiä.

IHMISET & ILMIÖT

www.forum24.fi

Pariisilaisten jalanjäljissä Taiteen opeilla yrittäjyyttä kohti

SANNA HÄYRYNEN

OULU

Sanna Häyrynen

sanna.hayrynen@forum24.fi

Odottamattomia käänteitä ja tunteesta toiseen luovimista. Uusia ajattelutapoja ja yllättäviä yhdistelmiä. Yrittäjien ja taiteilijoiden työskentelyssä on paljon yhteistä. Oulun yliopiston yrittäjyyden sivuaineen opiskelijat osallistuivat lukuvuoden päätteeksi työpajaan, jossa yrittäjyyttä opeteltiin taiteen keinoin. The Improbable (suom. epätodennäköinen) -työpajan kehittänyt professori Sylvain Bureau pariisilaisesta kauppakorkeakoulusta piti oululaisille kolmen päivän intensiivikurssin yhdessä saksalaisen taiteilija Martin Bornin kanssa. Työpajoja on aiemmin järjestetty Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa. Sitä ollaan viemässä Japaniin, Kanadaan ja Yhdysvaloihin. Kolme oululaista koekaniinia kertoo nyt, minkälaiset taideteokset he saivat aikaan.

Nakuraha-lyhytelokuvatrilogian tehnyt Antti Hyytinen kannustaa puhumaan rahasta avoimesti.

Kauppatieteiden opiskelija ja OP Labin nuorempi kehityspäällikkö Antti Hyytinen tiimeineen päätti tarttua tabuun. – Suomalaiset eivät mielellään puhu palkoistaan tai rahankäytöstään. Hyytisen poppoo teki kolme film noir -henkistä lyhytelokuvaa. Trilogian nimi on Nakuraha. – Yhdistimme rahasta puhumiseen alastomuuden, joka myös on arkaluontoinen asia. Toteutus oli humoristinen, sanoo Hyytinen. Hän oivalsi, ettei yrittäjänä voi lukkiutua niin sanotusti insinööriajatteluun. Menestyksekkään bisneksen luominen on Hyytisen mukaan aivojen haastamista ja ajatusten herättämistä. – Uber ja Airbnb ovat esimerkkejä yllättävistä ideoista, jotka ovat muuttaneet ihmisten liikkumista ja yöpymistä. Hyytinen myöntää, että löysi elokuvanteossa sisäisen taiteilijansa. – Olen innostunut käymään taidenäyttelyissäkin ja katson teoksia nyt eri tavalla kuin ennen.

Muovista riippuvaisia

Onni ja wc kimpassa Markkinoinnin opiskelija Udgum Khadka lähti kiinalaisen tiimikaverinsa kanssa etsimään yllättävien asioiden yhdistelmää. Aineksia löytyi Khadkan synnyinmaasta Nepalista ja Suomesta. – Nepalissa vessa kertoo, mihin yhteiskuntaluokkaan kuulutaan. Mitä hienompi vessa, sitä ylempi luokka. Suomalaiset puolestaan on onnellisuusraporteissa Udgum Khadka esittelee kuvitteellista raporttiaan onnellisuuden ja wc-tilojen tason yhteydestä. listattu kärkipaikoille. Taiteellisen työstämisen lopputuloksena syntyi vihkonen nimeltä Happeeness report, suja. jossa leikitellään englannin sanoil– Nyt ei haettu ratkaisua, vaan jola happiness (onnellisuus) ja pee tain aivan uutta, taiteellinen idea(virtsa). nikkari hymyilee. Khadka uskoo, että kurssilta jäi Teoksen sisältö on mielen tuotetta. eväitä tulevaa varten. Hän haluaisi Bisnesopinnoissaan Khadka on tehdä työtä, joka liittyy suomalaitottunut etsimään ongelmiin ratkai- seen koulutukseen.

Ruotsin kieltä opiskelevan Sonja Haapasen tiimi halusi teoksessaan pohtia meriin ajautuneen muovin ja kalojen syömän mikromuovin seurauksia. Fishing Plastic on ääniteos, jossa kalat juttelevat katsojalle. – Ääntä tukee kuva, joka on digitaalinen manipulaatio erään huumeita ja huumekauppaa käsittelevän ohjelman mainosjulisteesta. Haapasen mukaan muovista on tullut meille kuin huumetta: olemme siitä riippuvaisia. Työkseen esimerkiksi valokuvannut ja lavastuksia teh-

Naisten Pankki golfaa Oulussa Oulu Suomen suurin hyväntekeväisyysgolfkiertue Naisten Pankki Open pelataan lauantaina Oulussa Sankivaarassa. Naisten Pankin ja Oulun Golfin kilpailu kerää osallistumismaksuina lahjoituksia, joilla tuetaan kehi-

Sisäinen taiteilija löytyi

tysmaiden naisten itsenäistä toimeentuloa. Sankivaara on pohjoisin 25 osakilpailusta valtakunnallisessa GolfaaNaiselleAmmatti -kiertueessa. Kaikille avoimeen osakilpailuun otetaan 48 paria. Ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona.

Viime vuonna valtakunnallisen kampanjan tulos oli yli 33 000 euroa, mistä Sankivaaran osuus oli 2 200 euroa. Tänä vuonna Salon Virho on Oulun osakilpailun merkittävin paikallinen tukija, joka lahjoittaa lounaan kilpailijoille.

Sonja Haapanen laittoi muovia syöneet kalat juttelemaan.

nyt Haapanen sanoo hoksanneensa, että yrittäjiä ja taiteilijoita yhdistää halu muuttaa maailmaa. Taiteeseen suuntautunut opiskelija on kiinnostunut yhteiskuntien muokkaamisesta tietotekniikan avulla.

Oululainen talvipyöräily palkittiin Oulu Suomen kuntatekniikan yhdistys on palkinnut Oulun talvipyöräilyn saavutuksena kuntatekniikasta. Palkintoperusteluissa sanotaan, että Oulun kaupun-

gin talvipyöräilyn valvontamenetelmä korostaa yhtenäistä laatutasoa pyöräteillä. Laatutaso halutaan pitää yllä jatkuvasti ympäri vuorokauden – ja ympäri vuoden. Tämä vaatii aktiivista asennetta valvontaan ja hoitourakan työnjohdon jalkautumista pyöräteille polkupyörin.


13

URHEILU & LIIKUNTA

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

MARTTI TURUNEN

Onnistunut

ulkomaalausprojekti alkaa Värisilmästä! ULTRA CLASSIC -TALOMAALI

Miljoona vaikka väkisin

Uusi puheen­ johtaja: Liigabudjetti jo 2019 OULU

Martti Turunen

martti.turunen@forum24.fi

AC Oulu sai toukokuussa uuden puheenjohtajan. Pitkäaikaista ykkösmiestä Arto Ojaa seurasi Ville Puukka. Puukka on urheiluyleisölle tuntematon vaikuttaja: 43-vuotias ortopedi, joka harjoittaa lääkärintointa Terveystalolla. Puukalla on myös sijoituksia start up -yrityksiin ja kiinteistöihin. AC Ouluun hän ”ei tullut rahoittajaksi, vaan tuomaan osaamistaan”. – Astun heti sivuun, jos halutaan. Ajattelen vain, että itteppä pyysivät.

Toisella kerralla myöntävä vastaus Puujalkavitsin mukaan AC Oulu tulee nyt kuntoon lääkärin määräykestä. Mutta mitä ortopedi oikeasti tekee jalkapalloseuran johdossa? Puukka aloittaa kertomalla pelanneensa poikasena OLS:ssa. Kilpailumielessä hän harrasti yleisurheilua ja uintia, jossa SM-tasolle yltänyt Katri-sisko oli ”parempi versio”. Jalkapallon pariin hän tuli ammattinsa kautta. Pekka Jalovaara pyysi Puukan kakkosmiehekseen AC Oulun taustavoimiin. Jo ensimmäisen vuoden jälkeen ”homma jäi mulle” ja Puukka huomasi olevansa ”kevyt fanaatikko”.

– Mieluummin noustaan, kun olemme valmiita menestymään liigassa, pysyvällä mielellä, puheenjohtaja Ville Puukka sanoo.

Välillä Puukka kävi OPS:ssa, mutta kertoo palanneensa AC Ouluun mielellään, kun seurajohtaja Juho Meriläinen ja monen roolin Markus Heikkinen pyysivät. Viime vuodet hän on toiminut paitsi seuran lääkärinä, myös seurajohdon apuna. Puukkaa kysyttiin AC Oulun hallitukseen jo vuosi sitten. Vasta tämän kevään kysymys puheenjohtajaksi ryhtymisestä kiinnosti tarpeeksi ”tällaista egoistia”.

olla täysin oululainen joukkue. Unelmatapauksessa Oululla olisi liigan lisäksi joukkueet Ykkösessä ja Kakkosessa sekä junnuissa. – Harjoiteltaisiin yhdessä ja parhaat pelasivat liigassa. Puukalle sopisikin, että AC Oulu ja OLS tekisivät vielä tiiviimpää yhteistyötä. Nyt seuroilla on farmisopimus. Yksi AC Oulun maalivahdeista on aina OLS:n tolppien välissä ja pelaapa myös seurajohtaja Meriläinen Kakkosen OLS:ssa.

Ongelmana pelaajapolku

Liigamenestys vaatii miljoonan

Ville Puukka haluaa olla viemässä AC Oulua Veikkausliigaan. Oulussa täytyy olla liigajoukkue, onhan alueella kymmenen tuhatta junioria, hän sanoo. – Oululainen ongelma on, että pelaajapolku loppuu B-ikäisiin. Monta lahjakasta lähtee esimerkiksi Seinäjoelle, jossa tarjotaan lukiopaikan lisäksi taitojen mukainen pelipaikka junioreista Kakkosen kautta liigaan. Jos koulun ja seuran nivoutuminen eli pelaajapolku olisi kunnossa Oulussakin, muualle ei tarvitsisi lähteä. AC Oulu voisi

Liiganousu on Puukan mukaan mahdollinen jopa tällä kaudella, vaikka etenkään vieraissa maalinteko ei ole sujunut toivotusti, eikä siihen ole löytynyt yksiselitteistä syytä. Puukka ei ole nähnyt kaikkia pelejä, mutta sanoo joukkueen pelanneen hyvin. Hän ei ole huolestunut tai luovuttanut. Luottoa on myös valmentaja Mika Lähderinteeseen. – Mutta ei meillä kiire ole. Mieluummin noustaan kun olemme valmiita menestymään liigassa, pysyvällä mielellä. Kysymys on tällöin paitsi

KAUPAN PÄÄLLE LAADUKAS (120 mm) ULKOMAALAUSSIVELLIN!* 1 kpl/asiakas (Arvo 16,00 €)

Ulkomaalien klassikko – puolihimmeä pinta. Samaan hintaan 30 % enemmän! *Sivellinetu voimassa Ultran (väh. 11,7 litraa) ostajille, 18.6. asti.

99 90 €

/11,7 l (8,54 €/l)

VINHA PEITTOSUOJA

AC Oulu Oy:n hallitus n Ville Puukka, puheenjohtaja. n Marko Hiltunen, Ilkka Kalermo,

Timo Kalermo, Paavo Karjalainen, Seppo Klemettilä, Sami Leikas, Ilkka Matila, Arto Oja.

pelaamisesta, myös vakaasta taloustilanteesta.. AC Oulun budjetti on vajaat puoli miljoonaa. Viime tilikausi tuotti noin 20 000 euron tappiot. Liigassa menestymiseen vaaditaan miljoona vuodessa. Se Oulussa tullaan myös kasaamaan jo 2019 ”vaikka väkisin, tavalla tai toisella”. Talouden perusta tulee rakentumaan pääsiassa urheiluun liittyvään liiketoimintaan, jossa on jo otettu ensiaskeleita. – Juho (Meriläinen) on tehnyt hirveän työn, jonka jälki alkaa pikku hiljaa näkyä. Tärkeitä ovat myös talkoolaiset. – Ottelutapahtumassakin heitä on 50, mikä on hemmetin hienoa. Sponsoreiden varaan taloutta on jalkapallossa haastava rakentaa.

Puolihimmeä peittosuoja kunnioittaa puunsyyprofiilia. Erinomainen huoltomaali.

89 90 €

/11,7 l (7,68 €/l)

+Sävytys

VALTTI PLUS KESTO -KUULLOTE Moderni vesiohenteinen kuullote. Super Colorsävyillä tuplasti pidempi huoltoväli!

”Ulkomaalaukselle paras sää on kuiva pilvipouta. Älä maalaa auringonpaisteessa tai auringon lämmittämää seinää. Jos maali kuivuu liian nopeasti, se ei kiinnity kunnolla alustaan. Tikkurilan Ultra Classic, Vinha ja Valtti Plus Kesto ovat kaikki loistavia valintoja puujulkisivuille pohjoisen olosuhteisiin.” Maalitohtori Markku Hakola

Maalitohtori aina paikalla, kysy lisää!

VÄRISILMÄ OULU Taka-Lyötyn Katu 4 (Sotka-talo) p. 044-734 8000 Ma-pe 8–18, la 10–15

OLS-kasvatti, PS Kemissä pelaava Juho Mäkelä kertoi äsken Forum24-lehdessä Oulu-suunnitelmistaan. Ne kiinnostavat myös Ville Puukkaa.

pohjoinenvarisilma.fi |


10.40 Ensiaskeleita 10.45–11.30 Lumisen virran mies 11.35 Estradilla: Valkea Ruusu 2011 12.25 Sydänmailla 13.10 Kuollut mies kummittelee 14.25 Erätulilla 15.05 Makuja maailmalta 15.35 Kunnian hinta Teetä ja sympatiaa orvoille. 16.30 Uusi päivä 17.00 Franklin ja ystävät 17.23 Pikku Kakkonen

55 Tunne sää: Luvassa lämmintä Mikä onkaan toivotumpaa kylmän talvikauden jälkeen kuin lämmin sää ja auringon valo. 25 Kuningaskuluttaja Älypuhelin, Android, vai WCDMA? Uuden puhelimen ostossa tarvitsee asiantuntijan apua. 55 Viittomakieliset uutiset 00 Tv-uutiset 05 Uskomaton uusperhe Kaukomaille 2/2.

Aloita keskustelu asuntosi myynnistä. Ota yhteyttä.

8.00

00 Kuuden Tv-uutiset ja 18.00 Tohtori Kleistin perhe sää Kesäleskenä. Marlene on Marjo Kauhanen, 30 Uutisvuoto tyĂśmatkalla ja Christian yrittäjä, Vieraiksi saapuvat muusikot yksin kotona huolehtimaskiinteistĂśnvälittäjä 050Ter513 0000 sa perheestä. Hän ehtii Freeman ja Hector. Jari marjo.kauhanen@remax.fi voa tuuraa Simo FrangĂŠn. tapaamaan myĂśs vanhaa 00 Prisma: Lisäaineet tuttavaa ja tapaamisesta lautasellamme sukeutuu varsin mielenKuinka sokeri on korvattu kiintoinen. Jaana E-lisäaineilla ruuissamme ja Collanus, 18.50 Tv-uutiset myyntineuvottelija mistä aineet ovat peräisin? 19.00 Alueellinen uutislä040 256 0529 Voiko keinotekoisilla makeuhetys jaana.collanus@remax.fi tusaineilla huiputtaa jopa 19.10 Urheiluruutu aivojamme? 19.15 Kakkosen syyssää 50 Ensyklopedia 19.20 Paavo ja Raili Pietari Suuri. ElämäkertaOsa 18/24: Taasko ovikello kuvauksia vuosisatojemme soi? On aika tutustua uusiin mahtihahmoista. naapureihin: Pirkanmaan 00 MOT aktiivinaisiin ja Samuun ja 14.6. Puolen tunnin ajankohtais-TORSTAINA Sakariin. dokumentti kertoo tarinoita 19.50 Hienosti hihnassa KLO 18-23 Suomesta ja maailmalta, Naksutinkoulutus. Naksutusein yllättävästä näkĂśkultimen käyttĂś on levinnyt masta, ja pintaa syvemmältä. ammattilaisilta myĂśs 30 Tv-uutiset ja sää koiraharrastajille. 55 Urheiluruutu 20.00 Uusi päivä 00 A-studio Osa 109: “Parempi rakastaa Olkiluoto 3:n viivästykset. ja menettää, kuin olla kosAlemerkityistä Studiossa STUK:n pääkaan rakastamatta.â€? tuotteista S-Etukortilla. johtaja Jukka Laaksonen. 20.30 Pasila (K11) Alennus lasketaan VammaisjärjestĂśjen rahat Osa 8: Hiljainen päivä. normaalihinnasta. ja palveluasuminen. Kuka PĂśysti ei suostu moppaahyĂśtyy rahoista? Susien maan. salakaataja ja salametsästyk20.55 Hilander-TV sen televalvonta. Osa 14/14. Kauneimmat 30 YkkĂśsdokumentti: sketsit toiveuusintana. YmpäristĂśsoturit 21.20 Toistaiseksi tuntematKauppakeskus Valkea Viranomaisille ja teollisuutomasta syystä To 14.6. avoinna klo 9-23 den edustajille ympärisOsa 6/8. tĂśsoturit ovat rikollisia, ei21.50 Tv-uutiset, sää ja vät harmittomia idealisteja. urheilu

ENNAKKOALE

Koti autonrenkaista. 14.05 Mitä tänään syÜtäisiin? 14.10 Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat Intialainen pihviateria. 14.40 Tanssii Tähtien Kanssa 16.35 Voittojahti 16.55 Uutiset 17.00 Kauniit ja rohkeat 17.25 Kauniit ja rohkeat Antaa-verbejä ja sitruunapala-substantiiveja. Joulutunnelma kohoaa kahvilassa. 17.55 Mitä tänään syÜtäisiin?

lapsi syntyy kotona. 13.30 Bella 14.00 Hyvästit sotkulle 14.30 Huippukokki lähtee maalle Mustekalaa sisilialaisittain. 15.00 Inspector Cartoons Takinkääntäjä. 15.05 Uusi elämä maalla 16.05 Amyn lailla 17.05 Nelosen sää 17.10 Sokkokokki Vieraina juontajat Elina Viitanen ja Jone Nikula, kokkina Harri Syrjänen.

irtoavaa talviturkkia pois. 15.30 Marienhof Kauan kaivattu veli. Ruth ja Lea lÜytävät kauan kadoksissa olleen veljensä. 16.00 Masterchef USA Intohimoa vakuumissa. Päivä alkaa yllätyslaatikkohaasteella, ja tällä kertaa laatikon uumenista paljastuu jotain elävää. 17.00 Mallimaailman huipulle Oikeanlaista kemiaa. Palaamme äänestystä edeltäneen aamun tunnelmiin.

YĂśtĂśn yĂś Kirkkokadun KappAhlissa 14.6. klo 23 asti!

puhetta. Mielialat vaihtuvat maniasta masennukseen. Epäonnistuneiden hoitojen ja rimpuilujen jälkeen: “Sä Mikko paranet tästä, sun ei kuulu olla loppuelämääsi sairaseläkkeellä.â€? 17.00 Kun itäblokki murtui TyttĂś ja panssarivaunut. Verinen yĂś Vilnan tvtornilla oli Neuvostoliiton viimeinen yritys estää Baltian maiden itsenäisyys. 17.55 Opettajan muuttuva rooli 1-3

KAIKKI

18.10 Pulmuset 18.25 Opettaja.tv: Hyppy18.00 Lemmen viemää 18.00 Emmerdale T U O T T E E T Tunteiden ailahtelua. Lomauttavan seksikästä. tunti Sellikaveri helvetistä. Eli Hyppytunti käväisee Marcy saa tehtäväkseen Lukaksen pyynnÜn kärsii kamalista tunnonkatsomassa miten sujuu kertoa lomautuksista tyÜaiheuttaman tyrmistyktuskista aiheutettuaan koulupäivä koulussa joka paikallaan pankissa, mutta sen laannuttua Sandran lisäharmia Debbielle. sijaitsee keskellä hiekkapelkää julkista puhumista tunteet ailahtelevat jälleen Chas huomaa Gennien aavikkoa. yli kaiken. Radioterapeutti moneen suuntaan. Tanja haikailevan Paddyn perään 19.00 Francon jälkeen – Alneuvoo häntä ajattelemaan päättää antaa Michelin ja käskee tätä puhumaan cantaran perhe seksiä puheen aikana ja tavata Fabienia, mutta välit ihastukselleen. Osa 157. Valvotut yÜt homma onnistuukin yli kiristyvät, kun Michael 18.30 Emmerdale (Las noches blancas de odotusten. Marcy saa ryhtyy liian opettavaiseksi. Juhlat Wylden perheen Oriol). Tammikuu 1976 tuo palkankorotuksen ja tehtäMarie suostuu Hendrikin malliin. Willin pyynnÜstä Tarjoamme edullisimman. Voimassa vain Kirkkokadun muuttoon monia muutoksia, mikä väkseen kiertää yrityksissä mahdolliseen Belle saa kutsun Mark OULU Kauppakeskus Valkea 14.6.2018. Ei voi yhdistää alennuksiin / tarjouksiin. näkyy myÜs televisiossa. kertomassamyymälässä irtisanomisista Lontooseen, mutta järkytWylden 50-vuotisjuhliin, ja InÊs on yhä poissa, vauva ja tehtaiden sulkemisista. tyy kuullessaan, että tämä Shadrach lähtee mukaan itkee yÜtä päivää, ja vävyAlkin päätyy kysymään aikoo yÜpyä haastattelulastenvahdiksi. poika Eugenio käyttäytyy terapeutilta neuvoa seksin matkalla Valerien luona. 19.00 Seitsemän Uutiset huonosti. suhteen. 8. tuotantokausi. 19.00 Big Brother Extra 19.20 Päivän Sää Enemmän vaihtoehtoja 20.03 Lapset puhuvat 18.45 Nelosen uutiset 19.30 Taran monta elämää 19.30 Salatut elämät Enemmän vaihtoehtoja Enemmän vaihtoehtoja 20.10 Suojele minua! 18.55 Nelosen sää Runsaus. Tara pelkää Osa 2161. Sepon salaisuuToimittaja Minna yrittää 19.00 Neljän tähden illallinen menettävänsä Maxin ja della on ihan tajuttomat Turku-viikko alkaa näyttelijä herättää henkiin Lahnakäsittelee asiaa muuttuseuraukset. Tuija Piepposen illallisella. järven kahvilan hengen. malla Aliceksi, joka uskoo 20.05 Diili Tuija tarjoaa fuusioruokaa ja Arkkitehti Tuomas visioi olevansa raskaana. Diili-kilpailijat jättävät ikivahvoja afrikkalaisia makuja. turkulaiselle puutaloklu20.00 Glee muistoisen jäljen Hangon 9 KARAATIN TITANIUM 9 9 KARAATIN KARAATIN SORMUSPARIT 19.30 Matkaoppaat bille elämänjatkoa. LauFurt. Kuorolaisten lähipiibilemaisemaan. HulvattoKULTA KULTA 114 ₏ –240 ₏ KULTA Mirja ja Jarmo haluavat luntekijä Samuli herkistää rissä soivat hääkellot, ja mat peruukit ja hämmentänostaa mereltä kymmenkisäveliksi Kalervo Palsan kuoro pyydetään häihin vät yhteislaulut haastavat loisen kalan. Getsemane-ateljeen. esiintymään. MyÜs Sue rakkauden risteilyn kuivalla 21.00 Anvil! Tämä on Anvil 20.00 Suomen Huippumalli on menossa naimisiin ja maalla. TARJOUS VOIMASSA 9 karaatin valko-, kelta-, rosa- ja punakulta ovat Tosielämän Spinal Tap. haussa lähettelee 21.00 Jälkiä jättämättä puolet edullisempia kuin perinteiset 18 kar kihlathääkutsuja. TORSTAINA Kaipuu. Larsenien valmis-14.6. Huipulla huimaa! Tällä Dokumenttielokuva kana21.00 Vaaleanpunainen timantit. Meiltä myÜs tautuessa alakuloisissa dalaisesta hevibändistä kertaa sieltä ei pudota vaan pantteri 2 timantit. Meiltä myÜs timantit. Meiltä myÜs Klassikkoelokuviin perustutunnelmissa tyttärensä ja sen perustajista, jotka laskeudutaan! Kisa kovevan uudelleenfilmatisoinnin hautajaisiin Sarah ja Holder eivät viisikymppisinäkään nee tytÜt kilpailevat mahTäysin oman mallin voit suunnitella osoitteessa: Täysin mallin osoitteessa: Täysin oman oman mallin voit voit suunnitella suunnitella osoitteessa: Kauppurienkatu 10jatko-osassa hulvattomassa jatkavat Bennetin osallisuusuostu luopumaan nuodollisuudesta tyÜskennellä www.suunnittelija.kihlasormukset.com www.suunnittelija.kihlasormukset.com Hearts & Arrows Pekurin kauppakortteli, www.suunnittelija.kihlasormukset.com timantit. Meiltä myÜs Diamond Steve Martinin esittämä den selvittämistä naapureiruuden rockunelmista. O: ammattimallien kanssa. puh. 08 372 130 huippunuuskija Clouseau ta kuulemalla. Heillä onkin Sacha Gervasi. (Anvil! The 20.57 Keno Oikiasti oululainen koikkelehtii luontaisen yhtä ja toista mielenkiinStory of Anvil, USA 2009) 21.00 Täydelliset naiset Täysin omanSarja mallin voit suunnitella osoitteessa: vaistonsa voimalla kohti toista kerrottavaa Rosien Haudattu salaisuus. totuutta. katoamisillan tapahtumista. palaa ruutuun. www.suunnittelija.kihlasormukset.com

VALITSE 3 MAKSA 2

Juha Hurme: Niemi

14,95

Tarjous voimassa vierailupäivän ajan.

KAIKKI FARKUT

-50% -30% 22.05 Läpiveto Vaimollas on silarit! Niin, mutta sä ajat Nissanilla. 22.35 Rush (K15) Stellan ura on vaakalaudalla, kun hän tulee sotkeutuneeksi laittomaan kilpa-ajoon ja joutuu pidätetyksi. Kerry kuulee kuolemansyyntutkinnan raportin. Dom selvittää strippiklubilla erikoista kaappausdraamaa. 23.25–00.05 Pressiklubi Miten rangaista perustuslakia vastaan eurolla rikkoneita? Vieraana Paavo Väyrynen, kommentaattoreina Harri Saukkomaa ja Jouni Tervo.

l Ï äÏ

YHDESTĂ„ NORMAALIHINTAISESTA TUOTTEESTA

KOTIMAISTA, TOTTAKAI!

NAUTASIKA JAUHELIHA

-30 % 49 95 2 4

HK:n maukkaat

KAALIKĂ„Ă„RYLEET Huippuhintaan!

PĂśntiĂśn tuore

Huippuhintaan!

kg

VILJA1 ETUKUPONKI/OSTOTAPAHTUMA POSSUN Voimassa YÜtÜn YÜn KYLKI –tapahtuman ajan to 14.6.

kg

Ei voi yhdistää muihin etuihin.

Huippuhintaan!

l. 5 kg/ta

Poutun JAHTI/ LAUANTAI/ GOUTER

1

siivuina 300 g /pkt (5,00/kg)

50 pkt

l. 5 kg/ta

Kotivaran

Kesäkotiin kankaita nyt 20 e/m

TA ROTUAARIL

4

TĂ„LLĂ„ KUPONGILLA

-20%

TUN ROTUAARIN KUNNIAKSI UUSIIT POIKKEUSHINNAT !! Tällä kupongilla ALENNUS VALITSEMASTASI kaikki normaalihintaiset american tourister NORMAALIHINTAISESTA tuotteet - 15 % VETOLAUKKU SHOKKIHINTAAN!! TUOTTEESTA. Ruohonjuuresta Lentokoko 59,- (118,-) Keskikoko 69,- (128,-) Iso koko 79,- (158,-)

22.6.2018 asti.

Luomuruokaa, superfoodeja, Naisten ja miesten terveystuotteita ja luonnonNAPPANAHKA kosmetiikkaa. Ruohonjuuri palvelee Sinua isolla ilolla!

Kauppurienkatu 12

90100 Oulu TERVAPORVARI/ KĂ„RKKĂ„RI 5 kg/talous

Kauppurienkatu 10, 90100 OULU, Stockmannin talossa. Kauppurienkatu 10,10-18, 90100laOULU, Stockmannin talossa. Puh. 08-372 130, ark. 10-15 www.turunkultaseppa.fi Kauppurienkatu 10,10-18, 90100laOULU, Stockmannin talossa. Puh. 08-372 130, ark. 10-15 www.turunkultaseppa.fi Puh. 08-372 130, ark. 10-18, la 10-15 www.turunkultaseppa.fi

Fiksuja valintoja - Ruohonjuuresta!

TĂ„LLĂ„ ETUKUPONGILLA YHDESSĂ„ S-ETUKORTIN KANSSA:

Tunnetusti hyvä

22.00 Sinkkuelämää (K13) 22.50 Big Brother Kausi 6, jakso 87. Mirandan Kooste eilisen tapahtumisja Steven uutta onnea varta talossa. Meillä voit maksaa ostoksesi erissä jostaa se, että 23.20 TED – ideat muuttavat Meillä voitjamaksaa ostoksesi erissä - 6kk. Robert asuu korotonta kulutonta maksuaikaa jopa Meillä voitjamaksaa ostoksesi erissä jopa - 6kk. korotonta kulutonta maksuaikaa korotonta ja kulutonta maksuaikaa jopa 6kk. naapurissa. maailman 22.40 Sinkkuelämää (K13) Joka vuosi planeettamKausi 6, jakso 88. Romanme terävimmät aivot tiikka saa Carrien pään yhdistävät voimansa Long pyÜrryksiin. Beachilla Kaliforniassa 23.15 Nelosen uutiset TED:in konferenssissa. Meillä voit maksaa ostoksesi erissä Kauppurienkatu 10, 90100 OULU, Stockmannin talossa. 23.25 Nelosen sää 00.25 Sons of Anarchy (K15) korotonta ja kulutonta maksuaikaa jopa 6kk. Puh. 08-372 130, ark. 10-18, la 10-15 www.turunkultaseppa.fi Suojelua. Zobellen juonien 23.30 Frasier ansiosta Samcron ykkÜsket00.00 Pulmuset ju odottaa oikeudenkäyntiä 00.30 NCIS Los Angeles (K13) Etu on voimassakunnanvankilassa, 1.7. asti. jossa Eilinen. NCIS:n agentit tutkiKankaat myydään lyhyinä pakkoina. henki on lÜyhässä arjalaisvat huumediilerin murhaa ten armoilla ilman minkäänja ryÜstÜä. 1. tuotantokausi. laista tukea ja turvaa. 01.30–02.30 Totuuden 01.25 Salaiset kansiot miekka Kauppakeskus Valkea Totuus, osa 2/2. Oikeus Identiteetti. Rahl on lähetIsokatu 24, 90100 Oulu, puh. 044 293 4422 kuulee murhasta syytettyä tänyt joukkoja Kelabran Fox Mulderia, John Doggetrauniokaupunkiin, ja tin ja Monica Reyesin todisRichard, Kahlan ja Zedd tajalausuntojen jälkeen. päättävät selvittää miksi. 02.20–06.00 SubChat 02.45 Nukutin

95 kg

✃

22.00 Kymmenen uutiset 22.20 Päivän Sää 22.25 Tulosruutu 22.40 Ratkaisija Pelastajan manifesti. 23.40 Burn Notice Luotto miinuksella. Michael joutuu Fionan suuren suun takia auttamaan hÜlmÜläistä, joka on hassannut rahansa räikeään huijaukseen, ja jonka koronkiskuri uhkaa v elallisen polvilumpioiden hyvinvointia, kun rahoja ei lÜydy. 00.40 Avaruusboltsit Mahtava meteori. Presidentti Skroob aikoo tuhota Druidia-planeetan heivaamalla sen suuntaan valtavan meteorin. 01.10 Kimppadiili 01.25–02.25 Voittojahti 05.05–05.20 Kimppadiili

Voimassa vain 14.6. torstaina Myymälä avoinna 10.00–20.00 SĂ„Ă„STĂ„ 50 % Raj. erä !   

  KĂ„SINEET

Uusi osoite!

5

95 pari

Kuntoon

ROTUAARI KESKUSAUKIO KIRKKOKATU 17 OULU

FS

7.00 minu 16.2 TV-n Pohj valta klubb luon 19.3 20.0 totuo 21.5 Polit

T

7.00 and A 10.1 Eroo haus Ame 15.0 äidit Ame 17.3 show 19.0 Kala hieka 21.0 celan vaste Riko 2.25 Chap

LI

LIIKKEE KLOÂ 23

Hearts & Arrows Diamond Hearts & Arrows Diamond Hearts & Arrows Diamond

2.00

25 Kotikatsomo: Moska Jakso 2/8. Pane kulta banaani housuusi. Vaalien alla on vaikea erottaa toisistaan politiikkaa, erotiikkaa ja journalismia. Yhteiskunnan epäkohdat vaativat Kutemajärveltä ja Halikolta luovuutta totuuden paljastamiseksi. 25 Tv-uutiset 30 Ulkolinja: Viiden miljardin painajainen Sijoittamalla Venäjän kasvaville markkinoille voi tehdä omaisuuden - tai huonossa tapauksessa menettää rahansa ja henkensä. 25–00.40 Oddasat

. 20. Lent Tuho Hom jahd . 23. Henk 1.30

9.00 puko Neul para ja. 12 13.0 Neul vuok Rach Hullu Pikak Mors tia ka rakka mun Anka Sarja 20.3 Arvo 22.0 tys. 2 Anka Ă„lyp

SHOPP TARJO TANS TAPAHT

22.25 Theroux kauneuskirurgin pÜydällä Ovatko plastiikkakirurgian avulla hankitut isommat rinnat ja pyykkilautavatsa takuuvarma tie onneen? Louis Theroux matkaa Kaliforniaan ja ryhtyy itse koekaniiniksi. T: BBC. 23.25–00.41 Dokumenttielokuvan klassikot 23.25 Peter von Bagh esittelee elokuvan 23.29 Granada, Granada, Granada (K11) (Grenada, Grenada, Grenada moja, Neuvostoliitto 1967) Suuren sotakuvaajan Roman Karmenin ja Boris Makasejevin dokumenttielokuva Espanjan sisällissodasta yhdistää vuosien 1937-38 materiaalia uusiin kuviin. (K11)

Su

17.3 Endu eräm 18.5 uusi kulin 21.0 pan 23.0

ROTUAA TORILL

Nyt m Oululainen REISSUMIES 4 kpl / 235 g (2,13/kg)

SIEL MIS NĂ„HD

00 12 ps Portti YLIKYPSĂ„ PALVIKINKKU tai KALKKNAFILEELEIKE


.00 Krokotiilimies . 20.30 tokenttä . 21.00 JIM D Rikos: opolttajan jäljillä (K15) . 22.00 mma haltuun . 22.30 Rikollisdissa (K13) . 23.00 South Park .30 Pelkokerroin . 0.30 JIM D kilökuva: Silvio Berlusconi . 0 Amerikan ansa-autot

Käsit�öliike

ST5

0 Min Morgon. 15.50 5 uuttia. 15.55 Kirjakausi. 25 Taivaallista menoa. 16.55 nytt. 17.00 Kulkurin Eurooppa: joismaat. 17.25 Kolmas valtioa. 17.55 TV-nytt. 18.00 BUUben: Pussel. 18.30 Liikkeellä nnossa. 19.00 Aamusta iltaan. 30 TV-nytt. 19.55 Sportnytt. 00 Taivas tarjolla. 20.45 Luonokio. 21.00 Popkalaset 2011. 57 TV-nytt. 22.00-22.54 Dok: tiikka, bisnes ja jalkapallo.

Hei Minna,

III-olut 2€

Tarjoukset voimassa 14.6. klo 18.00-21.00

Avoinna kesällä ma-pe 10.30-17 ja la 10.30-15

Yötön yö illan etu -20% klo 23 asti Saisitko huomiseksi?

Meillä on uusi ruokalista!

Jälkiä jättämättä jatkuu jaksolla Kaipuu, jossa Larsenit valmistautuYstävällisin terveisin vat alakuloisissa tunnelmissa tyttärensä hautajaisiin. MTV3 kello 21.00

Kirsti

Gumbies Islander Canvas Flipflop 29,95

Benvenuto! [ Tervetuloa! ]

YÖTÖN YÖ ILLAN ETU

Warmpeace Sunday Best Dress 59,90 (69,90)

ET AUKI 3 ASTI

0 Kakkutehdas. 9.30 Huipokki lähtee maalle. 10.00 lontakerho. 10.30 Ihmisen as ystävä. 11.00 Koirakuiskaa2.00 Keittiöstä catwalkille. 00 Sisustuksen huipulle. 14.00 lontakerho. 14.30 Kodikkaasti kralla. 15.00 Kotiruokaa hael Rayn tapaan. 15.30 una häämekkoihin. 16.00 kurssi kodinostoon. 16.30 siandieetti. 17.00 Luksusmuoaikille. 18.00 Sikke - Ruokaa audella. 18.30 Arvostele n illallinen Australiassa. 19.00 ara isäntäperhe. 20.00 Liv D a: Koirien turvakoti Espanjassa. 30 Koiran temppukoulu. 21.00 ostele mun illallinen tunnissa. 05 Debbie Travisin sisustusyllä23.05 Liv D Sarja: Syöpöt. 0.10 ara isäntäperhe. 1.00-6.00 pää-TV.

-20%

KLO 23 ASTI www.vima.fi

Oulu, Kirkkokatu 4 | partioaitta.fi

Rosso Oulu Kauppakeskus Valkea 3. krs.

Ravintolamme henkilökunta toivottaa teidät sydämellisesti tervetulleiksi!

PAILUA OUKSIA SSIA TUMIA

Välimeren lautanen

Ihanuuksia naisille, koot 42-56

ja jälkiruoaksi baklava

24,90€

Meiltä löydät kesän hurmaavimmat ihanuudet. Tervetuloa tutustumaan!

uomiTV

(grillattua kananfileetä, viininlehtikääryleitä, grillattua halloumijuustoa, ezmeä, tzatzikia,salaattia ja leipää) Voimassa torstaina klo 15–23

Pakkahuoneenkatu 12 Avoinna ma-pe 10-18 la 10-15

ARILLA, LA JA

Pakkahuoneenkatu 6, Oulu. P. 08 311 3941 www.olimpos.fi

XLilona

Täydelliset naiset palaa ruutuun jaksolla Haudattu salaisuus. Kuvassa Eva Longoria (Gaby). Nelonen kello 21.00 TÄLLÄ

KAIKKI

99 0

UNIPUSSIT HK SIKA-NAUTAJAUHELIHA 400 g (4,23/kg)

45,95 €

69 1

(norm. 68,95—72,95 €) Tarjous on voimassa 19.6. asti.

rs

rs

Arla Ingman Kalinka JOGURTIT 150 g (2,22/kg)

-20 %

Atria LIHAPYÖRYKÄT tai JAUHELIHAPIHVIT 360–380 g (2,61–2,75/kg)

KUPONGILLA

PANNARIT

maukasta huokealla!

LLÄ SSÄ DÄÄN

Oulun torin sydämessä, aitta 12

runonlausuntaa meillä on ilmoitusOululaista Forumin Yötön Yö- liitteessä klo 18.00-18.30 Yöttömänä yönä avoinna klo 20 asti, pieni kuponki johon pitää saada etu ja liikkeen nimi näkyvästi: 0,4l/4,5% Kitaramusiikkia kahvitarjoilu, tarjouksia ja koko aika lailla sama kuin kesäseteli eli jos tekisi Terassi/Karaoke/Klubi sillä kesäseteli pohjalla kukkatausta ja neliölogo vieressä klo 19.00-20.00 uudetja Oulu-t�ott eet. teksti www.hevimesta.com Kirkkokatu 21 90100 Oulu www.facebook.com/AittaPuttiikki teksti voisi olla

IV

30 Moottoriurheilua: uron MM. 18.00 Hurjapäät maassa. 18.30 Aivan pihalla. 55 Uutiset. 19.00 Edessä i elämä. 19.30 Bob, peloton naristi. 20.00 West Wing. 00 Conan. 22.00 Huutokaumetsästäjät. 22.30 Ravi-ilta. 00-00.00 Conan.

klo 22-01

-Kolme kakkupalaa ja kaksi erikoiskahvia yht. 15 € -Viinerit ja munkit kaksi yhden hinnalla Ohjelmassa:

V5

0 Heräämö Live. 9.10 Home Away. 9.40 Elät yli varojen. 10 -12.55 Ostos-TV. 13.10 on läskeistä!. 14.05 Amerikan skimmat kotivideot. 14.35 erikan hauskimmat kotivideot. 05 Tough Love. 16.00 Nuoret t. 16.30 Jon ja Kate +8. 17.00 erikan hauskimmat kotivideot. 30 Meidän faija. 18.00 70’s w. 18.30 Kellarin kunkku. 00 Kalajoen hiekat. 19.30 ajoen hiekat. 20.00 Kalajoen at. 20.30 Kalajoen hiekat. 00 Elokuva: Määränpäänä Grand (K15). 23.40 5D: Pornotähti en tahtoaan (K15). 0.45 NCIS ostutkijat (K13). 1.40 Farscape. 5 High Chaparall. 3.20 High parall.

LIVEKLUBI

Tervetuloa herkuttelemaan keskelle Oulua!

EST. 1820

Kauppakeskus Valkea | 2. kerros

Costaricalaiset Del Monte BANAANIT

Suomalaiset

99 0 kg

TÄLLÄ ETUKUPONGILLA YHDESSÄ S-ETUKORTIN KANSSA:

KERASTASEN HIUSNAAMIOT

-30% 1 ETUKUPONKI/OSTOTAPAHTUMA

Voimassa Yötön Yön –tapahtuman ajan to 14.6. Ei voi yhdistää muihin etuihin.

Pannukakkutalo Aittatori 9 Oulu

puh. 08 377 262 www.pannukakkutalo.fi


16

FORUM24

Hopea korvakorut

2 paria 10,-

H2O Keskustan

a)

(100 kpl lajitelm

KAKKUBUFFET 14.6. klo 18–22 Uusikatu 26

Hopeisia ranneketjuja

15,-/kpl (19,90-25,-)

ä Muista hyödyntä ietu. nk po ku 8 01 14.6.2

t Hopeasormukse 1 sa ak M 2 osta etta! ks itu lo ve in edullis

Tarjoukset voimassa 14.-17.6.2018

Kirkkokatu 27/ Hammarinkulma, Rotuaari

Kesän erikoiskasvohoito DERMA PLANNING (kirkastaa, pehmentää, hoitaa, 90 min.)

Sileät sääret

SOKEROINNILLA Kirkas hymy huomataan

HAMPAIDEN VALKAISU

Tällä kupongilla 12,90 €/hlö Lue lisää: www.health2organic.fi

75€ 35€ 95€

(90€)

Muista äitiä hyvällä kirjalla! IHOSI JA HIUSTESI PARHAAKSI

Lammas- ja kanavarras 15e /annos ke-to klo 15-18

Kirkkokatu 2 08 311 0322 www.hagiasofia.fi

SALON LASER www.salonlaser.fi • Kirkkokatu 29 A • Puh. 08 377 064

Kesän kokoukset

-20 %

Yötön yö-vohvelitarjous

MAKEA VOHVELI 4,90e (MANSIKKA TAI VADELMA) Olemme auki klo 21 saakka

Kesäkuun kampanja:

PAHOLAISEN SALAATTI 9,90e (norm. 11,90e)

pikkusen originellimmat

KOKOUKSET

Kauppakeskus Valkea 4 krs.

Lisätiedot ja varaukset: Original Sokos Hotel Oulu myyntipalvelu puh. +358 (0)8 3123 255 tai sales.oulu@sokoshotels.fi

Isokatu 32, Oulu (Entiset Seppälän tilat) Ma-pe 9.30–19, la 10–17, su sulj. MA 1.5. SULJETTU

Kesäkuun ajan kaikki kirjat!

OTA 3 MAKSA 2 Tarjoamme edullisimman. Isokatu 32, Oulu (Entiset Seppälän tilat) ma–pe 9.30–19, la 10–17

KAHVILA STOCKHOLM ISOKATU 37 • P. 0400 269 031 C A F E B A R | I S O K AT U 3 7 | O U L U W W W. K A H V I L A S T O C K H O L M . F I

INFO@KAHVILASTOCKHOLM.FI • WWW.KAHVILASTOCKHOLM.FI

YÖTTÖMÄN YÖN TARJOUS

-15%

vapaan kaupan tuotteet klo 20–23 välisenä aikana

www.forum24.fi

Taide-elämykset vetivät Iihin Ii Iissä 4.–10. kesäkuuta järjestetty Art Ii Biennaali uudistui tänä vuonna monipäiväiseksi osallistavan taiteen festivaaliksi. Vaikka kylmän sään takia osa ulos suunnitelluista tapahtumista jouduttiin järjestämään sisätiloissa, keräsivät erilaiset keskustelut, yleisötilaisuudet ja performanssit kiitettävästi väkeä. Festivaalin suosituimmat päivät olivat perjantai 8. kesäkuuta, jolloin vietettiin tapahtuman pääjuhlaa ja lauantai 9. kesäkuuta, jolloin Iijoen rannassa järjestettiin musiikkitapahtuma Nättepop Piknik. Iin kylänraitilla näkyi erityisesti Andréa Stanislavin, Dean Lozow’n ja Angelina Davydovan Reflect – Ii, jossa yhden journalistin ja kahden taiteilijan muodostama joukko kierteli Iitä ja kohtasi paikallisia haasta-

JAANI FÖHR

Performanssitaiteilijoiden Laurel Jay Carpenterin ja Teresa Longvan (kuvassa) teosta Thirst esitettiin Art Ii Biennaalin pääjuhlan aikaan Iijoen rannassa.

tellen heitä. Perjantaina kokonaiset kahdeksan tuntia kestänyt Terese Longvan ja Laurel Jay Carpenterin Thirst puolestaan esitti, miten kaksi naista kantoi Iijoesta loputtomasti vettä vuotavissa astioissa.

Luonnonkukkien päivänä retkiä Oulu Muun muassa Hailuodossa, Oulussa ja Tyrnävällä järjestetään opastettuja kasviretkiä luonnonkukkien päivänä 17. kesäkuuta. Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri sekä Oulun, Kempeleen-Oulunsalon ja Hailuodon paikallisyhdistykset järjestävät yhteisen retken Hailuodon maankohoamisrannoille. Retkelle on yhteiskuljetus Oulusta. Linjaauto lähtee linja-autoaseman tilausajopysäkiltä kello 9. Paluuaika Ouluun on noin kello 17. Lakeuden Luonnon retkellä tutustutaan Temmeksen kotiseutumuseon alueeseen kello 13 alkaen.

Vesitorni avoinna yleisölle Oulu Puolivälinkankaan vesitorni on avoinna yleisölle Oulun Päivillä tänä lauantaina ja sunnuntaina. Torni on avoinna molempina päivinä kello 10–16. Vesitornin näköalatasanteelta aukeavat näkymät lähes koko Oulun alueelle. Lauantaina mukana on myös Puolivälinkankaan asukasyhdistys, joka järjestää tornin lähellä metsässä toiminnallisen rastitehtävän lapsille. Myös tähtitieteen harrastajien yhdistys Arktos ry esittelee toimintaansa tornin laella. Vesitornilla kävijöille tarjotaan pullakahvit. Puolivälinkankaan vesitorni on merenpinnasta mitattuna 77 metriä korkea, ja sen sisällä on 6 000 kuutiometriä vettä. Vesitorni säilöö vettä ja

Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistyksen toisella retkellä tunnistetaan kasveja Letonniemessä. Kasviretkeläisten kokoontumispaikkana on Rajahaudan venesatama klo 12. Teemapäivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja lajintuntemuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen. ylläpitää painetta vedenjakeluverkostossa. Tornin yläosan vesisäiliö turvaa näin kaupunkilaisten veden saannin erilaisten häiriöiden aikana. Vesi vaihtuu kulutuksen mukaan kerran vuorokaudessa.

Kaupoissa ovet auki yöhön asti Oulu Tänä torstaina Oulussa vietetään Yötön Yö -shoppailutapahtumaa. Keskustan alueella ja torilla on ohjelmaa koko perheelle. Kaupat, kahvilat ja ravintolat ovat auki kello 18:sta aina kello 23 asti. Rotuaarin lavalla nähdään muun muassa tanssiesityksiä ja taikuri. Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla tanssitaan Kesätanssit kello 18 alkaen. Tanssin tahteja antaa tangokuningas Marko Lämsä.


indiedays

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

Ta-daa!

||| Enemmän blogeista: indieplace.fi |||

a t s i l a s Ke KESÄLLÄ:

En varmasti ole ainoa suomalainen, joka on mielettömän onnellinen kesäpäivistä. Inspiroiduin miettimään tulevaa kesälomaa ja tekemään jokavuotisen kesän bucket listin.

◆ Uskotaan vakaasti siihen, että tästä

tulee kaikkien aikojen hellekesä. Eikö? ◆ Mökkeillään. ◆ Herkutellaan muurikkaletuilla. ◆ Viedään lapset laivalle. ◆ Polskitaan maauimalassa. ◆ Minigolffaillaan. ◆ Koristetaan kotia luonnonkukilla. ◆ Pyöräillään joka paikkaan aina, kun mahdollista. ◆ Upotetaan varpaat hiekkaan moneen kertaan. ◆ Tehdään kesäkakkuja. ◆ Syödään paljon mansikoita ja herneitä. ◆ Tehdään kukkaseppeleet. ◆ Leikitään vesisotaa. ◆ Pidetään jätskibileet. ◆ Käydä kesäteatterissa. ◆ Keksitään miljoona uutta reseptiä itsetehtyihin jädeihin. ◆ Käydään pelaamassa tennistä. ◆ Jännitetään vähän tulevaa, mutta nautitaan jokaisesta kesäfiiliksestä, joka saadaan aikaan.

!

Koko listan voi lukea blogistani.

MINI & ME -blogi minimeblogi.blogspot.com

Siirrä lompakko puhelimeesi.

Chilit

GRILLISSÄ

P

imientos de padroneihin ei tarvita muuta kuin chilit, hieman oliiviöljyä ja suolaa. Näissä chileissähän jujuna on se, että niiden tulisuusaste voi vaihdella melkoisesti. Siksipä pimientos de padroneista sanotaankin, että niiden syöminen on kuin venäläistä rulettia. Hauskaa isommallakin porukalla, kun voi seurata, kenen ilme muuttuu ja kenen ei.

PIMIENTOS DE PADRON -CHILIT GRILLISSÄ

• 1 ps Pimientos de padron -chilejä • oliiviöljyä • merisuolaa

Huuhtele chilit ja kuivaa hyvin. Pyöräytä chilit oliiviöljyssä ja grillaa molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä ja kuori alkaa ikään kuin kuplimaan. Nosta grillatut chilit tarjoiluastiaan ja ripottele päälle merisuolaa. Tarjoile heti.

MAISTUIS VARMAAN SULLEKIN! -blogi maistuisvarmaansullekin.blogspot.com

DIY:

Macramé

Ihastuin makramee-töihin aivan välittömästi, kun näin sellaisia eräässä Facebook-ryhmässä. Etenkin isot ja näyttävät luonnon oksiin tehdyt solmutyöt ovat upeita! Makramee-töissä käytetään yleensä kolmea solmua (square knot, spiral ja half-hitch). Tähän ensimmäiseen työhöni käytin paksua lankaa, joka ei makramee-töihin ole paras mahdollinen. En kuitenkaan innostukseltani ehtinyt kauppaan, joten harjoittelin tällä neulontalangalla. KIDULT-blogi kidult.fi

Juvéderm-täyteainehoidot Juvéderm on sarja täyteaineita, joilla voidaan korostaa luonnollista kauneutta ja torjua hellävaraisesti ikääntymisen merkkejä. Juvéderm kaunistaa kolmella tavalla: elvyttää, kohottaa ja korostaa.

Juvedérm Volite 299€ Juvedérm Volift 399€ Syväkosteuttava injektiohoito, jolla voidaan hoitaa koko kasvojen pintajuonteita sekä syväkosteuttaa ihoa. Norm. 399 €

Huulten muotoilu hyaluronihappohoidolla. Norm. 449 € Tarkemmat hoitokuvaukset löydät nettisivuiltamme!

Tarjoukset koskevat heinäkuun loppuun mennessä tehtyjä varauksia.

FINNKINON KESÄLIPUT

IHO- JA KAUNEUSHOITOLA

4 KÄYNTIÄ 40 €

Limingantullin Prisma

EI SITOUTUMISPAKKOA

OULUN III HANSA APTEEKKI

Ajanvaraukset ja lisätietoa palveluistamme p. (044) 973 1830 | oulunhansaapteekki.fi

KESÄTARJOUS 5€/VIIKKO! (1 viikko/asiakas) Tarjous on voimassa 9.–21.6. Ole nopea, sillä parhaat pöydät varataan ensimmäisenä. Varaa omasi kirpparilta tai soittamalla.

Tarjous koskee pöytiä 85–323. Kysy lisää kirpparilta.


18

AUTOMAAILMA OPEL

Insignian seuraan

PIAN OPEL Insignia GSi:n seuraan liittyvän Opel Corsa GSi:n voimanlähde on 1,4-litrainen, 150-hevosvoimainen turbomoottori ja 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Muotoilua hallitsevat kookkaat ilmanottoaukot, veistoksellinen konepelti, voimakas takaspoileri ja muotoillut helmalevikkeet. GSi:n hallittavuuden takaa OPC-sporttialusta. Yhdistetty polttoaineenkulutus 6,2–6,3 l/100km.

X5 uudistui

UWE FISCHER / CREATIVE COMMONS

NELJÄNNEN SUKUPOLVEN BMW X5 on kasvanut mitoiltaan. Autossa on BMW xDrive -nelivedon uusin versio, joka jakaa vedon etu- ja taka-akselin välillä kulloistenkin ajo-olosuhteiden mukaisesti. Se myös mahdollistaa voiman painottamisen takapyörille urheilullista ajoa varten. Hinnat alkavat 99 082 eurosta (xDrive30d). Ennakkomyynti käynnistyy kesällä ja varsinainen lanseeraus on loppuvuodesta.

www.forum24.fi

Fiestalla 232 km/h

FORD

UUDEN FORD Fiesta ST:n 200 hevosvoiman 1,5-litrainen EcoBoost-moottori kiihtyy nollasta sataan 6,5 sekunnissa ja huippunopeus on 232 km/h. EcoBoost-moottorissa on turboahdin, korkeapaineinen polttoaineruiskutus, kaksi erillistä nokka-akselia ja kolmisylinterinen arkkitehtuuri. Fiesta ST:ssä on ensimmäistä kertaa mekaaninen tasauspyörästön lukko, mikä parantaa pitoa kaarteissa.

Uutuus suosittuun luokkaan

TOMMI RUUSKANEN

OULU

Tommi Ruuskanen toimitus@forum24.fi

Mitsubishi Eclipse Cross on täysin uusi automalli etutai nelivetoisena, mallinimi Eclipse oli käytössä varsin erilaisessa Mitsubishissä 1990-luvulla. Uutuus on katumaasturi, asettuen kooltaan mallien Mitsubishien ASX ja Outlander väliin. Forum24 koeajoi uutuuden automaattivaihteisella mallilla. Ulkonäkö: Muotoilutiimi ei ole säästellyt muodoissa. Keulassa on mahtipontiset muodot ja kaaret valoissa ja maskissa. Kylkiprofiilissa ovien ylä- ja alareunassa on vahvat muotolinjat, ylempi linja ulottuu takavaloihin asti. Takavalojen muotoilu on näyttävä etenkin sivulle päin. Auto on helppo tunnistaa katumaasturiksi. Ajettavuus: Ensimmäisenä havaintona huomaan äänimaailman hiljaisuuden, myös karkealla asfaltilla. CVT-vaihteisto toimii täysin huomaamattomasti, itse kaipaisin selkeitä portaita vaihteistoon, ajamiseen tulisi lisää tunnetta. Ohjaus on kevyt ja jonkin verran

si PRIUS+

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 MIVEC CVT n Pituus 4 405 mm. n Akseliväli 2 670 mm. n Leveys 1 805 mm. n Korkeus 1 685 mm. n Moottori 1 499 cm³. n CO -päästöt 154 g/km. ² n Teho 163 hv. n Vääntömomentti

250 Nm/1 800–4 500 r/min. n 0–100 9,3 s. n 80–100 4,1 s. n Huippunopeus 200 km/h. n Hinta alkaen 32 490 euroa.

Mitsubishillä on viiden vuoden takuu.

jyyttä etu- ja takaistuimilla. Sisustus ja materiaalit ovat laadukkaat ja hyvin asennetut sekä viimeistellyt. Takaistuimet liikkuvat 20 senttiä, näin voidaan säätää takamatkustajien tilaa tai tavaratilan kokoa.Takaselkänojia voi myös kallistaa. Tavaratila ei ole luokkansa suurimpia, mutta takaistuimen liikuteltavuuden ansiosta tavaratilan koko säätyy 341–448 litraan takaistuimet käytössä. Kaksipaikkaisena tavaratilan koko on 1 159 litraa.

Kiitämme + Laatua ja viimeistelyä. + Moottoria.

Moitimme – Vaihteiston portaattomuutta. – Näkyvyyttä takaviistoon.

­tunnoton. Jousituksessa tulee esille mukavuuspainotteinen pehmeys, joka toimii moitteetta moottori- ja metsäautotiellä. Tilojen käytännöllisyys: Matkustamo tarjoaa väl-

täyshybridi seitsemälle.

Japanilaista muotoilua: mittaristo ja grafiikka ovat selkeitä.

Ilmastointilaitteen 31 kohdan kausihuolto huolto Huollata autosi ilmastointilaite joka toinen vuosi, ettei laitteen teho heikkene. Mahdollinen vm XXXX ja lisättävä kylmäaine veloitetaan erikseen.

nyt edullisesti Alkaen

79 00 € €

Varaa aikasi numerosta 020 779 7735

Soitettaessa kiinteän puhelinverkon liittymästä: 8,28 snt/puhelu + 7,00 snt/min. Soitettaessa matkaviestinverkon liittymästä: 8,28 snt/puhelu + 17,00 snt/min.

Tervahovintie 11, Toppila, Oulu Automyynti p. 020 779 7777, huoltopalvelut p. 020 779 7735, klo 8–16.30 Varaosat p. 020 779 7750 8–17, 10–15, korikorjaamo ja Toyota 020779 779 7749 Varaosat p. 020ark. 779 7750 ark.la8–17, la 10–15, Korikorjaamo ja ToyotaRent Rent p.p.020 7749 Katso vaihtoautomme: www.juhanauto.fi Soitettaessa kiinteän puhelinverkon liittymästä: 8,28 snt/puhelu + 7,00 snt/min. Soitettaessa matkaviestinverkon liittymästä: 8,28 snt/puhelu + 17,00 snt/min.

7-paikkainen tila-auto, jonka päästöt ovat täyshybriditeknologian ansiosta vain 96 g/km, matkustajaa kohden. Alhaisten päästöjen ja kulutuksen vuoksi ei tarvitse hyväksyä mitään Suorituskykyisessä Prius+:ssa on kunnolla tavaratilaa ja ylellinen varustelu, mm. portaaton teisto, panoraamakatto sekä Toyota Touch & Go -multimedia- ja navigointijärjestelmä.

Suorituskyky: Moottori on uuden sukupolven turboahdettu, hyvä vääntöinen laajalla kierrosalueella. Moottorin ääni on sivistynyt koko kierrosalueella. CVTvaihteisto antaa kierrosten nousta ylärekisteriin otettaessa moottorista kaikki teho

kiihdytyksissä. Maksimiteho ja maksimivääntömomentti saavutetaan eri kierroksilla kaikissa auton moottoreissa. Eclipsen moottori tuottaa auton luonteelle perusajoon soveltuvan suorituskyvyn, paras vääntö on käytössä laajalla kierrosalueella. Noin 300 kilometrin koeajolla bensiiniä kului 7,8 litraa sadalle kilometrille. Varustelutaso: Invite varustetason vakiovarusteita: kaistavahti, automaattinen ilmastointi, seitsemän tuuman kosketusvärinäyttö, peruutuskamera, automaattiset kaukovalot, led-päiväajovalot, vakionopeudensäädin, tummennetut takalasit, 16 tuuman kevytmetallivanteet, etutörmäysvaroitin jalankulkijan tunnistuksella. Myynti Oulussa: Delta Auto.


19

AUTOMAAILMA

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

AVENSIS TOURING SPORTS ACTIVE EDITION JUHAN AUTON SHOKKITARJOUS TAATULLA HYVITYSHINNALLA ALK. 272 €/KK

VALMIINA AJOON

Avensis 1.8 Active Edition Touring Sports Multidrive S 30 595, 93 € (sis. toimituskulut ) Takuu 3 vuotta/100 000 km, korin puhkiruostumattomuustakuu 12 vuotta. Edut koskee uusia asiakastilauksia ja voimassa rajoitetun ajan

KAIKKIIN AVENSIS-MALLEIHIN

METALLIVÄRI

0€ 490 € PODIUM PACK

Sis. talvirenkaat kevytmetallivantein, tavaratilan suojapohjan ja kumimatot.

KOKONAISETU JOPA 5 800 €

Avensis shokkitarjous sisältää: Avensis 1.8 wagon automaatti 31 591,93 € (sis. toim.maksu)

• metalliväri • kesä- ja talvirenkaat aluvantein • moottorilämmitin • kumimattosarja • tavaratilan suojapohja • navigointi • peruutuskamera • takalasien tummennukset • Bi-Led ajovalot • Toyota Safety Sense-turvallisuus järjestelmä Esimerkkilaskelma: Avensis 1.8 Active Edition TS Multidrive S 31 591,93 € em. varustein. Rahoitusaika 60 kk, kilometrit 75 tkm, käsiraha 3500 € viimeinen erä/taattuhyvityshinta 14300 €, korko 2,9 %, tilinavaus 195 €. käsittelymaksu 9 €/kk, todellinen vuosikorko 3,66 %, luottokustannukset 3844,09 € luottohinta 35436,02 € , kk-erä 298,80 €/kk. Luoton myöntäjä TFF Oy Vantaa, edellyttää kaskovakuutuksen

KORKOTARJOUS Uudet ja Tarjous voimassa käytetyt 30.1.2016 saakka

Jopa ilman käsirahaa alk.

2 ,9 %

Käteishinta ������������������������� 20�000 Käsiraha ������������������������������� 2�000 Rahoitusosuus ��������������������� 18�000 Viimeinen erä ������������������������ 5�000 Korko �������������������������������������2,9% Tilinavaus ��������������������������������� 195 Käsittelymaksu ���������������������9�-/erä Kk-erä 36 kk ����������������������� 415,03 Luottokustannukset ���������� 1�535,21 Kokonaishinta ���������������� 21�535,21 Tod� vuosikorko�������������������������4,49 % Edellyttää kaskovakuutuksen Rahoitusyhtiö TFF Oy, Vantaa

Hyvitämme autostasi vaihdossa MINIMIHYVITYS Yli 12.000 € vaihtoautoihin (katsastus voimassa)

1.250 €

Ostetaan vähän ajettuja Toyota henkilöautoja, tarjoa puh. 040 572 9145. Erityisen kova kysyntä Toyotan Hybridi-malleista.

-10 -08 Mini COOPER 1.6 CVT -03 Peugeot 3008 Premium THP 156 -07 Mercedes-Benz S 320 CDI 4d A -11 BMW X5 3.0d 5d A Audi A4 Avant 2,0 TDI DPF Busin multitr. -11 Audi Q5 2,0 TDI DPF quattro S tronic 155 tkm, H-kirja, Xenon, Ilmast., ESP, Vetok., Crui- 222 tkm, 4x4, Autom. vaiht., H-kirja, 2xrenk, Crui- 288 tkm, Autom. vaiht., H-kirja, Nahkaverh., 4x4, 178 tkm, Autom. vaiht., Navi, P-tutka, Ilmajousi- 121 tkm, Autom. vaiht., H-kirja, Ilmast., Aluv., 105 tkm, H-kirja, Ilmast., TC, Aluv., 2xrenk, MP3, 7950 Lohkol. 10450 17900 tus, Cruise, Keyless Go, Aut.ilm., Vetok. 27900 2xrenk, Lohkol. 19950 Hiukkassuod., Vetok., 2xrenk, Cruise se, CD, Lohkol., ABS, MMI, Aut.ilm., Aluv. 16750 se, Lohkol., MMI, Aut.ilm., Sport-ist.

Skoda YETI 2,0 TDI 110 Active -11 Toyota AURIS Touring Sports 1,8 Hybrid -14 Toyota AURIS Touring Sports 1,8 Hybrid -16 Toyota AVENSIS 1,6 Valvematic Linea Terra-11 Toyota AVENSIS 1,8 Valvematic Active 4ov -14 Toyota AVENSIS 1.8 Valvematic Linea Sol -09 160 tkm, H-kirja, Ilmast., ESP, Vetok., 2xrenk, Crui- 42 tkm, Autom. vaiht., H-kirja, Navi, P-tutka, Xe- 60 tkm, Autom. vaiht., Takuu, 1-om., H-kirja, Nah- 96 tkm, 1-om., Huippusiisti, H-kirja, Ilmast., Vetok., 110 tkm, H-kirja, Aut.ilm., Vetok., Aluv., 2xrenk, 167 tkm, H-kirja, Aut.ilm., Vetok., Aluv., 2xrenk, 15450 Cruise, MP3, Lohkol., Navi 19450 Cruise, MP3, Lohkol. 11950 21950 kaverh., Navi, P-tutka, Aut.ilm., Hillhold 26450 2xrenk, CD, Lohkol. se, Met.väri, Lohkol., Hillhold 10950 non, Aut.ilm., Hillhold, Aluv., 2xrenk

-14 Toyota VERSO 2,0 D-4D 126 DPF Sol Edit. -11 Toyota YARIS 1,33 Dual VVT-i Active Edit -17 Toyota YARIS 1,5 Dual VVT-i Launch Edit. -17 Toyota COROLLA 1.6 VVT-i Sol Wagon -07 Toyota COROLLA VERSO 1.8 VVT-i Sol 5d -05 Toyota RAV4 2,2 D-CAT 4WD Premium 184 tkm, H-kirja, Aut.ilm., Vetok., Aluv., 2xrenk, 248 tkm, H-kirja, Aut.ilm., Vetok., Aluv., 2xrenk, 158 tkm, 4x4, Autom. vaiht., H-kirja, Nahkaverh., 204 tkm, H-kirja, P-tutka, Aut.ilm., Hillhold, Vetok., 3 tkm, Autom. vaiht., 1-om., H-kirja, Navi, Aut.ilm., 5 tkm, Autom. vaiht., 1-om., H-kirja, Navi, Aluv., Cruise, Met.väri, CD, Lohkol. 7950 Cruise, CD, Lohkol. 6950 Navi, P-tutka, Webasto, Ilmast., Hillhold 28950 Aluv., 2xrenk, Cruise, MP3, Lohkol., DVD 10900 Vetok., Aluv., 2xrenk, Cruise, Lohkol. 18450 2xrenk, Met.väri, Lohkol. 19450

Katso kaikki vaihtoautomme www.juhanauto.fi Tykkää meistä Facebookissa

Tervahovintie 11, Toppila, Oulu • Automyynti p. 020 779 7777 ark. 9–18, la 10–15 • Huolto p. 020 779 7735, klo 8–16.30 • Varaosat p. 020 779 7750 ark. 8–17 • Korikorjaamo p. 020 779 7749 Soitettaessa kiinteän puhelinverkon liittymästä 8,28 snt/puhelu + 7 snt/min, matkaviestiverkon liittymästä 8,28 snt/puhelu + 17 snt/min.


20

VIIHDE & VAPAA-AIKA

www.forum24.fi

Humua Heinäpäässä

KARI UTOSLAHTI

OULU

Kari Utoslahti

kari.utoslahti@forum24.fi

VALVEGALLERIASSA AVAUTUU tänä keskiviikkona Henkilökohtainen mytologia -näyttely, jossa esittäytyvät Oulun Taiteilijaseuran viime vuonna valitut uudet jäsenet. Taiteilijat kuvaavat omaa tarustoaan akvarellien, installaatioiden, maalausten, valokuvien ja performanssin muodossa. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Naisten ääniä konsertin täydeltä

YHTYELAULUA HARRASTAVAT naiset järjestävät yhteisen konsertin Oulun Vanhalla Paloasemalla perjantaina kello 19. Naisten ääniä -konsertissa esiintyvät Akkapeliitat, Cocktail Cats, Hoijakka, Lumoa, Poloku, Pyrstötähdet, Toiset meistä ja Yläfemma. Jokainen esittää tapahtumassa kymmenen minuutin setin. Kaikki laulavat ilman säestystä.

Rytmimusiikki vyöryy keskustaan UUSI RYTMIMUSIIKIN kaupunkifestivaali Sounds of Oulu valtaa keskustan lauantaina. Ta p a h t u m a alkaa Oulun Päivien Rumputusten ja julistusten jälkeen kello 13.30 Valkean aukiolta, josta lähtee big bändien puhaltajista koottu New Orleans -tyylinen jazz-paraati kohti Rotuaarin lavaa. Pääkonsertti alkaa Rotuaarin lavalla kello 14. ONKO KIIRE?

Tilaa ja nouda ostokset valmiiksi keräiltynä! Tilaa täältä: k-ruoka.fi/kauppa

RUOAN VERKKOKAUPPA ON NYT AVATTU!

Heinäpään Oluttupa aloitti toimintansa Oulussa Isokatu 77:ssä toukokuussa 1988. Sen perustivat Ari Paulow ja Ari Rämet. Heiltä pub siirtyi Mikko Mesiäisen omistukseen lokakuussa 2010. Myös Oluttuvan liiketila on hänen omistuksessaan. Ennen kokopäiväisesti Oluttuvalle siirtymistään huhtikuussa 2011 Mesiäinen työskenteli oululaisen Radio Megan ja Radio City Oulun päätoimittajana. Paulow siirtyi päätoimiseksi kirjailijaksi vuonna 2012 ja Rämet nauttii olostaan eläkkeellä. Mikä on kaupunginosapubin pitkän iän salaisuus? – Persoonallisuus. Oma hyväksi havaittu linja, jota hiotaan koko ajan paremmaksi, Mikko Mesiäinen vastaa. Paikan henki, siistit tilat ja maltillinen hinnoittelu ovat asioita, joita asiakkaat arvostavat. – Jokainen voi tulla tänne sellaisena kuin on. Onpa asiakkaalla yllään frakki tai shortsit, hän on tervetullut. Oluttupa on puhtaasti juomapainotteinen ravintola. Yleistrendi on se, että alkoholin käyttö on lasku-uralla – esimerkiksi nuoret eivät juo humalahakuisesti siinä määrin kuin ennen. Huolestuttaako tällainen kehitys? – Ei! Humalahakuisen juomisen vähenemisestä huolimatta täällä käy enemmän väkeä kuin ennen. Olohuonemaisen leppoisa tunnelma on se juttu, joka vetää puoleensa. Sosiaalinen ulottuvuus on tärkeää. – Täällä voi istuskella rauhassa, mutta tarjolla on myös hyvää juttuseuraa.

Musavisa suosiossa Musavisa järjestetään Heinäpään Oluttuvassa joka toinen keskiviikko. Rento musiikkiaiheinen tietovisa kerää kerta toisensa jälkeen kymmeniä osallistujia. Elävä musiikkikin soi ajoittain. Vuosien saatossa Oluttuvassa esiintyneistä artisteista Mikko Mesiäinen mainitsee esimerkkeinä Veeti Kallion, Kari Peitsamon ja Dave Lindholmin.

895 KG

Norja

Lämmintä ruokaa! MAKARONI- JA KAALILAATIKKO (TI) NAUDAN PALAPAISTI muusi/kermaperunat –annos salaatin kera (ke)

VARHAISPERUNA Ruotsi

peritöitä: kirjanpitoa, markkinointia ynnä muuta. Minulle tämä on rakas elämäntapa. Paikan 30-vuotista taivalta juhlittiin viime lauantaina. Livemusiikista huolehtivat Duo Käsmä & Lesonen ja The Rizzla Band.

595 ANNOS

099 KG

TARJOUKSET VOIMASSA TI-KE 12.-13.6.2018

Herkkutorilta

herkkutorin auki ollessa

LOHI

Mikä on yrittäjyyden ydin? – Kyky sietää epävarmuutta. Siitä jalostuu hyvin menevä liiketoiminta. Parasta hänen nykyisessä leipäpuussaan on monipuolisuus. – Fyysisen työskentelyn lisäksi teen pa-

KAIJONHARJUSTA ALKUVIIKKOON!

ILMAINEN FILEOINTI

Kokonainen

Mikko Mesiäinen on pyörittänyt Heinäpään Oluttupaa syksystä 2010 lähtien.

Tuore

MAIVA Suomi

499 089 100 KG

Uunituorett a! Savilaakson

KINUSKIMUNKKI Pirkka

LUUMUTOMAATTI Suomi 500g (2,00)

KPL

RS

795

Talon oma

NAUDAN JAUHELIHA

KG

10%, Suomi Kotivara

ERÄ

NAUTAMEETVURSTI 150 g (6,67)

AVOKADO

800g, Etelä-Afrikka/Peru (1,89)

100 149 PKT

PSS

Pirkka

BANAANI Costa Rica Vaasan

TOSI RUKIINEN RUISREIKÄLEIPÄ 175g (2,86) yksittäin 0,79ps (4,51) Pirkka

KERMAJUUSTOT 900-1000g (4,99-5,54)

Tavallista parempi ruokakauppa KAIJONHARJU

099 100

Sammonkatu 16, 90570 OULU, raimo.pudas@k-supermarket.fi Puh. 044 756 4500. Palvelemme MA-PE 7–21, LA 8–21 ja SU 10–21.

KG

2

PSS

499 KPL

k-supermarket.fi

Taiteilijaseuran tarustoa


21

FORUM24

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

Sitä saa mitä tilaa,

Grillauksen finaaliin jo toisen kerran

Oululainen Kathryn Kangas (kuvassa) voitti lauantaina torilla käydyn grillauksen SMosakilpailun. Kangas lähtee heinäkuiseen SM-finaaliin jahtamaan 10 000 euron voittopalkintoa nyt toisen kerran. Viime vuonna finaalipaikka tuli villillä kortilla. Voittogrillaus syntyi soijaglaseeratulla lohella ja persikka-crumblella. Panostin erityisen paljon an-

F24

g r a ff it e j a k in

Lehdon korjausraken tam isk oh tee n 40-metrinen työmaa-aita Helsingin ä on saanut väriä siss Sörnäi pintaansa. fLehto näet kutsui viisi gra valle hei oi fitin tekijää ja ant halupaat kädet toteuttaa amansa teos.

F24

nosten ulkonäköön, kertoo kokiksi opiskeleva Kathryn. Kisatuomareina olivat Kärppien Nelli Salomäki ja kokki Henrik ”Roope” Rehbinder. Oulu on menestynein grillimaisteri-kaupunki kautta aikojen. 2012 grillimaisteriksi kruunattiin Santeri Arffman ja 2013 Jouni Talvinen. Kilpailun järjestäjä Lidl on saanut käyttää titteliä ”grillauksen virallinen Suomen mestari” 2015 lähtien.

ro maa-aitaa. lliOskar, Fatboy, Rinka, Sic Nyt kaikilla on mahdo tiaista as par ja Magiki on 17–19-vuo kän Sör ää est eripo- suus ään nuorista koostuva kav ebookissa. Fac don Leh i ffit gra tanut i. rukka, joka on harras Kisa on käynnissä 15.7. ast sia. graffitien tekemistä vuo eessä pääpel Kem on to Leh an Idea lähti liikkeelle aid rakennusalan Bur- paikkaa pitävä vieressä olevan Social ys. yrit ista ys gerjoint -ravintolan om Kuvassa Oskarin näkem ta, jojalta Pikkis Tuomosel ä. siss näi Sör työ ka katseli viereistä tylsää

Piippo laulaa finaalissa F24

J o k o nyt on Virpi Piipon

vuoro? Parikymmentä vuotta eri kokoonpanojen solistina laulanut pyhäntäläinen selvitti jälleen itsensä Seinäjoen tangomarkkinoiden laulukilpailun finaaliin. Kysymykseen, miksi olisit mielenkiintoinen tangokuninkaallinen, 51-vuotias Piippo vastaa näin:

– Vihdoinkin Suomi saisi kaikkien aikojen vanhimman Tangokuningattaren. Nuorimmat on jo valittu! Vahvuuksinaan Piippo pitää tulkintaa ja elämänkokemusta. Heikkoudekseen hän laskee herkkyyden. Tangokuningatar kruunataan Seinäjoella 14. heinäkuuta. Kuninkuus ratkeaa jo 12. heinäkuuta. Molemmissa sarjassa taistelee kuusi finalistia. Kunkkupuolelle pohjoista väriä tuo Kemin kultakurkku Marko Haapaniemi.

SLAVA VINOKUROV

Tangomarkkinoiden kisakonkari. Virpi Piippo on taistellut finaalissa aiemmin neljästi. Paras sijoitus on vuodelta 2016, jolloin hän lauloi kolmanneksi.

Oulun Ohtonen

STAROJEN JOUKKOON Oululaislähtöinen näyttelijä Jaakko Ohtonen hyppää Ylen Has Been -sarjan remmiin. Has Beenissa liikutaan musiikkibisneksen ympyröissä. Päähenkilö Niklas (Johannes Brotherus) tutustuu ”Suomen suosituimpaan rap-duoon” nimeltä MakeXMikkiH, jonka muodostavat Ohtonen ja näyttelijä-muusikko Elias Gould.

F24

Sarjassa vilahtelee musiikkitähtiä, kuten Olavi Uusivirta ja niin ikään Oulussa kasvanut Yona. Has Beenin toisen tuotantokauden jaksot nähdään Yle Areenassa perjantaista 15. kesäkuuta lähtien. 28-vuotias Ohtonen on aiemmin viihtynyt teatterinäyttämöillä ja käynyt pyörähtämässä esimerkiksi Tuntemattomassa sotilaassa ja Ex-onnellisetsarjassa.

Kevein askelin yöttömään yöhön! HANNE

Koot: 35-43 Värit: sininen, punainen, persikka musta

TOIVE

Koot: 39-48 Värit: sininen, punainen, musta

LINDA

130

Koot: 35-43 Värit: vanharoosa, vihreä, musta

Torstaina 1 olemme av 4.6 oinna klo 20 saa kka

Skannautaiv jalkasi S ie a ll ri e n n a k s

11.-16.6. KOKO VIIKON

KAIKKI

VAPAA-AJAN

JALKINEET

-10%

SieviShop @sievi.shop 044 7700 145

nahkalaukut

www.utua.fi

15.6.

KANSALLINEN TIVOLIPÄIVÄ

Upeaa ohjelmaa! Sirkusesityksiä Käärmetanssija, karkkisade ja kasvomaalausta! Ranneke 25 € www.suomentivoli.fi

oulu hietasaari 25.5.-18.6.

Ark. 15-21 la, su 11-21


22

2h+k+s 49,5 m2

483 €/kk

Asomaksu 17 490 € Vapaa OULU, HAUKIPUDAS - KESKUSTA ORHIKUJA 1

S EU IK O IS UM AS

UM

IS

O

IK

EU

S

www.forum24.fi

AS

AS

UM

IS

O

IK

EU

S

FORUM24

2h+kk+s 52,5 m2 Asomaksu 15 541 € OULU, TOPPILA HAKEKATU 2

1h+tupak+s 39,0 m2 401 €/kk

437 €/kk

Vapautuu 1.7.2018

Asomaksu 14 023 € KEMPELE, KESKUSTA KAUPPATIE 12 B

Muuttovalmis viehättävä läpitalon asumisoikeusasunto lähellä Haukiputaan keskustan palveluja. Asunnon asumismukavuutta lisää uudet laminaattilattiat ja oma piha. Tämä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen koti. Jätä hakemus jo tänään.

Tutustu erikokoisiin asumisoikeusasuntoihin, valitse sinulle sopiva ja jätä hakemus. Toppilassa on hyvät peruspalvelut esim kauppa ja apteekki ovat kävelymatkan päässä. Tämä asumisoikeuskohteemme sijaitsee myös hyvien liikenneyhteyksien ja ihanien ulkoilureittien äärellä.

VAPAANA MYÖS Huoneisto m2 Vastike Asomaksu 2h+kk+s 45,5 424 €/kk 14 793 € Yhteydenotto Maarit Hanhela Puh. 045 7734 3831, maarit.hanhela@ta.fi

VAPAANA HAKEKATU 2:SSA Huoneisto m2 Vastike Asomaksu 3h+k+s 68,5 558 €/kk 18 642 € 3h+k+s 75,5 602 €/kk 19 485 € Yhteydenotto Maarit Hanhela Puh. 045 7734 3831, maarit.hanhela@ta.fi

Vapaa

Kempeleen keskustassa tarjolla siistiksi remontoitu kolmannen kerroksen koti. Tässä asunnossa neliöt ovat tehokkaasti käytössä. Erillinen makuuhuone, näppärä keittiö, oma sauna, tilava kylpyhuone ja parveke takaavat asumismukavuuden. Kohteesta on myös vapautumassa sopimuksen mukaan saunallinen kaksio, 51,5 m².

Yhteydenotto Saila Soini Puh. 045 7734 3905, saila.soini@ta.fi

Asumisoikeus on hyvä vaihtoehto Vastike yleistä vuokratasoa alhaisempi Taloudellisesti turvallinen, ei suurta pankkilainaa Saat asua kodissasi niin kauan kuin haluat

Aso sopii hyvin myös yli viisikymppiselle!

Ei jälleenmyyntiriskiä Ei tulorajoja Rakennuskustannusindeksin nousun myötä asomaksulle saa tuottoa

Asumisoikeusasunnoissa yli 55-vuotiailla ei ole varallisuusrajoja.

HAE ASUNTOA OSOITTEESSA TA.FI TA-Yhtiöt Asiakaspalvelukeskus 045 7734 3777 | info@ta.fi

KATSO TARKEMMAT TIEDOT KAIKISTA KOHTEISTA TA.FI

PALVELUFORUM Uudisrakennuksiin ja energiakorjauksiin

1–5 ilmoitusta 87€+alv./kpl Yli 6 ilmoitusta 67€+alv./kpl

PAROCIN PUHALLUSVILLA Vuorenvarma lämpöeriste Parocin valtuuttama urakoitsija koko Pohjois-Suomen alueella

Soita ja varaa ilmoituspaikkasi puh. 044 799 5900

LAPIN PUHALLUSVILLA KY puh. 0400 391 321

OULU – KEMI – ROVANIEMI lapinpuhallusvillaky@co.inet.fi | www.lapinpuhallusvilla.fi

EDULLINEN MINIKAIVURIN VUOKRAUS

HIUSTEN LEIKKAUS JA VÄRIPESU

Työmaalle toimitettuna ja tankattuna Meiltä myös • pienkuormaajat AVANT ja KRAMER • tärylätkät • koneenkuljetuskärryt

WWW.KAIVUUOULU.FI Karhunkedon Konepalvelut

Jaana

Ajanvaraus netissä NOCCO 24/7 Suositut limsa www.salonlaser.fi 24 x 33 cl tölkkipaketti

H I U S T E S I J A I H O S I PA R H A A K S I

Runsaat valikoimat mm. limsoja, energiajuomia, mehuja, tölkkien ja muovipullojen palautus

Norraindustrivägen 1, 95334 Haparanda

6,49

/lava+pantit

• Sähköasennukset, suunnittelu ja tarvikkeet • Antenni- ja teleasennukset • Lämpökuvaukset

2016

SÄHKÖ-VAITTINEN OY

e

PIDENNETYT AUKIOLOT AV. SUOMEN AIKAA MA-PE 9–20, LA 9–19, SU 10 –19

www.salonlaser.fi • Kirkkokatu 29 A • Puh. 08 377 064

KOLARIKORJAUKSET MAALAUKSET RUOSTEVAURIOKORJAUKSET Myös vakuutusyhtiöiden työt/vahinkotarkastukset.

CARLSBERG, SPENDRUPS, KOPPARBERG JA PREMIER limsat, juomat, vedet ja cider Kaikki vapaasti lavaan valiten 24x33 cl tölkin lava

SALON LASER

044 3488 646 | AVANT & MINIKAIVURI VUOKRAPÄIVYSTYS | jukka.tikkanen@kaivuuoulu.fi

Tarjusojantie 23, 90440 KEMPELE klo 8–17 Puh. 0400 571 760

39 €

PARAS LUOTTOLUOKKA 12/2002

Hakatie 14, 90440 Kempele P. 010 292 1730 posti@sahkovaittinen.fi

Kiinteä verkko 8,28 snt/puhelu + 5,95 snt/min ja matkapuhelin 5,95 snt/puhelu + 17,04 snt/min

NY T MYÖS REMONT TIPALVELUT!


23

FORUM24

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

URAFORUM

VIIHDE & VAPAA-AIKA

SeniorKunnon

Puistojumpat Tuiran ranta

ke 13.6. klo 14.30 -16

Hollihaan puisto ke 18.7. klo 14.30 -16

Hovinsuon kenttä ke 15.8. klo 14.30 -16

Ei osallistumismaksua! Säävaraus: jumppa pidetään tiloissamme os. Mielikintie 8, 90550 Oulu

www.seniorkunto.fi

Ensi syksyn koulutustarjontaa Kouluttaudu ammattiin PSK-Aikuisopistolla PSK-Aikuisopistolla

Alkavat koulutukset

Hankeosaajavalmennus (maaseudun kehittämisen erikoisammattitutkinto), aloitus 20.8., haku meneillään!

www.forum24.fi etunimi.sukunimi@forum24.fi toimitus@forum24.fi ilmoitus@forum24.fi Solistinkatu 4, 90140 Oulu. Puh. 0207 545 700, fax 0207 545 701. ISSN 1458-4042. Kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt/puh+6,00 snt/min (alv. 24%) Matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh+17,17snt/min (alv. 24%)

Jakelulevikki: n. 90 000 kpl Painopaikka: Kaleva Oy

Julkaisija FORUM24 OY Päätoimittaja, toimitusjohtaja Martti Turunen

Hankeosaajavalmennus – kehity projektitoiminnassa Sosiaalija terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, sairaanhoito ja Lähiesimiestyön huolenpito, aloitus 17.9., haku 5.8. mennessä ammattitutkinto

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, luonto-ohjaaja, aloitus 7.11., haku 9.9.Myynnin mennessäammattitutkinto

Sosiaali- jaammattitutkinto terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Lähiesimiestyön ja johtamisen erikoisammattitutkinto, aloitus 4.10.2018, haku 25.9. mennessä Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinto

Myynnin ammattitutkinto, joustava aloitus

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi

Yrittäjän ammattitutkinto Lisätiedot ja ilmoittautuminen www.psk.fiPRO

Kysy lisää! Pia Kangas p. 044 3120 701 tai Outi Heikkilä 044 5262 221 Lisätietoja koulutuksista: www.psk.fi/koulutushaku

Kansankatu 47 B, 3. krs, 90100 Oulu PSK Aikuisopisto P. 08 312 0711 •47 F 08 312 0723 Kansankatu B, 3. krs, 90100 Oulu www.psk.fi www.psk.fi

TOIMITUS

Martti Turunen Sanna Häyrynen Satu Koho Kari Utoslahti

0400 699 522 044 799 5907 044 799 5905 0400 699 733

MYYNTI

Timo Mehtälä Antti Karvonen Paula Manner Anu Suutari Pia Tilus

0400 688 566 0400 639 500 0400 663 885 0400 208 692 0400 732 363

LUE KOKO LEHTI NETISSÄ www.forum24.fi

JAKELUPALAUTTEET: jakelu@forum24.fi

VALMISTUNEITA

Agrologi (AMK) : Suvi Maria Jalokoski Oulu, Kaisa Maria Kummala Oulu. Bioanalyytikko (AMK) : Kati Marjaana Alatalo Oulu, Mia Anu Orvokki Haverinen Oulu, Tuukka Julius Oskari Partanen Oulu, Marjo Eliisa Riikola Oulu. Ensihoitaja (AMK): Suvi Pauliina Määttä Oulu, Kirsi Maria Rautio Oulu, Heidi Iida Kristiina Ruonala Oulu. Insinööri (AMK): Vili Juhani Ahonen Oulu, Jarno Jaakko Autio Oulu, Joni Juhani Haapaniemi Oulu, Vili Antti Kasperi Hautala Oulu, Juho Mikko Heikkinen Oulu, Aleksi Henrik Valtteri Holappa Oulu, Riku Petteri Huuhka Oulu, Nikolaos Pavlos Hyvönen Oulu, Anna Kristiina Kaakinen Oulu, Jukka Severi Kallunki Oulu, Jesse Petteri Kela Oulu, Joonas Valtteri Kiuru Oulu, Lassi Valtteri Kiviahde Oulu, Jere Johannes Konttinen Oulu, Jarkko Tapio Kotaniemi Oulu, Teemu Alek-

si Kovalainen Oulu, Antti Ville Kurvinen Oulu, Juha Petteri Kyrönlampi Kempele, Juho Valtteri Kärkinen Oulu, Miikka Petter Lahdenperä Oulu, Joonas Kalevi Lappeteläinen Oulu, Erkki Mikael Lassila Oulu, Ville Samuli Leinonen Oulu, Juuso Retu Eemeli Leskinen Oulu, Jukka Erik Lindgren Oulu, Tuomas Juha Petteri Moilanen Oulu, Matti Joonas Mursu Oulu, Henri Antti Aleksi Niskanen Oulu, Niko Petteri Nissinen Tyrnävä, Janne Antero Palojärvi Oulu, Simo-Pekka Pennanen Oulu, Ukko-Pekka Johan Peura Oulu, Tatu Timo Tapani Piippo Oulu, Olli Matti Puolimatka Oulu, Riku Tapio Pätsi Oulu, Katja Mirva Susanna Ranta Muhos, Toni Henri Johannes Reiman Oulu, Arvi Olavi Rönkkömäki Oulu, Kauko Samuli Saukkoriipi Oulu, Tuomas Taneli Stoor Oulu, Juho-Matti Tiirola Oulu, Jonny Henrik Tiri Oulu, Joni Juhani Vatjus Oulu, Matti Samuli Veikkola Oulu, Olli Väinö Petteri Vitikka Oulu, Atte Eero Jalmari Väyrynen Oulu. Insinööri (ylempi AMK): Henri Ilmari Autio Liminka, Jaakko Samuel Sammelvuo Oulu. Medianomi (AMK): Emma Aino Elina Hinkula Oulu, Em-

mi Kerttu Pauliina Issakainen Oulu, Kristina Marianna Kangas Oulu, Mikko-Pekka Karlin Oulu, Laure Kea Kurkela Oulu, Johanna Anni Kaarina Laakkonen Oulu, Niina Maria Luomajoki Oulu, Heli Sofia Montonen Oulu, Anne Maria Mänty Oulu, Antti Einari Uusikylä Oulu Musiikkipedagogi (AMK): Antti Eero Petteri Annola Oulu, Tuomas Kullervo Heikkilä Oulu, Sami Petteri Keinonen Oulu, Johanna Mirjami Simonen Liminka, Jukka Olavi Pietilä Oulu. Muusikko (AMK): Silja-Maria Paimen Oulu. Rakennusarkkitehti (AMK): Niina Katariina Haavisto Oulu, Säde Katri Helmiina Kangasniemi Oulu, Niko Jaakko Joonas Kärjä Oulu, Tiina Marita Myllynen Liminka, Roosa Marja Hannele Pohjanoja Liminka, Josefina Marjaana Tikkala Oulu, Juho Markku Henrikki Tiltti Oulu, Mirva Janette Varis Liminka. Rakennusmestari (AMK): Aleksi Sebastian Heiskanen Oulu, Niko Petteri Jurvelin Kempele, Paavo Kalevi Karjalainen Oulu, Esko Matias Kyllönen Oulu, Antti Samuli Mursu Kempele, Kari Petteri

Ruokangas Oulu, Henri Eerik Tihinen Oulu. Röntgenhoitaja (AMK): Sanna Maria Martikainen Oulu. Sairaanhoitaja (AMK): Johanna Reetta Hautala Oulu, Raija Tiina Marianne Mäntylä-Haapala Oulu, Tuija Anneli Niemelä Liminka. Sosionomi (AMK): Irmeli Hannula Liminka, Maija Julia Väisänen Oulu. Suuhygienisti (AMK): Minttu Laura Karoliina Sakki Oulu. Terveydenhoitaja (AMK): Helena Annika Friman Oulu, Tiina Liisa Hintikka Liminka, Leena Amanda Ilvonen Oulu, Kirsi Marjaana Kärkkäinen Oulu, Janita Terhi Maaria Lahnalampi Oulu, Anniina Katariina Lampela Oulu, Elsa Alina Nikula Oulu, Milla Elina Birgitta Ollanketo Oulu, Elena Sointu Tuulikki Savolainen Oulu, Satu Kristiina Stenroos Oulu, Sonja Juulia Säkkinen Oulu, Jenni Maria Tuokkola Oulu. Toimintaterapeutti (AMK): Malinda Aliisa Eilola Oulu, Kaisa Maarit Hannele Koistinen Oulu. Tradenomi (AMK): Sanna Eeva Eriksson Oulu, Vee-

ra Karoliina Harjumaa Oulu, Mari Helena Hartikka Oulu, Julia Nenna Marika Hoikkala Oulu, Mikko Henrik Huhmo Oulu, Johanna Maria Hämäläinen Oulu, Elina Johanna Jämsä Oulu, Anna-Kaisa Katariina Kekolahti Oulu, Niina Aija Leena Korhonen Oulu, Ellamari Elisabet Koutonen Oulu, Niina Pauliina Latvastenmäki Oulu, Tiina Emilia Loppi Oulu, Ulla-Maija Mankinen Liminka, Niko Mika Matias Manninen Oulu, Eemil Juhani Mikkola Oulu, Paavo Oskari Määttä Oulu, Veli-Matti Aarne Oja Oulu, Jonna Karoliina Pajarinen Oulu, Julia Maaria Parkkinen Oulu, Jukka-Pekka Johannes Pauanne Oulu, Keijo Veli Pelasoja Oulu, Ella Anniina Perälä Oulu, Sanna Pietola Oulu, Franziska Straub Oulu, Tiina Anneli Sävykoski Oulu, Tarja Anneli Tyvelä Oulu, Elina Inkeri Viinamäki Oulu, Anne Susanna Vuohelainen Oulu. Tradenomi (ylempi AMK): Hanna Leena Kinnunen Oulu, Jari Einari Lapinlampi Oulu, Sofia Katariina Palola Oulu, Päivi Susanna Sarkkinen Oulu, Hanne Maarit Tegelberg Oulu.

OULUN-KAMPUS Sairaanhoitaja + diakonissa: Anttila Alex Samuel Oulu, Makkonen Maria Elina Oulu, Qvick Berit EvaMaria Oulu, Riihiaho Ida-Maria Oulu. Sairaanhoitaja: Hiltula Olga Oulu, Karppinen Mirva Talvikki Kempele, Martikainen Ilkka Pekka Juhani Oulu, Pasma Sirena Kriitmari Kempele, Pieniniemi Katja Karoliina Oulu, Snellman Janina Vilhelmiina Oulu, Syväys Jussi Valtteri Oulu, Voutilainen Merja Johanna Oulu. Sosionomi+diakoni: Alatainio Susanna Kristiina Oulu, Ervasti Tarja Teresa Kempele, Hägglund Riikka Anniina Oulu, Härmä Johanna Marjatta Oulu, Isola Karita Esan-Tytär Oulu, Jääskelä Jari Tuomas Oulu, Kuha Heli Irmeli Liminka, Leinonen Minna Hannele Oulu, Manninen Paula Marjaana Muhos, Nuottila Katja Maarit Oulu, Pirttikoski Iita Maria Eliisa Oulu, Pitkälä Julia Josefiina Oulu, Portaankorva Carita Julia Oulu, Rasmusson Sanna Elisa Oulu, Sääskö Miia Maaret Oulu, Talman Kim Sebastian Kempele, Tolonen Meeri Helena Oulu, Ylitolva Tuomas Kalle Tapani Oulu.


n a l l i s n e s Jout

Tarjoukset voimassa vain K-supermarket Joutsensillassa ti–ke 12.–13.6. tai niin kauan kun tuotteita riittää.

SUPERTARJOUKSET!

SUPERHINTAAN!

SUPERHINTAAN!

SUPERHINTAAN!

SUPERHINTAAN! 1200 PKT ERÄ

FILEOINTI VELOITUKSETTA

ERÄ Tuore

8

MERILOHI

Norja, n. 1-3 kg Rajoitus: 2 kalaa/tal.

95 KG

Swift Ruotsi

K A L A M E S TA R I

KUHAFILEE

Oulujärvi Hinta norm. 32,95 kg

24

95 KG

Tuore perattu

AHVEN Hailuoto

5

PORSAAN RIBSIT Suomi

KG

SUPERHINTAAN! Propud

PROTEIINIVANUKAS

4x125 (3,98 kg)

Suklaa Hinta norm. 3,99 pkt

1

99 PKT

VAIN TIISTAINA 12.6. ERÄ Pouttu

99 KG

suosittelee Atria

NAUDAN KULMAPAISTI Suomi

7

99 KG

SUPERHINTAAN! Pouttu Ohuen Ohut

KANAFILEELEIKE 180 g (5,50 kg)

Hinta norm. 2,69 pkt Rajoitus: 2 pkt/talous

0

99 PKT

VAIN KESKIVIIKKONA 13.6. ERÄ

2

PORSAAN GRILLIPIHVI n. 1 kg Rajoitus: 2 rs/talous

7

99 KG

Atria

KAALIKÄÄRYLEET Hinta norm. 12,95 kg

JOUTSENSILTA

7

Pirkka

BANAANI Costa Rica

0

KG

KG

MAIVA Perämeri

4

KG

SUPERHINTAAN! !

MEILLÄ JAUHETTU

K-ruokamestarin Parempi naudan

JAUHELIHA 10% Suomi

7

99 KG

SUPERHINTAAN!

10

Kulta Katriina

KAHVI

500 g (6,66 kg) Rajoitus: 1 erä/talous

10 kpl/580 g Rajoitus: 2 pkt/talous

smoky bacon & cheese Yksittäin 2,29 pkt Rajoitus: 1 erä/talous

00 3

PKT

0

00 4

PKT

FILEOINTI VELOITUKSETTA

9

95

Tuore

KIRJOLOHI Kuusamo

89

KENNO

KG

SUPERHINTAAN!

4

Grillattu kokonainen

99

JYVÄBROILERI n. 1,2 kg

KPL

SUPERHINTAAN! Keski

VAIN TORSTAINA 14.6.

MAALAISKANANMUNAT

5

360 g (3,47 kg)

suosittelee

99

Tuore

GRILLIMAKKARA

K A L A M E S TA R I

suosittelee

Mustolan

95

99

K A L A M E S TA R I

SÄÄVARAUS!

L I H A M E S TA R I

suosittelee

99

KG

suosittelee

L I H A M E S TA R I

K-ruokamestarin

99

K A L A M E S TA R I

suosittelee Tuore

0

VARHAISPERUNA

HK Kabanossi

1

00

2

00

VANILJA- JA KAHVIRINKELI 378 g (2,65 kg)

Hinta norm. 2,19 pss Rajoitus: 5 pss/talous

PSS

VAIN TORSTAINA 14.6. Pirkka

MANSIKKAJA VANILJARAHKA

150 g (1,33 kg) Hinta norm. 0,75 prk

Tavallista parempi ruokakauppa Paljetie 4, Oulu • p. 044 795 0920 toni.perala@k-supermarket.fi Palvelemme: ma–pe 7–21, la 8–20, su 10–20

8

PRK


25

VIIHDE & VAPAA-AIKA

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

RISTIKKO

KESÄRENKAAT ALLE ASENNETTUNA

a- kehäsken riutta i Nn ? Sipevasta- rian SOOrintaa joki LO talouttsä lla joe jäte

GOODYEARIN VALMISTAMA, HILJAINEN Myös muita 225/45R17 91Y Intensa UHP 2, C A 66dB 365€ kokoja ja 225/50R17 98Y XL Intensa UHP 2, C A 67dB 465€ merkkejä! Tarjouspyynnöt: myynti@raahenrengasjalaite.fi

08 381 171 | 050 561 1296 Kedonperäntie 70 Liminka

oletko huumeiden käyttäjän läheinen, vanhempi,

Anna euro!

sisar, veli, puoliso, lapsi, isovanhempi tai ystävä?

Tervetuloa kuulemaan Verton toiminnasta ja kehittämään yhdessä huumeiden käyttäjien läheisten vertaistoimintaa. Järjestämme 14.6.2018 klo 17 Läheisten illan (käyntiosoite Limingantie 5, 2. krs, Oulu). Ilmoittautumiset ja lisätietoa: Katja Rauhala, p. 044 7412 041 tai katja.rauhala@oulunkriisikeskus.fi

”pand

at”

voidaan voitot “sisäi- onen lu e ääni” duill

kuljetusliitto

2

Immanuel

n- Thai-

SOTI- sydäke maa mcLAITA lää ennen E=

www.raahenrengasjalaite.fi RASKAAT RENKAAT 044-5565 021

3

9 N A U T I S K E L L R A

5 4

9 1

6 4

5

8 1 3 7 4 5

Vaikeusaste:

1 6 9 1

(c) Arto Inkala www.aisudoku.com

7 6

EITTÄMÄTTÄ

sKatue

pääsymaksu

virallisiakin

venesuojia

Häivy!

O

AIM

kuulu häjy

ELI Jorma Kemppainen 2018

1

4 8

vuolleoulu.fi

Opisto

RISTIKON 5.6. RATKAISU

(c) Arto Inkala www.aisudoku.com

7

WWW.NUORTENYSTAVAT.FI

”keksinaisia”

etujärjestö

hullaantua

KUU- kin LUISA nyt

huonekalujätti

etä ti ed aas KYKENE- auda MÄTÖN L hit lyödä tehdä laimin pohjaura

sadun kääpiön kaltaisia

ko

tan

puhua HOMsekavia MAANI

oja

-su

kiehuvista kattiloista Ottakaa mallia!

7 3 9 4 5 8 7 6 4 9 6 1 1 4 8 1 3 7 6 4 9

5

SUDOKU

NUORTEN YSTÄVÄT

5

Vaikeusaste:

ääntelyä sarjisKivinen

VERTO on Nuorten Ystävien ja Oulun kriisikeskuksen yhteinen kehittämishanke. Verto tarjoaa yhteisöllistä ja toiminnallista vertaistoimintaa huumeiden käyttäjille, sekä heidän läheisilleen. Lähtökohtana on kävijöiden ja heidän läheistensä osallisuuden vahvistaminen omassa elämässään ja yhteiskunnassa sekä kokemustiedon ja vertaisuuden hyödyntäminen.

T A L H A L A A R A L L I T U T E E I L A O V A I K A I T I T T U M A I N O O U N A T T O

U V U L A D I O R I T S E

F I N A A L I I A N T L U K A A A L A L E N E N I I T V A T O A T A K I T

T I E T

P U J O S O T L I E I S L I U K T A I L R U T

L A K I T

L A S I A I A N K E T I T I S K A A S T I A

O M U R D I A M A S M A V I R K Ä T O I S T V Ä I Ä T I J A H T Ä M A U P A K E A E T A A R A

SUDOKUN 5.6. RATKAISU

1 3 5 6 2 9 4 7 8

4 2 6 5 8 7 9 3 1

9 7 8 1 3 4 5 2 6

2 9 7 4 1 3 8 6 5

5 6 4 2 9 8 3 1 7

3 8 1 7 5 6 2 9 4

8 5 2 9 7 1 6 4 3

6 1 3 8 4 2 7 5 9

7 4 9 3 6 5 1 8 2

K A A R E V A T D A A L I A

A S S I

N U T T U E R T A A T N A T U L U A M V A A T

L A T O A I R I N A T A S E

Vuolteen opisto kiittää opiskelijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta lukuvuodesta! ILMOITTAUTUMINEN SYKSYLLE ALKANUT Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu www.vuolleoulu.fi/kurssit OPINTOTOIMISTON AUKIOLOAJAT • 11.-15.6. klo 9-15 • 18.-20.6. klo 12-15 • Opintotoimisto on suljettu 21.6.-27.7. SYKSYN OPINTO-OPAS Noudettavissa opistolta, kirjastoista ja Oulu10:stä viikolla 32. Nahkatehtaankatu 2, 90130 Oulu p. 08 555 4060 • opisto@vuolleoulu.fi


26

FORUM24

www.forum24.fi

T A M U U K N Ä S E K T U K R E H S A G N RE – TIET YSTI H E IK ILTÄ !

205 / 55 /16

309,399,379,339,379,399,-

Hankook k125 Michelin primacy4 Continental Premium5 379e/sarja GoodYear EfficientGrip Bridgestone Turanza T005 Nokian Hakka Blue 2

sarja

sarja

195/60/15

339,289,sarja

195/65/15

sarja

TA RJO U SR EN

189,219,249,249,279,-

Rovello 155/13 Rotalla 175/65/14 Firemax 195/65/15 Kpatos 205/55/16 Rovelo 225/45/17

sarja

sarja

sarja

sarja

sarja

50 0 K PL E R Ä

A LU M II N IVA NTE ITA

sarja

sarja

R E NG AS SARJAN OSTAJALLE ALLE L AITTO

10 ,-

sarja

sarja

R E N K A ITA

ER Ä

A E DU LLISGT ASTA

205/60/16

399,479,-

sarja

225/55/16 sarja

B R IDG E STON E T U R A N Z A T0 0 5 215/65/16

469,549,-

sarja

215/60/17 sarja

Hinnat tarjoushintoja. Hinnat voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää.

sarja SUOMEN RENGAS-HEIKKI Alasintie 6, Limingantulli, Oulu www.suomenrengasheikki.fi Puh. 08 312 0933, 08 535 2949, 040 545 3125

235/65/17

569,659,-

sarja

225/45/18 sarja


27

KAUPUNKI LÄHELLÄSI

Tiistai 12. kesäkuuta 2018

JUHANNUSJÄTTI PERHEILMOITUKSET

TIISTAINA 19.6. Soita ja varaa ilmoituspaikkasi heti! Puh. 044 799 5900

TOIMINTAFORUM

KIRPPUTORI-LÄHIS

Polkupyöriä edullisesti. Avoinna ma-pe klo 10-17. Otamme vastaan lahjoituksena puhtaita ja ehjiä vaatteita, kenkiä, astioita ym. Tervetuloa tekemään löytöjä! Uusikatu 78, pihapiiri, 045 112 6469

KAAKKURIN SUURALUEEN ASUKASYHDISTYS RY

Kiitos! Josefiina ja Johannes Kellokoski STUDIO P.S.V.

Emmi Ojalehto

Niina Jaara Ylioppilas vm. 2018

STUDIO P.S.V.

KUVAAMON NIMI

SEURAKUNTAUUTISET

OULU

Laukkanen, Rasmus Lauri Kalevi Lukkari, Erin Aurora Saarinen, Sulo Aarne Leonard Siponkoski.

Kastetut:

Tuomiokirkko: Isla Vilja Aurora Auvinen. Haukipudas: Eliisa Linnea Orvokki Jussinpekka, Pekko Oliver Kiviahde, Väinö Eemeli Kukkola, Ilona Aurora Myntti, Edvin Johannes Syrjälä. Karjasilta: Elli Lilja Sofia Hilpinen, Niklas Henrik Hirvonen, Olavi Mio Johannes Hyöky, Isla Enni Aurora Rönty, Iiro Oskari Verronen. Oulujoki: Valtteri Harri Mikael Kauppila, Viljo Aaro Eemeli Riikonen, Jasmin Jenna Aleksandra Saloranta, Oiva Eino Anselmi Turpeenoja.

Kuolleet:

Oulunsalo: Elsi Sofia Kristiina Kyrö. Tuira: Adetutu Olivia Davies, Jesper Lenni Erik Heikkilä, Hertta Viola Koivisto, Konsta Joonatan

Tuomiokirkko: Martta Aliina Lehmusvirta 93, Tauno Eemil Tommilammi 78, Raimo Esa Virkkunen 87. Haukipudas: Osmo Juhani Hietala 81, Sirkka Kaarina Lepistö 77, Aarne Iivari Suutari 82. Karjasilta: Elsa Maija Huhtela 96, Vieno Annikki Keskitalo 98, Iikka Koivumaanaho 78, Eeva Inkeri Kolivuori 92, Erkki August Rekilä 69, Erkki Matti Tapio Rönn 79, Paavo Anders Suvanto 76, Erkki Eemeli Tyni 69. Kiiminki: Elja Miikkael Kajava 14.

Oulujoki: Terttu Annikki Huovinen 76. Tuira: Markku Tapio Leinonen 59, Mauno Juhani Pyhtilä 84, pienokainen Lumi Hellin Pyhäluoto.

KEMPELE Kastetut:

Elida Alva Alina Kokkonen. Aaro Arvid Tapio Mattila. Leino Kristian Säily. Viljami Henrikki Ala-Varvi.

Vihitty:

Jonne Hermanni Soukka ja Iina Jemina Lukka.

Kuollut:

KAAKKURIN ASUKASTUPA JÄRJESTÄÄ: KESÄKIRPPIS lauantaina 16.6. klo 10-14 asukastuvan piha-alueella. Tervetuloa ostamaan tai myymään! Varaa ilmainen kirppispaikka tuvan toimistolta 13.6. mennessä. Myyntipöydät varataan erikseen, hinta 5e. Myynnissä myös kahvia, mehua, pannaria ja makkaraa vain 1e/kpl. Ilmoittautumiset: p: 040 573 7832 tai s-posti: toimisto@kaakkurinasukastupa.fi Kaakkurin asukastupa, Pesätie 13, 90420 OULU

KAAKKURIN SUURALUEEN ASUKASYHDISTYS RY

KAAKKURIN ASUKASTUPA JÄRJESTÄÄ:VIRKISTYSRETKI SUOMUSSALMELLE la 28.7. - su 29.7. Hinta: 110e jäsenet/120e ei jäsenet johon sisältyy: matkat, majoitukset, päivällinen, aamupala, liput Suomussalmen kesäteatterin Navetta maisteri -näytökseen, kylpylän- ja kuntosalin käyttö sekä pullakahvit meno- ja paluumatkalla. Ilmoittautumiset: p: 040 573 7832 tai s-posti: toimisto@kaakkurinasukastupa.fi Kaakkurin asukastupa, Pesätie 13, 90420 OULU

IKÄIHMISTEN OLOHUONEET

Keskusta: Nummikatu 24 Avoinna ke, pe-su klo 16–19.30 Ke 13.6. Larin liikuntaa klo 16 alkaen, Vuolle-opiston Etno-kuoro esiintyy klo 18, Pe 15.6. Kävelyretki kauppatorille, lähtö klo 16.15, (omatoimisille), La 16.6. Aivotreeni, Su 17.6. Yhdessä käsillä tehden Päivällinen la ja su klo 17–17.45 4,5e Tuira: Kangastie 1 Avoinna to, la-su klo 16–19.30 To 14.6. Annen karaoke, La 16.6. Jumppaa, Su 17.6. Seniorivisa La ja su iltapala klo 17, 1–3e Lisätietoja: www.ikaihmistenolohuone.elakkeensaajat.fi

POHJOIS-POHJANMAAN KIRJOITTAJAT R.Y.

Yhdistys esittelee toimintaansa ja joukko jäseniä esittelee ja myy kirjojaan Pikisaaressa pidettävillä taide- ja kirjamessuilla 15.17.6.2018. Tervetuloa tutustumaan osastoomme.

OULUN ELÄKELÄISET RY.

www.oulunelakelaiset.com. Käsityökerho alkaa Vaaskelassa 13.6. klo 9.00. Tervetuloa mukaan. Toimintapäivä keskiviikkoisin. Torstaitanssit 14.6. klo.13. Paronit takaa tahdit. Oviarpa 8e pannarikahvi 2e. Tervetuloa.

Eeva Kyllikki Saarela, 64 v.

NYT PIHAT KUNTOON!

MAA-AINESTOIMITUKSET NOPEASTI JA LUOTETTAVASTI OULUN SEUDULLA, MYÖS SUURSÄKEISSÄ.

MAA-AINESMYYMÄLÄSTÄ KAIKKI PIHARAKENTAMISEN MAA-AINEKSET PERÄKÄRRYYN KUORMATTUNA

• PARAS-multa • hiekat • murskeet, sepelit ja kivituhkat • kuorikate • seinänvieruskivi Meiltä myös vaihtolavat pihatalkoisiin ja rakennustyömaille! Soita tai jätä tarjouspyyntö netissä! Satu 040 596 0350 ja Pekka 040 737 5710 www.vrj.fi

VRJ Pohjois-Suomi Oy Myymälän osoite: Pikkukiventie 6, 90620 Oulu Aukioloajat: ma-pe 7.00–19.00, la 9.00–15.00 puh. 040 824 2102 • www.vrj.fi Löydät meidät myös Facebookista nimellä VRJ maa-ainesmyymälä


28

FORUM24

Volkswagen

www.forum24.fi

TUTUSTU KAMPANJAMALLEIHIN: Golf | Golf Variant | Golf Sportsvan Touran | Tiguan | Sharan

Football Edition Runsaasti tilaa. Reilusti varusteita.

Uuden Volkswagenin ostajalle

500 € Intersportlahjakortti*

Golf Variant alk. 26 566 € Tiguan alk. 33 156 € Football Edition -malliston ASIAKASETUSI JOPA

2 274 €

Vielä ehdit!

Touran alk. 33 755 €

Suosittu Football Edition -mallisto myynnissä kesäkuun ajan. Vielä ehdit hyödyntämään mittavan asiakasedun. Kaikissa Football Edition -malliston autoissa on edullisen hinnan lisäksi kattava varustetaso. Saatavana bensiini- ja dieselmoottoreilla. Tervetuloa tutustumaan autoihin ja etuihin nyt meille. Golf Variant Football Edition 1,5 TSI EVO 96 kW (130 hv) BLUEMOTION hinta CO2-päästöllä 113 g/km. Golf-malliston yhdistetty EU-kulutus 4,8–5,1 l/100 km, CO2-päästöt 110–116 g/km. Touran Football Edition 1,4 TSI 110 kW (150 hv) DSG hinta CO2-päästöllä 126 g/km. Malliston yhdistetty EU-kulutus 4,3–5,4 l/100 km, CO2-päästöt 114–126 g/km. Tiguan Football Edition 1,4 TSI 92 kW (125 hv) hinta CO2-päästöllä 135 g/km. Malliston yhdistetty EU-kulutus 4,8–6,0 l/100 km, CO2-päästöt 127–135 g/km. Suositusvähittäishinnasto 3.4.2018, sisältää toimituskulut 600 €. Kuvien autot erikoisvarustein. *Edut ja tarjoukset ovat voimassa 30.6.2018 asti. Lahjakorttietu koskee ainoastaan Volkswagen-henkilöautojen yksityisasiakkaiden 1.5.-30.6.2018 tehtyjä tilaussopimuksia, rekisteröitävä 30.6.2018 mennessä (Football Edition -mallit 31.12.2018 mennessä).

Pörhön Autoliike Oy Nuottasaarentie 6, Oulu, vaihde 020 762 44 Automyynti: ma-pe 8-18, la 10-15 volkswagen.porho.fi

Hermanni Härkönen Mari Lahtinen Mika Mähönen Arto Rahikkala Jarmo Tikkanen

020 762 4018 020 762 4020 020 762 4019 020 762 4015 020 762 4030

Soittaessasi 020-alkuiseen numeroomme teleoperaattorin perimät hinnat ovat: Lankapuhelinliittymästä 0,0835 € /puhelu + 0,1669 €/min. Matkapuhelinliittymästä 0,0835 € /puhelu + 0,1669 €/min (sis.alv 24%)

Forum24 12.6.2018  

Forum24 12.6.2018

Forum24 12.6.2018  

Forum24 12.6.2018