Page 1

Generatiediversiteit

Kenniskoers

Technologietalent

Maak van generatieverschillen op de werkvloer een troef voor je bedrijf.

Hou de kennis op peil met een langdurig ontwikkelingstraject.

De T2-campus: het opleidingsmekka voor alles rond techniek en innovatie.

19|19 Fortio, het inspirerende opleidingsmagazine voor bedrijven van FORTIO-bedrijfsopleidingen. Want goed opgeleide mensen vormen het grootste kapitaal in ondernemingen.

GROEISTIMULATOR Voor de realisatie van zijn bedrijfsstrategie en -doelstellingen zet maatwerkbedrijf Amival in op een proactief competentiebeleid.


Een korte bijscholing of een langlopende opleiding? ‘s Avonds of overdag? Bij FORTIObedrijfsopleidingen vind je de kans om jouw kennis én die van jouw werknemers aan te scherpen. Ook op maat van jouw bedrijf! Ontdek nu het volledige aanbod van kwalitatieve opleidingen op www.fortio-bedrijfsopleidingen.be.

CONSTRUCTIEF COMMUNICEREN feedback geven (en ontvangen) www.fortio-bedrijfsopleidingen.be/constructiefcommuniceren

Het is niet altijd zo eenvoudig om je medewerkers positieve of negatieve feedback te geven. Maar op een constructieve manier communiceren is een vaardigheid die je kan leren. Met de methodes en kaders die je in deze opleiding aangeleerd krijgt, kan je in een mum van tijd op een opbouwende en proactieve manier feedback geven en communiceren - over generaties

heen. Je leert je gesprekken namelijk voorbereiden op contingenties, leert luisteren en reageren op moeilijke antwoorden of opmerkingen. Verder verwerf je de skills om reacties vooraf in te schatten en oplossingen op de meest aannemelijke manier voorstellen.

Van babyboomers en generatie X tot de Millennials en de aankomende digital natives: het is vandaag perfect mogelijk dat er vier verschillende generaties actief zijn in jouw bedrijf. Dat impliceert een verschil in kennis, ervaring en mentaliteit. En afhankelijk van hoe je ermee omgaat, is dat een vloek of een zegen.

—— Chantal Hendrikse

HET TEAM VAN FORTIO-BEDRIJFSOPLEIDINGEN

Gwen Grauwels

Bart Mues

Vanessa Verrienti

b2b marketeer

product developer

telemarketeer

T 011 30 32 05 E gwen.grauwels@

M 0476 97 53 23 E bart.mues@

T 011 30 32 36 E vanessa.verrienti@

fortio-bedrijfsopleidingen.be

fortio-bedrijfsopleidingen.be

Petra Beckers

Sandra Huysmans

Loes Heylen

sales & account manager

hoofd sales

product developer

M 0471 98 04 17 E petra.beckers@

M 0471 98 24 36 E sandra.huysmans@

M 0471 98 07 87 E loes.heylen@

fortio-bedrijfsopleidingen.be

Focus Generatiediversiteit met Chantal Hendrikse

Project Het proactief competentiebeleid van Amival

Ambitie Op kenniskoers met KLAV

fortio-bedrijfsopleidingen.be

2

FOCUS

3 COLOFON 6 11

14

Buig generatieverschillen om van een probleem tot een meerwaarde door in te zetten op soft skills.

fortio-bedrijfsopleidingen.be

W

Thema Frigolix gaat voluit voor technologietalent

GENERATIE DIVERSITEIT

fortio-bedrijfsopleidingen.be

Fortio is een uitgave van FORTIO-bedrijfsopleidingen. Verantwoordelijke uitgever: dhr. Dirk Vanstipelen, FORTIO-bedrijfsopleidingen, Thor Park 8040, 3600 Genk. Concept, vormgeving, redactie & fotografie: Livid - communication concepts. Druk: Realise Printing. Copyright: Er mogen geen gedeeltelijke of gehele bijdragen uit het magazine gekopieerd of gereproduceerd worden zonder de uitdrukkelijke voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de uitgever. Contact: tel. 011 28 66 43. Niet verkrijgbaar in de winkel.

etenschappelijke studies wijzen uit dat de generatieverschillen soms kleiner zijn dan de verschillen binnen de eigen generatie. Er heerst echter vaak de perceptie dat samenwerken met mensen van een andere generatie moeilijk is. Soms worden de verschillen ook sterk uitvergroot: “de jeugd is de hele tijd met de smartphone bezig” of “ouderen zijn vastgeroest en willen niets meer bijleren”. Maar

in werkelijkheid liggen de noden van de verschillende generaties vaak dicht bij elkaar. Volgens Chantal Hendrikse, praktijklector aan de Karel De Grote Hogeschool en FORTIO-trainer, komt het erop aan om medewerkers te laten ervaren wat de meerwaarde is van een samenwerking tussen verschillende generaties. “Als iedereen vasthoudt aan zijn eigen werkwijzen, dan kan

dat weleens botsen. Kijk dus waar je elkaar kunt aanvullen en wat je van elkaar kunt leren. Door iedereen in zijn waarde te laten en in te zetten op elkaars sterktes, creëer je openheid en bereik je veel meer.”

Goede leidinggevenden Een andere factor die bepalend kan zijn in het

voorkomen en oplossen van generatieconflicten, is de leidinggevende. “Een goede leidinggevende zet zich niet boven het team, maar tussen de mensen. Het is ook iemand die ieder zijn sterktes goed weet in te schatten en ervoor zorgt dat het team als een goed geoliede machine samenwerkt. Iemand die niet zelf altijd de rol van expert opneemt, maar die medewerkers coacht, doet groeien en laat meedenken. Heel wat van 3


—— Chantal Hendrikse

FOCUS

die vaardigheden kan je trouwens aanleren”, aldus Chantal. “Wil je een goede leidinggevende worden? Sta dan open om dingen aan te leren die je van nature uit misschien iets minder ingebakken zitten. Je bent bijvoorbeeld goed in strategisch denken,

DE KRACHT VAN FORTIO-TRAINERS De opleidingsvragen die bedrijven ons voorleggen zijn heel uiteenlopend: van technische zaken tot ­management, beleid, communicatie, v ­ eranderingstrajecten, soft skills,… Daarenboven heeft elk bedrijf zijn eigenheid. Daarom werken we niet alleen opleidingen op maat uit, maar gaan we ook altijd op zoek naar een trainer die past bij jouw bedrijf en jouw medewerkers. Zo bouwde FORTIO de voorbije jaren een sterk netwerk uit met ondertussen meer dan 70 trainers. En er komen er nog steeds bij. Het zijn stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied. Mensen die bovendien nog steeds met beide voeten in de praktijk staan. Het resultaat? Onze opleidingen zijn nooit een louter theoretisch verhaal. Verwacht je aan kwaliteitsvolle, interactieve, praktijkgerichte maatopleidingen met voorbeelden die rechtstreeks uit jouw bedrijf komen. Onze opleidingen zijn er dan ook op gericht om de deelnemers zoveel mogelijk praktische handvaten aan te reiken die ze onmiddellijk kunnen toepassen in hun dagelijks werk.

concrete doelen stellen en snel resultaten halen. Maar je team heeft misschien meer tijd nodig om te reflecteren, of meer informatie nodig dan een korte, snelle briefing. Ik kan je perfect technieken aanleren die je daarbij helpen, maar ervoor openstaan is wel een cruciale factor.”

heen. In dat kader stel ik voor FORTIO maatopleidingen samen rond effectieve communicatie. Hoe komt het dat we elkaar misverstaan? Waarom is goed communiceren niet altijd even makkelijk? Welke niveaus van communicatie en welke luistertechnieken bestaan er?”

Samenwerken en effectieve communicatie

Echte leersituaties

Naast leiding geven, spelen samenwerking en effectieve communicatie een belangrijke rol bij het voorkomen van generatieconflicten. “Zo geef ik met FORTIO maatopleidingen rond samenwerking, waarbij we inzoomen op het verschil in persoonlijkheden, in werkwijzen, in manieren van communiceren, in waarden en normen,… Vervolgens leer ik de deelnemers aan de hand van samenwerkingsopdrachten wat iedereen kan doen om alles soepeler te laten verlopen. Daarnaast draagt communicatie sterk bij aan een goede samenwerking over alle generaties

Al die zaken zijn zo persoonlijk, dat Chantal niet gelooft in kant-en-klare opleidingen. “Mensen zijn niet standaard. Iedereen heeft zijn eigen individuele noden en die ruimte moet er zijn in een opleiding. Ik voel dan ook graag aan wat zowel het bedrijf als de medewerkers nodig hebben, zodat ik een opleiding inhoudelijk volledig daarop kan afstemmen. Bovendien pas ik mijn methodiek aan de groep aan, want wat in de ene groep wel werkt, past misschien totaal niet bij de andere. Soms kan het ook zijn dat je als trainer echt ruim de tijd moet nemen om openheid te creëren in de groep of te voelen waar precies eventuele weerstand zit.

Door in te zetten op ieders sterkte, creëer je openheid. ““ Chantal Hendrikse, FORTIO

Mensen zijn niet standaard. Iedereen heeft zijn eigen individuele noden en die ruimte moet er zijn in een opleiding. ““ Chantal Hendrikse, FORTIO

Pas als er openheid is, kan het leerproces beginnen. Daarom dat we met FORTIO zoveel tijd en energie steken in de kennismaking met het bedrijf, de medewerkers en de exacte opleidingsnoden. Ik probeer ook steeds om zoveel mogelijk echte leersituaties te creëren. Denk maar aan cases die afgeleid zijn van echte situaties op de werkvloer en rollenspelen. Ik start mijn trainingen ook altijd met de mededeling dat de deelnemers heel veel zelf zullen doen, zeggen en testen tijdens de opleiding. Ik reik hen wel handvaten aan, waarmee ze dan praktisch aan de

slag gaan. De groepjes zijn dus ook best niet te groot, zodat iedereen persoonlijk feedback kan krijgen.” Conclusie: mits je inzet op goede soft skills zoals communicatie, samenwerken en leidinggeven, moet je de verschillende generaties in je bedrijf absoluut omarmen.

w

Kleren maken de man, opleidingen het bedrijf www.fortio-bedrijfsopleidingen.be /generatiediversiteit

WIJ KOMEN GRAAG LANGS VOOR UITLEG OP JOUW MAAT Niet alleen vrouwen houden van shoppen. Ook een groot deel van de mannen. Meer nog: voor hun bruiloft durven ze zelfs gaan voor een kostuum op maat. Waarom dan ook geen opleiding op maat, voor je bedrijf? Want ook dat levert meer dan eens een picture perfect op. Heb jij interesse in maatopleidingen rond technologische skills, sales of iets specifieks zoals constructief feedback geven? FORTIO komt graag vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken – en wees gerust, uit je dressing blijven we weg. Je kan ons bereiken via mail (info@fortio-bedrijfsopleidingen.be) of telefoon (011 30 32 42) om een afspraak te maken. Neem ook zeker een kijkje op www.fortio-bedrijfsopleidingen.be/nl/bedrijfsopleidingen voor ons volledige aanbod. Tot snel?

OPLEIDING OP MAAT

FEEDBACKCULTUUR VOEDEN Duurzaam conflictvrije feedback stimuleren

MEER INFO:

www.fortio-bedrijfsopleidingen.be/nl/bedrijfsopleidingen

www.fortio-bedrijfsopleidingen.be /feedbackcultuur-voeden

4

5


GROEISTIMULATOR Om zijn groeiwensen waar te maken, investeert Amival in opleidingen en competentieontwikkeling.

PROJECT

Een aantal zaken uit de maatopleiding namen we expliciet op in onze strategische doelstellingen. ““ Tim Tilsley, Amival

werklozen die niet (meer) over een aantal competenties beschikken. In het gangbare economische circuit krijgen ze vaak weinig of geen kansen. Wij voorzien echter de nodige ondersteuning en begeleiding op de werkvloer. Daarenboven streven we ernaar om diegenen die de competenties hebben, te laten doorstromen naar het reguliere circuit. Daarom werken we bij Amival bijvoorbeeld met een proactief competentiebeleid en streven we naar een héél goede begeleiding door onze werkleiders. Ons opleidingsbeleid is er bovendien op gericht om enerzijds een optimale instroom te garanderen,

Voor de realisatie van zijn bedrijfsstrategie en -doelstellingen, zet maatwerkbedrijf Amival in op een proactief competentiebeleid. “Mensen naar een hoger niveau tillen: dat is voor ons de essentie van groei.”

anderzijds om de interne én externe doorstroom van onze medewerkers te maximaliseren. Dankzij de subsidies van de Provincie Antwerpen die we in 2018 kregen, kunnen we ons daar trouwens nog meer op focussen. Met die subsidies richtten we een VTO-unit op, wat staat voor vorming, training en opleiding”, licht Tim toe. Dat de investering in opleiding en competenties werkt, blijkt onder andere uit de groei van Amival. “Een rechtstreeks verband is moeilijk meetbaar, maar is onmiskenbaar aanwezig”, nuanceert Tim. “Om je een idee te geven: in 2016 boek-

—— Tim Tilsley

55

jaar geleden werd in het begijnhof van Turnhout het maatwerkbedrijf Amival opgericht. Maatwerkbedrijven zijn de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen, die mensen tewerkstellen die niet in het reguliere arbeidscircuit terecht kunnen. Vandaag telt Amival meer dan 500 werknemers en verschaft het zinvol,

6

aangepast en betaald werk aan personen met een arbeidshandicap. “Daarbij leggen we de nadruk op hun mogelijkheden en talenten”, vertelt Tim Tilsley, die sinds 2017 als manager communicatie & verkoop instaat voor de externe communicatie en samen met de CEO en business unit managers vormgeeft aan het commerciële beleid.

Intern en extern doorstromen

OPLEIDING OP MAAT

KLANTENACQUISITIE Gezien de specifieke doelgroep medewerkers, vormt opleiding een belangrijke pilaar bij Amival. “Tot onze medewerkers behoren mensen met een arbeidshandicap, mensen met een medische, mentale, psychische of psychosociale problematiek en langdurig

Het is voor elke organisatie levensbelangrijk om nieuwe klanten en nieuwe projecten te winnen. De economische realiteit is dat elk project bij elke klant tijdelijk is. Verandering van strategie, van producten, van eigenaars (merges) of van visies kunnen zowel het stopzetten van contracten met zich meebrengen als het creëren van nieuwe opportuniteiten. Daarop moet gepast geanticipeerd worden door een weldoordachte klantenacquisitiestrategie. In deze opleiding leer je hoe je daar concreet mee aan de slag kan gaan. Je leert hands-on anticiperen op de uitdagingen die je tegenkomt. www.fortio-bedrijfsopleidingen.be /klantenacquisitie

7


PROJECT

Dankzij FORTIO beschikken we nu over de juiste kennis en competenties om elke business unit verder te doen groeien. ““ Tim Tilsley, Amival

ten we voor het eerst meer dan 7 miljoen euro omzet en in 2017 overschreden we de kaap van 8 miljoen. In 2018 telde ons team voor het eerst in onze geschiedenis meer dan 500 medewerkers. Groeicijfers zijn prettig, maar ze vormen voor ons geen doel op zich. Ze zijn een middel om onze maatschappelijke doelstelling waar te maken. Vaak nemen onze medewerkers stap voor stap complexere taken op zich, groeien ze intern door naar een functie met meer verantwoordelijkheid of stromen ze door naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat is voor ons de essentie van groei: mensen naar een hoger niveau tillen.”

Kennisconversie Om ook de komende jaren te kunnen groeien, blijft Amival investeren in nieuwe mogelijkheden, technieken, infrastructuur én in opleidingen en competentieontwikkeling bij alle medewerkers. “Zo ont-

wikkelde FORTIO voor onze business unit managers een commerciële opleiding. Onze business unit managers beschikken over veel operationele ervaring en knowhow, maar hadden minder of zelfs bijna geen ervaring met commerciële klantencontacten. Met de maatopleiding van FORTIO hebben we hen meer vertrouwd gemaakt met concepten als business planning, account management en CRM. Ook hun commerciële soft skills werden aangescherpt, zodat ze zich comfortabeler voelen in hun nieuwe rol.” Hoewel het voor de deelnemers van de opleiding niet altijd evident was om na zoveel jaren met een andere - meer commerciële - bril naar de klant te kijken, reageren ze heel enthousiast.

4

STERKTES VAN FORTIO ALS VASTE OPLEIDINGSPARTNER

1. De perfecte match Telkens weer zoeken we naar de juiste match tussen jouw bedrijf, je medewerkers en de FORTIO-trainers om zo het best mogelijke antwoord te bieden op jouw uitdagingen. 2. Groeipotentieel FORTIO groeit mee met het bedrijf. Doordat we met verschillende trainers werken, kunnen we makkelijk een alternatief bieden wanneer jouw bedrijf een bepaalde trainer ontgroeid is. 3. Advies over subsidies  Wij kennen onze weg in alle subsidiemogelijkheden en helpen je daar graag mee: van de kmo-portefeuille tot sectorfondsen en ESF-subsidies.  4. Opvolging  Zijn er nieuwe trainingen of subsidiemogelijkheden die interessant kunnen zijn voor jouw bedrijf? Dan brengen wij je vrijblijvend op de hoogte. 

Dankzij FORTIO beschikken we nu over de juiste kennis en competenties om elke business unit verder te doen groeien. We zijn dan

ook zeer tevreden over het volledige traject: van het maatwerk en de goede match tussen de docent en onze medewerkers tot de flexibiliteit tijdens de opleidingsperiode, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Een absolute aanrader voor bedrijven die willen investeren in opleidingen ter ondersteuning van hun bedrijfsgroei!” besluit Tim.

www.fortio-bedrijfsopleidingen.be /groeistimulator

—— Tim Tilsley

Alle informatie, altijd online bereikbaar

VOLG JIJ ONZE BLOG AL? Bij FORTIO staan wij elke dag opnieuw voor jou klaar met raad en daad. Want met onze opleidingen helpen we jouw medewerkers en jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Wil je steeds op de hoogte blijven? Lees dan zeker dit FORTIO-magazine. Volg jij ons al via onze blog? Of via één van onze social media accounts? Want daar serveren we je een mix van opleidingen, nieuwsitems en weetjes voor jou en je bedrijf.

www.fortio-bedrijfsopleidingen.be 8

“Ze zijn zich nu veel bewuster van bepaalde soft skills. Denk maar aan de kracht van lichaamstaal en non-verbale communicatie. Om er zeker van te zijn dat de opgedane kennis blijft hangen en effectief toegepast wordt, namen we een aantal zaken ook expliciet op in onze operationele doelstellingen. Dat gaat van het maken van een businessplan per unit tot het proactief en op maat commercieel opvolgen van onze klanten.

www.fortio.be/blog www.linkedin.com/company/fortio-bedrijfsopleidingen twitter.com/FORTIObedrijven www.facebook.com/fortiobedrijfsopleidingen

KRUISPUNT VAN KENNIS 9


Een korte bijscholing of een langlopende opleiding? ‘s Avonds of overdag? Bij FORTIObedrijfsopleidingen vind je de kans om jouw kennis én die van jouw werknemers aan te scherpen. Ook op maat van jouw bedrijf! Ontdek nu het volledige aanbod van kwalitatieve opleidingen op www.fortio-bedrijfsopleidingen.be.

CHANGE MINDSET STIMULEREN constructief omgaan met weerstand voor verandering www.fortio-bedrijfsopleidingen.be/changemindset

Commercieel inzicht en flair, dat is geen alleenrecht van verkopers. Of je nu in marketing, hr, IT, binnen- of buitendienst zit, je staat een heel stuk sterker als je greep hebt op het commerciële verhaal van je organisatie. Voor deze training heb je echter géén commerciële achtergrond nodig. We kijken vanuit jouw verantwoordelijkheden welke commerciële inzichten en vaardigheden je dagelijkse praktijk kunnen verdiepen. We maken geen verkoper van je, wel reiken we de kennis en skills aan om zelf-

zeker met verkopers mee te praten en jouw c ­ ommerciële knowhow te versterken. We prikkelen je sales reflex! We kruipen in deze training steeds in het hoofd van de klant. Wat doet iemand kopen? Hoe kunnen beslissingscriteria verschillen? Met inzicht in de klantenpsyche, begrijpen we beter wat bij wie werkt en wat niet. Vervolgens nemen we je product of dienst onder de loep. Je weet misschien helemaal hoe de vork aan de steel zit, maar kan je het overtuigend brengen? Weet je jouw verhaal en argumen-

Van de leidinggevende van vandaag wordt verwacht dat hij mensen ondersteunt en begeleidt naar succes. Bovendien slaagt hij erin mensen mee te nemen in verandering en hen gemotiveerd te houden doorheen de veranderingsgeschiedenis van een bedrijf. Dit betekent dat je dient te weten wat je mensen kennen

en kunnen en hetgeen ze nodig hebben om succesvol te zijn. Zo verwerf je inzicht in mogelijke obstakels of waarom bepaalde boodschappen zoveel wrijving kunnen opwekken.

SALES AWARENESS TRAINING commercieel inzicht en flair voor niet-verkopers

—— Johan Heselmans, algemeen directeur KLAV

www.fortio-bedrijfsopleidingen.be/salesawareness

ten aan te passen aan wie voor je staat? Samen met je trainer vind je een stijl waar je je comfortabel bij voelt.

KENNISKOERS Met een ontwikkelingstraject verspreid over drie jaar versterkt KLAV zijn vijf kernwaarden.

KLAV

SUCCESVOL ONDERHANDELEN toekomstgerichte deals sluiten www.fortio-bedrijfsopleidingen.be/succesvolonderhandelen

In deze training nemen we de mechanisaties van een succesvol onderhandelingsgesprek onder de loep. Efficiënt onderhandelen, dat begint bij een doordachte voorbereiding. Je onder10

In 2017 startte het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond met een langlopend open ontwikkelingstraject voor zijn medewerkers. Zo houdt iedereen er zijn kennis continu op pijl. Voor de uitwerking van dat traject vertrok het samen met FORTIO vanuit vijf kernwaarden.

zoekt je gesprekspartner en stelt verwachte objecties af tegen de uitkomst die je met het gesprek beoogt. Als je weet op welke contingenties je voorbereid moet zijn, ga je beter gewapend het gesprek in. Dat beentje vooruit maakt het verschil.

M

et meer dan 1.100 leden behoort het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond - afgekort KLAV - tot de grootste beroepsverenigingen van het land. “KLAV ondersteunt apothekers in alle facetten van hun beroepsactiviteit”, licht algemeen directeur Johan Heselmans toe.

In 2017 werkte het KLAV vijf kernwaarden uit die niet alleen de bedrijfsvisie ondersteunen, maar die ook als basis dienen voor het opleidingsbeleid. Johan: “De eerste kernwaarde is ‘Make it happen’, waarmee we erop wijzen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen. De tweede is ‘All together’, wat slaat op

de nood aan samenwerking. Met ‘Go further’ enthousiasmeren we mensen om niet in hokjes te denken, maar verder te durven kijken. ‘Improve efficiency’ verwijst dan weer naar efficiënt werken en ‘Customer focused’ naar klantgerichtheid.”

11


AMBITIE Een korte bijscholing of traject op maat? ‘s Avonds of overdag? Bij FORTIObedrijfsopleidingen vind je de kans om jouw kennis én die van jouw werknemers aan te scherpen. Ook op maat van jouw bedrijf! Ontdek nu het volledige aanbod van kwalitatieve opleidingen op www.fortio-bedrijfsopleidingen.be.

Opleiding, coaching, communicatie In samenspraak met FORTIO definieerde KLAV en de Limburgse Tarificatiedienst voor de Derde betaler (LTD3), die de correcte financiële flow naar de apotheker verzekert, negen opleidingen die de kern-

waarden ondersteunen die elke medewerker dient te doorlopen. “Eén opleiding maakt volgens ons niet het verschil. Vandaar de keuze om een langlopend ontwikkelingstraject uit te werken dat opleiding, coaching en communicatie combineert. Bij de start van een nieuw werkjaar kiest elke medewerker aan de hand van een

open kalender welke opleidingen hij wil volgen. Na drie jaar heeft iedereen het volledige ontwikkelingstraject afgewerkt”, vertelt Johan. “We zijn ervan overtuigd dat zo’n traject op middellange en lange termijn zijn vruchten afwerpt voor zowel de individuele medewerker als de organisatie.” Volgens Johan is de nadruk op de praktijk een cruciaal element in het ­ontwikkelingstraject. “Wie een opleiding gevolgd heeft, moet de dag nadien meteen de kennis en praktische tips kunnen toepassen in zijn dagdagelijks werk. Iets waar FORTIO met glans in geslaagd is. FORTIO voelt ook heel goed aan welke richting KLAV uit wil en stemt de opleidingen daar zeer goed op af. Minstens even belangrijk voor bedrijven die net als ons een ontwikkelingstraject willen opzetten: zorg voor integrale visie op ontwikkeling. Met andere woorden: je visie moet sturend zijn, niet je opleidingskalender.”

—— Johan Heselmans, algemeen directeur KLAV

TECHNISCH OPERATOR + ownership en procesinzicht voor jouw operatoren www.fortio-bedrijfsopleidingen.be/technischoperator

Deze opleiding spitst zich toe op de praktijkgerichte basiskennis van het lasproces. Deze kennis is noodzakelijk om je lasproject op een veilige manier uit te voeren. Technieken die aan bod komen zijn gaslassen, BMBE, MIG/ MAG- en TIG-lassen. Er wordt uitsluitend gewerkt met staal (ijzer) en in de posities PA en PB. Voor de module initiatie lastechnieken is geen voorkennis vereist. Stap voor stap leer je werken met de verschillende soorten

Bedrijven van vandaag streven steeds meer en meer naar automatisatie en beheersing van hun processen. Inzicht hebben in de werking van machines en de daaraan gekoppelde processen zijn enorm belangrijk geworden. De taken en dus ook de benodigde competenties van operatoren worden hiervoor steeds complexer. Daarbij zien we dat technische operators steeds meer verantwoordelijkheid krijgen. Naast produceren staan ze ook in voor de technische machine- en procescondities, de kwaliteit van het product, een veilige ordelijke en milieuvriendelijke werkplek, zelfs het werk onder elkaar regelen hoort hierbij.

Dankzij deze opleiding wordt het mogelijk om meer verantwoordelijkheid te leggen bij de technische operators zodat zij de dagelijkse productie bijna volledig zelfstandig draaiende houden. Hierdoor kan er meer ruimte gecreëerd worden bij techniekers en eerstelijnsverantwoordelijken zodat zij zich meer kunnen bezighouden met het verbeteren en vernieuwen van de processen en dus met de toekomst van het bedrijf.

lastoestellen. Je leert de machines op de juiste wijze in te stellen, al doende leer je dit toestel te gebruiken en je lasverbindingen aan te brengen op staal.

LAS TECHNIEKEN

Ligt deze opleiding je helemaal en wil je jezelf verder specialiseren in bepaalde technieken? Dan kan dit met de aansluitende specialisatiemodules voor MIG/ MAG- en TIG-lassen. In deze opleidingen gaat men dieper in op de lasverbindingen en het lassen zelf.

www.fortio-bedrijfsopleidingen.be/lastechnieken

veilig en doelmatig werken als lasser

OPLEIDING OP MAAT

OUT-OF-THE-BOX DENKEN Deze opleiding omvat alle tools die nodig zijn voor uitvoerende personeelsleden om in het bedrijf en privé stappen te zetten naar innovatief denken en handelen. Het geheel wordt aangeboden op een actieve, luchtige en creatieve manier. www.fortio-bedrijfsopleidingen.be /out-of-the-box-denken

12

13


—— Hüseyin Altuntas, Frigologix

TECHNOLOGIE TALENT

INSPIRERENDE PLEK De T2-campus is het opleidingsmekka voor alles wat met techniek, technologie en innovatie te maken heeft.

INTERACTIVITEIT TROEF De T2-campus biedt heel diverse leer- en oefenkansen. Dat gaat van praktijklokalen en labs tot zelfs virtual en augmented reality.

THEMA

TOEKOMSTBESTENDIG

Frigologix schakelde FORTIO in voor een maatopleiding elektriciteit en verhoogde zo de efficiëntie en zelfredzaamheid in het bedrijf.

Combineer de innovatieve infrastructuur van T2-campus met zijn interactieve, technologische troeven en je komt al snel uit bij toekomstbestendigheid.

Het is niet evident om bij te blijven met alles rond techniek en technologie. Alles evolueert aan zo’n ijzingwekkend tempo, dat levenslang leren een must is. Frigologix trekt daarom de kaart van maatopleidingen die de deelnemers boeien en volledig afgestemd zijn op hun capaciteiten.

fouten laten maken; terwijl ze daar net zoveel van opsteken. Je kan je dus geen betere plek inbeelden dan T2-campus om mensen te laten kennismaken met de meest recente ontwikkeling op technisch en technologisch vlak.”

Geen technisch diploma

F

rigologix staat in voor de opslag, distributie en value added logistics van verse producten en diepvriesproducten. Hüseyin Altuntas werkt er sinds 2011 als supervisor van de versafdeling. “Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor ons automatisch magazijn.

14

Ik had echter geen kaas gegeten van elektriciteit, waardoor ik - net als verschillende van mijn collega’s trouwens - bij storingen in het automatisch magazijn afhankelijk was onze technische dienst en externen. Om dat hiaat op te vangen, schakelden we FORTIO in.” Met Luc Voordeckers stelde FORTIO een trainer voor die helemaal vertrouwd is met deze materie. “Na een kennisgesprek werkte FORTIO een voorstel op maat voor

ons uit. Luc nam ook een test af zodat hij een goed beeld had van ieders kennis rond elektriciteit”, blikt Hüseyin terug. “Op basis daarvan stelde hij een opleiding van vijf zaterdagen voor zodat we ons de basisprincipes van elektriciteit volledig eigen konden maken.”

T2-campus Drie zaterdagen vond de opleiding bij Frigologix zelf plaats; twee zaterdagen

werd er uitgeweken naar de T2-campus in Genk. Luc: “De T2-campus telt 15 labs en een 80-tal leslokalen met ongelooflijk veel didactisch materiaal. Ideaal om hands-on opleidingen te geven met de nadruk op praktijkoefeningen. Een theoretische benadering is belangrijk, maar deelnemers moeten vervolgens ook zelf dingen kunnen uitproberen, falen en daaruit leren hoe het dan wel moet. Bij opleidingen in een bedrijf kan je deelnemers doorgaans geen

Hüseyin en zijn collega’s kijken heel tevreden terug naar de opleiding. “We leerden veilig werken met elektriciteit, bijvoorbeeld hoe we op een verantwoorde manier een motor moeten aansluiten en we kunnen nu zelf met de multimeter vaststellen of een motor nog werkt. Bij storingen hangen we niet meer af van externen, maar kunnen we vaak zelf het probleem detecteren en oplossen. Veel efficiënter en sneller dan vroeger.”

“Een technieker die niet levenslang bijleert, raakt volgens mij al snel op een zijspoor”, vult Luc aan. “Stilstaan is achteruitgaan. Daarenboven zijn maatopleidingen superefficiënt. Je hoeft dus geen technisch diploma te hebben. Met de juiste ingesteldheid en een gezonde portie ­nieuwsgierigheid naar techniek kan je via maatopleidingen perfect je kennis en vaardigheden bijschaven. Zo kan iedereen, ongeacht zijn diploma, met een gerust hart voor een technische job kiezen.”

www.fortio-bedrijfsopleidingen.be /technologietalent

15


c

FORTIO FUTURE PROOF FORTIO zet in op de toekomst en kiest voor een innovatieve infrastructuur. Sinds januari is ons hoofdkantoor gevestigd in de T2-campus, een hotspot waar talent, opleidingen en bedrijven dichter bij elkaar worden gebracht. T2-campus denkt in functie van talenten en in de ontwikkeling ervan, los van diploma’s. Van basiselektriciteit tot blockchain, van batterijspecialist tot bouwvakker.

Een broeinest voor technologietalent. Dat is de T2-campus. Want aan die kennis is in onze regio momenteel een tekort: een groot deel van de openstaande vacatures spreekt boekdelen. Samen met zo’n ­ 100-tal technologiebedrijven engageert T2-campus zich met een TECH ecosysteem om in te zetten op sterke opleidingen voor techtalent. Ook bedrijfsopleidingen op maat zijn nuttig in dit verhaal, en laat FORTIO daar nu net expert in zijn.

TECHNOLOGIE + TALENT = T2

KRUISPUNT VAN KENNIS www.fortio-bedrijfsopleidingen.be

16

Profile for FORTIO-bedrijfsopleidingen

FORTIO Magazine 19  

FORTIO Magazine 19  

Advertisement