Escaperoom Designer Magazine

Page 1

Ontwerp

REALISATIE

EXPLOITATIE


“Wij willen indrukwekkende Escape Rooms maken waar een zo breed mogelijk publiek van kan genieten. U kunt ons daarbij helpen“


A

ltijd al een Escape Room op uw eigen locatie gewild? Escape Room Designer is hĂŠt ontwerp en bouwteam om U hierbij te helpen. In veel steden in Nederland en daarbuiten ontwerpen, bouwen, testen en exploiteren wij Escape rooms, tijdelijk of permanent. De Escape Rooms kunnen naar wens gemaakt worden voor 6 tot 600 personen. Escape Room Designer bouwt Uw Escape Room geheel op maat en naar Uw wensen. De Room wordt origineel, creatief, uitdagend en hufter proof. Uiteraard kunt U er ook voor kiezen de Escape Room zelf te exploiteren, Escape Room Designer bouwt Uw Escape Room, na de bouw is de Room geheel voor U zelf en zorgt U ervoor dat er personeel is. U kunt er ook voor kiezen om een ruimte ter beschikking stellen waar Escape Room Designer zelf een Escape Room mag exploiteren. Dit laatste betekent geen zorgen, geen voorfinanciering, maar wel meer bezoekers die Uw locatie komen bezoeken.


Uw escaperoom van A tot Z Het aanbod van Escape Rooms in Nederland is enorm groot en neemt nog steeds toe. In onze visie is het nodig om een Escape Room op een aantrekkelijke en onderscheidende manier te ontwikkelen. Zo wordt er een verwachting gecreëerd bij bezoekers, als deze wordt ingelost of overtroffen gaan zij de Escape Room aanbevelen. Het sterkste communicatiemiddel is mond – tot - mondreclame! Wat is een Escape Room? Het concept is dat een groep vrienden, collega’s, familie wordt opgesloten in een kamer en krijgt over het algemeen een uur de tijd om te ontsnappen. U kunt ontsnappen door raadsels en puzzels op te lossen, waarbij samenwerken en communiceren erg belangrijk is. Escape Room Designer ontwerpt en bouwt uw Escape Room van A tot Z Escape Room Designer is specialist op het gebied van creatieve Escape Rooms. De rooms zijn hufterproof en worden snel ontwikkeld. Escape Room Designer heeft al ruim 23 jaar ervaring met ontwikkelen en ontwerpen van creatieve activiteiten. Hoe gaan wij te werk? Als eerste gaat Escape Room Designer op zoek naar een geschikte ruimte. Daarna wordt het ontwerp gemaakt. Mogelijke thema’s en mogelijkheden die de ruimte heeft, worden meegenomen. Daarnaast wordt er gekeken welke materialen en middelen er nodig zijn om de Escape Room te kunnen realiseren. Hierna start de bouwfase. Als de Room klaar is, worden de spellen geïnstalleerd, getest en wordt het personeel getraind. Hierna komt het leukste moment, de Escape Room wordt in gebruik gesteld.Doelgroepen Avontuur!

Uit onderzoek is gebleken dat een Escape Room voornamelijk voor hoger opgeleiden ontwikkeld wordt, tussen de twintig en vijfenveertig jaar oud. Zij zijn bereid meerdere Escape Rooms te spelen en hebben een gemiddeld tot hoger inkomen.

Horeca Door het introduceren van een Escape Room krijgen Uw bezoekers een onvergetelijke ervaring. De Escape Room zorgt voor meer bezoekers op Uw locatie. Bezoekers blijven altijd wat drinken en 40% daarvan blijft zelfs een hapje eten. U kunt er voor kiezen een eigen Escape Room te laten bouwen door Escape Room Designer, of een ruimte ter beschikking te stellen.

Musea Een museum streeft naar educatieve ontwikkelingen en hogere bezoekersaantallen. Een Escape Room heeft al bij meerdere musea gezorgd voor meer bezoekers en is als nieuwe creatieve educatieve ontwikkeling neergezet. U kunt er voor kiezen de Escape box in te zetten, een eigen Escape Room te laten bouwen, of een ruimte ter beschikking stellen die door Escape room Designer geëxploiteerd wordt.

Reclame campagnes Wilt U meer aandacht voor Uw product? Een Escape Room is een flexibele en veelzijdige manier om Uw campagne in te zetten. Het woord ‘Escape Room’ is op dit moment magisch en zorgt voor veel exposure en aandacht in diverse media.

Evenementen Van 6 tot 600 personen. Onze mobiele Escape Room is flexibel, tijdelijk en kan op Uw evenement geplaatst worden. De kosten liggen lager en U hoeft niet te investeren. Daarnaast hebben wij tien mobiele Escape sets op voorraad.


Escape Room 007 Waar: Wapen van Willemstad, Benedenkade 12 te Willemstad Aantal escapes per jaar: +/- 150 Soort activiteit: Escape Room en groepsactiviteiten. Escape Room 007 bevindt zich in een ondergrondse bunker net achter Het Wapen van Willemstad in de vesting van Willemstad. Deze Escape Room is gebouwd voor zowel families als vriendengroepen, maar ook zeer geschikt voor een teambuilding experience. Opgesloten met uw collega’s, vrienden of familie ontdekt U nieuwe kwaliteiten van elkaar. Een enerverende ervaring die tot meer creativiteit binnen een team kan leiden. Grote groepen zijn voor Escape Room Designer geen probleem. Na jaren bedrijfsuitjes, familie-uitjes en vrijgezellenfeesten te hebben ontwikkeld, maken zij ook graag complete arrangementen naast en met Escape Rooms. Alle activiteiten vinden plaats in en rond om Het Wapen van Willemstad. “Ik had niet verwacht dat het zo populair zou worden. Wij hebben onze doelgroep verbreed met behulp van de Escape Room 007. Voornamelijk grote groepen zijn voor ons heel interessant. Frank weet hier altijd met goede creatieve ideeën te komen.” Jeroen Timmermans

Escape Room mobiel Escape Room Designer is in het bezit van een mobiele Escape Room. De Escape Room is flexibel en tijdelijk te plaatsen op Uw eigen locatie. De voormalige commando trailer is omgetoverd tot een educatief en spannend spel waar als team samengewerkt dient te worden om raadsels en puzzels op te lossen en codes te kraken. De maximale bezetting van het spel is 16 personen per uur en zal, afhankelijk van Uw doel 15 of 30 minuten duren. De mobiele Escape Room kan gepersonaliseerd worden naar Uw product of dienst. Wist U dat personeelsactiviteiten die worden georganiseerd op het eigen bedrijventerrein niet als bedrijfsuitje worden gezien? En dus niet meetellen als beloning voor de WKR? Dat biedt mogelijkheden! Afmeting trailer: 11m lang, 3,7m breed en 3,6m hoog Gewicht: 10.500 kilo alleen de oplegger. Stroomvoorziening: 220 V / 16 ampère. Vlakke ondergrond is voldoende


Nationaal Militair Museum Een Escape Room zal voor meer bezoekers en inkomsten zorgen en zal een ware beleving toevoegen aan Uw museum. Op dit moment heeft Escape Room Designer samengewerkt met Het Nationaal Militair Museum te Soest en het Marinemuseum te Den Helder. Zij hebben beide de mobiele Escape Room voor ruim een maand op locatie gehad. NMM en Het Marinemuseum zochten naar manieren om de beleving van de bezoekers te vergroten en daar was de mobiele Escape Room de perfecte oplossing voor.

“De mobiele Escape Room was een succes. Mensen stonden zelfs in de rij om mee te kunnen spelen. Wij vonden het zo’n groot succes dat we in de toekomst nog vaker gebruik willen maken van de mobiele Escape Room.” Toyah Boot


Kansen Totaal aantal boekingen Nijmegen, eerste vijf weken. In Nijmegen zijn vijf Escape Rooms ontwikkeld door Escape Room Designer. Nog voordat de kamers echt open waren, stond het boekingssysteem al vol met reserveringen. De oranje lijn geeft de boekingen voor opening weer. “Het is echt ontzettend snel gegaan, de boekingen stromen binnen. Dit hadden wij zelf nooit voorzien.. Geweldig.” Marlot de Bruin In Rotterdam is er gestart met één Escape Room, dit was zo’n groot succes dat er al vier kamers bij gekomen zijn. Voor de opening stond het boekingssysteem al vol met reserveringen, zie oranje lijn in tabel.

Totaal aantal boekingen Rotterdam, eerste vijf weken.

“Wat een succes! Het is zo snel gegaan dat er al heel snel een kamer bijgekomen is. Er zit nog meer in het vat, maar dat houden we even geheim....” Christoffel Wielders

Binnen ons eigen bedrijf zien wij sinds de komst van onze Escape Rooms dat de omzet stijgt. “Met onze eerste Escape Room kwamen wij er achter wat een ontzettend grote hype dit is. Wij zijn ons hier verder in gaan ontwikkelen en inmiddels hebben wij zelf drie kamers.” Frank Kastelein

Totaal aantal boekingen SS Rotterdam, eerste vijf weken.


Specials Avontuur!

Wij doen meer dan het hosten en exploiteren van de traditionele Escape Room. Voor ons is alles een Escape Room. Op Uw vraag is altijd een creatieve oplossing te bedenken. Wij hebben ervaring met het verzorgen van Escape belevingen voor grote groepen en bedrijven. Wij toverden wel eens het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht om tot een Escape Room. Waar dacht U aan?

2020 De 2020 Escape ervaring maakten wij met Evenementenbureau Sowiesohelder in opdracht voor de ING bank. Tien legertenten werden omgebouwd tot Escape Rooms waarin wij 600 man per middag konden laten spelen. The sky is the limit.

XL op locatie Heeft U een lasergame? Een ziekenhuis? Een vrij terrein? Niks is ons te gek. Alles is voor ons een Escape Room. Met onze mobiele Escape set toveren wij werkelijk alles om in een Escape Room voor grotere groepen.

Pop-up defensie In opdracht van het Ministerie van Defensie hebben wij een pop-up Escape Room gerealiseerd. Deze tijdelijke ruimte staat op verschillende NS-stations in Nederland. Op deze manier kan Defensie haar boodschap op een leuke manier aan de doelgroep communiceren.

Escapebox Vermeer Het bijzondere van deze Escape Box is dat hij te runnen is zonder personeel. Met maximaal vier spelers kun je in vijftien minuten heel leuk kennis maken met het concept van een Room. We kunnen deze box op bijna iedere locatie opbouwen en na een tijd weer komen ophalen. De box kan helemaal gepersonaliseerd worden.


Bondgenoten Zonder onze bondgenoten hadden wij de Escape Room nooit tot zo’n groot succes kunnen maken. Ontzettend bedankt voor jullie inzet. Christoffel Wielders, Ed Tonissen, Dennis Hunink, Alexander Samson, Klaas Arie Westland, Sander Geerts, Marlot de Bruin, Sylvia Ditmar, Melanie Puyn, Martijn Lind, Ed Groenendijk, Matthijs van Iepenburg, Leroy Kevin Seedorf, Jemaine van der Vegt, Ray van Amerom, Francine Vos, Ruud in ‘t Veldt, Stijn de Laat, Tanja Mol, Pieter Schelling, Priscilla Oskam en Stephanie Sippens.


Samenwerkingspartners: 1. Hogeschool Rotterdam 2. Nationaal militair museum 3. Skydive Roosendaal 4. Skidome Rucphen 5. Poppodium Gebouw-T 6. ACW ’66 atletiekclub te Waalwijk 8

7. Natural High 8. Defensie 9. Shoppingcenter Overvecht Utrecht

13

10. Van Bellen Surf en Snow 16

21

14

15, 17 12

7 5

1

19 10,11 4 3

11. Het Wapen van Willemstad

2 18 9 6

12. Imbema Cleton BV 20

13. Marinemuseum 14. Adventuredome Hellevoetsluis 15. Lasergamen, Parkhaven Rotterdam 16. Jaap Dijkstra 17. SS Rotterdam 18. Barbacoa 19. Albert Schweitzer Ziekenhuis 20. Escapeboot Nijmegen 21. Adventuredome

Escape Room Designer Fabriekstraat 13 4754 AD Stampersgat T M E I

+31(0)168 - 472 380 +31(0)6 - 23 38 63 17 hel@planet.nl www.escaperoom designer.nl