Page 1

română

our snow is your success


Prezentare scurtă. ATASSplus se caracterizează printr-o interfaţă deosebit de prietenoasă cu utilizatorul. Echipamentele sunt afișate pe o hartă și pot fi operate de acolo. Maximizarea continuă prin intermediul funcţiei zoom și posibilitatea de deplasare a hărţii garantează imaginea de ansamblu optimă a întregii instalaţii. Funcţia de selecţie multiplă permite operarea simultană a mai multor echipamente.


Pârtii cu aderenţă uniformă din vârf până în vale, de la începutul până la sfârșitul sezonului, iată provocarea pe care o reprezintă zăpada artificială. Soluţia este o platformă software fiabilă, simplu de administrat și cu nivel minim de întreţinere. ATASSplus este un software inteligent, care impune standarde noi în domeniul producerii complet automatizate a zăpezii artificiale. Software-ul ATASSplus colectează datele de la instalaţiile de înzăpezire și de la staţiile meteorologice și optimizează producţia de zăpadă artificială în funcţie de condiţiile reale. Întreaga instalaţie poate fi controlată și acţionată prin câteva clicuri cu mouse-ul. O serie de caracteristici simplifică operarea sistemului. Utilizarea eficientă a resurselor este asigurată de managementul apă-aer, respectiv de monitorizarea energiei. Deservirea simplă a sistemului este garantată de design-ul interfeţei cu utilizatorul realizat după modelul Windows. Arhitectura flexibilă și rapidă client-server permite utilizarea simultană a sistemului de către mai mulţi utilizatori, fără a se influenţa reciproc. Interogarea paralelă a datelor la nivelul echipamentelor terestre ridică securitatea sistemului. Software-ul are o structură modulară. Ceea ce face ca sistemul să fie flexibil și extensibil.

ÎNZĂPEZIREA INTELIGENTĂ – METODĂ SIMPLĂ ŞI EFICIENTĂ


CLIENT

ASISTENTA PRIN TELEFON

SERVER

INTERNET

ETHERNET FIBRA OPTICA WIRELESS POARTA ACCES

POARTA ACCES

POARTA ACCES

ECHIPAMENT DE LINIE tun de zapada

tun de zapada

lance

tun de zapada

tun de zapada

statie meteo statie meteo

lance

tun de zapada

lance statie de pompare

Utilizabil în mod individual. ATASSplus este un software flexibil care poate fi integrat fără probleme în orice reţea. Clienţii pot avea acces la server printr-o reţea locală sau printr-un acces VPN via Internet. Clienţii, serverul și porţile de acces (gateway) la Internet sunt identificate prin intermediul numelor de calculator sau al adreselor IP, drept urmare aceștia pot intercomunica fără probleme. Comunicarea în timp real. Setările echipamentelor sunt interogate și actualizate aproape în timp real. Astfel utilizatorul are acces întotdeauna la cele mai recente informaţii.

tun de zapada


Comunicare deschisă.

CLIENT

CLIENT

CLIENT

POARTA ACCES

POARTA ACCES

tun de zapada

tun de zapada

statie meteo

tun de zapada

tun de zapada

lance

lance

tun de zapada

Regim de acces deschis. Protocolul de comunicare cu regim de acces deschis (bazat pe MODBUS) permite integrarea simplă a echipamentelor terţe. Fiabilitate și viteză prin tehnologia porţilor de acces (gateway). Inima noii topologii de comunicaţie este divizarea sistemului în mai multe linii de date. Liniile de date devin astfel independente, noua arhitectură contribuind la creșterea fiabilităţii sistemului. Datorită interogării simultane a mai multor echipamente terestre crește viteza de comunicaţie. Această nouă topologie de comunicaţie este realizată prin tehnologia porţilor de acces (gateway), în cadrul căreia se menţine comunicarea terestră tip RS485 prin cablu sau radio, experimentată și testată.


Munca autonomă simultană a utilizatorilor.


Activitate autonomă simultană. ATASSplus este un sistem client-server. Aceasta înseamnă că în sistem pot lucra simultan mai mulţi utilizatori (așa numiţi clienţi), în regim autonom. Toţi clienţii sunt conectaţi la server. Dacă un client face o modificare, toţi ceilalţi utilizatori vor vedea imediat această modificare. Accesul este reglementat prin drepturi de utilizator. Ceea ce înseamnă că instalaţia poate fi controlată și acţionată în mod autonom de la fiecare calculator-client în parte, indiferent de locaţia acestuia în zona de schi.


CLIENT CLIENT

CLIENT

VIZUALIZARE

STATISTICA

GENERATOARE DE ZAPADA

MANAGEMENT DE INTRETINERE

COMUNICARE IN TEREN

EXTENSII

SERVER DE DATE

STATIE METEO

SMS

MOD DE SISTEM LISTA DE ERORI

STATIE DE POMPARE

BAZA DE DATE AUTOMATIZARE MANAGEMENTUL RESURSELOR

O platformă, mai multe module. ATASSplus are o construcţie modulară. Sistemul de bază poate fi extins cu diferite module. Astfel sunt garantate pe termen lung orientarea deplină către cerinţele individuale, precum și flexibilitatea la cote maxime a sistemului. Extensibil, simplu și rapid. Pot fi instalate ușor și rapid programele adiţionale necesare pentru aplicaţii speciale, precum managerul de mentenanţă pentru efectuarea lucrărilor de întreţinere la timp, mesajele SMS în caz de avarie sau statistica în timp real.


ATASSplus comunică. Sistemul dispune de o funcţie de comunicare implementată pe interfaţa cu utilizatorul. Folosind această funcţie, pot fi adaptate oricând foarte simplu profiluri individuale. Prin această funcţie ATASSplus trimite mesaje personalizate via SMS. Astfel echipa de deservire a instalaţiilor de înzăpezire artificială poate reacţiona imediat, economisind timp preţios. Statistică în timp real. Communicator-ul generează în timp real o listă cu cele mai importante date. Astfel pot fi urmărite date, precum durata de funcţionare, consumul de apă etc. Remedierea avariilor. ATASSplus elaborează liste de avertizare pentru toate echipamentele, afișând eventualele avarii. Astfel avariile pot fi ușor remediate.


MONITORIZARE CONSUM DE ENERGIE

MANAGEMENTUL CONSUMULUI DE AER

MANAGEMENTUL CONSUMULUI DE APA

GENERATOARE DE ZAPADA ALIMENTARE CU APA, ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICA, ALIMENTARE CU AER COMPRIMAT, SISTEME DE RACIRE

Utilizarea optimă a resurselor.


Managementul intuitiv al resurselor. Resursele pot fi utilizate în mod optim numai printr-un management complex. Dacă se modifică condiţiile de exploatare, sistemul se adaptează automat noilor circumstanţe. Managementul apă-aer. Cu ATASSplus este utilizată în mod optim cantitatea de apă și aer disponibilă. Monitorizarea energiei. Acest instrument are funcţia de a preveni depășirea cuantumului de energie maxim disponibil. Împreună cu managementul apă-aer, se realizează controlul tuturor resurselor.


Automatic TechnoAlpin Snow-making System


Planificare eficientă prin analiza datelor. ATASSplus poate evalua statistic și reprezenta grafic toate datele. Prin urmare pot fi evaluate date, precum evoluţia temperaturii, consumul de apă, orele de funcţionare, etc. Software-ul oferă toate opţiunile metodei de evaluare statistică. În baza acesteia pot fi trase concluzii importante cu privire la planificarea sezonului următor. Intuitiv de simplu – pur și simplu intuitiv. Datorită ATASSplus, întreaga instalaţie poate fi pornită și controlată prin câteva clicuri ale mouse-ului. Sistemul conţine numeroase facilităţi care simplifică operarea instalaţiei. Astfel asistentul de pornire-oprire asistă bootarea, respectiv închiderea instalaţiei. Acesta oferă asistenţă în cazul erorilor intervenite la echipamente, respectiv descrie detaliat erorile.


Service şi întreţinere de la distanţă.


Permanent la cel mai înalt nivel. Departamentul intern de software lucrează în permanenţă la perfecţionarea sistemului ATASSplus. În consecinţă, în fiecare an se fac actualizări mai mici sau mai mari. Pentru ca sistemul dumneavoastră să fie permanent la zi, acum puteţi încheia un contract de actualizare. În urma încheierii acestui contract, TechnoAlpin va implementa automat în sistemul dumneavoastră toate îmbunătăţirile aduse sistemului. Supervizare. ATASSplus monitorizează configuraţiile implementate de utilizator. Prin testări logice, funcţia de supervizare previne configurarea greșită a componentelor instalaţiei. Monitorizarea liniilor de date. Toate liniile de date sunt monitorizate prin ATASSplus. Astfel erorile sunt depistate rapid și eficient.


W W W.T E C H N OA L P I N .C O M Pentru 2011 se pot aduce modiďŹ cari tehnice.

Atassplus romanian  
Atassplus romanian