Page 40

Markedsvurdering: De 10 største aktieposter

De 10 største aktieposter Formueplejeforeningerne er investeret i den samme portefølje af globale aktier. Her kan du læse om de aktuelt 10 største positioner.*

Sberbank blev grundlagt i 1841 og er Ruslands største bank med over 285.000 ansatte. Sammenlignet med de europæiske selskaber figurerer Sberbank som den tredje største. Sberbank har hovedkontor i Moskva og tilbyder gennem sine over 20.000 filialer traditionelle bank­ services som opsparing, udlån og investering.

Moody’s Corporation er et amerikansk kreditrating­ bureau, som blev etableret i 1909 af John Moody. Det er holdingselskab for Moody’s Investors Service, som beskæftiger sig med finansiel analyse af kommercielle og statslige organisationer. Selskabet vurderer også kreditværdigheden af låntagere til obligationer ved hjælp af en standardiseret vurde­ ringsskala. Moody’s har en markedsandel på omkring 40 procent af verdens kreditratingmarked. Selskabet er blandt de tre største i sin branche sammen med Stan­ dard & Poor’s og Fitch Ratings.

US Bancorp er et amerikansk holdingselskab inden for finan­ sielle services. US Bancorp er moderselskab for U.S. Bank National Association, der er den femte-største bank i USA med over 360 milliarder dollar i aktiver og den fjerdestørste bank målt på filialer. Selskabet har 64.000 ansatte og tilbyder regionale bankservices til for­ brugere og virksomheder samt formueforvaltning.

Selskabet er et statsejet olieselskab, der blev stiftet i 2002 i Kasakhstan. Sel­ skabet efterforsker, producerer og transporterer olie og gas fra både onshore- og offshore-felter. KazMunayGas operer to raffinaderier i Kasakhstan: Pavlodar og Atyrau.

Selskabet er også kendt som AmEx og har hovedkontor i New York City. Selskabet tilbyder finansielle services og er bedst kendt for diverse kreditkort og betalings­ formidling. Selskabet blev oprettet i 1850, og flere me­ dier kategoriserer American Express-brandet som blandt de mest værdifulde i verden.

Diageo plc er verdens største producent af øl, vin og spiritus, og selskabet har hovedkvarter i London. Diageo blev dannet i 1997 ved en sammenslutning af Guinness plc og Grand Metropolitan plc. Firmaet sælger blandt andet drikke som Smirnoff, Baileys og Guinness. Det ejer også 34 procent af Moët Hennessy, der ejer mærker som Moët & Chandon, Veuve Clicquot og Hennessy. Selskabet sælger sine produkter i omtrent 180 lande og har kontor i 80 lande.

*Bemærk: Der er ikke tale om en traditionel anbefalingsliste. Aktierne skal ses i sammenhæng med de samlede porteføljer. Rækkefølgen er vilkårlig og ikke udtryk for rangordning. Endelig skal det understreges, at hverken Formueplejeforeningerne eller Formuepleje har nogen interesse i at omsætte aktierne, idet det alene betyder omkostninger til eksterne aktører.

40

Formue // 1. kvartal 2014

Profile for Formuepleje

Magasinet FORMUE 01 // 2014  

Magasinet FORMUE er investororientering fra Formueplejeforeningerne og udkommer fire gange årligt

Magasinet FORMUE 01 // 2014  

Magasinet FORMUE er investororientering fra Formueplejeforeningerne og udkommer fire gange årligt