Page 1

OFFICE PARTY 2018


Voorwoord Het is weer tijd voor het leukste themafeestje van het jaar: Het Grote De Brauw Blackstone Westbroek Personeelsfeest! Hard werken en een hoop overuren maken wordt al een aantal jaar beloond en verpakt in een knaller van een fuif. Zo ook dit jaar! Op vrijdag 7 september 2018 zijn alle collega’s uitgenodigd om met elkaar te proosten en even de boel de boel te laten. Ook dit keer hebben wij als IDTV weer ontzettend veel lol beleefd aan het verzinnen van passende thema’s voor dit feest en ons best gedaan om hier een zo verrassend mogelijke invulling aan te geven. We hebben twee voorstellen die we hierbij graag uitgebreid toelichten. Beide opties zijn op locatie in Amsterdam, goed bereikbaar per openbaar vervoer, auto en fiets en zeer geschikt om tot in de vroege uurtjes door te feesten. Twee thema’s waar alle medewerkers, zowel jong als jonger, zich in kunnen vinden en zich voor een paar uur in een andere wereld kunnen wanen. Wij hopen jullie ook dit jaar weer in de feeststemming te krijgen en een feest te mogen organiseren voor in de boeken! Met feestelijke groet, IDTV Mireille Visscher Maaike Taris


It’s the law boat crew!


Locatie: George Marina Ahoy Sailors en Sailorettes! Amsterdam-Oost heeft er een nieuwe te gekke locatie aan het water bij: George Marina. Een plek waar iedereen met of zonder boot zich even koning van het water voelt. Deze nieuwste aanwinst van de George-familie heeft niet alleen een groot buitenterras met prachtig uitzicht over de Amstel, door de grote raampartij van het pand is dit uitzicht binnen aan de bar minstens zo adembenemend. Het enige wat binnen van buiten scheidt, is een enorme glazen garagedeur die bij lekker weer ook nog eens geheel open kan. De meest indrukwekkende schepen varen hier voorbij en het gevoel van een privĂŠ jachthaven is onvermijdelijk. Dit wordt dan ook de feestlocatie voor de crew van De Brauw Blackstone Westbroek, eenmalig omgedoopt tot de crew van The Law Boat. Voor deze speciale avond hoeven zij even geen cruisegasten te entertainen, maar worden ze zelf geĂŤntertaind met een luxe scheepsdiner en open bar.


Het concept “Holy Ship! It’s the Law Boat crew.” Zo van de boot naar de crewparty of misschien toch nog even snel je beste navy chique outfit uit de kast getrokken. De laatste cruisegasten zijn in ieder geval net uitgezwaaid en nu is het tijd om de rollen om te draaien en zelf verwend te worden. In september is het hoogseizoen van cruises weer voorbij en verzamelt de crew van The Law Boat zich on shore om zelf lekker bediend en geëntertaind te worden. Het water kabbelt rustig tegen de houten palen van het grote terras van de privé jachthaven, George Marina, als de eerste crewmembers binnen druppelen. Een verfrissende welkomstdrankje zorgt voor de eerste tintelingen van de avond en heerlijke scheepshappen geven de rest van de alcoholische versnaperingen een zachte landing. Mooi aangeklede statafels met wat borrelhapjes, ouderwetse reddingsboeien, originele halfronde scheepszitjes en een heus Lido deck met een helderblauw zwemballenbad, zorgen voor het luxe cruisegevoel aan land. Een walking dinner, geserveerd door barpersoneel van de Marina en costumized namen voor drankjes à la Ship Happens en All hands on Deck, maken het geheel een compleet chique bedoening. Aan eten geen gebrek en voor ieder wat wils. Een stuk vlees of liever een visje of een overheerlijke salade. Alles is versbereid door de chef-kok van de George Marina.


Muziek Terwijl de crew aan het begin van de avond lekker eet, relaxt en praat, zorgen drie mooie in navyoutfit gestylde dames voor een nostalgische vertolking van liedjes uit de jaren 30, 40 en 50. De sfeer zit er meteen goed in. Met hun karakteristieke, old school navy sound is iedereen meteen in de juiste stemming en komen de heupjes langzaam los. Wanneer de dames uitgezongen zijn, maken ze plaats voor een coverband die de dansvloer in no time helemaal vol krijgt en al snel staan alle crewmembers te swingen. Om het geheel muzikaal af te toppen, sluit er een DJ af met zomerse beats!

Silent discoboot (optioneel) Om 22.00u meert er als verrassing een te gekke boot aan. Een heuse silent disco op het water! Hier kun je even de drukte van de dansvloer ontvluchten en met collega’s op de tunes van de DJ nog een dansje op de golven maken. Uiterlijk om middernacht vaart de boot weer weg en zet het feest zich binnen voort tot in de vroege uurtjes.

Fotomomentje In de George Marina is een speciale plek ingericht voor crewfoto’s. Hier kan de crew bijvoorbeeld de Titanic liefdesscène van Jack en Kate eindelijk een keer zelf naspelen.


Outfit Navy chique of helemaal in scheepsoutfit, alles mag, zolang het maar met cruises en schepen te maken heeft. Blauwwit gestreept met een touch of rood en/of goud zijn de overheersende kleuren. Een eigen twist op de originele Love Boat Crew wordt erg op prijs gesteld en beloond met een kleine verrassing bij binnenkomst. En kom je graag als de captain him- or herself, bereid je dan voor op een extra rolletje gedurende het feest! Mocht een verkleed outfit niet gelukt zijn, staat er een scheepskist met verkleedspullen klaar.


Crewbonding Omdat elk schip een kapitein nodig heeft en er vast en zeker collega’s zijn die als kapitein verkleed zullen gaan, krijgen zij een extra rolletje tijdens het feest. In het zwemballenbad zijn een paar gouden ballen te vinden. Wanneer een kapitein zo’n gouden bal vindt, krijgt het hele ballenbad een shotje! Dus zoek een kapitein en verleid hem of haar tot een duik in het helderblauwe zwemballenbad op het Lido Deck!

Regen George Marina is een plek waar het buiten- en binnengedeelte met de opening van een grote glazen pui één geheel wordt. Een heerlijke locatie als er nog genoten kan worden van een nazomers zonnetje. Mocht het eventueel toch kouder worden of gaan regenen, is het gebouw heel makkelijk dicht te gooien, maar kan er nog steeds van het prachtige uitzicht over de Amstel met al zijn lichtjes genoten worden.


Catering Als jongste telg van de George-familie is de George Marina het eerste grote restaurant in deze bekende Amsterdamse bistroketen. De kwaliteit van het eten ligt net als bij de bistro’s zeer hoog en het menu wordt dan ook met grote zorgvuldigheid samengesteld. Bij aankomst op de locatie staan er al wat borrelhapjes klaar en rond een uur of 19.00 start het 5 gangen walking diner. Later op de avond wordt er voor de hongerige dansers ook nog een late night snack geserveerd.

Uitnodigingstraject Een save-the-datemomentje, mailmomentje met extra informatie, een aanmeldpagina voor het feest én een laatste reminder een paar dagen voor het zover is, moeten zoveel mogelijk collega’s enthousiasmeren om dit feest voor geen goud te willen missen. Als save-the-datemomentje zorgen we dat er op ieders bureau een flesopener ligt in de vorm van een reddingsboei met de datum erop gedrukt. Deze flesopener is meteen ook nodig voor de laatste reminder. Zo’n twee weken voor het grote feest komt een stel stoere zeemannen zingend het kantoor binnen. Tijdens hun zeemansliederen overhandigen ze iedereen een flessenpost. Een, met de uitnodiging bedrukt, flesje bier.

Garderobe De locatie biedt uitstekende voorzieningen voor een bewaakte garderobe.


DE BRAUW BIECHT


Locatie:

Hotel Arena Iedereen doet weleens iets waar hij later spijt van heeft of wat hij beter niet had kunnen doen. Dit feest is helemaal ingericht om deze dingen op te biechten en weer met jezelf in het reine te komen. Je zonden opbiechten kan nergens beter dan in een heuse kapel met een aantal biechthokken. De Kapel van Hotel Arena is dan ook the place to be voor dit evenement. Het is de oude kapel van het St. Elisabeth-Gesticht, het Rooms-Katholieke meisjesweeshuis waarvoor het pand van Hotel Arena in 1886 werd gebouwd. Door de grote ramen op de begane grond valt het licht schitterend naar binnen. Tel daar de originele fresco’s, marmeren zuilen en prachtige balustrade bij op en je hebt een magische locatie midden in het Oosterpark.


Het concept Een biechtbezoek in de beruchte partykerk in het Oosterpark start al lekker vroeg in de avond van vrijdag 7 september. Met het avondzonnetje fel schijnend door de grote raampartijen is de entree in De Kapel zeer imponerend en voel je de adem van een hogere macht bijna letterlijk neerdalen. Gelukkig staat er bij binnenkomst meteen een stevige borrel klaar. Dat maakt de lippen wat losser voor de rest van de avond. Alle collega’s zijn verkleed en veel zijn niet eens herkenbaar door de verhullende monnikspijen en priesterkledij. Anderen lijken verdomd veel op die bekende wielrenner die toch aan de epo had gezeten of op die oranjekleurige president. Er zijn biechters en biechtafnemers en genoeg biechthokjes om iedereen zijn zonden aan te horen. Buiten op de patio staan ineens een aantal mensen op banken, tafels en stoelen en zetten a capella een swingend eigentijds nummer in. Dit Gospelchoir zingt een paar te gekke hits terwijl de gasten genieten van een overheerlijk walking dinner. De ondergaande zon maakt langzaam plaats voor wat kampvuurtjes buiten en een monnik met gitaar blijft bij een vuurtje lekker pingelen. Binnen staat de kerk ineens in vuur en vlam! De coverband begint te spelen en krijgt iedereen meteen de dansvloer op. Wanneer

zij uitgespeeld zijn, neemt een DJ het op grote hoogte in de kerk meteen van ze over. Al neerkijkend op zijn zondaars laat hij het danszweet langs de wanden in de kerk naar beneden komen. Wie even tot rust wil komen van al dat muzikaal geweld, kan op de balustrade aan staantafels de dansende collega’s aanschouwen, een praatje maken en lekker ontspannen. Een paar collega’s komen ineens uit een deur waar een grote en spannend uitziende monnik-securitypersoon voor staat. Hier mag je alleen naar binnen met het biechtbriefje ‘Biecht en gij zult overzien’ wat de gitaarmonnik uitdeelde bij het kampvuur. Eenmaal binnen begrijp je waarom je je grootste zonde aan je collega’s in dezelfde rij moest opbiechten, want de beloning is groot: een ballenbad vol gouden ballen met schitterend uitzicht over het Oosterpark en een rustig moment om nog even na te praten over de net gehoorde biechts. Als de last van de schouders is gebiecht, is er nog maar één ding belangrijk en dat is dansen tot in de vroege uurtjes.


Aankleding locatie De Kapel straalt al een duidelijke kerkelijke sfeer uit. Met biechthokken, veel kaarsen, een klein orgel en een aantal opengeslagen bijbelboeken met hierin grappige religion quotes en de mogelijkheid om eigen biechts op te schrijven, is de sfeer compleet.


Outfit De lat ligt hoog met deze vrijzinnige dresscode! Iedereen wordt uitgedaagd om zijn of haar eigen creativiteit los te laten op het thema. Dit kan letterlijk geïnterpreteerd worden met religieuze leiders als de Paus, een imam, een monnik, non of koorknaapje. Maar ook figuurlijk met iedereen die maar wat op te biechten heeft. Van Leger des Heilssoldaten tot dames van lichte zeden tot bankovervallers. Van Harvey Weinstein tot Patricia Paay, van Game of Thrones’ queen Cersei tot Breaking Bad’s Walter White. Originaliteitsprijs: Dit jaar wordt er een heuse originaliteitsprijs uitgereikt. Er lopen een paar nonnen rond met collectebussen om stemmen te collecteren voor de beste outfit. De winnaar wordt uitgeroepen door de coverband nét voor aanvang van de tweede set. De winnaar wint een emmer vol Abdijbiertjes. De Biecht: In de kleine ruimte voor de geheime gouden ballenbak, moet er eerst door en voor collega’s worden gebiecht. Wanneer iedereen is vrijgesproken van zijn of haar zonden, mag er worden nagepraat onder het genot van een shotje in het ballenbad want: ‘Biecht en gij zult overzien’


Catering PARK, het restaurant van Hotel Arena, verzorgt deze avond het speciaal voor de gelegenheid samengestelde menu. Met een walking diner van 8 gangen wordt iedereen op zijn wenken bediend en met een late night snack achter de kiezen kan er nog tot in de vroege uurtjes gedanst worden.


Uitnodiginstraject Een save-the-datemomentje, mailmomentje met extra informatie, een aanmeldpagina voor het feest én een laatste reminder een paar dagen voor het zover is, moeten zoveel mogelijk collega’s enthousiasmeren om dit feest voor geen goud te willen missen. Als save-the-datemomentje zorgen we dat er op ieders bureau een rozenkrans ligt met kaartje met de datum erop gedrukt. Zo’n twee weken voor het grote feest moet een laatste reminder de laatste twijfelaars nog over de streep trekken. In een biechthokje met videocamera in de hal van het kantoorpand kan iedereen een wens doen voor dit feest. Wanneer je wens of gebed zó leuk of lief of bijzonder is, wordt hij misschien op het feest wel ingewilligd.

Regen De Kapel en Hotel Arena zijn uiterst geschikte locaties mocht het deze dag niet het weer zijn waar we allemaal op hopen. De patio is dan minder fijn om in te hangen, maar des te gezelliger wordt het in De Kapel.

Garderobe De locatie biedt uitstekende voorzieningen voor een bewaakte garderobe.


DE BRAUW BIECHT


Pitch boekje IDTV De Brauw  
Pitch boekje IDTV De Brauw  
Advertisement