__MAIN_TEXT__

Page 1

DESIGN SHOP


1

RADI

IMAMO

DIZAJN,... kaj pa vi?

Obiščite nas www.formadoma.com FORMADOMA DESIGN SHOP, Stari trg 5, 1000 Ljubljana Tel.: 059 253 002, gsm: 068 601 689 E-pošta: info@formadoma.com Odprto ob delavnikih od 10.00 do 19.30 ter ob sobotah od 10.00 do 14.00.


2

MAZE INTERIOR

4

BSWEDEN

8

SUPERLIVING

12

MINUS TIO

14

PIKA NA i - IZBRANI DODATKI

17


3


4

1

2

MAZE – dizajn s poudarkom na funkcionalnosti Švedsko podjetje MAZE Interior AB je bilo ustanovljeno leta 2003 kot plod fotografovega izostrenega očesa in brezplodnega iskanja uporabne nočne omarice, ki (še)ni obstajala. Polička F-shelf je bila prvi produkt novo nastalega podjetja, ki se ji je dokaj hitro pridružilo več in več uporabnih obešalnikov, poličk in manjših kosov pohištva. Tradicija uporabe in obdelave surovih materialov, predvsem lesa in železa, je ključno sooblikovala njihov pristop oblikovanju. Dizajn MAZE Interior tako odlikujta ljubezen do materiala in poudarek na funkcionalnosti, skupaj zajeta v preprostih in čistih oblikah. Posebno skrb posvečajo trajnostnemu razvoju in varovanju okolja, zato veliko večino proizvodnje ohranjajo na Švedskem.

OBEŠALNIKI

5

33

01 Polica CUBO

4 02 Stenski obešalnik PEACE

05 Stenski obešalnik BRANCH

03 Stenski obešalnik BILL XS

04 Polička za slikanice / obešalnik TOWIE TRUCK

FOTO LEVO obešalnik BUDDY, polica / obešalnik HAT RACK L, polica za čevlje SHOE RACK L


5


6

1

POLICE

6 2

7

3

MIZE

5

4

8

01 Polica z obešalom KITE

02 Polička za pošto LETTER

03 Stojalo za revije MAGBAG

04 Stenski obešalnik BILL S

05 Stoječi obešalnik BILL FLOOR

06 Stenski obešalnik BUDDY

07 Polička za slikanice / obešalnik CASTLE

08 Mizica s pladnjem MINNIE MAE PAPER

FOTO LEVO obešalnik MEDALLION, mizica HOLD S, mizica HOLD L, stojalo za revije JOURNAL


7

Luči LEAF v poslovnih prostorih arhitekturnega biroja TENGBOM v Uppsali, Švedska


8

3

2

SVETILA

BSWEDEN – trendseterji v svetu svetil

1

Bsweden je majhno švedsko podjetje, ki oblikuje in proizvaja svetila, ki narekujejo trende. So prejemniki številnih mednarodnih oblikovalskih priznanj kot npr. Good Design, Blueprint and The British Furniture Industry Award, obenem pa se kar nekaj njihovih produktov že uvršča med klasike skandinavskega oblikovanja. Bsweden luči osvetljujejo številne prestižne lokacije na različnih koncih Evrope, med drugimi letališči v Oslu in Stockholmu, The Great Eastern Hotel in veleblagovnico Harrods v Londonu, Irski nacionalni muzej v Dublinu ter švedske vladne urade.

4

5 01 Viseča luč Blossom

02 Viseča luč LEAF

03 Stropna luč Clover

04 Namizna luč Siluett

05 Stoječa luč Cymbal


9

2

1

3

01 Lestenec Kumulus

02 Viseča luč Split

04 Namizna luč Glasgow Bordlampa

4

03 Viseča luč CLOUD (ELLE DECORATION SWEDISH DESIGN AWARD 2014) 05 Viseča luč Clover

5


10

Namizna luÄ? Siluett


11


12

OBEŠALNIKI

SVETILA 1 2

3

DANSKI DIZAJN Z RETRO PRIDIHOM SUPERLIVING – danski retro dizajn po dostopnih cenah Produkte danske znamke Superliving zakoncev Anette Stabel in Jesperja Bingerja odlikujejo barvit pristop k oblikovanju, ki navdih črpa iz 50tih in 60-tih let prejšnjega stoletja in dostopne cene, zaradi katerih so izdelki zanimivi širokemu krogu ljudi. Prvotno kolekcijo luči, uporabnih obešalnikov in barvitih lesenih svečnikov v aktualni sezoni dopolnjujejo tudi z keramiko z retro vzorci ter dekorativnimi tekstilnimi izdelki.

6 4 01 Viseče luči DYNAMO

5

02 Stenski obešalnik HOOK #3

05 Dekorativna bombažna blazina

03 Stenski obešalnik HOOK #13

06 Namizna luč DYNAMO

04 Pladenj z retro vzorcem

FOTO LEVO Namizna luč DYNAMO, svečnik CURVE


13


14

2 1

STOJALA

URE

3 4

MINUS TIO Odlično pohištvo iz vetrovnega in kreativnega post-industrijskega mesta na južnem Švedskem, primerno za opremo zasebnih kot tudi javnih prostorov. Minus tio oblikuje in proizvaja visokokvalitetno pohištvo za najzahtevnejše stranke. Ustanovila sta ga oblikovalca Ingrid Svensson in Olle Wingård pozimi leta 2007. Uporabljajo klasične materiale kot so les, jeklo in usnje. Oblikovanje posameznih kosov je utemeljeno na močni osrednji ideji , ki se izrazi skozi dosledno oblikovanje, rafinirano detajliranje in vzdržljive rešitve. Vsi njihovi produkti so proizvedeni na Švedskem, saj so zavezani k ohranjanju tesne povezave med dizajnom in proizvodnjo, zato uporabljajo tehnike, ki so pogosto kombinacija tradicionalnih obrtniških spretnosti in modernih visoko tehnoloških rešitev v povezavi z lokalno dediščino. 01 Stensko stojalo za revije CITY SUNDAY 04 Stojalo za revije IN THE NEIGHBOURHOOD

02 Stojalo za revije IN THE NEIGHBOURHOOD FOTO LEVO stoli JACKIE

03 Ura, TWENTY FOUR HOURS


15

STOLI

1 1

MIZE 2

3

Posamezni modeli so na voljo v več različnih barvnih variantah in velikostih, nudijo tudi možnost izdelave v NCS barvni kombinaciji po želji kupca.

01 Stoli audrey

02 Mize Cosmos

03 klubska mizica ruth


15_16 16

Mize COSMOS v poslovnih prostorih druĹžbe Microsoft, Kista, Ĺ vedska.


PIKA NA i – IZBRANI DODATKI

17

Poleg izbranih blagovnih znamk lahko v naši ponudbi najdete bogato izbiro drobnih detajlov, ki definirajo značaj in zaokrožijo celostno podobo prostora. Med drugim smo ponosni na izjemno uporabne, lepe in trpežne vinilne tekače in preproge znamke BRITA SWEDEN, dekorativne tekstilne izdelke danske znamke AU MAISON in finskega proizvajalca FINLAYSON, ki ga odlikujejo značilni finski vzorci ter izjemna kvaliteta za dostopno ceno. Ponujamo tudi izbor dekorativne in uporabne keramike svetovno znanega danskega proizvajalca Kähler, čudovit tekstil in porcelan švedsko-tunizijske naveze House of Rym , tekstilne izdelke znamke ROOM39 oblikovalke Petre Green, trendy dodatke danske znamke Bloomingville ter izbor izdelkov mladih slovenskih oblikovalcev in ustvarjalcev.


18

NOVOSTI V SEZONI JESEN - ZIMA 2014 V aktualni jesensko zimski sezoni napovedujemo prihod volnenih odej norveškega proizvajalca RØROS Tweed. Njihovi izdelki so v celoti proizvedeni na Norveškem iz volne 100% lokalnega izvora. Poleg najvišje možne kvalitete, njihove izdelke odlikuje tudi odličen dizajn. Sodelujejo namreč z mednarodno uveljavljenimi imeni kot so Bjarne Melgaard, Anderssen & Voll, Snøhetta in Inga Sempe. Prihaja tudi mlada in izjemno prodorna danska blagovna znamka OYOY Living Design oblikovalke Lotte Fynboe. Navdih črpa v klasičnem skandinavskem stilu s podtoni izčiščenega japonskega stila ter strastjo do kombiniranja barv in materialov. Rezultat je edinstven preplet enostavnosti in barvitosti. Spremljajte naše novosti na www.formadoma.com.


www.formadoma.com FORMADOMA DESIGN SHOP, Stari trg 5, 1000 Ljubljana Tel.: 059 253 002, gsm: 068 601 689 E-pošta: info@formadoma.com Odprto ob delavnikih od 10.00 do 19.30 ter ob sobotah od 10.00 do 14.00.

DESIGN SHOP

Profile for Formadoma

FORMADOMA katalog 2014  

Katalog FORMADOMA DESIGN SHOP, Ljubljana

FORMADOMA katalog 2014  

Katalog FORMADOMA DESIGN SHOP, Ljubljana

Profile for formadoma
Advertisement