Page 1

Elektrische pallettrucks

Nederlands


Wat u ook transporteren moet... Snel en effectief transport door uw hele bedrijf is essentieel voor de productiviteit. Met onze elektro pallettrucks lukt dit moeiteloos. Bovendien kunnen ze worden uitgerust met opties die perfect zijn afgestemd op de hoeveelheid en de aard van het werk.

Behalve onze veelzijdige meeloop- en plateaumodellen bieden we ook machines met zit- of staanplaats voor het laden en lossen over grote afstanden en gedurende een langere werktijd. Er is zelfs een truck met dubbel vorkenbord om goederen twee hoog te transporteren.

functies... Mitsubishi biedt u meer Mitsubishi biedt u echt waar voor uw geld. EĂŠn reden daarvoor is dat al onze modellen zeer compleet zijn uitgerust. Functies die andere fabrikanten u vaak als opties aanbieden - en waarvoor u moet bijbetalen - zijn bij de trucks van Mitsubishi standaard. Hieronder geven we u een paar voorbeelden van de hoge kwaliteit van Mitsubishi's assortiment magazijntrucks.

AC-motor

Gemakkelijk batterijonderhoud

Het gebruik van AC-motoren (wisselstroommotoren) in plaats van de 'traditionelere' DC-motoren (gelijkstroommotoren) biedt u een aantal voordelen, zoals meer vermogen, een soepele, stille en gecontroleerde werking, langere shifts en minder onderhoud. Deze voordelen zijn met name te danken aan het feit dat de motoren geen koolborstels hebben. Daardoor gaat er minder energie verloren, is het motorvermogen beter regelbaar en hoeven er minder onderdelen te worden vervangen.

Alle trucks van Mitsubishi zijn voorzien van batterijen met een hoog rendement die snel en makkelijk te onderhouden zijn. De batterij bevindt zich op een goed bereikbare plaats en is onder andere dankzij de rollenbaan eenvoudig te vervangen. Bovendien is elke Mitsubishi-truck voorzien van een batterijontladingsindicator (BDI) die de bestuurder informeert over de batterijlading. Bij een batterijontlading van 80% wordt de rijsnelheid automatisch verlaagd en worden bij modellen met mast de heffuncties uitgeschakeld om schade aan de batterij te voorkomen.

www.mitforklift.com

2


...Mitsubishi doet het goed Een ongeĂŤvenaarde betrouwbaarheid Als u klanten van Mitsubishi vraagt wat ze zo goed vinden aan het merk hoort u tekens weer het woord 'betrouwbaarheid'. Of ze het nu hebben over hun Mitsubishi-vorkheftrucks of hun Mitsubishi-magazijn trucks, het antwoord is altijd hetzelfde. Ons verbaast dat niet, want elk onderdeel van ieder model dat we bouwen, kenmerkt zich door betrouwbaarheid en bruikbaarheid. We maken gebruik van

3

hoogwaardige onderdelen voor een grotere duurzaamheid. We ontwerpen systemen die slijtage tot een minimum beperken en onderhoudskosten terugdringen. En vervolgens bieden we bij elke truck een geweldige garantie, een snelle levering van onderdelen en deskundig onderhoud - alles via ons netwerk van plaatselijke dealers die door ons zijn gekozen om hun voorzieningen, hun kennis en hun klantvriendelijkheid.


PBPM-serie Elektrische meelooppallettrucks

www.mitforklift.com

1.3 – 2.0 ton

4


0.2m

20m

2.0t

maximum hefhoogte

normale rijafstand

maximum capaciteit

6km/h maximum rijsnelheid

opties

Kracht, flexibiliteit en controle... alles binnen handbereik

● Vrieshuis uitvoering ● Keuze uit aandrijf- en (klasse III, -35 °C) lastwielen voor verschillende toepassingen ● Aanpassing m.b.t. ● Ingebouwde batterijlader vochtbestendigheid ● Batterijlader gemaakt ● Batterijwissel systeem voor installatie in een ● Beschermrek lading vrachtwagen ● Pallet in- en uittrijrollen ● Grote verscheidenheid aan vorkafmetingen

Het eenvoudigste model van deze reeks is de PBP13M; de ideale vervanger van een handtruck. Hij is licht genoeg voor gebruik op tussenvloeren, en zijn uitstekende stabiliteit maakt hem zeer geschikt voor opslagruimtes, magazijnen en laadperrons met een ongelijkmatige ondergrond. Standaard wordt deze truck geleverd met twee onderhoudsvrije AGM-gelaccu’s en een ingebouwde lader. Voor het zwaardere werk zijn er drie grotere modellen. Deze veelzijdige trucks transporteren ladingen met gemak over afstanden tot zo’n 20 meter, en ze zijn ideaal voor het laden en lossen van vrachtwagens.

PBP20MR

De PBP16M is een compacte truck, bij uitstek geschikt voor de krappe magazijnen waar kleine ondernemingen en winkels het vaak mee moeten doen. Net zoals de PBP13M is deze truck klein genoeg om in een vrachtwagen mee te kunnen nemen naar klanten. Met zijn extra vermogen kan hij langer zwaardere lasten tillen. De PBP20M is ontwikkeld voor intensief gebruik en heeft een groter hefvermogen. Dat maakt hem ideaal voor de groothandel, maar dankzij zijn beperkte afmetingen is hij ook geschikt voor kleinere opslagruimtes. De gebruiker kan op het neerklapbare platform van de PBP20MR gaan staan als er langere afstanden moeten worden afgelegd. In alle vier de modellen beschermt het geavanceerde, gebruiksvriendelijke disselboomontwerp de handen en brengt alle functies onder handbereik voor een veilige, comfortabele en beheerste bediening.

capaciteiten PBP13M

PBP16M

PBP20M

PBP20MR

1.3 t

1.6 t

2.0 t

2.0 t

● Een wisselstroommotor betekent minder onderhoud, een lager energieverbruik en een groter vermogen - naast een uitstekende grip op de weg en dito rijgedrag op hellende opgangen. ● Met de programmeerbare elektronische besturingseenheid kan de pallet truck op elke toepassing afgestemd worden voor optimale prestaties. ● Regenererend remmen zorgt voor minder slijtage aan de remmen wat resulteert in lagere onderhoudskosten. ● Geavanceerde disselboom voor optimale ergonomie, en maximaal comfort en veiligheid. ● Taps toelopende vorkpunten en robuuste, gelaste vorkconstructie voor een gemakkelijke insteek en een lange levensduur. ● De compacte afmetingen, ergonomisch ontworpen dissel, korte aandrijfunit en prima zicht op de vorkpunten maken het mogelijk dat de bestuurder het voertuig volledig en moeiteloos onder controle kan houden.

PBP20MR

PBP13M

5

PBP16/20M


PBVN-serie Elektrische pallettrucks met plateau (en pallettruck met dubbel vorkenbord)

2.0 – 2.5 ton

PBV20N/25NH

www.mitforklift.com

6


0.2m

50m

2.5t

maximum hefhoogte

normale rijafstand

maximum capaciteit

9km/h maximum rijsnelheid

opties

Een hogere productiviteit... hoe zwaar de klus ook is Deze compacte maar duurzame elektrische pallettrucks met platform leveren hoge productiviteit binnen een breed scala van complexe en veeleisende toepassingen. De elektrische aandrijving vergt bijzonder weinig onderhoud maar biedt wel veel vermogen, controle, comfort en energiebesparing. Met de geavanceerde en gebruiksvriendelijke disselarm. Worden de handen beschermd en is het hele besturingspaneel eenvoudig, veilig en comfortabel te bedienen. Er is een standaardmodel (PBV20N) en een model voor zwaarder werk (PBV25NH) zodat kan worden beantwoord aan de verschillende behoeften. De PBV25NH is ontworpen voor non-stop, intensief gebruik over langere afstanden met de zwaarste ladingen. Deze pallettruck heeft een topsnelheid van 8 km/u. De standaardversie PBV20N is ideaal voor het verplaatsen van pallets – over afstanden van meer dan 50 m – in logistieke centra, industriemagazijnen en andere bedrijven. Ook is een ingenieus model dubbelstapelaar beschikbaar, de PBV20ND, die twee pallets tegelijkertijd kan dragen. Dit maakt hem ideaal voor het laden en lossen van dubbel gestapelde pallets, waarbij de stapelaar ladingen kan vervoeren met een snelheid tot 12 km/u.

PBV20N

7

● Electrische besturing ● PIN-codesysteem in plaats van contactsleutel ● Hogere rijsnelheid op PBV20-25N(H) – 12 km/u met ladingen tot 600 kg

● Aanpassing voor koude opslag (Klasse III, -35°C) ● Vast platform met rugleuning of vaste zijsteunen ● Rollers voor soepele belading pallet ● Vorken verkrijgbaar in vele maten

capaciteiten PBV20N

PBV25NH

PBV20ND

2.0 t

2.5 t

2.0 t

● Aandrijving: elektromotor op wisselstroom met hoog vermogen biedt veel tractie en is uitstekend geschikt voor rijden op hellingen, met soepele, stille en gecontroleerde bediening, langere arbeidsduur en minder onderhoud. ● Zwevend rijplatform vermindert trillingen en onderhoud en verhoogt het comfort voor de bestuurder. ● Programmeerbare rijschakelaar past acceleratie, rijsnelheid en remmen aan op het gebruik en de bestuurder – voor bredere inzetbaarheid. ● Accu’s met hoge capaciteit – 270-375 Ah standaard en 375-500 Ah voor PBV25NH – langere arbeidsduur.

PBV25NH


PBVN-serie Elektrische pallettrucks met plateau (en pallettruck met dubbel vorkenbord)

2.0 – 2.5 ton

PBV20ND

www.mitforklift.com

8


Een hogere productiviteit... hoe zwaar de klus ook is ● Ventilatiesysteem met hoge capaciteit op de PBV25NH maakt non-stop gebruik mogelijk zonder dat de motor en elektrische systemen oververhit raken, zelfs in omgevingen met hoge temperaturen.

● Accu’s te plaatsen via de zijkant Voor sneller omwisselen van accu’s. ● Kleine draaicirkel in combinatie met het compacte chassis en uitstekend zicht biedt uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid. ● Compacte duplex hefmast biedt twee hefhoogtes (1600 en 2000 mm), met maximale laadcapaciteit van 2000 kg (of 1000 kg per vorkpaar), en biedt optimaal zicht naar voren. (alleen op PBV20ND)

● Voorwielen voorzien van stofkappen Vereisen minder onderhoud en vervanging.

● Groot, inklapbaar platform blijft uitgeklapt voor makkelijk opstappen en hoge, bekleedde zijsteunen zorgen ervoor dat bestuurder veilig en ergonomisch kan staan.

● Lange onderhoudsintervallen Vermindert storingsduur en onderhoudskosten.

● Versterkte vorken op de PBV25NH zijn ideaal voor intensief werk en zware ladingen. ● Ontworpen voor goed zicht Biedt maximaal zicht op vorkuiteinden en het werkgebied. ● Ladingdetectiesysteem optimaliseert de wieldruk op de vloer naarmate de lading toeneemt voor uitstekende tractie en rijden op hellingen.

● Regenererend remmen betekent effectieve controle en verminderde remslijtage.

● Duidelijke display waarschuwt gebruikers en onderhoudsmonteurs voor mogelijke problemen om schade te voorkomen en onderhoud te bevorderen. ● Snel toegankelijke onderdelen Voor snelle en makkelijke toegang tot alle onderdelen voor controles en onderhoud.

● Geavanceerde disselarm biedt het beste qua ergonomisch ontwerp, comfort en veiligheid. ● Robuste constructie biedt buitengewone duurzaamheid in alle werkomstandigheden.

PBV20ND

9


PBRN-serie Elektrische pallettrucks met staanplaats

www.mitforklift.com

2.0 ton

10


0.2m

100m

2.0t

maximum hefhoogte

normale rijafstand

maximum capaciteit

12km/h maximum rijsnelheid

opties

Grote afstanden, kleine ruimten... geen probleem

● Keuze uit diverse aandrijfwielen voor verschillende toepassingen ● Ingebouwde batterij lader ● Pallet in- en uittrijrollen

Voor zowel het transport en overslag van goederen over lange afstand (meer dan 50 meter), als laad- en loswerk dient u uw bestuurder het comfort, de veiligheidsvoorzieningen en ergonomische voordelen van een power pallettruck met staande of met zittende bestuurder te gunnen. Dankzij het krachtige accelereren, de grote rijsnelheid en het optimale bedieningsrendement zult u al snel een aanmerkelijke toename in verwerkingscapaciteit zien. ● Een op wisselstroom werkende aandrijfmotor betekent minder onderhoud, een lager energieverbruik en een groter vermogen van de truck. Daardoor heeft de truck een uitstekende grip op de vloer en dito rijgedrag op hellende opgangen. ● Het ergonomische bedieningspaneel, het onbeperkt 360° elektronische stuursysteem en het smalle chassis maken nauwkeurig manoeuvreren mogelijk. ● De comfortabele bestuurdersruimte met vrijdragende vloer vermindert vermoeidheid.

PBR20N

11

● Grote verscheidenheid aan vorkafmetingen ● Vrieshuis uitvoering (klasse III, -35 ºC) ● Verstelbare armsteun ● Omgekeerde stuurrichting

capaciteiten PBR20N

2.0 t

● De afgeronde vorkpunten bevorderen een vlotte verwerking van pallets. ● Het informatieve display en ingebouwde diagnosesysteem stimuleren efficiënt gebruik en onderhoud. ● De goede service toegankelijkheid - o.a. dankzij het opklapbare paneel, de gasveer en rollen ten behoeve van het onderhoud en het verwisselen van de batterij - resulteert in een minimale stilstandtijd.


PBSN-serie Elektrische pallettrucks met zitplaats

www.mitforklift.com

2.0 ton

12


0.2m

100m

2.0t

maximum hefhoogte

normale rijafstand

maximum capaciteit

12km/h maximum rijsnelheid

opties

Snel en efficiënt pallettransport... en zeer comfortabel Voor het effiënt transporteren van goederen over langere afstanden hoeft u niet langer te zoeken dan de krachtige, snelle, controleerbare PBS20N sit-on aangedreven pallettruck. Met moeiteloze, nauwkeurige besturing, ergonomische bediening en een comfortabele bestuurdersstoel staat de PBSN garant voor constante productiviteit gedurende de langste shifts.

● Grote keuze aan vorkafmetingen ● Naam/logo/artwork van de klant op zijpanelen ● Rollers voor in en uit rijden van pallets ● Vrieshuismodificatie (klasse III, -35°C)

Dankzij de wisselstroom-aandrijfmotor die weinig onderhoud behoeft, de lange onderhoudstermijn en de snelle toegang tot alle componenten worden de kosten beperkt en wordt de bruikbare tijd gemaximaliseerd. Ondertussen beschermt het robuuste chassis en de mast zowel de bestuurder als de truck tegen schade. ● Robuust chassis biedt uitzonderlijke duurzaamheid en bescherming van de bestuurder. ● Krachtige wisselstroommotor betekent hoge aandrijfsnelheid en acceleratie - ook met last plus een soepele, geruisloze en gecontroleerde werking, langere shiftduur en lagere onderhoudsvereisten. ● Groot batterijcompartiment biedt ruimte aan batterijen met hoge capaciteit (tot 500 Ah). ● 360-graden elektronische ‘fly-by-wire’ besturing maakt nauwkeurig sturen mogelijk met minimale inspanningen, zelfs bij hoge snelheden.

13

● Vergrote capaciteit tot 2,5 ton ● Bestuurdersbeschermkap ● Picking lijst of pc-steun ● Contactslot in plaats van start/stop-knop

capaciteiten PBS20N

2.0 t

● Volledig verstelbare geveerde stoel met optionele heupbeschermers en gordel, maakt het voor de bestuurder tijdens de langste shifts veilig en comfortabel. ● Lastgewichtindicator is standaard om overschrijding van de maximale capaciteit te voorkomen. ● Opstarten met PIN-code met voor de bestuurder specifieke instellingen is standaard opgenomen om ongeautoriseerd of onjuist gebruik te voorkomen. ● Programmeerbare besturing om de versnelling, rijsnelheid, hefsnelheid en het remmen aan de inzet en de bestuurder aan te passen - voor een grote veelzijdigheid.


Een compleet assortiment... Of u nu op zoek bent naar een vorkheftruck, een magazijntruck of een combinatie van beide, in het complete assortiment van Mitsubishi vindt u alles wat u nodig hebt. De prestaties, de kwaliteit en de betrouwbaarheid van Mitsubishicontragewichttrucks zijn ongeëvenaard... en dat geldt ook voor de keus aan modellen en configuraties. Een capaciteit variërend van 1,0 tot 16,0 ton... diesel-, LPG- en elektrische modellen... verschillende chassisbreedten... lucht-, massieve of andere banden... een assortiment masten... en nog veel meer gespecialiseerde opties. Wat uw werkzaamheden ook zijn, uw plaatselijke Mitsubishi-dealer heeft er de perfecte truck voor.

De bijzondere eigenschappen en de hoge kwaliteit die de contragewichttrucks van Mitsubishi wereldwijd zo populair hebben gemaakt, zijn ook terug te vinden in ons complete assortiment magazijntrucks. Uitstekende prestaties... innovatief design... ingebouwde veiligheidsvoorzieningen... optimale betrouwbaarheid... echt waar voor uw geld. Alleen een vorkheftruck van Mitsubishi kan u dit alles bieden. Van pallettrucks, stapelaars en orderverzameltrucks tot reach, multi-way en turret trucks, dankzij de geavanceerde functies en het opmerkelijke aanbod aan modellen en opties kan uw plaatselijke dealer u de perfecte oplossing bieden voor al uw transport- en opslagwerkzaamheden.

Diesel-Vorkheftrucks

LPG-Vorkheftrucks

Elektrische driewielige Vorkheftrucks

Elektrische vierwielige Vorkheftrucks

Van onze toonaangevende modellen van 1,5 tot 3,5 ton en onze razendpopulaire trucks van 4,0 tot 5,0 ton tot de 'zwaargewichten' met een capaciteit van 6,0 tot 7,0 ton of van 8,0 tot 16,0 ton, onze krachtige en duurzame diesel vorkheftrucks zijn zuinig, ergonomisch en milieuvriendelijk.

Dankzij de geavanceerde motortechnologie en het doordachte ontwerp van alle andere onderdelen en systemen zijn onze LPG-Vorkheftrucks bijzonder efficiënt en schoon. Er zijn modellen met een capaciteit van 1,5 tot 3,5 ton en van 4,0 tot 5,0 ton met luchtbanden en trucks met een capaciteit van 2,0 tot 3,3 ton of van 3,5 tot 7,0 ton met massieve banden.

Dankzij het innovatieve design en de geavanceerde elektronische technologie zijn onze elektrische vorkheftrucks onverslaanbaar qua prestatievermogen, gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Onze driewielige modellen van 1,0 tot 1,5 ton en van 1,6 tot 2,0 ton zijn zeer gewild omdat ze bijzonder wendbaar zijn en daardoor in de krapste ruimten kunnen worden gebruikt.

Of u nu voor een drie- of vierwielig model kiest, beide zijn voorzien van dezelfde geavanceerde technologie. Er zijn vierwielige elektrische vorkheftrucks met luchtbanden en een capaciteit van 1,6 tot 2.0 ton, 2,0 tot 3,5 ton en 4,0 tot 5,0 ton en modellen met massieve banden met een capaciteit van 1,5 tot 3,0 ton.

www.mitforklift.com

14


...met de kwaliteit van Mitsubishi

15

Elektrische pallettrucks

Stapelaars

Reach, multi-way en turret trucks

Orderverzameltrucks

Ons assortiment elektrische pallettrucks varieert van veelzijdige meeloop- en plateaumodellen tot machines met zit- of staanplaats voor het laden en lossen over grote afstanden en gedurende een langere shifts. Er is ook een truck met dubbel vorkenbord om goederen twee hoog te transporteren.

Ons assortiment stapelaars omvat modellen met een capaciteit tot 2.0 ton en een maximumhefhoogte tot 6,3 meter. Voor al uw specifieke toepassingen hebt u keus uit meeloop- en plateaumodellen en machines met zit- of staanplaats.

Ons assortiment reach, multi-way en turret trucks biedt een aantal trucks voor gespecialiseerde toepassingen: reach trucks die tot 11,5 meter hoog heffen, multi-way trucks, die ideaal zijn voor het hanteren van lange lasten in smalle ruimten en een maximumhefhoogte van 9 meter bieden, en turret trucks, eveneens met een hefhoogte tot 9 meter en zelfs geschikt voor gangpaden die niet breder zijn dan 1700 mm.

Ons assortiment orderverzameltrucks omvat een aantal modellen voor het verzamelen van orders die zich op geringe hoogte bevinden. Er zijn modellen met disselarm en met stuurwiel, alsook machines die maar liefst 11,5 meter hoog komen.


De bekroonde* range vorkhef- en magazijntrucks van Mitsubishi Forklift Trucks levert uitstekende prestaties en voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen voor een optimale productiviteit en betrouwbaarheid... ongeacht de werkomstandigheden. Dat is wat u van een van ‘s werelds grootste ondernemingen mag verwachten. Onze bedrijven werken met de allernieuwste technologieën waarbij prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid sleutelbegrippen zijn. Vanuit één centraal dealer punt kunnen we 98% van al uw materials handling behoeften voorzien. Ook bieden we u een aantal concurrerende financieringsopties, waaronder directe aankoop, huur en leasing. Uw plaatselijke dealer kan u precies vertellen welke vorkheftruck of magazijnmaterieel het meest geschikt is voor uw toepassing... en uw budget. Daarnaast beseffen we heel goed dat u op uw Mitsubishi vorkheftruck moet kunnen vertrouwen. Daarom kunt u bij ons rekenen op een uitstekende klantenservice. Dankzij een netwerk van zorgvuldig geselecteerde dealers kunnen we u hoogwaardige onderhoudsservices en een uitstekende klantenzorg bieden. Zo is er ondermeer een scala aan garanties beschikbaar die u een volledige gemoedsrust zullen geven. Elke dealer heeft een omvangrijke voorraad originele onderdelen. En vanuit ons hoofdmagazijn met letterlijk miljoenen constant voorradige artikelen kunnen we, over de hele lijn gemeten eerste keus, 97% van alle onderdelen direct leveren. Uw vorkheftruck kan dus vrijwel altijd direct worden gerepareerd. De dichtstbijzijnde dealer vindt u op

www.mitforklift.com * Mitsubishi Forklift Trucks is door de Fork Lift Truck Association onderscheiden met vier afzonderlijke Annual Awards for Excellence op het gebied van ergonomie, milieu en innovatie.

WDuBM1014 (04-09) ok © 2009 MCFE Printed in The Netherlands

mitforklift@mcfe.nl www.mitforklift.com

LET OP: Technische specificaties kunnen afwijken vanwege de normale productietoleranties, de staat van het voertuig, het gebruikte type banden, de toestand van de vloer of ondergrond, de toepassing en de gebruiksomgeving. Trucks kunnen zijn afgebeeld met voorzieningen die niet standaard bij de levering zijn inbegrepen. Neem bij specifieke gebruikseisen en bij vragen over welke uitvoeringen in uw regio leverbaar zijn, contact op met uw leverancier van Mitsubishi-heftrucks. Mitsubishi werkt permanent aan verdere verbetering van zijn producten. Wijzigingen in materialen, opties en specificaties zijn daarom voorbehouden.

WDuBM1014  

Elektrische pallettrucks Nederlands functies... www. mitforklift.com Mitsubishi biedt u echt waar voor uw geld. Eén reden daarvoor is dat al...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you