__MAIN_TEXT__

Page 1

N U M M E R 7 -2 0 1 8

I Sverige 2018

Inspirerande nummer M E D F Ö R E TA G S O M S T I C K E R U T

BALTIC OFFSHORE | MASKINTRADING | HÖ ALLBYGG | FASTFIXARNA | JH MOTOR | GLB | HEDGRENS BYGGKRANAR | BJÖRKMANS TAK | ALFTA COMPONENT | SANDÅ SVERIGE | ÅBERG REPARATION | TISEKO | ÄNGLAHIMLEN | LASER & ESTETIK MÄLARDALEN | KAKELCENTRALEN | BIG TRAVEL | SANDSKOGENS VINGÅRD | AUTOTECH I BODEN | SANDBÄCKENS RÖR I JÖNKÖPING | QUADPAK | GOTLANDS SMÅDJURSKLINIK | HEINEX

SVENSKA SKIDORTER * ÅRETS FÖRETAGARE 2018 * PYSSEL * FILMTIPS


Vi är övertygade om att när alla har möjligheten att arbeta i en miljö där de är fyllda av energi, är inspirerade, där de med glädje och utan rädsla får bidra med sina styrkor till sin och sin organisations utveckling, då kan fantastiska resultat åstadkommas.

Vi erbjuder: • Ledarskapsutveckling • Medvetet Ledarskap® • Daring Way™ • Personlig utveckling • Coachning • Teamutvecklling • Organisationsutveckling

Entira AB www.entira.se +46 40464000 info@entira.se Anckargripsgatan 3 21119 Malmö

Läs artikeln om oss på s.182


KOMMUNREGISTER Företagsextra är så mycket mer än bara en tidning. Under samma namn finner ni även en kraftfull sökportal på internet som hjälper ert företag att synas online. På www.foretagsextra.se finns hundratals företag över hela Sverige, men även företag inom alla typer av branscher. När ni söker på bransch, produkt, ort eller annat valfritt sökord finner ni med lätthet den produkt eller tjänst som ni är ute efter. Det är också här som du enklast hittar nya samarbetspartners, varför leta överallt när allt finns samlat på www.foretagsextra.se? Alla som medverkar i tidningen erbjuds möjligheten att under ett halvår synas gratis på sökportalen med reportage, bild och logotyp. Genom webblänken i tidningen kan läsarna även besöka respektive företag på portalen, där man hittar alla kontaktuppgifter, som till exempel kontaktpersoner, adress, telefon, e-post och webbadress. Därifrån går det också bra att klicka sig vidare till företagens olika hemsidor.

NORRLAND 11 BODEN 10 GÄVLE 21-24 LULEÅ 11-20 OVANÅKER 20

SVEALAND 19 FILIPSTAD 42-43 HANINGE 29 KARLSTAD 46-48 KIL 44-45 NYKÖPING 30-31 STOCKHOLM 27-28 STOCKHOLM 28 UPPLANDS-BRO 27 UPPSALA 26 VÄSTERÅS 34-41

www.foretagsextra.se är därmed en bra sökmotor för dig som vill veta mer om ett företags historik, ägarbild, verksamhet och annat som kan vara av intresse innan du tar kontakt. För er som vill synas på facebook och twitter med era artiklar kan enkelt publicera dessa genom en enda knapptryckning. Företagsextra har även sett till att samtliga artiklar kan läsas i mobilen genom en särskild mobilanpassad lösning.

Välkommen och sök på www.foretagsextra.se!

GÖTALAND 55 FALKÖPING 52 GOTLAND 76-77 HABO/ MULLSJÖ 53 JÖNKÖPING 55-57 KALMAR 68-74 KÄVLINGE 81-82 LESSEBO 63-67 LUND 82 MALMÖ 83-84 MULLSJÖ 54-55 SIMRISHAMN 80 SKÖVDE 51 TIBRO 50 TRELLEBORG 84 VÄRNAMO 58-62

kommunregister

3


Innehåll

Alpina Sverige. s 88.

AKTUELLT I DETTA NUMMER

4

InTime International. s 16.

Laser & Estetik. s 41.

Kakelcentralen. s 68.

InTime International erbjuder marknadens enklaste tjänst för SMS-utskick. De hjälper företag med sin kundkommunikation gentemot sina kunder.

Kompetent och erfaren personal på Laser & Estetik utför allt från tandblekning och botox till avancerade hudvårdsbehandlingar med kundens bästa i fokus.

De rådande inredningstrenderna präglar våra svenska hem, så även våra badrum. Lyxig spa-känsla är kanske det hetaste just nu.

Wik Human & Horse Therapy. s 26.

Björklidens rehab & boende.s 44.

Big Travel. s 72.

Vibroakustisk massage är en lågfrekvent pulserande ljudmassage som har visat sig ha god effekt på både människor och djur, vid olika typer av fysiska problem.

Björklidens rehab och boende har på kort tid etablerat sig som ett gemytligt boende för personer som behöver komma tillbaka in i samhället av olika anledningar.

Många tror att en skräddarsydd resa automatiskt blir mycket dyrare än att boka själv, men faktum är att det till och med kan vara betydligt billigare.

Ballongdekor. s 34.

Maskintrading i Värnamo. s 58.

Heinex. s 85.

Ballonger är en härlig humörhöjare som garanterar en extra festlig stämning på eventet. Ivana Petrovic har lång erfarenhet av branschen.

Maskintrading i Värnamo köper, byter, säljer och förmedlar lastbilar och entreprenadmaskiner till företag och privatpersoner över hela landet.

Heinex AB arbetar sedan lång tid tillbaka med förnödenheter till tvätteribranschen, dörrmattor till mattuthyrare samt inkontinensprodukter för vården.

innehåll


Innehåll Baltic Offshore. s 71. Baltic Offshore är ledande på underhåll och installation av sjökablar i Östersjön. Företaget erbjuder skräddarsydda lösningar för nätägare och har egna fartyg för snabb och säker service.

Årets Företagare 2018

7

Den prestigefyllda utmärkelsen årets Företagare år 2018 vann Mohammad och Hamid Khanahmadi som driver företaget Tolkresurs.

HÖ Allbygg. s 12. HÖ Allbygg är ett traditionellt byggföretag. En del skulle nog säga ett komplett byggföretag. Företaget är verksamt i Norrbotten och främst då längs kusten mellan Luleå, Haparanda och Fyrkantenområdet.

ÖVRIGT I FÖRETAGSEXTRA

Grimsnäs Herrgård. s 64. Ljuders socken kallas ofta Sveriges mest kända socken. Här ligger hotellet Grimsnäs Herrgård, som tack vare sitt natursköna, lantliga läge och exceptionellt goda service blev utsedd till Sveriges bästa bed and breakfast år 2015.

Gotlands Smådjursklinik. s 76. På Skarphällsgatan 8 i östra Visby är husdjuren i fokus. Konceptet är unikt med en modern smådjursklinik, bassäng för hundar, en välsorterad djuraffär och djurvänligt bistro under ett och samma tak.

Kommunregister

3

Vad är Företagsextra

3

Ledare 6 Krönika 33 Pyssel 86 Vinterns filmpremiärer

87

Alpina Sverige

88

FöretagsIndex 90

innehåll

5


LEDARE

2019 ska bli vårt år MINUSRÄNTAN DRIVER konsumtion och tillsam-

mans med en gynnsam kalender med mycket ledighet ser det ljust ut för detaljhandeln. Allt tyder på att det blir en god jul och att handeln med mellandagsrean sätter rekord igen. Utmaningen för detaljhandeln ligger inte i konjunkturen utan på att den digitala transformationen medfört att sällanköpshandeln i en allt större utsträckning sker via nätet. Det här syntes tydligt under Black Friday som på kort tid etablerat sig som en stark konsumtionshelg.

HUI UTSÅG det återvunna plagget till årets julklapp och det uppfyller faktiskt kriterierna som är att produkten ska ha fått ett nyväckt intresse för året, svara för att säljas i ett stort antal och representera den tid vi lever i. Det återvunna plagget ligger rätt i tiden efter 2018 års extremt torra sommar som var en ögonöppnare för många när det gäller klimatförändringar. KONSUMENTERNA VILL handla mer hållbart och detaljhandeln möter upp med nya alternativ. Eftersom nästan hälften av befolkningen känner något slags oro eller ångest kopplad till dessa och att det en vecka innan valet var miljö och klimat som var

den enskilt viktigaste frågan för väljarna, så visar det sig att konsumentmakt, råvarubrist och klimatförändringar fått en hel bransch att börja tänka på hur de ska kunna jobba i ett mer cirkulärt system, där materialen i våra kläder ska gå att använda gång på gång. MEN DET ÄR FEL i ett system när en hel bransch förlamas efter ett års missväxt. Torkan slog hårt mot hela landet och Sveriges bönder och det är inte en kris för enskilda bönder utan för hela livsmedelsförsörjningen. Vi på Företagsextra tror på att se över lagar och regler så att de gynnar företag verksamma i landet. Vi uppmuntrar en debatt om skärpta krav i offentlig upphandling liksom främjad inhemsk produktion och hantering. Vi tror att Sverige mår bäst av att ha ett självförsörjande lantbruk. Vi tror på ett land där företag och företagare varje dag bidrar till att göra Sverige till ett fantastiskt land att leva i.

Väl mött! Redaktionen

Utges av TTS Holding

Adress

Box 2949 18729 Täby 08-732 55 16 E-post: info@foretagsextra.se Internet: www.foretagsextra.se

Ansvarig Utgivare

Tommi Siikasaari

Företagsextra kan ej ansvara för eventuella fel orsakat av tryckeri eller distribution. Vi kan ej heller ansvara för material skickat till redaktionen som saknar avsändare eller som vi ej har beställt. Med reservation för tryckfel.

66

ledare


Found in translation Branschorganisationen Företagarna som företräder över 70 000 företagare över hela landet delar årligen ut den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare. År 2018 vann Mohammad och Hamid Khanahmadi som driver företaget Tolkresurs. Tidigare har företaget vunnit tidningen Dagens Industris pris Årets Gasell två år i rad i Västernorrland. Text: Tommy Ditz

årets företagare 2018

7


Priserna talar för sig självt. Mohammad och Hamid gör en massa rätt i sitt företagande och vi vill veta vad för att hjälpa andra att lyckas. Vi pratar med dem när de nyss kommit hem från Holland där de varit för att undersöka möjligheterna om ett potentiellt samarbete med landets största språkförmedling.

Ni har vunnit flera prestigefyllda pris som Årets Företagare och Gasellen, hur har det påverkat er verksamhet? - Priserna har bidragit till positiv uppmärksamhet och väckt nyfikenhet i en annars väldigt okänd bransch. Bortsett från energin priserna skapar för oss och våra anställda så upplever vi att de även bidragit till en kvalitetsstämpel utifrån kundernas synpunkt, säger Mohammad.

Hur många språk kan ni förmedla tolk till? - Vi kan tillhandahålla tolkar på 205 olika språk, säger Mohammad.

Vad är företagets huvudsakliga uppgift? - Företagets huvudsakliga uppgift är tolkning och skriftliga översättningar. Det senare har ökat lavinartat då många företag upptäckt fördelen med att kommunicera på kundens språk. Vi lever i en globaliserad värld där språk är en viktig nyckel för en lyckad affär, säger Hamid.

Tänker ni att ni växer än mer inom de närmaste åren och i så fall hur? - Det privata näringslivet är en växande marknad eftersom vi lever i en globaliserad värld. Än så länge finns det inte någon tillförlitlig teknik som kan lösa våra språkbarriärer till hundra procent och det kommer att dröja. Vi undersöker och satsar själva på just denna teknik. Företag som arbetar globalt kommer vara i behov av språktjänster även framöver, speciellt nu när Kina visar tillväxt. Det krävs inte ett geni att förstå vikten av språket mandarin kommer att spela i affärsvärlden de kommande åren. Vi vill satsa globalt, det är därför vi varit i Holland just nu, säger Mohammad.

Hur ser en procentuell fördelning av era kunder ut? - I vår kundbas har vi 70 procent offentliga beställare och 30 procent i den privata sektorn, med tanke på senaste årens oro i omvärlden och mottagning av människor på flykt har offentliga sektorns behov av tolk- och översättningsstöd ett ökat, säger Mohammad. Vilka är era viktigaste kunder? - Alla våra kunder är viktiga, det finns inga oviktiga kunder. Parallellt med att vi lägger anbud i offentlig upphandling satsar vi hårt på det privata näringslivet. Det finns ungefär 150 000 invandrare som är i behov av reguljär språkstöd i dagsläget, ett antal som sjunker med tiden, men däremot finns det nästan 10 miljoner svenskar som alltid behöver språkstöd i sin vardag. Tänk på alla böcker, bruksanvisningar, manualer, undertexter på filmer med mera som inte författas på svenska, säger Hamid. Hur många anställda respektive anslutna tolkar har ni? - Vi har en tolkbas på cirka 3 400 stycken tolkar och translatorer. Utöver det har vi även 20 heltidsanställda administratörer på kontoret med säte i Sundsvall, säger Mohammad.

8

årets företagare 2018

Hur har Sveriges förändrade politik angående asylinvandring påverkat er verksamhet? - Vi ser en nedgång på behov av tolkar inom offentligsektor, säger Hamid.

Vad ser ni som det viktigaste för att lyckas som företagare och kan ni ge varsitt råd till andra företagare? - Bygg väggar och tak innan du skaffar dig dyra möbler. Med det menar jag att inte bara satsa på det yttre, bli riktigt bra på den tjänst eller produkt du säljer och dra inte på dig onödiga utgifter. Om du kan din tjänst/produkt spelar det ingen roll vilket märke din kostym har, säger Hamid.

-

Var envis som den krångligaste åsnan. Så länge du tror på en idé så kan den fungera. När vi startade Tolkresurs var det ingen, bokstavligen ingen, som trodde på vår affärsidé. Almi, banker och vissa leverantörer skrattade åt oss. Bli sporrad istället för knäckt. Bevisa att det går! Var konstruktiv, avslutar Mohammad.


T T

NORRLAND

Den största av Sveriges tre landsdelar, Norrland, utgör hela 59 procent av Sveriges yta. De landskap som ingår är Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Lappland, Medelpad, Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland med totalt 1,2 miljoner invånare.

Norrländskt näringsliv har traditionellt baserats på skogsindustrin, vattenkraften och gruvnäringen och har varit en viktig grund till Sveriges välstånd. Idag genererar Norrland ett sammanlagt nettoexportvärde på hela 60 miljarder kronor. Men framtiden tros främst ligga inom turismen, speciellt med tanke på de områden som kallas Europas sista vildmark.

Näringslivet ser olika ut i olika delar av Norrland. Längs kusten upp till Umeå dominerar verkstadsindustrin samt massa- och pappersindustrin. Norr om Umeå är det stål-, järn- och metallindustrin som väger tyngst. I Jämtlands län är industrin jämförelsevis liten, medan råvaruexporten istället är stor (skog och vattenkraft).


God service och ett kvalitetstänk utöver det vanliga gör att Autotech i Boden kan erbjuda det mesta inom service och reparation av bilar av alla märken och modeller. De arbetar även med veteranbilar och gör specialbyggen. I den toppmoderna verkstaden finns avancerad utrustning för bland annat felsökning och diagnostisering av elfel och automatlådor samt däck- och hjulinställningar.

Far och son driver bilverkstad FÖR PER WIDGREN har intresset för bilar alltid

legat varmt om hjärtat och 1989 började han arbeta som bilmekaniker. Under värnplikten som hjälpmekaniker vid armeflyget i Boden ( AF1 ) väcktes intresset för flyget. Per utbildade sig till flygtekniker och har sedan examen 1995 arbetat som helikoptertekniker och arbetar än idag som jourtekniker på ambulanshelikoptern i Göteborg. Det innebär en veckas arbete och två lediga veckor.

”Kvalitet och säkerhet ligger oss varmt om hjärtat. Vi är mycket måna om nöjda kunder och goda kundrelationer”

NÄR SONEN Robert Widgren visade intresse för

dessutom modern utrustning för däck och hjulinställning, försäljning av däck och fälgar samt däckhotell. Verkstaden har flera annorlunda nischer, bland annat service och reparation av veteranbilar och speciella custombyggen. Autotech i Boden är också känd för att kunna ta väl hand om Mercedes, BMW och VAG-bilar.

att meka med fordon och utbildade sig till fordonstekniker valde de att tillsammans satsa på en egen verkstad. 2011 började de bygga verkstaden och 2012 öppnades nybyggda Autotech i Boden upp för kunder. Idag är de en ackrediterad Autoexperten bilverkstad.

I DEN MODERNA, stora verkstaden finns gott om utrymme och allt är väl anpassat för verksamheten. Här finns toppmodern utrustning för felsökning, diagnostisering av de flesta bilmärken. Här erbjuds även service och reparation av automatlådor samt andra typer av service och reparationer av alla bilmärken. I verkstaden finns

NÅGOT SOM GÖR verkstaden unik är deras ge-

nomgående säkerhets- och kvalitetstänk. Per har tagit med sig metoder som används inom flyget för att säkerställa att felen är åtgärdade. Han har bland annat infört dubbelkontroller och provkörning av alla bilar för att verifiera att felen är åtgärdade.

–Kvalitet och säkerhet ligger oss varmt om hjärtat. Vi är mycket måna om nöjda kunder och goda kundrelationer, säger Per. UNDER ÅREN som Autotech i Boden har varit verksamma har verksamheten expanderat. De är numera fem anställda. De flesta kunder är privatkunder från Boden med omnejd. I framtiden, hoppas Per att även företagskunder ska hitta till den välrenommerade bilverkstaden i Boden.

www.foretagsextra.se/boden-autotech

Buddbyvägen 13B • BODEN • perwidgren@gmail.com • 070-340 55 49 10

boden


Takläggning av bästa kvalitet För tio år sedan halkade Michael Björkman in i takläggningsbranschen som egen företagare av en tillfällighet. Idag driver han Björkmans Tak med drivkraften att utföra takläggning av pappoch plåttak med bästa kvalitet tillsammans med sina 12 anställda. NÄR EN BEKANT i Stockholm var

i behov av hjälp ryckte Michael Björkman in. Kravet var att han skulle ha F-skattsedel och företaget Björkmans Tak grundades 2008. Fram till 2011 arbetade Michael med takläggning i Stockholmstrakten men när dottern föddes år 2010 började han se sig om efter arbete på hemmaplan. – Jag flög ned till Stockholm på söndag och flög hem torsdag och började tröttna på att pendla, berättar Michael.

MICHAEL BÖRJADE ta jobb på hemmaplan och det visade sig att behovet av takläggare i norra Sverige var stort. Snart hade Björkmans Tak AB sin bas i Boden där det idag också ingår ett plåtslageri eftersom före-

”Det viktigaste för mig är att få alla anställda att förstå hur viktigt det är med kvalitén i det vi gör” taget arbetar både med papp- och plåttak. Nu har företaget 12 heltidsanställda som arbetar med det mesta inom takläggning, takreparationer, takrenovering, plåtarbete och snöröjning. – Vi lägger inte tegel, men vi river mycket tegel och gör om det till plåttak. Tegel har inte så bra funktion här uppe efter som det lätt kan komma in vatten mellan plattorna när snön smälter, förklarar Michael. TACK VARE den egna plåtverkstaden gör de en del plåtarbeten till

• Plåtslageri • Pappläggning • Plåttak • Servicearbeten • Takskottning

såväl privatpersoner som till andra företag. Under vintern arbetar Björkman Tak med snöskottning av tak, ett arbete som förra vintern gjorde att Björkmans Tak hade 47 man på avlöningslistan. EN BÖRJAN arbetade Björkman Tak AB i större delen av norra Sverige, ibland så långt upp som i Gällivare, men Michael kom snart underfund med att det kostade mer än det smakade. Idag arbetar de främst i trakterna kring Luleå, Boden och Piteå, med enstaka jobb

TILL

i trakterna kring Kalix. För större projekt är Björkman Tak mer flexibel i arbetsområde. I OCH MED fördelarna med ROTavdrag är kunderna till stor del privatpersoner, men de har även större aktörer såsom fastighetsbolag, kommuner med mera. En oro som Michaels brottas med är hur länge ROT-avdraget kommer att finnas. Det har också gjort att han är försiktig och tänker förståndigt när det kommer till företagets utveckling. – Det viktigaste för mig är att få alla anställda att förstå hur viktigt det är med kvalitén i det vi gör. Vi tar ansvar om det skulle hända något och hjälper kunden hela vägen, avslutar Michael. www.foretagsextra.se/lulea-bjorkmanstak

Björkmans Tak Mobil: 070-334 59 87

www.bjorkmanstak.se luleå

11


Störst på byggservice HÖ Allbygg är ett traditionellt byggföretag. En del skulle nog säga ett komplett byggföretag. Företaget är verksamt i Norrbotten och främst då längs kusten mellan Luleå, Haparanda och Fyrkantenområdet. ANRIKA HÖ ALLBYGG AB grunda-

des redan år 1966 av Helge Öberg, som i sin tur efterträddes av Kjell Johansson och Lars Lundholm innan Peter Fahlblom klev in som vd och delägare för tolv år sedan. Det tre andra delägarna Anders Lundholm, Håkan Stridfeldt och Alexander Johansson arbetar alla i bolaget som i dagsläget har 133 anställda. Bolaget har två kontor i Luleå och i Kalix. Kunderna är i huvudsak stat, kommun, landsting

12

luleå

samt företag och försvaret. – Vi gillar att arbeta med professionella beställare, säger Peter. FÖRETAGET HAR tre rejäla ben att stå på. Först är det alla former av byggnationer, därefter mark och VA samt byggservice. HÖ Allbygg AB affärsidé är att utföra byggmark- och anläggningsentreprenader, omfattande nyproduktion, ombyggnad, underhåll och byggservice samt förvaltning och utveckling av

egna fastigheter. HÖ Allbygg har ett fastighetsbestånd som de förvaltar och hyr ut. Bolagets arbetssätt genomsyras av korta beslutsvägar, enkla lösningar och tydliga rutiner. – Alla delägare jobbar i bolaget så vi kan ta snabba beslut, säger Peter ÄGARNAS MÅN om företaget sprider sig ned till de anställda som alla strävar efter ordning och reda och att hålla tidplanerna. Alla är medvetna om att man aldrig är bättre än sitt senaste jobb och att det tar år att bygga upp ett gott rykte och ett förtroende som gör att kunder återkommer och pratar gott om företaget. De vet också att ett enda dåligt jobb kan rasera det förtroendet på

ett ögonblick. – För oss handlar det om att tillfredsställa kunden genom att leverera rätt kvalité, säger Peter. FÖR LEDNINGEN på HÖ Allbygg AB är det viktigt att utveckla människor därför att när människorna utvecklas så tänker de att även koncernen utvecklas. De verkar och bidrar för en positiv samhällsutveckling. – Vi är stolta över det vi gör, avslutar Peter.

www.foretagsextra.se/lulea-hoallbygg


Murbruksvägen 14, 973 45 LULEÅ • Rudträskvägen 2, 952 41 KALIX  Luleå 0920-25 04 07 •  Kalix 0923-121 70 • www.hoallbygg.se luleå

13


Ulla Juntti driver företagen Omicold och Performance in Cold. Omicold arbetar med konsulttjänster inom drift och underhåll av järnvägar. Ulla har specialiserat sig på kallt klimat. I företaget Percold har hon tillsammans med en kollega utvecklat ett avancerat mätverktyg för att identifiera köldskador och mätverktyget står just nu på randen att lanseras.

Nytt mätverktyg för köldskador TÄNK OM det skulle bli 30 grader

kallt i hela landet. Värmesystemen skulle slås ut och husen skulle vara utkylda inom en timme. Radio och elektronik slutar fungera. Det går inte att ta sig någonstans. Vad skulle du göra? Ulla Juntti, som driver företagen Omicold och Percold, Performance in Cold, menar att det finns många kunskapsgap i förhållandet till kyla och extremväder.

JUST KYLA är något som Ulla har

arbetat med under lång tid. I grunden är hon maskiningenjör och dok-

tor i drift och underhållsteknik. Företaget Omicold arbetar idag med olika konsulttjänster inom drift och underhåll av järnvägar och har lång erfarenhet inom dessa områden. Idag arbetar Omicold till stor del mot Luleå Tekniska Universitet där Ulla bland annat är processledare i projektet ePilot, som är ett utvecklings- och implementeringsprojekt med syftet att förbättra arbetet med järnvägsunderhåll.

verktyg, se effekter av medicin och rökning, se nedsättningar efter skador med mera. Det är ett hjälpmedel, en prediagnosmetod, förklarar Ulla.

2007 BÖRJADE ULLA, tillsammans med en kollega, att utveckla en ny mätmetod. Idag är mätmetoden patenterad och på tröskeln för att komma ut på marknaden. Det är en avancerad mätmetod för att identifiera bland annat köldskador, men mätmetoden har visat sig effektiv även inom andra områden: - Till exempel vid treårskontroll för dem som arbetar med vibrerande

MÄUTRUSTNINGEN HAR utveck-

www.omicold.com 14

luleå

lats i samarbete med ledande företag inom mät- och medicinteknik som tagit fram mjukvara och hårdvara. Svårigheten, berättar Ulla, är att lansera en ny produkt på marknaden och hittills har detta skett genom att nå ut genom forskningsresultat: – Marknaden har varit trög men mätningar som bland annat har

Maskinvägen 22, Luleå Tel. 070-5265035 ulla.juntti@minus8.nu

gjorts i ett forskningsprojekt har samlats in i en databank och efterföljande analyser har levererat flera nya vetenskapliga rön. Vi har även samarbete med Örebro och Umeå universitetssjukhus och Luleå och Lunds universitet för fortsatt forskning som kanske kan medföra att vi kan påbörja en produktionslina för att få ut fler mätutrustningar på marknaden och vi har samarbetspartners med stora muskler som möjliggör för att producera den, men det gäller att komma över tröskeln, säger Ulla. EN AV ULLAS visioner är att förverkliga det hon tror på. – Jag vill få snurr på det så att det kommer till nytta och vi behöver också utbilda oss mer inom kyla, avslutar Ulla. www.foretagsextra.se/lulea-cold

www.percold.com


GLB Bygg arbetar med det mesta inom bygg. Totalrenoveringar, nybyggnationer, reparationer, om- och tillbyggnader plus att de specialiserat sig på lokalanpassningar av alltifrån kontor och offentliga lokaler. De har främst kunder med kommersiella fastigheter.

Byggare det går att lita på FÖRETAGET GLB BYGG grundades

redan på nittiotalet och levde sina första år som fåmansföretag. Steget mot att bli större började i början av milleniet och sedan 2014 är de sex stycken delägare och har över sextio anställda.

DE SEX DELÄGARNA är Thomas

Holmgren, Per Liikaman, Patrik Stöckel, Petter Wickström, Mats Bergström och Magnus Olofsson som alla har varit länge i branschen. De lever som de lär. De vet att man aldrig är bättre än sitt senaste jobb och att det tar år att bygga upp ett gott rykte och ett förtroende som gör att kunder återkommer och pratar gott om företaget. De vet också att ett enda dåligt jobb kan rasera det förtroendet på ett ögonblick. – Här pratar vi mycket om kunnande, förtroende och effektivitet, säger Magnus.

GLB BYGG tar sig an totalrenoveringar likaväl som nybyggnationer och reparationer, om- och tillbyggnader. Byggföretaget lägger stor vikt vid projektering och lyhördhet för kunden så att den dagliga verksamheten ska störas så litet som möjligt. Det här är viktigt eftersom huvuddelen av kunderna är kommersiella fastighetsägare som vill att byggnadsprojekt ska hålla tid, budget och helst inte störa verksamheten mer än nödvändigt. – Våra kunder är främst landsting, stat och kommuner, säger Magnus. EN AV ANLEDNINGARNA till att

de har få privata kunder är att det är olika regelsystem som kickar in och att GLB Bygg vill vara helt på det klara med att de gör rätt i alla moment. Att utbilda sig själva och sina anställda med vilka lagar och regler som gäller är självklart och en

”Vi lyssnar på kunden och hjälper dem till det de vill ha” del av arbetet att hålla en hög servicenivå mot kund. Det visar sig även i varje möte inför ett nytt projekt. Har kunden en klar idé och färdiga ritningar så är det bara att sätta igång när pappersexercisen är klar, behöver däremot kunden hjälp med att planera, välja material och hitta smarta funktioner så har GLB Bygg rätt personer för att lösa uppgiften. De har erfarenhet att utgå ifrån hur många som ska få plats och vilken

verksamhet som bedrivas och hittar alltid en kostnadseffektiv lösning. – Vi lyssnar på kunden och hjälper dem till det de vill ha, avslutar Magnus.

www.foretagsextra.se/lulea-glbbygg

kunnande, förtroende, effektivitet Maskinv. 21, 972 54 Luleå Telefon: 0920-23 37 60 www.glbbygg.se luleå

15


InTime International erbjuder marknadens enklaste tjänst för SMS-utskick. Josefine Åhl är VD för bolaget och delägare tillsammans med Marina Lahti. De ger personlig experthjälp till sina kunder så att kunden kan utveckla sin kommunikation med sina kunder. Snabbhet och säkerhet är sätt de använder för att hjälpa sina kunder att öka lojalitet, köpvilja och kundnöjdhet.

SMS som påminner, informerar & inspirerar till köp IDÉEN TILL InTime International kom år 2003 när Lars Nordström var på besök hos sin tandläkare. Tandläkaren berättade att han ville ha hjälp med något som kunde få hans patienter att komma i tid till sina behandlingar. Lars tog med sig tankarna hem där han satte ihop en tjänst som skickar ut en påminnelse via SMS till patienterna dagen innan de har behandling. – Det blev succé. Patienterna blev glada och tandläkaren minskade sina uteblivna besök, säger Josefine.

Affärsidén är att hjälpa företag med sin kundkommunikation och skapa relevanta meddelanden som ger köpglada kunder. I grund och botten handlar det om påminnelser, leveransbesked och marknadsföring via SMS. Tjänsten kan tillämpas i alla företag som arbetar med bokade möten eller som levererar beställningsvaror eller tjänster. – Du styr själv om det är någon eller flera dagar innan som kunden får besked och vad som ska stå, säger Josefine.

”Du styr själv om det är någon eller flera dagar innan som kunden får besked och vad som ska stå”

DRIVS InTime International av Josefine Åhl och Marina Lahti, som har tagit över när Lars pensionerade sig själv, och de har vidareutvecklat konceptet.

EN DEL VÄLJER att sköta tjänsten själv från sin egen dator medan andra vill ha hjälp från InTime International. Det kan exempelvis vara att de känner att de inte riktigt

KUNDERNA ÄR spridda över hela

NUMERA

Tel. 0920-26 09 80

har koll på allt som står i marknadsföringslagen. ALLT FLER FÖRETAG har uppfattat att ett enkelt SMS ökar såväl lojaliteten, köpviljan och den totala kundnöjdheten. Kunden känner sig trygg och bekräftad.

landet och även om huvuddelen av kunderna är kommuner, landsting och fysiska butiker så passar tjänsten även för hantverkare och inter-

luleå

www.foretagsextra.se/lulea-intime

Sveriges enklaste tjänst för uppskattad kundkommunikation

www.intime.nu 16

nethandel. Det är endast fantasin som sätter gränser för hur kundkommunikation kan användas. – Vi verkar i alla branscher över hela Sverige, avslutar Josefine.


”Vi arbetar med att få tekniken att gå i takt med människan”

isMobile grundades vid millennieskiftet för att göra livet lättare för servicetekniker som arbetar ute i fält. Programvaruföretaget har mobila lösningar för planering, schemaläggning och uppdragshanteringen. Fokus ligger på att programmen finns i mobiler och är lätta att hantera.

Mobila lösningar som fungerar MIKAEL BÄCKMAN var en av de nio som var med från början och han är idag vd för företaget. Han säger att den ursprungliga tanken kom från flera olika företag som ville vara med och utveckla mobila lösningar för servicetekniker. Tanken var att effektivisera arbetet och öka kundnöjdheten genom att skapa program och appar som kunderna installerar i sina miljöer. – Vi gör det enklare att hålla det man lovar sina kunder, säger Mikael. KUNDER TILL ISMOBILE är i hu-

vudsak företag med stora servicestyrkor, det är stora energiföretag, underhållsbolag, telekomföretag och andra företag som arbetar med mycket prylar ute på fält. isMobile har utvecklat flera programvaror som bevisligen har höjt både kvalitén på arbeten och ökat lönsamhe-

ten. Effektiv planering som är lätt att sköta från kontoret såväl som ute i fält lönar sig helt enkelt. isMobile program hjälper till med att planera dagens arbete och resväg för tusentals tekniker i Europa. – Det ska vara enkelt att se sin dag och lätt att återrapportera. Vi har automatiserat väldigt mycket, säger Mikael. MIKAEL LYFTER fram olika länders lagstiftning för kontroll och rapportering som exempel på hur isMobile kundanpassar programmen för att passa verksamheten. Han pekar på det enorma pappersflödet som företaget digitaliserar i processen och nämner att det egentligen är självklart eftersom infrastruktur är känsligt. – Avbrott i leverans av el och gas bestraffas ofta med höga böter så det

är viktigt att teknikerna kan logga att de gjort arbetet som det ska utföras, säger Mikael. JUST NU ÄR isMobile inne i ett expansivt skede. Bolaget som sysslar med att utveckla och leverera programvaror till företag i olika länder söker nu personal som kan hjälpa dem att växa. Företagets program tar hänsyn till om användaren är i Luleå, Bryssel eller München och tusentals andra komplexa fakta när de bygger sina system men för användaren ska det vara enkelt. Så även om det är tusentals sidor text som digitaliserats så ska användarna helst bara trycka på en knapp för att få all information de behöver. – Vi arbetar med att få tekniken att gå i takt med människan, avslutar Mikael.

www.foretagsextra.se/lulea-ismobile

Sandviksgatan 81, Luleå Mob. 070-372 64 00 www.ismobile.com luleå

17


Fina bilar till rätt pris JH Motor i Luleå har på kort tid etablerat sig som en trygg partner i köpet av begagnade bilar. Här finns ett brett utbud av bilar, många specialbilar och exklusiva modeller. Styrkan i företaget är att de sällan nekar ett inbyte samtidigt som service och tillgänglighet sträcker sig utanför det ordinära. SEDAN 2017 har Jandreas Hjertman drivit JH

Motor på heltid, även om företaget har varit igång sedan 2014 vid sidan om hans ordinarie arbete. Jandreas har i grunden ett brinnande bilintresse och redan som tioåring fick han sin första bil att meka med. Redan sedan barnsben fann han även glädje i affärsverksamhet när han i unga år lekte affär och ordnade loppisar. Idag har han förenat dessa intressen och med stark entreprenörsanda driver han JH Motor. – Det har vuxit allt eftersom. I maj 2017 sa jag upp mig och började med det här på heltid. Idag är vi fyra anställda, berättar Jandreas.

JH MOTOR säljer begagnade bilar med all trygg-

het som en bilfirma kan leverera till kunderna. Nyservade och rekondade bilar, garantier och finanslösningar. I bilhallen på Murbruksvägen i Luleå finns ett brett utbud av modeller och bilmärken med ett prisspann som sträcker sig från

cirka 60 000 kronor upp till två miljoner kronor, samtidigt som det är en av företagets styrkor att prislappen inte alltid är den högsta vid en jämförelse. – Vi har fina bilar till rätt pris. Vi tar även emot alla inbytesbilar, även lite dyrare bilar. Vi säljer även lite motorcyklar, husbilar och skotrar under säsong och kan även ta det som inbyte, säger Jandreas. KUNDERNA ÄR vanligtvis mellan 20 till 40 år

gamla och kommer från hela Sverige. Eftersom JH Motor har ett brett utbud av bilar och framför allt lite exklusivare bilar gör det kunderna mer benägna att åka längre för att hitta sin drömbil. För kunder i närområdet är fortfarande dieselbilar mest efterfrågade medan el- och hybridbilar inte har slagit igenom ännu. En trend som Jandreas noterat är att man har en bil cirka ett till två år innan man byter. För 20 år sedan köp-

”Vi säljer även lite motorcyklar, husbilar och skotrar under säsong och kan även ta det som inbyte” te man en bil som man sedan hade upp emot tio år innan det var dags att byta. En förklaring ser Jandreas i utvecklingen på webbaserade Blocket, där företaget har en stark närvaro. Att JH Motor är tillgänglig på telefon och mejl långt utanför öppettiderna har gjort att företaget fått ett gott rykte bland kunderna. – Vi har till och med levererat bilar på julafton, konstaterar Jandreas. I FRAMTIDEN ser Jandreas möjligheter i att ex-

pandera genom större lokaler för att ta in fler bilar och därmed öka försäljningen, men har också en önskan om att verkstaden och rekond ska rulla igång för att kunna boka in kunder där. En dröm är också att expandera på fler orter. www.foretagsextra.se/lulea-jhmotor

Murbruksvägen 20 • LULEÅ • 070-647 95 89 • info@jhmotor.se 18

luleå


å p r e t r e Exp e g r o n d r No Tord Enbacks Åkeri har idag fyra bilar som går över Nordkalotten. Det är Tord Enback som är spindeln i nätet på dessa breddgrader och det är hans åkeri som har kontakterna. NÄR TORD ENBACK startade eget åkeri år 1996 hade han kört samma linje till Nordnorge sedan 1985 så han visste vad som väntade, men att driva det i egen regi var mer tillfredsställande. När samarbetet tog slut med Schenker år 2000 så fick Tord Enbacks Åkeri erbjudandet att köra för egen regi över den för norrmännen så viktiga sträckan. Idag har han en egen bil som är sexton och en halv meter, vilket är maxlängd för bilar i Europa, samt tre lejda chaufförer som kör sträckan två gånger varje vecka. EN ARBETSVECKA börjar med att

de lastar i Boliden tisdag morgon för att sedan köra upp till Nordnorge där de lossar onsdag och kommer hem torsdag, sedan blir det lastning på fredag för att sedan köra upp söndag morgon och lossa på kvällen, sova och åka hem måndag morgon. Tiderna varierar lite beroende på vart mellan Bodö och Kirkenes som lasten ska till. De absolut största av körningarna går till Nordkalotten och tillbaka för Lindab med ventilations- och plåtutrustning, en kontakt han haft sedan början av nittiotalet.

EFTERSOM DET är svårt och fram-

förallt dyrt att hålla lager och omlastningsstationer öppna på udda tider ute i glesbygden har Tord Enbacks Åkeri nycklar till många sina fasta kunder. Folk litar på hans åkeri. Tord berättar att de även är välkomna att använda duschar och andra faciliteter. ÅKERIETS TRAILERS är specialbyggda och kan lasta tremeters stålrör stående. Förarna hittar överallt och med all samlad erfarenhet finns det ingen som kan utmana dem så långt upp. Tord räknar med att han sitter i telefon minst sju timmar om dagen med kunder och andra kontakter som vill veta hur det går till att köra häruppe. Han jämför sig själv med hitta.se och när vi frågar vad som gör dem unika svara han: – Kvalitén och tidspassningen. Under trettiotre år har vi aldrig bommat en tid, avslutar Tord.

www.foretagsextra.se/lulea-enbacksakeri

Fabriksvägen 12, 97254 Luleå • Tel: 0706-997676 luleå

19


”Vi vill se till att våra kunder får en produktionseffektiv produkt genom att hjälpa till med konstruktionerna så att tillverkningen blir så billig som möjligt” Alfta Components AB erbjuder svetsning och bearbetning av tjockplåt, främst med hjälp av robotsvetsar. De kan hjälpa sina kunder med att optimera produktionen för att göra den kostnadseffektiv och gör konstruktioner i enstaka exemplar eller serieproduktion.

Robotsvetsning och bearbetning av tjockplåt TOMMY WALLIN är platschef på Alfta Components AB, som ingår i koncernen Pars med huvudkontor i Linköping. I år firar företaget 25 år, men verksamheten går i praktiken ännu längre tillbaka eftersom den är sprungen ur Ösa Skogsmaskiner och området firar därför i själva verket 100 år på orten. Flera anställda har varit med från början och personalomsättningen är låg, vilket är en trygghet för kunden eftersom det gör att kunskapen och erfarenheten stannar i företaget. De fyller ständigt på underifrån, vilket skapar en bra mix av ung kapacitet och trygg kunskap. Många har gått den långa vägen och börjat på industrigolvet; de flesta tjänstemannafunktioner på företaget är internrekryterade. I dagsläget har Alfta Components ett 80-tal anställda, men vill anställa fler och söker svetsare inom manuell svetsning, robotsvetsning och cnc-bearbetning. Företaget har en rad certifieringar (ISO 9000 och inom kort även ISO14000, samt svetsning 3834-2) och jobbar mycket med sin personal för att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt.

ALFTA COMPONENTS är verksamt inom tung

industri, närmare bestämt tjockplåt. De ägnar sig åt avancerad svetsning och bearbetning samt jobbar mycket med automation. Företaget har sju robotsvetsare och ett antal stora bearbetningsmaskiner. De kan svetsa och bearbeta även riktigt stora konstruktioner eftersom deras största bearbetningsmaskin, en bäddfräs, tar 10 meter i x-rörelse och svetsrobotarna tar upp till 3,5 ton. Alfta Components jobbar främst med entreprenadmaskiner som kranar, redskap och liknande. De flesta kunderna finns inom skogsbruk, byggentreprenad och gruvor. Eftersom de fokuserar på tjock plåt samarbetar de med andra företag i koncernen när det gäller detaljer av tunn plåt. Exempelvis kan det handla om en svetsad konstruktion i tjock plåt som ska ha ett skydd i tunn plåt. Alfta Components åtar sig både mindre uppdrag och stora serieproduktioner.

ALFTA COMPONENTS har lagt tid och energi på att automatisera svetsningen genom att job-

ba så mycket som möjligt med robotsvetsning. – Även fast det är komplicerade konstruktioner vill vi jobba med robotsvetsningar, eftersom det är en förutsättning för att vi ska kunna finnas kvar på orten, berättar Tommy. KONKURRENSEN ÄR HÅRD, främst från låg-

kostnadsländer, och Tommy vill framhäva fördelen för kunden att anlita Alfta Components eftersom de erbjuder ett mervärde: – Vi vill se till att våra kunder får en produktionseffektiv produkt genom att hjälpa till med konstruktionerna så att tillverkningen blir så billig som möjligt.

www.foretagsextra.se/ovanaker-alfta

Tel. 070-637 0758 Norra Ösav. 10A, 82222 Alfta tommy.wallin@acab.pars.se 20

ovanåker


Stans bästa verkstad? Företaget Åberg Reparation är en bilverkstad som är ansluten till Autoexperten. Verkstaden gör det mesta inom service och reparationer, däckbyte och däckhotell. De är auktoriserad verkstad för mopedbilen Chatenet men alla bilmärken, lätta lastbilar och husbilar är välkomna. NÄR TOMMY ÅBERG grundade Åberg Reparation

år 2014 jobbat i sju år på den tunga sidan med lastbilar. Motorintresset har han haft sedan barnsben och det var ingen tvekan om att gå på fordonstekniska gymnasiet. Med egen verkstad har han fått möjlighet att genomföra sina idéer och bygga en arbetsplats som präglas av renhet, ordning och gott kamratskap. – Det ska vara kul att jobba, säger Tommy.

IDAG HAR VERKSTADEN tre lyftplatser men det

finns planer på att flytta till nya större lokaler, med hundra kvadratmeter till kan Tommy utveckla verksamheten än mer. Drömmen är att i framtiden även ha en butik i anslutning till verk-

”Man vill ju kunna allt för att ge kunden den bästa servicen” staden där han skulle sälja fyrhjulingar, mopeder och mopedbilar. Så inom något år ser det ut som om han behöver anställa en säljare och ytterligare en mekaniker. SÅVÄL PRIVATPERSONER som företag är kunder och fördelningen är jämn. Populär är den skåpbil som Åberg Reparation har som ersättningsbil åt företagskunder när de har sitt arbetsfordon inlämnat. Som ansluten till Autoexperten har bilverkstaden avtalskunder som kommer in regel-

bundet för service på sina fordon. ÅBERG REPARATION har ett gott rykte och kun-

der som kommer in berättar att de fått rekommendationer av vänner om att verkstaden är snabb och prisvärd. På företagets facebooksida har en kund utnämnt dem till Gävles bästa verkstad.

TOMMY TYCKER själv att det är kul att fortbilda sig så han ser till att alla lär sig mer kontinuerligt. Lagom till vintern har de nu lärt sig mer om motorvärmare. Utvecklingen i branschen är också något som han är positiv till. Det händer hela tiden nya saker, framförallt inom elektronik och data. – Man vill ju kunna allt för att ge kunden den bästa servicen, avslutar Tommy.

www.foretagsextra.se/gavle-abergreparation

Tel: 076-2982113 Nobelvägen 9, Gävle abergreparation@gmail.com www.abergreparation.se gävle

21


Fortlöpande tillsyn och riskbedömningar Tiseko utför fortlöpande tillsyn och riskbedömningar för företag. Niclas Bendrik, som äger företaget, har en unik kompetens inom området och kan hjälpa sina kunder med både tillsyn, säkerhetskontroller och uppdatering av flödesscheman. NICLAS BENDRIK startade Tiseko efter att ha jobbat på Stora Enso i nästan tio år. Han började som processoperatör, men hans nyfikenhet drev honom till att i slutändan lära sig nästan alla processer på företaget. Därefter var Niclas anställd som besiktningsingenjör på ÅF Kontroll i några år innan han tog steget att grunda Tiseko 2009 efter påtryckningar från kunder som ville ha fortlöpande tillsyn. De första åren arbetade Niclas ensam, men i takt med att Tiseko expanderade anställde han två personer. TISEKO ÄR UNIKT som håller på med fortlöpande tillsyn, främst av tryckbärande anordningar. Många företag sköter detta själva, men

Niclas framhäver fördelarna med att ta in en extern konsult. – Man blir lätt hemmablind på ett företag, medan vi kommer utifrån med kritiska ögon och anmärker på allt som avviker.

”Man blir lätt hemmablind på ett företag, medan vi kommer utifrån med kritiska ögon och anmärker på allt som avviker”

NICLAS OCH HANS kollegor hittar ganska många fel som skulle kunna leda till produktionsstopp om de inte upptäcks i tid. De vanligaste felen är brist på märkning och läckage av allt från vatten till syra. Genom Tisekos arbete höjs säkerheten och underhållskostnaderna sänks. Niclas har utvecklat ett system som garanterar att de jobbar likadant mot alla kunder. Samtidigt som de genomför sina kontrollerar reviderar de flödesscheman så att allt ska

stämma. Tiseko har även ett koncept som heter Säkra gångvägar, där de tittar på att de anställda kan ta sig fram mellan olika platser på företaget på ett säkert sätt. Därutöver hjälper Niclas sina kunder med riskbedömningar egenbesiktning av tryckkärl och statusbedömningar. DE NÄRMASTE framtidsplanerna

är att fortsätta expandera och anställa fler. Parallellt vill Niclas jobba allt mer webbaserat för att kunder-

na själva ska kunna ta del av rapporter och kontroller. www.foretagsextra.se/gavle-tiseko

Skomakarg. 15B 80324 Gävle Tel. 076-026 80 15 niclas@tiseko.se www.tiseko.se 22

G ävle


Redovisning med säkerhet Henrik Johansson driver Närkestjärnan Ekonomi som grundades för sex år sedan. Företaget hjälper små företag och privatpersoner med allt från redovisningen, bokslut och deklarationer till avancerad rådgivning och expertishjälp. EFTER ATT Henrik slutförde sin utbildning arbetade han med bokföring för en revisionsbyrå innan han bestämde sig för att starta eget. Drivkraften var att styra över sin egen tid och välja kunder han själv tyckte om att arbeta med. IDAG HAR Närkestjärnan Ekonomi en bas med framförallt enmansföretag och företag med endast några få anställda inom en mängd branscher så arbetsuppgifterna är varierande och Henrik tycker om variationen. En del kunder träffar han inte så ofta eftersom de behöver hjälp med hela redovisningen, bokslut och deklaration endast en gång om året medan andra kunder vill ha hjälp med moms, löner och i vissa fall bokslut varje månad. De flesta kontakterna sker via telefon eller mail även om det finns dem som föredrar att träffas öga mot öga.

vissa kunder kommer med en plast-

Enlight Design är ett koncept som bygger på att du som privatkund, företagare eller elektriker får hjälp med att hitta rätt material och samtidigt får professionell vägledning när det gäller ljuskällor. Marcus Erkkilä som driver Enlight Design är själv behörig elektriker och installatör i grunden och vet vad som kan göras och hur man lyckas med det omöjliga.

påse med sina kvitton. Han säger att det nästan undantagslöst är män men att de flesta av hans kunder förstått att det är så mycket billigare att häfta upp kvitton i en pärm istället för att låta honom sortera och lista ut vad som är vad. Det är ändå ett jobb han gärna gör och han jämför redovisning med att knyta ihop säcken och slutföra en uppgift.

I SNART ETT ÅR har Enlight Design

VARJE ÅR är det nya lagar och regler som ska beaktas och för Henrik är det en del av charmen med yrket. Det gäller att hålla sig uppdaterad och Henrik ser till att gå de kurser och utbildningar som behövs. – Mitt jobb är att se helheten, avslutar Henrik.

DET FINNS EN tanke om att utställningen ska verka som en levande miljö som verkligen går igenom, det är lätt att se hur ljus kan fungera bra i såväl kontorsmiljö och hemmiljö. Lekfulla, eleganta och smarta lösningar med kombinationer som överraskar bidrar till en tydlig överblick som inte saknar detaljer att

www.foretagsextra.se/gavle-narkesstjarnan

TILL ÅRSSKIFTET kommer Henrik flytta till Teknikparken dit det kommer vara lättare för kunderna att ta sig till och parkera, men den främsta anledningen till flytten är ändå för att få komma till fräscha lokaler där allt fungerar vilket inte är fallet med de hundraåriga lokalerna företaget huserar i idag. HENRIK BEKRÄFTAR bilden av att

Ljus som ett inredningsmoment

växt in i sina nya lokaler i ett område som befinner sig i en stark expansion och Marcus är personligen involverad i en stor mängd projekt där. Med en fast förankring i det lokala näringslivet och den offentliga ljusmiljön hjälper det ypperliga läget med E4 runt knuten till att dra kunder till deras fina showroom.

vilja lära sig mer om hur man kan påverka sitt hem eller kontor till en bättre plats att vara på ljusmässigt. MARCUS SOM har en gedigen utbildning inom el och belysning bakom sig kommer att ha behov av medarbetare som kan vara med och föra företaget vidare i sin utveckling. Duktiga elektriker, butikssäljare och belysningsdesigners med ett kreativt sinne är välkomna att höra av sig. Tanken är att Marcus närvarar och har ansvar för butiken för att kunna vara expertrådet och den som kunderna möter i den dagliga verksamheten. ALLA SOM ARBETAR på Enlight

Design ska veta vad som krävs av deras produkter för att bidra till en bra ljusstandard där även designen av ljuskällan och spridningen av ljuset bidrar som ett inredningsmoment. – Inredning med ljus handlar lika mycket av ljusdesign som av funktion, nu finns det större möjligheter än tidigare att kombinera och få en fungerande helhet.

följ oss på sociala medier

Nobelvägen 2, Gävle henrik@soderstromsrev.se

Ingenjörsgatan 18, Gävle Tel: 073-802 00 33 marcus@enlightdesign.se www.enlightdesign.se

www.foretagsextra.se/gavle-enlight gävle

23


Allt från el till tele och data Elfirman Servitum erbjuder alla slags installationer i bostäder och vanliga fastigheter. Med välutbildad personal och en vilja att aldrig lämna ett jobb innan de själva är helt nöjda har de byggt upp ett gott rykte och många återkommande kunder i Gävle med omnejd.

TOMAS ANDERSSON och Peter Sundberg har drivit företaget Servitum sedan 2013. De vänder sig både till företag som privatpersoner. I huvudsak gör de elinstallationer och installationer för data, tele och fiber. De har valt att specialisera sig på vanliga fastigheter och gör sällan jobb på fabriker eller industrin. TOMAS OCH PETER vill att deras tre anställda ska ha ett varierande arbete och söker därför upp jobb så att de växlar mellan nybyggnation och arbeten i äldre fastigheter. De håller sig uppdaterade om vad som händer i branschen och vilka nyheter som kommit. De ser sig själva som inspiratörer och berättar gärna för kunder om hur man kan förbättra ljusmiljön med enkla medel. Att ge råd ser de som en enkel service. SJÄLVKLART FÖLJER de Elsäkerhetsverkets regler och rekommendationer och har därmed ett Egenkontrollprogram där de checkar av och dokumenterar varje arbe-

tes gång och genomförande. Tomas och Peter anser att det för kunder borde vara lika självklart att kontrollera att elfirman är registrerad hos Elsäkerhetsverket som att de har F-skattsedel. EFTERSOM BÅDE Tomas och Peter i sin egen ryggmärg har inprogrammerat att alltid göra sitt bästa och inte lämna ett arbete innan de själva är helt nöjda så har deras anställda tagit efter beteendet. De är alla medvetna om att nöjda kunder talar gott om dem och att ett bra rykte ger fler jobb i framtiden men också att en missnöjd kund talar ännu mer. – Vi tar oss tid att lyssna på vad våra kunder verkligen önskar, avslutar de båda.

www.foretagsextra.se/gavle-servitum

Strömsbovägen 18, Gävle • Tel: 0704-676858 info@servitum.se • www.servitum.se

följ oss på FB

24

gavle


T T

SVEALAND

Den mellersta av Sveriges tre landsdelar, Svealand, består av landskapen Dalarna, Närke, Södermanland, Uppland, Värmland och Västmanland. Till ytan är Svealand den minsta av de tre landsdelarna. Här bor cirka 3,6 miljoner människor. Allt ifrån jordbruk och skogsindustri till gruvdrift och produktion återfinns i Svealand. Turistnäringen är viktig och Stockholm är fortfarande Sveriges populäraste resmål, även om Dalarna har flest gästnätter i landet sett till befolkningen (2008). I Stockholm, som räknas som Skandinaviens centrum för företagande, finns närmare en fjärdedel av Sveriges samtliga företag, många av landets huvudkontor och 45 procent av alla svenska företag med över 200 anställda. Huvudstaden svarar också för 35 procent av Sveriges BNP. Efter förra årets ekonomiska nedgång i hela landet går nu Stockholm i spetsen för återhämtningen, där de starkaste sektorerna handlar om uppdragsverksamheten och detaljhandeln medan den tidigare starka byggbranschen fortfarande har problem.


Här demonstrerar Majstin Multivib -

Här presenterar en kollega Multivib på en konferens

madrass och seat på en mässa i Flyinge

om fibromyalgi i Norge.

En ”dubbelbehandling” med Horsevib på kattens enträgna begäran.

En skön behandling som är positiv för kroppen Vibroakustisk massage har visat sig ha god effekt på både människor och djur, vid olika typer av fysiska problem. Majstin Wik på Wik Human & Horse Therapy AB är en av dem som har upptäckt fördelarna med den mångsidiga Multivib-massagen. MAJSTIN WIK HAR en bakgrund som medicinsk forskningsingenjör och psykosyntesterapeut. Hon hittade den vibroakustiska terapin för ett antal år sedan, då hon letade efter en kompletterande metod att behandla sina klienter med, som bland annat gjorde att de kunde slappna av på ett bra sätt. Majstin märkte snart i sitt arbete hur bra metoden fungerade och hon kunde se hur olika symptom, allt från ryggvärk till migrän, upphörde efter bara några gånger på Multivibmadrassen. DEN VIBROAKUSTISKA MASSAGEN är en låg-

frekvent pulserande ljudmassage, med skilda program för olika problem. Majstin insåg att metoden skulle vara väl så bra även för djur, så hon utvecklade och anpassade metoden att fungera för framför allt häst och hund.

KLIENTERNA TYCKER ATT behandlingen känns

avslappnande och Majstin kombinerar den ofta med samtalsterapi. Även behandlade djur och dess ägare visar vid behandling att de upplever metoden som väl fungerande vid rehab – och

26

uppsala

underhållsbehandling. Multivibmadrassen och Horsevibtäcket är en riktigt bra investering, menar Majstin, för till exempel de med kronisk värk, men även för alla de yrkesgrupper som arbetar med människor med olika fysiska åkommor. Horsevib passar också aktiva inom hästsporten. Landslagsryttaren Niklas Lindbäck är en av dem, som regelbundet använder massagetäcket till sina hästar i skadeförebyggande syfte. DEN VIBROAKUSTISKA MASSAGEN har fun-

nits länge i andra länder, men är relativt ny i Sverige. Först i vårt land att använda metoden var Rhettssyndromcentret på Frösön. – Flera vetenskapliga studier har gjorts, som visar att metoden har god effekt och jag har själv, säger Majstin, sett många fantastiska resultat under de år som jag använt mig av metoden och då gäller det både människor och djur. Det är en metod som verkligen fungerar, avslutar Majstin.

www.foretagsextra.se/uppsala-whht

Här demonstreras och behandlas med Horsevib.

Wik Human & Horse Therapy MAJSTIN WIK Distributör, Samtalsterapeut i psykosyntes, VAT terapeut e-mail: majstin.wik@wwterapi.com

www.whht.com


Bilar som håller vad de lovar Magnus Koski är platschef på Möller Bil som säljer VW nya bilar, VW transportbilar, Skoda och begagnade bilar. Bilhallen är stor och här bedrivs även service för Audi, Skoda, Volkswagen, Seat och Volkswagen transportbilar.

En skön stund i frisörsalongen Salong Bushmak erbjuder inte bara komfort utan ger dig en känsla av att sitta och mysa hemma i vardagsrummet samtidigt som du får en klippning, styling eller färgbehandling. Här blir ni alltid bemötta av professionella frisörer och får professionella råd. VALENTINA BUSHMAK är född och uppvuxen i Lettland och drömde redan som barn om ett liv som frisör. Trots det hamnade Valentina på en ekonomiutbildning, eftersom hennes föräldrar uppmuntrade henne att välja en mer teoretisk väg i livet. Men efter flera år som ekonom fanns drömmen om frisöryrket fortfarande kvar och trots stabil inkomst och ett tryggt arbetsliv bestämde hon sig för att ge det en chans. Det visade sig vara en god idé och under åren som gått sedan dess har Valentina samlat på sig mängder av erfarenhet och kunskap som har gett henne ett gott rykte bland kunderna. SALONG BUSHMAK drivs av Valentina själv, med hjälp av frisören och konstnären Gerhard Blum som hyr en stol i salongen. Båda två brinner för frisöryrket och lägger själ och hjärta i alla sina kunder för att de ska gå hem med en frisyr som de trivs i. KUNDERNA SOM besöker Salong

Bushmak är både män och kvinnor i alla åldrar. Barn som ofta tycker

att det är lite otäckt första gångerna i frisörstolen erbjuds en upplevelse utöver det vanliga, med lite godis och hårfärg som enkelt kan tvättas ut efteråt. Att möta kundernas önskemål och göra dem vackra och glada tycker Valentina är något av det mest tillfredsställande med jobbet, liksom att hon får arbeta med någonting kreativt, precis som hon alltid drömt om. KLIPPNING, FÄRGNING och sty-

ling är några av de behandlingar som Salong Bushmak erbjuder och de säljer även noggrant utvalda produkter som ger ett friskt och vackert hår, utan parabener och sulfater. Italienska märket Milkshake har blivit Valentinas absoluta favoritmärke, som förutom schampo och balsam även tillverkar inpackningar och stylingprodukter av olika slag. – Vi satsar allt på att vårt arbete är av bästa kvalité och hög grad av kundnöjdhet. Vi arbetar enbart med paraben-sulfat fria produkter baserade helt på naturliga ingredienser, vilket i sin tur förbättrar hårets kvalitet, berättar Valentina

MÖLLER BIL har 23 anställda i Upplands Bro men räknar man alla tolv anläggningarna i Sverige så är de runt sjuhundra personer. Företaget är norskägt och generalagent för Volkswagen i Norge, sedan de kom till Sverige har de blivit den näst största aktören på marknaden. Totalt omsätter företaget runt fyra miljarder i Sverige. Huvudkontoret och den största anläggningen med flera hundra anställda ligger i Uppsala. ANLÄGGNINGEN i Upplands Bro, säljer över 600 bilar om året och omsätter runt 180 miljoner kronor, det som sticker ut är att de inte säljer Audi och Seat. För att lyckas i den här branschen krävs respekt för kunden och Magnus berättar att de medvetet arbetar i närområdet och att hålla en väldigt familjär stämning med alla de kommer i kontakt med. Han beskriver hur många kunder gärna stannar kvar i hallen, tar en kopp kaffe och pratar lite extra när de lämnar in bilen på service. Magnus poängterar att de är få andra verkstäder i Stockholmsområdet som har lyxen med många parkeringsplatser.

AV anläggningen är även strategiskt bra placerad och Magnus ser med glädje att det omkring dem byggs flera stora bostadsområden där framtida kunder kommer att flytta in.

PLACERINGEN

ÄVEN OM företagets mål är att växa och ta marknadsandelar får det inte ske i bekostnad på kundnöjdheten. Magnus vet att en kund som väljer ett av hans bilmärken ofta blir märkestrogna livet ut. Den goda stämningen i bilhallen gör också att trogna kunder kan ta sig långt när de ska köpa en ny bil. Många uppskattar även att de erbjuds en helhetslösning. – Vi känner många av våra kunder och vi vill deras bästa, avslutar Magnus. foretagsextra.se/upplandsbro-mollerbil

www.foretagsextra.se/stockholm-salongbushmak

St Eriksg 98 • Stockholm • 070-748 13 71 •

Klövtorpsvägen 2, 19722 Bro Tel: 08-5848071 www.mollerbil.se stockholm / upplands bro

27


Snabb och trygg service av alla bilmodeller Antalet elbilar fortsätter att öka i Sverige, vilket innebär större krav på utökad kunskap på landets alla verkstäder. John Kveldstad på Mekonomen Norrtull är en av de mekaniker som har lagt märke till utvecklingen, vilket har lett till fler kurser för de anställda. På så vis hoppas de kunna hjälpa alla bilägare – oavsett bilmärke och modell. MEKONOMEN NORRTULL grundades år 2010 och hette från början Vård av Bil AB, men fick det nuvarande namnet i samband med att de blev en del av den nationella kedjan Mekonomen år 2010. Verksamheten ägs och drivs av John Kveldstad som har mekat med bilar sedan han var liten, eftersom även hans far arbetade som mekaniker. I DEN 800 kvadratmeter stora lokalen gör John och hans anställda det mesta, från felsökning, service och reparation till större motorrenoveringar. Mekonomen Norrtull lagar, byter och förvarar även däck, samt säljer däck för olika bilmodeller. Numera har John dessutom certifiering för arbete med AC, vilket blev ett krav på landets verkstäder

från och med den första januari i år. Förutom att dem kan erbjuda avtal med dig som har företagsbil har John samarbete med försäkringsbolag och kan även erbjuda en lånebil under tiden din bil är på verkstan. KONTINUERLIG

UTBILDNING är

viktigt för att personalen ska kunna hålla sig uppdaterad inom den senaste tekniken, samt är ett krav för att få vara en del av Mekonomens koncept. John har anställt ny personal och all personal på Mekonomen Norrtull går därför mellan två och tre utbildningar per år, vilket John anser är en effektiv strategi som ser till att de anställda kan det de behöver. Det ger också en ökad trygghet för kunden.

– Utvecklingen går jättesnabbt, framför allt inom eltekniken. Tanken är att vi så småningom ska kunna göra allt även på elbilar, säger John. JOHN TRIVS bra i sin yrkesroll och

delar sitt stora bilintresse med grabbarna på verkstaden. Hit tar de därför sina egna fordon om kvällarna och helgerna, för att meka och fixa. – Alla som jobbar här brinner verkligen för bilar. Vi tycker det är kul med utmaningar och vi har en bra sammanhållning, så vi hjälper varandra att lösa de problem som dyker upp. Det är jättekul, avslutar John och välkomnar eventuella praktikanter att höra av sig.

”Alla som jobbar här brinner verkligen för bilar. Vi tycker det är kul med utmaningar och vi har en bra sammanhållning, så vi hjälper varandra att lösa de problem som dyker upp”

www.foretagsextra.se/stockholm-mekonomennorrtull

VÅRD AV BIL AB boka@mekonomennorrtull.se

Sveavägen 159, 11346 Stockholm l 08-503 088 11 l www.mekonomen.se 28

stockholm


En gåva till någon du tycker om Butik Änglahimlen i Västerhaninge är en mysig butik, fylld från golv till tak med presentartiklar, heminredning, kaffe, te och gammaldags godis. Här hittar du allt från änglar till lyktor, som omsorgsfullt paketeras för att bli en fin gåva till någon du tycker om. Butik Änglahimlen är också ett utlämningsställe för paket vilket innebär att butiken är öppen alla veckans dagar. DEN FAMILJEDRIVNA verksamhe-

ten Butik Änglahimlen grundades år 2005 i Gamla Stan, Stockholm och har därefter flyttat några gånger, innan den slutligen hamnade på torget i Västerhaninge Centrum. Den anrika inredningen från 1920 har följt med flyttlasset ända sedan starten och har gett butiken dess unika karaktär, inspirerad av liknande affärer i England och Paris. Butik Änglahimlen är en av de få butiker som fortfarande säljer te och kaffe i lösvikt och där kaffet mals i egna kvarnar från 1920-talet.

SORTIMENTET I BUTIKEN är brett

och är tänkt att passa alla plånböcker. Ägarna lägger ner mycket arbete på att hitta de där guldkornen som inte finns att köpa överallt, såsom engelskt porslin, ekologiska leksaker och väldoftande tvålar. Som namnet antyder finns här även en hel del änglar, framförallt under hösten och till jul, som bidrar med lite extra ljus i mörkret. ÄNGLAHIMLEN är sedan 2015 ett utlämningsställe för paket vilket har inneburit ett flertal

BUTIK

nya utmaningar, som att hålla öppet längre varje dag och ha öppet alla veckans dagar året om. Det har å andra sidan lett till att många nya kunder hittar butiken, däribland barnfamiljer, som är den kundgrupp som ser ut att växa mest framöver. Butik Änglahimlen kommer därför att fortsätta utveckla sortimentet, exempelvis med fler alternativ på saker som passar till barnkalaset. Det är viktigt att det finns presenter i varierande prisklasser, men framför

allt att det finns någonting fint att köpa även under hundralappen för stora och små.

www.foretagsextra.se/haninge-anglahimlen

Butik Änglahimlen

Västerhaninge Centrum, Västerhaninge 08-411 81 19 • 0705-91 43 23 info@anglahimlen.com www.anglahimlen.com

haninge

29


Saelid Bygg och Fastighetsservice AB utför allt från ombyggnader och renovering till städning, fastighetsskötsel och löpande bokföring. Företaget söker sig till små fastighets­ ägare samt privat hem och hushåll. Ambitionen är att bli södra Sörmlands och norra Östergötlands främsta allservice- och fixarföretag.

Bygg och allservice ANDERS SAELID STARTADE Saelid

Bygg och Fastighetsservice AB i augusti 2011. Företaget har många strängar på sin lyra även om huvudinriktningen riktar sig till byggnation i olika former. De bygger bodar, altaner, staket, byter kök och utför stenläggningar. – Vi gör allt utom våtrum för där har vi ingen behörighet, säger Anders.

KOMPETENS OCH erfarenhet finns däremot för de flesta andra jobb invändigt såväl som utvändigt. På sommarhalvåret byter de fasader, bygger uterum och anlägger gångar för att under den kalla årstiden söka sig inomhus och arbeta mer med finsnickeri. TILL SOMMAREN har Saelid Bygg

och Fastighetsservice AB även börjat bygga specialanpassade vedeldade bastuhus som varsamt smälter in i tomten. Bastuhusen levereras komplett med rest skorsten, dörrar, lavar och stenar. Varje

30

nyköping

”Vår ambition är att bli södra Sörmlands och norra Östergötlands främsta allservice och fixarföretag. Prova oss.” bastu är unik och byggd på lös­ virke. Stor hänsyn tas till platsen och de kommande bastubadarnas väl­ mående. En normalstor bastu beräknas kosta runt 80 000 kronor att uppföra och för närvarande lovar Anders att de sätter upp en bastu på mindre än två månader. – Vi är ensamma om den här tjänsten i södra Sörmland och norra Östergötland, säger Anders. FÖRETAGET UTFÖR ÄVEN fastig-

hetsskötsel och sköter trädgårdar där bland annat snöröjning, gräsklippning och häckklippning är uppskattat av kunderna. Maskinparken klarar de flesta arbeten som behövs för vinter och sommar men Anders förklarar att det är personlig ser­ vice, igenkänning och en funge-

rande dialog med kunden som är grundförutsättningar för ett funge­ rande samarbete. – Vi gör allt ute och inne förutom el och vatten, säger Anders. ETT TREDJE BEN för Saelid Bygg

och Fastighetsservice AB är städning. De utför alltifrån abonne­ mangsstädningar hos privatpersoner, företag och butiker till flyttstädningar och fönsterputs. Till sist så utför de även löpande bokföring åt mindre bolag. – Vår ambition är att bli södra Sörmlands och norra Östergötlands främsta allservice och fixarföretag. Prova oss, uppmanar Anders avslutningsvis. www.foretagsextra.se/nykoping-saelid


”Vi är ensamma om den här tjänsten i södra Sörmland och norra Östergötland.”

Bygg- & Fastighetsservice AB

Anders Saelid

anders@saelidbygg.se

070-659 13 95 www.saelidbygg.se

nyköping

31


Service av datoriserade anläggningar för värme, vatten och ventilation Nyköpings styr- och reglerservice AB erbjuder service på datoriserade anläggningar för värme, vatten och ventilation. Lars Jonsson, som äger företaget, har nästan 40 års erfarenhet i branschen och arbetar med kunden i fokus. Nu är verksamheten till salu. LARS JONSSON ÄGER OCH driver Nyköpings

styr-och reglerservice AB. Tack vare nästan 40 års erfarenhet i branschen ger det honom en unik kompetens. Han driver även ett annat bolag, där han äger två industrihus som han hyr ut lokaler i. Nyköpings SRS tillhandahåller service av datoriserade anläggningar som styr värme, vatten och ventilation i fastigheter. De stora kundernas anläggningar är uppkopplade, till skillnad från exempelvis en mindre bostadsförening, där istället de boende får fungera som larmfunktion: – Om exempelvis värmen inte fungerar får fastighetsägaren ändå veta det från sina hyresgäster, sammanfattar Lars.

DEN HUVUDSAKLIGA verksamheten består av avtalsservice, felsökning och utbyte av befintliga installationer. Lars hjälper även rörmokare med injustering av nyinstallerade anläggningar. Han åtar sig också uppdrag som huvudentreprenör för projekt som att byta ut en fjärrvärmeanläggning i samarbete med underentreprenörer. NYKÖPINGS SRS HAR ingen uttalad jourverk-

samhet, men Lars kunder får ringa när som helst om det är akut och endera åker han ut och hjälper till eller försöker vara behjälplig på telefon. Lars minns ett akut uppdrag för några år sedan då ett rikstäckande fastighetsbolag ringde honom för att ventilationen stod stilla på Sillekrog, som ligger på motorvägen mot Stockholm. Han åkte dit och fick igång ventilationen hjälpligt och återvände på julaftonsmorgonen tillsammans med en ventilationsteknik så att restaurangen kunde hålla öppet. Ett annat exempel där Lars hjälpte till var när ventilationen slutade fungera på dansstället Träffen i Nyköping med cirka 500 gäster. Det mest akuta som kan hända är om varmvattnet i en fastighet blir för varmt. – Fjärrvärmeverket kör ut 100 grader om det är

kallt ute och då kan det bli uppemot 80 grader ute i kranarna och det kan skålla folk, det är en uppenbar fara, säger Lars. KUNDERNA FINNS framför allt i Nyköping och Oxelösund med omnejd. Uppdragsgivarna är företrädesvis privata och offentliga bostadsbolag samt bostadsrättsföreningar. I DE NÄRMASTE framtidsplanerna ingår att säl-

ja Nyköpings SRS AB och tanken är att det ska vara klart någon gång under det närmaste året. Eftersom Lars känner ansvar för sina kunder är han mån om att hitta en seriös köpare för att kunna garantera kunderna kontinuitet med fortsatt hög servicenivå. Fokus för Lars välrenommerade verksamhet har alltid varit en snabb service och hög kvalitet.

www.foretagsextra.se/nykoping-srs

Nyköpings styr- och reglerservice Finntorpsvägen 2B | NYKÖPING Tel Lars Johansson: 070-671 72 08 E-post: nyk.srs@outlook.com

www.nyköpingssrs.se 32

nyköping


Min stora idol heter Mattias.

Gör som Peter Forsberg – bli Barnsupporter och stöd forskningen kring barncancer med 100 kr i månaden.

Bli Barnsupporter du också på barncancerfonden.se/barnsupporter


”Jag utgår alltid från kundens önskemål och ger därefter ett förslag som jag tror kan passa. Vi bestämmer hur stor dekorationen ska vara, vilken färg den ska ha och vilken design.”

Effektfulla dekorationer för alla typer av evenemang Ballonger är en härlig humörhöjare som garanterar en extra festlig stämning på eventet. Ivana Petrovic på företaget Ballongdekor i Västerås har lång erfarenhet av branschen och har skapat mängder av spännande dekorationer under åren, för såväl mindre kalas till större invigningar med många tusen besökare. IVANA PETROVIC är hörselpedagog

i grunden, men bestämde sig efter många år i branschen att prova på ett annat yrke. Med målet att skapa någonting nytt och unikt kändes utbildningen till ballongdekoratör helt rätt. Efter att hon tagit ett certifikat i Fort Lauderdale, Florida, USA med både ett teoretiskt och praktiskt prov som gör henne till Certifierad Ballong Artist (CBA) och en grundkurs i Stockholm startade

34

västerås

hon det egna företaget Ballongdekor och började ta emot sina första kunder. Sedan dess har verksamheten vuxit med stadig takt och idag hjälper Ivana både privatpersoner och företag att skapa oförglömliga stunder med hjälp av ballonger i alla möjliga färger och former. BALLONGDEKORATIONER passar

de flesta typer av evenemang och kan varieras på oändligt många oli-

ka sätt. Ivana arbetar ofta utifrån ett särskilt tema, för att skapa en extra högtidlig stämning eller för att lyfta ett särskilt budskap. – Jag utgår alltid från kundens önskemål och ger därefter ett förslag som jag tror kan passa. Vi bestämmer hur stor dekorationen ska vara, vilken färg den ska ha och vilken design. När jag fått hem de varor jag beställt börjar jag bygga konstruktionen som är grunden för de olika dekorationerna, därefter börjar jag blåsa upp ballongerna. Ofta tar ett större projekt två eller tre dagar att slutföra, men det färdiga resultatet håller ofta två veckor eller mer, berättar Ivana. www.foretagsextra.se/vasteras-ballongdekor

ATT VÄRNA om miljön är en viktig

del av Ivanas arbete och hon använder sig därför av Qualatex produkter i sina verk, vilka består av 100 % naturlig latex. Om en ballong hamnar i naturen tar det därför endast sex månader innan den förmultnar, till skillnad från ballonger i andra material. Det är extra viktigt vid ballongsläpp, där upp emot 1000 ballonger går till väders samtidigt. – Det blir väldigt effektfullt och gjordes bland annat vid invigningen av Ikeas nya varuhus här i stan. Dessutom kan vi erbjuda ballongdjur för barn, där jag kan klä ut mig till ett djur eller clown. Det brukar vara väldigt uppskattat, avslutar Ivana.


Hos oss kan du som både privat och företagskund handla ballonger, ballongbuketter, helium och ballongdekorationer!

Höjdnätsvägen 25, Västerås

Tel: 073-5100856 ivana@ballongdekor.se ballongdekor.se västerås

35


Allsidiga murare OM Gustavssons Murning AB har sedan femtiotalet arbetat med murning och puts. De gör allt från att gjuta trappor och renovera badrum till att mura och putsa fasader. Just den breda kompetensen gör att de anställda trivs och bjuds på varierande arbetsuppgifter. Arbetsglädjen ger i sin tur snabba och prisvärda jobb och nöjda kunder. NÄR ANTON HEDVALL tog över OM

Gustavssons Murning AB för tre år sedan var det ett anrikt välskött bolag som funnits sedan femtiotalet. De tre tidigare ägarna var farfar Oskar Martin, far Stig och sonen Rickard, varav den sista är kusin med Anton. Han framhåller att yrkesstoltheten gått i arv från generation till generation och att glädjen av att inte lämna ett jobb innan de själva är helt nöjda går som en röd tråd genom företaget. – De anställda har funnits med ett tag och vi har en unik kompetens, säger Anton.

FÖRETRÄDESVIS ARBETAR de utomhus under den varma delen av året med att bygga grunder, resa murar, mura fasader samt göra omoch tillbyggnader för att när de blir kallare arbeta med badrum, innerväggar och andra jobb inomhus. – Det blir mycket klinker, marmor och mosaiker under vintern, säger Anton. ÄVEN OM FÖRETAGET har bygg ett

hus helt från grunden så består upp-

36

västerås

dragen för det mesta av renovering av fasader. Det roligaste med jobbet enligt Anton är att ta till vara det gamla kunnandet tillsammans med att utforska trender och nya material. Grunden är alltid hantverksskickligheten. De kan allt som har med grund, murning och plattsättning att göra. – Vi arbetar med allt som har med sten, kakel, klinker och tegelstenar att göra, säger Anton. ÄVEN OM TEGELMURNING har ökat en del dom sista 10 åren så är de inte lika vanligt som det var för hundra år sedan, så det är svårt att hitta rätt kompetens. Under sommartid skulle de kunna vara hur många som helst för fina tegelmurar är uppskattade men när vattnet fryser är det bara innejobb som gäller och inte lika lätt att hålla alla sysselsatta. Därför har Anton valt att bara har tre anställda utöver sig själv. – När man är i den här storleken är det oerhört viktigt att vi litar på varandra och trivs ihop, avslutar Anton.

”Vi arbetar med allt som har med sten, kakel, klinker och tegelstenar att göra” www.foretagsextra.se/vasteras-omgmurning


70 år av kunskap och tradition Transforaregatan 5, 72137 Västerås Tel: 070-3992969 anton.hedvall@omgmurning.se | www.omgmurning.se västerås

37


Firma Fastfixarna utför avloppsspolning, rörinspektion, sanering samt tak och fasadvård. De löser akuta stopp i avlopp men ser hellre att de får vara med om vård och underhåll för att bespara sina kunder kostsamma akututryckningar. Deras ledord är att det ska vara lätt för kunden.

Propp- och problemlösare EMELIE WATKINSON och Hampus

Sandin driver Fastfixarna som har så mycket att göra på dagarna att de närmast glömmer att fira sina jubileer. Namnet på företaget kan tolkas som att de löser alla problem där något sitter fast och det är i sig sant men det är också den första bokstaven i orden Fasad, Avlopp, Sanering och Tak. En lek med ord som även avspeglar sig i företagets logga. – Vi arbetar helst med vård och underhåll för att hålla avlopp, fasader och tak fina samt livskraftiga under en längre tid, säger Hampus.

FÖRETAGETS FYRA BEN domineras av avloppsspolning i akuta fall men där förebyggande underhåll ökar i och med att många fastig-

38

västerås

hetsägare ser att det finns pengar att spara i långa loppet. Emelie som är företagets vd berättar att de alltid arbetar med inspektionskamera när de är ute på stopp vilket gör att personalen ser skicket på ledningarna innan insatsen görs. – På så sätt kan vi även förebygga större skador utöver att vi lämnar ett helt korrekt system som är rent, säger Emelie. ATT FASTFIXARNA kan lämna ett

akut jobb med en förklaring till varför stoppet uppstod är omtyckt av kunderna och ryktet om deras förträfflighet sprider sig. En av de saker de kan tala om är ifall det är skador i systemet, om det är fel dimensionerat eller om något hänt.

”Vi arbetar helst med vård och underhåll för att hålla avlopp, fasader och tak fina samt livskraftiga under en längre tid” – Det kan vara rötter som trängt in likaväl som saker som felaktigt spolats ned, säger Hampus. FÖRETAGETS ANDRA huvudsakli-

ga ben är sanering där klottersaneringen är den största enskilda delen. Fastfixarna arbetar med modern högtrycksspolningsteknik vilket gör att de inte använder sig av kemiska tillsatser i onödan. När de nu använder sig av kemiska ämnen för att sanera så ska det vara biologiskt nedbrytbara produkter som inte

är skadliga för miljön. Även det är mycket omtyckt av kunderna som är alltifrån privatpersoner till föreningar och större företag samt kommuner. – Allt vi använder ska vara miljövänligt, avslutar Emelie.

foretagsextra.se/vasteras-fastfixarna


T RUN T E YGN RD

JOU

Avloppsspolning • Rörinspektion • Sanering • Tak och fasadvård

Tel. 021-4701630 www.fastfixarna.se • info@fastfixarna.se västerås

39


Grunden till det mesta Firma Form & Betong gjuter i huvudsak grunder som underentreprenör till andra byggfirmor. Joakim Meijer som driver företaget har en unik förmåga att se hur betong beter sig, flyter ut och fäster i de armerade formarna vilket gjort honom mäkta populär i byggandet av Västerås med omnejd. FORM & BETONG är inriktade på att ta hand om hela konceptet från att ställa formen till grunden, armera och slutligen gjuta även om de till största delen kallas in för att gjuta grunder där jobbet innan redan utförts av andra. JOAKIM HAR i princip arbetat som byggare under hela sitt yrkesverksamma liv. När han insåg att hans kunnande om betong och dess egenskaper var stora tog han klivet till att bli sin egen och han har inte ångrat sig en dag över det beslutet. Nu när han etablerat sig som en av Västerås främsta gjutare av grunder arbetar företaget antingen som underleverantör till en annan byggare eller som egen entreprenad, oftast är det ändå gräventreprenaden som står som beställare. Variationen på arbetena ändrar sig från dag till dag och sträcker sig från 30 kvadratmeter betongplatta till 3 000 kvadratmeter stora grundplattor.

40

västerås

SKICKLIGHETEN I ATT se hur be-

tongen beter sig, flyter ut och fäster i de redan färdigbyggda och armerade formarna har gjort att Joakim och hans anställda mer eller mindre reser från bygge till bygge och gör just det. I firmans kalender finns det inte så mycket utrymme att ta egna större jobb vid sidan av betongarbetena även om Joakim skulle önska att fler såg att Form & Betong har oerhörda kompetenser inom att bygga formar och armera. Han är stolt över hur hans personal utvecklas kontinuerligt och visar sig behärska allt svårare uppdrag.

”Grabbarna liksom kunderna ska veta att vi tar det på största allvar”

LYCKLIGTVIS ÄR betongens rörel-

se och egenskaper Joakims stora intresse och även om alla hans anställda förstår processen så är det han som driver formningen och att allt sitter rätt. – Det är jag som har det yttersta ansvaret och grabbarna liksom kunderna ska veta att vi tar det på största allvar, ändå är det viktigt att hjärtat är med, avslutar Joakim.

www.foretagsextra.se/vasteras-jmbetong

Form & Betong AB Industrigatan 4 • Västerås Tel: 070-760 74 13 E-post: joakim@jmformbetong.se


I rätt händer Att välja en klinik med kompetent och erfaren personal är ett bra sätt att säkerställa kvaliteten på en behandling, något som bidrar till en ökad trygghet för kunden. Det menar Hereya Savic på Laser & Estetik Mälardalen AB i Västerås, som tillsammans med sjuksköterska och läkare utför allt från tandblekning och botox till avancerade hudvårdsbehandlingar med kundens bästa i fokus. HEREYA SAVIC drömde om ett liv som hudterapeut och öppnade sin första egna klinik år 2005, efter att ha varit egenföretagare inom restaurangbranschen under många år tillsammans med sin man. Hereya, som alltid går in helhjärtat i allt vad hon tar sig för, har fått ett gott rykte i skönhetsbranschen tack vare sin stora omsorg om kunderna. Det handlar exempelvis om att välja rätt behandling för varje enskild individ, att inte ta extra betalt om behandlingen drar över tiden, liksom att ge utförlig information, så kunden vet hur han eller hon ska ta hand om sig själv och sin hud i vardagen. – Man måste utgå från sig själv. Hur hade jag velat bli bemött? Man mås-

te känna att man är i säkra händer och att man kan få svar på sina frågor om man skulle känna sig orolig. Mina kunder får därför gärna maila, ringa eller smsa när som helst, dygnet runt. Jag har alltid telefonen nära till hands, berättar Hereya. NÅGRA AV de behandlingar som

Laser & Estetik Mälardalen AB erbjuder är olika typer av hudbehandlingar, som behandling av hand och fotvårtor samt behandling av kärl eller fibrom. Permanent hårborttagning är en annan populär behandling, som utförs av utförs av diplomerad hud och laserterapuet med hjälp av laser eller dietermi, då man med hjälp av en nål går ner

i hårsäcken och bränner bort strået. Alla filler injektioner, botox och hudbehandling med Laser utförs av legitimerad läkare och sjuksköterska och eftersom laser endast kan ta bort hårstrån med pigment är dietermi en effektiv metod för dem som även vill få bort grå kroppsbehåring. Laser & Estetik Mälardalen AB utför även avancerad hudvård som exempelvis behandling av aktiv acne, där inte krämer och klinikbehandling räcker. Genom deras samarbete med läkare kan kunden få utskrivet antibiotika som en del av en kur, så man kan behandla både insidan och utsidan samtidigt. – Jag har läkare Peter Fågelsköld och sjuksköterska Amanda Gabriel

”Vår gemensamma kompetens och våra patientförsäkringar gör att man som kund kan känna sig trygg hos oss, vi vet vad vi sysslar med” till hjälp ett antal dagar i månaden, som utför de behandlingar som jag inte kan göra. Vår gemensamma kompetens och våra patientförsäkringar gör att man som kund kan känna sig trygg hos oss, vi vet vad vi sysslar med, avslutar Hereya.

www.foretagsextra.se/vasteras-laserestetik

Laserbehandlingar, Hudvårdsbehandlingar och Injektionsbehandlingar Tele: 021-127676 / 0709653449 • Stora gatan 38, 72212 Västerås • www.laserestetik.se västerås

41


Fjädrar från idé till produkt Lesjöfors är en ledande fjädertillverkare med internationellt välkända kunder. Företaget har ett brett sortiment av fjädrar, allt från standardfjädrar till skräddarsydda lösningar helt utifrån kundens unika behov. Deras beprövade problemlösningsförmåga är ett av de starkaste argumenten för deras kunder att anlita dem.

42

filipstad

LESJÖFORS HAR EN lång historia som företag.

Bruket startade redan år 1675 i Lesjöfors och det har tillverkats fjädrar här sedan år 1852. Fram till 1970 drevs verksamheten utav familjen De Geer men idag är industrikoncernen Beijer Alma ägare, där Anders Wall och hans son Johan har majoriteten utav aktierna. Lesjöforsgruppen är en stor grupp av företag i världen där Lesjöfors Fjädrar i Värmland är det största företaget.

”Vi är utsatta för en enorm prispress så det gäller för oss att balansera tillverkningskostnader och vara effektiva”

JAN FRIDHOLM, SOM är vd och ekonomichef på Lesjöfors Fjädrar AB, berättar att Lesjöforsgruppen tillverkar och lagerhåller runt 10 000 standardartiklar för direktleverans och

att de har sina kunder både lokalt och globalt. Företaget står på flera ben, dels levererar de fjädrar till så gott som alla bilmärkena till eftermarknad och grossister, dels riktar de in sig på hela


industrisektorn som kan vara inom kraft-, pappers-, och massaindustrin men även offshore, automation samt fjädrar för infrastruktur. När det gäller bilfjädrar i Sverige är exempelvis grossisten Mekonomen deras största kund och alla vet att de vill sälja billigt. – Vi är utsatta för en enorm prispress så det gäller för oss att balansera tillverkningskostnader och vara effektiva, säger Jan Fridholm. PRODUKTIONSCHEFEN JAN Carlson berättar

att de just nu i Europa lagerhåller någonting mellan 1,6 och 1,7 miljoner fjädrar och att det är med flexibiliteten och kvalitet de kan konkurrera. Han berättar också att stora kunder som valt en leverantör från öst ibland återkommer eftersom att det inte spelar så stor roll att produkten är billig så länge den är undermålig.

ETT OMRÅDE DÄR Lesjöfors Springs & Pressings visar sin verkliga styrka är vid problemlösning. Med en oefterhärmlig erfarenhet samt en unik kunskapsbank har de arbetat fram teoretiska modeller där nya fjädrars egenskaper beräknas fram med god tillförlitlighet. Den tunnaste tråd

företaget arbetar med är 0,03 millimeter och den grövsta är 65 millimeter. Kunskap om materialval, komposition och kvalitet är avgörande i utformningen. Den kunskap som finns i bolaget används också för personalen som är trogen sin arbetsplats.

– Undersökningar som gjorts visar att vi internrekryterar i stor utsträckning, avslutar Jan Fridholm. Lesjöfors is a global manufacturer and supplier with the market’s widest range of springs, gas springs and strip components. Our success is the result of years of dedicated work and research

into innovative problem solving across a range of major and diverse industries. Our experiwww.foretagsextra.se/filipstad-lesjofors

ence, along with our unique skills, access to resources and focus on continuous development processes delivers high tech customized solutions for every need.

SPRINGS - HIGH PERFORMANCE Inconel, Nimonic, Hastelloy, Elgiloy, MP35N, Titanium, High-tech calculations

Tillverkning av fjädrar sedan 1852

Fjädervägen 4, Lesjöfors • 0590-60 81 00 • www.lesjoforsab.com www.lesjoforsab.com

filipstad

43

A leading manufacturer of high performance springs and stampings for the Oil & Gas Industry


Hemtrevligt stöd- och rehabboende Björklidens rehab och boende startade för knappt ett år sedan och har på kort tid etablerat sig som ett gemytligt boende för personer som behöver komma tillbaka in i samhället av olika anledningar. Boendet ligger lantligt i en hemtrevlig nyrenoverad villa i vackra Högboda och personal finns tillgänglig dygnet runt för klienterna. ANETTE OCH RALF Söder startade

Björklidens rehab och boende sommaren 2017. Anette hade utbildat sig till socialpedagog år 2005 och efter några år i branschen valde hon att ta steget att starta ett eget boende tillsammans med sin make Ralf. De köpte en villa för att starta boendet

REHAB & BOENDE Kil/Högboda,Värmland Tel. 0725-62 88 08 www.bjorklidensstodboende.se 44

kil

och efter renovering och anpassning för verksamheten erbjuds idag ett hemtrevligt boende med plats för nio personer. – Jag hade velat arbeta med barnoch ungdomar, som ett jourboende, men jag och Ralf diskuterade noga igenom detta innan vi valde att starta för vuxna. Innan årets slut har vi en intention att starta HVB-boende, berättar Anette. IDAG RIKTAR SIG Björklidens boende och rehab till män, kvinnor och par från 21 år och uppåt. Även husdjur är välkomna. Målgruppen är personer med olika psykosociala funktionshinder, personer med beroendeproblematik eller personer som av en eller annan anledning har hamnat utanför det sociala livet och/eller arbetslivet. På boendet får klienterna hjälp att i lugn och ro hitta tillbaka till samhället genom att få hjälp att bygga en stadig grund att stå på. HÄR FÅR KLIENTERNA hjälpa till med vardagssysslor såsom matlagning, städning, handla eller gräva i trädgårdslandet men även hjälp www.foretagsextra.se/kil-bjorklidensstodbo

med myndighetskontakter eller vården. – Vi fungerar som deras förlängda arm, förklarar Ralf. I HUSET FINNS ett litet gym och

det erbjuds olika fritidsaktiviteter såsom meka med motorer, ta hand om smådjur och ridning. Ett fokus i verksamheten är välmående och konceptet bygger på KBT i kombination med mindfulness och massage. Verksamheten har på kort tid blivit omtyckt av många klienter, och mycket beror nog på Anette och Ralfs öppna, välkomnande bemötande. Anette säger själv att hon brinner för mötet med människor: – Till 95 procent är det gudomliga människor vi träffar, avslutar Anette.


Upp, upp och ned Hedgrens Byggkranar hyr ut bilburna-, semimobila- och tornsvängskranar samt bygghissar, teleportrar, hjullastare och annan utrustning som behövs för att få upp saker på höjden. Företaget har sin bas i Kil men tar uppdrag utanför Värmland om förutsättningarna är de rätta.

BENNY HEDGREN HADE arbetat med byggkranar i större delen av sitt liv innan han grundade Hedgrens Byggkranar för sju år sedan. Med en vilja av stål och en övertygelse om att hans affärsmodell var den rätta började han bygga upp en verksamhet som ska stå sig långt efter att han själv tackar för sig och går i pension. Affärsidén är lika enkel som genialisk, Hedgrens Byggkranar ser till att rätt byggkran med personal finns på plats för att ett bygge ska kunna förflyta smidigt, samtidigt levereras bygghissar som tar upp personal och mindre utrustning. BLAND FÖRETAGETS FEM anställda finns so-

nen Simon som ärvt sin pappas känsla för service och vilja att utvecklas. Han är klart bidragande till företagets utveckling de senaste åren och det är klart uttalat att det är han som kommer att ta över verksamheten den dag Benny bestämmer sig för att gå i pension. Och den dagen är inte mer än fem år bort menar Benny.

Vi hyr ut: • BYGGKRANAR • BYGGHISSAR • KRANFÖRARE

BLAND DET SOM kännetecknar bra service, enligt Benny, är att alltid ställa upp när en kund

”Vi växer långsamt men säkert. Vi ska koncentrera oss på att leverera rätt kran på rätt plats till rätt pris” önskar hjälp med något, då får egna intressen och planer helt enkelt maka på sig, och att alltid göra ett bra jobb. Han säger att det inte finns några genvägar och att säkerheten är det som måste gå i första hand. NU ÄR DET FRAMFÖR allt stora byggföretag som

hyr in kranar och de är måna om sina anställda och de vet att ett planerat lyft kan ställas in om vädret är dåligt och att det beslutet alltid är bättre än att äventyra människor liv och hälsa. Benny är medveten om att det är konjunkturen och efterfrågan i byggbranschen som styr men han vill köpa in fler kranar i framtiden. I augusti kommer det bland annat in en mobilkran från Holland. – Vi växer långsamt men säkert. Vi ska koncentrera oss på att leverera rätt kran på rätt plats till rätt pris, avslutar Benny. foretagsextra.se/kil-hedgrens

Vävaregatan 16, 665 32 Kil 070-601 04 84 info@hedgrens.com www.hedgrens.com kil

45


Effektivt och väletablerat tvätteri i Karlstad

Kem- & Vittvätt • Dukar • Mattor • Arbetskläder • Hästtäcken

Tvättmäster i Karlstad AB • Zakrisdalsvägen 28, 653 42 Karlstad Telefon 054-56 73 20 • Telefax 054-56 27 43 • info@tvatt-master.se

www.tvatt-master.se

46

karlstad


Tvättmäster i Karlstad AB tar emot de flesta textilier för tvätt, allt från kläder och mattor till kapell och hästtäcken. Tvätteriet har en lång erfarenhet och kunnig personal som kan handskas med tvätten på ett tryggt och säkert sätt. I tvätteriets kundkrets finns bland annat hotell och företag i Karlstad med omnejd. TVÄTTMÄSTER I KARLSTAD AB har över 30 års

erfarenhet av kem- och vattentvätt. De tar emot alla typer av kläder, mattor, sängkläder, borddukar och gardiner, till och med hästtäcken och kapell. Tvätteriet och butiken för inlämning finns i Zakrisdals industriområde. FÖRETAGET ÄGS AV Johanna Eriksson och Weronica Byström. Idag har företaget fem anställda. Johanna började på Tvättmäster 1998. Då ägdes företaget av hennes bror och en kompanjon

till honom. För 4,5 år sedan löstes brodern ut och Weronica kom in i bilden. Johanna och Weronica kände varandra genom sitt gemensamma intresse för hästar. – Det är klart att man var orolig. Det ska jag inte sticka under stol med, men jag hade kommit till en punkt i livet när jag ville göra något annat. Vi har fått kämpa och lyckats hyfsat, säger Weronica. Johannas pappa är numera pensionerad, men han hjälper fortfarande till med det administrativa. – Pappa ställer upp otroligt mycket. Han kan det här med papper och jag försöker lära mig och sätta mig in i det. Jag är lite intresserad av siffror, men jag har inte tålamod att sitta en hel dag med papper, säger Johanna. JOHANNA OCH WERONICA har fördelat arbets-

uppgifterna så att Johanna arbetar med kemtvätten och pressar medan Weronica tar hand om mattorna och kör dalslandsturen med en av lastbilarna. Våttvätten sköter de tillsammans. För att inte blanda ihop kläderna märks de innan de tvättas. Tack vare rymliga lokaler har de gott om

plats, vilket också bidrar till effektiv hantering och snabba leveranser. EFTER 30 ÅR I branschen är tvätteriet väl eta-

blerat och har skapat sig en stabil kundkrets. Bland kunderna finns bland annat flertalet hotell i Karlstad. Företaget tar sig även an arbetskläder åt andra företag, bland annat åt tandläkare och industrier och även åt privatkunder. Tvättmäster i Karlstad är även återförsäljare av arbetskläder och skor från Robustor.

TVÄTTERIET SAMARBETAR med flertalet buti-

ker vilka fungerar som ombud för konsumenttvätt. Samarbetsbutikerna finns i Karlstad, Kristinehamn, Bengtsfors, Brålanda, Dals Långed, Ed, Färgelanda, Mellerud, Säffle och Åmål. Hämtning och lämning utförs med någon av tvätteriets turbilar.

foretagsextra.se/karlstad-tvattmaster

karlstad

47


Levererar godset i oskadat skick Henry Nybergs Åkeri är mån om att leverera godset på ett tryggt och säkert sätt. Chaufförerna är noggranna med att det inte sker några slarvolyckor, vilket uppskattas av företagets kunder, som vet att det är ett åkeri att lita på. Åkeriet har funnits i cirka 60 år och idag är deras fyra bilar ständigt i trafik.

HENRY NYBERGS Åkeri har fyra bilar som kör under LBC Logistik i Kristinehamn. Åkeriet äger även Lots & Körservice som tillhandahåller chaufförstjänster till åkerier. Företaget grundades 1957 av Henrys far Gösta Nyberg. När han drog sig tillbaka tog Henry och hans bröder Kjell och John-Erik över genom att starta varsitt åkeri. Henry har ägt Henry Nybergs Åkeri sedan 1974 och hans son Reine och fru Susanne började jobba i företaget för nio år sedan. Reine hjälper till och avlastar sin far, medan Susanne jobbar i kontoret med administration. EFTER ATT ÅKERIET förvärvade

Lots & Körservice är det ett tiotal anställda i företaget. Tack vare företagsköpet kan de hyra ut chaufförer

som kan ta uppdrag med kort varsel. De kan också själva flytta anställda mellan de två bolagen och täcka upp vid sjukdomar eller annan frånvaro. – Jag körde grävmaskin förut, men så kom vi in i en lågkonjunktur och då fick nästan alla av oss gå hem. Då sa far, att han skulle köpa en bil så att jag fick börja jobba här. Jag tänkte: ”Varför inte”, och det har ju gått bra, berättar Reine. BESKRIVER åkeribranschen som en hård bransch med tuff konkurrens. En åkare bör vara

HENRY

Stormgatan 20, 652 21 Karlstad Tel: 054-85 34 80 48

karlstad

flexibel och för dem som jobbar i företaget har jobbet blivit en livsstil: – Vi kör aldrig sönder något. Vi är noga med att det inte ska bli några slarvolyckor. Det har kunderna märkt. De vet att vi är dyrare än många åkerier, men för dem är det viktigast att godset kommer fram i oskadat skick, säger Reine. REINE VILL ATT företaget ska utvecklas och expandera. När de fick chansen att köpa Lots & Körservice

”Vi kör aldrig sönder något. Vi är noga med att det inte ska bli några slarvolyckor. Det har kunderna märkt. De vet att vi är dyrare än många åkerier, men för dem är det viktigast att godset kommer fram i oskadat skick” i Karlstad fick de möjlighet att ta extra körningar eftersom det fanns fler chaufförer att tillgå, och de är mycketnöjda med sin personal. På grund av pressade tidtabeller hinner far och son sällan prata, så därför hittar de gärna på aktiviteter utanför jobbet. Båda två gillar att köra rally på fritiden. Henry har nyligen skaffat sig en Golf som han deltog i Svenska Rallyt med.

www.foretagsextra.se/karlstad-henrynybergsakeri

Fageråshöjd 366, 660 60 Molkom Tel: 054-21 31 31


T T

GÖTALAND

Den sydligaste av Sveriges tre landsdelar, Götaland, består av landskapen Blekinge, Bohuslän, Dalsland, Halland, Skåne, Småland, Västergötland och Östergötland samt Öland och Gotland. Här bor cirka 4,4 miljoner människor.

I västra Götaland har kusten utgjort Sveriges port mot väster, med en intensiv exportoch importverksamhet i framförallt Göteborgs hamn. I länet idag är det den privata tjänstesektorn som sysselsätter flest. Den snabbast växande näringslivssektorn är en helt ny bransch, nämligen turism, rekreation, sport, underhållning och media.

I östra Götaland framstår fortfarande Småland med den berömda Gnosjöandan som ett av Sveriges mest intressanta och framgångsrika småföretagarområden. Gotland är Sveriges mest företagstäta län och har Sveriges mest företagsamma kvinnor. Ön är ett utpräglat småföretagarsamhälle, där de flesta företag i öns privata näringsliv har färre än ett dussintal anställda.


Trevligt gäng bakom kassorna På ICA Supermarket Tibro tycker man om att ha skoj, så vid särskilda högtider klär medarbetarna ut sig i skojiga dräkter, men framför allt är de måna om att ge kunderna ett personligt bemötande. Buti­ ken har också satsat stort på färskvaror och er­ bjuder gärna det lilla extra till dem som är intresserade av matlagning. MAGNUSSON började jobba på ICA i Karlsborg redan som 15-åring. Hon blev själv handlare 1989 då hon tillsammans med sin man tog över ICA i Floby. Där stannade hon i sju år tills hon flyttade till Tibro 1996. ICA i Tibro startade 1974 och blev supermarket vid millennie­skiftet. Coop fanns i den större grannfastigheten men när den lades ner 2001 köpte Annelie fastigheten och flyttade dit ICA, som idag har 43 anställda.

ANNELIE

ICA SUPERMARKET TIBRO har öppet varje dag klockan 7–22 året runt. Det är en komplett butik där man kan beställa tårtor, sallader, pajer, mackor, potatisbakelser och hamburgare av pulled pork. Den senaste nyheten är räkbakelserna som finns i två varianter. Butiken erbjuder även ett stort urval av charkvaror och på grillsidan hittar man sex dagar i veckan kyckling, revben, kycklingvingar, kycklingspett och kycklingben med mera. Allt grillat utom kycklingspetten tillreds på plats.

Maten och färskvarorna är i fokus. Butiken riktar sig till dem som gillar att laga mat och erbjuder dem gärna det lilla extra. – Vi har kunder hela tiden. De som jobbar på nätterna kommer hit och handlar tidigt på morgonen innan de ska åka hem och lägga sig, säger Annelie.

TIDIGARE HADE ICA Supermarket Tibro även ett postkontor, men det har tagits bort för att självskanningen ska få plats. – Många frågade efter självskanning. Det var djärvt att avsluta posttjänsterna, men det har visat sig att det var rätt beslut, säger Annelie.

FLESTA KUNDERNA bor i Tibro. Drygt 2 000 personer från Tibro pendlar till sina arbetsplatser i Skövde och därför finns ICA Supermarket Tibros största konkurrenter där, eftersom de som jobbar där också passar på att handla innan de åker hem.

HON GILLAR OMVÄXLINGEN i sitt

DE

arbete där allt från att städa till att planera för butikens framtid ingår. Hon uppskattar både mötena med kunder och diskussionerna med de anställda, och framför allt att ingen dag är den andra lik och att det inte går att förutse hur dagen kommer

Välkommen till ICA Supermarket i TIBRO! 50

tibro

att se ut när hon åker hemifrån på morgonen. – På morgonen tar jag en runda i butiken och hälsar på alla som jobbar. Detta korta lilla möte kan leda till något som jag inte hade planerat för just den dagen, säger hon. NÄR ICA NYLIGEN firade 100-årsjubileum bjöd ICA Supermarket Tibro på tårta. Den dagen stod Annelie och serverade kaffe i papiljotter och morgonrock dagen till ära. – Att klä ut oss är en grej som vi genom åren har tyckt varit roligt, säger hon avslutningsvis. www.foretagsextra.se/tibro-supermarket


Växthuset i Skövde säljer snittblommor och krukväxter samt utför binderier till alla slags högtider, festligheter och tillfällen då det krävs en snygg bukett. Och i en stad som Skövde finns det många sådana tillfällen. Här vill man ha det snyggt omkring sig.

En grön oas mitt i stan PER-OLOF KARLSSON är vd och ägare av Växthuset i Skövde. När han startade Växthuset var det för att ge Skövdeborna fräscha blommor och krukväxter och skönhet i sin vardag. Här hittar man alltid ett stort utbud av färska och vackra snittblommor. Per-Olof Karlsson som arbetat med blommor under många år säger att det märks att kunderna ställer större krav på just detta mer än förut. Det gäller även krukväxtplanteringar som ska vara snygga och hålla för evigt så länge man sköter dem. VÄXTHUSET kommer kunderna för att de vet att det finns ett stort utbud av färdiga paket som gör TILL

Gustav Adolfs gata 40 Skövde Tel 0500-413320

att de slipper stå och vänta på att en krukväxt ska planteras och göras i ordning eller en bukett bindas. Just det stora utbudet av olika modeller i alla möjliga prisklasser är uppskattat.

”Jag har bra anställda som är otroligt duktiga i sitt yrke. Det är de som gör att kunderna kommer tillbaka”

SNITTBLOMMOR och krukväxter finns här allsköns tillbehör som förväntas. Det är krukor i olika storlekar och färger, vattenkannor, näring och stödpinnar. Däremot finns inget onödigt som kaffeserviser, korgstolar eller partytält. Det här är en ren blomsterhandel som håller på med en enda sak – blommor och växter av hög kvalitet. UTÖVER

SKÖVDEBORNA GILLAR Växthuset, här vet de att de får valuta för sina pengar. I företaget finns det totalt tolv anställda var av flera är timanställda och de är alla väl förtrogna med att skapa snygga alster. - Jag har bra anställda som är otroligt duktiga i sitt yrke. Det är de som gör att kunderna kommer tillbaka, avslutar Per-Olof Karlsson.

www.foretagsextra.se/skovde-vaxthuset

skövde

51


Kyltransporter på fyra hjul Falköpings Kyltransporter transporterar mejeriprodukter åt Falköpings Mejeri i Skaraborg, Småland, Östergötland, Närke och Halland. De kör även kylbud och återvinningstransporter i södra Sverige. CLAES CLAESSON grundade Falköpings Kyltransporter år 2007 efter att ha kört lastbil på heltid sedan 1988. Med pappa som lastbilschaufför och farbröder som åkare var det lätt att hitta förebilder. Sitt första egna åkeri startade han tillsammans med en kompanjon 1991. – Vi körde på utlandet i tio år så länge det bar sig, säger Claes. FÖR CLAES VAR DET TUNGT att

inse att företaget inte skulle klara sig, han vill inte tala illa om kompanjonskapet, men han blev övertygad om att han behövde ha total kontroll själv om han skulle göra något liknande i framtiden. När han lämnade in konkursansökan rannsakade sig själv och kom fram till att det måste gå att göras bättre. Efter att ha återgått till att vara anställd var han fast besluten om att samla ihop kapital för att starta ett nytt

52

falköping

åkeri som skulle skötas annorlunda. MÅNGA SADE ATT HAN inte skulle klara det, vilket sporrade Claes till att bevisa motsatsen. När han fick möjlighet att köpa ett fordon av sin arbetsgivare såg han till att ordna finansiärer. Som arbetsledare visste han ju mycket väl vad åkeribranschen handlade om. CLAES FRÅGAR SIG ständigt hur man kan göra saker på ett annat sätt för att effektivisera och förenkla så att det blir bättre, snabbare eller billigare. Även om han själv inte sitter inne med alla svar tror han att förbättringsviljan är drivkraften bakom hans entreprenörskap. Finns det vilja, kunskap och fantasi så lyckas man, säger Claes.

har Falköpings Kyltransporter totalt tolv bilar,

I

åtta är kylbilar och sex har släp. Mejerivaror, styckegods och återvinning är huvudinriktningen. Falköpings Mejeri och Post Nord är de största kunderna och fler kommer hela tiden till. Kunderna är nöjda så företaget växer. CLAES BESKRIVER SIG som en

DAGSLÄGET

www.foretagsextra.se/falkoping-kyltransport

som alltid velat arbeta åt sig själv men betonar att det inte är han som ledare som är hela anledningen till att företaget är framgångsrikt. Istället lovordar han sina anställda och tackar dem för att de lyckas som grupp. – Utan de anställda är ett företag ingenting, avslutar Claes.


Paret Enell driver två vitt skilda verksamheter i samma företag, å ena sidan markarbeten med grävmaskin och väghyvel, å andra sidan grafisk design och kommunikation.

Två branscher i ett företag MARTIN ENELL äger och driver

MEGHA, Martin Enell Gräv & Hyvel AB. För ett drygt år sedan startade hans fru Åsa A LA ENELL – grafisk form & kommunikation som en biverksamhet till det redan befintliga aktiebolaget. Martin har en bakgrund som grävmaskinist på ett markföretag i regionen, men har under flera år även haft en enskild firma med en grävmaskin. För tio år sedan tog han steget fullt ut och köpte en väghyvel. – Det är en maskin som inte är så vanlig och det fanns ett sug efter den så väghyvel blev min nisch, konstaterar Martin. Väghyveln används för att justera inför asfaltering. Martins jobb är att göra grusytan under asfalten lika slät som den färdiga asfaltsytan. Han måste planera arbetet så att vattnet rinner till brunnar och inte skapar pölar. Vid nyproduktion som nya vägar eller industrier har Martin GPS i väghyveln till sin

hjälp. I andra fall måste han förlita sig på sin egen expertis och laser för att det ska bli rätt fall och vattnet ska rinna åt rätt håll. Martin betonar vikten av att följa upp jobben genom att åka ut och titta på slutresultatet och se om allt blev som det skulle. REDAN FÖRSTA året fick Martin

kontakt med ett asfaltbolag som han har fått uppdrag av varje år sedan dess. Vid sidan om arbeten med väghyveln åtar sig Martin också jobb med sin grävmaskin och lastbil, exempelvis skogsvägar, dikningar, avlopp och transporter. Martin gör även husgrunder och annat som dyker upp.

ÅSA JOBBADE under många år som grafisk formgivare och projektledare på en marknadsavdelning. Efter 20 år tog hon steget till att starta eget via en kortare anställning på en mindre konsultbyrå. Att starta en biverksamhet i Martins bolag blev

ett smidigt alternativ. Åsa kände sig trygg eftersom Martin hade drivit sitt företag i flera år och hade koll på alla detaljer kring att vara egenföretagare. Det var bara att köra igång. ÅSAS KUNDER finns inom många

olika branscher. Hon skapar grafiska profiler åt företag, men hon gör också copyarbete och korrekturläsning. Uppdragen kan vara att skapa en helt ny grafisk profil eller att fräscha upp en befintlig. – Jag pratar mycket om att vårda ett varumärke och målet är att ge mina kunder en tydlig identitet och bra verktyg för att bygga och bevara sitt varumärke. Jag samtalar ingående med kunderna för att lära känna dem och verkligen förstå deras behov för att kunna göra en rättvis marknadsföring som speglar deras varumärke, berättar Åsa. Hon hjälper gärna till med trycksaksproduktion, webbdesign och annat där den grafiska profilen kan implementeras.

ÄVEN OM Åsa och Martin är verksamma inom helt olika branscher vill de alltid utföra sina uppdrag utifrån mottot – personligt och med fokus på nöjda kunder. De gör gärna det där lilla extra för att ro ett projekt i hamn. Det viktigaste för dem båda är att behålla sina kunder!

www.foretagsextra.se/habo-megha

megha m a r t i n e n e l l g r äv . h y v e l a b

habo / mullsjö

53


Unika upplevelser i naturskön miljö Mullsjö Konferens & Friluftshotell bjuder på naturnära upplevelser för rekreation, konferens eller större tillställningar som bröllop och högtidsdagar. I restaurangen Gretas Mat och Vin serveras vällagad mat med råvaror från trakten. BÅDE NINA TJÄDER, som är platschef för Mullsjö Konferens & Friluftshotell, och Amanda Lindberg, som är restaurangchef för Gretas Mat och Vin, är relativt nya på sina poster och de har stora planer för kommande säsong. Mullsjö Konferens & Friluftshotell tillhör Gyllene Uttern Hotel Group där även Gyllene Uttern och Hotell Ullinge ingår. – Vi kompletterar varandra bra, säger Nina. UTMANINGEN ATT utveckla Mullsjö Konferens & Friluftshotell till ett självklart val för folk som söker en aktiv semester med bad, golf, vandring och ridning under sommaren och skidåkning under vintern. Det ska också vara ett självklart för livets stora fester som högtidsdagar och bröllop, samtidigt som olika företag ges utrymme för konferens och kick off.

FRÅN BÖRJAN DREV Friluftsfrämjandet hotel-

let men det var för stort för en förening och nu är det tyska ägare som fastnade för den natursköna omgivningen med de enorma möjligheterna. Tanken är att erbjuda en unik naturupplevelse med mycket god service och småländsk värme.

– Känslan av ett frilutshotell ska vi bevara, säger Nina. HOTELLET LIGGER bokstavligen mitt ute i sko-

gen, idylliskt överblickande Mullsjön där det råder lugn och harmoni. Gästerna har möjlighet att utforska och uppleva naturlivet under dagtid för att sedan erbjudas en kulinarisk helhetsupplevelse på Gretas Mat och Vin där den omtänksamma personalen är minst lika viktig som maten och drycken på bordet. Den mysiga nyrenoverade restaurangen som tidigare mest vände sig till konferensgäster lockar nu ortsborna med de nya spännande menyerna. – De som bor runtomkring behöver inte längre åka in till stan för att gå på en bra restaurang. Vi är i många fall ett bättre alternativ, säger Amanda.

TANKEN ATT LOCKA till sig privatpersoner och familjer delar Nina och Amanda, de vill bredda sig och skapa något nytt. I det konceptet ingår mindre konferenser där det totala intrycker blir ett underbart minne. – Vi erbjuder värme och kärlek i friluftsriket långt borta från stadens stress, avslutar Nina.

www.foretagsextra.se/mullsjo-mullsjohotell

MULLSJÖ KONFERENS- OCH FRILUFTSHOTELL Sjövägen 90, 565 31 Mullsjö l 0392-454 00 l www.mullsjohotell.se 54

mullsjö


Trygg service med personligt bemötande DEN MÅNGSIDIGA bilmekanikern

Sixten Anger har arbetat som bilmekaniker i tjugo år och driver Angers Bil & Service i Mullsjö sedan fyra år tillbaka. Tack vare sin bakgrund inom bildemontering och det stora intresset för motorer av alla slag har han kunskap om såväl bilar som traktorer och andra motordrivna maskiner och kan därför reparera och serva det mesta.

I VERKSTADEN PÅ Järnvägsgatan

tar han emot både privatpersoner och företagskunder och hjälper till med allt från bildiagnos till däckbyten och motorreparationer. Sixten lämnar alltid garantier på upp emot

tre år, då han är en del av den nationella kedjan Mekopartner, samt är med i Sveriges Fordonsverkstäders Förening. FÖR ATT KUNNA erbjuda extra bra

service tar Sixten emot bilar även utanför öppettiderna, vilket fungerar genom att man som kund kan lämna in bilnyckeln via en larmad nyckelbox. Inom en snar framtid planerar han även att starta upp ett kafé tillsammans med sin hustru Marie, med temat 50- och 60-tal. Hemlagade godsaker kommer då att serveras i en trivsam retromiljö, precis som förr i världen.

www.foretagsextra.se/mullsjo-angers

Jönköpings nöjespalats JON ESPESET och Patrik Snygg

byggde restaurang Harrys i Jönköping år 2003 och ett antal år senare huserar dem i den gamla Folkets husbyggnaden med biograf och flera restauranger i stans bästa läge. Här har de utrymme för en genuin krogshow, rejält julbord samt mat och dryck från lunch till sent på kvällen samt catering och öl och whiskeyprovningar.

INNAN JON och Patrik kom till

Jönköping hade de drivit restauranger och hotell på flera håll i såväl Norge som Sverige. År 1996 var de bland annat en av de första att öppna restaurang ute på piren. Båda har gått den gamla tidens mångåriga skola och kan med andra ord branschen från grunden.

MED HARRYS har de en framgångsrik restaurang som följer ett koncept som går hem i Sverige, en del maträtter går att känna igen överallt men en specialare är Jons trerättersmiddag som inte går att få tag på någon annanstans. En av alla anledningar att roa sig i ett riktigt nöjespalats.

www.foretagsextra.se/jonkoping-harrys

Verkstaden som siktar mot stjärnorna BMS Engineering AB är ett välkänt namn bland motorsportsentusiaster runt om i landet, tack vare lång erfarenhet i branschen och flertalet medaljer i bagaget. Tony Bryntesson, som själv har en bakgrund som racerförare är VD för verksamheten, som hjälper såväl nybörjare som proffs att serva och bygga nya fordon för skandinaviska förare inom klassen V8 Thunder Cars. TONY BRYNTESSON har sysslat med motorsport sedan år 1975 och tävlade inom dragracing fram till 1995 och gick därefter över till att tävla inom banracing, innan han år 2006 överlät körandet till andra förare i sitt eget racingteam Bryntesson Motorsport. Idag är han aktiv inom klassen V8 Thunder Cars, som innefattar de tre muskelbilsikonerna Ford Mustang, Chevrolet Camaro och Dodge Challenger. Tony tycker det är roligt att få arbeta med det han brinner mest för i livet och menar att det är en social och spännande bransch, där man ständigt ställs inför nya utmaningar. BMS ENGINEERING AB beställer hem och monterar nya tävlingsbilar, samt bygger om och servar äldre fordon. Tony och hans kollegor hjälper även en del kunder med sina amerikanska bilar, med allt från mindre servicejobb till motorrenoveringar. Det egna teamet är en

annan viktig del av verksamheten, som har fått god utdelning under årens lopp. År 2014 tog de till exempel SM-guld med Jens Edman i spetsen och år 2017 var det Mattias Lindbergs tur, som året innan dess kommit tvåa. Emil Persson är lagets nuvarande stjärna, som har tre medaljer i World Championship inom Ledgend Cars bakom sig samt ett färskt SM-guld i V8 Thunder Cars från årets säsong. ATT BMS ENGINEERING AB har

lång erfarenhet av motorsport är en stor fördel för det dagliga arbetet i verkstaden, samt att deras team är ett av de bästa inom den svenska scenen. Tony menar att det är på det sättet man vinner förtroende från kunderna och visar att man förstår sporten från grunden.

ANGERS BIL & SERVICE Järnvägsgatan 49, 565 32 Mullsjö • 076-39 48 200

www.angersbilservice.com

Tel: 036 - 71 94 80 Brunnsgatan 13, Jönköping jon@harrysjonkoping.se • harrys.se

Läs mer på: www.foretagsextra.se mullsjö

55


Raka rör och bra service Sandbackens rör är en etablerad aktör inom vvs, kyla, sprinkler, fjärrvärme, gas och industriella processer. Firman är an av de ledande leverantörerna av rörtekniska lösningar och finns på flera orter i landet. KLAS MEIJER har varit vd på Sandbäckens Rör i Jönköping sedan 2015. Han har gått den långa vägen från att vara rörläggare under åttiotalet till att först vara projektledare innan han blev högst ansvarig. – Vi kan erbjuda allt inom vs från servicejobb hemma hos privatpersoner till att bygga fabriker med tryckluft, kyla och värme, säger Klas. SANDBÄCKENS RÖR har egna in-

genjörer och specialister med de licenser som krävs efter som säkerhetsklassningarna och behov av kunskap är stort. I Jönköping har de en egen ingenjör som är en av de fyra som arbetar på kontoret. Klas beskriver att de behöver vara så många eftersom det är mycket pappersar-

bete med alltifrån att dokumentera egenkontroll, räkna på jobb, riskbedömning, rita och projektera samt naturligtvis hålla reda på ekonomin. Ute på fält är de femton stycken montörer. Tillsammans omsätter företaget 38 miljoner kronor. – År 2015 omsatte vi 24 miljoner, så vi har haft en stark tillväxt, säger Klas.

”Vi kan erbjuda allt inom vs från servicejobb hemma hos privatpersoner till att bygga fabriker med tryckluft, kyla och värme”

TIDIGARE HAR Sandbäckens Rör i Jönköping mest utfört entreprenad inom värme och sanitet. Tack vare sin breda kompetens har de ett gott rykte och de har byggt flera kvalificerade rörinstallationer till uppdragsgivare inom den offentliga sektorn likväl som den privata sfären. Genom att hela tiden arbeta med minutiösa förberedelser och god

SEDAN EN TID tillbaka har företaget fokuserat på att bygga upp servicedelen för att vara attraktiva även för eftermarknaden. Klas säger att det inte skulle gå att driva ett företag som Sandbäckens Rör utan kompetent personal. Målet är uttalat att växa med service och där ingår

planering i kombination med yrkesskicklighet är de kända för sin pålitlighet och att även kunna erbjuda en attraktiv prisbild.

det att utbilda personalen och vara medveten om att företaget består av sina medarbetare och att allt hänger ihop från montörernas möte med kunden till hans eget jobb som ansvarig. – Våra montörer representerar företaget lika mycket som jag, avslutar Klas.

www.foretagsextra.se/jonkoping-sandbackens

Välkommen till oss! Sandbäckens Rör i Jönköping AB Kabelvägen 12 • 533 02 Jönköping Tel. 036-291 44 40 • www.sandbackens.se 56

jönköping

Vi sysslar med alla förekommande VVS-arbeten, återförsäljare av Thermias värmepumpar.


Allt under chassit Tobidan-Bremsomat i Jönköping säljer komponenter till bussar, lastbilar, släpvagnar och trailers. I sitt sortiment har de högkvalitativa produkter från de främsta tillverkarna men det som verkligen skiljer ut dem från andra i branschen är företagets stora fokus på kvalitet och service.

FÖRETAGET TOBIDAN-BREMSOMAT

som grundades i början av nittiotalet i Danmark har funnits tio år i Sverige och Fredrik Warnbring som är Country Manager var med från början. Innan han byggde upp distributörverksamheten var han på tillverkarsidan och totalt har han arton år i branschen. Företaget har kontor och lager i alla nordiska länder samt expanderar i de baltiska länderna med ambition att öppna upp verksamheten även på det europeiska fastlandet. Med hård ekonomisk styrning har bolaget byggt upp en fond som gör det trygga och stabila, det kan växa med egna finansiella medel utan att behöva låna pengar av en bank. KUNDERNA ÄR i huvudsak åkerier och bussbolag med egna verkstäder samt fristående verkstäder. En sak som skiljer Tobidan-Bremsomat från sina konkurrenter är att de inte har några butiker dit åkaren själv behöver åka till för att köpa en koppling som ska bytas ut utan istället vänder man sig direkt till verkstaden. För att det ska fungera krävs en hög servicenivå och snabba, säkra leveranser , vilket är precis vad företaget gör. Det ger också verksta-

den en möjlighet att tjäna en slant på reservdelen utöver ersättningen för arbetet. I PRODUKTKATALOGEN finns allt från strålkastare och stötfångare till tryckluftsbromsdelar, bromsskivor, bromsklossar, skivbromsar, förskruvningar, bromsrör, luftbälgar, stötdämpare, kopplingar, styrdelar, remsträckare, remmar, startmotorer, generatorer, vattenpumpar, hjullager, nav och diagnosverktyg. Det är inte ett brett sortiment utan snarare en specialisering på tryckluft, broms, styrning, turbo, pumpar och filter. Framförallt säljer vi det som finns under chassit och där går vi på djupet och är störst i Norden, avslutar Fredrik.

www.foretagsextra.se/jonkoping-tobidan

Tel: 036–340080 • Maskingatan 2, 55474 Jönköping fw@tobidan.com • www.tobidan.com jönköping

57


MaskinTrading AB

Vi uppskattar att du vänder dig till oss! En trygg affärspartner

Lastbilar Entreprenadmaskiner

Försäljning

VD Ricky Lindqvist 070-254 88 89

Se vår utbud på blocket blocket.se/maskintrading

Magretelundsvägen 22 331 34 Värnamo entreprenadmaskiner@hotmail.com www.maskintrading.com

58

värnamo


”Normalt sett säljer vi mellan 70 och 80 lastbilar och maskiner om året”

Rätt lastbil eller maskin när det gäller Maskintrading i Värnamo AB köper, byter, säljer och förmedlar lastbilar och entreprenadmaskiner till företag och privatpersoner över hela landet. I sitt stora begagnat sortiment har de alltid fina lastväxlare, dragbilar, hjullastare, hjulgrävare och bandgrävare. Dessutom är de återförsäljare av svenska SB Grävtillbehör som har skopor och kvalitetsverktyg till alla typer av grävmaskiner. ÅR 2007 äger Ricky Lindqvist Maskintrading i Värnamo AB som specialiserat sig på att köpa, sälja och förmedla entreprenadmaskiner och lastbilar till privatpersoner och företag. Man kan säga att företaget säljer allt som har med hydraulik att göra. Totalt har Maskintrading i Värnamo fyra anställda.

SEDAN

RICKY grundade Maskintrading AB så höll han på med exakt samma sak i enskild firma under mer än fyra år. Tack vare att alltid leverera bra maskiner till kräsna köpare fick Maskintrading rykte om sig att vara pålitliga och enkla att ha att göra med. – Och när omsättningen ökar mycket bör man inte hålla på i enskild firma, säger Ricky.

INNAN

BÖRJAN höll Maskintrading hus i Markaryd men vartefter maskinparken och behovet av bättre servicelokaler ökade så letade Ricky med ljus och lykta tills han hittade rätt fastighet i Värnamo. Här får han utrymme för att göra det han gillar bäst, nämligen att göra affärer. Främst säljer de lastbilar från prestigemärken som Volvo, Scania, Man och Mercedes.

FRÅN

RICKY SITTER inte still långa stunder under da-

garna utan han jagar rätt på lastbilar och entreprenadmaskiner över hela Sverige som han tar in, fixar till och säljer igen. I många fall är det regelbundna kunder som väljer att köpa nytt och vänder sig till Maskintrading när de ska sälja för att sedan köpa nytt igen. – Tack vare många återkommande kunder blir det lättare, vi litar på varandra, säger Ricky.

UTÖVER DE KUNDER som tar sig till Värnamo för att se maskinen innan de köper den sker många affärer via Blocket där Maskintrading har en egen butik. – Normalt sett säljer vi mellan 70 och 80 lastbilar och maskiner om året, säger Ricky. TILL SIST, Maskintrading har ett dotterbolag

som heter Sydsvenska Fastigheter som äger och hyr ut kommersiella fastigheter i Värnamo, hör gärna av er till Ricky om ni är i behov av nya industrilokaler. – Jag hinner med det också, avslutar Ricky. www.foretagsextra.se/varnamo-maskintrading värnamo

59


”Vi arbetar efter en tioårsplan då vi ska växa in i lokalerna och öka produktionen varefter”

Framtidens förpackningar Quadpak tillverkar plastpåsar för livsmedel och andra krävande produkter, det är bagin-box och andra smarta påsar. Sedan i somras bedrivs verksamheten i nya, effektiva lokaler och årligen rullas det ut runt 85 miljoner påsar för leverans i hela Europa. FÖRETAGET QUADPAK i Värnamo registrera-

des år 2005 och verksamheten startade på hösten året därefter när de första maskinerna installerats. Från början var det ett par personer som arbetat länge på SCA och som kunde mycket om kartonger som ville vidga sina vyer. Helena Byssel som är försäljnings- och marknadschef berättar att de som var med från början såg att det här med bag-in-box var framtiden. – SCA ville behålla kartongerna som sin kärnkompetens och de ansåg att tillverkningen av påsar skulle läggas separat i ett fristående bolag, säger Helena.

SAGT OCH GJORT. Quadpak såg dagens ljus och

nu föddes devisen: Think inside the box. Den första maskinen levererades från Sydafrika men det visade sig att det inte bara var att trycka på en knapp så var allt frid och fröjd. Plast kan nämligen vara en nyckfull produkt som inte helt enkelt gör som användaren alltid vill. Ägarna till Quadpak hittade Stellan Flensmo som arbetat med plast i hela sitt liv och han anställdes som vd. – Jag har nu arbetat med plast i tjugofem år, säger Stellan.

DE FÖRSTA ÅREN var det bara Stellan och en till i företaget och produktionsvolymen var blygsam. Med tiden fick Quadpak fler kunder och verksamheten växte. Idag arbetar fjorton personer på företaget i drygt tvåtusen kvadratmeter stora och fräscha lokaler som invigdes i juni. Här bedrivs verksamheten effektivare samt att de kan öka tillverkningen av livsmedelsgodkända

60

värnamo

förpackningar. – Förpackningar för livsmedel kräver en viss miljö och renlighet, berättar Stellan. VI KÄNNER IGEN påsen som bag-in-box men

namnet till trots så har Quadpak bara en vinkund än så länge. Det är dessutom med så stora påsar som fem, tio och tjugo liter som säljs till restaurang. Påsarna är fyrkantiga och det är också en ledtråd till företagets namn. Den flexibla mjuka påsen i kombination med sin kartong har blivit UN-godkänd och får frakta farligt gods som olja och kemikalier i klass 2 och 3. – Det är unikt, det finns inte många liknande påsar i världen, säger Stellan.

– Vi arbetar efter en tioårsplan då vi ska växa in i lokalerna och öka produktionen varefter, avslutar Helena. www.foretagsextra.se/varnamo-quadpak

In need of smart and flexible packaging?

BAG-IN-BOX In need of smart and

Inflexible need of smart and packaging? flexible packaging?

BAG-IN-BOX BAG-IN-BOX

QUADPAK HAR SOM ambition att växa. Företaget

ägs till femtio procent av det amerikanska bolaget CDF Corporation och till fyrtio procent av två investerare från Stockholm, Per-Erik Molin och Bengt Ellow, resterande tio procent innehas av Stellan i sin roll som vd. Helena betonar värdet av att ha starka ägare i botten som ser långsiktigt på verksamheten. – Det har varit många tuffa år för oss som ett litet bolag att komma dit vi är men våra ägare har varit tålmodiga, säger Helena.

HELENA KOM IN som nummer sex i företaget och hennes kompetens inom exportmarknaden och kunskaper i spanska har sett till att de ökat sina marknadsandelar via en spansk distributör som i sin tur förser runt 80 till 90 kunder med påsar från Quadpak.

Tel. (0)370-10111

www.quadpak.se www.quadpak.se

www.quadpak.se


”Vi säljer allt som har med bilägandet att göra. Det är nybilen, servicetjänster och recond. Naturligtvis finns här alla tillbehör som behövs för ett kreativt bilägande som takboxar, cykelställ och skidhållare”

Funktion och design Tradition och stabilitet. Arvidsons Bilfirma grundades redan 1927 och har haft samma adress sedan 1937 så det är ingen överdrift att påstå att stamkunderna hittar hit. Peugeot är märket och de som köper en bil vet att de bjuds på en familjär stämning samt ges snabba och korrekta beslut. NÄR STEFAN OLSSON började som bilförsälja-

re på Arvidsons Bil i Värnamo i maj 2010 såg han inte att han en dag skulle vara vd för bolaget, men när de tidigare ägarna meddelade att dom ville pensionerade sig i våras bestämde han sig för att det var dags. Tidigare hade han sålt bilreservdelar i tio år och varit ansvarig för Mecas butik i Värnamo. – Jag sa att jag var intresserad och efter lite diskussioner gick det att genomföra så nu vet jag vad jag ska göra fram tills att jag går i pension, säger Stefan.

I FIRMAN ARBETAR nio personer. Utöver nybils-

försäljningen och ett antal inbytesbilar som säljs begagnade, finns här en vanlig verkstad där de gör alla jobb förutom lack. Det finns även en inhyrd biltvätt i huset och hela den L-formade fastigheten andas transportlösningar.

BILMÄRKET PEUGEOT är valt med omsorg och

det finns ingen tanke på att utöka med ett till

märke eftersom tillverkaren har en fullskalig tillverkning av personbilar från de snygga små bilarna för en yngre målgrupp till de stora familjebilarna och transportbilar samt den lätta lastbilen för hantverkare och företagare. – Vi säljer allt som har med bilägandet att göra. Det är nybilen, servicetjänster och recond. Naturligtvis finns här alla tillbehör som behövs för ett kreativt bilägande som takboxar, cykelställ och skidhållare, säger Stefan. KOMMER i första hand från Värnamo med omnejd men kunder reser även från Gnosjö, Gislaved, Jönköping och Hyltebruk för att hitta sin drömbil. Det är företagstäta områden med människor som önskar säkerhet, service och tekniska lösningar.

KUNDERNA

DE SISTA FEM ÅREN har transportbilarna bli-

vit alltmer tekniskt avancerade. Människor som vant sig med säkerhet i form av varningssystem för halka, vindar och parkeringshjälp i sin privata

bil kräver det även på jobbet. Varje ny bilmodell som kommer har fler funktioner än tidigare och det är tydligt att det är vad som ligger i tiden. – Med Peugeot har vi en bilmodell som sticker ut lite med sin teknik, funktion och design, avslutar Stefan. www.foretagsextra.se/varnamo-arvidsons

Peugeot Värnamo

Tel. 0370-15595 Jönköpingsvägen 23, Värnamo • www.arvidsonsbil.se värnamo

61


Florist med Unna dig lite lyx i vardagen öga för det vackra Städ da´X AB har sitt säte i Värnamo. Med 19 år erfarenhet respektive 20 års erfarenhet står de väl rustade för att möta kunders behov och krav. Städ da´X är ett seriöst företag som utför städuppdrag och skadedjursbekämpning i Värnamo med omnejd. STÄD DA’X tillgänglighet i närområdet samt med deras rätta kompetens har gjort dem populära inom städtjänster samt skadedjursbekämpning i Värnamo med omnejd. EFTER FLERA ÅR i städbranschen beslöt Tommy Enoksson 2014 att starta Städ da´X. Mottot att erbjuda sina kunder mer än bara städning och skadedjursbekämpning gör att de erbjuder ett helhetskoncept som dem skräddarsyr efter kundens behov. – Att upptäcka något som inte skall vara där du är, som exempelvis smuts eller möss är inte så trevligt, säger Tommy.

FÖR STÄD DA´X är det viktigt att personalen

är lojala och serviceinriktade, visar hänsyn, respekt och har tystnadsplikt om sina kunder, och med rätt attityd samt med rätt kompetens så trivs både kunderna och arbetsgivaren. – Vi utbildar personalen kontinuerligt i vår verksamhet, som innefattar även miljötänk, och ser till att kunden får samma personal som återkommer till dem igen. Så kunden kan känna sig trygg när de anlitar oss, berättar Tommy.

STÄDNING ÄR NÄSTAN ett måste för många an-

STÄD DA´X PERSONAL har förmånen att kunna

använda de rätta redskapen samt det lämpligaste arbetsmetoderna för dem olika ändamålen och arbeta miljöeffektivt för att göra miljön mycket bättre.

62

värnamo

år lång historia så redan när Mariana Kronvall tog över verksamheten för 17 år sedan fanns det en del stamkunder. Idag är dem fler för människor i stan gillar Marianas arbete. En del av framgången kan också tillskrivas flytten ned till Flanaden där människor passerar naturligt.

MARIANA ÄR UTBILDAD florist liksom hen-

nes tre anställda. De arbetar med friska, fräscha snittblommor för att skapa stiliga blomsterarrangemang och bindningar. I butiken hittar man även smycken, presentartiklar och artiklar för heminredning.

BLOMSTERHÖRNAN ÄR ANSLUTEN till Interflora och den enda riktiga blomsterhandeln i stan vilket uppskattas av kunder som vill ha vackra hållbara snittblommor i sitt hem eller på jobbet. Här utför man även binderier till alla slags högtider, festligheter och tillfällen då det krävs en snygg bukett. Helt enkelt alla blommor från bröllop till begravning.

tingen i hemmet, på jobbet eller på kontoret någon gång i veckan. Vore de inte trevligt att slippa städa så man kan göra annat, som till exempel att umgås med varandra eller att man jobbar på som vanligt och slippa tänka på skadedjur eller städning. Då kan det vara bra att ha ett avtal med bestämd tid när hjälpen ska komma. – Det är där Städ da´X kan erbjuda förslag för ett bra koncept för en bättre arbetsmiljö. Vi har också engångstillfällen om så önskas enligt överenskommelse, säger Tommy.

EFTER MÅNGA KUNDERS förfrågningar om skadedjursbekämpning under åren gjorde Tommy en kundundersökning och upptäckte att de fanns ett stort behov. Samtidigt fick Städ da´X en som sökte jobb och som hade mycket goda referenser och 19 års erfarenhet av skadedjursbekämpning, vilket var direkt avgörande. – Så kom skadedjursbekämpning till i Städ da´X verksamhet. Så på den vägen är det berättar Tommy.

BLOMSTERHÖRNAN I VÄRNAMO har en över 29

www.foretasextra.se/varnamo-staddax

Värnamo

www.foretagsextra.se/varnamo-blomsterhornan

Vi kan erbjuda Rut avdrag inom vissa områden, hemstädning, skadedjursbekämpning, industristäd, kontorsstädning

Med rätt kompetens, tillgängligheten, erfarenheten Ta gärna kontakt med oss

• Städning 072 – 565 22 06 •Skadedjursbekämpning 072 – 565 22 07 info@stad-dax.com www.stad-dax.com

Blomsterhörnan Värnamo Tel. 0370-121 01


Följ

Med glas från 50och 80-talet som specialitet FÖR DEN SOM ÄR samlare av

Socialt!

antikviteter, särskilt glas, bör göra ett besök i Sabines Antik & Loppmarknad i Emmaboda. Sabine Säfström Risberg har en stor variation på sitt utbud, men hon har specialiserat sig på glas från 50- till 80-talet.

EN KONSTNÄR SOM dyker upp flera gånger när Sabine berättar om sina glas är Bertil Vallien, vars glas är mycket efterfrågade. Hon säger att det kan löna sig att fråga efter ett föremål som man är på jakt efter och inte bara lämna affären om man inte hittar det själv. Om den inte finns i affären står hon gärna till tjänst med att söka efter varan på annat håll. SABINE KOMMER från Tyskland

och hon har bott i Sverige i 38 år. I Tyskland jobbade hon som förskollärare, men efter att ha flyttat till Sverige började hon intressera sig för antikviteter och startade Sabines Antik och Loppmarknad 1995. Hon köpte så småningom huset mitt emot sitt eget, dit hon flyttade sin affär.

#FöretagsExtra facebook.com/ForetagsExtra

Sabines

Antik & Loppmarknad www.sabines.se

SABINE ÄR NOGGRANN med att varorna ska hålla hög kvalitet och hon rensar ut sådant som inte håller måttet. Företagets hemsida är ett bra skyltfönster utåt och lockar kunder från när och fjärran.

www.foretagsextra.se/emmaboda-sabines lessebo

63


Ett trivsamt boende med Ljuders socken kallas ofta Sveriges mest kända socken, eftersom det var här den älskade författaren Vilhelm Moberg växte upp. Här ligger även hotellet Grimsnäs Herrgård, som tack vare sitt natursköna, lantliga läge och exceptionellt goda service blev utsedd till Sveriges bästa bed and breakfast år 2015.

64

lessebo

SUNE OCH MIA Markmann köpte Grimsnäs Herrgård år 2009, efter att varit på jakt efter en bostad ute på landsbygden där de kunde få en nystart i livet. Tanken var från början inte att de skulle starta någon verksamhet ute på gården, men eftersom förutsättningarna var så goda var paret snart igång med planeringen för ett bed and breakfast. Grimsnäs Herrgård hade vid den tidpunkten redan drivits som vandrarhem i nästan 40 år, men Sune och Mia bestämde sig snart för att göra om et gamla konceptet. Under åren som gått sedan starten har de därför gett rummen ett

rejält ansiktslyft och arbetar fortfarande successivt med förbättringar och med att ge vart och ett av de 15 rummen egen toalett och dusch. – Vi vill att det ska vara en hemtrevlig och trivsam atmosfär, så alla rummen är inredda med omtanke och med riktiga blommor och konst på väggarna. Alla rummen är dessutom lite olika, vilket är lite roligt. Våra återkommande gäster har ofta sin egen favorit, säger Mia. SOM GÄST PÅ Grimsnäs Herrgård blir man ser-

verad välsmakande ekologisk frukost och ingen


naturen runt knuten boendegäst behöver vara hungrig. Även om restaurangen under vinterhalvåret enbart öppnar för grupper, så erbjuder vi alltid mat till dem som bor här. Mat tillagad från grunden av de bästa ekologiska råvaror som finns. Mycket är dessutom är närproducerat. Den gröna linjen syns även bland dryckerna, där man kan välja såväl ekologisk lemonad som vin och öl. – Vi har sagt att allt ska vara ekologiskt här på gården, från vår tomtgräns och vidare ända in i kökets hjärta. Det innebär att även de betesdjur som via arrende betar på gården måste komma från en certifierad gård med samma ideal som oss. Detsamma gäller maltkornet som vår arrendator odlar här utanför. De är dessutom den första ölproducenten i världen som kan skriva direkt på flaskan exakt vilken gård säden kommer ifrån, berättar Sune. DEN STÖRSTA DELEN av Mia och Sunes gäster är vuxna, som söker efter lugn och ro i en fridfull miljö. Med sitt fina läge endast ett stenkast från vandringsleder, kultur och naturområden är det

”Vi har haft konferens här med gäster från hela världen och det är riktigt kul att så många hittar hit.” en perfekt bas att utgå från när man vill upptäcka Småland och omgivningens alla pärlor och sen återvända till en rogivande plats efter dagens alla aktiviteter. SAMMA ANLEDNING passar Grimsnäs Herrgård bra för den mindre konferensen, då de förutom boende, aktiviteter och mat kan erbjuda boende i ett eget rum för upp till 15 personer. Är man fler så får några dela rum. – Vi har haft konferens här med gäster från hela världen och det är riktigt kul att så många hittar hit, avslutar Sune.

AV

www.foretagsextra.se/lessebo-grimsnas

Sveriges bästa B&B - enligt Swedish Welcome 2015 15 rum och ekologisk restaurang - Boka boende, kalas eller den lilla konferensen Grimsnäs herrgård

Ljuder

SKRUV

Tel 0478-20400

www.grimsnas.se

lessebo

65


Danska designklassiker och loppisfynd Danska designklassiker, målade möbler i lantlig stil och loppisfynd samsas i den välkända och väletablerade butiken 60-TALET. Butiken finns sedan en tid tillbaka i nya rymliga lokaler i Strömberghyttan. Birthe Pakula och Peter Sörenson åker regelbundet till Danmark för att köpa hem möbler och inredning att fylla butiken med. Inom kort planerar de att öppna ett kafé. BIRTHE PAKULA OCH PETER Sörenson flyttade

till Sverige från Danmark för cirka 15 år sedan. Båda har en bakgrund inom antikvitetsbranschen och ganska snart efter att de flyttat till Sverige startade de en butik med inriktningen danska antikviteter och loppis. År 2005 grundades 60-TALET, som idag är ett välkänt varumärke med stamkunder från hela Sverige.

I 13 ÅR LÅG DEN LILLA BUTIKEN i en mindre lo-

kal på 200 kvadratmeter i Lessebo. Alldeles nyligen har butiken flyttat till Strömberghyttan, som är en del av Glasriket, till stora, rymliga lokaler. Idag är lokalerna på hela 1 500 kvadratmeter och här finns både antikviteter och loppis. I butiken finns antikviteter från framför allt Danmark, och de har specialiserat sig på danska designmöbler

66

lessebo

från 1950- och 60-talet. Det finns även ett stort utbud av målade möbler i lantlig stil. Birthe och Peter besöker Danmark regelbundet för att köpa med sig möbler och inredning att fylla butiken med. DE DANSKA DESIGNMÖBLERNA har visat sig

vara eftertraktade i Sverige och efterfrågan på danska designklassiker är stor. Omsättningen av möbler är hög, och populära möbler kan snabbt försvinna. Birthe och Peter hjälper även kunder att hitta specifika möbler eller detaljer till möbler under sina regelbundna inköpsresor till Danmark. – Svenskar är bra på att köpa begagnat, även om det kostar en del. Det är en stor skillnad jämfört med danska konsumenter, säger Peter.

MIXEN AV DESIGNMÖBLER, klassiskt dansk

design och loppis lockar en bred kundkrets. Kunderna är många och kommer från närområdet, men många åker gärna några extra mil från exempelvis Växjö och Kalmar för att besöka butiken. 60-TALET har blivit ett välkänt varumärke i hela Sverige vilket har gjort att det även kommer många långväga besökare till butiken. Dessutom ligger butiken på ett perfekt läge på landsvägen mellan Kalmar och Göteborg.

”Svenskar är bra på att köpa begagnat, även om det kostar en del. Det är en stor skillnad jämfört med danska konsumenter.” der. De samarbetar dessutom med ett lokalt åkeri och kan erbjuda dagliga transporter till både Stockholm och Göteborg till överkomligt pris. – Det gäller att vara flexibel för att möta kunden, konstaterar Birthe. BIRTHE OCH PETER TRIVS med verksamheten

och framför allt det sociala i arbetet, att möta kunderna. Birthe framhåller att det är ett heltidsarbete för två att sköta verksamheten. De planerar att arbeta med detta så länge de tycker att det fortfarande är roligt. Avslutningsvis kan de berätta att de under det kommande halvåret planerar att öppna ett kafé, som ett komplement till butiken.

INOM TIO MILS RADIE levereras möblerna gra-

tis, en service som Birthe och Peter tycker är viktig för att hålla en bra servicenivå till sina kun-

www.foretagsextra.se/lessebo-60talet


60-talet Strömbergshyttan • Dansk möbeldesign • Lantstil • Loppis

Öppettider höst/vinter: Helger kl 10–16 eller enligt överenskommelse

0478-311 03, 0705-49 92 32 Strömberghyttan, 365 92 Hovmantorp www.60talet.com lessebo

67


Allt från klassiskt till trendigt under samma tak

De rådande inredningstrenderna präglar våra svenska hem, så även våra badrum. Lyxig spa-känsla är kanske det hetaste just nu, där ljusa kulörer matchas med naturmaterial som trä och spännande accentfärger. Kakelcentralen i Kalmar har ett brett utbud med allt för badrummet och som renodlad kakelbutik kan de lova produkter av hög kvalitet och service utöver det vanliga. KAKELCENTRALEN ÄR EN del av Kakeldax-

gruppen, som har ett flertal butiker runt om i södra Sverige. Här på Torsåsgatan har butiken legat i elva år och butikschefen Niclas Gustafzon har sett mängder av trender komma och gå sedan han klev in i branschen, från minimalistiskt vitt till färgstarkt och mönstrat. Som expert på området tycker han att det är viktigt att tänka till en extra gång innan man bestämmer sig, eftersom ett nytt badrum ofta är en stor investering som ska hålla i många år framöver.

I BUTIKEN FINNS det mesta man kan tänkas be-

höva för sitt nya badrum, från kakel och klinkers till blandare och badkar. Alla keramiska produkter är noggrant utvalda för att hålla hög kvalitet och importeras från länder som Italien, Spanien och Turkiet av pålitliga producenter. Ett flertal olika varianter av duschar från Macro finns också i sortimentet, liksom kommoder av de välkända

varumärkena Svedbergs och Vedum. Niclas och hans kollegor är lyhörda och försöker guida rätt i djungeln av olika alternativ och deras specialistkunskap och den höga servicenivån uppskattas av kunderna. Att välja Kakelcentralen istället för de större och bredare varuhusen kan dessutom innebära ett billigare pris i slutändan, eftersom produkter med sämre kvalitet kan innebära att badrummet inte blir som man tänkt sig och därför måste göras om igen. VID BESTÄLLNING TAR det ungefär en vecka

att få hem sina produkter, eller upp emot en månad om det är någonting ur specialsortimentet. Behöver man därefter hjälp att få allt på plats har Kakelcentralen ett brett kontaktnät med duktiga hantverkare i och omkring Kalmar. www.foretagsextra.se/kalmar-kakelcentralen

Kakelcentralen Tel: 0480-492020 Torsåsgatan 5A, Kalmar www.kakelcentralen.se

68

kalmar


Konst att räkna med Kalmar Konst & Ram bedriver försäljning av konst och inramning av tavlor. Butiken har funnits i ungefär 75 år. ANDERS JOHANSSON berättar, att en barn-

domsväns pappa drev firman under många år. Då ingick även ett glasmästeri i konceptet. Han beskriver, att han ofta besökte butiken i sin ungdom. Barndomsvännen tillsammans med Anders drev företaget under flera år på 90-talet.

ANDERS ÖVERTOG så småningom företaget

och har succesivt renodlat verksamheten från

Konst & Ram Kalmar

det klassiska måleriet med lokala landskap, djur och blomstertavlor till en fokusering på modern svensk konst. Ernst Billgren, Madeleine Pyk, Linn Fernström och Mikael Persbrandt är kända konstnärer som efterfrågas. FÖRVÅNANDE ÄR att en skådespelare har blivit en försäljningssuccé under de 28 år som Anders arbetat på Kalmar Konst & Ram. – Det tyder på hur otroligt populär Persbrandt är i det svenska folkhemmet, säger Anders.

Köper • Säljer • Inramningar

KUNDERNA ÄR i första hand privatpersoner, även om en del företag och framför allt kommuner gör sina inköp hos Kalmar Konst & Ram.

Tel. 0480-10158 • 070-5386845

HÄLFTEN AV OMSÄTTNINGEN avser inram-

Norravägen 35, Kalmar oss på www.kalmarkonst.se följ instagram

ningen och Anders är känd för att vara noggrann och prisvärd inom detta område. www.foretagsextra.se/kalmar-kalmarkonst kalmar

69


70

kalmar


Baltic Offshore är ledande på underhåll och installation av sjökablar i Östersjön. Företaget erbjuder skräddarsydda lösningar för nätägare och har egna fartyg för snabb och säker service.

Leverantör av tjänster inom sjökabel THOMAS EKLUND är delägare och VD för Baltic

Offshore sedan 2006, men han började i branschen redan 1986. Sedan två år tillbaka är Baltic Offshore också delägare i det norska bolaget Seaworks som har ytterligare två fartyg, utöver det egna fartyget. Thomas har 25 anställda som i jobbet utgår från hemmahamnen i Kalmar men som bor utspritt över landet. Affärsidén var från början att serva Televerket med reparation och installation av sjökablar, men med tiden har verksamhetsområdet utökats till att även omfatta kraftkablar och en rad nya kunder. När den tidigare chefen Stig startade upp verksamheten på Televerket tog de hjälp av utländska företag för dessa tjänster, eftersom det inte fanns någon i Sverige som kunde leverera. Första utvecklingssteget inom sjökabel var telegrafledningar som senare ersattes av telefonledningar och numera är det glasfiberkablar som gäller. Alla ledningar ligger under vatten, både mellan fastland och öar och mellan kontinenter. – Många tror att det är satelliter som sköter utlandssamtalen, men allt går i kabel, berättar Thomas och fortsätter: - Satelliter används bara i djungeln eller ute till havs. Hans medarbetare har tillsammans över 100 års erfarenhet när det gäller sjökablar av olika slag. De levererar alla typer av tjänster för sjökablar. De erbjuder installation av nya kablar och system

samt underhåll. Fokus ligger på att skapa innovativa lösningar som överträffar kundens förväntningar. Baltic Offshore är störst på underhåll av sjökablar i Östersjön. BLAND KUNDERNA finns flera stora telekom- och kraftbolag, men de tar även uppdrag som underleverantörer i större installationsprojekt. Varje kund är unik och Thomas kan erbjuda skräddarsydda lösningar som möter kundens behov vad gäller mobiliseringstid och service. Vanligen förväntar sig kunden att de ska kunna vara på väg inom 48 timmar, men ofta lyckas de på betydligt kortare tid. De kan även erbjuda lagerhållning för kablar och annat material som krävs för reparationer. Arbetsområdet är hela Östersjön, Danmark inklusive Färöarna och Norge. BALTIC OFFSHORE har även hög kompetens när

det gäller havsbaserad vindkraft. Exempelvis var de med på anläggningen i Lillgrund, där 48 anläggningar skulle knytas ihop med kraftverket. Vindkraftparken vid Stora Bält i Danmark och en annan i Kårehamn utanför Öland är två andra exempel där Thomas med Baltic Offshore har varit med.

UTVECKLINGEN GÅR ständigt framåt och just

nu handlar det mycket om att byta ut befintliga

kablar mot nya med större kapacitet. Närmast i framtiden kommer Baltic Offshore att lägga kabel runt hela Östersjön, mellan Helsingfors och Stockholm samt längs hela Baltikumkusten över till Tyskland. – Vi har jobb för hundratals miljoner planerade, sammanfattar Thomas. I FRAMTIDSPLANERNA ingår att eventuellt skaf-

fa ett mindre fartyg till för att även i framtiden kunna garantera inställelsetiden. Thomas skulle vilja se fler initiativ på regeringsnivå när det gäller att utöka havsbaserad vindkraft. – Min idé är att bygga vindkraftverk i direkt anslutning till alla kärnkraftverk, där finns ju alla kablar redan. Plugga in dem i kärnkraftverket och skulle det inte blåsa kan man elda på i kärnkraftverket! utbrister Thomas.

se annons på baksidan av tidningen www.foretagsextra.se/kalmar-baltic

kalmar

71


Prisvärt och bekvämt till destinationer i hela världen Många tror att en skräddarsydd resa automatiskt blir mycket dyrare än att boka själv, men faktum är att det till och med kan vara betydligt billigare. Det menar Anna Bäckman på resebyrån Big Travel i Kalmar. Här hjälper hon och hennes kollegor till att hitta rätt lösning utifrån kundens alldeles egna behov och önskemål, oavsett budget, destination och färdmedel. BIG TRAVEL är en rikstäckande resebyråkedja med 33 butiker och fyra affärsresecenter runt om i landet. En av dem är verksamheten på Norra Långgatan i Kalmar och hit kommer kunder i alla åldrar, som vill resa själva, med familjen eller i större grupper. Big Travel är ett av de få reseföretag i Sverige som kan hjälpa till att boka allt, från taxiresan till konferensbiljetten, oavsett vart i världen man ska någonstans och det smidiga konceptet har gjort Big Travel till förstahandsvalet för många företag i och omkring Kalmar län. NU HAR ÄVEN privatpersoner upp-

täckt de många fördelarna med att anlita Big Travel, som att man slipper allt krångel som ofta uppstår när man ska boka på egen hand. Ett exempel är då man som turist vill upptäcka ett flertal destinationer under samma resa. Då kan det vara skönt att få hjälp att planera sin

72

kalmar

resrutt, att schemalägga hur lång tid det behövs på varje plats och att boka biljetter, boende och aktiviteter, så man hinner uppleva allt man önskar utan onödig stress. ETT AV DE alternativ som ökar allt

mest i popularitet är kryssningsresor, som numera efterfrågas av såväl barnfamiljer och pensionärer som par och kompisgäng. En kryssning är ett perfekt sätt att kombinera avkoppling och nöjen, då fartygen kan erbjuda mängder av aktiviteter som passar alla smaker. Anna, som själv älskar att kryssa, har full koll på utbudet runt om i världen och hjälper gärna till att hitta rätt i djungeln av olika alternativ. Men för den som hellre vill åka på en resa av mer klassisk karaktär är det inga problem. Det är bara fantasin som sätter gränserna. www.foretagsextra.se/kalmar-bigtravel

N. Långg. 27, Kalmar • 0480-172 88 • bigtravel.se


Måleriföretaget som håller vad de lovar Att måla eller tapetsera om är ett effektivt knep att ta till när man vill fräscha upp i vardagsrummet, på kontoret eller i sommarstugan. Sandå Sverige AB i Kalmar är ett miljöcertifierat måleriföretag med lång erfarenhet i branschen, som med hjälp av erfaren och kompetent personal kan lova ett väl utfört arbete både inne och ute. SANDÅ SVERIGE AB finns på närmare sjuttio platser runt om i Sverige och har under åren blivit ett välkänt namn i branschen. Owe Carlsson som är platschef på kontoret i Kalmar har själv lång erfarenhet av måleriyrket och vet vad som krävs för att göra kunderna nöjda. – Jag har hållit på med målning under större delen av livet och drev eget under flera år i Skövde, innan jag kom hit för snart fyra år sedan. Jag tror att många känner sig trygga med oss, eftersom vi är så stora. Vi är stabila, vi överlever en lågkonjunktur och håller vad vi lovar, säger Owe. MYCKET HAR HÄNT i måleribranschen under årens lopp och i takt med det ökande intresset för miljö- och allergivänliga produkter har allt fler alternativ lanserats på

marknaden som lever upp till de nya kraven. Till exempel är målarfärg utan konserveringsmedel ett viktigt steg i utvecklingen, men Sandå Sverige AB har även tagit till ett flertal andra åtgärder för att säkerställa en hållbar framtid för verksamheten. Till exempel mäter de alltid åtgången på den färg de använder, för att slänga så lite som möjligt. DE KUNDER SOM anlitar Sandå Sverige AB i Kalmar är allt från privatpersoner till företagskunder i alla storlekar, i och omkring Kalmar kommun och på Öland. Till exempel har de varit delaktiga i det omfattande projektet på Linnéuniversitetet, samt har gjort återkommande uppdrag åt kommunen, åt landstinget och arbetat för flera fastighetsbolag. – Vi kan utföra de flesta typer av måleriuppdrag både inomhus och

”Jag tror att många känner sig trygga med oss, eftersom vi är så stora. Vi är stabila, vi överlever en lågkonjunktur och håller vad vi lovar” utomhus. Vi får många återkommande kunder tack vare vår kompetens och våra generösa garantier, men även av den anledningen att vi håller ordning och reda. Det är jätteviktigt, avslutar Owe.

www.foretagsextra.se/kalmar-sanda

Sandå Sverige | Franska vägen 3B, Kalmar | Tel: 076-8265072 | owe.carlsson@sanda.se | www.sanda.se kalmar

73


Gott Jul! önskar redaktionen

Följ

Socialt!

Företaget som gör det omöjliga möjligt SKANSKA RENTAL AB grundades år 1990, då under ett annat namn och med andra ägare. Idag är det Nicklas Mandelholm, Kundcenterchef för Växjö / Kalmar, som driver verksamheten i Kalmar. Med hjälp av ytterligare fyra anställda hjälper de såväl små som stora aktörer inom byggbranschen att på ett praktiskt och effektivt sätt utveckla sina byggprojekt utan egen maskinpark.

SORTIMENTET ÄR FULLT av högkvalitativa och effektiva maskiner och innefattar allt från skruvdragare till tornkranar. Skanska Rental AB är kända för sin goda personliga service och hjälper gärna till med det lilla extra för att se till att kunden blir nöjd. Skulle till exempel en viss maskin inte finnas i sortimentet försöker Nicklas och hans kollegor att hitta ett passande alternativ, så man slipper onödiga stopp i produktionen. Genom att hyra istället för att äga själv kan man som företagare känna sig trygg med att man alltid har rätt utrustning till hands och att den håller måttet hela vägen.

#FöretagsExtra facebook.com/ForetagsExtra

www.foretagsextra.se/kalmar-skanskarental

74

kalmar


Min stora idol heter Mattias.

Gör som Peter Forsberg – bli Barnsupporter och stöd forskningen kring barncancer med 100 kr i månaden.

Bli Barnsupporter du också på barncancerfonden.se/barnsupporter


Veterinär sökes till

gemytlig smådjursklinik

76

gotland


”Gotland är en härlig plats att bo på. Om man har familj och barn är det en fantastisk plats att uppfostra dem på”

GOTLANDS Smådjursklinik star-

år och välkomnar såväl tvåbenta som fyrbenta på frukost, lunch eller fika. Zoomarket är en välsorterad zooaffär med levande djur, akvaristik och tillbehör till de flesta husdjur. På Gotlands Smådjursklinik tas hund, katt och smådjur emot. Kliniken är fristående med korta beslutsvägar och familjär stämning med högt i tak. Det märks att perso-

tade år 1989 och är en modern klinik i Visby. Kliniken har funnits på Skarphäll sedan år 2010, men det var för snart tre år sedan som de nya fräscha lokalerna stod klara. Idag finns Gotlands Smådjursklinik, Zoomarket och Bästa Vänners Bistro under samma tak, en häftig anläggning enligt många besökare.

Besökarna förvånas ofta över de öppna ytorna och möjligheten att gå mellan de olika avdelningarna, samtidigt som den gemytliga stämningen bjuder in till exempelvis en fikapaus på kaféet medan blodet analyseras i klinikens lab eller strosa runt tillsammans med barnen bland akvarierna i zooaffären. BISTROT HAR haft öppet i cirka två

nalen tycker att det är kul att vara på arbetet och trivs tillsammans, och det gör att personalen hittar på en hel del aktiviteter utanför arbetstid. DEN MODERNA kliniken är utrustad med bland annat ultraljud, gasnarkos, digital röntgen och eget lab. Här finns även en bassäng och Water Walker för träning och rehabilitering efter skador. JUST NU, berättar klinikchef Isabella Gardelin, att smådjurskliniken söker efter en legitimerad veterinär som vill ingå i arbetslaget. Här finns det möjlighet att ingå i teamet oavsett om man har lång erfarenhet bakom sig eller är ny och

vill växa och utvecklas i sin arbetsroll. Gott om erfarenhet finns det inom klinikens väggar. Gotlands Smådjursklinik erbjuder en flexibel tjänst och hjälper gärna till att hitta boende för den som kommer utifrån ön. – Gotland är en härlig plats att bo på. Om man har familj och barn är det en fantastisk plats att uppfostra dem på, avslutar Isabella.

www.foretagsextra.se/gotland-zoomarket

Skarphällsgatan 8, 621 41 Visby - GOTLAND C100M82Y0K0 Tel: 0498-29 62 88 • www.gotlandssmadjursklinik.se

Vi söke r en ny veterin är! gotland

77

GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND

På Skarphällsgatan 8 i östra Visby är husdjuren i fokus. Konceptet är unikt med en modern smådjursklinik, bassäng för hundar, en välsorterad djuraffär och djurvänligt bistro under ett och samma tak. Just nu söker Gotlands Smådjursklinik en legitimerad veterinär som vill växa och utvecklas med verksamheten.


Kvalitet och god service är en självklarhet på den uppskattade salongen Wisby Barbershop där kunderna är både män och kvinnor. Linda Hallin, som äger och driver salongen, erbjuder allt inom modern hårvård, skägg och rakning.

Modern hårvård för honom och henne

PÅ ETT CENTRALT läge i Visby, med gott om närliggande parkeringsplatser, finns den moderna salongen Wisby Barbershop. Linda Hallin äger och driver salongen sedan fem år tillbaka och har två skickliga frisörer vid sin sida. Alla frisörer är egenföretagare men arbetar tillsammans som ett starkt team. Linda utbildade sig till frisör år 2006 och arbetade några år på andra salonger, under tiden växte drömmen om att arbeta som barberare på sin egen salong. År 2012 dök tillfället att överta Wisby Barbershop upp och år 2013 besannades Lindas dröm.

SEDAN DECEMBER 2017 är de tre

frisörer på salongen, vilket har möjliggjort drop in i mån om tid. På salongen tas både män och kvinnor emot och idag är män och kvinnor lika medvetna om hur de vill se ut. Även om man har en idé om hur man vill att resultatet ska se ut, förklarar Linda, vill många ha en dialog och är öppna för förslag. Ofta kan det vara en god idé att ta med en bild.

EFTERFRÅGAN PÅ barberare har

under en period varit hög och skägg har varit en stor trend: – Jag tror att skägg kommer att avta

med tiden men jag tror att många män vill fortsätta gå till en barberare där det är mest män och där man blir sedd som en man, säger Linda.

FRISÖRERNA ARBETAR framför allt med märket American Crew, men även med Revlon och svensktillverkade Barber & Books. Hos Wisby Barbershop lägger frisörerna stor vikt vid att kunden ska känna sig ompysslad, till exempel ingår alltid hårtvätt vid klippning. Tips och goda råd är en självklarhet och det

är få kunder som går ut från salongen utan att ha fått stylingtips och råd hur håret och skägget ska skötas. För Linda är det viktigt att få ge varje kund tid och se varje individ. Hon brinner dessutom för det kreativa i yrket. – Det är kul att skapa, att få göra en helhet med skägg och klippning och sedan få fram ett klädsamt resultat på en kund. Det är fantastiskt kul, avslutar Linda.

www.foretagsextra.se/gotland-wisbybarbershop

Byrumsgatan 12 B, Visby • Tel: 0703-286116 78

gotland


Gammal i gamet, så beskriver Lars Thomsson sig själv i städbranschen och företaget Städspecialisten AB som funnits sedan år 1985 på Gotland. Företaget har lång erfarenhet av branschen och anlitas av såväl företag som privatpersoner. De är expert på allt från kontorsstädningar och fönsterputs till hemstädning och flyttstädning.

Blommor i trivsam miljö Ninas Blommor i Visby erbjuder blommor för alla tillfällen och  skeden i livet. Nina Loquist äger butiken och är florist. I butiken skapas kreativa blomsteruppsättningar samtidigt som hon har stor förmåga till ett empatiskt bemötande.

ATT JUST LARS Thomsson skul-

le bli ägare till Städspecialisten AB var inte alls en självklarhet. Lars var bekant med Peter Danielsson, som startade företaget och anställde den unga Lars i mars 1995 som arbetande arbetsledare. Åren gick och skåningen Peter fick hemlängtan varpå han valde att sälja företaget. Lars, som varit arbetslös innan han erbjöds arbete på Städspecialisten, var orolig för framtiden och mer av en slump sa han till Peter att han kanske skulle köpa företaget när ingen annan visat intresse. – Peter sa att han hade väntat på att jag skulle säga det. Den 1 maj 1999 blev jag ensam ägare till Städspecialisten och anställde Peter som arbetade administrativt på distans i tre år. Det blev en smidig övergång, berättar Lars.

UNDER ÅREN SOM gått hade Lars

lärt sig städbranschen utan och innan genom att han har arbetat

med alla förekommande moment. Städspecialisten AB är ett allsidigt städföretag som utför allt från daglig kontorsstädning och golvvård till mattrengöring, fönsterputsning och klottersanering. De erbjuder även bygg-, flytt- och industristädning samt slipning av betong-, stenoch trägolv. Företaget vänder sig till både företag och privatpersoner men som det ser ut nu är det övervägande andel företagskunder i kundkretsen. IDAG SYSSELSÄTTER Städspecia-

listen AB omkring 35 personer, men det finns alltid plats för fler medarbetare. Jobben strömmar in och bidragande anledningar kan vara Städspecialisten är mån om att hålla hög kvalitet på arbetet och lämnar kvalitetsgaranti på arbetet som de utför. – Vi strävar alltid efter nöjda kunder. Det är den bästa marknadsföringen, avslutar Lars.

www.foretagsextra.se/gotland-stadspecialisten

Ett klokt val.

NINA LOQUIST  driver  sedan fyra år  tillbaka  blombutiken  Ninas Blommor  som ligger  i Visby på Gotland. Grundtanken är att erbjuda kreativa  personliga  blomsteruppsättningar i kombination med ett empatiskt bemötande. Nina har utbildat sig vid blomsterskolan i Norrköping och därefter fördjupat och vidareutvecklat blomintresset och kunskapen i botanisk design vid Vea i Norge. Hon  har förutom stor kompetens som  florist,  utbildning i att möta människor i sorg, vilket  kommer väl till pass i många situationer där kunden vill köpa blommor.   NINAS BLOMBUTIK är  en  trivsamt inredd butik som exponeras i naturlig stil med bland annat soffhörn där du som kund kan sitta ner i lugn o ro för att reflektera över blomvalet till exempelvis  bröllop,  dop, bemärkelsedagar och begravningar. –  Det ska vara en upplevelse att komma in, många kommer för att få inspiration av sånt man inte trodde var möjligt.   VILL MAN BESTÄLLA blommor kan man besöka  hennes hemsida

där kunden kan se förslag på olika buketter, blomsterbinderier och blommor. Nina  skapar blomsterarrangemangen  utifrån både tillfälle och årstid.  Att leverera blommor och förmedla åt företag är en del av Ninas verksamhet. – Vi har till exempel Almedalsveckan som årligen arrangeras på Gotland och vill ha blomsteruppsättningar, berättar Nina. NINAS Blommor kan man få blomsterförmedling över hela  Sverige och världen. Själva levererar de över hela  Gotland.  Där familjen ingår som närmsta budkörare.  Butiken är kopplad till Euroflorist,  Flowerhouse  och Florister i  Sverige. Förutom  blommor finns det även  unika  inredningsdetaljer och presentartiklar, exempelvis  handstöpta vaxljus från Norge och lokalproducerade tryffelpraliner. Ninas Blommor ligger bra till på Skarphällsgatan och är lättillgänglig för alla oavsett om man har bil, cykel eller är ute på promenad.

GENOM

www.foretagsextra.se/gotland-ninas

Skarphällsgatan 8 621 46 Visby 0498-21 88 64 www.ninasblommor.se gotland

79

GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND • GOTLAND

Städföretaget med gedigen erfarenhet


Skrädderi som det ska vara NordHsytt är en butik för tyger och tillbehör samtidigt som det är ett skrädderi. Företaget ligger i Hantverkshuset Simris som har hög tillgänglighet även för den som sitter i rullstol eller behöver släp för att lämna in dynor för omklädsel. HELÉN NORDH, SOM driver NordHsytt, berättar att hon arbetade inom vården i slutet av 1980-talet men att längtan efter att sy blev så stor att hon skolade om sig. Efter tre års gymnasial utbildning jobbade hon som sömmerska för andra under ett par år innan hon tog steget och startade eget 1995, vilket hon inte har ångrat en sekund. FRÅN BÖRJAN bestod hennes ar-

betsuppgifter mest av att sy gardiner men med tiden kom det att handla mera om att sy om kläder till att slutligen röra sömnad av helt nya plagg från grunden. År 2000 kände sig Helén trygg nog att öppna ett skrädderi med försäljning av tyger i Simris gamla Icabutik som då stod tom. För snart sju år sedan flyttade NordHsytt till rymligare lokaler i Hantverkshuset i Simris där Helén fick möjlighet att utöka sortimentet med modekonfektion och heminredning. Till sin hjälp har hon numera två medarbetare: Mari, som mest syr gardiner, och Isabel som tar hand om all slags sömnad. BERÄTTAR att intresset för det unika och välskräddade har

ökat. Med åren har hon lärt sig vilka färger och stilar som passar till vad vilket är något hon försöker förmedla till kunderna, men ofta vet de inte vilka modeller de söker och de kommer till NordHsytt just för att få unika plagg i precis det tyg och den stil som de önskar. FÖR ATT FÖRSÄKRA sig om ett till-

fredsställande slutresultat erbjuder Helén konsultation och provmätning innan hon sätter saxen i tyget. Det finns också tid för provning där nya beslut fattas om var fickor och andra detaljer ska sitta för att ge en riktigt välsittande finish.

BESTÄLLNINGAR AV skräddarsytt

har svängt från att gälla festliga plagg såsom balklänningar till vardagskläder. Helén berättar att klänningar till studenten numera allt oftare beställs via nätet, men hon får däremot en del balklänningsbeställningar där det är mycket bråttom. – Annars innebär den ökade internethandeln att vi får fler uppdrag som handlar om ändringar och korrigering av plagg, avslutar Helén.

HELÉN

www.foretagsextra.se/simrishamn-nordhsytt

Hantverkshuset Simris 169, Simrishamn 076-823 73 90 • www.nordhsytt.com 80

simrishamn

En smakresa för alla sinnen Måste ett gott vin produceras på sydligare breddgrader? Svaret är nej, menar producenten och vinentusiasten Sven-Ove Nilsson. Sedan år 2005 driver han Sandskogens Vingård på Saltviksvägen i Löddeköpinge där han tillverkar såväl rött som vitt vin av fin svensk kvalitet. Den som är nyfiken på hur det går till får dessutom gärna höra av sig – Sandskogens Vingård tar nämligen gärna med dig på en tur. SVEN-OVE NILSSON har alltid haft ett stort intresse för vin och bestämde sig för att lära sig hantverket från grunden, efter en visning på en svensk vingård i samband med att han gick i pension år 2005. Att odla vindruvor för vinproduktion menar han inte är någon ny företeelse i vårt klimat, utan snarare en gammal tradition som nu ser ut att få en renässans i Sverige. Själv driver han en vingård i liten skala, dit han välkomnar både privatpersoner och företag som vill lära sig mer om svensk vinproduktion och njuta av en trevlig stund tillsammans. SANDSKOGENS VINGÅRD har tre

stycken viner i sortimentet, som tar ungefär tre år att producera från idé till färdig flaska. Vinstockarna blommar i juni och druvorna mognar i september, då det är dags att skörda. Första steget är därefter att mäta sockerhalten i druvorna, vilken påverkar alkoholhalten i den

färdiga drycken. Efter det är det dags för jäsning innan vinet tappas upp, behandlas och tappas om. Är vinet rött får det sedan lagras ett par år för bästa möjliga smak. DE GUIDADE TURERNA på vingår-

den har vuxit i popularitet de senaste åren och består idag av en föreläsning och vinprovning med tilltugg. Sandskogens Vingård kan ta emot grupper på upp emot tio deltagare och har blivit en populär aktivitet som passar såväl svensexan och möhippan som företagseventet. SvenOve hoppas att han i framtiden även ska kunna erbjuda gårdsförsäljning av sina egna viner, men det beror på om de nationella riktlinjerna för alkoholförsäljning så småningom bearbetas om.

www.foretagsextra.se/kavlinge-sandskogensvingard


Sätter kundens behov i det främsta rummet God service handlar om att uppmärksamma alla kunder, oavsett storlek och omsättning. Det menar paret Eva-Lotta och Magnus Emlinder som driver de två företagen Emlinder AB och Lottas Mat i Löddeköpinge. Deras strategi är att skapa goda kundrelationer genom ett flexibelt och tillmötesgående tillvägagångssätt, vilket har gett dem ett gott rykte på marknaden. EVA-LOTTA EMLINDER upptäckte sitt intresse för mat som 22-åring, i samband med en tjänst på en restaurang i Österrike. Men det skulle dröja flera år innan hon började arbeta i branschen på heltid. Året var 2005 då Eva-Lottas väninna lade fram förslaget om att ta över en cateringfirma och börja driva en lunchrestaurang tillsammans och efter att ha avslutat sin dåvarande tjänst inom handikappomsorgen bestämde hon sig för att säga ja. Det ledde till ett tio år långt samarbete innan de båda bestämde sig för att gå skilda vägar. Det egna företaget Lottas Mat blev då Eva-Lottas nya projekt, en cateringfirma som hon driver än idag. LOTTAS MAT är en cateringfirma

som erbjuder det mesta enligt kundens efterfrågan, från smörgåsar och klassiskt fika för minnesstunden, till trerättersmenyer och bufféer. Eva-Lotta kan även anpassa menyn efter särskilda önskemål, som vid allergier, samt erbjuder även hjälp med dukning och servering. Rätt råvaror av hög kvalitet är nyckeln till de goda smakerna och EvaLotta lägger stor vikt vid att köpa in ekologiskt och närproducerat i så stor utsträckning som möjligt.

MAT LAGAD MED KÄRLEK!

0760-444825

EVA-LOTTA och Magnus Emlinder driver sedan en tid tillbaka även företaget Emlinder AB, som arbetar med att ta fram profilprodukter som effektivt stärker ett företags varumärke. Tanken är att vara en snabb och flexibel partner som sätter kundens behov i det främsta rummet, oavsett verksamhetens storlek. Profilprodukterna innefattar då allt från kläder och visitkort till trycksaker och giveaways, som matchar företagets formspråk och budskap.

www.foretagsextra.se/loddekopinge-lottas

EMLINDER AB Giveaways, profilprodukter & profilkläder

LÖDDEKÖPINGE lotta@emlinder.se

Magnus 0761-143387 www.emlinder.se

Lotta 0760-444825 info@emlinder.se löddeköpinge

81


Yoga bringar balans och harmoni till kropp och sinne YOGA ÄR EN GAMMAL tradition, som gör kroppen stark och smidig, och sinnet lugnt. Forskningen har visat att yoga har en stressförebyggande verkan och bidrar till att man kan bevara en frisk kropp och god mental hälsa genom hela livet. Julie Yudina är en av dem som upptäckt yogans positiva effekter och via sin skola Yoga För Hälsa i Lund vägleder hon både nybörjare och erfarna yogis inom klassisk yoga. Som före detta forskare inom molekylärbiologi och biomedicin har hon läst mängder av artiklar om yoga och hälsa; och har dessutom sett positiva resultat på nära håll, genom sig själv och sina elever. YOGA FÖR HÄLSA erbjuder klas-

ser som innehåller fysiska övningar, andningsövningar, avslappning och meditation. Genom yoga och meditation uppnås psykisk styrka, balans och motståndskraft mot stress.

önskar redaktionen

Yoga För Hälsa tar emot både privatpersoner och företagskunder och håller gärna i klasser direkt på arbetsplatsen, under arbetstid. Det är ett enkelt sätt att hjälpa de anställda att skapa sunda vanor i vardagen, som även kan motverka framtida problem i arbetslivet. www.foretagsextra.se/lund-yogaforhalsa

Nagelstudio som håller hög kvalitet NAGELSTUDION SOM drivs under namnet Euronail i Löddeköpinge har funnits i 23 år. För fyra år sedan började Duong Togn arbeta på nagelstudion och sedan två år tillbaka äger och driver han den. ÄR ett hantverk i sig och kvalitet är A och O på Euronail i Löddeköpinge. Duong förklarar att konsten att skapa vackra hållbara naglar är att följa nagelns naturliga form, något som krävs både kunskap och erfarenhet för att lyckas med. Utöver nagelteknologi arbetar Euronail även med pedikyr, dock inte med medicinsk fotvård.

NAGELKONSTEN

EURONAIL LIGGER på ett förträff-

ligt läge i Center Syd köpcentrum

och har generösa öppettider till klockan 20 på vardagar och klockan 17 på helger. Här arbetar Duong och hans fyra anställda med godkända produkter av det lyxigaste slaget där man inte tummar på varken kvalitet eller hygien. Det har gett nagelstudion gott rykte med många återkommande kunder, och även stamkunder från andra orter.

www.foretagsextra.se/loddekopinge-euronail

0762 301711

www.SatyaYoga.se • FB: Yoga för hälsa i Lund, Kävlinge, Eslöv

82

löddeköpinge / lund / kävlinge

Kläder för alla kvinnor KLÄDBUTIKEN I SÖDERVIDINGE

är en av landets många butiker som gjort sig ett namn delvis tack vare sitt spännande sortiment som innefattar plagg som skiljer sig från kedjornas. Danska LauRie är ett varumärken som ägaren Marianne Pokorny är extra förtjust i, och som designar välsittande byxor för alla kvinnor. Klädbutiken i Södervidinge har även toppar, blusar, underkläder och andra klädesplagg för både den yngre och mer mogna kvinnan, samt accessoarer i form av väskor, smycken och sjalar. Här är personlig service alltid viktig. SOM ETT KOMPLEMENT till butiken anordnar Marianne modevisningar, event och föreläsningar i den lokal som kallas Loftet och hyrs ut till företag som själva vill arrangera något. Ost – och vinkvällar är ett återkommande uppskattat exempel, men här har även hållits föreläsningar inom allt från juridik till trädgårdsskötsel. www.foretagsextra.se/kavlinge-kladbutiken

Marianne Pokorny

Yoga och meditation, yoga mot stress och ryggproblem Yoga för företag - t.ex. utvecklingsdagar, friskvård hos er Julie Yudina, PhD. Yogalärare, forskare i biomedicin

God Jul!

Centersyd Köpcenter 046-70 68 90

Södervidingevägen 305 • Tel: 046-734710 info@kladbutiken.com • www.kladbutiken.com Öppet: ons-fre: 13-18, lör: 10-14, sön: 11-15 Klädbutiken ligger invid väg 108, 4 km norr om Kävlinge

Det interaktiva företagsmagazinet


Ett tryggt IT-konsultföretag Colburn Collaboration AB etablerades år 2014 av fem tidigare kollegor. Idag driver de IT-konsultbolaget med stor tillförsikt där de värnar om långvariga och trygga relationer till sina kunder. Enligt kundens behov och önskemål utvecklar och förvaltar de IT-lösningar och IT-system samt hjälper företag att utveckla användningsområdena för molnplattformen ServiceNow. HOGLAND och Michel Bajnocy är två av fem delägare i Colburn Collaboration AB, bolaget som de tillsammans med de övriga delägarna startade år 2014. Tillsammans har de bred och gedigen erfarenhet av branschen och drivkraften ligger i att skapa och leverera något användbart som effektiviserar kundens arbete.

RONNY

COLBURN ARBETAR med att utveckla IT-lösningar och system för bland annat dokumenthantering, ärendehantering, projektstyrning och CRM-system, samt erbjuder support och förvaltningstjänster. Idag utvecklar Colburn nya IT-system men arbetar också

med tillgängliga plattformar såsom ServiceNow som är en molnplattform med stor potential. Michel berättar att många som använder ServiceNow bara utnyttjar en liten del av dess kapacitet, och att Colburn kan hjälpa till att bredda och utveckla användningsområdena. – Vi har valt att vara breda. Vi tror på långsiktiga kundrelationer där vi sätter oss in i våra kunders utmaningar och hur vi kan effektivisera och förenkla deras arbete så att de ska bli mer effektiva och framgångsrika med sina IT-system, säger Ronny. KUNDERNA FINNS inom alla branscher och idag arbetar de i såväl

Sverige som Norden och Europa. En viktig poäng i deras marknadsföring är hashtaggen ”6000 km närmare kunden”. – Många företag outsourcar ITtjänster till Indien för ett lägre timpris. Vi menar att det är lättare och ofta också kostnadseffektivare att arbeta med en IT-konsult på nära håll, inte bara geografiskt utan även

I framtiden tror Ronny och Michel att det finns möjlighet att växa och få fler medarbetare till kontoret med en bra mix av män och kvinnor. Under de första åren som företaget etablerats har de byggt en stabil bas med god lönsamhet. – Vi har byggt en god ekonomisk grund att kunna stå på för att göra det vi brinner för och det som vi tror

”Vi har valt att vara breda. Vi tror på långsiktiga kundrelationer där vi sätter oss in i våra kunders utmaningar och hur vi kan effektivisera och förenkla deras arbete så att de ska bli mer effektiva och framgångsrika med sina IT-system.” språkligt, socialt och kulturellt. Vi tror på närheten till kunden, säger Michel. IDAG HAR de fem delägarna en anställd på Colburn. Tillsammans är de ett gäng engagerade medarbetare som brinner för att göra ett bra jobb.

är viktigast för våra kunder, avslutar Ronny.

www.foretagsextra.se/malmo-colburn

malmö

83


Unikt hantverk i blomsterbranschen I den mysiga blomsterbutiken i centrala Trelleborg har det nystartade företaget Hantverksblomman etablerat sig. Här blandas unika snittblommor och krukväxter med vackra tillbehör. Inspirationen flödar i butiken liksom under kurserna som arrangeras för privatpersoner och företag.

LOVIS HOLMGREN startade buti-

ken Hantverksblomman i november 2017. Efter en gymnasial floristutbildning med bland annat sex veckors praktik i Australien, praktik och arbete i olika svenska butiker valde hon att anta utmaningen att starta en helt ny butik, ensam, och bygga upp sitt eget koncept.

LOVIS BRINNER för blomsterbin-

derier och har valt att koncentrera sitt sortiment på snittblommor för speciella tillfällen. Sortimentet är unikt och handplockat med fokus på hållbarhet. – Jag arbetar med ett mindre sortiment och försöker hitta de lite udda blommorna, lite unikt sortiment som man inte hittar överallt. Att göra binderier är ett riktigt hantverk och man ska komma hit för att man vill ha något speciellt eller till ett speciellt tillfälle, säger Lovis.

ETT KONCEPT som Lovis har utvecklat är ”veckans bukett” där både företag och privatpersoner har möjlighet att få en ny vacker bukett levererad en gång i veckan. Hon ser tecken på att vi svenskar i allt högre utsträckning efterfrågar snittblommor och vackra buketter.

I Australien, där hon gjorde en längre praktik, var det betydligt vanligare att människor köpte hem snittblommor och buketter. Företaget erbjuder även blomsterutsmyckningar och styling för fester och evenemang samt inför traditionella tillfällen såsom begravningar och bröllop. EN ANNAN DEL av verksamheten är blomsterkurser i teori och praktik för såväl företag som privatpersoner. Kurserna kan hållas på plats i butiken, i en hyrd lokal eller hos företaget. Kanske är det ett tillfälle att göra något roligt tillsammans med kompisgänget, sin partner eller till möhippan. Företag erbjuds blomsterrelaterade aktiviteter för exempelvis teambuilding eller kick off.

www.foretagsextra.se/trelleborg-hantverksblomman Besök oss på facebook

Nygatan 46, Trelleborg 0760-44 93 38

84

malmö / trelleborg

Heinex AB arbetar sedan lång tid tillbaka med förnödenheter till tvätteribranschen, dörrmattor till mattuthyrare samt inkontinensprodukter för vården. Heinex vänder sig traditionellt till företag men idag kan produkterna även köpas av privatpersoner. www.foretagsextra.se/malmo-heinex


Expert på kvalitativa tvätteriprodukter, entrémattor och inkontinensartiklar HEINEX AB har anor från 1930-talet

och började som två familjeföretag, där det ena var inriktat på maskiner och det andra på förnödenheter till tvätterier.

CHRISTER FORSS tog över Heinex

1996 och har sedan dess ändrat företagets profil och expanderat utbudet. Idag erbjuder Heinex allt som tvätterier behöver förutom maskiner. Man har även en hel del annat i sitt sortiment, exempelvis entrémattor för både professionellt bruk och hem & fritid, vårdprodukter, bäddtextiler, frotté och inkontinensprodukter. Den röda tråden i Heinex sortiment är att allt har koppling till textilier. Affärsidén kan sammanfattas i ett enda ord: kvalitet. – Vi är experter på det vi sysslar med, säger Christer. KAN köpa allt de behöver för hela arbetskedjan:

TVÄTTERIERNA

tvättsäckar och vagnar för uppsamling av tvätten vid hämtning från hotell, företag, veterinärer, räddningstjänst, idrottsklubbar, sjukhus med flera för transport till tvätteriet. Heinex har även en tvättsäck i plast för kontaminerad tvätt som löser upp sig när den kommer in i tvättmaskinen. Även en rad tillbehör som säckställ, konfektionsställ, trådhängare, gardinhängare, noppkammar, häfttänger och etiketter för märkning av tvätten finns i sortimentet. Kort sagt: allt som behövs för hanteringen av det som ska tvättas. MATTUTHYRARE KAN köpa entrémattor av Heinex. Det går att få dem med valfri design eller logotype om så önskas men de flesta väljer neutrala mattor. Entrémattorna är av den typ som finns på företag och varuhus med funktion att samla upp smuts och väta.

LÄGGER stor vikt vid miljötänket och är noga med att välja produkter som är framställda på ett skonsamt sätt och som kan återbrukas eller återvinnas. Kommuner, landsting och äldreboenden är stora kunder på bäddtextiler, sitt- och lakansskydd, haklappar, fixerande och absorberande underkläder. – Nu startar vi en e-handel under namnet finatex.se som vänder sig till privatpersoner och har en stor del av det ordinarie sortimentet plus ”Dramaten-vagnar”, shoppingvagnar, och ”Wash & Dry”, fräcka mattor för hem och fritid, berättar Christer.

HEINEX

CHRISTER FÖRUTSPÅR dock att deras nya inkontinensbyxa som ser ut som en vanlig fin spetstrosa och den absorberande barnpyjamasen för sängvätare kommer att bli bästsäljare.

VID SIDAN AV Heinex driver Christer

AppleHeart tillsammans med sin fru och barnen Joakim och Susanne. Här säljs det kroppsvårdsprodukter, kosmetik och rumsdoft av kända varumärken av hög kvalitet.

Kvalitetsprodukter för professionellt Kvalitetsprodukter för professionellt bruk bruk

www.heinex.se - 040-93 53 70

www.heinex.se - 040-93 53 70

malmö

85


SUGER HÖR VI BABY PÅ MED

GÖRS DET HOS TANDLÄKAREN

OXUDDE 151-11

FESTA OCH PRISAD

KALLE STROPPKOMPIS

HORNDJUR BOCKA

SÅNG

SITTA PÅ HÄST

ANDAS VI MED

PAPEGOJA VILL VARA MYCKET MED FAR

TIMMEN I SKOLAN SJUNKA NÅGOT VÅTT

LIGGER HAVSBAD VID

GUNGHÄST

LURADES

TRO BILDSKICK

MÖRK TID

DÖPT

DIREKT

SLANT

SÄGER MU

ÄR KUNG STRÖMBRYTARE

VINKAR BAMSEIVÄG KOMPIS TÅG

NYA

STINA GODIN

SNÄLL

FYNDAS DET PÅ FISK

SIST I SIST

MAR- FÅR FÖL KATTOR SAMLAR BLADEN

NINA OHS ARGT I SERIERUTA

OFTA FÖRST I POPBAND

DUBBEL-R KAN KYSST GRODA BLI TVÅ

KOMMER FÖRST I ALFABETET

KAJKAR

KALLE ANKA

333

TILLBOMMAR OCH STÄNGER VI MED

LILLA DJURET I HAVET

Lösningen på korsordet finns på sidan 90

Soduku

Lätt SUDOKU LÄTT

8 7

7 9 1 6

Medel SUDOKU MEDEL

6 4 6 5 9 7

4 7 6 5 6 2 4 2 5 8 6 4 7 9 7 5

1 8 6 9 8 3 1

6 9 1

3 5 6 4 9 3 1 5 3 2 6 7 6 4 3 9 2 7 5 4 9 3

SvårSUDOKU SVÅRT

6 4

3 7

5 3 8

1

9 5 1 6

Varje liten kvadrat om 3x3 rutor, samt varje rad, både lodrät och vågrät ska innehålla siffrorna 1 till 9. Rätta lösningar finns på sidan 90

86 86

pyssel sjöbo

4

1 3

6 5 6 1 9

8 3 9 4

7


Vinterns Filmpremiärer Finns de nåt bättre än att krypa in i biovärmen när de är mörkt, kallt, och trist väder utomhus. Här kommer några tips vad du kan se på bio i vinter.

Mary Poppins kommer tillbaka Mary Poppins är den praktiskt taget helt perfekta barnsköterskan med unika magiska färdigheter. Hon kan förvandla den tråkigaste uppgift till ett oförglömligt, fantastiskt äventyr. I den här helt nya uppföljaren kommer Mary Poppins tillbaka för att hjälpa nästa generation i Banks-familjen hitta den glädje som saknas i deras liv. Den gåtfulla barnsköterskan får hjälp av sin vän Jack, en optimist som har till yrke att tända lamporna på Londons gator, och som sprider både ljus och glädje. Regi: Rob Marshall Skådespelare: Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters Premiär 25/12

Welcome to Marwen En rörande och sann historia om hur en slagen

Vice Vice berättar den otroliga historien om hur en byråkratisk tjänsteman, Dick Cheney, i det tysta blev den mäktigaste mannen i världen som vice president till George W. Bush. Hans beslut påverkade både USA och övriga världen på ett sätt som vi fortfarande känner av.

man upptäcker hur fantasin kan läka en trasig själ. Filmen är baserad på Jeff Malmbergs rosade dokumentärfilm “Marwencol” från 2010. Regi: Robert Zemeckis Skådespelare: Steve Carell, Diane Kruger, Eiza González Premiär 18/1 -2019

Regi: Adam McKay Skådespelare: Christian Bale, Steve Carell, Sam Rockwell Premiär 11/1-2019

The Mule

The Favourite

Earl Stone, en fattig och ensam man i 80-årsåldern, blir erbjuden ett jobb som chaufför. Det låter enkelt, men vad Earl inte vet är att han precis har tagit jobbet som knarkkurir åt den mexikanska kartellen. Han gör det bra – så bra att han får större leveranser och blir tilldelad en handler. Han är dock inte den enda som håller koll på Earl då han också hamnat på den hårdföre DEA-agenten Colin Bates radar. Så småningom börjar hans tidigare misstag göra sig påminda, och det är osäkert om han hinner ställa allt tillrätta innan polisen eller kartellens torpeder hinner ikapp honom.

Tidigt 1700-tal. England är i krig med Frankrike. Den bräckliga Queen Anne sitter på tronen medan vännen Lady Sarah styr landet samtidigt som hon tampas med Annes sviktande hälsa och kraftiga humörsvängningar. När den nya tjänaren Abigail anländer tar Sarah henne under sina vingar, men då kriget blir tidskrävande för henne kliver Abigail istället in i rollen som drottningens högra hand. Deras spirande vänskap ger henne en chans att återvända till sina aristokratiska rötter där hon inte kommer låta någon kvinna, man, politiker eller kanin stå i vägen.

Regi: Clint Eastwood Skådespelare: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Taissa Farmiga, Michael Peña, Andy Garcia, Laurence Fishburne Premiär 25/1-2019

Regi: Yorgos Lanthimos Skådespelare: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz Premiär 25/1-2019 filmtips

87


Foto: Anders Robertsson

a n i p l A e g i r e Sv

Skidsäsongen i Sverige är förhoppningsvis mellan november och maj. Konstsnö hjälper de flesta skidorterna att tidigt bygga en stabil grund i backarna som håller. Alltfler väljer att tillbringa julen eller nyåret på en klassisk skidort för att få den största glädjen av julledigheten. PARTYGLATT OCH HÖG FALLHÖJD ÅRE FINNS en internationell atmosfär där Sveriges trendigaste fjällby bjuder

på skidåkning och nöje i världsklass. Med Åreskutan som tornar upp sig mot himlen inramat av de spetsiga Sylarna och Renfjället bjuds vi på välkända pister som synts i otaliga världscuptävlingar samt Nordens högsta fallhöjd. Åre har 42 liftar och 89 nerfarter.

“Nordens största barnområde och mycket mer för den aktiva barnfamiljen”

DEN ÄVENTYRLIGE FÅR sitt lystmäte med oändliga topptursmöjligheter och utmanande offpist bara ett stenkast från pisterna. Medan den som söker lugnet finner mil efter mil med turleder eller kilometerlånga böljande pister. Backrestaurangerna är många och välbesökta runt lunch och after ski. I byn hittar vi de klassiska after ski-ställena där draget är större än någon annanstans i detta land. TILL SKILLNAD MOT den partyglada stämningen i Åre by är Björnen mer inställd på familjen och tyngdpunkten ligger på nybörjar- och barnbackar. Björnen och resten av Åres skidsystem sitter ihop vilket öppnar för stora variationer i skidåkningen. NÅGRA NYHETER inför säsongen är att Åre som satsar på VM 2019 redan den 5 mars 2017 välkomnar morgondagens alpina stjärnor för alpina VM för juniorer. SJ ändrar tidtabellen och utökar kapaciteten för nattågen till Åre till den kommande vintersäsongen och flygbolaget easyJet satsar på Åre där de väljer att starta en rutt mellan Gatwick (London) och Åre/Östersunds flygplats. RIKTIGA FJÄLLEN

FAMILJEVÄNLIGT OCH ÄVENTYRLIGT

HEMAVAN OCH TÄRNABY är två orter i Lappland som bjuder på enastående skidåkning i fantastisk fjällmiljö. Mellan Hemavan och Tärnaby är det 18 kilometer och man tar sig enklast mellan dem med egen bil eller taxi. Hemavans skidområde har totalt 10 liftar, 27 nedfarter, 2 snowparks och en SkicrossArena. I Hemavan finns även friåkningsparadiset Kobåset som av många anses som Sveriges bästa friåkningsområde. I byn finns ett stort utbud av restauranger, butiker och nöjen samt en flygplats.

SÄLEN BESTÅR AV Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället som

TÄRNABY ÄR SVERIGES inofficiella alpina huvudstad och här finns  ut-

LINDVALLEN OCH HÖGFJÄLLET sitter ihop med transportliftar och här finns

försåkning för alla från nybörjare, barn och familjer till avancerad offpist, snowboard, telemark och heliski. 4 liftar och 15 nedfarter kan låta klent men räckte för att forma Ingemar Stenmark, Anja Pärson och flera andra världsstjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden.

88

alpina sverige

tillsammans bjuder på varierad skidåkning med 87 liftar och 102 nedfarter. Här finns allt ifrån norra Europas största knappliftsområde där de allra minsta börjar sin alpina karriär till utmanande åkning i Väggen som är en av Sveriges brantaste preparerade pister. Däremellan finns ett flertal park- och offpistområden samt mängder av grillplatser, värmestugor och toaletter som gör det enkelt att tillbringa hela dagen i skidbacken.

Nordens största barnområde och mycket mer för den aktiva barnfamiljen. För den som vill göra något annat än frysa i backen finns Experium som är en upplevelsevärld där man kan uppleva allt från äventyrsbad och surfing inomhus, till 3D-bio, shopping, god mat och avkopplande spabehandlingar.


“Med Åreskutan som tornar upp sig mot himlen inramat av de spetsiga Sylarna och Renfjället bjuds vi på välkända pister som synts i otaliga världscuptävlingar samt Nordens högsta fallhöjd.”

NÄSTAN SOM FJÄLLEN ORSA GRÖNKLITT i Dalarna ger den första touchen av fjällen med allt man kan önska av snösäkra förhållanden och storslagen natur. Här väntar skidåkning i 23 pister och förutom flertalet familjevänliga backar finns tävlingsbackar där hastigheter på hela 148 kilometer i timmen uppmätts under speedskitävlingar.  LÄNGDSKIDÅKNINGEN ÄR KÄND som en av Sveriges absolut bästa med 10 mil längd-

spår. Här finns många lagom kuperade rundor men också riktigt tuffa slingor. Svenska längdskidlandslaget tränar här samt Sveriges nya ledande långloppsteam Lager 157 Ski Team. Ett fint kvalitetsbevis är att  Orsa Grönklitt sedan många år är Officiellt Vasaloppscenter. För den som inte vill åka skidor finns andra aktiviteter där ett besök i Orsa Rovdjurspark hör till de mest uppskattade. alpina sverige

89


Företagsindex BYGG/FASTIGHET/BOSTAD Björkmans Tak AB 11 GLB 15 Hedgrens Byggkranar AB 45 Hö Allbygg AB 12 Sandbäckens Rör i Jönköping AB 56 Skanska Rental AB 74 DETALJ Blomsterhörnan i Värnamo 62 Hantverksblomman 84 Ica Supermarket Tibro 50 Klädbutiken i Södervidinge 82 Växthuset 51 Änglahimlen 29 DJURPRODUKTER/TJÄNSTER Gotlands smådjursklinik 76 ENTREPRENAD Maskintrading 58 FRISKVÅRD Euro Nail 82 Wik Human & Horse Therapy 26 Yoga för hälsa 82 FÖRETAG/TJÄNSTER 60 Talet 66 Alfta Component AB 20 Arvidsons Bil 61 Attendo 90

Baltic Offshore 70 Björklidens Rehab & Boende 44 Enlight Design 23 FastFixarna 38 Form & Betong AB 40 Heinex AB 84 In Time International AB 16 Installations Companiet 90 isMobile AB 17 Kakelcentralen 68 Kalmar Konst & Ram 69 Lesjöfors Springs & Pressings 42 Lottas Mat / Emlinder AB 81 Megha / A LA Enell Grafisk kommunikation 53 Möller Bil Sverige AB 27 Närkesstjärnan Ekonomi AB 23 O.M. Gustavssons murning AB 36 Omicold/Performance in cold 14 Quadpak 60 Sabines Antik och Loppmarknad 63 Saelid Bygg o Fastighetsservice AB 30 Sandskogens Vingård 80 Sandå Sverige 73 Servitum AB 24 Städ da´X AB 62 Tiseko AB 22 Tvättmäster i Karlstad AB 46 Öresunds Redovisning AB 90 HANTVERK/DESIGN/KONST Ballongartist Ivana 34 Nordhsytt 80

HOTELL/PENSIONAT/KONFERENS Grimsnäs Herrgård Mullsjö Konferans & friluftshotell AB HÄLSA/SKÖNHET Laser & Estetik Mälardalen AB Salong Bushmak RESA/TRANSPORT Big Travel Falköpings Kyltransporter AB Henry Nybergs Åkeri / Lots & Körservice Tord Enbacks Åkeri AB RESTAURANG/CAFÉ/CATERING Harrys i Jönköping SERVICE/VERKSTAD Angers Bil & Service Autotech i Boden JH Motor Mekonomen/Vård av Bil P.C Slang och Maskiner AB Tobidan-Bremsomat AB Åberg reparation SPORT/FRITID/NÖJE BMS Engineering AB

Korsord facit

8 7 3 4 6 2 5 1 9

2 9 6 1 5 3 8 4 7

5 1 4 7 9 8 6 2 3

7 4 8 6 2 1 3 9 5

9 2 1 5 3 7 4 6 8

3 6 5 8 4 9 1 7 2

1 8 9 3 7 4 2 5 6

6 3 7 2 1 5 9 8 4

4 5 2 9 8 6 7 3 1

SUDOKU LÄTT - LÖSNING

6 7 2 8 9 3 1 5 4

9 1 5 6 4 2 3 8 7

3 8 4 5 1 7 6 9 2

1 4 7 2 8 6 9 3 5

2 3 6 4 5 9 8 7 1

8 5 9 7 3 1 2 4 6

4 6 8 3 2 5 7 1 9

7 9 3 1 6 4 5 2 8

5 2 1 9 7 8 4 6 3

SUDOKU MEDEL - LÖSNING

6 1 5 3 2 9 4 7 8

4 9 3 8 7 6 5 1 2

8 2 7 4 5 1 9 6 3

3 8 1 9 4 5 7 2 6

9 5 2 7 6 8 3 4 1

7 6 4 1 3 2 8 9 5

5 7 9 2 1 3 6 8 4

2 4 6 5 8 7 1 3 9

1 3 8 6 9 4 2 5 7

Soduku facit

SUGER HÖR VI BABY PÅ MED

N

SNÄLL

STINA GODIN

S

55

55 10 18 28 90 57 21

55

KALLE STROPPKOMPIS

G

F

FESTA OCH PRISAD

K

U B

B

E

SITTA PÅ HÄST

R

I

D

A

O

R

TIMMEN I SKOLAN

L

D

A

L

A

Ö G

PAPEGOJA

A

R

A

ANDAS VI MED

L

U

N G

VILL VARA MYCKET MED FAR

P

A

P

P

I

G

A

GUNGHÄST

P

LIGGER HAVSBAD VID

A

LURADES

N

L

E

K

S

A K

BILDSKICK

DIREKT

N

U

DÖPT

S

72 52 48 19

R

SÅNG

N

MAR- FÅR FÖL KATTOR

41 27

HORNDJUR BOCKA

OXUDDE 151-11

S

VINKAR BAMSEIVÄG KOMPIS TÅG

NYA

GÖRS DET HOS TANDLÄKAREN

64 54

TRO

A

SJUNKA NÅGOT VÅTT

R R

A

D

E

S

E

333

KALLE ANKA

K

A

MÖRK TID

N A

M

N G

E

T

T

SLANT

S

K

A

L

M

A N

ÄR KUNG STRÖMBRYTARE

R

I

K

T

O

SIST I SIST

I

S

T

O R

SÄGER MU

FYNDAS DET PÅ FISK

R

E

F

Ä

R S

K

A

DUBBEL-R

T

E

S

I

L

OFTA FÖRST I POPBAND

T

H

E

N

O

KAN KYSST GRODA BLI TVÅ

NINA OHS ARGT I SERIERUTA

S

A G O

P

R

I

N

S

L

Å

LILLA DJURET I HAVET

A

L

G

E

N

P

A

R

O

R

TILLBOMMAR OCH STÄNGER VI MED

A

S

T

J

Ä

R

N

A

KAJKAR

R

SAMLAR BLADEN

KOMMER FÖRST I ALFABETET

A

SUDOKU SVÅRT - LÖSNING

ÖVRIGA ANNONSÖRER

P.C Slang & Maskiner AB

Installations Companiet

Tel: 040-6266666 Lundavägen 56, 212 25 Malmö

Tel: 0729-221087 Industrigatan 18, 212 14 Malmö

Öresunds Redovisning AB

Attendo

Tel: 040-6174010 Prostgatan 2, 211 25 Malmö

Tel: 020-211 300 Kaserngatan 30 b, 723 47 Västerås

90

företagsindex


M A TE NE Å K S

BYGG AB

? l l i t a g g y b r le l e m o a g g y B ! g i d r ö f n e g n i n s ö l r a h i -V

Team Skåne Bygg AB Borrgatan 6 211 24 Malmö

040-600 40 00 info@teamskane.com

www.teamskane.se


POSTTIDNING B B POSTTIDNING Avs: FöretagsInvest Box 2949 18729 Täby

Together with our customers we create innovative solutions for the future Baltic Offshore proudly provide full range of submarine cable services and are specialized on client specific installations of new cables and systems and customized maintenance agreements. We love to create innovative solutions and to exceed expectations.

Profile for FöretagsExtra

FöretagsExtra 7-2018  

Advertisement