Page 1

CORPORATE VOLUNTEERING GENNEM MENTORFORLØB Vil du og din arbejdsplads hjælpe udsatte unge med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet eller i en uddannelse? I projektet ”KBH Erhvervsmentor” har du og dine medarbejdere mulighed for at blive mentor for en ung, der mangler tilknytning til arbejdsmarkedet. Hvad er en erhvervsmentor? En erhvervsmentor er en person på arbejdsmarkedet, der stiller sin viden og erfaring til rådighed for en ledig, som ønsker at komme i arbejde eller uddannelse. I projektet ”KBH Erhvervsmentor” søger vi mentorer i København, der har solid erfaring fra arbejdsmarkedet og har lyst til at hjælpe en ung videre i job eller uddannelse. Som mentor mødes man med sin mentee 2-3 gange om måneden. Som udgangspunkt melder man sig for et år, da det er vigtigt, at de unge oplever en stabil relation. Hvem er mentees? Mentees i projektet ”KBH Erhvervsmentor” er unge mænd mellem 18 og 25 år, der er tilknyttet Københavns Kommunes 18+ centre. Mange af de unge indgår i nogle kriminelle miljøer, men de har alle taget det første skridt ud af disse miljøer. De vil gerne i gang med en uddannelse eller finde et job og har brug for støtte til at bryde ud af de gamle kredse. De kan også have svært ved at skaffe viden om arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet, finde motivation og få struktur på hverdagen. Hvad får I ud af det? • Vis virksomhedens sociale engagement indadtil og udadtil, og vær med i front på de nyeste tiltag inden for Corporate Social Responsibility og Corporate Volunteering • Giv jeres medarbejdere en chance for at engagere sig og hjælpe andre • Få uddannet en eller flere medarbejdere til mentorer, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge • Mød en eller flere unge ledige, der kan være mulige kandidater til jeres stillinger Hvor meget tid skal medarbejderne bruge? Som mentor bruger man som udgangspunkt ca. 4-6 timer hver måned i ca. 1 år sammen med sin mentee. Mentor og mentee tilpasser løbende tidsforbruget ud fra behov og muligheder. Derudover skal man som mentor deltage i et mentorkursus, der forløber over to eftermiddage af ca. fire timers varighed, samt deltage i supervision én gang hvert halve år. Derudover er der mulighed for at deltage i netværksarrangementer hos Foreningen Nydansker ca. fire gange om året. Kontakt Er du interesseret i at høre mere, kan du kontakte Julie Voss Ellehøj i Foreningen Nydansker på jve@foreningen-nydansker.dk.

”KBH Erhvervsmentor” er et samarbejde mellem Foreningen Nydansker, Kognitivt Psykologcenter Wattar Gruppen, Fonden for socialt ansvar og Københavns Kommune.

CORPORATE%20VOLUNTEERING%20GENNEM%20MENTORFORLØB  
CORPORATE%20VOLUNTEERING%20GENNEM%20MENTORFORLØB  

http://www.foreningen-nydansker.dk/site/sites/default/files/downloads/CORPORATE%20VOLUNTEERING%20GENNEM%20MENTORFORLØB.pdf

Advertisement