Page 8

ST-LINE I NOVA FORD FIESTA

14

FIESTA

FIESTA ST-LINE SE PONAŠA S ŠPORTNO NARAVNANIMA OPREMO IN ZUNANJOSTJO.

��digitalni ščit, ki ni nikoli utrujen in nepozo-

ren. Dogajanje na cesti spremlja 130 metrov pred vozilom, kar je več kot za celo nogometno igrišče rezerve za nujene reakcije, ki preprečijo ali omilijo nesrečo. Pri Fordu pravijo, da so naredili najbolj varno Fiesto do sedaj, ki si želi 5 zvezdic na varnostnih testih Euro NCAP in okrog vozila. V prid varni in zabavni vožnji so razvili novo vzmetenje in elektronski nadzor vektorjev navora. V praksi to pomeni, da se bo v vaših najljubših zavojih Fiesta še za 10 odstotkov bolj preprečljivo držala ceste in se v točki zaviranja začela ustavljati odločneje. Zavorna pot bo v povprečju krajša za 8 odstotkov. Oprijem v ovinkih je izboljšan za

2

Ford MAGAZINE p o l e t j e 2 0 1 7

10 odstotkov, zavorna razdalja je krajša za 8 odstotkov – to lahko pomeni denimo rešeno življenje otroka, ki je stekel čez cesto. Potnike ščiti karoserijska trdnjava. Za večjo čvrstost na ključnih območjih je za Fiestino karoserijo uporabljenih 36 odstotkov več borovega jekla, vključno z zgornjim delom nove zasnove stebrička B, ki zna sile energije bočnega trčenja prenesti na streho, stran od potnikov. Drugačna oblika presekov vrat dodatno ščiti potnike pri bočnih trčenjih, vrata pa so zdaj opremljena tudi s tlačnimi senzorji, ki omogočajo nekaj milisekund hitrejše sproženje zaščitnih sistemov. Stranske varnostne blazine so zasnovane tako, da odmaknejo roko iz območja udarca.

NAGRAJENI MOTOR ECOBOOST Fordova družina litrskih bencinskih turbo motorjev se ponaša s številnimi nagradami, tudi tistimi za motor leta. V Fiesti bo ta motor na voljo v treh različicah, ki zmorejo med 100 in 140 ‘konjev’. Seveda se ob majhni porabi tako motorizirana Fiesta vseeno lahko pohvali s pregovorno živahnostjo, ki je odlikovala tudi njene predhodnice.

3 4

Fiesta je tudi prvi Ford, ki bo na voljo z vrhunskim zvočnim sistemom B&O PLAY. Ta je najzmogljivejši v tem razredu avtomobilov. Inženirji so eno leto poslušali več kot 5000 posnetkov, saj so želeli zagotoviti, da bo vrhunski sistem s 675 vati zvenel enako dobro, ko boste prisluhnili Adele ali Foo Fightersom, ko bo repal Jay Z ali ko se boste sproščali ob klasični glasbi – ne glede na to, kako glasno predvajanje boste izbrali. Fordov infozabavni sistem SYNC 3 vozniku Fieste omogoča upravljanje funkcij zvočnega in navigacijskega sistema ter povezanega pametnega telefona (tudi preko sistemov Apple CarPlay ali AndroidAuto) s preprostimi pogovornimi glasovnimi ukazi in celo gestami,

NOVA FIESTA

I

15

na katere se odziva 8-palčni barvni zaslon. In ne pozabite, da zna Fiesta sama poklicati na pomoč v primeru nesreče. Da, sodobna komunikacija je tudi v službi varnosti. Kolesa ženejo dovršeni bencinski in dizelski stroji, skladni z zahtevami emisijskega standarda Euro 6. Gre za motorje, med katerimi je tudi šestkratni zaporedni prvak izbora motor leta, 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost s 100, 125 in kar 140 ‘konji’, ki zagotavljajo zmogljivost in varčnost za najboljšo vozno izkušnjo v tem razredu ter nižje stroške uporabe. Da, manj porabljenega goriva in čistejši izpuh ter več moči in navora za nasmehe vozniške sreče.

5

Človek se v le treh minutah odloči, ali mu je avtomobil všeč ali ne. Ford MAGAZINE p o l e t j e 2 0 1 7

Ford Magazine poletje 2017  
Ford Magazine poletje 2017