Forbrugsforeningens medlemsblad november 2023

Page 1

1

DIT

MEDLEMSBLAD

NR. 4 • DECEMBER 2023 • 138. ÅRGANG • 205.000 EKS • F-BLADET.DK

Bonus på julehygge Find inspiration til oplevelser, gaver, mad og vin

Tasker med et formål

På god fod med dig

Mere bonus, nye samarbejdspartnere

32-35

Julemærket 2023

4

Bauhaus: Julestemning og ekstra bonus

Julekalender. Vind Spies rejsegavekort og andre præmier

16

30


2

NOVEMBER 2023

LEDER

Noget er heldigvis som det plejer at være ”MÅ DU LEVE i interessante tider”. Sådan lyder en kinesisk talemåde. Umiddelbart fremstår det jo som et fromt ønske om et spændende og begivenhedsrigt liv for den, man taler til. Men det er nok nærmere ment som en slags forbandelse, eftersom østens filosofi har en ældgammel tradition for at stræbe efter harmoni og ligevægt. Man kunne også kalde det tryg stilstand. Når jeg følger med i den daglige nyhedsstrøm, kan verden for tiden godt føles lige lovlig interessant. Både i Europa og andre steder i verden dominerer uro, naturkatastrofer, regulære krige og uigennemskuelige forandringer i en grad så man sidder tilbage med spørgsmålet: Er der da slet ikke noget, der er som det plejer? Jo, det er der heldigvis. For i en urovækkende verden er det rart at vide, at det helt sikkert bliver jul igen i år. Trods alt. Med alt hvad der hører sig til af hygge og nærhed med familie og venner, god mad og velvalgte gaver. For selvfølgelig skal vi også have lov

Juletiden er årets vigtigste højtid i Danmark. Julens traditioner binder rigtig mange danskere sammen. Det er ekstra vigtigt at huske på og værne om, når man er borger i et lille kongerige i en stor, urolig “interessant” verden. Og så er der en anden ting, der heldigvis også er som den plejer at være. For mange af Forbrugsforeningens samarbejdspartnere er julen også en vigtig tid. En stor del af deres omsætning ligger i julemånederne, og som medlem og kunde kan du glæde dig over, at der – ganske som der plejer – er bonus på alt. Også på Black Friday, også på juletilbud, også på ekstra nedsatte varer, også når der er januarudsalg.

yngre forbrugere, der har fundet ud af. Vi kan med glæde se af 2023-tallene, at der i løbet af året har været en fin medlemstilgang i aldersgruppen 18-30 år. En anden af vores store styrker er, at vi dækker ualmindelig bredt. I modsætning til kundeklubber, der hører til en enkelt kæde, kan du betale med dit kort fra Forbrugsbrugsforeningen hos samarbejdspartnere i tusindvis af butikker og webshops fordelt på hele 150 brancher. Også denne gang er der kommet mange nye spændende samarbejdspartnere til siden sidst. Jeg synes, mangfoldigheden taler for sig selv: Optjen bonus, når du skal have styr på frisuren, køber julepynt og andre ting til boligen, økologiske og allergivenlige produkter til personlig pleje, god kaffe og te, en praktisk el-ladcykel, weekendtur til de legendariske tyske julemarkeder, god vin til julemaden og udstyr til vandreturen.

Yngre forbrugere vil også have bonus

Husk juleklassikerne

Spar penge på alt det du alligevel køber. Så enkelt er det. Og det er der heldigvis også flere og flere af de

Og så skal vi ikke glemme de juleklassikere blandt vores samarbejdspartnere, der er en del af traditio-

til at holde nogle dages tankefri fra alverdens usikre nutids- og fremtidsscenarier og bare koncentrere os om at gøre det så godt som muligt for hinanden.

Julehygge i en usikker verden

nen hos mange af vores medlemsfamilier, der tager børn og børnebørn med til fælles julehygge. Slå op på fx side 8-9 og planlæg årets juleudflugter med ­familie og venner. Rart at vide, at man også i julen 2023 kan gå på jagt efter de helt rigtige, personlige julegaver, den gode julemad samt hyggelige julemarkeder, oplevelser og hotelophold med masser af julestemning. Alt sammen med bonus. Glædelig jul til alle.

Finn Borgquist Adm. direktør

GRAN OG GEVIRER? Oplev julen i ZOO

15%

BO N U

V I A ZO

Forbrugsforeningen Knabrostræde 12 1210 København K CVR-nr: 15491914 Telefon: 33 18 86 00 fbf@fbf.dk • fbf.dk

Telefonisk henvendelse: Mandag – fredag på 33 18 86 00 kl. 10-15 (Lukket jule- og nytårsaftensdag, dagen efter Kristi himmelfartsdag samt grundlovsdag)

Alle henvendelser vedrørende redaktionelle spørgsmål bedes stilet direkte til redaktionen.

F-bladets redaktion Finn Borgquist Adm. direktør/ansvarshavende fbo@fbf.dk

Annoncer og annoncemateriale leveres til: Gross Design & Kommunikation Ejby Industrivej 26, 2600 Glostrup Telefon: 39 30 60 04 Sendes via email til: grafiker@gross.dk Find meget mere annoncørinformation på partner.fbf.nu

Peter Nyrop Markedschef pn@fbf.dk

Tekst: Forbrugsforeningen og Journalist Søren Thure Milkær fblad@gross.dk

Priser oplyst i bladet er vejledende. Der tages forbehold for eventuelle trykfejl og ændringer.

Ulla Appelgren Marketingkoordinator ua@fbf.dk

Layout: Gross Design & Kommunikation

F-bladet Udgives af Forbrugsforeningen.

Salg af annoncer, priser m.m. Kontakt Forbrugsforeningen på salg@fbf.dk

Bladets formål F-bladet har til formål at informere medlemmerne om Forbrugsforeningens virksomhed. Desuden indeholder bladet oplysende artikler om forbrugerstof af almen interesse. Udkommer F-bladet sendes gratis til samtlige medlemmer og forretninger. Næste udgave af F-bladet udkommer den 13-14 marts 2024. Deadline for annoncer er den 9. februar 2024. Se mere på fbf.dk.

S

O. D K

Tryk: Dansk AvisTryk A/S

Forbrugsforeningen påtager sig intet ansvar for brug og placeringer af tilsendte billeder og tekster, med mindre andet skriftligt er oplyst til redaktionen.

Artikler, billeder eller annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse fra Forbrugsforeningen.


NOVEMBER 2023

KORTNYT

Tag på julehyggeudflugt FOR MANGE FAMILIER, er det en hyggelig juletradition at tage børn, børnebørn og venner med på julebesøg på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, i Zoo København, Tivoli, Eventyrteatret, Dyssegaardens Juletræsplantage, på Bakken eller til premiere på en god biograffilm. Planlæg årets juleudflugter. Find inspiration på side 8-9.

United Cakes of Italy

Julegaver med bonus

Én ting er de diskussionslystne italienere enige om: Julekagen Panettone, der har sin oprindelse i Milano i 1500-tallet, hører med til en vellykket jul. De er så ikke helt enige om ingredienserne.

Parfume med duft af hindbær og mandarin, ædelsten i årstidens farver, en airfryer, en dunsovepose, et sæt walkie-talkies, en smart letvægtskuffert eller noget helt syvende?

Læs mere om den velsmagende italienske delikatesse på side 50

Se hvad vores samarbejdspartnere anbefaler som årets julegave på side 20-21

Hvilken vej vender julekompasset? Juleweekend mod nord eller syd? Hvis du trænger til at par dage udenlands i juletiden er der to gode muligheder med bonus i dette nummer: Tag bilen med til smukke Oslo og nyd julestemningen i den norske hovedstad. Eller find et godt hotel som base og tag på et af de traditionsrige julemarkeder syd for grænsen. JuleCruise på side 15 og gode rejsetip til julemarkeder i Nordtyskland på side 35

Dansk hverdagsluksus

Og så en god vin til …

Mød en af Forbrugsforeningens nye samarbejdspartnere, en erfaren dansk producent og ildsjæl, der oprindeligt håndfyldte produkterne på sin egen lille fabrik. Eller faktisk startede det endnu før, hjemme i stifteren Tina Søgaards køkken. Deraf ‘cooking’. Gæt hvad ‘e’ står for.

Det tager tid og kræver tålmodighed at lave Amarone, en sikker gæst på de danske juleborde. En af de bedste, Amarone della Valpolicella Classico Riserva, kommer fra den italienske vinbonde Giovanni Bertani.

Mød Ecooking og andre nye bonusmuligheder på side 32-35

Læs mere om ham på side 50. På side 34 kan du se, hvad en af vores nye samarbejdspartnere, Primavin anbefaler til din juleand eller til den saftige flæskesteg.

3


4

NOVEMBER 2023

Årets Julemærke hylder naturen

5%

BONUS

Julemærket 2023 • Overskuddet fra salget går til at hjælpe børn i Danmark, der kæmper med mistrivsel. • Et ark koster 95 kr.

Kunstneren Lisa Grue har tegnet årets Julemærke. Hun ønsker at sende en kærlig hilsen til juleskoven. Over­ skuddet fra salget går til at støtte Julemærkehjemmene, som hjælper børn ud af mistrivsel.

J

ulemærket 2023 har fået titlen ‘Tag med ud i juleskoven’. Motivet er fyldt med dyr og planter, som man kan møde i de danske skove om vinteren. Årets Julemærkekunstner Lisa Grue har en særlig grund til at have valgt dette motiv: ”Jeg har tegnet juleskoven, fordi naturen inkluderer os alle. Det er et positivt sted, hvor ingen dømmer dig. Alle bliver accepteret. Vi har alle brug for at blive ladet op, og det kan vi i

naturen, hvor alle er velkomne. På den måde minder det jo om, hvad Julemærkehjemmene står for,” siger Lisa Grue.

En super cool opgave For Lisa Grue har det været en spændende opgave at tegne årets Julemærke: ”Det var en super cool ­opgave. Julemærkehjemmenes arbejde er en god sag, som jeg gerne vil være med til at støtte. Jeg er vokset op med Julemærket på juleposten, så jeg ­forbinder det med julen i min barndom. Det er nogle vilde navne, som gennem tiden har tegnet Jule­ mærket, og jeg er stolt af, at jeg nu er blandt dem,” fortæller hun.

Hjælper børn ud af mistrivsel Som altid går overskuddet fra salget til de fem Jule­ mærkehjem. På Julemærkehjemmene får op mod 1.000 børn hvert år hjælp til at komme ud af mistrivsel, mobning og ensomhed. Under et ophold bliver de en del af et fællesskab med støtte fra både børn og voksne og får hjælp til at styrke deres selvværd. Julemærket er en dansk opfindelse. Det er udkommet hvert år siden 1904. Tidligere kunne indtægten fra salget finansiere driften af Julemærkehjemmene. Det har dog ændret sig i takt med, at vi sender færre julekort med posten. I dag kommer langt de fleste indtægter i form af donationer og bidrag fra privatpersoner, virksomheder og fonde.

• Kan købes i Julemærkefondens web­shop på julemaerket.dk

BONUS HOS JULEMÆRKEFONDENS WEBSHOP Du optjener 5% bonus, når du handler i web­shoppen på julemaerket.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

På Julemærkehjemmet fik Emily venner 12-årige Emily blev mobbet og fik at vide, at hun aldrig ville få nogen venner. Efter et ophold på Julemærkehjem har hun mødt andre børn, som gerne vil være sammen med hende.

E

mily har ikke haft en let barndom. Lige siden børnehaven har hun oplevet, at andre børn har behandlet hende dårligt. De mobbede hende, og det var hårde ord, som ramte hende. ”Jeg er blevet mobbet rigtigt tit. Jeg blev omringet og truet mange gange, jeg er også blevet slået. De sagde, jeg bare skulle dræbe mig selv, og jeg aldrig ville få nogen venner. Og jeg bare fortjente at dø,” fortæller hun.

Følte hun intet var værd Mobningen fik store konsekvenser for den 12-årige piges selvværd. Hun tænkte derfor meget tunge tanker om sig selv. ”Det fik mig til at føle, at jeg intet var værd, og jeg bare burde dræbe mig selv.” Problemerne var så alvorlige, at hendes forældre ikke kunne løse dem uden hjælp. Derfor blev et ophold på et Julemærkehjem løsningen for hende.

En vej ud af mobning Over halvdelen af de børn, der kommer på Julemærkehjem, er plaget af mobning. Nogle er som Emily blevet mobbet så meget, at de har trukket sig fra at være sammen med andre børn. På Julemærkehjemmet får børnene hjælp til at komme tilbage i fællesskabet. Pædagogerne arbej-

der fokuseret med, at alle børn får plads til at sætte ord på deres følelser og oplevelser. Børnene kan øve sig i at være den, de er, uden at være bange for at blive holdt udenfor, drillet eller kaldt øgenavne. Opholdet har givet Emily nye venner, og hun er begyndt at se lysere på tilværelsen. ”Jeg har fået det bedre, fordi jeg er kommet ind i et fællesskab, hvor jeg har fået venner. Jeg er ikke så ked af det mere. Jeg har hele tiden nogen at være

sammen med, og jeg kan mærke, de andre gerne vil være sammen med mig. Det får mig til at føle, at jeg god nok, som jeg er.”

Sammen med vennerne Der er også sket en stor forskel på, hvordan Emily opfører sig, når hun er derhjemme. ”Jeg er ikke længere ked af det hver eneste dag, og jeg er ikke kun på mit værelse, når jeg kommer

hjem. Jeg gider ikke bruge min telefon så meget. Jeg vil gerne være udenfor og sammen med mine venner.” Emily er ikke i tvivl om, at opholdet har haft en enorm betydning for hendes udvikling. “Hvis ikke jeg var kommet på Julemærkehjem, ville jeg nok stadig være på min gamle skole, og jeg ville tænke over alle de ting, der er blevet sagt, og hvad jeg er blevet kaldt. Jeg ville ikke tænke, at jeg er god nok.“


NOVEMBER 2023

Juletid i Danmarks ældste juleby Oplev den ægte gammeldags julestemning når der traditionen tro afholdes ”Jul i Ribe”. Hestevognens bjældeklang lyder i de brostensbelagte gader, vægteren synger sine vers og i baggrunden høres musik fra nissebandet på Torvet.

R

ibe emmer af julehygge hver fredag, lørdag og søndag i perioden den 24. november til den 17. december, hvor Danmarks ældste by har et imponerende program af aktiviteter og oplevelser i de mere end 100 fredede bygninger i bymidten, som danner en smuk ramme om arrangementerne.

Besøg Ribes hyggelige julemarked På Torvet og Domkirkepladsen finder du de små jule­ hytter, der sælger en masse forskellige af de lækre og flotte ting, der hører højtiden til. Juledekorationer, julepynt og grønt, Glühwein og Glögg, samt diverse lækkerier i forskellige madboder. Om aftenen er der også åbent i Glühweinbaren, så gæsterne kan få lidt at lune sig på. I Det Gamle Rådhus holder dygtige hobbyentusi­ aster til. Få smagsprøver på traditionelle julelækkerier og se gammelt håndværk og husflid. Snyd ikke dig selv for denne ærkedanske juleoplevelse, hvor der er masser at se på for både børn og voksne. Vær også med til at kåre årets bedste julebryg: Årets Emil. Her kan du smage på mange gode bryg

fra forskellige bryggerier og stemme på den juleøl, du synes bedst om.

Julekoncert og gratis hestevognskørsel I Ribe Domkirke og flere andre steder er der julekoncert med vokalensemble, og i byens gader og på torvet spiller forskellige orkestre. Derudover er der gratis hestevognskørsel og flotte juleoptog. Ribes mange små spændende specialbutikker og gode spisesteder er selvfølgelig også klar til at tage imod årets julegæster

Tag på juletur til Ribe Oplev den skønne julestemning: Book et ophold i Ribe Byferie Resort, der ligger i gåafstand fra Domkirkepladsen og gågaden. Vælg imellem ferie- og hotellejlighed i resortet, der også tilbyder deluxe ophold jule- og nytårsaften.

BONUS HOS RIBE BYFERIE Du optjener 9% bonus hos Ribe Byferie, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Bonus gælder både ophold og tillægsydelser samt ferieophold, der inkluderer oplevelser og forplejning.

9%

BONUS

5


6

NOVEMBER 2023

Rejsedrømme ved juletid Begynd bare at drømme om en tur til storslåede Island og charmerende Færøerne. Måske i foråret eller til sommer?

T

ænk stort ved juletid. Sæt julestemningen et gear op og brug de magiske dage, hvor familie og venner er samlet til indendørs hygge, til at begynde at drømme om at opleve følelsen af frihed og eventyr på Færøerne og Island med Smyril Line.

Tag bilen med til storslåede Island Forestil dig en sommer, hvor du kan udforske Islands Gyldne Cirkel i egen bil. Oplev gejserens sprudlende kræfter, stå foran majestætiske vandfald og kom tæt på de islandske heste. Undervejs skal du selvfølgelig huske at besøge nogle af de mange varme bade, som du møder på din rute rundt på øen af ild og is.

ved krydstogter med den frihed og fleksibilitet, en færge giver. Kahytspriserne spænder fra budgetvenlige til mulighed for luksuriøse suiter, så der er noget for enhver smag og ethvert budget. Undervejs kan du dase i de opvarmede udendørs spabade, hvor du kan slappe af og nyde en unik udsigt over Nordatlanten. En perfekt forsmag på Islands berømte badekultur. 30 meter over havets overflade kan du se mere af den magiske panoramaudsigt over Nordatlanten fra loungen Laterna Magica. Det perfekte sted til ro og refleksion. Der er tre forskellige spisesteder ombord. Nóatún (cafeteria), Skansagarður (buffetrestaurant) og gourmetrestauranten Munkastova, der har vundet hele tre ‘Faroe Best’ priser for årets fiskeret, årets dessert og årets køkkenchef.

5%

BONUS

Færøernes smukke kulisser Eller hvad med en tur til Færøerne, hvor du kan tage på vandre- og køreture i nogle af verdens smukkeste kulisser. Oplev forførende landskaber og hyggelige Tórshavn, der lokker med restauranter i verdensklasse. Det bedste af det hele er, at du kan nå meget på forholdsvis kort tid, fordi alt er tæt på hinanden. Og hvorfor egentlig vælge det ene eller det andet, når du kan få begge dele? Når du sejler med Smyril Line kan du vælge at kombinere de to destinationer i en og samme rejse.

Norröna: En rejse i sig selv Eventyret starter allerede når du træder ombord på passagerskibet Norröna. Her kombineres det bedste

BONUS HOS SMYRIL LINE Du optjener 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Smyril Line. Læs mere og se aktuelle tilbud på smyrilline.dk

5% BONUS 2% BONUS VED KØB I BUTIK

VED KØB PÅ IMERCO.DK


NOVEMBER 2023

Langt væk fra vinteren

Bonus 4 %

På en paradisstrand i Maldiverne kan vinteren hurtigt føles langt væk – og det er den også. Men selv om du rejser længere, sørger vi selvfølgelig for den samme tryghed som altid. Vi har årtiers erfaring med eksotiske rejser, så hos os kan du uden bekymringer skifte frostgraderne ud med ferieeffekten. Bestil vinterens drømmerejse på spies.dk

7


8

NOVEMBER 2023

Jul på Dyssegaarden – en hyggelig familietradition Nyd årets juletræsfældning og køb ind til julemenuen, blandt et væld af hyggelige aktiviteter, fortællinger og frilandsdyr.

V

elkommen til Dyssegaarden, som du finder 15 km nord for Roskilde. Du kan ikke se gården for bare træer, og her snakker vi juletræer. Bag juletræerne ligger 50 hektar overdådigt landskab, der rummer en historie helt tilbage fra den yngre stenalder

og en gård som huser historier fra 1700-tallet. Går du rundt om hjørnet ved hovedhuset finder du Dyssegaardens charmerende gårdbutik, hvor du kan vælge den helt rigtige and, gås, frilandskalkun, julepostej og flæskesteg til julebordet.

Noget for enhver alder og smag

BONUS HOS DYSSEGAARDENS JULETRÆSPLANTAGE Du optjener 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i Dyssegårdens Gårdbutik og 10% i deres webshop på juletrae.com

Er I kommet for at fælde jeres eget juletræ, så gå ikke glip af gårdens andre aktiviteter, hvor børn og voksne kan nyde hinandens selskab og skabe mindeværdige oplevelser sammen: Klap dyrene, smag gårdens pølser og most fra gårdbutikken, nyd æbleskiver og gløgg i Julecafeen, prøv æselridning, hestevognstur, Juletoget og Nissestien og mange andre aktiviteter med magisk julestemning.

Rum for fællesskab ”Vi er drevet af en ambition om at skabe rum for fællesskaber. Dyssegaarden skal være et samlingspunkt for de familier og venner, der ønsker at fejre fællesskabet og familien, samt dele fælles historier på tværs af generationer,” fortæller Morten Gjerskov, som er indehaver af Dyssegaardens Juletræsplantage. Igen i år har Dyssegaarden taget tidlig hul på julehyggen. Derfor er det muligt at opleve den magiske stemning allerede nu.

5%

BONUS

Oplevelser for hele familien i julen

Et juleeventyr midt i Dyrehaven

Et rigtigt juleeventyr Ta’ børnene med i Tivolis Glassal og oplev en helt ny version af den tidløse Charles Dickens-fortælling ’Et Juleeventyr’.

E

n eventyrlig julemusical med forrygende familieunderholdning, der vil få børn og voksne i den skønneste julestemning. På scenen i Glassalen kan I opleve Eventyrteatrets unge talenter vække Charles Dickens’ juleklassiker til live i en nyfortolket julemusical med ørehængende sange og forrygende dansetrin. Forestillingen byder på gys og grin, når de tre jule­ ånder opsøger den stenrige nisse for at lære ham, at julen handler om gavmildhed og næstekærlighed. Med hjælp fra juleånderne får den nærige nisse mulighed for at besøge både sin fortid og sin fremtid. Smertelige besøg, der får den gamle nisse til at indse, at han har givet afkald på sin store kærlighed og hele sin nissefamilie til fordel for sit umættelige pengebegær.

Forestillingen varer cirka en time og er egnet for alle juleglade eventyrelskere fra 5 år. Teaterbilletten giver fri adgang til ‘Jul i Tivoli’ på spilledagen. ‘Et Juleeventyr’ spiller lørdage og søndage fra den 25. november til den 17. december 2023.

8%

BONUS BONUS PÅ EVENTYRTEATRET Du optjener 8% bonus, når du booker billetter og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen på eventyrteatret.dk/forbrugsforeningen

9%

BONUS

Oplev Jul på Bakken med hyggelig julestemning i skoven, hvor der lyses op til den dejlige juletid i weekenderne fra den 24. november til den 17. december

F

or sjette år i træk inviterer Bakken gæster i alle aldre til en dejlig jul med duften af brændte mandler, æbleskiver og varm gløgg. Oplev den i julesæsonen, hvor du kan gå rundt i de hyggelige gader og stræder og få julelys i øjnene. Der er pyntet flot op med lys, julekugler og gran, som får forlystelsesparken til at funkle og understreger julestemningen. Du kan stå under Danmarks største mistelten foran Friluftsscenen, møde de syngende rensdyr og ikke mindst se Pjerrots hyggelige juleshow for hele familien. Bakkens restauranter og beværtninger står også klar til at byde indenfor til lækre lune retter. Er I et

selskab, kan Bakken selvfølgelig også sørge for en klassisk julefrokost, både den intime, hyggelige slags og den helt store med dans og DJ. Forlystelser og spil er også pyntet op til jul. Tag venner og familie med jer og oplev den magiske stemning i verdens ældste forlystelsespark.

BONUS PÅ BAKKEN Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen på Bakken. Gælder turbånd, som skal købes ved personlig henvendelse i informationen på Bakken.


NOVEMBER 2023

Jul i Zoo med gran og gevir

Julestemning på skinner

Rensdyrene og resten af alverdens dyr byder indenfor til Jul i Zoo fra den 18. november til den 1. januar. Julefreden sænker sig i Haven, der emmer af hygge og byder på sjove og lærerige juleaktiviteter for hele familien.

Julen er lige om hjørnet, og det betyder julehygge, julemand og andre gode traditioner på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.

F

å fart og masser af is under fødderne på Zoo’s skøjtebane, der er pyntet op med julelys. Eller lad juleroen sænke sig på juleværkstederne, hvor du kan lave din egen julepynt af kogler og gevirer, snitte en lille julemus eller lave flotte til-og-fra kort i træ.

Massevis af sjove shows Juletiden i Zoo byder også på en lang række shows i børnehøjde, hvor du blandt andet kan opleve karaktererne Børste og Onkel Reje, der altid er ude på sjov, ballade og selvfølgelig masser af juleløjer.

Julegodter til kameler og chimpanser Vær med til at servere lidt julestemning for kamel­ erne, hvor der er en ægte juleklassiker på menuen, og pynt et juletræ fyldt med spiselige lækkerier til chimpanserne.

Hils på julemanden og hans rensdyr Hele familien kan hilse på julemanden, der har slået sig ned hos Zoo’s rensdyr. Besøg ham i den hyggelige stald, hvor du også kan aflevere din ønskeseddel i julemandens postkasse.

4%

BONUS BONUS HOS ZOO KØBENHAVN Du optjener 4% bonus ved køb af éntrebilletter/ Zookort ved indgangen og 15% på zoo.dk, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

S

porvejsmuseet holder traditionen tro juleåbent med masser af hyggelige aktiviteter. I år bliver det lørdag den 2. og søndag den 3. december fra kl. 10 til 16, hvor du kan tage familien med og opleve julestemningen i museets gader. Her kan I blandt andet møde julemanden og køre med de smukt udsmykkede julesporvogne. De gamle sporvogne bliver pyntet med juletræer og granguirlander. Slentrer I ned igennem Valby Langgade, kan I se deres museumsbutikker, som også er pyntede til jul. Omkring skumringstid viser museet sig fra sin flotteste side. Her er der nemlig mulighed for at nyde synet af de smukke gamle gadelamper, sporvognenes farvede lanterner og de historiske butiksudstillinger, sådan som de kunne opleves i København, Odense og Aarhus i 1940erne, 1950erne og 1960erne.

9

Julecafé og nisser i remisen Julemanden holder til i Valby Gamle Remise sammen med sine nisser. Her er alle børn velkomne til at kigge forbi og hilse på. Når I har kørt med sporvognene, hilst på julemanden og slentret igennem Valby Langgade, er det tid til at få varmen i museets julecafé. Her kan I købe lune æbleskiver og nyde en kop varm kaffe eller kakao.

BONUS HOS SPORVEJSMUSEET SKJOLDENÆSHOLM Du får 9% bonus på entréen til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, Skjoldenæsvej 95 i Jystrup, når du køber billet ved indgangen og betaler med dit Forbrugsforeningskort.

9%

15%

BONUS

BONUS

12%

BONUS

Jul i Tivoli i hjertet af København Julen i Tivoli 2023 bliver præcis, som den plejer at være. Det betyder, at der er garanti for hygge, sjov, overraskelser, boder, smuk pynt og forlystelser fra den 17. november til den 31. december.

N

år kulden og mørket sænker sig over København, tændes der for hyggen i Tivoli. Så breder duften fra hyacinter sig og blandes lifligt med duften af gløgg, nyristede mandler og frisk pyntegran. Lyden af barnelatter, bjældeklang og knasende julegodter fylder luften. Julesæsonen bliver for alvor skudt i gang, når Julemanden tænder lysene på det store juletræ i Springvandet, mens Tivoli-Gardens Band og Eventyrteatrets nisser underholder.

Parader, optog og nytårsåbent Du kan også opleve Tivoli-Garden gå juleparade gennem Haven på lørdage i julesæsonen, hvor de også giver julekoncert. Samme dag er der traditionen tro

det stemningsfulde og smukke Lucia-optog, hvor op mod 100 luciasangere, bærer lys gennem Tivoli. I år sluttes julen i Tivoli af med fyrværkeri, når ­Tivoli holder åbent Nytårsaften. Gæsterne bydes på god mad, bobler og feststemning på flere af restauranterne og et fyrværkerishow kl. 23.

BONUS HOS TIVOLI Du optjener bonus, når du køber entré og turpas på fbf.billetter.nu og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Julefilm skal ses i biografen En biograftur eller to med venner og familie er en hyggelige juletradition. Også i år er der masser af julehygge i Atlas Biograferne i Rødovre Centrum.

J

ulen er de gode films tid. Det gælder selvfølgelig også i Atlas Biograferne, der som altid har gløgg og æbleskiver og den hyggeligste julestemning med juletræ, kalendergaver og overraskelser til biografens gæster.

Om julens premierefilm Små og store Disney-fans kan glæde sig til den store familiefilm Ønsket, som i klassisk Disney-stil er fyldt med de smukkeste sange, rørende øjeblikke, men også de barske. Joachin Phoenix er Napoleon i Ridley Scotts storfilm af samme navn. Mon ikke både juleklokker og Oscarklokker kommer til at ringe her? Der er også godt nyt fra den danske filmscene.­ Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia og Ulf Pilgaard er tilbage i Nattevagten - Dæmoner går i Arv. Den succesrige filmserie med Jason Momoa har i den nye Aquaman and the lost kingdom en af de helt

store danske skuespillere med, nemlig Pilou Asbæk. Garanti for action, eventyr og super underholdning. Vi kender ham fra Charlie og Chokoladefabrikken og Roald Dahls ikoniske børnebog, og nu kommer den eventyrlige film om opfinderen, tryllekunstneren og chokolademageren Wonka (Timonthé Chalamet). Langt fra Andedammen sjov og uimodståelig premiere fra Illumination (som står bag Grusomme Mig, Syng, Minions) om en andefamilie, der tager på sin livs ferie.

BONUS HOS ATLAS BIOGRAFERNE Du optjener 12% bonus hos Atlas Biograferne, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.


10

NOVEMBER 2023

Snedronningen – flot juleforestilling i Tivoli En eventyrlig ballet baseret på H.C. Andersens verdensberømte historie for børn og voksne. Dronning Margrethe er den kreative kraft bag kostumer og dekorationer.

I

julen 2023 vender den flotte balletudgave af­­ H.C. Andersens eventyr Snedronningen tilbage til ­Tivolis Koncertsal. Tag hele familien med ind og se den gribende historie om Kay og Gerda, to venner hvis nære venskab bliver sat på en hård prøve, da Djævelens spejl går i tusind stykker, og én af splinterne rammer Kay i hjertet og en anden rammer ham i øjet. Kay bliver draget mod den smukke, men iskolde Snedronning og hendes slot. I Snedronningens rige bliver forstanden stærk og tanken skarpsindig, men hjertet koldt som is.

Dronningens kostumer og dekorationer Dronning Margrethe er den kreative kraft bag ­kostumer og dekorationer, og bag musikken står den tidligere X-Faktor dommer Oh Land. Koreografien er lagt i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder. Med over 30 dansere, balletbørn og levende musik i Tivolis Koncertsal mødes både dans, musik og ballet i en poetisk fortælling for hele familien. H.C. Andersen skrev eventyret om Snedronningen i 1844. Balletforestillingen opføres i Tivolis Koncertsal i perioden den 30. november – den 23. december.

Skønne haver, prinser, prinsesser og røvere

8%

BONUS BONUS HOS FBF.BILLETTER.NU Du optjener 8% bonus, når du bestiller billetter til Snedronningen og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen på fbf.billetter.nu

STARDUST Halvcreoler i 14K guld

LI

GU

V

DIRKS RECYCLING

GIV

LIGHTNING Ring i 14K guld med i alt 0.33 ct. W.VS2 brillanter

LD NYT GU

LIV

GIV

Kay forsvinder og han glemmer alt om Gerda, som beslutter sig for at drage ud i verden for at finde ham. Rejsen fører hende gennem blomsterkonens skønne have, til prinsen og prinsessens overdådige slot. Undervejs bliver hun holdt fanget i røvernes barske rige. Snedronningen handler som mange andre eventyr om, børns rejse ind i voksenlivet og om at forblive tro mod sin indre kerne. Tag med Kay og Gerda på eventyr og se, hvad en rigtig ven er gjort af.

L D N YT

14.300,-

4.200,-

Findes også i hvidguld

Findes også i sølv

LIGHTNING Collier 14K guld med i alt 0.34 ct. W.VS2 brillanter

14.750,-

STARDUST Halvcreoler i 14K guld med 0.05 ct. TW.VS brillanter

6.000,-

9% LD NYT GU

21.800,-

BLACK FRIDA Y Gælde r fra m andag 20/11 ti l og me d 27/11

V

Findes også i hvidguld

LI

GIV

DIRKS RECYCLING

GU

husk

LIGHTNING Ring i 14K guld med i alt 0.51 ct. W.VS2 brillanter

LIV

GIV

BONUS

L D N YT

BLOMSTERRING SPECIAL EDITION Ring i 14K guld med en 0.12 ct. cognacfarvet brillant og i alt 0.17 ct. W.SI brillanter.

11.000,-

DIRKS JEWELLERY COPENHAGEN

dirksjewellery.dk

Gl. Kongevej 168 • 1850 Frederiksberg C • Telefon 33211722 Rødovre Centrum 1G, st.,57 • 2610 Rødovre • Telefon 36411722 dirks@dirksjewellery.dk, dirksrc@dirksjewellery.dk Der tages forbehold for udsolgte varer, eventuel stigning i valutakurser, råvarepriser og trykfejl.


NOVEMBER 2023

Find spændende julegaveidéer på

OPLEVELSER MED BONUS

fbf.billetter.nu

Der tages forbehold for udsolgte billetter, andre priskategorier samt trykfejl.

Kom med til nytårskur

5%

BONUS

I de spæde nytårsdage er Christiansborg Slot rammen om Dronningens nytårskure. Du kan komme med bag kulisserne til de fornemme nytårskure på en helt særlig omvisning den 6. og den 7. januar. Vi følger i gæsternes spor igennem de strålende sale og får alle historierne om nytårskure i dag og før i tiden. Pris 699 kr. inkl. frokost.

8%

Læs mere og bestil billetter på fbf.billetter.nu

BONUS

5%

Bonus hos Folketeatret i Nørregade!

BONUS

DR Byen rundvisning Er du nysgerrig på at få et større indblik i Danmarks største mediehus DR? Du har nu mulighed for at komme på en spændende rundvisning i DR og opleve den interessante hverdag. Dagen afsluttes med kaffe og kage. Pris 399 kr. Læs mere og bestil billetter på fbf.billetter.nu

Folketeatret tilbyder en række spændende forestillinger:

Andrew Lloyd Webber Galla

8%

BONUS

Et show skabt for at ære en af de største musicalkomponister i nyere tid. Oplev uddrag af flere af Andrew Lloyd Webbers mesterværker såsom The Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita, Sunset Boulevard, Starlight Express, Aspects of Love, Love Never Dies, Song and Dance og Requiem. Priser fra 635 kr.

Damen med de blå tænder (december) Lægen (februar - marts) Nye tider (april - maj) Du får et glas vin med i prisen og optjener samtidig dine 8% hos Forbrugsforeningen. Læs mere og bestil billetter på fbf.billetter.nu

Billetter til København, Vejle, Randers, Herning, Esbjerg, Sønderborg, Odense og Aalborg Læs mere og bestil billetter på fbf.billetter.nu

OPNÅ BONUS Glæd dig til Jul i Tivoli 2023 Der er meget at glæde sig til når Tivoli slår dørene op til et magisk juleeventyr.

Haven er smukt klædt på i funklende juleklæder og du kan dufte og smage julen overalt i den stemningsfyldte have. Julemanden byder indenfor i hans hus på Plænen, hvor boder danner rammen om den lille landsby “Bjældevang”. Forlystelserne byder på masser af sus og grin og Tivoli - Garden fylder haven med dejlige toner. Tivoli – altid som aldrig før i 180 år.

K Ø B D I N E B I L L E T T E R O G T I V O L I K O R T P Å F B F. B I L L E T T E R . N U

11


12

NOVEMBER 2023

Fra pebernødder til pyramider Strålende solskin, smukke sandstrande og stribevis af historiske seværdigheder. Der er mange grunde til at vende den røde næse mod Egypten efter jul. Her kommer rejseekspert Zakaria med sine personlige ferietips. Zakaria Lamnaouar er ikke hr. hvem som helst, når det kommer til ferietips. Bag sig har han nemlig et helt liv i rejsebranchen, hvor han blandt meget andet har haft fornøjelsen af at arbejde på Rhodos, Kreta, Cypern, Gran Canaria, Mallorca og i Mexico. I februar valgte han dog selv at holde ferie i Egypten – og det har han flere gode grunde til. En drøm for dykkere Egyptens solsikre klima, smukke sandstrande og klare vand gør det til et attraktivt rejsemål for de fleste badeglade gæster. Men under overfladen venter også en verden af betagende natur og dyreliv for dem, der nyder havet bedst med en dykkermaske på.

”Snorkling og dykning er i en liga for sig i Egypten og Det Røde Hav. I Makadi er der endda mulighed for at se det farverige fiskeliv direkte fra strandkanten, så mit første tip er helt klart at gribe dykkerbrillerne og snorklen og hoppe i bølgerne! Er du ekstra heldig kan du se både havskildpadder og klovnefisk, som

hygger sig lige uden for hotelområdernes kyst,” fortæller Zakaria.

Spis godt, billigt og lokalt Kanarisk tapas, græsk tzatziki og cypriotisk halloumi kender og elsker de fleste. Men spørger man Zakaria, er det egyptiske køkken en undervurderet størrelse. ”For det første, så tilbyder hotellerne i Egypten en rigtig god All Inclusive til en meget fornuftig pris. Jeg vil dog kraftigt anbefale, at man bare en enkelt dag eller to opsøger en lokal restaurant. Det egyptiske køkken henter inspiration i både det nordafrikanske og det libanesiske/mellemøstlige område.

4%

BONUS Det betyder masser af smag i både kød, salater og saucer. Der er også nogle ret gode kæderestauranter, fx Gad, der er et af de mest populære falafel­ steder i Hurghada. Her kan man få rigtig shawarma til virkelig lave priser.”

Det bedste pyramidealternativ Han er udmærket klar over det, Zakaria. Det er umuligt at komme med Egypten-tips uden at nævne pyramiderne. Og især Cheopspyramiden, der er det eneste overlevende af verdens syv vidundere, er naturligvis et besøg værd. Orker du ikke de mange timers rejse til Cairo, findes der et ret enestående alternativ. ”Det er jo ingen hemmelighed, at Egypten er sprængfyldt med spændende historie og seværdigheder. Men landet er meget mere end bare pyramider. Jeg vil anbefale alle at besøge byen Luxor, hvor man finder det imponerende Karnak-tempel. Her har mange store faraoer sat deres præg gennem tiderne, og templet er taktisk placeret lige ved Nilen. Det betyder, at det er oplagt at kombinere besøget med en sejltur på den majestætiske flod. Tæt på ligger også Kongernes Dal, hvor Tutankhamon ligger begravet,” tipper Zakaria.

Shop, prut og duft på Sheraton Street I Hurghada ligger en gade opkaldt efter byens første store hotel, Sheraton. Her er alt, hvad hjerter begærer. I hvert fald hvis dit hjerte begærer flotte souvenirs, krydderier, tøj og parfume. Sheraton Street er bestemt et besøg værd, hvis man spørger Zakaria, men du skal huske at tage forhandlergenet med. ”Det er kutyme, at man prutter lidt om prisen. Det er helt okay med egypterne, også selvom prisen i forvejen er god. Deres gamle tradition med at lave parfume af olier lever også stadig i bedste velgående. Gå en tur og forkæl lugtesansen, så kan det sagtens ende med, at du selv kommer hjem fra ferien og dufter som Kleopatra,” slutter Zakaria.

Her skal du bo Når du rejser med Spies til Egypten, kan du vælge mellem tre forskellige rejsemål. Hurghada er det mest populære. Her bor du godt, næsten uanset hvilken ferie du er på udkig efter. Vælg mellem børne­ venlige hoteller eller bo på et kun for voksne. Du har samme muligheder i Makadi Bay, der ligger ca. 30 km syd for Hurghada. Her er samtlige hoteller desuden placeret direkte på stranden, så du får fuld valuta for pengene, hvis du vil dykke eller bade. I både Hurghada og Makadi Bay indgår All Inclusive i prisen på samtlige hoteller. 25 km nord for Hurghada ligger El Gouna, som er et område for dig, der er til lidt mere luksus. Hotellerne er bygget op omkring laguner, så her består dagens sværeste beslutning i at vælge mellem at nyde ferien i de indbydende poolområder eller ved havet.

Egypten holder prisen Mange rejser er blevet dyrere de seneste år, men Egypten er et af de rejsemål, der er steget mindst i pris. Det gør faraoernes land til et meget attraktivt vinterrejsemål.

Rejseekspert, Zakaria Lamnaouar

BONUS HOS SPIES Du optjener 4% bonus, når du køber din rejse hos Spies og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.


NOVEMBER 2023

Glæden ved at give Hvad handler julen i virkeligheden om? Og kan essensen fanges af et dansk teleselskab?

“S

ee the joy in the children’s eyes. The way that the old folks smile,” hører vi hver jul i radioen, når den canadiske rockstjerne Bryan Adams maler sit billede af julens ånd. Teksten handler om at sprede glæde og om at opleve lykke hos de mennesker, vi holder allermest af. Den lyksalige følelse, der kommer af at være med til at give. Hvis ikke det er selve essensen i julen, er det i hvert fald en stor del af den. Og så er det også en vigtig del af teleselskabet GreenSpeak, der giver sit overskud til klima- og miljøprojekter. Ikke kun i julen, men hele året.

Støtte til klima, miljø og natur Pengene fra GreenSpeak fordeles blandt otte forskellige organisationer, der på hver sin måde gør en positiv forskel for klima, natur og miljø. Det er foreløbigt blevet til mere end tre millioner kroner i donationer, så i bedste Charles Dickens-stil har det allerede gjort en forskel. Og det kommer det også til at gøre i fremtiden. Verdens Skove er et af de ældste støtteprojekter i GreenSpeak. De har indtil nu modtaget 766.024 ­kroner i donationer fra det danske teleselskab.

5%

BONUS

Kaffetræer og bevaret natur ved Randers Pengene er blandt andet gået til at etablere bæredygtigt skovlandbrug i Etiopien, hvor der er plantet kaffetræer i skovene. Det har givet de lokale et incitament til at bevare den oprindelige regnskov. Den Danske Naturfond er et nyere støtteprojekt, men har allerede fået mere end 100.000 kroner. N ­ ogle af pengene er lige blevet brugt på en udvidelse af naturområdet Læsten Bakker ved Randers, hvor lidt mere end en kvart hektar er blevet købt udelukkende med donationer fra GreenSpeak.

Mere natur i fremtidens ‘Grow For It’ planter skov over hele verden, og de har netop indgået en aftale om plantning af en halv ­million mangrovetræer over det næste år, hvilket kun har kunnet lykkes med donationerne fra GreenSpeak. Hvis Bryan Adams og Charles Dickens med hver deres episke værk har ret i, at julen handler om at sprede glæde, så må man sige, at GreenSpeak er et teleselskab, der fanger julens ånd. Hele året.

BONUS HOS GREENSPEAK Du optjener 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos GreenSpeak. Læsten Bakker ved Randers. Foto: Jepser Edvardsen

svanekiær LIVE 12% BONUS

1

r a u n 0. ja

HELT NYT SHOW!

Oplev et show uden lige. Bliv overrasket, fortryllet og blæst bagover. Glæd jer! Sidst blev billetterne revet væk.

13


14

NOVEMBER 2023

Book en magisk miniferie i København

9%

BONUS

Du kan bo på byens bedste adresser i ­juledagene med Arp-Hansen Hotel Group.

T

ag et par hyggedage ved juletid i Danmarks flot julepyntede hovedstad, hvor masser af oplevelser og shoppingmuligheder venter på dit besøg. Du kan gøre din oplevelse uforglemmelig, ved at bo på et af hotellerne hos Arp-Hansen Hotel Group. Vælg efter, hvilken ferie- og hoteltype, der er mest dig. Der findes et hotel til enhver smag og ethvert budget.

Københavns største hotelkæde Det er Københavns største hotelkæde og de har mere end 60 års erfaring med gæstfrihed. De inviterer indenfor i en bred vifte af hoteller og hostels. Fra historiske perler til hyggelige, traditionelle hoteller og luksus hostels. Uanset om du foretrækker moderne design, klassisk royal elegance eller noget midt imellem, kan du finde et hotel eller hostel, der passer til dig og din idé om en god lille ekstra juleferie.

Julemagien flytter ind Når du booker overnatninger på et hotel hos ArpHansen Hotel Group, vil du opdage, at julemagien også har fundet vej indenfor. Mange af deres hoteller er smukt dekoreret i juletiden, og personalet er klar til at skabe god julestemning for dig og de andre gæster. Nyd velvære og komfort hjemme på hotellet efter en dag med juleshopping og andre oplevelser. Fx et afslappende boblebad, en god middag, roomservice eller måske bare et magasin eller et par kapitler i din medbragte bog i en god stol i loungen eller i din bløde seng. Ved at vælge et af deres hoteller som din base, kan du få et dejligt afstressende ophold i Københavnsområdet. Med alle byens juleindtryk lige udenfor døren. Danske julemagi og decemberstemning, når den er bedst.

BONUS HOS ARP-­ HANSEN HOTEL GROUP Du optjener 9% bonus, når du booker et ophold hos Arp-Hansen Hotel Group og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Læs mere om de enkelte hoteller og book på arp-hansen.dk

5% BONUS

9% NYHED Stuhr Mild Argan Oil Repair Serum uden parfume og samtidig varmebeskyttende. Anbefales af Asthma Allergy Nordic. BONUSINFO: DU OPTJENER 9% BONUS, NÅR DU BOOKER BEHANDLING HOS STUHR OG BETALER MED DIT FORBRUGSFORENINGSKORT. GÆLDER OGSÅ VED KØB AF PRODUKTER.

KBH. Ø | KBH. V | LYNGBY HØRSHOLM | CHARLOTTENLUND Vi erstattede kniv med saks og skrev Danmarks frisørhistorie


NOVEMBER 2023

15

Oslo er skøn ved juletid 5,5%

Sejl på JuleCruise til Norges hovedstad og nyd julestemningen. Tag bare bilen med, hvis du og dine medrejsende også vil ud at se jer omkring i vinter­landet.

BONUS

N

ordmænd elsker jul, så der er masser af ægte julestemning i Oslo, hvor der endda er gode chancer for hvid jul. Når julelysene tændes i de udsmykkede gader i november, kan du tage hele familien med til sjove vinteraktiviteter og julehygge rundt omkring i byens rum. Helt frem til nytår er der mulighed for at opleve en julekoncert eller juleteater. Byens mange butikker og markeder byder på stemningsfuld juleshopping, så du kan få et par gode julegaver med hjem.

Hyggelige julemarkeder Oslo byder på mange hyggelige julemarkeder, som sørger for julestemning til alle sanser. I centrum finder du byens største julemarked, ’Jul i Vinterland’, lige ved den populære shoppinggade, Karl Johan Gate. Her kan du gå på jagt efter fine julegaver i ­boderne og opleve de mange aktiviteter for store og små. Få fornemmelsen af den traditionelle norske jul på Norsk Folkemuseum, som afholder julemarked i friluftsmuseets smukke, omgivelser. Her kan børnene prøve ponyridning, køre med hestevogn og besøge julemandens værksted. På ’Designernes eget julemarked’ finder du unik brugskunst til den helt særlige julegave, og på ’Bondens Store Julemarked’ kan du forkæle dig selv med norske julegodter, lammeribben og blommegløgg.

BONUS HOS DFDS

And og flæskesteg ombord

Du optjener 5,5% bonus, når du rejser med DFDS og betaler med dit kort fra Forbrugs­foreningen. Forbrugs­foreningskortet kan dog kun benyttes som ­betalingsmiddel i Danmark, på det du bestiller og betaler før afrejse. Kortet kan ikke benyttes om bord eller hos DFDS i andre lande.

På Oslobåden kan du sætte tænderne i alt fra and til flæskesteg. Du kan også glæde dig til risalamanden, hvor der måske er gemt en mandel, så der måske venter en mandelgave. I den hyggelige Columbus Nightclub står skibets flotte juletræ. Nyd lidt kaffe og traditionel julekonfekt til julestemningen og god underholdning for børn og deres familier.

RIBE

Bo i gåafstand fra den middelalderlige bykerne Julemarked hver fredag - søndag fra 24. nov - 17. dec

Kulinarisk ophold

Juleaften deluxe

Nytårsaften deluxe

• 1-2 nætter i ferielejlighed • Opredte senge og håndklæder • Morgenkomplet alle dage Oplev • Velkomstdrink, 3-retters ”Jul i juleinspireret menu Ri

• 2-5 nætter i ferielejlighed • Opredte senge og håndklæder • Morgenkomplet alle dage • Julemenu i egen bolig, mandelgave, dug og servietter

• 2-5 nætter i ferielejlighed • Opredte senge og håndklæder • Morgenkomplet alle dage • Luksus nytårsmenu i egen bolig, kransekage, dug og servietter

kr. 1.100 kr. 1.785

Pr. pers. v/2 pers. 2 nætter 3 nætter

kr. 1.889 kr. 2.264

Pr. pers. v/2 pers. 2 nætter 3 nætter

Pr. pers. v/2 pers. 1 nat 2 nætter

be”

Tillæg fre, lør pr. bolig/nat kr. 150

Book inden 15. dec

Book inden 15. dec

kr. 2.039 kr. 2.414

Alle priser er inkl. rengøring, energiforbrug, parkering mm.

Book online på www.ribe-byferie.dk og få ekstra fordele. Eller ring 7988 7988

BOOK ribe-b ONLINE yferie .dk BONU S 9%


16

NOVEMBER 2023

Kom forbi og se de flotte juleudstillinger

BONUS

Der er masser af julestemning i alle Bauhaus Varehuse allerede nu. Kig forbi og hils på nisserne. Så kan du samtidig finde alt det, du behøver, for at skabe den helt rigtige hjemmejulehygge ude og inde.

J

ulen nærmer sig med den velkendte forventningsfulde stemning af nærvær og hygge rundt omkring i de danske hjem. I Bauhaus kan du finde alt, du behøver, for at pynte op og skabe julestemning for hele familien. Og så er der ovenikøbet en rigtig flot juleudstilling med masser af nisser og idéer til årets julepynt. Du kan også finde inspiration i det digitale julekatalog på bauhaus.dk.

Oplevelser i dit lokale Bauhaus ved juletid Lav din egen juledekoration i havecenteret søndag den 26. november. Og kom med din julesok og tøm den alle adventssøndage. Børn i lokalområdet kan nemlig hænge deres julesok op i varehuset og komme forbi og tjekke om julemanden har været der hver søndag. Lørdag og søndag den 2. og 3. december fra kl. 14 til kl. 17 er der mulighed for at finde et flot juletræ. Bauhaus sørger for gløgg og julebagværk til hele ­familien.

10%

Åben igen allerede 2. juledag Når juleaften er overstået, er det igen tid til at rette fokus mod boligen. Derfor slår Bauhaus dørene op allerede 2. juledag, så alle bolig-indretterne og gørdet-selv-folket kan komme i sving i jule­dagene. Hvad enten julens boligprojekt står på renovering i badeværelset, opdatering af børneværelset eller nyt liv til soveværelset, er der også gode tilbud at hente i Bauhaus i slutningen af december.

EKSTRA BONUS

I perioden den 1.-23. december optjener du ekstra 4% bonus, altså 10%

BONUS HOS BAUHAUS Bemærk ekstrabonus. Du optjener 10% bonus frem til den 23. december, når du handler hos Bauhaus og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Derefter optjener du 6%.

Ægte dansk julestemning Stress af et par dage i november eller december med et ophold på en hyggelig dansk kro eller et hotel. Det er en rigtig god måde at komme i julestemning på.

E

t juleophold med overnatning er en oplagt mulighed for dig, der gerne vil opleve julen i en anden by helt uden julestress. På de fleste danske kroer og hoteller pyntes der nemlig fint op ved juletid. Det er med til at gøre juleopholdet til noget helt specielt. Nogle af de mest kendte og populære juleattraktioner er Jul i Den Gamle By i Aarhus, hvor du kan

opleve julen, som den var i de gode gamle dage. Et andet sted med stolte juletraditioner er Tivoli i København, hvor kandiserede æbler, nisselandskaber og den smukkeste julebelysning hjælper julestemningen godt på vej.

Oplevelsesrige juledage Er du mere til julehygge i mindre og mere afdæmpet

stil, afholder mange af Danmarks mindre og mellemstore byer deres eget julemarked på torve og pladser. Her kan gæsterne hygge med masser af nærværende julestemning, lækre specialiteter og gode tilbud fra lokale butikker, ofte fremstillet af lokale råvarer. Mange af Small Danish Hotels tilbud på juleophold med overnatning på kro eller hotel er inklusive entrébilletter til lokale jule-events og arrangementer, så dit juleophold bliver nemt at planlægge og så oplevelsesrigt som muligt. Uanset om du booker ophold

på Sjælland, Fyn eller i Jylland, er der helt sikkert masser af julehygge, god mad og nye oplevelser at komme efter.

Julemad – fra mormor til gourmet Drømmer du om at opleve en anderledes fortolkning af den julemad, du selv plejer at lave, er det oplagt at kigge på et juleophold med anderledes menukort. Køkkenerne på kroer og hoteller rundt omkring i Danmark er præget af stor opfindsomhed og mangfoldighed i forhold til at sammensætte julemad og drikke. Det gælder for stort og småt, alt lige fra et glas velduftende hjemmelavet gløgg til de helt store julemenuer. Mindre kroer tilbyder typisk helt traditionel julemad, så vil du nyde julemad som mormor lavede den, skal du klart kigge i denne retning. Længes du mere efter finere kogekunst, er der flere og flere hoteller og også kroer landet over, der laver innovative udgaver af kendt julemad, og hvor du kan være sikker på at kombinere et par hyggelige juledage med store madoplevelser.

9%

BONUS BONUS HOS SMALL DANISH HOTELS Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Small Danish Hotels. Book på smalldanishhotels.dk/fbf eller ring på 70 80 65 09. Opholdet betales med dit Forbrugsforeningskort via betalingslink, som fremsendes på mail under opholdet.


NOVEMBER 2023

17

Tilbuddene gælder til og med 07.01.24. Vi tager forbehold for udsolgte varer.

JULEFAVORITTER MED BONUS NU

KUN I NEYE

OPTJEN 2-5% HOS NEYE

999,-

3

Spar

200,-

NU

KUN I NEYE

999,Spar

300,-

2

1 5

KUN I NEYE

1.299,-

NU

1.199,-

4

Spar

800,-

2 PAR HANDSKER

NU

599,Spar op til

399,-

Spar

400,NU fra

1.299,NU

899,Spar

300,-

6

NU

1.799,-

7

Spar

700,-

8

1. HERA. Crossbody. Nadime. Sort eller camel. Skind. Før 1.199,- NU 999,- Spar 200,- | 2. MARKBERG. Computertaske 15”. Sort. Skind. Før 1.999,- NU 1.199,Spar 800,- | 3. TYLER & CO. Computertaske 15”. Cognac eller sort. Skind. Før 1.299,- NU 999,- Spar 300,- | 4. BELSAC/DEPECHE/MARKBERG. Skindhandsker. Mange styles. 1 par fra 399,- NU 2 par 599,- Spar op til 399,- | 5. CHRISTINE EGHOLM X HERA. Crossbody. Elise. Grå eller sort. 1.299,- | 6. FJÄLLRÄVEN. Rygsæk Kånken No. 2. Sort eller blå. Før 1.199,- NU 899,- Spar 300,- | 7. SAMSONITE. Kuffert. Flux. Sort. Før fra 1.699,- NU fra 1.299,- Spar 400,8. SADDLER. Weekendtaske. Frederiksberg. Cognac, mørkebrun eller sort. Skind. Før 2.499,- NU 1.799,- Spar 700,-


18

NOVEMBER 2023

Uspoleret ø-skat med nyrenoveret hotel

4%

BONUS

Portugal er en eftertragtet feriedestination i Europa. Rejsebureauet FolkeFerie.dk har fundet et særligt smukt hjørne af det populære land.

K

un 43 km nordøst for blomsterøen Madeira ligger Porto Santo, en uspoleret ø-skat midt i ­Atlanterhavet. Mikkel Lind, marketingchef i FolkeFerie.dk fortæller, at kun få turister endnu har fundet vej til den lille, portugisiske ø i Atlanterhavet. “Men de, der har, bliver straks betaget af øens skønne ro og den fantastiske natur. Her går livet sin stille, vante gang, og øen er dejlig fri for souvenir­ butikker med krimskrams og horder af turister, der ødelægger den autentiske stemning,” siger han. Porto Santos helt store trækplaster er den 9 km lange sandstrand. ”Stranden på Porto Santo har det hele. Sandet er lige så fint som i Mexico, bølgerne er børnevenlige som på Mallorca, og det er let at finde en uforstyrret plads som på de brede strande ved Vesterhavet,” fortæller Mikkel Lind.

år har et af vores strandhoteller, Vila Baleira Suites, gennemgået en større renovering, så nu kan havudsigten nydes fra balkonen i de moderne 2-værelses lejligheder,” oplyser Mikkel Lind. Vila Baleira Suites er placeret i første parket til Porto Santos imponerende lange sandstrand og tilbyder blandt andet udendørs pool med solterrasse, lækker a la carte restaurant og hyggelig strandbar. Alle hotellets lejligheder er udstyret med opholdsrum med tekøkken, separat soveværelse, badeværelse og balkon eller terrasse.

Bo i første parket til sandstranden Folke­Ferie.dk er det eneste danske rejsebureau, der flyver direkte fra København til Porto Santo. Udover den smukke, rå natur kan gæsterne glæde sig til at bo i første parket til Atlanterhavet. ”Alle vores hoteller på Porto Santo er placeret i første parket til sandstranden, så man kan gå lige ud ad døren med håndklædet under armen. Det seneste

BONUS HOS FOLKEFERIE.DK Du optjener 4% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Folkeferie.dk

Glæden ved en smuk gave En smukt indpakket julegave kan gøre glæden ved, både at give og modtage, endnu større. Imerco giver dig kreative idéer til at forvandle dine gaver til smukke j­ ulepakker, der glæder og pynter. Gør lidt ekstra ud af indpakningen når årets j­ ulegaver skal pakkes ind og forkæl dine nærmeste med smukke gaver, som gør oplevelsen endnu større. Smukke sløjfer

Køb dine julegaver allerede nu

Lad blonder, silkebånd og sejlgarn erstatte det traditionelle gavebånd. Gå all-in på én slags bånd eller miks dem. Glem ikke at binde en stor, smuk sløjfe for de er nemlig et kæmpe hit i år.

Hos Imerco finder du et stort udvalg af gaver, og du kan sagtens købe dine gaver nu, for med ‘Julepris’ kan du være sikker på, at de ikke bliver billigere ­inden jul. Desuden kan du give gaven med ro i maven, for dine gavekøb kan byttes i 1 år. Vil du være sikker på, at gaven ikke skal byttes, kan du give et fysisk eller et digitalt gavekort til Imerco.

Tone i tone Vælg gavepapir i nuancerne guld, sølv og brunt og gavebånd i samme nuancer, men brug gerne gavebånd i forskellige bredder for et moderne look. Er du mere til den helt nemme løsning, så pakker din lokale Imerco dine gavekøb ind i FSC-certificeret gavepapir, så du kan give en smuk gave med god sam­vittighed.

Julepynt Hvem siger, at julepynt kun hører til på træet? En juleklokke, et flettet hjerte eller en funklende stjerne kan nemt pifte din gaveindpakning op, juleklokken endda med lyd, når gaven pakkes op. Tilføj et stykke pynt, der matcher papiret, og bind det fast i gavebåndet.

Brug hvad du har Gå på jagt i dine gemmer og brug gerne kanel­ stænger, stjerneanis og tørrede appelsiner, der ­tilmed dufter skønt af jul. Eller tag ud i naturen efter grene, kogler og blade. Spraymal din naturfund med glitter eller i metalliske farver for at pifte din gaveindpakning op.

2%

BONUS

5%

BONUS BONUS HOS IMERCO Du optjener 5% bonus, når du handler hos Imerco eller Imerco Home og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. I webshoppen imerco.dk optjener du 2% bonus.


NOVEMBER 2023

9%

19

Priser M fraO1400,ONLIGHT GRAPES EARRING Findes både i sølv og guldP R I C E X X X

BONUS

DAISY PENDANT PRICE XXX

LUXURY RAINBOW GEORG JENSEN X STINE GOYA

LUXURY RAINBOW LUXURY RAINBOW LUXURY RAINBOW Når drømme bliver til virkelighed! Luxury Rainbow er udført i

Når drømme bliver til virkelighed! Luxury Rainbow er udført i 14 karat guld isat brillantslebne ædelsten i alle regnbuens farver:

Når drømme bliver til virkelighed! Luxury Rainbow er udført i 14 karat guld isat brillantslebne ædelsten i alle regnbuens farver: Ametyst, Ceylon safir, London Blue Topas, Light Blue i Topas, 14 karat guld isat brillantslebne ædelsten i alle Swiss regnbuens farver: Når drømme bliver tilcitrin, virkelighed! Luxury Rainbow er udført peridot, safir, pink turmalin, rubin, blåregnbuens safir, gul safir. 14 karat guld isat pink brillantslebne ædelsten i alle farver: Ametyst, Ceylon safir, citrin, London Blue Topas, Light Swiss Blue Topas, Ametyst, Ceylon safir, citrin, London Blue Topas, Light Swiss Blue Topas, peridot, pink safir, pink turmalin, rubin, blå safir, gul safir. peridot, pink safir, pinkBlue turmalin, rubin, gul Ametyst, Ceylon safir, citrin, London Topas, Lightblå Blue Topas, CSwiss Usafir, S TO M Esafir. R I N F O R M ATO N SXD774 Vejl.pris peridot, pink safir, pink turmalin, rubin, blå safir, safir. C Ugul S TO M E R I N F O R M AT I O N kr. 5.450,-

C U S TO M E R I N F O R M AT O N C U S TO M E R I N F O R M AT I O N

w w w. s e i k o s p e c i a l i s t . d k

TISSOT DAMEUR MED PERLEMORSSKIVE OG DIAMANTER 6.400,-

Ferie med vild natur og mageløs ro 12%

BONUS

Mange af Forbrugsforeningens medlemmer kender allerede følelsen. De har nemlig holdt ferie i Nordjylland på Grønnestrand Feriecenter ved Svinkløv Klitplantage, der er med i Danmarks Naturkanon. LUXURY RAINBOW

D

er er natur så langt øjet rækker på Grønnestrand Feriecenter. Klitterne, stranden og det brusende hav ligger kun 500 meter væk. Det til­ stødende landskab, Svinkløv Klitplantage, kan tage pusten fra enhver. Naturskønheden er enestående og området er ideelt til vandreture og ture på cykel. Her kan du blandt andet følge en del af Kystsporet, som er en opmærket cykel- og vandrerute, der strækker sig igennem hele 157 km storslået kystnatur fra Nørre ­Vorupør til Blokhus.

14 kt. guld m. ægte sten vedhæng* 3.475 kr. / øreringe 4.450 kr. / øreringe 6.450 kr. LUXURY RAINBOW LUXURY ring 14 smal kr. ægte / RAINBOW bredsten 17.800 kr. kt.8.950 guld m. 14 kt. guld m. ægte sten LUXURY RAINBOW vedhæng* 3.475 kr. / øreringe 4.450 kr. / øreringe 6.450 kr. vedhæng* 3.475 kr. / øreringe 4.450 kr. / øreringe 6.450 kr. 14 kt. guld m. ægte sten ring smal 8.950 kr. / bred 17.800 kr. ring smal 8.950 kr. kr. / bred 17.8006.450 kr. kr. vedhæng* 3.475 kr. / øreringe 4.450 / øreringe ring smal 8.950 kr. / bred 17.800 kr.

N.H.Jørgensen 6SF (VMEIVTFU

$FOUSVNHBEFO t #BMMFSVQ t 5MG

DS Action

06/11/06

11:59

You design the use of it

”Funky” Kr. 544,-

Kr. 115,-

www.certina.com

”Mystic” Kr. 460,-

+

+

”Sunflower” Kr. 999,-

=

Kr. 115,- Kr. 115,-

Kr. 345,-

Design selv på:

www.SpinningWorld.dk

Gå først – hvor udvalget er størst!

Ballerup Guld, Sølv & Ure Ballerup Centret • Telefon: 44 65 40 12

N.H.Jørgensen 6SF (VMEIVTFU

$FOUSVNHBEFO t #BMMFSVQ t 5MG

www.nh-j or gensen.dk DER TAGES FORBEHOLD FOR TRYKFEJL, UDSOLGTE VARER OG PRISÆNDRINGER

Efter nytår åbner vi for bookinger af Grønnestrand Feriecenter til sommerferien og andet halvår af 2024. Vi venter med at åbne for bookinger til januar af hensyn til medlemmer, som først kan få bekræftet deres sommerferie i starten af året. Den nøjagtige åbningsdato i januar oplyses på feriebolig.fbf.dk senest i ­december. Det er naturligvis altid muligt at booke en ferie­ bolig på feriebolig.fbf.dk. Lige nu er der åbent for bookinger frem til den 29. juni 2024.

Mangfoldig natur samlet på ét sted

Side 1

DS Action

Du kan snart booke sommerferie i 2024

Områderne Svinkløv og Fosdalen er optaget i Danmarks Naturkanon, og det er der en særlig grund til. Juryens begrundelse var, at Fosdalen og Svinkløv rummer masser af natur trods den forholdsvis beskedne størrelse. Der er hav, klitter, kystslette, skrænter, vandløb og skov. Naturens mangfoldig, vildskab og mageløs ro, på én og samme gang. Fra kysten ved Svinkløv er der udsigt til det voldsomme Vesterhav, med larm af blæst og bølger, og fra toppen af kystskrænten Lien er der udsigt til hele området.

Grønnestrand Feriecenter Forbrugsforeningen købte og renoverede i 1995 det gamle traditionsrige feriested, som stammer fra begyndelsen af 1900-tallet. Hovedhuset blev total istandsat og nye bygninger kom til. I dag rummer centeret 14 ferieboliger, hvoraf flere har havudsigt. Alle ferieboliger har fuldt udstyret køkken, bad og toilet og egen terrasse. Grønnestrand Feriecenter er blevet grønnere med årene. I 2016 blev der installeret solceller på tagene og det gamle fyr blev udskiftet med jordvarme. I 2022 kom der ladestandere på p-pladsen, så gæsterne nemt kan lade el-bilen op under opholdet.

BONUS HOS GRØNNESTRAND FERIECENTER Du optjener 12% bonus, når du booker ophold på Grønnestrand Feriecenter og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.


20

NOVEMBER 2023

7%

BONUS

Brandshop.dk. Clean Perfume Reserve Lush Fleur er en frisk og sprudlende duft, der straks giver et smil på læben. Duften er beriget med noter af hindbær, mandarin og blomster, som gør den flirtende, behagelig og vanedannende at dufte til.

10%

BONUS

Pris 100 ml. 425 kr.

JewlsCPH. Divine øreringe med Blue Star kvarts ædelsten i sterlingsølv fra Mai Manniches nye kollektion.

Pris 3.799 kr.

Bahne. Smuk, guldfarvet lysestage fra ­Polspotten. Lysestagen, som er 25 cm høj, giver et unikt præg og kan nemt kombineres med andre lysestager fra Polspotten. En flot og stemningsfuld julegave.

5%

BONUS

Pris 739 kr.

5%

Brdr. Friis Møbler. Flowerpot VP9. Ledningsfri lampe, som du kan tage med dig rundt i huset eller ud i haven, hvor der ikke lige er en stikkontakt. Fås i mange flotte farver, har tre lysstyrker og oplades nemt via et USB-stik.

BONUS

Pris 1.295 kr.

Julegaver Femilet. Norah Chic fra Chantelle EasyFeel kombinerer ekstrem blødhed med en innovativ stil med sømløs komfort og et fit som passer til de fleste. Black eller Soft Pink. Covering molded bra

Pris 540 kr.

High-waisted full brief

Pris 250 kr.

9%

BONUS

2-5% Neye. Smart Delsey letvægtskuffert produceret i ABS/PC som er et solidt men stadig fleksibelt materiale. 55/66/75 cm.

Pris fra 999 kr.

Valentino Bags. Crossbody Quilt. Med et stort hovedrum og to skulderremme. Sort.

Pris 799 kr.

Hera. Crossbody. Nadime. En skindtaske som er eksklusiv og enkel med sine smukke syninger på fronten. Sort eller camel.

Pris fra 999 kr.

BONUS

Tøjeksperten. Åndbare og bløde Quick Dry tights fra Lindbergh. Modellen er fremstillet i et let og sporty materiale med stretch, som også er både svedtransporterende og antibakterielt behandlet.

Pris 3-pak 299 kr.

4,5% BONUS


NOVEMBER 2023

Power. Point POAFS5T2 airfryer. Smart madlavning med 360° varmluft – intet behov for olie. Med digitalt touch-display, forudindstillede programmer og 5,5 liters volumen.

Lirumlarumleg.dk. Børne walkie talkies med 3-6 km rækkevidde og genopladelige batterier. Til mange timers fantasifuld leg og snak. Årets mest populære julegave til børn fra 3 år og opefter.

Pris 999 kr.

Pris 499 kr.

21

2%

BONUS

5%

BONUS

5%

BONUS

Luksusbaby. Fuld fart frem! Sej og sikker 2-i-1 scooter fra Scoot and Ride, der følger med barnets udvikling. Med få lette trin kan du forvandle scooteren til et løbehjul, så der er fart-garanti fra 1-5 år.

Pris 825 kr.

Paw Sko. Elegant kort Billi Bi skindstøvle med feminin detalje, lynlås og rågummisål. Et sikkert vinterhit til hende du holder af. Støvlen findes også i brun.

Pris 1.799 kr.

9%

BONUS

med bonus Ure og Guldhuset NH Jørgensen. Four Seasons fra Mads.Z – the complete collection. Smykker i årstidens farver. Hver sæson har sine egne nuancer og karakteristika udtrykt i en smuk kombination af farvestrålende ædelsten.

Pris fra 7.950 kr.

9%

BONUS

7%

BONUS

9%

Miho.dk. Neogen. Peeling pads. Nem og virkningsfuld ansigtsbehandling. Grøn te og gode frugtsyrer fugter og fjerner gamle hudceller og urenheder og giver en strålende klar hud i balance.

Pris 229 kr.

BONUS

Eventyrsport. TLT SOV-2. Ergonomisk designet dunsovepose med RDS-certificerede gåsedun og 2-vejs lynlås. Komforttemperatur på +4/-2°C for hhv. kvinder og mænd. Ekstremtemperatur på -18°C.

Pris 2.399 kr.


22

NOVEMBER 2023

Bonus på oplevelser og gavekort, når du betaler med Forbrugsforeningskortet Giv et ‘frit valg’ som julegave, der er masser af brands, oplevelser og butikker at vælge imellem. Du vælger selv, om gavekortet skal ligge under juletræet, eller om det skal sendes direkte til den heldige modtager.

Zalando gavekort Modeportalen Zalando.dk er en af Europas største. Modtageren af et gavekort kan forny garderoben med alle de nyeste ­styles og kan vælge mellem sko, accessories, tøj og sportsartikler fra mere end 2.500 mærker/brands i alle prisklasser, nyt eller pre-­owned. Du kan købe gavekort på op til 1.500 kr., men du kan selvfølgelig købe lige så mange du vil. Du kan vælge, at gave­ kortet bliver sendt direkte til modtagerens ­e-­mailadresse på den valgte leverings­ dato, så du kan fx bruge det som advents­ kalender og sende et gavekort, hver søndag i advent, til en du holder af. Køb gavekort på zalando.fbf.dk og optjen 5%, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Send En Tanke luksus-gavekort

5%

5%

BONUS

BONUS

Giv en oplevelse som gave

5-8% BONUS

PROBABLY THE MOST POWERFUL

BLACK WEEK ON THE PLANET

Her kan du vælge mellem gavekort til mere end 100 butikskæder, webshops og unikke oplevelser. Giv fx et gavekort til personligpleje, mode, boligindretning, kæledyr, sport, mad, oplevelser, gadgets, lækkerier, vin, blomster, bøger, børn, hårde hvidevarer, elektronik, rejser, wellness, film eller teater. Se mere og vælg dine gavekort på send­ entanke.dk og optjen 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

På Forbrugsforeningens billetportal på­­ fbf.billetter.nu kan du vælge et arrangement eller en oplevelse og give billetterne som julegave. Vælg blandt andet koncerter, rundvisninger, underholdningsshows, teaterforestillinger og entré­/turpas til Tivoli. Se dig omkring i de mange oplevelser og find det helt rigtige på fbf.billetter.nu. Du optjener 5-8% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

2% BONUS


NOVEMBER 2023

23

Jul på t e t a n r e t dyrein K E, D E T R Æ M E N E R L A D DY

ER J U L

9%

BONUS

Eget smykkebrand og trendy mærker Hos Aveny kan du gå på opdagelse i et eksklusivt univers af sofistikerede, elegante klassikere og moderne, trendy smykker med kant.

A

venys brede og varierede udvalg gør det muligt at finde noget til enhver smag og i et væld af stilarter. Udforsk alt fra ure, armbånd, halskæder, ringe, vedhæng og øreringe, som er fremstillet i ædle metaller og med funklende ædelstene. Vælg et tidløst design, som kan følge dig gennem hele livet eller find det perfekte smykke eller ur til en velvalgt julegave, som bliver et minde for livet. Du kan finde gode gaver, der passer til både kvinder, mænd og børn i alle aldre.

10% Hver dag, året rundt, kommer sårede, svigtede og sprælske kæledyr ind på Dyrenes Beskyttelses ni internater. De kræver professionel pleje, dyrlægehjælp og masser af kærlighed. Alt det får dyrene på internaterne rundt omkring i landet, indtil de er klar til at blive adopteret af nye, kærlige familier. Selvom det er et stort arbejde at passe de mange dyr, spreder de glæde og kærlighed på internaterne i juletiden. Vil du hjælpe med at sprede julestemning for dyrene på internaterne i den mørke vintertid? Så læs mere om, hvordan du kan give dyrene adventsgaver, mens de venter på deres nye hjem: www.dyrenesbeskyttelse.dk/advent

Eget smykkebrand Aveny har sit eget smykkebrand, Aveny Collection. Her kan du vælge mellem de syv kollektioner Aveny Classic, Aveny Deluxe, Aveny Kids, Aveny Masculine, Aveny Signature, Aveny Silver og Aveny Starlight - alle sammen til gode priser. Foruden Aveny Collection, kan du finde ure og smykker som julegaver i populære og brands som Boss, Sif Jakobs, Georg Jensen, byBiehl, Seiko, Tommy Hilfiger, Mads.Z, Longines og mange flere.

3 bud på elegante julegaver fra Aveny Aveny Classic – Hvid Topas Cirkel Vedhæng Cirkelvedhæng i 8 karat guld med hvide topazer. Vedhænget er lavet i et enkelt design, så du kan benytte det til enhver lejlighed.

Aveny Starlight – Brillant Ring Til dig, der aldrig går på kompromis med hverken kvalitet eller eksklusivitet, og som gerne vil have et smykke, der gør sig bemærket. Brillant: 0,10ct – 14 karat guld.

Aveny Deluxe – Diamant Creoler Elegante og tidløse creoler i 14 karat guld med 20 funklende, brillantslebne diamanter med i alt 0,12ct W.SI.

Af hjertet tak for, at du vælger at hjælpe dyrene. Rigtig glædelig jul! BONUS HOS AVENY Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i Avenys butikker og i webshoppen på aveny.dk.


24

NOVEMBER 2023

Hos slagtermestrene Born & Kolstrup finder du alt det, der hører med til et godt julebord

9%

BONUS

Julefrokost 1

Juletapas

Juleplatte 1

• Marinerede sild med carrysalat og æg. • Fiskefilet med hjemmelavet remoulade og citron. • Mørbradbøf, hertil bløde løg, stegte svampe og flødesauce. • Leverpostej, hertil bacon og stegte svampe. • Kamsteg med rødkål og agurkesalat. • Æg og rejer, hertil mayonnaise og citron.

• Silderulle, funky karrysalat og sprøde rugchips • Lakseroulade med rygeost, dild og caviar • Æg og rejer, håndrørt mayonnaise og ærteskud • Fiskedelle med smagfuld remoulade og citron • Leverpostej, baconknas og sprøde rugchips • Røget andebryst med syrlig orange og sprødt kål • Svinemørbrad og svampe duxelle • Mørbraddelle med cremet kartoffel og purløg • Cremet ost, syltede rabarber og knas

• Stegte sild med rødløg. • Mørbradbøf, hertil bløde løg, stegte svampe og flødesovs. • Roastbeef med hjemmelavet remoulade og ristede løg. • Æg og rejer, hertil mayonnaise og citron. • Gravad laks, hertil rævesauce og dild. • Vesterhavsost og brie, hertil frugt.

Minimum 6 personer

Minimum 12 personer.

Vælg mellem: • Risalamande og kirsebærsauce • Osteanretning med frisk frugt. • Rugbrød, franskbrød, kiks, fedt og smør.

Pr. person . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr.

Minimum 2 personer

Pr. person . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr.

209,-

• Rugbrød, franskbrød, kiks, fedt og smør.

199,- Pr. person . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .kr. 179,-

Bestil på mmm-rc.dk eller kom ind i butikken

Årets nytårsmenu 2023 Slagtersnacks

Caviar

En lille krustade med en cremet skaldyrsalat, en dekorativ lomo-ravioli med friskost og til sidst et stykke syltet gul bede med en italiensk-inspireret coppa på toppen.

Caviar med fed creme fraiche, syltede rødløg og blinis.

Forret Mosaik af laks og kammusling i orientalsk marinade med citrusperler, små salater og friskostcreme.

Slagterens natmads-kit Til natmaden har vi valgt tre slags pålæg, løgpølse, snackpølser samt vores gode leverpostej.

Hovedret Oksemørbrad med Karl Johan-sauce, sprød kartoffelvaffel med gourmet pølse, aspargesbroccoli og champagnesyltede gulerødder og knoldgaltetand.

Dessert

TILVALG

Marmoreret hvid chokoladekugle med mangosorbet, vaniljecrumble og passionsfrugtcoulis.

Pr. stk.. . . . . . . . . . . . . . . . kr.

42900

Tilvalg Caviar til 1 person . . Pr. kit kr.

19900 00 Natmad til 4 pers Pr. stk. kr. 299

Vi ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår Slagtermestrene Born & Kolstrup · Rødovre Centrum 75 · 2610 Rødovre Tlf. 36 70 43 28 · info@mmm-rc.dk · www.mmm-rc.dk


NOVEMBER 2023

En dag på dyreinternatet i juletiden lokken er 7, og mørket ligger tungt over markerne i Hjallerup. Det er mørkt, men på Nordjyllands Internat er der allerede masser af liv i bygningerne. I hundestalden gør hundene om kap, for de ved, at det er tid til dagens første gåtur. “Det kan godt være hårdt at lufte hunde så tidlig om morgenen om vinteren, men jeg er alligevel glad hver eneste dag, når jeg kommer på arbejde. Jeg ved, at dyrene venter på mig, og det er utrolig motiverende,” siger Cathrine Cocks, internatmedarbejder på Nordjyllands Internat. Nu, hvor julen står for døren, tænker medarbejderne ekstra meget på at gøre hverdagen rar og hyggelig. Hvert år pynter internatets medarbejdere op til jul, og der bliver uddelt ekstra kødben og godbidder. Og så er alle de frivillige, der er knyttet til ­internatet, guld værd i juletiden. “De frivillige har god tid til at hygge om dyrene, og i december giver de den ekstra gas. De kommer med adventsgaver, går ekstra ture med hundene og bruger generelt meget tid herude i december. De er med til at skabe en virkelig god julestemning,” ­fortæller Cathrine Cocks.

10%

BONUS

Dyrenes Beskyttelses ni internater arbejder lige så hårdt i julen som resten af året, men omsorgen og overskuddet er alligevel i fokus, når kalenderen viser december. Julen er en god anledning til at give dyrene lidt ekstra kærlighed.

K

25

En travl hverdag Dagen starter klokken 7, hvor alle hundene luftes ovenpå natten, og så tjekkes Falck-rummet. Her kan både Falck og kredsformænd have været forbi i løbet af natten for at sætte dyr af, som skal ind på internatet. Det er derfor vigtigt at tjekke rummet som det første, hvis der skulle sidde et dyr og vente. “Når der er luftet hunde, og Falck-rummet er tjekket, fordeler vi resten af opgaverne imellem os. Der er mange dyr, der skal passes, så vores formiddage er altid travle,” siger Cathrine Cocks om de daglige opgaver. Selvom dagene er travle, og der konstant sker noget på internatet, er der alligevel tid og ro til at give omsorg til dyrene. Der er ingen tvivl om, at internatmedarbejderne løber ekstra stærkt, når kalenderen viser december, så alle, både dyr og mennesker, kan mærke, at det igen er jul.

BONUS HOS DYRENES BESKYTTELSE Du optjener 10% bonus, når du støtter dyr gennem Dyrenes Beskyttelse og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen (dog ikke adoption). Læs mere på dyrenesbeskyttelse.dk/forbrugsforeningen

Giv gaver med hjertet Kvalitetshåndværk er gode julegaver. Og så kan du samtidig støtte social ansvarlighed, der skaber arbejdspladser til mennesker med synshandicap.

5%

BONUS

H

os Fonden Blindes Arbejde er der mange ­muligheder for at finde gode gaveartikler, der på flere måder appellerer til hjerteglæde. Gode funk­ tionelle og æstetisk lækre julegaver til hjemmet, til haven og til voksne og børn. Håndværksprodukterne, som er børster, koste, vævede tekstiler og flet af stolesæder, er alt sammen fremstillet af kvalitetsmaterialer i træ, plantefibre, dyrehår og håndlavet på danske arbejdspladser, hvor håndværkere og butiksassistenter med synshandicap arbejder. Når du køber julegaver hos Fonden Blindes Arbejde, støtter du, at der kan skabes endnu flere arbejdspladser til personer med synshandicap.

Mange gode gaveidéer Fonden Blindes Arbejde har fremstillet kvalitetshåndværk siden 1929 og forsætter med at holde værdierne om godt håndværk i hævd, så produkterne holder længe og på den måde blive gaver, der kan glæde i mange år. Der er mange fine og nyttige gaveidéer at vælge imellem. Flotte køkkenbørster til opvasken samt børster og andre køkkenredskaber til julebagningen. De bedste koste i alle afskygninger, børster til grønsager og svampe, legetøj til de mindste. Eller hvad med en særlig børste til ‘det årlige julebad’ eller til pudsning af dit bedste par sko? En gaveidé kan også være et nyt sæde til din stol, flettet i papirgarn, hvis du fx har danske design­ klassikere som Y-stolen, Folkestolen, Kirkestolen.

Genbrug af tekstiler og læderrester

Værdierne hos Fonden Blindes Arbejde

Gaveartikler og brugskunst hos Blindes Arbejde understøtter bæredygtighed, blandt andet ved at genbruge tekstiler og anvende restlæder i produktionen. Kom selv og mærk på kvalitetsvarerne i en af butikkerne, som ligger i København, Århus, Horsens og Odense. Du er velkommen alle steder.

Fonden arbejder for at fremme værdierne: Ansvarlig Rummelighed, Kvalitet og Service, Fleksibilitet og Udvikling.

BONUS HOS BLINDES ARBEJDE Du optjener 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Fonden ­Blindes Arbejde. Find butikkerne på fbf.dk ­ eller i appen.


26

NOVEMBER 2023 Lån & Spar Bank A/S, Højbro Plads 9-11, 1200 København K, Cvr.nr. 13 53 85 30. Forbehold for trykfejl.

JUN. 2023

Lån & Spar er den bedste bank til andelsboliglån

Husk det, hvis du vil købe andelsbolig – eller have flyttet dit lån til os

Ring Det er ikke tilfældigt, at lån til andelsboliger ligger os særligt på sinde. Som en bank, ejet af mere end 50 fagforeninger, ved vi nemlig, hvad fælles ejerskab kan. Bor du i andelsbolig, er det vigtigt at få gennemgået dit lån med jævne mellemrum – tænk, hvis ’huslejen’ kan blive billigere. Du kan læse mere på lsb.dk/andelsbolig Du får: • En lav, konkurrencedygtig rente • Hurtigt svar Kontakt os og få en uforpligtende gennemgang.

3378 1916,

book møde på

lsb.dk/fbf

– eller skriv til forbrugsforeningen@lsb.dk


NOVEMBER 2023

27

Her er et lille uddrag af Facebook-kommentarer, vi har fået ifm. bonusudbetalingen i 2022.

805,46 kr.

3.723 kr. som er optjent i Bauhaus, Uno-X, tandlægen og div. sko- og tøjbutikker.

Jeg fik lige godt

2.500 kr.

i bonus – flest penge lægger jeg hos frisør Zenz, i Loop og i Lagkagehuset.

Mest i Imerco

6.162 kr. i bonus. Jeg bruger kortet til de ugentlige indkøb i Meny Dalgaard.

1.300 kr. Primært optjent hos Uno-X, Imerco og Zalando.

3.562,29 kr. i bonus. Har bl.a. købt en elcykel hos Fri bikeshop, maling i Bauhaus, nye vinterstøvler i Skoringen, en tur med Oslo færgen (DFDS), tøj fra Molly og my, Imerco osv.

Bonus i år:

1.365 kr. – Uno-X, Neye, Bauhaus m.fl. Spørger altid, så jeg ikke går glip af bonus.

Juletid er bonustid Det er igen ved at være bonustid for Danmarks mest loyale medlemmer. I år har vi optjent næsten lige så ­meget i bonus og fordele som sidste år, så du kan godt begynde at glæde dig.

D

er er stor forskel på, hvor meget vi hver især får udbetalt i bonus til december. Nogle er gode til at huske at bruge kortet og optjene bonus, mens andre ikke får udnyttet fordelene lige så meget. Du kan stadig nå at opspare mere bonus, så husk kortet.

Brug kortet og spar penge på det du alligevel køber Hvis du er ude efter mere bonus, er det oplagt at have Forbrugsforeningskortet med dig, når du handler. Prøv altid at betale med kortet, selvom du er i tvivl om butikken er med i Forbrugsforeningen. Brug også kortet steder, hvor du ikke plejer at bruge det. På Forbrugsforeningens app kan du altid se, alle de forretninger, caféer, museer og andre steder i nærheden, hvor du kan optjene bonus. Mange bliver overraskede over de mange muligheder, hvor de ikke har hevet kortet frem.

Brug også kortet i webshops. Tjek hurtigt på fbf.dk, om der er en webshop, hvor du kan købe det ønskede – der er mere end 400 webshops at vælge imellem.

Husk, du får også bonus på tilbudsvarer Når du betaler med Forbrugsforeningskortet på udsalg eller fx Black Friday, får du både rabat og bonus. Skiltede priser og rabatter, som tilbydes til alle og enhver, skal du bare betale med Forbrugsforeningskortet. Sådan er vores aftale med ­butikkerne.

Bonus i år blev det højeste i de 3 år jeg nu har været medlem – 6.024 kr. Jeg har nok brugt mit fbf kort oftest hos: Quickpoint, Imerco og Bahne.

Der er dog tilfælde, hvor du ikke får både rabat og bonus. Du kan ikke kombinere andre forenings-, klub- eller medlemsrabatter med Forbrugsforeningskortet. Og ønsker du selv at forhandle dig frem til ekstra goder eller rabatter, skal du huske at oplyse, at du vil betale med Forbrugsforeningskortet, så butiksejeren kender forhandlingsgrundlaget.

Brug kortet hver gang! Du kan betale med Forbrugsforeningskortet: I fysiske butikker

På små beløb

Når du handler i fysiske butikker, betaler du med kontaktløs betaling eller chip og pinkode.

Der er ingen transaktionsgebyr på ­Forbrugsforeningskortet. Så du kan roligt bruge det selv til små køb.

I webshops

På store køb

Her indtaster du kortnummer, udløbsdato og sikkerhedskoden bag på kortet, når du betaler. Godkend med NemID ved køb over 350,- kr.

Du kan godt købe varer eller ydelser, der overstiger dit rådighedsbeløb. Så skal du bare overføre penge til din konto i ­Forbrugsforeningen.

VIND

1.000 kr.

På tilbud og udsalgsvarer Du kan betale alle skiltede varer med Forbrugsforeningskortet. Dvs. også udsalgs- og tilbudsvarer.

Du skal være ekstra opmærksom, når: Du benytter andre rabat/bonus-ordninger Du kan ikke kombinere andre rabat/bonus-ordninger. Har du fået rabat, fordi du er medlem af en anden forening eller klub, kan du ikke betale med Forbrugsforenings­kortet. Så må du vælge.

Du køber gavekort Du kan ikke betale med Forbrugsforeningskortet, når du køber gavekort, der kan ombyttes til kontanter.

Du selv forhandler prisen Har du selv forhandlet dig til en lavere pris, gratis ekstraudstyr eller har indhentet tilbud, kan du ikke betale med Forbrugs­foreningskortet. Med mindre du i starten af forhandlingen har oplyst, at du ønsker at betale med ­Forbrugsforeningskortet.

Tilmeld dig Forbrugsforeningens nyhedsmail og få mere ud af dit medlemskab Nyhedsmailen er til dig, der gerne vil have mest muligt ud af dit medlemskab. I vores nyhedsmail får du masser af bonustips, gode idéer og tilbud. Du får også at vide, når der er nye butikker med bonus og info om medlemsarrangementer, oplevelser, spændende konkurrencer og andre særlige tilbud.

Hvis du tilmelder dig nu, deltager du ovenikøbet i lodtrækningen om 1.000 kr. at handle for.* Du tilmelder dig på minprofil.fbf.dk ved at logge ind med dit MitID. Under ‘Tilmeldinger’ vælger du ‘Tilmeld mig’ under ‘Elektronisk ­nyhedsbrev’.

*Hver måned, resten af året, trækker vi én heldig vinder blandt alle tilmeldte. De heldige vindere får 1.000 kr. indsat på deres konto i Forbrugsforeningen. Se konkurrencebetingelser på fbf.dk under “Om os”.


28

NOVEMBER 2023

Flere butikker med bonus Forbrugsforeningen indgår samarbejde med nye forretninger stort set hver eneste dag, men det sker selvfølgelig også, at en forretning træder ud af samarbejdet. På disse sider kan du se hvilke nye samarbejdspartnere, Forbrugsforeningen har indgået samarbejde med siden den 1. september 2022. Du finder selvfølgelig også alle samarbejdspartnerne på fbf.dk og i Forbrugsforeningens app.

Nye butikker og samarbejdspartnere Webshops

Postnummer

2740 - Laudrup Vin • Mileparken 13 , Skovlunde • 7%

3700 - Danske Lægers Vaccinations Service • Zahrtmannsvej 2, Rønne • 5%

Aquaspeed • www.aquaspeed.dk • 10%

2600 - El & Belysningscentret • Højvangsvej 38, Glostrup • 6%

2750 - Cafe A • Hedeparken 1A, Ballerup • 10%

3770 - Bornholms Sæbesyderi • Havnegade 5, Allinge • 10%

Astma Allergi Shoppen • www.astmaallergishoppen.dk • 10% BabyRiget • www.babyriget.dk • 10% Barbastro Vin • www.barbastrovin.dk • 10% Basha Outdoor Gear • www.basha.dk • 10% Beawear • www.beawear.dk • 9% b.energy – bonus også på afgift • www.b.energy.dk • 3% Betterfelt • www.betterfelt.dk • 15% BodyLux • www.bodylux.dk • 10% Bornholms Sæbesyderi • www.bornholmssaebesyderi.dk • 10% Casa Bohr • www.casabohr.dk • 10% Coffee Company • www.coffeecompany.dk • 8% Det er for børn • www.deterforbørn.dk • 10% Dreamplan.io • www.dreamplan.io • 15% Dyrene i Hakkebakkeskoven • www.fbf.billetter.nu • 8% Elverbørn • www.elverborn.dk • 5% Fashion By Emma • www.fashionbyemma.dk • 10% Flowering • www.flowering.dk • 12% GreenSpeak • www.greenspeak.dk • 5% GrejXperten • www.grejxperten.dk • 10%

2610 - Power • Rødovre Centrum 90, Rødovre • 2% 2610 - Trattoria Nuova Italia • Fortvej 1, Rødovre • 10% 2610 - Danske Lægers Vaccinations Service • Rødovre Centrum, Rødovre • 5% 2610 - Restaurant Tava • Rødovre Centrum 1R, Rødovre • 10% 2610 - Divas • Højnesvej 75, Rødovre • 9% 2610 - Creme Fraiche • Rødovre Centrum 162, Rødovre • 9% 2610 - Selected • Rødovre Centrum 9, Rødovre • 9% 2610 - Lagkagehuset • Rødovre Port 13, Rødovre • 6% 2630 - Krams • Tåstrup Hovedgade 85, Taastrup • 9%

Helse Centret • www.helsecentret.dk • 15% Jacobsen Plus • www.jacobsenplus.dk • 5% Jesperhus Feriepark • www.jesperhus.dk • 5% JumpYard • www.jumpyard.dk • 15% Jura Docs • www.jura-docs.dk • 20% Kila Jewels Copenhagen • www.kilajewelscph.dk • 10% Kitchenmaster • www.kitchenmaster.dk • 15% Laudrup Vin • www.laudrup.dk • 7% Luksusbaby • www.luksusbaby.dk • 5% Malprivat • www.malprivat.dk • 10% Mens Classics • www.mensclassics.dk • 10% Miho • www.miho.dk • 9% N+ by NÖR • www.nplusbynoer.dk • 11% Nordsus • www.nordsus.dk • 12% NorJewels • www.norjewels.dk • 10% Olivers Petfood • www.olivers.dk • 14% Phono • www.phono.dk • 5%

2635 - Power • Industridalen 11, Ishøj • 2% 2650 - LadyH • Strandmarksvej 3, Hvidovre • 10% 2665 - Fri BikeShop • Vallensbæk Stationstorv 20, Vallensbæk Strand • 9% 2670 - My Coffee Shop • Hundige Strandvej 212C, Greve • 9% 2670 - Danske Lægers Vaccinations Service • Over Bølgen 2B, 2., Greve • 5% 2670 - Cafe Korn • Waves • Over Bølgen 2M, Greve • 10% 2730 - Uno-X bilvask • Hjortespringvej 1, Herlev • 10%

2750 - Danske Lægers Vaccinations Service • Industriparken 44A,1., Ballerup • 5% 2770 - Hair By Dream Team v. Anna C • Kastruplundgade 10, Kastrup • 9% 2770 - Drachmann Begravelser • Kongelundsvej 308, Kastrup • 10% 2800 - Silvan • Lyngby Hovedgade 66, Kgs.Lyngby • 6%

4000 - Stasig Uhrlagers Eftf. ApS • Algade 28E, Roskilde • 9% 4000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Københavnsvej 29,1., Roskilde • 5% 4000 - Cafe Korn to Go • Skomagergade 2, Roskilde • 10% 4000 - Cafe Korn • Akacielunden 9, Roskilde • 10%

2800 - Danske Lægers Vaccinations Service • Klampenborgvej 230, 2., Kgs.Lyngby • 5%

4000 - Cafe Korn • Skomagergade 42-44, Roskilde • 10%

2830 - Fodmanden • Kaplevej 17, Virum • 10%

4000 - Meny • Svogerslev Hovedgade 78, Roskilde • 2%

2850 - Emmerys • Nærumvænge Torv 25B, Nærum • 6% 2860 - Uno-X El-Ladestation • Gladsaxevej 88, Søborg • 10% 2860 - Uno-X bilvask • Gladsaxevej 88-94, Søborg • 10%

4040 - Din Hørespecialist • Jyllingecentret 33, Jyllinge • 10% 4100 - Danske Lægers Vaccinations Service • Fuglebakken 1, Ringsted • 5% 4100 - Cafe Korn • Torvet 8, Ringsted • 10%

2880 - Farumhus • Bagsværd Hovedgade 127, Bagsværd • 6%

4200 - Cafe de Flore • Jernbanegade 10, Slagelse • 10%

2900 - Cafe Rotunden • Strandvejen 62A, Hellerup • 10%

4200 - Cafe de Flore • Jernbanegade 10, Slagelse • 10%

2900 - Danske Lægers Vaccinations Service • Aurehøjvej 12, Hellerup • 5%

4200 - Danske Lægers Vaccinations Service • Jernbanegade 10, Slagelse • 5%

2950 - Bang & Olufsen Vedbæk • Vedbæk Stationsvej 17, Vedbæk • 6%

4200 - Cafe Korn • Gl. Torv 3, Slagelse • 10%

2970 - Danske Lægers Vaccinations Service • Kongevejs-Centret 4,1., Hørsholm • 5% 3000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Fiolgade 10B, Helsingør • 5% 3000 - Kids Coolshop • Birkedalsvej 21, Helsingør • 10%

4300 - Uno-X El-Ladestation • Ringstedvej 174, Holbæk • 10% 4300 - Danske Lægers Vaccinations Service • Ahlgade 32,1., Holbæk • 5% 4300 - Cafe Korn • Ahlgade 10, Holbæk • 10% 4300 - Mexicarne • Ahlgade 48C, Holbæk • 9%

3400 - Danske Lægers Vaccinations Service • Frederiksgade 7,1., Hillerød • 5%

4600 - Danske Lægers Vaccinations Service • Gammel Lyngvej 2, Køge • 5%

3400 - Skousen • Frejasvej 32, Hillerød • 10%

4600 - Noa Noa • Brogade 24A, Køge • 9%

3520 - Imerco • Farum Bytorv, Farum Bytorv 65, Farum • 5%

4700 - Danske Lægers Vaccinations Service • Farimagsvej 69D, Næstved • 5%

Stop Spild Lokalt • www.stopspildlokalt.dk/stotte • 5%

3520 - Danske Lægers Vaccinations Service • Rådhustorvet 4, Farum • 5%

4700 - Friluftsland • Holsted Park 8, Næstved • 9%

The Catering Kitchen • www.thecateringkitchen.dk • 10%

3540 - GrejXperten • Lynghøjvej 8C, Lynge • 10%

4700 - Power • Vestergårdsvej 2, Næstved • 2%

3600 - Gjelsø Herremagasin • Nygade 1, Frederikssund • 9%

4700 - Cafe Korn • Axeltorv 11, Næstved • 10%

Primavin • www.primavin.dk • 10% Renz • www.me-fa.dk • 10% SenseMyDiet • www.sensemydiet.dk • 10% Sense living • www.senseliving.dk • 15% Snedronningen • www.fbf.billetter.nu • 8% Sportmaster.dk • www.sportmaster.dk • 5%

Towels • www.towels.dk • 10% Vindrose rejser • www.vindroserejser.dk • 5% Wadils • www.wadils.dk • 9% Wildenburg El-ladcykler • www.wildenburg.dk • 15%

3670 - Uno-X El-Ladestation • Kirkebakken 15, Veksø Sjælland • 10%

4800 - Danske Lægers Vaccinations Service • Ndr.Ringvej 9, Nykøbing F • 5%


NOVEMBER 2023

Ændringer Frisør Clara Velvære v/Tina Hvidovrevej 107, 2650 Hvidovre Pr. 1. december 2023: 9% Butik Charlotte Bymidten 33, 3500 Værløse Egedal Centret 20-24, 3660 Stenløse Pr. 1. januar 2024: 7% Butik Torben Egedal Centret 82-84, 3660 Stenløse Pr. 1. januar 2024: 7% Gjelsø Herremagasin Nygade 1, Sillebroen, 3600 Frederikssund Jernbanegade 23, 4800 Nykøbing F Pr. 1. januar 2024: 7% My Apartment Rådhusstræde 2C, 4600 Køge Jernbanegade 19, 4800 Nykøbing F www.myapartment.dk Pr. 1. januar 2024: 7% West House Vesterbrogade 50, 1620 København V Tårnby Torv 5 og 9, 2770 Kastrup Pr. 1. januar 2024: 7%

4800 - Gjelsø Herremagasin • Jernbanegade 23, Nykøbing F • 9%

7100 - Danske Lægers Vaccinations Service • Gunhilds Pl. 6,2., Vejle • 5%

8381 - Uno-X El-Ladestation • Havkærvej 79, Tilst • 10%

5000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Torvegade 1,3., Odense C • 5%

7100 - Uno-X El-Ladestation • Godthåbsvej 55, Vejle • 10%

8520 - Uno-X El-Ladestation • Lægårdsvej 2A, Lystrup • 10%

5000 - Cafe Korn • Kongensgade 40, Odense C • 10%

7190 - Jupiter Cykler • Vejlevej 20, Billund • 9%

8600 - Danske Lægers Vaccinations Service • Skolegade 63B, Silkeborg • 5%

5220 - Dalle Valle Rosengårcentret • Ørbækvej 75, Odense SØ • 10%

7330 - Tøjeksperten • Storegade 21, Brande • 4,5% 7400 - Brdr. Price • Torvet 3, Herning • 10%

5230 - Eventyrsport • Tagtækkervej 6, Odense M • 7%

7400 - Neye • HerningCentret • Merkurvej 1A, Herning • 5%

6000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Haderslevvej 62, Kolding • 5%

7442 - Uno-X El-Ladestation • Juuls Vej 3, Engesvang • 10%

6200 - Danske Lægers Vaccinations Service • Opnørplads 2, Aabenraa • 5%

7442 - Uno-X bilvask • Juuls Vej 3, Engesvang • 10%

6200 - Uno-X bilvask • Flensborgvej 54, Aabenraa • 10%

7500 - Cafe A • Vestergade 7, Holstebro • 10%

6200 - Uno-X bilvask • Kliplev Industripark 2, Aabenraa • 10% 6200 - Uno-X • Kliplev Industrivej 1 • Aabenraa • 1,4% 6230 - Hotel Røde Kro • Vestergade 2, Rødekro • 9% 6340 - Uno-X bilvask • Aabenraavej 5A, Kruså • 10% 6400 - Danske Lægers Vaccinations Service • Møllebakken 1, Sønderborg • 5% 6400 - Hotel 6400 • Solglimt 6, Sønderborg • 9% 6700 - Danske Lægers Vaccinations Service • Helgolandsgade 17, Esbjerg • 5% 6700 - Danske Lægers Vaccinations Service • Vejlevej 1, Esbjerg • 5% 6700 - Loop Esbjerg • Tordenskjoldsgade 9, Esbjerg • 10% 7000 - Cafe Mauritz • Sjællandsgade 33, Fredericia • 7% 7000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Jernbanegade 17A, Fredericia • 5%

7500 - Danske Lægers Vaccinations Service • Lille Østergade 5, Holstebro • 5% 7700 - Park by Hanne Lykke • Storegade 18, Thisted • 10% 7800 - Danske Lægers Vaccinations Service • Kompagnigade 9, Skive • 5% 8000 - Jacobsen Plus • Rosenkrantzgade 24, Århus C • 5% 8000 - Silvan • Lille Torv 6, Århus C • 6% 8000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Morten Børups Gade 10,1., Århus C • 5%

8660 - Thiele • Adelgade 84A, Skanderborg • 10% 8700 - Danske Lægers Vaccinations Service • Grønlandsvej 1,1., Horsens • 5%

CB Auto Ribe, Industrivej 47, 6760 Ribe Den 2. januar 2024 Wallmans Cirkusbygningen Jernbanegade 8, 1608 København V Den 31. januar 2024

8700 - Design Market • Hattingvej 5, Horsens • 5%

Fri BikeShop Griffenfeldsgade 37, 2200 København N

8700 - Jacobsen Plus • Grønlandsvej 6, Horsens • 5%

Den 29. februar 2024 Sport 24, Nygade 6, 4800 Nykøbing F

8700 - Thiele • Hospitalsgade 1, Horsens • 10% 8800 - Danske Lægers Vaccinations Service • Toldboden 1,3., Viborg • 5% 8900 - Danske Lægers Vaccinations Service • Biografgade 3,3., Randers C • 5% 8990 - Uno-X El-Ladestation • Vestergade 70, Fårup • 10% 9000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Dag Hammarskjølds Gade 4,2., Aalborg • 5%

Ekstrabonus 10%

9000 - Stil Studio • Holbergsgade 24, Aalborg • 8%

Ekstrabonus hos Bauhaus Bauhaus giver 6% + 4% fra den 1. til den 23. december 2023

9490 - Tøjeksperten • Bredgade 21, Pandrup • 4,5%

10%

8000 - Q-Park Vestergade • Vestergade 65, Århus C • 10%

9800 - Danske Lægers Vaccinations Service • Åstrupvej 53, Hjørring • 5%

8370 - Tøjeksperten • Søndergade 18, Hadsten • 4,5%

Servicefirmaet Renell A/S Haderslevvej 18, 3000 Helsingør

Fri BikeShop Urania Gammel Kongevej 1, 1610 København V

9530 - Wagner • Støvring Bytorv 9, Støvring • 4,5%

8240 - Danske Lægers Vaccinations Service • Ådalsvej 27, Risskov • 5%

Den 29. december 2023

8700 - Jørgensens Hotel • Søndergade 17, Horsens • 9%

8000 - Tøjeksperten • Søndergade 5-7, Århus C • 4,5%

8000 - Feriebolig Aarhus • Helga Pedersens Gade 79, 23.2, Århus C • 12%

Ophører

9640 - Hvalpsund Færgekro • Sundvej 87, Farsø • 9%

9900 - Power • Grønlandsvej 22, Frederikshavn • 2%

Dobbeltbonus hos Brdr. Friis Brdr. Friis giver 5% + 5% fra den 4. til den 10. december 2023

10%

Dobbeltbonus hos Femilet Femilet giver 5% + 5% fra den 4. til den 10. december 2023

10%

Dobbeltbonus hos bonbonland.dk BonBon-Land giver 5% + 5% på bonbonland.dk fra den 18. til den 24. december 2023

29


30

MAJ 2023

Få svar på dine spørgsmål

Købs- og betalingsperioder

Hvordan fungerer kreditten? Hvad gør du, hvis du har mistet kort eller kode? Få svar på dine spørgsmål på Forbrugsforeningens hjemmeside eller i appen.

Betalinger til Forbrugsforeningen sker via Betalingsservice, der trækker beløbet fra din bankkonto.

Er du i tvivl om noget i forhold til dit medlemskab, ­Forbrugsforeningskortet eller kredit og betaling, kan du med stor sandsynlighed finde svar under ‘Selv­betjening’ på fbf.dk eller i appen under FAQ i ­menuen. Her giver vi svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Ny bank eller nyt Dankort Har du skiftet bank, skal du kontakte din bank og få flyttet Betalingsserviceaftalen til din nye bankkonto. Har du blot fået nyt Dankort, skal du ikke ændre noget.

November Køb foretaget fra den 21. oktober – 21. november betales den 1. december 2023 December Køb foretaget fra den 22. november – 18. december betales den 2. januar 2024 Januar Køb foretaget fra den 19. december – 22. januar betales den 1. februar 2024

Konto og kredit Find dit digitale kontoudtog på mitfbf.dk På mitfbf.dk får du det fulde overblik over din egen medlemskonto. Log blot på med dit MitID, så kan du se dit kontoudtog digitalt. Du finder kontoudtoget ­under punktet ‘Menu’, hvor du vælger ‘Kontoudtog mv.’.

Har jeg altid hele mit kreditmaksimum til rådighed? Når en ny købsperiode starter, har du ikke altid hele dit kreditmaksimum til rådighed da saldoen for køb der er foretaget til og med den 8. sidste hverdag først blive udlignet, når betalingen er sket den følgende 1. hverdag i ny måned.

Februar Køb foretaget fra den 23. januar – 20. februar betales den 1. marts 2024

Sæt penge ind på medlems­ kontoen Du kan altid overføre et beløb til din medlemskonto i Forbrugsforeningen, så du har et større rådighedsbeløb, når du skal handle. Dit køb skal dog foretages umiddelbart efter, du har indbetalt beløbet. Overførslen skal ske via egen bank til Forbrugs­ foreningens bankkonto i Danske Bank: Reg.nr: 4183, Kontonr.: 4180691014 Husk at angive medlemsnummer ved overførslen. Der må kun stå medlemsnummer i beskedfeltet. Overføres beløbet inden din bank lukker, vil det være til rådighed på din medlemskonto den efter­ følgende hverdag.

Deltag i Forbrugsforeningens julekalender og vind flotte præmier Hver dag fra den 1. til den 24. december kan du deltage i Forbrugsforeningens hygge­lige julekalender, hvor du kan vinde flotte præmier til en samlet værdi af over 100.000 kr. Tilmeld dig til vores nyhedsmail F-mailen, så du ikke går glip af dagens låge. Ny vinder hver dag

Gå ikke glip af dagens låge

Vi trækker lod hver dag i december – helt frem til jule­aften! Præmierne er sponsoreret af butikker, der natur­ ligvis også giver dig bonus, når du betaler med ­Forbrugsforeningskortet. Åbn dagens låge på f-jul.dk eller via vores F-mail og Facebook.

På udvalgte dage finder du særlige overraskelser, så tilmeld dig F-mailen allerede nu, så sender vi dig en mail, hver dag i december, og minder dig om at åbne dagens låge.

Hovedgevinst – et rejsegavekort på 20.000 kr. Du kan ovenikøbet blive den heldige vinder af et Spies rejsegavekort på intet mindre end 20.000 kr. Vinderen af hovedgevinsten bliver trukket efter jul, blandt alle de rigtige besvarelserne.

Sådan tilmelder du dig F-mailen: 1. Gå ind på www.f-mail.nu 2. Log ind med MitID 3. Tilmeld dig elektronisk nyhedsbrev

HOVEDGEVINS

T kort

Spies rejsegave

20.000 kr.

Vind præmier fra:

På god fod med dig


NOVEMBER 2023

jule-

Giv en gave 12 måneders medlemskab 0 kr. og 100 kr. Til og med den 24. december 2023 kan du give dine venner eller familien et års medlemskab af Forbrugsforeningen til 0 kr. og 100 kr. at handle for, når de bliver medlem. De skal blot være medlem af en fagforening i et af de organiserede fagforbund i Danmark.

Fortæl dine venner, kolleger eller familie at de skal blive medlemmer på tip.fbf.dk

Flere kort mere bonus Vidste du, at din husstand kan have flere kort? Bestil et ekstra kort, så er I flere til at optjene bonus • Bestil ekstra kort til din ægtefælle, samlever eller hjemmeboende børn over 18 år, så optjener I bonus sammen. • Sæt dig sammen med den kommende kortindehaver, og bestil husstandskort på husstand.fbf.dk • Hav MitID parat, så er kortet bestilt på under 2 minutter. • Det koster 50 kr. at bestille husstandskort Det kan du med et husstandskort • Betale og optjene bonus i alle butikker tilknyttet Forbrugsforeningen. • Se rådighedsbeløb og posteringer i Forbrugsforeningens app og på mitfbf.dk Husstandsmedlemmet har ikke egen konto, men har kort til den konto, der ejes af medlemmet. Det årlige kontingent forbliver uændret uanset antal kort i husstanden.

Flere kort mere bonus. Bestil på husstand.fbf.dk

31


32

NOVEMBER 2023

Giv en julegave med omtanke Allergivenlige og kemifrie produkter til store og små er en betænksom julegave til dig, dit barn eller andre du vil glæde. Og hos vores nye samarbejdspartner, Astma Allergi Shoppen, er der masser af testede kvalitetsvarer at vælge imellem.

A

stma Allergi Shoppen har udvalgt og samlet de bedste og mest allergivenlige produkter i høj kvalitet. Hos dem finder du alt fra allergivenlige ­dyner, puder, lagner, sengetøj og madrasser til støvsugere og luftrensere. Du kan også give kunstige lys og lækre håndklæder, som julegaver. “Vi har et stort produktkendskab og har udvalgt de bedste produkter. Vi tester alt selv og udvælger sortimentet efter gode professionelle testresultater, høje

certificeringer og anbefalinger. Og vi elsker at give dig en god personlig service, så vi sammen kan finde frem til det helt rigtige,” siger ejer Kristina Andersen og fortsætter: “Vi har en smart prisrobot installeret på shoppen, som følger priserne tæt hver dag. Derfor er vi konkurrencedygtig på de fleste produkter, og kan prismatche. Ved at handle hos Astma Allergi Shoppen, uanset om det er til dig selv, dit barn eller til gave, kan du være sikker på gode kvalitetsprodukter der virker, til gode priser,” understreger hun.

12 år med allergi, astma og eksem Astma Allergi Shoppens stifter, Kristina Andersen, har selv en multiallergisk søn med astma og eksem. Som mor har hun derfor haft allergi, astma og eksem helt tæt inde på livet gennem 12 år.

Hun har prøvet et utal af produkter for at gøre livet bedre og nemmere for sin søn og ved også, hvad det er vigtigt at være opmærksom på når, man skal købe ind til sin allergi, astma eller eksem. “Fx sælges der mange luftrensere, der udleder ozon. Og det kan mange måske godt klare, men har man problemer med lunger eller slimhinder, kan en luftrenser rent faktisk gøre problemet større,” siger hun. “Der sælges også mange dyner som ‘allergivenlige’. Der er desværre ingen regler for hvornår man må kalde noget ‘allergivenligt’, så i mange tilfælde betyder det blot, at dynen kan vaskes ved 60 grader. Det synes jeg jo slet ikke er nok. En allergivenlig dyne bør fx også beskytte mod husstøvmider og være helt fri for kemi.”

NYHED

Forslag til gode julegaver Som forslag til oplagte julegaver med omtanke, nævner Kristina Andersen allergivenlige hovedpuder og dyner, babydyner og babypuder, lækkert sengetøj og ekstra bløde håndklæder, som ovenikøbet tørrer hurtigere end normalt. Alt sammen gode julegaver – også til mennesker der ikke har allergi. “Det er altid en god idé at købe allergivenligt for at undgå unødvendig kemi og for at forebygge allergi,” slutter hun.

10%

BONUS BONUS HOS ASTMA ALLERGI SHOPPEN Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Astma Allergi Shoppen på astmaallergishoppen.dk

Ejer af Astma Allergi Shoppen, Kristina Andersen

Over 50 nye steder at få bonus

Bonus på brændstof

Bonus på bilvask

Bonus på lynladning

Snart bliver det endnu lettere at spare penge med dit Forbrugsforeningskort hos Uno-X. I de kommende måneder kommer der nemlig over 50 nye Uno-X stationer, hvor du bl.a. kan få 20 øre/liter* i bonus på brændstof. *Hos Uno-X får du 1,5% i bonus. Ved en literpris på fx 13,80 kr. svarer dette til 20 øre pr. liter i bonus.


NOVEMBER 2023

33

NYHED

Hud- og kropspleje med 10% omtanke for dig og vores miljø

BONUS

Hos Ecooking får du hverdagsluksus til din hud med kompromisløs fokus på effekt og kvalitet.

D

a Ecookings stifter Tina Søgaard startede med at blande sin egen hudpleje, var hun ikke klar over, at det var begyndelsen på en hudplejeserie. Hun havde på daværende tidspunkt lige været igennem en skilsmisse, og det kunne ses på hendes hud, som fremstod både træt og trist. Med sine mange års erfaring inden for hudpleje, vidste hun, hvilke ingredienser der ville give hendes hud et nødvendigt boost. Derfor begyndte hun at blande cremer, serummer og olier i sit eget køkken. Hendes første produktion bestod af syv problem­ løsere: Rensemælk, Skintonic, Super Serum, Natcreme, Dagcreme, Multi Olie og Peel Maske.

Familie og venner ville også prøve Det tog ikke lang tid før Tinas familie og venner bemærkede, at hendes hud var markant forbedret og også gerne ville prøve produkterne. At hjælpe familie og venner med deres hudproblemer, blev terapeutisk for Tina. Selvom det aldrig havde været intentionen at ­sælge produkterne, blev deres effekt snart kendt blandt kosmetologer og butikker, som var interesserede i at gøre hudplejen til en del af deres sortiment. Derfra gik det stærkt, og således kom Ecooking til.

33

MAJ 2023

Virkning, naturlighed og økologi Ecooking er først og fremmest virkning og dernæst så meget naturlighed og økologi som muligt. Ud fra den filosofi tilbyder Forbrugsforeningens nye samarbejdspartner en lang række produkter og accessories, der hver især er udviklet til at løse et konkret problem. Størstedelen af produkterne er veganske og dermatologisk testede. Mange af dem fås både med og uden parfume.

Hvorfor hedder det (eco)oking? • eco – står for eco-friendly fokus på økologi og miljøvenlighed. • cooking – fordi det hele startede i Tina Søgaards køkken.

BONUS HOS ECOOKING Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på ecooking.dk

NYHED

Meget mere end god kaffe Som overskriften siger, så er navnet My Coffee Shop ikke helt dækkende. Du kan nemlig få meget mere end god kaffe hos Forbrugsforeningens nye samarbejdspartner.

M

y Coffee Shop er en indbydende sjællandsk delikatesseforretning, der udover de gode kaffer fra Copenhagen Coffee Lab og Caffé River, også sælger mange forskellige kvalitetslækkerier til juletiden. Du kan fx få te fra Cocoon Tea Artisans og Perch, chokolade fra Summerbird og Xocolatl, lakrids fra Bülow og Bagsværd, lækkerier fra The Mallows og Wally & Whiz, karameller fra Karamelkompag-

9%

BONUS

niet og lækre delikatesser fra blandt andet Puk’s ­Delikatesser. I sortimentet er der også skønne olier og dressinger, chips og nødder, småkager og verdens bedste romkugler fra Tim’s. I My Coffee Shop finder du desuden specialøl fra Bryghuset Møn og andre bryggerier, samt speciel rom, gin og whisky. Butikken har overdækket udendørs servering. Her kan du nyde en god kop kaffe eller te i alle butikkens varianter eller en kold øl eller vand. Hos My Coffee Shop er der selvfølgelig pyntet flot op til jul. Hvis du kigger forbi, kan du også se på udvalget af jule­kalendere, gavekurve, firmagaver og værtinde-/ værts­gaver til juletiden.

BONUS HOS MY COFFEE SHOP Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i butikken på ­Hundige Strandvej 212C, 2670 Greve.


34

NOVEMBER 2023

NYHED

NYHED

God vin er en del af julens magi Se her hvad vores nye samarbejdspartner anbefaler til din juleand eller til den saftige flæskesteg.

I en Wildenburg el-ladcykel er der plads til det hele 15%

10%

BONUS

Med en el-ladcykel fra vores nye samarbejdspartner kommer du let rundt til alle dagens gøremål.

H

D

vis der er noget, der kan gøre årets slutning og julen endnu mere speciel, så er det en flaske skøn julevin, som en del af samvær, festligheder og naturligvis som tilbehør til den lækkre julemad. Siden grundlæggelsen for 10 år siden, har Primavin været dedikeret til at levere de bedste vinoplevelser til deres kunder. Virksomheden har fra begyndelsen bygget på passion for god vin, og gennem årene har den opbygget et solidt ry som en pålidelig og vidende leverandør af kvalitetsvine fra hele verden.

et er populært som aldrig før at køre på ladcykel, som i stigende grad kan erstatte behovet for bil i det daglige. I den rummelige ladkasse har du plads til op til fire børn, indkøb og hund - eller mange andre ting. Hjælpen fra cyklens elmotor gør, at du kan komme frem helt uden sved på panden, men alligevel få frisk luft og motion. En el-ladcykel er sund for dig, sjov for børnene og godt for miljøet. Men det er vigtigt også at tænke på sikkerheden fx at have sikre, hydrauliske skivebremser på alle tre hjul, samt anti-tilt og styrdæmpere, så du har god køre­komfort/balance og ikke vælter.

De sikre valg til julemiddagen En klassisk favorit til julemiddagen er selvfølgelig en god rødvin. Primavin tilbyder et bredt udvalg af rødvine, der spænder fra fyldige og kraftige vine til lettere og frugtagtige varianter. En Ripasso Valpolicella eller en Cótes du Rhône kan være det perfekte valg til din juleand eller den saftige flæskesteg. Men julemaden handler ikke kun om det salte og krydrede. Juleretter som risalamande og klejner kræver en sød, afbalanceret vin, et område som Forbrugsforeningens nye samarbejdspartner også dækker rigtig fint med deres udvalg af dessertvine, portvine og mousserende vine. Gå på opdagelse i onlineudvalget af god vin og spiritus på primavin.dk

BONUS

Køb kvalitet og undgå besvær

BONUS HOS PRIMAVIN

Wildenburg er et dansk mærke, som via forhandlere og webshop sælger ladcykler i hele Danmark. De producerer udelukkende ladcykler med sikre, hydrauliske skivebremser, og har modeller i forskellige prisklasser. Alle deres ladcykler leveres med udstyrspakke, der indeholder sæder, hynder, bundmåtte, seler og en stor kvalitetskaleche.

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos primavin.dk

NYHED

BONUS HOS WILDENBURG Du optjener 15% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på wildenburg.dk

NYHED

En frisør med fokus på dig og din personlighed

10%

BONUS

10%

BONUS

Skab jule­stemning med Casabohr.dk Hos Forbrugsforeningens nye sam­ arbejdspartner, Park by Hanne Lykke, får du udsøgt service, naturprodukter og godt humør som ekstra bonus.

F

risøren Hanne Lykke i Thisted har siden 2021 arbejdet tæt sammen med det danske frisørkoncept Park Styling. Det betyder fokus på bæredygtighed og fagligt dygtige medarbejdere, som hele tiden udvikler sig, så de kan yde ekstraordinær kvalitet, udsøgt kundeservice og kreativitet på højeste niveau. Samarbejdet har blandt andet betydet, at salonen nu tilbyder sine kunder en helt ny serie af bæredygtige produkter. Og at navnet er udvidet til Park By Hanne Lykke.

God service og godt humør Den gode service og hyggelige stemning er den samme som altid, og kunderne kan være sikre på at

møde velkendte ansigter. Ikke mindst Janni Vestergård, som tidligere i år blev optaget som partner og har været frisør i salonen i halvdelen af sit liv. “Vi betjener vores kunder med godt humør, humor og smil på læben. Der er fokus på dig og din personlighed, så du får en frisure, der passer til din stil. Og så er vi selvfølgelig med på de nyeste kurser. Derudover bruger vi naturprodukter, både i salonen og som salgsvarer,” fortæller Hanne Lykke.

BONUS HOS PARK BY HANNE LYKKE Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Park by Hanne Lykke. Book tid online via hannelykke.dk

Julen er en magisk tid, hvor dit hjem forvandles til en varm og hyggelig oase, der indbyder til samvær med familie og venner. Hos Casabohr forstår de vigtigheden af at skabe den perfekte julestemning.

dig med at skabe den perfekte atmosfære i dit hjem. Du kan også gøre dit hjem ekstra indbydende med bløde tekstiler. Sæt dig godt til rette med skønne ­puder, pak dig ind i en lækker plaid og nyd en kop varm jule-te, kakao eller andet julegodt.

I

Du kan helt sikkert også finde et par gode julegaver til dine nærmeste. Gavemulighederne er mange. Fra kunstværker, strikkegarn og figurer til praktiske møbler, personlig pleje og livsstilsprodukter.

år kan du lade vores nye samarbejdspartner Casa­bohr.dk være din partner, når du skal skabe en uforglemmelig jul fyldt med varme, skønhed og stil i dit hjem. Begynd din juleforberedelse med at udsmykke hjemmet med smuk julepynt. Hos Casabohr finder du et udvalg af unik pynt, der passer til mange forskellige stilarter. Fra klassisk juletræspynt til moderne juledekorationer er udvalget fyldt med elegante ­muligheder for at skabe det helt rigtige julelook.

Hyggelig belysning og luksustekstiler Hyggelig belysning er nøglen til julehygge. Et varieret sortiment af lamper og lys-elementer hjælper

Unikke gaver og juleidéer

BONUS HOS CASABOHR.DK Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på casabohr.dk


NOVEMBER 2023

35

NYHED

Ud i naturen med kvalitetsudstyr til skarpe priser 10% ‘Basha’ er britisk militærslang for ‘shelter’ eller et lignende midlertidigt overnatnings­område. Hos Basha Outdoor Gear, der drives af passionerede udendørsentusiaster, finder du alt, du har brug for på rejsen, til friluftsliv og til camping.

V

intermånederne virker måske ikke som det mest oplagte tidspunkt til vandreture og oplevelser i det fri, men det kan være fantastisk at kravle i soveposen efter en aktiv dag udendørs. Bare du har det rigtige udstyr, der kan klare årstidens lave temperaturer. Hos vores nye samarbejdspartner kan du starte med at gå på opdagelse blandt kvalitetsprodukter fra nøje udvalgte europæiske producenter. Perfekte til både erfarne vandrere og naturelskere på afslappede ture.

Telte til alle sæsoner Drømmer du om at sove under stjernerne eller tage på en længere vandretur udenfor sommersæsonen? Basha Outdoor Gear har kvalitetstelte, som er designet til at modstå alle vejrmæssige udfordringer og sikrer en behagelig nattesøvn i det fri. Gør julen unik ved at give gaver, der inspirerer til eventyr i naturen. Og husk, det handler ikke kun om gaver, det handler også om at skabe uforglemmelige øjeblikke for og sammen med dem, du holder af.

BONUS

Gode julegaveidéer til friluftslivet Nogle af de mest populære julegaver hos Basha Outdoor Gear.

Dunfusser i andefjer Fjer er et fantastisk materiale. De vejer og fylder ingenting, når de er pakket sammen, men holder dig utroligt varm. Perfekte at have på i teltet og giver en dejlig følelse af komfort.

Slidstærk rygsæk Beskyt dine ejendele mod regn, sne og alt slags vejr med en god og slidstærk rygsæk med indbygget regncover. Perfekt til vandreture, campingture eller bare en dagstur i skoven.

Termokande til koldt/varmt Hold din varme drik varm og din kolde drik kølig på det udendørs eventyr. En god termokande kan holde temperaturen i timevis og er ideel at have med for både kaffeelskere og te-entusiaster.

BONUS HOS BASHA OUTDOOR GEAR

Ergonomisk vandrestav Bedre vandreoplevelse med en ergonomisk letvægtsvandrestav. Den giver stabilitet og aflaster ledene, så du kan nyde naturen uden at bekymre dig om trætte ben.

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på basha.dk

NYHED

Besøg de imponerende julemarkeder syd for grænsen 5%

BONUS BONUS HOS VINDROSE REJSER Du optjener 5% bonus, når du booker din rejse på vindroserejser.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Gode julemarkeder i Nordtyskland I mere end 40 år har Forbrugsforeningens nye samarbejdspartner Vindrose Rejser vist vejen for ferieglade danskere og sendt dem rundt i hele verden. I julemåneden lyder det gode rejsetip, hvis du har et par dage: Smukke byer og imponerende julemarkedet i Nordtyskland.

“H

os Vindrose Rejser fokuserer vi på skræddersyede rejser og ophold. Vi lægger vægt på at skabe den perfekte ferie, uanset om vores kunder er en gruppe på 50 mennesker, der skal til Italien, eller to personer, som skal på en hyggelig forlænget weekend til Tyskland,” fortæller CEO Philip Marusze­wicz. Og lige præcis det med et par dage i det Nordlige Tyskland er en oplagt idé i julesæsonen, synes han: “Nordtyskland og den tyske østersøkyst byder på et

væld af smukke byer, gamle hansestæder og spændende udflugtsmål. En perfekt rejsedestination, hvis du kun ønsker et kort getaway fra hverdagen.”

Verdenskendt julemarked en time fra grænsen Vælger du at tage afsted i december, er en af Vindroses anbefalinger at opleve det imponerende julemarked i Kiel, der ligger omkring en times kørsel fra den dansk/tyske grænse.

Vindrose Rejsers anbefalinger til hoteller, hvor byerne omkring dem har gode julemarkeder. Det verdenskendte marked strækker sig over hele julemåneden og byder blandt andet på julekoncerter, en kæmpemæssig skøjtebane, et pariserhjul, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over byen og Kiel Fjord og så selvfølgelig de mere end 100 boder med alverdens lækre og hyggelige julegodter. Resten af Kiel er også en hyggelig by, spækket med gode restauranter og skønne cafeer. Du kan shoppe julegaver i den attraktive gågade, hvor du både finder lokale og internationale mærker. Hvis det er dårligt vejr, kan du flytte indkøbene til Kiels store shoppingcenter.

• Maritim Hotel Bellevue Kiel. Med en fantastisk udsigt over Kiel Fjord. • Strandhotel Strande. Hyggeligt familiedrevet hotel 2 minutters gang fra Østersøen. • Hotel Das James. I maleriske Flensborg, hvor I bliver budt velkommen på det luksuriøse spahotel Das James. • Crowne Plaza Hamburg. Placeret perfekt i det trendy kvarter ’Lange Reihe’ i Tysklands næststørste by. Find dem og læs mere på vindroserejser.dk


36

NOVEMBER 2023

Tænk før du handler – også til Black Friday

10%

BONUS

Læs de gode råd fra Forbrugerrådet Tænk, så du minimerer risikoen for at blive snydt, når du handler.

U

ndgå at blive snydt, når butikker og webshops frister med nedsatte varer og supertilbud. Du finder masser af tilbud op til Black Friday og dagene efter. Det er en rigtig god idé at forberede sig og tjekke om de gode tilbud, nu også er gode, uanset om du handler i fysiske butikker eller online.

3 gode spørgsmål at stille sig selv Her får du Forbrugerrådets gode råd om, hvordan du holder hovedet koldt og bevarer overblikket, inden du svinger kortet fra Forbrugsforeningen på Black Friday eller andre hektiske tilbudsjagter.

1. Er prisen god nok? Lad dig ikke vildlede af ‘førpriser’ og rabatter. Tjek selv prisen på en troværdig prisportal, så du er sikker på, hvad du reelt sparer.

2. Har du returret, hvis du fortryder? Du har ikke nødvendigvis returret på varer købt i butikker. Få klarhed over reglerne, før du køber din vare.

om det virkelig er noget, du reelt gerne vil have, som passer til dig og som du egentlig har brug for.

Tjek et website eller et link På websitet tjekpånettet.dk, som blandt andre Dansk Industri Digital og en række virksomheder står bag, kan du indtaste et link eller adressen på et websted, du vil kontrollere. Tjekpånettet.dk tjekker så for malware, phishing eller andre svindelforsøg. Men, som der bliver gjort opmærksom på: “Disse kilder er hverken fuldstændige eller perfekte. Phishing-metoden kan være helt ny, eller ­fidusen kan være så godt skjult, at den ikke er fundet endnu. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at du altid bruger din sunde fornuft, inden du klikker på et link eller besøger en hjemmeside.” Forbrugsforeningskortet giver dig ekstra sikkerhed ved onlinehandler. Når du benytter kortet, er du nemlig sikker på, at firmaet er registreret i Danmark og at Forbrugsforeningen kender de ansvarlige bag forretningen.

3. Har du brug for varen? Høje rabatter og slagtilbud kan få dig til at købe varer, du egentlig ikke har brug for. Overvej altid

Pas på svindlerne på mobilen Vi hører næsten dagligt om svindel gennem internet og telefon. Men hvis du overholder nogle simple regler, så mindsker du risikoen for at falde i kløerne på svindlere, som er blottet for empati og moral.

P

å grund af vores sikre banksystemer, hvor penge er beskyttet af MitID og andre sikkerhedsprocedurer, prøver svindlere ofte med direkte kontakt via mails, sms og telefonopkald, hvor de forsøger at fravriste koder eller kortoplysninger fra uskyldige ofre. “Vi har et så godt som ubrydeligt banksystem. Det svage led er os selv. Men hvis du overholder nogle simple regler, behøver du ikke at leve i konstant angst for at blive offer for et svindelnummer, der kan koste dig dyrt,” siger Jens Fricke fra Telebonus.

Modtager du en sms, hvor der står, at du skylder fx porto eller told for en pakke, er der ofte et link du skal trykke på, hvor du skal indtaste kortoplysninger. Tryk IKKE på link. Hold øje med dit kort, hvis en anden holder det. Hvis du giver dit betalingskort til en tjener på en restaurant, eller en anden fremmede person, skal du sikre dig, at kortet ikke forsvinder ud af syne. En pålidelig tjener vil typisk komme med en trådløs kortautomat eller bede dig følge med til en stationær kortautomat, netop fordi kortet skal være i dine hænder hele tiden.

Han anbefaler dig, at du overholder følgende regler: Giv ALDRIG dine kort-oplysninger fra dig. Dvs. det lange nummer der står med ophøjet skrift på dit betalingskort, udløbsdato og de 3-cifrede sikkerhedskode (CVV-nr.) som står på bagsiden af kortet. Ingen, hverken din bank, politiet eller andre har behov for at få numrene. De har allerede alle de oplysninger de skal bruge. Bliver du ringet op at en person, der udgiver sig for at være fra politiet eller din bank, så bed om navn og afdeling, og læg på. Find derefter selv nummeret og ring tilbage. Svindlere er ofte meget rare og sympatiske at høre på, men du skal ikke lade dig narre.

BONUS HOS TELEBONUS Du optjener 10% bonus på dit abonnement hos Telebonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Bonus gælder på alle telefoniprodukter: Mobil, fastnet, bredbånd og mobilt bredbånd. Telebonus er udviklet i samarbejde med Forbrugsforeningen og anvender både TDC og Telenor mobilnet.

BONUS HOS FORBRUGERRÅDET TÆNK Bliv medlem af Forbrugerrådet Tænk og få adgang til gode råd og tests. Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit Forbrugs­ foreningskort.

10%

BONUS


NOVEMBER 2023

37

Skal du købe andel eller ejer? Hvad skal du overveje, når du beslutter dig for at købe enten andelsbolig eller ejerbolig? Og hvor meget kan du egentlig købe for? Her får du et par gode råd fra bolig­ ekspert i Lån & Spar, Michael Thorbek. Hvis du er på boligjagt, er en af de første ting, du skal beslutte dig for, om du vil købe en andelsbolig eller en ejerbolig.

E

n ejerbolig er et godt valg for dig, der gerne vil bestemme 100% selv. Du kan fx leje din bolig ud, når du holder ferie, uden eventuelt at skulle spørge en bestyrelse om lov først. Men med en ejerbolig følger også højere månedlige udgifter til afdrag på lånet, fordi købsprisen er højere. Til gengæld kan en ejerbolig være en bedre investering på længere sigt. ”Hvis du engang skal sælge din ejerbolig, vil du typisk tjene flere penge, end når du sælger din andelsbolig”, siger Michael Thorbek.

Slip for ejendomsværdiskat med andelsbolig Andelsboligen derimod kan være et rigtig godt valg for dig, der gerne vil have en billig bolig. Du skal ikke betale ejendomsværdiskat af en andelsbolig, og hvis du vælger en god forening, kan du bo billigt i mange år. Der er stor forskel på andelsboliger, og det er vigtigt, at du undersøger økonomien i andelsforeningen, før du slår til. Du skal bl.a. se på foreningens årsregnskab, budget og gæld. I nogle andelsboligforeninger

er der nemlig et kollektivt ejerskab, som indebærer, at alle medlemmer hæfter for foreningens gæld. ”Det kan godt være et kompliceret regnestykke, og derfor anbefaler vi, at du får hjælp af din rådgiver i banken”, siger Michael Thorbek.

Hvad må min bolig koste? Når du skal købe bolig, vil banken først og fremmest se på dit rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet er det, der er tilbage af din løn, når de faste udgifter er ­betalt. Det er rådighedsbeløbet, du skal bruge til at betale af på dit lån med. Eller sagt på en anden måde, jo højere dit rådighedsbeløb er, desto mere kan du købe for. Det er en rigtig god idé, at både du og banken ved, hvad dit rådighedsbeløb er, før du vælger at lægge et bud ind på en bolig. På den måde kan du reagere hurtigt, når drømmeboligen pludselig er der. ”Uanset om du vil købe andel eller ejer, så er det altid en god idé at involvere din bankrådgiver i processen så tidligt som muligt,” siger Michael Thorbek.

BONUS HOS L ÅN & SPAR Forbrugsforeningen anbefaler Lån & Spar, som er kåret som Bedst i Test på andelsboliglån af Forbrugerrådet Tænk. Som medlem af Forbrugsforeningen får du desuden Danmarks højeste rente på din lønkonto samt andre ­medlemsfordele, der kan styrke din økonomi. Ring på 33 78 19 16 og hør mere om dine muligheder eller læs mere på lsb.dk/fbf

Boligekspert i Lån & Spar, Michael Thorbek

Vil du undgå at løbe tør for fyringsolie? Med Automatisk Levering og Tørløbsservice sørger vi for, at det ikke sker. Vi beregner dit årlige forbrug og sender en tankvogn afsted til dig, når det er tid til at fylde op. Skulle du alligevel løbe tør, så sikrer Tørløbsservice, at vi kommer og fylder på. Hurtigt, nemt og sikkert. Og som kunde i Forbrugsforeningen, kan du selvfølgelig optjene bonus, når du køber fyringsolie hos os. oden k R n Q mere a c S s og læ

Få mindst 165 kr i bonus pr. 1000 liter. Se din bonussats på fyringsolie.dk/fbf eller ring på 7010 9999 døgnet rundt.


38

NOVEMBER 2023

Julen varer længe, koster mange penge ... Kompleks og personlig økonomisk rådgivning kan du normalt kun få, hvis du er god for en tocifret millionformue og dermed kunde i pengeinstitutternes eksklusive ­afdeling for private banking. Lyder det fair? Ikke rigtig.

H

os Dreamplan kan du få en plan over din samlede økonomi og anbefaling til, hvad du kan forbedre. Det får du online og sammen med en af deres formuerådgivere. Grundtanken hos Dreamplan er at give almindelige danskere adgang til den komplekse rådgivning, der ellers er forbeholdt velhavende private banking kunder. Kan de ikke hjælpe dig, koster det dig ikke noget. Prisen aftales individuelt, inden du modtager rådgivning. Det fremgår tydeligt, når det koster penge, og hvor meget det koster.

Der er forskel på korte og lange penge December måned er dyr, og for, at det ikke skal være løgn, falder grundskyldens halvårlige betaling lige efter, i januar. Så ja, februar er en kold måned­ hvert år. “Der er dog et lys i februar-mørket, og det hedder dine lange penge. De fleste forstår nemlig deres økonomi som de korte penge, altså månedsbudgettet og budgetkontoen. Men for at forstå om december burde smerte dig, skal du kigge på dine lange penge, det vil sige realkreditlån, friværdi, pensioner, opsparing og eventuelle skattefordele. Det kan vi alt sammen hjælpe dig med,” forklarer founder hos Dreamplan Simon Bentholm.

15%

LAVPRIS BRILLER MED SERVICE FÅ BRILLEN JUSTERET, RENSET OG FÅ NÆSEPUDERNE SKIFTET – ALT UDEN BEREGNING Gælder briller købt hos Thiele i op til 3 år efter købet og hvis brillen ikke er misligeholdt

BRILLER MED ENKELTSTYRKEGLAS UANSET STYRKE FRA

BONUS

BONUS HOS DREAMPLAN Du optjener 15% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Dreamplan. Se mere på websitet dreamplan.io

Kender du fordelene ved et testamente? Få et familietjek, som fortæller dig, hvordan du kan sikre familien hele vejen rundt. Hos FamilieTestamente får du høj faglighed og rådgivning, som udmønter sig i udarbejdelsen af de nødvendige juridiske dokumenter.

H

os FamilieTestamente kan du gratis få indledende juridisk rådgivning. Og derefter eventuelt hjælp til udarbejdelse af juridisk korrekte dokumenter indenfor familie- og arveretten.

Det kan du sikre dig med et testamente

Tag arvetesten og få lavet et familietjek

495 thiele

BRILLER MED FLERSTYRKEGLAS UANSET STYRKE FRA

1.495 M FBF EDLEM ME FÅR 10% R AF –O GSÅ BON PÅ U TIL BUD S

Hvis du er tvivl om, hvem der arver dig ifølge arveloven, kan du prøve at gå ind på familietestamente.dk og svare på de 5-7 spørgsmål i ‘Arvetesten’. Så får du svar på, hvem der arver efter dig, hvis du ikke har et testamente.­­

Hvem skal arve dig, og hvordan skal arven fordeles, så du sikrer dine efterladte bedst muligt? Et testamente er et juridisk dokument, som fordeler din arv efter dine ønsker.

INKL. ENKELTSTYRKEGLAS

Et testamente kan f.eks. hjælpe med at sikre, at • Din arv bliver fordelt til dem, du ønsker • Din familie undgår interne arvestridigheder • Din familie kan beholde samme levestandard • Din familie kan blive boende i huset • Arven til børnene kan gøres til særeje

FLERSTYRKEGLAS + 1000 KR.

Fremtidsfuldmagt er en god hjælp

INKL. ENKELTSTYRKEGLAS

Hvem skal bestemme over dit liv og din økonomi, hvis du bliver ramt af demens eller anden alvorlig sygdom?

FLERSTYRKEGLAS + 1000 KR.

Uden en fremtidsfuldmagt risikerer du, at • Fælles bankkonti bliver lukket • Pårørende ikke kan tilgå din e-Boks • Pårørende ikke kan hente din receptpligtige medicin. • Pårørende ikke kan sælge fælles ejendom. • Pårørende ikke kan ansøge om offentlig ydelse for dig.

BONUS HOS FAMILIETESTAMENTE

10%

BONUS

Du optjener 10% bonus, når du benytter familie­­testamente.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Du kan skrive til FamilieTestamente på kontakt@familietestamente.dk

1.695 1.895

ALLE BRILLEPRISER ER INKL. SYNSPRØVE


NOVEMBER 2023

Lun service i de kolde måneder

BONUS HOS UNO-X FYRINGSOLIE Som medlem af Forbrugsforeningen får du ­bonus, når du handler fyringsolie fra Uno-X F­yringsolie. Du får altid mindst 165 kr. i bonus pr. 1.000 liter olie, du køber. Tjek de aktuelle ­bonussatser på fbf.dk og i appen.

Hos Uno-X Fyringsolie kan du finde den leveranceform, der passer dig bedst. Du kan nemt bestille online og fordele betalingen over alle årets 12 måneder.

N

år julen står for døren, og vejret er blevet koldere, er det vigtigt, at dit hjem fungerer, som det skal. Hos Uno-X Fyringsolie ved de alt om, hvor meget fyringsoliekunder er afhængige af sikker ­levering, nem bestilling og god kundeservice. Især i vintertiden. Med mange år i branchen, har Uno-X Fyringsolie skabt en helt speciel relation til deres kunder. Forståelsen for, at hver kunde har forskellige behov, driver kundecenterets medarbejdere til at være beslutningsdygtige og lydhøre. Egenskaber som medarbejdere fra deres kundecenter praktiserer hver dag.

Lydhør og løsningsorienteret ”Jeg skal være lydhør som det allerførste. Jeg skal lytte og forstå budskabet fra kunden, der henvender sig til os. Og så forsøger jeg altid at være løsningsorienteret og give den bedste kundeoplevelse, ”siger Anja Andersen, fra Uno-X Fyringsolies kundecenter. “Det er vigtigt, at kundecenteret har de rette redskaber til at kunne hjælpe kunderne. Vores mange serviceydelser gør, at vi kan skræddersy de løsninger, som passer til den enkelte kundes behov,” fortæller Joachim Johansen fra Uno-X Fyringsolies kundecenter. Han forklarer: ”Uanset hvilken kunde

jeg møder, så gør jeg alt for at hjælpe. Det handler om at møde alle i øjenhøjde og bare prøve at være imødekommende og løsningsorienteret.”

Fleksible serviceydelser Især Uno-X Fyringsolies Varmekonto er en serviceydelse, som mange kunder holder meget af. Med en varmekonto kan du uden renter og gebyrer dele din betaling ud på alle 12 måneder. Fyringsolie kan være en stor post i budgettet, og derfor er det vigtigt at ­tilbyde en fleksibel betalingsmodel. Herudover er Nem bestilling, Automatisk levering og Prisvarsel alle sammen serviceydelser, som kundecenterets medarbejdere kan tage i brug for at give dig som kunde den bedste oplevelse.

Spørgsmål eller brug for hjælp? Uno-X Fyringsolies kundecenter er klar til at hjælpe og rådgive dig på 70 10 99 99. Du kan læse meget mere om Uno-X Fyringsolie og virksomhedens serviceydelser, samt bestille fyringsolie lynhurtigt på fyringsolie.dk.

Er bilen vinterklar? Sådan gør du din bil klar til vintermånederne, så du får større trafiksikkerhed og tryghed for passagererne.

D

BONUS

et er en rigtig god idé at være i god tid, når du skal have bilen gjort klar til at modstå kulde og

frost. For når kulden og regnen først er her, vil alle jo have skiftet til de vinterdæk, der er særligt udviklede til kolde, våde og fedtede veje, hvor de sikrer et godt vejgreb.

Klar til en mørk og kold tid Med et QuickService eftersyn får du styr på alt fra vinterdæk til vinduesviskere. Så er både du og bilen parat til at køre den kolde og mørke tid i møde. Det er vigtigt, både for din egen og andres trafiksikkerhed, at bilen har bedst muligt vejgreb i det glatte føre, der kendetegner de danske veje i vinterhalvåret. For at opnå et solidt vejgreb anbefaler Quickpoint, at du skifter til vinterhjul. Men lige så vigtigt er det at få tjekket din bils lygter, så du kan få øje på dine medtrafikanter i god tid og selv blive set i de mørke timer.

Udsynet er vigtigt Det er også vigtigt, at bilens fører har et ordentligt udsyn. Det betyder, at viskerbladene skal tjekkes og eventuelt skiftes ud med nye, hvis de gamle er slidte. Hvis du gerne vil have din bil bevaret i bedst mulig stand i mange år, hører det desuden til de faste ­servicerutiner at få tjekket motorens væsker og at ­bilen bliver gået igennem på udvalgte, særligt udsatte ­steder. Det er alt sammen med i et QuickService eftersyn hos Quickpoint.

10%

BONUS HOS QUICKPOINT Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Quickpoint. Nærmeste Quickpoint finder du på fbf.dk eller i appen.

39


40

NOVEMBER 2023

Bidrag til den grønne omstilling og spar på varmeregningen Hvis du vil med på den grønne bølge og samtidig spare op til 60% på din varmeregning, skal du overveje at investere i en luft-til-vand varmepumpe.

Fordele ved en luft-tilvand varmepumpe • Sparer dig for op til 60% på varmeregningen • 5 års garanti • Kan løfte energimærket i boligen. Et energimærkeløft på ét trin svarer typisk til en værdiforøgelse på 75.000 kr. • Bidrager til den grønne omstilling • Betaling i rater over elregningen til 0% i rente

M

ed en luft-til-vand varmepumpe får du en billig, effektiv og energibesparende varmekilde, der sænker din varmeregning og udleder langt ­mindre CO2 end olie- og pillefyr. En luft-til-vand varme­pumpe er ikke en hyldevare, men en løsning der skræddersyes til din bolig og dine behov.

Sådan fungerer en luft-til-vand varmepumpe En luft-til-vand varmepumpe er et selvstændigt varmeanlæg. Anlægget består af en inde- og en udedel, som arbejder sammen. Udedelen optager varmen fra luften, og via en gasart føres varmen ind til en indedel, som også indeholder en varmtvandsbeholder. Her varmes vandet op, så du kan nyde et varmt bruse­bad og et velopvarmet hjem.

BONUS HOS MODSTRØM

Gode løsninger kræver god rådgivning Når du skal investere i energibesparende produkter såsom en varmepumpe, er det vigtigt, du allierer dig med en god rådgiver, så du er sikker på, at du får den rigtige løsning. Hos Modstrøm får du forud for montagen besøg af en energirådgiver, der gennemgår din boligs energiforbrug. På den måde får du en varmepumpeløsning, der passer præcis til dit energibehov og budget.

Rentefri betaling over elregningen Det skal være nemt at komme i gang, og Modstrøm synes, at alle har ret til et bedre indeklima, en lavere varmeregning og ikke mindst mulighed for at bidrage til den grønne omstilling. Derfor kan du betale din varmepumpe rente- og gebyrfrit over din elregning. Det er grøn fornuft og giver en sund økonomi.

5%

BONUS

FOR MEDLEMMER AF FORBRUGSFORENINGEN

Billig telefoni med

10% BONUS MOBIL

MOBIL

MOBIL

FRI TALE 20 GB

FRI TALE 40 GB

FRI TALE 60 GB

• 20 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (12 GB) • Telenor netværk

• 40 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (16 GB) • Telenor netværk

• 60 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (17 GB) • Telenor netværk

49,50

99,–

kr. i 3 mdr.

kr./md.

64,50

129,–

kr. i 3 mdr. kr./md.

69,50

139,–

50%

RABAT I 3 MÅNEDER*

kr. i 3 mdr. kr./md.

FIBER Se om du kan få fibernet på din adresse

FIBER Se om du kan få fibernet på din adresse

100/100 Mbit

1000/1000 Mbit

310,–

360,–

kr./md. Oprettelse 300 kr.

JULE-TILBUD

kr./md. Oprettelse 300 kr.

* Tilbuddet gælder for nye abonnementer i november og december 2023

Det er nemt at skifte! Tilmeld dig på Telebonus.dk – eller ring og hør mere om Telebonus på 70 30 12 40. Hvis du vil skifte til os, så hav dit SIM kort nummer klar. Se alle mobilabonnementer på TDC’s og Telenor’s netværk på www.telebonus.dk. Telebonus er skabt alene til Forbrugsforeningens medlemmer, Telebonus har både TDC og Telenor netværk. Telebonus har Mobil, Fastnet og Bredbånd. Alle priserne er før 10% bonus.

Du optjener 5% bonus på elregningen*. Modstrøm tilbyder betaling i rater over elregningen til 0% i rente. Når du betaler energibesparende produkter over elregningen, som fx en luft-tilvand varmepumpe, optjener du derfor også 5% bonus på produktet. Læs mere på modstroem. dk/fbf/varmepumper *Samarbejdet omfatter bonus på forbrug. Der opnås ikke bonus på afgifter, gebyrer, forsyning og lignende.


NOVEMBER 2023

Nye vaskeprogrammer på menuen hos Uno-X

10%

BONUS

Uno-X byder nu på flere vaskeprogrammer og nye abonnementer med ubegrænset vask. Det giver dig flere muligheder for at pleje og beskytte din bil i de kolde måneder. Der er nemlig voks, polering og skumtæppe på menuen, når du vælger vaske som ‘Elegant’ og ‘Eksklusiv’.

E

n bilvask handler naturligvis om at få vasket snavset af din bil, men det er også vigtigt at passe godt på bilen. Derfor skal vejsalt og andet snavs vaskes væk, inden det kan beskadige bilens lak. Alt det kan du allerede gøre i de mange Uno-X vaskehaller. Derudover kan du vælge en række ekstra tiltag, der beskytter din bil.

Voks, polering og skumtæppe Hos Uno-X kan du afslutte bilvasken med voks­ behandling af din bil. På den måde beskytter du bedre lakken mod vinterens salt og snavs. Når du kombinerer med en polering, vil din bil desuden fremstå skinnende ren i længere tid. Kombinationen af voks og polering finder du i vaske­programmerne ‘Elegant’ og ‘Eksklusiv’. Den nye vaskemenu hos Uno-X omfatter også skum­tæppe, der er en ny, effektiv og skånsom vasketeknologi. Skumtæppet bearbejder snavs og fjerner foruren­ ende stoffer, inden bilen til sidst skylles.

BONUS HOS UNO-X Ubegrænset vask med nye abonnementer

Er der en ny vaskehal tæt på dig?

Gode, faste vaskevaner er den bedste julegave, du kan give din bil. Og nu kan du vælge tre forskellige abonnementer, alt efter hvilke vaskeprogrammer du ønsker at få fri adgang til. Vaskeabonnementerne administreres fra Uno-X appen, der også kan benyttes til at igangsætte vasken.

Uno-X har et landsdækkende netværk af vaske­haller. Og i disse måneder åbner der endnu flere. Måske kommer der en vaskehal, der er endnu tættere på dig. Så du let kan passe og pleje din bil, når salt og snavs bliver hverdag på vejen. Du finder overblik over deres vaskehaller på ­unoxmobility.dk

Du optjener bonus 20 øre* pr. liter på brændstof og 10% på bilvask/vaskeabonnement og lynladning hos Uno-X, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Du kan nu også betale med dit Forbrugsforeningskort i Uno-X appen.

*ved en literpris på 13,80 svarer det til en bonus på 1,5%.

Skift til nye kvalitetsvinterdæk og kør vinteren trygt i møde! 4 stk. fra

1.895,*

10% BONUS

*Ekskl. fælge, montering, afbalancering og miljøafgift. **Prispolitikken gælder produkter/ydelser i eget sortiment. Disse skal være identiske og kunne leveres indenfor samme kommunegrænse, hvor tilbud er afgivet. Tilbuddet skal dokumenteres skriftligt på købstidspunktet. Kan ikke kombineres med andre rabatter/aftaler. Læs mere på quickpoint.dk.

Vi går under ALLE priser i markedet!**

41


42

NOVEMBER 2023

Spar penge med skarpe priser på naturgas 4%

BONUS

Som naturgaskunde kan du spare på din regning ved at bruge mindre naturgas, men du kan også spare penge ved at skifte til DCC Energi.

V

intermånederne nærmer sig. Det betyder, at dit forbrug som naturgaskunde stiger i den kommende periode. En gennemsnitlig dansk husstand bruger 67% af naturgasforbruget i de kolde og mørke måneder fra november til marts. 43% alene i vintermånederne fra december til februar. Som følge af ustabile priser og risikoen for en ustabil forsyningssituation i 2022 har danskerne det seneste år været gode til at spare på forbruget. I gennemsnit har en husstand brugt 20% mindre naturgas end tidligere. Det har gjort, at naturgasregningerne er blevet mindre, men der er også andre måder at spare på. En af dem er at skifte til DCC Energi.

Skarpere gebyrfri priser Som kunde i DCC Energi får du nogle af de skarpeste priser i Danmark. Du kan selv tjekke, at de er blandt de billigste på gasprisguiden.dk, der er Forsynings­ tilsynets uvildige prissammenligningsportal. Udover de skarpe priser optjener du som medlem af Forbrugsforeningen bonus på din regning, og du betaler hverken abonnement eller gebyrer til DCC Energi. Samtidig får du månedsfakturering, som i højere grad følger dit faktiske forbrug. Derfor er der løbende penge at spare ved at være kunde hos dem.

Kundeservice er klar til at hjælpe DCC Energi arbejder hver dag for at skabe gode kundeoplevelser, og deres kundeservice sidder klar ved telefonerne for at rådgive og hjælpe uden irriterende ventetider. 88% af naturgaskunderne får deres opkald besvaret indenfor et minut.

Det får du som DCC Energi-kunde • Nogle af de skarpeste priser i markedet • Ingen abonnement eller gebyrer • Månedsfakturering • Tilgængelig kundeservice • Varmepumpe-rådgivning, hvis du går med overvejelser om at skifte

BONUS HOS DCC ENERGI Du optjener 4% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos DCC Energi. Har du spørgsmål, kan du kontakte kundeservice 70 15 01 50.

Tag en Taxi 4x27 i julen 5%

BONUS

BONUS HOS TAXI 4x27 Du optjener 5% bonus på taxameterprisen, når du betaler for turen med dit Forbrugsforeningskort hos Taxi 4x27. Både, når du bestiller din taxi via telefon, appen, og når du tager den fra gaden.

Der er mange gode grunde til at gøre juletiden mere behagelig og mindre stressende ved at lade Taxi 4x27 stå for transporten.

E

n taxitur giver dig mulighed for mindre stress og for at have fokus på det vigtigste i julen, uden selv at skulle stå for kørslen frem og tilbage. Så kan du bruge tiden på familie og venner og glæden ved alle de hyggelige traditioner, der hører til denne særlige tid på året. Her får du fem gode grunde til at ringe 4x27:

1. Komfort og bekvemmelighed: Julen kan være en hektisk tid fyldt med planlægning, indkøb og arran­gementer. At tage en taxi giver dig mulighed for at undgå stressen ved at finde parkering, navi­ gere i trafikken og bekymre dig om bilproblemer. Du kan slappe af og nyde turen uden at bekymre dig om det praktiske.

3. Fleksibilitet: Taxier er tilgængelige døgnet rundt, så du kan tage en tur, når det passer dig. Uanset om det er midt om natten efter julefrokosten eller i løbet af dagen for at få klaret julegaverne, kan en taxi være en praktisk transportmulighed. Du slipper for at vente på bussen eller tog og besværet med at bære rundt på tunge poser.

2. Julefrokoster eller andre festligheder: Julen inde­bærer mange festligheder med familie, venner og arbejde, og alkohol er tit involveret. At tage en taxi er en nem måde at sikre, at du kommer sikkert hjem. Du kan nyde dine julefester uden at bekymre dig om at skulle køre hjem.

4. Bonus: Som medlem af Forbrugsforeningen får du bonus på taxameterprisen, når du betaler med dit Forbrugsforeningskort. Det gælder både, når du ringer og bestiller din taxi, du bestiller i appen, og det gælder selvfølgelig også, når du tager en af deres ­taxier fra gaden.

5. Trygt og sikkert: Vintermånederne kan bringe udfordrende vejrforhold med sig, herunder sne og is. Taxier er normalt udstyret til at håndtere sådanne forhold, og chaufførerne har erfaring med at køre sikkert. Det giver dig større sikkerhed og tryghed på vejene.


NOVEMBER 2023

Skab noget magisk

Besøg vores store julemarked i butikken

6% bonus

43


44

NOVEMBER 2023

Gør en forskel. Del ud af 5% juleglæden

BONUS HOS STOP SPILD LOKALT Du optjener 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Stop Spild ­Lokalt. Du kan støtte med en enkeltdonation, eller du kan vælge at støtte ved at give et fast månedligt beløb.

BONUS

Sidste år delte Stop Spild Lokalt mad ud til 60.000 mennesker lillejuleaften. Vil du hjælpe med at gøre en forskel i år?

O

p til højtider, og især i tiden op til jul, er der rigtig meget mad i kølediskene og på butikshylderne. For danskerne køber stort ind til julefrokoster og andre julearrangementer, hvor der skal serveres for gæsterne. Stop Spild Lokalt er Danmarks største sociale madspildsorganisation, som hvert år henter store mængder overskudsmad. Det er madvarer, som ingenting fejler, men som på grund af udløbet datomærkning eller beskadiget emballage ikke kan sælges i butikkerne. Stop Spild Lokalt er drevet ved hjælp af frivillige kræfter, som hver dag redder mere end 30 tons overskudsmad fra at blive destrueret.

Giv en familie julemad på bordet Den 23. december i år deler Stop Spild Lokalt overskudsmad ud til økonomisk pressede borgere i hele landet. Sidste år delte de mad ud til 60.000 mennesker. I år kan du være med som frivillig og gøre en stor forskel. Du kan hjælpe med alt fra at koordinere en uddeling i dit lokalområde, til at afhente maden eller uddele den, sidst på aftenen. Maden kan først

hentes, når butikkerne skal til at lukke ned, så derfor bliver det sent. “Til gengæld lover vi, at du selve juleaftensdag vågner op med verdens dejligste fornemmelse i maven og får en fantastisk juleaften med tanken om, at du dagen før var med til at gøre en forskel,” siger Rasmus Erichsen, som startede organisationen for syv år siden.

Sådan kan du hjælpe resten af året Stop Spild Lokalt har en ambition om at blive endnu mere økonomisk og organisationsmæssigt bæredygtige. “Derfor har vi brug for al den støtte vi kan få. Alle beløb tæller, store og små, og gør en forskel i kampen mod madspild,” siger Rasmus Erichsen. På stopspildlokalt.dk kan du støtte økonomisk med et enkelt bidrag eller med et fast månedligt beløb. En anden mulighed er at blive frivillig i et af de lokale madfællesskaber, Madoaserne, hvor folk indgår i et stærkt socialt fællesskab.

Sådan melder du dig som frivillig Du kan ansøge om at blive en del af teamet ved at sende en mail til info@stopspildlokalt.dk og fortælle hvem du er, og at du gerne vil være med. Stifter af Stop Spild Lokalt, Rasmus Erichsen

Hvornår har du sidst kigget på din naturgasaftale? I 2023 har priserne været mere forudsigelige, og selvom naturgasmarkedet har været mere stabilt, forventer vi, at priserne vil kunne stige hen over efteråret og vinteren – dog ikke i nærheden af de naturgaspriser, som vi så i 2022. Derfor er det en god idé at spare, hvor du kan. Og det kan du blandt andet ved at skifte til DCC Energi. Hos DCC Energi er vores priser skarpe og vi bestræber os altid på at være i top-3 på Gasprisguiden.dk. Derudover sparer du 4 % ekstra ved at betale med dit forbrugsforeningskort.

Udover skarpe priser får du: / Månedsfakturering / Ingen abonnement eller gebyrer / Kundeservice, der sidder klar til at hjælpe dig

Skift til DCC Energi, det er enkelt Ring 70 150 150 eller benyt selvbetjening på dccenergi.dk/fbf

4%

bonus


NOVEMBER 2023

I BYEN MED BONUS

ibyen.fbf.dk

Café Onkel

10%

BONUS

Restaurant Strejf

Adelgade 75A, 5400 Bogense Den hyggeligste lille cafe med sjæl og varme. Her får du lækre sandwiches, tapas, burgere og meget mere. Familien, der driver Café Onkel, lægger stor vægt på, at der bruges friske og lokale råvarer. Spis i de hyggelige lokaler – eller tag maden med hjem.

Restaurant Solsikken

10%

Havnevej 6, 4230 Skælskør

BONUS

Hyggelig a la carte restaurant på havnen i Skælskør. Nyd de hyggelige omgivelser samtidig med at du nyder en dejlig brunch, dagens ret eller en af a la carte retterne. Du kan også vælge at gå ombord i søndagsbuffeten, hvor der altid er noget for enhver smag. Køkkenet klarer også selskaber og mad ud af huset.

10%

BONUS

BONUS

Restaurant Kronborg Brolæggerstræde 12, 1211 København K

Greve, Næstved, Holbæk, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Odense

Her bliver du mødt af moderne indretning og uformel stemning. Vælg mellem en lækker menu eller a la carte, både til frokost og aften. Og snyd ikke dig selv for at smage deres hjemmelavede juice og lemonade. Alle retter tager altid udgangspunkt i sæsonens råvarer og de bedste smagsoplevelser.

10%

BONUS

Vester Voldgade 86, 1552 København Hyggelig western restaurant og pub, i nærheden af Tivoli, der også byder på takeaway. Restauranten har eksisteret i rigtig mange år og er nærmest en institution i København. Kendt for deres klassiske danske retter ikke mindst stegt flæsk ad ­libi­tum med kartofler og skøn persillesovs. Danske retter når de er bedst og god øl på fad.

Find flere caféer og restauranter nær dig – op til 15% bonus

10%

BONUS

Du kan betale med dit Forbrugsforeningskort på flere end 300 restauranter og caféer i Danmark. Find spisestederne med bonus på fbf.dk eller i Forbrugsforeningens app. Her kan du tjekke om der er kommet nye restauranter i dit nærområde og finde steder at spise, når du besøger nye steder i landet.

Restaurant Margeritten

Overdammen 10, 6760 Ribe Rigtig hyggelig café, der ligger naturskønt og har til huse i en historisk bygning fra 1582. Her mødes du af atmosfære og hygge. Quedens menukort byder på dejlig cafémad, som du kan indtage i de ­historiske rammer, hvor du også kan nyde til en kop kaffe eller et glas øl.

8%

BONUS

Café Vivaldi

Cafe A

Vejle, Fredericia, Esbjerg, Odense, Karrebæksminde, Næstved, Køge, Holbæk, Ringsted, Roskilde, Frederikssund, Hillerød, Frederiksberg, København S, V og K

Ballerup, Hvidovre, Herlev, Ishøj, Ordrup, Roskilde, Solrød, Taastrup, Odense, Holstebro, og Kolding

Hos Café Vivaldi kan du sidde udendørs næsten hele året. Parasoller og terassevarmere sikrer nydelsen i al slags vejr. Café-kæden har stor succes med deres brunch, men serverer også frokost- og aftenmenu. Eller du kan vælge bare at nyde en skøn isdessert, café latte eller fadøl.

10%

BONUS

Restaurant Rio Bravo

Skindergade 29, 1159 København K

Quedens Gaard

BONUS

En gastronomisk oplevelse der byder på årstidens friske råvarer. Det er her, du får lækre råvarer, masser af fisk og skaldyr, store møre bøffer i skønne omgivelser med dejlig udsigt. I baren kan du opleve loungestemning og hygge med lækre cocktails og ild i pejsen, når vejret er til det.

Familiedrevet café med dejlig autentisk stemning. Her er der fokus på gode råvarer, specialiteter og videreudvikling af den klassiske cafémenu. På menukortet finder du bl.a. saftige burgere, lækre salater, vegetariske alternativer og dejlig øl frisk fra fad.

Anmelderrost smørrebrødsrestaurant i hjertet af København. Ud over de klassiske smørrebrød, giver tavlen på væggen en oversigt over dagens specialiteter, og fra den 6. november serveres hjemmelavet, traditionel dansk julefrokost.

9%

Stationspladsen 3, 3000 Helsingør

Café Korn

Restaurant Theo

10%

45

9%

BONUS

Cafe A er et afslappet kaffe- og spisested, som tilbyder klassisk café-mad til gode priser.​Udover de klassiske caféretter, så byder menukortet også på fx mexicansk-, græsk- og thaiinspirerede retter. Der er noget for enhver smag, og der er også tænkt på børnene.

Kirkeplads 1B st., 3770 Allinge Restaurant Margeritten er et dejligt spisested i rare og hyggelige omgivelser. Restauranten ligger på Kirkepladsen, ved den smukke Allinge kirke, på det nordlige Bornholm. På restaurant Margeritten kan du nyde veltilberedt mad af friske og lokale råvarer. På deres menukort finder du lækkerier for enhver smag.

10%

BONUS


46

NOVEMBER 2023

Drømmer du om et liv uden briller og linser? 7%

Hos Memira Eyecenter kan du få rettet synsfejl som nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl, alderssyn og grå stær.

BONUS

M

emira Eyecenter har udført hundredtusindvis af operationer siden 2007 og har hjulpet mennesker i alle aldre til et liv uden briller og linser. Synskorrektion er en stor beslutning. Derfor tilbyder Memira en gratis forundersøgelse til alle nye patienter, der så kan komme på besøg og høre mere om de forskellige behandlingsformer og få svar på deres spørgsmål.

Alderssyn er en naturlig del af aldringsprocessen Er du begyndt at bruge læsebriller eller måske briller med glidende overgang? Så har du udviklet alderssyn, der som regel kommer efter du har rundet 45-års alderen. Det er en naturlig del af aldringsprocessen. Den sker uanset om du har haft synsfejl tidligere eller ej. At læse og fokusere på detaljer bliver sværere, fordi synet bliver mere sløret. Det skyldes at øjets naturlige linse stivner og gradvist taber sin evne til at stille skarpt på ting, som du ser på kort afstand. Ved en linseudskiftning fjerner Memira den gamle stive linse og erstatter den med en ny syntetisk linse.

Slip for bøvl med briller og linser Er du træt af bøvlet med linser og øjne, der bliver trætte og irriterede? Eller måske bruger du dagligt

BONUS HOS MEMIRA EYECENTER Du optjener 7% bonus hos Memira Eyecenter, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

for meget tid på at lede efter dine briller. Så kan en øjenlaseroperation være noget for dig. En øjenlaser operation er til dig mellem 18 og 45 år, som endnu ikke har udviklet alderssyn, men som ønsker at blive fri for dine briller og linser. Memira tilbyder tre former for øjenlaser. Hvilken metode, der er bedst egnet til dig og dine øjne, aftales efter en grundig forundersøgelse hos en af

Memiras specialuddannede optikere. Her får du svar på, om dine synsfejl kan korrigeres, og (hvis de kan) hvilken metode, der vil passe bedst til dig.

Privat øjenlæge – uden ventetid

Øjenlægerne hos Memira er specialister indenfor områder som grå stær, grøn stær, tørre øjne, børns syn samt almindelige øjensygdomme. Du kan booke en konsultation hos en af øjenlægerne i København, Kolding, Aarhus eller Aalborg.

Foruden synskorrigerende behandling kan du også bestille en privat øjenlægekonsultation. Du kan fx få hurtig behandling af grå stær.

Vidste du, at du selv kan vælge eludbyder? Få en variabel el-aftale i dag.

Optjen 3% på hele din elregning.


NOVEMBER 2023

47

Julemad med kærlig hilsen Find dine julelækkerier hos Gaardmester, en familieejet virksomhed med hjerte for natur og økologi. Prøv en af deres populære julespecialiteter fx lækre danske økologiske andeudskæringer.

I

hjertet af Sønderjylland, nærmere bestemt ­Haderslev, finder du Gaardmester, en skjult perle blandt Danmarks økologiske fødevareleverandører. Virksomheden drives af Anders og Sille Quist Duus, et passioneret ægtepar, der ikke blot sælger økologiske fødevarer, men også deler en dybfølte kærlighed til naturen og bæredygtighed. Med tre små børn i baghånden og en stærk vision om at skabe en bedre fremtid, har de bygget et bæredygtigt halmhus og sat Gaardmester på landkortet som aktør inden for økologi og bæredygtighed.

Kvalitet til konkurrencedygtige priser Gaardmester er kendt for at tilbyde økologiske føde­varer af høj kvalitet til priser, der ikke vælter budgettet. Det er muligt takket være deres direkte samarbejde med små producenter og en målsætning om at holde omkostningerne nede uden at gå på kompromis med kvaliteten. Når du handler hos Gaardmester, får du ikke ­bare ‘en vare’, men en vare, du kan købe med bedre samvittighed, fordi dit indkøb støtter produktion med ­fokus på bæredygtighed og høj dyrevelfærd.

Stort udvalg af danske økologiske andeudskæringer

5%

BONUS

En af Gaardmesters populære specialiteter op mod juletiden, er deres enestående udvalg af danske økologiske andeudskæringer. Fra mørt andebryst til confiteret andelår og lækkert tilbehør som rødkål, kirsebær og andesovs, bringer Gaardmester ægte dansk smag til bordet. “Gaardmester er ikke bare en fødevareleverandør, det er en livsstil. Anders og jeg har skabt et sted, hvor økologi, bæredygtighed og kvalitet går hånd i hånd. Når du handler hos os, er du ikke bare en kunde; du er en medspiller i en bevægelse mod en sundere, mere bæredygtig fremtid for vores planet og vores generationer,” siger Sille Quist Duus og fortsætter: “Når du planlægger dine julemenuer, så tænk på den positive forskel, du kan gøre ved at støtte en virksomhed, der virkelig bekymrer sig om vores planet og vores fremtidige generationer. Gør en forskel, én økologisk indkøbsvogn ad gangen.” Gaardmester.dk leverer til alle brofaste øer i ­Danmark, lige til din hoveddør.

BONUS HOS GAARDMESTER.DK Du optjener 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos gaardmester.dk

10 % bonus på tænk.dk

4,5

%

BLACK WEEK

BO

NU

S

SPAR 20-50% PÅ ALLE VARER

Tilbuddet gælder gælder fra fredag d. 17/11 t.o.m. søndag d. 26/11 og kan ikke kombineres med andre tilbud

5% bonus

www.toejeksperten.dk

Oplevelser du husker!

Rejs til Italien med Vindrose Rejser. Kontakt os for at få skræddersyet din næste rejse til Italien. Læs mere på vindroserejser.dk eller ring på 33 13 52 23 - Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2864


48

NOVEMBER 2023

Julegodt uden tilsat sukker

10%

BONUS BONUS HOS EASIS Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på easis.dk

Hos Easis kan du vælge blandt julens søde sager og fristelser helt uden tilsat sukker. Læs om tre af årets julenyheder her.

H

os Easis kan du få de søde klassikere, der hører en ægte dansk jul til – uden tilsat sukker. Du kan for eksempel tilberede de brunede kartofler og risengrøden med Perfect Multisød Gold, uden kalorier, i stedet for raffineret sukker. Eller du kan sætte tænderne i et lækkert marcipanbrød, med ­eller uden nougat, mens du nyder smagen, hyggen og følelsen af jul.

Perfect Multisød Gold

Marcipanbrød med nougat

Sukkererstatning uden kalorier. Lav julemiddagens brunede kartofler med Perfect Multisød Gold, som er en sukkererstatning baseret på det kaloriefri sødemiddel, erythritol. Erythritol giver samme fylde som sukker og kan derfor erstatte sukker 1 til 1 i hvilken som helst opskrift. Multisød kan anvendes der, hvor du normalt bruger sukker fx til de brunede kartofler, i risalamanden, i bagværk eller i kaffen. Perfect Multisød Gold indeholder kulhydrater, men fordi erythritol udskilles uomsat med urinen indeholder det ingen kalorier. Det betyder, at selvom det indeholder kulhydrater, påvirker det ikke blodsukkeret, og du skal derfor ikke regne det med, hvis du fx tæller kulhydrater i forbindelse med diabetes.

Marcipan og nougat hører december og juletiden til. I dette nye marcipanbrød har Easis kombineret de to ved at tilføje en stribe af blød nougat i deres populære marcipanbrød. Til slut er det hele overtrukket med mælkechokolade, alt sammen helt uden tilsat sukker.

Marcipanbrød med julekrydderi Nyd smagen af jul med ‘Easis limited edition’ marcipanbrød, der kun fås i en begrænset periode. Du får marcipanbrød med julekrydderier som kardemomme, nelliker, kanel og appelsin overtrukket med 30 % mørk chokolade. Helt uden tilsat sukker.

Møbel Klassikere

HUSK 9% I BONUS

TAG PÅ JULEOPHOLD OG MÆRK STEMNINGEN

2200 m2 udstilling • Fri parkering • Stort lager Gladsaxevej 311, Søborg Tlf. 3969 9090 Mandag - fredag 10-18 / Lørdag 10-15 www.brdr-friis.dk

Oplev julen og nyd den helt særlige stemning. Kombineret med overnatning, bliver det helt uden julestress.

Find dit næste ophold her


NOVEMBER 2023

49

Besøg en yderst velduftende butik Du kender måske Te & Kaffe Salonen som webshop, men den familiedrevne virksomhed har nu også åbnet butik i Roskilde og opfylder dermed mange kunders ønske om mulighed for at dufte til alle teerne.

V

elkommen i Danmarks største te- og kaffebutik, som Te & Kaffe Salonen har åbnet i den gamle Elgiganten-bygning i Roskilde. Udover duften af kvalitets-te og -kaffe er butikken proppet med smagfulde lækkerier fra blandt andet Bagsværd Lakrids, Anker Chokolade og Wally & Whiz. Udover egne teer, er der også te-brands som Chaplon, Østerlandsk Thehus, NUTE, Teministeriet og Carstensens Tehandel i sortimentet.

Her finder du den nye butik i Roskilde Du kan selvfølgelig betale med dit kort fra Forbrugsforeningen i Te & Kaffe Salonens nye 300 m2 store butik på Københavnsvej 26 i Roskilde, hvor du og din næse kan gå på opdagelse i udvalget af over 1000 slags te.

5%

BONUS

I butikken er der desuden en lille hyggelig cafe med antikke møbler og servering af egne teer og kaffer samt romkugler og flødeboller. Der er også et stort udvalg af gavekurve og inspiration. Samt et julemarked med brugskunst og lækre julevare.

Gaveidéer og te-kursus Du kan købe flotte te julekalendere med 24 teer fra forskellige te-brands. Alternativt bruge en julesok og lægge en ny slags te i hver dag. Eller lave en årskalender med 12 x 100 gram te som julegave. Er du på gave med en te-entusiast, kan du give et kursus, hvor deltagerne lærer en masse om teplanten, teproduktion og brygning af de forskellige typer af te. Deltagerne er enten med i butikken eller via et webinar på teogkaffesalonen.dk.

9%

BONUS BONUS HOS TE & KAFFE SALONEN Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i butikken i Roskilde eller i webshoppen på teogkaffesalonen.dk

Hyggelæsning til de mørke måneder

10%

BONUS

Her får du anbefalinger til gode bøger i tre af de mange forskellige genrer, streamingtjenesten Nextory tilbyder. Som medlem af Forbrugsforeningen kan du få gratis adgang i 6 uger til mere end 370.000 bøger.

F

å ubegrænset adgang til lydbøger og e-bøger i de mørke måneder. Så er der masser af læseog lyttemuligheder for læseheste i alle aldre. Du skal bare hente Nextorys app og oprette en profil, så er du i gang. Så er læsning og lytning sikret for hele familien. Er I flere læsere og lyttere giver et Nextory familie­ abonnement mulighed for, at hvert familiemedlem kan have sin egen profil med sine yndlingslydbøger og e-bøger.

Titel: Opløst Forfatter: Sara Blædel Genre: Krimi

Titel: Partner, løgner, elsker, krænker – Om psykisk vold i parforholdet (Lydbog) Forfatter: Christina Copty Genre: Familie og forhold

Titel: En prut i junglen Forfatter: Jan Mogensen Genre: Børnebøger 0-6 år.

Det er sommer, og alt ånder fred og idyl i den fynske landsby Tommerup. Charlotte er på vej fra morgenmotion til sit arbejde på den lokale folkeskole, da hun forsvinder sporløst. Da Charlottes mand senere på dagen møder desperat op hos politiet i Odense, modtager vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp anmeldelsen, men synes ikke det haster med at sætte en eftersøgning i gang.

“Hvorfor går du ikke bare?” er den typiske reaktion, når ofre for psykisk partnervold fortæller, hvad de er udsat for. Trusler, stalking, seksuel og økonomisk vold er hverdag for disse mennesker, som langsomt får nedbrudt deres selvværd og selvtillid. Psyko­ terapeut Christina Copty beskriver her, hvad psykisk partnervold er, og hvad den gør ved offeret. Hun ­giver også et indblik i den labyrint af kontrollerende og manipulerende voldsmetoder, som krænkeren ­benytter sig af.

Sjov og underholdende læsning om en ikke helt almindelig dyrefamilie. Ude i den store, dybe jungle boede der engang fire flodheste, nemlig Frede og hans forældre. Og så var der også lige Fredes tykke og altid meget arrige tante, der var efter ham hele tiden. Frede blev så nervøs, at han fik frygtelig meget luft i maven.

Sådan får du gratis læsning i 6 uger • Gå ind på nextory.dk/fbf-6 og få adgang til mere end 370.000 bøger. Ingen binding, abonnementet kan afsluttes når som helst.

BONUS HOS NEXTORY Du optjener 10% bonus hos Nextory, når du ­betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.


50

NOVEMBER 2023

Panettone – julekagen der forener Italien

BONUS

Årets julehit blandt Supermarcos mange italienske delikatesser er julekagen Panettone, der bliver stadig mere efterspurgt af danskerne. Det er der en helt enkel grund til. Den smager fantastisk.

F

or at forstå de italienske juletraditioner, er du nødt til at have in mente, at i Italien, er der meget forskellige traditioner i de forskellige regioner. I Danmark er langt de fleste enige om, hvordan en rigtig juleaftenmenu ser ud. Det er i langt de fleste familier noget med flæskesteg eller and, rødkål og brunede kartofler. Og så godt med brunkager, konfekt og nødder i løbet af julemåneden. Sådan er det ikke blandt italienerne, som har meget forskellige meninger om, hvilke retter der hører juletiden til. Men der er en undtagelse.

Panettone er undtagelsen Der er én ting på julebordet, der samler italienerne i juletiden. Julekagen Panettone. Den har sin oprindelse i Milano i 1500-tallet, men der kan trækkes tråde helt tilbage til Romerriget, hvor man begyndte at søde en gærhævet kage med honning. Ordet Panettone er en afledning af Panetto, som er et lille stykke brød. Når man tilføjer endelsen ‘-one’, så er der tale om et stort brød. Kagen er kuppelformet og har typisk en diameter på 12-15 cm. Der findes også en stjerneformet variant, som er dækket med flormelis, som skal lede

10%

tankerne hen på de sneklædte tinder i de italienske Alper. Alpevarianten har sin oprindelse i Verona og hedder Pandoro.

Kandiseret appelsin og rosiner En Panettone er særdeles luftig, og indeholder masser af lækre smage: Kandiseret appelsin, citrusfrugten cedro samt citronskaller og rosiner. Efterhånden fås mange forskellige varianter, der somme tider har et lokalpræg. Eksempelvis har man på Sicilien tilføjet julekagen skønne pistacienødder fra vulkanbjerget Etnas skråninger. Andre steder er det blevet almindeligt at servere sin Panettone med mascarponecreme. I Danmark kan du købe lækre Panettone fra flere forskellige italienske bagerier i Supermarco, hvor du også finder et stort sortiment af Italiensk mad og vin. Prøv dig frem med julekagerne og find ud af, om du er størst fan af den klassiske version eller synes bedre om en af de nyere alternativer.

Amarone er danskernes julefavorit

BONUS HOS SUPERMARCO Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i butikken, som du kan besøge på Støbegodsvej 1 i Københavns Sydhavn.

7%

BONUS

Hvert år efter høst sendes et kuld håndsorterede og særligt privilegerede vindruer fra Valpolicellas ældste vinmark ud på vinverdens måske længste omvej, inden de får lov at blive til vin. Det tager nemlig tid at lave god Amarone.

BONUS HOS LAUDRUP VIN & GASTRONOMI Du optjener 7% bonus, når du handler hos laudrupvin.dk og Laudrup Vin & Gastronomi, Mileparken 13 i Skovlunde, og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Den italienske vinbonde Giovanni Bertani laver ikke bare ‘en Amarone’. Han laver en Amarone della V ­ alpolicella Classico Riserva, skabt fra de selv ­samme historiske marker øst for Gardasøen, som forfædre brugte, da de som de første i verden benyttede ”Appassimento”-processen til systematisk at lave tørre vine. Hver detalje i arbejdet med de spæde druer er af største betydning for smagen af den vin, der sendes på markedet fem år senere.

Sidste generation af ‘sfogliatrici’ I september bliver drueklaserne plukket og sorteret i hånden, og nu ligger de så og tørrer på bambusmåtter 4-5 måneder under konstant overvågning fra

‘sfogliatrici’, den allersidste generation af de kvinder, som i århundreder har vendt og inspiceret druerne for at sikre en jævn, sygdomsfri tørring. I dag kan maskiner imitere processen på få uger, men Giovanni Bertani insisterer på at gøre det på den ”old school” facon, fordi tørringen på denne måde bedre respekterer druernes oprindelige, friske smag. Når 40-50% af en vindrues oprindelige vægt er tilbage, sidder al sødmen, syren og smagen stadig tilbage. Kun vand er fordampet. En måned senere hældes den færdiggærede vin på store egetræsfade. Jo større og ældre fade, jo mindre er den direkte påvirkning fra træet. 5 år efter høsten er vinen så endelig tappet på flaske. Når du smager den, forstår du, at det ikke er en dag for sent.

Sublim smag af dansk jul Giovanni Bertanis Amarone er noget af det mest velskabte, der kan ramme danskernes julebord. Den er herligt moden, kompakt, intens og kompleks. Med mørke kirsebær, karamel, tørret rød frugt og rosenblade, foruden bagte krydderier, bringer duften store forventninger til smagen, der med sin høje intensitet og varme kommer julen i møde med åbne arme. Den høje (men i Amarone-sammenhæng afdæmpede) alkohol og fyldige, sødmefulde krop går perfekt til julens sødmefulde kød og sovs. De fløjlsbløde tanniner er så fine, at de glider nænsomt forbi rødkålen, som kan få mere udtørrende vine til at virke bitre.


NOVEMBER 2023

51

God smag i en magisk tid Mad Med Mere slagtermestrene Born og Kolstrup i Rødovre Centrum sætter en ære i at bringe de bedste smagsoplevelser frem til jul.

J

ulen er en magisk tid på året, hvor familie og venner samles for at fejre og nyde velsmagende måltider sammen. Og hvad er mere ikonisk end den skønne traditionsrige julemiddag, der spreder duften af krydderier, glæde og samvær i hele huset? Her præsenterer Slagtermestrene Born og Kolstrup nogle af deres mange julelækkerier.

Traditionel Julesylte – klassik smag af jul Den traditionelle julesylte er en klassiker, der har prydet de danske juleborde i mange generationer. “Hver mundfuld er som en rejse tilbage i tiden, hvor smagene af julens glæder blomstrer. Vores opskrift på sylte er gennem flere generationer blevet finpudset og tilrettet, da kun det bedste er godt nok til vores kunder. Vi laver det hele selv fra bunden, fra sortering af kødet, til at blande alle krydderier vi bruger, for at skabe en unik sylte,” fortæller slagter­ mester André Kjelkvist-Born.

Skab hygge med smagfuld julemedister Julen er en tid fyldt med traditioner og hygge, og ingen dansk jul er komplet uden julemedisteren. “Vores julemedister er skabt med kærlighed og omtanke for at bringe den ægte julesmag ind på dit bord. Julemedisteren laves med omhu og opmærksomhed på detaljer af vores dygtige pølsemager, så du kan nyde hver eneste bid. Del vores lækre juleme-

dister med familie og venner og skab uforglemmelige øjeblikke omkring julebordet.”

litet, der kun kan komme fra ægte passion og godt madhåndværk,” slutter André Kjelkvist-Born.

De lækre hjemmelavede salater

Bestil julemaden online

De hjemmelavede salater er endnu en af julespecialiteterne hos Slagtermestrene Born og Kolstrup. “Vi præsenterer stolt vores udvalg af lækre hjemmelavede slagtersalater, der bringer den autentiske smag af godt gammeldags håndværk direkte til dit bord. Vores slagtersalater er skabt med omhu og passion, for at give dig den bedste smagsoplevelse, du kan forestille dig. Lad smagen af ægte håndværk berige dit næste julebord. Så vil du opleve en kva-

Som noget nyt, kan du nu også optjene bonus, når du bestiller lækkerier via slagtermestrenes website på mmm-rc.dk (Står for: Mad Med Mere – Rødovre Centrum). Her kan du se dig omkring og vælge det, du synes ser allerbedst ud til den traditionsrige julebuffet, julemiddagen eller måske til en hyggelig julefrokost med højtbelagt smørrebrød med slagterens bedste pålæg på godt brød fra bageren.

9%

BONUS BONUS HOS SLAGTERMESTRENE BORN OG KOLSTRUP Du optjener 9% bonus, når du handler hos Born og Kolstrup – Mad Med Mere i Rødovre Centrum eller på mmm-rc.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Klassisk julemad uden stress

2%

BONUS

En måltidskasse er en smart løsning til dig, der gerne vil nyde en lækker julemiddag med familien uden stress og besvær.

D

ecember måned er for mange en hektisk tid præget af juleshopping, gaveindkøb og ikke mindst forberedelser til de mange planlagte julemiddage med familie og venner. Heldigvis kan du få en hjælpende hånd, der kan sikre, at julemiddagen bliver en fryd og ikke en byrde. Du kan nemlig få julemaden leveret lige til døren. Julemiddagene er for de fleste danskere en helt central del af højtiden. Det er her, man samles med sine kære om spisebordet for at nyde et dejligt måltid. Men den perfekte julemiddag skulle jo helst ikke give julestress. Før festlighederne kan begynde, går der ofte mange timer med planlægning, indkøb og tilberedelse af julemaden. Måske er du først klar til at ånde lettet op i allersidste øjeblik, når gæsterne træder ind ad døren. Hvis du vælger en julemåltidskasse fra RetNemt, kan du i stedet sænke skuldrene og nyde de mange fordele ved at få en lækker julemiddag leveret hjem til dit eget køkken.

Fem gode klassiske danske juleretter Ingen jul er komplet uden en god middag til at sprede julestemning og madglæde omkring spisebordet. Med måltidskassen fra RetNemt kan du pifte julemiddagen op med fem gode klassiske danske juleretter, der kan bestilles hele december måned.

Du kan blandt andet sætte tænderne i en lækker juleand med rødkål og brunede kartofler, fyldt mørbrad med svesker og æbler og saftig medister med grønlangkål og kartofler. Fælles for alle retter er, at de er både nemme og hurtige at lave. På den måde sparer du tid og undgår stress i køkkenet, så du kan fokusere på hyggeligt samvær med

dine gæster. Det gør det nemt at invitere gæsterne hjem til julehygge i en ellers travl december måned. Foruden juleretterne kan du bestille lækre ekstra julespecialvarer som julesmåkager, julemedister, confiterede andelår og andre herlige julelækkerier sammen med din måltidskasse.

BONUS HOS RETNEMT MÅLTIDSKASSER Du optjener 2% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos RetNemt Måltidskasser. Som ny kunde får du altid rabat på de første leveringer. Se retnemt.dk for aktuelt tilbud.


52

NOVEMBER 2023

6 ugers gratis lydbøger! Mere end 370.000 lydbøger! Sådan gør du: Gå til www.nextory.dk/fbf-6 eller scan QR-koden Opret en konto Download appen “Nextory” og log ind

10% bon us


NOVEMBER 2023

Lav en god hårplan med din frisør Det er altid vigtigt at lægge en plan for dit hår, inden du kaster dig ud i et nyt look. Med en god plan sikrer du nemlig, at du bevarer dit hårs sundhed, samtidig med at du opnår din drømmefrisure.

H

os Zenz står de dygtige frisører klar til at vejlede dig inden for alle facetter. Du vil altid få deres ærlige mening om, hvad der vil klæde dig af farve og klip i forhold til hudtype, ansigtsform, din daglige stylingrutine og vedligeholdelse. Formålet er selvfølgelig at finde en frisure, som du føler dig godt tilpas i.

Bevar dit hårs sundhed At ændre sin hårfarve kan kræve tid, vedligeholdelse, hjemmepleje og i nogle tilfælde tålmodighed. Fordelen ved at lægge en længerevarende plan for dit hår er, at det er muligt at tage hensyn til dit hårs sundhed. På den måde kan du få hjælp med den helt rigtige farve og den pleje, som passer på dit hår. Du kan booke tid til en gratis konsultation i en af Zenz-salonerne og lægge en plan for din nye hårfarve sammen med en af de dygtige frisører.

Hårfarve uden unødig kemi Når du får farvet dit hår hos Zenz, vil dit hår blive sundere og stærkere ved gentagende behandlinger. Årsagen til det er, at hårfarverne hos Zenz er uden unødig kemi og derfor lægger sig udenpå hårstrået og styrker der, hvor der er behov.

Individuel klipning til dit hår Hos Zenz er de erfarne frisører altid opdaterede på de seneste trends inden for klippeteknikker. Derfor kan de tilpasse hver klipning til hver enkelt persons unikke hårstruktur og personlighed. Zenz forstår vigtigheden af at klippe dit hår efter din individuelle stil og hårtype. Uanset om du har glat hår, lidt fald eller markante krøller, er målet altid at give dig den bedst mulige klipning og den frisure, der passer til lige netop dig.

9%

BONUS BONUS HOS ZENZ Du optjener 9% bonus, når du får dit hår plejet hos Zenz og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Find din foretrukne Zenz salon på fbf.dk. Hvis du køber økologisk certificerede produkter på zenzshop.dk, optjener du 5% b­ onus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

5%

BONUS

5%

bonus

53


54

NOVEMBER 2023

Det helt rigtige garn til dit juleprojekt 9%

Hos Uldgalleriet får du god vejledning og stor ekspertise. Et strikkeprojekt er ikke bare et strikkeprojekt. Det er personligt, og du skal selvfølgelig have det helt rigtige garn.

H

os Uldgalleriet er der masser af garn og julestemning i den gamle træskomagers lokaler, der emmer af hygge fra gulv til loft. Her i butikken i hjertet af Frederiksværk, eller i webshoppen, kan du finde garn af lige præcis den kvalitet som passer til dit næste projekt. I Uldgalleriets lille café kan du købe en kop kaffe, mens du bladrer i de mange bøger og opskrifter som ligger fremme til inspiration. I butikken finder du også Hanne Lykke Berthelsen og hendes mand ­Kenneth Thrane, som passer forretningen sammen. “Når julen står for døren, betyder det travlhed på den gode måde,” siger Hanne, mens hun er ved at pakke et par strikkekits som netop er bestilt i web­ shoppen. “Det er jo nu folk er i gang med sweatrene som skal ligge under træet, og andre er i gang med projekter til resten af vinteren. Vi mærker tydeligt, at det er op mod jul og gennem vinteren, folk gerne vil putte sig inden døre og hygge med et godt strikkeprojekt, hjemmesko og projekttasker.”

BONUS

Førende danske mærker Uldgalleriet er kendt for at være en naturbutik. Garnet skal være så tæt på 100% naturligt som muligt. Derfor finder du også nogle af de førende danske mærker i butikken, fx Isager, Filcolana, CaMaRose og Hjelholt, der alle er kendt for både kvalitet og naturlige fibre. Hanne lægger sidste hånd på den personlige hilsen, der altid kommer med i hver ordrer. “Alle får en hilsen, hvad enten det er nye eller faste kunder i webshoppen,” fortæller hun. På spørgsmålet om hvad der hitter i år, svarer hun “Uld er ikke bare uld og hvad der kradser for den ene, kradser ikke nødvendigvis for den anden. Der er en stigende interesse for alpakagarn, især baby­ alpaca, som er et superblødt og åndbart garn. Nogle alpakakvaliteter kan bruges som følgetråd, mens andre kan anvendes til babystrik, bluser og sjaler. Mange vil gerne have det ekstra blødt,” siger Hanne med et smil.

Indehaver af Uldgalleriet, Hanne Lykke Berthelsen

BONUS HOS ULDGALLERIET Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i butikken i Frederiksværk og i webshoppen på uldgalleriet.dk

BRILLETILBUD

Shop alle dine foretrukne skønhedsprodukter ét sted til skarpe priser

Titan stel

7%

Nedsat fra 1.298 kr.

I BONUS

Til

298 Spar 1.000 kr.

Glas op til

20%

Hop ind på brandshop.dk og tjek det ud!

ekstra rabat

Køb 2 briller for 1 brilles pris Gratis læsebrille Glas i eget stel 100% dansk ejet Danmarks bedste priser

9% BONUS

Rentefri konto

Falkoner Alle 47 - 2000 Frederiksberg www.optikhuset.dk - 3810 1468

Magic Christmas

Få 9 % bonus med dit kort fra Forbrugsforeningen


NOVEMBER 2023

55

Julepynt i årets farver og masser af julegaveidéer Hos Sinnerup finder du et inspirerende udvalg af flot julepynt og gode idéer til julegaver til alle fra fashionistaen og gourmeten til mesterbageren og ham eller hende, der elsker bløde pakker.

H

vis du vil starte julesæsonen med flot pynt i årets farver, offwhite, beige og brun, er ­danske familieejede Sinnerup et godt sted at finde julepynten. Og er du alligevel på besøg i en af Sinnerupbutikkerne, eller er på opdagelse i webshoppen på sinnerup.dk, kan du jo lige så godt gå på julegavejagt. Her finder du nemlig trendy mode- og smykkegaver til fashionistaen. Bluser, skjorter, jakker, kjoler og selvfølgelig alle de accessories must-haves, der fuldender dit look.

Bløde pakker der luner Skal der bløde pakker under juletræet kan du vælge mellem lækre lune uldplaider, puffer og puder i mange forskellige størrelser, mønstre og designs. Leder du efter flot lys til boligindretning, skal du selvfølgelig forbi afdelingen med lamper, stearinlys og lysestager. Er du på gave med en gourmetentusiast eller en kagemester, der elsker at trylle i køkkenet, kan du sikkert finde den helt rigtige julegave i deres fine udvalg af smarte bageartikler og hjælpsomme køkkenmaskiner, gryder, pander og ovnfaste fade. Og så selvfølgelig flotte stel til spisebordet, når det hele skal serveres.

Arkitekttegnet reolsystem og smart svampelampe På Sinnerups hovedkontor ved Silkeborg arbejder husarkitekt Jens-Christian Nørmark med at udvikle designs, der gør hverdagen smukkere. Der er flere oplagte julegaveidéer i luksusafdelingen for flot designede innovative møbler. Fx Keeper, Sinnerups kubistiske arkitekttegnede reolsystem i massivt FSC certificeret olieret egetræ med fingertappede samlinger. Serien består af moduler i mange forskellige størrelser, og kan bruges enkeltvis eller sammen som en større reolvæg. De kan sammensættes på et utal af måder, og passer derfor ind i alle typer af rum og indretninger. Tjek også den smarte trådløs LED Porcini svampe­ lampe, med moderne minimalistisk look, ‘touch switch’ og 3 lysstyrker, så den er nem at indstille­ til den ideelle belysning. Lampens svampe-design kaster et behageligt og stemningsfyldt lys. Lampen er godkendt til udendørs brug (IP44) og kan lyse i op til seks timer på maksimal lysstyrke.

BONUS HOS SINNERUP Du optjener 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i Sinnerups butikker eller på sinnerup.dk

5%

BONUS

9% S

BONU


BAUHAUS ØNSKER DIG EN R IGTIG GLÆDELI G JUL

10%

BONUS

PÅ SAMTLIGE VARER

FRA FREDAG DEN 1. DECEMBER TIL LØRDAG DEN 23. DECEMBER

VI HAR ET STORT UDVALG AF JULEGAVEIDÉER - OGSÅ PÅ WEBSHOPPEN

Bonussen kan ikke kombineres med andre rabat-/bonus- eller finansieringsordninger. Se nærmeste byggevarehus på bauhaus.dk eller ring på 87 45 05 00 for nærmere information.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.