Page 1

ees rundvl dmaaltij soep

heerlijke zomergerechten we brengen het samen

zomergerechten

We hebben weer heerlijke zomergerechten bedacht ›› pagina 2

2

puzzel: daag jezelf uit Daag jezelf weer uit met een nieuwe zomerpuzzel ›› pagina 4

4

vraag van een klant

4

Wat is mihoen goreng precies? We leggen het je graag uit! ›› pagina 4

4

serveertip: babi pangang Een serveertip om de smaken nóg verder omhoog te brengen! ›› pagina 4


proef de zomer!

Onze koks zijn weer druk bezig geweest om heerlijke en verrassende zomergerechten voor jou te bedenken. Zo proef je de zomer! Deze nieuwe gerechten zijn vanaf 20 mei te bestellen.

rundvlees maaltijdsoep

licht gebonden tuinerwtensoep

Krachtige rundvleesbouillon met bleekselderij, fijn gesneden bosuitjes, runderpoulet en knolselderij. Ook beschikbaar in zoutarm, glutenvrij, lactosebeperkt en zoutarm & kaliumbeperkt.

Romige, zomerse soep van tuinerwten met uitgebakken spekjes. Ook beschikbaar in zoutarm, glutenvrij en zoutarm & kaliumbeperkt.

victoriabaars met kappertjessaus Gestoomde victoriabaars met romige saus met kappertjes en dille, aardappelpuree en doperwten met wortelen. Ook beschikbaar in zoutarm, glutenvrij, zoutarm & kaliumbeperkt en vegetarisch.

proef de zomer met onze gerechten heldere juliennesoep Heldere groentebouillon met julienne gesneden groentesoorten. Ook beschikbaar in zoutarm, lactose-beperkt, zoutarm & kaliumbeperkt en vegetarisch.

tip van Ruud

met deze gerechten ontdek ik telkens weer nieuwe smaken!

tip

paellaschotel Paellaschotel van zeevruchten, stukjes kip en tuinerwten. Ook beschikbaar in zoutarm, glutenvrij, lactose-beperkt en zoutarm & kaliumbeperkt.

pastaschotel met spinazie en kip Drie kleuren pasta met bladspinazie, romige tomatensaus, stukjes kippendijvlees en zwarte olijven. Ook beschikbaar in zoutarm en zoutarm & kaliumbeperkt.

ÂŤ 2 Âť mei 2019


peulvruchten

We hebben weer nieuwe peulvruchten op het menu staan. Maar wat zijn peulvruchten eigenlijk? Peulvruchten zijn zaden of zaden met hun omhulsel, zoals bruine bonen, kidneybonen, tuinbonen, kikkererwten, linzen en kapucijners. Peulvruchten zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten, B-vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium en fosfor. Daarnaast bevatten ze ook veel vezels, die bijdragen aan een goede spijsvertering. Vanwege deze gezonde eigenschappen staan ze in de Schijf van Vijf en wordt aangeraden om minimaal één keer per week peulvruchten op het menu te zetten. Omdat peulvruchten, net zoals vlees, eiwitten, B-vitamines en ijzer bevatten, worden deze gezien als vleesvervangers. Op dagen dat je peulvruchten eet, zou je er dus voor kunnen kiezen om geen vlees te eten. Dit is ook goed voor het milieu, omdat peulvruchten een lagere klimaatbelasting hebben dan vlees. Kortom: meer dan genoeg redenen voor ons om peulvruchten wat vaker op het menu te zetten. Ze zijn veelzijdig en kunnen in allerlei soorten gerechten verwerkt worden, zoals in onze stoofschotel met linzen en kapucijners.

verrassende & lekkere maaltijden

gebonden koninginnesoep De bekende klassieker: gebonden romige kippensoep met doperwtjes, kip en stukjes paprika. Ook beschikbaar in zoutarm, glutenvrij, zoutarm & kaliumbeperkt en vegetarisch.

tuinbonen met grove mosterdsaus Jonge tuinboontjes met een bechamelsaus met grove mosterd van de Braakhekke. Ook beschikbaar in zoutarm, glutenvrij en vegetarisch.

stoofschotel met linzen en kapucijners

Stoofschotel van gele linzen met kapucijners, wortelreepjes en knolselderij met parelcouscous met tomaat en olijven. Ook beschikbaar in zoutarm, lactose-beperkt en vegetarisch.

savooiekool à la crème Fijn gesneden savooiekool in witte crémesaus. Ook beschikbaar in zoutarm, glutenvrij en vegetarisch.

tip kikkererwten met paprika Mix van kikkererwten met tomatenblokjes, zwarte olijven en fijn gesneden bieslook. Ook beschikbaar in zoutarm, glutenvrij, lactose-beperkt, zoutarm & kaliumbeperkt en vegetarisch.

volop variëren met onze nieuwe groenten Er staan weer heerlijke nieuwe

groenten op het menu. Hiermee kan jij volop variëren! Combineer de kikkererwten met paprika bijvoorbeeld eens met een lekkere kalkoenschnitzel met vleesjus en gekookte aardappelen.

mei 2019

«3»


woordzoeker

p v r r e k k e l p n n d n a r t s o i a s e e f d s r d e n s o l t z o n r e i z t e l p i v p d e e e a p e i w u a a j z n t l t k j u b k p i w m o s v i v a e a

r t e r n b o d e l z n

zoek de woorden: Blauw Bonen Buiten Combineren Eten Kip Lekker Linzen Maaltijd Mosterd Olijven Paprika

Pasta Rundvlees Samenstellen Soep Spinazie Strand Tomaat Vakantie Variatie Zon Zwemmen

i l m e t e n m n b o t

de oplossing

k a m t a a m o t u n i a a e i z a n i p s r e s m n e r e n i b m o c

vraag van een klant Vraag: wat is mihoen goreng precies? Antwoord: Mihoen is een dunne, Chinese noedel. Het wordt gemaakt van rijstbloem, terwijl de meeste andere noedelsoorten, zoals bami, worden gemaakt van tarwe. Mihoen kan op verschillende manieren bereid en gegeten worden, namelijk: gebakken, in een salade, in de soep of gefrituurd. Bij mihoen goreng (in het gerecht hiernaast), wordt de mihoen eerst gekookt en vervolgens gebakken en gemengd met diverse groenten.

Betsy

klant

serveertip:

babi pangang met mihoen goreng

Voeg eens atjar toe aan de babi pangang met mihoen goreng. Door de lichtzure smaak breng jij de smaken nรณg verder omhoog. Daarnaast maakt een flinke hand kroepoek de maaltijd natuurlijk helemaal compleet!

Profile for Food Connect

Zomerfolder van Food Connect  

Onze koks zijn weer druk bezig geweest om heerlijke en verrassende zomergerechten voor jou te bedenken. Zo proef je de zomer! Deze nieuwe ge...

Zomerfolder van Food Connect  

Onze koks zijn weer druk bezig geweest om heerlijke en verrassende zomergerechten voor jou te bedenken. Zo proef je de zomer! Deze nieuwe ge...

Advertisement