Page 1

MÚSIQUES DEL MÓN

POP + ROCK

 Krahe, Javier. Cábalas y cicatrices. CD 090.7KRA

 Auserón, Santiago. Canciones de Santiago Auserón. CD 2.AUS

 Alabajos, Pau. Teoria del caos. CD 091.7ALA

 Beastie Boys. Check your head. CD 2.BEA 80

Camarón de la Isla. La Leyenda del tiempo. CD 094.3CAM Disc clau a la discografia de Camarón i revolucionari en el món del flamenc. Treballa per a l’ocasió amb excel—lents músics com Raimundo Amador, Tomatito i Kiko Veneno entre d’altres. Les lletres son extretes de poemes de Lorca i cançons populars, i musicalment inclou sonoritats pròpies del món del jazz i del rock.

 Gimeno, Pepe, "Botifarra". Si em pose a cantar cançons. CD 093.4GIM SOUL JAZZ RHYTM’N’BLUES Colina, Javier. Trio.+CD 1.COL+ 70 Montoliu, Tete. Vampyria. CD 1.MON 70 Vampyria (1974) és un disc a duo entre els pianistes Tete Montoliu, ja aleshores reconegut internacionalment, i Jordi Sabatés, que destacava per la seva creativitat al panorama del jazz-rock català dels anys 70. Va ser per aquesta ocasió que Montoliu va gravar per primer i últim cop amb un piano elèctric. El resultat és un ric diàleg musical que va fer que destaqués dins el panorama europeu.

Reed, Eli “Paperboy”. Come and get it! CD 180REE Come and get it! és el tercer àlbum d’Eli “Paperboy” Reed, jove cantant de Boston considerat successor de les grans veus negres de soul dels anys 60. Aquest jove ha sorprès a la crítica, que el considera hereu de noms llegendaris com Otis Reading o Sam Cooke.

 Beirut. The flying club cup. CD 2.BEI 60 Brigada, La. Les paraules justes. CD 2.BRI Cash, Johnny. American VI: ain’t no grave. CD 2.CAS 60 Últim lliurament de la col—laboració entre Cash i Rick Rubin, iniciada al 1994. La seva companya sentimental, June Carter Cash, va morir durant la gravació d’aquestes cançons i Johnny va morir tres mesos després de gravar-les. Ain’t No Grave és un àlbum elegíac i profundament espiritual, l’adéu formal, sense laments, d’un home i un artista de talla gairebé mítica.

 Coldplay. Viva la vida. CD 2.COL Craig, Carl. Sessions. CD 2.CRA 50 Cramps. ... Of the bone. CD 2.CRA 50 Amb un “exquisit mal gust” van néixer The Cramps el 1976. Aquesta recopilació avarca els anys 1979-1983, període de formació de la banda, amb alguns dels seus temes més coneguts. The Cramps son essencialment americans, catalitzadors del rockabilly primitiu, rock garatge dels 60, pel—lícules de sèrie B, detritus i efluvis dels 50’s...

 Dale, Dick. King of the surf guitar. CD 2.DAL 30 Diamond Dogs. Too much is always better than not enough. CD 2.DIA 30 Dictators. Go girl crazy! CD 2.DIC 50

 Dorian. La ciudad subterránea. CD 2.DOR Field, The. Yesterday and today. CD 2.FIE 50 Axel Wilner, conegut com The Field, va ser aclamat per la crítica pel seu treball, From here we go sublime (2007). Yesterday and today és el seu segon àlbuml, on torna a utilitzar el ritme, la repetició i les melodies inesperades per fer un so que captiva. Disc on confirma el seu desig de ser accessible més enllà de l’àmbit de la música electrònica.

 Fleetwood Mac. Tango in the night. CD 2.FLE 

Flying Burrito Brothes. The gilded palace of sin and Burrito deluxe. CD 2. FLY Fun

Lovin’

Criminals.

100%

Colombian. CD 2.FUN Trío de Nova York que barreja ritmes de hip hop, rock y funky amb una estètica mafiosa. Reconeguts sobretot per la crítica europea, més que no pas al seu país, 100% Colombian és sens dubte, juntament amb Mimosa, un dels seus discs més rodons. Deprés de cinc anys de silenci, recentment acaben de treure al mercat el seu últim disc Classic Fantastic.

 Fun Lovin’Criminals. Mimosa. CD 2.FUN Gruixut’s. Normalitzem el rock&rolll. CD 2.GRU Guns n’Roses. Chinese democracy. CD 2.GUN 40 Havalina. Imperfección. CD 2.HAV Hives. The Black and white album. CD 2.HIV 50


 Ilegales. Directo. CD 2.ILE Juanico, Cris. Tot de mi. CD 2.JUA Kiss. Sonic Boom. CD 2.KIS 40 Kitty, Daisy & Lewis. Kitty, Daisy & Lewis. CD 2.KIT 10 Little Richard. The very best of... “Little Richard” CD 2.LIT 10 Madness. The Liberty of Norton Folgate. CD 2.MAD Per celebrar el seu 30 aniversari i gairebé deu anys després del seu últim disc, Madness torna, amb la seva formació original al complert, amb un nou disc: The Liberty of Norton Folgate. Torna el millor Madness, amb un disc sobre Londres i la seva gent i carregat de la quintaessència del pop birtànic.

Ruiz, Olivia. La femme chocolat (mmm...) CD 2.RUI Cantant francesa d’origen espanyol, va saltar a la fama a França el 2001 gràcies al reality show Star Academy, equivalent a Operación Triumfo. Femme de chocolat (2005) és el seu segon disc, on trobem una gran varietat d’estils, del rock fins al flamenc, però essencialment arrelat a la cançó francesa. Hi ha cançons en francès, espanyol i anglès.

 Sanjosex. Al marge del camí. CD 2.SAN Shuarma. El poder de lo frágil. CD 2.SHU Strummer, Joe. Global a go-go. CD 2.STR

BANDES SONORES Cliff, Jimmy. The harder they come. CD 520CAI

DVD’S MUSICALS Mötley Crue. Shout at the devil. CD 2.MOT 40 New Raemon. La dimensión desconocida. CD 2.NEW Pepper Pots. Now! CD 2.PEP Now! és ja el tercer disc de la banda de Girona The Pepper Pots, grup format per vuit homes i tres dones. Inspirat en l’esperit de la Motown i en els “girl group” dels anys 60, deixen per aquesta ocasió els ritmes jamaicans i s’endinsen plenament en Soul.

 Planetas, Los. Una semana en el motor de un autobús. CD 2.PLA Quintana, Gerard. Deterratenterrat. CD 2.QUI Refugi. Vestits nous. CD 2.REF

 Madonna. Sticky & sweet tour. DVDM 2.MAD Kiss. Rock the nation live. DVDM 2.KIS 40 Gravació dels concerts de Nova Jersey i Washington D.C. de la gira Rock the Nation (2004). Aquesta gira, segons KISS, “es basa en tocar cançons que els fans volen sentir i que no hem tocat mai o fa més de 25 anys”. La formació per aquesta ocasió compta amb Tommy Thayer, reemplaçant a Ace Frehley i amb Eric Singer per Peter Criss.

Metal: a headbanger's journey. DVDM 2.MET 40 Documental (2005) de Sam Dunn, antropòleg canadenc i fan del heavy metal des dels 12 anys. Dunn fa un viatge a través del heavy per descobrir perquè ha estat sempre un estil condemnat, alhora que aplaudit de manera apassionada, per milions de fans.

 Global metal. DVDM 2.GLO 40

Novetats Música Maig  

guia de novetats musicals a Gavà

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you