COL·LECTIVA SOCIS FONT D'ART 50E. ANIVERSARI

Page 1

FONT D´ART SEGONA ETAPA: 1979-2009

09

0 9-2 195

50 anys de plàstica a ontinyent


EXPOSEN

Rafael Albert Manuel Amezcua Jordi Arrué Daniel Blasco Francisco Bolinches Miguel A. Bonilla Miguel Camero Pepe Castells María Castillo Eusebi Cerdá Javier Cerdá Charles Demeuse Enrqiue Ferrero Guillermo Ferri Fernando García de Juan ElíasGómez V. Enric Herrero Ramón Insa Antonio Jordá Miguel Lapiedra Vicent Llin Bta. Martí García Joan Martí Francisco Martínez Mª Angels Mora Ricardo Morales Antonio Pastor Mª Eugenia Pastor

Rafael Penadés Ferrero Rafael Penadés Valiente Reme Pérez Francisco Pozo Angels Puig José M. Reig María Reig Joan Sanz Josep G. Sanz Vicent Satorre Carlos Segura Vero Sanz Mª Carmen Tarol Blai Tomás Jaime E. Tomás Juanfra Tormo Xeles Tortosa Fina Ureña Rafael Vaello Mª Amelia Valls Teodoro Valls Carlos Vidal Juan Vidal


Regidor de l´Adjuntament d´ONTINYENT

Blai Tomás Ibáñez

FONT d'ART: En poques paraules intente definir i situar en l'espectre plàstic a un gran col·lectiu d'Ontinyent, integrat per persones interessades per l'art i dedicades al mateix. Ha sigut i és el bressol on s'han forjat grans artistes, dotats d'una sensibilitat especial, màgica diria jo, artistes que ho han donat tot per plasmar amb els pinzells o les gúbies els seus propis sentiments. És difícil definir el que l´ artista sent quan, a partir d'una idea, inicia un procés creatiu que desembocarà, al llarg d'infinitat d'estadis anímics entrellaçats, en una realització plàstica i estètica, el resultat final de la qual no sempre cobrix les expectatives que ell mateix tenia depositades en la seua obra. Però eixe part sempre és necessari, solemne; es repetix obra després d'obra, és dolorós a vegades, embriagador i vivificant sempre... Cada moment del trànsit es projecta en un estat distint, que necessites expressar amb tota la força del teu cor. La força silenciosa, subtil, misteriosa, màgica, ... que ningú sent ni percep, convertida en crits al vent, sospirs, plors, rialles, laments, alegries... i a la que seguix el silenci perquè l'obra de l'artista continua sent la seua pròpia vida. FONT d'ART a Ontinyent és un referent cultural a tindre molt en compte des del seu naixement fa ja 50 anys; ha sigut i és una associació viva, puixant, que sempre ha intentat aportar a la nostra ciutat el caliu cultural que els seus components han necessitat i han intentat transmetre als seus concuitadans, amb multitud d'activitats que ha vingut portant a terme al llarg d'aquestos anys.

BLAI TOMÁS IBÁÑEZ Regidor de Biblioteca, Museus, Arxius i Publicacions,

50 anys de plàstica a ontinyent

pàgina 3

Esta mostra que ens ofereix hui FONT d'ART en la Sala d'Exposicions del C.C. EL TELER d'Ontinyent, amb motiu dels seus 50 anys, és fidel reflexe del que és la nostra associació: un conjunt de cada vegada més nombroses persones que viuen i senten l'art en primera persona, que l'estimen, el patixen, el difonen i el practiquen diàriament en qualsevol de les seues més àmplies accepcions i manifestacions. Nosaltres, els que exercim d'artistes i creadors, per norma, sempre aconseguim un gaudi més o menys intens amb el que fem. Si, a més a més, als que de fora ho contemplen els agrada, troben i els aporta un plaer com a espectadors, millor que millor. Encara que no a tots, sempre hi haurà un visitant on la nostra obra li produïsca una satisfacció espiritual, almenys per uns minuts , i mentre dure la visita a la sala, s´evadirà dels moments crus, durs i transcendents, que ens toca viure diàriament.


Comisaria de l´Exposició i membre de FONT D´ART

mª Angels Mora

Estem dins de l'any del cinquanta aniversari de Font d'Art i entre d´altres projectes i celebracions, volem fer el que més sabem, que és pintar i exposar el fruit de la nostra visió del món i de la nostra interpretació de la realitat que ens envolta, de la nostra cosmogonia. Són projectes de noves il·lusions, són projectes d'anar omplint els espais necessaris, que a la volta són el ferment per creure i veure la bellesa, com la sabem veure els artistes. En aquesta segona exposició que hem preparat sobre els “50 anys de plàstica a Ontinyent” no sols estaran els nostres socis fundadors , sinó que donem pas a tots els socis que han anat sumant-se al llarg dels anys fins avui a este projecte enriquidor i maravellos que és Font d'Art. I en esta ocasió em correspon a mi ser la Comissària, de la qual cosa estic molt satisfeta. De la mateixa manera que el meu predecessor Carlos Vidal ho va fer , ara jo he hagut de buscar i localitzar les obres dels fundadors. Això ha sigut per a mi recordar el meu aprenentatge, l´inici amb els pinzells i els colors, l'enfrontar-me amb un llenç en blanc i voler omplir-lo dels meus somnis En eixe moment vaig poder comptar amb l'ajuda dels meus primers professors, aquells que em van ajudar a donar els primers passos: Vicent Montés i Francisco Bolinches, però va ser Teodoro Valls el que em va impulsar, el que em va influir per a que passara les fronteres, per a que estudiara Belles Arts a València. I en esta exposició tindrem el plaer de poder veure i disfrutar dels nous valors, dels jovens, que són l'essència, el futur, la raó de l'associació, el segur de la continuïtat pels nous camins de l'art. És la savia nova i la nova saviesa. Ells ens aporten la connexió amb el nou Ontinyent, amb els nous valors, les noves inquietuds i el nou món. Hem de donar les gràcies al Centre Comercial i d´Oci EL TELER per la seua col·laboració, la implicació i la disponibilitat que ha tingut i que té amb la nostra associació. També em queda felicitar i agrair a totes les famílies i a tots els amics que heu fet posible la materialització d'aquesta exposició, entre el record per l'absència, la presència d'aquells que hem continuar l'obra encetada i sobretot pels nous colors de la juventud.

pàgina 4

Angels Mora Comissària de l'exposició

50 anys de plàstica a ontinyent


El passat dia 20 de juny, li va ser entregat a la nostra Associació el Premi J.J. Cerví 2009 per la Senyora Alcadessa d'Ontinyent i el President de la Societat de Festers en el transcurs d'un sopar a que van assistir tots els càrrecs de les Festes 2009, els representats de les Comparses i una representació de socis de FONT d'ART, concretament de la seua Junta Directiva. Jordi Arrué, en el seu discurs d'agraïment del premi en aquell acte, recordava:" Hem de donar les gracies a tots els socis de Festers en general i, evidentment, als membres de FONT d'ART: eixes persones que fan posssible amb la seua dedicació personal i incondicional que l'associació s'haja convertit en alguna cosa mes que un grup d'amics, mes inclús que una institució, ara som, després de 50 anys junts, una família"

50 anys de plàstica a ontinyent

pàgina 5

FONT D´ART PREMI J.J. CERVINO 2009


rafael ALBERT PLAJA SOLITARIA 65 x 115 Oli sobre llenç

catàleg

pàgina 6

MADRID, MADRID,... 81 x 100 Acrílic sobre llenç

50 anys de plàstica a ontinyent

manuel AMEZCUA


catàleg

jordi ARRÉ

TENSIONS 75 x 60 Gravat

FIGURA 80 x 80 Oli sobre llenç

pàgina 7

mª eugenia PASTOR

50 anys de plàstica a ontinyent


daniel BLASCO

catàleg INCUNABLES 27 x 35 Oli sobre llenç

pàgina 8

MOISES 46 x 64 Oli sobre llenç

50 anys de plàstica a ontinyent

francisco BOLINCHES


catàleg miguel a. BONILLA REFLEXIÓ 100 x 90 Acrílic sobre llenç

50 anys de plàstica a ontinyent

pàgina 9

miguel CAMERO

MI HIJA 100 x 130 Oli sobre llenç


FINESTRA AL RAVAL 100 x 81 Oli sobre llenç

catàleg

pepe CASTELLS

pàgina 10

maría CASTILLO

50 anys de plàstica a ontinyent

ROSAS 55 x 46 Oli sobre llenç


catàleg eusebi CERDÁ

TOLEDO 100 x 180 Acrílic sobre tauler

pàgina 11

javier CERDÁ

BOCAIRENT 84 x 77 Acrílic sobre llenç

50 anys de plàstica a ontinyent


charles DEMEUSE

pàgina 12

enrique FERRERO

DONA 45 x 25 Fusta

50 anys de plàstica a ontinyent

catàleg

BOUQUÉ FORAL 57 x 45 Acurel·la


AIELO DE MALFERIT 100 x 120 Acrílic sobre tauler

PITERES 100 x 81 Oli sobre llenç

catàleg

guillermo F E R R I

pàgina 13

fernando GARCÍA DE JUAN

50 anys de plàstica a ontinyent


CASTELLAR / JAEN 81 x 100 Acrílic sobre tauler

pàgina 14

catàleg

elías GÓMEZ

PAISATGE 100 x 90 Acrílic sobre tauler

e n r i c HERRERO 50 anys de plàstica a ontinyent


CASERIO 35 x 25 Pastels sobre paper

pàgina 15

miguel LAPIEDRA

catàleg

antonio JORDÁ

ramón INSA CARTELL FESTES 1953 50 x 70 Témpera sobre paper

EL PONT VELL 38 x 55 Oli sobre llenç

50 anys de plàstica a ontinyent


vicent LLIN

pàgina 16

bautista MARTÍ GARCÍA

50 anys de plàstica a ontinyent

RETRATO 43 x 30 Plomí

catàleg

EL RAVALET 54 x 45 Oli sobre llenç


SEGLE XXII 60 x 75 Tacat sobre llenç

catàleg

joan MARTÍ

OCÁS A GUADALEST 80 x 100 Acrílic sobre tauler

pàgina 17

fra n c i s c o MARTÍNEZ

50 anys de plàstica a ontinyent


CAPITÁ SOLIDARI 80 x 80 Oli sobre llenç

mª angels M O R A

catàleg pàgina 18

ricardo MORALES

50 anys de plàstica a ontinyent

ESTELA ANCORADA 150 x 65 Ferro i fusta policromats


catàleg

ENTRE DUES LLUMS 60 x 46 Oli sobre llenç

antonio PASTOR

EL PONT NOU 64 x 56 Oli sobre llenç

50 anys de plàstica a ontinyent

pàgina 19

rafael PENADÉS FERRERO


reme PÉREZ

catàleg

MIGRACIÓ II 80 x 120 Acrílic sobre tauler

DUNES I PITERA 85 x 105 Acrílic sobre tauler

pàgina 20

francisco POZO

50 anys de plàstica a ontinyent


catàleg angels PUIG

CAMI I PITERES 70 x 70 Acrílic sobre tauler

PAISATGE D´INTENRIOR 80 x 100 Acrílic sobre tauler

pàgina 21

josé m. REIG

50 anys de plàstica a ontinyent


catàleg

CASAS IBÁÑEZ 81 x 100 Acrílic sobre tauler

maría REIG

GALOPADA 100 x 100 Acrílic sobre tauler

pàgina 22

joan SANZ BOCAIRENT 80 x 80 Acrílic sobre tauler

50 anys de plàstica a ontinyent


REVERVERACIÓ 100 x 100 Tècnica mixta

josep g. S A N Z

MENINA 81 x 70 Oli sobre llenç

catàleg 50 anys de plàstica a ontinyent

pàgina 23

vicent SATORRE


catàleg

ROTHKO WASSINGING (MOG) 90 x 90 Tècnica mixta

carlos SEGURA

PRIMAVERA 60 x 60 Acrílic sobre tauler

pàgina 24

vero SANZ

50 anys de plàstica a ontinyent


catàleg mª carmen TEROL

HOMENATGE A JOAN 80 x 66 Acrílic sobre tauler

PAISATGE URBÀ 80 x 120 Acrílic sobre tauler

pàgina 25

b l a i TOMÁS

50 anys de plàstica a ontinyent


AMANEIXER AL POBLAT MARITIM 60 x 73 Oli sobre llenç

jaime e. TOMÁS

catàleg

EL CLARIÀ PER ONTINYENT 120 x 81 Acrílic sobre tauler

pàgina 26

juanfra TORMO

50 anys de plàstica a ontinyent


catàleg

S/T 60 x 45 Instal·lació

xeles TORTOSA MANS 30 x 40 Bronze

BODEGÓ EN BLAUS 100 x 81 Acrílic sobre tauler

pàgina 27

fina UREÑA

50 anys de plàstica a ontinyent


POMA ROJA 70 x 70 Acrílic sobre tauler

rafael VAELLO

catàleg FANTASÍA FLORAL 75 x 85 Pastel sobre paper

pàgina 28

mª amelia V A L L S

50 anys de plàstica a ontinyent


catàleg

BODEGÓ AMB PEBRAÇOS 75 x 60 Oli sobre llenç

teodoro VALLS

TARDOR AL RIU 60 x 60 Acrílic sobre tauler

pàgina 29

carlos VIDAL

50 anys de plàstica a ontinyent


BODEGÓ 46 x 38 Oli sobre llenç

catàleg

rafael PENADÉS VALIENTE

pàgina 30

juan VIDAL

ANTES DEL RESPOSO 114 x 114 Fotografía

50 anys de plàstica a ontinyent


CRÈDITS Segona Exposició Col·lectiva organitzada per FONT d'ART amb motiu del 50é Aniversari de la seua fundació, dedicada al record dels socis de la seua primera i segona època: 1959-2009. © FONT D´ART 2009 © AJUNTAMENT D´ONTINYENT 2009 © CENTRE COMERCIAL I D´OCI EL TELER - ONTINYENT 2009 Textos: Blai Tomás Ibáñez, Regidor de Biblioteca, Museus, Arxius i Publicacions de l´Ajuntament d´Ontinyent Mª Angels Mora, Comissària de l´Exposició y membre de FONT D´ART Correcció lingüistica: Vicent-Enric Herrero Guillem Selecció d´obres per a l´exposició: Mª Angels Mora, Comissària de la mostra. Disseny, fotografia i maquetació del catàleg: Francisco Pozo Dissenys dels logotips del 50è Aniversari: Miguel A. Bonilla i Xeles Tortosa Impressió: GRAFICAS BORMAC, S.L. Agraïments: FONT D´ART agraïx la gran col·laboració i ajuda que ha rebut de tots aquells socis de la primera i segona etapes de l'associació i, si ja no son amb nosaltres, als seus familiars i amics, que tan desinteressadament han cedit les obres exposades en esta Sala. Sense el suport i entusiasme rebuts de tots ells, no hauria sigut possible portar fins als nostres conciutadans este testimoni de cultura plàstica i que van protagonitzar els pioners de la creació artística a este poble on van anar integrant-se en el seu si al llarg dels anys 60 del passat segle. Fem extensiu aquest agraïment a les institucions pùbliques i privades que han donat suport econòmic i social a este esdeveniment, especialment a l´Ecm. Ajuntament d´Ontinyent i al CENTRE COMERCIAL i D´OCI EL TELER D´ONTINYENT.


Organitza

Promouen i patrocinen

CENTRE COMERCIAL I D´OCI EL TELER Cushman & Wakefield Pintor Segrelles, 1 46870 ONTINYENT / València

Amb el suport i col·laboració de

CENTRE COMERCIAL I D´OCI EL TELER Del 10 de juliol al 2 d´agost de 2009 SALA D´EXPOSICIONS DE LA TERCERA PLANTA Inauguració: Divendres 10 de juliol, a les 20,00 hores.