Page 1

12-5-13

INTER-VIEW'S

Buff&Sons recicla musicalment l’Escola Intermunicipal del penedes Pagina-13

La vida amb una mica de salsa es mes divertida Pagina-15

5 euros


Avui parlem de l’ESO El primer dia de l’ESO, estava nerviós per que no sabia en la classe que aniria, ni a qui coneixeria, ni les assignatures que em tocaven, ni si em trauria l’ESO. El primer mes de curs em va costar fer amics, però al cap d’un temps em vaig integrar mica en mica al grup de la classe. A mesura que anaven passant el temps l’ESO se’m feia pesat i només havia un curs. A segon de l’ESO ja havia conegut a molta gent i coneixia com eren els

professors i les assignatures que feia. Llavors vaig estudiar molt per passar a tercer encara que em va costar una mica . A quart de l’ESO després d’haver vist el que vaig fer l’any passat i de veure la sort d’haver passat, aquest any em vaig posar les piles per no tornar a repetir l’experiència de l’any passat. Gracies a això ara em veig amb la possibilitat d’aprovar aquest any. A tercer de l’ESO em vaig atabalar amb els estudis i vaig passar del tema,

vaig començar a faltar a classe, venia desprès del pati, em van expulsar unes quantes vegades a cassa i em van dir els professors que si seguia així repetiria curs. Llavors m’ho vaig plantejar i vaig la oportunitat de recuperar-les en Juny i a Setembre. I amb molt de esforç i estudi vaig aconseguir passar a quart.

2


Denúncia Estimats ciutadans, informem que aquest mes, hem vist casos d’incivisme a les vies del tren direcció Barcelona, partint de Vilafranca del Penedès. Ens agradaria prescindir d’aquests problemes, ja que netejar les parets i els trens, te un cert cost. A partir del 1 de juliol, s’imposaran multes a la gent que presenti conductes incíviques tant a la zona ferroviària, com a totes les altres zones, de l’àrea de la zona de Barcelona.

3


Esports en acció El dia els grups de 4t d’ESO van anar a la piscina municipal de St. Sadurní d’Anoia. Allà es van repartir els alumnes que havien fet cursets i els que no, en dos carrils diferents. Es van fer diferents piscines, unes amb els “churros” i altres amb unes taules petites per practicar diferents maneres de nedar.

El dia 30/4/13 es va anar a Vilanova a fer un torneig de voleibol. Es van fer unes eliminatòries i al final es van fer uns partits els primer amb els primers , els segons amb els segons, i els tercers amb els tercers. Els dos últims equips guanyadors van fer la final. Ens ho vam passar bé ja que després d’acabar els partits de voleibol ens van deixar fer el que volguéssim com banyar-nos, anar a donar una volta, etc.

El primer dia de l’equip 4, es va fer “spinning”, vam estar una hora suant cansats de seguir la música. Quan vam acabar estàvem cansats i amb les cames fetes pols .El segon dia, vam fer “body pump” . Es feien diversos tipus de peses al ritme de la musica, i per cada cançó es feien diferents exercicis. Al final es van fer estiraments. El tercer dia, es va fer “pilates” es feien exercicis de relaxació i diferents tipus d’estiraments, com obrir-se de cames. El quart dia, es va fer “step” que consisteix en agafar una peça de plàstic amb forma rectangular que serveix per pujar i baixar al ritme de la musica combinant-ho amb moviments de ball.

El dia de rugbi vam anar 4t A i 4t B a les pistes de futbol per fer un partit de rugbi de 1h i ens vam divertir fent placatges, fent melés ... i va acabant guanyant l’equip de 4t B.

4


Què pensa la gent Creus que la crisis econòmica és culpa del Partit Popular? SI:

4

NO :

21

A VEGADES:

5

SI NO A VEGDES

Creus que les retallades serviran per alguna cosa?

SI:

2

NO :

22

A VEGADES:

6

SI NO A VEGADES

5


Si tinguessis el capital dels caps polítics, tindries comptes bancaris a paradisos fiscals? SI:

3

NO :

23

A VEGADES:

4

SI NO A VEGADES

Creus que la crisis economia afecta a la classe alta? SI:

0

NO :

25

A VEGADES:

5

SI NO A VEGADES

Creus que la independència catalana és la solució de la crisis econòmica actual? SI:

5

NO :

20

A VEGADES:

3

SI NO A VEGADES

6


Catellera Any: 2013. Durada: 105 min. Sinopsis:Ja han passat dos anys de les seves boges vacances a Tailàndia i els tres inseparables amics Phil, Stu i Doug han posat seny definitivament. L'únic que no aconsegueix redreçar la seva vida és el llunàtic d'Alan, sense metes en l'horitzó i sense cap medicació que el controli per no ficar-se en embolics. Imbuït en una crisi personal galopant, reuneix als seus tres col · legues perquè l'acompanyin a una clínica de rehabilitació, en el que promet ser un altre cúmul de desastres i despropòsits.

Duración: 112 min. Fecha de estreno: 07 / 06 / 2013. Sinopsis: Un jove nord-americà es veu barrejat en un assumpte tèrbol de tràfic de drogues i acaba sent detingut per la policia. Després de ser delatat per un amic i còmplice, la justícia li imposa una llarga sentència a la presó. El seu pare, John Matthews, es nega a acceptar la condemna i tracta de treure a tota costa al seu fill de la presó. Per això, arriba a un acord amb la DEA per infiltrar -se en un càrtel de la droga i trobar un perillós traficant a canvi d'una reducció en la sentència del seu fill.

7


Duración: 145 min. Fecha de estreno: 24 / 05 / 2013. Sinopsis: Des del seu últim cop a un perillós mafiós, Dom i Brian són homes rics, encara que viuen com pròfugs de la justícia lluny dels Estats Units. Mentre l'incansable i obsessiu agent de l'FBI, Luke Hobbs, segueix, sense èxit, la pista d'una banda de conductors mercenaris molt perillosos que té en escac a les forces policials de dotze països. No obstant això, se li ocorre una proposta, a priori desgavellada: reclutar la banda de Dom i Brian per atrapar a canvi de l'esperat indult.

Duración: 100 min. Fecha de estreno: 17 / 05 / 2013. Sinopsis:Feliços anys 20. Nick Carraway és un aspirant a escriptor que busca inspiració per a la seva primera novel · la en l'esplendorosa ciutat de Nova York. Són els anys de la prohibició, l'charleston, del jazz i dels nous rics en una societat que pretén oblidar ràpidament la tragèdia de la I Guerra Mundial. El seu veí, el misteriós i solitari magnat Jay Gastby és l'home del moment: les seves sumptuoses festes han captivat l'alta societat a més de la seva cosina Daisy, infeliç en el seu matrimoni.

8


Diari d’una escapada El dia dilluns 18 de Març, vam anar cap a Puigcerdà, a passar cinc dies amb els companys, companyes i professors de l’escola Intermunicipal de l’Alt Penedès. Vam marxar de l’escola a dos quarts de nou del matí amb un autocar de color groc, cap a una estació de servei per a esmorzar que estava a la vora de Puigcerdà, i des d’allà, vam anar a deixar l’equipatge a l’alberg on ens vàrem quedar les quatre nits. Després, vam anar a passar la tarda a Vilafranca de Conflent, on vàrem visitar el castell, que es diu Fort Libèria. Aquest castell, té uns passadissos molt interessants que van per a sota del castell.

Aquest castell, també té una gran història molt interessant, que ens va explicar una noia amb francès. Al acabar la explicació, vam baixar per 750 escales soterrades que portaven al peu de la muntanya on estava el castell, i des d’allà, vam anar cap al autocar, i de l’autocar, Llívia, perquè

havíem de recollir el material per a l’endemà, poder esquiar. Al acabar de posar-ho tot a dins de l’autocar, vam dirigir -nos cap a l’alberg, per sopar i dormir per demà esquiar. El segon dia, vam anar a Les Angles a esquiar tot el matí, i part de la tarda. Allà va esquiar amb els monitors al matí, però a la tarda, degut a un error de comprensió, l’estona que havíem d’esquiar a la tarda, la vàrem passar sols, amb un grup, però ens ho vam passar tant o mes bé que amb el monitor. A l’acabar d’esquiar, vam anar cap al pavelló poliesportiu de un poble, que estava per allà a la vora de Puigcerdà fins una estona després que es faci fosc, i vam anar a sopar i dormir un altre cop a l’alberg. El tercer dia, vam anar cap a pistes un altre cop per esquiar el matí i la tarda. Vam esquiar, amb els monitors al matí, i a la tarda, vam esquiar pel nostre compte. A la tarda, quan vam acabar d’esquiar, ens vàrem dirigir cap al Banys de Llo, que son uns banys termals. Allà, vam estar tota la tarda, i al acabar, vam anar a Puigcerdà, a sopar, i a dormir.El quart dia, ens vàrem dirigir a Les Angles, per a esquiar per últim cop.

Al matí, vam esquiar amb els monitors, i a la tarda, pel nostre compte. Quan vam esquiar amb el monitor, ens va ensenyar llocs on podíem anar i divertir-nos, i a la hora de dinar, ens van donar un diploma. Després de dinar, vam esquiar pel nostre compte, i a última baixada, la vaig fer des de dalt de tot, fins al peu de l’estació. Al acabar la jornada d’esquí, vam anar a donar un tomb per Puigcerdà, i després cap a l’hotel a sopar, i després, els professors, i la gent de l’alberg, van organitzar una discoteca per a nosaltres, i la altre gent d’una escola de Barcelona. El cinquè dia, vam haver de fer les maletes, per a marxar cap a Sant Sadurní d’Anoia, i vam parar a Castella de N’Hug, a visitar unes fonts molt boniques. I al acabar, vam anar cap a l’escola, i de l’escola, cap a casa. Marçal Font Forns

9


Xerrada a la Fassina El dia 10 de juny els alumnes de 4t d’ESO van anar a la Fassina de St. Sadurní. Quan vam arribar havia un Dj que ens va fer una introducció preparada per el que farien desprès. Després va sortir al escenari va pujar un policia local i ens va explicar una experiència que havia

tingut quan va entrar al cos de policia. Quan va acabar el policia, es va veure un vídeo d’accidents,i desprès va pujar el cos de bombers. Desprès va pujar una dona que treballava en una ambulància i ens va explicar la seva anècdota. Desprès van posar un altre

vídeo d’accidents. A continuació va pujar un traumatòleg que també ens va explicar les seves anècdotes. Al final va pujar una dona que havia tingut la mala sort de tenir un accident de trànsit i ens va explicar que es va morir la seva filla, el seu marit i les seus sogres.

10


Treballar a la radio El dia 10 de juny a l’escola Intermunicipal del Penedès a la sala d’actes ens van fer la xerrada sobre la radio .En representació de rtve va vindre una dona que es deia Consol Sáenz, presentadora del gran quilombo i ens va explicar les característiques de la radio i del seu canal de la radio on ella treballa. Ella ens va explicar que treballar a la radio no es tan fàcil de fer ja que esta tot el dia buscant noves informacions, anant d’un lloc a l’altre sense parar.

Teniu horaris?

Al principi tenen horaris. Ella entra e ales 10:30 i no acaba fins a les 18:30, pero de vegades no es segueixen quan hi ha alguns esdeveniments importants, i es poden arriba a passar un dia sencer fora.

Si i fins i tot hi ha un estudi que diu que la majoria dels divorcis pasa en els medis de comunicació.

Comes que as tingut interès per la ràdio i no per una altre cosa?

La crisis us dona mes A ella li agradava molt el món informació? Si la crisis si que dona molta informació i cada poc es va actualitzant. Gracies això s’ha pogut fer una nova area de noticies de política.

El treball a la radio afecta a la vida quotidiana?

del periodisme i com la radio va ser el que li va donar la primera oportunitat es va quedar allà però si la primera oportunitat se li agüés donat la televisió s’agüés quedat amb la televisió.

11


Pallassos al món El dia 11de juny de 2013 va vindre a l’inter un home que es deia Oscar. Ell va vindre per explicar-nos els seus viatges que va fer. Ell el que feia es anar a llocs pobres com Israel, India, etc, i feia espectacles per als nens i ferlos riure i donar-los una esperança de vida. Ell no sabia cap llengua per poder comunicar-se amb ells i la seva virtut es fer-los riure amb la expressivitat del cor. Desprès d’haver-nos explicat tot això ens va donar un missatge de que lluitem per els nostres somnis i que tenim moltes oportunitats que els altres no poden tindre. Ens va donar un dibuix fet pels nens per on a passat fins ara i en cada dibuix es podia veure el somni que tenien els nens d’allà.

Amb quin idioma parles quan vas fora? Ell no sap cap idioma per poder parlar i ell ho diu que parla amb el cor.

Quin ha sigut la teva millor expedició? La que faré i les que ha fet fins ara perquè ell esta fent el que mes li agrada.

12


Espectacles

E

l concert del Bufa & Sons, es un grup de música que utilitza objectes com per exemple una escala com instrument de vent. Van tocar mes o menys 10 cançons amb diferents tipus d’objectes que feien servir d’instrument, així aconseguint diferents sons de percussió, de

Preguntes: Les cançons que toqueu, son de creació pròpia, o d’altres autors? Ehhh, moltes son nostres, i algunes no. Us està afectant molt les retallades en cultura? Ens esta afectant molt..., si. Home, ens està afectant. A nosaltres no, no gaire, m’imagino que hi ha gent que si, les orquestres que son més grans, si. I la pujada del IVA del concerts al 21%, també. Perquè converteix les entrades en molt cares. Perquè..., es la manera de ser Opinió personal els millors. Per què vau co- La gent del públic va reaccionar amb emoció en veure que es mençar a treballar amb ins- podria aconseguir aquells sons amb els objectes quotidians. truments fets amb objectes reciclats? molta gent que ho fa molt bé, tu; en canvi, que toqui la cadira, quanta gent hi ha? Ningú. Per molt malament que ho foti, ningú serà millor que jo. 13


Cap de setmana a Vic El mes d’octubre vam anar de sortida a Vic amb totes les classe de 4t ESO. Teníem que fer preguntes a les persones per fer el treball. Desprès de fer les preguntes vam anar a visitar els punts d’interessos. Primer vam anar al Mercadal on hi havia molta gent ja que

es on esta el mercat, desprès vam anar a la Casa de la ciutat vam entrar per fer fotos i preguntar coses d’aquet lloc. Ja era la 1 del migdia i tenien gana i vam anar a La cafeteria restaurant pizzeria i vam menjar. Desprès en continuat amb la nostra ruta. Seguidament

em anat a la Catedral i estava tancat ja que feien obres, desprès em anat a l’albergueria i les Muralles de Pere III. I per últim el Temple Roma i per sort estava obert i vam entrar a fer fotos i a informar-nos.

14


Ball de saló Em ballat salsa una musica quotidiana llatinoamericana i es un ball amb molt de ritme. A Ef. em fet aquest tipus de ball, a principi ens feia una mica de por, per que no sabien moure’n al ritme de la musica i ens feia vergonya. Amb el pas de les classes que anàvem fent anàvem agafem el ritme i es feien cada cop mes fàcil.

El s passos que ens van ensenyar van ser “pas basic, aspirina, matrimonio, dile que no” etc. Aquests passos ho ballaven en parella a vegades ens perdien per que tenien que anar al ritme de la cançó, en qüestió de practiques ens van sortir bé. I el dijous 6 de juny em anat al gimnàs a ballar tot 4t, van fer parelles, i en fet tots els passos amb el professor que ens guiaven. Així ens va sortir molt bé el ball de salsa va estar molt divertit ballen amb tothom els companys de 4t.

Desprès d’haver estat en el Equip 4 fent difetens activitats va vindre un profesor d’allà a fer nos una cesio de Zumba. Desprès d’acabar de fer els balls vam anar a canviar per preparar-se per la cesio de zumba.

Els alumnes que van participar se’ls veien que s’ho passaven bé fent diferents passos, uns de mes ràpids i uns altres de mes lents però sempre seguint el ritme de la musica. Tots els alumnes s’ho van passar bé i se’ls veien enèrgics.

15


Oròscop alimentación. Por el resto, no se espe- En el amor, las correcciones que has ra un día complicado. hecho en en comportamiento con tu ACUARIO pareja harán que os sintáis bien en el En el trabajo, las pequeñas molestias día de hoy y esto es mucho después Seguirás con ciertos problemas a nivel en el estómago pueden hacerte sentir de algunos días malos. económico, pero no vas a poder hacer un poco incómodo, pero si tienes pacimucho para mejorar este aspecto. Deencia, verás como acabarás bien la bes recurrir a la familia solo si realjornada. mente lo necesitas. CANCER Buen día en el amor, sobre todo si tiEn el trabajo, tendrás cosas por hacer Hoy seguirás como siempre en cuanto enes pareja, ya que estar con ella será y esto será en lo que debes centrarte a la alimentación y a tus rutinas de algo que te hará sentir mejor. Puedes hoy. Deja a los compañeros de lado y gimnasio, pero deberías intentar ir un contar con ella para todo. ponte con las tareas para acabarlas poco más adelante con el deporte, pronto. pues es algo que te favorece. TAURO Hoy será un día en el que te sentirás bien al lado de tu pareja y de tus amigos, por lo que no tendrás un día com- Hoy será un día en el que tendrás la suerte de tu lado, por lo que debes plicado a su lado usarla para aclarar todos los temas que tienes pendientes. PISCIS

Disfruta de una jornada de lo más tranquila en el trabajo y verás que las El día será bastante agradable para ti y cosas irán saliendo a la perfección. cualquier novedad que llegue en este Tendrás a los compañeros de tu lado. aspecto será para mejorar tu situación personal. Aprovecha estos cambios En el amor, si no tienes pareja, hoy no cuando lleguen. saldrá pero sí tendrás la ocasión de conocer a muchas personas nuevas a Hoy tendrás un día bastante tranquilo las que añadir a tu círculo de amigos. en el trabajo y no va a haber muchas cosas por hacer; es un buen día para lidiar con los asuntos pendientes. GEMINIS En el amor, la situación de celos y difeHoy tendrás un día lleno de emociorencias de opinión que tenéis con la pareja es algo que os puede distanciar nes y la manera en la que estas te afecten dependerá solo de ti. Busca un poco hoy, pero se solucionará ayuda si lo consideras necesario. pronto.

ARIES Día con algunas molestias en el estómago, por lo que será mejor que hagas un poco de dieta en cuanto a la

Buen día en el trabajo, pues podrás ponerte a desarrollar tus tareas rápidamente y conseguirás los resultados que estabas esperando. tendrás éxito en este nuevo trabajo que tienes.

Eres una persona excepcional que siempre intenta ayudar en lo que puede, pero debes ir con cuidado con ello en el trabajo, pues algunos de los compañeros no son tan honrados. Si no tienes pareja, hoy es el día ideal para salir a conocerla, pues verás que las personas que más te gustan se fijarán en ti como nunca antes lo habían

LEO Llegará una situación algo complejo en la familia, la cual hará que la salud se resienta mucho por el estrés que te causará. Intenta solucionarlo cuanto antes. Deja de lado los comentarios de los compañeros, pues por mucho que te duelan, estos solo tienen la importancia que tú les quieras dar. Nunca lo olvides. El amor será el mejor aspecto que tendrás hoy si tienes pareja, pues verás que esta hará todo lo posible para ayudarte a solucionar los problemas que te lleguen. 16


Hoy será un día en el que no te acabarás de sentir con muchas VIRGO ganas para salir. No estás obligaEl día no será de los mejores en do a nada y seguro que tanto los el aspecto de la salud y es que te amigos como la pareja lo entenderán. levantarás con pocos ánimos y con mucho dolor en la espalda. Intenta ir al gimnasio. ESCORPIO Debes evitar esfuerzos que te puedan traer problemas a la saTendrás un día bastante complelud, pues esta no se encuentra to en todos los aspectos, pero en uno de los mejores momendebes tener claro que lo puedes tos. Intenta hacer cuanto menos superar todo. Acuérdate de esto mejor. cuando pienses que no puedes hacer algo. Tu pareja te puede ayudar mucho a aliviar las molestias que En el trabajo, las dudas serán tengas en la espalda, pero debes algo que no te ayudarán a desardejarla. Intenta no ser tan arisco rollar tus tareas de la mejor macon ella por muy mal que te en- nera. Es mejor que dejes las ducuentres. das de lado y preguntes lo que no sepas.

pendiente.

Los celos que has empezado a sentir no son lo que más gustará a tu pareja, así que intenta que El día será bastante tranquilo, no se vean tanto y trabaja para pero debes ir con cuidado con una situación económica compli- fortalecer la relación. cada. Pese a que no tienes mucho dinero, es mejor que pagues los recibos que te lleguen. SAGITARIO

Hoy será un día de lo más tranquilo en el trabajo, por lo que puedes relajarte un poco y trabajar sin presiones. Verás que tendrás mejores resultados.

LIBRA

En el trabajo, verás que la situación de la empresa no es de las mejores pero que podéis ir tirando. Piensa en positivo si ves algún pequeño retroceso hoy.

El día será bastante bueno para ti, pero tendrás la sensación de que hay algo que se te está escapando de las manos. Analiza bien todos los asuntos que tengas

Disfrutarás mucho de tu trabajo hoy si lo tienes, pues las cosas empezarán a verse mejor de lo que se veían hace unos días. Tendrás más trabajo. Es un día ideal para estar bien con tu pareja, pues a ambos os están saliendo bien las cosas. Verás como ahora os podréis permitir cosas que hasta ahora no podíais.

CAPRICORNIO Hoy será un día en el que la suerte te sonreirá por lo que puedes estar bastante contento y disfrutar de este maravilloso día que la vida te ofrece.

Hoy en el amor, las cosas con tu pareja no acabarán de estar de la mejor manera y es que debes intentar acordarte un poco más de las cosas que son importantes.

17


Entrevista On vas néixer?

footing.

Va néixer a St. Sadurní.

T’agrada treballar aquí o algun lloc més professional?

On vius ara? Ara viu a Vilafranca desde fa 15 anys.

Quins estudis vas fer? Va fer batxillerat a st. josep, cou a l’inter i despres va estudiar matemàtiques a la UAB.

Sobre la teva professió que es el que més t’agrada? Donar coneixements als nous alumnes.

T’agrada algun esport que hagis practicat? Li agradava el hoquei i ara fa

Va treballar a un altre escola a badalona, pero es millor l’ambient i el funcionament a l’inter. Explica’m alguna experiència que hagis tingut. Aqui a l’escole esrecorden les colonies sobre tot les colonies del delta on hi habia molt on rotllo amb els alumnes. Explica’m universitàries.

anècdotes

Com a protesta contra l’augment tasses universitaries es va convocar una vaga i van ocupar l’edifici del rectorat de la universitat.

Com et vas sentir el primer dia de la universitat? Va descobrir que havia una gent diferent a la del Penedès.

Com et vas sentir el primer dia de feina aquí a l’inter? Va sentir emocio i recordava les vivències que habia passat com alumne.

Tens anècdota curiosa?

afició

Quan va treballar a badalona compartia pis amb una drak queen, ella tenia una coleccio de plataformes i vestits, es feia els barrets de drak queen a cassa i un dia la va acompanyar a una actuació al pacha del port olímpic.

18

Credit