Page 1

Hell av en

DIREKTØR Idéfabrikken

R UTFORDRE

Kundemagasin for fonnfjell design

Mille og Max

TROLLER MED APP STORE 1 Utgave 3


2

Ansvarlig utgiver: Fonnfjell design as Design: Daniel Gullstad Redaksjon: Heidi Bjørnås, Daniel Flaamo, Turid H. Forbord, Daniel Gullstad, Martin Gramnæs og Geir Olav Flåan Foto: Eir Jørgen Bue

Trykk: Skipnes Kommunikasjon AS Papir: Omslag 300g Amber Graphic/ innmat 130g Profi Matt Opplag: 2000


Det går én vei! Hvert år går vi og venter på oktober! Da starter jobben med å lage årets magasin. Denne gangen har vi tatt spranget fra feiring av 5-årsdag til post-it-krig. Mine ansatte viser gang på gang at kreativiteten vokser videre. Vi høster stadig nye og spennende oppdrag, både fra eksisterende og nye kunder. Post-it krigen som Fonnfjell design satte i gang på Stjørdal har allerede blitt en hit, noe Toyota og Torgkvartalet er gode eksempler på. Nå håper vi at mange andre også henger seg på utfordringen. La kreativiteten blomstre, ha det gøy på jobb! La deg inspirere; lag logoer, bilder, figurer eller hva du måtte finne på. La oss se vinduer fulle av post-it-lapper i alle fasonger og farger i vårt nærområde. Fra i høst er Fonnfjell designs hovedbase i Stjørdal. Dette har vi valgt fordi vi ønsker å være i nedslagsfeltet for vår kundemasse. Vi trives utmerket i fantastisk flotte lokaler på toppen av Torgkvartalet. Vi vil fortsatt være til stede i Meråker, vi har bare endret strukturen noe.

Økonomisk går det heldigvis én vei, og det er den riktige veien. Vi er stolte av en omsetning og et resultat som når nye høyder i år. Det viser at vi gjør noe som er bra. I inneværende år har vi fått flere nye kunder, blant annet Stjørdalens Blad og Rica Hell Hotel. De krever mye av oss, og det liker vi. Hos Fonnfjell design er dørene åpne. Stikk innom oss på toppen av Torgkvartalet i Stjørdal! Velkommen inn. Daniel Flaamo Daglig leder, Fonnfjell design as

3


HER ER VI! kan antagelig betegnes som et skoleeksempel på en gründer. Full av ambisjoner og visjoner, ser han muligheter i det meste. Idéfabrikken er et godt eksempel på dette.

jobber med gjennomføring og oppfølging av prosjekter. Marthe er “hekta” på design, og har en fenomenal evne til å hente fram hver enkelt kundes egenart. Stille og rolig dame med en passende kommentar til hva som helst når som helst. Hun er akkurat tilbake fra fødselspermisjon, og venter spent på tilstrømmende kunder.

jobber med gjennomføring og oppfølging av prosjekter. Fritt-talende og sjølgående dame i alle sammenhenger. Turid er kreativ og snartenkt, noe som kommer særdeles godt med i kundemøter. Jobbet bl.a. med: Rica Hell Hotel, sommerfestivalen og Viken Østre Gartneri.

er som en mor for oss. Hun tar seg av alle kontorfunksjoner, og er i tillegg journalist og korrekturleser

4


har ansvar for den digitale satsningen hos oss. Han har stort sett ingen problemer, kun utfordringer. Mistrives sterkt uten tilgang til internett. Han har i det siste jobbet med bl. a. Mille og Max, Norway Husky Adventure og Rica Hell Hotel.

styrer “avisavdelingen”. Hun sørger for god kommunikasjon mellom redaksjoner, grafikere og Fonnfjell design, og har det overordnede ansvaret for at alle avisene produseres til rett tid. Turid ler lett, ofte fulgt av et klask med hånda i bordplata.

er bedriftens yngste medarbeider. Til tross for sin unge alder, har hun god erfaring fra jobb med avis. Hun løser det meste på strak arm. Monika er liten, men det er utenpå.

kom rett fra skolebenken til Fonnfjell design. Han jobber mest med byråoppdrag, men kan trå til med avisproduksjon dersom det trengs. Lærevillig, og nysgjerrig på alt som er nytt. Jobbet bl. a. med: Officer, Blues in Hell og bilbransjen i Stjørdal.

har jobbet med grafisk produksjon av avis i en årrekke, og er en racer i sitt fag. Hun er også en racer på sykkel, og tramper seg til jobben i sol, regn og snø.

brekker avis med en fart som de aller fleste kan misunne ham. Fotballgal fotballtrener som ofrer nesten alt for lagskjorta.

5


KODEKNEKKEREN bokapplikasjonen Mille og Max. Boken hadde ikke blitt en realitet uten Daniel. Han sørget for programmering som gjorde «appen» mulig. Også her ble han sittende time etter time til ting fungerte. I ettertid har han sørget for enkle løsninger som effektiviserer programmering av nye bøker. Han utvikler effekter som krydrer leseropplevelsen. Nå krydrer han også Fonnfjell design med sin kunnskap. Daniel var nemlig på vei til å starte eget firma innen 3Dvisualisering da han i stedet valgte å takke ja til stillingen i Fonnfjell design. - Det føles helt riktig å være ansatt. Jeg får praktisert faget mitt her også, sier han.

Reiseglad [Daniel Slungård]

Daniel Slungård(24) vet å knekke koder. Han er som skapt for digitale problemstillinger.

Når Daniel ikke jobber, så er han ofte ut og reiser. Etter videregående skole bodde han et halvt år i Australia. - Jeg er veldig glad i å reise, så etter videregående bevilget jeg meg selv seks måneder med sol og varme, rett nok under påskudd av å skulle ta nettstudier. Det gjorde jeg for så vidt også, og kom meg gjennom eksamen, men det var ikke mer enn det heller. Fristelsene sto selvfølgelig i kø for en unggutt fra landsbygda i Norge, så prioriteringene var nok ikke preget verken av logikk eller fornuft. Men jeg trivdes innmari godt, hadde bolig helt i strandkanten, og levde glade dager, mimrer den muntre ungkaren. På spørsmål om hvorfor han reiste hjem igjen, ler han godt. - Ja, det har jeg spurt meg selv om mange ganger. Jeg velger å tro at fornuften seiret. Jeg måtte hjem og fortsette med utdanningen, skulle jeg komme noen vei her i verden. Og den veien førte altså smått om senn til Fonnfjell design. Her kommer kunnskap om web-design, scripting, design av brukergrensesnitt, prosjektstyring og en del andre ting, godt med.

Beskriv deg selv med noen få ord.

- En smule sjenert, optimist, rastløs og kreativ. Han kom nettopp tilbake fra Unity-konferanse i San Fransisco. Fonnfjell designs relativt nye programutvikler har lagt et år bak seg i den kreative bedriften. Det hersker ingen tvil om at reklamebyråets egen Petter Smart vet å finne svarene på de aller fleste digitale gåtene. Som for eksempel da det nyinnkjøpte Canon 60D ikke hadde alle funksjonene den trengte. Daniel klarte å legge inn et eget program i minnebrikken slik at kameraet likevel kunne ta et bilde hvert tiende sekund over lengre tid.

Tusenvis av timer

Han har alltid hatt interessen og evnen for det digitale. Daniel vet å lete fram svar i jungelen av forum og nettsteder. Samtidig har han brukt flere tusen timer på nettside- og publiserings-

6

verktøy som Fonnfjell design benytter i dag. Daniel fikser det meste. - Jobben som interaksjonsdesigner og utvikler er midt i blinken. Jeg stortrives både med arbeidsoppgavene og kollegene. Ingen kan komme og si at det skorter på kreativitet i denne gjengen, ler han. Daniel har bakgrunn fra medier og kommunikasjon, og har en bachelor i multimedieteknologi. Gründerutdanning står også på cv`n. - Det kan bli litt lange arbeidsdager av og til, men det må man regne med, enten man jobber for seg selv eller andre, mener han.

App-streker

Daniel er en humørspreder, og latteren sitter løst. I sommer var han med og lanserte barne-

Hva liker du å lese?

- Lese og lese! Jeg er ingen lesehest, men det blir en god dose nettaviser i løpet av en uke, og noe faglitteratur.

Favorittmat?

- Favoritten er mors lasagne, og ellers er jeg veldig glad i grillmat.

Hva er ditt drømmereisemål?

- Steder med sol, palmer, hvite strender og klar sjø er sikkerstikk. F. eks. Hawaii, Cuba, SørAmerika og Kina. Skulle gjerne reist tilbake til Australia, og samtidig tatt en tur til New Zealand.


KREATIV krigføring Den siste tiden har vi sett en ny type krigføring. Post-itkrigen ødelegger ingenting - den skaper. Tør vi håpe på en verdenskrig? I september nådde krigen Oslo, og vi synes det er på høy tid at dette tar av også her i Trøndelag. Vi utfordrer derfor næringslivet til å bruke sine lokaler til kreativ utfoldelse. Er det synlig nok får dere kanskje svar! Hiv dere med, vær kreativ! Vi kan selvfølgelig hjelpe dere i gang - og det tar vi ikke et rødt øre for!

og

øy

W E pu B bl D ise E rin S gs I ve G rk N t

Det hele startet sommeren 2011 i kontordistriktet Montreuil like utenfor Paris i Frankrike. Dataspillselskapet Ubisoft utfordret nabobygget, bankgiganten BNP Paribas. Ubisoft klistret opp figurer i vinduene ved hjelp av post-itlapper. Da banken svarte med å rette en post-it-kanon tilbake på spillutviklerne, var det altså ingen vei tilbake. Krigen var i gang.

I tillegg til gode idéer produserer Idéfabrikken det meste av grafisk materiell


SLIPPER IKKE TAKET

[Bjørn Nagel Høgmo]

8


Bjørn Nagel Høgmo dekker stadig flere tak. Nå er takplatebedriften hovedleverandør for Coop Norge.

[Stig Vorum]

Takplatebedriften Verform ble i 1981 flyttet fra Verdal til Meråker. Siden 2006 har Bjørn Nagel Høgmo vært eier og daglig leder. Bedriften har seks ansatte, inkludert eieren. - Vi har en stabil arbeidsstokk som per i dag er akkurat passe stor for vårt marked. Ambisjoner om vekst har vi selvfølgelig, og potensialet er der. Vi må bare være sikre på at når vi utvider, så er utvidelsen kommet for å bli, sier daglig leder Høgmo. Bjørn kaller Verform et mini-konsern, noe han begrunnert med at alle operasjoner foregår innad i bedriften. - Produksjon, markedsføring, salg, regnskap, innovative prosesser, kontakt med forhandlere og leverandører og ledelsen i byggevarekjeder, oppdatering på tekniske nyvinninger og ellers alt som må til for at Verform skal være levedyktig, det gjør vi selv. Dette medfører en del reising og masse telefoner for å opprettholde kontakten med våre samarbeidspartnere, men det er det virkelig verdt. Vi er opptatt av å være tett på forhandlere og leverandører, og vi bruker mye tid på å holde oss oppdatert på tekniske løsninger innen både administrasjon og produksjon, sier han. Vil ta markedsandeler Bjørn Nagel Høgmo sier at både daglig leder, de ansatte og bedriften må utvikle seg positivt i forhold til markedet. Nye trender må hele tiden vurderes og diskuteres for å avgjøre om det er noe for selskapet. Verform har lenge hatt mange leveranser til Coop Norge, og nå har de tatt steget opp til å bli hovedleverandør. Dette merkes godt i bedriften.

- Bare i 2011 har vi fått 11 nye forhandlere, og vi har erobret marked både på Vestlandet og det indre østland. Det tar vi som et tegn på at vi gjør ting riktig, noe som motiverer til å stå på enda mer. Vi skal selvsagt ikke hvile på gode resultater, men bruke dem som grunnlag for enda flere framstøt med positivt resultat. Jeg er sikker på at vi kan ta markedsandeler i hele landet dersom vi jobber tøffere mot markedet. Det er blant annet dette vi har hatt, og fremdeles vil ha, hjelp av Fonnfjell design til. Fonnfjell design er en viktig og nødvendig støttespiller og sparringspartner for å kunne lykkes best mulig med den visuelle delen av vår markedsføring, sier den engasjerte bedriftseieren. Ny teknologi I 2010 lanserte Verform AS et beregningsprogram for tak. Da hadde de i to år hatt samarbeid med 4.-årssutdenter på sivilingeniørstudiet ved NTNU. I siste fase var det Cap Gemini som hadde hånd om prosjektet. - Programmet beregner det du trenger av informasjon for å legge tak, enten det er stort eller lite. Du får til og med en korrekt og detaljert oppmålingsveiledning og leggeanvisning, forteller Bjørn. Han uttrykker stor takknemlighet til Meråker kommune som bidro med støtte fra omstillingsfondet til dette prosjektet. Liten, men god Bjørn har god erfaring med at det går an å hevde seg i markedet, selv om man er forholdsvis liten. - Vi har et nært forhold til våre forhandlere, og ønsker å gi dem best mulig service i alle ledd. Leveringsdyktighet er avgjørende, og vi stiller krav til våre transportører for å sikre at varene leveres til rett tid, og i god stand. Kvalitetsmessig stiller vi høye krav både til egne produkter og det vi kjøper. For å holde posisjonen, må vi være blant de leverandørene det snakkes positivt om i markedet, sier han. Eieren ser oftest i femårsperspektiv når han legger planer for bedriften. - Utviklingen i markedet går rivende fort, både når det gjelder produksjon og datatekniske løsninger. Vi må hele tiden sørge for å ha omstillingsevne, og helst være i forkant av konkurrentene. Derfor planlegges nesten alle investeringer 5 år fram i tid, forklarer Bjørn, og legger til at han ser svært lyst på framtida for Verform AS. I 2010 omsatte bedriften for over 15 millioner kroner.

9


[Ă˜yvind Haugan]

10


Tett på kundene Nærhet til kundene. Det er på den måten kommunikasjonskjeden Officer stadig vinner flere kunder.

- God service, tett oppfølging og de beste mobile løsningene. Det er våre konkurransefortrinn. Salgsleder Øyvind Haugan er sjef for fem personer på Trondheims-kontoret til Officer. I en bransje som er beintøff, er det viktig å skille seg ut. Officer ønsker å skille seg ut ved å tilby det lille ekstra. - Det er hyggelig at mange av våre kunder sparer penger på å bytte mobiloperatør til Network Norway. Når vi får tilbakemelding fra de samme kundene om at de også blir enda mer tilgjengelig for sine egne kunder etter å ha tatt i bruk våre løsninger, forteller det oss at vi tar en rolle som forretningsmessig viktig partner for våre kunder. Det er viktig for å bygge de langsiktige relasjonene, sier Øyvind Haugan. Vokser raskest Øyvind Haugan og hans selgere og teknikere jobber med moderne mobile løsninger. Officer er landets raskest voksende forhandlerkjede innen mobil kommunikasjon. De omtaler seg som en landsdekkende utfordrer til de etablerte aktørene, og spiser stadig nye markedsandeler. - Vi tilbyr telefoni- og IT-løsninger for bedriftsmarkedet, sier Haugan.

Officer finnes 21 steder over hele landet. Trondheims-avdelingen er den eneste i Midt-Norge. Det er gjennom et samarbeid med Network Norway at kjeden er trygge på at de både nå, og i framtiden vil kunne tilby de beste kommunikasjonsløsningene for bedriftsmarkedet. - For oss er det ikke viktigst å ha flest mulig forhandlere, men å være til stede der kundene er, i følge salgsleder Haugan i Trondheim. Kundemagasin Til tross for sterk konkurranse opplever Officer økning i kundemassen. - Den største veksten i vår portefølje baseres på anbefalinger fra eksisterende og fornøyde kunder, sier Haugan. Siste framstøt på markedsfronten er et kundemagasin sydd etter samme lest som det du nå holder i hånden. - Vi ønsker å vise frem et knippe kunder som har valgt oss som leverandør. I kundemagasinet lar vi leseren bli bedre kjent med de forskjellige kundene, og håper dette kan ta leseren litt på ”baksiden” av det som allerede er kjent, og kanskje også oppdage ukjente aktører i trøndersk næringsliv.

11


Kortreiste

delikatesser i stilige

omgivelser

Miksen av lokale råvarer og moderne interiør faller i smak hos Banken Bar & Kjøkken. En drøm ble til virkelighet for eierne av Banken Bar da de føyde Kjøkken til navnet tidlig i 2011. - Vi ønsket å gjøre stedet til et sted for mer voksne gjester. I alle år har vi drømt om å lage en spiserestaurant med høy standard. Det har vi virkelig fått til, sier den ene av eierne, Jan Borge Larsen, stolt. Odd Ivar Husvang er medeier og daglig leder. Yngve Karlsen og Jan Inge Svensson er også med på eiersiden i restauranten som holder til vegg-i-vegg med gamle Fokus Bank. Familievennlig Konseptet siden starten for seks år siden er snudd bortimot opp-ned. Fra å være et utested med temmelig lav gjennomsnittsalder og innimellom høy “rølpefaktor” er det de mer voksne middagsgjestene som dominerer stolene nå. - Etter reåpningen i vår var det særlig mange bedrifter som var nysgjerrige og besøkte oss. Etter hvert har flere og flere familier kommet til, og vi ser faktisk en hyggelig utvikling fra uke til uke, sier

12

Jan Borge Larsen. For Banken Bar & Kjøkken er det viktig å framstå som et komplett restauranthus. Det betyr at det fortsatt er muligheter for å kombinere kulinariske opplevelser med musikalske opplevelser. I helgene er det fortsatt pianobar og ulike typer konserter i lokalene. Kortreist og ferskt I takt med at gjestene blir flere blir de også stadig mer kortreiste, slik at de står i stil med maten. Mens det blir flere og flere stjørdalinger som “venner” seg til den nye Banken Bar & Kjøkken, har maten vært kortreist helt siden konseptendringen. - Vi er en ferskvarerestaurant som serverer kun ferske matvarer. I all hovedsak kommer også råvarene fra nærområdet. Det er øl fra Inderøy, kjøtt fra Dullum Slakteri i Stjørdal, og sånn kunne vi ramset opp det meste. Etter beste evne plukker vi ferske råvarer fra Trøndelag, sier Jan Borge Larsen.

Spesielt Når maten er tilberedt på beste måte kan den nytes i temmelig spesielle omgivelser. Herrene Larsen og Husvang fikk inspirasjon så det holdt da de var på en interiørmesse i januar i 2011. - Vi fant noen nydelige sølv lysekroner som vi bare måtte kjøpe. Der fant vi også noen møbler, så da var det bare å komme seg hjem og starte jobben med å få resten av inventaret til å harmonere. Det gjorde vi i en kreativ prosess sammen med Fonnfjell Design, sier Jan Borge Larsen. Derfor går det nå i lilla og sølv i Banken Bar & Kjøkken. Krydderet er sitater hentet fra velkjente sanger malt på veggen. - Favorittsitatet i restauranten? - Vi har sitater på veggene fra toalettene i kjelleren og rundt om helt opp i 2. etasjen. Men det som sier mest er nok “I did it my way”, for det er akkurat det vi har gjort. Vi har gjort det på vår måte.


13


Han tenker strategi når han spiller sjakk og bridge på fritiden. De egenskapene har Bjørgvin Thorsteinsson også brukt til det ytterste innenfor veggene i Rica Hell Hotel.

[Bjørgvin Thorsteinsson]

Veldresset som en hotelldirektør skal være. Mørk dress, blankpussede sko, et bredt smil og et stødig håndtrykk. Bjørgvin Thorsteinsson er en hotelldirektør av sedvanlig slag. Men bak dressen og smilet finnes alle de egenskapene som har gjort ham til den “lengstvarende” hotelldirektøren ved Rica-kjedens største hotell. - Jeg begynte 3. mai 2003, men det føles som det var i går. Det har vært en kontinuerlig opptur. Den islandske aksenten lever fortsatt, men blandes inn i en herlig trøndersk dialekt hos 42-åringen som forsøkte mye før han landet på Rica Hell Hotel. Utdannet kokk, - et fag han praktiserte i Hamburg. Deretter to år som vinkelner og hovmester i London før han kom til Trondheims velkjente Royal Garden. Den aller største reisen var

14


imidlertid Bjørgvin med på i 1983. - Da jeg var 14 år bestemte familien seg for å flytte til Norge. Jeg hadde ikke noe valg. Planen var at vi skulle reise tilbake til Island. Slik gikk det ikke. Bjørgvin Thorsteinsson er islandsk i blodet, er islandsk statsborger, men nå er han bare i hjemlandet på besøk. Alt takket være innbyggerne i Fitjar i Sunnhordland. - Vi ble så utrolig godt tatt i mot. Derfor ble vi værende, og jeg har fortsatt masse familie som bor i området ved Fitjar. Ekstremt målbevisst Bjørgvin snakker varmt om Fitjar. Minnene derfra er utvilsomt sterke og gode. Men en ting Fitjar ikke er god på, er å “lage” langrennsløpere. Derfor er det selvsagt stikk i strid med all sunn fornuft at en islending, som levde ungdomstiden sin nesten i Nordsjøen, har blitt fullstendig hektet på langrenn. Og når Bjørgvin blir hektet, da blir han 110 prosent hektet, og han er ekstremt målbevisst. - Jeg fikk langrennsski i valentins-gave av min kone for fem år siden. Tidligere hadde jeg omtrent ikke gått på ski, så jeg måtte lære det helt fra bunnen av. Det startet jeg med i januar i år. Jeg fant en løype i skjul som jeg gikk hver kveld, og i slutten av januar gjennomførte jeg Marcialonga på åtte timer og ti minutter. I år skal jeg ned på 6-tallet. Til tross for en “lyske som var helt gåen”, og en kropp som hadde det vondt oppå et par ski som ikke var helt optimalt preparert i år; Bjørgvin står på startstreken igjen 29. januar 2012. - Jeg skal gå Marcialonga tre ganger. I 2014 skal jeg gå Vasaloppet. - 40-årskrisen som slår til for fullt? - Kanskje den også, sier Bjørgvin og slår opp et bredt glis. – Det er vel litt mer. Jeg har stor tro på å sette seg et mål og jobbe knallhardt for å nå det. Dessuten er langrenn den beste treningen jeg noensinne har forsøkt. Målbevisstheten er stor hos den islandske hotelldirektøren. Når han har satt

seg et mål skal det skje mye uforutsett om dette ikke nås. - Det stemmer godt ja. Jeg er målbevisst og går på for å klare målene, selv om det alltid dukker opp noen hindringer underveis. Størst i kjeden Målbevisstheten og strategievnene har vært viktige egenskaper for de drøyt åtte årene på Rica Hell så langt. Men i bunn og grunn ligger en arbeidsvilje og en arbeidskapasitet i tråd med islandsk tradisjon. - Vi er vante til at det er bånn gass hele året. Islendingene bretter opp ermene, har stor arbeidskapasitet og liker å jobbe. Det å ha en jobb man er glad i er viktig for meg. Ikke bare er Bjørgvin Thorsteinsson glad i jobben sin, han er glad i medarbeiderne sine. Mange av dem har han hatt i sin stab i mange år. - Jobben min her har vært en fantastisk reise. I 2003 kom jeg til et hotell som ikke så veldig bra ut. Det var “velbrukt”, umoderne og til tider også litt uprofesjonelt. De første par årene var jeg ikke veldig fornøyd, men hele veien har jeg hatt veldig stor tro på menneskene og produktene våre. Det bor utrolig mye i staben, og særlig de siste par årene har vi utviklet dette veldig. Forståelsen for hele produktet vårt har økt betydelig i hele staben. Alle er også opptatt av å ta ansvar for arbeidsmiljøet vårt, som sammen med maten er vårt viktigste suksesskriterium. Bjørgvin Thorsteinsson snakker seg varm om hotellets fortreffeligheter, naturlig nok. Han er klar over at han leder en unik bedrift. Det største hotellet i Rica-kjeden, ett av få hotell i landet med unike konferansemuligheter og ca 135 ansatte som jobber med det samme målet der framme: Det andre salget. - Vår hovedmålsetning er å få gjesten tilbake. Det får vi i veldig stor grad til, og vi får særdeles mange hyggelige tilbakemeldinger. Personalet vårt er, sammen med maten, et konkurransefortrinn.

Fortsetter på neste side

15


Et tredje konkurransefortrinn er i ferd med å reise seg ved Rica-hotellet. Hotelldirektøren gnir seg i hendene mens han snakker om Rica Amfi. Bortimot 100 millioner kroner investeres i den nye storsalen som skal stå ferdig i juni 2012. Da blir Rica Hell Hotel ett av få hotell i landet som har to storsaler med kapasitet på 700-800 mennesker i hver. - Det finnes ikke mange hotell som har mulighet til å holde konferanse for 700800 i en sal for så å forflytte dem inn til en ferdigdekket sal med plass for like mange. Rica Amfi blir kronen på Rica Hell-verket. Og ikke minst vil det gi alle stjørdalingene og trønderne nye muligheter til å få gode opplevelser med mat og kultur, sier en superstolt hotelldirektør.

• • • • •

for Oslo te hotell uten Norges størs 7 rom fordelt på 37 Ca 700 senger saler ner i 26 konferanse til 850 perso et it as p ka ar h Rica Hall personer konferanse itet til 1.000 as p ka ed m Rica Amfi 12. åpner i juni 20

ber 1968 Født 15. desem på Island vammstangi Oppvokst i H d i 1983 ar i Hordalan Flyttet til Fitj Utdannet kokk l Hotel r ved Rica Hel Hotelldirektø dheim Bosatt i Tron

16

8-retter. Det må bli en Favorittmat: i Reykjavik. el ilton-hot let H : ll . te o h tt ri Favo blir favoritten : Roma er og ål em is st re el tt lfr ri he Favo ge, var en: Sjakk, brid Gjør på fritid ed bikkja, lang m r ode, gå tu ri pe er en k nn is ve R på med , være sammen renn, lage mat og familie.


Skarvan og Roltdalen

VISER VEI

Skarvan og Roltdalen nasjonalpark ligger i kommunene Meråker, Stjørdal, Selbu og Tydal. Her er terreng som omfatter alt fra høgfjell til skog og store myrområder.

Nasjonalparken er rik på kulturminner. Man har blant annet funnet spor etter bosetting fra før svartedauden, og flere setergrender forteller om aktivitet i lang tid. Også samiske kulturminner er det mange av i nasjonalparken. Innenfor parkområdet er det funnet 22 samiske boplasser og mange samleplasser for rein.

Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark er blant Trøndelags største urørte skog- og fjellområder. Inne i nasjonalparken ligger turisthytta Schulzhytta. - Denne hytta er betjent, og ellers finnes flere ubetjente turisthytter like inntil parkområdet. Det er også en del private hytter i nasjonalparken, forteller Marit Østby Nilsen.

Infotavler Nytt av året er store, flotte infotavler ved innfallsportene til parken. Tavlene ble satt opp sommeren/høsten 2011, og forteller litt om nasjonalparken og kommunene den ligger i. Prosjektleder Marit Østby Nilsen sier at idéen med tavlene var å få mer informasjon ut til publikum - På tavlene er det generell informasjon om nasjonalparken. I tillegg inneholder hver tavle tur-tips med utgangspunkt fra innfallsporten. Og så har hver enkelt kommune litt informasjon om seg selv på de respektive tavlene. Selve skiltene har vi fått laget hos Fonnfjell design, og det er en jobb vi er svært godt fornøyd med, sier Østby Nilsen.

Innenfor parkens grenser finnes et stort antall blomster, fugler og dyr som står på Norsk rødliste, d.v.s. arter som står i fare for å dø ut fra norsk natur.

Det rager 20 fjelltopper på mer enn 1000 meter over havet i Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark. For toppturentusiaster er det bare å vrake og velge i godbiter. De som foretrekker å befinne seg på bakkenivå, kan beskue spor etter jernproduksjon i Roltdalen som er datert til ca år 350 f. Kr. til ca 500 e. Kr. I nasjonalparken er det også produsert kvernstein som ble eksportert til land som Russland, USA, Frankrike og Tyskland.


Sprø salat

rett fra jorda

Mangeårig jobbing med oppbygging av Viken Østre Gartneri har gjort at Ragnhild og Jonas Viken nå kan smykke seg med Nyt Norge-stempelet.

Nyt Norge er et kvalitetsstempel som sikrer forbrukere norske matvarer av høy kvalitet. Merkingen stiller krav til at produktene skal være norske og at de er produsert på riktig måte, både miljømessig og med tanke på etikk. Stolt Hos Viken på Frosta benyttes ingen kunstige sprøytemidler, og den friske salaten produseres i et miljø som fokuserer på sunnhet for en hver. - Vi er en av få grøntprodusenter i landet som velger å benytte Nyt Norgemerket på våre produkter, under eget merkenavn, forteller Ragnhild Viken. Dette er vi veldig stolte av, og vi vil med dette vise at vi står inne for de matvarene vi produserer. På hugget Viken produserer en rekke forskjellige salater samt et stort antall krydderurter. De leverer krydderurter og salat til dag-

18

ligvare og storkjøkkenkunder i Trøndelag og Nord-Norge. Det utvikles stadig nye produkter på Viken Gartneri, men det understrekes at dette ikke på noen måte går ut over eksisterende produktlinje. - Viken Gartneri er stadig på alerten i et marked som hele tiden endrer seg. Det er viktig for oss at produktene våre holder mål, samtidig som vi utvikler oss, sier Ragnhild Viken. Det er også derfor man har valgt å sette en Nyt Norgemerking også på de produktene som leveres under gårdens eget merkenavn. Allsidighet I tillegg driver Ragnhild og Jonas Sportssenteret på Frosta. Sunnhet og trening for folk flest er stikkord her. Ragnhild Viken forteller at Sportssenteret handler om trening og trivsel for folk flest. Her er det plass til alle, og vi setter fokus på at alle kan komme hit og trene, uavhengig av fysikk og ferdig-

hetsnivå. Folk skal kunne komme hit og ha det trivelig, på en sunn måte. Bedre helse for hvert individ. Positivitet Miljøet på både Viken Østre Gartneri og Sportssenteret oser av positivitet. Sunne, friske matvarer rett fra jorda, som er enkle å produsere, av høy kvalitet, som tilbyr sunnhet til folket - også gjennom trening. - Vi ser at både kunder og ansatte trives, og det er viktig for oss å få fram, avslutter Ragnhild Viken.


[Ragnhild Viken]

Bestselgeren ”Crispisalat” er bare ett av mange kvalitetsprodukter fra Viken Østre Gartneri på Frosta.

19


på tur i

EVENTYRLANDET

Kjenn at vinden rusker i hår og klær. La sol, regn og snø få fritt spillerom, og nyt opplevelsen.

Du trenger ikke reise i syv lange og syv brede for å oppleve dette. Litt nedenfor skoggrensen i Kopperå i Meråker, er det etablert en husky-kennel med navnet Norway Husky Adventure. Her kan du oppleve Meråkers «lille Alaska». Sentralt vinterland På denne gården har Bodil Bakken regjert sammen med samboer og hunder i mer enn ti år. Bodil har drevet med hundekjøring siden 1990, og flyttet til Meråker nettopp på grunn av de gode forholdene for denne aktiviteten.

20

- Her er det sikre snøforhold, og enorme områder å boltre seg på, både på norsk og svensk side av grensen. I tillegg befinner vi oss kun en snau times kjøring fra Trondheim Lufthavn Værnes, og i umiddelbar nærhet til Kopperå jernbanestasjon. Det gjør oss godt tilgjengelig for folk både fra inn- og utland, mener hun. Og utlandet er godt representert blant gjestene ved Norway Husky Adventure. - Vi har drevet mest markedsføring mot England, men også mot det øvrige europeiske markedet. Det har gitt god re-


spons, så hittil har vi hatt mest utenlandske gjester. Men nå merker vi at etterspørselen begynner å ta seg opp, også i lokalområdet. Det er selvfølgelig noe vi setter svært stor pris på, sier kenneleieren. Satser Kennelen har hunder av typen Alaska husky. Bodil forteller at den er avlet fram for å være den raskeste hunden i verden til å løpe over lange distanser. - Den er avlet fram kun med sikte på bruksegenskaper, og er ikke en registrert rase. Dermed er den heller ikke en utstillingshund. Ifølge Bodil er samspillet mellom hunder og fører det viktigste når man driver med hundekjøring. - Hundekjøring kan være alt fra en kort tur i strålende sol, til en tur over flere dager i all slags vær. Det er viktig at jeg kommuniserer godt med hundene, sier hun. Bodil satser nå hundre prosent på å kunne leve av kenneldriften. Markedsføringen er derfor intensivert i samarbeid med Fonnfjell design. - Vi ønsket å bruke et lokalt firma, som vi har sett lager gode produkter. Vi har fått kreative innspill på våre

oppdrag, noe som har gitt funksjonelle, gode løsninger for vår del. Det er en serviceinnstilt gjeng, forteller hun. Dette kan du oppleve Kennelen tilbyr turer av varierende lengde, og til alle årstider. En hel uke i friluft for aleneforeldre med barn i alderen 7 – 14 år er ett av sommertilbudene. Da blir det blant annet anledning til å overnatte i lavvo, lage mat utendørs, fiske, bade og gå natursti. I tillegg kommer en rekke andre tilbud beregnet på både barn og voksne. - Flere guidede turer, toppturer og vognkjøring med hundespann er noe av det som står på programmet sommers tid. Når vinteren kommer, kjører vi både med hundeslede og ski. Da har vi førjulstur, fjellsafari, kveldsturer og mye annet å by på. Turene varer alt fra noen timer til noen dager. Vi har turer som passer alle, uansett form og erfaring. Ønsker noen å holde et utdrikkingslag hos oss, er det helt i orden, og vil man bryne seg både på egne og naturens krefter, så er også det fullt mulig. Alle er velkomne, bedyrer en ivrig Bodil Bakken.

[Bodil Bakken]

21


- Velg fotograf med omhu

[Eir Jørgen Bue]

I en bransje der billedbruk er enormt oppadgående, oppfordrer fotograf Eir Jørgen Bue til å fokusere mer på kvalitet enn pris når man skal fronte et produkt.

Produktfoto er et vidt begrep. Det kan handle om å fronte produktets styrke, eller fremheve folkene og kompetansen som ligger bak, forteller han. Det kan også handle om å få fram nye sider for å skape en ny dimensjon, eller fortelle en historie via bildene. Bue er engasgjert som fotograf hos Fonnfjell Design, og er opptatt av en rekke ting når et produkt skal frem i rampelyset. Mye arbeid Han forteller at det ligger mange bevisste valg bak et godt bilde. - Det er en forutsetning at den tekniske kvaliteten er god, og hvis den ikke er

22

det, skal det være et klart valg, utført av fotografen, og ikke slurvefeil slik man ofte ser. Etterbehandling er også noe som krever mye kunnskap. - En ting er å være god i Photoshop, noe annet er hva du faktisk skal gjøre med bildet du har tatt, for å få frem det riktige budskapet, sier han. Han sier det er mange som ønsker å leve som fotograf, men det holder ikke bare å kjøpe et speilreflekskamera. Man må ta en god del bilder for å bli god, avslutter Eir Jørgen Bue. Erfaring Eir Jørgen Bue har selv jobbet som fotograf på heltid siden 1995. Han har

sitt eget studio; Studio G, underviser i tillegg ved Norsk Fotofagskole, og har blitt premiert for Årets Bilde flere ganger. Som om det ikke var nok, kan han også skilte med tittelen Årest Fotograf. Han har også fått forbundets høyeste utmerkelse - Gull med krans. Det er ikke alle forunt.


Lene-Mari P. FlaAmo

Noe av det vi jobber med: LENE-MARI P. FLAAMO

ERLE N. BØRSTAD

Available for

Android

MILLE OG MAX

-DEN STORE STJERNEKULA

Bli med på en eventyrReise av de sjeldne. En blanding av virkelighet og herlig fantasi. DetTe er første bok i serien om MilLe og Max.

sin

nr.

1-

1

201

aga

Barneboken Mille & Max til iPad og vanlig bokform

dem

kun

M& RO

KE KJØK

N

b. job på tet ein rat kapt e på re en nden væ he alltid holde et. t må må - De einen ste tak Kapt ri mi ald og

TO sin

nr.

1-

la d k

u rs r k

EIN PT KA me

te fles så vi de d ter ny me av. r henen me stolte t retu kjø by på utrolig førs ld er vi Å ers ing tim våre. r er st bet ter. Kve tre are ss n hel til på arene råv kse gjes tsu nge kjøkke ter på råv treiste n av gjes d ran et one tau ter. Ma og øyde kor bor rom hod 5. res r Hild gjes l To forn bestilt cer i baki 200 t n en Roa Offi Me fremst ld ska tte og e har te var sag til inger me diss hør net ranten selv ranog r kve tet ien nav 100 av byt fonløsnser. Dadette over nge tor og restau hanrestau vi his ger før e televendel bor på ha ds. Ma ne ermor,åpnet t sør ere til for er, sin hen fon i Den svig n. bor ånd. ” dag way ver vid . rt salgoss one r nge ing sin t til hangode torien forh mle k Nor ma fasttele nba de ven. AlHild sto “ga wor til het, ene r to. lig hel den ge his anledn t åpe gjor p av -I e. tein yen van hel som rte hen at Net Somå brin ter ved gjør og k vi glipbare tet tem sva bab kjærlig rels Fra kap numme lende er t. av mis som henven n for s gjes ge sys ube gik de vi Vi strå sse tedevæ drif en alle kke de er kaptein ett bra. forten å byg ig had tilling. had ge opp system nde olutt kjø ger ma tils us på t en n og e og gåe abs dig ura minme e. Det rt veld abes ikk å rin vi et inn don efte er rom tren sten t fok rom vi til opp To baby full trem presterhar vædag ekslevopp r Hil Skj to blir sum e akk. Det lasseat har og eks må nd Nå harkke ringer ikk sus er, Roa nder n g og n opp En ste erk alt sta et me n er luk eid rom å plu vi sor vi skultur ene god vi ser. kke Bed t exa kaptein om har . Og r del e kan ss at en gjør s vi kjø n. Samkjøkkerdådig rd arb er To lag for l To og Mobil y retsk Hvi - Vi til dag stasjoner hve l ha for , plu anrop. fler kke og ska nde ser kjø rom rom med Norwa ogi d ove standae. I dag e ska , der vel. ker lig. de dag en pre oss del svarte to seg nol av ren t i Trø r oss To det meom en opp tig. For Gjesten en gen work tek ube føle es ønsdet muopp, For øke til eim. Det et nin ag. bes skal bun mer rkrigsåsberøm ten rho de vik et til rt et løs fra Net nsd de gjes ove ryd oldet de væ . d ner g i ette den te. vi kår ndh dag l me når at ler som på å me rift slett ang n ver de bes er e i Tro for t forh stil boli vi oppNå ska else og lt av god n i og ntespr kke nt rad ten god eds kan bla kjø så være , me e om , sto hele e nårigere. vi e tilfr kva re s år på tauran r sin net opp å vels tidl væ e ikk te kke maten lt av lt av for res ” ple tig kke sek res nt -op stet - I beste av. n snalt av , sto sto det vi retter vik på kjø skje de lek skje aha “mi sto ansatteer han de tre stolte one en vi n . Det e bare den had er vi me er kan som oss ver st fikk nge r or er r HildHan av de ikk tene. er e sam dug hvert har Vi r ma r fra kla 5 min erm lt n t. e t Roa ne n. ten elig rgjes sto ikk er hvo få sva svig one å sett ma lthe Ett og åre r inte n sto vicen, Og uten kjøkketauranså end falt alle r Hild r til ute ke. e t, sto og res ser septet. For Roa ighete Men ndrik nde t en på Når jegnet bar gge i kon ermor. To romnet . ferd ker. beste t bla ikle nav rt blit å utv d belimidt svig ri væ de nav ranten til drine den har ius e me er ogs le res ald had restau passet ikk kene han dig ligg en rad siel - Jegge før et som t hel ten spe slik: or en t. drint, har enf ers len t sted ss. r ennrsjon Ped gåt e for maekstremtauran Inn bon få me fan på pla ess er jo . Res mers. nr. 1 - 2011 den det i kortve nav for å det kam gasin fikk rom - Vi en vår kundema bak er r ved vel øre og ien vnet elig i “to det het ges spis tor kef ge His rantna trik t len han endmye te ut lass Nor så rop dep tau var en søk Da de en. hol han han Det had krig var te at ene på nes som etter eten lig e nyh n”-tank net t. nav gge kke god for eranle kjø et og ttal i sted r høy ove

1

201

aga

dem

kun

gasin nr.

1 - 2011

kundema

4

REVIO

Det er som om himmelen spinner rundt og rundt. Mille kryper lenger ned i soveposen.

Hun kan høre pappa snorke høyt. Ingen får sove av slikt. Det høres ut som en bråkete fabrikk. Elleret grisefjøs. Hun sukker irritert.

Emballasjedesign til Viken Østre Gartneri. Vi har også levert webløsning

for stor sans - Vi har med rbeide vil å sama s” som “underdog r Officer. noe. Derfo

2

Kaptein med klar kurs - To rom & kjøkken kan svare alle

Merkevaren Toyota Hell Bil - Tilgjengelighet er en viktig faktor

Trivsel med trening

- 3T får tid til det de er best på

Kundemagasin for Officer

Et par av mange jobber vi har gjort for Rica Hell Hotel

hv er an er fa nt

tilgang sikker Alt man at du oppnår og og enhet. llen er tid, sted ttforbindelse Forskje gig av ling og uavhen er en interne er giutvik r. teknolo selv, sier som ikke trenger en nettlese for all produserer til bedrift kunder, og Vi står gi vi . tilgang er en liten re store hånd. Of- teknolo - Revio til å håndte et, på egen på skyene Ikke i eier all de mye ene. De skyder selv. Den lille kundemaga sikkerh lille Revio likevel i stand Askim. t nå tenker Secuhar vært sin nr. og”. krav til stadig datasky ” kan 2011 ved å deres Askim “underd 1 -store Akkura fysiske, men oppbevares “skyene som Via Travel, Mård fra konvært en er de og elig og Askim Ikke de det lagres ft- Gjennom ap. ficer, men som utfordr store kunder flere, sier være tilgjeng ren serve ene hvor om Microso gi og kunnsk mange gründe lille ekstra, som byr seg. t nå det mye ritas og n i Trondheim. mer teknolo eim. gjøre det muligheter handler konkret akkura vi er til oss i Trondh gtorstole ing, hvor et forhold y. - For gien. Mer gripe alle hjemme et “avdelin Comput Microsoft, sier hører et utmerk k Norwa enteknolo har de for tet Cloud er like - Vi har og Networ For Reviohør og bør service produk l referanse nelsen gode på pris. Officer Som seg” i Oslo. Begrun r veldig nasjona g på befinne stemDe er Askim. ig. erne skontor ig hyggeli “sky-sy Mård grad vesentl ingstak andre som er og samtid er i stor men kel som der beslutn og koming, og finner det oss til Askim Reavn, Comput hvilken du - Det er vi forholder startet og på Cloud om at firmaet For og Københ Rislå seg i år siden i verden handler r deg. seg. De Stockholm For sju en Nils Olav hadde med egne er”, uansett hvor du befinneut som før, i Oslo, av enhet ditt panjong meste tene de utviklingen eller mobil ser det er. Blant opp i skyen. e var vio. Produk løsning or- pc som bruker er flyttet rsekken deg ngden gründe ive teknologiske ing, innrapp ler og men datame nisk opplær kontrol innovat elektro og styring av annet via web tering er. rapport 14

Utgave 1

Kundemagasin til Officer. Vi har også laget annonser.

ffi ng sm å tø

MOT- KU

OVER HELE LANDET

dr e

Reeim, sier er på det er i Trondh ontoret forklaringen hovedk en. Også Det er vio-sjef NTNU. sier nære enkel. anse fra, Reå være vår kompet for de ni - Vi ønsker leder henter som er der vi Askim, Mård atte. vio-ans

!

st Best i te

Network

Norway:

n bransje r et i telekom ersone privatp ilfredsh av kundet intervju medNetwork Norwayn studie r komme n. Bedrifte 5000 telefon ig siste foreløp av mer enn 2011. Her sett i målinge “kvalitet for EPSIs høsten t” og k i form i Norge rene totalt ekvalite foregik kunder operatø “servic bedrifts kategoriene og bedrifts av alle selger, høyt i best ut tene vi konsærlig at produk har scoret else på ene og de riktige e”. Haugan en bekreft pengen der Øyvind det oss de riktige person salgsle ler gir vi har ng, sier forhand , og at - Som ehandli kvalitet kundeb er av godi forhold til septene i Officer. 15

kundemaga

sin nr. 1 -

2011

LTU R

- Det modigs te jeg har ha vært da gjort? Det jeg begynt må e å jobbe i MOT.

MOT

Tror du det finnes ekte maur der oppe da? Kanskje det vennen. Kanskje det. Så blir han stille.

Den store stjernekula

www.kaishinlab.com

Plutselig lander det noe i hagen.

MilLe og Max - Den store Stjernekula

MilLe skal sove ute under åpen himMel samMen med papPan sin. Hun lurer på om det er like mange stjerner på himMelen som maur i en maurtue.

12

Geir Nesset hadde en bransjen. trygg jobb Den i ITsom administr hoppet han av og begynte ativ leder - Jeg har i MOT. ikke angret Nesset. ett sekund, sier Geir Positivitet , smil, latter, long. Det ballonger er slik vi og jubahar MOT-orga nisasjonen lært Atle Vårvik og 15 år siden, å kjenne. For snart under ski-VM 1997, ble i Trondheim MOT født og i skøytekon gen Johann døpt. Atle Vårvik, stjernen Olav Koss, Rune fotballden Dag Otto Bratseth og sykkellege Lauritzen nsto bak. - Har samarbeid positiv bedriftskuspartneren Officer like ltur? - Mellom oss stemmer De har en det veldig positiv innstilling bra. fra bestilling hele veien til teknisk mulighets support. fokuserte Blide, og alltid kommenta en hyggelig r, sier MOT-Ness et. Vi valgte Officer av to grunner: Prisen på datatrafik Network k hos Norway er stor som MOT forbruker den gode oppfølgin av, samt gen når handler det om salg og service. Mot til å leve, mot til å bry si nei. Det seg, er de tre grunnverd mot til å filosofien. iene i MOTDette spres land, og over det Nesset ganske peiler organisasjinnrømmer at det gjensonen - Det er positivt og også. framoverl Ungdom med gode ent her ja. holdninge somt og det smitter r er smittfra oss og selvsagt begge veier til å prøve på oss. Ingen av oss er redd for det umulige, det ofte går og det viser veldig bra, seg at sier Geir Nesset. I dag består organisasj årsverk onen av som beidere som organiserer 3900 ca. 23 igjen driver medarlokalsamf MOT-arbe unnene. idet i Ca 40 ambassad ører. Brede av disse er MOTsaya, Aksel Hangeland og Askil HolmLund Svindal, Ida , Samlange listen er noen av navneneJenshus på den ligheter som av idretts- og kulturper bryr seg sonrobuste ungdomm og ønsker er og trygge å bidra til miljø. ungdoms-

13

Logo og webdesign med publiseringssystem Annonsekampanje for Selbu Kommune

23


YPPER SEG MED APP-STREKER Fonnfjell designs Daniel Flaamo og Daniel Slungård utgjør halvparten av gründerteamet bak barnebokserien Mille og Max.

24

Barnebokapplikasjonen har vært på topplistene for nedlastinger, og er omtalt i både nasjonale og regionale media. Det trønderske forlaget Sprk as har fått med seg Hans-Erik Dyvik Husby som promotør for internasjonal barneboksatsing. Den ferske barnebokserien skal erobre nye plattformer og er tilgjengelig i Appstore og Android marked, men finnes også i trykt utgave hos flere bokhandlere. Nå er det snart klart for bok nummer to, mens ytterligere åtte er planlagt i serien.

hvordan vi skal skrive pressemeldinger, kontakte presse og sende over pressemateriale. Morsomt er det også at et internasjonalt reklamebyrå ringte oss og sa de hadde lagt merke til satsingen, forteller Daniel Flaamo. Antall nedlastinger går jevnt, og etter hvert kommer boken i flere utgaver og på flere språk. Svensk utgave er lansert, også der med Dyvik Husby som oppleser. Dansk er på vei, det samme er tysk, spansk, fransk og engelsk. Flere språk er også under utredning.

Fikk med pressen Det var Daniel Flaamo som kom på ideen om å gjøre barnebok for nettbrett. Han fikk med seg forfatter Lene-Mari Prøven Flaamo, illustratør Erle Børstad og Daniel Slungård som programmerer. Kunnskapen fra Fonnfjell design har blant annet bidratt til mediestrategi som har gitt omtale i en rekke medier. Nøye planlagt og personlig presseoppfølging har resultert i blant annet artikler i Dagbladet, VG, Aftenposten, Adresseavisen, Trønder-Avisa, Hamar Arbeiderblad og Stjørdalens Blad. Flere av dem har omtalt boken opp til flere ganger. Videre har en rekke nettsteder skrevet om og anmeldt applikasjonen. Seher.no var tidlig på banen og lagde artikkel om Hans-Erik Dyvik Husby som er hanket inn som oppleser av boken. Han har også snakket i beste sendetid på TV2 om bokprosjektet. Bloggere har anbefalt appen, og i Sverige har blant andre Expressen skrevet om Mille og Max. - Det gjelder å planlegge løpet nøye. Vi har bevisst brukt mye tid på å finne ut

Skreddersydd Daniel Slungård har tilpasset det hele for nettbrett, og stått for effekter og bokhyllefunksjon. Utviklingen av applikasjonen foregår i Unity3D som er en dataspillmotor som her benyttes på ny måte. I tillegg til å benytte dette programmet, har Sprk as utviklet eget rammeverk for applikasjonen på iOS(ipad og Iphone) og Android. Gjennom dette rammeverket kan den neste publikasjonen inkludere illustrasjoner, lyd og effekter inne i malen, for så å enkelt publisere en ny applikasjon i Mille og Max-serien. Slungård har dessuten vært på Unity-konferanse for å hente inspirasjon og tips til videre utvikling. Han har for øvrig kommet opp med et system som gjør det enklere å få på plass alle detaljer slik at det blir gjort på samme måte fra gang til gang. Universet De to hovedkarakterene fra boken, Mille og Max, tar oss med på ulike oppdrag i hele universet. I den første boken møtes de to for første gang. Hun er fem år,

veslevoksen og en liten prinsesse. Han er et troll og kjører rundt i verdensrommet i en stjernekule. - Jeg likte manuset og illustrasjonene veldig godt, og prøveleste det for datteren min. Jeg viste med en gang at jeg ville være med på dette, sier Dyvik Husby. Hans-Erik er oppleser både på svensk og norsk. Mens forfatter Lene og illustratør Erle har samarbeidet godt når det kommer til tekst og bilde. Støtte Nettbrett surfer i medvind. Allerede har 150 000 nordmenn kjøpt seg Ipad. Det antas at i løpet av 2011 vil en halv million nordmenn eie dette produktet. Sprk as har fått 440 000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge som har stor tro på produktet.


[Emilie]

25

Foto: Eirik H. Johnsen

[Hans Erik Dyvik Husby]


Fra trykksak til sak å trykke på

”It´s ugly, but it gets you there” og ”We try harder”. Det sa Bill Burnbach da han på 60-tallet revolusjonerte reklamebransjen. Han kalte en spade for en spade. I dag har vi navn som Steve Jobs og Mark Zuckerberg, som kanskje aldri har tatt i en spade. 7 mils- steg Mange vil vel påstå at vi er inne i en teknologisk revolusjon fremfor en reklamerevolusjon, om en i det hele tatt. Saken er likevel den at reklamebransjen helt siden milepæler som fjernsynet og internett har vært sugen på noe virkelig nytt og spennende. Nå skjer det endelig, og det i rekordfart. Duppe-what? Vi har for eksempel fått iPad, iDitt og datt - og disse er bare toppen av isberget. Man kan jo kanskje spørre seg om dette er noe vi har bruk for? Er det døgnfluer, eller er man virkelig inne

26

på noe? Selv om f. eks. iPad ikke er et resultat av etterspørsel - her skapte resultatet etterspørselen. Vi tror virkelig dette kan bli til noe bra. Man er ikke helt i mål, men vi gleder oss stort til fortsettelsen. Fortsettelsen? Ja, det er ikke godt å si. Vi er i alle fall ikke de eneste som savner gode interaksjonsmuligheter. Bare så det er sagt. Det må jo være et enormt marked for dette? Når regnskogen av duppeditter og applikasjoner virkelig får fotfeste, kommer vi til å se nødvendigheten av funksjonelt design, brukervenn-

lighet og tilgjengelighet klarere enn noen gang. Det er jo også dette som er grunntanken bak disse nye produktene. En god miks Vi som jobber med visuell, - og strategisk kommunikasjon hver eneste dag mener at vi ikke må glemme det som for eksempel Bill Burnbach har gjort før oss. Det handler om å finne den perfekte miksen av nye og gamle trender – kanskje skape noen selv - og deretter tørre å være unik på det. Vi skal fortsatt kalle en spade for en spade, men vi skal finne nye måter å si det på. Vi skal si det så du ser det!


Kontakt Oss

Daniel Flaamo, Daglig leder

Marthe Kjesbu, Prosjektleder og AD

Turid Haave Forbord, Prosjektleder og AD

daniel@fonnfjelldesign.no 913 12 014

marthe@fonnfjelldesign.no 924 36 774

turid@fonnfjelldesign.no 922 24 810

Post- og besøksadresse: Fonnfjell design as 7530 Meråker Avd. Stjørdal: Torgkvartalet 4. etg. Stokmoveien 2 7500 Stjørdal

27


Vi i Idéfabrikken synes det er brillefint med trær. Derfor vil vi at du også skal putte alt papiravfall i den blå bøtta.

28

Idefabrikken kundemagasin  

Kundemagasin for Idefabrikken, Fonnfjell design as.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you