Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

Page 1

N A A M S E S T R A AT 9 6 3000 LEUVEN W W W. C I N E M A Z E D . B E

NAJAAR 2015


jEuGdFiLmPrOgRaMmA 16•09

15

03• 0 1

>>

16

6

10

8

3 4 5 6 7 8 Films met dit logo worden (ook) vertoond tijdens Rode Hond. KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.RODEHOND.BE

9 10 11 12 13 14 15 16

De Kleine Prins Bouwdorp De Jongen en de Wereld Phantom Boy Inside Out T.I.M. Solan & Ludwig en de Sneeuwmachine De Geur van Worteltjes (kortfilmcompilatie) De Jongen met de Gouden Broek Operation Arctic Trippel Trappel Dierensinterklaas Storm Gus Tim Burton’s Nightmare Before Christmas Belle en Sebastiaan Twee verhalen over de Sneeuwman Rafiki Praktisch Programmaschema


3

De Kleine Prins Het leven van een 9-jarig meisje staat helemaal in het teken van school, zelfs in de zomervakantie moet ze van mama vooral leren en volwassen worden. Op een dag leert ze de oude buurman, een piloot, beter kennen. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins in een sprookjeswereld vol avontuur en liefde. Voor het meisje gaat een hele nieuwe wereld open waarin ze ontdekt dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is. ‘Le Petit Prince’ is één van de beroemdste jeugdboeken ter wereld met 250 vertalingen en 145 miljoen verkochte exemplaren. 70 jaar na de eerste publicatie toverde regisseur Mark Osborne (‘Kung Fu Panda’)

Vanaf 6 jaar het verhaal van Antoine de Saint-Exupéry om in een visueel indrukwekkende animatiefilm. Het klassieke verhaal krijgt een aanvulling met het hedendaagse kader van het meisje, en elk van beide verhaallijnen heeft zijn geheel eigen animatiestijl: hedendaagse computergeanimeerde beelden voor de wereld van het meisje, nostalgische stopmotion animatie voor de wereld van de Kleine Prins. “Geen kunstvorm laat de regisseur onbenut om de feeërieke en hartverwarmende boodschap van de Franse schrijver te verkondigen: durf als volwassene toch eens wat vaker weer kind te zijn. In deze liefdevolle sprookjeswereld hadden we graag nog wat langer willen rondvliegen.” (De Telegraaf)

16, 20, 27 en 30 september, 4 oktober REGIE: Mark Osborne — Frankrijk - 2015 DUUR: 1u47 — STEMMEN: Jan Decleir, Charlotte Vandermeersch e.a. — D: Nederlands OT: Geen


4

De Jongen en de Wereld Een jongen woont samen met zijn ouders in een arm dorpje op het platteland; tot zijn vader op een dag vertrekt om te gaan werken op een plek ver weg van huis. Na een tijdje mist de jongen hem zo erg dat hij er zelf op uit trekt, op zoek naar zijn vader. Zo ontdekt de jongen de grote wereld. Het blijkt een wereld vol gevaren en verbazingwekkende ontmoetingen met mechanische dieren en andere vreemde wezens. Met een wondermooie kleurenpracht brengt ‘De Jongen en de Wereld’ een betoverend verhaal van een wereld gezien door kinderogen. Zonder dialogen, maar met krijtlijnen, kleurpotloden, stiften, waterverf, balpennen, schaar en papier en een heleboel lumineuze vondsten tovert regisseur Alê Abreu een wondere

VOOR HET EERST IN LEUVEN

wereld tevoorschijn. Dankzij de enthousiasmerende muziek en het aangrijpende verhaal blijft de woordeloze film boeien tot het verrassende einde. Deze hoogst originele animatiefilm viel dubbel in de prijzen op het vermaarde festival van Annecy.

“Een kleinood voor jong en oud.” (Brussel Deze Week)

 

“Vanaf het eerste moment weet ‘O menino e o mundo’ te betoveren, zonder dialoog maar met een wonderschone aaneenschakeling van expressieve kleuren en vormen die van het scherm af spatten, dit alles ondersteund door een intense soundtrack.”     (1/2 Cinemagazine)

Vanaf 8 jaar 30CC/Wagehuys: 5 en 6 november ZED: 14, en 18 oktober REGIE: Alê Abreu — Brazilië - 2013 DUUR: 1u20 — D: Geen OT: Geen


5

Bouwdorp Bas en Ziggy zijn 12 jaar oud en beste vrienden. Deze zomer gaan ze weer samen aan de slag in het ‘Bouwdorp’, waar kinderen een week lang samen komen om hutten te timmeren. Er zijn planken en spijkers én er is een prijs voor wie de hoogste hut bouwt. Bas en Ziggy zijn vastbesloten om die prijs opnieuw in de wacht te slepen. Na de zomer zullen hun wegen scheiden: Ziggy gaat naar het ASO, Bas gaat houtbewerking doen. Maar het maakt niet uit want ook na de vakantie willen ze beste vrienden blijven. Door de verwachtingen van hun ouders en de verliefdheid op een meisje verandert een sluimerende ruzie tussen Bas en Ziggy in een regelrechte jongensoorlog, die een schaduw werpt over het hele bouwdorp.

Vanaf 10 jaar Het spel van de jeugdige hoofdrolspelers is stuk voor stuk indrukwekkend, verrassend naturel en barstensvol energie. De heerlijk zomerse beelden en het huttendorp als geniale centrale locatie maken van ‘Bouwdorp’ een spannende, sfeervolle en fijne film. De film werd door de kinderjury verkozen tot Beste film van het Jeugdfilmfestival 2015. “De jeugdige cast speelt met flair en cineaste Margien Rogaar kijkt sfeervol en fris naar topics als loyaliteit, verraad, pesten, ouderlijke intuïtie of onhandigheid.” (De Morgen)

7 en 11 oktober REGIE: Margien Rogaar — Nederland - 2014 DUUR: 1u27 — MET: Kees Nieuwerf, Julian Ras, Roeland Fernhout, Maria Kraakman e.a. — D: Nederlands OT: Geen


6 6

>> herfstvakantie

Phantom Boy De 11-jarige Leo heeft speciale krachten: hij kan onzichtbaar worden en door muren vliegen. Hij raakt bevriend met Alex, een politieagent die in een rolstoel zit. Alex werd gewond door een mysterieuze bandiet die de stad bedreigt met een gevaarlijk computervirus. Samen vormen ze een buitengewoon superduo, met Leo in de lucht en Alex op de grond. Ze ontfermen zich over Marie, een moedige journaliste die op zoek gaat naar de schurk, en op wie Alex een oogje heeft. Wanneer Marie in de handen van de gangster valt, moet het duo al hun krachten bovenhalen om haar terug te vinden, en de stad van de ondergang te redden.

PREMIERE

In 2010 werd de Frans-Belgische animatiefilm ‘Van de Kat geen Kwaad’ een schot in de roos. De film werd wereldwijd bekroond, met uiteindelijk een Oscarnominatie als kers op de taart. Dezelfde makers hebben nu hun schouders gezet onder een nieuwe misdaadfilm voor kinderen in hun geheel eigen visuele stijl, die lekker ouderwets met potlood en papier tot stand komt. De setting van New York met zijn magnifieke skylines is een duidelijke knipoog naar de wereld van de striphelden Batman en Spiderman.

Vanaf 7 jaar 21, 25, 28 en 31 oktober, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 november REGIE: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol — België, Frankrijk - 2015 DUUR: 1u01 — STEMMEN: Lucas Van De Eynde, Geert Van Rampelberg, Louis Talpe, Kristel Verbeke e.a. — D: Nederlands OT: Geen


herfstvakantie << 7

Inside Out

Vanaf 7 jaar

Opgroeien is niet altijd even makkelijk en dat geldt ook voor de 11-jarige Riley, die opgroeit in de Midwesten van Amerika tot haar vader een nieuwe job krijgt in San Francisco en ze moet verhuizen. Om te begrijpen wat Riley doormaakt, nemen we een kijkje in haar hoofd waar vijf emoties (Plezier, Woede, Walging, Angst en Verdriet) de reacties van Riley sturen. Dat is al geen sinecure, maar het wordt helemaal lastig wanneer Plezier en Verdriet per ongeluk zoek raken, diep in Rileys binnenste, en het gemoed van de 11-jarige op drift raakt.

“O,hemelsegelukzaligheid!O,vreugdegroot! O, zalige verrukking! Ze kunnen het nog! Met ‘Inside Out’ hebben de magiërs van Pixar (..) weer een absolute grand cru afgeleverd; de fraaiste animatiefilm sinds het magistrale ‘Wall•E’; en een topkandidaat voor de Beste Film van het Jaar.”   (Humo)

Na jaren van wat duffe vervolgfilms verbaast Pixar vriend en vijand met deze verfrissende, geniaal grappige en originele animatiefilm. De film is nu grote favoriet voor beste film van 2015 én wordt getipt als mogelijke kandidaat voor de Oscar voor Beste Film.

“Inside Out wordt alweer een parel genoemd. En terecht.”     (De Morgen)

“Inside out is inventief, slim, kleurrijk, grappig en gevoelig maar niet stroperig, en ook weer een lust voor het oog: of u nu 5 bent of 65, u weet waarheen de volgende weken.”     (De Standaard)

“In vorm en inhoud de origineelste Pixarfilm.”     (De Volkskrant)

31 oktober, 1, 2, 3 en 4 november REGIE: Pete Docter — VS - 2015 DUUR: 1u34 — STEMMEN: Linde Merckpoel, Veerle Dobbelaere, Jonas Van Geel, Stany Crets, Tatyana Beloy e.a. — D: Nederlands OT: Geen


8 8

>> herfstvakantie

T.I.M.

Vanaf 9 jaar De 11-jarige Tibor heeft eigenlijk maar één vriend: de oude huisrobot T.I.M.die al jarenlang bij hun gezin woont. Maar T.I.M. raakt versleten en de vader van Tibor besluit de oude robot te vervangen door een nieuw exemplaar. Tibor wil zijn vriend echter niet zomaar opgeven en gaat op zoek naar iemand die T.I.M zou kunnen herstellen: de legendarische robotmaker Hector Sammler die ver weg in een oude vuurtoren zou wonen. Het wordt een spannende tocht hiernaartoe, want onderweg valt T.I.M. steeds verder uit elkaar en het is maar de vraag of ze Hector op tijd zullen vinden.

5 en 6 november REGIE: Rolf van Eijk — Nederland - 2014 DUUR: 1u22 — MET: Dyon Wilkens, Abdelhadi Baaddi, Bas Keijzer — D: Nederlands OT: Geen

Een imponerend verhaal over vriendschap, dat zich afspeelt in een visueel erg knappe retro-toekomstwereld zoals we die kennen van enkele grote science-fiction klassiekers.

Solan & Ludwig en de Sneeuwmachine De brutale eend Solan en lieve egel Ludwig wonen een klein Noors dorpje, waar met Kerst normaal een dik pak sneeuw ligt. Maar dit jaar laat de sneeuw op zich wachten. Uitvinder Reodor besluit daarom een super krachtig sneeuwkanon te maken. Een journalist van de krant wil graag een record hoeveelheid sneeuw, dat is immers pas nieuws en dan zullen meer mensen zijn krant kopen. Maar in de verkeerde handen blijkt de sneeuwmachine gevaarlijk gereedschap te zijn. Aan Solan en Ludwig om het dorpje én kerstmis te redden. In Noorwegen zijn Ludwig en Solan een waar begrip en hun films echte kaskrakers.

Vanaf 5 jaar 30CC/Wagehuys: 5 en 7 november REGIE: Rasmus A. Sivertsen — Nederland - 2013 DUUR: 1u16 — STEMMEN: Dennis Willekens, Hein van Beem, Hero Muller e.a. — D: Nederlands OT: Geen


herfstvakantie << 99

De Geur van Worteltjes (kortfilmcompilatie) Konijn en Eekhoorn zijn buren, maar bovenal ook de bovenste beste vrienden. Het zijn lekkerbekken en levensgenieters. Maar door een verschil in smaak krijgen ze ruzie. Op een nacht neemt Eekhoorn zijn koffers en verhuist, maar hij laat zich vangen door een vos … De film wordt gevolgd door drie korte animatiefilms: ‘Wortelconfituur’, ‘De Reuzewortel’ en ‘De Kleine Egel’.

Ontbijt + Film Op vrijdag- en zondagochtend kan je de film ook combineren met een uitgebreid ontbijtbuffet, aangevuld met een aantal originele wortelbereidingen als extraatje. € 15 | max 65 pers. Meer informatie: www.rodehond.be

(!)

De Jongen met de Gouden Broek De moeder van de 14-jarige Mats heeft besloten dat hij een tijd bij zijn vader moet wonen. Maar die is een verstokte vrijgezel die altijd geld te kort heeft en niet veel weet van vader zijn. Op een dag verliest hij, na het zwemmen, zijn broek. Gelukkig vindt hij vlakbij een andere broek Maar dan gebeurt er iets ongelooflijks: elke keer als hij zijn handen in de zakken steekt, komt er geld tevoorschijn. Mats en zijn vriend kunnen alles kopen wat ze maar willen. Maar er blijken kapers op de kust. Want zo’n magische broek wil iedereen wel … Wat start als een heerlijke kwajongensdroom ontpopt zich al snel tot een razend spannend avontuur.

Vanaf 4 jaar 30CC/Wagehuys: 6, 7 en 8 november (!) REGIE: Arnaud Demuynck, Rémi Durin, Anne Viel, Pascale Hecquet, Marjorie Caup — België, Frankrijk - 2015 DUUR: 0u45 — STEMMEN: Jan Schepens, Chadia Cambie, Remi De Smet, Pommelien Thijs e.a. — D: Nederlands OT: Geen

Vanaf 10 jaar 30CC/Wagehuys: 7 november ZED: 8 november REGIE: Ella Lemhagen — Zweden - 2014 DUUR: 1u39 — MET: Harald Hamrell, Shanti Roney, Annika Hallin, Kurt Ravn, Jimmy Lindström, Kola Krauze e.a. — D: Zweeds OT: Nederlands


10 >> herfstvakantie

Operation Arctcic Door een samenloop van omstandigheden belandt de 8-jarige tweeling Sindre en Ida samen met hun 13-jarige zus Julia helemaal alleen op een totaal afgelegen eiland diep in de Noordelijke Ijszee. Niemand weet waar ze zijn, en het is dus aan de kinderen zelf om te overleven in dit barre gebied. Ze vinden een beetje beschutting in een oud, verlaten huisje, maar buiten zijn er extreme winterstormen en lopen er wilde dieren rond. Hoe kunnen ze hier overleven en hoe kunnen ze iemand laten weten waar ze zijn?

AVANT-PREMIERE

Een meeslepend overlevingsavontuur, afwisselend razend spannend en grappig, tegen de achtergrond van adembenemende bevroren landschappen, buitengewone beelden van ijsberen en de schattigste witte huskey die je ooit zal zien.

Vanaf 10 jaar 30CC/Wagehuys: 6 en 8 november Zed: 7 november, Ook op 20 en 27 december, 3 januari REGIE: Grethe Bøe-Waal — Noorwegen - 2014 DUUR: 1u27 — MET: Kaisa Gurine Antonsen, Lars Arentz-Hansen, Nicolai Cleve Broch — D: Noors OT: Nederlands


11

Trippel Trappel Dierensinterklaas Met Sinterklaas krijgt iedereen pakjes. Iedereen behalve de dieren. En dat vinden Fretje de fret, Kari de kanarie en Takkie de wandelende tak niet eerlijk. Ze zijn toch ook braaf geweest? Onder leiding van het energieke Fretje maken de huisdieren hun verlanglijstjes op en besluiten ze die zélf naar Sinterklaas te brengen. Hun avontuurlijke reis naar de boot van Sinterklaas is echter niet zonder gevaren. Zeker als een gemene rat roet in het eten dreigt te gooien. Een energieke en knap gemaakte 2-D animatiefilm die meteen charmeert en die getuigt van een onmiskenbare liefde voor het vak.

“Met de oogstrelende eenvoud van handmatige 2D-animatie brengen de makers geheel nieuwe figuurtjes tot leven, die je al snel in je hart sluit.”     (De Telegraaf) “De humor is behoorlijk, het moralisme ligt er niet te dicht op en de avonturen zijn onderhoudend.(..) Daarom deze oproep aan een ieder met jonge kinderen: ga deze film zien!”     (Cinemagazine)

Vanaf 5 jaar 11, 15 en 18 november REGIE: Albert ‘t Hooft, Paco Vink — Nederland - 2014 DUUR: 1u05 — STEMMEN: Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke, Tine Van den Wyngaert, Iwein Segers, Jakob Beks. — D: Nederlands OT: geen


12

Storm (documentaire) Storm is 3 jaar oud en verhuist met zijn ouders van Denemarken naar Thailand. De mensen spreken er een taal die Storm niet verstaat. Ze rijden door de stad in ‘tuk-tuks’. Op de markt kan je sprinkhanen en gebraden kikkers kopen. En met Nieuwjaar gaat iedereen elkaar te lijf met enorme waterpistolen. Storm omarmt deze wonderlijke wereld met groot enthousiasme, en wij mogen delen in zijn opwinding.

Vanaf 3 jaar 22 en 25 november REGIE: Kaspar Astrup Schröder — Denemarken - 2013 DUUR: 1u00 — D: Nederlands OT: Geen

In deze charmante kleuterdocumentaire - volledig op hun maat gemaakt - volgt het jongste publiek de alledaagse belevenissen van de kleine Storm vanaf het puntje van de stoel. Een echte aanrader!

Gus

Vanaf 5 jaar Gus is een schuw vogeltje, alles behalve een durver. Maar grote dromen heeft hij wel. Dan breekt het moment van de grote vogeltrek aan. Darius, die de zwerm al jaren aanvoert op hun lange reis naar het zuiden, krijgt een ongeluk. Al z’n geheime kennis over de route moet hij toevertrouwen aan een opvolger. En dat wordt… Gus! Die wil graag de wijde wereld ontdekken, maar is hij klaar voor zo’n belangrijke opdracht? Het verhaal van de kleine vogel Gus kwam uit de pen van Antoine Barraud die daarvoor samenwerkte met een echte ornitholoog. Tekenaar Benjamin Renner gaf het vogeltje vorm en regisseur Christian De Vita, die in het verleden meermaals samenwerkte met Tim Burton, zorgde voor de animatie. ‘Gus’ is niet alleen het verhaal van de trekvogels maar ook van emancipatie en opgroeien.

6, 9, 13 en 16 december REGIE: Christian De Vita — Frankrijk - 2015 DUUR: 1u30 — STEMMEN: Veerle Dobbelaere, Sean Dhondt, Jasper Publie, Walter Baele, Erika Van Tielen e.a. — D: Nederlands OT: geen


13 Kerstvakantie << 13

Tim Burton’s Nightmare Before Christmas Jack Skellington, Pompoenkoning en heerser over Halloween-stad is het beu om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween, namelijk de mensen laten schrikken. Op een dag verzeilt hij in Kerstmisstad. Het vrolijke, witte stadje brengt hem op een idee. Skellington zal samen met de bewoners van Halloween-stad zelf Kerstmis organiseren en zo de jaarlijkse routine doorbreken. Hierop laat hij de Kerstman ontvoeren, neemt zijn rol over en geeft de niets vermoedende kinderen wel heel alternatieve cadeautjes ... De film is gebaseerd op een concept waar Burton al mee bezig was toen hij in de jaren ´80 nog voor Disney werkte als animator.

Belle en Sebastiaan Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog groeit de jonge Sebastiaan op in een vredig dorpje in de Alpen, waar de sneeuw ongerept is, de berggeiten van rots naar rots springen en de bergtoppen de wolken raken. Op een dag komt Sebastiaan oog in oog te staan met een wilde hond. Hij noemt hem Belle. Een diepe vriendschap bloeit. Maar de dorpelingen verdenken Belle ervan de schapen te doden. Dus gaan ze op jacht… Ondertussen zorgt de bezetter voor beroering in het dorp en verweven heel wat verhalen zich met dat van Belle en Sebastiaan ... ‘Belle & Sebastiaan’ is gebaseerd op de jeugdserie ‘Belle & Sébastien’ die midden jaren ‘60 razend populair was in Frankrijk en nadien ook elders in Europa, waaronder bij ons, een hit werd. Regisseur Nicolas Vanier wist de charme van de oude reeks te bewaren en plaatst die tegen de adembenemende setting van de Pyreneeën.

Vanaf 8 jaar 21 en 26 december, 3 januari REGIE: Henry Selick — VS - 1993 DUUR: 1u16 — STEMMEN: Chris Sarandon, Danny Elfman, Catherine O’Hara, William Hickl, e.a. — D: Engels OT: Nederlands

Vanaf 7 jaar 22 en 29 december REGIE: Nicolas Vanier — Frankrijk - 2013 DUUR: 1u25 — MET: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Chatelier e.a. — STEMMEN: Amaryllis Uyterlinden, Jelle Cleymans, Tom Van Landuyt, Remi De Smet — D: Nederlands OT: Geen


114 4

>> Kerstvakantie

Twee verhalen over de Sneeuwman

Vanaf 4 jaar

De Sneeuwman ‘s Morgens vroeg danst een jongetje van de pret bij het zien van zoveel sneeuw. Nog voor het ontbijt staat er in de tuin al een enorme sneeuwman. De jongen is er zo trots op dat hij ‘s nachts uit bed stapt om zijn creatie te bekijken. Wanneer de klok 12 uur slaat komt de sneeuwman tot zijn verbazing tot leven.

De Sneeuwman en de sneeuwhond Een jongen wiens hond net gestorven is, verhuist naar het huis waar ooit de sneeuwman stond.

Rafiki

23 en 28 december, 2 januari REGIE: Dianne Jackson — VK - 1982 DUUR: 0u26 — D: Geen

REGIE: Hilary Audus — VK - 2012 DUUR: 0u24 — D: Geen

Vanaf 8 jaar Julie, Mette en Naisha zijn beste vriendinnen, voor altijd. Ze houden sneeuwbalgevechten met de jongens, de sleeën de heuvels af en kijken alle drie uit naar de grote kerstshow op school. Tot Naisha en haar moeder op een dag verdwijnen zonder een spoor achter te laten... behalve een papiertje waarop in onzichtbare inkt een adres in de hoofdstad staat geschreven. De asielaanvraag van Naisha’s familie werd afgewezen en daarom zijn ze ondergedoken in de grote stad waar ze zich beter kunnen verstoppen voor de politie. Julie en Mette willen er alles aan doen om hun vriendinnetje te helpen maar daarvoor moeten ze heel dapper zijn en hun grenzen verleggen. Julie en Mette zullen dingen doen waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze het ooit zouden durven.

Operation Arctic

27 en 30 december REGIE: Christian Lo — Noorwegen - 2010 DUUR: 1u29 — MET: Live Marie Runde, Regine Stokkevåg Eide, Ado Johanna Girirpio, e.a. — D: Nederlands OT: Geen

Zie pagina 10


15

OOK SCHOLEN KUNNEN TERECHT IN CINEMA ZED! ZED kan zowat alle films, in ieder formaat en op een moment naar keuze vertonen voor uw school of klas. Bekijk de infobrochure op www.filmklap.be.

STUK Kunstencentrum & Cinema ZED Naamsestraat 96, 3000 Leuven • 016 320 320 www.stuk.be • www.cinemazed.be

KOOP UW TICKETS OP VOORHAND! Reserveren is niet mogelijk. Maar bent u graag 100% zeker van uw plaatsje? Koop dan uw tickets op voorhand. Dat kan aan het STUK-onthaal, op www.stuk.be of www.cinemazed.be.

E ST RA

RI

AT

CH

OO

TR

6

LS

4 D BON

GROTE MARKT

5

OUDE MARKT AAT NAAMSESTR

 E40 E314

JS

2

N OTE

LAAN

STATION +

LADEUZE PLEIN

3 TIE

GEN

BL

NS

ES

IJD

TR

E

IN

AA T

KO M

ST

ST

RA

SELS

R

BRUS

Het is mogelijk om ZEDtickets online te kopen met uw gewone bankkaart. Naast Visa en Mastercard kan dat dus ook met Maestro.

NV OE

WWW.KORTFILMFESTIVAL.BE

ALLE JEUGDFILMS: € 6

NE

Het volledige programma van het Kortfilmfestival Leuven is beschikbaar vanaf eind oktober 2015, op de IKL-website en in de IKL-folder.

TARIEF

CIJ

Op zondag 29 november bouwen we een kinderfeestje in het STUKcafé met animatie, drankjes en hapjes.

pRaKtIsCh

PU

Op 27 november schiet de 21ste editie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven uit de startblokken, een festival volledig gewijd aan de wondere wereld van de korte film. De onbeperkte creativiteit van de kortfilmwereld leent zich uitstekend tot het samenstellen van fantasierijke programma’s voor kinderen. Verdeeld over een 4-tal programmablokken serveert het festival tientallen nieuwe korte animatiefilms voor kinderen vanaf 4 jaar. Hét ideale moment om jonge kijkers te laten proeven van de meest uiteenlopende animatietechnieken.

KA

Kortfilms voor kinderen

VOOR DE GROTE MENSEN... Cinema ZED presenteert iedere maand diverse recente langspeelfilms, thematische reeksen, filmklassiekers, documentaires, kortfilms en festivalvoorstellingen. Alle stijlen en genres die de zevende kunst rijk is, krijgen een plaatsje in het programmaschema. Naast de jeugdfilms uit deze folder organiseert ZED dagelijks minimaal drie avondvoorstellingen. Het volledige programma kun je vinden op www.cinemazed.be of in onze maandelijkse folder!

AT

1

7 

PARKEREN Leuven telt heel wat parkings. De dichtstbijzijnde is de Parking Heilig Hart, een grote ondergrondse parkeerplaats, tevens gelegen in de Naamsestraat, ongeveer 200m van het STUK-gebouw en Cinema ZED.


16

Jeugdfilmprogramma - najaar 2015

SePtEmBeR Woensdag 16 Zondag 20 Zondag 27 Woensdag 30

15u De Kleine Prins 15u De Kleine Prins 15u De Kleine Prins 15u De Kleine Prins

Zaterdag 7

15u De Geur van Worteltjes (!) 19u30 De Jongen met de Gouden broek (!)

Zondag 8

14u Phantom Boy 16u De Jongen met de Gouden broek 10u30 De Geur van Worteltjes (!) 15u Operation Arctic (!) (!)

OkToBeR Zondag 4 Woensdag 7 Zondag 11 Woenbsdag 14 Zondag 18 Woensdag 21 Zondag 25 Woensdag 28 Zaterdag 31

15u De Kleine Prins 15u Bouwdorp 15u Bouwdorp 15u De Jongen en de Wereld 15u De Jongen en de Wereld 15u Phantom Boy 15u Phantom Boy 15u Phantom Boy 14u Phantom Boy | 16u Inside Out

NoVeMbEr Zondag 1

14u Inside Out 16u Phantom Boy 14u Phantom Boy 16u Inside Out 14u Inside Out | 16u Phantom Boy 14u Phantom Boy | 16u Inside Out

Maandag 2 Dinsdag 3 Woensdag 4

Donderdag 5

14u T.I.M. | 16u Phantom Boy 10u30 De Jongen en de Wereld (!) 15u Solan & Ludwig (!)

Vrijdag 6

14u Phantom Boy | 16u T.I.M. 10u30 De Geur van Worteltjes (!) 15u De Jongen en de Wereld (!) 19u30 Operation Arctic (!)

Zaterdag 7

14u Operation Arctic | 16u Phantom Boy 10u30 Solan & Ludwig (!) (!)

Deze vertoningen vinden plaats in 30CC/ Wagehuys.

Woensdag 11 Zondag 15 Woensdag 18 Zondag 22 Woensdag 25 Zaterdag 28 Zondag 29

Deze vertoningen vinden plaats in 30CC/ Wagehuys.

15u Trippel Trappel Dierensinterklaas 15u Trippel Trappel Dierensinterklaas 15u Trippel Trappel Dierensinterklaas 15u Storm 15u Storm Kortfilms voor kinderen Kortfilms voor kinderen

DeCeMbEr Woensdag 2 Zaterdag 5 Zondag 6 Woensdag 9 Zondag 13 Woensdag 16 Zondag 20 Maandag 21 Dinsdag 22 Woensdag 23 Zaterdag 26 Zondag 27 Maandag 28 Dinsdag 29 Woensdag 30

Kortfilms voor kinderen Kortfilms voor kinderen 15u Gus 15u Gus 15u Gus 15u Gus 15u Operation Arctic 15u The Nightmare Before Christmas 15u Belle & Sebastiaan 15u Twee verhalen over de Sneeuwman 15u The Nightmare Before Christmas 14u Rafiki | 16u Operation Arctic 15u Twee verhalen over de Sneeuwman 15u Belle & Sebastiaan 15u Rafiki

JaNuArI Zaterdag 2 Zondag 3

2016

15u Twee verhalen over de Sneeuwman 14u Operation Arctic | 16u The Nightmare Before Christmas


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.