Page 1

FÖLDEÁK A helyi Önkormányzat lapja XXIII. évfolyam 2. szám

2016. február

„18 nyár áll mögötted…” 2016. január 30-án egy ünneppel teli napra ébredtünk. Az eddigiekben még nem látott esemény készülődése érződött a levegőben – a múlt évben nagykorúvá váló fiatal urak és hölgyek köszöntése a Mobil–Földeáki Fiatalok Egyesületének szervezésében. A községháza díszterme adott otthont a programnak, amely magasztos hangulata valamint kiemelt társadalmi szerepe miatt még ünnepélyesebbé tette ezt a csodás délelőttöt. Ünnep ez, hiszen most lettek a társadalom felelős polgárai, most jutottak el arra a lépcsőfokra amikor is csak és kizárólag saját magukért kell vállalni a felelősséget, mind pozitív, mind negatív irányban egyaránt.

Bakos Adrienn köszöntő szavai után Pál Ferenc képviselő úr volt az, aki igazán személyes és elgondolkodtató mondatokkal próbált hozzátenni a jelenlévők hasznos felnőtté válásához. Ezt követően megtudhatták mi is történt a nagyvilágban, amikor Ők születtek. Most nem a történelemkönyvben fontos dolgok kerültek előtérbe, hanem inkább a hétköznapinak és nem leckének minősülő tények, mint például a holdjáró cipők használata, vagy a Csinibaba film megjelenése. Ezek után két különböző stílusú vers következett, Kocsis Iván és Kiss Helga előadásában. Mindkét előadás elgondolkodtató szavakkal volt tűzdelve. És eljött a délelőtti program fénypontja, amikor is a nevéhez hű Bol-

dog Péter megjelent a pulpitus előtt és elkezdte elbűvölni a jelenlévő embereket. Hiszen nem más Ő, mint egy bűvész, aki trükkjeivel elkápráztatta a megjelenteket. Sokszor hallatszódott a terem különböző pontjaiból, hogy ezt vajon hogy csinálta, ezt nem értem, ez lehetetlen, úúúú nagyon profi… És valóban az volt, vérprofira jellemző higgadtsággal és magabiztossággal adott elő mindent, így hát a műsor végén boldogan távozhatott Boldog Péter. A műsort követően a 18. életévüket betöltött fiatalok egyesével átvehették az emléklapot, valamint az egyeFolytatás a 12. oldalon

Fürkésző Szókereső játékunkban a megadott szavakat kell megkeresni az újság hasábjain. A keresett szó eredetét (cikk címét, oldalszámát) kell feltüntetni a játékszelvényen, valamint a játékos nevét, címét. Csak eredeti, újságból kivágott nyereményszelvényt fogadunk el, egy személy egy hónapban csak egy szelvénnyel játszhat. A kitöltött szelvényt az erre a célra kinevezett gyűjtődobozba kérjük eljuttatni a Könyvtárba 2016. március 1-ig. Január havi nyertesek: Kabainé Szabó Katalin és Csóti Istvánné, akik Kriszti Mindenese felajánlásából 2×1000 Ft-os vásárlási utalványt nyertek. A soron következő szerkesztőségi ülésen 2 szerencsést sorsolunk ki, akiknek a nyereménye a Virág Sziget felajánlása 2×2000 Ft-os cserepes növény utalvány. A nyerteseket személyesen értesítjük.

Fürkésző nyereményszelvény felcímkézve: cím, oldalszám: .................................................. pacsirta: cím, oldalszám: ........................................................ ráfektetünk: cím, oldalszám: .................................................. védőcsizma: cím, oldalszám: .................................................. elkápráztatta: cím, oldalszám: ............................................... Név: .......................................................................................... Cím: ......................................................................................... Beküldési hely, határidő: Könyvtár, 2016. március 1.

Profile for Földeák

Foldeak 2016 februar  

Foldeak 2016 februar  

Profile for foldeak
Advertisement