VI Setmana per la Llengua als Països Catalans

Page 1


Des de la FOLC seguim organitzant, també el 2016, la Setmana per la Llengua on s’exposen les activitats per la llengua que diferents entitats duen a terme durant la setmana de Sant Jordi arreu dels Països Catalans.

Bon Sant Jordi, Bona Setmana per la Llengua!


De l’1 d’abril al 30 d’abril Vilanova i la Geltrú (Garraf). 7è Concurs infantil de punts de llibre Sant Jordi 2016. Biblioteca Municipal Armand Cardona. De l’11 d’abril a l’1 de maig El Tempir d’Elx (Baix Vinalopó). Exposició sobre la crònica de Ramon Muntaner. El temps dels almogàvers. 18 d’abril Reus. Trobada d’autors locals de Sant Jordi. Presentació de les novetats a la Biblioteca Central Xavier Amorós. 19 d’abril FOLC/Espai País Valencià. Conferència del cicle «El País Valencià, un país germà» Economia del País Valencià per Daniel Tirado. Casa València de Barcelona. Còrsega, 533. Es fan públics els resultats del concurs La Llança de Sant Jordi organitzat en la 6a edició per Òmnium Cultural i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.


20 d’abril Òmnium Cultural de Sabadell. 4a Trobada d’escriptors i escriptores de Sabadell, Primer Sant Jordi, que explicaran la seva primera obra publicada. 21 d’abril Òmnium Cultural/Ajuntament de Mataró. Acte institucional amb motiu de Sant Jordi. L’escriptora mallorquina Maria Antònia Oliver, premi d’honor de les lletres catalanes 2016, oferirà la conferència «La novel·la de gènere» al saló de sessions de l’Ajuntament de Mataró. Tortosa. Cicle de conferències sobre sociolingüística a les Terres de l’Ebre. «Llengua, Societat i Poder». Conferència «Imperialismo lingüístico: el imperio de la lengua Común» per Juan Carlos Moreno. 22 d’abril Amics de la Bressola. Presentació del documental 40 ANYS DE LES ESCOLES LA BRESSOLA (CATALUNYA NORD) al CINEMA TEXAS de Barcelona. Òmnium Cultural. Revetlla de Sant Jordi a Manresa. Presentació de les novetats editorials d’escriptors de la Catalunya Central.


Escola Valenciana. Trobada d’Escoles en Valencià a AGOST (l’Alacantí). Òmnium Cultural Catalunya Nord. Perpinyà. XXVena Nit Literària de Sant Jordi. Sant Jordi 2016. Tarragona (Tarragonès). III Revetlla de Sant Jordi. Lliurament dels premis del certamen literari infantil i juvenil. Del 22 al 28 d’abril Montblanc (Conca de Barberà). 29ena Setmana medieval de la llegenda de Sant Jordi. 23 d’abril Celebració de la Diada de Sant Jordi a moltes ciutats i pobles dels Països Catalans. En destaquem alguns esdeveniments concrets: Òmnium Cultural. Un Sant Jordi històric. Hi haurà 85 parades i 85 paneres. Cada parada sortejarà una Gran Panera Cultural amb desenes de llibres, revistes, descomptes, etc. Òmnium Cultural. Barcelona. Òmnium serà present amb espai propi a vuit dels deu districtes de la ciutat.


Acció Cultural del País Valencià. València. Festa per la Cultura a la plaça de bous de València amb Al Tall, Smoking Souls, Clara Andrés, Carles Belda, Amadeu Vidal, Carraixet, Aspencat, Lluís Llach, Feliu Ventura, Miquel Gil i Pau Alabajos. Girona. Els grups musicals Celtas Cortos, Blaumut i Teràpia de Shock actuaran al concert que l’Ajuntament ha organitzat el dia de Sant Jordi, a la Plaça de Calvet i Rubalcaba. Accés lliure i gratuït. Lleida (Segrià). Plaça de la Paeria. Els visitants seran obsequiats amb el volum n. 12 de la col·lecció ESCATA DE DRAC. Relats de Sant Jordi 2016 a càrrec de: AMAT BARÓ, JOAN BELLMUNT, LAURA BERNIS, JOSEP M.NOGUERAS i JOSEP SAN MARTÍN i amb un punt de llibre en record als poetes lleidatans CARLES HAC MOR i JAUME FERRAN. Escola Valenciana. Trobada d’Escoles en Valencià a CASTELLÓ, UNIVERSITAT JAUME I (la Plana Alta). Escola Valenciana. Trobada d’Escoles en Valencià a SEDAVÍ (l’Horta Sud). Escola Valenciana. Trobada d’Escoles en Valencià a LA VILA JOIOSA (la Marina Baixa).


24 d’abril Plataforma per la Llengua. Gran acció per reivindicar EL CATALÀ LLENGUA COMUNA a la Plaça del Born de Barcelona. Amb 500 persones es vol dibuixar una rosa dels vents gegant, cada punta de la qual representarà una de les 8 varietats dialectals del català. Escola Valenciana. Trobada d’Escoles en Valencià a ALACANT (l’Alacantí). Escola Valenciana. Trobada d’Escoles en Valencià a GUARDAMAR (el Baix Vinalopó i el Baix Segura). Escola Valenciana. Trobada d’Escoles en Valencià a PATRAIX (València). Escola Valenciana. Trobada d’Escoles en Valencià a PORT DE SAGUNT (el Camp de Morvedre). Les trobades d’Escoles en valencià posteriors al 24 d’abril les podeu trobar a Escola Valenciana: http://www.escolavalenciana.org/trobades

26 d’abril FOLC/Espai País Valencià. Conferència del cicle «El País Valencià, un país germà» Societat i Política al País Valencià per Francesc Viadel. Casa València de Barcelona (Còrsega, 533).