Page 1

Focus op Kunst | Kamperstraat 3 | 8011 LJ Zwolle | 038 - 454 95 35 | info@FocusOpKunst.com

1 Âť


Wat en waar?

Inhoudsopgave Open Dag 2011

3

In de spotlights (nieuwe kunstenaars) Ina Wuite Geertje Vermeulen - van Rijswijk Heleen Langkamp Marit Otto Roni Katz Frans Hage Martin Coppers Marysa Prince

4 t/m 11 4 5 6 7 8 9 10 11

Vacatures

12

2

www.FocusopKunst.com


met o.a.

Op de istoep s t a Wat staat er op de agenda? r g kennismakings s

p o h

s k r o w

met o.a.

gsn grkaentniissmakr ine s e d p l i o h h c s s t k e r r t o r o w p ren childe s t e r t por muurschilderen n e g in rondleid en portemonnee vouw

muurschildere n n e g n i d i e l rondzaterdag n e w u o v e e n 2011 n o 15 oktober portem kunstenaars in actie kunstenaars in actie

Hou de muis over de afbeelding om de achterkant van de flyer te zien. Voor een juiste vertoning hiervan, dient deze pdf met acrobat geopend te worden.

Focus op Kunst opent voor iedereen haar deuren!!! Zaterdag 15 oktober 2011 van 10.00 - 17.00 uur. Er zijn gratis workshops voor jong en oud, diverse activiteiten en onder het genot van een hapje en drankje kan de kunstcollectie bezichtigd worden! Focus op Kunst zet zich in voor mensen, en in het bijzonder kunstenaars, die kampen met psychiatrische problematiek.

Kunst maken is ĂŠĂŠn ding, maar het exposeren, uitlenen en eventueel verkopen is een stap verder in volwaardige deelname aan de maatschappij. Vanuit het idee van vermaatschappelijking helpen we kunstenaars uit onze doelgroep zich professioneel te ontwikkelen. Onze kunstenaars zijn vaak autodidact en werken vanuit een eigen behoefte en hebben daarom (nog) geen aansluiting bij het kunstcircuit. Door samenwerking te zoeken met het reguliere circuit

Vanuit de kunstenaars die bij Focus exposeren kwam de wens naar voren om een kunstuitleen op te zetten. Focus op Kunst | Kamperstraat 3 | 8011 LJ Zwolle | 038 - 454 95 35 | info@FocusOpKunst.com

3


In de spotlights

Nieuwe Kunstenaars Ina Wuite

Ina Wuite maakt verschillende soorten kunst. Kenmerkend voor haar is dat zij graag gemengde technieken gebruikt, en op een speelse ontdekkende manier kunst creeert. Met andere woorden: zij werkt spontaan en direct, zonder van te voren te weten wat zij wil maken. Zij laat het ontstaan, en ze probeert in de flow te komen, uit haar denken en in de actie. Ze ontdekt, legt geheime lagen bloot. Schilderen is voor haar een bijzonder proces, een ontdekkingsreis naar de binnenwereld, het onderbewustzijn.

4

www.FocusopKunst.com


In de spotlights

Nieuwe Kunstenaars vervolg Greetje Vermeulen - van Rijswijk

Focus op Kunst | Kamperstraat 3 | 8011 LJ Zwolle | 038 - 454 95 35 | info@FocusOpKunst.com

5


In de spotlights

Nieuwe Kunstenaars vervolg Heleen Langkamp

6

www.FocusopKunst.com


In de spotlights

Nieuwe Kunstenaars vervolg Marit Otto

Focus op Kunst | Kamperstraat 3 | 8011 LJ Zwolle | 038 - 454 95 35 | info@FocusOpKunst.com

7


In de spotlights

Nieuwe Kunstenaars vervolg Roni Katz

8

www.FocusopKunst.com


In de spotlights

Nieuwe Kunstenaars vervolg Frans Hage

Frans Hage volgde van 1966 tot 1973 een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten ‘ Academie Minerva’ te Groningen. In deze periode is hij gaan tekenen en schilderen. Zijn eerste werken waren abstract van aard, echter in 2000 is hij begonnen met tekenen van oldtimers. Het materiaal wat Frans daarvoor gebruikt is soft pastels, pen en potlood. Zijn werk van de oldtimers komt voort uit Frans zijn passie en liefde voor de schoonheid van de automobiel. De fascinatie van de aan tijd gebonden vormen, beleeft hij elke keer weer als een uitdaging. Zijn kunstwerken zijn in het hele land bekend en ook daarbuiten. Zijn werk is zeer gedetailleerd in zowel kleur, detail en licht en schaduw.

Focus op Kunst | Kamperstraat 3 | 8011 LJ Zwolle | 038 - 454 95 35 | info@FocusOpKunst.com

9


In de spotlights

Nieuwe Kunstenaars vervolg Martin Coppers

10

www.FocusopKunst.com


In de spotlights Nieuwe Kunstenaars vervolg Marysa Prince

Marysa maakt geschreven werk. Het zijn positieve weefsels geschreven met fineliner, waaraan complete overgave aan het werk te bespeuren valt. Er komen arceringen tevoorschijn op papier, zij vormen een ritme die het beeld zichtbaar aan de beschouwer maken. Het werk is van esthetisch hoge kwaliteit. Door structuur die ontstaat middels het schrijven krijgen de werken een transparante uitstraling.

Focus op Kunst | Kamperstraat 3 | 8011 LJ Zwolle | 038 - 454 95 35 | info@FocusOpKunst.com

11


Vacatures

Onze deur staat nog open voor: Een persoon die verstand heeft van subsidieaanvragen en fondsenwerving. (tijden in overleg) Heb jij een basiskennis van MS Office, kun je overtuigend schrijven, ben je betrouwbaar en nauwkeurig en heb je enig cijfermatig inzicht, dan is deze functie wellicht iets voor jou. De werkzaamheden zijn o.a. het opstellen van een werkplan, het onderzoeken, selecteren, opstellen en aanvragen van fondsen en subsidies. Het onderhouden van contacten en het beheren van de gegevens.

Winkelmedewerker voor de zaterdagen (van 12.00-17.00) . Heb jij goede communicatieve vaardigheden, ben je klantgericht, gastvrij, betrouwbaar, verantwoordelijk, representatief en heb je commerciële vaardigheden, dan is deze functie wellicht iets voor jou. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het openen en afsluiten van de winkel. De verkoop en verhuur van de kunstwerken, receptiewerkzaamheden, informatieverstrekking aan klanten en bezoekers, de winkel schoon en netjes houden, het beheren van de kassa en winkelcomputer.

12

Atelierbegeleider voor de woensdagen 1x per 2

weken (van 11:00-16.00) .

Heb jij goede communicatieve vaardigheden, ben je sociaal, gastvrij, betrouwbaar, verantwoordelijk, creatief en vind je het leuk om mensen te begeleiden bij hun persoonlijke creatieve proces? Dan is deze functie wellicht iets voor jou! De werkzaamheden bestaan o.a. uit het begeleiden van de atelierbezoekers, met daarbij een stukje administratie. De voorraden in de gaten houden en aanvullen, en het werkbaar houden van de ateliers.

Een facilitair medewerker Ben je betrouwbaar, nauwkeurig en heb je kennis van hygiëne, dan is deze functie wellicht iets voor jou. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bijhouden van de voorraden, het schoonmaken van diverse ruimtes.

Voor meer informatie betreffende deze vacatures kun je contact opnemen met

coordinatie@focusopkunst.com Je kunt natuurlijk ook langskomen in de winkel of naar de open dag komen om te kijken of het wellicht iets voor jou is.

w w w . F o c u s o p¨ K u n s t . c o m


Details nieuwe kunst(enaars)

Marysa Prince Frans Hage Martin Coppers Heleen Langkamp Roni Katz

Geertje Vermeulen - van Rijswijk Ina Wuite Marit Otto Focus op Kunst | Kamperstraat 3 | 8011 LJ Zwolle | 038 - 454 95 35 | info@FocusOpKunst.com

13


Coördinatie Miguel Peres dos Santos

Ontwerp & Opmaak Rein Braspenning

Fotografie

14

»

Virgenie Strüwer Sander Spiegelaar Rein Braspenning

www.FocusopKunst.com

Nieuwsbrief Oktober 2011  

Focus op kunst kunstuitleen en ateliers. Nieuwe kunstenaars, opendag, vacatures

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you