Page 53

EVENT

Succesvolle vernieuwde FM-Day

Manu Matthysens (Solvint) gaf een lezing onder de noemer ‘Customer & Supplier of choice in FM: the post tender level’: “De facilitaire wereld in België loopt in vergelijking met veel andere landen achter. We zijn te braaf en moeten soms uit onze schulp durven komen.”

Het vernieuwd concept van de FM-Day (zie FM-Magazine 08) viel duidelijk in de smaak: in totaal mochten de organisatoren IFMA en FCO Media (uitgever van uw vakblad) op 9 februari 169 geïnteresseerden verwelkomen in de Brabanthal Leuven, een significante verhoging van het aantal inschrijvingen in 2016. Diverse topsprekers zorgden voor een hoogwaardig congres met zowel Nederlands- als Franstalig programma, aangevuld met een minibeurs in een sfeervol kader.

To Simons (CEDUBO) had het over meerjarenonderhoudsplanning obv NEN 2767: “Een systematische benadering inzake onderhoud is noodzakelijk. Leg de verantwoordelijkheden waar ze horen.”

Congres

Dirk Van Hoey (IPSO) over het opstellen van een lastenboek schoonmaak: “We merken dat men in de praktijk vaak overgaat naar een mix van een middelen- en een resultaatcontract.”

Via www.ifma.be/nl-presentaties-fmday-2017 kan u de Nederlands- en Franstalige presentaties downloaden die tijdens het congres aan bod kwamen: • Het opstellen van een technisch schoonmaakbestek (Dirk Van Hoey, IPSO) • Meerjarenonderhoudsplanning obv NEN 2767 (To Simons, CEDUBO) • Catering (Stefaan Potums, NSF Euro Consultants) • Onderhoud versus renovatie (Thierry Uyttebroeck, Freestone) • Customer & Supplier of choice in FM (Manu Matthyssens, Solvint) • Binnenklimaat, productiviteit en ziekteverzuim (To Simons, CEDUBO)

Steffen de With (Markant): “Mensen zijn gewoontedieren. Zit-sta-tafels vragen een andere aanpak van de werkplek, betrek ook de HR-afdeling”.

www.fm-day.be

Op de sfeervolle minibeurs presenteerden een dertigtal commerciële partners hun nieuwigheden. Wie zich inschrijft voor het congres kan voortaan kiezen tussen een Frans- of Nederlandstalig programma.

53

FM-Magazine 09 - NL  

Journal for the Facility Manager

FM-Magazine 09 - NL  

Journal for the Facility Manager

Advertisement